تارا فایل

پاورپوینت بیوگرافی حسین امانت و آثار آن معماری



بیوگرافی:حسین امانت
استاد:م.ابراهیمزاده دانشجو:منوچهر عبدالهی

حسین امانت (زادهٔ ۱۳۲۱ خورشیدی) متولد تهران ، طراح و معمار و از بهاییان کانادایی – ایرانی است. خانوادهٔ پدرش اهل کاشان بودند و از طرف مادر نیمه همدانی – نیمه کاشانی است. حسین امانت دانش آموخته دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران است

وی از کودکی در خانواده ای بزرگ شد که عاشق فرهنگ ایران بود و در یک مکتب فکری پرورش پیدا کرد که می گوید زیبایی های دنیا در هر کجا که باشد، متعلق به همه دنیاست و هنرمند باید به همه این زیبایی ها مراجعه کند.

در سال ۱۹۶۶ حسین امانت دانشجوی ۲۴ ساله دانشگاه تهران با شرکت در یک رقابت ملی شروع زندگی حرفه ای خود را پایه ریزی کرد. قرار بود در این رقابت طراحان یک نماد ملی ایرانی و اسلامی را که نشان از ایرانی مدرن داشته باشد طراحی کنند. حسین امانت با طرح خود که همان میدان بزرگ آزادی بود به معماری ایران سلامی دوباره کرد و توانست خود را در آغاز جوانی به معماری با مقیاس جهانی تبدیل کند.

طرحهای برجسته حسین امانت در دیگر کشورها نظیر چین-آمریکا-کانادا و هند مورد استقبال قرار گرفته و به مرحله اجرا رسیده اند. طرح های حسین امانت را بیشتر به دلیل پیوند معماری کلاسیک غربی با روح معماری شرقی می شناسند. تزئین ساختمان با استفاده از سنگ از دیگر مشخصه های معماری آقای حسین امانت می باشد. در حال حاظر آقای امانت در دفتر کارش در کانادا مشغول به کار در طرح ها و پروژه های بین المللی خود است. وی از سال ۱۹۸۰ به عنوان یک شهروند کانادایی در کانادا زندگی می کند

پس از پروژه موفقیت آمیز برج آزادی که تا پیش از انقلاب برج شهیاد نامیده می شد و دانشگاه شریف، نظارت و سرپرستی ساخت موزه بزرگ پاسارگاد در نزدیکی آرامگاه کوروش کبیر به او واگذار شد.امانت همچنین معمار و طراح تعدادی چند از مراکز صنایع دستی، مدرسه، کتابخانه و حتی یک شهرک تفریحاتی در ساحل دریای خزر بوده است. او بعدها با بسط دادن کار خویش بناهایی در خارج از کشور را نیز طراحی نمود، از آنجمله، بنای سفارت ایران در شهر پکن ، پایتخت جمهوری خلق چین که متمایزترین سفارتخانه ناحیه دیپلماتیک در پکن است.

سبک

سبک معمارى کلاسیک یونان درباره بناهایى که به سبک معمارى کلاسیک یونان طراحى کرده گفته است: «من دیدم چطور سبک کلاسیک مى تواند با باغ هاى اطراف این جا (منطقه حیفا) تناسب و هماهنگى داشته باشد. منطق من این است: ما در زندگى مدرن در شتاب و تحرک به سر مى بریم و زمانى براى دقت کردن به جزئیات یک ساختمان کلاسیک نداریم. اما سبک کلاسیک براى جامعه اى که در آسودگى و رفاه به سر مى برد، معنا مى دهد، جامعه اى که زمان کافى براى مراقبه و نیایش دارد. ساختمان هاى مدرن بعد از انقلاب صنعتى، رشد و گسترش پیدا کردند، دوره اى که زندگى مادى بر معنویت غلبه پیدا کرد اما من فکر مى کنم زیبایى فاکتور مهمى در طراحى است، چون زیبایى براى روح انسان خیلى سودمند و مفید است.»

خصوصیات

به نظر مى رسد امانت در پروژه هایى که به سبک معمارى کلاسیک یونان طراحى کرده است بیش از آن که دغدغه پیاده کردن دیدگاه هاى معمارانه خود را داشته باشد، بار محیط طبیعى و شرایط جغرافیایى را بر دوش خود احساس مى کرده است. این ساختمان هاى یونانى مآبانه در نگاه اول شاید بیننده را به سمت این موضوع بکشانند که طراح و معمار آنها صرفاً یک نوع معمارى التقاطى ارائه داده است، در حالى که واقعیت امر چیز دیگرى است. اولاً او در ساختمان هاى یونانى مآبانه خود به اصول معمارى شرقى بى توجه نبوده است و لذا اگر چه این دسته از پروژه هاى او در نگاه اول سبک کلاسیک یونانى را به خاطر مى آورند، ولى جزئیات به کار رفته در آنها، حاکى از چیزى غیر از این است. در ثانى همان طور که خود وى صریحاً ابراز کرده، انتخاب سبک کلاسیک کاملاً آگاهانه و لازم بوده است.

اصول هندسه و معمارى سنتى

به هر روى، امانت به غیر از سبک به کار رفته در ساختمان هاى کلاسیک یونانى خود، همواره اصول هندسه و معمارى سنتى ایران را در ساختمان هاى مدرن خود اجرا کرده است. پروژ ه ها و ساختمان هاى او در حال حاضر در سرتاسر جهان به چشم مى خورند. غیر از پروژه هایى که در بالا به آنها اشاره شد، او پروژه هاى دیگرى را هم طراحى کرده که تعدادى از مهمترین آنها عبارتند از: طراحى و ساخت عبادتگاهى در ساموآى غربى، طراحى چند کارخانه در دالیان چین و ساخت چندین مجتمع آپارتمانى در سانتامونیکاى کالیفرنیا و بلوک شهرى با دو برج مسکونى در سن دیه گوى کالیفرنیا. امانت در تمام این پروژه ها، مهارت ویژه اى در به کار بردن و ترکیب درون مایه هاى فرهنگ هاى مختلف از خود نشان داده است. او جوایز مهمى هم بابت طراحى هاى منحصر به فرد خود دریافت کرده و در عین حال در کنفرانس هاى آموزشى و فرهنگى متعددى پیرامون هنر و معمارى سخنرانى کرده است

معروف ترین اثر حسین امانت

برج آزادی یا میدان شهیاد

این بنای سه طبقه دارای چهار آسانسور و دو راه پله و ۲۸۶ پلکان است. در محوطه زیرین آزادی چندین سالن نمایش، نگارخانه، کتابخانه، موزه و… قرار دارد. طول این بنا ۶۳ متر، ارتفاع آن از سطح زمین ۴۵ و ارتفاع از کف موزه ۵ متر است. گفته می شود در ساخت برج آزادی چهل و شش هزار قطعه سنگ بریده و پرداخت شده به کار رفته است.

میدان و بنای آزادی یکی از مهمترین میدان های تهران است. این میدان مجموعه ای است از: ساختمان یادبود، فضای سبز وسط میدان، فضای سبز حاشیه میدان، مسیرهای عبور خودرو و عابر پیاده. میدان آزادی ابتدا به عنوان فضای تشریفاتی و به منظور استقبال از میهمانان عالی رتبه خارجی طراحی و ساخته شد. ولی به مرور زمان به عنوان نشانه ی شهر تهران در ذهن هر ایرانی و خارجی جای گرفت.

سخنان حسین امانت درمورد: طراحی میدان و برج آزادی تهران

شهیاد طوری طراحی شده که معطوف به حقیقت، جوهره و عمق فرهنگ ایران است. یعنی با توجه به آنچه که در طول تاریخ بر سر ایران رفته و عظمتی که در تاریخ این کشور هست، ساخته شده. درست است که این کار در زمانی انجام شد که یک وضع سیاسی دیگری در ایران حکمفرما بود، اما وقتی من آن را طراحی کردم به تمام دوره های تاریخی و به آینده ایران فکر می کردم؛ نه به آن وضع سیاسی خاص.

البته اصلا فکر نمی کردم که شهیاد این طور در دل مردم ایران نفوذ کند. شهیاد درست مثل بچه ای بود که شما به دنیا می آورید و نمی دانید که او در آینده چگونه خواهد شد. این بچه بزرگ می شود و زندگی مخصوص به خودش را پیدا می کند که دیگر در اختیار شما نیست. شهیاد هم همین طور شد و فکر می کنم به این خاطر در دل مردم جا باز کرد که خیلی ایرانی است و جوهره فرهنگ ایران را در خود دارد.

پلان

برش

نمای شرقی و غربی  

نمای شمالی و جنوبی

هندسه برج

آزادی را ساختم تا بگویم ایران از دوران سخت گذشته می گذرد و به آینده ای درخشان می رسد. در این تردیدی نیست

ساختمان ابن سینا در دانشگاه صنعتی شریف (آریامهر پیشین) در سال

این مجموعه شامل کلاس های عمومی برای برگزاری کلاس های درس، آمفی تئاترها، یک کتابخانه، و چندین ساختمان برای رشته های مختلف است. هدف طراح در معماری این دانشگاه خلق فضایی سیال، جا دادن فضاهای مورد نیاز یک دانشگاه به اقتصادی ترین شکل ممکن، و در نهایت به چشم آمدن ساختمان های آن در کم ترین زمان ممکن است. ساختمان های این مجموعه به گونه ای در کنار هم قرار گرفته اند تا حیاط هایی بسته (حیاط های داخلی چهارگوش) ایجاد شود که این حیاط ها از طریق ستون ها و طاق ها از هم جدا می شوند و مرز بین آن ها مشخص می شود. این فضاها با ساختمان ها ترکیب می شوند که چنین ایده ای کاملا شبیه مدارس سنتی ایرانی است.

پایان

سایت پلان

شهرک تفریحی دریاکنار بابلسر

ین شهرک ساحلی ۱۵۰ هکتاری که در حاشیه دریاچه خرز ساخته شده دارای ۱۵۰۰ ویلای کوچک و گستره وسیعی از امکانات تفریحی است. این منطقه دارای آب و هوای خاصی، برای مثال بادهای مخالف، است و این مسئله در طراحی هر کدام از ساختمان ها و نیز گسترش و حفظ و نگهداری فضا سبز مورد توجه قرار گرفته است. در این مجموعه ترکیبی از فضاهای تفریحی با امکانات مختلف، پارک ها، و امکانات خدماتی به کار گرفته شده و دسترسی به همه آن ها فقط با چند دقیقه پیاده روی امکان پذیر است. فضاهای کناری ساختمان ها، چیدمان خانه ها، و طراحی منظره این شهرک به گونه ای انجام شده است تا خانه ها رو به منظره دریا، زمین های سبز، و کوه ها قرار گیرند. شهرک دریاکنار یک شهرک ساحلی مسکونی-تفریحی است که در امتداد دریای خزر و ۵ کیلومتری شهرستان بابلسر در مسیر بابلسر به فریدون کنار قرار دارد.

موزه زیرزمینی برج آزادی

مشرق الاذکار در ساموآ

ساختمان مقر بیت العدل اعظم

ساختمان سفارت ایران در پکن (کامل شده در سال ۱۳۶۲)


تعداد صفحات : 47 | فرمت فایل : پاورپوینت قابل ویرایش

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود