تارا فایل

طرح کارآفرینی کلیدهای قدرت گازی


فهرست مطالب
1-
مقدمه
2-
خلاصه طرح
3-
بحث علمی
4-
مباحث فنی
5-
بحث مدیریت
6-
شرح وظایف و فلوچارت
7-
ترسیم فضای مسقف
8-
زمانبندی خط تولید و نمودار دایره ای
9-
مباحث مالی
10-
نتیجه گیری و منابع

مقدمه
کارخانجات تولید کلیدهای قدرت سویچ که بزرگترین سازنده کلیدهای قدرت و سکسیونر فشار متوسط و قوی در ایران است. محصولات فشار متوسط و فشار قوی با وسعت 50 هکتار و زیربنای حدود 20 هزار مترمربع است که 13 هزار مترمربع آن را کارگاههای مختلف اعم از سالن ماشینکاری- پوشش فلزات- سالن تولید فشار متوسط- سالن تولید فشار قوی و انبار تشکیل می دهد.
برای همگامی با پیشرفت تکنولوژی و تکمیل ردیف تولیدات، کارخانه فشار متوسط شرکت علاوه بر تولید کلید نیمه روغنی تصمیم به تولید کلید قدرت گازی 24 کیلو ولت 1250 آمپر گرفت و بعد از دو سال تنوع تولیدات کلیدهای قدرت گازی فشار متوسط را افزایش داده و کلیدهای قدرت 2/7، 12و 36 کیلوولت را نیز به تولیدات خود اضافه نمود.
در سال 1374 بخش بخش تحقیقات و توسعه شرکت، طراحی سکسیونر 36 کیلو ولت را که در بخشی از کشور عزیزمان ایران مصرف دارد به پایان رسانده و پس از تایپ تستهای مربوطه تولید آن تحت نام sl7-sp شروع گردید.

خلاصه طرح :
کارخانه فشار قوی
کارخانه فشار قوی شرکت شامل کلیدهای قدذرت گازی 5/72 کیلوولت مدل EDF و 145 تا 420 کیلوولت مدل HPL همچنین سکسیونرهای فشار قوی NSA از 5/72 تا 420 کیلوولت می باشند
نیروی انسانی
تعداد نفرات
قسمت کاری
مدرک
10
تراشکاری
دیپلم
15
ریخته گری
دیپلم
17
مونتاژ
دیپلم
11
سرپرست ها
فوق دیپلم
8
نگهبانی
دیپلم
5
مهندس ناظر
4نفر لیسانس

1نفر فوق لیسانس
4
حسابدار
لیسانس
3
مسئول فروش
لیسانس
1
مدیر تولید
لیسانس
2
برنامه ریز
فوق دیپلم و لیسانس
5
انباردار
1نفر لیسانس

4نفر فوق دیپلم
2
آموزش
لیسانس
3
کارگزینی
1 نفر لیسانس

2 نفر فوق دیپلم
4
تدارکات
دیپلم
3
کنترل
1نفر فوق دیپلم
3
بسته بندی
دیپلم
5
نظافت و بهداشت
2نفر فوق دیپلم

3نفر دیپلم
2
درمانگاه
1نفر لیسانس

1 نفر فوق دیپلم
2
راننده لیفتراک
دیپلم
1
مدیر عامل
فوق لیسانس
1
معاون
لیسانس

ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز:
تعداد
نام قطعات
استفاده در قسمت ها
4
ماشین تراش
در قسمت تراشکاری
1
دستگاه تولید فنر و واشر
در قسمت تراشکاری
1
دستگاه تولید پیل
در قسمت ریخته گری
20
میزکار
در قسمت مونتاژ و تراشکاری و دیگر قسمتها
2
جرثقیل سقفی بزرگ
در قسمت مونتاژ
2
جرثقیل سقفی کوچک
در قسمت مونتاژ
1
دستگاه کمپرسور باد
در قسمت انبار محصول
1
دستگاه لیفتراک

در مورد تجهیزات
تعداد شیفت
ساعت شروع
ساعت پایان
نوبت شیفت
2
6:5
2:45
اول

15:10
22:40
دوم

با تعطیلی های رسمی کشور و مرخصی هایی که در طول سال کارگران می گیرند. تعداد روزهای کاری یک کارگر 327 روز است.
تولید روزانه
تولید سالانه
تحویل به انبار
تجمعی پیش بینی ماه جاری
پیش بینی 12 ماهه 84
رکورد ساعت کاری
9
1230
1182
1550
1550
303

جمع کل زمان رکوردی (به نفر ساعت) 2031 ساعت است.
تولید سالانه به طور مثال طبق جدول عبارت است از:

فروردین
اردیبهشت
خرداد
تیر
مرداد
شهریور
مهر
آبان
آذر
دی
بهمن
اسفند
ارسالی به نمایشگاه
45
83
130
120
101
100
89
108
67
98
96
10
2

آمار ماهیانه (101) عدد است که سالیانه حدود (1220) عدد است.
با توجه به تولید سالیانه 1220 عدد و چون ابعاد کلیدها ثابت است فضا برای انبار محصول حدود (1220) عدد است.
با توجه به تولید سالیانه 1220 عدد و چون ابعاد کلیدها ثابت است فضا برای انبار محصول حدود 200مترمکعب لازم است و برای انبار مواد خام حدود 120مترمکعب و با فرض کدن فضای سبز و سالن های تولید و دیگر ساختمان های اداری و غیره حدود 2/1 هکتار برای ساختن این کارخانه لازم است.

بحث علمی
دیدگاه کلی تولید کلید گازی
برای تولید کلید گازی بعد از اینکه ماشین آلات و مکان کارخانه آماده شد این کلید احتیاج به مواد اولیه دارد. به طور مثال طبق تحقیق و پیش بینی به عمل آمده 96% از قطعات این محصول در داخل تولید می شود. بعضی از مواد اولیه که هزینه تولید آنها بالا است و برای شروع تولید آنها احتیاج به سرمایه بالا است ، می توان از کارخانه های مشابه تولید کلید خریداری کرد و بعد از آن بعضی از قطعات مانند فنر قسمت مدارفرمان و واشرآلومینیومی مخصوص که از آمریکا وارد می شود و همچنین رینگ آکاردئونی و بعضی مواد اولیه دیگر. می توان بعضی از قطعات اولیه را نیز با هزینه کم حدود 100 میلیون تومان در داخل شرکت تولید کرد و بعد از تمام این کارها قطعات چه تولید داخل و چه تولید خارج به صورت قطعات جدا از هم به قسمت مونتاژ می آیند و در آنجا این قطعه ها در قسمت مونتاژ یا (وایرینگ) در جاهای مناسب خود قرار می گیرند و بعد از اینکه قطعه ها روی هم سوار شدند کلید به قسمت انبار انتقال داده می شود تا در صورت کامل شدند آمار مشتری آنها را تحویل دهند.
کلید فشار قوی و جایگاه آن در شبکه برق فشار قوی
کلیدهای برق فشار قوی یکی از تجهیزات اصلی و پراهمیت شبکه انتقال انرژی برق می باشند که در هنگام بروز عیب و یا ضرورت بی برق نمودن قسمتی از شبکه قطع و وصل گشته و قسمت مورد نظر را از شبکه جدا و یا به شبکه وارد می سازند.
از آنجائیکه بروز عیب در شبکه امری عادی بوده و قابل پیش بینی نیست و هیچگاه نمی توان به طور کامل و صد در صد از آن جلوگیری نمود قطع و وصل به موقع کلیدهای فشار قوی یکی از الزامات پایداری شبکه، تداوم تامین انرژی مصرف کننده و جلوگیری از وارد آمدن خسارات و صدمات به تجهیزات دیگر شبکه است زیرا چنانچه با بروز عیب و ضرورت قطع اتوماتیک، کلید به عللی عمل نکرده و یا موفق به قطع جریان عیب نگردد گسترش عیب و وارد آمدن خسارات سنگین به تجهیزات شبکه اجتناب ناپذیر خواهد بود. بنابراین کلید قدرت فشار قوی جزو حساسترین، باارزش ترین و در زمره پیچیده ترین تجهیزات شبکه فشار قوی به شمار می رود.

خودکفایی و اهمیت موضوع در شرکت
کارخانه تولید کلید قدرت یکی از شرکتهای پیشرو در زمینه تحقیق و دستیابی هر چه بیشتر به خودکفایی است و در این راستا با وجود امکانات وسیع داخل کشور همواره سعی می نماید که از توانائی و امکانات خارج از شرکت نهایت استفاده را به عمل آورد.
علاوه بر استفاده از ماشین آلات داخل کارخانه با بیش از 100 واحد تولیدی و صنعتی جهت تامین قطعات کلیدهای قدرت و سکسیونرهای تولیدی خویش همکاری داشته و توانسته است انواع کلیدهای فشار متوسط را در حد 100% ساخت داخل نماید. همچنین بخشی از کلیدهای فشار قوی را به خوکفایی رسانده و موفق به دریافت لوح تقدیر خودکفایی از وزارت صنایع گردیده است.
یکی از سیاستهای شرکت تولید کلید قدرت د رامر خودکفایی هر محصول، اهمیت دادن به تایپ تست و انجام این مهم در آزمایشگاه های معتبر خارجی پس از حصول به درصد قابل توجه قطعات داخلی است. در این راستا با ساخت داخل نمودن قطعات کلید قدرت نیمه روغنی HL620 این کلید در سال 1367 و کلید قدرت گازی FP در سال 1372 در آزمایشگاه های معتبر اروپا تایپ تست شده و پس از اخذ گواهی مثبت تایپ تست در هر مورد تولید انبوه کلیدهای یاد شده با قطعات ایرانی شروع گردید.
کلیات:
کلیدهای قدرت گازی تیپ FP که از سیستم پافر جهت خاموش کردن قوس بهره می جویند دارای سیستم وزش دوبل (dual axial blast) بوده و بدین جهت قادرند قوس بوجود آمده در زمان قطع کلید قدرت را به طور موثر و با سرعت مناسب خاموش نمایند این مشخصه و خصوصیات حرارتی قابل ملاحظه گاز SF6 موجبات کاهش حجم قوس و افزایش طول عمر کنتاکت های قوس و افزایش طول عمر کنتاکت های قوس و در نتیجه طول عمر کلید قدرت می گردد.
کلید قدرت FP تحت لیسانس کمپانی آلستوم فرانسه و با بالاترین کیفیت مطابق با استانداردهای IEC62271-100,BS5311,VDE670,UTEC 64100, تولید شده و در رنجهای به شرح ذیل قابل عرضه است:
* ولتاژ نامی 2/7 الی 36 کیلوولت، جریان نامی 630 الی 2000 آمپر و قدرت قطع 16 الی 5/31 کیلو آمپر
* به صورت فرمان از جلو یا فرمان از پهلو با رله پرایمر جریان اضافی نصب شده روی کلید
* با نصب سویچ فشار (سنسور افت فشار) روی هر یک از پل های کلید برای نظارت بر فشار پل ها
* با قطعات کشوئی
گاز SF6 یک ماده عایقی عالی:
خواص دی الکتریک قابل توجه گاز SF6 در مقایسه با مواد عایقی دیگر مثل هوا و روغن عایق، توانائی جذب و انتقال انرژی حرارتی قوس به همراه عملکرد فوق العاده آن، این گاز را برای استفاده در کلیدهای قدرت به عنوان ناده ایده آل مطرح ساخته و موجبات کاهش اساسی ابعاد این نوع کلید قدرت گشته است.
خاصیت الکترونگاتیویتی گاز SF6 عامل مهمی در کاهش شدت قوس ناشی از سویچینگ کلید شده و موجب افزایش طول عمر می گردد.
گاز SF6 به لحاظ شیمیایی با ثبات بوده و بدین ترتیب طول عمر گاز SF6 در حد طول عمر کلید قدرت می باشد.
مباحث فنی
بخش های فنی شرکت
واحدهای فنی شرکت را برنامه ریزی- امور مهندسی- کنترل کیفیت- تولید- تضمین کیفیت و قراردادها تشکیل می دهند و هر کدام با توجه به کادر مجرب و کارآزموده یکی از ارکان مهم صنعت ساخت کلید می باشند.
امور تولید
قطعات مورد استفاده در کلیدهای فشار قوی از حساسیت و دقت به خصوصی برخوردار می باشند. بخش ماشینکاری تولید با در اختیار داشتن ابزارآلات پیشرفته NC,CNC می تواند انواع قطعات مورد نیاز خط مونتاژ محصولات مختلف را مطابق با استاندارهای مربوطه تولید نماید.
از بخش های دیگر تولید واحد پوشش فلزات ایت که در صنعت ساخت کلید از جایگاه ویژه ای برخوردار است. در یک کلید تمام قطعات فولادی برای جلوگیری از خوردگی پوشش روی، رنگ یا فسفاته شده و قطعات مسی برای پایین آوردن مقاومت سطحی آبکاری نقره می گردند. به جهت اهمیت موضوع کارگاه پوشش فلزات دارای آزمایشگاه مخصوص به خود بوده و کیفیت قطعات گالوانیزه، نقره کاری و رنگ شده را تحت کنترل دقیق خویش دارد.
امور کنترل کیفیت
کنترل کیفیت تضمین کننده صحت انجام هر فعالیتی است و در شرکت پارس سوئیچ از اهمیت ویژه ای برخوردار است. امور کنترل شرکت مشتمل بر قسمت های کنترل مواد – کنترل ورودی- کنترل حین ساخت و کنترل نهایی محصولات است. نظر به لزوم توجه هر چه بیشتر به کیفیت در تولید محصولاتی حساس چون کلیدهای فشار متوسط و قوی، آزمایشگاه مواد امور کنترل دارای پیشرفته ترین تجهیزات کنترل مواد- تست قطعات و همچنین کنترل قطعات در حین ساخت و قطعات ساخته شده می باشد. این واحد با بهره گیری از پرسنل مجرب و کارآزموده همواره به عنوان نگهبان و محافظ کیفیت قطعات و محصولات عمل نموده و با تلاش پیگیر خویش کیفیت محصولات تولیدی را بیمه می نماید.
کارخانه فشار متوسط
کارخانه فشار متوسط شامل 3 خط مونتاژ سکسیونرهای 24 کیلوولت و 36 کیلوولت، کلیدهای قدرت نیمه روغنی HL620 و کلیدهای گازی تیپ FP است. سکسیونر که به منظور برداشتن ولتاژ از روی کلید قدرت مورد استفاده قرار می گیرد در دو مدل SL6-SP برای 24 کیلوولت و SL7-SP برای 36 کیلوولت تولید می گردد.
این محصولات از نوع تیغه ای می باشند و از مکانیزم فرمان مدل OAR که دارای قابلیت اطمینان بالائی است بهره می جوید.
از مزایای سکسیونرهای تولیدی شرکت مجهز بودن آن به سیستم ذخیره انرژی مکانیکی است. این تجهیزات ویژه قطع و وصل مطمئن کنتاکتها را تضمین می نماید.

مونتاژ کلید قدرت فشار متوسط گازی
همانند کلید قدرت نیمه روغنی، قطعات پل کلید قدرت گازی ابتدا به صورت نبم مجموعه در می آیند. از آنجائیکه ماده عایقی این نوع کلید گاز SF6 و فشار گاز کلید 5/3 بار یعنی د رحدود 50PSI است مونتاژ قطعات بایستی با کمال دقت انجام پذیرد تا هیچگونه احتمال نشتی پس از مونتاژ وجود نداشته باشد. بدین جهت پس از بازرسی دقیق محل های لآب بندی در پل، قطعات مونتاژ شده و پس از قراردادن ماده جاذب رطوبت و گازهای اضافی، درپوش کف پل با ترکمتر و رعایت ضوابط استاندارد محکم می گردد.
شارژ گاز SF6 کلیدهای قدرت فشار متوسط
گاز SF6 به عنوان ماده عایق کلید گازی، مایه حیات یک کلید گازی به شمار می رود. از این رو تست نشتی این کلیدها با توجه به بی رنگ و بی بو بودن گاز SF6 از اهمیت خاصی برخردار است. پلهای مونتاژ شده ابتدا تا یک میلی بار خلاء شده سپس گاز SF6 تا فشار نامی یعنی 5/3 بار داخل آنها تزریق می گردد. به دلیل حساسیت بیش از حد موضوع پل های گازی قبل از مونتاژ روی شاسی دو مرحله تست نشتی را می گذرانند. بدین ترتیب که ابتدا نقاط آب بندی پل شارژ شده با گاز با دستگاه دقیق نشتی سنج گاز SF6 کنترل می شود. سپس جهت اطمینان از نبود نشتی های خیلی جزئی، هر کدام از پل ها داخل پوشش مخصوص نایلونی قرار داده شده و پس از سه روز داخل پوشش از نظر وجود گاز SF6 کنترل می گردد. پس از این مرحله در صورت عدم وجود نشتی، علامت سبز کنترل به مفهوم عدم وجود نشتی و مطابقت با استاندارد روی پبل نصب می گردد.

.
خط مونتاژ کلیدهای قدرت فشار قوی
کلیدهای قدرت فشار قوی همانند کلیدهای قدرت فشار متوسط شامل سه قسمت عمده مکانیزم فرمان، پلها و شاسی می باشند. در مورد کلید قدرت EDF که از مکانیزم فرمان تیپ FSA بهره می جوید ابتدا در حد امکان قطعات به صورت نیم مجموعه های مجزا مونتژ و آماده می گردند. در بخش وایرینگ و کابلاژ تجهیزات الکتریک روی صفحه تجهیزات مربوطه نصب شده و سیم بندی طبق سفارش مصرف کننده انجام می پذیرد.
در خط مونتاژ مکانیزم فرمان FSA نیم مجموعه های آماده شده به ترتیب رو ی فریم مکانیزم فرمان مونتاژ و تنظیم می شود. سپس نیم مجموعه تجهیزات الکتریک در محل مربوطه نصب و مکانیزم فرمان جهت نصب کاور مربوطه آماده می شود. مکانیزم فرمان کامل پس از بررسی های اولیه جهت مونتاژ روی شاسی و تست کامل با پلهای مربوطه به بخش کنترل نهایی مربوطه ارسال می گردد.
پل کلید قدرت EDF شامل سه قسمت اصلی مجموعه کنتاکت ثابت، مجموعه کنتاکت متحرک و هوزینگ پل می باشد. در این مرحله قطعات پس از تمیزکاری و با دقت لازم مونتاژ می گردند.
برای مونتاژ نیم مجموعه ها روی پل، قسمت فوقانی و داخل پل با ابزار مخصوصی کاملا تمیز و عاری از هر گونه آلودگی می گردند. پس از این مرحله کنتاکت متحرک روی مقره مونتاژ و پس از گرس کاری با گریس مخصوص آب بندی، مقره دوم به عنوان محفظه قطع روی مقره اول نصب می شود. با مونتاژ مقره ها روی هم مجموعه روی میز متحرک قرار گرفته و پس از نصب قطعات دیگر به قسمت بعد ارسال می گردد.

تست نشتی کلیدهای قدرت فشار قوی (EDF) :
از آنجائیکه در کلید قدرت فشار قوی EDF هر سه پل با هم ارتباط دارند بنابراین ابتدا پل های کلید فشار قوی روی یک شاسی نصب شده سپس جهت شارژ گاز SF6 روانه می گردند. در بخش شارژ گاز توسط دستگاه های مجزا ایجاد خلاء پل ها خالی از هوا گشته سپس برای تست اولیه فشار داخل پل ها تا 25/1 بار مطلق افزایش داده شده و تست نشتی با فشار پایین انجام می گیرد.
پس از این تست جهت آزمایش نشتی با فشار بالا و به منظور رعایت اصول ایمنی، پل ها داخل محفظه مخصوصی هدایت شده و فشار تا 5/10 بار مطلق اقزایش داده می شود. پل های کلید قدرت به مدت 10 دقیقه تحت فشار یاد شده قرار گرفته و پس از این مدت پل ها از محفظه خارج و با نشتی سنج مخصوص مجددا کنترل می گردد. پس از حصول اطمینان از نبود نشتی گاز، فشار گازپل ها تا حد فشار 7 بار مطلق کاهش داده شده و جهت انجام تست های الکتریک و مکانیک آماده می گردد.
تست های الکتریک کلیدهای فشار قوی (EDF) :
تست های الکتریک قدرت فشار قوی همانند کلید قدرت فشار متوسط مقاومت اهمی پل ها در حالت وصل، تست دی الکتریک کلید با ولتاژ 140 کیلوولت و فرکانس 50 هرتز به مدت یک دقیقه، همچنین تست دی الکتریک تجهیزات و وایرینگ مکانیزم فرمان با ولتاژ 2 کیلوولت تحت فرکانس 50 هرتز به مدت یک دقیقه است. کلید برای تست دی الکتریک داخل اطاق تست دی الکتریک قرار گرفته و کابل های ولتاژ و زمین به کلید متصل می گردد. پس از آن ولتاژ توسط اپراتور به تدریج تا سطح 140 کیلوولت افزایش داده می شود. این ولتاژ به مدت یک دقیقه به ترمینال های کلید نسبت به هم یا نسبت به زمین در حالت قطع و وصل کلید اعمال و نتیجه تست در برگه کنترل نهایی ثبت می گردد.

تست های مکانیک کلیدهای فشار قوی (EDF) :
پس از انجام این مراحل تست های مکانیک کلید آغاز می گردد. در این مرحله کلید با سیستم های مجهز کامپیوتری تحت آزمایش های سرعت قطع و وصل، همزمانی قطع و وصل، عملکرد تجهیزات الکتریک مکانیزم فرمان با خداقل و حداکثر ولتاژ و سایر تست ها طبق استاندارد بین المللی IEC قرار می گیرد و اعداد به دست آمده روی مانیتور کامپیوتر با مدارک مربوطه کنترل گشته و در صورت نیاز تنظیمات لازم جهت رسیدن به مقادیر درج شده در مدارک کنترل انجام می پذیرد.
پس از این مرحله و اتمام تست های روتین، فشار گاز داخل پل ها جهت بسته بندی و حمل به مصرف کننده تا 25/1 بار مطلق کاهش داده شده و به همراه مکانیزم فرمان مربوطه به بخش بسته بندی ارسال می گردد.
بدین ترتیب مراحل مختلف تولید کلیدهای برق فشار قوی به پایان می رسد و محصول تمام شده آماده تحویل به مشتری می گردد. با توجه به این اصل مهم که شرکت به حساسیت محصولات تولیدی خود از جنبه های مختلف کیفیتی در کاربرد صنعت برق توجه کامل دارد و هرگز بدون اطمینان از کیفیت محصول آن را در اختیار مصرف کننده قرار نمی دهد با این وجود این شرکت همیشه پشتیبان کالاهای خود در دست مشتریان است و در اجرای این اصل واحد خدمات پس از فروش شرکت همواره آماده هرگونه همکاری با مصرف کنندگان کلیدهای تولیدی می باشد.
قطعات داخلی پل کلید قدرت FP
1. ترمینال بالایی پل
2. پوسته پل
3. ترمینال پایینی پل
4. لوله کنتاکت متحرک
5. کنتاکت اصلی متحرک
6. کنتاکت فرعی متحرک
7. کنتاکت اصلی ثابت
8. کنتاکت فرعی ثابت
9. مجموعه نازل و پیستون
10. دوشاخه داخل پل
11. جاذب رطوبت و گازهای اضافی
12. شفت پل
13. دریچه اطمینان
کنترل نهایی
کنترل نهایی محصول یکی از بخش های حساس امور کنترل است. این بخش مسئولیت تست عملکرد و بررسی و مطابقت مشخصات کلیدهای تولید شده با بالاترین استانداردها را به عهده دارد. این بخش که بررسی ها و کنترل های خویش را مطابق با استاندارد بین المللی IEC56 انجام می دهد با دارابودن سیستم کنترل کامپیوتری، دستگاه های کنترل شده را به دقت کنترل نموده و نتایج تست را ضمن ارائه به مصرف کننده، به عنوان سوابق جهت مراجعات از جمله تعمیرات پس از فروش بایگانی می نماید. در این بخش ابتدا مقاومت اهمی کنترل می شود. سپس عملکرد تجهیزات الکتریک با ولتاژ نامی (حداقل و حداکثر ولتتاژ نامی) بررسی می گردند. پس از این مرحله کلید قدرت با سیستم پیشرفته کامپیوتری مرحله تست و اندازه گیری سرعت قطع و وصل را سپری نموده و با آزمایش عملکرد رله پرایمر جریان اضافی به بخش تست دی الکتریک ارسال می شود. در بخش تست دی الکتریک کلیدهای قدرت با ولتاژ فرکانس 50 مطابق استاندارد به مدت یک دقیقه آزمایش شده و تجهیزات الکتریکی مربوطه آنها با ولتاژ 2 کیلوولت و فرکانس 50 تست می گردند.
14.

مزایای کلید قدرت گازیFP :
* زمان نصب کم به جهت طراحی مناسب برخورداری
* از مکانیزم ساده و استهلاک ناچیز و بدون نیاز به تعمیرات (محدود به روغن کاری قطعات) که بدین جهت به عنوان کلیدهای بی نیاز به تعمیرات، از آنها یاد می شود.
* کلیدهای قدرت FP مجهز به چرخ روی ارابه بوده و می تواند به صورت کلید قدرت کشویی در تابلوهای مربوطه استفاده شود.
* والو شارژ و دشارژ گاز در دسترس بوده و بازرسی فشار گاز به سهولت و توسط یک مانومتر معمول امکانپذیر است.
* به خاطر فشار نامی نسبتا پایین پل ها (5/3 بار در 20 درجه سانتیگراد) عملکرد این کلید کاملا ایمن و بدون هیچ گونه خطر می باشد.
* از آنجائیکه پل های کلید قدرت جدا از یکدیگر هستند امکان تعویض و جایگزینی پل معیوب احتمالی با یک پل جدید در کمترین زمان امکانپذیر است.
* به منظور ایمنی بیشتر برای شرایط و فشار غیر نرمال، هر پل از کلید قدرت مجهز به یک دریچه ایمنی مخصوص است.
* برای اطمینان از کیفیت گاز کلید قدرت، هر پل از کلیدئ قدرت دارای ماده جاذب رطوبت در داخل پل می باشد که موجبات جذب رطوبت و گازهای به وجود آمده در اثر سویچینگ کلید قدرت را فراهم می سازد.

دیاگرام خط تولید :

مدیریت:
در این کارخانه به این صورت است که تمام کارگران هر 3 ماه در یکی از بخش های یک قسمت کار می کنند تا اینکه به کلیه کارهای آن قسمت آشنا باشند و بتوانند در هر قسمتی کار کنند چون وقتی یکی از کارگرها به مرخصی رفت افراد دیگر بتوانند جای او را پر کند . نیز استخدام به صورت قراردادی و با در نظر گرفتن سابقه کار است.
مدیر عامل که وظیفه نظارت بر خریدها و فروش ها و کل کارهای کارخانه را دارد.
قائم مقام تحت نظارت مدیر عامل جانشین اوست.
معاونت کارخانه که کارهای مربوط به کارخانه را دارد.
معاونت مالی و اداری که تمام کارهای حسابداری و مالی را انجام می دهد.
معاونت بازرگانی و فروش هم کارهای مربوط به قراردادهای خرید و فروش محصول و غیره
میریت آموزش مسئول آموزش و تربیت به کارگران جوان است.
مدیریت کنترل که مسئولیت کنترل محصول و نظارت بر زیردستان خود را دارد.
و دیگر مدیریت ها که هر کدام بسته به قسمت کاری خود وظیفه نظارت و کنترل بر آن قسمت را دارند که به ترتیب مسئولیت ها کمتر می شود تا به کارگران ساده می رسد و غیره
و فلوچارت سازمانی نشان دهنده این عملکرد است.
فلوچارت سازمانی

جدول زمانبندی خط تولید
مدت زمان تولید یک کلید گازی FP حدود 6 ماه است.
تحویل به مشتری
تحویل به انبار
کنترل نهایی
قسمت مونتاژ
کنترل گاز و کامل شدن قسمت قدرت
مدار فرمان
تراشکاری
قسمت تراشکاری ریخته گری
خریدو تولید مواداولیه
قسمتهای محصول
زمان تولید


1
هفته
فروردین


2


3


4


1
هفته
اردیبهشت


2


3

4

1
هفته
خرداد

2

3

4

1
هفته
تیر

2

3

4

1
هفته
مرداد

2

3

4

1
هفته
شهریور

2

3

4

نمودار دایره ای

محاسبات مالی شرکت
سرمایه اولیه
مواد اولیه
ساختمان ها
وام ها
تجهیزات
آب و برق و سوخت
حقوق کارگران
3000000000
60000000
270000000
20000000000
7500000000
2000000
212000000

محاسبات سرمایه ساختمان ها:
قیمت هر متر زمین (ریال)700000*200m=140000000ریال

هزینه های محیط سازی به علاوه قیمت زمین حدود می شود.

حقوق کارگران طبق مدرک و سمت کاری در جدول آماده است:
مدیرعامل
معاون
فوق لیسانس
لیسانس
فوق دیپلم
دیپلم
8000000
6000000
4500000
3500000
2000000
1500000

جمع حقوق کارمندان کارخانه در طول یک ماه:
93000000= 1500000*62 = دیپلم
46000000 = 2000000*23= فوق دیپلم
45500000 = 3500000*13 = لیسانس
13500000= 4500000*3= فوق لیسانس
8000000 = مدیرعامل
6000000 = معاون
ریال 212000000 = حقوق کل کارمندان و کارگران
هزینه مصرفی کارخانه آب، برق، گاز و سوخت:
برق کارخانه طبق قرارداد با شرکت برق شهر به صورت رایگان است چون کلیدهای خراب شده اداره برق به صورت رایگان در کارخانه تمیز می شود سپس در مقابل کارخانه پولی از بابت برق مصرفی پرداخت نمی کند.
آب:
هزینه آب مصرفی سالیانه (ریال) 32805 = 15*270*1/8
سوخت:
هزینه مصرف سوخت سالیانه (ریال) 514310 = 10*51431
سود سالیانه و کلی کارخانه:
6000000000= 1220*5000000 = قیمت هر کلید به تومان
4500000000- 6000000000=4500000000 = کل هزینه های انجام شده
1500000000 =
استهلاک:
استهلاک ساختمان ها حدود 2% است که می شود:
ریال 5400000 = 2%*270000000
استهلاک تجهیزات عبارت است از:
ریال 450000000 = 6%* 7500000000
جمع استهلاک ها 455400000 = 450000000 + 5400000
سود خالص 1044600000=455400000 – 1500000000
نتیجه گیری:
در مورد نسبت های مالی چه از نظر مقدار نسبت ها و چه از نظر اقلامی که برای محاسبه یک نسبت مورد استفاده قرار می گیرند روش استاندارد و یکنواختی وجود ندارد و تحلیلگران مالی با توجه به نیازی که دارند نسبتهایی را تعریف و مورد استفاده قرار می دهند.
استفاده کنندگان از صورتهای مالی که عمدتا سیاستمداران، بانکداران، مراجع مالیاتی، مشتریان، فروشندگان و سرمایه گذاران جدید می باشند هر یک با توجه به نیازهای خود به نسبت های خاصی تکیه می کنند. نکته دیگر اینکه یک نسبت محاسبه شده ممکن است مطلوب جلوه کند ولی با توجه به دوره های گذشته روز نامطلوبی را نشان دهد و بالعکس یک نسبت نامطلوب به روز درگذشته است وضعیت مطلوبی را برای آینده ترسیم کند.
با توجه به مطالب فوق باید متذکر گردید که یک نسبت به طور مطلق نمی تواند نشانگر یک واقعیت باشد بلکه همیشه برای قضاوت صحیح باید مجموعه ای از نسبت ها بر حسب نیاز و با در نظر گرفتن سایر عوامل مورد مقایسه و بررسی قرار گیرد. با توجه به این نسبت ها و شاخه ها و با درنظر گرفتن سایر عوامل مورد مقایسه و بررسی قرار گیرد. با توجه به این نسبت ها و شاخه ها و با درنظر گرفتن میزان سرمایه گذاری متقاضی به سرمایه گذاری کل، طرح از نظر اقتصادی دارای توجیه کافی است.
ذکر یک واقعیت نیز ضروری و لازم است و آن اینست که عملا قیمت فروش کالا را بازار تعیین می کند و به همین لحاظ قیمت فروش کلید گازی با توجه به قیمت کالاهای خارجی از نظر کیفیت بسیار عالی بوده و در سطح رقابت با نحصولات خارجی است.

منابع: تحقیق و بررسی از کارخانه کلید سازی قدرت

– 32 –


تعداد صفحات : 32 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود