تارا فایل

پاورپوینت امکان سنجی پیاده سازی سیستم های شناسایی به وسیله امواج رادیویی در شرکتهای بازرگانی


1

2

 

پایان نامه کارشناسی ارشدرشته مدیریت بازرگانی
(گرایش تحول)

 عنوان پژوهش:
امکان سنجی پیاده سازی سیستم های شناسایی به وسیله امواج رادیویی (RFID)در شرکتهای بازرگانی زنجیره تامین ایرانی
(مطالعه موردی شرکت های بازرگانی زنجیره تامین شیراز)

استاد راهنما :
دکتر امین رضا کمالیان
استاد مشاور:
دکتر حبیب الله سالارزهی
تحقیق و نگارش:
امیر فاضل

3
فهرست مطالب:

4
تکنولوژی RFID به عنوان دارایی بزرگ آینده در مدیریت شناخته شده است، و در سال های 2004 و 2005 به عنوان یکی از ده فناوری برتر در دنیا معرفی شد

زنجیره تامین با استفاده از فناوری های جدید می تواند یک زنجیره همکاری مناسب در بین شرکت های مختلف عضو خود و در محیط جهانی ایجاد نماید.
امروزه یکی از برترین و مهمترین این فناوری ها RFID می باشد.
RFID ابزار و تکنولوژی است که از سیگنالهای رادیویی برای شناسایی اطلاعات استفاده می کند.

این فناوری درسال های اخیر و در کشورهای توسعه یافته توجه زیادی را به خود جلب کرده است و در حال حاضر رشد بی نظیری در کاربردهای صنعتی ، تجاری ، زنجیره تامین و … دارا است و شرکت های بزرگی همانند وال مارت ( بزرگترین خرده فروش جهان) در آمریکا ، تسکو در اروپا و تویوتا در ژاپن و بخش های مختلف دولتی همانند وزارت دفاع امریکا (بزرگترین تامین کننده جهان) از این ابزار به طور فزاینده ای و در جهت تحول مدیریت زنجیره تامین سازمان های خود استفاده می کنند.

معرفی RFID

5
Reader
کارکرد کلی فناوری RFID

6
اجزا سیستم
برچسب
برچسب خوان
غیر فعال (Passive)
فقط خواندنی (RO)
فعال (Active) ( با باطری درونی )
خواندنی و نوشتنی (RW) (هوشمند)
کنترل کننده

7
اجزا سیستم
وظایف برچسب خوان:
خواندن اطلاعات برچسب .
نگاشتن اطلاعات بر روی برچسب ها .
فرستادن اطلاعات به کنترل گر و بر عکس.
فعال سازی برچسب های فعال.

8
کاربرد های RFID
سیستمهای کنترل تردد
سیستم پرداخت عوارض
کنترل دسترسی
زنجیره تامین
سیستم مدیریت سلامت
کتابخانه ها
ردیابی افراد و احشام
در ورزش(ماراتن)
سیستمهای امنیتی
کارتهای هوشمند و گذرنامه ها
مدیریت نظارت و ردیابی سرمایه ها و دارایی ها

9
مزایای RFID در زنجیره تامین

10
ضرورت انجام تحقیق
در سراسر دنیا سرمایه گذاری های کلانی بر روی سیستمهای RFID در حال انجام است.

در سال 2007 سرمایه گذاری بر روی فناوری RFID در جهان 96/4 میلیارد دلار
سرمایه گذاری در منطقه آسیای شرقی به تنهایی 7/2 میلیارد دلار

بازار فناوری RFID در بخش خرده فروشی آمریکا از مبلغ 5/91 میلیون دلار در سال 2003 به 3/1 میلیارد دلار در سال 2008 رسیده است

پیش بینی می شود که در سال 2015 فروش برچسب های RFID به یک تریلیون عدد برسد

RFID سال های آینده در بسیاری از نقاط و جهات به طور گسترده ای استفاده خواهد شد، اما موفقیت آن تاحدود زیادی به راه حل های متعدد موانع و پیاده سازی ها قبل از فراگیر شدن این فناوری بستگی دارد.

11
ضرورت انجام تحقیق
سیستم های RFID با تمامی مزایایی که دارند در امر پیاده سازی ممکن است سازمان را با چالشهایی مواجه کنند. بنابراین باید توجه نمود که در صورت آماده نبودن پیش نیازهای اجرا و بستر مناسب برای پیاده سازی و همچنین مشکلات حین پیاده سازی و پس از پیاده سازی ، RFID ممکن است این مزایا را به مشکلات عدیده ای در سازمان تبدیل کند.

بنابراین ضرورت امکان سنجی پیاده سازی سیستم های RFID قبل از اجرا از اهمیت ویژه ای برخوردار می گردد ، چرا که اولا این سیستم ها به جزء جدایی ناپذیر شرکت ها در آینده تبدیل خواهند شد و ازآن گریزی نخواهد بود و دوم آنکه این سیستم ها به علت جدید بودن ، چالش های خاص خود را ایجاد خواهند نمود.

بدین لحاظ این تحقیق به بررسی وضعیت کنونی و میزان آمادگی شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی از نظر داشتن شرایط لازم برای پیاده سازی و بکارگیری سیستم های RFID به طور موفقیت آمیز ، می پردازد و در این راستا شرایط و عوامل موثر در اجرای این فرایند را مورد شناسایی قرار می دهد.

12
اهداف تحقیق
هدف اصلی این تحقیق ، بررسی امکانات ، شرایط و آمادگی های لازم جهت پیاده سازی و بکارگیری موفق سیستم های RFID می باشد.
همچنین در این تحقیق سعی شده است به بررسی آمادگی هر گروه از شرکت های زنجیره تامین یعنی تولید کننده ، توزیع کننده ، و خرده فروشان به طور مجزا و بررسی رابطه آنها و آمادگی آنها برای پیاده سازی سیستم های RFID پرداخته شود.

13
عوامل موثر بر بکارگیری فناوری RFID

14
سوالات تحقیق
سوال اصلی اول
آیا شرایط فنی برای پیاده سازی موفق سیستم های RFID ، در شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی مهیا می باشد ؟

آیا برای پیاده سازی موفق سیستم های RFID ، شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی ، توانایی درک مزایای فناوری RFID را دارا هستند؟
آیا برای پیاده سازی موفق سیستم های RFID ، شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی ، توانایی پرداخت تمام هزینه های RFID را دارا هستند؟
آیا برای پیاده سازی موفق سیستم های RFID ، شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی ، توانایی درک پیچیدگی های فناوری RFID را دارا هستند ؟
آیا برای پیاده سازی موفق سیستم های RFID ، شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی ، قابلیت سازگاری با فناوری RFID را دارا هستند؟

15
سوالات تحقیق
سوال اصلی دوم
آیا شرایط سازمانی برای پیاده سازی موفق سیستم های RFID ، در شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی مهیا می باشد؟

آیا بلوغ و تجربه فناوری اطلاعات شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی ، برای پیاده سازی موفق سیستمهای RFID ، در سطح مطلوبی می باشد؟
آیا تعهد و التزام مدیریت شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی، برای پیاده سازی موفق سیستم های RFID ، در سطح مطلوبی می باشد؟
آیا اندازه شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی ، برای پیاده سازی موفق سیستم های RFID ، در سطح مطلوبی می باشد؟
آیا آمادگی درون سازمانی شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی، برای پیاده سازی موفق سیستم های RFID ، در سطح مطلوبی می باشد؟
آیا دانش فنی شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی ، برای پیاده سازی موفق سیستم های RFID ، در سطح مطلوبی می باشد؟

16
سوالات تحقیق
سوال اصلی سوم
آیا شرایط محیطی برای پیاده سازی موفق سیستم های RFID ، در شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی مهیا می باشد؟

آیا برای پیاده سازی موفق سیستم های RFID در شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی ، فشار رقابتی در سطح مطلوبی می باشد؟
آیا برای پیاده سازی موفق سیستم های RFID در شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی، حمایت های خارجی در سطح مطلوبی می باشد؟
آیا برای پیاده سازی موفق سیستم های RFID در شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی، عوامل تغییر در سطح مطلوبی می باشد؟
آیا برای پیاده سازی موفق سیستم های RFID در شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی، قابلیت اعتماد عمومی در سطح مطلوبی می باشد؟

17
سوال اصلی چهارم
آیا بین گروه های شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی (تولید کننده ، توزیع کننده ، خرده فروش) از لحاظ آمادگی برای پیاده سازی سیستم های RFID تفاوتی وجود دارد؟

18
روش تحقیق
براساس هدف : تحقیق توسعه ای
از نظر چگونگی به دست آوردن داده های مورد نیاز : توصیفی – پیمایشی
جامعه آماری
جامعه آماری پژوهش را مدیران فناوری اطلاعات شرکت های بازرگانی زنجیره تامین شیراز تشکیل می دهند.
نمونه آماری
از بین 191شرکت بازرگانی استان فارس که اطلاعات آن از پورتال استانداری استان فارس و اطلاعات سازمان بازرگانی استان فارس برگرفته شد ، نهایتا تعداد 77 شرکت بازرگانی و 12 فروشگاه خرده فروشی بزرگ که در شیراز حضور داشته و زمینه کاری آنها به استفاده از فناوری RFID مرتبط می گردید، شناسایی شد ،که به عنوان نمونه آماری این تحقیق شناخته می شود. از این روی نمونه آماری این تحقیق از نمونه برداری هدفدار قضاوتی تبعیت می کند ، چراکه نمونه برداری قضاوتی مستلزم انتخاب آزمودنی هایی است که بهترین شرایط را برای ارائه اطلاعات مورد نیاز دارند و موقعی به کار می­رود که طبقه محدودی از افراد اطلاعات مورد نظر را دارند

19
روش جمع آوری داده ها و اطلاعات
در این پژوهش ، ابزار اندازه گیری پرسشنامه بسته پاسخ است که سوالات آن با تعدیل و سفارشی سازی سوالات پرسشنامه آقایان براون و راسل (2007) که کار تحقیقاتی خود را در آفریقای جنوبی و بر روی 6 خرده فروش انجام داده اند ، به دست آمده است. سوالات پرسشنامه بر اساس طیف 5 درجه ای لیکرت (خیلی کم تا خیلی زیاد) ، طرح ریزی گردید و سوالات باز نیز جهت دریافت پیشنهادات و انتقادات و سایر نظرهای پاسخ دهندگان در پرسشنامه ضمیمه گردید.
در پرسشنامه توزیع شده 34 سوال طراحی گردید که هر سوال دارای دو بخش وضعیت موجود و وضعیت مطلوب در پیاده سازی و بکارگیری فناوری RFID در شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی می باشد

20
آزمون های آماری
در سطح توصیفی با استفاده از مشخصه های آماری نظیر فراوانی ، درصد ، میانگین و انحراف معیار
آزمون دو جمله ای یا آزمون نسبت
آزمون فریدمن
آزمون کروسکال – والیس

21

یافته های پژوهش

22
نوع شرکت در زنجیره تامین
(46 عدد) تولید کننده
(31 عدد) توزیع کننده یا عمده فروش
(12 عدد) خرده فروش

23
بررسی سوالات فرعی مربوط به عوامل فنی
آیا بستر لازم در شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی از نظر درک مزایای فناوری RFID ، بودجه ، درک پیچیدگی فناوریRFID ، و سازگاری با فناوری RFID برای پیاده سازی و بکارگیری فناوری RFIDموجود می باشد یا خیر؟

بستر و شرایط پیاده سازی و بکارگیری فناوری RFID در شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی از منظر کلیه عوامل فنی مورد بررسی مهیا نمی باشد.

24
بررسی سوالات فرعی مربوط به عوامل سازمانی
آیا بستر لازم در شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی از نظر بلوغ و تجربه فناوری اطلاعات ، تعهد و التزام مدیریت ، اندازه سازمانی ، آمادگی درون سازمانی و دانش فنی برای پیاده سازی و بکارگیری فناوری RFID موجود می باشد یا خیر؟

بستر و شرایط پیاده سازی و بکارگیری فناوریRFID در شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی از منظر کلیه عوامل سازمانی مورد بررسی مهیا نمی باشد.

25
بررسی سوالات فرعی مربوط به عوامل محیطی
آیا بستر لازم در شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی از نظر سطح فشار رقابتی ، حمایت های خارجی ، وجود عوامل تغییر ، و قابلیت اطمینان عمومی برای پیاده سازی و بکارگیری فناوری RFID موجود می باشد یا خیر؟

بستر و شرایط پیاده سازی و بکارگیری فناوریRFID در شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی از منظر کلیه عوامل محیطی مورد بررسی مهیا نمی باشد.

26
بررسی سوال اصلی چهارم
آیا بین گروه های شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی(تولید کننده ، توزیع کننده ، خرده فروش) از لحاظ آمادگی برای پیاده سازی سیستم های RFID تفاوتی وجود دارد؟
بین گروه های شرکت های بازرگانی زنجیره تامین ایرانی (تولید کننده ، توزیع کننده ، خرده فروش) از لحاظ آمادگی برای پیاده سازی سیستم های RFID تفاوت معناداری وجود ندارد.

27
رتبه بندی عوامل فنی

28
رتبه بندی عوامل سازمانی

29
رتبه بندی عوامل محیطی

30
نتیجه گیری

31
توانایی درک مزایا
از بین 89 نفر پاسخ دهنده 88 نفر نظرشان بر این است که شرایط و بستر لازم از لحاظ توانایی درک مزایای فناوری RFID موجود نیست.
میانگین وضعیت موجود برابر 22/2 می باشد
میانگین نتایج می بایست 12/4 باشد.
عدم درک منافع و مزایای فناوری های نوین و به روز دنیا در شرکت های زنجیره تامین ایرانی.
عدم درک مزایای فناوری های نوین به عنوان عامل کاهش دهنده هزینه های سازمانی و ایجاد کننده مزیت رقابتی در شرکت های زنجیره تامین ایرانی.
عدم درک مزایای بیشتر فناوری RFID نسبت به بارکدها

32
توانایی مالی
از بین 89 نفر پاسخ دهنده 88 نفر نظرشان بر این است که شرایط و بستر لازم از لحاظ توانایی مالی موجود نیست.
میانگین وضعیت موجود برابر 29/2 می باشد ،
میانگین نتایج می بایست 06/4 باشد.
عدم توانایی مالی شرکت های زنجیره تامین ایرانی در پرداخت هزینه های مرتبط با پیاده سازی و بکارگیری فناوری RFID
همانند هزینه برچسب ها
هزینه های اتصال برچسب ها بر روی محصولات
هزینه های خرید و نصب برچسب خوان ها
هزینه های ترکیب و یکپارچه سازی سیستم ها
هزینه های آموزش و سازماندهی مجدد
هزینه های پیاده سازی عملیاتی و کاربردی

33
توانایی درک پیچیدگی
از بین 89 نفر پاسخ دهنده 88 نفر نظرشان بر این است که شرایط و بستر لازم از لحاظ توانایی درک پیچیدگی موجود نیست.
میانگین وضعیت موجود برابر 17/2 می باشد
میانگین نتایج می بایست 91/3 باشد.
سختی درک ، پیاده سازی و استفاده از نوآوری و فناوری های جدید در شرکت های زنجیره تامین ایرانی.
ایجاد مشکل برای پرسنل فناوری اطلاعات در صورت بکارگیری فناوری های جدید.
پیچیدگی بیشتر پیاده سازی فناوری RFID نسبت به بارکدها.

34
قابلیت سازگاری
از بین 89 نفر پاسخ دهنده همگی نظرشان بر این است که شرایط و بستر لازم از لحاظ قابلیت سازگاری موجود نیست.
میانگین وضعیت موجود برابر 31/2 می باشد
میانگین نتایج می بایست 11/4 باشد.
عدم وجود سازگاری فناوری های جدید با اهداف ، ساختارها ، شیوه ها و نیازهای استراتژیک سازمانی
انعطاف پذیری کم ساختار فناوری اطلاعات شرکت های زنجیره تامین ایرانی برای وفق دادن خود با فناوری RFID.
سطح پایین یکپارچه سازی و تطبیق سخت افزار ، نرم افزار ، و منابع اطلاعاتی جدید با منابع اطلاعاتی موجود.

35
عوامل فنی
که از بین 89 پاسخ دهنده ، همگی نظرشان بر این است که شرایط و بستر لازم از لحاظ عوامل فنی موجود نیست.
میانگین وضعیت موجود برابر 26/2 می باشد .
میانگین نتایج می بایست 07/4 باشد.

عدم قابلیت سازگاری شرکت های ایرانی با فناوری های جدید و به روز
عدم توانایی درک مزایای فناوری RFID
عدم توانایی درک پیچیدگی های فناوری های جدید
عدم وجود منابع مالی لازم برای پرداخت هزینه های فناوری RFID

36
بلوغ و تجربه فناوری اطلاعات
از بین 89 نفر پاسخ دهنده تعداد 88 نفر نظرشان بر این است که شرایط و بستر لازم از لحاظ بلوغ و تجربه فناوری اطلاعات موجود نیست.
میانگین وضعیت موجود برابر 12/2 می باشد
میانگین نتایج می بایست 09/4 باشد
آشنا نبودن و سطح پایین دانش متخصصان شرکت ها در مورد فناوری RFID و بکارگیری آن.
سطح پایین وابستگی تصمیمات سازمانی به فناوری اطلاعات.
پایین بودن سطح استفاده از ابزارها و سیستم های الکترونیکی نوین ، در شرکت های زنجیره تامین ایرانی.

37
تعهد و التزام مدیریت
از بین 89 نفر پاسخ دهنده همگی نظرشان بر این است که شرایط و بستر لازم از لحاظ تعهد و التزام مدیریت موجود نیست.
میانگین وضعیت موجود برابر 19/2 می باشد
میانگین نتایج می بایست 25/4 باشد
حمایت ضعیف مدیران ارشد در بکارگیری فناوری های جدید.
پیگیری نکردن مدیران ارشد در طول اجرا و پیاده سازی فناوری های جدید.
ترس از چالشهای مدیریتی بکارگیری و پیاده سازی فناوری های جدید در فرایند کسب و کار

38
اندازه سازمان
از بین 89 نفر پاسخ دهنده تعداد 81 نفر نظرشان بر این است که شرایط و بستر لازم از لحاظ اندازه سازمان موجود نیست.
میانگین وضعیت موجود برابر 26/2 می باشد
میانگین نتایج می بایست 22/4 باشد
اندازه نامناسب شرکت های زنجیره تامین ایرانی برای بکارگیری و پیاده سازی فناوری RFID .
عدم وجود قدرت و نفوذ لازم برای بکارگیری و پیاده سازی فناوری های جدید در بین شرکت های زنجیره تامین ایرانی.

39
آمادگی درون سازمانی
از بین 89 نفر پاسخ دهنده همگی نظرشان بر این است که شرایط و بستر لازم از لحاظ آمادگی درون سازمانی موجود نیست.
میانگین وضعیت موجود برابر 05/2 می باشد
میانگین نتایج می بایست 16/4 باشد.
ترس از بکارگیری و پیاده سازی فناوری های جدید در بین کارکنان و مدیران شرکت های زنجیره تامین.
عدم آمادگی متخصصان شرکت های زنجیره تامین ایرانی برای بکارگیری فناوری RFID .
توان پایین مدیریت ریسک در بین مدیران شرکت های زنجیره تامین ایرانی.
مقاومت پرسنل برای اتخاذ فناوری های جدید به علت از دست دادن شغل.

40
دانش فنی
از بین 89 نفر پاسخ دهنده همگی نظرشان بر این است که شرایط و بستر لازم از لحاظ دانش فنی موجود نیست.
میانگین وضعیت موجود برابر 92/1 می باشد
میانگین نتایج می بایست 06/4 باشد
عدم وجود دانش فنی لازم درمورد فناوری های جدید در بین مدیران ، کارکنان ، و متخصصان شرکت های زنجیره تامین ایرانی.
نبود تحقیق و مطالعات کافی درباره بکارگیری فناوری های نوین در بین مدیران ، کارکنان ، و متخصصان شرکت های زنجیره تامین ایرانی.

41
عوامل سازمانی
از بین 89 نفر پاسخ دهنده همگی نظرشان بر این است که شرایط و بستر لازم از لحاظ عوامل سازمانی موجود نیست.
میانگین وضعیت موجود برابر 10/2 می باشد
میانگین نتایج می بایست 16/4 باشد
عدم بلوغ و تجربه فناوری اطلاعات در شرکتهای ایرانی ،
عدم وجود تعهد و التزام مدیریت شرکتها نسبت به استفاده از فناوری های جدید
اندازه نامناسب شرکت های ایرانی
عدم وجود آمادگی درون سازمانی
عدم وجود دانش فنی لازم در شرکت های زنجیره تامین ایرانی

42
فشار رقابتی
از بین 89 نفر پاسخ دهنده تعداد 79 نفر نظرشان بر این است که شرایط و بستر لازم از لحاظ فشار رقابتی موجود نیست.
میانگین وضعیت موجود برابر 99/1 می باشد
میانگین نتایج می بایست 17/4 باشد
عدم آگاهی شرکتهای زنجیره تامین ایرانی از فعالیت شرکت های رقیب .
عدم بستر سازی مناسب فناوری اطلاعات جهت کسب مزیت رقابتی نسبت به رقبا
عدم وجود یک محیط رقابتی و دور از زد و بند های سیاسی ، اقتصادی و رانت خواری
در دسترس نبودن تامین کنندگان فناوری RFID برای شرکت های زنجیره تامین ایرانی.
وجود محیط نامناسب جهت سرمایه گذاری جهت اخذ مزیت رقابتی

43
حمایت خارجی
از بین 89 نفر پاسخ دهنده تعداد 82 نفر نظرشان بر این است که شرایط و بستر لازم از لحاظ حمایت خارجی موجود نیست.
میانگین وضعیت موجود برابر 04/2 می باشد
میانگین نتایج می بایست 25/4 باشد.
نبود قوانین و مقررات حمایت کننده در کشور ایران برای بکارگیری فناوری های جدید.
عدم وجود حمایت دولتی در بکارگیری فناوری های جدید در کشور ایران.
وجود سیاستهای تحریمی وارشونده بر کشور ایران.

44
عوامل تغییر
از بین 89 نفر پاسخ دهنده تعداد 88 نفر نظرشان بر این است که شرایط و بستر لازم از لحاظ عوامل تغییر موجود نیست.
میانگین وضعیت موجود برابر 17/2 می باشد ،
میانگین نتایج می بایست 13/4 باشد.
نبود فروشندگان و شرکت های خدماتی مناسب جهت فروش فناوری RFID.
اطلاع رسانی ضعیف در مورد فناوری های نوین در کشور ایران.
عدم وجود رسانه های اطلاع رسانی مناسب جهت معرفی فناوری های به روز دنیا.

45
قابلیت اعتماد عمومی
از بین 89 نفر پاسخ دهنده تعداد 79 نفر نظرشان بر این است که شرایط و بستر لازم از لحاظ قابلیت اعتماد عمومی موجود نیست.
میانگین وضعیت موجود برابر 34/2 می باشد
میانگین نتایج می بایست 04/4 باشد.
فقدان اطلاعات و دانش فنی توسعه فناوری های جدید در بین و مشتریان و تامین کنندگان زنجیره تامین
بدگمانی فرهنگ ایرانی نسبت به فناوری های جدید .

46
عوامل محیطی
که از بین 89 نفر پاسخ دهنده همگی نظرشان بر این است که شرایط و بستر لازم از لحاظ عوامل محیطی موجود نیست.
میانگین وضعیت موجود برابر 14/2 می باشد
میانگین نتایج می بایست 14/4 باشد.
آماده نبودن شرایط و عوامل
فشار رقابتی
حمایت و پشتیبانی خارجی
عوامل تغییر
قابلیت اعتماد عمومی

47
پیشنهادات

48
پیشنهادات اجرایی
1- شرکتها علاوه بر به روز نمودن ابزارها و سیستم های عملیاتی و اجرایی خود ، با تدوین استراتژی مدون و منسجم فناوری اطلاعات اهداف آن را با اهداف کلان کسب و کار خود نزدیک نمایند.
3- با توجه به هزینه های نسبتا زیاد بکارگیری فناوری RFID ، بکارگیری فناوری RFID به شرکت های در اندازه کوچک که توانایی مالی لازم را ندارند، در حال حاضر پیشنهاد نمی گردد.
4- اجرای فناوری های نوین همانند RFID در بین مدیران بایستی به نگرش تبدیل شود.
5- قبل از بکارگیری و پیاده سازی فناوری های جدید همانند RFID همه شرایط فنی ، سازمانی و محیطی را مورد سنجش قرار داده و در صورت مساعد بودن بستر و شرایط لازم اقدام به بکارگیری فناوری نمایند.
6- متخصصان شرکت های زنجیره تامین ایرانی دانش خود را در زمینه فناوری های جدید به روز کرده که در این راستا می توانند از کنفرانس ها ، مقالات ، و اینترنت به نحو احسن استفاده نمایند.
7- به ارگان های دولتی ذیربط در مسائل فناوری اطلاعات پیشنهاد می گردد که با سرمایه گذاری مناسب به بسترسازی فناوری اطلاعات در کشور بپردازند تا شرکت ها بتوانند با خیالی آسوده تر به سوی بکارگیری فناوری های جدید پیشرو گردند.
8- ارگان های دولتی می بایست با ایجاد قوانین و مقررات حمایت کننده در بکارگیری فناوریهای جدید و لغو سیاستهای تحریمی وارد شونده بر کشور ما هرچه بیشتر در پیشبرد شرکت های زنجیره تامین ایرانی کوشا باشند.

49
پیشنهاد برای پژوهش های آتی
1- امکان سنجی پیاده سازی فناوری RFID در صنایع و حوزه های مختلف همانند:بیمارستان های ایرانی بزرگراه های کشور و ناوگان ترابری، ساختمان ها و شهر بازیها
2- بررسی و تفکیک هزینه های آشکار و پنهان در پیاده سازی فناوری RFID و تاثیر آن بر سازمان ها
3- مطالعه در شرکت های بکارگیرنده فناوری RFID
4- بررسی مسائل حقوقی در رابطه با بکارگیری فناوری RFID
پایان

50
با تشکر از حسن توجه شما

نقدهای وارد بر پایان نامه
استفاده کردن از نمونه گیری هدفمند قضاوتی: این روش نمونه گیری بعلت اینکه برآورد کننده کل جامعه آماری نیست یعنی نتایج بدست آمده را نمی توان به کل جامعه بسط داد دارای اشکال است. زیرا در این روش نمونه گیری محقق به دنبال انتخاب افراد خاصی است که دارای ویژگی مورد نظر در جامعه هستند پس یعنی کل جامعه دارای این ویژگی خاص نیستند در نتیجه دیگر جامعه آماری معنی ندارد.
51

نقدهای وارد بر پایان نامه
استفاده کردن از آزمون فریدمن برای رتبه بندی: یکی از کاربردهای آزمون فریدمن رتبه بندی عوامل در صورت اختلاف در میانگین ها است(یعنی فرض H0 رد شده است). در حالی که در بعضی از رتبه بندی های این پایان نامه فرض H0 رد نشده است یعنی میانگین عوامل اختلاف چندانی با هم ندارند پس رتبه در این صورت معنی دار نیست. بهتر است برای رتبه بندی عوامل از روش های ریاضی استفاده شود.
52

نقدهای وارد بر پایان نامه
محقق برای بررسی فرضیه های خود از آزمون دو جمله ای و آزمون نسبت آزمون کروسکال – والیس که مربوط به آمارهای ناپارامتریک است استفاده کرده است. در حالی که به علت بیشتر بودن نمونه آماری از 30 نفر (n>30) می توانست از آزمون های معادل پارامتریک(t-test, ANOVA) که از دقت بیشتری برخوردارن استفاده کند.

53


تعداد صفحات : 53 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود