تارا فایل

پاورپوینت ارزیابی عملکرد کارکنان



* دوره ارزیابی عملکرد: منظور از دوره ارزیابی از اول فروردین ماه هر سال تا پایان اسفند همان سال می باشد.
* ارزیابی کننده: بالاترین مقام اجرایی هـرواحد سازمانی که مسوولیت ارجـاع کار به ارزیابی شونده را برعهده دارد وارزیابی شونده در قبال وی پاسخگواست .
* ارزیابی شونده: فردی است که کلیه بند ها ومندرجات فرم را به صورت دقیـق با نـظـارت ارزیـابی کـنـنـده تـکمیـل و پـس از امتـیـازدهی آن را امضا می نـمایـد وشـامـل کــلیـه کــارکـنــان رسـمی ، پــیمـانی ، قــرارداد خـریــد خدمت ( وزارتـی ) ، مشمـولیــن قانـون خدمـت پـزشکان و پیـرا پزشکان ، مشمولین قانـون پـزشکان متعـهد خدمـت ، کارمندان قـراردادی تبـصره 3مـاده 2 و4 ماده 2 کـه در دوره ارزیابی حداقل یک ماه به خدمت اشتغال داشته اند؛ می باشد .
* حد نصاب امتیازارزیابی: کسب حداقل 50 امتیازاز100امتیـاز فـرم ارزیـابی می باشد .

یاد آوری

انواع فرمهای ارزیابی و حیطه شمول آنها :
1 ـ فرم شماره( 1ـ 1 و 2ـ 1 ) ارزیابی عملکرد مدیران میانی: افرادی که شرح وظایف مربوط به مدیران را انجام می دهند و وظیفه ایجاد ارتباط بین سطوح مدیران عالی ( ارشد) و مدیران پایه (سرپرستان) را بر عهده دارند .
2 ـ فرم شماره( 1ـ 2 و 2ـ 2) ارزیابی عملکرد مدیران پایه: افرادی که تصدی رییس اداره ، رییس قسمت ، رییس بخش و… را عهده دار می باشند.
3 ـ فرم شماره( 1ـ 3 و 2ـ 3) ارزیابی عملکرد کارکنان : برای ارزیابی تمامی کارمندان در سطوح و عناوین سازمانی مختلف که جزء دو گروه اول و دوم نیستند ؛ مورد استفاده قرار می گیرد.

گام اول :
نحوه تکمیل فرمها

گام دوم:
چارچوب فرمهای ارزیابی عملکرد

تعاریف مندرجات فرم محورها وشاخص های اختصاصی

شرح وظیفه ( متناسب باشغل مورد تصدی، شرح وظایف و برنامه های مرکز/ واحد) : در این ستون شرح وظایف عمده دوره ارزیابی کارمند که همان محور است بر اسـاس بـرنامه عملیاتـی ( استراتژیک ) واحـد ، توسط مـدیـر بلافصل وخود کارمند تعیین و درج می گردد .
عنوان شاخص : در این ستون وظایف و مسئولیت هـایی که مدیــر یا کارمنـد برای رسیدن به شــرح وظایـف (محور های) تعییـن شده بـایـد انجام دهــد ؛ درج می شود . شاخص می تواند به شکل درصد یا تعداد مطرح گردد .
نکته 1: تعیین شرح وظایف (محور ها) و شاخـص های ارزیــابـی بــر عهــده ارزیابی شونده وتایید آن بر عهده مدیر بلافصل است .
نکته 2: کارمندانی که بـخش اعظـم فعالـیت آنها، نتـایـج کیـفی بــه همـراه دارد می توانند شاخص ها را با توجه به میزان پیشرفت کار به صورت درصد مطرح نمایند .

واحد سنجش: منظورواحد اندازه گیری فعالیت بر اساس نتایج کمی یا کیفی می باشد و می تواند به صورت درصد ، تعداد ، پرونده ، نسخه ، نفر ، عنوان ، ورق ، کاغذ ، قطعه ، ساعت ، باب ، اثر ، مورد و … ذکر شود .
هدف کمی مورد انتظار: برای هر شاخص مبتنی بر شرح وظیفه ، هدف کمی از پیش تعییـن شـده ، نوشتـه می شـود ؛ که می توانـد به صورت تعداد یا درصد مطـرح گردد.
سقف امتیاز: برای هر یک از شاخص ها بر اساس اهمیت و اولویت توسط مدیر و کارمند امتیاز تعیین می گردد ( مجموع امتیاز این ستون نباید بیشتر یا کمتراز 40 باشد ).
عملکرد: ارزیابی شونده با نظارت مدیر یا مسوول میزان تحقق فعالیت مـورد نظــر هرشاخص را به صورت عدد یا درصد درج می نماید (عملکرد ازنظردرصد یا تعداد تابع هدف مورد انتظار است ) .

امتیاز مکتسبه: امتیاز هر فعالیت براساس فرمول زیر تعیین می گردد.

سقف امتیاز  عملکرد
هدف کمی مورد انتظار

تذکر: امتیاز به دست آمده از طریق فرمول نمی تواند بیشتر از امتیازی باشد که در سقف امتیاز آن شاخص تعیین شده است. در مواردی که عملکرد از هدف کمی مورد انتظار بیشتر باشد رعایت سقف امتیاز الزامی است.
بعنوان مثال نمونه ای از نحوه تکمیل شاخص های اختصاصی و احتساب امتیاز آن با شرح وظایف متفاوت درجدول شماره 1آورده شده است .

تحلیل عملکرد: توسط ارزیابی شونـده بـا هماهنگی ارزیـابـی کننـده تکمیــل می شود و شامل علل عدم تحقق هدف مورد انتظار می باشد که برای تکمیل آن در قسمت ابتکار و خلاقیت شاخص های عمومی ، امتیاز در نظر گرفته شــــده است .

جدول شماره 1( مثال ) – نحوه تکمیل شاخص های اختصاصی و احتساب امتیاز آن
*چنانچه تعداد پرونده های بررسی شده بیشتر از هدف مورد انتظار باشد و عدد بدست آمده از سقف امتیاز بیشتر باشد همان حداکثر امتیاز ثبت می گردد .

گام سوم:
محور ها و شاخص های عمومی ارزیابی عملکرد

تعاریف مندرجات فرم محورها وشاخص های عمومی

مستند سازی تجربیات : یعنی مکتوب نمودن ، گردآوری ، تنظیم و تدوین ، دسته بندی ، نگاهداری اطلاعات که خود از فعالیتی هدفمند ، دقیق و منظم حکایت دارد .
* در صورتی که تجربیات مکتوب و مستند ارزیابی شونده اعم از کتاب ،مقاله ،جزوه ، پایان نامه ، گزارش ، پمفلت ، و … در زمینه شغلی در سطح واحد مربوطه تدوین و ارایه شده باشد به پیشنهاد مسئول مربوطه 2 و چنانچه در سطح معاونت یا کشور باشد امتیاز های بالاتری همانند مندرجات فرم تعلق خواهد گرفت .
نکته : مدیران و کارکنانی که بیش از 24 سال سابقه دارند بدون در نظر گرفتن سطوح ( واحد ، کشور و دستگاه ) براساس کیفیت مستندات با نظر مافوق حداکثر تا 7 امتیاز به آنان تعلق می گیرد .
ابتکار و خلاقیت ( قسمت اول ):این محور از دو بخش مجزا تشکیل شده است و هر کدام دارای 10 امتیاز می باشد . امتیازها با توجه به توضیـــحات و مستنـــدات ارزیابی شونده توسط مسئول مافوق توزیع می گردد.

ابتکار و خلاقیت (قسمت دوم ): این قسمت دارای 10 امتیاز می باشد . ارزیابی شونده می بایست مستندات خود را در خصوص 3 شاخص : ارائه پیشنهاد ، طرحهای تحقیقاتی و دریافت تشویق ها در زمان تکمیل فرم ضمیمه نماید تا توسط ارزیابی کننده امتیاز لحاظ گردد .
پیشنهاد:منظور پیشنهاد هایی است که توسط کارمند در راستای وظایف شغلی جهت بهبود فرآیند کاری به شورای پذیرش و بررسی پیشنهادها ی دانشگاه ، یا شوراها و کمیته ها یی که در واحد مربوطه رسمیت قانونی دارند ارائه شده و مورد تصویب قرار گرفته اند.
پیشنهادها بر اساس کیفیت در سطح واحد با تایید مدیر حداکثر3 و در سطح دستگاه تا 7 امتیاز می باشد .
مستندات قابل ارایه برای پیشنهاد های دستگاهی گواهی نظام پیشنهادها است که به تصویب و تایید مراجع مربوطه در واحد رسیده باشد .

طرحهای اجرایی : حداکثر امتیاز این بند 10 می باشد که با توجه به نوع طرح تحقیقاتی (طرح خاتمه یافته یا اجراشده ) با تایید معاونت پژوهشی دانشگاه و شورای HSR امتیاز آن لحاظ می گردد.
مستندات قابل ارائه تاییدیه معاونت پژوهشی ویا شورای HSR می باشد .

تقدیر نامه ها: این قسمت حداکثر دارای 10 امتیاز است که با توجه به جداول شماره 2 و3( تشویق های دریافتی از سوی هیات های نظارت و اجرایی انتخابات کشور ) و شرایط زیر امتیاز به آن تعلق می گیرد .
برای خدمت مشخصی صادر شده باشد .
در راستای وظایف شغلی و سازمانی اعطا شده باشد(جنبه عمومی نداشته باشد) .
مربوط به همان دوره ارزیابی باشد.

جدول شماره 2– تشویق ها

جدول شماره 3- توزیع امتیازهای انتخابات

آموزش:کلیه امتیاز های مکتسبه این محور با 3 شاخص 20 می باشـد .
آموزش به همکار: این قسمت حداکثر دارای 10 امتیاز است . منظور آموزش هایی است که ارزیابی شونده به همکاران واحد سازمـانی خـود و یا سایر واحدها ارایه می نماید و امتیاز آن با تکمیل فرم شماره 1 به افراد تعلق می گیرد

.

تدریس در زمینه شغلی:
الف : تدریس در دانشگاهها و موسسات آموزشی که تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ، آموزش و پرورش ، دانشگاه آزاد ، دانشگاه پیام نور، دانشگاه غیر انتفاعی ، مراکز آموزش مدیریت دولتی و فنی حرفه ای ، مراکز علمی و کاربردی باشد قابل قبول خواهد بود.
شرایط تدریس :
– در ساعات غیر اداری انجام شده باشد .
ـ در قبال دریافت حق الزحمه انجام شده باشد .
ـ موضوع تدریس با وظایف شغل مورد تصدی مغایرت نداشته باشد .
ب: تدریس در زمینه شغل مورد تصدی با تایید مدیر واحد تا 10 امتیاز مورد قبول است .
نکته: مستندات مورد قبول در خصـوص بند الف ارایـه گواهی حق التـدریس و بند ب فرم تکمیـل شده ی شماره 2 می باشد .

نکته مهم: گذراندن دوره های مختلف آموزشی ( عمومی ، شغلی و بهبود مدیریت ) در ارتقای رتبـه شغـــلی مورد توجه قرار گرفته و در محور آموزش نظام جـدیـد ازریابـی عملکـرد کارکنان هیچ امتیـازی ندارد .لـذا ،از پیوست تصـاویـــر دوره های آمـوزشـی جدا" خودداری فرمایید.

کسب موفقیت های ویژه شامل :

دریافت تاییدیه و جایزه از مراکز معتبر علمی: به هرگونه ابتکار، خلاقیت یا نظریه جدید که توسط کارکنان در دوره ارزیابی ارایه شده باشد واز طرف مراکزی که دارای صلاحیت علمی یا فنی و قانونی نظیر سازمان ثبت و اسناد ، جشنواره خوارزمی و… تایید شده باشد؛ با تایید مدیر واحد تا 10 امتیاز تعلق می گیرد .

تالیف یا ترجمه کتاب در زمینه شغلی : منظور کتاب هایی است که: 1- در زمینه شغلی یا سازمانی باشد .2- در دوره ارزیابی تالیف یا ترجمه و به چاپ رسیده باشد .3- دارای شابک (ISBN) باشد. (تالیف 20 و ترجمه 10امتیاز)

تالیف یا ترجمه مقاله در زمینه شغلی : منظور مقاله هایی است که: 1- در زمینه شغلی یا سازمانی باشد 2- در دوره ارزیابی تالیف یا ترجمه شده باشد3- در مجلات ، روزنامه های رسمی ( داخلی و خارجی ) چاپ و یا در سمینار ، کنفرانس های علمی ارائه ویا در یک سایت معتبر اینترنتی قرارداده شود 4- دارای عنوان ، چکیده ، هدف ، روش اجرا و نتایج باشد. (تالیف 10 و ترجمه 5 امتیاز)

سخنرانی در همایش علمی : امتیاز این بند10 می باشد و ارائه گواهی از دبیرخانه همایش و یا سمینار الزامی است.
تدوین گزارش تخصصی مرتبط با شغل با تایید بالاترین مقام دستگاه : امتیاز این بند10 می باشد . منظور گزارش های تخصصی مرتبط با شغل است که ارزیابی شونده بــا تاییــد کتبـی رییس دانشگاه و یا معاونیـن رییس دانشگاه ارایـه می نماید . مثلا“ در حوزه بهداشت باید به تایید معاونت بهداشتی دانشگاه برسد .

تذکر: ارایه مستند در کسب موفقیت های ویژه الزامی است

رضایت ارباب رجوع : امتیاز این بند20 و دارای سه شاخص است

الف – رضایت مندی ازکارمندان دارای ارباب رجوع : براساس نظر سنجی به عمل آمده از فرمهای نظر سنجی ارباب رجوع در سه سطح عالی ( 10 امتیاز) ، خوب ( 7 امتیاز)، متوسط ( 4 امتیاز) قابل امتیاز دهی است .
ب – رضایت از کارمندان بدون ارباب رجوع : با نظر مدیر مسئول و با در نظر گرفتن معیارهای رعایت شعائر و اخلاق اسلامی در محیط کار، رعایت انضباط اداری شامل : حضور به موقع در جلسات و انجام به موقع وظایف و تکالیف محوله در سه سطح عالی ( 10 امتیاز) ، خوب ( 7 امتیاز)، متوسط ( 4 امتیاز) قابل امتیاز دهی است.
ج- رضایت همکاران : امتیازاین بند درسه سطح عالی (10امتیاز)،خوب ( 7 امتیاز)، متوسط ( 4 امتیاز) قابل امتیاز دهی است.
تذکر : برای امتیاز دهی بخش رضایت همکاران ( بند ج ) نیاز به اعلام رضایت چند همکار وارائه مستند در این زمینه نیست. با توجه به آشنایی مدیران از روابط همکاران با یکدیگرامتیاز این بخش مورد تایید قرار می گیرد.

شرح وظایف رابطان ارزیابی عملکرد کارکنان :
ـ تهیه و تکثیر فرمها در کلیه سطوح و توزیع آن بین ارزیابی شوندگان
ـ تعیین مهلت زمانی بمنظور ارائه مدارک و مستندات از سوی کارکنان
ـ ایجاد هماهنگی لازم بین ارزیابی کننده و ارزیابی شونده به منظور توجیه کارکنان نسبت به نمره لحاظ شده
ـ جمع آوری مستندات به همراه فرمها و تحویل آن به ارزیابی کننده جهت امتیاز دهی
– انجام اقدامات لازم جهت تایپ فرم ها و اخذ امضای فرم ها از ارزیابی کننده ها و ارزیابی شونده ها
ـ چک نمودن مستندات با امتیاز لحاظ شده در هر شاخص و جمع امتیاز کل با امتیاز های توزیع شده در فرم بمنظور اطمینان از صحت امتیاز ها و پیشگیری از خطا های احتمالی
ـ تنظیم فرم نتایج ارزیابی عملکرد به ترتیب بالاترین امتیاز با هماهنگی ارزیابی کننده
ـ معرفی کارکنان مامور به تحصیل و مامور به خدمت به واحد ارزیابی عملکرد کارکنان

– ثبت اسامی کارکنان حالت اشتغال در انتهای فرم نتایج ارزیابی عملکرد
ـ نظارت و پیگیری در ارسال فرمها در موعد مقرر به واحدارزیابی عملکرد کارکنان
ـ هماهنگی و مراجعه به واحدارزیابی عملکرد کارکنان جهت رفع اشکالات فرمها پس از بررسی های لازم توسط کارشناسان مربوطه
ـ ایجاد هماهنگی با ارزیابی کننده و ارزیابی شونده در صورتی که امتیاز ها پس از تنظیم فرمها تغییر کرده باشد .
ـ پیگیری امور مربوط به ارزیابی مدیران ( نظارت بر تکمیل صحیح و دقیق فرم توسط مدیر مربوطه ، اخذ مستندات لازم، اخذ امضای ارزیابی کننده و ارزیابی شونده) وارسال همزمان آن با فرم کارکنان
ـ تهیه لیست کارکنان معترض ( صرفا فرمهایی که عبارت اعتراض دارم قید گردیده است ) و ارسال آن با سایر فرمها

نتایج حاصل از ارزیابی عملکرد فرد در ماموریت های سازمان :
– مدیران و کارمندانی که مجموع امتیاز ارزیابی عملکرد آنها در پنج سال متوالی حداقل 85 درصد باشد. از یک طبقه شغلی تشویقی (حداکثر یک بار در طول خدمت) برخوردار می شوند.
نتایج حاصل از ارزیابی عملکرد مدیران و کارمندان، مبنای پرداخت هرگونه پاداش ( به استثناء پاداش مربوط به ماده 20 قانون مدیریت خدمات کشوری ) از جمله ؛ پاداش خدمات برجسته موضوع بند الف ماده 50 قانون برنامه پنجم توسعه می باشد.
– مدیران و کارمندانی که مجموع امتیاز ارزیابی عملکرد آنها در سه سال متوالی یا پنج سال متناوب حداقل 85 درصد باشد ، در معرفی به دوره های آموزشی خارجی ( بورس ) از اولویت برخوردار هستند .
تبصره : بهره مندی مدیران ، کارمندان و مدیران واحدهای استانی از مزایای فوق الذکر ، منوط به کسب رتبه متوسط یا بالاتر دستگاه از ارزیابی عملکرد ( موضوع ردیف ب بند 6 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری ) می باشد .
– کسب حداقل 85 درصد از مجموع امتیاز ارزیابی عملکرد کارمندان در سال قبل ، برای هر گونه ارتقاء شغلی از جمله؛ انتصاب در پست های مدیران پایه الزامی است . در مورد مدیران میانی ، میانگین امتیاز دو سال گذشته مبنای عمل می باشد .
– مدیران و کارمندانی که امتیاز ارزیابی عملکرد آنها در سه سال متوالی یا چهار سال متناوب از 50 درصد کل امتیازات پیش بینی شده کمتر باشد ( موضوع آئین نامه اجرایی بند 3 ماده 48 قانون مدیریت خدمات کشوری به شمـاره 231327/ ت 43915 ک تـاریخ 1388/11/21) در صورت نداشتــن شرایط بازنشستگـــی ، باز خریـــد می گردند .
تبصره 1 – امتیاز های مطرح شده در بندهای 1 تا 4 این ماده در خصوص شاغلین مصداق دارد و شامل بازنشستگان نخواهد بود .
– از تاریخ ابلاغ بخشنامه شماره 200/11942تاریخ 90/5/22تمامی بخشنامه ها ، آئین نامه ها و دستورالعملهای مغایر با آن لغو می گردد .

ضمـائـم

ـ فرم های ارزیابی عملکرد مدیران میانی (فرمهای شماره 1-1 و 2-1 )

ـ فرم ارزیابی عملکرد مدیران پایه (فرمهای شماره 1-2 و 2-2)

ـ فرم ارزیابی عملکرد کارمندان (فرمهای شماره 1-3 و 2-3)

ـ فرم نتایج ارزیابی عملکرد کارکنان (فرم شماره 1-4)

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان قزوین
معاونت ……………………………………………..
واحد ………………………………………………….
فرم شماره (1-1 (محورها و شاخص های اختصاصی ارزیابی عملکرد مدیران میانی ) مدیران کل دفاتر ، روسای مراکز و معاونین آنها (

*امتیاز مکتسبه مساوی است با عملکرد × سقف امتیاز
هدف کمی مورد انتظار

معاونت ……………………………………….. ..
واحد ………………………………………………..
فرم شماره (2- 1) محورها و شاخص های عمومی ارزیابی عملکرد مدیران میانی (مدیران کل دفاتر ، روسای مراکز و معاونین آنها)
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان قزوین

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان قزوین
معاونت ………………………………………………
واحد ………………………………………………..
فرم شماره (1-2) محورها و شاخص های اختصاصی ارزیابی عملکرد مدیران پایه ( روسای گروه و ادارات )

*امتیاز مکتسبه مساوی است با عملکرد × سقف امتیاز
هدف کمی مورد انتظار

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان قزوین
معاونت …………………………………………
واحد ……………………………………………….
فرم شماره (2-2) محورها و شاخص های عمومی ارزیابی عملکرد مدیران پایه ( روسای گروه و ادارات )

معاونت ………………………………………..
واحد ………………………………………………..
فرم شماره (1-3 ) محورها و شاخص های اختصاصی ارزیابی عملکرد کارکنان

*امتیاز مکتسبه مساوی است با عملکرد × سقف امتیاز
هدف کمی مورد انتظار
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان قزوین

معاونت ……………………………………………….
واحد ………………………………………………….
فرم شماره (2-3) محورها و شاخص های عمومی ارزیابی عملکرد کارکنان
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان قزوین

تایید مدیر واحد : ( نام و نام خانوادگی ، تاریخ و امضاء ) تایید معاون/ بالاترین مقام اجرایی حوزه : ( نام و نام خانوادگی ، تاریخ و امضاء )

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان قزوین
معاونت : ………………….
واحد : …………………….
فرم شماره (1ـ 4 ) نتایج ارزیابی عملکرد کارکنان

*لطفا" اسامی به ترتیب امتیاز کل مرتب شود.
*اطلاعات ارزیابی کلیه کارکنان بجز مدیر واحد در این لیست قرار می گیرد.


تعداد صفحات : 37 | فرمت فایل : پاورپوینت قابل ویرایش

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود