بسم الله الرحمن الرحیم
موضوع
لودر
فهرست
مقدمه: 4
ویژگی های لودر 4
انواع لودر 5
لودرهای چرخ زنجیری 5
لودر چرخ لاستیکی 5
بکهو لودر 6
لودر 6
انواع لودر 7
لودر چرخ لاستیکی 7
لودرهای چرخ زنجیری 7
بکهو لودر 8
سایر مشخصات لودر 8
منابع 9
پرش به بالا↑ "ماشین آلات ساختمانی". مرجع مهندسی عمران. 9
معرفی، موارد استعمال، مشخصات فنی، قدرت و ظرفیت لودر 9
مشخصات فنی، قدرت و ظرفیت 10
انواع لودر 10
لودر چرخ زنجیری 11
لودر چرخ لاستیکی 11
قسمتهای اصلی ماشین 13
موتور 13
شاسی 14
سیستم هیدرولیک 14
جام 14
جام یونیورسال Universal Bucket 14
جام حفاری عمومی General Excavation Bucket 15
جام صخره کنی Rock Bucket 15
فضایی حرکتی مورد نیاز لودر 15
عملکرد ماشین در انواع خاک و سنگ 16
لودر چرخ لاستیکی 16
لودر چرخ زنجیری 16
لودر غول پیکر LeTourneau عظیم ترین لودر جهان 16
مقدمه:
لودر (Loader) نام ماشینی می باشد که در عملیات راهسازی همیشه مورد استفاده قرار می گیرد. این ماشین که در ابعاد مختلف ساخته می شود دارای ویژگی های خاصی نیز می باشد که آن را از دیگر ماشین آلات متمایز می کند.
ویژگی های لودر
به طور مثال از مهم ترین ویژگی های لودر:
* قابلیت حرکت بر روی انواع سطوح (خاک، گل، آسفالت، سنگ و غیره)
قابلیت کارکرد در دماهای مختلف
* قابلیت کارکرد در شیب بالای 45 درجه در نوع چرخ زنجیری
* قابلیت جابجایی انواع مواد مانند آسفالت، بتن، خاک، برف و غیره.
* قابلیت حمل بار در شرایط خاص
* قابلیت استفاده در مناطق جنگی و کاربردهای نظامی
با توجه به ویژگی هایی که در بالا ذکر شد گردید، می توان لودر را به نوعی آچار فرانسه صنعت راهسازی نامید. ماشینی که حوادث طبیعی نیز بسیار پرکاربرد می باشد. به طور مثال در حوادث زلزله، آتش سوزی، برف، سیل و… همیشه مورد استفاده قرار می گیرد.
در حالت کلی می توان گفت که لودر، نوعی از تراکتور است که معمولا دارای چرخ است (نوع زنجیری آن نیز موجود می باشد) که دارای دو بازویی موازی و یک باکت می باشد. این باکت ها، به صورتی ساخته شده است که بتواند مواد مختلف را در خود نگه دارد و بدون آنکه موارد تماسی با زمین داشته باشد جابجا نماید. البته شکل قرارگیری بازویی های دستگاه در مکانیزم و محور حرکت باکت تاثیر زیادی دارد.
به طور مثال در تصاویر زیر می توان مسیر حرکت دو شکل مختلف بازویی را مشاهده کرد:
برای مشاهده سایز بزرگتر بر روی تصاویر کلیک کنید.
انواع لودر
لودرهای چرخ زنجیری
چرخ زتجیری (Continuous track) که چرخ ممتد نیز نامیده می شود در برخی از ماشین آلات راهسازی استفاده می شود. این نوع از چرخ اجازه می دهد ماشین در زمین های گلی و نامناسب از نظر آسیب رسانی به لاستیک و همچنین شیب بالا قابل استفاده باشد. این نوع ماشین تا شیب 60 درجه در شرایط ویژه قابل استفاده است. البته باید توجه داشته باشیم که سرعت این ماشین آلات بسیار پایین است (بین 5 الی 8 کیلومتر در ساعت) و برای جابجایی در مسیرهای طولانی باید از ماشین باربری و کشنده ها استفاده شود.
لودر چرخ لاستیکی
این نوع لودر بیشتر در مناطقی که زمین مناسبی ذارد قابل استفاده است و با توجه به اینکه سرعت بالاتری دارد ، دارای انعطاف پذیری بیشتری می باشد. این محصول به دلیل اینکه چرخ لاستیکی دارد آسیبی به سطح زمین وارد نمی کند و در خیابان ها و محل هایی که سطح زمین مهم می باشد استفاده بیشتری دارد.
بکهو لودر
این نوع لودر به نوعی در صنعت راهسازی آچار فرانسه حساب می شود زیرا هم بیل مکانیکی می باشد هم اینکه توانایی های لودر را به همراه دارد. این محصول به دلیل اینکه دو کار همزمان را می تواند انجام دهد در اکثر پروژه ها قابل استفاده می باشد. قیمت و قدرت این ماشین نیز در مدل های مختلف متفاوت می باشد.
لودر
از ویکی پدیا، دانشنامهٔ آزاد
نمونه یک لودر در حال خدمت رسانی در زمین لرزه دشتی (۱۳۹۲)
لودر (به انگلیسی: LOADER، به معنای حمل کننده) یکی از ماشین آلات راه سازی و ساختمان سازی است که به دو صورت چرخ لاستیکی و زنجیری می باشد.
شرکتهای زیادی از جمله کاترپیلار، کوماتسو، ولوو، هیتاچی، هیوندای و کاوازاکی در ساخت لودر فعالیت دارند.
لودر یکی از کاربردی ترین ماشین آلات ساختمانی و عمرانی است. این ماشین که در اندازه های مختلف ساخته می شود به دلیل عملکرد و انعطاف پذیری زیادی که دارد و نیز با کمک تغییر جام می تواند بسیاری از کارها را انجام دهد. لودر موارد استفاده بسیاری دارد که برخی از آنها عبارتند از: ایجاد خاکریزها، حفاری زیرزمین بناها، پرکردن خندقها، خاکریزی اطراف لوله های کارگذاشته شده در کانالها، بار کردن کامیونها، حمل بتن به محل قالبها و بلند کردن و حمل مصالح ساختمانی. به ماشین لودر می توان انواع ملحقات نظیر برف روب، کانال کن، لوله بر، لوله گذار و جرثقیل لیفت تراک را نصب کرد و کاربردهای دیگری ازآن گرفت.
انواع لودر
لودر چرخ لاستیکی
نوعی از لودر چرخ لاستیکی از نوع ولوو
این لودرها در اقسام کوچک خیلی بزرگ ساخته می شود چرخهای بزرگ لاستیکی به این نوع لودرها قدرت تحرک و سرعت فراوانی می بخشد فشار وارده برزمین توسط این لاستیکها کم بوده و می توان این فشار را با تغییر میزان باد لاستیکها تغییر داد باین همه در زمین های دارای سنگهای تیز امکان آسیب این لاستیکها وجود دارد درضمن در زمینهای خیس و گل آلود نیز کار کردن با لودر چرخ لاستیکی مشکل است البته زنجیرهای سیمی مخصوص جهت حفاظت لاستیکها وجود دارد که می توان برای ازدیاد اصطکاک لاستیکها باسطح زمین آنها رابه کاربرد نوعی از لاستیکهای جدید ساخته شده اند که دارای عاجهای خیلی ضخیمی هستند و می توانند درمناطق سنگی کار کنند این لودرها بر دو نوع معمولی و کمرشکن هستند.
نوع کمرشکن که بیشتر در لودرهای بزرگ بکاربرده می شوند و دارای نوعی شاسی هستند که قسمت عقب لودر را به قسمت جلو توسط یک مفصل متصل می کنند این حالت مفصلی قدرت مانور و شعاع گردش ماشین را نسبت به شاسی های ثابت (غیر مفصلی) زیاد می کند درانواع مدرن این ماشین آلات از سیستمهای فرمان و کنترل هیدرولیکی و الکتریکی جهت راحتی و عملکرد بهتر راننده استفاده شده است سیستم فرمان این ماشین ها به دونوع است در لودرهای معمولی سیستم فرمان بوسیله فرمان و حرکت چرخها عمل می کند اما در نوع کمرشکن سیستم فرمان به وسیله دو جک هیدرولیکی عمل می نماید.
لودرهای چرخ زنجیری
نوعی از لودر زنجیری
لودرهای چرخ زنجیری مانند لودرهای چرخ لاستیکی عمل می کنند با این تفاوت که فشار کمی که بر زمین وارد می کنند باعث می شود که لودرهای با چرخ زنجیردار بتوانند در زمینهایی کار کنند که قابل استفاده برای لودرهای لاستیک در نیستند اصطکاک زیاد آنها با زمین باعث می شود که بتوانند نهایت استفاده را از قدرت موتور درکندن زمین بنمایند و چون زنجیر دارند هنگام کار در مناطق دارای سنگهای تیز خطر پاره شدن لاستیک وجود ندارد لودرهای زنجیردار قادر به حرکت برروی سطحهای باشیب جانبی ۳۵٪می باشند در صورتی که این رقم برای لودر چرخ لاستیکی ۱۵٪ است همچنین لودر زنجیردار می تواند از شیب ۶۰٪ بالا برود در حالیکه این رقم برای لودر لاستیک دار به حدود ۳۰٪ محدود می شود سرعت لودر زنجیردار خیلی کمتر از لودر لاستیک داربوده به همین علت در مواردی که فاصله حمل مواد و بازگشت به محل بارگیری زیاد باشد راندمان این ماشین نسبت به نوع لاستیک دار پایین است.
بکهو لودر
این ماشین آلات درواقع لودرهای کوچکی هستند که درپشت خود یک بیل مکانیکی دارند وبرای کارهای سبک استفاده می شوند کلیه مشخصات عمومی آنها مانند لودرها وبیل های مکانیکی است به دلیل دوکاره بودن این ماشین دربسیاری از پروژه ها ی کوچک ازاین وسیله استفاده می شود بخصوص اگر پروژه مربوط به کندن خندق باشد.
همانطورکه گفته شد درقسمت این ماشین یک بیل مکانیکی وجود دارد قدرت این بیل نیز بر اساس زاویه آن با زمین و شعاع عملکرد بازوها فرق می کند شرکتهای سازنده براساس نوع ماشین آلات نمودارهایی مبنی بر قدرت بیل در حالات مختلف ارائه می دهند.
سایر مشخصات لودر
ظرفیت جام لودر به طریقی غیر از جام جرثقیل و دراگلاین تعیین می شود. ظرفیت اسمی جام در مورد لودر عملاً مساوی با حجم مواد حفاری کود شده (heaped volume) در جام لودر در نظر گرفتن استانداردهای موسسه Engineers (SAE) Society of Automotive است.
بار مجاز لودر در حین عملیات تحت استاندارد SAE بار مجاز لودر با چرخ لاستیکی در حین عملیات باید هیچگاه از ۵۰٪ بار استاتیک واژگونی در حالتی که در حال گردش کامل است تجاوز کند. این مقدار برای لودر با چرخ زنجیری ۳۵٪ بار استاتیک واژگونی می باشد. البته بار واژگونی را می توان با استفاده از سربار یا افزودن ملحقات به انتهای ماشین بالا برد و لذا مشاهده می شود که وزن ماشین هم علاوه بر قدرت بالا بردن بار در تعیین حجم جام موثر است.
منابع
پرش به بالا↑ "ماشین آلات ساختمانی". مرجع مهندسی عمران.
1. پرش به بالا↑ "ماشین آلات مورد نیاز برای معادن سنگ طبیعی". معدن ایران.
معرفی، موارد استعمال، مشخصات فنی، قدرت و ظرفیت لودر
لودر ها بطور وسیعی در کارهای ساختمانی برای حمل توده مواد (نظیر خاک و سنگ)، بارگیری کامیون ها، خاکبرداری، حفاری وگاهی تسطیح (به عنوان بولدوزر) و… بکار گرفته می شوند. بر خلاف اسکریپرها که به طور همزمان برای بارگیری و حمل استفاده می شوند، لودر ها همواره باید به همراه ماشین های انتقال دهنده مانند کامیون ها به کار گرفته شوند. به طور کلی لودرها قادرند کارهای مختلفی را که در ۴ دسته زیر خلاصه می شود، انجام دهند:
* بارگیری ماشین آلات حمل مواد خاکی: با لودر می توان مواد خاکی نظیر شن، خاک معمولی، سنگ شکسته، پس ماند کارخانجات و واحدهای صنعتی و … را داخل کامیون و سایر وسایل باربر ریخت.
* بلند کردن بار و انتقال آن: در کارهای ساختمانی با لودر می توان مصالح بنایی از قبیل آجر، بلوک بتنی پیش ساخته و … را در محوطه کارگاه حمل و جابجا نمود.
* خاکبرداری: این ماشین در کارهای خاکبرداری ساختمان ها به خصوص گودبرداری خاک های سست تا متوسط بسیار سودمند است، کندن و جابجا کردن خاک و انباشته و بارگیری کردن آن با لودر سریعتر از سایر ماشین آلات صورت می گیرد.
* تمیز کردن قشر سطحی زمین کارگاه: در زمین هایی که جنس آن زیاد سخت نیاشد، از لودر برای کندن و تمیز کردن محل کار استفاده می شود.
مشخصات فنی، قدرت و ظرفیت
لودرها را می توان بر حسب حجم داخل جام و همچنین وزنی که می توانند بلند کنند، تقسیم بندی کرد. بر اساس استاندارد SAE، لودرها به جامهایی با ظرفیت ۰/۶ تا ۲۰ متر مکعب تقسیم بندی می شوند. اما در عمل لودر های چرخ زنجیری از ۰/۷۵ تا ۳/۵ متر مکعب و لودرهای چرخ لاستیکی از ۰/۱۵ تا ۱۵ متر مکعب تولید می شوند. آنچه بیشتر در کارگاه ها مورد استفاده قرار گرفته و رایج است، لودر با ظرفیت جام ۰/۷۶ تا ۴ متر مکعب است.
توان لودرها نیز معمولاً از ۵۰ تا ۱۲۵۰ اسب بخار (بر حسب کیلووات از ۳۵ تا ۹۳۵ ) متغیر است.
انواع لودر
لودر چرخ زنجیری و لودر چرخ لاستیکی دو نوع لودر نصب شده روی تراکتور هستند.
لودر چرخ زنجیری
لودرهای چرخ زنجیری مزایایی نظیر مانور خوب و قدرت کشش زیاد در زمین های نرم و ناهموار را داراند. عملکرد این دستگاه ها در روی زمین های سنگلاخی بسیار مناسب است در حالیکه نوع چرخ لاستیکی ممکن است در این نوع زمین ها به شدت آسیب ببیند. همچنین این نوع ماشین ها طراحی مناسبی برای مانور در محیط های محدود دارند. نقل و انتقال این لودرها بین پروژه های مختلف، نیازمند تریلر است.
نوعی دیگر از لودر های چرخ زنجیری نیز برای کار در زیر زمین طراحی شده است که در آن ارتفاع تمام شده دستگاه کم است. در این دستگاه برای افزایش سرعت مانور چرخ ها به صورت عقب و جلو طراحی شده است و در کل دستگاه چهار چرخ زنجیری دارد. این چرخ ها بر خلاف انواع معمول که مستطیلی هستند، به صورت مثلثی یا چهار گوش غیر مستطیلی ساخته می شوند. این لودر به موش خرمایی نیز معروف است.
لودر چرخ لاستیکی
لودرهای چرخ لاستیکی دارای سرعت بالاتری نسبت به لودرهای چرخ زنجیری بوده وبسیار بهتر از آنها در زمین های سفت عمل می کنند. آنها می توانند در راه های ساخته شده حرکت و در فواصل نسبتاً کوتاه بدون نیاز به تریلر انتقال یابند. از نظر اندازه، انواع بیشتری نسبت به لودرهای چرخ زنجیری دارند، بنابراین برای تامین نیازهایتان، انتخاب های بیشتری از لودر چرخ لاستیکی خواهید داشت. همچنین هزینه نگهداری لودرهای چرخ لاستیکی در زمین های مرطوب و خاک های ماسه ای کمتر است، این زمین ها خاصیت ساینده برای لودرهای چرخ زنجیری دارند. اگر نوع زنجیر لودر مناسب نباشد، در زمین های مرطوب در اثر چسبندگی خاک به زنجیر، راندمان دستگاه پایین خواهد آمد.
لودرهای چرخ لاستیکی قدرت کشش کمتری نسبت به لودرهای چرخ زنجیری هم وزن خود دارد و در نتیجه قدرت مفید آنها در کندن خاک ها و بالا رفتن یا پایین آمدن از شیب ها محدود است. همچنین ظرفیت باربرداری آنها در زمین های با تلاقی نسبت به نوع چرخ زنجیری، کاهش چشمگیری دارد.
دستگاه های نوع چرخ لاستیکی که بر روی تراکتور کمرشکن نصب می شوند، می توانند مشخصات فرمانپذیری مطلوبی در جای کم داشته باشد. در صورتی که لودر کمرشکن باشد، می تواند بین دو قسمت اصلی ماشین در صفحه افقی، زاویه ای تا ۳۵ درجه را فراهم می کند.
قسمتهای اصلی ماشین
قسمت های اصلی یک لودر بطور کلی عبارت از موتور، شاسی، سیستم هیدرولیک و جام است.
موتور
موتور نیروی لازم برای حرکت را به وجود می آورد. امروزه اکثر لودرهای چرخ زنجیری به صورتی ساخته می شوند که موتورشان پشت سر راننده قرار گیرد. این امر می تواند به دو علت باشد. اول اینکه وزن موتور بصورت یک عامل تعدیل کننده لنگر حاصل از وزن جام پر شده از مصالح است. ثانیاً اپراتور لودر نزدیکتر به فضای کار خود بوده و کنترل ماشین برایش آسان تر می شود. موتور در لودرهای چرخ لاستیکی بسته به موارد زیر می تواند در جلو یا عقب ماشین قرار بگیرد.
* موتور لودرهای کوچک با محورگردان جلو، در جلوی ماشین است.
* در لودرهایی که دارای جام در جلو و بیل در عقب (بکهو لودرها) هستند، به علت بازتر بودن دید راننده، موتور در جلو قرار دارد.
* به دلیل ایجاد نیروی خنثی کننده لنگر حاصل از وزن جام پر شده و همچنین ایجاد دید بازتر برای راننده، موتور لودرهای بزرگ معمولا در عقب ماشین است.
شاسی
شاسی لودرها تراکتور است. برای لودرهای چرخ زنجیری این شاسی یک پارچه بوده و برای لودرهای چرخ لاستیکی می تواند به صورت کمرشکن باشد.
سیستم هیدرولیک
از سیستم هیدرولیک این ماشین برای انتقال نیرو از موتور ماشین به جام آن استفاده می شود. امروزه با بهینه سازی روغن های هیدرولیک، محافظت در مقابل فرسایش و خوردگی در سیستم هیدرولیک افزایش یافته است. همچنین با استفاده از شیرهای فشار، خطایابی سیستم های هیدرولیک و اعضای آن ساده تر شده است. سیستم های کنترل الکترونیکی و همچنین سیستم کنترل فرمان به میزان بسیار زیادی تلاش مورد نیاز را کاهش داده و به دقت کنترل افزوده است.
جام
جام لودرها طوری طراحی شده اند که عمل تخلیه را می توانند در ارتفاع ۲/۵ تا ۴/۵ متری از پای لودر انجام دهند. این قابلیت به لودرها امکان می دهد تا عمل تخلیه بار را در کامیون ها و ماشین های انتقال به راحتی انجام دهند. عمل بارگیری و تخلیه بار لودر، به ناچار با مانور زیادی همراه است. بنابراین اگر فضای کار محدود باشد، در قدرت مانور لودر ایجاد مشکل خواهد شد. لودرهای چرخ زنجیری می توانند در جا در محل خود بچرخند، ولی لودرهای چرخ لاستیکی به فضای بیشتری برای مانور احتیاج دارند، این نیاز منجر به پیشرفت سریع لودرهای کمرشکن شده است.
لودرهای کمر شکن تقریبا در وسط محور جلو و عقب مفصلی شده اند، بنابراین چرخهای عقب، چرخهای جلو را به حرکت درمی ورند، قدرت چرخش لودرها با این تکنیک بسیار افزایش می یابد زیرا محور جلو می تواند تا ۳۵ درجه از موقعیت مستقیم خود بچرخد.
جام یونیورسال Universal Bucket
این نوع جام مجهز به دندانه هایی است که قابلیت نفوذ به توده خاک را افزایش داده و عمل پرکردن جام و همچنین سیکل بارگیری را سریعتر می کند. این نوع جامها در اندازه های مختلفی وجود دارند و در انواع خاک بجز خاک های سنگی قابل استفاده هستند. تمامی جامها مجهز به صفحه هایی در زیر و کناره ها هستند که باعث محافظت و افزایش طول عمر جام می شوند. به منظور دست یافتن به معیارهای مختلف کاربردی، جامهای یونیورسال در شکل های مختلفی ساخته شده اند. در این نوع جام یک لبه کناری مازاد به انتهای کف جام جوش داده شده تا کف جلویی جام با قسمت انتهایی جام در یک تراز قرار بگیرند و بتواند در صورت لزوم یک سطح صاف و مناسب را ایجاد نمایند.
جام حفاری عمومی General Excavation Bucket
این نامگذاری از آنجاست که این جام برای اغلب حفاری ها مناسب است. مفصل جام، بخشی از سازه بوده و تا زیر جام کشیده شده است، لبه برشی این ساختار، به منظور تحمل نیروهای فشاری و پیچشی طراحی شده و قسمتهای تحتانی و کناری جام با قطعاتی قابل تعویض تقویت و محافظت شده است. به این ترتیب هم به عمر جام افزوده شده و هم قابلیت حمل کردن سخت ترین خاکها را ایجاد می شود.
جام صخره کنی Rock Bucket
این نوع جام برای حفاری در زمینهای سخت مورد استفاده قرار می گیرد. لبه جام طوری طراحی شده که نفوذ در خاک های سخت را ساده تر می کند.
برای آشنایی با دیگر اجزاء ضمیمه شونده جامها نشریه شماره ۴۴۶ (ماشین آلات عمرانی) را بخوانید.
فضایی حرکتی مورد نیاز لودر
جام ممکن است در حین عملیات در موقعیتهای مختلفی از لودر قرار گیرد. طول لودر به طور معمول در سطح لاستیک ها در نظر گرفته می شود. زیرا در حالتی که جام به منظور تخلیه بار بالا رود، اندازه جام بر روی ابعاد افقی ماشین تاثیری نخواهد داشت. به طور معمول برای عمل حفاری، دورزدن و تخلیه بار در ماشین بارگیر، به محلی با طولی دو برابر طول ماشین (طول ماشین برابر فاصله دو چرخ عقب و جلوی ماشین است) احتیاج است. لودرهای کمرشکن می توانند مستقیماً به سمت مصالح قرضه بچرخند و این توانایی مانور آنها را در تخلیه بار در کامیون های دراز نیز کمک می کند. این توانایی به لودر این امکان را می دهد که بار خود را در کامیون پخش کند، بدون اینکه مجبور به تغییر مکان خود گردد.
عملیاتی که توسط یک لودر انجام می شود، نیاز به تغییر مکان های زیادی دارد. با محاسبه تمام حرکات جلو و عقب، همچنین تغییر مکان موقعیت قسمت جلو یا پشت لودر، بالغ بر ۴۰۰ تا ۵۰۰ تغییر در ساعت در عملیات لودر بوجود می آید که تقریباً برابر با یک تغییر مکان در هر ۶ ثانیه است. اگر تغییر مکان های جام نیز به این مقدار اضافه شود باید اذعان داشت که راننده، ماشین مشکلی را هدایت می کند. به همین دلیل تمام تلاش طراحان لودرها با هدف آسانتر کردن کنترل این ماشین است.
عملکرد ماشین در انواع خاک و سنگ
لودر چرخ لاستیکی
فشار وارد بر زمین توسط لاستیک ها با تغییر میزان باد لاستیک قابل تغییر بوده، ولی به هر حال کارکردن توسط این لودرها در زمین های خیس و گل آلود به علت ایجاد فشار زیاد مشکل است. البته زنجیرهای سیمی مخصوص جهت حفاظت لاستیک ها وجود دارد که می توان برای ازدیاد اصطکاک لاستیک ها آنها را به کار برد.
همچنین در زمینهای سنگلاخی با سنگهای تیزگوشه امکان آسیب پذیری لاستیک ها وجود دارد. البته نوع جدیدی از لاستیک ها با عاج های خیلی ضخیم تولید شده اند که امکان کار در مناطق سنگلاخی را فراهم می آورند.
لودر چرخ زنجیری
لودرهای چرخ زنجیری فشار کمی بر خاک زیر خود وارد می کنند. این نوع ماشین با داشتن مزایایی همچون شناوری خوب و قدرت کشش مناسب می تواند در زمین های نرم و با تلاقی که لودرهای چرخ لاستیکی در آنها کارایی مناسبی ندارند بخوبی عمل کنند. همچنین به علت عدم وجود لاستیک، این لودرها در محیط های سنگلاخی کارایی مناسبی دارند.
لودر غول پیکر LeTourneau عظیم ترین لودر جهان
شهریور ۲۰, ۱۳۹۵ در ۱۰:۲۹ ق.ظ توسط آریا راه
لودر لتورنو L-2350 یکی از قابل توجه ترین ماشین های حمل خاک در جهان می باشد. این ماشین از قدرت و استقامت به سزایی برخوردا بوده که کار را برای پروژه های عمرانی بزرگ سهل و آسان نموده است. تا پیش از طراحی و ساخت لودر لتورنو، مدل D 994 کاترپیلار عنوان بزرگترین لودر جهان را در اختیار داشت. لودر فوق توسط کمپانی به همین نام در ایالت تکزاس ساخته شده و در کتاب رکوردهای جهانی گینس به عنوان بزرگترین و بهترین لودر جهان به ثبت رسیده است. باکت این لودر غول پیکر می تواند تا ۷۳ تن بار را جابجا کند. همچنین وزن عملیاتی این لودر ۲۵۸ تن می باشد که توسط یک پیشرانه دیزلی و یک موتور الکتریکی قدرتمند برای هیدرولیک ها تامین می شود.اما بارزترین ویژگی لودر فوق استحکام و توان بالای قطعات مکانیکی و تجهیزات زیربندی آن بوده که از پس تست های شدید برآمده است.