مقدمه
فرد با ارزیابی مشاغل متناسب با خواسته های خود و خانواده، به خلق ایده در زمینه کار و فعالیت می پردازد؛ چارچوب فکری خود را در قالب طرح کسب و کار به جامعه عرضه می کند؛ سپس، با مدیریت خود فعالیت اقتصادی را آغاز می کند. در این مرحله، والدین با استفاده از تجارب خود می توانند فرزندشان را جهت اداره کسب و کار یاری کنند. هر چند ممکن است این نیاز صرفاً متوجه حمایت های مالی آنها نباشد. با ادامه حمایت خانواده و تقویت روحیه کارآفرینی در فرزندان به منظور راه اندازی و مدیریت کسب و کار اقتصادی توسط آنان، نتایج ذیل متوجه جامعه خواهد شد:
ـ ایجاد و توسعه اشتغال در بخش های اقتصادی کشور و به تبع آن استقلال اقتصادی خانواده ها
ـ دگرگونی در روند تولید با استفاده از تکنولوژی پیشرفته و بدنبال آن تغییر در فرهنگ مصرف
ـ تنوع شغلی و ایجاد رقابت گسترده در بازارهای اقتصادی
ـ بسط و توسعه صادرات با اتکاء به منابع موجود در کشور
ـ کاهش نرخ بیکاری و تورم و بدنبال آن کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه
جنبه های اقتصادی کسب و کار:
بررسی علل و عوامل عدم موفقیت کارآفرینان در ایجاد کسب و کارهای جدید
مطالعه و بررسی فرآیند ایجاد کسب و کار توسط کارآفرینان و ارائه الگوی رفتاری آنان درصنایع مختلف بررسی و تجزیه و تحلیل اقدامات کارآفرینانه شرکتها بر اساس الگوی شومپیتر بررسی انواع کارآفرینان در ساختار اقتصادی (ارتباط نوع فرصتهای اقتصادی و نوع کارآفرینان بررسی شیوه های تامین مالی برای حمایت از کارآفرینان نقش کارآفرینان در رشد و توسعه اقتصادی از دیدگاه تئوریهای اقتصاد رویه ها و روش های مالی در موسسسات کارآفرینی نقش کارآفرینی در احیای صنایع رو به زوال نقش کارآفرینی و اشتغال زایی بویژه جوانان بررسی رابطه بین ارزشها و قوانین اسلامی و اشاعه فرهنگ کارآفرینی کارآفرینی و موُسسات خیریه جایگاه کارافرینی در نظریات توسعه اقتصادی کشورهای جهان سوم کارآفرینی در بخش کشاورزی
تعریف کار آفرینی
مبحث کار آفرینی ( Entrepreneurship ) بیش از صد سال است که در اقتصاد مطرح شده است و اقتصاددانان آن را یکی از بزرگ ترین چرخ های محرک اقتصاد هر کشوری می دانند.
ریشه کارآفرینی
کارآفرین و کارآفرینی اولین بار مورد توجه اقتصاددانان قرار گرفت و از قرن شانزدهم به نوعی کارآفرینی را در نظریه های اقتصادی خود تشریح کرده اند در بین نظریات اقتصاددانان می توان به نظریه توسعه اقتصادی ژوزف شومپیتر (پدر علم کارآفرینی) در سال 1934 اشاره کرد. نظریات وی مبنی بر آنکه کارآفرینان را موتور محرکه توسعه اقتصادی تلقی و عملکرد آنان را تخریب خلاق می داند مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته است. کارآفرینی از سوی روانشناسان با درک نقش کارآفرینان در اقتصاد و به منظور شناسیی ویژگی ها و الگوهای رفتاری آنها مورد توجه قرار گرفت و دانشمندان مدیریت نیز به کارآفرینی تشریح مدیریت کارآفرینی و ایجاد جو محیط کارآفرینانه در سازمان ها پرداخته اند. جامعه شناسان کارآفرینی را به عنوان یک پدیده اجتماعی در نظر گرفته و به بررسی رابطه متقابل بین کارآفرینان و سایر قسمت ها و گروه های جامعه می پردازند.
مزیت های کارآفرینی
کارآفرینی گرا مهارت گرا کسب و کار گرا
(رشد ( عمل گرایی ( مالی
( نوآوری ( تجربه محوری ( مدیریت
( خلاقیت ( بازاریابی
(عزم و اراده مستقل
(آقای خود بودن
(توفیق طلب کردن
پلان ساختمان
موضوع طرح :
طرحی را که برای پروژه خود در نظر گرفته ام یک تولیدی ( تولیدی مبلمان منزل ) در مدلها و طرحهای مختلف می باشد . برای ایجاد این طرح سرمایه زیادی لازم است به همین منظور با مقداری سرمایه اولیه که از طرف پدرم تامین می شود و مابقی نیز به صورت تسهیلات بانکی ( بانک رفاه) که برای ایجاد کارگاههای تولیدی از طرف کاریابی ارائه می شه و این روزها برای خود جایگاه مناسبی پیدا کرده و بیشتر به درد تولیدیها می خوره تهیه و برای این پروژه به کار برده خواهد شد . نا گفته نماند که برای تهیه این نوع تسهیلات ابتدا باید نوع پروژه یا نوع فعالیت را که با توجه به فرمهای مخصوص که از طرف اداره کار یابی به سایت اینترنتی www.nabak.net //:hhpt داده شده است مراجعه کرده و پس از تصویب و ارائه مدارک خواسته شده از طرف اداره کار و واریز مبلغ درخواستی که نزدیک 50/000/000 ریال می باشد به حساب بانکی ریخته شده و پس از ارائه مدارک به بانک و ضامن معتبر و چک های بدون تاریخ این وام با درخواست صاحب وام پرداخت می شود . که تا یک سال اول طبق درخواست از اداره کار هیچ گونه اقساطی بابت این وام پرداخت نخواهد شد . و پرداخت اقساط در سال آتی انجام خواهد گرفت .
با توجه به اینکه در کشور ما خرید مبل برای خانواده ها به صورت چشم هم چشمی شده است باعث بوجود آمدن بازار تولید بیشتر با کیفیت های مختلف و در اندازه ها و جنسهای مختلف این عامل را سبب شده تا بازار رقابت مهمتر و گسترده تری در تولیدات مبلمان منزل بوجود آید .
در یک تولیدی مبلمان مهمترین عاملی که باعث موفقیت آن کارگاه می باشد دادن جنس مرغوب با حداقل قیمت به بازار فروش می باشد . ما در این طرح خود می توانیم با استفاده از خرید یک مکان مناسب با قیمت پایین در یک مکانی که دور از منازل مردم یعنی تقریباً خارج از محدوده شهر باشد اقدام به ایجاد کارگاه تولیدی مبلمان بکنیم .
افرادی که برای این طرح نیاز است دو نفر نجار ماهر و دو نفر کارگر ساده می باشد . البته ناگفته نماند که برادرم نیز در اجرای این طرح مرا یاری خواهند نمود .
هزینه دستمزد کارگران طبق جداول ذکر شده در صفحات بعد خواهد بود .
وسایل و دستگاه های مورد نیاز :
همان طور که از اسم این طرح پیداست تهیه لوازم مورد نیاز و دستگاههای مخصوص این طرح باید از وسایلی استفاده نمود که با کمترین هزینه به بهترین درصد سود در ماههای آتی باشیم . در ایجاد کار انتظار سود دهی در ماههای اولیه باید صفر باشد و برای ماههای آتی سرمایه گذاری کرد تا بتوان به سود مورد نیاز و شغل مورد نظر خود دست یافت . در هیچ تولیدی انتظار اینکه در ماههای اولیه به حداکثر سود دست یافت محال است و یا اینکه کمتر بوجود می آید که یک تولیدی در اولین دوره کاری خود سود مورد نظر را تامین کند به همین خاطر در این پروژه نیز ادعای بدست آوردن سود در ماههای اولیه زیاد درست و منطقی نمی باشد .
دستگاههایی که در این طرح بکار می گیریم با استفاده از تجربیات یک نجار ماهر که قرار است در ایجاد این طرح ما را یاری کند خریداری می کنیم ، دستگاههای خریداری شده برای این طرح تقریباً نیمی به صورت کارکرده و نیمی دیگر به صورت (آک بند) خریداری خواهد شد . دستگاههای مورد نیاز عبارتند از رنده سه کاره ، اره فلکه ف اره عمود بر ، فرز دستی انواع چوب شامل درخت توسکا ، درخت مرج ، درخت روسی ، درخت محلی و غیره و وسایل مورد نیاز از قبیل پارچه ( روکش های ) مخصوص ، آستر برای زیر کار مبلمان ، چسب چوبهای مخصوص ، میخهای متفاوت ، رنگها و اسپریهای مخصوص چوب و مبلمان ، انواع خط کشهای مخصوص این کار و چکش ، اره ، قاز انبور ، میخ ، پیچ ، پیچ گوشتی ، پیچ دستی ، رنده دستی و سمباده ریز و درشت و غیره که بعضی از این اجناس از قبیل چوب به صورت کیلویی خریداری خواهد شد و کل مبلغ برای خرید این وسایل نزدیک 50/000/000 ریال برآورد شده است ناگفته نماند که روکش های خریداری شده باید به صورت متفاوت و در طرحها و رنگها و جنسهای متفاوت باشد تا طبق سلیقه مشتری به بازار ارائه گردد .
قیمت دستگاههای ذکر شده در صفحات قبل :
1- رنده سه کاره 5000/000 ریال
2- اره فلکه 7000/000 ریال
3- اره عمود بر 2000/000 ریال
4- فرز دستی 1700/000 ریال
5- برش سمباده برقی 1500/000 ریال
طبق اصول تولیدی مبلمان باید طوری به تولید این کار پرداخت که با بیشترین ظرافت کار و بیشترین دقت و کمترین خسارت به این کار پرداخت .
انواع درخت با قیمتهای آنها :
1- درخت توسکا که به صورت دانه ای خریداری می شود به مبلغ 170/000 ریال
2- درخت ملج که به صورت دانه ای خریداری می شود به مبلغ 170/000 ریال
3- درخت محلی که به صورت کیلویی خریداری می شود به مبلغ 40/000 ریال
نا گفته نماند که برای تهیه چوب از فروشگاههای مخصوص که برای این کارها راه اندازی شده اند می توانیم خریداری کنیم .
برای ساخت هر مبل 3 الوار لازم است که هر الوار درخت ملج به ابعادهای ( 2.20*15*20 ) می باشد .
طول الوارها 20 متر و عرض آن 15 و ضخامت آن 2.20 متر می باشد .
خلاصه طرح :
همان طور که در صفحات قبل نیز گفته شد تولیدی مبلمان هزینه بیشتری را دربر می گیرد و اگر شخصی تجربه کافی و خلاقیت در این کار از خود نشان ندهد طولی نمی کشد که زود با ورشکستگی مواجه می شود . زیرا خرید چوب این روزها در جامعه ما با معزل مواجه شده است . تهیه چوب مرغوب کار آسانی نیست البته باید برای تهیه چوب از اتحادیه های مخصوص این کار که برای این کار جواز مخصوص صادر می کنند تهیه کرد . برای تهیه جواز کسب باید از طریق اداره صنایع با واریز مبالغ تعیین شده از طرف این سازمان و دادن مدارک خواسته شده در فرمها اقدام به این کار نمود .
در طرح آورده شده در صفحات قبل مهمترین عاملی که وجود دارد ایجاد یک بازار رقابت مناسب و سالم می باشد . ما می توانیم با توجه به نوع و سلیقه مشتری و کشش بازار به این کار بپردازیم . و همین طور با استفاده از کاتالوگهای مخصوص مبلمان که می توان از سایتها اینترنتی استفاده کنیم به درست کردن مبلمانی بپردازیم که با ایجاد کمترین فضا و بهترین طرح که می تواند ما را به طرف بازار کار بهتر با مشتریان بیشتر منتقل کند ایجاد نماییم .
وسایل و دستگاههای مورد نیاز به این طرح که در صفحات قبل خلاصه ای از آنها را شرح داده ام از طریق بازار کار نجاران و ابزار فروشیهای مخصوص لوازم نجاری و اتحادیه های مخصوص این کار که به ارائه پارچه های مخصوص برای رو کاری مبلمان استفاده می شود تهیه خواهد شد . ناگفته نماند که هزینه این نوع کالاها نیمی به صورت نقدی و نیمی دیگر به صورت اقساط چند ماهه با دادن چک خریداری خواهد شد .
هزینه حقوق کارگران نیز طبق قانون کار با مبالغ آورده شده در صفحات قبل پرداخت خواهد شد . و در صورت فروش بیشتر با کیفیت بالاتر به هر کدام از کارگران پاداش و در آخر سال نیز به آنها عیدی پرداخت خواهد شد .
لازم به توضیح است که در این طرح با خرید پارچه های معمولی و مخملی به صورت عمده ( رول ) در رنگها و جنس های متفاوت برای رو کاری و زیر کاری و همین طور فنر های مخصوص برای زیر کاری مبلمان خریداری خواهد شد .
ناگفته نماند که مقدار تولید در ماههای تابستان و بهار نسبت به ماههای سرما یعنی زمستان و پاییز با سیر نزولی مواجه می شود . در این نوع تولیدیها مقدار تولید در ماههای زمستان پایین بوده و در ماههای تابستان بیشتر می باشد . ما می توانیم با تولید بیشتر در ماههای اردیبهشت تا مهر ماه محصولات تولیدی خود را در نزدیکیهای عید که مقدار تولید کمتر می شود به بازار ارائه دهیم .
1- عنوان طرح : ( تولیـــــــدی مبلمـــــــان (
2- محل اجرای طرح
استان :زنجان
شهرستان: زنجان
بخش: ـــــ
روستا : ـــــ
– مشخصات متقاضیان
الف : حقیقی
ردیف
نام نام خانوادگی
نام پدر
شماره شناسنامه
تحصیلات
تجربه
1
مهران عبدی
حسین
6410
فوق دیپلم
ـــ
2
علی مرادی
حیدر
120
سیکل
2 سال
3
حسن محمدیان
حبیب
10254
سیکل
3سال
4
مهدی محرمی
احد علی
761632
دیپلم
ـــــ
5
جلیل محمدی
بلال
12062
دیپلم
ـــــ
ب : حقوقی
نام شرکت
نوع شرکت
شماره ثبت
محل ثبت
تاریخ ثبت
: ـــــ
: ـــــ
: ـــــ
: ـــــ
: ـــــ
3- محصول :
محصول مورد نظر که ما در این تولیدی مورد بررسی قرار می دهیم مبلمان منزل است که شامل سه نوع می شود : مبلمان پذیرایی ، مبلمان سفارشی ، مبلمان معمولی است که این نوع وسیله از چوبهای از قبیل چوب توسکا – چوب ملج – چوب محلی می باشد و از پارچه های مخصوص و پارچه های مخملی که با واحد رول خریداری می شود ه استفاده می شود ه میزان تولید سالیانه این محصول همان گونه که در جدول مشاهده می کنیم بترتیب ( 25-20-35) دست است که قیمت های تمام شده و قیمت فروش این نوع محصول در جدول مشاهده می شود .
ردیف
نام محصول
میزان تولید سالانه
واحد
قیمت تمام شده
(ریال)
قیمت فروش
(ریال)
1
مبلمان پذیرایی
25
دست
2/900/000
4/500/000
2
مبلمان سفارشی
20
دست
3/000/000
4/900/000
3
مبلمان معمولی
35
دست
2/000/000
3/200/000
4- سرمایه گذاری :
سرمایه های این محصول شامل سرمایه های ثایت و سرمایه های در گردش می باشد، سرمایه های ثابت شامل سرمایه هایی می شود که مقدار آن ثابت است و شامل دستگاههای زمین و محوطه سازی این کار استفاده شود و سرمایه های در گردش شامل اقلام مربوط به هزینه های تامین مواد اولیه که ساخت این کالا مبلغ هر یک از اقلام یاد شده باید به اندازه باشد که واحد تولیدی بتواند به آسانی بدون وقفه و اشکالی به کار خود ادامه دهد ، و به اصطلاح چرخه تولید را به گردش درآورد در اولین سال بهره برداری فقط مواد اولیه و تلخواه گردان در سرمایه در گردش ظاهر می شود و هزینه های مطالبات و هم چنین کالای ساخته شده و در جریان ساخت به دیلی اینکه واحد تولیدی عملکرد قبلی نداشته است از سال دوم بهره بر داری سرمایه در گردش منظور می گردد که مقدار قایل پیش بینی آن در جدول مشخص شده که به وسیلع آن مقدار کل سرمایه گذاری مورد نظر تعیین شده است .
سرمایه ثابت
( هزار ریال )
سرمایه در گردش
( هزار ریال )
کل سرمایه گذاری
( هزار ریال )
88/373/715
12/631/543
101/005/258
5- برآورد زمین :
زمینی که برای احداث کارگاه در نظر گرفته شده است یک قطعه زمین به مساحت 145 متر مربع که محل اجرای طرح در منطقه به نام شاندیز که قیمت زیمن مذکور از قرار هر متر مربع 70 هزار ریال بر آورد می شود که از این 145 متر مربع چه مقدار زیمن برای ساختمان ها و چه مقدار برای محوطه سازی کارگاه لازم است . قیمت کل در جدول نشان داده می شود .
مساحت
( هزار ریال )
قیمت واحد
( هزار ریال )
قیمت کل
( هزار ریال )
توضیحات
145 متر
70/000
10/150/000
ـــــ
6- محوطه سازی
محوطه سازی : برای ساخت این محوطه اولین کار مربوط به خاک برداری و تسطیح است که حدود 8 ساعت طول می کشد که قیمت واحد این کار 80000 ریال می شود مرحله دوم حصار کشی جلو ساختمان است ، برای حصار کشی و مشخث کردن محوطه ساختمان به 25 متر مربع حصار نیاز داریم که قیمت هر متر ( واحد ) 100 هزار ریال می باشد که کل هزینه آن 2500000 می باشد آسفالت و پیاده روسازی که ما باید انجام دهیم حدود 20 درصد مقدار زمین است که 10 متر مربع می شود که به احتساب هر متر مربع 45 هزار ریال است که هزینه کل آن ( 450 ) هزار ریال می باشد .
شرح کار
مقدار کار
قیمت واحد
(ریال )
کل هزینه
( هزار ریال )
خاکبرداری و تسطیح
8 ساعت
80/000
640/000
حصار کشی جلوی ساختمان
25 مترمربع
100/000
2/500/000
آسفالت و پیاده رو سازی( 20 درصد مقدار زمین )
10 مترمربع
45/000
450/000
ایجاد فضای سبز و روشنایی و غیره ( 15 درصد مقدار زمین)
10 متر مربع
90/000
900/000
جمـــــــــــــع کل
4/490/000
ساختمان سازی :
سالن تولیدی که ما نیاز داریم برای تولید این محصول شکل سر پوشیده است و مساحت آن حدود 50 متر مربع می باشد ، قیمت واحد هر متر مربع 150000 هزار ریال می باشد که کل هزینه برای تاسیس این ساختمان 750000 هزار ریال می شود .
انبار مواد اولیه : این ساختمان هم مثل ساختمان سر پوشیده و شکل ظاهری آن ساده می باشد که مساحت این ساختمان حدود 20 متر مربع است که هزینه واحد هر متر مربع 140000 هزار ریال می باشد که کل هزینه 2800000 هزار ریال می شود .
انبار محصول : شکل ظاهری این ساختمان سوله ای شکل است که در حدود 25 متر مربع زیر بنا دارد ، قیمت واحد هر متر مربع 140000 هزار ریال می باشد که برای ساخت این ساختمان هزین های برابر 3500000 هزار ریال نیاز داریم .
ساختمان اداری و سرویسها : ساختمان اداری که ما نیاز داریم حدود 30 متر مربع است و شکل ظاهری آن ساده می باشد قیمت واحد هر متر مربع 160000 هزار ریال می باشد که کل هزینه که نباز داریم 48000000 هزار ریال می باشد .
شرح
نوع ساختمان
مساحت
(متر مربع)
قیمت واحد
(ریال)
کل هزینه
(هزار ریال)
سالن تولید
سرپوشیده
50متر مربع
150/000
7/500/000
انبار مواد اولیه
سرپوشیده
20 متر مربع
140/000
2/800/000
انبار محصول
سرپوشیده
25متر مربع
140/000
3/500/000
ساختمان اداری و سرویسها
سرپوشیده
30متر مربع
160/000
4/800/000
سایر
200/000
200/000
جمع کل زیر بنا
105 متر مربع
جمع کل هزینه
18/800/000
8- ماشین آلات و تجهیزات:
در این کار به ماشین آلات زیر نیازمندیم :
1- رنده سه کاره که مانند اسمش سه کار انجام می دهد ( 1- می توان با آن چوب را به سطح کاغذ صاف کند 2- کوم کنی که می توان با آن چوب را سوراخ کرد به ابعاد مختلف و همان کارایی دلروسه نظام را دارد . 3- با قسمت دیگر می توان چند کار را انجام داد مثلا می توان پوست بست و قسمت هایی از قطعات ما را صاف کرد و یا می توان اره الماسه بست و برش داد . )
2- اره فلکه برای برش دادن به قطعات ریز و درشت و شکل دادن استفاده می شود که قیمت واحد آن در جدول معلوم است . 3- اره عمود بر برای بریدن زوایای مختلف یا همان فارسی بر است مثل گوشه های قاب عکس
4- فرز دستی برای کارهای کوچک و ساده استفاده می کنیم که در آن نیازی به فرز های بزرگ نداشته باشیم ، ما در این کارگاه به 3 عدد از این دستگاه نیازمندیم .
5- رنده دستی که بهترین نوع آن آلمانی می باشد برای کارهای کوچک و صیقلی دادن و صاف کردن سطحی که نمی توان آن را با رنده 3 کاره صاف کرد از رنده دستی
چون حمل آن آسان و استفاده آن راحت می باشد مقادیر و قیمت های مورد نظر تمامی موارد در جدول نشان داده شده است .
ردیف
نام ماشین آلات و تجهیزات
کشور سازنده
تعداد
قیمت واحد
قیمت کل
1
رنده سه کاره
آلمان
1عدد
5/000/000
5/000/000
2
اره فلکه
آلمان
1عدد
7/000/000
7/000/000
3
اره عمودبر
–
1 عدد
2/000/000
2/000/000
4
فرز دستی
–
3 عدد
170/000
510/000
5
رنده دستی
–
3 عدد
170/000
510/000
6
برش سمباده برقی
–
1 عدد
1/500/000
1/500/000
جمـــــع کل
ــ
–
15/840/000
16/520/000
رسم نمودار تولید :
10- تاسیسات :
عنوان
شرح
هزینه (هزار ریال)
برق رسانی
برق شهری
1/500/000
آب رسانی
آب شهری
14/00/000
سوخت رسانی
گاز
800/000
وسایل سرمایش و گرمایش
بخاری – کولر
1/100/000
وسایل حفاظتی و ایمنی
کپسول آتش نشانی
300/000
سایر :
–
150/000
جمـــــــــــــع کل
5/250/000
11- وسایل حمل و نقل داخل و خارج کارگاه :
وسایل حمل و نقل داخل و خارج کارگاه ، برای حمل محصول تولیدی به خارج از کارگاه نیاز به یک پیکان وانت داریم این ماشین را به خاطر صرفه جویی در هزینه مدل پایین انتخاب کرده ایم ، هزینه این ماشین 26000000 هزار ریال می باشد .
ردیف
شرح وسایل
کشور سازنده
مشخصات فنی
تعداد
قیمت واحد
(ریال)
قیمت کل
(هزار ریال)
1
ماشین ( وانت)
ایران
مدل 65
1
26/000/000
26/000/000
جــــــــــــــــمع کل
26/000/000
12- مواد اولیه و بسته بندی :
ما برای شروع این کار به وسایل اولیه ای نیاز داریم مثل خیاط به قیچی و غیره . ما می توانیم از چند نوع چوب به عنوان مواد اولیه استفاده کنیم فقط چوب های مختلف در قیمت کار تاثیر می گذارد و ما برای اینکه کارمان خوش استیل و خوش فرم باشد از بهترین چوب یا چوب های معمولی مثل توسکا یا غیره استفاده می کنیم که مصرف سالانه این چوب و مارک دار معتبر گویند که در نمای کار تاثیر به سزایی می گذارد، برای این ما به ابزارهایی مانند چکش و غیره برای کارهای خاص خود نیاز داریم که مصرف سالانه و قیمت های در نظر گرفته شده برای این کار در جدول نشان داده شده است .
ردیف
نام مواد اولیه
مصرف سالانه
واحد
هزینه واحد
ریالی
هزینه کل
( هزار ریال)
1
چوب ( توسکا )
20
دانه
170/000
3/400/000
2
چوب ( ملج )
15
دانه
170/000
2/250/000
3
چوب ( محلی )
150
کیلو
40/000
6/000/000
4
پارچه های مخصوص
100
رول
90/000
9/000/000
5
پارچه های مخملی
150
رول
150/000
22/500/000
6
چکش
3
عدد
30/000
90/000
7
اره
2
عدد
20/000
40/000
8
قاز انبر
2
عدد
25/000
50/000
9
میخ
5
بسته
20/000
100/000
10
پیچ
5
بسته
25/000
125/000
11
سمباده
3
بسته
17/000
51/000
12
پیچ گوشتی
3
عدد
10/000
30/000
جمع کــــــــــــــــل
43/636/000
13- آب ، برق و سوخت مصرفی :
آب مصرفی روزانه 5 لیتر می باشد که مصرف ساْنه 180 لیتر می باشد هزینه هر واحد 450 ریال که کل هزینه 810000 هزار ریال می باشد .
برق مصرفی در هر روز 25 ولت مصرف داریم که سالانه 9000 ولت می شود هزینه هر واحد 550 ریال می باشد که کل هزینه 4950000 هزار ریال می باشد .
گاز : گازی که ما مصرف داریم به صورت مایع است و روزانه مقدار 3 لیتر مصرف داریم که مصرف سالانه 1080 لیتر می شود . هزینه هر واحد 250 ریال می باشد که هزینه کل آن 270000 هزار ریال می باشد .
نفت : در هر روز 21 لیتر نفت نیاز داریم مصرف سالانه 720 لیتر می باشد هزینه واحد هر لیتر 300 ریال می باشد که هزینه آن در طول سال 216000 هزار ریال می شود .
بنزین : در هر روز 2 لیتر بنزین مصرف داریم که سالانه مصرف ما 720 لیتر می شود هزینه هر لیتر بنزین 850 ریال می باشد که کل هزینه در طول سال 612000 می شود .
شرح
واحد
مصرف روزانه
مصرف سالانه
هزینه واحد
(ریال)
هزینه کل
( هزار ریال)
آب مصرفی
لیتر
5
1800
450
810/000
برق مصرفی
ولت
25
9000
550
4/950/000
گاز
لیتر
3
1080
250
270/000
نفت
لیتر
2
720
300
216/000
بنزین
لیتر
2
720
850
612/000
جــــــــــــــــــمع کـــــــل
6/858/000
14- برآورد هزینه تعمیرات و نگهداری:
هر شئ ای بعد از چند وقت فرسوده
و نیاز به تعمیر دارد که در مجموع هزینه ای را برای تعمیرات سالانه آن قرار می دهند ه ما هم بر همین اساس برای محوطه سازی 158000 هزار ریال ، برای ساختمان 438000 هزار ریال ، ماشینت آلات و تجهیزات 826000 هزار ریال تاسیسات 525000 هزار ریال وسایل حمل و نقل 6000000 2 هزار ریال در نظر گرفته ایم
شرح
ارزش دارایی (هزار ریال)
درصد
هزینه تعمیرات سالانه ( هزار ریال)
محوطه سازی
7/910/000
2
158/000
ساختمان
21/900/000
2
438/000
ماشین آلات و تجهیزات
16/520/000
5
826/000
تاسیسات
5/250/000
10
525/000
وسایل حمل ونقل
26/000/000
10
2/600/000
جــــــــــــــــــمع کـــــــل
4/547/000
15- بر آورد سرمایه ثابت :
– هزینه سرمایه ای :
هزینه های سرمایه ای شامل هزینه خرید زمین ، هزینه ساختمان سازی و محوطه سازی و خرید ماشین آلات و تجهیزات خط تولید مورد نیاز کارخانه و هزینه تاسیسات ووسایل حمل و نقل مورد نیاز و وسایل دفتری و … می شود که به اختصار در جدول زیر آمده است .
شرح
مبلغ ( هزار ریال)
زمین
10/150/000
محوطه سازی
4/490/000
ساختمان سازی
15/800/000
ماشین آلات و تجهیزات
16/520/000
تاسیسات
5/250/000
وسایل حمل و نقل
26/000/000
وسایل دفتر ( 20 تا 30 درصد هزینه ساختمان اداری )
1/459/200
پیش بینی نشده ( 10 درصد اقلام بالا )
7/441/920
جــــــــــــــــــمع کـــــــل
81/861/120
– هزینه قبل از بهره برداری :
– هزینه قبل از بهره برداری شامل هزینه های تهیه ، طرح که باید حدود 4% هزینه های سرمایه باشد و هزینه های راه اندازی تولید که تقریبا برابر 15 روز هزینه آب و برق و سوخت و حقوق و دستمزد
شرح
مبلغ ( هزار ریال)
هزینه های تهیه طرح ، ( 4 % هزینه های سرمایه ای )
3/274/445
هزینه های راه اندازی و تولید ( 15روز هزینه آب و برق و سوخت و حقوق و دستمزد )
2/415/750
هزینه آموزش نیروی انسانی ( 2 % کل حقوق سالانه)
1/022/400
جــــــــــــــمع کـــــــل
6/712/595
هزینه قبل از بهره برداری + هزینه های سرمایه ای = سرمایه ثابت
6712595 = 88/373/715 81861120 + = سرمایه ثابت
16- بر آورد سرمایه در گردش :
عنوان
شرح
مبلغ ( هزار ریال)
مواد اولیه و بسته بندی
2 ماه مواد اولیه و بسته بندی
3/636/334
حقوق و دستمزد
2 ماه هزینه های حقوق و دستمزد
8/520/000
تنخواه گردان
15 روز هزینه های آب ، برق ، سوخت و تعمیرات
475/209
جــــــــــــــــــمع کـــــــل
12/631/543
17- نحوه سرمایه گذاری :
شرح
سهم متقاضی
تسهیلات بانکی
جمع
مبلغ
درصد
مبلغ
درصد
سرمایه ثابت
6/186/160
70%
82/192/115
30%
88/373/715
سرمایه در گردش
3/789/462
30%
8/842/080
70%
12/631/543
جمع کل سرمایه گذاری
9/975/622
100%
91/034/195
100%
101/005/258
19 – برآورد هزینه استهلاک :
شرح
ارزش دارایی
( هزار ریال)
درصد
هزینه استهلاک سالانه(هزار ریال)
محوطه سازی
4/490/000
5
224/500
ساختمان
15/800/000
5
790/000
ماشین آلات و تجهیزات
16/520/000
10
1/652/000
تاسیسات
5/250/000
10
525/000
وسایل حمل ونقل
26/000/000
10
2/600/000
وسایل دفتری
1/459/200
20
291/840
پیش بینی نشده
7/441/920
10
744/192
جــــــــــــــــــمع کـــــــل
6/755/532
20- هزینه های تولید:
شرح
مبلغ ( هزار ریال)
هزینه مواد اولیه و بسته بندی
43/636/000
هزینه حقوق و دستمزد
51/120/000
هزینه انرژی ( آب، برق ، سوخت )
6/858/000
هزینه تعمیرات و نگهداری
4/547/000
هزینه پیش بینی نشده تولید(5 % اقلام بالا)
5/308/050
هزینه اداری و فروش(1% اقلام بالا)
1/114/690
هزینه تسهیلات مالی ( 5 % مقدار وام)
4/551/709
هزینه بیمه ( دو در هزار سرمایه ثابت )
163/723
هزینه استهلاک
6/755/532
هزینه استهلاک قبل از بهره برداری
6/712/595
جــــــــــــــــــمع کـــــــل
130/767/299
21- قیمت تمام شده محصول :
= قیمت تمام شده محصول
22- قیمت فروش محصول :
قیمت مبلمان پذیرایی 4/500/000
قیمت مبلمان سفارشی4/900/000
قیمت مبلمان معمولی3/200/000
9/750/000
متوسط قیمت مبل
3250000
23 – محاسبه نقطه سر به سر ( در 100 % رادمان )
شرح هزینه
هزینه متغیر
هزینه ثابت
هزینه کل
مواد اولیه و بسته بندی
43/636/000
100
ــــ
–
43/636/000
حقوق و دستمزد
17/892/000
35
33/228/000
65
51/120/000
هزینه انرژی ( آب،برق،سوخت)
5/486/400
80
1/371/600
20
6/858/000
تعمیرات و نگهداری
3/637/600
80
909/400
20
4/547/000
استهلاک
ــــ
–
6/755/532
100
6/755/532
هزینه اداری و فروش
1/114/690
100
ــــ
–
1/114/690
استهلاک قبل از بهره برداری
ـــــ
–
6/712/595
100
6/712/595
هزینه تسهیلات مالی
ـــــ
–
4/551/709
100
4/551/709
بیمه کارخانه
ـــــ
–
163/723
100
163/723
پیش بینی نشده
4/511/844
85
796/206
15
5/308/050
جمع هزینه های تولید
76/278/534
54/488/765
130/767/299
3250000*80 = 260000000 فروش طی سال
24 – در صد فروش در نقطه سر به سر
25 – سود و زیان ویژه :
( جمع هزینه های تولید ) – ( فروش کل ) = سود و زیان ویژه
260000000 – 130767299 = 129232701 = سود و زیان ویژه
26- ارزش افزوده خالص :
260000000- [ (43636000+6858000+4547000)]=2049590000
27 – ارزش افزوده ناخالص :
204959000-[(6755532+6712595) ]= 191490873
فهرست مطالب
مقدمه 1
جنبه های اقتصادی کسب و کار: 2
تعریف کار آفرینی 3
ریشه کارآفرینی 3
مزیت های کارآفرینی 4
پلان ساختمان 5
موضوع طرح : 5
وسایل و دستگاه های مورد نیاز : 7
انواع درخت با قیمتهای آنها : 9
خلاصه طرح : 9
1- عنوان طرح : ( تولیـــــــدی مبلمـــــــان ( 11
2- محل اجرای طرح 11
3- محصول : 12
4- سرمایه گذاری : 13
5- برآورد زمین : 14
6- محوطه سازی 14
8- ماشین آلات و تجهیزات: 16
رسم نمودار تولید : 18
10- تاسیسات : 19
11- وسایل حمل و نقل داخل و خارج کارگاه : 19
12- مواد اولیه و بسته بندی : 20
13- آب ، برق و سوخت مصرفی : 21
14- برآورد هزینه تعمیرات و نگهداری: 22
15- بر آورد سرمایه ثابت : 22
16- بر آورد سرمایه در گردش : 24
17- نحوه سرمایه گذاری : 24
19 – برآورد هزینه استهلاک : 24
20- هزینه های تولید: 25
21- قیمت تمام شده محصول : 26
23 – محاسبه نقطه سر به سر ( در 100 % رادمان ) 27
24 – در صد فروش در نقطه سر به سر 27
25 – سود و زیان ویژه : 28
26- ارزش افزوده خالص : 28
27 – ارزش افزوده ناخالص : 28
3