ابعاد استاندارد ریز فضاهای سینما
به نام یکتا معمار هستی
فضاهای تشکیل دهنده مجتمع سینمایی
تعاریف پایه
سطح سرانه: برابر است با سهم هرنفراز جمعیت تما شاگر از مساحت زیر بنای ساختمان .
حجم سرانه :برابر است با سهم هر نفر از جمعیت تماشاگران از حجم داخلی ساختمان .
فضای مجاز:فضاهایی که با صلاحدید احداث کننده و تصویب کمسیون نظارت
نکته:تمامی ظوابطی که بررسی میکنیم و همجواریهای آن مربوط به معیارهای طراحی سینماهایی از300 تا 1500 نفر گنجایش است.
1-سالن نمایش
سالن نمایش
تک سالن ساده
ماکس واترلی
تک سالن دوار
4 سالن در کنار هم
چند سالن
سینما اریسن 4 سالن نمایش
چند سالن در کنار هم
زاویه j= زاویه بین خط واصل از مرکز لنز به وسط پرده و خط افق زاویهk= :زاویه انحراف پرده از خط قائم زاویهl= :زاویه انحراف پرزوکتور از محور عمود بر پزده از سطح افقی
فواصل دید:حداقل و حداکثر فاصله دید با توجه به فاصله چشم تماشاگر واقع در وسط اولین و آخرین ردیف تا پرده و یا تا وتر پرده خمیده
زاویه دید تماشاگر
زاویه تابش
استفاده از صندلیهای بدون پشتی یا بدون دسته ممنوع است . صندلیها باید به طور ثابت باشد روی زمین.کلیه صندلیها باید داری شماره باشد چنانچه شیب سالن طوری باشد که در پشت صندلیها دیوار کوتاهی بوجود آید اتصال صندلی به این دیوار بلامانع است.
صندلی سالن نمایش
راهروهای سالن نمایش نباید انتهای بسته داشته باشد و همواره باید به یک در خروجی یا فضای باز جلوی سالن و یا یک راهروی دیگر منتهی شود.
هنگامی که چند راهرو با هم به در خروجی می رسند در جلوی ورودی باید فضای خا لی حداقل به طول و عرض در خروجی برای عبور راحت تماشاگران در نظر گرفته شود .
نکته: اسکلت پرده باید از دیوار پشت پرده فاصله داشته باشد این فاصله باید به حدی باشد که محلی برای نصب بلند گو و بازدید و تعمیر انها باشد . بهتر است دریچه های هوا کش و خروجی هوا یا حتی ورود هوا پشت پرده تعبیه نگردد. و اصولا سیتم تهویه طوری طراحی میشود که هوا در حدود پرده چرخش نداشته باشد .
سالن انتظار
حجم سرانه سالن نمایش
ورودی و خروجی
استفاده از دربهای دو طرفه (بادبزنی )دربهای کشویی.دربهای تا شونده. دربهای لوله شونده یا بالا رونده . دربهای چرخنده به دور محورمرکزی . دربهای بازشو محوری . دربهای سه یا چهار لنگه و بیشتر ممنوع است.
دستگیره دربها بهتر است در ارتفاع 100 سانتیمتری از سطح زمین قرار گیرد.
انواع درهای سینما
اتاق پروژکتور
نکته:
هر سینما باید یک فضای بسته جهت استقرار وسایل فیلم و پخش صدا باشد این فضا باید برای حداقل دو پروژکتور و ترجیحا سه تا طراحی شده باشد . وجود یک اتاقک کوچک جهت نگهداری باطریهای مخصوص روشنایی ایمنی سینما و سرویس بهداشتی در جنب اتاق پروژکتور لازم است.
دسترسی به اتاق پروژکتور ازداخل سینما ممنوع است هر اتاق پروژکتور باید دارای دویا سه پنجره و یا دو در ویا یک درو یک پنجره باشد. دربهای باید رو به بیرون باز شود .
نکته: باید یک ورودی برای تماشاگران باشد کارکنان میتوانند از آن استفاده کنند.اما برای مواد وتجهیزات بوفه و حمل و نقل زباله باید در دیگری در نظر گرفت.برای استفاده معلولین باید در محل اختلاف سطح بین خیابان و ورودی یک سطح شیبدار به حد اقل عرض 1.2متر و شیب حداکثر 8 درصد تعبیه شود.
نکته:برای معلولین باید یک سرویس مجزا در نظر گرفته شود.
سرویس بهداشتی
فضاهای ارتباطی
بوفه و رستوران
همجواریها
{فرقی نمیکنه برکه ای کوچک باشی یا دریایی بیکران.
زلال که باشی آسمان در توست}
منابع:
معیارهای طراحی سینما.مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن
اطلاعات نویفرت
سایت.هفت فراز