تارا فایل

پاورپوینت تحلیل کتابخانه جومه فوستر-اسپانیا


تحلیل کتابخانه جومه فوستر-اسپانیا

معرفی معمار
جوزپ لیناس متولد 1945 میلادی، از جمله معماران معاصر اسپانیاست که تاثیر زیادی بر شکل گیری و تعریف ویژگی های معماری پسا مدرن در اسپانیا داشته است.

ارتباط حرفه ای نزدیکی میان او و استادش رافائل مونئو دیگر معمار بنام اسپانیایی وجود دارد. دفتر شخصی وی در بارسلونا بیش از چهل سال فعالیت حرفه ای را در کارنامه خود داشته و بیشتر اثار خود را در این شهر طراحی و اجرا نموده است.
لیناس در اوایل فعالیت حرفه ای تحت تاثیر گرایشات مدرنیسم بین المللی بود اما به سرعت از جریان های معماری رایج فاصله گرفته و زبانی متفاوت و شخصی را در پیش گرفت. امروزه هندسه ای بی قید و بند آزاد و برگرفته از خطوط سایت شاخصه ای است که در اکثر اثار معاصر وی دیده می شود. این شاخصه به بهترین نحو در کتابخانه جومه فوستر نمایان شده است. در این بنا هندسه نا متعارف در تمامی جزئیات نیز نفوذ کرده است.

سبک معمار
معماران این نسل هر چند به شهرتی بین المللی دست نیافتند اما الگویی مناسب برای نسل جوان معماران اسپانیا محسوب می شوند، الگوهایی که مهم ترین عامل موفقیت و تبدیل معماری اسپانیا به معماری پیشرو در اروپا هستند.
لیناس در سال 1969 میلادی از دانشکده معماری بارسلونا اسپانیا فازغ التحصیل شده و مدت 19 سال در همان دانشگاه به تدریس پرداخت. ارتباط حرفه ای نزدیکی میان او و استادش "رافائل مونئو" دیگر معمار بنام اسپانیایی وجود دارد. امروزه هندسه ای بی قید و بند، آزاد و برگرفته از خطوط سایت شاخصه ای است که در اکثر آثار معاصر لیناس دیده می شود. این شاخصه به بهترین نحو در کتابخانه "جومه فوستر" بارسلون اسپانیا نمایان شده است.

سایت پروژه
چندین سال پس از تخریب یک گاراژ بلااستفاده ، در یک جای خالی ، ساختمان جدید از جبهه شمالی Plaza Lesseps با کانسپت کوه که از عناصر شاخص اسپانیا می باشد طراحی شده است و این کتابخانه از جبهه شمالی به ساختار شهری در ارتباط است.

کتابخانه در Plaza Lesseps ، در انتهای شمالی منطقه گراسیا بارسلون ، واقع شده است.
کانسپت طرح ایده گرفته شده از -کوه

نحوه قرار گیری ساختمان در گوشه ای از یک میدان شهری به نحوی است که از یکسو بنا را به بلوکی از ساختمان های مسکونی با ارتفاع ۶ الی ۸ طبقه پیوند می دهد و از سوی دیگر موجب تعریف جداره های شهری میدان می شود.
مساحت
کتابخانه جومه فوستر، با مساحت 5026 متر مربع یکی از بزرگترین و مدرن ترین کتابخانه شهر بارسلونا است.

بهره گیری از نور طبیعی در فضای داخلی کتابخانه

ویژگی طراحی
در این بنا هندسه نامتعارف در تمامی جزئیات نیز نفوذ کرده است. بام ها، بازشوها، ویدها، شکل پلان و حتی محوطه سازی بنا همگی از نافرمانی هندسی ساختار حجم پیروی می کنند. شکستگی های حجم و رنگ تند نارنجی سایه بان بنا آن را در منطقه شاخص نموده است.
در تمامی بناهای فرهنگی لیناس، ارتباط ساختمان با بافت شهری موجود به خوبی حفظ شده و مکان یابی مناسب فضاهای متنوع در پلان از جمله عوامل استقبال عموم از این کتابخانه ها می باشد.
شکستگی های حجم و رنگ تند نارنجی

فضاهای مطالعه در این کتابخانه از طریق ویدهایی که در کناره های پلان قرار گرفته اند، به خوبی از منظر کوهستان و نور طبیعی بهره برده اند که این فضا، ارتباط فضایی مناسبی با سایر فضاهای عمومی در طبقه همکف دارد.

ویدهایی که در کناره های پلان

بررسی نمای ساختمان
جداره های بیرونی بنا به رنگ خاکستری و کرم بوده و در قسمت هایی از نما از چوب استفاده شده است.
همچنین سایه بانی با پوششی دولایه از فلز روی و چوب برای تعریف ورودی، رو به فضای باز مجموعه طراحی شده که از شاخصه های فرمال بنا محسوب می شود.
رنگ خاکستری و کرم 
سایه بانی با پوششی دولایه از فلز

در داخل بنا قسمت هایی از ستون ها و جداره ها پوشیده از چوب بوده و سایر قسمت ها به رنگ سفید می باشد.
بهره گیری از نور طبیعی در فضای داخلی
این ساختمان برنده معماری FAD 2006 ، یکی از معتبرترین جوایز معماری در اسپانیا است

صرف نظر از سایه بان و پیچیدگی فرم در بام ها، از لحاظ کاربرد مصالح، بافت و رنگ در داخل و خارج بنا تنوع زیادی به چشم نمی خورد اما موفقیت عملکردی، سرزندگی و پویایی فضاهای داخلی بیانگر دقت معمار در طراحی مقطع و سکانس های فضایی است.

سقف ساختمان به صورت شیبدار اجرا شده است
پنجره های نما به صورت نامتقارن طراحی شده است

دسترسی بین طبقات از طریق پله و آسانسور صورت می گیرد

لیناس پیش از این بنا نیز چندین کتابخانه و مرکز فرهنگی در اسپانیا طراحی کرده است که از موفق ترین انها می توان به کتابخانه تره سا و کتابخانه ویلا دگارسیو در بارسلونا اشاره نمود. در تمامی این بناها ارتباط ساختمان با بافت شهری موجود به خوبی حفظ شده و مکان یابی مناسب فضاهای متنوع در پلان از جمله عوامل استقبال عموم از این کتابخانه ها می باشد.
چشم انداز
این میدان در مجاورت اخرین قطعه از کمربندی از فضاهای سبز شهری قرار گرفته و از منظر خوبی بهره مند است.

تحلیل پلان
در طبقه همکف کتابخانه علاوه بر پذیرش و اطلاعات، فضاهای نمایشگاهی، کافی شاپ و آرشیو سمعی بصری که فضاهای پرتردد در مجموعه قرار گرفته اند. این کاربری ها به خوبی فضاهای کتابخانه را برروی عموم گشوده و بنا را با فضای شهری مجاور پیوند می دهند. در طبقه زیرزمین بنا فضاهایی که نیازی به نور طبیعی ندارند نظیر بخش های تاسیساتی و خدماتی، ارشیو نگهداری کتب و سالن همایش و آمفی تئاتر قرار گرفته اند.
بر فراز طبقه همکف دو طبقه به فضاهای مطالعه و مخازن کتاب اختصاص یافته است. فضاهای مطالعه که به خوبی از منظر کوهستان و نور طبیعی بهره برده اند از طریق ویدهایی که در کناره های پلان قرار گرفته اند ارتباط فضایی مناسبی با سایر فضاهای عمومی در طبقه همکف دارند.
ویدهایی که در کناره های پلان

مصالح، بافت و رنگ در داخل و خارج بنا تنوع زیادی به چشم نمی خورد اما موفقیت عملکردی، سرزندگی و پویایی فضاهای داخلی بیانگر دقت معمار در طراحی مقطع و سکانس های فضایی است.

مصالح
دیوارهای داخلی با رنگ سفید و با پانل های روکش شده با چوب افرا آمریکایی پوشانده شده است ، ترکیبی که روشنایی محیط را برجسته می کند.

درها از صفحات چوب افرا به مدت 60 دقیقه مقاوم در برابر آتش هستند. نرده های راه پله ، دریچه ها ، وسایل داخلی و پنجره نیز از این چوب ساخته شده است. از چوب های برای ساخت راه پله مارپیچ یا روکش چوب طبیعی که تخته های آئوس را پوشش می دهد استفاده می شود همچنین از چوب در سایبان ورودی نیز بکار رفته است.

روکش شده با چوب افرا آمریکایی

پنجره ها
ارتفاع پنجره ها چهار متر در نظر گرفته شده است​، پنجره ها از پروفیل ها ویژه سخت برای جلوگیری از تغییر شکل آنها توسط باد استفاده شده است. پوشش پنجره ها با یک صفحه روی ورقه ورقه شده با آلیاژ مس – تیتانیوم به ضخامت 0.80 سانتی متر می باشد .
آلیاژ مس – تیتانیوم به ضخامت 0.80 سانتی متر

قسمت ورودی ساختمان برای ایجاد حس دعوت شوندگی به صورت تو رفتگی اجرا شده است

وجود پلکان گرد

https://www.arthut.ir/library/614-jaume-fuster-library.html
https://www.memarfa.com/13207-jaume-fuster-library.html
https://en.wikiarquitectura.com/building/jaume-fuster-library/
https://www.miesarch.com/work/881
https://ducciomalagamba.com/en/architects/josep-llinas/358-jaime-fuster-public-library-barcelona/
https://arquiscopio.com/archivo/2012/06/28/biblioteca-jaume-fuster/?lang=en
https://ducciomalagamba.com/en/architects/josep-llinas/358-jaime-fuster-public-library-barcelona/
https://www.archiweb.cz/en/b/knihovna-jaume-fuster
https://structurae.net/en/structures/jaume-fuster-library


تعداد صفحات : 37 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود