تارا فایل

طرح کارآفرینی بررسی و تهیه طرح تولید مبلمان


پیشگفتار:
اکثر مردم کار آفرینی را مترادف با واژه اشتغال و کار یابی می دانند در حالی که کارآفرینی مدیریت و رهبری است که رشد، تغییرو تحول دارد.
بنا به تعریف واژه نامه دانشگاهی و بستر: کار آفرین کسی است که متعهد می شود مخاطره یک فعالیت اقتصادی را سازماندهی، اداره و تقبل کند. ریچارد کانتیلون2 به سه عنصر در خصوص فعالیت کار آفرینان اشاره نموده اول آنکه آنها در یک محیط همراه با عدم تقعیت فعالیت می کنند. دوم آنکه آنها در خصوص نداشتن توانایی زیاد برای فعالیت اقتصادی، با فساد و تباهی خاص مواجه می شوند و سوم اینکه آنها سرمایه اولیه را خودشان فراهم می آورند. جان استوارت میل کارکرد و عمل کارآفرینی را شامل هدایت، نظارت، کنترل و مخاطره پذیری معرفی کرده و بر طبق نظرشومپیتر کارآفرین نیروی محرک اصلی در توسعه اقتصادی است. وی مشخصه کار آفرین را نوآوری می داند و کار یک کارآفرین را تخریب خلاق تعریف می کند او اشاره می کند که تعادل پویا از طریق نوآوری و کارآفرینی ایجاد می گردد و این دو مشخصه اقتصاد سالم هستند. به نظر کرزند کارآفرینی یعنی آگاهی از فرصتهای سود آور و کشف نشده است. در مجموع با بررسی نظرات مختلف می توان تعاریف زیر را برای کارآفرینی ارائه نمود:
* کار آفرینان در واقع ارزشها را تغییر می دهند و ماهیت آنها را دچار تغییر می کنند.
* کارآفرینان یک ویژگی مشترک دارند و آن این است که مخاطره پذیرند البته مخاطره ای که لازمه هر فعالیت اقتصادی بودن آن است. کسانی که بتوانند به درستی تصمیم گیری نمایند، می توانند کارآفرین باشند و مانند کارآفرین رفتار کنند.
* کارآفرین تغییر را مقوله ای بهنجار و سالم می انگارد. ولی تغییر را مطرح نمی سازد بلکه همواره دنبال تغییر است و به آنها پاسخ می دهد و فرصتها را شناسایی می کند.
* کارآفرینی همانا به کاربردن مفاهیم و فنون مدیریتی، استاندارد سازی محصول، بکارگیری ابزارها و فرآیندهای طراحی و بنا نهادن کار بر پایه آموزش و تحلیل کار انجام شده است.
* کارآفرینی یک رفتار است و نه یک صفت خاص در شخصیت افراد
* کارآفرینی بر پایه نظریه اقتصاد در جامعه استوار است.
به عبارت دیگر کارآفرین ایده ها را یافته و آن را تبدیل به فرصتی اقتصادی می کند. در فضای کسب و کار فرصت جدیدی است که قابلیت تجاری شدن دارد. آگاهی از محیط بازار و نیازهای مشتری و نگرش کارآفرین او را در یافتن فرصت و پرداختن به آن یاری می دهد. پس کارآفرین یک طرح تجاری می نویسد که در آن مسائلی چون بازار محصول یا خدمت، مسائل حقوقی و قانونی شرکت، تآمین سرمایه و رشد و سازماندهی و مدیریت کسب و کار را بررسی می نماید.

مقدمه:
کیفیت هنری و استحکام مبلمان ایرانی از کالاهای خارجی بیشتر است.
مبلمان داخلی هرچندبا روش های سنتی تولید می شود، اما هنوز در دنیا حرف های زیادی برای گفتن دارد.
زیبایی و استحکام را از ویژگی های منحصر بفرد مبلمان داخلی کشور ذکر کرده و گفته می شود که امروزه با دستیابی به بازارهای جهانی می توان خلاقیت و ذوق هنری تولید مبلمان در کنار استحکام آن به معرض نمایش گذاشت.
هر چند مبلمان خارجی با تکنولوژی روز دنیا تولید می شود اما تولیدات داخلی ایران از لحاظ هنری از رتبه بالایی در جهان برخوردار است.
تولیدات مبلمان داخلی دارای گارانتی و خدمات پس از فروش است.
حدود ‪ ۸۰‬درصد واحدهای تولیدی مبلمان از روش های سنتی در تولید استفاده می کنند.
مواد اولیه بی کیفیت و گران از جمله مشکلات واحدهای تولیدی مبلمان است.
هم اکنون ‪ ۵۱‬هزار واحد تولیدی مبلمان در ایران فعالیت دارد، افزود: مبلمان داخلی که با مواد اولیه گران، نیروی کار و روش سنتی تولید می شود، در کنار کالاهای خارجی قرار دارد که با ماشین آلات خارجی و با هزینه های تولید پایین تر تولید شده است.
امروزه ارزش تولیدات انواع مبلمان چوبی جهان در سال ‪ ۲۰۰۶‬به رقم ‪ ۲۰۰‬میلیارد دلار و ارزش تولیدات انواع مبلمان غیرچوبی در همین سال به رقم ‪ ۵۰‬میلیارد دلار رسیده است که جمع ارزش تولید جهانی انواع مبلمان در سال ‪ ۲۰۰۶‬رقم ‪۲۵۰‬ میلیارد دلار می باشد.
در این حال رشد ‪ ۳۶‬درصدی ارزش مبادلات تجاری مبلمان در جهان در تولید ‪۱۰‬ساله گذشته که حدود ده درصد بیشتر از میانگین رشد سالانه ارزش تجارت جهانی است، صنعت مبلمان را به جایگاه بزرگترین شاخه از صنایع سبک در دنیا ارتقا داده است.
این در حالی است که درآمد کشور ایران در ‪ ۱۰‬ماهه گذشته سال ‪ ۸۵‬از صادرات مبلمان تنها ‪ ۲۴‬میلیون و ‪ ۱۲۵‬هزار دلار بوده است.
بیش از ‪ ۷۵‬درصد ازدرآمد جهانی ‪ ۲۵۰‬میلیارد دلاری سالانه صنعت مبلمان متعلق به هفت کشور آمریکا،چین، ایتالیا، فرانسه،آلمان، ژاپن و کانادا است.
در این خصوص در عرصه جدید اقتصاد ایران، آینده از آن اصنافی است که قدرتمندترین تشکل ها و متناسب ترین پیوند را در میان تشکل های خود دارند.
کشورهای فرانسه، آلمان، بلژیک، ایتالیا، اسپانیا، تایوان، ژاپن، چین، انگلستان، ترکیه، مالزی، آمریکا و اتریش در زمینه تولید مبل فعال هستند.
یکی ازمشکلات عمده صنعت مبلمان کشور واردات رنگ و پارچه با قیمت گران از کشورهای ترکیه، ایتالیا، اسپانیا و فرانسه است زیرا کیفیت رنگ و پارچه های تولید داخلی چندان مرغوب نیست. متاسفانه تنها در زمینه تولید مبلمان مدرن ضعف داریم و بیشتر مبلمان وارداتی از این نوع است. واردات انواع مواد اولیه از جمله نئوپان، ورق های ‪ ،MDF‬پارچه های روکش، رنگ و یراق آلات سبب افزایش قیمت تمام شده مبل تولید داخلی می شود.
متاسفانه با توجه به تخصصی بودن صنعت مبلمان در همه زمینه های تولید، خرید و فروش بیشتر افراد شاغل در این بخش های تجربه و اطلاعات لازم در این زمینه را ندارند.

فصل اول:
کلیـات و سـوابـق
1-1- مشخصات متقاضیان طرح
2-1-معرفی اجمالی پروژه
3-1-معرفی محصول
4-1-سوابق تولید
5-1-کاربرد محصول
6-1-مصرف کنندگان
7-1- بازار خرید و فروش

1-1- مشخصات متقاضیان طرح:
جدول (1-1) مشخصات متقاضیان طرح
استان:یزد
شهرستان: یزد
بخش:مرکزی
روستا:ــ
مشخصات متقاضیان:
الف:حقیقی
ردیف
نام ونام خانوادگی
نام پدر
شماره شناسنامه
تحصیلات
تجربه
1

2

ب:حقوقی
نام شرکت
نوع شرکت
شماره ثبت
محل ثبت
تاریخ ثبت

2-1- معرفی اجمالی پروژه:
این پروژه در زمینی به مساحت 2100 متر مربع در شهرک صنعتی یزد قابل اجرا می باشد. سرمایه کل این طرح 2719650000 ریال که از این میان سرمایه ثابت 2526090000 ریال و سرمایه در گردش 193560000 ریال می باشد.
برخی از هزینه های این طرح عبارتند از:
370000000
هزینه مواد اولیه وبسته بندی
681056000
هزینه حقوق ودستمزد
280082000
هزینه انرژی(آب- برق- سوخت)
87700000
هزینه تعمیرونگهداری
70941900
هزینه پیش بینی نشده تولید
14897799
هزینه اداری وفروش
5052180
هزینه بیمه واحد تولیدی
138500000
هزینه استهلاک
29979124
هزینه استهلاک قبل از بهره برداری

3-1-معرفی محصول :
تولید انواع مبل های خانگی، به کار برده شده در شرکت ها و غیره
4-1-سوابق تولید:
مبلمان کلاسیک در فرانسه به دوره های زیر تقسیم می شود:
1-قرن 14 و 15
2- قرن 16 ( رنسانس)
3-1610 تا 1643 لویی 13
4- 1643 تا 1715 لویی 14
5- 1715 تا 1744 لویی 15
6- 1744 تا 1793 لویی 16
7-1795 تا 1804
8- 1804 تا 1815
یک تقسیم بندی کلی دیگر هم وجود دارد که شامل :
1- گوتیک
2-رنسانس ( لویی 13 )
3-باروک ( لویی 14 )
4-روکوکو ( لویی 15 )
5-دوره بازگشت ( لویی 16 ) ( نئو کلاسیسم )
6-مدرن ( شامل دوره های آرت نووا و آرت دکو می باشد )
7-روستیک ( روستایی ) لویی سیزدهم
در این سبک که از ایتالیا آغاز و در فرانسه به اوج خود می رسد ، بیشتر از چوب بلوط و گردو استفاده می شود .
در این سبک از الگو های ساده هندسی و گاه برجسته استفاده می شود .
لویی چهاردهم :
در زمان لویی چهاردهم سبک باروک به اوج خود میرسد . این سبک باشکوه و سلطنتی است و تلاش میکند تا قدرت لویی چهاردهم را بیان کند . سه ویژگی خاص این دوره عبارت است از :
قرینگی استفاده از چوب های طلایی رنگ و همچنین پیروی از سبک روم باستان
لویی پانزدهم
فرزند لویی چهاردهم بود وی خیلی زود و در سن پنج سالگی به تخت سلطنت نشست . تغییرات در ساختار جامعه در این دوره بسیار به چشم می خورد . از این دوره به بعد افول در تجمل گرایی ( مختص پادشا هان فرانسه ) به چشم می خورد .
* نئو کلاسیسم به چندین دوره تقسیم میشود : 1- لویی 16 2- هپل وایت 3- شراتون
4- رجنسی 5- سبک امپراطوری
قصر های با شکوه کم کم تجمل خود را از دست می دهد و جای خود را به قصر های کوچک تر می دهد و در واقع از همین دوره ها بود که مردم مطالبات آزادی و زندگی مانند نجبا و ثروتمندان را خواستار شدند . این بدان معنا بود که از تجملات کوچکتر شود در واقع این تجملات شکل خود را حفظ کردند اما در آنها بیشتر از تناسبات مردانه ( ظرافت کمتر ) استفاده می شد .
خصوصیت اصلی مبلمان دوره لویی پانزدهم در واقع استفاده از منحنی در کارها بود . این امر در واقع از زمان لویی چهردهم آغاز شده بود .استفاده از خطوط مورب و راست . نما و کناره های کابینت ها همگی دارای انحنا بودند و کار دستی زیادی برای ساحت آنها به کار برده می شد . در این دوره بیشتر منحنی در بالای کار ها دیده می شد. چوب هایی که بیشتر در این دوره استفاده می شد شامل :
شمشاد
ماهون
گردو
انجیر مصری
آبنوس و …
لویی شانزدهم
در این دوره یک بازگشت به سبک یونانی – رومی شکل می گیرد.
بسیاری از فرمها در این دوره مشمول تغییر شدند و بیشتر این تغییر هم بوسیله ماری آنتوانت ( ملکه اطریشی تبار ) ایجاد شد که فرمهای ساده تر و جدید و مجلل را می پسندید . همین امر سبب خلق سبک این دوره گردید . در مقایسه با سبک های انگلیسی هم دوره با سبک لویی 16 باید گفت که این سبک همچنان پر تجمل بود اما کمی ساده تر .
مشخصه اصلی مبلمان در این دوره استفاده از نما های صاف و خطوط راست و همچنین تعریفی جدید از جزئیات تزیین بر روی مبلمان قالب های کوچک و همچنین حکاکی کمتر بر روی مبلمان در این دوره دیده می شود . الوار های به کار رفته در این دوره همان الوارهای دوره گذشته بودند.
در مجموع در آن دوره مبلمان یک صنعت اشرافی بود . به مجموع این دوره سبک فرانسوی می گویند.
کلاسیک انگلستان
در اینجا لازم است این نکته را یاد آور شوم که کشورهای دیگر اروپا نیز سهم بسزایی در مبلمان کلاسیک داشتند . این کشورها شامل ایتالیا ، آلمان و اطریش هستند . اما در اینجا به دلیل کمی مجال به کلاسیک انگلستان می پردازیم .
دوره های مبلمان انگلیس به شرح ذیل است :
1- دوره تحول ( گوتیک )
سراسر تاریخ مبلمان کلاسیک در واقع شامل تغییرات است و این تغیرات همگی مشمول تغیرات تاریخی و محیطی هستند که
1660 می تواند شامل موارد ذیل باشد :
محدودیت دانسته ها
محدودیت ابزار
دسترسی به چوب های محلی
عوامل اقتصادی
جنگ و صلح در منطقه
و عوامل دیگر
در انگلستان درختان بلوط و راش به عنوان درختان محلی به وفور وجود داشت اما به سبب پیشروی در قلمرو های دیگر شاهد گستردگی درختان هم هستیم
بلوط سالهای 1500 تا 1600
گردو سالهای 1660 تا 1723
ماهون سالهای 1715
خشب ( نوعی درخت با چوب زرد ) سالهای 1765
تا سال 1500 میلادی ( دوره گوتیک ) بیشتر تعالیم هنرمندان زیر نظر کلیسا بود . بنابر این ، تزئینات مبلمان گوتیک بیشتر از تزئینات کلیسای گوتیک تبعیت می کند .
درودگر ، آهنگر و خراط در ساخت یک مبلمان شرکت داشتند که شامل میز ، عسلی ، صندوق و حتی تابوت می شد این سبک در دوره هنری 5 دچار تحول شد.
سبک الیزابت ( 1558 تا 1653)
رنسانس از همین دوره وارد انگلستان می شود . چوب بلوط هنوز بیشترین استفاده را در مبلمان داشت . پایه های مبلها در این دوره به شکل پیازی بود و در قسمتهای بالایی به شکل منحنی در بالای تختها نیز تزیینات بسیاری به چشم می خورد .استفاده از فلزات در نمای بوفه ها و گنجه ها دیده میشد تخت خوابها بسیار بزرگ ساخته میشد با سایبانی مجلل در بالا سر آن
سبک ژاکوبین ( جیمز اول و دوم ) 1603 تا 1660
چوب بلوط در این دوره هنوز خمیر مایه اصلی مبلمان بود . در این دوره بیشتر سبک های دوره الیزابت حفظ شد . اما پیرایه و تزیینات کمتر شد .
تغییرات در مد مخصوصا در لباسهای خانمها باعث شد تا صندلی ها بدون دسته شوند و تقریبا جزء اثاثیه عمومی شود . صندوقچه کم کم به فراموشی سپرده شد و جای خود را به دراور داد.
در اواخر همین دوره بود که جعبه انجیل جای خود را به میز مطاله داد .
دوره رفاه عمومی ( 1649 تا 1660 )
در این دوره بسیاری از ثروتمندان انگلستان را ترک کردند . تفکر پرتستان در این دوره غالب شد و سادگی در آثار مبلمان حاکمیت پیدا کرد.
دوره استرداد ( 1660 تا 1689)
چارز دوم وقتی به سلطنت نشست با خود مبلمانهای بسیار مجللی را از فرانسه و هلند به ارمغان آورد این در واقع نوعی پاسخ به پروتستانها بود . در این دوره است که کتابخانه ، تخت خواب نیم روزی ساخته می شود . آتش بزرگ لندن در سال 1666 باعث شد تا شهر دوباره ساخته شود ولی این بار خانه ها کوچکتر ساخته شد . روکش چوب گردو جای حود را به بلوط داد . قاب های صندلی ها غالبا نقره کاری می شد.
اولین کتابخانه ها در این دوره ساخته شد ( سابقا در جعبه یا کمد ساخته می شد )

جا رختی نیز برای لباس ثروتمندان ساخته شد.
ارتفاع تکیه گاه صندلی ها بزرگتر شد .
در همین دوره هنرمندان فرانسوی به انگلیس آمدند تا بتوانند تعالین و سبک های جدید را به هنرمندان انگلیسی بیاموزند.
ولیام و مری: مری پرنس هلندی با خود ملزومات بسیاری را از هلند به انگلستان آورد . بیشتر این مبلمان ها تمایل به راحت نشستن فرد را داشتند مثلا پشت آنها شبیه به پشت انسان شکل گرفته بود و نرم بود چوب گردو در این دوره بسیار زیاد مصرف می شد .
ملکه آن :در این دوره سعی میشد تا از آموخته های خارج از انگلیس برای ایجاد سبکی خاص و انگلیسی تلاش شود . از آنجا که خانه ها کوچکتر می شد مبلمان کوچکتر و کم حجمتر نیاز بود . در واقع این سبک از مبلمان تا امروز هم دوام آوره است.
میز های کوچک برای چای خوردن بازی و… ساخته شد.
آینه های تعویض لباس دستشویی و… دراور های سبک انگلیس نیز رواج پیدا کرد .
دیگر دوره های انگلیس شامل
دوره جرجین ، دوره چیپندل، دوره تبعیت از سبک ناپلون ، فرانسه، دوره آدام ، دوره شراتون
دوره ویکتورین
5-1-کاربرد محصول:
این محصولات از محصولاتی است که برای زیبایی و راحتی منازل، ادارات و شرکت ها به کار می رود.
6-1-مصرف کنندگان:
عموم مردم
7-1- تاریخچه استاندارد مبلمان:
استاندارد "مبلمان – میز و نیمکت – ویژگی ها" نخستین بار در سال 1351 تهیه شد.این استانداردبراساس پیشنهادهای رسیده و بررسی و تاییدکمیسیون های مربوط برای دومین بار مورد تجدیدنظر قرار گرفت و در یکصد و دوازدهمین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد چوب و فرآورده های چوبی، سلولزی و کاغذ مورخ 3/12/83 تصویب شد. اینک این استاندارد به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب بهمن ماه 1371 به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود.
برای حفظ همگامی و هماهنگی باتحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدیدنظر خواهد شد و هرگونه پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استاندارد ارائه شود در تجدیدنظر بعدی مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ملی ایران بایدهمواره از آخرین تجدیدنظر آنها استفاده کرد.
در تهیه و تجدیدنظر این استاندارد سعی شده است که ضمن توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه، در حد امکان بین این استاندارد و استانداردهای بین المللی و استاندارد ملی کشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود.

فصل دوم:
طراحی وتولید
1-2-فرایند تولید.
2-2-نمودار فرایند تولید.
3-2-ابزار و وسایل موردنیاز
4-2-طرح استقرار ماشین آلات
5-2-مواد اولیه موردنیاز و منابع تامین آن
6-2-برنامه زمان بندی اجرای پروژه.
7-2- ظرفیت تولید
8-2-جایابی ومحل اجرای طرح

1-2-فرایند تولید:
فرآیند تولید مبلمان به صورت زیر است:
1-آماده کردن مواد اولیه
2- برش قطعات چوبی
3- سنباده کردن قطعات چوبی
4- زیر سازی مبل
5- مونتاژ کردن قطعات مبل به هم دیگر
6- چسباندن ابرها بر روی مبل
7- دوختتن پارچه های مبلمان
8- سوار کردن پارچه ها بر روی مبل
9- میخ پرچ کردن قسمتهای دیگر مبل به مبلمان
10- کنترل کیفیت محصولات تولیدی
11- انبار کردن جهت عرضه به بازار

2-2-نمودارفرایند تولید:
1-آماده کردن مواد اولیه
2- برش قطعات چوبی
3- سنباده کردن قطعات چوبی
4- زیر سازی مبل
5- مونتاژ کردن قطعات مبل به هم دیگر
6- چسباندن ابرها بر روی مبل
7- دوختن پارچه های مبلمان
8- سوار کردن پارچه ها بر روی مبل
9- میخ پرچ کردن قسمتهای دیگر مبل به مبلمان
10- کنترل کیفیت محصولات تولیدی
11- انبار کردن جهت عرضه به بازار

3-2-ابزارووسایل مورد نیازطرح:
1- اره دور گیر :
2- اره فارسی بر
3- اور فرز دسر
5- میخ کوب، منگنه زن
6- پمپ باد
7- اره گرد برد
8- اره عمود بر
9- انواع گروه دریل ها
10- لوازم کار
11- سنباده دیسکی
جدول (1-2) مقدار تجهیزات و ماشین آلات موردنیاز به همراه قیمت و منابع تامین آن نمایش داده شده است.

جدول شماره (1-2) مشخصات ابزار و ماشین آلات مورد نیاز طرح
ردیف
نام ماشین آلات وتجهیزات
مشخصات فنی
کشور سازنده
تعداد
قیمت واحد (هزار ریال)
قیمت کل (میلیون ریال)

توان مصرفی
ظرفیت

1
اره دور گیر
3

ایران
2
60000
60
2
اره فارسی بر
2

ایران
3
8000
24
3
اور فرز
1

ایران
2
4000
8
4
میخ کوب، منگنه زن
2

ایران

5000
5
5
پمپ باد
5

ایران
2
5000
10
6
اره گرد بر


ایران
2
2500
5
7
اره عمود بر

ایران
5
1000
5
8
4 گروه دریل

ایران
10
2000
20
9
لوازم کار

ایران
3
1000
3
10
سنباده دیسکی

ایران
2
2000
4
11
چرخ خیاطی

ایران
3
2000
6
جمع کل
150

ایران

4-2-طرح استقرارماشین آلات:
نمودار ( 4-2) طرح استقرار ماشین آلات با مقیاس 1000/1

1- اره دور گیر :
2- اره فارسی بر
3- اور فرز دسر
5- میخ کوب، منگنه زن
6- پمپ باد
7- اره گرد برد
8- اره عمود بر

5-2-مواد اولیه ومنابع تامین آن:
مواد اولیه موردنیاز مبلمان عبارتند از:
1- انواع و اقسام چوب و تخته
2- پارچه رومبلی
3- فیبر
4- لپرون
5- ابر
6- نخ و سایر لوازم
7- انواع پیچ و مهره
8- پلاستیک بسته بندی
جدول شماره (2-2) برآورد هزینه مواد اولیه موردنیاز طرح و منابع تامین آن
ردیف
نام مواد اولیه و مشخصات فنی
محل تامین
مصرف سالیانه
واحد
هزینه (هزارریال)
هزینه کل (میلیون ریال)

داخل
خارج

1
انواع و اقسام چوب و تخته
*

600
شاخه
20
12
2
پارچه رومبلی
*

1200
متر
30
36
3
فیبر
*

1200
برگ
150
180
4
لپرون
*

400
برگ
150
60
5
ابر
*

36000
کیلو
2
72
6
نخ و سایر لوازم
*

به مقدار لازم


5
7
پلاستیک بسته بندی
*

5
جمع کل
370

جدول (7-5) هزینه وسایل حمل و نقل
بهای کل
(میلیون ریال)
بهای واحد
(میلیون ریال)
تعداد
نوع وسیله
35
35
1
لیفتراک برقی
90
90
1
وانت نیسان
125
جمع کل
6-2- زمان بندی اجرای طرح:
مراحل اجرایی پروژه از شروع مطالعه پیرامون موضوع و انجام مشاوره تا انجام تولید آزمایشی و تولید قطعی زمان بندی و ارائه شده است . جدول ذیل نمونه ای از مراحل اجرایی این پروژه است .
برنامه زمان بندی پروژه مطابق جدول (4-2)می باشد :

جدول شماره (4-2) برنامه زمانبندی اجرای تولید مبلمان
ردیف
شرح عملیات
مدت به ماه

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
تحقیق و اخذ مشاوره و راهنمایی

اخذ مجوز و موافقت اصولی

تعیین منابع مالی

جایابی و خرید زمین

تهیه نقشه

ساختمان سازی

نصب تاسیسات حرارتی و برودتی

خرید تجهیزات و ماشین آلات

اجرای فونداسیون ونصب تجهیزات

خرید مواد اولیه

آموزش پرسنل

تولید آزمایشی

کل ماههای اجرای طرح

7-2- ظرفیت تولید:
برای مشخص نمودن میزان تولید کارخانه با توجه به قابلیت دارا بودن خط تولید کارخانه که خط تولید تمام خودکار بوده و میزان تولیدی حدود زیادی داشته و با توجه به نیاز کشور ما و با توجه به تولید این کارخانه که 300 روز کاری در سال بوده و در یک شیفت کاری می باشد. پس میزان تولید ما 120000000 عدد مبل خواهیم بود.
جدول (5-2)- ظرفیت تولید شرکت
ردیف
نام محصول
میزان تولید سالیانه در سال کیلو
واحد
قیمت تمام شده
قیمت فروش
1
مبلمان
120000
عدد
13985
18879

8-2- جایابی و محل اجرای پروژه:
با توجه به امتیازاتی که به شهرها می دهیم می توانیم محل اجرای طرح را مشخص کنیم. محل اجرای طرح شهرستان یزد می باشد.
جدول(6-2)- جایابی ومحل اجرای طرح
شهرها
شرح
اصفهان
کرمان
یزد

20
18
20
1- نزدیکی به مواد اولیه
17
18
20
2- نزدیکی به نیروی انسانی
18
19
19
3- نزدیکی به بازارفروش
17
18
18
4- نزدیک به بازارمصرف
19
20
19
5- نظریه مدیریت طرح
16
20
19
6- وجود جادههای ترانزیت
17
18
20
7- نزدیک به بنادربرای صادرات
17
17
20
8- معافیت های حقوقی
20
20
18
9- وجود رفاه عمومی
18
20
19
10- وجود امتیازخاص
179
188
192
امتیازکل

فصل سوم:
نیروی انسانی مورد نیاز طرح
1-3- نیروی انسانی مورد نیاز.
2-3- حقوق ودستمزد.
3-3- شرح وظایف پرسنل.
4-3- سازماندهی نیروی انسانی.

1-3- نیروی انسانی مورد نیاز:
نیروی انسانی و بکارگیری بهینه آن درامرتولید یکی ازپارامترهای موثردرمیزان تولید می باشد. با توجه به تعداد دستگاه ها و دو شیفت بودن کارگران میزان کارگر و امور اداری این واحد تولید مبلمان به صورت جدول زیر در نظر گرفته می شود.
جدول(1-3)- مشخصات نیروی انسانی
تعداد
مدرک تحصیلی
شرح پرسنل
ردیف
1
فوق لیسانس
مدیر
1
1
لیسانس
مدیر فروش (بازرگانی)
2
1
لیسانس
انجام کارهای اداری
3
1
لیسانس
حسابدار
4
1
لیسانس
مهندس
5
1
فوق دیپلم
سرپرست کارگران
6
2
دیپلم
کارگر تعمیرات دستگاه
7
8
دیپلم
کارگرساده
8
3
سیکل
نگهبان و راننده و سرایدار
10
19
جمع کل

2-3- حقوق ودستمزد:
مبنای محاسبه حقوق ماهیانه هر یک از پرسنل معیارهای متداول میباشد.کلیه برآوردهای نیروی انسانی مورد نیازوهزینه های مربوط به حقوق و مزایای سالیانه هریک ازآنها وجمع کل هزینه های مزبورتعیین میگردند لازم به ذکراست جهت برآورد نسبتا دقیق ازپاداش وعیدی واضافه کاری احتمال محاسبه حقوق سالیانه برمبنای16.4 ماه درسال انجام می گیرد همچنین براساس مصوبات سازمان بیمه تامین اجتماعی 23درصد ازکل حقوق پرسنل به عنوان حق بیمه تامین اجتماعی (شامل بیمه خدمات درمانی بیمه ازکارافتادگی بیمه بازنشستگی و بیمه بیکاری) هزینه بیمه سهم کارفرما می باشدکه باید به مجموع حقوق پرداخت شده اضافه گردد. جدول (2-3) چکیده ای ازمحاسبات را نشان می دهد.

جدول(2-3)-حقوق ودستمزد
جمع کل (ریال)
حقوق ومزایای سالیانه(ریال)
متوسط حقوق ماهیانه(ریال)
تعداد
شرح
82000000
82000000
5000000
1
مدیر
49200000
49200000
3000000
1
مدیر فروش
45920000
45920000
280000
1
مهندس
36080000
36080000
2200000
1
امور اداری
36080000
36080000
2200000
1
حسابدار
36080000
36080000
2200000
1
سرپرست کارگران
65600000
32800000
2000000
2
کارگرتعمیرات دستگاه
240096000
30012000
1830000
8
کارگرساده
90036000
30012000
1830000
3
نگهبان و راننده
681056000
جمع کل

3-3- شرح وظایف پرسنل:
1-3-3-وظایف پرسنل تولیدی:
دراین بخش باتوجه به لیست ماشین آلات ارائه شده پرسنل کارگاه برآورد می گردد حد تخصیص مورد نیاز برای کاربا ماشین ومیزان وابستگی ماشین به کارگر (درجه اتوماسیون ماشین) ازعوامل تعیین کننده ای است که مشخص می کند هرماشین چه تعداد پرسنل وباچه مهارتی لازم دارد با توجه به موارد فوق مهارتهای مورد استفاده درصنایع به ترتیب تخصص ومهارت عبارتند از: مهندس وسرپرست کارگر و کارگر تعمیرات وکارگرساده.
دراین واحد با توجه به ویژگیهای فنی فرایندوحدود تخصصی مورد نیازماشین آلات پرسنل تولیدی شامل خط تولید، انبار که درزیروظایف آنها رامی آورد.
که پرسنل تولیدی درنظرگرفته شده دارای وظایف زیرمی باشد:
یک نفر به عنوان مدیر تولید و مدیر فنی کارگاه تولیدی می باشد که به عنوان ناظر بر انجام کارها می باشد. یک نفر به عنوان سرپرست فنی مسئول سرپرستی محیط کار می باشد.
دو نفر به عنوان کارگر تعمیرات دستگاه ها در دوشیفت کاری مشغول به کار می باشند.
8 نفربه عنوان کارگر ساده در بخش های مختلف کارگاه مشغول به کار خواهند شد.

2-3-3- وظایف پرسنل غیرتولیدی:
دراین قسمت با توجه به تعداد پرسنل تولیدی ومیزان مبادلات تجاری واحد و….. وظایف پرسنل غیرتولیدی واحد برآورد می شود شامل زیر است.
مدیریت:یکی ازارکان اساسی واحد تولیدی بوده واگرنقش مدیریت دریک واحد بخوبی ایفا شود تاثیر مهمی دررسیدن به اهداف مورد نظر دارد مدیر عامل مسئول مستقیم کلیه عملیات مدیریتی خواهد بود که یک نفر برای تصدی این مسئولیت کافی است.
مدیر فروش (بازرگانی): که مهندس صنایع یا مدیریت صنعتی بوده و وظیفه آن بازاریابی و تبلیغات جهت فروش تولیدات واحد می باشد.
پرسنل اداری مالی وخدماتی:برای انجام اموردفتری حسابداری کارگزینی 1 نفر و1نفر برای حسابداری در نظرگرفته می شود و همچنین2 نفر جهت نگهبانی واحد تولیدی و برای سرایداری یک نفر و همچنین 1 نفر برای رانندگی نیازمند می باشیم.

4-3- سازماندهی نیروی انسانی:
سازماندهی نیروی انسانی این طرح به صورت زیراست.
نمودار(1-3)-سازماندهی نیروی انسانی

فصل چهارم:
زمین وساختمان
1-4- زمین مورد نیاز طرح
2-4- ساختمانهای اداری.
3-4- ساختمان واحد تولید
4-4- هزینه ساختمان سازی و هزینه محوطه سازی
5-4- پلان طرح

1-4- زمین مورد نیازطرح:
1-1-3- سالن تولید
اختصاص فضای مناسب و کافی جهت امور تولید و تاسیسات کارخانه در امر تردد کارکنان و جابجایی مواد اولیه و محصولات حائز اهمیت است و برای محاسبه سالن تولید, ابتدا مساحت دستگاه ها و با توجه به خصوصیات کاری هر دستگاه, فضای مورد نیاز جهت مواد اولیه و محصول خارجی دستگاه، مانور اپراتور تعمیرات و نگهداری و . . . برآورد شده, به مساحت خالص دستگاهافزوده می گردد و مساحت کل سالن تولید 500 متر مربع برآورد می شود.
2-1-3- انبار تولید
وظایف انبار مواد اولیه به قرار زیر است:
1- انبار کردن مواد خام که در انتظار ورود به جریان تولید هستند.
2- انبار کردن قطعات خریداری شده که در انتظار ورود به جریان تولید هستند.
3- انبار کردن لوازم یدکی و دیگر قطعات مورد استفاده.
مساحت انبار مواد اولیه بر مبنای حجم لازم برای نگهداری مواد خریداری شده واحد در دوره های سفارش سه ماههمحاسبه می شود. در ضمن برای جلوگیری از توقف خط تولید همراه یک ماده مواد مصرفی واحد به عنوان ذخیره احتیاطی نگهداری می شود تا در صورت دیرکرد وصول سفارش خط تولید با مشکل کمبود مواد اولیه مواجه نگردد. با در نظر گرفتن این موارد انبار مواد اولیه واحد باید گنجایش نگهداری چهار ماه مواد اولیه (سه ماه دوره سفارش+ یک ماه ذخیره احتیاجی) را داشته باشد.
3-1-3- انبار محصول
با توجه به نوسانات احتمالی بازار فروش محصول و همچنین جهت نگهداری محصولات تولیدی تا رسیدن به میزان سفارش مشتریان فضایی معادل نگهداری تولیدات یک ماهه واحد به عنوان انبار محصول پیش بینی می شود.
4-1-3- تاسیسات وتعمیرگاه
همچنین در این طرح به منظور انجام تعمیرات جزئی و اتفاقی مساحت 30 متر مربع به منظور احداث تعمیرگاه اختصاص می یابد.
5-1-4 ساختمان های اداری, رفاهی و خدماتی
از آنجایی که سرویس های دیگر کار خانه مثل بخش های اداری, رفاهی و خدماتی نیز در ایفای وظایف طرح نقش عمده ای دارند, لازم است فضای 170 متر مربع را به این بخش اختصاص دهیم.

جدول شماره (1-4)-زمین مورد نیاز
هزینه کل (میلیون ریال)
هزینه واحد (هزارریال)
مقدار(مترمربع)
شرح
525
250
2100
زمین
توضیح: این طرح درشهرک های صنعتی(شهرهای کوچک)
2-4- ساختمان واحد تولید:
برای محاسبه سالن تولید ابتدا مساحت دستگاه ها و با توجه به خصوصیت کاری هر دستگاه فضای مورد نیاز جهت مواد اولیه و محصول خروجی دستگاه، مانور اپراتور، تعمیرات و نگهداری و . . . بر آورده شده وبه مساحت خالص دستگاه ها افزوده می گردد. این جمع, مساحت مورد نیاز هر دستگاه را بیان می کند0
سپس با در نظر گرفتن تعداد دستگاه مورد نیاز جمع کل مساحت هر نوع ماشین محاسبه می شود. برای کارهای غیر ماشینی مانند مساحت میز کار و محوطه مورد نیاز نیز به همین صورت محاسبه می گردد.
جمع مساحت های فوق در عدد 5/2 ضرب می شود .این عدد مساحت کل سالن تولید می باشد که جمع کل سالن 500 متر مربع می باشد.

3-4- ساختمانهای خدمات اداری و پشتیبانی :
بخش اداری به منظور های مختلف مثل اداره کارخانه، ارائه سرویس به مشتریان و طرف های قرارداد تامین مواد و . . . در کارخانه ها احداث می شود. در صنایع کوچک ساختمان اداری متمرکز و معمولاً در معرض دید یعنی در قسمت جلوی اولین ساختمان بعد از در ورودی کارخانه می باشد. و سطح زیر بنای ساختمان های اداری بیش از 120 متر مربع می تواند پاسخگوی 20 نفر پرسنل اداری باشد.
فضای مورد نیاز برای یک مدیر ارشد 30 تا 50 متر مربع در نظرگرفته می شود این ابعاد با توجه به فضای پرت محاسبه و اعلام شده است.

4-4-هزینه ساختمان سازی ومحوطه سازی:
هزینه خرید زمین وهزینه محوطه سازی(خاکبرداری وتسطیح و خیابان کشی وپارکینگ فضای سبزدیوارکشی وچراغهای پایه بلند برای روشنایی محوطه)ونیزهزینه های ساختمان سازی(سالن تولید انبارها تعمیرگاه تاسیسات وآزمایشگاه ساختمانهای اداری وسایرموارد)تماما براساس قیمتهای اخذ شده برای شرایط محل احداث واحد محاسبه می گردد محاسبه ساختمان سازی را می توان درجدول(3-3)ومحاسبه محوطه سازی درجدول(4-3) ملاحظه کرد.
جدول(3-3)-هزینه ساختمان سازی
کل هزینه
(ریال)
قیمت واحد
(ریال)
مساحت
(مترمربع)
نوع ساختمان
شرح
600000000
1200000
500
آجری آهنی
سالن تولید
18720000
400000
8/46
سوله فلزی
انبارمواد اولیه
11280000
400000
2/28
سوله فلزی
انبار محصول
180000000
1500000
120
آجری آهنی
ساختمان اداری و سرویس ها
54000000
1200000
45
آجری آهنی
ساختمان نگهبانی
132000000
1200000
110
آجری آهنی
سایر
996000000
جمع کل هزینه
850
جمع کل زیربنا
جدول(4-3)- محاسبه هزینه محوطه سازی
کل هزینه
(ریال)
قیمت واحد
(ریال)
مقدارکار
شرح
20000000
25000
800
خاکبرداری وتسطیح
39000000
100000
390
دیوارکشی
20000000
100000
200
آسفالت و پیاده رو سازی
180000000
360000
500
ایجاد فضای سبز روشنایی و غیره(15درصد مقدار زمین)
259000000
جمع کل

5-4- پلان طرح:
نقشه پیشنهادی جانمایی ساختمان ها اعم ازسالن تولیدانبارها تعمیرگاهها و…… بر اساس بهینه سازی مسیرهای حمل ونقل موادوپرسنل مطابق اصول مهندسی صنایع درشکل (1-4)مشاهده می شود که هرکدام ازقسمتها به شرح زیرمی باشد.
شکل (1-4) پلان طرح

فصل پنجم:
انرژی وتاسیسات

1-5- انرژی برق.
2-5- انرژی آب.
3-5- سوخت.
4-5- ارتباطات
5-5- هزینه های تامین انرژی
6-5-تاسیسات برودتی.
7-5. – تاسیسات حرارتی.
8-5- وسایل حمل و نقل .

1-5-انرژی برق:
الف) برق مورد نیاز خط تولید
برق مصرفی خط تولید بخش عمده ای از برق مورد نیاز کارخانه می باشد . برق مصرفی خط تولید 800 کیلو وات می باشد
ب) برق مورد نیاز تاسیسات
اساسی ترین قسمت برق، تاسیسات است که تقریباً همه دستگاه های اصلی خط تولید نیاز به برق دارند از طرفی برق، تامین کننده انرژی مربوط به سایر تاسیسات و همچنین روشنایی کارخانه خواهد بود وبرق مصرفی قسمت تاسیسات 10 کیلو وات می باشد.
ج) برق روشنایی ساختمان ها و محوطه
به منظور برآورد برق مورد نیاز ساختمان ها تخمینی از مقدار برق بر حسب مساحت ساختمان ها زده می شود برای هر متر مربع زیر بنای سالن تولید، ساختمان های اداری رفاهی و خدمات به طور متوسط 20وات برق در نظر گرفته می شود و همچنین برای هر متر مربع مساحت انبار ها و تاسیسات 10وات منظور می گردد بنابراین52 کیلو وات توان الکتریکی در نظر گرفته می شود و همچنین جهت کارهای تهویه نیز روزانه 50 کیلووات در نظر گرفته می شود. همچنین برای تهویه 50 کیلووات به طور روزانه در نظر گرفته شده است.
د) برق مصرفی سالیانه
برق مصرفی سالیانه واحد بر اساس زمان کار هر یک از بخش های مصرف کننده برق وتوان مورد نیاز این قسمت ها محاسبه می شود که برق مصرفی روزانه واحد در مجموع 910 کیلووات ساعت برآورد می شود. که میزان برق مصرفی و هزینه های آن در جدول(1-5)آمده است.
جدول (1-5) برق مصرفی کالاها
عنوان
واحد
مصرف روزانه
مصرف سالیانه
هزینه واحد (ریال)
هزینه کل (هزارریال)
برق
کیلووات
910
273000
950
259350
2-5- انرژی آب:
آب بهداشتی و آشامیدنی مورد نیاز روزانه واحد بر اساس مصرف سرانه هر نفر 150 لیتر بر آورد می گردد. همچنین جهت آبیاری محوطه به ازاء هر متر مربع فضای سبز 5/1 لیتر در روز منظور میشود. به منظور ذخیره سازی آب مصرفی, یک مخزن زمینی به گنجایش 15 متر مکعب و شبکه لوله کشی با انشعاب اصلی به قطر یک اینچ همراه با پمپ های مورد نیاز در تاسیسات آب رسانی منظور می گردد.
بنابراین چون ما 19 نفر پرسنل داریم برای مصرف پرسنل 3 متر مکعب و برای فضای سبز 2متر مکعب نیازمند می باشیم.

جدول (5-2) مصرف آب
عنوان
مصرف روزانه
(متر مکعب)
مصرف سالیانه (متر مکعب)
هزینه واحد (ریال)
هزینه کل (هزار ریال)
آب
5
1600
400
640
3-5- سوخت:
مقدار سوخت مورد نیازاین طرح درجدول (3-5) شرح داده شده است.
جدول(3-5)- انرژی سوخت مصرفی
مصرف سالیانه
واحد
شرح
25000
لیتر
گازوئیل
10000
لیتر
بنزین
0
مترمکعب
نفت سیاه
35000
جمع کل
4-5- ارتباطات:
برای هرواحد تولیدی حداقل دو خط تلفن ویک دستگاه فاکس پیش بینی می شود که هزینه آن برابر4 میلیون ریال پیش بینی می شودوبرای هزینه های مصرفی تلفن در سال 86 اجرای هرپالس 48 ریال پیش بینی می شود.
مجموعه وسایل گرمازا واحدها را می توان به شرح جدول بیان کرد .
5-5- هزینه های تامین انرژی :
هزینه های تامین انرژی طبق جداول (4-5 و 5-5) می باشد .
جدول(4-5)- هزینه های مصرف انرژی
هزینه کل (ریال)
هزینه واحد
مصرف سالیانه
مصرف روزانه
واحد
شرح
259350000
950
273000
910
کیلووات
برق مصرفی
640000
400
1600
5
مترمکعب
آب مصرفی
2592000
48
54000
200
پالس
ارتباطات
7500000
300
25000
80
لیتر
گازوئیل
10000000
1000
10000
50
لیتر
بنزین
280082000
جمع کل

جدول(5-5)- هزینه های تامین انرژی
هزینه(ریال)
مشخصات فنی
شرح
عنوان
126000000
تابلوی برق- کنتور- ترانس
برق شهری
برق رسانی
11000000
کنتور- لوله کشی
آب خام
آب رسانی
10000000
مخزن نگهداری
گازئیل وبنزین
سوخت رسانی
24000000
کولرآبی -بخاری
کولر-تهویه-بخاری-آبگرم کن
وسایل سرمایش وگرمایش
4500000
50 کیلویی
کپسول آتش نشانی
وسایل حفاظتی وایمنی
6000000
1خط فاکس
3خط تلفن
ارتباطات
181500000
جمع کل

6-5- تاسیسات برودتی:
به ازای هر100 مترساختمان اداری یک کولر وبه ازای هر200تا250متر فضای کارگاهی یک عدد کولر6000 آبی درنظرمی گیریم.
تعداد کولرمورد نیازدر این طرح 3 کولر6000 و برای ساختمان اداری 2 کولراست.
7-5-تاسیسات حرارتی:
مجموعه وسایل گرمازا واحدها را می توان به شرح جدول بیان کرد .
جدول(6-5)- تاسیسات حرارتی
تعداد
مشخصات فنی
شرح
6
بخاری کارگاهی
وسائل گرمایشی
8-5- وسایل تهویه و اطفاء حریق:
در واحد هیچگونه مسئله عمده آتش سوزی وجود ندارد اما به لحاظ پیش گیری باید درنقاط حساس مانند سالن تولید مخزن نگهداری گازوئیل کوره شوفاژ تابلوهای برق انبارمواد وآزمایشگاه بطورمنطقه ای ازکپسولهای قابل حمل ونقل استفاده گردد لذا درمجموع 5 عدد کپسول آتش نشانی مورد نیازمی باشد.

9-5-وسایل حمل و نقل :
جدول (7-5) هزینه وسایل حمل و نقل
بهای کل
(میلیون ریال)
بهای واحد
(میلیون ریال)
تعداد
نوع وسیله
35
35
1
لیفتراک برقی
90
90
1
وانت نیسان
125
جمع کل

فصل ششم:
محاسبات مالی طرح
1-6- سرمایه کل ومنابع تامین آن:
2-6- سرمایه ثابت:
3-6- سرمایه درگردش:
4-6- هزینه تولید سالیانه طرح:
1-4-6- هزینه مواداولیه:
2-4-6- هزینه حقوق ودستمزد:
3-4-6- هزینه انرژی:
4-4-6- هزینه تعمیرونگهداری:
5-4-6- هزینه استهلاک:
6-4-6- هزینه ثابت ومتغییر:
6-6- محاسبه نقطه سربه سرتولید:
7-6- محاسبه قیمت تمام شده محصول:
8-6- محاسبه قیمت فروش محصول:
9-6- محاسبه سودناخالص طرح:
10-6- محاسبه سودخالص طرح:
11-6- محاسبه دوربرگشت سرمایه:
12-6- توجیه اقتصادی طرح

1-6- سرمایه کل ومنابع تامین آن:
باتوجه به مقادیرسرمایه گذاری ثابت ودرگردش محاسبه شده کل سرمایه گذاری این طرح مطابق جدول (1-6) برآورد می گرددلازم به ذکراست که معادل 60درصد سرمایه داری ثابت ازطریق دریافت وام بلند مدت 5 ساله بابهره 12 درصدو معادل 80 درصد سرمایه درگردش ازطریق دریافت وام کوتاه مدت 1 ساله با بهره 17 درصد تامین خواهدشد که درتنظیم ترازهای مالی طرح بازپرداخت آن مدنظرقرار گرفته است.
جدول(1-6)- سرمایه گذاری کل
جمع(میلیون ریال)
تسهیلات بانکی
سرمایه گذاری شخصی

شرح

درصد
مبلغ
( میلیون ریال)
درصد
مبلغ
( میلیون ریال)

09/2526
60
35/1530
40
23/1020
سرمایه ثابت
56/193
60
13/116
40
42/77
سرمایه در گردش
65/2719
120
48/1646
80
65/1097
سرمایه گذاری کل
2-6- سرمایه ثابت:
اقتصاد مارکسیستی آن بخش از سرمایه که به صورت وسایل تولید، ابزار کار و مواد خام نمود می یابد را سرمایه ثابت می نامند.
این سرمایه، ثابت خوانده می شود، چون نمی تواند بیش از ارزش خود به ارزش محصول بیفزاید. البته در اینجا، ارزش به صورت زمان کاراجتماعاً لازم تعریف می شود.
جدول (2-6) محاسبه سرمایه ثابت
ارزش کل

شرح
جمع (میلیون ریال)
(میلیون ریال)

150
150
ماشین آلات و تجهیزات تولیدی
2/63
2/63
هزینه تعمیرو نگهداری
125
125
وسائل نقلیه
525
525
زمین
1255
1255
ساختمان ومحوطه سازی
40
40
اثاثیه ولوازم اداری
218
218
هزینه های پیش بینی نشده
89/149
89/149
هزینه های قبل ازبهره برداری
09/2526
جمع کل

جدول (3-6) هزینه های قبل از بهره برداری
مبلغ (ریال)
شرح
103770400
هزینه های تهیه طرح مشاوره اخذ مجوز
(4درصد هزینه سرمایه ای)
13621120
هزینه آموزش پرسنل
(2 درصد کل حقوق سالیانه)
32504100
هزینه های راه اندازی و تولید آزمایشی (15روزهزینه کمی آب برق تلفن و مواد اولیه)
149895620
جمع کل
3-6- سرمایه درگردش:
سرمایه درگردش طرح براساس محاسبه مواد وانرژی مورد نیاز و همچنین پرسنل واحدمطابق الگوی ذیل انجام می شود:
الف- مواد اوله وقطعات مورد نیاز:
هزینه مواد اولیه وقطعات مصرفی واحدبرای یک دوره سفارش (مواد داخلی 45 روزکاری ومواد خارجی 100 روزکاری) به عنوان بخشی ازسرمایه درگردش منظورمی شود.
ب- حقوق ودستمزد کارگر:
هزینه حقوق ودستمزد کارکنان به مدت 0.25 سال(معادل 68 روزکاری محاسبه ودربرآورد سرمایه درگردش منظورمی شود.
ج- انرژی مورد نیاز:
هزینه تامین انرژی مورد نیاز65 روزکاری واحد به عنوان بخش دیگری ازسرمایه درگردش درمحاسبات منظورمی گردد.
د- هزینه فروش:
هزینه های فروش 20روزواحد قسمت دیگری ازسرمایه درگردش را تشکیل می دهد لازم به ذکراست که هزینه های فروش 0.5 درصدارزش فروش سالیانه می باشد.
ه- سایرهزینه ها:
در خاتمه برای افزایش قابلیت اطمینان محاسبات و کاهش ریسک احتمالی 5 درصد موارد فوق به جمع حاصله اضافه می شود تا موارد احتمالی که درنظر گرفته نشده است جبران شود جمع اقلام سرمایه درگردش درجدول (3-6)ارائه گردیده است.

جدول (4-6)- برآوردسرمایه درگردش
مبلغ(ریال)
شرح
عنوان
61666666
2ماه مواد اولیه وبسته بندی
مواد اولیه وبسته بندی
113509333
2ماه هزینه های حقوق و دستمزد
حقوق و دستمزد
18389100
15روزهزینه های انرژی وتعمیرو نگهداری
تنخواه گردان
193565099
جمع کل
4-6- هزینه تولید سالیانه طرح:
هزینه های تولید سالیانه طبق جدول زیربرآورد می شود که هرکدام ازمواد ذکرشده درقسمتهای بعدی به صورت مفصل توضیح داده شده است.

1-4-6- هزینه مواد اولیه:
قیمتهای مواد اولیه براساس استعلام ازشرکتهای معتبرداخلی وبازارهای عمده فروشی تعیین گردیده است که درجدول(5-6) محاسبه شده است.
جدول (5-6) هزینه مواد اولیه
ردیف
نام مواد اولیه و مشخصات فنی
محل تامین
مصرف سالیانه
واحد
هزینه (هزارریال)
هزینه کل (میلیون ریال)

داخل
خارج

1
انواع و اقسام چوب و تخته
*

600
شاخه
20
12
2
پارچه رومبلی
*

1200
متر
30
36
3
فیبر
*

1200
برگ
150
180
4
لپرون
*

400
برگ
150
60
5
ابر
*

36000
کیلو
2
72
6
نخ و سایر لوازم
*

به مقدار لازم


5
7
پلاستیک بسته بندی
*

5
جمع کل
370
2-4-6- هزینه حقوق ودستمزد:
برآوردتعداد نیروی انسانی مورد نیاز در رده های مختلف دربخش (1-3) انجام گردیده است و مبنای محاسبه حقوق ماهیانه هریک ازپرسنل نیزمعیارهای متداول باشد براساس مبنای فوق کلیه برآوردهای نیروی انسانی مورد نیازوهزینه های مربوط به حقوق ومزایای سالیانه هریک ازآنها و جمع کل هزینه های مزبورتعیین میگردند لازم به ذکراست جهت برآورد نسبتا دقیق ازپاداش وعیدی واضافه کاری احتمالی محاسبه حقوق سالیانه برمبنای 16.4 ماه درسال انجام می گیرد که درجدول(6-6) محاسبه شده است.

جدول (6-6) هزینه حقوق و دستمزد
جمع کل (ریال)
حقوق ومزایای سالیانه(ریال)
متوسط حقوق ماهیانه(ریال)
تعداد
شرح
82000000
82000000
5000000
1
مدیر
49200000
49200000
3000000
1
مدیر فروش
45920000
45920000
280000
1
مهندس
36080000
36080000
2200000
1
امور اداری
36080000
36080000
2200000
1
حسابدار
36080000
36080000
2200000
1
سرپرست کارگران
65600000
32800000
2000000
2
کارگرتعمیرات دستگاه
240096000
30012000
1830000
8
کارگرساده
90036000
30012000
1830000
3
نگهبان و راننده
681056000
جمع کل

3-4-6- هزینه انرژی:
انواع انرژی موردنیازشامل آب برق وسوخت می باشد بهای واحد هریک ازانواع انرژی برمبنای آخرین نرخ های اعلام شده ازسوی وزارتخانه های مربوطه تعیین گشته وبرمبنای آن هزینه مربوط به آنها محاسبه شده است که هزینه سالیانه انرژی74382000 ریال می باشد که نتیجه این اطلاعات در جدول (7-6)قابل مشاهده می باشد.
جدول(7-6)- هزینه های مصرفی انرژی
هزینه کل (ریال)
هزینه واحد
مصرف سالیانه
مصرف روزانه
واحد
شرح
259350000
950
273000
910
کیلووات
برق مصرفی
640000
400
1600
5
مترمکعب
آب مصرفی
2592000
48
54000
200
پالس
ارتباطات
7500000
300
25000
80
لیتر
گازوئیل
10000000
1000
10000
50
لیتر
بنزین
280082000
جمع کل
4-4-6- هزینه تعمیرونگهداری:
ابزاروماشین آلات و….. طرح نیاز به تعمیر و نگهداری دارند تا همیشه آماده خدمت باشند هزینه تعمیرو نگهداری هریک ازموارد فوق در جدول(8-6)منظورشده است.
جدول(8-6)- هزینه تعمیرونگهداری
هزینه تعمیرات ونگهداری
درصد
شرح
جمع(میلیون ریال)
میلیون ریال

5/7
150
5
ماشین آلات اصلی
1/18
5/181
10
تاسیسات عمومی
5/12
125
10
وسایل نقلیه
92/19
996
2
ساختمان
18/5
259
2
محوطه سازی
2/63
جمع کل
5-4-6-هزینه استهلاک:
ماشین آلات ووسایل نقلیه و….طرح براثرمرورفرسوده شده واستهلاک خواهند داشت که میزان این استهلاک برای هریک ازموارد فوق درجدول(9-6) منظورشده است.

جدول(9-6)- هزینه استهلاک
هزینه استهلاک
درصد
شرح
جمع(میلیون ریال)
میلیون ریال

15
150
10
ماشین آلات اصلی
1/18
5/181
10
تاسیسات
5/12
125
10
وسایل نقلیه
8/49
996
5
ساختمان سازی
8
40
20
وسایل دفتری
8/21
218
10
هزینه پیش بینی نشده
95/12
259
5
محوطه سازی
5/138
جمع کل

جدول(10-6)- هزینه تولید سالیانه طرح
مبلغ(ریال)
شرح
370000000
هزینه مواد اولیه وبسته بندی
681056000
هزینه حقوق ودستمزد
280082000
هزینه انرژی(آب- برق- سوخت)
87700000
هزینه تعمیرونگهداری
70941900
هزینه پیش بینی نشده تولید
14897799
هزینه اداری وفروش
5052180
هزینه بیمه واحد تولیدی
138500000
هزینه استهلاک
29979124
هزینه استهلاک قبل از بهره برداری
1678209003
جمع کل
5-6- هزینه ثابت ومتغیر:
هزینه های ثابت ومتغیرتولیدبه هزینه هایی اطلاق می گردد که با توجه به میزان تغییرتولید باید هزینه ثابت تقریبا ثابت ولی متغیرتابع آن باشد.
جدول (11-6) هزینه های ثابت و متغیر
هزینه کل
(ریال)
هزینه ثابت (ریال)
هزینه متغیر(ریال)

شرح

درصد
مقدار
درصد
مقدار

25300000000


100
25300000000
مواد اولیه و قطعات
1565380000
65
1017497000
35
547883000
حقوق ومزایای کارکنان
291447600
20
58289520
80
233158080
هزینه انرژی
230770000
20
46154000
80
184616000
هزینه تعمیرو نگهداری
1369379880
15
205406982
85
82162792
هزینه پیش بینی نشده
287569774


100
287569774
اداری و فروش
21651980
100
21651980


هزینه بیمه واحد تولیدی
512540000
100
512540000


هزینه استهلاک
357985916
100
357985916


استهلاک قبل از بهره برداری
29936725150
2219525398
26635389646
جمع کل

6-6-محاسبه نقطه سربه سر تولید:

= درصد تولید در نقطه سر به سر

% 16=100× = نقطه سر به سر
7-6- محاسبه قیمت تمام شده محصول:

= قیمت تمام شده محصول

= قیمت تمام شده محصول (ریال)

هر عدد مبل برای ما 13985 ریال تمام می شود.
8-6- محاسبه قیمت فروش محصول:
1- براساس متوسط قیمت محصول مشابه استاندارد موجود دربازار.
2- براساس درنظر گرفتن 25 تا35درصد سود نسبت به قیمت تمام شده و محاسبه آن براساس رابطه زیر

35/1× قیمت تمام شده = قیمت فروش محصول
18879=35/1×13895= قیمت فروش محصول (ریال) قیمت فروش هر تن
قیمت فروش عدد مبل معمولی 18879 ریال می باشد.
9-6- محاسبه سود ناخالص:
هزینه تولید سالانه – مجموع فروش کل = سود ناخالص
سود ناخالص = 1678209003- 2265582154
= 587373151
10-6- محاسبه سودخالص طرح:
سودی است که کلیه هزینه تولید وکسورات تولید ازآن کسرگردیده است که براساس رابطه زیراست.
هزینه های استهلاک قبل از بهره برداری + هزینه های استهلاک سالیانه = هزینه های سربار
168479124= هزینه های سربار
(کسورات قانونی + هزینه های سربار )- سود ناخالص= سود خالص
(113279107+ 168479124) – 587373151
= 305614919.3

11-6- محاسبه دوره برگشت سرمایه:
مدت زمانی است که مجموع سرمایه ثابت و سرمایه متغیر(سرمایه کل) ازسود خالص برگشت داده می شود حداکثرمدت برگشت سرمایه یک ساله است که براساس رابطه زیرحساب می شود.

= دوره برگشت

26/1= = دوره برگشت

26/1* 12 = 15

12-6- توجیه اقتصادی طرح:
1- دوره برگشت سرمایه درمدت کوتاه
2- اشتغال زایی برای 48 نفر
3- همچنین این طرح باعث آلودگی محیط زیست نمی گردد
توجیه اقتصادی طرح:
توجیه اقتصادی =سود خالص – سود بانکی

فصل هفتم:
ضمیمه
استانداردها و کنترل کیفیت محصولات تولیدی
1- مبلمان – میز و نیمکت – ویژگی ها
2- مبلمان – میز و صندلی کنفرانس – ویژگی ها
3- آئین کاربرد سطوح لازم جهت مبلمان آپارتمان‏های مسکونی
4- مبلمان – تجهیزات میز کامپیوتر – ویژگی ها

1- مبلمان – میز و نیمکت – ویژگی ها
1 هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد، تعیین ویژگی ها ، روش های آزمون ، نمونه برداری و نشانه گذاری میز و نیمکت می باشد.
2 اصطلاحات و تعاریف
در این استاندارد اصطلاحات و / یا واژه ها وبا تعاریف زیر به کار رفته:
2-1 ارتفاع نشیمنگاه
فاصله عمودی بالاترین نقطه نشیمنگاه از زمین را گویند.
2-2 عمق نشیمنگاه
فاصله افقی بین جلوترین نقطه پشتی و لبه جلویی نشیمنگاه را گویند.
2-3 طول نشیمنگاه
طولانی ترین فاصله بین دو لبه نشیمنگاه را گویند.
2-4 ارتفاع میز
فاصله عمودی بالاترین نقطه رویه میز از زمین را گویند.
2-5 عرض میز
کوتاه ترین فاصله بین دو لبه میز را گویند.
2-6 طول میز
طولانی ترین قسمت رویه میز را گویند.
2-7 فاصله نشیمنگاه از میز
فاصله افقی لبه جلویی نشیمنگاه تا لبه میز را گویند.
2-8 فاصله نشیمنگاه تا قفسه زیر میز
فاصله عمودی بین سطح نشیمنگاه و سطح زیری جای کتابی (طبقه زیرمیز) را گویند.
2-9 فضای مورد نیاز برای قراردادن پاها
فاصله افقی بین لبه جلویی نشیمنگاه و لبه جلویی طبقه زیرمیز را گویند.
2-10 محل تماس پشتی با بدن
فاصله عمودی بین دو لبه بالایی و پایینی پشتی را گویند.
2-11 چوب ماسیو (خام)
قطعات چوب که از برش چوب درختان به دست می آیند.
2-12 زهوار چوبی
به باریکه های چوبی با ضخامتی در حدود یک سانتی متر که بر روی لبه های بعضی از مصنوعات چوبی چسبانده می شود. (برای کاهش صدمات ناشی از ضربات احتمالی اجسام)
2-13 بهر
عبارت است از تعداد میز و نیمکت های محتوی یک محموله که از یک درجه و یک نوع با ابعاد یکسان که تحت شرایط مشابه تولید شده باشند.
3 ویژگی ها
3-1 کفی نشیمنگاه و سطح رویه میز باید از چوب ماسیو ، صفحات تخته چندلا، ورزالیت ، تخته خرده چوب زهوار شده با روکش H.P.L1 و مواد پلاستیکی تزریقی (A.B.S)2 و تخته فیبر با چگالی متوسط (MDF)3 باشد.
یادآوری – درصورت استفاده از تخته های خرده چوب روکش شده باید زیر رویه میز و کفی نشیمنگاه نیز روکش یکسان با رویه شوند تا مانع تابیدگی چوب گردد.
3-2 اسکلت میز و نیمکت و پایه ارتباط بین آن ها باید از پروفیل های فلزی با ضخامت کمینه 8/1 میلی متر باشد.
یادآوری – پایه ارتباط بین میز و نیمکت باید قابل تنظیم باشد.
3-3 لبه ها ، گوشه ها ، پایه ها و نقاط جوش باید گرد ، صاف و صیقلی باشند.
3-4 محل اتصال پایه ها به قیدها باید صاف و صیقلی باشد تا براثر تماس دست ایجاد خراش نکند.
3-5 محل تماس میزو نیمکت با زمین باید عاری از هر نوع تیزی و برندگی بوده و دارای ته پایه های لاستیکی و یا پلاستیکی باشد تا علاوه بر تنظیم ارتفاع، به کف پوش صدمه وارد نکند.
3-6 در سطح رویه میز باید محلی برای قراردادن قلم منظور گردد.
3-7 سطح قسمت های چوبی باید کاملاً صاف و صیقلی باشند.
3-8 قیدهای زیر رویه میز ، زیر جای کتابی و کفی نشیمنگاه باید از پروفیل فلزی با ضخامت کمینه 8/1 میلی متر باشند.
3-9 ابعاد میز و نیمکت باید مطابق با جدول یک استاندارد باشد.
جدول 1 – ابعاد میز و نیمکت
ردیف
مشخصات
ابتدایی
راهنمایی
دبیرستان
1
ارتفاع نشیمنگاه با احتساب ته پایه
37 – 34
41 – 38
45 – 42
2
عمق نشیمنگاه
27 – 25
31 – 28
35 – 33
3
طول میز و نیمکت برای سه نفر
120 – 110
130 – 121
140 – 131
4
طول میز و نیمکت برای دو نفر
107 – 103
5
محل تماس پشتی با بدن
25 – 19
6
ارتفاع میز با احتساب ته پایه
67 – 65
72 – 68
77 – 73
7
عرض صفحه میز
40 – 35
8
فاصله افقی نشیمنگاه از میز
13 – 12
15 – 14
17 – 16
9
فاصله عمودی نشیمنگاه تا قفسه جاکتابی با احتساب ضخامت جاکتابی
15 – 13
10
فاصله لبه های میز و نیمکت از قید
5 – 3
11
ارتفاع موثر جا کتابی
15 – 12
12
عمق جا کتابی
25 – 21
13
فاصله افقی لبه جلویی نشیمنگاه تا لبه جا کتابی
22 – 20
25 – 23
28 – 26
یادآوری – ابعاد برحسب سانتی متر می باشند.
3-10 سطح رویه میز باید 5 تا 7 درجه شیب داشته باشد.
3-11 نشیمنگاه باید 3 تا 4 درجه به سمت عقب و پایین شیب به سمت کاربر داشته باشد.
3-12 زاویه پشتی نسبت به افق باید 104 تا 97 درجه باشد.
3-13 لبه های رویه میزونیمکت باید کاملاً صاف و صیقلی بوده و ازلبه جاکتابی بیرون زدگی نداشته باشد.
3-14 ضخامت رویه میز و نیمکت باید کمینه 12 میلی متر باشد.
3-15 برای راحتی می توان ازصفحات فلزی ، چوبی یا پلاستیکی با شیب 29 تا 30 درجه و ارتفاع 13 تا 15 سانتی متر از ابتدای شیب در زیر پا استفاده نمود.

4 روش های آزمون
4-1 آزمون استاتیک رویه میز
روی صفحه میز بار متمرکز استاتیک500 نیوتن با راس باردهنده با سطح تقریبی 06/0 مترمربع یا با ابعاد تقریبی (2/0 × 3/0) متر به مدت 24 ساعت را در وسط صفحه میز اعمال می کنیم ، نباید هیچگونه تغییری در وضعیت صفحه رویه میز و پایه ها و اتصالات ایجاد شود.
4-2 آزمون رنگ قسمت های فلزی
4-2-1 چسبندگی رنگ
به وسیله شانه ایی که تیزی تیغه های آن مشابه تیغ صورت تراشی و فواصل تیغه ها 5/1 میلی متر می باشد و یا هر وسیله دیگر برروی سطح رنگ شده ای در دو جهت عمود بر هم یازده شیار در هر جهت که فقط لایه رنگ را قطع نماید به وجود آورید. سپس روی مربع های ایجاد شده یک قطعه نوار چسب (نوع سه ام1 شماره 250) به طول 10 سانتی متر و عرض 5/1 سانتی متر در جهت رنگ شده بچسبانید و با یک غلطک لاستیکی روی آن بکشید. پس از نیم ساعت لبه نوار چسب را تحت زاویه 45 درجه که محور اصلی نوار با سطح رنگ شده بسازد، بلند کنید و نوار چسب را تحت همین زاویه خیلی سریع از روی مربع ها بکنید ، پس از کندن نوار نباید بیش از 5 درصد مربع های کوچک واقع در زیر نوار چسب از سطح فلز رنگ شده جدا شوند.
4-2-2 سختی رنگ
نوک مداد6H را با مدادتراش تیزکنید و بافشار متعارف دست و تحت زاویه45درجه باسطح رنگ شده، روی آن بکشید ، در سطح رنگ شده ، نباید خراشی ایجاد شود.
4-3 آزمون رنگ قسمت های چوبی
4-3-1 چسبندگی رنگ
پس ازانجام آزمون مطابق بند4-2-1 ، پس ازکندن نوارنبایدبیشتر از50 درصد مربع ها از جا کنده شود.
4-3-2 مقاومت در مقابل آب جوش
مقدار 250 میلی لیتر آب مقطری که در حال جوشیدن است روی سطح رنگ شده بریزید و صبر کنید تا به دمای محیط آزمایشگاه برسد، سپس روی سطح را خشک کنید ، نباید تغییر رنگ یا اثر لکه و نرم شدگی رنگ و غیره ایجاد شود.

5 نمونه برداری
تا 50 عدد از یک بهر 2 عدد و در ازای هر 200 عدد اضافی یک عدد به تعداد نمونه ها اضافه شود.

6 نشانه گذاری
موارد زیر توسط برچسب باید در محل مناسبی که قابل دید باشد درج گردد:
6-1 نام تولیدکننده و علامت تجارتی آن
6-2 کد مربوط به محصول و تاریخ تولید یا سری ساخت
6-3 ذکر تعداد کاربران (دو یا سه نفره)
6-4 ذکر مقطع تحصیلی مربوطه
6-5 عبارت "ساخت ایران"

2- مبلمان – میز و صندلی کنفرانس – ویژگی ها
1 هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد، تعیین ویژگی ها ، روش های آزمون ، نمونه برداری و نشانه گذاری انواع میز و صندلی کنفرانس می باشد.
2 مراجع الزامی
مدارک زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد به آن ها ارجاع شده است. بدین ترتیب آن مقررات جزئی از این استاندارد محسوب می شود. در مورد مراجع دارای تاریخ چاپ و/ یا تجدید نظر، اصلاحیه ها و تجدیدنظرهای بعدی این مدارک مورد نظر نیست. معهذا بهتر است کاربران ذینفع این استاندارد، امکان کاربرد آخرین اصلاحیه ها و تجدیدنظرهای مدارک الزامی زیر را مورد بررسی قرار دهند. در مورد مراجع بدون تاریخ چاپ و/ یا تجدیدنظر، آخرین چاپ و/ یا تجدیدنظر آن مدارک الزامی ارجاع داده شده، مورد نظر است.
استفاده از مراجع زیر برای کاربرد این استاندارد الزامی است:
2-1 استاندارد ملی ایران 3578 : سال 1374 "ویژگی های سطح رویی میز چوبی"

3 اصطلاحات و تعاریف
در این استاندارد اصطلاحات و / یا واژه ها با تعاریف زیر به کار می رود:
3-1 طول میز
طولانی ترین قسمت رویه میز را گویند.
3-2 عرض میز
کوتاهترین فاصله بین دو لبه میز را گویند.
3-3 ارتفاع میز
فاصله عمودی بالاترین نقطه رویه میز از سطح زمین را گویند.
3-4 ارتفاع نشیمنگاه
فاصله عمودی بالاترین نقطه نشیمنگاه صندلی از سطح زمین را گویند.
3-5 فاصله پشتی از نشیمنگاه
فاصله عمودی پایین ترین نقطه پشتی صندلی از نشیمنگاه را گویند.
3-6 عمق نشیمنگاه
فاصله افقی بین جلوترین نقطه پشتی و لبه جلویی نشیمنگاه را گویند.
3-7 عرض موثر نشیمنگاه
فاصله افقی بین لبه داخلی دو دسته صندلی را گویند.
3-8 ارتفاع دسته از نشیمنگاه
فاصله عمودی سطح رویه دسته صندلی از نشیمنگاه را گویند.
3-9 طول دسته صندلی
فاصله افقی بین دو لبه جلویی و انتهایی دسته صندلی را گویند.
3-10 چوب ماسیو (خام)
قطعات چوب که از برش چوب درختان به دست می آیند.
3-11 پایه تنظیم
پیچی که در زیر پایه های میز جهت تراز نمودن میز قرار می دهند.
3-12 بهر
عبارت است از تعداد میز و صندلی های محتوی یک محموله که دارای کیفیت و نوع و ابعاد یکسان بوده و تحت شرایط مشابه تولید شده باشند.

4 طبقه بندی انواع میز و صندلی
4-1 میزهای کنفرانس از نظر کاربردی به سه دسته تقسیم می شوند:
4-1-1 دسته اول میزهایی هستند که از چهار طرف مورد استفاده قرار می گیرند.
4-1-2 دسته دوم میزهایی هستند که به صورت مجتمع چیده می شوند وحداکثر از سه طرف مورد استفاده قرار می گیرند.
4-1-3 دسته سوم میزهایی هستند که برای تلفیق با میزهای تحریر و یا بجای آن به کار می روند. در این نوع میزها حداقل اندازه های مفید، مطابق میزهای گروه اول می باشند.
4-2 طبقه بندی صندلی های میز کنفرانس
4-2-1 صندلی بدون دسته
4-2-2 صندلی دسته دار

5 ویژگی ها
5-1 ویژگی های میز
5-1-1 صفحات رویه میزکنفرانس باید ازصفحات چوبی باروکش طبیعی یا مصنوعی باشد و جنس روکش های زیر و رویه صفحات باید یکسان باشند تا مانع تابیدگی صفحه شوند.
یادآوری – ویژگی های صفحه رویه میز کنفرانس بایستی مطابق استاندارد ملی ایران شماره 3578 "ویژگی های سطح رویی میز چوبی" باشد.
5-1-2 درصورت استفاده از قید در زیر صفحه میز، قیدها باید کمینه به اندازه 3 سانتی متر از لبه ها فاصله داشته باشد.
5-1-3 پایه میز : پایه میز را می توان از چوب ماسیو و یا از قطعات فلزی تهیه نمود.
یادآوری – جهت جلوگیری از سر و صدا و افزایش اصطکاک پایه ها با زمین و تنظیم ارتفاع میز باید از ته پایه های تنظیم پلاستیکی یا لاستیکی و یا تلفیقی از آن ها با فلز که قابل تنظیم باشند استفاده گردد.
5-1-4 ارتفاع میز : ارتفاع میزها برحسب نوع کاربرد آن ها و درصورتی که پایه تنظیم در بسته ترین حالت خود قرار گیرد باید 2 ± 75 سانتی متر باشد.
5-1-5 ابعاد میز : ابعاد میز با توجه به کاربرد انواع میزهای کنفرانس و وضع چیدن آن ها در کنار یکدیگر باید کمینه طول میز برای هر نفر 65 سانتی متر و عمق آن کمینه 45 سانتی متر باشد.
5-2 ویژگی های صندلی
5-2-1 ابعاد : ابعاد صندلی کنفرانس باید مطابق جدول یک باشد.
جدول 1 – ابعاد صندلی کنفرانس
ردیف
مشخصات
ابعاد (سانتی متر)
1
ارتفاع نشیمنگاه از سطح زمین
45 – 50
2
عرض نشیمنگاه
42 – 50
3
عمق نشیمنگاه
50 – 55
4
فاصله پشتی از نشیمنگاه
18 – 22
5
محل تماس پشتی با بدن
27 – 32
6
ارتفاع دسته صندلی از نشیمنگاه
20 – 25
7
فاصله افقی بین دو دسته
42 – 50
8
کمینه طول دسته صندلی
40
یادآوری – در بعضی از صندلی ها ، پشتی یکسره بوده و فاصله ایی بین پشتی و نشیمنگاه وجود ندارد ، بنابراین محل تماس پشتی با بدن فقط برای صندلی هایی که بین پشتی و نشیمنگاه فاصله وجود دارد اندازه گیری می گردد.
5-2-2 نشیمنگاه باید 10 تا 4 درجه شیب رو به عقب داشته باشد.
5-2-3 پشتی صندلی باید دارای انحنایی به عمق 4 تا 3 سانتی متر باشد.
5-2-4 زاویه پشتی نسبت به افق باید 100 تا 95 درجه باشد.
5-2-5 پروفیل های فلزی : برای اسکلت صندلی می توان از پروفیل های فلزی با ضخامت کمینه 8/1 میلی متر استفاده نمود.
یادآوری – برای میزهای کنفرانس می توان از صندلی های گردان مطابق با استاندارد شماره 5040 "صندلی های اداری – مقررات عملکرد و روش های آزمون" استفاده نمود.
5-2-6 درصورت انجام آزمون دینامیک روی صندلی طبق بند 5-2 نباید هیچگونه تغییری در پایه های صندلی و کف نشیمنگاه ، اتصالات و قسمت های قابل تنظیم به وجود آید.
5-2-7 درصورت انجام آزمون دینامیک طبق بند 5-3 نباید هیچگونه تغییری در پشتی صندلی و اتصالات مربوطه مشاهده شود.

6 روش های آزمون
6-1 آزمون استاتیک روی میز
صفحه میز را باید بر روی دو تکیه گاه با طولی معادل عرض صفحه میز و با مقطع سه گوش و به فاصله 800 میلی متر قرار داده و بارمتمرکزی دروسط دوتکیه گاه روی بلوک چوبی با مقطع به ابعاد (75×100) میلی متر ( ) اعمال کنید. طول این بلوک چوبی به عنوان راس باردهنده برابر عرض صفحه میز می باشد. بارگذاری می تواند گام به گام و یا پیوسته انجام گیرد. میزان بار حداکثر 500 نیوتن می باشد.
بارروی نمونه بایدبه مدت24 ساعت نگه داشته شودو پس از انجام آزمون موارد زیر باید بررسی شود:
6-1-1 خمش یا انحنا یا تغییر شکل نداشته باشد
6-1-2 باز شدن لایه ها ازهمدیگر یا درزی بین لبه و صفحه رویه میز مشاهده نگردد.
یادآوری – درصورتی که تعداد کاربر از 4 نفر بیشتر شود به ازای هر دو نفر کاربر آزمون استاتیکی در محل دیگری متناسب با نقطه اول انجام گیرد.
6-2 آزمون دینامیکی روی صندلی
6-2-1 مقاومت کفی و پایه های صندلی
چنانچه بار گسترده ایی معادل 70 کیلوگرم که 80 درصد نشیمنگاه صندلی را بپوشاند، 1800 مرتبه از ارتفاع 20 سانتی متری روی نشیمنگاه صندلی به طور آزاد سقوط نماید.
6-2-1-1 نباید هیچگونه تغیییر شکلی در پایه ها و نشیمنگاه به وجود آید.
6-2-1-2 نباید اتصالات شل یا لق شوند و تغییر شکل یابند.
6-3 مقاومت پشتی صندلی
پشتی صندلی رادرحالت افقی طوری قرار دهید که رویه آن به طرف بالا و زیر آن خالی باشد، چنانچه بار گسترده ایی متناسب با قوس پشتی صندلی معادل 30 کیلوگرم بر سطح پشتی صندلی و از نشیمنگاه و از ارتفاع20 سانتی متری به تعداد1800 مرتبه به صورت سقوط آزاد وارد نماییم، نباید تغیییر شکل در پشتی صندلی و اتصالات آن به وجود آید.

7 نمونه برداری
تا 50 عدد از یک بهر 2 عدد و در ازای هر 200 عدد اضافی یک عدد به تعداد نمونه ها اضافه شود.
8 نشانه گذاری
موارد زیر باید در محل مناسبی که قابل دیدن باشد توسط برچسب درج گردد:
8-1 نام و علامت تجارتی تولیدکننده
8-2 شماره سری ساخت یا کد مربوطه و تاریخ تولید
8-3 ذکر عبارت "فضای مناسب برای هر نفر 45 × 65 سانتی متر"
8-4 ذکر عبارت "ساخت ایران"

3- آئین کاربرد سطوح لازم جهت مبلمان آپارتمان‏های مسکونی
1 – هدف و دامنه کاربرد
هدف از تهیه این آئین کاربرد تعیین حداقل سطوح لازم جهت قرار دادن اشیاء و فواصل و سطوح لازم جهت حرکت ( آمد و شد ) افراد در اطاق‏های پذیرائی , غذاخوری , والدین بچه‏ها و همچنین در راهروها, انبارها, ایوان‏ها و بالکن‏ها میباشد.
در طرح ساختمان‏های مسکونی جهت افراد تنها نیز میتوان طبق این آئین کاربرد عمل کرد. در کلیه مواردی که مفاد این آئین کاربرد با ضوابط شهرداری منطقه مغایرت داشته باشد ملاک عمل ضوابط شهرداری خواهد بود. در
2 – تعاریف
2 – 1 – سطوح استقرار : سطوح استقرار عبارتند از سطوح لازم جهت استقرار اسباب و وسائل مختلف
2 – 2 – فواصل : فواصل عبارتند از فاصله‏های میان سطوح استقرار مختلف و همچنین میان سطوح استقرار و دیوارها, درها و پنجره‏ها .
2 – 3 – سطوح باز : سطوح باز عبارتند از سطوح آزاد میان سطوح استقرار مختلف و یا میان سطوح استقرار و دیواره‏ها
و همچنین سطوح لازم جهت بازشدن درها .
سطوح بازی بچه‏ها ادامه سطوح باز میباشند.
3 – سطوح استقرار مبل‏ها
از آنجا که مبلمان اطاق‏های پذیرائی بصورت‏های مختلف امکان‏پذیر است از ذکر یک یک سطوح استقرار مبل‏ها صرفنظر شده و فقط بذکر اندازه‏های اطاق‏های پذیرائی میپردازد اطاق‏های پذیرائی نباید از اندازه‏های ذیل کوچکتر باشند : ( از نظر ابعاد و طرز استقرار به استانداردهای موجود از قبیل نویفرت مراجعه شود) .
3 – 1 – اطاقهای پذیرائی با غذاخوری :
در آپارتمان های 4 نفره حداقل 22 متر مربع
در آپارتمان های 5 نفره حداقل 25 متر مربع
در آپارتمان های 6 نفره حداقل 30 متر مربع
3 – 1 – 1 – اطاق های پذیرائی بدون غذاخوری
اطاق های پذیرائی بدون غذاخوری باید حداقل 18 متر مربع مساحت داشته باشند و در اینصورت باید سطح استقرار جهت غذاخوری در جای دیگری پیش بینی شود.
3 – 2 – غذاخوری : سطح استقرار غذاخوری بستگی به وضع خانوادگی داشته ولی حداقل باید برای 4 نفر کافی باشد.
3 – 2 – 1 – مبلمان غذاخوری باید بصورت اطاق مستقلی انجام شود و از آن میتوان بعنوان اطاق پذیرائی دوم و یا اطاقی جهت کارهای دیگر خانه داری از قبیل خیاطی و غیره نیز استفاده کرد.
3 – 2 – 2 – سطح استقرار غذاخوری در جدول 1 این آئین کاربرد تعیین شده است.
مراجعه شود به شکل شماره (1) و جدول شماره 5

3 – 3 – در آپارتمانهای مسکونی وجود یک بالکن جهت نشستن ضروری است.
برای این منظور بایستی حداقل 3 متر مربع مساحت و 1/40 متر عمق در نظر گرفت.
3 – 4 – اطاق خواب والدین
3 – 4 – 1 – سطح استقرار وسایل اطاق خواب والدین در جدول شماره 2 این آئین کاربرد تعیین شده است.

3 – 4 – 2 – چنانچه آپارتمان فاقد اطاق بچه باشد میبایستی در اطاق والدین سطح استقرار لازم جهت قرار دادن تخت خواب برای یک بچه کوچک (110 * 55 سانتیمتر ) و کمد لباس در نظر گرفت.
3 – 4 – 3 – بهتر است که کمد لباس‏های رو و زیر و ملحفه ها و وسائل اضافی دیگر از قبیل میز توالت و میز خیاطی مجاور یکدیگر واقع شوند .
3 – 4 – 4 – سطح استقرار جهت کمد لباس های رو و زیر و ملحفه ها میتواند خارج از اطاق والدین در جای دیگری غیر از فضای پذیرائی نیز پیش بینی شود .
3 – 5 – اطاق بچه :
3 – 5 – 1 – سطوح استقرار اطاق بچه طبق جدول شماره 3 این آئین کاربرد تعیین میشود.

3 – 5 – 2 – سطوح استقرار برای کمدهای لباس های رو و زیر و ملحفه ها میتوانند خارج از اطاق بچه ها در جای دیگری غیر از پذیرائی پیش بینی شوند.
3 – 6 – کمد دیواری – در داخل هر آپارتمان میبایستی بتعداد کافی کمد دیواری تعبیه گردد. ( در داخل یا مجاورت اطاق های خواب )
3 – 6 – 1 – هر آپارتمان میبایستی یک انباری بمساحت کافی در داخل یا خارج فضای مفید باشد ( حداقل 6 متر مربع باشد)
3 – 6 – 2 – سطح استقرار جهت کمد وسائل نظافت آپارتمان باید دارای ابعاد 60 * 50 سانتیمتر و یا حداقل مساحت 0/25 متر مربع باشد ( در صورت امکان در مجاورت سرویس های بهداشتی )
3 – 6 – 3 – چنانچه انباری موجود کافی نباشد میتوان با ایجاد سقف کاذب در نقاط مناسب آپارتمان سطح بیشتری را ( تا %2 سطح آپارتمان ) ایجاد کرد .
3 – 7 – راهروها – راهروی ورودی هر آپارتمان باید دارای جالباسی بعرض حداقل 100 سانتیمتر باشد.
4 – سطح استقرار جهت رادیاتورها و بخاری ها
4 – 1 – بخاری های منقول با سوخت مایع یا جامد

توضیح : در این اندازه ها فواصل لازم جهت حفظ فاصله از دیوارها و یا اشیاء جانبی نیز منظور شده است .
4 – 2 – بخاری های دیواری : سطوح استقرار بخاری ها دیواری برابر است با سطح قاعده آنها .
4 – 3 – رادیوتورهای حرارت مرکزی و بخاری های منقول برقی و یا گازی :
سطوح استقرار رادیاتورهای حرارت مرکزی سیستم گرمایش و سرمایش و بخاری های منقول برقی و یا گازی بر حسب سطح قاعده آنها تعیین میشود و علاوه بر سطح استقرار باید فواصل جانبی لازم نیز در نظر گرفته شود.
بخاری ها و رادیوتورها و لوله های مربوطه باید طوری قرار گیرند که در مبلمان و فضای اطاق ها ایجاد اشکال و مزاحمت نکنند. توصیه میشود که رادیاتورهای گرمایش و سرمایش در زیر و یا مجاورت پنجره تعبیه گردد.
5 – فواصل , سطوح باز
5 – 1 – فواصل

شکل شماره (4)
5 – 2 – سطوح باز – طول سطوح باز از روی سطوح استقراری و طرز قرار گرفتن آنها تعیین میشود .
عمق سطوح باز از روی فواصل قسمت‏های مختلف مبلمان و سایر وسائل موجود در اطاق تعیین میشود.
5 – 3 – سطوح بازی بچه‏ها :
در هر آپارتمان سطح کافی جهت بازی بچه ضروری است که بهتر است در داخل یا مجاورت اطاق بچه ها باشد.

4- مبلمان – تجهیزات میز کامپیوتر – ویژگی ها

1 هدف
هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگی ها ، روشهای آزمون ، نمونه برداری و نشانه گذاری تجهیزات میز کامپیوتر می باشد.

2 دامنه کاربرد
این استاندارد کلیه تجهیزات اصلی میز کامپیوتر را در بر می گیرد.

3 مراجع الزامی
مدارک زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد به آن ها ارجاع شده است. بدین ترتیب آن مقررات جزئی از این استاندارد محسوب می شود. در مورد مراجع دارای تاریخ چاپ و/ یا تجدید نظر، اصلاحیه ها و تجدیدنظرهای بعدی این مدارک مورد نظر نیست. معهذا بهتر است کاربران ذینفع این استاندارد، امکان کاربرد آخرین اصلاحیه ها و تجدیدنظرهای مدارک الزامی زیر را مورد بررسی قرار دهند. در مورد مراجع بدون تاریخ چاپ و/ یا تجدیدنظر، آخرین چاپ و/ یا تجدیدنظر آن مدارک الزامی ارجاع داده شده، مورد نظر است.
استفاده از مراجع زیر برای کاربرد این استاندارد الزامی است:
3-1 استاندارد ملی ایران 412 : سال 1375 پوشه
4 تعاریف و اصطلاحات
در این استاندارد اصطلاحات و / یا واژه ها با تعاریف زیر به کار میرود:
4-1 طول میز
طولانی ترین قسمت رویه میز را گویند.
4-2 عرض میز
کوتاه ترین فاصله بین دولبه میز را گویند.
4-3 ارتفاع
فاصله عمودی بالاترین نقطه سطح میز از زمین را گویند.
4-4 چوب ماسیو
قطعات چوب که از برش چوب درختان به دست می آیند.
4-5 زهوار چوبی
به باریکه های چوبی که بر روی لبه های بعضی از مصنوعات چوبی چسبانده می شود(برای کاهش صدمات ناشی از ضربات احتمالی اجسام).
4-6 بهر
عبارت است از تعداد تجهیزات میزهای کامپیوتر محتوی یک محموله که از یک درجه و یک نوع و با ابعاد یکسان تحت شرایط مشابه تولید شده باشند.

5 اجزا میز کامپیوتر
5-1 میز اصلی که می تواند دارای طبقات متعدد باشد.
5-2 میز کناری که می تواند دارای طبقات متعدد باشد.
5-3 میز رابط که میز اصلی و کناری را به یکدیگر متصل می نماید.
5-4 انواع فایل

6 ویژگی ها
6-1 صفحات رویه میز باید از چوب ماسیو ، صفحات تخته چند لا ، ورزالیت ، تخته خرده چوب زهوار شده با انواع H.P.L1 و مواد پلاستیکی تزریقی A.B.S2 تخته فیبر با چگالی متوسط3(MDF) باشد.
یادآوری 1 – در صورت استفاده از تخته خرده چوب روکش شده باید دو رویه صفحه میز دارای روکش یکسان باشند تا مانع تابیدگی صفحه میز گردد.
یادآوری 2 – پایههای میز میتواند از پروفیلهای فلزی با ضخامت کمینه 8/1میلی متر باشد.
یادآوری3 – مسیر ورود سیمهای ارتباطی را می توان در پایهها تعبیه نمود.
6-2 محل اتصال پایهها به قید زیر میز باید صاف و صیقلی باشد تا بر اثر تماس دست ایجاد خراش نکند.
6-3 لبهها و گوشهها و نقاط جوش خورده باید صاف و صیقلی باشد.
6-4 محل تماس میزبازمین باید عاری از هر نوع تیزی و بریدگی بوده و دارای ته پایههای فلزی یا پلاستیکی قابل تنظیم باشد تا علاوه بر تنظیم ارتفاع به کفپوش صدمه وارد نکند.
6-5 به منظـور جمـعآوری کلیـه کابلهای ورودی باید کانالی1 (داکت) به اندازه کمینـه
3 * 3 سانتیمتر با حداقل 3 عدد پریز در محل مناسب زیر میز نصب گردد.
6-6 کلیه میزهایی که به صورت تک یا مجموعه مورد استفاده قرار میگیرند جهت جلوگیری از صدمات وارده به دستگاههای اصلی کامپیوتر باید بدون لرزش باشند.
6-7 میز رابط معمولا بین میزهای اصلی و کناری قرار می گیرند و با اشکال و زوایای مختلف ساخته میشوند که عمق وضخامت و جنس و ارتفاع آن باید همانند میزهای اصلی و کناری باشد و قابلیت بستهبندی را داشته باشد.
6-8 ابعاد میزهای کامپیوترو تجهیزات آن باید طبق جدول یک باشد.
جدول 1 – ابعاد میز کامپیوتر

طول
عمق
ارتفاع
میزهای اصلی
یک طبقه
150 – 70
75 – 60
77 – 73

دو طبقه
طبقه اول
150 – 70
55 – 30
90 – 75

طبقه دوم
150 – 70
30 – 27
80 – 65
یادآوری – ابعاد بر حسب سانتیمتر میباشند.
6-9 فاصله محل قرار گرفتن صفحه کلید از رویه میز باید 12تا10 سانتیمتر باشد.
6-10 ابعاد فایل ها باید طبق جدول دو باشد.
جدول 2 – ابعاد فایلها
ابعاد
نوع فایل
عمق
عرض
ارتفاع
دو کشویی کوچک
50 – 40
50 – 40
65 – 45
سه کشویی کوچک
50 – 40
50 – 40
75 – 55
دو کشویی بزرگ
60 – 50
50 – 40
75 – 70
سه کشویی بزرگ
60 – 50
50 – 40
110 – 105
چهار کشویی بزرگ
60 – 50
50 – 40
140 – 130
یادآوری – ابعاد برحسب سانتیمتر میباشند.
یادآوری 1 – درصورت استفاده از چرخ، ارتفاع چرخ به ارتفاع فایل اضافه میگردد.
6-11 فایلهای کشویی بزرگ میتواند دارای میله برای آویزان نمودن پوشه باشند.
6-12 ارتفاع میله آویز پوشه از کف کشو باید 29 تا 27 سانتی متر باشد.
6-13 صفحات چوبی بدنه فایل باید یک تکه باشد.
6-14 ضخامت پشت بند باید کمینه 3 میلیمتر باشد.
6-15 فاصلهافقی بیندومیلهآویزپوشه بایدطبقاستانداردملیایران شماره413 – "پوشه" باشد.
6-16 ضخامت کف کشو باید کمینه 3میلی متر باشد.
6-17 حرکت کشوها در داخل فایل باید یکنواخت و روان باشد
6-18 کلیه کشوهای فایل می توانند دارای انواع ریل ها باشند ولی کشوهای بزرگ باید به گونهای باشند که مانع از بیرون آمدن کشو و افتادن به خارج گردد.
6-19 محل تماس فایل بازمین بایدعاری ازهرنوع تیزی و بریدگی بوده و دارای ته پایههای پلاستیکی و یا لاستیکی یا فلزی قابل تنظیم و یا چرخ دار باشد.

6-20 ابعاد داخل کشو، فایلهای بزرگ، باید مطابق شماهای 1و2باشد.

شکل 1 شکل 2
7 روشهای آزمون
7-1 تعادل میز
بار گسترده 500 نیوتنی به ابعاد 40*40سانتیمتر در گوشههای سطح رویه میز که یک یا دو ضلع آن مماس با لبههای رویه میز باشد وارد می کنیم باید تعادل میز پایدار مانده و پایهها از زمین جدا نگردد.
7-2 آزمون استاتیک رویه میز
روی صفحه میز بار متمرکز استاتیک 500 نیوتنی با راس بار دهنده و با سطح تقریبی 06/0 مترمربع یا با ابعاد تقریبی (2/0 * 3/0) متر به مدت 24ساعت را در وسط صفحه میز وارد مینمائیم، بهطوریکه نیرو یا حرکت نداشته باشد، نباید هیچگونه تغییری در وضعیت پایه ها و اتصالات ایجاد شود.
7-3 مقاومت ریل کشوها
در هریک ازکشوهای بزرگ بارگسترده 200 نیوتنی و درکشوهای کوچک 100 نیوتنی قرار دهید. بهوسیله دستگاهی که به دستگیره کشو متصل است به تعداد500 مرتبه کشو را کاملاً باز و بسته نمایید نباید هیچگونه خرابی یا انحنایی در ریل ها مشاهده گردد و کشوها باید روی ریلها به طور عادی ومعمولی حرکت نماید.
7-4 آزمون روانی کشو فایلها
چنانچه هر یک از کشو ها با بار گستردهای مطابق بند 7-3 پر شده باشد، نیروی لازم جهت بیرون کشیدن کامل کشو، 5/4 نیوتن برای کشوهای بزرگ و دو نیوتن در مورد کشوهای کوچک خواهد بود.
7-5 چسبندگی رنگ قسمتهای فلزی
بهوسیله شانهای که تیزی تیغههای آن مشابه تیغ صورت تراش وفواصل تیغه ها ، 5/1میلی متر میباشد و یا هر وسیله دیگر بر روی سطح رنگ شدهای در دو جهت عمود بر هم یازده شیار در هر جهت که فقط لایه رنگ راقطع نماید بوجود آورید ،سپس روی مربع های ایجاد شده یک قطه نوار چسب نوع سه ام1 شماره 250 به طول 10سانتی متر و عرض5/1سانتی متر در جهت رنگ شده بچسبانید وبا یک غلتک لاستیکی روی آن بکشید، پس از نیم ساعت لبه نوار چسب را تحت زاویه 45 درجه که محور اصلی نوار باسطح رنگ شده بسازد ،بلند کنید و نوار چسب را تحت همین زاویه خیلی سریع ازروی مربعها بکنید،پس از کندن نوار نباید بیش از 5 درصد مربع های کوچک واقع در زیر نوار چسب از سطح فلز رنگ شده جدا شوند.
7-6 چسبندگی رنگ قسمت های چوبی
پس ازانجام آزمون طبق بند6-5 ، بعد ازکندن نوارچسب نباید بیش از5 درصد مربع ها از جا کنده شود.
7-7 سختی رنگ
نوک مداد 6H را با مداد تراش تیز کنید و با فشار متعادل دست و تحت زاویه 45درجه با سطح فلز رنگ شده روی آن بکشید،در سطح فلز رنگ شده ، نباید خراشی ایجاد شود.
7-8 مقاومت در مقابل آب جوش
مقدار 250 میلی لیتر آب مقطری که در حال جوشیدن است روی سطح چوبی رنگ شده بریزید و صبر کنید تا خنک شود سپس روی سطح چوب را خشک کنید،نباید تغییر رنگ یا اثر رنگ یا لکه ونرم شدگی رنگ وغیره ایجاد شود.

8 نمونه برداری
تا 50 عدد از یک بهر 2 عدد و در ازای هر 200 عدد اضافی یک عدد به تعداد نمونه ها اضافه شود.
9 نشانهگذاری
موارد زیر با استفاده از بر چسب باید در محل مناسبی که قابل دیدن باشد درج گردد.
– نام تولیدکننده و علامت تجاری آن
کد مربوط به محصول یا سری ساخت و تاریخ تولید
ذکر عبارت "ساخت ایران"

5- مبلمان – میز و صندلی مراکز آموزشی – ویژگی ها
1 هدف
هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگی ها ، روش های آزمون ، نمونه برداری و نشانه گذاری انواع میز و صندلی مورد استفاده در مراکز آموزشی می باشد.

2 دامنه کاربرد
این استاندارد برای انواع میز و صندلی های مورد استفاده در مراکز آموزشی به غیر از مدارس استثنایی کاربرد دارد.

3 مراجع الزامی
مدارک زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد به آن ها ارجاع شده است. بدین ترتیب آن مقررات جزئی از این استاندارد محسوب می شود. در مورد مراجع دارای تاریخ چاپ و/ یا تجدید نظر، اصلاحیه ها و تجدیدنظرهای بعدی این مدارک مورد نظر نیست. معهذا بهتر است کاربران ذینفع این استاندارد، امکان کاربرد آخرین اصلاحیه ها و تجدیدنظرهای مدارک الزامی زیر را مورد بررسی قرار دهند. در مورد مراجع بدون تاریخ چاپ و/ یا تجدیدنظر، آخرین چاپ و/ یا تجدیدنظر آن مدارک الزامی ارجاع داده شده، مورد نظر است.
استفاده از مراجع زیر برای کاربرد این استاندارد الزامی است:
3-1 استاندارد ملی ایران 5040 : سال 1382 صندلی های اداری "مقررات عملکرد و روش های آزمون"
4 اصطلاحات و تعاریف
در این استاندارد اصطلاحات و یا / واژه ها با تعاریف زیر به کار می رود:
4-1 ارتفاع میز
فاصله عمودی بالاترین نقطه سطح میز از زمین را گویند.
4-2 عرض میز
کوتاهترین فاصله بین دو لبه میز را گویند.
4-3 طول میز
طولانی ترین فاصله بین دو لبه رویه میز را گویند.
4-4 ارتفاع نشیمنگاه
فاصله عمودی بالاترین نقطه نشیمنگاه صندلی از زمین را گویند.
4-5 ارتفاع پشتی از نشیمنگاه
فاصله عمودی بالاترین نقطه پشتی صندلی از نشیمنگاه را گویند.
4-6 فاصله عمودی نشیمنگاه از میز
فاصله عمودی بین سطح رویه نشیمنگاه تا سطح تحتانی جاکتابی را گویند.
4-7 عمق نشیمنگاه
فاصله افقی بین جلوترین نقطه پشتی و لبه جلویی نشیمنگاه را گویند.
4-8 طول نشیمنگاه
فاصله بین دو لبه نشیمنگاه عمود بر جهت عمق آن را گویند.
4-9 محل تماس پشتی با بدن
فاصله عمودی بین دو لبه بالایی و پایینی پشتی را گویند.
4-10 چوب ماسیو (خام)
قطعات چوب که از برش چوب درختان به دست می آیند.
4-11 زهوار چوبی
به باریکه های چوبی که بر روی لبه های بعضی از مصنوعات چوبی چسبانده می شود (برای کاهش صدمات ناشی از ضربات احتمالی اجسام).
4-12 بهر
عبارت است از تعداد میز و صندلی های محتوی یک محموله که با کیفیت و نوع و ابعاد یکسان که تحت شرایط مشابه تولید شده باشند.

5 ویژگی ها
5-1 صفحه رویه میز و نشیمنگاه صندلی باید از چوب ماسیو ، صفحات تخته لایه، ورزالیت ، تخته خرده چوب زهوارشده باروکش H.P.L1 ، و مواد پلاستیکی تزریقی(A.B.S)2 وتخته فیبر با چگالی متوسط (MDF3) باشد.
یادآوری – درصورت استفاده از روکش باید جنس روکش های زیر و رویه صفحات یک نوع باشند تا مانع تابیدگی چوب شوند.
5-2 پایه های میز می تواند از چوب یا پروفیل های فلزی باضخامت کمینه8/1میلی متر باشد.
5-3 محل اتصال پایه ها به قید زیر رویه میز و زیر نشیمنگاه باید صاف و صیقلی باشد تا براثر تماس دست ایجاد خراش نکند.
5-4 لبه ها و گوشه ها و نقاط جوش خورده باید صاف و صیقلی باشد.
5-5 در سطح رویه میز می توان محلی برای قراردادن قلم درنظر گرفت.
5-6 محل تماس میزو صندلی با زمین باید عاری از هر نوع تیزی و برندگی بوده و دارای ته پایه های لاستیکی و یا پلاستیکی باشد تا علاوه بر تنظیم ارتفاع، به کف پوش صدمه وارد نکند.
5-7 ابعاد
5-7-1 ابعاد میز و صندلی براساس قد افراد باید طبق جدول یک باشد.
5-7-2 ابعاد میز و صندلی براساس مقطع تحصیلی باید طبق جدول دو باشد.
جدول 1 – ابعاد میز و صندلی براساس قد افراد
ردیف
مشخصات
اندازه
1
اندازه قد
90
105
120
135
150
165
180
2
حداقل ارتفاع نشیمنگاه ازسطح زمین بااحتساب ته پایه
30
35
40
45
50
55
60
3
عمق نشیمنگاه
30
32
35
37
40
42
45
4
طول نشیمنگاه
30
32
35
37
40
42
45
5
محل تماس پشتی با بدن
12
18
21
26
27
31
34
6
ارتفاع پشتی از نشیمنگاه
9
12
15
18
22
23
25
7
طول دسته صندلی
25
27
30
32
35
37
40
8
ارتفاع دسته صندلی از نشیمنگاه
15
17
20
22
25
27
30
9
حداقل ارتفاع میز با احتساب ته پایه
45
52
60
67
75
77
80
10
حداقل طول رویه میز
60
60
70
70
80
80
85
11
حداقل ارتفاع موثر جای کتابی
8
12
حداقل سطح زیرین جای کتابی تا زمین
26
33
41
48
56
63
71
یادآوری – ابعاد برحسب سانتی متر می باشند.
جدول 2 – ابعاد میز و صندلی بر اساس مقطع تحصیلی
ردیف
مشخصات
ابتدایی
راهنمایی
دبیرستان
1
ارتفاع نشیمنگاه از سطح زمین با احتساب ته پایه
37 – 34
41 – 38
45 – 42
2
عمق نشیمنگاه
36 – 35
38 – 37
40 – 39
3
طول نشیمنگاه
36 – 35
38 – 37
40 – 39
4
محل تماس پشتی با بدن
20 – 19
23 – 21
23 – 21
5
ارتفاع پشتی از نشیمنگاه
20 – 19
22 – 21
24 – 23
6
ارتفاع میز با احتساب ته پایه
67 – 65
72 – 68
75 – 73
7
عرض رویه میز
65 – 60
8
ارتفاع موثر جاکتابی
15 – 12
یادآوری – ابعاد برحسب سانتی متر می باشند.
5-8 عمق صفحه رویه میز با توجه به ابعاد کتاب و دفتر باید 60 تا 40 سانتی متر باشد.
5-9 شیب نشیمنگاه صندلی باید 8 تا 4 درجه و به سمت عقب و پایین باشد.
5-10 پشتی صندلی باید دارای انحنایی به عمق 4 تا 3 سانتی متر باشد.
یادآوری 1 – می توان از صندلی های بدون پشتی و یا صندلی های گردان مطابق با استاندارد شماره 5040 "صندلی های اداری – مقررات عملکرد و روش های آزمون" استفاده نمود.
یادآوری 2 – برای راحتی می توان از صفحات فلزی یا چوبی یا پلاستیکی با شیب 29 تا 30 درجه و ارتفاع 13 تا 15 سانتی متر از ابتدای شیب در زیر پا استفاده نمود.
5-12 زاویه پشتی نسبت به افق باید 104 تا 97 درجه باشد.
5-13 صفحه رویه میز باید 5 تا 7 درجه شیب به سمت کاربر داشته باشد.
6 روش های آزمون
6-1 آزمون استاتیک رویه میز
روی صفحه میز بار متمرکز استاتیک500 نیوتنی با راس باردهنده با سطح تقریبی06/0 مترمربع یا با ابعاد تقریبی (2/0 × 3/0) متر به مدت 24 ساعت را در وسط صفحه میز وارد می کنیم. به طوریکه نیرو یا بار حرکت نداشته باشد.، نباید هیچگونه تغییری در وضعیت صفحه رویه میز و پایه ها و اتصالات ایجاد شود.
6-2 آزمون دینامیکی روی صندلی
مقاومت کفی و پایه های صندلی : چنانچه بار گسترده ایی معادل 70 کیلوگرم را که 80 درصد نشیمنگاه صندلی را بپوشاند، 720 مرتبه از ارتفاع 20 سانتی متری روی نشیمنگاه صندلی به طور آزاد سقوط نماید نباید هیچگونه تغییری در پایه ها و نشیمنگاه و اتصالات پایه های صندلی به نشیمنگاه به وجود آید.
6-3 مقاومت پشتی صندلی
پشتی صندلی را در حالت افقی طوری قرار دهید که رویه آن به طرف بالا و زیر آن خالی باشد و چنانچه بار گسترده ایی متناسب با قوس پشتی صندلی معادل 30 کیلوگرم بر سطح پشتی صندلی و از ارتفاع 20 سانتی متری به تعداد 720 مرتبه به صورت سقوط آزاد وارد نماییم، نباید هیچگونه تغییری در پشتی صندلی و اتصالات آن به وجود آید.

7 نمونه برداری
تا 50 عدد از یک بهر 2 عدد و در ازای هر 200 عدد اضافی یک عدد به تعداد نمونه ها اضافه شود.
8 نشانه گذاری
باید در محل مناسبی روی میز و صندلی مورد استفاده در مراکز آموزشی که قابل دیدن باشد موارد زیر با استفاده از برچسب درج گردد.
8-1 نام و علامت تجارتی تولیدکننده
8-2 شماره سری ساخت یا کد مربوطه و تاریخ تولید
8-3 ذکر مقطع تحصیلی در صورت استفاده از جدول 2
8-4 عبارت "ساخت ایران"

منابع و مآخذ:
1- استفاده ازنظرات کارشناسی جناب آقای مهندس وزیریان
2- استفاده ازمنابع کتابخانه مرکزآموزش عالی فنی شهید صدوقی یزد
3- استفاده از سایت های اینترنتی
4-WWW.KARAFARINI.COM
5- استفاده از اطلاعات بدست آمده از وزارت کار
6- استفاده از اطلاعات بدست آمده از سایت استاندارد ایران
7- استفاده از اطلاعات بدست آمده از کارگاه های مبل

فهرست مطالب
پیشگفتار: 1
مقدمه: 2
فصل اول: 4
کلیـات و سـوابـق 4
1-1- مشخصات متقاضیان طرح: 5
جدول (1-1) مشخصات متقاضیان طرح 5
2-1- معرفی اجمالی پروژه: 6
3-1-معرفی محصول : 7
4-1-سوابق تولید: 7
5-1-کاربرد محصول: 10
6-1-مصرف کنندگان: 10
7-1- تاریخچه استاندارد مبلمان: 10
فصل دوم: 11
طراحی وتولید 11
1-2-فرایند تولید: 12
2-2-نمودارفرایند تولید: 13
3-2-ابزارووسایل مورد نیازطرح: 13
جدول شماره (1-2) مشخصات ابزار و ماشین آلات مورد نیاز طرح 15
4-2-طرح استقرارماشین آلات: 16
نمودار ( 4-2) طرح استقرار ماشین آلات با مقیاس 1000/1 16
5-2-مواد اولیه ومنابع تامین آن: 17
جدول شماره (2-2) برآورد هزینه مواد اولیه موردنیاز طرح و منابع تامین آن 17
جدول (7-5) هزینه وسایل حمل و نقل 17
6-2- زمان بندی اجرای طرح: 18
جدول شماره (4-2) برنامه زمانبندی اجرای تولید مبلمان 19
7-2- ظرفیت تولید: 19
جدول (5-2)- ظرفیت تولید شرکت 19
8-2- جایابی و محل اجرای پروژه: 20
جدول(6-2)- جایابی ومحل اجرای طرح 20
فصل سوم: 21
نیروی انسانی مورد نیاز طرح 21
1-3- نیروی انسانی مورد نیاز: 22
جدول(1-3)- مشخصات نیروی انسانی 22
2-3- حقوق ودستمزد: 22
جدول(2-3)-حقوق ودستمزد 23
3-3- شرح وظایف پرسنل: 24
1-3-3-وظایف پرسنل تولیدی: 24
2-3-3- وظایف پرسنل غیرتولیدی: 25
4-3- سازماندهی نیروی انسانی: 26
فصل چهارم: 27
زمین وساختمان 27
1-4- زمین مورد نیازطرح: 28
1-1-3- سالن تولید 28
2-1-3- انبار تولید 28
3-1-3- انبار محصول 28
4-1-3- تاسیسات وتعمیرگاه 28
5-1-4 ساختمان های اداری, رفاهی و خدماتی 28
جدول شماره (1-4)-زمین مورد نیاز 29
2-4- ساختمان واحد تولید: 29
3-4- ساختمانهای خدمات اداری و پشتیبانی : 29
4-4-هزینه ساختمان سازی ومحوطه سازی: 30
جدول(3-3)-هزینه ساختمان سازی 30
جدول(4-3)- محاسبه هزینه محوطه سازی 30
5-4- پلان طرح: 31
شکل (1-4) پلان طرح 31
فصل پنجم: 32
انرژی وتاسیسات 32
1-5-انرژی برق: 33
جدول (1-5) برق مصرفی کالاها 33
2-5- انرژی آب: 33
جدول (5-2) مصرف آب 34
3-5- سوخت: 34
جدول(3-5)- انرژی سوخت مصرفی 34
4-5- ارتباطات: 34
5-5- هزینه های تامین انرژی : 34
جدول(4-5)- هزینه های مصرف انرژی 34
جدول(5-5)- هزینه های تامین انرژی 35
6-5- تاسیسات برودتی: 36
7-5-تاسیسات حرارتی: 36
جدول(6-5)- تاسیسات حرارتی 36
8-5- وسایل تهویه و اطفاء حریق: 36
9-5-وسایل حمل و نقل : 37
جدول (7-5) هزینه وسایل حمل و نقل 37
فصل ششم: 38
محاسبات مالی طرح 38
1-6- سرمایه کل ومنابع تامین آن: 39
جدول(1-6)- سرمایه گذاری کل 39
2-6- سرمایه ثابت: 39
جدول (2-6) محاسبه سرمایه ثابت 39
جدول (3-6) هزینه های قبل از بهره برداری 41
3-6- سرمایه درگردش: 41
جدول (4-6)- برآوردسرمایه درگردش 43
4-6- هزینه تولید سالیانه طرح: 43
1-4-6- هزینه مواد اولیه: 44
جدول (5-6) هزینه مواد اولیه 44
2-4-6- هزینه حقوق ودستمزد: 44
جدول (6-6) هزینه حقوق و دستمزد 45
3-4-6- هزینه انرژی: 45
4-4-6- هزینه تعمیرونگهداری: 46
5-4-6-هزینه استهلاک: 47
جدول(9-6)- هزینه استهلاک 48
جدول(10-6)- هزینه تولید سالیانه طرح 49
5-6- هزینه ثابت ومتغیر: 49
جدول (11-6) هزینه های ثابت و متغیر 49
6-6-محاسبه نقطه سربه سر تولید: 51
7-6- محاسبه قیمت تمام شده محصول: 51
8-6- محاسبه قیمت فروش محصول: 51
9-6- محاسبه سود ناخالص: 52
10-6- محاسبه سودخالص طرح: 52
11-6- محاسبه دوره برگشت سرمایه: 52
12-6- توجیه اقتصادی طرح: 53
فصل هفتم: 54
ضمیمه 54
1 هدف و دامنه کاربرد 55
2 اصطلاحات و تعاریف 55
2-1 ارتفاع نشیمنگاه 55
2-2 عمق نشیمنگاه 55
2-3 طول نشیمنگاه 55
2-4 ارتفاع میز 55
2-5 عرض میز 55
2-6 طول میز 55
2-7 فاصله نشیمنگاه از میز 55
2-8 فاصله نشیمنگاه تا قفسه زیر میز 55
2-9 فضای مورد نیاز برای قراردادن پاها 55
2-10 محل تماس پشتی با بدن 55
2-11 چوب ماسیو (خام) 55
2-12 زهوار چوبی 55
2-13 بهر 56
جدول 1 – ابعاد میز و نیمکت 56
1 هدف و دامنه کاربرد 59
2 مراجع الزامی 59
3 اصطلاحات و تعاریف 59
3-1 طول میز 59
3-3 ارتفاع میز 59
3-4 ارتفاع نشیمنگاه 59
3-5 فاصله پشتی از نشیمنگاه 59
3-6 عمق نشیمنگاه 59
3-7 عرض موثر نشیمنگاه 59
3-8 ارتفاع دسته از نشیمنگاه 59
3-9 طول دسته صندلی 60
3-10 چوب ماسیو (خام) 60
3-11 پایه تنظیم 60
3-12 بهر 60
1 هدف 70
2 دامنه کاربرد 70
3 مراجع الزامی 70
مدارک زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد به آن ها ارجاع شده است. بدین ترتیب آن مقررات جزئی از این استاندارد محسوب می شود. در مورد مراجع دارای تاریخ چاپ و/ یا تجدید نظر، اصلاحیه ها و تجدیدنظرهای بعدی این مدارک مورد نظر نیست. معهذا بهتر است کاربران ذینفع این استاندارد، امکان کاربرد آخرین اصلاحیه ها و تجدیدنظرهای مدارک الزامی زیر را مورد بررسی قرار دهند. در مورد مراجع بدون تاریخ چاپ و/ یا تجدیدنظر، آخرین چاپ و/ یا تجدیدنظر آن مدارک الزامی ارجاع داده شده، مورد نظر است. 70
استفاده از مراجع زیر برای کاربرد این استاندارد الزامی است: 70
4 تعاریف و اصطلاحات 70
4-1 طول میز 70
4-3 ارتفاع 70
4-4 چوب ماسیو 70
4-5 زهوار چوبی 70
4-6 بهر 70
1 هدف 75
2 دامنه کاربرد 75
3 مراجع الزامی 75
4 اصطلاحات و تعاریف 75
4-1 ارتفاع میز 75
4-2 عرض میز 75
4-3 طول میز 75
4-4 ارتفاع نشیمنگاه 75
4-5 ارتفاع پشتی از نشیمنگاه 75
4-6 فاصله عمودی نشیمنگاه از میز 75
4-7 عمق نشیمنگاه 76
4-8 طول نشیمنگاه 76
4-9 محل تماس پشتی با بدن 76
4-10 چوب ماسیو (خام) 76
4-11 زهوار چوبی 76
4-12 بهر 76
منابع و مآخذ: 79

1 – High Pressure Laminate
2 – Aerylonitril Betadin Styrene
3 – Medium Density Fiber Board
1 – 3M
1 – High presure Laminated
2 – Aerylonitril Betadin Styrene
3 – Medium Density Fiber board
1 – Duct
1 – 3M
1 – High Pressure Laminate
2 – Aerylonitril Betadin Styrene
3 – Medium Density Fiber Board
—————

————————————————————

—————

————————————————————

بررسی و تهیه طرح تولید مبلمان

73


تعداد صفحات : 85 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود