تارا فایل

نقش تکنولوژی اطلاعات در مدیریت تولید کامپیوتری




موضوع:
نقش تکنولوژی اطلاعات در مدیریت تولید کامپیوتری
استاد مربوطه:
جناب آقای دکتر شهاب اکبریان
محقق:
شیرین عسگری

شماره دانشجویی:

فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده: 4
نقش تکنولوژی اطلاعات در تولید کامپیوتری (تک) 5
شکوفایی جدید در نوآوری تکنولوژی 5
رقابت ، عامل موثردر پیشرفت تکنولوژی 5
ضرورت استفاده از تولید کامپیوتری (تک)در صنایع 6
سیستم تولید به روش منعطف[1] (FMS) 8
فناوری اطلاعات و ساخت و تولید 9
به کارگیری اتوماسیون در سیستم های مدیریت تولید 10
تولید و ساخت کامپیوتر یکپارچه (CIM) 14
برنامه ریزی و کنترل محصول در تولید کامپیوتری (تک) 15
رابطه طراحی و ساخت کامپیوتری با کنترل تولید 16
استفاده از ماشین آلات کنترل عددی در تولید کامپیوتری 16
نتیجه گیری و نظریه دانشجویی: 18
منابع و ماخذ 19
چکیده:
چه چیزی این عصر جدید را مشخص می سازد؟ چرا مردم در سالهای 1980 ا زاین دوران جدید تکنولوژی سخن می گویند؟ و نقش مردم جهان در دهه 1980 و سالهای بعد چه خواهد بود؟
امروز جهان دارای توانایی جدیدی برای ساخت مغز یک کامپیوتر یعنی واحد عمل کننده مرکزی به اندازه های بسیار ریز و جای دادن آن در یک ورقه نازک به طول چند میلیمتر می باشد . باکمک تکنولوژی یک دستگاه کامپیوتر را به اندازه نوک انگشت کوچک یک انسان درآوردیم و آن را به عنوان جزء متشکله سایر ماشین آلات در هر جامورد استفاده قرار دهیم . به علاوه بهای این کامپیوترهای کوچک به قدری کاهش یافته که انوع ارزان آن را می توان به مبلغ یک دلار یا در این حدود خریداری کرد.

نقش تکنولوژی اطلاعات در تولید کامپیوتری تک
شکوفایی جدید در نوآوری تکنولوژی
تاریخ تکنولوژی همان تاریخ جامعه بشری است ، از ابزار اولیه ی ساده که نشانگر آغاز تمدن بوده تا سفینه های عظیم که اکنون آدمی را در راه تسخیر ستارگان قرارداده است .دوره تاریخ بشری را برمبنای تکنولوژیهای عمده آن نامگذاری کرده ایم ، مانند عصر حجر، عصر برنر، عصر آهن .از انقلاب صنعتی تا انقلاب ترانزیستوری ، تکنولوژیهای نوین موجب پیدایش شماری از تحولات بسیار مهم د رتاریخ جامعه بشری شده است .
رقابت ، عامل موثردر پیشرفت تکنولوژی
در طول سی وپنج سالی که از پایان جنگ دوم جهانی می گذرد، روحیه رقابت در اقتصاد و صنایع مثلاً در ژاپن به منزله نیروی محرک گسترش تکنولوژی بوده است .به دلایل متعدد روحیه رقابت ، در تکنولوژی پیشرفته دهد 1980 نیز تاثیر شگفتی داشته است. رقابت شدید بین شرکت های بزرگ تولیدی به منظور بهبود کارکرد و کیفیت محصولات ، کاهش هزینه های تولید آنها ودر نتیجه افزایش سهم خویش در بازارهای جهانی ، بهبود مداوم و سریعی در تکنولوژیهای مربوط به صنایع ساخت اتومبیل ، کالاهای مصرفی الکترونیک ، دوربین و فولاد و به وجود آورده و طبعاً، رشته های مزبور به صورت موفقترین صنایع این کشور درآمده اند . کوشش برای رقابت ، از ساختاراقتصاد ژاپن که در آن ممکن است پنج تا ده و حتی تعداد بیشتری از شرکتها ی بزرگ ، با تولید یکنوع محصول ، سهمی از بازار آن کالا را که با ضوابط ایالات متحده و اروپا، خیلی مشکل ممکن است به دست آوردند ، سرچشمه می گیرد.
موسسات ژاپنی نیروی عظیمی برای بازاریابی اتومبیل ، تلویزیون یا ویدئویی با علامت تجارتی خویش علاوه محصولات مشابهی که توسط رقبای آنان عرضه می گردد و به کار می اندازند و ازآنجا که تغییرات و اختلافات مشابهی که توسط رقبای آنان عرضه می گردد وبه کار می اندازند و از آنجا که تغییرات و اختلافات از کالای دارای یک علامت تجارتی تا کالای با علامت تجارتی دیگری کاملاً ناچیزند، نوآوریهای کوچکی که توسط یک تولید کننده ابداع می گردد فوراًًَ به وسیله تولید کنندگان دیگر اقتباس می شود. این جریان موجب پیدایش قدرت محرک تکنولوژی شده و به اصطلاحات چشمگیر در کار کرد و کیفیت کالا تنزل سریع بهای آن در یک مدت نسبتاً کوتاه ، می انجامد .
ضرورت استفاده از تولید کامپیوتری تک در صنایع
طراحی دستی محصولات کندو طاقت فرسا بوده ، در بسیاری شرایط الزامی به نظر نمی رسد.امروزه ابزارهای طراحی به کمک کامپیوتر به راحتی در دسترس می باشند و به طراحان در خلق و آزمایش محصولات کمک شایانی می کنند.
شرکت های تولیدی امروزی برای رقابت و بقاء در بازارهای جهانی به دلیل تنوع محصولات در دوره های زمانی کوتاه ، به سلولهای کاری کاملاً خودکار نیاز دارند. به طور خلاصه به سه دلیل عمده زیر ، استفاده از تولید کامپیوتری ضروری به نظر می رسد.
الف ) کسب بیشترین انعطاف در تولید جهت رقابت و تنوع محصولات
ب ) کاهش هزینه های تولید
پ ) افزایش بهره وری تولید
برای تبدیل یک مجموعه تولیدی از سبک فعلی به اتوماسیون ، به سیستم اطلاعاتی و کنترلی بسیار پیچیده نیاز است . برای این منظور ، تولید کامپیوتری بایستی جریان مواد و سیستم اطلاعاتی یک مجموعه تولیدی را در برگیرد تا به طور اثر بخش و کارا عمل نماید.
کاربرد علوم اطلاعات تاثیر عمده و به سزایی در کارخانه ها و ساخت کالاها و هم در بخش خدامات دارد.درمیان ابزارهای علوم اطلاعات می توان از طراحی به کمک کامپیوتر ، تولید و ساخت بوسیله کامپیوتر ، سیستم انعطاف پذیر تولید و ساخت یکپارچه به وسیله کامپیوتر نام برد. جریان الکترونیکی داده ها که در نهایت به اطلاعات تبدیل می شود میان تجهیزاتی که روز به روز بهتر می شوند ارتباطات بهینه یی را برقرار می سازد.همچنین جریان الکترونیک اطلاعات این امکان را به وجود می آورد که کنترل اتوماتیک به جایگزین عملیات دستی جایگزین شود. تکنولوژی می تواند به بهبود کیفیت به طور غیر مستقیم از طریق کنترل بهتر فرایند تولید ، و به طور مستقیم از طریق بازرسی و آزمایش خود کار کمک نماید. به علاوه می تواند برای پشتیبانی از به کارگیری ابزارهای کنترل کیفیت مورد استفاده قرار گیرد .نرم افزار می تواند محاسبات مناسب را به آسانی به اجرا در آورد و نتایج را به صورت نمودار نشان دهد. با این وجوداز ، ارزیابی و اندازه گیری تمام خودکار به طور روزافزونی برای فراهم کردن کنترل تمام خود کار کیفیت استفاده می شود.

سیستم تولید به روش منعطف[1] (FMS)
درموارد پیچیده ، تجهیزات حمل مواد در تکمیل کار ماشین های عددی مستقیم استفاده می شوند . چنین سیستمی می تواند با تغییر دستورات و برنامه کامپوتری ، محصول را در اشکال ، ابعاد و متغیرهای مخلف تولید کند و متناسب با محصول جدید برنامه ریزی شود.
سیستم FMS دارای مزایایی به شرح زیر می باشد:
1- تغییرات سریع تر ، باهزینه کمتر از قطعه یی به قطعه دیگر فراهم می سازد و بهره برداری از سرمایه را افزایش می دهد.
2- کاهش هزینه مستقیم نیروی کار
3- کاهش موجودی انبار
4- یکنواختی در محصول و شاید کیفیت بهتر
به طور کامل سیستم تولید انعطاف پذیر سیستمی یکپارچه و تحت کنترل می باشد که در بردارنده وسایل خودکار جابجایی مواد و ماشین آلات CNC است که به طور هم زمان می تواند انباشته هایی با وزن متوسطی از قطعات را تولید یا مونتاژ نماید.

فناوری اطلاعات و ساخت و تولید
به دلیل نفوذ و تاثیر فناوری اطلاعات تکنولوژی ساخت و تولید به نقطه عطف خود رسیده است . به طوری که برخی از آن به عنوان عصر ساخت یاد می کنند .سازندگان برای موفق بودن در بازار جهانی باید رقابت نمایند .صنعت ساخت به سمت سود آوری برای شرکت ، کارکنان وسهامداران حرکت می کند و مدیران این صنعت نیز درک کرده اند که حیات دراز مدت آن ها از طریق رقابت تضمین می شود.
در همین راستا محیط قدیمی تولید محصول که براساس خط مونتاژ بود پیرو تغییرات کلی ناشی از ورود به عصر اطلاعات تغییر کرده است . در مدل قدیمی تولید روابط کارگر- مدیربسیار ساده بود، مدیر دستور می دهد و کارگران اجرا می کنند . در این روش تولیدی کارگران عموماً غیر ماهر بوده و کارهای تکراری انجام می دهند.محیط جدید تولید از ترکیب پیشرفت های تکنولوژی با مدیریت استراتژیک تشکیل یافته است .
امروزه افراد و کارکنان و کارگران نسبت به گذشته ماهرتر شده اند . تقریباً دو سوم کارهای نیروی انسانی که در سال های آینده مطرح خواهد شد نیازمند آموزش بالای متوسطه بوده و همگی از فناوری اطلاعات بهره خواهند برد.
در حقیقت با بکارگیری IT در کارخانه ٰ هزینه ها کاهش می یابد و شرکت قادر خواهد بود تاتولید و موجودی خود را کنترل کند و در مرحله ساخت نیز به سمت خودکارسازی کارها تاحد امکان پیش خواهد رفت.

به کارگیری اتوماسیون در سیستم های مدیریت تولید
همزمان با تکامل اتوماسیون ، بکارگیری اتوماسیون د رسیتم های مدیریت تولید رایج گردید. استفاده ا زکامپیوتر و تجهیزات خود کار در طراحی ، تولید، حمل و نقل ، انبارداری و سیستم های اطلاعاتی ازاین نوع است ، که شامل موراد زیر است :
الف ) طراحی به کمک کامپیوتر (CAD)
این نرم افزار به طراحی اشکال هندسی می پردازد. طراح می تواند نقشه های خود را از هر زاویه روی صفحه نمایشگر خلق نماید . همچنین کامپیوتر می تواند عکس العمل های یک بخش را در آزمون های شدت فشار شبیه سازی نماید .سرعت CAD بیشتر از دست انسان است و کمتر از انسان اشتباه می کند .امکان نمایش سه بعدی قطعات از ویژگی های دیگر استفاده از CADاست .دربخش CAD سه هدف عمده دنبال می شود:
– مدل سازی سه بعدی اجسام
– شبیه سازی رفتارهای فیزیکی روی مدل سه بعدی
– نقشه کشی و تهیه نمادهای لازم از مدل
ب) تکنولوژی نمونه سازی سریع
هدف ا ز بکارگیری این تکنولوژی اینست که آنچه به کمک کامپیوتر طراحی شده را بتوان سریع تولید کردو نمونه فیزیکی اولیه را برای بهینه کردن طراحی و بهینه سازی تولید، دراختیار طراح و حتی مهندس تولید قرار دارد .
ج ) تولید به کمک کامپیوتر(CAM )
در تولید به کمک کامپیوتر ، ماشین آلات به کامپیوتر متصل بوده و براساس کامپیوتر عملیات تولیدی خود را انجام میدهد . نرم افزاری که بتواند نقشه طراحی شده را با استفاده از CAD جهت انجام عملیات تولیدی با کلیه از اطلاعات و خصوصیات طرح فوق با ماشین آلات مورد نظر انتقال دهد CAMنامیده می شود . در بخش CAM نیز فعالیت های زیر جریان خواهد داشت:

– ساخت و برنامه نویسی ماشین های CNC
– تولید و مونتاژ به کمک روبات ها ی کنترل شونده به کمک کامپیوتر
– سیستم ها ی تولید انعطاف پذیر (FMS)
– بازرسی کالا به کمک کامپیوتر (CAI)
– تست محصول به کمک کامپیوتر(CAI)
د : برنامه ریزی فرایند تولید به کمک کامپیوتر[2] (CAPP)
تعیین توالی فرایندجهت پیگیری تولید قطعه معین از وظایف دشوار مهندسی ساخت است. مهندسی ساخت باید تعیین کند که چه ماشینی باید عملیات مورد نیاز را انجام دهدٰ استانداردهای زمانی عملیات را طوری تعیین کند که زمانبندی بعدی کار انجام پذیر باشد، مواد و ابزار مورد نیاز مشخص کندو… چنین وظیفه ای بسیار وقتگیر است . طرح های تکنولوژی گروهی برای رده بندی برنامه های فرایند به کار گرفته شده است ٰ این برنامه ها را می توان در مورد قطعاتی که برنامه هایشان مشخصات اندکی متفاوت با برنامه های فرایند استاندار دارد، کمی اصلاح کرد.این نوع برنامه های فرایند اصلاح شده را معمولاً برنامه فرایند متغیر می نامند .کلید در آمیزی طراحی و ساخت ، ایجاد سیستمی است که در آن برنامه های فرایند رااز ابتدا برپایه ی مشخصات هندسه طراحی ایجاد می کند، این گونه سیستم CAPP را سیستم برنامه ریزی فرایند مولد می نامند.

هـ : حسابداری به کمک کامپیوتر
و : بازاریابی و تجارت به کمک کامپیوتر
ز : طراحی ابزار به کمک کامپیوتر
ح : سیستم های خودکار دریافت و تحویل کالا( )[3]
منظور از سیتم های خودکارو دریافت و تحویل کالا، سیستم هایی است که سفارشات مواد و کالای در جریان ساخت را از هر ایستگاه کاری، در خط تولید دریافت میدارد و به طور خودکار قطعات مورد نیاز را به ایستگاه های مورد نظر ارسال می نمایند.
سه عنصر اصلی عبارتند از :
1) سیستم های کامپیوتری و ارتباطات ، این سیستم سفارشات را دریافت می دارند و آنها را آماده کرده و به ایستگاه های مورد نظر ارسال می دارند.
2 ) سیستم های حمل و نقل اتوماتیک (AGV)[4] : این سیستم ها شامل وسایل نقلیه هدایت شونده کوچکی هستند که بدون راننده بوده و با قوای محرکه باطری مواد را بین ایستگاه ها مختلف عملیاتی جابجا نموده و دستورات خود را از کامپیوتر مرکزی دریافت می دارد.بنابراین ، مشکلات بوجود آمدن گلوگاهی تولید به دلیل نرسیدن به موقع مواد رفع می گردند و از طرفی موجب کاهش ذخیره سازی موجودی ها و کاهش هزینه های نگهداری می گردد.
3 ) سیستم های ذخیره سازی و تحویل کالا در انبار[5] :
این سیستم ها به طور خود کار عمل کرده و از کامپیوتر مرکزی فرمان می گیرند اساس این سیستم ها اینست که قطعات بر اساس استاندار مشخص ، دربسته های مشخص با تعداد معینی در انبار جایگزین شده و با استفاده از روبات هاقطعات از محل های معینی برداشته شده و آماده می شوند و به طور خود کار سند تحویل صادر شده وبه ماشین ها ی حمل حمل ونقل جهت ارسال آن به دستگاه ها واگذار می شوند.
تولید و ساخت کامپیوتر یکپارچه (CIM)
دراین روش ا زتولید از مرحله طراحی به وسیله کامپیوتر CAD و ساخت توسط ماشین ها ی کنترل عددی مستقیم (DNC) و سیستم انعطاف پذیرتولید و عمل فرایند به وسیله ربات ها و محل مواد و قطعات و کالای درجریان ساخت به وسیله خودروهای ربات انجام می شود .به کل این سیستم نظام یکپارچه کامپیوتری ساخت و تولید گفته می شود .همه ی قسمت ها ی مختلف کار از طریق ترمینال کامپیوتری با حافظه ها با سرعت بالا انجام می شوند .
سیستم یکپارچه تولید ، یک نوع سیستم اطلاعاتی کامپیوتری است که از یک بانک اطلاعاتی متشکل از : طراحی مهندسی ، مهندسی ساخت، تولید و اطلاعات مدیریت است .هدف از آن ایجاد یکپارچگی تکنولوژی کامپیوتر در تولید ،به منظور دستیابی به اهداف سازمان است .د رحقیقت مجموعه ای از عملیات مهندسی تولید ، بازاریابی ، دریک سیستم یکپارچه شده کامپیوتری جمع آوری می شود .
برنامه ریزی و کنترل محصول در تولید کامپیوتری (تک)
برنامه ریزی و کنترل محصول عبارت است از تدوین برنامه ها برای دستیابی به تحویل به موقع محصولات تولید شده است ، و به اطلاعات و دانش درباره هر قطعه ، برآوردهای زمانی مربوط به هر فرآیند ، و ظرفیت هر ماشین یا مرکز کار نیاز دارد . وجود این معلومات برای برنامه ریزی ، امری ضروری است . زیرا برنامه های زمان بندی نشان می دهند که چه وقت هر قطعه باید در هر مرکز کار ، پردازش شود تا بتوان محصول را به موقع مونتاژ کرد و تحویل داد و به اهداف فروش و توزیع دست یافت.یک برنامه ریز تولید با ید بهره برداری اقتصادی از کارخانه را در نظر بگیرد و اطمینان حاصل کند که ماشین آلات ، ابزارها، مواد و اپراتورهای مورد نیاز برای انجام وظایف در دسترس هستند. پس از آنکه برنامه تصویب شد و به اجرا در آمد ، پیشرفت کار را باید تحت نظر قرار داد تا مشخص شود که آیا آن کار به صورت رضایت بخش در طول کارخانه به پیش می رود ، یا خیر .برای نظارت بر پیشرفت کار ، به گزارش های همیشگی از سوی مراکز کار و انبارها در کارخانه ، نیاز است . برنامه ریز تولید با استفاده از گزارش ها می تواند مشخص سازد که چه کارهایی در هر مقطع ای از زمان در دست انجام است.
از کامپیوتر در حد گسترده ای دراین فعالیت استفاده می گردد ، زیرا کامپیوتر کار برنامه ریز را راحت می کند وامکان محاسبه سریع زمان بندی های جدید و کاهش حجم کالای در جریان ساخت را فراهم می سازد .از این سیستم ها عموماً به عنوان سیستم ها ی مدیریت تولید کامپیوتری (CAPM)[6]نام برده می شود
رابطه طراحی و ساخت کامپیوتری با کنترل تولید
میزان اتوماسیون به کار برده شده در موسسه تولید ، دارای تاثیر بالقوه ی متناقضی در برنامه ریزی تولید و کنترل است .
– هر چه میزان اتوماسیون گسترده تر باشد ، برنامه ریزی عملیات تولید (مثلاً زمان بندی تکمیل ساخت محصول)، بالقوه آسان تر می شود .
– همچنانکه میزان اتوماسیون گسترده تر می شود ، کار کنترل تولید به کلید موفقیت موسسه تولیدی تبدیل می شود .بنابراین ، خود کار کردن فزاینده تولید برای بهبود بهره وری ، به سیستم برنامه ریزی و کنترل تولید کامپیوتری پیچیده نیاز دارد .
به طور کلی هر چه سرعت تولید بالاتر باشد اتوماسیون تولید موجه تر است . از سوی دیگر اتوماتیک کردن تعویض ماشین ، مثلاً انجام آن از طریق کنترل عددی را د رتولید با سرعت کم آسان تر می توان توجیه کرد .
استفاده از ماشین آلات کنترل عددی در تولید کامپیوتری
تکنولوژی کنترل عددی اولین کاربرد تولید به کمک کامپیوتر ، یعنی کاربرد تکنولوژی اطلاعات پردازی در تکنولوژی اتوماسیون صنعتی بوده است .توسعه میکروپروسورهای در دوران اخیر میزان انعطاف پذیری تجهیزات را به ویژه درزمانیکه تولید به صورت منقطع و ناپیوسته است افزایش داده است. انعطاف پذیری در تولید نتیجه این است که دستگاه ها و ماشین ها می توانند به علت پیشرفت تکنولوژی اطلاعات به سهولات مجدداً برنامه ریزی می شوند . حرکت و گذار از کنترل های دستی و مکانیکی به کنترل الکترونیکی امکان انعطاف پذیری در تولید را فراهم ساخته است دستگاه ها و ماشین ها بدون داشتن حافظه کامپیوتر می باشد اما کنترل آنها با کاغذ و نوار مغناطیسی انجام می شود و دستگاه های کنترل عددی[7](NC) نامیده می شود . با ورود کامپیوتر ، عرصه صنعت ، ماشین آلات NC تبدیل به ماشین آلات CNC گردید . دستگاه ها و ماشین هایی که خود حافظه دارند ماشین های کنترل عددی کامپیوتری [8] (CNC) نامیده می شوند و کنترل الکترونیکی از طریق نوشتن برنامه های کامپیوتری برای کنترل دستگاه ها و ماشین ها حاصل می شود.
استاندارها واطلاعات و موضوعات کلیدی در سیستم ها NC هستند .
تفاوت CNC و NC دراین است که ما شین آلات CNC دستور کارخود را مستقیماً از کامپیوتر دریافت می نمایند .عموماً فعالیت های تراش و فرزکاری ، سوراخ کاری و غیره با ماشین آلات CNC انجام می پذیرد

نتیجه گیری و نظریه دانشجویی :
نوع آوری ها در تکنولوژی اطلاعات نقش بسیار مهمی در بهبود کیفیت و افزایش مقدار تولید در کارخانه ها داشته است . این پیشرفت در همه زمینه ها به ویژه در علوم اطلاعات وجود دارد. علوم اطلاعات سیستم های مدیریت اطلاعات ، سیستم های پردازش معاملات و انتقالات و سیستم های پشتیبانی تصمیم را ارتقاء میدهند.
تکنولوژی اطلاعات همچنین موجب توسعه ماشین های کنترل از کنترل عددی تا ساخت یکپارچه به وسیله کامپیوتر شده است . این مزایا به مدیریت این امکان را میدهد انعطاف پذیری تولید را در ارتباط با بر آورد ساختن نیازهای مشتریان ، کیفیت بالاتر و بهره برداری بیشتر از منابع را بهبود بخشند. و همچنین شرکت های تولیدی امروزی برا ی رقابت و بقا در بازارهای جهانی به دلیل تنوع محصولات در دوره های زمانی کوتاه به سلولهای کاری کاملاً کامپیوتری نیاز دارند.

منابع و ماخذ
1- جان استوری"راهبردها ی تولید موج جدید"ترجمه دفتر بنیاد مستضعفان و جانبازان ، ناشر دکلمه گران، چاپ اول
2- جعفرنژاد- احمد "مدیریت تولید و عملیات"نشر صفار چاپ چهارم سال 1385
3- حمید نوری – راسل رادرفور"مدیریت تولید و عملیات"مترجم دردانه داور، ناشر سازمان مدیریت صنعتی چاپ اول 1379
4- دیود ، بدورث ، جیمز بیلی "سیستم های کنترل تولید جامع"ترجمه میر بها در قلی آریا نژاد، ناشر مرکز نشر دانشگاهی چاپ اول 1374
5- طاهری – شهنام "مدیریت کارخانه نگرش سیستمی "ناشر هوای تازه چاپ اول سال 1381
6- غضنفری – مهدی "سیستم ها ی تولید یکپارچه"ناشر دانشگاه علم و صنعت چاپ اول سال 1382
7- ماسانوری – موریتانی "تکنولوژی ژاپن" مترجم محمد رضا – رضا پور، انتشارات کوشش چاپ اول 1378
8- متقی – هائده "مدیریت تولید و عملیات "انتشارات آوای پاتریس چاپ دوم 1384
9- نوروزی نودهی – عزیز"اولین همایش مدیریت نوین "دانشگاه آزاد فیروزکوه 1382
7


تعداد صفحات : 20 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود