تارا فایل

مبانی نظری سیر، پودر سیر، اثرات تغذیه پودر سیر برای طیور


مقدمه:
سیر (Allium sativum) (Garlic) دارای یک پیشینه طولانی در استفاده داروئی می باشد که به آن در بیشتر از 2000 سال پیش در نوشتجات طب قدیمی چین اشاره شده است. در چندین قرن پیش مصریها سیر را برای درمان بسیاری از بیماریهای روده‎ای بکار می‎بردند. آریستول و هایپورلکات (1915) به قدرت شفادهی سیر اشاره داشتند و پاستور به خواص داروئی و ضد باکتریائی سیر پی برده بود. علاوه بر خواص ضد باکتریائی آن که به خوبی مکتوب شده است ، خواص ضد قارچی، ضد پروتوزوآئی و ضد انگلی آن هم مشخص شده است (4). مطالعات اخیر بسیاری از خواص درمانی و پیشگیری کننده آنرا نشان دادند. در بسیاری از این مطالعات جیره‎های با کلسترول بالا و عصاره‎های غلیظ شده سیر بکار رفته است.
کلمه انگلیسی Garvlic هم از Gar-Leak یا گیاه نیزه‎دار آنگلوساکسونها منشا گرفته است که اشاره به ساقه میله‎ای گلدار آن دارد(6).
تا سال 1996 حداقل 1808 مورد مطالعه علمی از جنبه‎های مختلف شیمیائی ، بالینی، فارماکولوژیکی و اپیدمیولوژیکی بر روی سیر انجام شده است. مطالعات فارماکولوژیکی و بالینی بر روی سیر در زمینه اثرات ضد میکروبی، اثرات ضد سرطان ، کاهش قند خون، تحریک سیستم ایمنی، اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی آن بوده است و بیشترین مطالعات سیر هم در زمینه اثرات آن در تنظیم چربیهای سرمی صورت گرفته است. چندین گزارش کلینیکی اثر سیر را در کاهش کلسترول در انسانها شرح داده‎اند. بعضی از تحقیقات پیشنهاد کردند که روغنهای تجاری سیر ، پودر سیر و عصاره‎های سیر موجود تجاری ممکن است کاهش دهنده کلسترول نباشند، اگرچه دلایل این مطلب روشن نیست ولی به نظر می رسد که به این مطلب روش تهیه مکملهای سیر و پایداری ترکیبات شیمیائی و مدت مطالعه برمی‎گردد.نگرانیها در مورد سلامتی مصرف کننده از گوشت طیور و ارتباط بین چربی خوراک و بیماریهای عروق قلبی و توصیه‎های انجام شده بوسیله انجمنهایی مثل انجمن قلب آمریکا، اهمیت زیادی بر تولید گوشت کم چربی با کلسترول پائین قرار داده است ، بنابراین جای تعجب ندارد که تلاش برای کاهش چربی خوراک و مصرف کلسترول به سودمندی قابل ملاحظه‎ی عموم مردم و رضایت آنها منتهی شود(17) در این بین اثرات سیر خوراکی بر کلسترول و چربیهای طیور و همچنین در عملکرد آنها توسط محققان مختلف مورد ارزیابی قرار گرفته است.
استفاده‎های داروئی از سیر برای جلوگیری و درمان بیماریهای عروق قلبی و کاهش فشار خون و کلسترول و به عنوان یک عامل ضد میکروبی و عامل جلوگیری کننده از سرطان رایج می باشد. عوامل اصلی فعال تشکیل دهنده سیر چندین ترکیب‎ حاوی سولفور است که به سرعت جذب شده انتقال یافته و متابولیزه می شوند. نتایج تعداد زیادی از آزمایشات نشان دادند که سیر غلظت کل کلسترول را در حدود 10 درصد کاهش داده و به میزان مطلوبی نسبت HDL به LDL را تغییر می دهد.
آزمایشات همچنین از موثر بودن سیر به عنوان ملایم کننده فشار خون بالا حمایت کردند و اظهار داشتند که سیر فشار خون را در حدود 7-5 درصد کاهش می دهد. همچنین سیر از تجمع پلاکتی جلوگیری می کند و فعالیت تجزیه فیبرین را تشویق می کند و لخته‎ها را در بافتهای آسیب دیده کاهش می دهد. داده‎های in vitro اثرات ضد ویروسی و ضد باکتریائی آنرا گزارش کردند ولی اینها در آزمایشات انسانی مورد ارزیابی قرار نگرفت. داده‎های محلی ، مطالعات in vitro و مطالعات بر روی حیوانات نشان دادند که سیر ممکن است در جلوگیری از تشکیل بعضی تومورها کمک کند (6).
– پیشینه استفاده از سیر
سیر برای هزاران سال جهت اهداف داروئی، پخت و پز و همچنین اهداف معنوی استفاده شده است. این گیاه در بیشتر مناطق جهان می‎روید، از آب و هوای مدیترانه‎ای تاسیبری. مصریان قدیم آنرا به صورت شکل رایج آن بکار می بردند. قدرت دارئی و سحرآمیز آن بر روی دیواره‎های معابد قدیمی نوشته شده است.
سیر بوسیله پزشکان یونانی و همچنین در طب بقراطی و جالینوسی استفاده شده است. همچنین به عنوان یک داروی تقویت کننده نیروی جنسی استفاده می‎شده، به همین جهت در چین سیر غذای ممنوعه برای راهبان بودائی بوده است (6). سیر به طور سنتی برای درمان گوش درد، جذام، تقویت شنوائی اسهال شدید ، یبوست و عفونتهای انگلی و برای کاهش تب ، عفونتهای زمان جنگ و تسکین دردهای معده مورد استفاده بوده است. در طب قدیم چین سیر به a suan مشهور بوده است و به عنوان ماده گرم و تند با اثرات ویژه بر روی روده بزرگ، طحال و معده مورد توجه بوده است و از آن برای کاهش فشار خون ، درمان عفونتهای انگلی، مسمومیت غذائی و مقابله با تومورها و به عنوان ضد لخته ملایم استفاده می کردند (8 و 28) .فروشندگان گیاهان طبی عرب سیر را برای درمان دردهای شکم گاز معده کودکان، اسهال، دیابت ، عفونتهای چشم، مارگزیدگیها، شوره سر و مرض سل توصیه می کردند (25). گیاهشناسان آفریقائی سیر را برای درمان عفونتهای تنفسی و عفونتهای کرم روده ، استفاده می‎کردند. بسیاری از خانواده‎های آفریقائی روغن سیر را برای درمان عفونتهای گوش نوزدان بکار می بردند (34). بعضی از جوامع قدیمی سیر رابه عنوان یک داروی ازدیاد قاعدگی یا عاملی برای سقط های جنینی عنوان کردند (64) . در قرن 19 پزشکان آمریکائی ، استنشاق سیر را به عنوان درمانی برای مرض سل توصیه کردند. Louis Pastear (1858) خاصیت ضد عفوکنندگی سیر را شرح داد و Albert Schweitzer آنرا برای درمان اسهال خونی در آفریقا بکار برد (72).
در طول جنگ جهانی اول، مرهم سیر برای جلوگیری از عفونتهای ناشی از جراحات استفاده شده است. در جنگ جهانی دوم سیر در روسیه به پنی سیلین معروف شد و استفاده از آن در جنگ به خاطر کمبود آنتی بیوتیک معمول شد. پزشکان آمریکائی به سیر به عنوان یک عامل ضد فشار خون بالا تا اواخر 1950 اعتماد کردند . (54). سیر در راس لیست دهگانه فروش گیاهان طبی برای چندین سال قرار داشته است و پزشکان و فروشندگان داروهای طبی بعضی مواقع آنرا به عنوان درمانی برای عفونتهای قارچی و مخمری توصیه می کند (11).

– بیوشیمی سیر و اجزای سازنده آن
اجزای شیمیایی بالقوه فعال تشکیل دهنده سیر عبارتند از:
ترکیبات سولفوردار : آلین،1 آلیسین ،2 آجون،3 آلیل پروپیل دی سولفید،4 دی آلیل تری سولفید،5 آلیل سیستئین 6 ، وینیل دیتینس 7 و بعضی اجزای دیگر می باشند.
آنزیمها شامل آلیناز8 ، پروکسیداز 9 و میروزیناز10 و بعضی آنزیمهای دیگر.
اسیدهای امینه و گلیکوزیدازهائی مثل آرژنین و بعضی دیگر.
سلنیوم، ژرمانیوم11 ، تلوریوم 12 و بعضی از عناصر کمیاب دیگر.
سیر حاوی حداقل 33 ترکیب سولفوره چندین آنزیم و 17 آسید آمینه و مواد معدنی مثل سلنیوم می باشد (54). همچنین سیر حاوی غلظتهای بالاتری از ترکیبات سولفوره نسبت به گونه‎های دیگر Allium می باشد. ترکیبات سولفوردار سیر هم مسئول بوی تیز آن است و هم مسئول اثرات داروئی آن می باشند. پودر سیر خشک شده حاوی حدودا 1 درصد آلین است (5). یکی دیگر از ترکیبات مهم فعال بیولوژیکی آن آلیسین می باشد که تا وقتی سیر آسیب نبیند یا بریده نشود در سیر وجود ندارد آسیب دیدن حبه سیر آنزیم آلیناز را فعال می کندو این آنزیم آلین را به آلیسین متابولیزه می کند (10). آلیسین در متابولیزه شدن ثانویه به وینیل دیتینس تبدیل می شود. این تجزیه در مدت 1 ساعت در دمای اتاق و در طول 1 دقیقه در هنگام پختن رخ می دهد (9). آلیسین اولین بار در سال 1940 به صورت شیمیایی از سیر جدا شد و دارای اثرات ضد میکروبی بر علیه بسیاری از ویروسها باکتریها، قارچها، و انگلها می باشد(16). روغن سیر ، سیر مانده و سیر بخار داده شده حاوی مقادیر زیادی آلین یا آلیسین نمی باشند، اما در عوض حاوی محصولات مختلف تغییر شکل الیسین می باشند و به نظر نمی رسد که دارای فعالیت فیزیولوژیکی بیشتری نسبت به سیر تازه یا پودر سیر باشند (10 و 43 و 46).
سیر همچنین یک منبع غذائی از سلنیوم با قابلیت زیست فراهمی بالا می‎باشدکه به نظر می رسد تا اندازه‎ای مسئول اثرات آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی سیر باشد. بعضی از پرورش دهندگان سلنیوم را به خاک اضافه می کنند تا مقدار سلنیوم موجود در سیر تشویق شود (29،30،31، 32، 33، 34).
– خواص سیر و تاثیرات دارویی آن
– سیر و کاهش کلسترول: نتایج بعضی مطالعات حیوانی نشان داده است که سیر باعث کاهش کلسترول می شود (45) . در موشها سیر باعث کاهش معنی‎دار کلسترول می شودکه ابتداعا از طریق کاهش در ساخت کلسترول کبدی می باشد (49). Horton و همکارانش (1991) اثر سیر خوراکی را به روی تغییرات شیمیائی خون در جوجه‎های گوشتی موردمطالعه قرار داد و نتیجه گرفت که کلسترول پلاسما و غلظت HDL پلاسما حدود 10 درصد با سطوح بالای سیر خوراکی کاهش می‎یابد.
Konjufca و همکارانش (1997) تغییرات سطوح کلسترول را در جوجه‎های گوشتی تغذیه شده با سیر و مس خوراکی مورد مطالعه قراردادند ونتیجه گرفتندکه پودر سیر یا مس هر دو باعث کاهش سطوح کلسترول پلاسما، کلسترول کبد و کاهش کلسترول سینه و ران می شود.
Chowdhury و همکاران (2002) اثر سیر خوراکی را بر روی متابولیسم کلسترول در مرغهای تخمگذار مطالعه کردند و نتیجه گرفتندکه غلظتهای کلسترول زرده تخم مرغ و سرم خون به صورت خطی با افزایش سطوح سیر خوراکی کاهش می یابد.
تا سال 1975 بیشتر از 35 مطالعه انسانی در مورد ارزیابی اثرات سیر به کاهش کلسترول انجام گرفته است (65).
– سیر و کاهش فشار خون
تحقیقات نشان داده است که عصاره‎های سیر فشار خون را در موشها و سگها کاهش می دهد (39،50،51) در خرگوشها تزریق درون سیاهرگی عصاره‎های سیر باعث کاهش تدریجی در ضربان قلب می شود، اما در فشار خون سرخرگی تغییری ایجاد نمی کند (58). همچنین در مطالعه‎ای انسانی با 20 انسان بالغ نرمال، مکملهای پودر سیر به طور معنی‎دار قطر سیاهرگها و سرخرگها را افزایش داده است (73).
معلوم شده است که سیر سنتز اکسید نیتریک را در بدن فعال می‎کندکه این ماده یک متسع کننده قوی داخلی می باشد (19).
– نقش سیر در کاهش تصلب شیرایین
در خرگوشهای با کلسترول بالا ، مکملهای سیر به طور معنی‎داری جراحتهای ائورت و محتوای لیپید پلاکتهای چربی موجود در کاهش دادند (15). در یک آزمایش کنترل شده در 10 انسان بالغ سالم، بهبود معنی‎داری در ویسکوزیته پلاسما و جریان خون مویرگی در 5 ساعت بعداز دادن 900 میلی گرم پودر سیر استاندارد مشاهده شده است (50). در یک آزمایش کلینیکی با بیماران درمان شده با 900 میلی گرم پودر سیر به صورت روزانه ، یک کاهش 1809 در صدی در حجم پلاکتها 4 درصد کاهش در سطوح LDL ، 8 در صد افزایش در غلظت HDL و 7 درصد کاهش در فشار خون وجود داشت (67).
– نقش سیر در عملکرد سیستم ایمنی
آلیسین دارای اثرات ضد میکروبی بر علیه بسیاری از ویروسها، قارچها، باکتریها و انگلها می باشد، اما فراورده‎های خشک شده پودری و روغن های سیر دارای فعالیت ضد میکروبی زیادی نمی باشند (22).
فعالیت ضد ویروسی : سیر و اجزای سولفوره آن دارای فعالیت ضد ویروسی بر علیه بعضی ویروسها مثل vaccinia viru , coxsackie virus SPP و چند ویروسی دیگر می باشند. برای فعالیت ویروسی کشی ترتیب شرکت اجزای سیر بصورت زیر است.
آجون < آلیسین < آلیل متیل تیوسولفینات < متیل آلیل تیوسولفینات
شواهدی وجود دارد که مکملهای سیر همراه با واکسن آنفولانزا اثر حفاظتی سینرژیسیمی در برابر عفونت ویروسی آنفولانزا در موش ایجاد می کند (55و 56)
فعالیت ضد باکتریائی : عصاره‎های سیر خام در برابر هر دوی باکتریها گرم منفی (اشرشیاکلی ، سالمونلا، سراتیا13 سیترو باکتر و انترو باکتر) و باکتریهای گرم مثبت (استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس نئومونیا) در دمای اتاق فعالیت نشان می دهد ، اما اگر سیر به مدت 5 دقیقه قبل از بکار رفتن حرارت ببیند اثر خود را به مقدار زیادی از دست می دهد (22 23، 27،68).
در مطالعه‎ای با جوجه‎هائی که مکملهای خوراکی سیر را دریافت کردند مشخص شده که یک کاهش معنی‎دار در شمار زنده باکتریهای گرم منفی مدفوع در 24 ساعت بوجود آمده است (68).
فعالیت ضد قارچی: سیر از یک اعتبار جهانی به عنوان داروی ضد قارچی بهره می برد، عصاره‎های آبدار سیر و روغن‎های غلیظ شده سیر اثرات بازدارندگی مشابه یا حتی بهتری نسبت به فراورده‎های داروئی در این زمینه نشان می دهند (59). بعضی مطالعات نشان دادندکه عصاره‎های آبکی سیر دارای اثرات قارچ کشی بر علیه گونه‎های Rhodotorula , cryptococcus, candida , Trichosprum , Torulopsis می باشند (70 ، 69، 52)
همچنین داده‎هائی وجود دارد که نشان می دهد سیر دارای اثرات ضد قارچی درجوجه‎ها و خرگوش است (60و 61)
فعالیت ضد انگلی: بسیاری از فروشندگان گیاهان طبی و شفادهندگان در سراسر جهان ، سیر را به عنوان دارئی برای انگلهای روده توصیه می کنند. آلیسین فعالیت ضد انگلی در برابر انگلهای اصلی روده انسانها مثل Giardia lamblia, Ascaris lumbricoides, Entamoeba histolytica دارد.(20 و 41)
– فعالیت آنتی اکسیدانی سیر
سیر کامل و عصاره سیر اثرات آنتی اکسیدانی را نشان می دهند که به نظر می رسد که عنصر سلنیوم موجود در آن تا اندازه‎ای مسئول این فعالیت سیر می باشد. مکملهای سیر سطوح سرمی 2 آنزیم آنتی اکسیدان کاتیلاز14 و گلوتاتیون پروکسیداز15 را تشویق می کنند (6، 75،71) آزمایشهای انجام گرفته نشان دادندکه در میکروزومهای کبد موش، عصاره سیر از تشکیل مواد واکنش دهنده با thioharbituric -Acid در غشاهای سلولی در طول پراکسیداسیون لیپید در یک مدل وابسته به مقدار عصاره جلوگیری می کنند (26 ،41)
– آلیسین و خواص آن
آلیسین در سال 1944 بوسیله cavallito و همکارانش کشف شد که آنها ابتداعا به فعالیت ضدمیکروبی قوی آن توجه کردند. سیر به منظور حفاظت از خود در مقابل حشرات و قارچ در هنگام آسیب دیدن آلیسین را تولید می کند، در نتیجه آلیسین مادر حشره کشهای طبیعی است . این ماده مسئول رایجه سیر است و به طور معمول در سیر وجود ندارد. هنگامیکه سیر خام آسیب می بیند آنزیم آلیناز که در بخشی مجزا، در سیر ذخیره شده است ماده‎ای بنام آلین را در سیر به آلیسین تبدیل می کند. آلیسین مسئول بسیاری از خواص ضد میکروبی سیر می باشد. فرمول شیمیای آن بصورت زیر می باشد.
CH2 =CHCH2 S – SCH2 S = SCH2CH-CH2
بخاطر اینکه پایداری آلیسین بسیار کم است. هنگامیکه تولید می شود به آسانی به ترکیبات دیگر تبدیل می شود. بنابراین پختن ، ماندن له کردن و فرآیندهای دیگر باعث می شود آلیسین به ترکیبات دیگر تغییر شکل دهد. هر یک میلی گرم آلین باعث تولید 458/0 میلی گرم آلیسین می شود. آلیسین مهمترین پیش ساز ترکیبات تغییر یافته بعدی است که در روغن های تجاری سیر دیده می شود ( 3 ، 16 ، 36).
– انواع شکلهای سیر موجود در بازار و خواص آنها
فراورده‎های حاصل از سیر به صورت سیر کامل تازه یا خشک شده و یا به صورت روغن سیر تهیه می شود، اما میزان آلیسین موجود در فراورده‎های تجاری با توجه به نحوه تهیه آن یا درصد عناصر موجود فعال در هسته های سیر تازه متفاوت است. تمامی انواع سیر به میزان یکسان عناصر فعال ندارند. فراورده‎های چند ساله تهیه شده از سیر از طریق تخمیر این ماده گیاهی حاصل می شوند. اینگونه فرآورده‎های اگرچه عاری از بوی مشمئز کننده سیر هستند، اما فواید سلامتی و بهداشتی زیادی ندارند. عمل تخمیر اغلب عناصر فعال موجود در سیر را غیر فعال می سازد، در نتیجه این نکته حائز اهمیت است که عنوان کلیه فرآورده‎های حاصل از این گیاه به دقت خوانده شود. توصیه می شود که فرآورده‎های استاندارد مورد استفاده قرار گیرد تا اطمینان حاصل شود که غلظت خاصی از آلیسین و سایر مواد فعال مصرف می شود (37، 28،42)
– مطالعات اثرات سیر در طیور
Horton و همکارانش (1991) اثر سیر خوراکی را بر روی عملکرد، ترکیبات لاشه و تغییرات شیمیائی خون در جوجه‎های گوشتی مورد مطالعه قرار داد. جوجه‎های گوشتی از روز هفتم با سطوح 0 ، 100، 1000و10000 میلی گرم بر کیلوگرم سیر خشک در جیره آغازین برای 35 روز نغذیه شدند. آنها نتیجه گرفتند که سیر میانگین افزایش وزن روزانه را در طول 21 روز افزایش داد. هیچ اثر تیمار معنی‎داری بر روی افزایش وزن، مصرف غذا یا راندمان غذائی در جوجه‎ها در هنگامیکه مطالعه بعد از 35 روز ادامه یافت مشاهده نشد، همچنین سیر بر روی رشد ماهیچه، بافت چربی یا استخوان اثر معنی‎داری نداشت () . کلسترول سرم و HDL در جوجه‎های بر پایه جیره با 10000 میلی گرم بر کیلوگرم سیر کمتر بود () اگرچه تفاوتهای قطعی کوچک بود واز نظر اهمیت بیولوژیکی جای سوال داشت.
نتایج این تحقیق نشان دادکه وارد کردن سیر در جیره اثری بر روی عملکرد ، ماهیچه سینه و محتوای چربی شکمی جوجه‎های گوشتی نداشت ، اگرچه غلظتهای کلسترول پلاسما و HDL پلاسما حدود 10 درصد با بالاترین سطوح سیر خوراکی کاهش یافت.
در مطالعه دیگری konjufca و همکارانش (1996) اثرات سیر و مس خوراکی را در تعدیل سطوح کلسترول و عملکرد جوجه‎های گوشتی مورد آزمایش قرار دادند. جوجه‎ها از روز اول تا 21 روزگی با سطوح 0 ، 5/1 ، 3 و 5/4 درصد پودر سیر تجاری تغذیه شدند. نتایج آنها نشان دادکه مکملهای سیر اثری بر روی افزایش وزن یا نسبت راندمان غذائی نداشت. کاهش کلسترول پلاسما وتری آسیل گلسیرولها و کلسترول کبدو سینه در جوجه‎های با مکمل سیر دیده شد. مکمل 5/1 درصدی سیر برای کاهش کل کسترول پلاسما کافی بود. افزودن 3 و 5/4 درصد پودر سیر اثر بیشتری بر روی سطوح کلسترول پلاسما نداشت.
Chowdhury و همکارانش (2002) اثر سیر را بر روی مرغان تخم گذار مورد مطالعه قرار دادند. این تحقیق برای ارزیابی پتانسیل سیر خوراکی جهت تاثیر به غلظت کلسترول زرده تخم مرغ و عملکرد کلی در سویه‎های مختلف مرغ تخمگذار انجام شد. مرغان از سویه‎های مختلف با سطوح 0، 2 ، 4 ، 6 ، 8 و 10 درصد سیر خشک شده در آفتاب برای 6 هفته مورد تغذیه قرار گرفتند. تولید تخم مرغ وزن تخم مرغ ، مصرف غذا، راندمان غذائی و افزایش وزن بدن بوسیله جیره تحت تاثیر قرار نگرفت. ().
در توافق با این مطالعه ، Reddy و همکارانش (1991) گزارش کردند که تولید تخم مرغ ، وزن بدن مصرف غذا و راندمان غذائی در طول 8 هفته ایکه 2% درصد روغن سیر به سویه 300- Babcock-B- خورانده شد تحت تاثیر قرار نگرفت.
Alfred و همکارانش (2005) اثرات پودر سیر را به عنوان تغذیه جایگزین د رجوجه‎های گوشتی آزمایش کردند ، هدف از این آزمایش وارد کردن پودر سیر در جیره‎های جوجه‎های گوشتی و اثراین وارد سازی بر روی عملکرد، بازده لاشه، و اجزاء وزن اندامها، کلسترول سرم و سطوح تری آسیل گسیرول بوده است . 720 جوجه نر cobb یک روز با جیره‎های حاوی سطوح 0 ، 25/0 ، 50/0 ، 75/0 و 1 درصد پودر سیر مورد تغذیه قرار گرفتند. جوجه‎ها تا 42 روزگی پرورش یافتند. وزن ، افزایش وزن، مصرف غذا، راندمان غذائی و مرگ و میر در 21 و 42 روزگی اندازه‎گیری شد. وارد کردن تا 1 درصد پودر سیر در جیره راندمان غذائی را بهبود بخشید ولی بازده لاشه واجزاء ، وزن اندامها، سطوح سرمی کلسترول و تری آسیل گلیسرولها تغییری نشان نداد.
– اثرات جانبی و سمیت سیر
همانطور که برای بیشتر مصرف کنندگان واضح است بوی سیر در تنفس و حتی پوست نفوذ میکند و اگر به مقدار زیاد توسط افراد حساس خورده شود باعث سوزش معده می شود. سیر تازه باعث خارش یا سوختگی پوست می شود. محصولات سیری نباید برای پوست کودکان استفاده شود به علت چندین مورد گزارش از سوختگی پوست این افراد، از اثرات جانبی دیگر سرگیجه، افزایش تعرق، سردرد، تب ، تنگی نفس و آبریزش بینی است. خونریزی یکی از اثرات جدی بالقوه مصرف سیر است.
چندین مورد از خونریزی گزارش شده است که ممکن است در نتیجه اثرات سیر روی پلاکتهای خونی یا افزایش شکستن لخته‎های خونی باشد. خوردن سیر باید قبل از بعضی جراحیها و یا قبل از کارهای دندانسازی بخاطر افزایش خطر خونریزی متوقف شود.
مطالعات حیوانی نشان می دهد که سیر یا اجزای آن ممکن است سطوح قند خون را کاهش دهند و آزاد شدن انسولین را افزایش دهند. به هر حال در انسانها ، تغییرات در قند خون را در افراد با یا بدون دیابت نشان نداد.
گزارشات جذب پائین ید را در تیروئید و همچنین سطوح کم هورمون تیروئید را با مکملهای سیر بر روی حیوانات نشان دادند. تعدادکمی از گزارشات پیشنهاد کردند که سیر با گیاهان شبیه به ان ممکن است به گره ها یا تومورهای تیروئید متصل شوند. کاهش شمار اسپرمها با مکمل سیر در موشها گزارش شده است ولی در انسانها چنین موردی گزارش نشده است (48، 53)

منابع:
1- Adetumbi MA, Lau BH. 1983. Allium sativum (garlic)–a natural antibiotic. Med Hypotheses;12:227-37.
2- Agarwal KC. 1996. Therapeutic actions of garlic constituents. Med Res Rev;16:111-24.
3- Allicin.the Merck index .1989 , 11 thed.p.224.Merck and Co..
4- mon Kav , s.V, and A.Banerji.1971.Isolation and characterization oklavvicidal principle ok Garlic . science 174:1343-1344.
5- Anonymous. , 1997. Monographs on the medicinal uses of plants . Exeter: European Scientific Cooperative on Phytotherapy
6- Anonymous. 1994. Garlic. Lawrence Review of Natural Products
8- Bensky D, Gamble A, Kaptchuk TJ.1998.. Chinese herbal medicine : materia medica. Seattle, Wash.: Eastland Press,
9- Blania G, Spangenberg B.1991. Formation of allicin from dried garlic (Allium sativum): a simple HPTLC method for simultaneous determination of allicin and ajoene in dried garlic and garlic preparations. Planta Med;57:371-5.
10- Block E. 1985. The chemistry of garlic and onions . Sci Am;252:114-9.
11- Blumenthal M. 1998..The complete German Commission E monographs : therapeutic guide to herbal medicines. Austin: American Botanical Council,
12- Bolton , s.,G.Null, and W.M.tvoetel .1982.the medical uses ok Gavlic fact and fiction . j.AM.pharm.Assos.22:40-430.
13- Bordia A, Bansal HC, Arora SK, Singh SV. 1975. Effect of the essential oils of garlic and onion on alimentary hyperlipemia. Atherosclerosis;21:15-9.
14- Bordia A Bansal HC. 1998.. bLetter: Essential oil of garlic in prevention of atherosclerosis. Lancet 1973 ; 2:1491-2.
15- Bordia A, Verma SK. 1980 Effect of garlic feeding on regression of experimental atherosclerosis in rabbits. Artery;7:428-37.
16- Bradley PR. 1980British herbal compendium : a handbook of scientific information on widely used plant drugs / published by the British Herbal Medicine Association and produced by its Scientific Committee. Bournemouth, Dorset: The Association,1992.
17- Brown , G.,Albers, j,j., Fisherv , l .D . , schaerer , S.M.,jiin-Tarny lin , B.A. ,Kaplan,C. ,zhaa,X-Q.,Bisson , B.D.,Fitzpatrick,V.f.and Dodge , H.T.. 1990.Regression of coronary arterial disease as a result of intensive lipid – lowering therapy in men with high levels of apolipoprotein B.NeW Eng.j.Med.323:1289-1298.
18- Caceres A, Giron L, Alvarado S, Torres M. 1987; Screening of antimicrobial activity of plants popularly used in Guatemala for the treatment of dermatomucosal diseases. J Ethnopharm 20:223-37.
19- Das I, Khan NS, Sooranna SR. 1995Potent activation of nitric oxide synthase by garlic: a basis for its therapeutic applications Curr Med Res Opin;13:257-63.
20-DeBlasi V,Derot S,Menound A,Gendre L,Schowing J 1995. Ameboicidal effect of essential oils in vitro . J Toxicol Clin Exp 1990 ;10:361-73.
21- Dirsch VM, Kiemer AK, Wagner H, Vollmar AM. Effect of allicin and ajoene, two compounds of garlic, on inducible nitric oxide synthase. Atherosclerosis 1998;139:333-9.
22- Elnima El, Ahmed SA, Mekkawi AG, Mossa JS. 1983The antimicrobial activity of garlic and onion extracts. Pharmazie;38:747-8.
23- Farbman KS, Barnett ED, Bolduc GR, Klein JO. 1993Antibacterial activity Of garlic and onions: a historical perspective. Pediatr Infect Dis J;106:93-6.
24- Fernandez de Corres L,Leanizbarrutia I,Munoz D,Corrales JL. 1985Allergic contact dermatitis caused by garlic Primula , Frullania and Compositae . Allergol Immunopathol (Madr);13:291-9.
25- Ghazanfar SA. 1985 Handbook of Arabian medicinal plants. Boca Rato: CRC Press,1994.
26- Horie T, Awazu S, Itakura Y, Fuwa T. 1992 Identified diallyl polysulfides from an aged garlic extract which protects the membranes from lipid peroxidation [letter]. Planta Med;58:468-9.
27- Hughes B, Lawson L1991. Antimicrobial effects of Allium sativum L, (Garlic), Allium ampeloprasum i, (Elephant garlic), and Allium cepa L (Onion), garlaic compounds and commercial garlic supplement products. Phytother Res;5:154-8.
28- Huang KC. The pharmacology of Chinese herbs. Boca Raton: CRC Press, )1999.
29- Ip C, Lisk DJ. Bioavailability of selenium from selenium-enriched garlic. Nutr Cancer;20:129-37.
30- Ip C, Lisk DJ. 1995Efficacy of cancer prevention by high-selenium garlic is primarily dependent on the action of selenium. Carcinogenesis;16:2649-52.
31- Ip C, Lisk DJ, Thompson HJ. 1966 Selenium-enriched garlic inhibits the early stage but not the late stage of mammary carcinogenesis. Carcinogenesis;17:1979-82.
32- Ip C, Lisk DJ. The attributes of selenium-enriched garlic in cancer prevention. Adv Exp Med Biol 1996;401:179-87.
33- IP C, Lisk DJ. 1997Modulation of Phase I and phase II xenobiotic-metabolizing enzymes by selenium-enriched garlic in rats. Nutr Cancer;28:184-8.
34- Iwu MM. , 1990 Handbook of African medicinal plants. Boca Raton: CRC Press.
35- Kapoor LD. , 1990CRC handbook of ayurvedic medicinal plants. Boca Raton: CRC Press,1990.
38- Konjufca VH, Pesti GM, Bakalli RI. 1997Modulation of cholesterol levels in broiler meat by dietary garlic and copper. Poult Sci;76:1264-71.
39- Korotkov VM. 1997The effect of garlic juice on blood pressure. Vrach Delo 1966 ; 6:123.
41- Kalyesa R1975;. Screening of indigenous plants for antihelminthic action against human Ascaris lumbricoides Part ~ ~. Indian J Physiol Pharmacol 19:47-9.
42- Krest I,Keusgen M. 1999Quality of herbal remedies from Allium sativum : differences between alliinase from garlic powder and fresh . Planta Med;65:139-43.
43- Lawson LD, Wang ZJ, Hughes BG. 1991 Identification and HPLC quantitation of the sulfides and dialk(en)yl thiosull-inates in commercial garlic products. Planta Med;57:363-70.
44- Lu J, Pei H, Ip C, Lisk DJ, Ganther H, Thompson HJ. 1996 Effect on an aqueous extract of selenium-enriched garlic on in vitro markers and in vivo efficacy in cancer prevention. Carcinogenesis;17:1903-7.
46- Miething H. HPLC1988-Analysis of the volatile oil of garlic bulbs. Phytother Res;2:149-51.
47- Maslin DJ, Brown CA, Das I, Zhang XH. 1 997 Nitric oxide–a mediator of the effects of garlic? Biochem Soc Trans;25:408S.
50- Malik ZA, Siddiqui S. 1981 Hypotensive effect of freeze-dried garlic (Allium Sativum) sap in dog. JPMA J Pak Med Assoc;31:12-3.
52- Moore GS, Atkins RD. 1995The fungicidal and fungistatic effects of an aqueous garlic extract on medically important yeast-like fungi. Mycologia;34:278-9.
54- Newall CA, Anderson LA, Phillipson JD. 1996 Herbal medicines : a guide for health-care professionals. London: Pharmaceutical Press,:ix, 296.
55- Nagai K. 1973Preventive effect of garlic extract against infection with influenza virus. Kansenshogaku Zasshi;47:321-50.
56- Nagai K. 1973 Effect of garlic extract in prevention of virus infections. Kansenshogaku Zasshi;47:111-5.
57- Pedraza-Chaverri J, Tapia E, Medina-Campos ON, de los Angeles Granados M, Franco M. 1998Garlic prevents hypertension induced by chronic inhibition of nitric oxide synthesis. Life Sci;62:71-70.
59- Pai ST, Platt MW. 1995 Antifungal effects of Allium sativum (garlic) extract against the Aspergillus species involved in otomycosis. Lett Appl Microbiol;20:14-8.
60- Prasad G, Sharma VD. Efficacy of garlic (Allium sativum) treatment against experimental candidiasis irchicks. Br Vet J1980;136:448-51.
61- Prasad G, Sharma VD, Kumar A. 1982 Efficacy of garlic (Allium sativum L.) therapy against experimental ermatophytosis in rabbits. Indian J Med Res;75:465-7.
63- Rashid A, Khan HH. 1985 The mechanism of hypotensive effect of garlic extract. JPMA J Pal: Med Assoc;35:357-62.
64-Ross IA. 1999 Medicinal plants of the world: chemical constituents, traditional, and modern medicinal uses.Totowa, N.J.: Humana Press,:xi, 415.
65- Robbers JE, Tyler VE. Tyler's Herbs of choice : the therapeutic use of phytomedicinals. New x,287.:York: Haworth Herbal Press, 1999
66- Schilcher H. Phytotherapy in paediatrics : handbook for physicians and pharmacists : with reference to commission E monographs of the Federal Department of Health in Germany : includes 100 commission E monographs and and 15 ESCOP monographs. Stuttgart: medpharm Scientific Publishers,1997:181.
67- Siegel G, Walter A, Engel S, Walper A, Michel F. 1994 Pleiotropic effects of garlic. Wien Med Wochenschr 1999 ; 149 :217.
68- Sharma V, Sethi M, Kumar A, Rarotra J. Antibacterial property of Allium sativum Linn,: in vivo and in vitro studies. Ind J Exp Biol 1997;15:466-68.
69- Sandhu DK, Warraich MK, Singh S. Sensitivity of yeasts isolated from cases of vaginitis to aqueous extracts of garlic. Mykosen 1980;23:691-8.
70-Singh B, Agrawal S1988 Efficacy of odoriferous organic compounds on the growth keratinophilic fungi.Curr Sci;57807-9.
71- Torok B, Belagyi J, Rietz B, Jacob R. 1994 Effectiveness of garlic on the radical activity in radical generating systems. Arzneimittelforschung );44:602-4.
72- Tyler VE. 1997 Herbs of choice : the therapeutic use of phytomedicinals. New York Pharmaceutical Products Press,1994:xvi,209
74- Yang W, Yang X, Xia Y. 1997 Active anticarcinogenic chemical components in ordinary garlic and selenium-enriched garlic. Chung Hua Yu Fang I Hsueh Tsa Chih;31:304-6.
75- yamasaki T, Lau BH. 1997 Garlic compounds protect vascular endothelial cells from oxidant injury. Nippon Yakurigaku Zasshi;110 Suppl 1:138P_141 P.

1 alliin
2 allicin
3 ajoene
4 allylpropyl disulfide
5 diallyl trisulfide
6 allylcysteine
7 vinyldithiines
8 allinase
9 Peroxidase
10 myrosinase
11 germanium
12 tellurium
13 seratia
14 catylase
15 glutathione peroxidase
—————

————————————————————

—————

————————————————————


تعداد صفحات : 17 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود