تارا فایل

طرح کارآفرینی تولید فیوزهای انفورماتیک




فصل اول معرفی محصول

مقدمه:
حفاظت از سیستم های قدرت و تجهیزات بزرگ و کوچک آن یکی از مهمترین وظایفی است که باید به بهترین صورت انجام پذیرد تا ثبات پایداری و فعالیت دایم سیستم تضمین شود . این مسایل به ویژه در سیستم توزیع انرژی الکتریکی که پیچیده ترین بخش در سیستم بزرگ قدرت به شمار می آید از اهمیت بیشتری برخوردار است چرا که از این سو بیشتر اشتباهات و خطاها در سیستم توزیع رخ می دهد و از سوی دیگر ارتباط نزدیک آن با مصرف کنندگان انرژی الکتریکی ضرورت عمل کرد صحیح و مداوم آن بیشتر می کند عمل کرد درست سیستم توزیع نه تنها به دقت بلکه به تنظیم درست تجهیزات حفاظتی نیز بسیار وابسته است زیرا این تنظیم درست و به هنگام باعث که خطای پدیده آمده در سیستم توزیع به سرعت و با دقت بر طرف شده و کیفیت برق رسانی بهبود یابد.
یکی از مهمترین عوامل توسعه اقتصادی – اجتماعی در هر کشور کیفیت منابع تامین برق آن کشور است تقریبا 75% تلفات زمان مصرف کنندگان ناشی از خطاهایی است که تامین برق در سطح ایمنی بسیار بالا از ناحیه تولیدکنندگان می باشند.
با این اندیشه که فیوزها در توضیح برق نقش مهم و اساسی را دارند بر آن شدیم تا این طرح را به رشته تحریر درآوریم.

خلاصه طرح:
کاری که شما هم اکنون در دست دارید یک پروژه تقریبا کامل می باشد با تمام نکته های لازم که بتواند سوال های مطرح شده شما را جواب دهد البته من در این پروژه نتوانستم آن سوددهی که می خواستم بدست بیاورم و فکر می کنم دلیلش هم بر می گردد به زمان کوتاهی که داشتم. امیدوارم توانسته باشم که کار خود را به نحو احسنت انجام داده باشم.
خلاصه طرح را بدین صورت می باشد که طرح یک طرح پنج ساله می با شد و تقریبا بعد از پنج سال به سود سر به سر می رسد و با یک سرمایه گذاری متوسط می توان کار را شروع کرد البته در این کار هرچه تکنولوژی ساخت بهتر و حرفه ای تر باشد به نظر می رسد سوددهی بهتری داشته باشد در این کار ما به زمینی تقریبا حدود 7000 متر نیاز داریم که تشکیل شده از 2400 متر و دو انبار و تعمیرگاه و …..
مواد اولیه ای که برای ساخت کلید مینیاتوری لازم می باشد عبارت است از پودر باکالیت، ورق آهن، آلومینیوم و سیم مسی (برای سیم پیچی بوبین) می باشد. تعداد نیروی کاری که در این کارخانه استفاده شده است 58 نفر می باشد.
در داخل ساختمان تولید دستگاه های سنگین و غیر سنگینی می باشد که عبارت اند از :
1. سه عدد پرس چهل تن
2. دو عدد پرس بیست تن
3. دو عدد پرس دوازده تن
4. پنج دستگاه سری تراش که کار تراشکاری را برای ما انجام می دهند.
5. یک کویل پیچ
6. یک تسمه کن
7. سه دستگاه تزریق
8. یک دستگاه جوش پلاتین
9. یک سری پنج تایی گیوتین ، دو دریل رو میزی و نقاله مونتاژ
معرفی محصول:
طرح تهیه شده در مورد تولید کلید های مینیاتوری تک فاز می با شد و البته
کلید های مینیاتوری سه فاز هیچ گونه فرقی به لحاظ سا ختمانی با کلید های
مینیاتوری تک فاز ندارد و در کلید های مینیاتوری سه فاز سه عدد کلید
مینیا توری تک فاز در کنار یکدیگر قرار می گیرد که هر کدام یک فاز از جریان برق کنترل می کند ولی در صورت بروز اشکال در یک فاز از جریان برق در کلید دیگر نیز از کلید اولی به شکل مکانیکی فرمان گر فته و جریان قطع می کند .
تنها فرق بین کلید های تک فاز و هر کدام از کلیدهای سه فازدرهمان مکانیزم ربط دهنده سه کلید است از کلید های مینیاتوری جهت قطع و وصل جریان و همچنین حفاظت استفاده می گردد ، چون در صو رت بروز اشکال و ا فزایش جریان کلید سریعا قطع خواهد شد .
موارد استفاده این کلید هم در تابلوی برق سا ختمان و هم در تابلوی برق
ماشین آلات است.
امروزه مصرف این کلید بسیار زیاد است . چون این کلید در حقیقت هم کلید
بوده و هم به عنوان فیوز اطینان عمل می کنند.
در این طرح نقشه قطعات مربوط به کلید مینیا توری 25آمپر می باشد و تعداد تو لید به اندازه تولید یکسال می باشد.
به علت مشخص نبودن تولید در یکسال تعداد مورد نظر به صورت بالا بیان شده است . روش کار در تهیه این طرح بدین شکل بو ده است که نمونه تولیدی کارخانه آلمانی انتخاب گردیده است و پس از مو نتاژ تمامی قطعات نقشه، قطعات رسم شده و همچنین جنس مواد قطعات تعیین شده و سپس نحوه ساخت هر قطعه از ماده خام تا قطعه سا خته شده مشخص گردیده است.

ویژگی و مشخصات عمومی و فنی محصول:
برای شروع این کار فکر نمی کنم نیاز به دفاع فنی محکمی از این محصول باشد چرا که روزانه مقدار زیادی از این فیوز در کارخانجات – مکان های عمومی – ساختمان های اداری و مسکونی استفاده می شود و این نشان دهنده کیفیت ایمنی و کاربرد ساده این محصول می باشد پس خیلی راحت می توان گفت که این محصول (فیوز مینیاتوری) جای خیلی از فیوزهای دیگر از جمله فیوز فشنگی – فیوز بکسی – فیوز شیشه ای و فیوز ذوب شونده را گرفته است از طرف دیگر این محصول می تواند به عنوان کلید در مدار استفاده شود این خاصه به تنهایی می تواند این فیوز را با فیوزهای دیگر متمایز کند و از نظر کیفی و کمی برتر نماید. چون این عنصر هم در برابر اتصال کوتاه که همان اضافه جریان می باشد و هم در برابر اضافه بار می تواند حفاظت را به خوبی انجام دهد که از آن به عنوان یک کلید ترمیک کوچک نام برد.
به طور کلی کلید های مینیاتوری به دو دسته عمده تک فاز و سه فاز تقسیم می شود. که هر کدام از این دسته ها بر اساس مواد مصرفی در ساخت و آمپر کارکرد به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. کاربرد این فیوز ها به خاطر زیبایی نسبت به سایر فیوزها وسیع تر می باشد و البته شکل ظاهری این فیوزها همگی به یک شکل می باشد.این محصول در ایران با تعرفه گمرکی شماره 19/85 الف شناخته شده است.
این محصول که یک وسیله ایمنی می باشد در برخی موارد می توان فیوز فشنگی را جایگزین آن نمود اما مزیت این فیوزها در این است که به عنوان کلید نیز به کار می روند.
در تولید این محصول سعی شده که از مواد اولیه مرغوب و بهترین روش تولید استفاده شود و تکنولوژی ساخت آن به این صورت است. کلیه قطعات از لحاظ ساخت و تولید شامل دسته های زیر می باشد:
1- قطعات پرسکاری:این قطعات از ورق متوسط توسط پرسکاری شکل می گیرند. در پرسکاری قطعات عملیات برشی- خم و فرم انجام می شود. جهت خط تولید کلا 8 عدد پرسی ضربه ای 1-12-20و40تن انتخاب شده است .تعداد قالب های فلزی برای پرکاری تمامی قطعات فلزی کلید مینیاتوری حداقل 27 قالب است.
2- قطعات باکالیتی: به منظور بالا بردن در تولید قطعات باکالیت به جای پرس پخت با کالیت دستگاه تزریق در نظر گرفته شده است. البته پودر باکالیت تزریقی از پودر باکالیت معمولی گران تر است ولی به علت سرعت بالاتر و همچنین کیفیت بهتر قطعات این روش پیشنهاد گردیده است برای تزریق باکالیت از دستگاه تزریق پلاستیک استفاده می شود . فقط سیستم انتقال مواد آن قوی تر است. تعداد قالب های تزریق باکالیت برای کلید های مینیاتوری دو عدد می باشد .
3- تزریق پلاستیک: جنس قطعات پلاستیکی از پلی پروپیلین بوده و حداقل دو عدد قالب تزریق پلاستیک برای ساخت قطعات مورد نیاز است.
4- قطعات سری تراشی: محور ها و پین ها هسته بوبین وهمچنین پیچ و مهره های تنظیم با دستگاه سری تراش زده می شود .
5- تمیزکاری: قطعات تزریق شده و همچنین پرسکاری باید شستشو شده و سپس پوششهای کروماته و نیکل مات روی قطعات داده می شوند . و برای از بین بردن پلیسه ها از ماشینهای مخصوص استفاده می شود.
6- جوش پلاتینها: پلاتینها یا کنتاک های کلید مینیاتوری توسط دستگاه مخصوص به پایه های خود جوش می خورد.

بررسی قابلیت های جذب بازار و قیمت فروش محصول :
کلیدهای مینیاتوری سه فاز و تک فاز در تابلوهای برق ساختمان ها و همچنین کارخانجات و ماشین آلات مورد مصرف عام دارد : این کلید ها ضمن قطع و وصل بودن خطر و مناسب جریان برق عمل فیوز را انجام می دهد . در حال حاضر به علت زیاد بودن قیمت این کلیدها ممکن است در مواردی به جای استفاده از این کلیدها از کلید های بدون حفاظ و نامطمئن جهت قطع و وصل جریان برق استفاده شود در صورت تولید کلید مینیاتوری در داخل و عرضه آن با قیمت پایین تر مواد مصرف آن نیز افزایش خواهد یافت. این محصول از لحاظ ایمنی در سطح بالاتری قرار دارد و در اکثر موارد استفاده به بهترین نحو ممکن ایفای نقش نموده است و اکثریت مردم به لحاظ ظاهر ساده.- زیبا یی و عملکرد مطلوب در مصارف عمومی از آن استفاده می نمایند
به طور کلی وقتی که یک محصول در شرایطی تو لید شود که امکان رقابت با سایرتولیدکنندگان باشد امکان ارتقاء سطح کیفی محصول وجود دارد و این محصول نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد و اگر پس از تولید این محصول از لحاظ کیفی سطح آن را بالاتر ببریم می توانیم سطح وسیعی از بازار مصرف را جذب نماییم. کلیه مواد اولیه این محصول از داخل کشور و از شهر های مجاور کارخانه تامین می شود و به علت فزونی مواد در بازار کم می باشد به جای این محصول از سایر وسایل همچون کلید ها و فیوزها می توان استفاده نمود. اما مزیت این محصول به این است که دو کار را به طور همزمان انجام می دهد یعنی عمل حفاظت در مقابل اضافه بار و قطع و وصل مدار را می تواند انجام دهد پس از تولید این محصول به میزان پیش بینی شده و بعد از گذشت زمان و مشاهده جواب دهی محصول در بازار داخلی شاید امکان صادرات وجود داشته باشد و در مرحله اول هدف ما پوشش بازارهای داخلی می باشد .

معیارهای مصرف (مثل ایمنی – بازدهی ………)
مصرف این قطعه در تابلو های برق و در مصارف خانگی اداری تجاری و صنعت در ما شین آلات می توان گفت در هر مدار که یک مصرف کننده دارد برای حفاظت آن وسیله برقی به کار می رود و در خانه ها و ادارات برای حفاظت سیم کشی ساختما ن و واحدهای تجاری و اداری به کار می رود و می توان گفت این قطعه الکتریکی یکی از مهمترین اعضای تشکیل دهنده یک مدار الکتریکی می باشد که وجود آن لازم می باشد و از لحاظ ایمنی یکی از وسایل حفاظت خوب و دقیق می باشد که ماشین آلات و سیم کشی های ساختمان ها را در برابر دو عامل مهم که به آنها خسارت وارد می کند حفاظت می کند که آن دو مورد:
1- حفاظت در برابر اضافه جریان 2-حفاظت در مقابل اضافه بار
و مصرف دیگر آن به عنوان کلید به کار می رود که می توان در ابتدای هر مدار به کار برد که برای قطع و وصل کردن جریان آن مدار به کار می رود.

فرهنگ عمومی(اهمیت شکل ظاهری و زیبایی و ……)
به دلیل زیبا بودن حالت خاصی که این کلید فیوز دارد می توان در همه جا از خارج و داخل تابلوهای برق از آن استفاده کرد و به خاطر مکعب مستطیلی بودن آن از لحاظ اشتغال جا می توان گفت که جای کمی در تابلوی برق به خود اختصاص می دهد.چون این قطعه بصورت استاندارد تولید شده و افراد غیر متخصص نمی توانند به داخل آن دست پیدا کنند تا از آن به طور ناصحیح استفاده شود و قابل تعمیر نمی باشد. پس از ایمنی بالایی برخوردار است . و در صورت بروز اشکال و نقص در آن باید حتما آن را تعویض کرد.

روند تقاضا و سطح نیاز جامعه
ازآن رو که در جامعه ما روند رو به رشد در ساخت و ساز و تو سعه صنایع می باشد نیاز مبرم به این قطعه می باشد که نیاز مستمر می باشد و تا اشباع بازار مدت زیادی لازم است که جامعه ما از ساخت و ساز توسعه دور شود و در آن صورت که هیچ امکانی برای تعمیر این قطعه نیست و در صورت خرابی و ایجاد اشکال در آن حتما باید آن قطعه را تعویض کرد. بنابراین نیاز و تقاضا در جامعه در حال حاضر زیاد می باشد.

محل یا محلهای تامین مواد اولیه
به خاطر آنکه برای تامین مواد اولیه این محصول از ورق آهن آلومینیوم و سیم مسی و پودر باکالیت استفاده می شود می توان تمامی مواد اولیه را از داخل کشور تهیه کرد و ورقهای مورد نظر را می توان از بازار آهن در تهران تهیه و پودر باکالیت را از بازار مواد شیمیایی در تهران تهیه نمود که باید جایی انتخاب شود که به این منابع نزدیک باشد.

بررسی قیمت و امکان صادرات و مسئله رقابت ها
به دلیل اینکه این محصول به تازگی و در چند سال اخیر در کشور تولید می شود و از فن آوری روز بر خوردار نمی باشد. و تکنولوژی ساخت و نقشه های آن از نمونه های داخل تهیه می شود پس نمی توان از آن انتظار داشت که به بازار خارج رقابت کند ولی می توان با بالابردن کیفیت و پایین آوردن کیفیت و پایین آوردن قیمت تمام شده می توان با رقیب داخلی رقابت کرد پس باید در روند تولید آن از افراد متخصص داخلی به خوبی استفاده کرد تا بتوان در آینده ای نزدیک به بازار خارج راه پیدا کرد.
قیمت متداول این محصول
در بازار با توجه به تولیدات کارخانجات متفاوت مختلف است و بین 22000تا 28000ریال می باشد ولی ما قصد داریم در این طرح با کمی کاهش قیمت و افزایش کیفیت محصول دلخواه مشتری را تولید نماییم و این شدنی است.

اهداف انتخاب طرح
از این طرح چند هدف کلی می توان پیگیری کرد. از جمله این اهداف می توان :
1-ایجاد اشتغال
2-نیاز جامعه
3- درآمدزایی
4- خودکفایی
– ایجاد اشتغال : با راه اندازی این طرح، شرکتی می توان ایجاد کرد که در حدود 50 تا 70 نفر را به خدمت گرفت و از بیکاران و متخصصان کارآمد که می توانند باعث پیشرفت شرکت باشند استفاده کرد و از افراد بومی آن محل (که بر حسب امتیاز بندی انتخاب می شود ) استفاده کرد که از مهاجرت ها به داخل شهرها ی بزرگ جلوگیری کرد و باعث رشد و رونق آن شهر مورد نظر شد.
– نیاز جامعه : امروزه در جامعه ما و در جهان مصرف برق روز به روز بیشتر و حساس تر می شود که استفاده از برق دارای خطر بوده و برای حفاظت از اشخاص و دستگاه ها باید از وسایلی استفاده نمود که یکی از این محافظ ها می تواند کلید مینیاتوری باشد که هم در برابر اضافه جریان و هم در برابر اضافه بار از خود عکس العمل نشان می دهد و در ایران مصارف زیادی دارد. در حال حاضر در شرکت تولید کمی می شود و مقادیر لازم دیگر از خارج از کشور وارد می شود که هم مصرف این کلید فیوز در تابلوی برق و هم در مصارف خانگی و اداری و صنعتی می باشد.
– درآمدزایی : با وجود نیاز زیاد و مبرم جامعه به این قطعه الکتریکی می توان با تولید زیاد و کیفیت بالا در حد بین المللی بازار داخل و حتی خارج را در دست گرفت که در مقابل هم برای اقتصاد جامعه و هم برای رفاه کارگران و کارمندان آن شرکت و همچنین باعث درآمد زیادی برای صاحب شرکت شود.
– خودکفایی : می توان گفت که مقدار زیادی از این عنصر الکتریکی از خارج کشور وارد می شود و باعث خارج شدن ارز مملکت شده و باعث تضعیف اقتصاد ملی شده و با تولید به اندازه نیاز و حتی بیشتر در داخل می توان دیگر از وارد کردن این عنصر جلوگیری کرد و باعث صادرات شد. که می توان در بازار بین المللی باعث ارزآوری شد.

سیاست گذاری دولت
با توجه به روند صنعت در کشور، دولت یکی از محورهای اصلی در جهت رشد و توسعه صنعت به شمار می رود. در برنامه چهارم توسعه تاکید فراوانی بر ایجاد فرصت های گوناگون در زمینه شکوفایی استعداد و خودکفایی در مورد انواع محصولات صنعتی شده است. یکی از این موارد محصولات الکتریکی و الکترونیکی بوده است. با توجه به پیشرفت قابل توجه علم برق و الکترونیک در ایران و همچنین نیاز جامعه به خدمت و تولیدات این قشر، دولت در صدد برآمد تا با تامین نیازهای این صنعت بتواند گامهای خودکفایی و حتی فراتر از آن، یعنی صادرات را سریع تر بپیماید و این امر میسر نمی شود مگر با توسعه تولید و همچنین و تبدیل علم نظری به علم صنعتی و همچنین استفاده از متخصصین این امر. در این راستا می بایست گامهای دولت در تامین نیازهای اولیه ی این قشر انجام بپذیرد به همین جهت دولت با ایجاد فرصت های شغلی و احداث تولیدی ها از قبیل کارگاه ها و کارخانجات تولید وسایل الکتریکی قدم در این راه نهاد و بهترین مکانها برای آغاز این کار پایتخت به شمار می رفت. زیرا دارای منابع و امکانات و نیروی انسانی مناسبی بود اما به علت تراکم شدید و همچنین مشکلات زیست محیطی ادامه کار برای کارخانجات سخت به نظر می رسید. از این رو برای حل این مشکل واز دست نرفتن منابع پایتخت بهترین راه حل، احداث این مرکز در حواشی شهر تهران بود که این امور زیر نظر نمایندگان ششم و همچنین فراکسیونهای اقتصاد و صنعت و برنامه ریزی دنبال شد و در مجلس هفتم پا به عرصه عمل گذاشت طبق این سیاست که از طرف مجلس اتخاذ و به دولت ارجاع داده شده بود دولت موظف به احداث مراکز تولیدی صنعتی شد که یکی از شاخه های این مراکز به صنعت الکتریسیته باز می گردد و طبق این مصوبه اولویت در احداث مراکز بازسازی آنها بود.
با توجه به این امور و ضوابط مرکز تولیدی صنعتی که بتواند پاسخگوی این صنعت باشد و همچنین بتواند از منابع مالی و پشتیبانی و همچنین از نیروی انسانی بهینه بهره مند گردد در یکی از شهرکهای تهران بزرگ به نام شهریار مورد نظر و برنامه ریزی قرار گرفت و تحقیقات در این مورد انجام گرفت .
با توجه به این طرح و تحقیقات انجام شده از سوی محققان و همچنین ارزشیابی در مورد بازدهی طرح و سوددهی آن برای پیشرفت و توسعه این صنعت مجریان طرح در صدد برآمدند تا با ارایه آن به شهرک صنعتی شهریار و مطالعه و نظردهی مسئولان امر در مورد این طرح و احیانا اصلاح و بازسازی این طرح را عملی کرده و ضمن تامین بخشی از نیازهای جامعه در مورد این محصول سبب ایجاد بازار کار و اشتغال شوند تا پله های رشد و ترقی با سرعت بیشتر پیموده و بتوان از خودکفایی بهره مند شد.
محدوده عرضه محصول حاصل از اجرای طرح
چون این طرح و احداث کارخانه آن در شهریار پیش بینی شده است پس باید در حیطه استان و کلان شهر تهران که بیشترین ساخت و ساز در آن و شهرک های اطراف آن و همچنین شهرک هایی که در حال احداث هستند و شهرستان هایی مانند : شهریار-هشتگرد-رودهن- بومهن- ورامین- قرچک و بسیاری از شهرک ها که به علت زیادی نام آنها به نوشتن چند نمونه نام آن شهرها اکتفا می کنیم که در حد آمار کشوری بیشترین مهاجرتها و ساخت و سازهای مسکونی، تجاری، اداری و شهرک های صنعتی در این شهرک ها و شهرها بیشترین آمار را به خود اختصاص می دهند.
با رشد و توسعه کارخانه و بالا برد تولید سالیانه به لحاظ این که شهرستان شهریار نزدیک به راه اصلی کشور می باشد می توان قطعه تولید شده را به تمامی کشور فرستاد و در تمام کشور مصرف کرد و با دیدی خوش بینانه از راههای بین المللی و فرودگاههای بین المللی مهرآباد و امام خمینی برای صادرات این محصول و گرفتن بازار جهانی چشم دوخت .
با توجه به سطح نیاز جوامع و همچنین سطح تاسیسات کشور این محصول را علاوه بر اینکه در کشور های عربی همسایه مانند: امارت، کویت، قطر و……صادر نمود.

فصل دوم

مقدمه:
تامین انرژی الکتریکی بدون وقفه در تاسیسات صنعتی و مراکز اقتصادی عاملی حیاتی است.: زیرا اطمینان بهره برداران را از تجهیزات و ماشین آلات الکتریکی ممکن می سازد.بهره برداری مطمئن و بدون وقفه انرژی الکتریکتی تا اندازه زیادی به خصوصیات و طرز کار وسایل کنترل کننده از جمله کلیدها بستگی دارد. در سالهای اخیر تولیدکنندگان تجهیزات الکتریکی بر اساس نیاز بازار، انواع کلیدها را با خواص الکتریکی و مکانیکی هماهنگ با شرایط بهره برداری و جنبه های اقتصادی تولید کرده اند . پیشرفت صنعت اتوماسیون نیاز به کلید های دستی یک فاز و سه فاز را در صنایع پیشرفته کم کرده است: اما از آنجا که هنوز بخش عظیمی از دستگاههای موجود از کلید های دستی گردان یک فاز و سه فاز استفاده می کنند و نیاز به تعویض -تعمیر و یا تبدیل به سیستیم های جدید دارند ضروریاست که ساختمان و تحولات آن شرح داده شود.

.
ساختمان کلید:

اگر چه کلیدهای الکتریکی با توجه به شرایط کاری و کاربردهای مختلف اختلافات زیادی از نظر شکل و اندازه ی ساختمانی دارند اما هر کلیدی دارای اجزای زیر می باشد :
1- کنتاکهای ثابت و متحرک
2- دسته فرمان قطع و وصل
3- ترمینالهای اتصال ورودی و خروجی
4- شاسی نصب قطعات
5- قاب محافظ
هر کدام از اجزای کلید نقش عمده و اساسی را در کلید بر عهده دارند.اما کنتاکتها به دلیل تحمل تنشهای مکانیکی هنگام قطع و وصل و تنشهای الکتریکی ناشی از نوع بار الکتریکی و تغییرات مقدار در طول زمان از اهمیت ویژه ای برخوردارند. ساخت کنتاکتها با توجه به جنس خاص و سرعت قطع و وصل و شکل آنها نیاز به تخصص های مختلف و تکنولوژی ویژه ای دارد. علل ایجاد تنشهای الکتریکی و مکانیکی و عوارض ناشی از آن و تجزیه و تحلیل علمی وتدابیر فنی برای مقابله با این عوارض و کاهش تنشها در کنتاکتها هنگام قطع و وصل مدار بسیار طولانی و پیچیده است.

انواع کلیدها:
از نظر ساختمانی کلیدها را به صورت اهرمی، غلتکی و زبانه ای می سازند که به شرح مختصر هر کدام می پردازیم.

کلید های اهرمی:
این کلیدها به وسیله یک اهرم به تیغه های متحرک کلید نیرو وارد کرده و آنها را به کنتاکتهای ثابت وصل می کند. از این کلیدها بیشتر در مدارهای جریان کم استفاده می شود. در صنعت به آن کلید چاقویی یا کلید کادری می گویند. در برخی از این کلیدها فیوز نیز تعبیه شده است.

کلید غلتکی:
این کلید از یک استوانه ی عایق ساخته شده است که حول محوری به صورت غلتک دوران می کند . بر روی استوانه نوارهای هادی ای قرار گرفته اند که با حرکت استوانه حول محورش کنتاکتهای ثابتی را به یکدیگر وصل یا همدیگر را قطع می کند. عمر مفید این کلید ها به علت تماس زیاد کنتاکتها کم است – بنابراین امروزه از آنها زیاد در صنعت استفاده نمی شود.

کلید زبانه ای:
امروزه در صنعت از کلیدهای زبانه ای به دلیل مزایای آنها نسبت به دو نوع دیگر استفاده ی زیادی می شود. (چون نسبت به کلید اهرمی جریان بیشتری از
خود عبور می دهد و نسبت به کلیدهای غلتکی عمر بیشتری دارند.)
در این کلید نوارهای هادی و تیغه های ثابت استوانه ای را طوری طراحی می کنند که برجستگی و فرورفتگیهایی داشته باشد و با حرکت استوانه به دور محور خود، زبانه بالا و پایین برود. زبانه مذبور کنتاکتهای متحرک (پلاتین ) را به کنتاکتهای ثابت وصل، یا از آنهاجدا ( قطع ) می کند. کلید زبانه ای به صورتهای توکار و روکار ساخته می شود. در این صنعت به این کلیدها ( کلید سلکتوری ) هم می گویند.
در کلیدهای زبانه ای علاوه بر اتصالات داخلی ممکن است در خارج چند پیچ به وسیله یک قطعه فلز مسی ثابت به یکدیگر اتصال یابند.

جدول لیست اجزاء و قطعات تشکیل دهنده محصول

ساختی یا خریدنی
تعداد
شماره نقشه
نقش و کاربرد
مشخصات فیزیکی
نام قطعه
ردیف
ساختنی
1
1
جهت بدنه
طبق نقشه
روکش کلید
1
ساختنی
1
2
جهت بدنه
طبق نقشه
روکش کلید
2
ساختنی
1
3
نگهدارنده
طبق نقشه
پین آلومینیومی
3
ساختنی
1
4
نگهدارنده
طبق نقشه
ورق آهنی
4
ساختنی
2
5
قطع و وصل
طبق نقشه
کنتاکت
5
ساختنی
1
6
بدنه
طبق نقشه
شاسی کلید
6
ساختنی
1
7
نگهدارنده
طبق نقشه
پین برنجی
7
ساختنی
1
8
نگهدارنده
طبق نقشه
تسمه نگهدارنده
8
ساختنی
1
9
قطع و وصل
طبق نقشه
کنتاکت
9
ساختنی
1
10
نگهدارنده
طبق نقشه
ضامن شاسی
10
ساختنی
1
11
نگهدارنده
طبق نقشه
پین پلاستیکی
11
ساختنی
1
12
نگهدارنده
طبق نقشه
میلگرد آهنی
12
ساختنی
1
13
نگهدارنده
طبق نقشه
میلگرد آهنی
13
ساختنی
1
14
نگهدارنده
طبق نقشه
میلگرد آهنی
14
ساختنی
1
15
نگهدارنده
طبق نقشه
ورق فیبری
15
ساختنی
1
16
اتصال دهنده
طبق نقشه
ورق اتصال دهنده
16
ساختنی
1
17
قطع و وصل
طبق نقشه
کنتاکت اصلی
17
ساختنی
1
18
نگهدارنده
طبق نقشه
پایه کنتاکت
18
ساختنی
1
19
نگهدارنده
طبق نقشه
پین نگهدارنده
19
ساختنی
1
20
اتصال دهنده
طبق نقشه
اتصال دهنده
20
ساختنی
1
21
قطع و وصل
طبق نقشه
شستی قطع و وصل
21
ساختنی
1
22
نگهدارنده
طبق نقشه
فنر پلاستیکی
22
ساختنی
1
23
نگهدارنده
طبق نقشه
نگهدارنده کنتاکتها
23
ساختنی
1
24
نگهدارنده
طبق نقشه
میلگرد برنجی
24
ساختنی
1
25
نگهدارنده
طبق نقشه
ورق برنجی
25
ساختنی
1
26
نگهدارنده
طبق نقشه
ورق آهنی
26
ساختنی
1
27
نگهدارنده
طبق نقشه
نگهدارنده ورق ها
27
ساختنی
1
28
نگهدارنده
طبق نقشه
میله برنجی
28
ساختنی
1
29
نگهدارنده
طبق نقشه
لوله باکالیت
29
ساختنی
1
30
تولید میدان مغناطیسی
طبق نقشه
کویل مسی
30
خریدنی
1
31
نگهدارنده
طبق نقشه
ورق آهنی
31
خریدنی
1
32
عایق
طبق نقشه
مقوا
32
خریدنی
1
33
نگهدارنده
طبق نقشه
ورق آهنی
33
خریدنی
1
34
نگهدارنده
طبق نقشه
ورق آهنی
34
خریدنی
1
35
نگهدارنده
طبق نقشه
تیغه نگهدارنده
35
خریدنی
1
36
نگهدارنده
طبق نقشه
ورق آهنی
36

بررسی مواد قطعات مورد مصرف و تشریح هر کدام به تفکیک بر اساس خصوصیات
روکش کلید : که از پودر باکالیت تولید شده و عایق بسیار عالی می باشد و از نظر مقاومت در برابر فشار عکس العمل خوبی نشان می دهد که برای روکش پشت کلید به کار می رود.
پین آلومینیومی : از جنس آلومینیوم بوده و برای نگاه داشتن درب کلید بکار می رود که پرچ شده و دیگر هر شخص نامشخص نتواند به داخل کلید دست پیدا کند.
ورق آهنی : ورق آهنی تسمه ای است که بدنه را هر چه محکم تر نگه داشته تا بر اثر فشار از هم باز نشود
کنتاکت : که به صورت نوارهای فلزی و با فاصله معین از هم قرار گرفته و به هنگام وصل کلید به هم فشرده شده و جریان برق را از خود عبور می دهد.
شاسی کلید : که از جنس پلاستیک و برای قطع و وصل نمودن کلید به کار رفته و عایق خوبی به شمار می رود و از پودر پلاستیک تولید می شود.
پین برنجی : که برای نگه داشتن کنتاک ها بر روی پایه کنتاکت به کار می رود و جنس آن از برنج است.
تسمه نگه دارنده : همان طوری که از اسم این قطعه پیداست برای نگه داشتن کنتاکت ها بر روی هم از تسمه استفاده می شود که کنتاکت ها به خوبی در سر جای خود باشند .
ضامن شاسی : برای این به کار می رود که شاسی کلید بر روی تسمه کنتاکت ها می باشد که از پلاستیک است و دارای خاصیت عایق می باشد.
میلگردآهنی : که با قطرهای 4/0، 5/2 میباشد که برای اتصال کنتاکت ها به سیم کوئل بوده و از آنجا به ترمینال های خروجی و ورودی کلید می باشد.
ورق فیبری : برای عایق کردن، برای جدا کردن قسمت الکتریکی از بدنه و برای اطمینان و ایمنی بیشتر به کار می رود.
ورق اتصال دهنده : این ورق تمامی کنتاکت ها را به هم اتصال داده و در موقع وصل کلید ارتباط آنها را برقرار می کند.
کنتاکت اصلی : که همان برقرار کننده جریان است و از ورق های فلزی آبکاری شده ساخته می شود.
پایه کنتاکت : برای نگهدارنده کنتاکت ها که بر روی آن کنتاکت ها سوار می شود و حالت اسکلت اصلی کنتاکت ها را دارد که از فلز و جنس آن از آهن می باشد.
پین نگه دارنده : این پین مانند تمامی پین های داخل این کلید وظیفه
نگه داشتن قطعه را دارد که فلزی بوده و کنتاکت ها را بر روی پایه ی
خود نگه می دارد.
اتصال دهنده : این قطعه از ورق آهن بوده و کنتاکت ها را به میلگرد اتصال می دهد.
شستی قطع و وصل : از جنس پلاستیک بوده و برای قطع و وصل نمودن کلید فیوز است و آن را به عنوان عایق که کاربر با قسمت برق دار کلید تماس پیدا نکند استفاده می کنند و دارای ضریب ایمنی بالایی می باشد.
فنر پلاستیکی : این فنر از جنس پلاستیک بوده و برای برگرداندن شاسی قطع و وصل به کار می رود و برای عایق بودن از جنس پلاستیک می باشد.
نگهدارنده کنتاکتها : این قطعه از جنس برنج بوده و برای محکم کردن و نگاه داشتن کنتاکتها در روی پایه ی خود به کار می رود.
میلگرد برنجی : همانند یک پین ایفای نقش می کند و کنتاکت ها را بر روی پایه خود نگاه داشته و حالت محوری دارد.
ورق برنجی : برای نگه داشتن حالت خاص کنتاکت ها می باشد که باید در سر جای خود قرار گیرد.
پین برنجی : که همانند ورق برنجی کارایی دارد ولی از جنس آهن بوده تا مقاومت مکانیکی بهتری داشته باشد.
نگهدارنده ورق ها : برای نگه داشتن این دو ورق برنجی و آهنی از ورقی دیگر برای مهار آنها در جای خود احتیاج است که از این نگهدارنده استفاده می شود.
میله برنجی : این قطعه برنجی با دستگاه تراش به حالت خاصی در می آید و برای محور کنتاکتهای اصلی به کار می رود که از مقاومت خوبی برخوردار است.
لوله باکالیت : برای نگه داشتن صفحه های نگه دارنده است که به عنوان پیل عمل و عایق هم می باشند.
کویل مسی : از سیم افشان تولید شده است و برای ایجاد میدان مغناطیسی در داخل کلید و کنتاکت استفاده می شود.
ورق آهنی : به عنوان هسته کویل مسی استفاده شده و جنس آن از ورق آهن است.
مقوا : برای عایق کردن کویل از کنتاکتها باید از مقوا استفاده نمود که ابعاد آن در داخل شناسنامه آمده است.
ورق آهنی : برای نگه داشتن مقوا در سر جای خود می باشد. همچنین برای محکم کردن مقوا با پین از ورق کوچک آهن استفاده می شود.
تیغه نگهدارنده : برای نگه داشتن مقوا و آن دو ورق آهنی می باشد.
ورق آهنی : که حالت فنری هم دارد برای فشار دادن این قطعات می باشد که به صورت محکم در کنار هم قرار می گیرد.
جدول لیست انواع مواد و قطعات مصرفی در تولید محصول

محل تهیه
شماره ترفه
کاربرد
تعداد
خام وسیله
ردیف
تهران
48191000
برای جمع آوری
برای هر 24 عدد کلید
کارتن
1
تهران
48191000
قرار دادن کلید
برای هر 1 عدد کلید
جعبه
2
تهران
39199090
بسته بندی
7سانت برای بسته بندی محصول
نوار چسب کاغذی
3
تهران
48219000
بسته بندی
جهت درج مشخصات
لیبل کاغذی
4
تهران
73181490
جهت تولید
در اندازه 15 و ضخامت 3
پیچ دو سو
5
تهران
76169290
جهت تولید
نمره 4
پرچ آلومینیومی
6
تهران
73201090
جهت تولید
قطر مفتول25/0و5/0 طول8و15
فنر
7
تهران
39173900
جهت تولید
قطر7
لوله باکالیت
8
تهران
48010000
جهت تولید
روغنی1/0
ورق مقوایی
9
تهران
48062000
جهت تولید
نور3/0
ورق مقوایی
10
تهران
3906720
جهت تولید
….قطر5/2
شلنگ
11
تهران
72085410
جهت تولید
روغنی ضخامت4/0و 3/0
ورق فولادی
12
تهران
72131010
جهت تولید
فولادی قطر 5/1 تا 6
میلگرد
13
تهران
8004400
جهت تولید
ضخامت1
ورق بی متال
14
تهران
38109000
جهت تولید
نیکل و مات
مواد آبکاری
15
تهران
38109010
جهت تولید
کروماتر
مواد آبکاری
16
تهران
84672120
جهت تولید
چند سایز مختلف
متر و قلاویزی الماسه
17
تهران
74072120
جهت تولید
برنجی قطر2و4
میلگرد
18
تهران
73182990
جهت تولید
برنجی قطر 5/1 و طول 18
پین
19
تهران
85073090
جهت تولید
باکالیت
پودر
20
تهران
39059290
جهت تولید
پلاستیک
پودر
21
تهران
74102200
جهت تولید
برنجی ضخامت2/1
ورق
22
تهران
72085200
جهت تولید
آهنی ضخامت5/0تا2/1
ورق
23
تهران
74102200
جهت تولید
آلیاژ سربی قلع ونقره
ورق
24
تهران
38101010
جهت تولید
شیمیایی
مواد چربی گیر
25
تهران
88807900
جهت تولید
برای برش.خم و فروکاری
قالب پرسکاری
26
تهران
35069090
جهت تولید
شادلاک
چسب
27

تهران
74153900
جهت تولید
افشان بدون روکش
سیم مسی
28
بررسی مواد مصرفی در تولید محصول:
کارتن : برای بسته بندی و جمع کردن محصول در تعدادهای 24 عددی از آن استفاده می شود تا حمل و نقل راحت تر و آسانتر صورت گیرد. که از بازار خریداری و وارد کارخانه نمایند.
جعبه : پس از تمام شدن یک محصول باید آن را در جعبه مخصوص که برای آنها تهیه و سفارش داده شده گذاشت که هم شکل زیبایی پیدا کند و هم از لحاظ ایمنی به بدنه آن ضربه نخورد. که در جعبه های مختلف جاگذاری می شوند.
نوار چسب کارتن : برای بستن درب کارتن ها استفاده می شود تا محتویات داخل کارتن به بیرون نریزد و محکم آن را نگه دارد.
لیبل کاغذی : برای نوشتن مشخصات کلید فیوز باید بر روی بدنه آن از لیبلها استفاده نمود که مقدار ولتاژ و جریان و دیگر مشخصات روی آن درج شده باشد که می توان برای تهیه آن به بازار مراجعه کرد.
پیچ دو سو : برای تولید این محصول به کار می رود که باید دو سو باشد تا به راحتی با فاز متر باز و بسته شود.
پرچ آلومینیومی : برای نگه داشتن دو قاب این کلید فیوز از پرچ آلومینیومی استفاده می شود که نمره آن 4 است تا بتواند به خوبی دربهای آن را نگه دارد.
فنر : فنر برای برگرداندن کنتاکتها به کار می رود که بعد از احساس
اتصال کوتاه شدن به صورت کلید قطع می شود. که این فنر باید نیروی کافی برای برگرداندن داشته باشد.
لوله باکالیت : لوله باکالیت جهت تزریق پودر باکالیت و تولید بدنه کلید به کار می رود که آن را به راحتی می توان از بازار تهیه کرد.
ورق مقوایی : این ورق نسوز بوده و برای عایق کردن قسمت برق دار کلید از بدنه و پیچ و مهره ها استفاده می شود.
ورق مقوایی : این ورق ها هم همان کارایی را دارد ولی با این فرق که این ورق روغنی بوده و بیشتر خاصیت عایقی دارد.
ورق فولادی : که ضخامت آن 4/0 و 3/2 می باشد که برای استفاده در کنتاکتهای کلید می باشد که در هنگام وصل بتواند تا 16 آمپر را بخوبی از خود عبور دهد.
میلگرد : میلگرد نیز برای هادی بودن آن و ایجاد اتصال خوب بین دو کنتاکت و سیمهای ورودی و خروجی استفاده می شود.
ورق بی متال : با ضخامت 1 میلیمتر است. که برای قطع به موقع کلید در زمان اضافه جریان که گرمای زیادی ایجاد می کند کلید را قطع می نماید.
مواد آبکاری : که از این مواد برای آبکاری روی میلگردهای آهنی و
آلومینیومی استفاده می شود که جلوگیری از زنگ زدگی کند و عمر
قطعات را زیاد نماید.
متر و قلاویز الماسه : در سایز های مختلف برای سوراخ کردن روی تسمه های آهنی و ایجاد رزوه در داخل آنها به کار می رود.
میلگرد : که برای اتصال بین کنتاکتها می باشد که بتوان به عنوان یک هادی خوب از آن استفاده نمود.
پین : با قطرهای 5/1 و طول 18میلیمتر می باشد برای نگه داشتن کنتاکتها که به راحتی در حول محور خود عمل کند.
پودر : که از نوع باکالیت بوده و برای تولید بدنه به کار می رود.
پودر پلاستیک : برای عایق بودن به کار می رود و با دستگاه تزریق ساخته می شود.
ورقها : که با آلیاژهایی از برنج با ضخامت 2/1 سانتیمتر و آهن با ضخامت 5/0 تا 2/1 سانتیمتر و آلیاژ سربی یا قلع و نقره که برای ساختمان داخلی و قسمت های هادی کلید است.
مواد چربی گیر : برای قسمت تمیزکاری بعد از تولید هر قطعه به کار می رود که از مواد شیمیایی بوده است.
قالب پرسکاری : برای تولید قطعات فلزی که با دستگاههای پرس در کارخانه تولید می شود استفاده می شود که هر قالب موارد مصرف و تولید خود را دارد.
چسب : برای عایق نگه داشتن در قسمت کنتاکت از هم می باشد که از نوع شادلاک می باشد.
سیم مسی : از نوع افشان بدون روکش برای هدایت برق داخل کلید به کار می رود و تولید کویل مسی که ایجاد میدان مغناطیسی را در کلید انجام می دهد.

روشهای عملی و بازرسی کنترل کیفیت:
در این مرحله دو سر یک مدار را به ترمینالهای کلید وصل کرده و با قطع و وصل کردن کلید لامپهای سیگنالی که در نظر گرفته شده باید روشن و خاموش شود. تک تک فیوزها باید در این بخش بسته بندی شوند.
دستگاههای بازرسی و کنترل با مشخصات کامل آن عبارتند از:
سازنده ی ژاپن یک عدد .v4221-اسیلوسکوپ
2- مالتی متر 3184- سازنده ی ایران- یک عدد
3-. یک عدد دستگاه سیم ملتهب 900 سازنده ی ایران
4- یک عدد دستگاه قطع و وصل کننده ی کلید سازنده ی ایران
– – سازنده ی ایران 2kv 5- یک عدد دستگاه ولتاژ
6- دماسنج آزمایشگاهی- سازنده ی ایران- یک عدد
7- دستگاه پیچ دهنده ی سیم- سازنده ی ایران- یک عدد
– سازنده ی ایران- یک عدد jh-1/6h28- سیگنال ژنراتور –

تعیین شاخص های کنترل کیفیت

1- تاثیر دی الکتریک : دراین مرحله به کلید یک ولتاژ که توسط دستگاههای الکترونیکی تامین شده وصل می گردد و چند بار کلید را قطع و وصل کرده و نباید جرقه ای زده شود.
2- سیم ملتهب : توسط دستگاه های الکتریکی دمای فلزی را به 900 رسانده و به بدنه کلید زده و در مدت 30 نباید شعله ور شود و اگر شعله ور شد پر از جدا کردن طی 30 باید خاموش شود.
3- خواص مکانیکی : در این مرحله یک سیم به طول 25 به ترمینال کلید وصل کرده و به سر دیگر یک وزنه ی 07/0 آویزان کرده و آن را به مدت 15 دقیقه به چرخش در می آوریم که در طول این مدت نباید مورد نظر کنده یا رشته رشته شود
4-کنترل استقامت : در این مرحله کلید راا توسط دستگاهی اتو ماتیکی 10000مرتبه روشن و خاموش کرده و کلید باید در طول این مدت مشکلی برایش پیش نیاید.

جدول لیست وسایل و تجهیزات مورد نیازبخش کنترل کیفیت

نام
کمپانی
سا زنده

کاربرد

مشخصات فنی

مدل
نام وسایل
و تجهیزات

ردیف
LG
آزمایشگاه
(0/45-0/25-0/25)-10 kg- 0/05kw
V422
اسیلسکوپ
1
LG
آزمایشگاه
(0/25-0/2-0/10)-0/5kg- 0/02 kw
3184
مالتی متر
2

کنترل کیفیت
(0/5-0/4-0/65)- 2kg- 3 kw

سیم ملتهب
3
LG
آزمایشگاه
(0/6-0/35-0/2)- 3kg – 3 kw

دستگاه ولتاژ 2kv
4
LG
آزمایشگاه
(0/5-0/3-0/25)- 2kg-1 kw
Jh-1/6h2
سیگنال ژنراتور
5

جدول لیست ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل مواد و محصول
(شامل : جرثقیل سقفی و زمینی، لیفتراک و مینی تراک – پالتهای دستی و چرخدار، چرخدستی و ……)

نام
کمپانی سازنده

کاربرد

مشخصات فنی

مدل
نام ماشین
و تجهیزات

ردیف
شرکت تبریز
حمل کارتن های مواد
حمل 100کیلوگرم بار
بزرگ
پالتهای دستی
1
شرکت تبریز
حمل قطعات سبک
حمل 30 کیلوگرم بار
متوسط
چرخ دستی
2

جدول لیست وسائط نقلیه موتوری
(شامل : سواری وانت کامیون مینی بوس و اتوبوس و ….)

نام کمپانی
سا زنده
کاربرد

مشخصات فنی

مدل
نام ماشین
و تجهیزات

ردیف
سایپا
حمل و نقل مواد
سوخت بنزین- بارگیری 3تن
83
وانت نیسان
1

نمودار جریان فرآیند عملیات

شرح فرآیند: تهیه کننده: تاریخ:
تعداد
زمان
عملیات
بازرسی
حمل و نقل
انبار
تاخیرات

شرح عملیات

قطعه
شماره
یک عدد
10˝

روکش کلید

1
یک عدد

روکش کلید

یک عدد

روکش کلید

یک عدد
10˝

روکش کلید

2
یک عدد

روکش کلید

یک عدد

روکش کلید

یک عدد
10˝

پین آلومینیومی

3
یک عدد

پین آلومینیومی

یک عدد

پین آلومینیومی

یک عدد

پین آلومینیومی

یک عدد

پین آلومینیومی

یک عدد

پین آلومینیومی

یک ورق
10˝

ورق آهنی

4
یک عدد

ورق آهنی

یک عدد
10˝

ورق آهنی

یک عدد
11˝

ورق آهنی

یک عدد

ورق آهنی

یک ورق
10˝

کنتاکت

5
یک عدد

کنتاکت

یک عدد
10˝

کنتاکت

یک عدد
11˝

کنتاکت

یک عدد

کنتاکت

یک ورق
10˝

شاسی کلید

6
یک عدد

شاسی کلید

یک عدد
10˝

شاسی کلید

یک عدد
11˝

شاسی کلید

یک عدد

شاسی کلید

یک ورق
10˝

پین برنجی

7
یک عدد

پین برنجی

یک عدد
10˝

پین برنجی

یک عدد
10˝

پین برنجی

یک عدد

پین برنجی

یک عدد
11˝

پین برنجی

یک عدد

پین برنجی

تعداد
زمان
عملیات
بازرسی
حمل و نقل
انبار
تاخیرات

شرح عملیات

قطعه
شماره
یک ورق
10˝

تسمه نگهدارنده

8
یک عدد

تسمه نگهدارنده

یک عدد

تسمه نگهدارنده

یک عدد

تسمه نگهدارنده

یک عدد

تسمه نگهدارنده

یک عدد
11˝

تسمه نگهدارنده

یک عدد

تسمه نگهدارنده

یک ورق
10˝

کنتاکت

9
یک عدد

کنتاکت

یک عدد

کنتاکت

یک عدد

کنتاکت

یک عدد

کنتاکت

یک ورق
10˝

ضامن شاسی

10
یک عدد

ضامن شاسی

یک عدد

ضامن شاسی

یک عدد

ضامن شاسی

یک عدد

ضامن شاسی

یک عدد
11˝

ضامن شاسی

یک عدد

ضامن شاسی

یک ورق

پین پلاستیکی

11

یک عدد

پین پلاستیکی

یک عدد

پین پلاستیکی

یک ورق
10˝

میلگرد آهنی

12

یک عدد

میلگرد آهنی

یک عدد

میلگرد آهنی

یک عدد

میلگرد آهنی

یک عدد

میلگرد آهنی

یک شاخه

میلگرد آهنی

13
یک عدد

میلگرد آهنی

یک عدد

میلگرد آهنی

یک شاخه
10˝

میلگرد آهنی

14

یک عدد

میلگرد آهنی

یک عدد

میلگرد آهنی

یک عدد

میلگرد آهنی

یک عدد

میلگرد آهنی

یک ورق

ورق فیبری

15
یک عدد

ورق فیبری

یک عدد

ورق فیبری

تعداد
زمان
عملیات
بازرسی
حمل و نقل
انبار
تاخیرات

شرح عملیات

شماره
عملیات
یک ورق
10˝

ورق اتصال دهنده

16

یک عدد

ورق اتصال دهنده

یک عدد
10˝

ورق اتصال دهنده

یک عدد
11˝

ورق اتصال دهنده

یک عدد

ورق اتصال دهنده

یک ورق

کنتاکت اصلی

17

یک عدد

کنتاکت اصلی

یک عدد

کنتاکت اصلی

یک ورق

پایه کنتاکت

18
یک عدد

پایه کنتاکت

یک عدد

پایه کنتاکت

یک ورق

پین نگهدارنده

19
یک عدد

پین نگهدارنده

یک عدد

پین نگهدارنده

یک ورق

اتصال دهنده

20
یک عدد

اتصال دهنده

یک عدد

اتصال دهنده

یک دسته

شستی قطع و وصل

21
یک عدد
10˝

شستی قطع و وصل

یک عدد

شستی قطع و وصل

یک دسته

فنر پلاستیکی

22
یک عدد
10˝

فنر پلاستیکی

یک عدد

فنر پلاستیکی

یک ورق
10˝

نگهدارنده ی کنتاکت

23

یک عدد

نگهدارنده ی کنتاکت

یک عدد
10˝

نگهدارنده ی کنتاکت

یک عدد
11˝

نگهدارنده ی کنتاکت

یک عدد

نگهدارنده ی کنتاکت

یک شاخه

میلگرد برنجی

24

یک عدد

میلگرد برنجی

یک عدد

میلگرد برنجی

یک عدد

میلگرد برنجی

یک عدد

میلگرد برنجی

یک ورق
10˝

ورق برنجی

25

یک عدد

ورق برنجی

یک عدد
10˝

ورق برنجی

یک عدد
11˝

ورق برنجی

یک عدد

ورق برنجی

تعداد
زمان
عملیات
بازرسی
حمل و نقل
انبار
تاخیرات

شرح عملیات

شماره
عملیات
یک ورق
10˝

ورق آهنی

26

یک عدد

ورق آهنی

یک ورق
10˝

ورق آهنی

یک ورق
11˝

ورق آهنی

یک ورق

ورق آهنی

یک ورق
10˝

نگهدارنده ورقها

27
یک ورق

نگهدارنده ورقها

یک ورق

نگهدارنده ورقها

یک شاخه
15˝

میله برنجی

28

یک شاخه

میله برنجی

یک شاخه

میله برنجی

یک شاخه

میله برنجی

یک شاخه

میله برنجی

یک عدد
20˝

لوله بالکیت

29
یک عدد

لوله بالکیت

یک عدد

لوله بالکیت

یک کلاف

کویل مسی

30
یک کلاف

کویل مسی

یک کلاف

کویل مسی

فصل سوم
برآورد فنی

مقدمه:
در این فصل می خواهیم بر روی برآوردهای فیزیکی برآورد انجام دهیم که این بر آورد در چند قسمت تنظیم شده است که به آن می پردازیم.
برنامه ریزی تولید :
در برنامه تولیدی این محصول همانطور که در ابتدا ذکر شده است. می خواهیم محصول به صورت سالیانه تولید نمائیم.
به منظور اینکه این ظرفیت تولید برای اولین بار اجرا شده .یعنی اینکه در اولین تولید کارخانه این محصول را عرضه بازار نمائیم. امکان آن وجود دارد که در مراحل بعدی با تغییر روش کار از سالیانه به سفارشی تعداد تو لید افزایش یابد ومقدارمحصول تولیدی نیز در یکسال بیشتر شود.
برای تولید یک واحد از محصول همانطور که در بالا ذکر شده است چون در این واحد تولیدی محصول بصورت سالیانه تولید می شود با تقسیم کار به قسمتهای مختلف نمی توان به طور دقیق در ابتدا پیش بینی نمود.
ظرفیت تولید سالیانه محصول به خاطر اولین سال تولید امکان دارد پائین باشد ولی می توان در سالهای بعد با به کارگیری روشهای بهتر و دستگاههای پیشرفته تر سرعت رابالا برد.

ایستگاه آبکاری : جمعا 110 ثانیه که نرخ ساعتی کل آن 3272 قطعه می باشد . توضیح اینکه آبکاری برایی تمام قطعات یکسان می باشد.
ایستگاه گیوتین (اره برقی) : 80 ثانیه که نرخ ساعتی کل آن 2280 قطعه می باشد در ایستگاه گیوتین نیز برش برای تمامی قطعات یکسان می باشد.
ایستگاه تراش: 60 ثانیه برای کلیه قطعات می باشد که نرخ ساعتی کل آن 2670 عدد می باشد. در ایستگاه تراش فرایند تراش برای کلیه قطعات یکسان نمی باشد.
ایستگاه پرس 40 تن : 38 ثانیه برای کلیه قطعات می باشد که نرخ ساعتی کل آن4320 عدد می باشد.
ایستگاه پرس 20 تن : جمعا 36 ثانیه طول می کشد. نرخ ساعتی هر ماشین900 عدد می باشد.
ایستگاه پرس 12 تن : جمعا14 ثانیه طول می کشد. نرخ ساعتی14760 عدد می باشد.
ایستگاه پرس 1 تن : جمعا6 ثانیه طول می کشد. نرخ ساعتی2400 عدد می باشد.
ایستگاه کوئیل پیچ : جمعا10 ثانیه طول می کشد. تا هر کوئیل پیچیده شود. نرخ ساعتی360 عدد می باشد.
دستگاه تزریق : جمعا50 ثانیه طول می کشد.تا دستگاه 1800عدد قطعه تحویل دهد.
دریل رو میزی : 30 ثانیه طول می کشد. که نرخ ساعتی کل 1080 عدد می باشد.
اندازه گیری : که فقط برای یک قطعه می باشد 7 ثانیه می باشد .که نرخ ساعتی آن تقریبا 514 عدد می باشد.
ایستگاه بازرسی : نرخ ساعتی کل 145 ثانیه می باشد که نرخ ساعتی کل 20880 می باشد.

جدول برآورد تیراژ(نرخ خروجی) ساعتی ایستگاههای سالن تولید

نرخ ساعتی
مدت فعالیت

نام ایستگاه
2/326
11 ˝
پین برنجی
خط آبکاری
60
1 ˝

اره برقی
360
10 ˝

دستگاه تراش
720
5 ˝

میز کار
1200

تسمه نگهدارنده
دستگاه پرس
30

دریل رومیزی
2/327
11 ˝

خط آبکاری
720
5 ˝

میز کار
300
12˝
کنتاکت
دستگاه پرس
30

دریل رومیزی
720
5 ˝

میز کار
3600
1 ˝
ضامن شاسی
دستگاه پرس
30

دریل رومیزی
9/397
11 ˝

واحد آبکاری
790
5 ˝

میز کار
360
10 ˝
پین پلاستیکی
دستگاه تزریق
720
5 ˝

میز کار
360
10˝
ورق برنجی
دستگاه پرس
2/307
11 ˝

آبکاری
720
5 ˝

میز کار
360
10 ˝
ورق آهنی
دستگاه تراش
2/927
11 ˝

ایستگاه آبکاری
720
5 ˝

میز کار
360
10 ˝
نگهدارنده ی ورقها
دستگاه پرس
720
5 ˝

میز کار
60
1 ˝
میله برنجی
اره برقی
300
12˝

دستگاه تراش
720
5 ˝

میز کار
60
1 ˝
لوله بالکیت
اره برقی
720
5 ˝

میز کار
360
10 ˝
کویل مسی
کویل پیچ
720
5 ˝

میز کار
360
10 ˝
روکش کلید
ماشین تزریق
720
5 ˝

میز کار
360
10 ˝
روکش کلید
ماشین تزریق
720
5 ˝

میز کار
60
1 ˝
میلگرد آهنی
اره برقی
720
5 ˝

میز کار
2/518

پین آلومینیومی
اندازه گیری
60
1 ˝

اره برقی
300
12˝

دستگاه تراش
720
5 ˝

میز کار
نرخ ساعتی
مدت فعالیت

نام ایستگاه
1200

ورق آهنی
دستگاه پرس
2/327
11 ˝

دستگاه آبکاری
720
5 ˝

میز کار
1200

کنتاکت
دستگاه پرس
2/327
11 ˝

دستگاه آبکاری
720
5 ˝

میز کار
300
12˝
شاسی کلید
دستگاه پرس
2/327
11 ˝

دستگاه آبکاری
720
5 ˝

میز کار
60
1 ˝
شاسی کلید
اره برقی
30

دستگاه تراش
720
5 ˝

میز کار
60
1 ˝
میلگرد آهنی
اره برقی
720
5 ˝

میز کار
60
1 ˝
میلگرد آهنی
اره برقی
30

دستگاه تراش
720
5 ˝

میز کار
120
30˝
ورق فیبری
دستگاه پرس
720
5 ˝

میز کار
30
120˝
ورق اتصال
دستگاه پرس
2/327
11 ˝

واحد آبکاری
720
5 ˝

میز کار
1200

کنتاکت اصلی
دستگاه پرس
720
5 ˝

میز کار
1200

پایه کنتاکت
دستگاه پرس
720
5 ˝

میز کار
3600
1 ˝
پین نگهدارنده
دستگاه پرس
720
5 ˝

میز کار
360
10 ˝
اتصال دهنده
دستگاه پرس
720
5 ˝

میز کار
360
10 ˝
شستی قطع و وصل
دستگاه تزریق
720
5 ˝

میز کار
360
10 ˝
قیر پلاستیکی
دستگاه تزریق
720
5 ˝

میز کار
3600
1 ˝
نگهدارنده کنتاکتها
دستگاه پرس
2/327
11 ˝

واحد آبکاری
720
5 ˝

میز کار
60
1 ˝
میلگرد برنجی
اره برقی
30
2 ˝

دستگاه تراش
720
5 ˝

میز کار

2/23419
جمع خروجی ها ایستگاهها میانگین نرخ ساعتی
82
تعداد ایستگاهها
متوسط تعداد محصول تولید شده در ساعت سالن تولید:
dp 6/285=82÷ 2/23419=
تیرا سالیانه محصول:
Dp 8/602626=6/285×289×3/7=
تعداد ساعات یک شیفت: 3/7 ساعت
تعداد روزهای فعال سال: 289 روز

جدول برنامه ی تولید محصولاتبرای یک دوره 5 ساله
برنامه ی تولید سالانه
ظرفیت نهایی
(مورد درخواست)
واحد
نام محصول
ردیف
پنجم
چهارم
سوم
دوم
اول

602626
542364
482101
421838
361576
8/602626
عدد
کلید مینیاتوری
1

8/602626=6/285*289*3/7= ظرفیت نهایی

80/361576 = 8/602626*60%= سال اول
76/421838= 8/602626*70% = سال دوم
44/482101=602626*80% = سال سوم
12/542364=8/602626*90%=سال چهارم
8/602626=8/602626*100%=سال پنجم

جدول لیست ایستگاه(ماشین- میزکار)-عملیات و محاسبه تعداد ماشین آلات و تجهیزات سالن تولید

تعداد ماشین مورد نیاز هر واحد محصول
تعداد ماشین مورد نیاز هر عمل
ضریب ورودی ایستگاه بر اساس راندمان
راندمان عملی ماشین
ضریب ورودی ایستگاه بر اساس ضایعات
نرخ ساعتی
مدت فعالیت
کد فعالیت
نام ایستگاه

29/9
02/1
17/1
100%
17/1
2/327
11˝
2-4

ایستگاه
آبکاری

925/0
06/1
100%
06/1
2/327
11˝
2-5

925/0
06/1
100%
06/1
2/327
11˝
2-6

916/0
05/1
100%
05/1
2/327
11˝
3-7

907/0
04/1
100%
04/1
2/327
11˝
3-8

951/0
09/1
100%
09/1
2/327
11˝
2-10

915/0
05/1
100%
05/1
2/327
11˝
2-16

907/0
04/1
100%
04/1
2/327
11˝
2-23

916/0
05/1
100%
05/1
2/327
11˝
2-25

907/0
04/1
100%
04/1
2/327
11˝
2-26

24/7
817/0
03/1
100%
03/1
360
10˝
2-3

ایستگاه
گیوتین

967/0
22/1
95%
16/1
360
10˝
1-7

967/0
15/1
95%
1/1
360
10˝
1-12

872/0
1/1
95%
05/1
360
10˝
1-13

986/0
18/1
94%
11/1
360
10˝
1-14

936/0
18/1
94%
11/1
360
10˝
1-24

936/0
18/1
95%
13/1
360
10˝
1-28

872/0
1/1
95%
05/1
360
10˝
1-29

46/6
672/0
06/1
97%
03/1
450

3-3

دستگاه
تراش

729/0
15/1
95%
1/1
450

2-7

872/0
1/1
95%
05/1
360
10˝
2-12

04/1
1/1
95%
05/1
300
12˝
2-14

04/1
1/1
95%
05/1
300
12˝
2-24

04/1
14/1
95%
09/1
300
12˝
2-26

04/1
15/1
93%
07/1
450

2-28

5/3
28/0
21/1
95%
15/1
1200

1-8

دستگاه
پرس
40 تن

61/2
1/1
95%
05/1
120
30˝
1-15

26/0
1/1
95%
05/1
1200

1-17

26/0
1/1
95%
05/1
1200

1-18

09/0
14/1
95%
09/1
3600

1-23

29/3
1/1
16/1
95%
11/1
300
12˝
1-6
دستگاه
پرس 20تن

1/12
18/1
93%
10/1
300
12˝
1-9

07/1
13/1
96%
09/1
300
12˝
1-16

822/2
09/0
23/1
94%
16/1
3600

1-10

دستگاه
پرس 12تن

08/0
1/1
95%
05/1
3600

1-19

87/0
1/1
95%
05/1
360
10˝
1-20

912/0
15/1
95%
1/1
360
10˝
1-25

87/0
1/1
95%
05/1
360
10˝
1-27

تعداد ماشین مورد نیاز هر واحد محصول
تعداد ماشین مورد نیاز هر عمل
ضریب ورودی ایستگاه بر اساس راندمان
راندمان عملی ماشین
ضریب ورودی ایستگاه بر اساس ضایعات
نرخ ساعتی
مدت فعالیت
کد فعالیت
نام ایستگاه
579/0
309/0
3/1
95%
24/1
1200

1-4
دستگاه
پرس 1تن

27/0
16/1
95%
11/1
1200

1-5

87/0
87/0
1/1
95%
05/1
360
10˝
1-30
کویل پیچ

3/4
84/0
06/1
97%
03/1
360
10˝
1-1

دستگاه
تزریق

84/0
06/1
97%
03/1
360
10˝
1-2

87/0
1/1
95%
05/1
360
10˝
1-11

88/0
12/1
94%
06/1
360
10˝
1-21

87/0
11/1
95%
06/1
360
10˝
1-22

82/2
1/11
14/1
95%
09/1
360
10˝
2-8
دریل
رومیزی

84/0
06/1
97%
03/1
360
10˝
2-9

872/0
1/1
95%
05/1
360
10˝
3-10

572/0
572/0
03/1
100%
03/1
2/514

1-3
اندازه گیری

9/11
396/0
1
100%
1
720

2-1

ایستگاه
بازرسی
(میزکار)

396/0
1
100%
1
720

2-2

396/0
1
100%
1
720
5
4-3

396/0
1
100%
1
720

3-5

396/0
1
100%
1
720

3-6

396/0
1
100%
1
720

4-7

396/0
1
100%
1
720

4-8

396/0
1
100%
1
720

3-9

396/0
1
100%
1
720

4-10

396/0
1
100%
1
720

2-11

396/0
1
100%
1
720

3-12

396/0
1
100%
1
720

2-13

396/0
1
100%
1
720

3-14

396/0
1
100%
1
720

2-15

396/0
1
100%
1
720

3-16

396/0
1
100%
1
720

2-17

396/0
1
100%
1
720

2-18

396/0
1
100%
1
720

2-19

396/0
1
100%
1
720

2-20

396/0
1
100%
1
720

2-21

396/0
1
100%
1
720

2-22

396/0
1
100%
1
720

3-23

396/0
1
100%
1
720

3-24

396/0
1
100%
1
720

3-25

396/0
1
100%
1
720

3-26

396/0
1
100%
1
720

2-27

396/0
1
100%
1
720

3-28

396/0
1
100%
1
720

2-29

396/0
1
100%
1
720

2-30

برآورد تعداد وسایل و تجهیزات برای قسمت کنترل و کیفیت

تعداد
نام وسایل و تجهیزات
ردیف

1
اسیلسکوپ
1

1
مولتی متر
2

1
سیم ملتهب
3

1
دستگاه ولتاژ 2kv
4

1
سیگنال ژنراتور
5

1
دستگاه قطع و وصل کننده کلید
6

1
دماسنج آزمایشگاهی
7

1
دستگاه تاب دهنده سیم
8

1
سایر
9
2
9
جمع

بدلیل کم بودن حجم کاری هر یک از دستگاهها بیشتر از 2 عدد کارگر نیاز نمی باشد.

جدول فهرست وسایل و ابزار کارکارگران بخش تولید
تعداد
کاربرد
مشخصات فنی
نام وسیله
ردیف
30عدد
در بخش تولید
معمولی(متوسط)
انبردست
1
30عدد
در بخش تولید
معمولی(متوسط)
سیم چین
2
30عدد
تولید و منتاژ
معمولی
سیم چین
3
10دست
تولید
سایزهای مختلف
آچار
4
5 دست
تولید
سایزهای مختلف
آچار بکس
5

جدول فهرست لوازم حفاظتی کارگران و کارکنان
تعداد
کاربرد
مشخصات فنی
نام لوازم
ردیف
50

معمولی
لباس کار
1
10

معمولی
کلاه ایمنی
2
30جفت

نسوز
دستکش
3
15جفت

ایمنی
کفش
4
10عدد
جوشکاری
پلاستیکی
عینک
5

جدول لیست قالب ها و قید و بست ها
تعداد
کاربرد
مشخصات فنی
نام قالب ها و قید و بست ها
ردیف
یک سری
تولید
طبق اندازه های مورد نیاز
قالب های تزریق پلاستیک
1
یک سری
تولید
طبق اندازه های مورد نیاز
قالب های تزریق باکالیت
2
یک سری
تولید
طبق اندازه های مورد نیاز
قالب های پرسکاری
3

نقشه انبار محصول

نقشه کلی طرح

نمودار چارت بندی کارخانه

جدول فهرست تجهیزات- وسایل و اثاثیه اداری

تعداد
کاربرد
مشخصات فنی
نام وسیله
ردیف
3
جهت تماس های اداری
صا ایران 707
تلفن
1
1

پاناسونیک 12132
فاکس
2
3
جهت حساب و کتاب
سی تی زن
ماشین حساب
3
2
برای قسمت اداری
پنیوم4
کامپیوتر
4
1
برای چاپ دستور کار
اسیون
چاپگر
5
15
جهت مصارف اداری
سلف
میز
6
30
جهت مصارف اداری
سلف
صندلی
7

برای آشپزخانه

لوازم آبدارخانه
8

برای آشپزخانه
در رستوران
لوازم آشپزخانه
9
10
برای قسمت اداری

کمد و قفسه
10
1

LG
تلفن دیجیتالی
11
3
برای سلف
6 نفره
میز
12
2

رومیزی
تراش
13
5

رایان سیستم
صندلی چرخدار
14
1
جهت مصارف اداری
کوچک
دستگاه پلی کوپی
15
1
جهت مصارف اداری
geluse
اسکنر
16
1
جهت آموزش
sony
لوازم
17

سایر
18

فصل چهارم
برآورد مالی

مقدمه :
پر اهمیت ترین موضوع که در ایجاد یک مرکز تولیدی می تواند مورد نظر باشد بخش مالی و اقتصادی آن می باشد زیرا اگر در کل بخواهیم ایجاد یک مرکز تولید را مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم میزان هزینه ها و تعداد سودآوری آن مورد نظر ما می باشد از همین رو ما برای اینکه بتوانیم مقدار و میزان هزینه ها را در یک طرح تولیدی برآورد کنیم لازم است که تمامی جوانبی که هزینه بردار است را در نظر بگیریم.
برآورد هزینه مواد اولیه و قطعات مصرفی یک دوره تولید :
در انجام فرآیند تولید یک قطعه از محصول نیاز به یک سری مواد اولیه می باشد که این مواد پس از تهیه و حمل به حمل کارخانه و انجام مراحل اولیه تولید دچار یک سری تغییرات شده که این قطعات تغییر یافته پس از مونتاژ محصول را تشکیل می دهد.
هزینه ماشین آلات و تاسیسات خط تولید :
برای تولید قطعات و قسمتهای مختلف با اندازه ها و سایزهای متفاوت نیازمند به دستگاههای و تجهیزات متعددی می باشد
این تجهیزات را با تخصیص دادن بودجه مناسب از مکانهای مختلف تهیه و تامین نموده ایم بهای تمام شده دستگاهها به قرار جدول صفحه بعد می باشد.

برآورد هزینه ماشین آلات و تجهیزات تعمیرگاهها :
دربه دست آ وردن هزینه های مربوط به ماشین آلات و تجهیزات
تعمیرگاهها باید طوری باشد که مطابق قیمتهای بازار و با بهترین کیفیت و ارزانترین قیمت تهیه شود .
این قسمت برآورد نیازمند آشنایی کامل به بازار و قیمت های آن دارد.
برآورد هزینه های ساختمانی :
با در نظر گرفتن تمامی جوانب که بتوان زمین را در آنجا خریداری کرد و کارخانه را احداث کرد زمینی به مساحت 7000مترمربع در اطراف شهریار پیش بینی شد.
قیمت تمام شده این زمین از قرار معلوم متری 15000هزارریال –
105000000 میلیون ریال است.
همچنین با محاسبه جزء جزء واحدهای ساختمانی که باید کم کم منظور بصورت مجزا محاسبه وبرآورد قیمت کرد و سپس هزینه کلی آن را حساب کنیم.

جدول برآورد هزینه مواد و قطعات مصرفی در تولید محصول

هزینه تامین و خرید
قیمت هر واحد
میزان مواد مصرفی
واحد
سنجش
مشخصات فیزیکی
نام مواد یا قطعه
ردیف
268/675
400
17/1688
عدد 24/1
08/0×24/0×16/0
کارتن
1
10347500
250
41390
عدد
02/0×08/0×08/0
جعبه
2
2069500
50
41390
عدد

لیبل
3
92500
5000
7/18
عدد

نوار چسب
4
7770
100
7/77
عدد
اندازه 15- ضخامت 3
پیچ دو سو
5
21450
50
429
عدد
نمره 4
پرچ آلومینیومی
6
67500
150
450
عدد
مفتولی نمره15 تا 25/0
فنر
7
1417500
150000
45/9
متر مربع
قطر 7
لوله بالکیت
8
22250
2500
9/8
متر مربع
روغنی 1/0
ورق مقوایی
9
35600
4000
9/8
متر مربع
نسوز 3/0
ورق مقوایی
10
12870000
15000
858
کیلو
روغنی ضخامت4/0-
3/2
ورق فولادی
11
9763000
13000
751
کیلو
فولادی قطر 5/1 تا6
میلگرد
12
49140000
50000
8/982
کیلو
ضخامت1
ورق بی متال
13
18018000
35000
8/514
کیلو
کرماتر
مواد آبکاری
14
630000
3000
210
عدد
برنجی قطر 2 و 4
مته و قلاویز الماسه
15
12757680
300
6/42525
عدد
برنجی قطر 5/1و طول 18
پین
16
24570000
30000
819
کیلو
برنجی قطر2 و4 (الیاژ مسی و روی)
میلگرد
17
10111500
45000
7/224
کیلو
باکالیت
پودر
18
7864500
35000
7/224
کیلو
پلاستیک
پودر
19
49120000
40000
1228
کیلو
ضخامت 2/1
ورق برنجی
20
12285000
15000
819
کیلو
ضخامت5/0 تا2/1
ورق آهنی
21
1028160
8000
52/127
کیلو
الیاژ سربی قلع و نقره
ورق
22
5004000
12000
417
لیتر
شیمیایی
مواد چربی گیر
23
6690000
15000
446
کیلو
افشان
سیم مسی
24
81952500
50000
05/1639
6لیتری
شادلاک
چسب
25

316561178
جمع کل هزینه مواد و قطعات مصرفی

جدول برآورد هزینه ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز بخش تولید(به ریال)

هزینه خرید
قیمت یک واحد
تعداد ماشین
مدل
نام ماشین یا تجهیزات
ردیف
1200000000
400000000
3

پرس 40 تن
1
200000000
100000000
2

پرس 20تن
2
60000000
30000000
2

پرس 12 تن
3
50000000
25000000
2

دستگاه جوش پلاتین
4
36000000
18000000
2

دستگاه نقطه جوش
5
414000000
138000000
3

ماشین تزریق
6
45000000
45000000
1

ماشین تمیزکاری
7
1800000000
360000000
5

گیوتین 2متری
8
390000000
390000000
1

نقاله مونتاژ
9
225000000
45000000
5
ماشین سازی تبریز
ماشین سری تراش
10
4420000000
جمع

جدول برآورد هزینه ماشین آلات و تجهیزات بخش پشتیبانی و تعمیرگاهی(به ریال)

هزینه خرید
قیمت یک واحد
تعداد ماشین
مدل
نام ماشین یا تجهیزات
ردیف
190000000
190000000
1
1000KVA
ژنراتور برق
1
360000000
360000000
1

تابلوی برق
2
150000000
150000000
1
تبریز یک متری
تراش
3
170000000
170000000
1

کمپرسور
4
22000000
22000000
1
اینورسال
فرز
5
5000000
5000000
1

منبع ذخیره گازوئیل
6
43500000
8700000
5
کارگاهی
بخاری
7
3600000
600000
6
متوسط
کپسول آتش نشانی
8
2500000
50000
5

کانال کشی تهویه
9
2000000
2000000
1

تسمه کن
10
946600000
جمع

جدول برآورد هزینه وسایل و تجهیزات بخش کنترل کیفیت و بازرسی(به ریال)

هزینه خرید
قیمت یک واحد
تعداد ماشین
مدل
نام ماشین یا تجهیزات
ردیف
4500000
4500000
1
V422
اسیلوسکوپ
1
500000
500000
1
3184
مولتی متر
2
700000
700000
1

دستگاه سیم ملتهب
3
600000
600000
1

دستگاه قطع و وصل کننده کلید
4
1100000
1100000
1

دستگاه ولتاژ
5
400000
400000
1

دماسنج آزمایشگاهی
6
400000
400000
1

دستگاه تاب دهنده سیم
7
7000000
7000000
1
Jh-106h2
سیگنال ژنراتور
8
760000
5%
1

سایر
9
15960000
جمع

جدول برآورد هزینه ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل مواد محصول(به ریال)
هزینه خرید
قیمت یک واحد
تعداد ماشین
مدل
نام ماشین یا تجهیزات
ردیف
2000000
200000
10

چرخ دستی
1
200000
200000
1

پاکت
2
2200000
جمع

جدول برآورد هزینه وسایط نقلیه بخش ترابری (به ریال)
هزینه خرید
قیمت یک واحد
تعداد ماشین
مدل
نام ماشین یا تجهیزات
ردیف
80000000
80000000
1

نیسان
1

80000000
جمع

جدول برآورد هزینه ابزار و وسایل کار کارگران بخش تولید و پشتیبانی(به ریال)
هزینه کل
هزینه هر واحد
تعداد
مشخصات فنی
نام وسیله و اثاثیه
ردیف
900000
30000
30
معمولی(متوسط)
انبردست
1
1250000
250000
5
ابزار مهدی
آچار بکس
2
450000
15000
30
معمولی
پیچ گوشتی
3
1800000
180000
10دست
سایزهای مختلف
آچار
4
600000
20000
30 عدد
معمولی(متوسط)
سیم چین
5
250000

5%
سایر
6
5250000
جمع هزینه

جدول برآورد هزینه لوازم حفاظتی کارگران و کارکنان(به ریال)
هزینه کل
هزینه هر واحد
تعداد
مشخصات فنی
نام لوازم
ردیف
1500000
30000
50
معمولی
لباس کار
1
400000
40000
10
معمولی
کلاه ایمنی
2
900000
30000
30
نسوز
دستکش
3
1200000
80000
15
ایمنی
کفش
4
200000
20000
10
جهت جوشکاری
عینک
5
210000
5%


سایر
6
4410000
جمع هزینه

جدول برآورد هزینه قالب ها و قید و بست ها(به ریال)
هزینه کل
هزینه هر واحد
تعداد
تعداد تکه ها
مشخصات فنی
نام قالب یا قید و بست
ردیف
12000000
12000000
یک سری کامل
2
طبق اندازه مورد نیاز
قالب های تزریق پلاستیک
1
27500000
27500000
یک سری کامل
4
طبق اندازه مورد نیاز
قالبهای تزریق بالاکیت
2
19000000
19000000
یک سری کامل
2
طبق اندازه مورد نیاز
قالب های پرسکاری
3

58500000
جمع هزینه

جدول برآورد هزینه ساختمانها و محوطه سازی ( به ریال)

ساختمانها
هزینه کل
قیمت هر متر مربع
مساحت به متر مربع
نام بنا
ردیف
3600000000
1500000
2400
سالن تولید
1
142800000
800000
5/178
انبارها
2
18000000
900000
200
ساختمان اداری
3
22500000
450000
50
تاسیسات
4
210000000
700000
300
تعمیرگاه و آزمایشگاه
5
140000000
700000

200
نمازخانه
6

غذاخوری
7
36000000
600000
60
نگهبانی
8



سایر قسمتها
9
42000000
700000
60
سرویس ها

4211300000
جمع هزینه ساختمانی

محوطه سازی
هزینه کل
قیمت هر متر مربع(ساعتی)
مساحت به متر مربع
نام
ردیف
10000000
20000
5000
خاکبرداری و تسطیح
1
54000000
90000
600
خیابان کشی
2
7000000
100000
70
دیوار کشی
3



پارکینگ
4
63000000
70000
900
فضای سبز
5

سایر(ذکر شود)
6
134000000
جمع هزینه های محوطه سازی
4345300000
هزینه های ساختمانها و محوطه سازی طرح( به ریال)

جدول برآورد هزینه ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز(به ریال)
هزینه کل
قیمت هر واحد
تعداد
مشخصات فنی
مدل
نام ماشین یا تجهیزات
ردیف

تجهیزات عمده تولید-توزیع و انتقال برق
6000000
6000000
یک خط
امتیاز برق سه فاز

برق مورد نیاز
1
60000000
40000

1500 متر

کابل کشی
2
1000000

یک عدد
چاه ارت

سیستم حفاظت
3
800000
50000
16
لامپ گازی
جام الکتریک
روشنایی سالن تولید
4
400000
2000
200 متر
نمره 5/2×1
میلیمتر مربع
افشان
سیم کشی اداری شامل برق و تلفن
5
2000000
20000
100
باکلیتی و پلاستیکی
البرز
کلید و پریز صنعتی و ساختمان اداری
6

تجهیزات مربوط به ذخیره -تصفیه و انتقال آب
6000000
20000
300متر
pvc
سبز تک
لوله کشی ها
1
1000000
1000000
یک عدد
1hp
پمپ آب
موتور پمپ
2

مخازن
3
305000

سایر 5%
4

دیگهای بخار

نداریم

کمپرسورها و تجهیزات مورد نیاز هوای فشرده
750000
750000
یک دستگاه
کمپر سور معمولی

(برای نظافت و بادگیری)
1

تجهیزات سرمایش و گرمایش
1750000

دو عدد
کولر 12000
سپهر الکتریک
کولر
1
1100000

دو عدد
کولر 6000
سپهر الکتریک
کولر
2
1400000
700000
دو عدد

سه فاز
تهویه
3

سیستم سوخت رسانی

نداریم
تانکر
1

سیستم آتش نشانی و تجهیزات ایمنی
6000000
600000
10 عدد
کپسول 11 کیلویی

وسایل اطفاء حریق
1

کپسولهای گاز کربنیک
2

سیستم دفع کننده آلودگی(صدا-آب و هوا)

نداریم
تصفیه ساز فاضلاب صنعتی
1

غبار گیر ها
2

صداگیرها
3
88505000
جمع
جدول برآورد هزینه تجهیزات- وسایل و اثاثیه اداری(به ریال)

هزینه کل
هزینه هرواحد
تعداد
مشخصات فنی
نام وسیله و اثاثیه
ردیف
420000
140000
3
صاایران707
تلفن
1
750000
750000
1
پاناسونیک 12132
فاکس
2
390000
130000
3
CT800 سی تی زن
ماشین حساب
3
14000000
7000000
2
پنتیوم 4
کامپیوتر
4
1200000
1200000
1
اپسون
چاپگر
5
7500000
500000
15
سلف
میز
6
2700000
90000
30
سلف
صندلی
7
700000
70000


لوازم آبدارخانه
8
3000000


در رستوران
لوازم آشپزخانه
9
1500000
150000
10

کمد و قفسه
10
280000
280000
1
LG
تلفن دیجیتالی
11
1800000
600000
3
6 نفره
میز
12
80000
40000
2
رومیزی
تراش
13
1500000
300000
5
رایانه سیستم
صندلی چرخدار
14
1950000
1950000
1
LG کوچک
دستگاه پلی کپی
15
1200000
1200000
1
Goluse
اسکنر
16
7000000
7000000
1
sony
لوازم سمعی و بصری
17
2163500
5%

سایر
18
45433500
جمع هزینه

جدول برآورد هزینه ملزومات مصرفی اداری(به ریال)
هزینه کل
هزینه هر واحد
تعداد
مشخصات فنی
نام ملزومات
ردیف
150000
15000
10

دفاتر اداری
1
90000
30000
3

زیر دستی
2
1000
1000
1

چسب نواری
3
750000
25000
30

زون کن
4
8000
8000
1 بسته

تیغ کاتر
5
125000
50
2500

کاغذ
6
12500
25
500

کاغذ
7
1000
1000
1
30×20
سر رسید
8
15000
30
5000

سر برگ
9
5000
5000
1 بسته

گیره کاغذی
10
1157500
جمع هزینه
محاسبات هزینه های قبل از بهره برداری طرح(به ریال)
مبلغ هزینه
اقلام سرمایه ثابت طرح
ردیف
3000000
هزینه تاسیس شرکت
– دریافت موافقت اصولی
– -پروانه بهره برداری
1
صفر

100000

133014150
هزینه خدمات پیمانکاری
2
461747937
هزینه خدمات مهندسی-مطالعات-طراحیو و مشاوره
3
8738279696
هزینه دریافت وام بانکی و تسهیلات مالی
4
1214402242
هزینه آموزش و مسافرت(داخلی و خارجی)
5
10120018680
حقوق ثابت پرسنل قبل از بهره برداری
6
2584842354
هزینه راه اندازی و بهره برداری آزمایشی
7
730225408
سایر هزینه های قبل از بهره برداری
8
15334733570

محاسبه اجزاء و میزان سرمایه(دارایی)ثابت طرح(به ریال)
مبلغ هزینه
اقلام سرمایه ثابت طرح
ردیف
1050000000
زمین 15000*7000متر مربع
1
4345300000
هزینه احداث ساختمانها و محوطه سازی
2
15334733570
هزینه قبل از بهره برداری
3
549699925
هزینه خرید و انتقال دانش فنی و مهندسی
4
4420000000
هزینه خرید و نصب و راه اندازی ماشین آلات و تجهیزات خط تولید
5
946600000
هزینه خرید و نصب و راه اندازی ماشین آلات و تجهیزات پشتیبانی و تعمیرگاهی تولید
6
15960000
هزینه خرید و نصب و راه اندازی دستگاه ها و تجهیزات کنترل کیفیت
7
2200000
هزینه خرید ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل مواد و محصول
8
80000000
هزینه خرید وسائط نقلیه
9
88505000
هزینه خرید تجهیزات و نصب و راه اندازی تاسیسات عمومی
10
5250000
هزینه وسائل و ابزارهای کارگران تولیدی و پشتیبانی و …..
11
45433500
هزینه وسائل و اثاثیه های اداری و دفتری و خدماتی
12
2688148200
هزینه های پیش بینی نشده
13
29569630200
سرمایه ثابت مورد نیاز طرح

محاسبه اجزاء و میزان سرمایه در گردش طرح(به ریال)
مبلغ هزینه
اقلام سرمایه در گردش طرح
ردیف
316561178
هزینه تامین مواد و قطعات مورد نیاز جهت تولید و بسته بندی محصول
1
4792265613
هزینه حقوق و دستمزد و بیمه وپاداش کارکنان
2
5/32997745
هزینه بیمه کارخانه 3%
3
4410000
هزینه لوازم مصرفی ایمنی کارکنان
4
1157500
هزینه ملزومات اداری کارکنان
5
58500000
هزینه قالب ها و قید و بست ها
6
12464924
هزینه انواع انرزی
7
61/52183569
هزینه های فروش
8
1/520135696
سایر هزینه های جاری
9
10922849620
سرمایه در گردش مورد نیاز طرح
کل سرمایه مورد نیاز برای طرح(سرمایه ثابت+سرمایه در گردش)
40492479820

محاسبه هزینه استهلاک اجزاء دارایی ثابت طرح (به ریال)

مبلغ هزینه استهلاک
نرخ استهلاک
مبلغ سرمایه تخصیصی
اجزاء دارایی ثابت مشمول استهلاک
ردیف
86906000
2%
4345300000
ساختمانها و محوطه سازی
1
1533473357
10%
15334733570
هزینه قبل از بهره برداری
2
7/46174793
10%
461747937
دانش فنی و مهندسی
3
442000000
10%
4420000000
ماشین آلات و تجهیزات خط تولید
4
47330000
5%
946600000
ماشین آلات و تجهیزات پشتیبانی و تعمیرگاهی تولید
5
1276800
8%
15960000
دستگاه ها و تجهیزات کنترل کیفیت
6
110000
5%
2200000
ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل مواد و محصول
7
16000000
20%
80000000
وسائط نقلیه
8
8850500
10%
88505000
تاسیسات عمومی
9
1050000
20%
5250000
هزینه وسائل و ابزارهای کارگران تولیدی و پشتیبانی و …..
10
9086700
20%
45433500
وسائل و اثاثیه های اداری و دفتری و خدماتی
11
5/109612907
5%

هزینه های پیش بینی نشده استهلاک
12
2301871058
کل هزینه استهلاک اجزاء سرمایه ثابت طرح

محاسبه هزینه تعمیر و نگهداری اجزاء دارایی ثابت طرح (به ریال)

مبلغ هزینه تعمیرات و نگهداری
نرخ تعمیرات
مبلغ سرمایه تخصیصی
اجزاء دارایی ثابت مشمول تعمیرات و نگهداری
ردیف
43453000
1%
4345300000
ساختمانها و محوطه سازی
1
221000000
5%
4420000000
ماشین آلات و تجهیزات خط تولید
2
28398000
3%
946600000
ماشین آلات و تجهیزات پشتیبانی و تعمیرگاهی تولید
3
319200
2%
15960000
دستگاه ها و تجهیزات کنترل کیفیت
4
176000
8%
2200000
ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل مواد و محصول
5
8000000
10%
80000000
وسائط نقلیه
6
2655150
3%
88505000
تاسیسات عمومی
7
105000
2%
5250000
هزینه وسائل و ابزارهای کارگران تولیدی و پشتیبانی و …..
8
908670
2%
45433500
وسائل و اثاثیه های اداری و دفتری و خدماتی
9
497462425
5%
9949248500
هزینه های پیش بینی نشده تعمیر و نگهداری
10
802477445
کل هزینه تعمیرات و نگهداری اجزاء سرمایه ثابت طرح

محاسبه هزینه های ثابت تولید(به ریال)

مبلغ هزینه
اقلام هزینه های ثابت تولید
ردیف
1768465313
هزینه حقوق و دستمزد کارکنان
1
1196118328
بیمه
2
1994575300
مالیات
3
2/9971939
هزینه های تامین انواع انرژی
4
2301871058
استهلاک ها
5
895847700
هزینه های غیر پرسنلی دفتر مرکزی
6
2650398590
کارمزد وام
7
8850500
لوازم حفاظتی کارخانه
8
10826098730
جمع کل هزینه های ثابت تولید

محاسبه هزینه های متغییر تولید(به ریال)

مبلغ هزینه
اقلام هزینه های متغییر تولید
ردیف
316561178
هزینه مواد مورد نیاز مصرفی تولید محصول
1
5/15999347
هزینه سفارش دهی مواد
2
8/3156117
هزینه نگهداری و انبار داری مواد
3
7/104465188
حقوق گمرکی-سود بازرگانی و دیگر هزینه های مربوطه
4
802477445
هزینه تعمیرات و نگهداری
5
4410000
هزینه لوازم مصرفی ایمنی کارکنان
6
58500000
هزینه قالب ها و قید و بست ها
7
1157500
هزینه ملزومات اداری کارکنان
8
12464924
مخارج انواع انرزی جهت تولید
9
1596000
مخارج آزمایشگاها 10%
10
8/31656117
هزینه های بسته بندی محصول
11
542364120
حق لیسانس
12
61/52183569
هزینه های فروش
13
42/98770075
سایر هزینه های متغییر تولید 5% هزینه های بالا
14
2074171584
جمع کل هزینه های متغییر تولید
12900270310
هزینه کل تولید در سال (جمع هزینه های ثابت و متغییر)

ریال 12900270310:هزینه کل تولید در یک سال

12900270310 هزینه کل تولید در سال
ریال 59/35683=—————- = ——————– = قیمت تمام شده
192/361518 تیراژ کل تولید در سال

30000+(2400*4)+20000
ریال33/24333=—————————— = قیمت معادل در بازار
6

R سود خالص به ازاء هر واحد89/6206=56/35683-48/41885= 2
667/46388=(30%+1)*3568359= قیمت کارخانه ای برای فروش
96/53346=(15+1)*46388 = قیمت فروشنده برای خریدار
= قیمت فروش با حداکثرسود Rmax=35683/59*(1+40%)(1+251) =62446/28 ریال

=قیمت فروش با حداقل سود Rmin=35683/59(1+20%)(1+10%)=4710233 ریال

Pmax ریال62/26762 = 56/35683- 28/62446=
Pmin ریال 47/11418= 56/35683- 33/47102=

30%*000/422/012/14
Pbmax ریال 98/11627 = ————————–=
192/518/361

ریال77/10705=56/35683*30% =

P 98/11672-77/10705
(9%.7-)= ——————————– = ——-
P 98/11627

در این قسمت درصد سود نسبت به سپرده گذاری منفی می باشد یعنی ما هیچ سودی نکردیم بلکه ضرر کردیم.
Tc12900270360=
R3min ریال 33/47102= 32/1*56/35683 =
R سال/ریال17028349180= 33/47102*192/36518 =
P حداکثر سود اکتسابی در سال اول 4128078871=12900270310-1702834918=

2074171584 هزینه متغیر سال
معادله کلی هزینه:39/5737=————– = —————=هزینه متغیر هر واحد
192/361518 تیراژ سالیانه

میزان با تعداد تولید عملی*هزینه متغیر هر واحد+هزینه ثابت در سال = تابع هزینه کل تولید
Tc = Fc + Vc * Q

معادله کلی هزینه Tc*5737039 + 10826098730 = Q
* 10826104470= معادله کلی درآمد Q
Tc=R
10826098730
سربه سر Vc عدد 6/261721= —————————-=
(33/5737- 33/547102)

6/261721
32/72%=—————— =درصد نقطه سر به سر
192/361518
درآمد
R
tc

192/361518 6/61721
تعداد تولید

17028349180
ریال2/293592227=———————=درآمد حاصل از فروش سرانه
58

29569630200
ریال3/509821210=———————-=سرمایه ثابت طرح
58

10922849620
ریال4/188324993 = ——————– = سرمایه در گردش
58

40429479820
ریال 8/698146203=————————- =کل سرمایه طرح
58

418078871
ریال64/71173773=—————— =سرمایه کل سرانه
58

60720112080
ریال1046898484=———————- = متوسط حقوق سرانه
58

نفر/ ریال17003078=14*93/0*(80000+1225920)=حداقل حقوق یک سال یک کارگر

316561178)-7028349180 =ارزش افزوده ناخالص طرح
15865189520=(802477445+12464924+

13563318460 =استهلاک-ناخالصی= ارزش افزوده ناخالص طرح

15865189520
1/93% =———————=نسبت ارزش افزوده ناخالص به فروش> 75%
17028349180

13563318460
6/79% =——————–= نسبت ارزش افزوده خالص به فروش >66%
17028349180

4128078871 سود سالیانه
96/13% =——————=————=نسبت سود ویژه به سرمایه>%50
29569630200 سرمایه ثابت

4128078871
2/24=———————-=نسبت سود ویژه به فروش کل> 33%
17028349180
باید درصد بزرگتر بدست می یامد

4128078871
4/29=——————–=نسبت سود ویژه به سرمایه نقدی>33%
14012422000
باید درصد بزرگتر بدست می آمد

4128078871+26480057820*5%
نرخ برگشت یا بازده=————————————–=4/13>33%
40492479820
باید درصد بزرگتر بدست می آمد

10922849620
9/36=————————–=نسبت سرمایه در گردش به سرمایه ثابت>50%
29569630200

4420000000
94/14=——————–=نسبت سرمایه گذاری ماشین آلات به سرمایه ثابت>33%
29569630200
باید درصد بزرگتر بدست می آمد

27
46%=——-=نسبت کارگران مستقیم به کل کارگران>50%
58
کم می باشد

5/3448
نفر/متر مربع 45/59=————=سطح زیر بنای سرانه
58
کم می باشد

192/361518
07/6233=———————=تیراژ سرانه
58

40492479820
22/5=———————————————-=دوره برگشت سرمایه
2301871058*5%*26480057820+4128078871
برای رسیدن به اصل سرمایه نقدی حدود 22/5 سال به طول خواهد انجامید. با توجه به فاصله ای که تیراژ سال اول با نقطه سر به سر دارد سود دهی نیز کوتاه مدت می باشد اما با توجه به مقادیر بدست آمده و شاخص های مالی و برخی مقایرت ها می توان گفت که این طرح قابل اجراء نمی باشد چونکه بعد از 5 سال هم نیز سود دهی ندارد و فقط ضرر می باشد و شاید با تغییرات و بررسی های دوباره بتوان این طرح را عملی کرد

.

فهرست مطالب
فصل اول معرفی محصول 1
مقدمه: 1
خلاصه طرح: 1
معرفی محصول: 2
ویژگی و مشخصات عمومی و فنی محصول: 2
بررسی قابلیت های جذب بازار و قیمت فروش محصول : 3
معیارهای مصرف (مثل ایمنی – بازدهی ………) 4
فرهنگ عمومی(اهمیت شکل ظاهری و زیبایی و ……) 4
روند تقاضا و سطح نیاز جامعه 5
محل یا محلهای تامین مواد اولیه 5
بررسی قیمت و امکان صادرات و مسئله رقابت ها 5
قیمت متداول این محصول 5
اهداف انتخاب طرح 5
سیاست گذاری دولت 6
محدوده عرضه محصول حاصل از اجرای طرح 7
فصل دوم 7
مقدمه: 7
. 8
ساختمان کلید: 8
1- کنتاکهای ثابت و متحرک 8
2- دسته فرمان قطع و وصل 8
3- ترمینالهای اتصال ورودی و خروجی 8
4- شاسی نصب قطعات 8
5- قاب محافظ 8
انواع کلیدها: 8
جدول لیست اجزاء و قطعات تشکیل دهنده محصول 9
جدول لیست انواع مواد و قطعات مصرفی در تولید محصول 12
بررسی مواد مصرفی در تولید محصول: 14
روشهای عملی و بازرسی کنترل کیفیت: 16
تعیین شاخص های کنترل کیفیت 16
جدول لیست وسایل و تجهیزات مورد نیازبخش کنترل کیفیت 16
جدول لیست ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل مواد و محصول 17
جدول لیست وسائط نقلیه موتوری 17
نمودار جریان فرآیند عملیات 18
فصل سوم 23
برآورد فنی 23
مقدمه: 23
جدول برآورد تیراژ(نرخ خروجی) ساعتی ایستگاههای سالن تولید 25
برآورد تعداد وسایل و تجهیزات برای قسمت کنترل و کیفیت 31
جدول فهرست وسایل و ابزار کارکارگران بخش تولید 31
جدول فهرست لوازم حفاظتی کارگران و کارکنان 32
جدول لیست قالب ها و قید و بست ها 32
نقشه انبار محصول 33
نقشه کلی طرح 33
نمودار چارت بندی کارخانه 35
جدول فهرست تجهیزات- وسایل و اثاثیه اداری 36
فصل چهارم 37
برآورد مالی 37
مقدمه : 37
برآورد هزینه ماشین آلات و تجهیزات تعمیرگاهها : 38
جدول برآورد هزینه مواد و قطعات مصرفی در تولید محصول 38
جدول برآورد هزینه ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز بخش تولید(به ریال) 40
جدول برآورد هزینه ماشین آلات و تجهیزات بخش پشتیبانی و تعمیرگاهی(به ریال) 40
جدول برآورد هزینه وسایل و تجهیزات بخش کنترل کیفیت و بازرسی(به ریال) 41
جدول برآورد هزینه ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل مواد محصول(به ریال) 41
جدول برآورد هزینه وسایط نقلیه بخش ترابری (به ریال) 42
جدول برآورد هزینه ابزار و وسایل کار کارگران بخش تولید و پشتیبانی(به ریال) 42
جدول برآورد هزینه لوازم حفاظتی کارگران و کارکنان(به ریال) 42
جدول برآورد هزینه قالب ها و قید و بست ها(به ریال) 43
جدول برآورد هزینه ساختمانها و محوطه سازی ( به ریال) 43
محوطه سازی 44
جدول برآورد هزینه ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز(به ریال) 44
جدول برآورد هزینه تجهیزات- وسایل و اثاثیه اداری(به ریال) 45
جدول برآورد هزینه ملزومات مصرفی اداری(به ریال) 46
محاسبات هزینه های قبل از بهره برداری طرح(به ریال) 47
محاسبه اجزاء و میزان سرمایه(دارایی)ثابت طرح(به ریال) 48
محاسبه اجزاء و میزان سرمایه در گردش طرح(به ریال) 48
محاسبه هزینه استهلاک اجزاء دارایی ثابت طرح (به ریال) 49
محاسبه هزینه تعمیر و نگهداری اجزاء دارایی ثابت طرح (به ریال) 50
محاسبه هزینه های ثابت تولید(به ریال) 51
محاسبه هزینه های متغییر تولید(به ریال) 51


تعداد صفحات : 58 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود