تارا فایل

مبانی نظری انحراف جنسی


مبانی نظری انحراف جنسی

– مقدمه
– تعریف انحراف جنسی
– تاریخچه انحراف جنسی
– واژه انحراف جنسی
– انحراف جنسی از دیدگاه های مختلف
1- انحراف جنسی ازنظر جامعه شناسان
2- انحراف جنسی از نظر روانشناسان
3- انحراف جنسی از نظر زیست شناسان
4- انحراف جنسی از نظر علمای اخلاق
5- قانون و مقررات اجتماعی انحراف جنسی
6- قضاوت جامعه درباره انحراف جنسی

مقدمه
قبل از اینکه مسایل جنسی از نظر علمی مورد مطالعه قرار گیرد قوانین مذهبی برچنین اعمالی حکم می کرد و مردم آنچه مذهب دستور می داد می پذیرفتند مردم هم اکنون نیز درمسایل جنسی تا حدودی پایبند مذهبند لیکن مذهب بیشتر روی قانون طبیعی این غریزه و طرز استفاده مشروع آن نظر دارد که هدف آن تولید مثل و بقای نسل است با چنین دیدی آنچه دراین قالب و طرز فکر قرار نگیرد انحراف جنسی خواهد بود. بطور کلی دانشمندان علوم الهی قرون وسطی اعتقاد داشتند همان طور که چشم برای دیدن است آلت تناسلی انسان نیز فقط برای تولید نسل ایجاد شده و وظیفه ی طبیعی آن تنها ایجاد نسل است.
دراین دوره اعمالی که برای جلوگیری از آبستنی صورت می گرفت نیز نوعی انحراف شناخته شده لذا دانشمندان علوم دینی آن زمان معتقدبودند افرادی که به مبانی دینی و اصول ماوراء الطبیعه اعتقاد ندارند اعمال جنسی را به خاطر لذت آن انجام می دهند نه به منظور تولید نسل که هدفی طبیعی است. با توجه به این طر تفکر به شوهرها و خصوصاً زنها چنین القا نموده بود که این عمل صرفاً برای تولید نسل است و هنگام مقاربت نباید از آن لذت برد و عمل زناشوئی فقط برای بچه دار شدن است چنان چه زنی درهنگام مقاربت دچارلذت می شد آن را یک نوع انحراف می دانستند. چنین طرز تفکری قرنها اعمال جنسی زن و شوهر را هدایت می کرد و حتی هنوز هم بعضی افراد از این طرز تفکر پیروی می کنند1.

تعریف انحراف جنسی
انحراف جنسی عبارت است از منحرف شدن از حالت هنجار رفتار جنسی.
به عبارت دیگر اگر رفتار جنسی ازچهارچوب موازین مقبول خود خارج شود به انحراف تعبیر می شود. البته انحراف مساله ای نسبی است به عبارت دیگر آنچه دریک فرهنگ و جامعه انحراف خوانده می شود ممکن است درفرهنگ و جامعه دیگر انحراف تلقی نشود موازین اخلاقی، فرهنگی و عرض جامعه تعیین کننده حوزه روابط جنسی سالم است.
نکته حائز اهمیت آن است که رفتارهای جنسی به صورت یک طیف نمی باشد و نمی توان افراد را به دو گروه سالم یا منحرف تقسیم کرد دامنه حالات جنسی از رفتارهای سالم تا منحرف گسترده بوده و دربین آن افراد با درجات انحراف مختلف دیده می شود. دربعضی انحراف خفیف و دربعضی شدید بوده و گاهی چند انحراف باهم دیده می شود1.
درتببین انحراف جنسی عقاید مختلفی ابراز شده عده ای معتقدند چون ترشح غدد جنسی امری طبیعی محسوب می شود پس اتخاذ هر روشی از جمله همجنس بازی برای ارضای انحراف جنسی سلسله وسیعی از رفتارهای جنسی است که تعدادی از آن ها شایع بوده و اجتماع در مقابل آن به تجاهل متوسل می شود در حالی که انحراف شدیدتر کمتر رواج داشته اما اجتماع (و قانون) آن را مذموم می شمارد و تقبیح می نماید.2 در علل انحراف جنسی که به معنای تمام شامل سادیسم، مازوخیسم حیوان بازی، بچه بازی، خودنمایی جنسی، هم جنس بازی و … می شود سخن بسیار رفته است زیست شناسان اختلال در جفت کروموزوم ها و عدم توازن غدد و مخصوصاً هورمون ها را در بروز انحراف موثر می دانند.3 روان شناسان معتقدند که اکثر منحرفان جنسی به اختلالات شخصیتی و بیماری های مختلف روانی از جمله جنون، عصبانیت، آسیب های مغزی اختلال منش (پسیکوپات) و نقص عقل مبتلا بوده و به ضعف کنترل های حقیقی، اخلاقی و پرورش معیوب روابط جنسی دچار می باشند به عنوان مثال شخص سادیست به علت طرد از جامعه و سرخوردگی یا خصومت و رفتار مخرب این ناکامی را جبران می کند آن طبیعی محسوب می شود و عده ای دیگر کسانی را منحرف می دانند که احساس لذت جنسی آنها یا رفتار اکثریت مردم عادی متفاوت باشد4.
خداوند متعال به طور طبیعی نیاز به جنس مخالف را درغریزه آدمی نهاده است و درجهت تامین این نیاز طبیعی ازدواج را به عنوان عامل وحدت جسمی و روانی انسان ها برای ساختن نهاد خانواده درمسیر همفکری و مساعدت دررفع نیازهای مادی و روحی مجاز شمرده و نسبت به آن تشویق نموده است اما هدایت غلط غریزه سبب برآورده نشدن نیاز واقعی و ایجاد نیاز کاذب دروجود انسان میگردد. این انحراف گاه ریشه درفقر و عدم وجود امکانات ازدواج داشته و گاهی توجه زودرس و بیش از اندازه به غریزه شهوت موجب دلزدگی از جنس مخالف می شود البته از شرایط اجتماعی نیز نباید غافل بود.

تاریخچه انحراف جنسی
درگذشته قواعد و مقررات مذهبی بر اعمال جنسی حاکم بود و افراد مردم آنچه را که مذهب درباره اعمال جنسی مقرر داشته بود، در مناسبات جنسی خود رعایت می کردند. البته اصولی که مذهب برای این اعمال تعیین کرده بود بسیار است ولی مهمترین آنها پیروی از قاعده طبیعی درامور جنسی بود. بر طبق این قاعده، یگانه هدف عمل جنسی، تولید نسل تقلی شده بود و هرنوع عمل جنسی که درورای این هدف انجام می گرفت انحراف تلقی می گردید.
می دانیم که انجیل مقرر داشته است: "درتولید و تکثیر نسل کوشش کن" همچنین می دانیم که "اونان" به علت اینکه از تولید نسل خودداری می کرد مجازات شد و عمل وی به عنوان اونانیسم" یک انحراف جنسی شناخته شد.
بنابراین هرنوع عمل جنسی که درگذشته به منظور تولید نسل انجام نمی گرفت انحراف شناخته می شد واین اعمال حتی شامل بعضی از عملیات مقدماتی معاشرت های جنسی نیز می شد.
حتی جلوگیری از آبستی و کلیه اعمالی که بدین منظور انجام می گرفت انحراف شناخته می شد و فهرستی که برای انحرافات جنسی تهیه شده بود فهرست بسیار طویلی بود که به غیر از اعمالی که به منظور تولید نسل انجام می گرفت بقیه را انحراف نشان می داد.
به طور کلی حتی اگر عمل جنسی با توجه به جنبه های لذت آور و تلذذ بخشش انجام می گرفت یک نوع انحراف جنسی تلقی می شد و دانشمندان علوم دینی آن زمان معتقد بودند افرادی که به مبانی دینی و اصول ماوراء الطبیعه و متافیزیک اعتقادی ندارند اعمال جنسی را به خاطر لذت آن ها انجام می دهند نه به منظور تولید نسل که هدف طبیعی و واقعی این اعمال است.
بنا به علل مذکور، افرادی دیندار و پارسا شناخته می شوند که عمل جنسی را فقط به منظور تولید نسل انجام می دادند و سعی می کردند هنگام انجام این عمل هرچقدر که ممکن است کمتر لذت جنسی کسب کنند بسیاری از افراد نیز برای این که هنگام عمل مزاجعت کمتر لذت به دست بیاورند به بعضی شیوه های عجیب و قریب دست می زند مخصوصاً معتقد بودند که زنان هنگام عمل جنسی هیچ نوع لذتی نباید کسب بکنند و اگر زنی عمل مزاجعت را به خاطر کسب لذت جنسی انجام می داد عمل وی را یک نوع انحراف جنسی می دانستند.
دربین کلیه اعمالی که درآن زمان انحراف جنسی شناخته می شدند اعمالی که به منظور جلوگیری از آبستنی انجام می گرفت ازسایر انحرافات جنسی شدیدتر و خطرناک تر تلقی می گردید. عمل استناد و هم جنس بازی نیز مخصوصاً از انحرافات بسیار خطرناک جنسی به شمار می رفتند و قرن ها عمل هم جنس بازی چون مخالف قواعد طبیعی بود مجازات مرگ داشت و افرادی که به این عمل مبادرت می کردند اعدام می شدند. تحقیقات علمی ربع قرن اخیراً درباره روش های جنسی معتقدات زمان گذشته را تایید نمی کند و حتی علوم"پسیک آنالیز" و "پسیکیا تری" چنین طرز فکری را درباره امور و مسائل جنسی محکوم می کند و آن هارا برای بشریت گمراه کننده و مضر می داند ازکلیه تحقیقاتی که درسال های اخیر درباره امور و مسائل جنسی به عمل آمده نتیجه گرفته می شود اگر مابخواهیم آن دسته از اعمال جنسی را که به خاطر تولید نسل انجام نمی گیرد انحراف بدانیم باید بطور کلی اصولاً کلیه اعمال جنسی را انحراف تلقی کنیم زیرا به طور یقین می توان گفت تعداد مردان و زنانی که اعمال جنسی را فقط به منظور تولید نسل انجام می دهند آنقدر نادر است که اصولاً نمی توانند رقمی را درتحقیقات علمی حائز شود.
ازتمام مباحث مذکور که بگذریم امروزه علم "پسیکیاتری" ثابت کرده است که بسیاری از هیجانات روحی افراد بشر به وسیله آنچه که ما آنرا عشق می نامیم و همچنین اعمال جنسی تشفی پیدا می کند. 5

واژه انحراف جنسی
واژه انحرافات جنسی به معنای گسترده آن دسته از اعمال جنسی اطلاق می گرددکه متفاوت یا غیر معقول بوده و ازروش های جنسی مورد تصویب قانون و آداب و رسوم اجتماعی پیروی نمی کنند6.
انحراف جنسی از دیدگاههای مختلف
تعریف انحراف جنسی از نظر جامعه شناسان
ازنظر جامعه شناسان چنانچه ارضا و لذت و جنسی مورد قبول و تایید جامعه نباشد انحراف به حساب می آید7.
انحراف جنسی از نظر روان شناسان
روان شناسان معتقدند هرگونه ارضای میل جنسی که هدفش خارج از حیطه تولید مثل باشد انحراف جنسی است8.
انحراف جنسی از نظر زیست شناسان
زیست شناسان درروابط جنسی فقط به تولیدمثل و بقای نوع توجه دارند و هرگونه آمیزش جنسی که درراه میل به این هدف نباشد از نظر آنان انحراف به حساب می آید.9
انحراف جنسی از نظر علمای اخلاق
علمای علم اخلاق هر نوع ارضای جنسی که مورد نکوهش قرار گیرد و بلافاصله به فرد ندامت دست دهد را انحراف جنسی به حساب می آورند به نظر اخلاقیون کسی که برخلاف تکلیف اخلاق مرتکب خلاف شود دچار ندامت و پشیمانی می گردد و خود را خوشبخت به حساب نمی آورد و پس به نظر این عده انحرافات جنسی یعنی بیرون رفتن از خط فطرت و شریعت دررابطه با غریزه جنسی است.
انحراف مذکور به سبب گریز از اجتماع، انزوا، احساس عدم کفایت، حسادت نسبت به دیگران و اثرات سوء جسمانی از قبیل: خستگی، فرسودگی، کم خونی و عوارض خطرناک دیگرمی شود.
چنان چه ارضای غرایز جنسی از راهی صورت گیرد که با فطرت و عقل و شریعت سازگار نباشد تشفی این غرایز باعث انحراف جنسی می شود و شخص مبتلا به این عمل را منحرف گویند که درجامعه ی ما با چشم دیگر به وی می نگرند10.
قانون و مقررات اجتماعی انحراف جنسی
هنگامی که قوانین و مقررات اجتماعی را ازنظر جرائم جنسی مورد مطالعه قرار می دهیم ملاحظه می کنیم که "جرائم جنسی" تقریباً همان "انحرافات جنسی" بوده و انحرافات جنسی عبارت از آن دسته از اعمالی است که ازحدود و معیار و میزان متعارفی تجاوز کرده و یک عمل نامتناسب و مضر ضداجتماعی بشمار می رود ولی باید دانست معیار و ملاکی که درهر اجتماع مرز مشروع و مجاز اعمال جنسی محسوب می شود و از آن به بعد این اعمال درحیطه "انحرافات جنسی" درمی آیند متفاوت است و هر اجتماعی این اعمال را تا حدودی مجاز و مشروع دانسته ولی از آن حد به بعد رااجتماع نمی تواند غمض عین کند و ناچار است جزء" جرائم یا انحرافات جنسی" محسوب می شوند11.
قضاوت جامعه درباره منحرفین جنسی
چون انحرافات جنسی حتی ساده ترین آنها از نظر جامعه کثیف و مذموم و مشمئز کننده است واز طرفی طبق قوانین چنانچه که گفته شده به هر صورت که باشد جرم محسوب می گردد. لذا عامه مردم درباره ی آنها پیش داوریهائی دارند که خواه و ناخواه گناه آنانرا نابخشودنی تر جلوه گر می سازد. مهمترین این پیش داوریها عبارتند از:
1- منحرفین یا تکرار اعمال گناه آلود خود جامعه را به خطر می افکنند، اگر از منحرفین خودنما، چشم چران و متمایلین به تغییر جنسیت بگذریم سایر منحرفین درصورت دستگیری و مجازات کمتر دست به تکرار جرم می زنند و آمارهائی که از این گونه مجرمین دردست است نشان می دهد که درحدود هفت درصد از محکومین دست به تکرار عمل انحرافی می زنند.
2- منحرفین جنسی به تدریج دامنه انحراف و شدت آنرا بیشتر می کنند و به تدریج به جنایت کاران خطرناکی تبدیل می گردند : اگر چه گاهی منحرفین جنسی از اعمال ملایمتر خود احساس ارضاء جنسی نکرده و ممکن است به خشونت دست بزنند ولی آمار نشان می دهد که اکثریت منحرفین تا آخر عمر به همان روشی که از ابتدا از آن رضایت حاصل می کردند ادامه می دهد.
3- منحرفین جنسی افراد ضد بشر و خطرناک هستند و درراه ارضاء اعمال گناه آلود خود از قتل وشکنجه خودداری نمی کنند: قتل همراه اعمال انحرافی جنسی بسیار کم است و آمار نشان می دهد که حدود پنج درصد انحرافات جنسی یا ضرب و جرح توام است. جنایات و حشتناک عین اعمال انحرافی جنسی وقتی پیش می آید که فاعل دچار درجاتی از اختلالات دماغی باشد.
4- منحرفین جنسی از بیماری غدد داخلی یا اختلالات آن رنج می برند: تجربه نشان می دهد که انحرافات جنسی حاصل تربیت غلط و تجربه های غیرمتعارف شخص است و تعادل با عدم تعادل هورمونهای جنسی نقش جند زمانی در این مورد ندارد.
5- منحرفین جنسی از نظر توانائی شهوانی و نیروی جنسی قدرت فوق العاده دارند: اگر منحرفین جنسی مبتلا به ضعف قوای جنسی نباشند مسلماً قدرتی بیشتر از افراد عادی ندارند این بیماران علاوه برضعف قوای جنسی از بی عرضگی و بی لیاقتی و بی شخصیتی و عدم اتکاء به نفس رنج می برند و قسمت اعظم آنان عرضه کافی برای انجام اعمال متعارف جنسی را خود نمی بینند. به همین سبب بسیاری از آنان هنگام مقاربت با استفاده از زبان و لیسیدن دستگاه تناسلی طرف جنسی زن و نشیمنگاه و مقعد زن و یا مرد و حتی بوکشیدن مدفوع و خوردن آن و استفاده از ادار معشوق یا معشوقه و یا انزال منی و ترشحات جنسی او یا به دهان کشیدن اندام جنسی و غیرجنسی طرف حتی البسه خاصی از زن و مرد با پوشیدن آن خودرا ارضاء می کنند گاهی دیدن عکسها و فیلم های اعمال جنسی برای ارضاء آنان کافی است.
این تبه کاران گاهی برای ارضاء تمایلات جنسی خود به شیوه های عجیب و غریبی دست می زنند که انسان را درعین حالی که مشمئز و بیزار و متنفر ازچنین کثیف کاریهائی می سازد و به تعجب و شگفتی شدید فرو می برد12.

فهرست منابع
الف- کتابها
1- قرآن کریم
2-اکبری ابوالقاسم. مشکلات نوجوانی و جوانی . نشر ساوالان نوبت چاپ اول و دوم پاییزو زمستان 1381
3-قائمی علی . خانوده و مسائل جنسی کودکان – انتشارات انجمن اولیاء و مربیان -چاپ یازدهم 1382
4-مطلق پیروز مهدی ، رازهای نهفته جنسی – چاپ سعدی پائیز 1381
5-کی نیامهدی ، علوم جنایی چاپ بیجاوبینا سال 1367
6-انصاری مسعود، روان شناسی جرائم و انحرافات جنسی . ناشر صفار اسلامی چاپ دوم 1381
7-ستوده هدایت الله . آسیب شناسی اجتماعی (جامعه شناسی انحرافات . انتشار آوای نور چاپ دهم 1382
8- اوحدی بهنام دکتر، تمایلات و رفتار جنسی طبیعی و غیر طبیعی انسان، نشر اگرواپات چاپ اول 1379
9-واحد ابراهیم دکتر. اختلالات و انحرافات جنسی ، انتشارات اگروپات سال 1378
10-مطهری احمد ، کنترل رابطه جنسی . ناشر:دارالتبلیغ الاسلامی سال ‏1380‏-‏
11-یزدان پرست حمید ، داستان پیامبران درتورات ، تلمود، انجیل و قرآن و بازتاب آن درادبیات فارسی،انتشارات اطلاعات چاپ اول 1380 چاپ دوم 1384
12-بازگیریدلله ، قانون مجازات اسلامی درآئینه آراد دیوان عالی کشور حد و جرائم اخلاق حسنه . نشر نخستین نوبت چاپ 1378
13-کجباف محمدباقر. روان شناسی رفتار جنسی (نظریه ها و دیدگاهها )نشر روان چاپ دوم پائیز 1381
14-سرخی اصفهانی نجفی موسوی علی آثار سوء روابط نامشروع – تهران حافظ نوین چاپ 1381
15-ماجراجو محسن . روابط نامشروع دختران و پسران . انتشارات لاهوت چاپ بهار آذر 1384.
16-صادقی محمد . محرومین جنسی و اضطراب – چاپ حیدری -بهارسال 1373
17-منصور جهانگیر . قانون مجازات اسلامی -انتشارات آگاه -چاپ بیست و هشتم (ویرایش سوم) سال 1383
18-هاشمی فردمیراحمد، مسائل و اختلالات جنسی زن و مرد. ناشر. شرکت سهامی چهر. چاپ پنجم سال 1363
19-گرجی ابوالقاسم دکتر با جمعی از همکاران، حدود وتعزیرات و قصاص انتشارات دانشگاه تهران پائیز 1381
20-گودرزی فرامرز دکتر- پزشکی قانونی – انتشارات انیشتین چاپ حیدری چاپ سوم 1373
21-حقوق کیفری اسلام . ترجمه وتعزیرات قصاص و دیات ، ازکتاب شرایع الاسلام محقق حلی و مسالک القهام شهید ثانی
22-خرمشاهی بهاء الدین . دانشنامه قرآن وقرآن پژوهشی ج 2 .انتشارات دوستان -چاپ اول 1377.
ب- کتابهای فقهی
1-شهید اول، مترجم شیروانی علی – ترجمه لمعه دمشقیه ج 2 انتشارات دارالفکر چاپ 22 بهار 1383.
2-تحریر الوسیله امام خمینی ج4 ترجمه علی اسلامی، انتشارات اسلامی.
3-محقق حلی ، شرایع الاسلام جلد 3 . ترجمه ابوالقاسم بن احمد یزدی بکوشش محمد تقی دانش پژوه – انتشارات دانشگاه تهران . چاپ ششم اسفند 1374
4-تحریرالوسیله امام خمینی جلد 2 ترجمه علی الاسلامی . انتشارات اسلامی
ت – کتابهای تفسیری
1-مکارم شیرازی و جمعی ازاستادان تفسیر نمونه ج 9 چاپ 27سال 1383
2-مکارم شیرازی و جمعی ا زاستادان تفسیر نمونه جلد 6 چاپ 28 سال 1383 .
3-مکارم شیرازی و جمعی از استادان . تفسیر نمونه ج 15 چاپ 22 سال 1367.
4-علامه بزرگوار مرحوم طبرسی . تفسیرالمیزان ، انتشارات فراهانی . چاپ مشعل آزادی.
س – مقاله ها
1-فرهمند مریم-کتاب زنان فیمینیسم و لزیسیم سال هفتم ش 28 تابستان 1384.
2-تریقان اسکندری محمدرضا ، هم جنس گرایی، ابهام جنسی ، نشریه اندیشه جامعه ش 30 سال 1384
3-اسدی لیلا. مساحقه جرمی علیه زنان (هم جنس گرایی) نشریه کتاب زنان – ش 20
4-یزدی محمد . نکته ای درمجازات لواط نشریه فقه اهل بیت ش 33
5-عواقب همجنس گرایی درکشورهای اسلامی نشریه ترجمان سیاسی 29 دی -80
ش – پایان نامه ها
1-رمضانی محمد، پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد دررشته فقه و مبانی حقوق (بررسی نابرابری زن ومرد درحدود مسئولیت جزائی) تابستان 1383
2-عمرانی محمد صامت، پایان نامه گروه مطالعات خانواده (حد از دیدگاه حقوق اسلامی تابستان 1380
ج – سایت های اینترنتی
1-سایت اینترنتی google / عنوان همجنس گرایی و حقوق همجس گرایان/ نیلوفر بیضایی
2-سایت اینترنتی google/ عنوان هم جنسی گرایی و همجنس بازی
3-سایت اینترنتی google/ محمد حسن قدیری ابیانه
ه – ماهنامه ها
1-تعالی خانواده 17-16 ماهنامه آموزشی – خبری مجتمع قضایی خانواده یک سال دوم/ بهمن و اسفند 1384

1 . اکبری ابوالقاسم، مشکلات نوجوانی و جوانی. صفحات 146-145
1 . مطلق پیروز، مهدی. عنوان رازهای نهفته جنسی. ص 113
2 . کی نیا مهدی، علوم جنایی، ص 97
3 . اسدی لیلا سادات، مساحقه جرمی علیه زنان، ص 3
4 . دانش . دکتر تاج زمان. مجرم کیست، جرم شناسی چیست، صفحات 183-182
5 . انصاری مسعود دکتر، روان شناسی جرائم و انحرافات جنسی.صفحات 39-36
6 .اکبری- ابوالقاسم . مشکلات نوجوانی و جوانی . ص 146
7 .اکبری ابوالقاسم . مشکلات نوجوانی و جوانی ص 146
8 . اکبری ابوالقاسم . مشکلات نوجوانی و جوانی ص 146
9 . اکبری ابوالقاسم . مشکلات نوجوانی و جوانی ص 146
10 . ستوده هدایت الله -آسیب شناسی اجتماعی ص 170.
11 . مسعود انصاری – روان شناسی جرائم و انحرافات جنسی ص 33.
12 . گودرزی فرامرز، کتاب پزشکی قانونی، صفحات 571-569
—————

————————————————————

—————

————————————————————


تعداد صفحات : 22 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود