تارا فایل

مبانی نظری تیپ شخصیتی BCD


 تیپ شخصیتی BCD
مقدمه:
بر خلاف شخصیتهای تیپ A که در آنها سبک شناختی- شخصیتی مستعد فشار زیاد و بدون توجه به زمان میباشد، تیپ شخصیتی دیگری به نام تیپ B وجود دارد که از نظر سبک شناختی- شخصی سالمتر بوده و از نظر روانشناختی، انعطافپذیرتر از تیپ A میباشند. افراد تیپ B، جدای از فوریت زمانی هستند، اما به این نوع تقاضاهای زمانی، هنگامی که واقعاً بخواهند، میتوانند پاسخگو باشند. این اشخاص هر موقعیت را بدون پیشداوری در مورد اینکه چگونه "باید" مسایل خود را حل کنند، پاسخ میگویند. این افراد از تعطیلات خود لذت میبرند و قادرند که در آن ایام کاری انجام ندهند و آرامش بدست آورند. آنان به سمتی که خود را با همردیفان خود مقایسه کنند، کشیده نمیشوند و شمار موفقیتهای خود را شمارش نمیکنند. شخصیت تیپ B، ارزش شخصی را از پیروی هدفهای زندگی که در آن موقعیت اجتماعی و اقتصادی را برتر از هر هدفی قرار میدهند، جدا میکند. آنها به گونهای که شخصیت تیپ A گرایش به ارزیابی موفقیتهای خود به وسیلهی خواستههای مادی دارد، نبوده و چنین گرایشی ندارند. از آنجا که آنها انعطافپذیرند و در موقعیتها، جداگانه عمل میکنند، در نزدیک شدن به موقعیتی سازگار، برای حل مسائل خلاقترند. شخصیتهای تیپ B گرایش دارند به این که بر اثر نیازهای درونی و از طریق درون خود حکم فرما باشند. آنها هنگامی که کنترل خود را از دست میدهند، تبدیل به شخصی که از خود بی خود شده، نمیشوند. بنابراین، شخصیتهای تیپ B، احتمال کمتری دارد که خشمگین شوند و حتی زمانی که خشمگین میشوند، موقعیت را با واقع بینی بیشتر میپذیرند (شاو1 و دیمیسدال2، 2007).
شخصیتهای تیپ B، با سلوک آرام بخش توصیف میشوند. در این نوع شخصیت، نیروهای خارقالعاده درونی، فرد را به پیش نمیراند. خصوصیات کلی آنها شامل داشتن اعصاب راحت، آرام، توجه آرام و متین، دست دادن مودبانه، گام برداشتن متعادل تا آهسته، و آهنگ صدای بم و ملایم، آنها بندرت سخن دیگری را قطع میکنند، سخنگو را مضطرب و سخنان او را تمام نمیکنند و با دقت تمام مینشینند و سخنان گوینده را میشنوند. نمونهی خصومت و آه کشیدن، بندرت در آنها دیده میشود. آنها غالباً به درجهی یکنواختی آراماند، شنوندگانی عالی و دقت مشاهدهی آنها نسبت به محیط اطراف خود زیاد است (روزنمن و همکاران، 1978).

واکنش الگوهای رفتاری نوع A و B در برابر استرس
پاسخ مردم به استرس یا فشار در زندگی، شامل اجزای فیزیولوژیکی به استرس، مانند فشارخون یا میزان کورتیزول، را واکنش پذیری3میگویند (میتوز، 1988). حال این سوال را مطرح میشود که آیا افراد نوع A بیش از افراد نوع B از خود واکنشپذیری نشان میدهند یا خیر. در پاسخ به این سوال بایستی گفت به طور کلی، بله. به عنوان مثال، در پژوهشی (گلاس و همکاران، 1980) واکنش پذیری افراد در یک بازی ویدیویی با فردی که همدست محقق بود، مورد بررسی قرار گرفت؛ اگرچه به همه گفته میشد که به برنده بازی جایزه داده خواهد شد، بازی طوری تنظیم شده بود که هیچ کس نمیتوانست ببرد. افراد با استفاده از مصاحبه ساختار یافته به دو گروه نوع A و B تقسیم شدند. دستیار محقق به نیمی از مردان هر گروه به هنگام بازی توهین میکرد، اما در مقابل نیم دیگر، ساکت میماند. موارد فیزیولوژیکی متعددی، از جمله فشار خون، ضربان قلب و کاتکولامین پلاسما، مورد سنجش قرار گرفت. در افراد نوع A و نوع B که به ایشان توهین نشده بود، برانگیختگی فیزیولوژیکی زیاد، اما برابر هم بود. اما در شرایط توهین، افراد نوع Aو نوع B که به ایشان توهین نشده بود، برانگیختگی فیزیولوژیکی زیاد، اما برابر هم بود. اما در شرایط توهین، افراد نوع A بیش از افراد نوع B، از خود واکنشپذیری نشان دادند.
از طرفی، نتایج بعضی تحقیقات نشان داده است که رفتار نوع A افراد، امکان دارد تا حدی نتیجه پاسخهای فیزیولوژیکی آنان به استرس باشد (کوانترادا، کرانتز و هیل4، 1988، کرانتز و دورل5، 1983، کرانتز، لاندبرگ و فرانکن هاورز، 1987). برای مثال، در مطالعهای محققان افراد نوع A را به دو دسته تقسیم کردند: گروهی که دارو مصرف نمیکردند و گروهی که داروی بتابلوکر (کند کنندهی دستگاه عصبی سمپاتیک) مصرف میکردند. نتایج تحقیق نشان داد مصرف کنندگان داروی بتابلوکر، رفتار نوع A را به میزان کمتری نشان دادند (کرانتز و همکاران، 1982) این نتایج حاکی از آن است که واکنشهای فیزیولوژیکی به استرس امکان دارد بر رفتار نوع A تاثیر داشته باشد.
با توجه به نکاتی که در بالا به آنها اشاره گردید، میتوان گفت که افرادی که الگوی رفتاری نوع A دارند، در شرایط استرسزا واکنشی متفاوت از افراد نوع B نشان میدهند. در واقع، واکنش افراد نوع A خیلی شدیدتر و سریعتر است و آنها اغلب استرس را تهدیدی برای کنترل فردی شان به شمار میآورند (گلاس، 1977). از طرفی الگوی رفتاری نوع A ممکن است تاثیر دیگری نیز بر استرس داشته باشد و آن این مورد است که امکان دارد احتمال مواجهه با رخدادهای استرسزا را در فرد افزایش دهد (برن6 و روزنمن، 1986؛ اسمیت و اندرسون، 1986). برای مثال، افراد نوع A گویی تمایل دارند در زندگیشان موقعیتهای پر زحمت به وجود بیاورند. افزون بر این، افراد عجول و بیصبر، مانند افراد نوع A، بیشتر از افراد بردبار دچار تصادم میشوند (سالس و ساندرز7، 1988). به این ترتیب، الگوهای نوع A و B میتوانند بر چگونگی تعاملهای افراد اثر بگذارند و موجب تعدیل استرس در زندگی آنان شوند.

تفاوتهای جنسیتی، فرهنگی و اجتماعی تیپ A و B و تاثیر آنها در واکنشپذیری
بعضی پژوهشها، واکنشپذیری افراد نوع A و B را مقایسه کردهاند. اگرچه در نتایج این پژوهشها تناقضهایی وجود دارد، اما اکثر بررسیها از واکنشپذیری بیشتر در میان افراد نوع A به ویژه مردان حکایت دارد (کارور، دیاموند و هامفریز، 1985؛ کونترادا و کرانتز، 1988). بررسی واکنشپذیری پسران و دختران نوع A و B نتایجی مشابه بزرگسالان را نشان داد (میتوز و جنینگز8 1984؛ تورسن و پاتیلو9، 1988). بنابراین میتوان گفت که در شرایط استرسزا، مردان بیش از زنان واکنش نشان میدهند و تمایل به رفتار نوع A در افراد بسیار واکنش پذیر ممکن است از کودکی آغاز شود. به نظر میرسد که عوامل فرهنگی اجتماعی در واکنشپذیری نقش داشته باشند.
تحقیقاتی در زمینه تفاوتهای جنسیتی و تاثیر آن در واکنشپذیری افراد نشان داده است که مردان بیش از زنان، در حالت استرس فیزیولوژیکی، از خود واکنش نشان میدهند (کالینز و فرانکن هاوزر، 1978؛ کرش باوم، ووست و هلهامر10، 1992؛ پولاک و استکلیس 1986؛ راتلیف – کرین11 و باوم، 1990، به نقل از کریمی، 1385). تحقیقات در ایالات متحده نیز نشان داده است که در شرایط استرسزا، سیاهپوستان بیش از سفیدپوستان واکنش نشان میدهند (مک آدو12 و همکاران، 1990؛ میلر و همکاران، 1995). پژوهشی دیگر نیز نشان داد میزان تشابه واکنش پذیری میان خواهران و برادران خانوادههای سیاهپوست بیش از خانوادههای سفیدپوست است و این نتایج ممکن است دلیلی بر ارثی بودن این تفاوتها باشد (ویلسون، هولمز، آرهارت13 و آلپرت14، 1995، به نقل از کریمی، 1385).

تیپ شخصیتی C
شخصیت هر فرد به عنوان عاملی تعیین کننده که بر تمامی رفتارها و گرایشات انسان سایه میافکند، به واسطهی صفات و ویژگیهای ناسازگارانه میتواند او را دچار پارهای از مشکلات و اختلالات شناختی، روانشناختی و حتی جسمانی کند (سریع القدم، 1384). از طرف دیگر بررسی علمی شخصیت در سلامت نیز به شناسایی الگوهای شخصیتی منجر شده است که بعضی از این الگوها به عنوان تیپهای شخصیتی مستعد برخی بیماریهای روانی- جسمی و روانتنی مفهوم سازی شدهاند.
مفهوم تیپ C، برای نخستین بار در سال 1980 توسط موریس و گریئر که این سبک را به عنوان ویژگی بیماران سرطانی مورد مطالعه قرار دادند، ابداع شد. افراد تیپ C به عنوان افرادی مهربان، دوستانه، کمک کننده به سایرین که به ندرت وارد بحث و مشاجره میشوند، معرفی شدند. تیپ C یا الگوی مستعد به سرطان با ویژگیهای سرکوبی عواطف و هیجانات به ویژه خشم، ناتوانی در غلبه بر رفتارهای روانی- عصبی، بازداری هیجانها، تسلیمپذیری، مهربانی بیمارگون، پذیرندگی، رفتار همکاری کننده، صبوری مفرط و کنترل شدید تظاهرات هیجانی (ضدتهییج پذیری) مشخص میشود (جعفری، سهرابی، جمهری و نجفی، 1388). با مطالعهای که تموشوک در سال 1987 بر روی افراد سرطانی انجام داد، به این نتیجه رسید که این افراد با ویژگیهای سرکوب احساسات به ویژه خشم و تمایل به نشان دادن رفتارهای خودقربانی سازی به همراه انفعال مشخص میشوند. این رفتارها و احساسات به عنوان تیپ شخصیتی C شناخته میشوند (هوساکا15، فوکونیشی16، آئوکی17، راحه18 و سولومون19، 1999).
در آسیبشناسی روانی، همواره به ویژگیهای شخصیتی به عنوان یک عامل سبب شناختی مهم در انواع اختلالات تاکید میشود. ویژگیهای شخصیتی افراد میتوانند الگوهایی برای پیش بینی رفتار و حالتهای روانی آنان فراهم آورد و تفاوتهای فردی افراد عامل مهمی است که نشان میدهد چرا برخی از افراد بهتر از دیگران با شرایط و متغیرهای محیطی کنار میآیند و از سطوح مختلف انگیزش، رضایت و سلامت روان برخوردارند (شفیعی، جاویدی و کاظمی، 1390، انصاری و همکاران، 2013). شخصیت به عنوان یک عامل تعیینکنندهی مهم در سلامت جسمی و عاطفی انسان به حساب میآید و در نحوهی تعامل او با دیگران تاثیرگذار است. بنابراین در حالت کلی در مورد این که تیپ شخصیتی، نسبت به این عوامل آسیبپذیر هستند و بدن آنها تمایل دارد با ابتلا به برخی از اختلالات بدنی به استرس یا تعارض واکنش نشان بدهد، توافق کم و بیش وجود دارد.
افرادی که در تیپ C نمرهی بالایی کسب میکنند، افرادی منفعل، آرام، واجد صبوری مفرط (برخلاف تیپ A)، منطقی بودن شدید و کنترل تظاهرات هیجانی، همنوعگرا و کم جرات هستند که رفتارهای تدافعی از خود نشان میدهند (جعفری و همکاران، 1388). در خصوص پایین بودن نمرهی تهییج پذیری افراد تیپ C میتوان چنین گفت که این افراد به دلیل عدم بروز هیجانها، به ویژه هیجانهای منفی خود، تظاهر میکنند که همه چیز عادی است، لذا سعی میکنند خود را مقاوم و شجاع در برابر استرسهای زندگی نشان دهند و به دلیل استفاده از مکانیزم انکار، افراد تیپ C، تهدیدهای بیرونی را به کمک نفی دادههای حسی نادیده میگیرند. با انکار واقعیات خطرناک و بازداری از بیان احساسات، در واقع از واقعیت فرار میکنند و با تحریف واقعیت وانمود میکنند که هیچ چیز اضطرابآوری وجود ندارد.
پژوهشهای انجام گرفته در خصوص شناسایی ویژگیهای تیپ شخصیتی C بیشتر در نمونه بیماران سرطانی انجام گرفتهاند. در زیر به چند مورد از این پژوهشها اشاره شده و به بیان واکنش افراد تیپ C در مقابله با استرس میپردازیم.
نتایج پژوهش سقرسترم20 (2003) نشان داد ویژگیهای شخصیتی سرکوبی عاطفی، ناامیدی، مهلک بودن و مجموعه "تیپ C" که عبارت است از خویشتنداری، کمالگرایی و توافق پذیری بیش از اندازه، جزو عوامل خطرساز در آغاز و پیشروی سرطان هستند. هوساکا و همکاران (1999) نشان دادند که بین روان رنجورخویی و سرکوب احساسات همبستگی منفی و معنیدار وجود دارد. همچنین آنها به این نتیجه رسیدند که بخشش بیش از حد و خودقربانی سازی با افسردگی همبسته میباشند.افراد تیپ C (شخصیت های سرطانی) افرادی افسرده، محتاج به سازگاری، منزوی، احساسی و حساس نسبت به جدایی هستند (جعفری و همکاران، 1388). نتایج پژوهش گارسن21 (2007) نشان داد که افراد تیپ C، افرادی هستند که به ندرت وارد بحث و مشاجره میشوند، نیازها و احساسات خود را بیان نمیکنند و خود را زیر ماسک وضع عادی و خودکفایی پنهان میکنند.
تیپ شخصیتی C، به وسیلهی سیستمهای بازداری رفتاری و جنگ و گریز قابل پیشبینی هستند (مهرابیزاده، صفیخانی و داودی، 1389). به این معنی که افراد تیپ C تمایلی به پاسخدهی در مقابل محرکهای آزارنده شرطی و غیرشرطی ندارند و اگر نتوانند از این محرکها اجتناب کنند، از آن فرار میکنند (داودی، صفیخانی و مهرابیزاده، 1388). انکار و سرکوب هیجانات به ویژه خشم، ناهمسانی واکنش (دوسوگرایی)، حالت تدافعی، عدم اظهار وجود و تسلیم پذیری از ویژگیهای افراد دارای تیپ شخصیتی C است.

تیپ شخصیتی D
در سالهای اخیر یکی دیگر از عوامل پیشنهاد شده که نقش تعدیل کننده را در رابطهی بین سلامت و استرس دارد، تیپ شخصیتی D یا تیپ درمانده میباشد. تیپ شخصیتی D به عنوان یک تیپ شخصیتی آشفته تعریف میشود که شامل دو رویداد همزمان هیجانپذیری منفی (تمایل به تجربهی هیجانات منفی) و بازداری اجتماعی (تمایل به بازداری از خودابرازی در تعاملات اجتماعی) است (دنولت22، 1998، به نقل از لاندن23، 2008).
افراد تیپ D که هیجانهای خود را در تعاملات اجتماعی بازداری میکنند ممکن است در ظاهر ساکت و آرام به نظر آیند، اما هنگام قرار گرفتن در موقعیتهای گروهی، احساس تنش و ناامنی میکنند. این افراد از وضعیت موجود شکایتی ندارند و آن چه موجب میشود برای بهبود و سلامت خود اقدامی نکنند، نوعی بیتفاوتی است (دنولت، 2005) که میتواند به نوعی با مسئولیت مرتبط باشد. ویلیامز24، اوکونور25، گراب26 و اوکورول27 (2010) نشان دادند که بیماران تیپ D با بیماران غیرتیپ D تفاوت معناداری در ابعاد درک بیماری نشان دادند. آنها معتقدند که بیماریشان وخیمتر از بیماران غیرتیپ D است و اکثر نشانههایی که تجربه میکنند به بیماری آنها مربوط است. آنها نگران بیماری خود بوده و هیجانات بیشتری را تجربه میکنند.
افراد تیپ D بیشتر تمایل به تجربهی هیجانات منفی نظیر اضطراب، خشم، احساسات خصمانه و خلق افسرده و بازداری از بیان این هیجانات در ارتباطات اجتماعی دارند. موقعیتهایی که با ترس، اضطراب، درماندگی و فقدان کنترل ارتباط دارند، میتواند سبب افزایش ترشح کورتیزول شود (پدرسون28 و دنولت، 2006). بنابراین بیشفعالی فیزیولوژیکی میتواند یکی از این مکانیسمها باشد. محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- آدرنال در متابولیسم، تعادل حیاتی، تولید انرژی و تنظیم پاسخهای فیزیولوژیکی به استرس نقش دارد. تیپ شخصیتی D نیز با افزایش سطح کوتیزول در پاسخ به استرس ارتباط دارد (هابرا29، لیندن30، اندرسون31 و وینبرگ32، 2003).
افرادی که نمرهی بالایی در زمینهی هیجانپذیری منفی میگیرند، صرفاً ناراحت نیستند، بلکه آنها دیدگاه منفی دربارهی خود دارند، علائم جسمانی بیشتری را گزارش میکنند، تمایل به توجه به محرکهای نامطلوب و مضر دارند، در عملکردهای اجتماعی روزمره با اختلال مواجهاند و به دنیا با نشانههای ناآرامی و اغتشاش قریبالوقوع مینگرند (دنولت، 2000؛ دنولت و ون هک33، 2001). از سوی دیگر بازداری عاطفی، به اجتناب از خطرات بالقوه که متضمن تعاملات اجتماعی نظیر تعاملات اجتماعی نظیر عدم تایید یا عدم پاداش از سوی دیگران است، تعریف شده است (آسندروف34، 1993). افرادی که نمرهی بالایی در زمینهی بازداری اجتماعی دریافت میکنند، در هنگام تعامل با دیگران، مکرراً احساس در خودفرورفتگی، تنش، ناراحتی و ناامنی میکنند.
برخی از مطالعات نیز نشان دادند که تیپ شخصیتی D از طریق متغیرهای دیگر منجر به کاهش سلامتی میشود. برای مثال تیپ شخصیتی D ممکن است با رژیم غذایی ضعیف و فقدان ورزش در رابطه باشد. رژیم غذایی نامناسب و دم فعالیت بدنی با هیپرتانسیون (فشار خون) و بیماریهای قلبی و عروقی در رابطه است (کوپس35 و همکاران، 2004؛ کان36، 1963). مطالعهای دیگر نشان میدهد که افراد تیپ D، سطوح بالاتر بیگانگی اجتماعی را تجربه میکنند (دنولت، سیز37، استروبانت38، رامبوتز39، گیلبرت40 و براتسارت41، 1963).
هرچه فرد از نظر اجتماعی بیشتر در خود فرورفته باشد، به همان اندازه کاهش محیط حمایتی را تجربه میکند و رابطهی معکوسی بین حمایت اجتماعی و تندرستی ضعیف و مرگ و میر نشان داده شده است (برکمن42 و سیم43، 1979). به نظر میرسد علت اصلی این پژوهشها به این مساله بر میگردد که افراد با تیپ شخصیتی D دنیای اطراف خود را تهدیدآمیز میبینند و بیشتر از راهبردهای اجتنابی استفاده مینمایند. کم حرف بودن فقدان انرژی، عدم تمایل به برقراری ارتباطات بین فردی، احساس ناراحتی در تعامل و عدم جذابیت اجتماعی منجر به استفاده از راهبردهای اجتنابی میشود و این میتواند اثرات هیجانات منفی را تشدید کند.
دنولت و همکاران (2010؛ 2001) با 6 تا 10 سال مطالعهی پیگیر در افراد مبتلا به بیماری کرونر قلبی نشان دادند، تیپ شخصیتی D مستقل از عوامل دیگر، پیشبینی کنندهی معنادار حوادث قلبی و غیرقلبی مثل سکتهی قلبی، مرگ قلبی، سرطان، علائم خستگی حیاتی و عاطفهی افسردهوار و… میباشد. از پژوهشهایی که تاکنون در زمینهی تیپ شخصیتی D در ارتباط با نظامهای شخصیتی انجام گرفته است، مطالعهای بوده است که مولس44، تانگ45، ونده پول-فرانس46، روکما47 و دنولت (2012) انجام دادهاند و تیپهای شخصیتی D را از دیدگاه مدل پنج عاملی شخصیت بررسی کرده و به این نتیجه رسیدند که عاطفهی منفی با رواننژندی رابطهی مثبت و با برونگرایی و خوشایندی و وظیفهشناسی رابطهی منفی دارد و بازداری اجتماعی با برونگرایی و وظیفهشناسی رابطهی منفی و با رواننژندی رابطهی مثبت دارد. شناسایی جایگاه و موقعیت دقیق تیپ D در نظامهای شصیتی که عمدتاً بر اساس بنیاد زیستی- رفتاری طراحی شدهاند از مکانیسمهای زیربنایی نوروفیزیولوژیکی ویژگیهای تیپ D اطلاعات بیشتری به دست خواهد داد. دنولت و همکاران (2003) نیز در پژوهش خود به نتیجه ای مشابه با پژوهش فوق دست یافته بودند.

منابع
ابراهیمی سرین دیزج، زهره، اسماعیل پور، خلیل و باباپورخیرالدین، جلیل (1389). رابطه ابعاد شخصیت هگزاکو با تیپ شخصیتی C در بین دانشجویان دختر و پسر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز. فصلنامه زن و مطالعات خانواده، سال سوم، شماره 9، صفحات 26-13.
ابوالقاسمی، عباس و کیامرثی، آذر (1388). برسی رابطه نارساییهای شناختی و فراشناخت. فصلنامه تازه های علوم شناختی، 11(1): 15-8.
ابوالقاسمی، عباس، زاهد، فاطمه و نریمانی، محمد. (1388). بررسی ارتباط احساس پیوستگی و تیپ شخصیتی D با تندرستی در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونری. مجله علمی پژوهشی بهداشت روانی، سال یازدهم، شماره 3، صفحات 222-213.
اتکینسون، ریتا ال، اتکینسون، ریچارد سی، اسمیت، ادوارد ای، بم، داریل ج و نولن-هوکسما (1983). زمینهی روانشناسی هیلگارد. ترجمه براهنی، محمدنقی، بیرشک، بهروز، بیک، مهرداد، زمانی، رضا، شاملو، سعید؛ شهرآرای، مهرناز، کریمی، یوسف، گاهان، نیسان، محی الدین، مهدی و هاشمیان، کیانوش (1385). تهران: انتشارات رشد.
اسلامی، محمد و عریضی، حمیدرضا (1386). بررسی ارتباط بینمتغیرهایمیزانآسیب شغلیقبل ازنیاز بهکمکهای اولیهو متغیر نزدیکی بهناتوانی در برونگراییدمپردریک شرکت صنعتیدرتهران اصفهان: کتاب اولین کنگره دوسالانه روان شناسی صنعتی و سازمانی.
آقاجانی، سیف الله. (1375). بررسی ارتباط بین تیپ شخصیتی مستعد سرطان با راهبردهای مقابله با استرس در دانشجویان اردبیل. پایان نامه کارشناسی ارشد روان شناسی، دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس.
بدیع، محمد (1390). بررسی و مقایسهی عملکردهای شناختی و اجرایی در بیماران دیابتی نوع دو و بیماران پیش دیابتی. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده علوم تربینی و روان شناسی دانشگاه اصفهان.
بشیرپور، خدیجه. (1386). بررسی مقایسه ای ویژگی های شخصیتی، میزان استرس و افسردگی در افراد مبتلا به سرطان و عادی. پایان نامه کارشناسی ارشد روان شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه تبریز.
بیرامی، منصور و نعمتی سوگلی تپه، فاطمه (1387). مقایسه ابعاد شخصیت، تیپ C و راهبردهای مقابله ای در افراد مبتلا به سرطان و عادی. فصلنامه علمی=پژوهشی روانشناسی دانشگاه تبریز، سال سوم، شماره 12، صفحات 45-23.
جعفری، عیسی، سهرابی، فرامرز، جمهری، فرهاد و نجفی، محمود (1388). رابطه تیپ شخصیتی C، منبع کنترل و سخت رویی در بیماران مبتلا به سرطان و افراد عادی. مجله روان شناسی بالینی، سال اول، شماره 1، صفحات 66-57.
خداپناهی، محمدکریم (1382). نوروسایکولوژی و سایکوفیزیولوژی. تهران: انتشارات سمت.
خدیوی، میثم، زرگر، یدالله و داودی، ایران (1391). اثربخشی آموزش مدیریت استرس به شیوه ی شناختی- رفتاری بر الگوی رفتاری تیپ A و استرس شغلی در کارکنان یک شرکت صنعتی. مجله دست آوردهای روان شناختی، دوره چهارم، شماره 1، صفحات 198-175.
داودی، ایران، صفی خانی، آرامه و مهرابی زاده هنرمند، مهناز (1388). بررسی سیستم های مغزی- رفتاری به عنوان پیش بین های تیپ های شخصیتی A، C و D. مجله دستاوردهای روان شناختی، سال 16، شماره 2، صفحات 112-87.
دلاور، علی (1385). پژوهش در علوم تربیتی و روان شناسی. تهران: نشر ویرایش.
رضوانفرد، مهرناز، اختیاری، حامد، مکری، آذرخش و کاویانی، حسین (1386). رابطه ویژگی های شخصیتی و تکانشگری با میزان وابستگی نیکوتین در افراد سیگاری. تازه های علوم شناختی، سال 9، شماره 4، صفحات 49-33.
روزنهان، دیوید ال و سلیگمن، مارتین ای پی (1995). آسیبشناسی روانی. ترجمهی یحیی سید محمدی (1379). تهران: نشر ساوالان.
سپهریان، فیروزه و جوکار، لیلا. (1391). ارتباط اعتیاد به اینترنت با اضطراب در تیپ های شخصیتی نوع A و B. مجله پژوهش های علوم شناختی و رفتاری، سال دوم، شماره دوم، 30-17.
سریع القدم، زهرا (1384). مقایسه ابعاد شخصیتی سه گانه معتادین مرد خودمعرف سازمان بهزیستی شهرستان تبریز و افراد بهنجار. پایان نامه کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی، دانشگاه تبریز.
سلیمانی، حسین (1381). بررسی رابطه بین استرس و سلامت روان، با توجه به نقش تعدیل کننده تیپ شخصیتی الف و جایگه مهار در کارکنان مرد پتروشمی بندر امام شهرستان ماهشهر. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز.
السون، م اچ و هرگنهان، بی آر (1997). مقدمهای بر نظریهی یادگیری. ترجمهی سیف، علی اکبر (1389). تهران: انتشارات نیل.
شاکری نیا، ایرج. (1388). رابطه ی بین ویژگی های شخصیتی، سلامت روان و پرخاشگری با عادات رانندگی در رانندگان پرخطر، مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، دوره 18، شماره 3، صفحات 235-233.
شفیعی، هانیه، جاویدی، حجت الله و کاظمی، سلطانعلی (1390). مقایسه ویژگی های شخصیتی با سلامت روان زنان و مردان دارای بیماری قلبی و کلیوی. فصنامه زن و جامعه، سال 2، شماره 2، صفحات 149-62.
شولتز، داون؛ شولتز، سیدنی الن (1998). نظریههای شخصیت. ترجمهی یحیی سیدمحمدی، (1387). تهران: موسسه نشر هما.
صالحی، مرتضی (1380). اعتیاد. تهران: انتشارات رشد.
صمدی نظری، مهسا، ابراهیمی دریانی، ناصر، یراقچی، آزاده، فرخی، نورعلی و رضائی، امید. (1392). پیش بینی کیفیت زندگی بر اساس تیپ شخصیتی D در بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر. مجله گوارش، دوره 18، شماره 2، صفحات 87-80.
عسگری، پرویز، حیدری، علیرضا، نادری، فرح، مرعشیان، فاطمه، نقی پور، سیما و ضمیری، امین. (1389). راهنمای آزمون های روان شناختی. اهواز: انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی اهواز.
عسگری، پرویز، عنایتی، میرصلاح الدین، عسگری، مانا و روشنی، خدیجه (1390). رابطه مسئولیت پذیری، ریسک پذیری و هیجان خواهی با تیپ D. اندیشه و رفتار، دوره 5، شماره 20، صفحات 25-17.
عسگری، پرویز، عنایتی، میرصلاح الدین، عسگری، مانا و روشنی، خدیجه (1390). رابطه بین مسئولیت پذیری، ریسک پذیری و هیجان خواهی با تیپ D. اندیشه و رفتار، دوره پنجم، شماره 20، صفحات 24-17.
فیست، جس و فیست، گریگوری. جی (2002). نظریههای شخصیت. ترجمهی یحیی سیدمحمدی (1386). تهران: موسسه نشر هما.
قربانی، نیما و دژکام، محمود (1373). ارتباط سخترویی ، الگوی رفتاری تیپ و رفتار مستعد بیماریهای کرونری (تیپ2). مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سال 18، شماره3، 34-23.
جعفری، عیسی، سهرابی، فرامرز، جمهری، فرهاد و نجفی، محمود. (1388). رابطه بین تیپ شخصیتی C، منبع کنترل و سخت رویی در بیماران مبتلا به سرطان و افراد عادی. روان شناسی بالینی، شماره 1، صفحات 66-57.
قمری گیوی، حسین و رجبی، سوران (1389). میزان شیوع مصرف سیگار در دانشجویان و متغیرهای مرتبط با آن. پنجمین سمینار سراسری بهداشت روانی دانشجویان. تهران 22 و 23 اردیبهشت 1389.
کریمی، یوسف (1385). روانشناسی شخصیت. تهران: انتشارات ویرایش.
کلانتری، جهانگیر (1377). بررسی رابطه ساده و چند گانه متغیرهای سرسختی روانشناختی، تیپ شخصیتی الف و فشارزاهای روانی با بیماریهای دانشآموزان پسر سال سوم نظام جدید شهرستان اهواز. پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی. دانشگاه شهید چمران اهواز.
گرامی اصل، نسرین، بدری، رحیم و زینالی، شیرین (1388). مقایسه ویژگی های تیپ شخصیتی A و B و هیجان خواهی زنان و مردان متخلف رانندگی در شهر تبریز. مجله زن و مطالعات خانواده، سال دوم، شماره پنجم، صفحات 108-97.
گنجی، حمزه (1390). روان شناسی کار، تهران:نشر ساوالان.
محرابی،سعید، دلاور، علی، مرادی، قاسم، اسماعیل نسب، نیر، پولادی، آتیه و عالیخانی، سعید (1386). مصرفسیگاردر جمعیت15تا64 سالهایران درسال 1388.مجله تخصصی اپیدمیولوژی در ایران، 3(1و2): 9-1.
مقصودی، سوده و نخعی، مهدیه (1392). بررسی تیپ شخصیتی (A و B) بیماران قلبی بستری شده در بیمارستان های شهر کرمان. مجله اخلاق زیستی، سال سوم، شماره هشتم، صفحات 156-133.
مهرابی زاده هنرمند، مهناز، صفی خانی، آرامه و داودی، ایران (1389). مقایسه تیپ های شخصیتی A، C و D در بیماران قلبی- عروقی، سرطانی، دیابتی و افراد غیر بیمار در شهرستان اهواز. دومین همایش علمی دانشجویان روان شناسی. مجموعه مقالات، صفحات 114-113.
نجاریان، بهمن؛ مکوندی، بهنام؛ دباغ، بهرام و نیکفر، سارا (1374). ساخت و اعتبار یابی مقدماتی برای سنجش تیپ الف. مجله علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز. سال دوم، شماره اول و دوم، 50-24.
نعامی، عبدالزهرا. (1390). رابطه استعداد خستگی شغلی با عاطفه مربوط به شغل، نارسایی شناختی و قیود سازمانی. مجله علوم رفتاری، دوره 5، شماره 1، صفحات 82-75.
نوری فسالنچی، فاطمه، پورشهباز، عباس، دولتشاهی، بهروز، فرهودیان، علی و چمی کارپور، مهدی (1391). پیش بینی وابسگی به سیگار در مردان از طریق ابعاد شخصیت در الگوی هفت عاملی کلونینجر. دانش و پژوهش در روان شناسی کاربردی، سال سیزدهم، شماره 4، صفحات 102-94.

منابع لاتین
Abolfathi Momtaz, Y., Tengku Aizan, H., & Rahimah, I. (2014). Smoking and cognitive function. Alzheimer's & Dementia, 10(4): P748.
Acton, GS. (2008). Measurement of impulsivity in a hierarchical model of personality traits: Implications forsubstance use. Subst Use Misuse, 38(1): 67-83.
Allen, S., & Shultz, D. (2005).Theories of personality 8th edition. Duane.
Alnasir, F., & Rahman Alfulaij A.R. (2014). Type A and B personalities from a psychological perspective among medical students. International Journal of Psychophysiology, 94(2): 208.
Alvarez-Lopez, E., Gutierrez-Maldonado, J., & Andres-Pueyo, A. (2001). Smoking and schizotype. Psicothema, 13: 68-72.
Anderson, IR. (1995). Learning and memory. An integrated approach. New York: Wiley.
Ansari, N., Homapour, M., Azaditalab, H., Sadatmazloomi, SM., Shomali, AR., Vakilian, R. (2013). Reviewing Personality Types of A, B, C, D and its Effect on Performance of Managers of Organizations. INTERDISCIPLINARY JOURNAL OF CONTEMPORARY RESEARCH IN BUSINESS, 5(1): 1002-1006.
Anstey, K.J., Von Sanden, C., Salim, A., O'Kearney, R. (2007). Smoking as a risk factor for dementia and cognitive decline: a meta-analysis of prospective studies. Am J Epidemiol, 166(4): 367-78.
Asendorpf, JB. (1993). Social inhibition: A general-developmental perspective. Seattle WA, Hogrefe and Huber Publishers; 1993.
Ashare, R.L., Falcone, M., & Lerman, C. (2014). Cognitive function during nicotine withdrawal: Implications for nicotine dependence treatment. Neuropharmacology, 76: 581-591.
Baddely, AD. (2002). The psychology of memory. 2 nd. England: John wiley & sons, ltd.
Bagherian, R., & BahramiEhsan, H. (2011). Psycholometric properties of the Persian version of type D personality scale (DS14). Iran J Psychiaty Bahav Sci, 5: 12-7.
Bareefoot, I.C., dashlstrom, W.G., & williams, R.B. (1983). Hostility, CHD Incidence and total mortality: A 25-year follow-up study of 255 physicians. Psychosomatic medicine, 45: 559-563.
Berkman, LF., & Syme, AS. (1979). Social networks, host resistance, and mortality: A nine-year follow-up study of Alameda county residents. Am J Epidemiol, 109: 186-204.
Booth-kewley, s., friedman, H.S. (1987). Psychological predictors of heart disease: A quantitative review. Psychological bulletin, 101: 343-362.
Bortner, R. (1969) A short rating scale as a potential measure of pattern A behavior. Journal of Chronic Diseases, 22: 87-91.
Bricher, JB., Rajan, KB., Andersen, MR., & Peterson, AV. (2005). Does parental smoking cessation encourage their young adult children to quit smoking? A prospective study. Addiction, 100: 379-386.
Broadbent, DE., Cooper, PF., Fitzgerald, P., & Parkes, KR. (1982). The Cognitive Failures Questionnaire (CFQ) and its correlates. Br J Clin Psychol, 21: 1-16.
Byrne, D.C., & rosenman, R.H. (1986). The Type A behavior pattern as a precursor to stressful life-events. A confluence of coronary risk. British Journal of medical Psychology, 59: 75-82.
Carmelli. D., Rosenman. R. H., & Chesney, M. A. (1987). Stability of the Type AStructurcd Interview and related quesadult cohort of twins.Journal of Behavioral Medical, 10: 513-525.
Cartwright-Hatton, S., Wells, A. (1997). Beliefs about worry and intrusion: The metacognitions questionnaire. J Anxiety Disord, 11: 279-315.
Carver, CS., & Smith, J. (2013). The annual review of psychology is online at downloaded from psych.annualreviews.org. Personality and coping, 61: 679 704.
Chapman, B., Duberstein, P., Tindle, H.A., Sink, K., Robbins, J., Tancredi, D., et al. (2012). Personality Predicts Cognitive Function Over 7 Years in Older Persons. The American Journal of Geriatric Psychiatry, 20(7): 612-621.
Cloninger, C.R. (2006). Biology of personality dimensions. Current Opinions in Psychiatry, 13: 611-616.
Cohen, D.A., Farley, T.A., & Mason, K. (2003). Why is poverty unhealthy? Social and physical mediators. Journal of Social Science & Medicine, 57: 1631-1641.
Cohen, J. B., Syme, S. L., Jenkins. C. D., & Kacan, A. (1975). The cultural context of type A behavior and the risk of CHD. American Journal of Epidemiology, 102,434.
Condén, E., Ekselius, L., & Åslund, C. (2013). Type D personality is associated with sleep problems in adolescents. Results from a population-based cohort study of Swedish adolescents. Journal of Psychosomatic Research, 74(4): 290-295.
Contrada, R.J., Krantz, D.S., & Hili, D.R. (1988). Type A behavior. Emotion. And psychophysiologic reactivity: psychological and biological interactions. New York: Wiley.
Cook, W.W., & Medley, D.M. (1954). Proposed hostility and pharisaic – virtue scores for the MMPI. Journal of Applied Psychology, 38: 414-418.
Dembroski, T.M., MacDougall, J.M., Costa, P.T., & Grandits, G.A. (1989). Components of hostility as predictors of sudden death and myocardial infarction in the multiple risk factor intervention trial. Psychosomatic Medicine, 51: 514-522.
Denollet, J. (2000). Type D personality. A potential risk factor defined. J Psychosom Res, 49: 255-66.
Denollet, J. (2005). Standard assessment of negative affectivity, social inhibition, and type D personality. Psychosomatic Medicine, 67: 89-97.
Denollet, J., & Van Heck, GL. (2001). Psychological risk factors in heart disease. What type D personality is (not) about. J Psychosom Res, 51: 465-8.
Denollet, J., Conraads, VM., Brutsaert, DI., Clerck, LD., Stevens, WJ., & Vrints, CL. (2003). Cytokines and immune activation in systolic heart failure: The role of type-D personality. Brain Behav Immun, 17(4): 304-9.
Denollet, J., Schiffer, AA., & Spek, V. (2010). A general propensity to psychological distress affects cardiovascular outcomes: evidence from research on the type D (distressed) personality profile. Circ Cardiovasc Qual Outcomes, 3: 546-57.
Denollet, J., Sys, SU., Stroobant, N., Rombouts, H., Gillebert, TC., Brutsaert, DL. (1996). Personality as independent predictor of long-term mortality in patients with coronary heart disease. Lancet, 34: 417-21.
Eton, D.T., & Lepore, S.J. (2002). Prostate cancer and healthrelated quality of life: A review of the literature. Psycho-Oncology, 11: 307-326.
Fernández-Ballesteros, R. (2001). Cancer-prone Personality, Type C. International Encyclopedia of the Social & Behavioral Sciences, 1439-1443.
Friedman, H.S., Hall, J.A. & Harris, M.J. (1985). Type A behavior, nonverbal expressive style, and health. Journal of Personality and Social Psychology, 48: 1299-1315.
Friedman, H.S., Tucker, J. S., & Reise, S. P. (1995). Personality dimensions and measures potentially relevant to health: A focus on hostility. Annals of Behavioral Medicine, 17: 245-253.
Friedman, M., & Almer, R.H. (1985). Association of specific overt behavior pattern with blood and cardiovascular findings. Journal of the American Medical Association, 169: 1289-1296.
Friedman, m., & rosenman, R.H. (1974). Type A Behavior and Your Heart. New York: Knopf.
Garssen, B. (2004). Psychological Factors and Cancer Development: Evidence after 30 Years of Research. Journal of Clinical Psychology Review, 24: 315-338.
Garssen, B. (2007). Repression: Finding Our Way in the Maze of Concepts. Journal of Behavioral Medicine, 30(6): 471-81.
GhorbaniAmir, H.A., AhmadiGatab, T., & shayan, N. (2011). Relationship between Type A Personality and Mental Health. Procedia – Social and Behavioral Sciences, 30: 2010-2018.
Glass, D. C., karkoff, L. P., Contrado, R., Hilton,W. F., Kehoe, K., Mannucci, E. G., et al. (1980). Effect of harassment and competition upon cardiovascular and plasma catecholamine responses in type A and type B individuals. Psychophysiology, 17: 453-463.
Glass, D.C. (1977).Behavior Patterns, stress, and coronary heart disease. I lillsdale: NJ: Erlbaum.
Graham, E., & Lachman, M. (2014). Personality traits, facets and cognitive performance: Age differences in their relations. Personality and Individual Differences, 59: 89-95.
Grilli, MD., & Verfaellie, M. (2014). Personal semantic memory: Insights from neuropsychological research on amnesia. Neuropsychologia, 61: 56-64.
Habra, ME., Linden, W., Anderson, JC., Weinberg, J. (2003). Type D personality is related is related to cardiovascular and neuro endocrine reactivity to acute stress. J Psychosom Res, 55: 235-45.
Hamilton, JA. (2005). Attention, personality, and the self- regulation of mood: Absorbing interest and boredom. Progress in Exp Pers Res, 10: 281-315.
Hamilton, JA. (2010). Attention, personality, and the self- regulation of mood: Absorbing interest and boredom. Progress in Exp Pers Res, 10: 281-315.
Haynes, S. G., & Matthews, K. A. (1988). Review and methodological critique of recent studies on Type A behavior and cardiovascular disease. Annals of Behavioral Medicine, 10: 47-59.
Hill, RD., Nilsson, LG., & Nybery, L. (2003). Cigarette smoking and cognitive performance in healthy Swedish. Age and Ageing, 32(5): 548-550.
Hosaka, T., Fukunishi, I., Aoki, T., Rahe, R.H. & Solomon, G.E. (1999). Development of a "Type C" Iventory: Cross-Cultural Applications. Tokai J Exp Clin Med, 24(2): 73-76.
Houlihan, ME., Pritchard, WS., & Robinson, JH. (2001). Effects of smoking/nicotine on performance and event. related potentials during a short .term memory scanning task. Psychopharmacology, 156(4): 388-396.
Houston, B. K., &Vavak, C. R. (1991). Cynical hostility: Developmental factors, psychosocial correlates, and health behaviors. Health Psychology, 10: 9-17.
Houston, D.M. (1998). The relationship between cognitive failure and self-focused attention. British Journal of Clinical Psychology, 28(1): 85-86.
Howard. I. H., Rechnitzer, P. A., Cunningham , D.A., & Donner, A. P. (1986) . Change in Type A behavior a year after retirement. The Gerontologist, 26: 643-649.
Ilgaz, G., Altun, A., & Aşkar, P. (2014). The effect of sustained attention level and contextual cueing on implicit memory performance for e-learning environments. Computers in Human Behavior, 39: 1-7.
Ironson.G., Taylor, C. B., Boltwood, M., bartzokis, T., Dennis. C., Chesney, M., et al. (1992). Effects of anger on left ventricular ejection fraction in coronary artery dis ease. American Journal of cardiology, 70: 281-285.
Jonge, P., Denollet, J., Van Melle, J., Kuyper, A., Honig, A., Hschene, A., et al. (2007). Association of type-D personality and depression with somatic health in myocardial infarction patients. J Psychosom Res, 63(5): 477-89.
Kahn, HA. (1963). The relationship of repeated coronary heart disease mortality to physical activity of work. Am J Pub Health, 53: 1058-67.
Kamiya, M.Y., Magyari-Köpe, YB., & Shiraishi, NK. (2014). Modeling of resistive random access memory (RRAM) switching mechanisms and memory structures. Advances in Non-Volatile Memory and Storage Technology, 32: 262-287.
Kassel, J.D., Wardle, M., & Roberts, J.E. (2007). Adult attachment security and college student substance use. Addictive Behaviors, 32: 1164-1176.
Knoops, KT., De Groot, LC., Kromhout, D., Perrin, AE., Moreiras-Varela, O., Menotti, A., et al. (2004). Mediterranean diet, lifestyle factors, and 10 year mortality in elderly European mean and women: The HALE project. J Am Med Associat, 292: 1433-9.
Kokras, N., Kouzoupis, A.V., & Papadimitriou, G.N. (2013). 1705 – Prevalence of personality type D in Greece. European Psychiatry, 28(1): Page 1.
Kolliakou, A., & Joseph, S. (2000). Further evidence that tobacco smoking correlates with schizotypal and borderline personality traits. Personality and Individual Differences, 29: 191-194.
Krantz, D. C., Lundberg, U., Franken, A., & Haeuser, M. (1987). Stress and Type A behavior: Interactions between environmental and biological factors. In A. Baum J.E Singer (Eds), Handbook of Psychology and health (vol.5) Hillsdale, NJ: Erlbaum.
Krantz, D. S.., & durel, L. A. (1983). Psychobiological substrates of the Type A behavior pattern .Health Psychology, 2: 393-411.
Lee, M.S., & Jung, I.K. (2012). Comparisons of temperament and character between problematic internet users and problematic drug users in Korean adolescents. Open Journal of Psychiatry, 2: 228-234.
Li Wan, B.H., Friedman, N.N., & Crawford, BH. (2008). Smoking status affects men and women differently on schizotypal traits and cognitive failures. Personality and Individual Differences, 44: 425-435.
Libon, L., Delano-Wood, M.W., & Bondi, R.A. (2014). Mild Cognitive Impairment. Encyclopedia of the Neurological Sciences (Second Edition), 34(3): 72-75.
Little, H.J. (2000). Behavioral mechanisms underlying the link between smoking and drinking. Alcohol Research and Health, 24(4): 215-224.
Londen, F.A. (2008). Type D personality: Predictor of general psychological distress after military deployment? (Master's thesis, Utrecht University).
Lum, J., Conti-Ramsden, G., Page, D., & Ullman, MT. (2012). Working, declarative and procedural memory in specific language impairment. Cortex, 48(9): 1138-1154.
Mag Righi, S., & Rocchetti, G. (2006). Cognitive failures and circadian typology. Personality and Individual Differences, 37: 107-113.
Margolis, L. H., Mcleroy, K. R., Runyan. C. W., & Kaplan, B. H. (1983). Type A Behavior: An ecological approach of Behavioral medicine, 6: 245-258.
Mathews, K.A. (1988). Are socio demographic variables markers for psychological determinants of health? Health psychology, 8: 641-648.
Mathews, K.A., & Jennings, J.R. (1984). Cardiovascular responses of boys exhibiting the type A behavior pattern. Psychosomatic medicine, 46: 484-497.
Matthews, G., Coyle, K., & Craig, A. (1990). Multiple factors of cognitive failures and their relationship with stress vulnerability. Journal of Psychopathology and Behavioral Assessment, 12: 49-65.
Mcadoo, W.G., Weinberger, M.H., Miler, I.Z. Feinberg, N.S., & Grim, C.E. (1990). Race and gender influence hemodynamic responses to psychological and physical stimuli. Journal of Hypertension, 8: 961-967.
Mecacci, L., & Righi, S. (2006). Cognitive failures, Meta cognitive beliefs and aging. Pers Individ Dif, 40: 1453-9.
Michal, M., Wiltink, J., Till, Y., Wild, P., Münzel, T., Blankenberg, S., et al. (2010). Type-D personality and depersonalization are associated with suicidal ideation in the German general population aged 35-74: Results from the Gutenberg Heart Study. Journal of Affective Disorders, 125(1-3): 227-233.
Miller, S. B., Turner, J. R.., Sherwood, A., Brownley, K. A., Hinderliter, A I. Hinderliter , A .I., et al. (1995). Parental history of hypertension and cardiovascular response to stress in black and while men. International Journal of Behavioral Medicine, 2: 339-357.
Mitchell, S.H. (1999). Measurment of impulsivity in cigarette smokers and non-smokers. Psychopharmacology, 146: 455-464.
Mols, F., Denollet, J., Kaptein, A., Reemst, P., & Thong, M. (2012). The association between Type D personality and illness perceptions in colorectal cancer survivors: A study from the population-based PROFILES registry. Journal of Psychosomatic Research, 73(3): 232-239.
Mols, F., Holterhues, C., Nijsten, T., van de Poll-Franse, L. (2010). Personality is associated with health status and impact of cancer among melanoma survivors. European Journal of Cancer, 46(3): 573-580.
Mols, F., Thong, M., van de Poll-Franse, L., Roukema, A., & Denollet, J. (2012). Type D (distressed) personality is associated with poor quality of life and mental health among 3080 cancer survivors. Journal of Affective Disorders, 136(1-2): 26-34.
Mols, F., Thong, MS., van de Poll-Franse, LV., Roukema, JA., & Denollet, J. (2012). Type D (distressed) personality is associated with poor quality of life and mental health among 3080 cancer survivors. J Affect Disord, 136: 26-34.
Morten, VW., Hulstrup, AM., Hertz, J., & bonde, JP. (2010). Sleep and Cognitive Failures Improved by a Three-Month Stress Management Intervention .international journal of stress management, 17(3): 193-213.
Orfutt. C., Lacroix, J. M. (1988). Type A behavior pattern and symptom reports: A prospective investigation. Journal of Behavioral Medicine, 11: 227-237.
Pedersen, N. L., Lichtenstein, P., Plomin, R., Defaire, U., Mcclearn, G. E., & Matthews, K. A. (1989). Genetic and environmental influences for type A-like measures and related traits: A study of twins reared traits: A study of twins reared apart and twins reared together. Psychosomatic Medicine, 51: 428-440.
Pedersen, S.S., Denollet, J. (2006). Is Type D Personality Here to Stay? Emerging Evidence Across Cardiovascular Disease Patient Groups. Curr Cardiol Rev, 2: 205-13.
Perna, G., Citterio, A., Di Rosa, E., Motta, A., Grassi, M., & Caldirola, D. (2012). P-520 – Cognitive performance and cigarette smoking in patients with mood disorders. European Psychiatry, 27(1): Page 1.
Pocnet, C., Rossier, J., Antonietti, J., & Gunten, A. (2013). Personality features and cognitive level in patients at an early stage of Alzheimer's disease. Personality and Individual Differences, 54(2): 174-179.
Ragland, D.R., & Brand, R.J. (1988). Type A behavior and mortality from coronary heart disease. New England Journal of Medicine, 318: 65-69.
Reason, J. (1988). Stress and cognitive failure handbook of life stress, cognition, and health. New York: Wiley; P: 34-39.
Reason, J. (2010). Stress and cognitive failure handbook of life stress, cognition, and health. New York: Wiley.
Roberston, IH., Maniy, T., Andrade, J., Baddeley, BT., & Yiend, J. (2009). Performance correlates of everyday attention failures in traumatic brain injured and normal subjects. Neuro Psychol, 35: 747-58.
Robinson, SM., & Walsh, J. (2008). Cognitive factors affecting abstinence among adolescent poly substance abusers. Psychol Rep, 75(1 Pt 2): 579-89.
Rosenman, R. H. (1978). The interview method of assessment of the coronary-prone behaviors in the Western Collaborative Group Study. New York: Springer-Verlag.
Rosenman, R. H., Brand, R. J., Jenkins, C. D., Friedman, M., Straus, R., & Wurm, M. (1975). Coronary heart Disease in the Western collaborative Group study: Final follow – up experience of 81 1/2. Journal of the American Medical Association, 233: 872-877.
SanderS, J. D., Smith, T. W., & Alexander, J. F. (1991). Type A behavior and marital interaction. Hostile-dominant responses during conflate. Journal of Behavioral Medicine, 14: 567-580.
Segerstrom, S.C. (2003). Individual differences, immunity, and cancer: Lessons from personality Psychology, Brain Behavior and Immunity, 17: 92-97.
Shavers, V.L., Lawrence, D., Fagan, P., & Gibson, J.T. (2005). Racial/ethnic variation in cigarette smoking among the civilian US population by occupation and industry, YUS-CPS 1998-1999. Preventive Medicine, 41: 597-606.
Shaw, W.S., & Dimsdale, J.E. (2007). Type A Personality, Type B Personality. Encyclopedia of Stress (Second Edition), 782-786.
Shehata, G.A., & Bateh, A.M. (2009). Cognitive function, mood, behavioral aspects, and personality traits of adult males with idiopathic epilepsy. Epilepsy & Behavior, 14(1): 121-124.
Shekelle. R. B., Hulley, S. B., Neaton, J. D., Billings, I. H., Borhani, N. O., Gerace. T. A., et al. (1985). The MRFIT Behavior pattern study: ll. Type A behavior and incidence of coronary heart disease. American Journal of Epidemiology, 122: 559-570.
Skinner, M. D., Aubin, H. J., & Berlin, I. (2004). Impulsivity in smoking, nonsmoking, and ex-smoking alcoholics. Addictive Behaviors, 29(5): 973-978.
Smith, T.W., & ANDERSON, N. B. (1989). Models of personality and disease: An interactional approach to type A behavior and cardiovascular risk. Journal of Personality and Social Psychology, 50: 1166-1173.
Sorensen, G., Jacobs, D. R., Pirif, P., Folsom, A., Luepker, R., & Gillum, R. (1987). Relationships among type A behavior. Employment experiences, and gender: employment experiences. And gender: the Minnesota heart survey. Journal of behavioral medicine, 10: 323-336.
Spiga, R. (1986). Social interaction and cardiovascular response of boys exhibiting the coronary-prone behavior pattern. Journal of Pediatric Psychology, 11: 59-69.
Strauss, E., Sherman, EMS., & Spree, O. (2006). A compendium of Neuro psychological tests: Administration, Norms and commentary, 3 rd Ed. New York: oxford university Press.
Sullivan, B., & Payne, TW. (2007). Affective disorders and cognitive failures. Am J psychiat, 164: 1663-8.
Suls, J., & Sanders, G. S. (1988). TYPE A behavior as a general risk factor for physical disorder. Journal of Behavioral Medicine, 11: 210-226.
Thoresen, C. E.. Pattilo, J. R. (1988). Exploring the Type A behavior pattern in children and adolescents. New York: Wiley.
Wallace, JC., Popp, E., Mondore, S. (2006). Safety climate as a mediator between foundation climates and occupational accidents: A group level investigation. J Appl Psychol. 91(3): 681-8.
Wallace, JC., Vodanovich, SJ., & Restino, BM. (2003). Predicting cognitive failures from boredom proneness and daytime sleepiness scores: An investigation within military and undergraduate samples. Pers Individ Dif, 34: 635-44.
Wang, CH., Lu, T., Liao, W., Yuan, S., Kuo, P., Chuang, H., et al. (2010). Cigarette smoking and cognitive impairment: A 10-year cohort study in Taiwan. Archives of Gerontology and Geriatrics, 51(2): 143-148.
Wells, A., & Mathews, G. (1996). Modeling cognitive in emotional. Research and Therapy, 34: 881-888.
White, H.R.., Nagin, D., Replogle, E., & Stouthamer-Loeber, M. (2004). Racial differences in trajectories of cigarette use. Journal of Drug and Alcohol Dependence, 76: 219-227.
Williamas. R. B., & Barefoot, K. C. (1988). Coronary-prone behavior: The emerging role of the hostility complex. New York: Wiley.
Williams, L., O'Connor, R. C., Grubb, N. R., & O'Corroll, R. E. (2010). Type D personality and illness perceptions in myocardial infarction patients. Journal of Psychosomatic Research, 70(2): 141-144.
Williams. R. B., Haney T. L., Lee K. L., Kong, Y.H., Blumenthal, J.A., & Whalen. R. F. (1980) Type A behavior, hostility .and coronary atherosclerosis. Psychosomatic Medicine, 42: 539-549.
Woods, P. J., & Burns, J. (1984). Type A behavior and illness in general. Journal of Behavioral Medicine, 7: 411-415.
Woolfolk, AE. (2004). Educational psychology (9 th ed). Boston: Allyn and Bacon.
World Health Organization. (2008). WHO Report on the Global Tobacco Epidemic 2008: The MPOWER Package. Geneva: World Health Organization.
Wright, L. (1988). The Type A behavior pattern and coronary artery disease. American Psychologist, 43: 2-14.
Yu, X., Zhang, J., Liu, X. (2008). Application of the type-D scale (DS14) in Chinese coronary heart disease patients and healthy controls. J Psychosom Res, 65(6): 595-601.
Yuen, S., & Kuiper, N.A. (1992). Type A and self-evaluations: A social comparison perspective. Personality and Individual Differences, 13: 549-562.

1- Shaw
2- Dimsdale
3-reactivity
4- Hill
5-Durel
6- Byrne
7- Sanders
8- Jennings
9- Thoresen & Pattillo
10- Kirschbaum Wiist & Hellhammer
11- Ratliff – Crain
12- McAdoo
13- Arheart
14-Alpert
15- Hosaka
16- Fukunishi
17- Aoki
18- Rahe
19- Solomon
20- Segerstrom
21- Garssen
22- Denollet
23- Londen
24- Williams
25- O'Connor
26 – Grubb
27- O'Corroll
28- Pedersen
29- Habra
30- Linden
31- Anderson
32- Weinberg
33- Van Heck
34- Asendorpf
35- Knoops
36- Kahn
37- Sys
38- Stroobant
39- Rombouts
40- Gillebert
41- Brutsaert
42- Berkman
43- Syme
44- Mols
45- Thong
46- van de Poll-Franse
47- Roukema
—————

————————————————————

—————

————————————————————

1


تعداد صفحات : 24 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود