تارا فایل

پاورپوینت بررسی معماری ساختمان اداری کار-خانه تهران


بررسی معماری ساختمان اداری کار-خانه تهران

گروه طراحی- مساحت- موقعیت
معمار: گروه معماری DOT موقعیت پروژه: تهران، ایران معماران مسئول: آرش پیرایش، مهران حق بین تیم طراح: مونا اقتصادی، توکا محمودیان، بهار احسان متراژ پروژه: ۷۰۰ متر مربع سال اتمام ساخت: ۲۰۱۷
معرفی پروژه
طراحی ساختمان اداری کار – خانه، پروژه گروه معماری DOT می باشد که به عنوان یک گروه طراحی در چین مشغول به فعالیت می باشند.این پروژه در زمینی به مساحت 700 متر مربع در سال 2017 اجرا شده است .

بررسی حجم
حجم ساختمان به صورت حجم ساده مستطیلی شکل است. این بنا دارای 5 طبقه اداری یک طبقه پارکیک واقع در زیر زمین و یک طبقه فضای استراحت کارکنان است.
موقعیت ساختمان بر روی نسبتا نبش خیابان قرار دارد و در مسیر دو تقاطع جانمایی شده است
5 طبقه اداری
یک طبقه پارکیک
یک طبقه فضای استراحت کارکنان
حجم ساده مستطیلی شکل

بررسی سایت
مرز زمین پروژه به گونه ای تقسیم بندی شده که محور غربی ساختمان می بایست طبق قوانین و مقررات شهرداری طراحی شود و چون زمین ساختمان دارای یک پخ شدگی ۴۵ درجه بوده، جلوی ضلع شرقی ۱۰ متر پیش آمدگی داشته است.
لذا فقط نمای جنوبی ساختمان به ما اجازه می داد که از بازشوهای بزرگ استفاده کنیم تا نور طبیعی را به داخل نفوذ دهیم.
بهره گیری از نور طبیعی در کلیه فضاها سبب کاهش اتلاف انرژی در ساختمان شده است.

ریزفضاها
بنا به درخواست کارفرما، کاربران این مجموعه ساعات زیادی را در این ساختمان سپری خواهند کرد. به همین علت طراحی داخلی و ایجاد عرصه های ضروری اعم از: فضای مدیریتی، فضای کارمند ها، اتاق جلسات، اتاق های فکر، مکان استراحت و تفریح تعبیه شده است.
یک دسترسی عمودی در بخش انتهایی شمال سایت واقع شده است. با تعبیه یک وُید در امتداد قسمت شرقی-غربی ساختمان ایجاد شده تا نور طبیعی به راه پله ها و دفتر مرکزی نفوذ کند. همچنین اضافه کردن یک دیوار سبز عمودی در داخل وُید حس زندگی و تازگی را به محیط القا می کند.

بررسی نما
با توجه به عرض کم زمین و به منظور افزایش بهره وری از فضا و ایجاد انعطاف پذیری عرصه های داخلی، بسیاری از مناطق محصور مانند: اتاق سرور، قفسه های بایگانی، و قفسه های کتاب در نمای جنوبی قرار گرفته است.
در پاسخ دهی به لبه ۴۵ درجه و مرز جلویی ساختمان نسبت به ساختمان های همسایه، نمای جنوبی توسط یک الگوی ریتمیک طراحی شده تا فرم ساختمان یکنواخت نباشد. محدودیت طراحی نما از سه ضلع، تصمیم گرفته شد که بازشوهای پنجره بزرگ باشد. در نتیجه حجم های بزرگی در نما بین پنجره ها ایجاد شد. این بازی با حجم در پوسته این فضا را به طراحان داد که از باف سبز و فلاورباکس به عنوان جزئی از نما در جلوی پنجره ها کار شود.

همچنین سایه هایی که باکس های روی نما ایجاد می کنند در طول روز با توجه به نور خورشید تغییر می کند که پویایی را به نمای شهری می بخشد. همچنین اختلاف ۱۰ متری بین مرز جلویی و همسایه شرقی این ساختمان وجود دارد که نتیجه آن داشتن یک نمای خالی در شرق است.

همچنین با اضافه کردن یک دیوار سبز عمودی داخل حفره ها، تازگی و طراوت در محیط کاری جاری می شود. توزیع نواحی شرکت به گونه ای است که اتاق های مدیریتی در طبقات بالا، ایستگاه های کاری و اتاق های ایده پردازی( بارش های مغزی) در طبقات میانی، پارکینگ در طبقه همکف و نواحی استراحت و تفریحی نیز در زیر زمین قرار دارند.
دیوار سبز عمودی داخل حفره ها

مصالح نما
با توجه به قوانین و مقررات شهری برای استفاده از سیمان سفید روی دیوارها و به منظور ایجاد حجم سه بعدی ساختمان، نمای جنوبی نیز با سیمان سفید پوشیده شده بود.
خطر ایجاد ترک های ظاهری روی نما، با اضافه کردن مواد افزودنی و همچنین تقسیم بندی مناطق بزرگ با استفاده از پروفیل های استیل، کاهش یافته و استفده از لایه دوجداره ضد استاتیک روی سیمان راندمان جذب سیمان و همچنین جذب خاک در یک شهر آلوده مثل تهران را کاهش داده است
سیمان سفید

همچنین به منظور ساخت یک پترن منحصر به فرد، از شانه ای ویژه در راندمان نهایی که الگویی خطی افقی روی نما ایجاد می کند، استفاده شد.
دیوار سبز و جعبه های گل در نمای جنوبی، سیستم آبیاری اتوماتیک و همچنین دسترسی آسان برای تعمیر و نگهداری و استفاده از آب خاکستری ساختمان دارند.
در نهایت تمام تلاش تیم طراحی، ایجاد یک محل کار پویا برای تولید خلاقیت در محیط کاری بود.

این بنا دارای دو ورودی مجزا برای سواره و پیاده است

دسترسی بین طبقات از طریق پله و آسانسور صورت می گیرد.

https://www.arel.ir/fa/News-View-7007.html
http://caoi.ir/fa/projects/item/1211-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87.html
https://www.parsacad.com/%D9%85%D8%B9%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86/


تعداد صفحات : 19 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود