تارا فایل

مبانی نظری وپیشینه پژوهش اعتبار


اعتبار
2-3-1-2 متغیر اعتماد
پیشینه تحقیقات انجام شده در داخل کشور
2-4-2 پیشینه تحقیقات انجام شده در خارج از کشور
منابع فارسی :

اعتبار
اعتبار را به عنوان حدی که مصرف کننده اعتقاد دارد فروشنده خبرگی، درستکاری و قابلیت اعتماد لازم برای انجام معامله را دارد، تعریف می شود. اعتبار عامل مهمی در شکل گیری تصور مصرف کننده از محیط های آنلاین است . Al-Gahtani ; 2011: 52 ) ) اعتبار به عنوان قابل اعتماد بودن یک سیستم و همچنین قابلیت لازم برای انتقال و انجام معاملات تعریف می شود . ( (Erdem & Swait;2004 لورن و لین در سال 2005 نشان دادند که عدم وجود اعتبار مناسب منبع ارائه کننده خدمات مالی ، باعث ترس کاربران از این که بدون آگاهی آنها پول و اطلاعات شخصی خود به شخص ثالثی انتقال پیدا کند، می شود . ( لورن و لین ؛ 2005 ) وانگ و همکارانش در سال 2003 اعتبار را به میزانی که استفاده کنندگان یک سیستم بدون هیچ گونه تهدیدهای امنیتی و شخصی درک می کنند، تعریف می کنند . (وانگ و همکارانش ؛ 2003 ) در حوزه بانکداری همراه، پژوهش های اخیر اثبات نموده اند که وجود اعتبار درک شده ارتباط معنی داری با پذیرش مشتریان بانک ها دارد. به عبارتی عدم وجود اعتبار مناسب منبع عرضه کننده خدمت باعث کاهش احتمال پذیرش آن توسط مشتریان است . (Luarn and Lin ; 2005 ; Wang et al. ; 2006) کویینگ لویس1 و همکارانش در سال 2010 به این نتیجه رسیدند که اعتبار تاثیر منفی و معنی داری بر روی ریسک و در نهایت به طور غیرمستقیم بر قصد استفاده از بانکداری همراه تاثیر دارد. (کویینگ لویس و همکاران؛2010 ) بدین معنی که هر چه اعتبار یک تکنولوژی جدید از جمله خدمات بانک داری همراه بالاتر باشد ریسک استفاده از آن کمتر خواهد شد و در نتیجه قصد و تمایل افراد برای استفاده از آن بیشتر می شود.
بر اساس تحقیقات مکنایت2 و همکارانش اعتبار، منعکس کننده ی مفاهیم درستکاری ، قابلیت اعتماد و بی عیب بودن است. این تعریف (مکنایت و همکارانش ؛ 2002) به طور ضمنی در برگیرنده اعتماد به بی عیب بودن رسانه ی مورد استفاده برای انجام معامله است . (اعتماد به زیر ساخت ها) مفاهیم ارائه شده درخصوص اعتبار ، بیان کننده ی این واقعیت اند که وقتی مصرف کننده می خواهد راغبانه خود را در معرض آسیب های احتمالی فروشنده ی اینترنتی قرار دهد ، به خاطر عدم اطمینان محیطی موجود خصوصیات زیرساخت فناوری مربوط (وبسایت ها) را در نظر می گیرد.
فروشندگان اینترنتی می توانند با انجام کارهایی مثل تسهیل معاملات رمز شده ، نصب فایر وال ، استفاده از مکانیزم های مستندسازی و تضمین حفظ حریم شخصی افراد بر اعتبار زیر ساخت های معامله تاثیر بگذارند.بنابراین ، فروشندگان اینترنتی که هدفشان کاهش نگرانی ها در خصوص زیر ساخت ها و افزایش اعتماد به تجارت الکترونیک است می توانند با انجام برخی فعالیت ها، عدم اطمینان محیطی را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار دهند . بنابراین، اعتبار زیرساخت های معامله ، بخش مهمی از اعتبار شخص فروشنده ی آنلاین را تشکیل می دهد ، ولو اینکه فروشنده هیچ کنترل مطلقی بر زیرساخت های اینترنتی نداشته باشد (Al-Gahtani ; 2011:71). وانگ و همکاران به صورت مفهومی بین اعتبار، ریسک و اعتماد تمایز قائل شدند و دریافتند که اعتبار، تاثیر بسزایی بر نیت افراد برای استفاده از بانکداری اینترنتی می گذارد. بر اساس تعریف آنها اعتبار عبارتست از حدی که شخص اعتقاد دارد انجام عملیات بانکی با استفاده از موبایل برای امنیت و حریم شخصی او هیچ تهدیدی ایجاد نمی کند .(وانگ 3و همکاران ؛ 2003 ) کنترلی که کاربر به هنگام تعامل با وبسایت داردمی تواند عامل دیگری باشدکه درایجاد اعتماددر فرددخیل است.در پژوهش های انجام شده نشان داده شده است که اعتباردرک شده تاثیرقابل ملاحظه برنگرش نسبت به استفاده از فناوری می گذارند. (Koenig-Lewis et al.;2010:417; Hanudin et al.; 2012:7; Aderonke and Charles;2010:6)
از دید بسیاری اعتماد یک پروسه پویاست. اعتماد، بر اساس تجربه و اثر مثبت یا منفی آن افزایش یا کاهش می یابد. اعتماد زمانی آغاز می شود که یک فرد مشخصه هایی را در یک تجارت ببیند که قابلیت اعتماد را داشته باشد. نشانه هایی چون ادب و تخصص از شاخص های قابلیت اعتماد است. این دو شاخص اولیه با کسب تجربه به خصوصیات ممتازی چون قابلیت اعتماد، اطمینان و صداقت تبدیل می شود.
قابلیت اعتماد و اطمینان که نشانه اعتبار یک سایت است ، از عملکرد های اصلی یک وب سایت تجاری است. بازدیدکنندگان سایت ها برای اینکه بدانند آیا سایت مورد نظرشان اعتبار ( قابلیت اطمینان) دارد یا خیر، به بررسی فاکتورهای رسمی که یک سایت تجاری باید دارا باشد می پردازند. در این بررسی اگر بازدیدکننده و یا خریدار بتواند پاسخ سوالات زیر را بیابد، آن سایت را مورد اطمینان می یابد.
* آیا طراحی سایت توسط فرد متخصصی انجام شده است؟
* آیا معماری و ساختار اطلاعات معقول و منطقی است؟
* آیا به راحتی می توان در آن به گشت وگذار پرداخت؟
* آیا استفاده از امکانات سایت راحت است؟
* آیا به سوالات بدیهی که ممکن است در ذهن بازدیدکننده ایجاد شود پاسخ داده است؟
* آیا دیگران این سایت را قابل اعتماد می دانند؟
در هر نوع رابطه دوطرفه ای اعتماد حرف اول را می زند و از عناصر اصلی مورد نیاز است. ارتباط بین خریدار و فروشنده ای که از طریق اینترنت به خرید و فروش کالا می پردازند، از این مسئله مستثنا نیست. باید بین خریدار و فروشنده اعتمادی برقرار باشد تا معامله ای صورت گیرد واین مهم صورت نمی گیردتا زمانی که اعتبارفروشنده برای خریدار مسجل شود.
یکی از دلایل عدم گسترش استفاده از تجارت الکترونیکی، فقدان اعتماد کافی مصرف کنندگان به محیط های مبتنی بر وب است. در واقع اعتماد عاملی مهم در توسعه تجارت الکترونیکی است.
ضرورت توجه مصرف کنندگان به مقوله اعتماد ناشی از ریسک ها و عدم اطمینان های موجود در محیط های خرید الکترونیکی است. این ریسک و عدم اعتماد در تمام شرایط خرید وجود دارد اما در شرایط خرید الکترونیکی دوچندان می شود. از این رو، در طی سال های گذشته تلاش شده است عوامل عدم اطمینان شناسایی و برطرف گردد. در تجارت الکترونیکی مکانیزم های متعددی جهت کاهش ریسک ارائه شده است. در برخی از این مکانیزم های توسط بنگاه و به انتخاب آن ها ارائه می گردد. اما برخی از مکانیزم های ابجاد اعتماد مانند زیر ساخت قانونی، گواهی اعتماد و غبره به عوامل خارج از کنترل کسب و کار وابسته است.
در میان مکانیزم های ایجاد اعتماد، اطلاعات و ضمانت های ارائه شده توسط شخص ثالث بی طرف، بیشترین تاثیر را در ایجاد شهرت و بالا بردن قابلیت اعتماد کسب و کار الکترونیکی دارد. از آن جایی که شخص ثالث ارائه کننده خدمات اعتماد می بایست خود دارای اعتبار و شهرت کافی، جهت مورد قبول واقع شدن در میان مشتریان و کسب و کارها باشد، به این جهت سازمان های دولتی به داشتن اعتبار کافی در داخل و خارج کشور، بهترین گزینه موجود جهت صدور گواهی نامه های اعتماد الکترونیکی هستند.
اعطای نماد اعتماد الکترونیکی از مکانیزم های اصلی توسعه اعتماد مشتریان است. در این راستا مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، دستورالعمل هایی در مورد نحوه انجام فعالیت کسب و کار در فضای اینترنت تهیه کرده و به متقاضیانی که مطابق این دستورالعمل فعالیت کنند، گواهی نامه ای مبنی بر رعایت دستورالعمل های یاد شده تحت عنوان نماد اعتماد الکترونیکی اعطاء می شودکه با مراجعه به سایت www.enamad.irمی توان از درستی ادعای سایت ها اطمینان پیدا کرد.(مرکز توسعه تجارت الکترونیک وابسته به وزارت صنعت،معدن وتجارت جمهوری اسلامی ایران) وجود این علامت درصفحه اول سایتهایی که موفق به کسب این نماد می شوند ،براعتبار این سایتها می افزاید .

2-3-1-2 متغیر اعتماد
باید توجه داشت که تعریف واحد و واضح برای اعتماد وعوامل موثر بر آن وجود ندارد . معمولا اعتماد مترادف با اطمینان ، باور و تکیه کردن در نظر گرفته می شود . (( Rogers & James ;1995 تعاریف زیر از اعتماد ارائه شده است : (نوروزی و سریع القلم ؛ 1388 )
1) فرهنگ اکسفورد اعتماد را به این صورت تعریف کرده است :
* اطمینان یا اتکا به برخی از ویژگی ها یا خصایص یک شخص یا سازمان
* پذیرفتن یا اعتبار دادن به شخص یا سازمان بدون بررسی و دریافت شواهد و قراین
* باور یا اعتماد یا اتکا به صداقت یک فرد یا سازمان
* داشتن انتظارات مطمئن نسبت به فرد یا سازمان
* صداقت درستی و وفاداری
2) فرهنگ وبستر اعتماد را تکیه مطمئن بر افراد و اشیاء ووابستگی مطمئن بر ویژگی ها ، توانایی ها ، قدرت ودرستی افراد معرفی می کند. (نوروزی و سریع القلم ؛ 1388 )
3) اعتماد سطحی از اطمینان است که یک فرد به شایستگی های طرف دیگر و عملکرد بر اساس اصول اخلاقی و قابل پیش بینی دارد . ( ( Errol & Bruce ; 2005
4) شاو در سال 1997 معتقد است ، اعتماد باوری است که کسانی که ما به آنها وابسته ایم، انتظارات ما را از خودشان بر آورده خواهند نمود. (نوروزی و سریع القلم ؛ 1388 )
5) راجرز اعتماد را با اطمینان از اینکه فعالیت های دیگران با گفتار هایشان سازگاری دارد تعریف کرده است . وی درتعریفی دیگر می گوید : اعتماد یعنی اینکه افرادی که با آنان همکاری می کنید نسبت به سعادت و مصالح شما علاقه مندند ، بدون اینکه شما توانایی انجام کاری برای آنها را داشته باشید . ( (Roger & James; 1995
6) راکی4 در سال 1992 نیز در تعریف اعتماد می گوید : اعتماد عبارت است از " قابلیت محاسبه ، قابلیت اتکا و قابلیت پیش بینی" . (نوروزی و سریع القلم ؛ 1388 )
8) کوهن5 در سال 1986 می گوید : اعتماد عبارت است از پیمان دو جانبه با دیگران برای دستیابی به هدف و انجام یک رفتار . (نوروزی و سریع القلم ؛ 1388 )
9) کلی درمورد اعتماد چنین بیان می کند: اعتماد عموما برحسب انتظارات یا باورها تعریف می شود. باور ها حاکی از آن است که دیگران از خصایصی نظیر خیر خواهی ، صداقت ، کاردانی و پیش بینی پذیری برخوردارند .بنابرین اگر فقط یکی از این باور ها مبنا قرار گیرد ، این رابطه ممکن است خیلی بی ثبات باشد ، اعتماد مخلوطی از احساس و تفکر عقلی است .(1986 Kelly & Mc Grow 😉
واژه ی اعتماد در زمینه ها و سطوح مختلف دارای مفاهیم متفاوتی می باشد که یوسفزی و همکارانش مفاهیم وتعاریف فوق رادرتحقیقات خودگردآوری کرده اند . Yousafzai el al.; 2003)) روتر6 در سال 1967 اعتماد را باور اینکه گفته های یک شخص قابل اتکا بوده و او در انجام تعهدات خود در یک رابطه ی تجاری کوتاهی نخواهد کرد ، تعریف می کند .(سید نقوی و شکیبا ؛ 1392 ) مورگان و هانت 7 معتقدند اعتماد هنگامی رخ می دهد که شخصی از ایجاد ارتباط تجاری با دیگری احساس راحتی نماید (سید نقوی و شکیبا ؛ 1392 ) و عقیده لویز نیز بر آن است که اعتماد یعنی شخصی خطرات آسیب رسانی دیگری را در یک معامله بازرگانی با توقع موفقیت بپذیرد . (لویز ؛1999) روسو و همکارانش بر این باورند که اعتماد حالتی روانی است که میل به پذیرش آسیب پذیری یک طرف در یک مبادله ی تجاری را بر اساس انتظارات مثبت ازطرف دیگر در بر می گیرد . با و پاولو درسال 2002 اعتماد را ارزیابی ذهنی یک طرف از این که طرف دیگر یک تراکنش خاص را مطابق با اطمینان مورد نظر وی در یک محیط با مشخصه ی عدم اطمینان انجام دهد ، تعریف می کنند . جفن معتقد است اعتماد به یک فروشنده برخط به میل یک نفر به آسیب پذیری نسبت به کنش های طرف دیگر بر اساس احساس اطمینان و امنیت اشاره دارد .(سید نقوی و شکیبا ؛ 1392 )
توسط محققان فاکتور های متفاوتی برای میزان قابلیت اعتماد عنوان شده است . مثلا اعتماد بر اساس نظریه ی چیندلر و توماس8 در پنج بعد معنا می شود (نوروزی و سریع القلم ؛ 1388) که عبارتند از :
1. صداقت : درستی ، پاکی و دارای حقیقت بودن
2. شایستگی : داشتن مهارت و دانش در زمینه ی فنی و روابط انسانی
3. وفاداری : حفظ آبرو و حیثیت
4. ثبات و پایداری : قابلیت اعتماد ، توانایی پیش بینی و قضاوت خوب به هنگام رویایی با اوضاع و شرایط مختلف
5. روراستی : تبادل نظر و دادن اطلاعات به صورت آزاد
ارائه تعریف دقیق از اعتماد مشکل است و در حال حاضر محققان در عملیاتی کردن این مفهوم با موانع گوناگونی روبرو بوده و در ارائه معنای بنیادی از اعتماد اختلاف نظر دارند و در واقع این واژه با توجه به زمینه های گوناگون تحقیقاتی توسط محققان مختلف به شکل های متفاوتی مفهوم سازی شده است . با استناد بر نبود یک تعریف جامع و مانع از معنی و مفهوم واژه اعتماد ، می توان اعتماد مجازی را به حالتی ذهنی که در آن فرد به دلیل اقدام به خرید و فروش به صورت الکترونیکی ، در حالت آسیب پذیر قرار می گیرد معنا کرد . (Chen and Barnes; 2007) در اکثر تحقیقات عواملی مانند شایستگی، خیرخواهی، قابلیت پیش بینی و صداقت درتجارت الکترونیک را از موارد بارز اعتماد متصور شده اند. شایستگی باور به توانایی ها، مهارت ها و تخصص های طرف مقابل، در حوزه ی تجارت الکترونیک است وخیرخواهی نشانگر آن است که طرف مقابل خیرخواه مشتریان بوده و تنها به دنبال سود و منفعت شخصی خود نیست و قابلیت پیش بینی نیز اعتقاد به با ثبات بودن رفتار طرف مقابل را می نمایاند و در نهایت صداقت نیز بیانگر این نکته است که اعتماد کننده اعتقاد دارد که طرف مقابل صادقانه برخورد خواهد نمود و به اصول و استانداردها در رفتارش پایبند است . (Chen; 2003) همچنین مولفه های تاثیرگذار بر اعتماد الکترونیکی شامل موارد متفاوتی همچون رضایت الکترونیکی ، تحقق نیاز مشتری ، امنیت ، پاسخ دهی به مشکلات و شکایات مشتریان و قابلیت استفاده آسان از وب سایت می باشد . (Gummeres; 2004) در جای دیگر به معرفی شاخص های رضایت الکترونیکی، اطمینان، آسودگی در استفاده، داشتن تجربه الکترونیکی، پاسخ دهی و سفارشی سازی اشاره می شود. (Ribinik; 2004) فلاوین و همکارانش (2006) دو عامل اثرگذار قابلیت استفاده و رضایت الکترونیکی را نام می برند . ( Flavin et al; 2006) از دیگر عوامل تاثیرگذار بر اعتماد الکترونیکی می توان رضایت الکترونیکی و کیفیت الکترونیکی را معرفی کرد که در این میان شاخص های تاثیرگذار بر کیفیت الکترونیکی شامل عواملی همچون قابلیت اطمینان ، پاسخ دهی و امنیت است .(Jiung et al; 2009) در پژوهشی دیگر به عوامل امنیت ، حریم خصوصی، نام و شهرت ، اطلاعات ، تبلیغات دهان به دهان و داشتن تجربه فعالیت و خرید در اینترنت اشاره می شود .(Ha; 2004) همچنین می توان عوامل تاثیرگذار براعتماد در فضای الکترونیکی را به دو دسته عوامل تکنولوژیک و عوامل اجتماعی تقسیم کرده و عواملی همچون کیفیت اطلاعات ، میزان آموزش و یادگیری و مشخصات سیستم و وب سایت را در آن بررسی کرد. ( Hsu & Wang; 2008) در مطالعه ی دیگری در سال 2003 ، یوسفزی عوامل امنیت و حریم خصوصی را یاد آور می شود (Yousafzai et al; 2003) و همچنین توسط آلام و یاسین عواملی همچون کیفیت اطلاعات ، شهرت، امنیت ، تجربه فعالیت در اینترنت و میزان ریسک درک شده از خرید بر خط نیز معرفی می شود. Alam & Yasin; 2010 ))
با افزایش خرید و فروش کالا و خدمات از طریق اینترنت و شبکه جهانی وب موضوع ایجاد اعتماد در تجارت الکترونیکی اهمیت بسیاری پیدا کرده است. تجارت از طریق اینترنت مخاطراتی به همراه دارد که مهم ترین دلیل آن عدم وجود اعتماد بین فروشنده و خریدار است و این موضوع به فقدان حضور فیزیکی خریدار و فروشنده در محل داد و ستد ، فقدان امکان بررسی کالا و مکان فروش آن قبل از خرید و یا عدم دسترسی خریدار به کالا به محض خریداری آن، بازمی گردد. یکی از راه های جلب اطمینان مشتری در یک وب سایت این است که آن وب سایت تعهد می کند که در صورت عدم رضایت مشتری پول وی را بازگرداند و این نشان دهنده اطمینان فروشنده به کالای خود است و اینکه چیزی برای پنهان کردن وجود ندارد. این امر باعث می شود که مشتری هیچ گونه مخاطره ای در خرید کالا به خود راه ندهد زیرا هیچ گونه ضرری متوجه وی نخواهد بود.
پیشینه تحقیقات انجام شده در داخل کشور
1) در سال 1391 تحقیقی با عنوان " عوامل موثر بر پذیرش فناوری اطلاعات در صنعت گردشگری " توسط دکتر علی عطافر ، جواد خزائی پول و مهدی پور مصطفی خشکرودی در هتل های شهرستان نوشهر و بر روی 226 نفر از مشتریان هتل ها انجام پذیرفت. هدف اصلی تحقیق بررسی تاثیر متغیرهای سودمندی و سهولت درک شده ، اعتبار ، اعتماد ، سازگاری بر نگرش و تمایل به استفاده از رزرو اینترنتی هتل در نظر گرفته شده بود . نتایج تحقیق نشان داد که سودمندی درک شده و نگرش نسبت به رزرو اینترنتی هتل بر نیت رفتاری نسبت به این گونه معاملات تاثیر دارند و هرچه افراد این فناوری را سودمند درک کنند و ارزیابی آنها از مطلوب بودن فناوری مثبت باشد احتمال به کارگیری فناوری افزایش می یابد. یافته های تحقیق نشان می دهد که تمایل به رزرو اینترنتی هتل با استفاده از هر دو متغیر سودمندی درک شده و سهولت درک شده قابل پیش بینی است . نتایج این پژوهش به قبول فرضیه های طرح شده در آن تحت عنوان " بررسی تاثیر سودمندی و سهولت درک شده ، اعتماد ، اعتبار ، سازگاری بر نگرش و تمایل به استفاده از رزرو اینترنتی هتل " منجر گردید. ( عطافر، خزائی پول وپورمصطفی ؛ 1391)

2) در سال 1392 در تحقیقی با عنوان " مولفه های موثر بر اعتماد گردشگران در حوزه گردشگری الکترونیک " توسط میرعلی سید نقوی و غدیر شکیبا جمال آباد در شهر تهران و بر روی نمونه ای 131 نفر از مشتریان هتل ها بصورت تصادفی و بصورت پرسشنامه انجام گرفت . جامعه ی آماری این تحقیق شامل گردشگرانی بود که به انجام امور سفر همچون رزرو هتل ، رزرو و خرید بلیط و کسب اطلاعات در مورد مقصد سفر ، را به صورت الکترونیکی پرداخت کرده بودند . در نهایت عوامل رضایت، شهرت و کیفیت الکترونیک به عنوان مولفه های تاثیرگذار بر اعتماد الکترونیک شناسایی شدند.(سید نقوی و شکیبا ؛ 1392)

3) تحقیق دیگری نیز با عنوان "سازگاری با تجارت الکترونیکی در صنعت هتل داری ایران " توسط شهرام صلواتی و ناصر خانی انجام گرفت. در این تحقیق به بررسی 48 ویژگی وب سایت های 57 هتل با رتبه های متفاوت )یک تا پنج ستاره( پرداخته شد . در نهایت محققان به این نتیجه رسیدند که هتل های ایران در مراحل نخستین پذیرش اینترنت برای کسب و کار خود هستند. فعالیت های مرتبط با تجارت الکترونیک در میان هتل های ایرانی بسیار اندک است و رزرو برخط (آنلاین) به طور موثر در آنها ارائه نمی شود. . در این راستا، بهره مندی از وب سایتی با ویژگی های مناسب می تواند نقش کلیدی در جذب گردشگر به صنعت گردشگری به صورت عام و صنعت هتل داری به طور ویژه ایفا بنماید. (صلواتی و خانی؛ 1392)

4) در تحقیق " ارزیابی خدمات گردشگری اینترنتی در ایران " ( لشکری و علاءالدینی ؛ 1391) که بر روی 8 وبگاه گردشگری ایران انجام گرفت ، نشان داد که هنوز وب گاه های ایرانی هنوز به مرحله ی تعامل با کاربر وارد نشده اند و در نقش اطلاع رسانی نیز کمتر به نیازهای کاربران آگاه امروزی ایران پاسخ می دهند. در این تحقیق پیشنهادهایی به جهت بهبود کیفیت وبگاه های عرضه کننده ی خدمات گردشگری در کشور ارائه شده است.
5) در تحقیق دیگری که توسط حمیدی زاده و مجرد تحت عنوان " ارزیابی تطبیقی وب گاه هتل های لوکس بر اساس مدل 7C در بازاریابی اینترنتی : مطالعه موردی ایران ، ترکیه و امارات " در سال 1388 بر روی 178 هتل 4 و 5 ستاره دارای وب گاه در 3 کشور فوق الذکر با استفاده از روش نمونه گیری غربالگری انجام گرفته بود ، بدین نتیجه رسیدند که هتل ها خصوصا در ایران از پتانسیل های اینترنت و وب گاه بطور کامل استفاده نمی کنند و تفاوت معناداری میان وب گاه هتل های ایران ، و ترکیه و امارات وجود دارد و کشور ایران وضعیت چندان مطلوبی در این زمینه ندارد . (حمیدی زاده و مجرد ؛ 1388)

6) در تحقیقی تحت عنوان " عوامل موثر بر پذیرش سامانه مدیریت شهری تهران (137) توسط شهروندان " که در سال 1387 که توسط دکتر وجه الله قربانی زاده ، دکتر غلامحسین دلجو و آرین امیری بوسیله پرسشنامه بر روی 412 نفر از شهروندان تهرانی و با استفاده از الگوی پذیرش فناوری TAM 9 دیویس (1989) انجام گرفت، نتیجه پژوهش حاکی از آن است که مهمترین عامل تاثیرگذار بر پذیرش سامانه 137 (سامانه ارتباطی دریافت دیدگاه های مردم پیرامون مدیریت شهری ) توسط شهروندان" درک سهولت استفاده از سامانه" است و عامل "درک سودمندی و احساس مفید بودن سامانه "نیز می تواند در میزان استفاده عملی شهروندان از آن تاثیر به سزایی داشته باشد. (قربانی زاده و همکاران ؛ 1387)

7) تحقیق دیگری نیز با عنوان " پذیرش بانکداری همراه توسط مشتریان بانکهای ایرانی " در سال 1391 بر روی 361 نفر از دانشجویان دانشکده مدیریت و حسابداری و دانشکده صنایع و مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی قزوین توسط بهبودی ، عابدینی و جلیلوند انجام گرفت . در این تحقیق عوامل موثر بر پذیرش بانکداری همراه از جمله سودمندی درک شده، سهولت در استفاده، نیازبه تعامل، ریسک درک شده، هزینه درک شده، سازگاری با سبک زندگی و نیازها ، اعتبار و اعتماد بررسی گردید . طبق یافته های پژوهش، همه عوامل آزمون شده برپذیرش بانکداری همراه تاثیر معناداری داشتند و افراد جامعه با توجه به این عوامل اقدام به استفاده از خدمات بانکداری همراه می کنند یا نمی کنند. (بهبودی ، عابدینی و جلیلوند ؛ 1392 )
8) در تحقیقات دیگری نیز ، سید جوادین و یزدانی در سال 1383 تحت عنوان " بررسی عوامل موثر بر قصد استفاده مشتریان از خدمات بانکداری اینترنتی (مطالعه موردی بانک سامان) " پژوهشی را بر روی نمونه ای متشکل از ١٢٠ نفر از مشتریان بانک سامان را مورد بررسی قرار دادند . در این تحقیق تاثیر متغیر خارجی، خود اثربخشی استفاده از کامپیوتر بر ادراکات فرد، در مورد سهولت استفاده و مفید بودن این خدمات مورد بررسی قرار گرفت. یافته های این تحقیق نشان داد ، ادراکات فرد در مورد سهولت استفاده از خدمات بانکداری اینترنتی و مفید بودن این خدمات و نیز فرد در استفاده از رایانه با قصد استفاده از این خدمات رابطه مستقیم دارد. (سید جوادین و یزدانی ؛ 1384)

9) در پژوهش دیگری تحت عنوان "بررسی عوامل موثر بر پذیرش فناوری اطلاعات توسط کتابداران کتابخانه های دانشکده های فنی دانشگاههای دولتی شهر تهران " که توسط شیخ شعاعی و علومی بوسیله پرسشنامه ، برروی 160 نفر کتابدار در سال 1386 انجام گرفت ، بدین نتیجه رسیدند که عوامل مدل پژوهش، شامل برداشت ذهنی از مفید بودن ، برداشت ذهنی از آسانی استفاده ، نگرش نسبت به استفاده و تصمیم به استفاده از فناوری بر متغیر وابسته استفاده از فناوری اطلاعات تاثیرمی گذارند. (شیخ شعاعی و علومی ؛ 1386 )

10) تحقیق دیگری نیز تحت عنوان " بررسی تاثیر بازاریابی اینترنتی بر میزان عملکرد توریسم، مطالعه موردی : آژانس های مسافرتی و جهانگردی استان آذربایجان شرقی" توسط قره بیگلو و شادی دیزجی در سال 1390 با هدف بررسی تاثیر بازاریابی اینترنتی بر میزان عملکرد توریسم در آژانس های مسافرتی و جهانگردی استان آذربایجان شرقی صورت گرفت . در این تحقیق کاربردی که در آن جامعه آماری شامل کلیه موسسات و آژانس های مسافرتی و جهانگردی استان آذربایجان شرقی بود و برای جمع آوری داده از پرسشنامه استفاده گردید ، بدین نتیجه دست یافتند که بین فعالیت های ترفیعی، داد و ستدی، پایگاه اطلاعاتی و عملکرد توریسم رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. (قره بیگلو و شادی؛ 1390)

11) در تحقیق یغمایی و شیرازی در سال 1390 تحت عنوان "بررسی تمایل کاربران سیستم اطلاعات بیمارستانی نسبت به استفاده ازاین سیستم براساس مدل اشاعه نوآوری دربیمارستان رازی اهواز" که بر روی 50 نفرازکاربران سیستم اطلاعات بیمارستانی شاغل در بیمارستان رازی اهواز انجام گرفت نشان داده شده که سازگاری عبارت است از میزان برداشت فرد از هماهنگی نوآوری با ارزش های موجود، تجربه های گذشته و نیازهای گیرنده نوآوری . نتایج این پژوهش نشان دهنده تاثیر ویژگی های الگوی انتشار نوآوری بر تمایل به استفاده از سیستم اطلاعات بیمارستانی بود. (یغمایی و شیرازی ؛ 1390 )

12) تحقیق دیگری نیز تحت عنوان " پذیرش بانکداری الکترونیک در بین مشتریان بانکهای شهر شیراز" توسط موغلی در سال 1386 انجام گرفت . یافته های پژوهش نشان داد که سهولت استفاده ، مفید بودن و اعتماد مشتریان در پذیرش بانکداری الکترونیک موثر است . (موغلی ؛ 1386 )
2-4-2 پیشینه تحقیقات انجام شده در خارج از کشور
1) تئودور سیگرسون Theodor Sigurdsson Kvikne در پایان نامه خود در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه استاوانگر نروژ تحت عنوان هتل های بین المللی و رهبری گردشگری در سال 2013 ، به این نتیجه رسید که "اعتماد" و " امنیت" برای خرید اینترنتی مهم است . (Sigurdsson;2013)

2) در تحقیقی دیگر تحت عنوان " نقض اعتماد در تجارت الکترونیکی : نگرانی های مشتری و واکنش ها " توسط (گولز ، راو ، لی و وارن ؛ 2009 ) نشان داده شد که اعتماد یک عنصر مهم و موثر بر رفتار مصرف کننده و تعیین کننده موفقیت پذیرش فن آوری هایی از قبیل تجارت الکترونیک است .

3) گومرز و همکاران . (Gummerus ; Liljander ; Pura & Van Riel; 2004) در سال 2004، ریبینیک و همکاران( Ribbinik ; Van Riel ; Liljander & Streukens ; 2004) نیز در سال 2004 و همچنین جیونگ وهمکاران(Jiyoung ; Byoungho & Jane ; 2009 ) در سال 2009 ، در تحقیقاتی جداگانه به بررسی عوامل موثر بر اعتماد الکترونیکی از قبیل رضایت الکترونیکی و کیفیت الکترونیکی ( باتوجه به شاخص هایی مانند قابلیت اطمینان، پاسخ دهی ، تحقق نیاز مشتری ، قابلیت استفاده آسان ، امنیت و … ) اشاره کردند .

4) نتایج مطالعه بوهالیس و زوگ در سال 2007( Buhalis& Zoge ; 2007) در مورد آثار اینترنت بر گردشگری نشان می دهد که استفاده از اینترنت برای بنگاه ها امکان حضور در بازار، بدون نیاز به واسطه ها و از طریق برقراری ارتباط مستقیم با مصرف کننده در هر کجای دنیا را مهیا نموده است و فرصتی مغتنم محسوب می شود . بنگاه ها می توانند با فعالیت در فضای مجازی از مزیت دسترسی به بازارهای بسیار بزرگتر برخوردار شون وبا بهره گیری از صرفه جویی های مقیاس و نیز صرفه جویی درهزینه ی فعالیتهای واسطه ای محصولات خود را با قیمت های رقابتی تر عرضه کنند.

5) شاه علم و یاسین در سال 2010 نشان دادند که شهرت از عوامل موثر بر اعتماد الکترونیکی بوده و مستقیم بر اعتماد تاثیرگذار است . Shah Alam & Yasin ; 2010))

6) در تحقیق دیگرکه توسط (رودگرز ، نگش و سوک ؛ 2005) انجام گرفت کیفیت الکترونیکی را به سه بخش کیفیت اطلاعات، کیفیت سیستم و کیفیت خدمات تقسیم کردند و نشان دادند که عواملی همچون تعامل و کیفیت وب سایت ها به عنوان مولفه های اصلی کیفیت سیستم اشاره داشته و عوامل تاثیر گذار بر کیفیت خدمات عبارت اند از حق انتخاب، سفارشی سازی، اجتماع و در دسترس بودن شبانه روزی وب سایت .

7) بوهالیس و لی در سال 2006 این مفهوم را بیان کردند که گردشگری الکترونیکی در بر گیرنده ی کلیه ی اجزای کسب و کار از قبیل کسب و کار الکترونیکی، تحقیق وتوسعه ی الکترونیکی، تولید محتوای الکترونیکی و ارائه ی خدمات الکترونیکی در حوزه گردشگری می باشد و به مجموعه ای از پایگاه های اینترنتی و استانداردها و پروتکل های خاص اطلاق می شود که با تولید و بازنشر اطلاعات در ساختارهای مختلف از قبیل متن، عکس و تصویر ، کاتالوگ و بروشور ، پیام های تبلیغاتی و حتی خدماتی از قبیل رزرو هتل و خرید الکترونیکی بلیط معنا می یابد . (; 2006 Li & Buhalis)

8) دیویس ، باگوزی وارشاو در سال 1989 در پژوهش خود ابتدا به معرفی مدل پذیرش فناوری و تئوری عمل مستدل پرداخته و در ادامه، عوامل موثر بر پذیرش و بکارگیری یک نرم افزار واژه پرداز را با استفاده از مدل پذیرش فناوری در میان 107 دانشجو مورد بررسی قرار داده اند. نتایج این پژوهش نشان می دهد برداشت ذهنی دانشجویان از مفیدبودن فناوری مورد استفاده، کاملاً بر تصمیم به استفاده تاثیر داشته است، در حالی که برداشت ذهنی دانشجویان از آسانی استفاده از این فناوری، تاثیر کمتری بر تصمیم به استفاده داشته و در طی زمان نیز نقش آن کمرنگ تر شده است. نتایج این پژوهش، قابلیت کاربرد ساده اما قدرتمند مدلهای تعیین عوامل پذیرش را پیشنهاد کرده است. (دیویس ، باگوزی و وارشاو ؛ ۱۹۸۹)

9) پن ، سیوو و برووفی ( 2003) در پژوهشی به بررسی تاثیر پنج متغیر مستقل برداشت ذهنی از مفید بودن ، برداشت ذهنی از آسانی استفاده ، نگرش نسبت به استفاده ، هنجار ذهنی و خود باوری در زمینه استفاده از رایانه بر متغیر وابسته استفاده از سیستم وب سی تی10 (نرم افزاری برای ارائه آموزش آنلاین ) و وجود روابط علّی در بین این متغیرها پرداخته اند. (شیخ شعاعی و علومی ؛ 1386 ) نتایج این پژوهش نشان داد ، مدل پذیرش فناوری در محیط دانشگاهی که این پژوهش در آن انجام شده، قابلیت کاربرد ضعیفی را نشان داده و تنها بعضی از عوامل آن بر پذیرش سیستم مورد بررسی تاثیر داشته اند. بین متغیرهای برداشت ذهنی از مفید بودن، برداشت ذهنی از آسانی استفاده ، و نگرش نسبت به استفاده از سیستم مورد بررسی رابطه علّی پیدا نشده و نگرش دانشجویان نسبت به استفاده از این سیستم و هنجار ذهنی آنها، به عنوان عوامل تعیین کننده استفاده از سیستم مورد بررسی شناسایی شده اند . (Pan , Sivo & Brophy ; 2003)

10) القحطانی در سال 2001 با هدف بررسی قابلیت کاربرد مدل پذیرش فنآوری در فرهنگ های دیگر غیراز فرهنگ آمریکا وبررسی عوامل موثر بر پذیرش فناوری اطلاعات با کمک این مدل، به پژوهش پرداخته است. نتایج، قابلیت کاربرد این مدل را درانگلستان تایید کرده و نشان می دهند که در این پژوهش، نگرش های شخصی، برداشت ذهنی از آسانی استفاده، و برداشت ذهنی از مفید بودن، موثرترین عوامل در پذیرش فنآوری اطلاعات بوده اند. (;2001 (Al-Gahtani

11) روز و استراب (1998) با هدف همخوانی مدلهای مربوط به اشاعه فناوری اطلاعات را که در کشورهای توسعه یافته ریشه دارند، با وضعیت کشورهای در حال توسعه، اختصاصا کاربرد مدل پذیرش فناوری را در جهان عرب بررسی کرده اند. نتایج این پژوهش نشان می دهد مدل پذیرش فناوری درجهان عرب نیز همانند کشورهای توسعه یافته دارای اعتبار بوده است. در واقع، در کشورهای عربی نیز تاکید بر عواملی منطقی همچون مفید بودن و آسانی استفاده از یک سیستم جدید، به پذیرش و کاربرد بهتر آن منجر شده است. (Rose & Straub ; 1998)

12) در پژوهشی دیگر توسط راتناسینگام برای اخذ مدرک دکترا از دانشگاه میسوری آمریکا در سال 2012 تحت عنوان " شاخص اعتماد مشتری در تصمیم گیری رزرو آنلاین هتل " ، به نقش اعتماد مشتری در تصمیم گیری های او در انجام استفاده از رزرو آنلاین هتل رسید . Ratnasingam;2012)).

منابع فارسی :
1) آذربایجانی ، مسعود ، سالاری فر، محمد رضا ، عباسی ، اکبر ، کاویانی، محمد و موسوی اصل ، سید مهدی ، ۱۳۸۵ ، روانشناسی اجتماعی با نگرش به منابع اسلامی تهران ، 1 ، تهران، انتشارات سمت
2) احمدی ، عبادالله و جدیدی، اکبر ، رابطه ی پیچیدگی اینترنت بر سهولت کاربرد و سودمندی ادراک شده ی اینترنت در بین مدیران مدارس ، رهیافتی نو در مدیریت آموزشی ، 1390 ، 2 ، 3 ، 89-106
3) امین بیدختی ، علی اکبر ، زرگر ، سید مجتبی و نظری ، ماشاالله ، آمیخته بازاریابی راهبردی در صنعت گردشگری، مطالعات مدیریت راهبردی ، 1389 ، 3 ، 49 – 68
4) امین بیدختی ، علی اکبر و نظری ، ماشاالله ، نقش بازاریابی در توسعه صنعت گردشگری ، چشم انداز مدیریت ، 1388 ، 32 ، 49 – 68
5) ببی ، ارل ، 1384 ، روش های تحقیق در علوم اجتماعی، فاضل ، رضا ، 1، تهران ، انتشارات سمت
6) بمانیان ، محمدرضا ، پورجعفر، محمدرضا و محمودی نژاد ، هادی ، ارائه مدل پیشنهادی جهت پیاده سازی گردشگری الکترونیک در راستای اصلاح الگوی مصرف منابع گردشگری هدف در طرحهای توسعه گردشگری روستایی ( بررسی تطبیقی و ارائه مدل پیشنهادی با توجه به شرایط معاصر ایران ) ، فصلنامه مدیریت شهری ، 1388 ، 23 ، 71-88
7) بهبودی ، مهدی ، عابدینی ، امیر و جلیلوند ، مرضیه ، پذیرش بانکداری همراه توسط مشتریان بانکهای ایرانی ، مدیریت بازاریابی ، 1392 ، 18، 21-46
8) بهنر، ج و وانک ، م . ، ۱۳۸۴ ، نگرش هـا و تغییـرآنهـا، مهداد ، علی، تهران ، انتشارات جنگل
9) پروانه ، بهروز ، عامری سیاهویی ، حمید رضا و تقوی گودرزی ، سعید ، گردشگری الکترونیک راهکاری نوین در توسعه کانون های شهری استان هرمزگان ( مطالعه موردی شهر فین) ، فصل نامه جغرافیایی چشم انداز زاگرس ، 1388 ، 2 ، 89-108
10) پورفرج ، علیرضا ، عیسی زاده روشن ، یوسف و چراغی ، کبری ، فناوری اطلاعات و ارتباطات ، صنعت گردشگری و رشد اقتصادی ، فصلنامه اقتصاد و تجارت نوین ، 1387 ، 13 ، 46-66
11) پورکاظمی ، محمد حسین و رضایی ، جواد ، بررسی کارایی صنعت گردشگری با استفاده از روش های ناپارامتری ( ایران و کشوهای منطقه ) ، پژوهش های اقتصادی ، 1385 ، 6 ،3 ،281-302
12) ترکان ، هاجر و کجباف ، محمد باقر ، نگرش چیست ؟ ، فصلنامه توسعه علوم فناوری ، 1387، 1، 1 ، 49-54
13) حافظ نیا، محمد رضا ، 1384 ، مقدمه ای بر روش تحقیق در علوم انسانی(چاپ یازدهم)، ، تهران ، سازمان مطالعه و کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت)
14) حسنی، فرنود ، مقدمه ای بر گردشگری الکترونیک، کارکردها، چالش ها و قابلیت های توسعه ، عصر فناوری اطلاعات ، 1388 ، 52 ، 99 -103
15) حمیدی زاده ، محمد رضا و مجرد ، فایق ، ارزیابی تطبیقی وب گاه هتل های لوکس بر اساس مدل c7 در بازاریابی اینترنتی : مطالعه موردی ایران ، ترکیه و امارات ، فصلنامه اقتصاد و تجارت نوین ، 1387-1388 ، 4 ، 15و16 ، 212-237
16) حیدریه ، سید عبدالله ، سید حسینی ، سید محمد و شهابی ، علی ، شبیه سازی مدل پذیرش فناوری در بانکداری ایران با رویکرد پویایی شناسی سیستم (مورد مطالعه بانک رفاه) ، فصلنامه مدیریت توسعه فناوری ،1392 ، 1 ، 67-98
17) خاکی ، غلامرضا ، 1382 ، روش تحقیق در مدیریت ، تهران ، مرکز انتشارات علمی دانشگاه آزاد اسلامی
18) خاکی ، غلامرضا ، 1384 ، روش تحقیق با رویکرد پایان نامه نویسی (چاپ دوم( ، تهران، نشر بازتاب (چاپ دوم )
19) دیواندری ، علی ، عابدی ، احسان و ناصرزاده ، سید محمد رضا ، ارائه ی مدل مفهومی برای تبیین عوامل کلیدی موثر بر کیفیت سیستم های ارائه دهنده ی خدمات بانکداری اینترنتی )پیمایشی پیرامون بانک ملت( ، مدیریت فناوری اطلاعات ، 1392 ، 5،1 ، 19 -36
20) رخشانی نسب ، حمید رضا و ضرابی ، اصغر ، چالش ها و فرصت های توسعه اکوتوریسم در ایران ، فصلنامه فضای جغرافیایی ، 1388، 9، 41-55
21) روحانی ، سعید و زارع رواسان ، احد ، شناسایی و دسته بندی عوامل موثر بر ارتقاء گردشگری الکترونیکی در ایران ، مجله برنامه ریزی و توسعه گردشگری ، 1392 ، 2 ، 5 ، 184- 206
22) سکاران ، اوما ، 1388 ، روش های تحقیق در مدیریت (چاپ ششم( ، صائبی ، محمد و شیرازی ، محمود ، تهران ، انتشارات موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیرت و برنامه ریزی
23) سورین، ورنرجی و تانکارد ، جیمز دبلیو ، 1381 ، نظریه های ارتباطات، دهقان ، علیرضا ، تهران ، موسسه چاپ و انتشارات دانشگاه تهران
24) سید جوادین ، سید رضا و یزدانی ، شمسی ، بررسی عوامل موثر بر قصد استفاده مشتریان از خدمات بانکداری اینترنتی ) مطالعه موردی بانک سامان) ، دانش مدیریت ، 1384 ، 70 ، 45-61
25) سید نقوی ، میر علی و شکیبا جمال آباد ، غدیر ، مولفه های موثر بر اعتماد گردشگران در حوزه گردشگری الکترونیک ، فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات مدیریت گردشگری ، 1392 ، 8 ، 21 ، 1 -27
26) شریفی ، حسن پاشا ، 1372 ، اصول روان سنجی و روان آزمایی ، 1372 ، تهران ، انتشارات رشد
27) شیخ شعاعی ، فاطمه و علومی ، طاهره ، بررسی عوامل موثر بر پذیرش فناوری اطلاعات توسط کتابداران توسط کتابداران کتابخانه های کتابخانه های دانشکدههای فنی دانشگاه های دولتی شهر تهران ، کتابداری و اطلاع رسانی ، 1386 ، ۱۰ ،3 ، 9-34
28) صدر موسوی ، جواد ، ارزیابی وضعیت تسهیلات گردشگری استان آذربایجان شرقی از دیدگاه گردشگران ،پژوهش های جغرافیایی انتشارات دانشگاه تهران ، 1386،61 ، 129-144
29) صلواتی ، شهرام و خانی ، ناصر ، سازگاری با تجارت الکترونیکی در صنعت هتل داری ایران ، فصلنامه علمی- پژوهشی مطالعات مدیریت گردشگری ، 1392 ، 8 ، 21 ، 167 – 187
30) صیدایی ، سید اسکندر و هدایتی مقدم ، زهرا ، نقش امنیت در توسعه گردشگری ، فصلنامه تخصصی علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی- واحد شوشتر ، 1389 ، 4 ، 8 ، 97 -110
31) عطافر، علی ، خزائی پول ، جواد و پور مصطفی ، مهدی ، عوامل موثر بر پذیرش فناوری اطلاعات در صنعت گردشگری ، فصلنامه علمی – پژوهشی مطالعات مدیریت گردشگری ، 1391 ، 18 ، 131-156
32) قربانی زاده ، وجه الله ، دلجو ، غلامحسین و امیری ، آرین ، عوامل موثر بر پذیرش سامانه مدیریت شهری تهران (137) توسط شهروندان ، فصلنامه مدیریت شهری ، 1387 ، 22 ، 7-22
33) قره بیگلو ، حسین و شادی دیزجی ، بهنام ، بررسی تاثیر بازاریابی اینترنتی بر میزان عملکرد توریسم ( مطالعه موردی : آژانس های مسافرتی و جهانگردی استان آذربایجان شرقی )، فصلنامه فضای گردشگری ، 1390، 1 ،1 ، 145 – 161
34) کاظمی ، مهدی ، 1387 ، مدیریت گردشگری ، تهران ، انتشارات سمت
35) کاظمی، مصطفی، فیاضی، مرجان و میرزاده ، ملیحه ، موانع استفاده از فناوری اطلاعات در صنعت گردشگری ایران ، فصلنامه اقتصاد و تجارت نوین ، 1384 ، 2 ، 49 -66
36) کریمی ، یوسف ، 1379 ، نگرش و تغییر نگرش ، تهران ، موسسه نشر ویرایش
37) کریمی ، یوسف ، 1384 ، روانشناسی اجتماعی (نظریه ها، مفاهیم و کاربردها)، تهران ، انتشارات ارسباران
38) کفاش پور ، آذر ، رحیم نیا ، فریبرز و نبی زاده ، طاهره ، ارزش درک شده و نگرش کاربران در راستای تبلیغات اینترنتی ، دو فصلنامه علمی- پژوهشی تحقیقات بازاریابی نوین ، 1390 ، 1 ، 3 ، 79 – 98
39) کفاشان ، مجتبی ، کاربرد نظریه های پذیرش فناوری در ارزیابی فناوری های اطلاعاتی کتابخانه ها : رویکردی متن پژوهانه ، فصلنامه کتابداری و اطلاع رسانی ، 1389 ، 13 ، 4 ، 193 – 218
40) کلانتری ، عبدالحسین و فرهادی ، محمد ، جوانان و مصرف گردشگری ، فصلنامه تحقیقات فرهنگی ، 1387 ، 1 ، 2 ، 159-191
41) کیهانی حکمت ، رضا ، صنعت جهانگردی وجاذبه های گردشگری استان همدان ، فصلنامه پژوهشی فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ، 1382 ، 9 ، 30 ، 78 – 92
42) لامزدن ، لس ، 1387 ، بازاریابی گردشگری ، دکتر ابوالفضل تاج زاده نمین ، تهران ، دانشگاه پیام نور
43) لشکری ، نعیمه و علاءالدینی ، پویا ، ارزیابی خدمات گردشگری اینترنتی در ایران ، مجله جهانی رسانه – نسخه فارسی ، 1391 ،7 ، 14 ، 1-22
44) محلاتی ، صلاح الدین ، 1380 ، در آمدی بر جهانگردی ، تهران ، انتشارات دانشگاه شهید بهشتی
45) مرادی ، مریم ، 1385 ، مدیریت گردشگری اصول ، مبانی و مفاهیم کاربردی ، مشهد ، انتشارات آستان قدس رضوی
46) موغلی ، علیرضا ، پذیرش بانکداری الکترونیک در بین مشتریان بانکهای شهر شیراز، فصلنامه علوم مدیریت ایران ، 1386 ، 2 ، 7 ، 81- 98
47) نوروزی ، محمد رضا و سریع القلم ، نرگس ، اعتماد در تجارت الکترونیک ، ماهنامه اجتماعی ، اقتصادی ، علمی و فرهنگی کار و جامعه ، 1388 ، 110 ، 100 -109
48) یعقوبی ، نورمحمد و شاکری ، رویا ، مقایسه تحلیلی مدل های پذیرش فناوری با تاکید بر پذیرش بانکداری اینترنتی ، فصلنامه علوم مدیریت ایران ،1387 ، 3، 11 ، 21-44
49) یغمایی ، فریده و شیرازی، منوچهر، بررسی تمایل کاربران سیستم اطلاعات بیمارستانی نسبت به استفاده ازاین سیستم براساس مدل اشاعه نوآوری دربیمارستان رازی اهواز، مدیریت سلامت ، 1390، 14، 46 ، 11-20

منابع غیر فارسی :
50) Adams, D.A. , Nelson , R.R. & Todd , P.A. , Perceived usefulness, ease of use, and usage of information technology : A replication , Mis Quarterly , 1992, 16 , 2 , 227-247
51) Aderonke, A.A. & Charles , A.K. , An Empirical Investigation of the Level of Users Acceptance of E-Banking in Nigeria , Journal of Internet Banking and Commerce , 2010 , 15 , 1 , 2-13
52) Agarwal , R. & Karahanna , E. , Time flies when you're having fun : cognitive absorption and beliefs about information technology usage , MIS Quarterly , 2000 , 24 , 4 , 665-694
53) Ajzen , Icek & Fishbein , Martin , The prediction of behavior from attitudinal and normative variables , Journal of Experimental Social Psychology 1970 , 6 , 4 , 466-487
54) Ajzen , Icek , The theory of planned behavior , Organizational Behavior and Human Decision Processes ,1991, 50 , 2 , 179-211
55) Alam , S. S. & Yasin , N. M. , What Factors Influence Online Brand Trust: Evidence from Online Tickets Buyers in Malaysia , Journal of Theoretical and Applied Electronic Commerce Research , 2010 , 5 , 3 , 78-89
56) Albadvi, Amir , & Saddad , Ghazaleh , Web Site Evaluation of Iranian Tourism and Hospitality Organizations: An E-Commerce Web Site Features Model , Journal of Hospitality Marketing & Management, 2012, 21 ,2 , 155-183
57) Al-Gahtani , Said S. , Modeling the electronic transactions acceptance using an extended technology acceptance model , Applied Computing and Informatics , 2011 , 9 , 1 , 47-77
58) Al-Gahtani , Said S. , The applicability of TAM outside North America: An empirical test in the United Kingdom , Information Resources Management Journal , 2001 , 14 , 3 , 37-46
59) Amoako-Gyampah , K. & Salam , A. F. , An extension of the technology acceptance model in an ERP implementation environment , Information & Management , 2004 , 41, 6 , 731-745
60) Andreu , L. , Joaquin, A. , Bigne , J.E. & Mattila , A.S. , An analysis of ebusiness adoption and its impact on relational quality in travel agency supplier relationships , Tourism Management , 2010 , 31, 6 , 777-787
61) Barnes, D. & Hinton , M. , Developing a framework to analyse the roles and relationship of online intermediaries , International Journal of Information Management , 2007 , 27, 2 , 63-74
62) Bastic, M. & Gojcic , S. , Measurement scale for eco-component of hotel service quality , International Journal of Hospitality Management , 2012 , 31, 3 , 1020-1012
63) Buhalis , Dimitrios , 2003 , Etourism : Information Technology for Strategic Tourism Management , London : Financial Times Practice Hall
64) Buhalis , Dimitrius & Law , Rob , Progress in information technology and tourism management: 20 years on and 10 years after the Internet – the state of etourism research , Tourism Management ,2008 ,29 ,4, 609- 623
65) Buhalis, D. & Zoge, M. , The strategic impact of the Internet on the tourism industry , Information and Communication Technologies in Tourism, 2007, 11, 481-492
66) Büyüközkan , G. & B. Ergün , Intelligent System Applications in Electronic Tourism , Expert Systems with Applications , 2011, 38 ,6 , 6586- 6598
67) Chang , Hsin Hsin & Wong , Kit Hong , Adoption of e-procurement and participation of e-marketplace on firm performance: Trust as a moderator , Information & Management , 2010 , 47, 5-6, 262-270
68) Chen , L. , Gillenson, M.L. & Sherrell , D.L. , Enticing online consumers: An extended technology acceptance perspective , Information & Management ,2002 , 39 , 8 , 705-719
69) Chen , Y. , Lou , H. & Luo , W. , Distance learning technology adoption: a motivation perspective, The Journal of Computer Information Systems , 2002 , 42 , 2 , 38-43
70) Chen , Y. H. & Barnes , S. , Initial Trust and Online Buyer Behavior , Industrial Management & Data Systems , 2007, 107, 1,21-36
71) Chen, H. , Zeng, D. , Atabakhsh, H. , Wyzga , W. & Schroeder, J . , COPLINK: managing law enforcement data and knowledge, Communications of the ACM, 2003 , 46 , 1 , 28-34
72) Conner , M. & Armitage , C.J. , Extending the theory of planned behavior : A review and avenues for further research , Journal of Applied Social Psychology , 1998 , 28 ,15 , 1429-1464
73) Constantinides, Efthymios , Effects of web experience on consumer choice : a multicultural approach , Internet Research , 2010 , 20 , 2, 188-209
74) Davis , F.D. , Perceived usefulness, perceived ease of use and user acceptance of information technology , MIS Quarterly, 1989 , 13, 3 , 319- 340
75) Davis , Fred D. , Bagozzi, Richard P. & Warshaw , Paul R. , User acceptance of computer technology: A comparison of tow theoretical models , Management Science , 1989 , 35, 8 , 982-1003
76) Davis , Fred D. , User acceptance of information technology : system characteristics , user perceptions and behavioral impacts , International Journal of Man-Machine Studies , 1993 , 3, 38 , 475-487
77) Erdem , T. and Swait , J. , Brand credibility, brand consideration , and choice , Journal of Consumer Research , 2004 , 31 , 1 , 191-198
78) Eriksson , Kent , Kerem , Katri & Nilsson , Daniel , Customer acceptance of internet banking in Estonia , International Journal of Bank Marketing , 2005 , 23 , 2 , 200-216
79) Errol , E. Joseph & Bruce , E. Winston , A correlation of servant leadership, leader trust, and organizational trust , Leadership & Organization Development Journal , 2005 , 26 , 1 , 6-22
80) Fishbein , M. & Ajzen , I. , 1975 , Belief, attitudes, intention and behavior : An introduction to theory and research , USA , Massachuset : Addison- Wesley Pub
81) Flavian , C. , Guinaliu , M. & Gurrea , R. , The role played by perceived usability , satisfaction and consumer trust on website loyalty , Journal of Information and Management , 2006 , 43, 1 , 1-14
82) Gawronski , B. , Editorial : attitudes can be measured ! But what is an attitude? , Social Cognition , 2007, 25, 5 , 573-581
83) George, J.F. , The theory of planned behavior and internet purchasing , Internet Research , 2004 , 14 , 3 , 198-212
84) Goles , Tim , Lee , Sang jun , V.Rao , Srinivasan & Warren, John , Trust violations in electronic commerce : customer concerns and reactions , Journal of Computer Information Systems , 2009 , 49 , 4 , 1-9
85) Gummerus , J. , Liljander, V. , Pura , M. & Van Riel , A. , Customer loyalty to content-base web sites : the case of an online health care service , Journal of Services Marketing , 2004 ,18 , 3 , 175-186
86) Ha , H. Y. , Factors influencing consumer perceptions of brand trust online , Journal of Product & Brand Management , 2004 , 13 , 5 , 329-342
87) Hanudin , A. , Supinah, R . , Aris M.M., & Baba , R. ,Receptiveness of Mobile Banking by Malaysian Local Customers in Sabah: An Empirical Investigation , Journal of Internet Banking and Commerce , 2012 , 17 , 1 ,1-12
88) Harrison , D.A., Mykytyn , P.P. & Riemenschneider , C.K. , Executive decisions about adoption of information technology in small businesses: Theory and empirical test , Information Systems Research , 1997, 8 , 2 , 171-195
89) Hashim , N. H. , Murphy, J. , Purchase , S. & O'Connor , P. , Website and email adoption by Malaysian hotels. International Journal of Hospitality Management , 2010 , 29 ,1 , 194-196
90) Hsu, H. C. & Wang , C. H. , A Study of E-trust in Online Auctions , Journal of Electronic Commerce Research , 2008 , 9 , 4 , 201-226
91) Hu , P.J., Chau, P.Y.K. , Sheng , O.L.R. & Tam , K.Y. , Examining the technology acceptance model using physician acceptance of telemedicine technology , Journal of Management Information Systems ,1999 , 16, 2 , 91-112
92) Jiyoung. K.,Byoungho,J. & Jane , L. S. , The role of etail quality , e-satisfaction and e-trust in online loyalty development process , Journal of Retailing and Consumer Services , 2009 , 16 , 4 , 239-247
93) Karahanna , E. , Straub , D.W. & Chervany, N.L. , Information technology adoption across time: A cross-sectional comparison of pre-adoption and post-adoption beliefs , MIS Quarterly , 1999 , 23 , 2 , 183-213
94) Kasana , J. & Chaudhary , N. , A Comparative study of eBay and Amazon in Online Shopping , International Research Journal Commerce arts science , 2014 , 5 , 2 , 263-275
95) Kelly , B. & Mcgraw , B. , successful management in the virtual office, Journal of Technology in Human Services , 1995 , 2/3 , 17
96) Kim, T. G . , Lee, J. H. & Law, R. , An empirical examination of the acceptance behaviour of hotel front office systems: An extended technology acceptance model, Tourism Management , 2008 , 29 , 3 , 500-513
97) Klopping, I. M. & Mckinney , E. , Extending the technology acceptance model and the task-technology fit model to consumer e-commerce , Information Technology, Learning , and Performance Journal , 2004 , 22 , 1 , 35-48
98) Koenig-Lewis , Nicole , Palmer, Adrian & Moll, Alexander , Predicting young consumers' take up of mobile banking services , International Journal of Bank Marketing , 2010 , 28 , 5 , 410-432
99) Koenig-Lewis , N. , Palmer , A. & Moll , A. , Predicting young consumers' take up of mobile banking services , International Journal of Bank Marketing , 2010 , 28 , 5 , 410-432
100) Law , Rob ,Qi , Shanshan & Buhalis , Dimitrius , Progress in tourism management: A review of website evaluation in tourism research , Tourism Management , 2010 , 31 ,3, 297- 313
101) Law, R. & Cheung , C. , A study of the perceived importance of the overall website quality of different classes of hotels , International Journal of Hospitality Management , 2006 , 25 , 3 , 525-531
102) Law, R., Leung, K., & Wong, J. , The impact of the Internet on travel agencies , International Journal of Contemporary Hospitality Management , 2004 ,16, 2 , 100-107
103) Lederer, A.L. , Maupin , D.J. , Sena , M.P. & Zhaung, Y. , The technology acceptance model and the world wide web , Decision Support Systems , 2000, 29, 3 , 269-282
104) Legris, P., Ingham , J. & Collerette , P., Why do people use information technology? A critical review of the technology acceptance model , Information & Management , 2003 ,40 , 3, 191-204
105) Li , Li & Buhalis , Dimitrios , E-Commerce in China : The case of travel , International Journal of Information Management , 2006 , 26 , 2 , 153-166
106) Liker, J.K. & Sindi , A.A. , User acceptance of expert systems: A test of the theory of reasoned action , Journal of Engineering and Technology Management , 1997, 14, 2 , 147-173
107) Limayem, M. , Khalifa, M. & Frini , A. , What makes consumers buy from internet? A longitudinal study of online shopping , IEEE Transactions on Systems , Man , and Cybernetics – part A: Systems and Humans , 2000 , 30 , 4 , 421-432
108) Lin , H.F. , Predicting consumer intentions to shop online: An empirical test of competing theories , Electronic Commerce Research and Applications , 2007 , 6, 4 , 433-442
109) Luarn , P. & Lin , H. H. , Toward an understanding of the behavioral intention to use mobile banking , Computers in Human Behavior , 2005, 21,6 , 873-891
110) Madden , T.J. , Ellen, P.S. & Ajzen, I. , A comparison of the theory of planned behavior and the theory of reasoned action , Personality and Social Psychology Bulletin , 1992 ,18 ,3 ,3-9
111) Maswera , T. , Dawson , R. & Edwards , J. , E-commerce adoption of travel and tourism organisations in South Africa, Kenya , Zimbabwe and Uganda , Telematics and Informatics , 2008 , 25 , 3 , 187-200
112) Maswera, T. , Edwards , J. & Dawson , R. , Recommendations for e-commerce systems in the tourism industry of sub-Saharan Africa , Telematics and Informatics , 2009 , 26 ,1 , 12-19
113) Mathieson , K. , Predicting user intentions: Comparing the technology acceptance model with the theory of planned behavior , Information Systems Research , 1991 , 2 , 3 , 173-191
114) Mathwick , C. , Malhotra, N. & Rigdon , E. , Experiential value conceptualization measurement and application in the catalog and internet shopping environment , Journal of Retailing , 2001 , 77, 1 , 39-56
115) McKnight , D.H. & Chervany , N.L. , What trust means in e-commerce customer relationships: an interdisciplinary conceptual typology , International Journal of Electronic Commerce , 2002 , 6 , 2 , 35-59
116) Mill , Robert Christie & Morrison , Alastair M. , 1992 , The tourist System : An Introductory Text , 2nd ed. , London , Englewood cliffs : Prentice – Hall
117) Moon , J.W. & Kim , Y.G. , Extending the TAM for a world wide web context , Information & Management , 2001 , 38 , 4 , 217-230
118) Morris , M.G. & Dillon , A. , How user perceptions influence software use , IEEE Software , 1997 , 14 , 4 , 58-65
119) Musante , M. D. , Bojanic , D. C. & Zhang , J. J. , An evaluation of hotel website attribute utilization and effectiveness by hotel class , Journal of Vacation Marketing , 2009 , 15 , 3 , 203-215
120) Ngai , E.W.T. , Chau , D.C.K. , Poon , J.K.L. , Chan, A.Y.M. , Chan B.C.M. & Wua , W.W.S. , Implementing an RFID – based manufacturing process management system: Lessons learned and success factors , Journal of Engineering and Technology Management , 2012 , 29, 1 , 112-130
121) Pan, C. C. , Sivo, S. & Brophy , J. , Students' attitude in a web-enhanced hybrid course: a structural equation modeling inquiry , Journal of Educational Media and Library Sciences, 2003 , 41 , 2 , 181-194
122) Peppard , Joe , 1993 , IT Strategy for Business, London , Pitman
123) Pikkarainen , T., Pikkarainen, K., Karjaluoto, H. & Pahnila , S. , Consumer acceptance of online banking: An extension of the technology acceptance model , Internet Research , 2004 , 14, 3 , 224-23
124) Poon , W. C. & Low , K. L. T. , Are Travellers Satisfied with Malaysian Hotels? , International Journal of Contemporary Hospitality Management , 2005, 17 , 3 , 217-227
125) Ratnasingam , Pauline , Customer's Trust Indicators in the Online Hotel Booking Decision , International Journal of Business, Humanities and Technology , 2012 , 2 , 2 , 192-198
126) Rex S. T, Charles F. D. & Peter, R. , Travel Planning : Searching for and Booking Hotels on the Internet , Cornell Hospitality Quarterly , 2011 , 25, 4 , 388-398
127) Ribbinik , D. , Van Riel , A., Liljander , V. & Streukens, S. , Comfort your online customer : quality, trust and loyalty on internet, Managing Service Quality, 2004 , 14 , 6 , 446-456
128) Rodgers, Waymond , Negash, Solomon & Suk , Kwanho ,The Moderating Effect of On-line Experience on the Antecedents and Consequences of On-Line Satisfaction , Psychology & Marketing , 2005, 22 ,4 , 313-331
129) Roger , C. Mayer & James, H. Davis , An Integrative Model Of Organizational Trust , Academy of Management Review , 1995 , 20 , 3, 709-734
130) Rogers, Everett M. & Chaffee , Steven H. , Communication as an Academic Discipline: A Dialogue, Journal of Communication , 1983 , 33 , 3, 18-30
131) Rogers, Everett M. , Complex Adaptive Systems and the Diffusion of Innovations , The Innovation Journal : The Public Sector Innovation Journal ,2005 , 10 , 3 , 1-26
132) Rose , G. & Straub , D. , Predicating general IT use : Applying TAM to the Arabic world , Journal of Global Information Management , 1998 , 6 , 3 , 39-46
133) Schiffman , L. G. & Kanuk , L. L. , 1997 , Consumer Behavior (6th Ed) , USA , New Jersey: Prentice Hall
134) Schlosser , A.E. , Shavitt , S. & Kanfer, A. , Survey of Internet user's attitudes toward Internet advertising, Journal of Interactive Marketing ,1999 ,13,3,34-54
135) Shah Alam , Syed & Yasin Norjaya Mohd, What factors influence online brand trust : evidence from online tickets buyers in Malaysia , Journal of Theoretical and Applied Electronic Commerce Research , 2010 , 5 , 3 , 78-89
136) Shaw, G. & Williams. M. A. , 2004 , Tourism and tourism space , London , SAGE publications
137) Shih , Ya-Yueh & Fang , Kwoting , The use of a decomposed theory of planned behavior to study Internet banking in Taiwan , Internet Research , 2004 , 14 , 3 , 213-223
138) Shima , Soyeon , Eastlicka, Mary Ann, Lotza , Sherry L. & Warringtona , Patricia , An online prepurchase intentions model: The role of intention to search: Best Overall Paper Award-The Sixth Triennial AMS/ACRA Retailing Conference , Journal of Retailing ,2001 , 77, 3, 397-416
139) Sigurdsson Kvikne , Theodor , 2013, An Investigation of Consumer Behavior on Websites for Members of Historic Hotels in Norway, Located in Rural Areas: Website Factors that Could Affect Web-revenue , Norway , University of Stavanger
140) Sigurosson , Valdimar ,2013 , Online Marketing & Travel Agencies : Development stages of websites and the use of web metrics , Reykjavík University – School of Business
141) Sparks , Beverley & Browning , Victoria , The impact of online reviews on hotel booking intentions and perception of trust , Queensland university of technology – Tourism Management , 2011 , 32 , 1310 – 1323
142) Szajna , B. , Empirical evaluation of the revised technology acceptance model , Management Science , 1996 , 42 ,1, 85-92
143) Tan , M . & Teo , T.S.H. , Factors influencing the adoption of Internet banking , Journal of the Association for Information Systems, 2000, 1 , 1 ,1-42
144) Tan , M. & Teo , T. , Factors influencing the adoption of internet banking , Journal of the Association for Information Systems , 2000, 1 , 1, 22-38
145) Taylor, Sh. E. , Peplau, L. A. & Sears , D. O. , Social Psychology (11th Ed) ,2003 , USA , New Jersey : Pearson Education, Upper Saddle River
146) Taylor, Shirley & Todd , Peter, Understanding information technology usage: A test of competing models , Information systems research ,1995 , 6,2 , 144-176
147) Tornatzky , L.G. & Klein , J. K. , Innovation characteristics and innovation adoption implementation : a Meta-Analysis of findings , IEEE Transactions on Engineering Management , 1982 , 29 , 1, 28-45
148) Vallerand, R.J., Pelletier, L.G. , Deshaies , P. , Cuerrier , J.P. & Mongeau , C., Ajzen and fishbein's theoey of reasoned action as applied to moral behavior : A confirmatory analysis , Journal of Personality and Social Psychology , 1992 , 62 , 1 , 98-109
149) Venkatesh , V. & Davis , Fred D. , A theoretical extension of the technology acceptance model: Four longitudinal field studies , Management Science , 2000 , 46 , 2 , 186-204
150) Venkatesh, V. , Morris, M.G., Davis, G.B. & Davis, F.D. , User acceptance of information technology: Toward a unified view , MIS Quarterly , 2003 , 27, 3, 425-478
151) Vich-i-Martorell , Gabriel Angel , The internet and tourism principals in the Balearic Islands , Tourism and Hospitality Research , 2003 , 25, 25-44.
152) Vijayasarathy, L.R. , Predicting consumer intentions to use on-line shopping : the case for an augmented technology acceptance model , Information & Management , 2004 , 41 , 6 , 747-762
153) Wang , Y.S. , Wang , Y.M. , Lin , H.H. & Tang , T.I. , Determinants of user acceptance of internet banking: An empirical study , International Journal of Service Industry Management , 2003 , 14 , 5 , 501-519
154) Wang, Y. S. , Lin, H. H. & Luarn , P. , Predicting consumer intention to use mobile service , Information Systems Journal , 2006 ,16 , 2, 157-179
155) Wu , Kewen , Zhao , Yuxiang , Zhu , Qinghua , Tan , Xiaojie & Zheng , Hua , A meta-analysis of the impact of trust on technology acceptance model: Investigation of moderating influence of subject and context type , International Journal of Information Management , 2011, 31 ,6, 572-581
156) Wu, X. & Subramaniam, C. , Understanding and Predicting Radio Frequency Identification (RFID) Adoption in Supply Chains , Journal of Organizational Computing and Electronic Commerce , 2011, 21 , 4 ,348-367
157) Yousafzai , S. Y. , Pallister, J. G., & Foxall , G. R. , A proposed model of E-trust for Electronic Banking. Technovation, 2003, 23 , 11, 847-860

1 Koenig-Lewis , Palmer & Moll
2 McKnight & Chervany
3 Wang
4 Racky
5 Alife Kohn
6 Rotter
7 Morgan & Hant
8 Schinaller & Thomas
9 Technology Acceptance Model
10 WebCT
—————

————————————————————

—————

————————————————————


تعداد صفحات : 44 | فرمت فایل : نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمتWORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود