تارا فایل

پاورپوینت تاثیر آموزش حل تعارض برکیفیت زندگی همسران جانبازان مبتلا به PTSD



تاثیر آموزش حل تعارض برکیفیت زندگی همسران جانبازان مبتلا به PTSD

فهرست مطالب
مقدمه
اهمیت و ضرورت
اهداف پژوهش
مواد و روش کار
نتایج
پیشنهادات
بحث

مقدمه
جنگ علاوه بر ایجاد عوارض و مشکلات جسمی و روانی بر رزمندگان خانواده آنان را نیز در معرض خطر و مشکلات قرار میدهد این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش حل تعارض برای سلامت و کیفیت زندگی همسران جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از تروما انجام گردیده است.

جنگ
جنگ به عنوان یک عامل فشار روانی ،شدید پیامدهای گسترده ی فردی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارد که در گستره ی نسلهای متمادی تاثیرات چشمگیری بر روابط اعضای یک جامعه می گذارد. از عوارض هر جنگی بروز مشکلات جسمی و روانی است که برای افرادی که به طور مستقیم یا به طور غیر مستقیم در جنگ حاضر بودهاند بوجود میآید معمولاً مشکلات جسمی منجر به بروز نقص عضو میگردد اما جراحات روانی تا مدتها، حتی پس از جنگ، گریبانگیر آسیب دیدگان خواهد بود .

آمار اثرات منفی جنگ
براساس آمار ارائه شده از سوی بنیاد جانبازان در سال ۱۳۷۸ از میان جانبازان جنگ ۳۶۳۵۴ نفر جانباز اعصاب و روان دارای تشخیص روانپزشکی در و سراسر ایران وجود دارد.
در سال ۱۳۸۰ بیش از ۸۰ درصد جانبازان دچار اختلال PTSD بوده اند که شدت علایم آن از ضعیف تا بسیار شدید متغیر است.

خانواده
خانواده به عنوان اساسی ترین واحد جامعه بنیانگذار سلامت فیزیکی فرهنگی ،معنوی ،روانی و اجتماعی اعضای آن است.
اختلال استرس پس از تروما یکی از اختلالاتی است که نه تنها کیفیت زندگی جانباز، بلکه خانواده و جامعه او را تحت تاثیر قرار می دهد. تجارب بالینی و مشاهدات مکرر پژوهشگران نشان میدهد که خانواده ی این جانبازان از مشکلات روانی بیشتری رنج میبرند.

هدف از این پژوهش بررسی تاثیر آموزش مهارتهای زندگی بر کیفیت زندگی همسران جانبازان دچار PTSD بود.
اهداف پژوهش

مواد و روش کار
این مطالعه یک مطالعه ،تجربی از نوع کار آزمایی بالینی است که در آن تعداد ۲۸ نفر از همسران جانباز در بیمارستان بقیه… (عج) و مرکز روانپزشکی صدر مورد بررسی قرار گرفتند نمونه ها به طور تصادفی در دو گروه حل تعارض و شاهد تقسیم گردیدند برای گروه مداخله برنامه آموزشی در سه جلسه ی دو ساعته در هفته و به صورت آموزش گروهی ارائه شد و برای گروه شاهد هیچ گونه آموزشی ارائه نگردید کیفیت زندگی هر دو گروه، قبل از مداخله و پس از مداخله (مرحله پیگیری و مرحله نهایی) بوسیله پرسشنامه کیفیت زندگی فرم کوتاه شده 36SF) تعیین گردید. تجزیه و تحلیل دادهها بوسیله برنامه SPSS انجام گرفت.

نتایج
آزمون t مستقل نشان داد که میانگین نمره کیفیت زندگی قبل از مداخله در دو گروه مورد مطالعه اختلاف معنی داری ندارند ۰۵ اما پس از مداخله همین آزمون اختلاف معنی داری بین دو گروه نشان داد (۰/۰۰۱=P) آزمون t زوج نشان داد که میانگین نمره ی کیفیت زندگی قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون اختلاف معنی داری داشته است (0P=)همچنین آزمون آماری فریدمن نشان داد که میانگین نمره ی کیفیت زندگی در گروه مداخله در هر سه مرحله مورد مطالعه اختلاف معنی داری داشت (۰/۰۰۰۱=P)

پس از تعیین کیفیت زندگی همسران جانباز قبل از اجرای مداخله و ۶ هفته اول و دوم پس از مداخله و مقایسه ی آنها بـا
یکدیگر نتایج زیر بدست آمد

بحث
یکی از مسائل بسیار مهم در ارتقاء کیفیت زندگی افراد مبتلا به بیماری مزمن توجه به کل ،خانواده به جای توجه به فرد است.
نتایج حاصل از مطالعه ی قبل از مداخله نشان داد که پایین بودن میانگین نمره ی ابعاد کیفیت زندگی در هر دوگروه مربوط به بعد سلامت روانی است. لذا بیشترین تاثیر زندگی با جانبازان در بعد روانی کیفیت زندگی همسران دیده شده است.
شیوه های مقابله ای صحیح و مناسب به ارتقاء کیفیت زندگی عملکرد ونقش روانی اجتماعی، رفتاری – مقابله ای، و جنبه هایی از سلامت بویژه سلامت جسمانی و روانی – شناختی کمک میکند همچنین بهبود روابط ارتباطی و اجتماعی موجب کاهش تضادها و تعارضات بین شخصی و کاهش میزان طلاق می گردد.

پیشنهادات
با حمایتهای آموزشی و افزایش سطح آگاهی خانواده می توان میزان پذیرش بیماران را در خانواده افزایش و عود بیماری را کاهش داده روابط خانوادگی را مستحکم تر و رفاه و بهبود زندگی اعضاء خانواده را تامین نمود.


تعداد صفحات : 14 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود