تحلیل معماری ساختمان اداری P.S.P – تهران
گروه طراحی- مساحت- موقعیت
معماری: دفتر معماری الگو
موقعیت: تهران، پارک فناوری پردیس
معمار اصلی: مهران خوشرو
تیم پروژه: آلمارا ملکمیان، عادل عطایی، مهدی آتشبار، امیرمسعود نفیسی، مهسا ممقانی، سودابه قربانی، کوروش اسدزاده، حمیدرضا اعتمادی، سیامک یزدانیان
مساحت: ۲۰۵۰ متر مربع
سال: ۱۳۸۶ مهندس سازه : کوروش اسدزاده تاسیسات مکانیکی : حمیدرضا اعتمادی تاسیسات الکتریکی: حمیدرضا اعتمادی
معرفی پروژه
ساختمان اداری P.S.P – تهران توسطمهران خوشرو در زمینی به مساحت ۲۰۵۰ متر مربع ساخته شده است.
بررسی حجم
حجم ساختمان ترکیبی از مکعب مستطیل که ساختا ری یو شکل را ایجاد می کند و در نما از دو مصالح با رنگ متضاد ایجاد شده است.
ساختمان اداری-تحقیقیاتی پردازش سامانه های پایدار با فعالیت در زمینه الکترونیک و با هدف گسترش بخش پژوهشی خود ، با مساحت 2050 متر مربع به ارتفاع 4طبقه (3طبقه روی زمین) در قطعه زمینی به مساحت 1720مترمربع در پارک فناوری پردیس قراردارد.
فعالیتهای ساختمان شامل سه بخش مدیریت ، پژوهش و خدماتی است که از این میان بخش پژوهش با حدود 500 متر مربع زیر بنا بزرگترین و مهمترین بخش ساختمان است.
در ضلع غربی، برای لایه ی بیرونی که نمای ساختمان را تشکیل می دهد از صفحه ی پلی کربنات با ضخامت 8 سانتی متر، و برای لایه ی داخلی از پانل گچی با ضخامت 15 سانتی متر استفاده شده است.در ضلع شرقی، لایه ی بیرونی به ساندویچ پانل (پانل ورق) تغییر پیدا کرده و از لحاظ کارایی با ضلع غربی مشابهت دارد.
ویژگی بنا
پروژه معماری ساختمان اداری P.S.P اثر مهران خوشرو ؛ جزو طرح های برگزیده در جایزه معماری آسیا در سال ۲۰۱۶ بوده است.
معماری ساختمان اداری چهار طبقه بر روی سطحی به مساحت ۱۷۲۰ مترمربع در پارک فناوری پردیس قرار دارد. مساحت کلی ساختمان ۲۰۵۰ متر مربع می باشد. این ساختمان دارای دو بخش اداری و تحقیق و توسعه می باشد
با مطالعه عملکردهای برنامه و سطوح مربوطه میتوان ساختمان را به دو بخش اصلی تفکیک نمود. – بخش پژوهش(تحقیقاتی) – بخش پشتیبانی(مدیریتی) بخش پژوهش فضایی است پویا و روشن که بستر را برای فعالیت تحقیقاتی مهندسان فراهم میکندو بخش پشتیبانی که شامل فعلیتهای مدیریتی و اداری است، در جهت ساماندهی و حمایت بخش پژوهش عمل میکند.
کانسپ طراحی
کانسپ طراحی برای بخش اداری از بخش تیره ساختمان و بخش شفاف آن برای توسعه و تحقیق در نظر گرفته شده است. این هسته از طریق برشی که در ساختمان ایجاد شده قابل دیدن است.
نقسیم بندی ساختمان
برش موجود، ساختمان را به دو بخش تقسیم می کند و فضای مرکزی به یک گلخانه ای تبدیل می شود که شامل یک پل میان این دوساختمان می باشد و لابی ساختمان در کنار ورودی این پل قرار دارد.
فضای مرکزی
در اثر این دگردیسی ساختمان به دو نیم تقسیم میشود و حیاتی مسقف به عرض 10 متر در میانه شکل می گیرد ، حیاط میانی از شرق و غرب محدود به 2 بال ساختمانی و از شمال و جنوب به سطوح شیشه ای حجم تیره ختم می شود و ارتفاع آن از سطح زیر زمین تا بام مکعب تیره ادامه دارد(4طبقه) که بستر آن لایه نازک آب است.
ایده طراحی ساختمان بر اساس دو مهفوم دانش و بستر رشد آن شکل گرفته است. یک مکعب مستطییل تیره به ابعاد14×22×22 متر به عنوان بستر، (پشتیبانی) در نظر گرفته شده که در اثر برش موربی که به بدنه آن وارد شده ، حجم شفاف و سیال دانش(تحقیقات) همچون هسته ای درخشان از دل آن بیرون می آید.
عنوان بستر، (پشتیبانی)
سیال دانش(تحقیقات)
دسترسی بین طبقات از طریق پله و آسانسور صورت می گیرد که این دو قسمت در مرکز دو حجم جانمایی شده است.
طراحی داخلی
طراحی داخلی با رویکرد استفاده از مصالح اصلی سازه و معماری صورت گرفته و نقش اصلی در ایجاد کیفیت فضایی به عهده عناصر طبیعی مانند، نور و فضای سبز است.
این فضا برای شرایطی مانند گرمای تابستان و رطوبت و سرمای زمستان تنظیم شده است. بخش توسعه و تحقیق شامل یک نمای جانبی شفاف برای بیش ترین تاثیر نورپردازی و دارای پوسته دو گانه برای ساخت یک ساختمان پایدار می باشد.
در بخش غربی برای لایه بیرونی ورق پلی کربنات نما با ضخامت ۸ سانتی متر و برای لایه درونی پانل گچی با ضخامت ۱۵ سانتی متر در نظر گرفته شده است.
بازشوهای نما به صورت ریتمی اجرا شده است.
در این فضا سه دسته عنصر ارتباطی (پل) وجود دارد که هر کدام دید و منظر متفاتی را ایجاد می کنند و بگونه ای در فضای حیاط شناور هستندعبارتند از: دسته اول پله ای تراز طبقه هستند که ارتباط میان بخشهای اداری و پژوهشی را فراهم می کنند. دسته دوم پلهای طراز نیم طبقه هستند که فضایی برای استراحت کارمندان و ارتباطی برای بخشهای خدماتی هستند که بدین ترتیب ارتباط محل مکث و خدمات از مسیر عبور و مرور اداری تفکیک میشود.
عنصر سوم این فضا پلی مورب به عرض 5 متر است که از بیرون ساختمان با عبور از سطح برش خورده مکعب تیره و از میان حیاط خود را به پل ارتباطی طراز همکف می رساند ، که در بیرون ساختمان ، پل ورودی و در داخل لابی مجموعه را تشکیل می دهد.
طراحی داخلی با رویکرد استفاده از مصالح اصلی سازه و معماری صورت گرفته و نقش اصلی در ایجاد کیفیت فضایی به عهده عناصر طبیعی مانند، نور و فضای سبز است.
http://archline.ir/%D9%85%D8%B9%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-p-s-p-%D8%8C-%D9%85%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D9%88%D8%B4%D8%B1%D9%88/
https://www.arel.ir/fa/News-View-7863.html
http://irph.blogfa.com/post/196
http://archigram.ir/?p=1363
http://arclub.ir/%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-sps%D8%9B-%D9%85%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D9%88%D8%B4%D8%B1%D9%88/
https://archawpress.org/%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-p-s-p-%D8%AF%D9%81%D8%AA%D8%B1-%D9%85%D8%B9%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88-olgooco/