تارا فایل

طرح کارآفرینی تولید مصالح ساختمانی


کارآفرینی

سرمایه مورد نیاز : 30 میلیارد ریال

پروژه کارآفرینی
عنوان پروژه
تولید مصالح ساختمانی
استاد مربوطه

دانشجو

رشته

سال تحصیلی

بند اول
بیانیه آرمان های کارآفرینی
" تولید مصالح ساختمانی "
تولید مصالح ساختمانی از جمله مصالحی که در نمای ساختمان ها به کار می رود. مصالحی از قبیل پلاستیک فشرده یا سنگ نماهای زینتی که از نظر کیفیت ، راحتی کار و ارزانی قیمت برای مشتری با صرفه باشد.
بند دوم
ایده یابی
ایده 1 :
تولید پلاستیک فشرده برای استفاده در نمای ساختمان که به آسانی نصب گردد و در برابر رطوبت مقاوم باشد ، وزن کمی داشته باشد و در طرح های متفاوت باشد و قیمت ارزانی داشته باشد.
ایده 2 :
تولید سنگ نماهای زینتی که در طرح و رنگ های متفاوت باشد. این مصالح علاوه بر مقاومت در برابر حرارت و رطوبت عایق صوتی هم می باشد و موادی که در این مصالح به کار می رود باعث می شود که باکتری ها و جلبک ها در میان سنگ ها به وجود نیایند.
ایده 3 :
تولید سنگ های مرمر و گرانیت که به صورت شیشه ای و نیم شیشه ای بوده و در برابر یخ زدگی مقاوم بوده و در رنگهای زیبا عرضه می شود.
بند سوم
غربال کردن ایده ها
ایده 1 :
نقاط قوت : پلاستیک ها موادی هستند که رطوبت در آنها اثر نمی گذارد و به دلیل وزن کمشان ، نیروی خیلی کمی به ساختمان وارد وارد می کنند و به آسانی نصب می شوند و این ایده از طرفی نقاط ضعف هم دارد و در زیر به آنها اشاره می شود :
نقاط ضعف : پلاستیک ها بعد از اینکه کارآیی خود را از دست دادند و باید دور ریخته شده و یا بازیافت شوند ، و با وجود اینکه پلاستیک ها در خاک زمان زیادی طول می کشد تا تجزیه شوند ، موجب افزایش هزینه ها برای بازیافت آنها می شوند که بارزترین نقطه ضعف این طرح می باشد.
ایده 2 :
نقاط قوت : این ایده با وجود اینکه تولید سنگ نماهای زینتی است و در طرح و رنگ های متفاوتی تولید می شوند ، دارای مقاومت در برابر حرارت و رطوبت هستند و کارآیی مناسبی را در ساختمان دارد و زیاد بودن طول عمر این مواد باعث جذب مشتری زیاد این نوع مصالح می شود و خواهان زیادی را به این نوع مصالح جلب می کند.
نقاط ضعف : این ایده با توجه به اینکه مشتری پسند است و نقاط ضعفی به خصوصی ندارد ، می تواند به عنوان برترین ایده انتخاب شود.

ایده 3 :
نقاط قوت : در برابر یخ زدگی مقاوم بوده و با توجه اینکه به صورت شیشه ای است ، زیبایی به خصوصی دارد.
نقاط ضعف : تولید این سنگ با توجه به اینکه در کشور زیاد است و هم چنین نبود سنگ مناسب برای تولید آن در این منطقه کمی این ایده را با مشکل مواجه می کند.
پس از غربال ایده ها نتیجه می گیریم که ایده دوم انتخاب مناسبی بوده است.

بند چهارم
امکان سنجی اولیه و انتخاب ایده
در این کار دسترسی به منابع محصول مورد نظر راحت تر است ، چون برای تولید این محصول باید از منابع طبیعی خاک و کوه ها استفاده کرد که موجود می باشد و از نظر سرمایه با توجه به اینکه این کار یک نوآوری در صنعت ساختمانی است و با توجه به اینکه مشتری پسند می باشد و دولت هم به خاطر نوآوری و کیفیت نوع کار برای تولید آن سرمایه گذاری خواهد کرد. و با توجه به اینکه این کار خواهان زیادی دارد و مشتری پسند است ، ارزش صرف زمان و ارزش صرف هزینه را دارد.

بند پنجم
تعریف و معرفی ایده
1- چرا فکر میکنیم که ایده ما خوب است؟
چون این کار یک نوع آوری بوده و تغییر و تحول زیادی را درساختمان های شهر ایجاد می کند و مشتریان زیادی را جلب خواهد کرد.
2- چه تفاوتی با کسب و کارهای مشابه دارد؟
با توجه به اینکه در کشور سنگ ها و مصالح زیادی ببرای استفاده در نمای ساختمان تولید می شوند و چون این کار یک تولید جدید است و کیفیت و زیبایی آن باعث می شود که از تولیدات مشابه برتری داشته باشد.
3- مشتریان ما چه کسانی هستند؟
کسانی که به زیبایی علاقه دارند و هنر و معماری را به مراتب بهتر از هر چیزی می دانند و متنوع بودن را به یکنواختی ترجیح می دهند و کیفیت کار را می پسندند.
4- محصول ما چه ویژگی هایی دارد؟
محصول ما با توجه به این که مشتریان زیادی را خواهد داشت ارزان بودن قیمت این نوع مصالح ویژگی خاصی اصلی آن به شمار می رود.
بند ششم
تعریف چشم انداز کسب و کار
با توجه به اینکه تولید این محصول یک نوآوری در کشور است و پیشرفت خوبی را در صنعت کشور ایجاد کرده است و این کار باعث ایجاد اشتغال می شود ، پیشرفت در این کار باعث می شود که هیچ رقیبی نخواهیم داشت و برترین عرضه کننده این نوع محصولات خواهیم بود.
بند هفتم
تحلیل SWOT کسب و کار
قوت ها :
نقاط قوت این کار یکی ، جدید بودن ایده می باشد و دومی اینکه کیفیت و برتری محصول به دیگر کارها می باشد و سومی اینکه جدید بودن کار باعث اشتغال می شود .
ضعف ها :
نبود مهندس و تکنیسین های ماهر به این کار .
فرصت ها :
با توجه به مشتری زیاد ، ترقی دادن محصول وکیفیت آن و فروش در نمایندگی های کشور .
تهدید ها :
داشتن رقیب در این کار .
بند هشتم
تدوین استراتژی اجرای ایده جدید
در این مرحله از پروژه باید به دنبال راه حل برای پیشرفت کار باشیم و باید اهداف بلند مدت و کوتاه مدت خود را مشخص کنیم و هدفی را که من در نظر دارم این است که محصول بهتری را تولید و به مردم عرضه کنم و برای هزاران نفر شغل ایجاد کنم.
1- تحقیقات بازار :
براساس تحقیقاتی که از بازار این محصول پیش بینی می گردد ، کیفیت این محصول در بازار خاص خواهد بود و مشتریان زیادی را جلب خود می کند. این کالا را می توان به صورت نمایندگی ها در شهرهای کشور و کشورهای دیگر به فروش گذاشت و با توجه به اینکه اینمحصول برترین کیفیت را خواهد داشت ، هیچ کالای جایگزینی به جای آن تولید نمی شود.
2- تحقیق و توسعه :
با تحقیقات فراوان و بالا بردن کیفیت محصول می توان کار را توسعه داد و به بهترین محصول رساند و بدین ترتیب هیچ رقیبی برای تولید این نوع محصول وجود نخواهد داشت.
3- برنامه ریزی و تخصیص منابع :
در این مرحله با برنامه ریزی و سازماندهی های دقیق از کار و انجام و تخصیص منابع ، یعنی طبقه بندی کار و منابعی که کار را به صورت منظم و تدریجی پیش خواهد برد در نظر گرفته ام.
4- تامین وتدارکات :
در این مرحله از کار باید یک سری از کارها را در ابتدا انجام دهیم . مثلاً ؛ مکان مناسب برای احداث کارخانه و تامین مواد اولیه تولید این محصول که آسان و قابل دسترسی می باشد.

5- تولید :
تولید این محصول وفروش در بازار به نظر و سلیقه مردم بستگی دارد و من فکر کنم که نظر مردم به این محصول خوب باشد چون محصول ما یک محصول جدید خواهد بود.
6- بازار یابی و فروش :
محصول ما یک فرآیند نو و جدیدی نسبت به تولیدات محصول مشابه می باشد و برای فروش در نمایندگی های شهرها ، قیمت کالا را باید طوری تنظیم کرد که نسبت به محصولات دیگر شرکت ها کم بوده و این کم بودن قیمت باعث فروش خوب محصول خواهد بود.

بند نهم
امکان سنجی اقتصادی
1- از منابع مورد نیاز برای راه اندازی و توسعه برای کسب و کار جدید می توان به مواردی از قبیل : سرمایه کافی برای راه اندازی کار و متخصصین کارکشته را می توان نام برد .
2- بازاری که نیاز آن قرار است توسعه کسب و کار جدید برآورد شود این است که در مورد محصول خود تبلیغات کرده و نمایندگی های شرکت خود را در تمام نقاط کشور فعال سازد .
3- امکان استقرار کسب و کار وجود دارد چون محصول شرکت ما یک ابتکار جدید بوده و با سرمایه گذاری های سهامی عام و خاص می توان این امکان را ایجاد کرد .

" ارزیابی بازار محصول "
با برنامه ریزی های دقیق و ارزیابی بازار از محصول خود می توان این گونه بیان کرد که با توجه به این که محصول ما یک تولید نو است و تا به حال چنین محصولی تولید نشده است و با پیش بینی هایی که در این مورد شده است تقاضای بازار را می توان در این مورد برای آینده خوب تصور کرد .
" حجم و تقاضای بازار برای محصولات مورد نظر "
با توجه به کیفیت محصول خود و چون محصول ما فعلاً در جایی اجرا نشده است و این را می توان با اجرای چند پروژه خوب در مکان های مهم کشور می توان تقاضای بازار را برای محصول مورد نظر افزایش داد .
" مکان استقرار کسب و کار "
1- منابع مواد اولیه و سایر نهادها :
در این مورد می توان به سرمایه اولیه و مکان مشخص اشاره کرد و کار را پیش برد .
2- بازار فروش :
در این مورد این طور می توان گفت که با توجه به کیفیت محصول خود و تبلیغات در شرکت های ساختمانی وز از تبلیغات از طریق رسانه ها ، فروش فوق العاده ای خواهد داشت .
3- امکانات زیربنایی :
در این مرحله از کار باید در نظر داشت تولیدات ما طوری خواهد بود که نه تنها در کشور بلکه به سایر کشورها نیز صادر می شود و باید کار را به صورت مرحله ای شروع کنیم و از تمام امکانات اعم از امکانات دولتی و شخصی استفاده کنیم .
4- هزینه خرید و آماده سازی محل :
در این مرحله باید در نظر داشته باشیم که احداث یک شرکت تولیدی باید از سرمایه اولیه برخوردار باشد و هرچه هزینه ها را پاییندر نظر بگیریم ، می توانیم با صرفه جویی در هزینه و حساب شده و با حمایت سهام داران و دولت این کار را به اجرا بگذاریم .
5- تاثیر بر محیط زیست :
این کار از جمله از کارهایی است که بر محیط زیست اثر نمی گذارد ، چون که موادی که در این کارخانه استفاده خواهد شد از طبیعت برگرفته شده و از موادی که باعث آلودگی هوا می شود استفاده نخواهد شد.
بند دهم
امکان سنجی فنی
در این مرحله از پروژه کارآفرین به قابلیت های تکنولوژیک لازم برای تولید محصول خود توجه می کند .
1- تجهیزات و ماشین آلات
تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز را با توجه به تولیدات محصول خود و با استفاده از دستگاه های موجود در کشور ، کار خود را پیش خواهم برد .
2- مهارت و تخصص
در این کار از مهندسین و تکنیسین های کار کشته استفاده خواهم کرد .
3- دانش فنی
یک کار آفرین برای راه اندازی کسب و کار باید از دانش کافی برای کار خود برخوردار باشد و باید از دانش فنی متخصصین استفاده کند .
4- سازمان و مدیریت
در این مرحله از پروژه با برنامه ریزی های دقیق از کار و با مدیریت منظم و سازماندهی گروه کاری ، باید کار را به اجرا در آورم.
در امکان سنجی فنی کار آفرین باید به سه سوال پاسخ دهد :
1- آیا تکنولوژی مورد نیاز ، قابل دسترسی است ؟
تکنولوژی قابل دسترسی است و با وجود مهندسین برجسته و پیشرفته علم ، اجازه امکان این کار را می دهد .
2- تکنولوژی مورد نیاز را چگونه و با چه هزینه ای می توان تهیه کرد ؟
تکنولوژی مورد نیاز را می توان با تحقیقات دقیق در مورد تولید محصول مورد نظر به دست آورد و هزینه اولیه کار را می توان توسط دولت و با برنامه ریزی های دقیق مالی می توان کار را به اجرا درآورد .
3- آیا امکان توسعه تکنولوژی وجود دارد ؟
بلی ، چون یک کارآفرین باید این را بداند که قبل از شروع یک کار باید به تولید بعدی محصول خود فکر کند و این کار باعث امکان توسعه تکنولوژی می شود.
بند یازدهم
امکان سنجی مالی
" محاسبه مجموع هزینه های سرمایه گذاری "
الف – خرید زمین :
در این مرحله از کار باید این را به خاطر داشته باشیم که خرید زمین برای احداث کارخانه در ابتدا باید با قیمت مناسب خریداری شود .
ب – آماده سازی زمین :
در این مرحله از کار باید زمین مورد نظر را برای احداث کارخانه آماده کنیم .
ج – احداث ساختمان و تاسیسات :
در این مرحله از کار باید ساختمان کارخانه را با تاسیسات تهیه شده و با گروه های پیمان کاری احداث کنیم.
د – خرید ماشین آلات و تجهیزات :
بعد از احداث ساختمان کارخانه باید به خرید ماشین آلات برای تولید اقدام کنیم و باید پیشرفته ترین تجهیزات موجود خریداری شود .
و – هزینه های سرمایه ای قبل از تولید :
در این مرحله از پروژه هزینه های قبل از تولید را برآورد می کنیم و این کار یکی از مهم ترین بخش های پروژه است که باید با دقت کافی انجام شود .
" بررسی راه های تامین مالی سرمایه گذاری "
در این مرحله از پروژه کارآفرین باید به فکر تامین سرمایه برای شروع کار باشد و این کار را می توان با فروش سهام و با درخواست وام این مشکل را حل کند.
" ارزیابی سود آوری سرمایه گذاری "
کارآفرین این را باید بداند که محصول تولیدی خود را با چه معیار و میزانی به فروش بگذارد و نسبت به محصولات مشابه در بازار با چه قیمتی به بازار عرضه کند .

بند دوازدهم
امکان سنجی قانونی
" موضع فعالیت "
یک کارآفرین باید بداند محصولی که تولید می کند باید در راستای سیاست و قوانین کشور حرکت کند.
" مکان فعالیت "
فعالیت کار باید در مکانی باشد که حقوق شهروندی را زیر پا نگذارد ، یعنی کسی که کارخانه ای را احداث می کندنباید در مناطق مسکونی احداث کند ، چون سروصدای کارخانه موجب آزار و اذیت مردم می شود .
" معافیت های فعالیتی "
یک کارآفرین فکور می تواند با حمایت از تیم های ورزشی از دادن مالیات دولتی معاف شود و یک کار مردم پسند انجام دهد .
" مشوق های سرمایه گذاری "
کارآفرین در این مرحله می تواند با بهره گیری از دولت و سهام داران به کار خود ادامه دهد .

بند سیزدهم
امکان سنجی اجرایی
" 1- پیش بینی تقاضای آینده "
با توجه به تولید محصول خود و ابتکار جدید این کار نسبت به کیفیت محصول ما و محصولات مشابه ، می توان پیش بینی تقاضای آینده را خوب دانست .
" 2- بازار یابی "
الف – تقسیم بازار :
1- در تقسیم بندی فروش محصول در بازار ؛ عوامل جغرافیایی یکی از عواملی است که به محصول ما نظر مثبت را می دهد ، چون کیفیت و تنوع محصول ما در هر شرایط جغرافیایی قابل استفاده است و مطابق با هر شرایط تولید می شود .
2- عوامل دیگر این مرحله ؛ عوامل جمعیتی است که با توجه به متفاوت بودن محصول تولیدی ما و چون این محصول مشتری پسند است ، این عوامل را هم می توان با برنامه ریزی دقیق حل کرد .
ب – هدف گیری در بازار :
هدفی که برای فروش محصولات خود در نظر دارم ، استفاده از تبلیغات در رسانه ها و در نمایندگی هاشرکت در سراسر کشور می باشد .
ج – جایگاه یابی در بازار :
برای فروش محصولات خود در بازار باید در جایی از بازار مکان یابی کرد که مختص به این محصول باشد و کیفیت محصول این را به حقیقت می انجامد .
" 3- انتخاب علامت تجاری "
در این مرحله از پروژه باید یک علامت تجاری را برای محصول تولیدی خود انتخاب کنیم تا هیچ تقلبی نسبت به این محصول توسط دیگر شرکت ها نشود .
" 4- انتخاب کانال توزیع "
در این مرحله از کار برای اینکه فروش محصول خود را افزایش دهیم باید درصد خوبی را به فروشنده محصول تولیدیمان بدهیم و میزان فروش را به حداکثر برسانیم .
" 5- تجزیه وتحلیل رقابتی "
الف – رقبای حاضر در صنعت :
رقابت در کار باعث پیشرفت می شود و با بهترین کیفیت محصول می توان در بازار فروش از رقبا پیشی گرفت و باعث افزایش فروش می شود .
ب – توسعه بالقوه محصولات جایگزین :
در این مرحله باید با پیشرفت کار محصولات خود را توسعه دهیم و با علم روز پیش برویم .
ج – توان بالقوه برای ورود رقبای جدید :
یک کارآفرین باید همیشه پیشرفت کار و کیفیت محصول خود را در نظر داشته باشد تا هیچ رقیبی توان رقابت نداشته باشد .
د – قدرت چانه زنی عرضه کنندگان مواد اولیه :
با توجه به محصول تولیدیمان و کیفیت آن در بازار باید با برنامه ریزی هایی که برای تولید انجام می دهیم بتوانیم مواد اولیه محصول را با پایین ترین قیمت خریداری کنیم تا ضرر مالی در این مرحله نداشته باشیم .
و – قدرت چانه زنی مصرف کنندگان :
کارآفرین باید با افزایش کیفیت محصول خود و هم چنین کاهش قیمت فروش محصول خود در بازار ، باید چانه زنی را از مصرف کنندگان بگیرد .
" 6- مراحل بررسی امکانات و اطلاعات مورد نیاز "
الف – مطالعه محل مورد نظر برای ایجاد کسب و کار :
کارآفرین باید با تحقیقات و برنامه ریزی های دقیق از محل مورد نظر برای تولید محصول خود ، مشخص کند که آیا محلی را که برای تولید انتخاب کرده ایم امکانات لازم را داراست یا نه ؟ امکاناتی از قبیل ، آب و برق وگاز و تلفن و راه های حمل و نقلی و ….

" 7- برنامه سازمانی "
1- قوانین و مسئولیت ها :
در این مرحله باید قوانینی را در شرکت وضع کرد و به هر شخصی مسئولیتی را داد که باید با توجه به نوع مسئولیتش آن را به نحو احسن انجام دهد .
2- سوابق تیم مدیریتی :
یک کارآفرین باید برای پیش بردن کارها به طور منظم از مدیران کار کشته و با تجربه استفاده کند تا سازمان کاری را در برنامه اش دارد به نحو احسن پیش برد .
3- تعداد کارکنان :
در این مرحله کارخانه نسبت به کار موجود در آن باید کاکنان خود را تعیین کند و باید به تعداد دستگاه های کاری ، کارگر انتخاب کند .
" 8- خلاصه مدیریتی "
الف – خلاصه مختصری از طرح کسب و کار :
من هدف و تولیدی که برای محصول خود دارم این است که با ایجاد اشتغال و درآمد به خود و دیگران بتوانم اهدافم را طی کنم و این هدف من در راستای زیبا سازی شهر بوده و یک تکنولوژی نو بوده و این کار باعث پیشرفت در کشور بوده و درهای ترقی را باز می کند و این کارخانه از جمله از کارخانه هایی است که به طور مستقیم و غیر مستقیم برای مردم شغل ایجاد می کند.
ب – خلاصه مختصری از تخصص ها :
تخصص در کار و شناخت در آن مورد باعث پیشرفت زیاد در کار می شود و با ایجاد گروه های کاری متخصص و ایجاد دوره های آموزشی در مورد تولید شرکت و کار ، این امکان را به کار آفرین می دهد که تا تولیدات خود را به حداکثر برساند و یک کارآفرین خود باید در مورد شرکت تولیدی خود مهارت ، دانش وتخصص کافی داشته باشد
ج – مروری از بازار هدف :
تولید محصول جدید همیشه در بازار فروش خوبی خواهد داشت و یک کارآفرین باید این را بداند هدفی را که در مورد بازار در پیش رو گرفته است باید در راستای توسعه و پیشرفت کار باشد .
د – مروری از استراتژی کسب و کار :
در این مرحله با توجه به مطالب ذکر شده کار آفرین با تحقیقات لازم از بازار نیاز مشتری ، ترجیحات مشتری ، کالای جایگزین ، مکان فروش و میزان فروش خود را مشخص می کند و با تحقیق و توسعه در مورد طرح خود ، کار خود را پیش ببرد و با سازماندهی از کار و کارخانه و با تجهیزاتی که در این مورد اقدام شده می توان تولید را به اوج تولید رساند .

فهرست مطالب
بند اول – 2 –
بیانیه آرمان های کارآفرینی – 2 –
بند دوم – 2 –
ایده یابی – 2 –
بند سوم – 3 –
غربال کردن ایده ها – 3 –
بند چهارم – 4 –
امکان سنجی اولیه و انتخاب ایده – 4 –
بند پنجم – 5 –
تعریف و معرفی ایده – 5 –
بند ششم – 6 –
تعریف چشم انداز کسب و کار – 6 –
بند هفتم – 6 –
تحلیل SWOT کسب و کار – 6 –
بند هشتم – 7 –
تدوین استراتژی اجرای ایده جدید – 7 –
بند نهم – 8 –
امکان سنجی اقتصادی – 8 –
بند دهم – 10 –
امکان سنجی فنی – 10 –
بند یازدهم – 12 –
امکان سنجی مالی – 12 –
بند دوازدهم – 14 –
امکان سنجی قانونی – 14 –
بند سیزدهم – 15 –
امکان سنجی اجرایی – 15 –

– 20 –


تعداد صفحات : 21 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود