موضوع
کارآفرینی تولید آبپاش متحرک برای چمن
Production Entrepreneurship Animated Lawn Sprinkler
نام استاد :
نام محقق :
فهرست مطالب
عنوان شماره صفحه
خلاصه طرح : 4
فصل اول 5
کلیات 5
مقدمه : 6
نام کامل طرح و محل اجرای آن : 6
محل اجرا : 6
مشخصات متقاضیان : 7
دلایل انتخاب طرح : 7
وضعیت و میزان اشتغالزایی : 7
تاریخچه و سابقه مختصر طرح : 8
نام و کد محصولات 8
شرایط واردات 8
بررسی و ارائه استاندارد ملی 9
بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت داخلی و جهانی محصول 9
توضیح موارد مصرف و کاربرد 10
بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر محصول 12
کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول 13
شرایط صادرات 13
وضعیت عرضه و تقاضا 14
بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید 14
بررسی وضعیت طرح های جدید و طرح های توسعه در دست اجرا 14
بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم 15
بررسی روند مصرف از آغاز برنامه 15
بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم 16
بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه چهارم 17
تشریح فرایند منتخب 21
۱- سر شلنگی پلاستیکی 21
۲- مجموعه پایه و زانویی چدنی 22
۳ – مجموعه آب پاش 22
پایه فواره : 23
مهره آجدار: 23
پایه گردان: 23
لوله فواره 23
درپوش لوله فواره 24
مونتاژ مجموعه 24
٤ – تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم 24
مجوز های قانونی : 25
شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس 25
1- اشخاص حقیقی 25
2- اشخاص حقوقی 26
مدارک مورد نیاز: 26
اصلاحیه جواز تاسیس : 26
تعریف: 27
صدور پروانه بهره برداری : 27
مراحل صدور توسعه طرح : 28
فصل دوم 29
روش انجام کار 29
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : 30
فهرست نیروی انسانی مورد نیاز : 30
بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی طرح 31
میزان مواد اولیه مورد نیاز و محل تامین آن 31
پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح 32
– حاشیه دریای خزر: 32
– استانهای غربی کشور: 33
بررسی و تعیین میزان تامین آب، برق، سوخت، امکانات مخابراتی و ارتباطی 33
-آب 33
– برق 34
الف ( برق مورد نیاز خط تولید و تاسیسات 34
ب ( برق روشنایی ساختما نها و محوطه 35
تاسیسات سوخت رسانی 35
وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی 36
حمایت تعرفه گمرکی محصولات و ماشین آلاتو مقایسه با تعرفه های جهانی 36
حمایت های مالی واحدهای موجود و طرح ها بانکها و شرکت های سرمایه گذار 37
علاوه بر تسهیلات مالی معافیت های مالیاتی نیز برای برخی مناطق وجود دارد که به شرح زیر می باشد: 38
فصل سوم 39
امور مالی طرح 39
سرمایه گذاری ثابت طرح : 40
خرید دفتر کار : 40
هزینه زمین : 40
هزینه محوطه سازی : 41
هزینه ساختمان سازی : 41
هزینه ماشین آلات و تجهیزات : 42
هزینه تاسیسات و تجهیزات عمومی : 42
هزینه انشعاب ها : 43
وسایل اداری و خدماتی 43
وسایل نقلیه 43
هزینه های قبل از بهره برداری 44
هزینه سرمایه گذاری ثابت : 44
فصل چهارم 45
جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات 45
نتایج حاصله از اجرای طرح : 46
خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی کارگاه تولید آبپاش متحرک برای چمن پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و … پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و … از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و … از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .
فصل اول
کلیات
مقدمه :
به سبب کمبود آب برای مصارف کشاورزی و باغبانی که در اکثر نقاط ایران مشهود می باشد، در سالهای آتی استفاده از روش های خاص آبیاری امری اجتناب ناپذیر خواهد بود. در این رابطه روشهای آبیاری میکرو و یا اصطلاحا آبیاری با مقدار کم از اهمیت زیادی برخوردار میباشد.
آبیاری قطره ای، بارانی و روش های مشابه آن همه گام هایی در این راستا هستند تا مصرف آب را تا حد ممکن کاهش دهند . پیچیدگی هایی که در رابطه با طراحی و راهبری اینگونه سیستم ها وجود دارد، کاربرد مستقیم آن را برای کشاورزان و باغداران مشکل می سازد و طبیعی است که علاوه بر این مطلب، حجم سرمایه گذاری نیز عامل دیگری است که استفاده از این روش ها را برای عموم مردم غیرممکن میسازد. آبپاش متحرک برای چمن وسیله ای است ساده، با کاربردی ساده و قیمتی مناسب که ضمن دارا بودن قسمتی از ویژگی های روشهای نوین آبیاری، معایب مربوط به سرمایه گذاری و هزینه های تعمیراتی را دارا نمی باشد.
نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید آبپاش متحرک برای چمن
محل اجرا :
مشخصات متقاضیان :
نام
نام خانوادگی
مدرک تحصیلی
تلفن
دلایل انتخاب طرح :
امروزه در کشور ما به دلیل رونق صنعت، ساخت انواع کالای مصرفی و نهایی نیز با رشد روز افزونی روبرو است. به دلیل تولید اکثر پلاستیک های پر مصرف در داخل کشور امکان تولید محصولات نهایی از این موارد فراهم شده است.
به نظر می رسد که با توجه به ضرورت عرفی استفاده از چنین وسیله ای و لزوم اهمیت به فضای سبز و محیط پاک که یادگاری برای نسل آینده است و لزوم حفاظت از آب به عنوان نعمتی الهی و با اهمیت میتوان به برپایی واحدی برای تولید آبپاش متحرک برای چمن که از هدر رفتن آب، این سرمایه ملی بدون جایگزین ممانعت میکند، مبادرت ورزید.
وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 25 نفر میباشد .
تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
نام و کد محصولات
محصول بررسی شده در این طرح آبپاش متحرک برای چمن با کد شناسایی کالا ۲۹۲۱۱۵۵۲ می باشد. بر اساس سیستم طبقه بندی آیسیک، عدد ۲۹ مربوط به ساخت ماشین آلات و تجهیزات ، ۲۹۲۱ مربوط به ساخت ماشین آلات کشاورزی و جنگل داری و ۲۹۲۱۱۵۵۲ شامل آب پاش متحرک می باشد.
شماره تعرفه گمرکی ۸۴۲۴ می باشد که شامل وسایل مکانیکی برای / تعرفه گمرکی برای آبپاش متحرک برای چمن ، ۸۱ افشاندن، پراکندن و پاشیدن به صورت ذرات ریز مواد آبگون یا پودر برای کشاورزی یا باغبانی و گل کاری است.
شرایط واردات
حقوق ورودی برای آبپاش متحرک برای چمن برابر ۱۱ % می باشد. حقوق پایه طبق ماده ) ۲( قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، شامل حقوق گمرکی، مالیات، حق ثب ت سفارش کالا، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از کالاهای وارداتی می باشد و معادل ۴% ارزش گمرکی کالاها تعیین می شود. به مجموع این دریافتی
و سود بازرگانی که طبق قوانین مربوطه توسط هیات وزیران تعیین می شود، حقوق ورودی اطلاق می شود.
بررسی و ارائه استاندارد ملی
تاکنون هیچگونه استاندارد ملی در رابطه با انواع آبپاش متحرک برای چمن تدوین نشده است. اما برای انواع آبپاش ها استانداردهای ملی زیر موجود است.
بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت داخلی و جهانی محصول
بررسی امکانات فروش برای محصول تولید شده در هر واحد جدید صنعتی می تواند عامل بسیار موثری در ارزیابی موقعیت اقتصادی و آینده اینگونه واحدها باشد . در این ارتباط با در نظر گرفتن ویژگیهای خاص هر صنعت، وضعیت تولیدات داخلی و میزان مصارف و نیاز های داخلی بر مبنای انواع کاربرد محصول مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد و با تعیین میزان کمبود داخلی محصول، باید سهم قابل کسب بازار برای واحدهای جدید ارزیابی گردد. با توجه به استعلام قیمت انجام شده، انواع آبپاش متحرک برای چمن از حدود ۵۰۰۰۰ ریال تا ۷۰۰۰۰ ریال بسته به نوع و کارخانه سازنده در بازار به فروش می رسد.
توضیح موارد مصرف و کاربرد
آبپاش متحرک برای چمن وسیله ای است ساده که در انواع م ختلف و با جنسهای متفاوت ساخته می شود و قادر است آب را به صورت قطرات باران روی سطح زمین پخش نموده و یک مساحت دایره ای شکل را بپوشاند. قطر دایره و سطح آبیاری شده بسته به فشار آب و شکل نازلهای سر دستگاه دارد . این دستگاه متحرک و خانگی بوده و قادر است با فشار آ ب شهری کار کند . آب پاش های چرخشی وقتی خوب کار میکنند که :
– آب را به طور یکنواخت توزیع کنند.
– میزان پخش را کنترل نمایند.
– قطرات آبی به اندازه های مناسب فراهم نمایند.
از این رو ساختن آب پاش های چرخشی که بتواند تمام قسمتهای دایره را به طور یکنواخت آبیاری کند ، مشکل است. معمولا در نزدیکی آبپاش آب بیشتری میریزد و این مقدار به طرف لبه دایره کاهش مییابد.
برای توزیع یکنواخت آب، نقطه بعدی قرارگیری آبپاش یا محل آبپاش بعدی باید طوری در نظر گرفته شود که دوایر همپوشانی داشته باشند.
قابل توجه است که قطر دایره پخش به فشار آب بستگی دارد . همچنین میزان پخش به اندازه فواره آبپاش و فشار آب و فاصله مراکز دوایر آبپاشی بستگی دارد . میزان پخش عبارت است از مقدار مصرف آب چند آبپاش، وقتی نزدیک هم کار می کنند. در این سیستم چون فشار و دبی و قطر تعیین کننده می باشند، سیستمی برای تنظیم اتوماتیک فشار در نظر گرفته شده است.
آبپاش متحرک برای چمن، از نقطه نظرهای متفاوت و جنس قطعات و یکنواختی یا تعدد جنس قطعات قابل طبقه بندی است . عمده ترین قسمت این وسیله دوران و فواره آن است که در چندین شکل کوتاه و بلند ساخته می شود. همچنین پایه و لوله زانو ی انتقال می تواند مجزا یا سرهم، پلاستیکی یا فلزی، ریخته گری یا ماشین کاری یا پرس کاری باشد.
با توجه به اصل سادگی ساخت و کاهش هزینه های تولید، نمونه نیمه پلاستیکی جهت تولید در این طرح مد نظر می باشد که قسمت فلزی آن از طریق ریخته گری یا پرسکاری قابل تولید اس ت. همچنین با توجه به هزینه های تولید و شکل نهایی قطعه که مسلما در بازاریابی و فروش تاثیر عمده ای دارد . ریخته گری ماشینکاری با فواره کوتاه به عنوان محصول تولیدی این واحد پیشنهاد میگردد. جنس فواره آلومینیومی و سر شلنگی آن پلاستیکی می باشد. با توجه به جنس مو اد انتخاب شده و خواص آن، کل مجموعه در برابر آب از جهت زنگ زدگی و سایش مقاومت مطلوب را دارا میباشد.
بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر محصول
آبپاش متحرک برای چمن از نظر طبقه بندی کالایی نهایی محسوب می گردد که پس از ساخت و بسته بندی در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد. اصولا آبیاری به روش های مختلفی می تواند صورت گی رد و هر روش با در نظر گرفتن مزایا و معایب آن می تواند یک روش جایگزین و کالای استفاده شده آن کالای جانشین محسوب می شود. روش آبپاشی دستی با شلنگ ساده، آبپاشی با سرشلنگ فواره ای، روش آبپاش ساده دستی )روشهای سنتی ( روش استفاده از آبپاش فواره ای بارانی و روش آبی اری قطره ای همه روش هایی هستند که از نظر تئوری قابل جایگزینی هستند . اما با توجه به نیاز سرمایه گذاری اولیه، نیروی انسانی و تجهیزات پیچیده در عمل و برای مصارف خانگی و شهری می توان گفت که این کالا بدون جایگزین میباشد و حتی در مواردی نیز می تواند به دلیل قیمت تمام شده پایین به عنوان جایگزین برخی کالاها و روش های دیگر مورد استفاده قرار گیرد.
کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول
به دلیل اینکه ارائه آمار تولید آبپاش متحرک برای چمن در کشورهای مختلف مقدور نبوده است، آمار صادرات کشورهای عمده صادرکننده این محصول مد نظر قرار گرفته است و کشورهای عمده صادر کننده در جدول ۱ آورده شده اند.
همانطور که از جدول فوق پیداست، کشورهای امریکایی مانند ای الات متحده امر یکا، برز ی ل و مکزیک و کشورهای اروپایی مانند آلمان ، فرانسه ، ایتالیا، هلند، اتریش و اسپانی ا از تولید کنندگان عمده آبپاش متحرک برای چمن در جهان به شمار میروند.
شرایط صادرات
صادرات آبپاش متحرک برای چمن از هرگونه تعهد و پیمان ارزی معاف می باشد. بر طبق قانون معافیت ۱۳۷۹ ، صادرات کالا و خدمات از /۱۲/ صادرات کالا و خدمات از پرداخت عوارض، تصویب شده در تاریخ ۲۷ پرداخت هر گونه عوارض معاف است و هیچ یک از وزارتخانه ها، سازمانها، نهادها، دستگاههای اجرایی، شهرداری ها و شوراهای محلی که بر طبق قوانین و مقررات حق وضع و اخذ عوارض را دارند، مجاز نیستند از کالاها و خدماتی که صادر می شوند عوارض اخذ نمایند یا مجوز اخذ آن را صادر نمایند.
وضعیت عرضه و تقاضا
بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید
در حال حاضر واحد تولید آبپاش متحرک برای چمن در کشور وجود ندارد و این محصول نهایی در کشور تولید نمیشود.
بررسی وضعیت طرح های جدید و طرح های توسعه در دست اجرا
در این بخش طرح های جدید و طرح های توسعه در دست اجرا جهت تولید آبپاش متحرک برای چمن ذکر شده است.
همانطور که در جدول مشاهده می شود واحد فوق پیشر فت فیزیکی نداشته و فقط مجوز از وزارت صنایع و معادن اخذ نموده است.
بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم
در نه ماه نخست سال ۱۳۸۶ معادل ۱۳۶۲ تن آبپاش متحرک برای چمن وارد کشور شده است. واردات سال ۸۶ عمدتا از کشورهای امارات متحده عربی ) ۳۳ )%، چین) ۲۲ )%، عربستان) ۱۷ (% و ایتالیا(۱۲ (%صورت گرفته است. این میزان واردات تقریبا معادل ۱۷۰۲۵۴۵ عدد آبپاش متحرک برای چمن است.
بررسی روند مصرف از آغاز برنامه
بر اساس آمار دریافتی از وزارت صنایع در حال حاضر آبپاش متحرک برای چمن در کشور تولید نم یشود. با توجه به اینکه آمار واردات و صادرات برای سال ۱۳۸۶ موجود است، برآورد مصرف فعلی برای سال ۱۳۸۶ انجام گرفته است.
متوسط واردات آبپاش متحرک برای چمن در کشور تقریبا ۲۱۱۷۷۸۸ عدد آبپاش متحرک برای چمن در سه سال گذشته بوده است. مصرف آبپاش متحرک برای چمن در کشور معادل واردات آن میباشد.
در نتیجه مصرف ظاهری در سال ۱۳۸۶ تقریبا برابر ۲ میلیون عدد آبپاش متحرک برای چمن بوده است. اگر تنها طرح در دست بررسی برای تولید آبپاش متحرک برای چمن به بهره برداری برسد و فرض کنیم که با بهره ۱۰۰ % نیز فعالیت نماید، میزان تولید آتی آبپاش متحرک برای چمن در کشور ۸۱۰۰۰ عدد خواهد
در سال (معادل رشد واردات سه سال گذشته) به ۲۸۱۳۷۸۹ عدد / بود. میزان مصرف با فرض رشد ۹ آبپاش متحرک برای چمن در سال ۱۳۹۲ خواهد رسید.
بر طبق جدول ۴ کشور در سالهای آتی با کمبود حدود ۷ می گردد.
بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم
۸۴۲۴ از کشور صادر میگردد. میزان صادرات در جدول ۵ نشان / آبپاش متحرک برای چمن با تعرفه ۸۱ داده شده است . این تعرفه شامل س ایر تجه یزات کشاورز ی بر ای پاشیدن مواد آبگون یا پودر ی نیز میباشد و در نتیجه صادرات صورت گرفته تحت این تعرفه شامل آبپاش متحرک برای چمن نمی باشد.
بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه چهارم
بازار هدف به بازاری گویند که خارج از مرزهای یک کشور قرار داشته ولی هنوز به فعلیت نرسیده است، اما در صورت تدوین استراتژی صحیح بازار شناسی و بازاریابی بین المللی میتوان در آن بازارها نفوذ نمود.
امروزه که عرضه کالاها در بازارهای صادراتی در سطوح انبوهی صورت می گیرد، شناسایی و تعیین بازارهای هدف صادراتی و مشتریان خاص در بازارهای مذکور از اهمیت ویژه ای برخوردار است . امروزه به جهت آنکه شمار عرضه کنندگان کالاها و خدمات مشابه بسیار زیاد شده است، این امکان برای مشتریان فراهم شده که بتوانند کالاهای مورد نظر خویش را از میان انبوهی از کالاهای عرضه شده انتخاب نمایند . از این حیث صادر کنندگان در رقابتی شدید قرار گرفته اند و هر یک که بازاریابی مطلوب تری داشته باشند ، در واقع برنده خواهند شد. بر اساس نظریه های نوین تجارت بین الملل یکی از مراحل توسعه بازارهای صادراتی، مطالعه و تعیین راه های دسترسی به بازارهای هدف صادراتی است.
در جدول ۶ آمار واردات جهانی آبپاش متحرک برای چمن در سال ۲۰۰۴ و ۲۰۰۷ در مناطق مختلف جهان ارائه گردیده است.
در جدول ۷ امکان کسب بازار صادراتی و سهم بازار از آبپاش متحرک برای چمن برای مناطق و کشورهای مختلف بر اساس واردات ۲۰۰۷ ارائه گردیده است.
امکان کسب بازار صادراتی کشور از آبپاش متحرک برای چمن حدود ۱۳۳۸۲۲۴ عدد برآورد می گردد . در جدول ۸ جمع بندی نهایی بازار آبپاش متحرک برای چمن ارائه می گردد.
روش های مختلفی برای ساخت و تولید قسمتهای مختلف آب پاش بر حسب جنس و مدل اجزا و قطعات آن وجود دارد، به عنوان مثال در نمونه آلمانی پایه از زانویی اتصال مجزا بوده و از دو جنس مختلف ساخته شده است. در این نمونه پایه به روش پرس و کشش ساخته می شود و زانویی آن تمام پلاستیکی بوده و به وسیلهتزریق پلاستیک تهیه و ساخته می شود. اما د ر نمونه ژاپنی پایه و زانویی یک پارچه بوده و از جنس چدن یا فولاد ریخته گری ساخته می شود که این عملیات در قالبهای فلزی دایمی انجام شده و سپس ماشینکاری آن صورت می گیرد. این قطعه همچنین می تواند از آلومینیوم به روش ریخته گری دایکست هم ساخته شود، اما به دلیل ویژگیهای کاربردی جنس چدنی آن مطلوب میباشد.
اجزا فواره و اتصال چرخشی از نظر فرایند ساخت و تولید در نمونه های مختلف فرایند یکسانی نیاز دارند و تنها بر حسب جنس ماده اولیه و نوع ماشین سرعت عملکرد متفاوت می باشد. در مجموع روش های مختلف تولید بر حسب نوع مواد و جنس آن متفاوت می باشد و به تناسب تیراژ تولید از روش های با درجه اتوماسیون متفاوت می توان بهره برداری نمود که در این واحد تولیدی علاوه بر موارد فوق ساده بودن فرایند و محدودیت صنایع کوچک نیز مد نظر میباشد.
لازم به ذکر است که در ساخت پایه و زانویی از برنج ریخته گری شده نیز میتوان استفاده کرد، اما به دلیل نیاز به یک مرحله فرایند بیشتر)آبکاری( و قیمت بالای برنج از انتخاب آن صرف نظر میشود.
تشریح فرایند منتخب
آب پاش متحرک برای چمن مشابه تولید نمونه ژاپنی در نظر گرفته شده است که از سه قسمت اصلی تشکیل شده شده و این سه قسمت به صورت مجزا تولید و تهیه شده و در بسته بندی به مشتری و مصرف کننده عرضه می شود. مصرف کننده سه قسمت را برای به کار گیری مونتاژ میکند. برای شناخت و ارزیابی روش تولید محصول هر قسمت به طور مجزا توضیح داده میشود.
۱- سر شلنگی پلاستیکی
این قطعه پلاستیکی می باشد و باتوجه به اینکه در نمونه متخب جهت تولید تنها یک قطعه پلاستیکی از جنس باکالیت می باشد، تخصیص ماشین آلات و نیروی انسانی توجیه اقتصادی ندارد و لذا نحوه تامین آن به صورت خرید می باشد. این قطعه از یک طرف به شلنگ آب متصل شده و از سمت دیگر به وسیله رزوه به آبپاش متصل می گردد. همچنین این قطعه جهت اتصال حداک ثر سه نوع شلنگ با سه اندازه معمول در مصارف خانگی سه مرحله ای میباشد.
۲- مجموعه پایه و زانویی چدنی
این مجموعه تحت عملیات ریخته گری تولید شده و پس از رزوه کاری و رنگ کاری آماده بسته بندی میگردد. برای عم لیات ریخته گری، کوره در هر ساعت حدود ۲۵ کیلوگرم مذاب تولید نموده و باتوجه به وزن هر قطعه در حدود ۳۰۰ گرم و ضایعات و دور ریز امکان تولید ۳۰۰ عدد از قطعه در روز وجود دارد. رزوه زنی داخل زانویی توسط ماشین تراش کوچک رومیزی صورت می گیرد و در هر ساعت با یک دستگاه میتوان ۷ قطعه را رزوه کاری، تمیز و آماده نمود. عملیات نهایی ساخت این قطعه چربی گیری و رنگ کاری میباشد.
۳ – مجموعه آب پاش
این مجموعه شامل قطعات پایه گردان، پایه فواره، مهره آجدار، واشر فلزی و لاستیکی، لوله فواره و درپوش لوله می باشد که دو قطعه واشر فلزی و لا ستیکی به طور استاندارد و با قیمت نازل قابل تهیه می باشند و ساخت و تولید آنها به صرفه نمیباشد. روش تولید و ساخت و مونتاژ سایر قطعات به شرح زیر میباشد.
پایه فواره :
این قطعه از مفتول به قطر ۲۰ میلیمتری آلومینیومی ساخته میشود و فرایند تولید آن توسط دستگاه سر ی تراش در چهار مرحله سوراخکاری، رزوه زنی، برشکاری و سوراخکاری دوباره انجام می پذیرد . از نظر توان عملیاتی دستگاه سری تراش ۲۰۰ قطعه را در ساعت آماده میکند.
مهره آجدار:
این قطعه برای ساخت نیازمند عملیات سوراخ کاری، رزوه زنی، آج زنی و در نهایت برش می باشد که تمام مراحل آن توسط دستگاه سری تراش انجام می گیرد. دستگاه سری تراش در هر ساعت به طور متوسط ۴۰۰ قطعه مهره را میتواند تولید نماید.
پایه گردان:
این قطعه مشابه یک پیچ با آچارخور ۶گوش می باشد و مراحل تولید آن شامل سوراخ کاری محوری، سوراخکاری عمود بر محور، رو تراشی موازی محور و سه رزوه زنی عمود بر محور می باشد و در نهایت برش آن انجام میپذیرد. سری تراش در حدود ۱۲۰ قطعه در ساعت تولید مینماید.
لوله فواره
این قطعه از لوله آلومینیومی به قطر ۱۰ میلیمتر ساخته می شود و با فرایندهای رزوه زنی و برشکاری به وسیله دستگاه سری تراش و با سرعت ۱۸۰ قطعه در ساعت، خمکاری با دستگاه خم کن و سوراخکاری به وسیله دریل تولید میگردد.
درپوش لوله فواره
این قطعه از مفتول ۱۲ میلیمتری آلومینیومی و با فرایندهای برشکاری، سو راکاری و رزوه زنی به وسیله دستگاه تراش ساخته می شود. ظرفیت تولید ۲۰۰ قطعه در ساعت بوده و عملیات سوراخ کاری نهایی برای آبپاش به وسیله دریل روی آن صورت میگیرد.
مونتاژ مجموعه
در مونتاژ قطعات این مجموعه ابتدا درپوش لوله روی لوله قرار داده شده و بسته می شود، سپ لوله های فواره در داخل سوراخ های رزوه شده پایه گردان پیچیده می شوند. مجموعه مونتاژ شده را در پایه فواره قرار داده و واشر فلزی روی آن قرار داده می شود و سپس پرچ سطح پایه گردان از داخل پایه فواره توسط پرس دستی انجام میشود که با توجه به جنس و ابعاد و میزان پرچ، پرس اهرمی برای این عملیات کافی میباشد.
٤ – تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم
طراحی و احداث واحد صنعتی نیازمند شناخت مبانی تئوری و برخورداری از دیدگاه های تجربی و عملی متناسب با شرایط اقتصادی به منظور نیل به اهداف تولید میباشد.
مجوز های قانونی :
تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان و تاسیسات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه تولید بخش سازمان صنایع صادر میگردد.
1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تاسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت سازمان سازمان صنایع شهرستان .
2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت سازمان صنایع .
3- تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی .
4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی و ارجاع پرونده به مدیریت .
5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تاسیس .
شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس
1- اشخاص حقیقی
– تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
– حداقل سن 18 سال تمام
– دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم
2- اشخاص حقوقی
– اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت )
– ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور
مدارک مورد نیاز:
1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت سازمان سازمان صنایع شهرستان.
2- اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن
3- تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی
4- تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست
5- یک قطعه عکس از هریک از شرکاء
6- تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی
7- پوشه فنردار
8- درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست
اصلاحیه جواز تاسیس :
1- ارسال درخواست متقاضی توسط سازمان سازمان صنایع شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.
2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.
3- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.
4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.
5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.
تعریف:
پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات جهت فعالیت بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش سازمان صنایع صادر می گردد.
صدور پروانه بهره برداری :
1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط سازمان صنایع شهرستان به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز.
4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط.
5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت.
6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.
مراحل صدور توسعه طرح :
1- تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی ) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید.
4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه.
5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر.
6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.
فصل دوم
روش انجام کار
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش تولید محصولات فرفورژه نیز که بازار رقابتی بسیار شدیدی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، متد های نوین تبلیغاتی یکی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .
فهرست نیروی انسانی مورد نیاز :
بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی طرح
انتخاب ظرفیت و برنامه تولید مناسب برای واحدهای صنعتی علاوه بر بهره برداری بهینه از سرمایه گذاری انجام شده، عاملی در جهت کسب بیشترین سود ممکن خواهد بود . نظر به اینکه احداث واحدهای صنعتی مستلزم سرمایه گذ اری اولیه ای است که در بعضی موارد تقریبا ثابت است، لذا انتخاب ظرفیت های خیلی کم، سودآوری طرح را غیر ممکن می سازد. علاوه بر آن در صنایع کوچک، انتخاب ظرفیت های بالا سرمایه گذار را مجبور به تامین سرمایه زیادی می کند که در آن صورت واحد مورد نظر از چهارچوب مطالعات صنایع کوچک و احداث آن فراتر میرود. با در نظر گرفتن موارد فوق، ظرفیت این طرح ۸۱۰۰۰ عدد آبپاش متحرک برای چمن براورد شده است.
میزان مواد اولیه مورد نیاز و محل تامین آن
پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح
در مورد مسئله مکان یابی احداث واحد و یا طرح، مدلها و روشهای متعددی وجود دارد که پارامترهای بسیار مهم، اساسی و موثر در دستیابی به محل مناسب اجرای طرح دخالت می کنند. از مهمترین پارامترهای موجود در این رابطه می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
1- نیروی انسانی )جمعیت کاری و اداری مورد نیاز جهت ایجاد اشتغال(
2- قیمت زمین )ارزانی زمین و دستیابی به مساحت زیاد و قابل تامین(
٣- معافیت مالیاتی )جهت افزایش میزان سوددهی طرح(
4- دستیابی به منابع تامین مواد اولیه اصلی
5- دسترسی به پایگاههای جهانی )جهت صادرات محصول و واردات مواد مورد نیاز(
6- امکان تامین موارد تاسیساتی همچون برق و سوخت مورد نیاز
با توجه به فرایند تولید، مکان خاصی با مشخص ه های ویژه برای اجرای طرح در مراجع توصیه نشده است. لذا اجرای طرح در دیگر مناطق محروم به علت معافیت مالیاتی ده ساله توصیه می شود . در این پروژه چند منطقه برای احداث این واحد در نظر گرفته شده است.
– حاشیه دریای خزر:
احداث واحد در این مناطق به جهت نزدیک بودن به بازار صادراتی آسیای میانه و کشورهای حاشیه دریای خزر دارای مزیت نسبی است.
– استانهای غربی کشور:
احداث و احد در استانهای کردستان ، ایلام، چهار محال و بختیاری و کهکیلویه و بویر احمد ، به دلیل ایجاد اشتغال در این مناطق و نزدیک بودن به بازار صادراتی کشور عراق و ترکیه دارای مزیت نسبی است.
بررسی و تعیین میزان تامین آب، برق، سوخت، امکانات مخابراتی و ارتباطی
در یک واحد تولیدی، علاوه بر مواد اولیه مورد نیاز جهت تولید محصول، تاسیساتی جهت راه اندازی تجهیزات و ماشین آلات موجود نیز مورد نیاز می باشد. این قبیل ملزومات که تحت عنوان یوتیلیتی نیز شناخته می شوند عبارتند از: برق، آب، بخار، گاز خنثی و گاز طبیعی. در این قسمت، میزان مصرف هر یک از این اجزاء مورد نیاز به تفکیک جزء فرایندی )مورد نیاز تجهیزات تولیدی( و جزء غیر فرایندی )مصارف تاسیساتی و عمومی ( مشخص می شود.
-آب
آب مورد نیاز واحدهای صنعتی شامل آب مورد نیاز در خط تولید، تاسیسات، مصارف آشامیدنی و بهداشتی و نیز آبیاری فضای سبز محوطه کارخانه می شود. با توجه به عدم نیاز فرایند تولید به آب در این واحد ، آب مورد نیاز فقط به مصرف آشامیدن، مصارف بهدشتی و آبیاری محوطه خواهد رسید. آب بهداشتی و آشامیدنی مورد نیاز، براساس مصرف سرانه هر نفر حدود ١٥٠ لیتر در روز تعیین می شود. ١ لیتر در روز / همچنین آب مورد نیاز برای آبیاری محوطه و فضای سبز، به ازای هر متر مربع فضای سبز، منظور می گردد. کل آب مورد نیاز واحد در جدول ۲۱ ارائه شده است.
– برق
اساسی ترین و زیربنایی ترین تاسیسات هر واحد صنعتی، تاسیسات برق می باشد. زیرا تقریباً همه دستگاه های اصلی خط تولید نیاز به برق دارند. از طرفی برق واحد تولیدی، تامین کننده انرژی مربوط به سایر تاسیسات و همچنین روشنایی کارخانه می باشد. در ادامه، برق مورد نیاز هر یک از بخشهای موجود در واحد، ارائه شده است.
الف ( برق مورد نیاز خط تولید و تاسیسات
برق مورد نیاز خط تولید حدود ٢٠٠ کیلو وات می باشد. برق مورد نیاز سالانه تاسیسات و تعمیرگاه شامل سیستم اطفای حریق، تصفیه آب و… نیز حدود ٣٠ کیلووات تعیین می گردد.
ب ( برق روشنایی ساختما نها و محوطه
به منظور برآورد برق موردنیاز ساختمان ها، تخمینی از مقدار برق برحسب مساحت ساختمان ها ارائه می شود. میزان کل برق مورد نیاز واحد در جدول ٢٢ ارائه شده است.
تاسیسات سوخت رسانی
سوخت یکی از منابع تامین انرژی در واحدهای صنعتی م یباشد. به دلیل اهمیت گرمایشی، تاسیسات سوخت در همه واحدهای صنعتی پیش بینی می گردد. موارد مصرف سوخت در این واحد صنعتی شامل گرمایش ساختمان ها است. همچنین جهت تامین گرمایش ساختمانهای اداری و خدماتی به ازای هر ١٠٠ متر مربع ٢٥ متر مکعب گاز طبیعی در روز منظور شده است. میزان مصرف گاز طبیعی این واحد ٩٤٥٠٠ متر مکعب در سال است. با توجه به اینکه اطراف شهرهای بزرگ برای احداث این واحد در نظر گرفته شده است، از لحاظ راه های ارتباطی مانند راه ، راه آهن و فرودگاه با مشکلی مواجه نخواهیم بود.
وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی
هر واحد تولیدی چنانچه مورد برخی حمایت های دولت قرار نگیرد، دچار مشکلاتی در تولید خواهد شد . از آنجا که واحدهای جدید در سالهای ابتدایی راه اندازی در ظرفیت کامل تولید ندارند، لذا حاشیه سود آنها پایین خواهد بود و نقدینگی واحد در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و برای بقا در میدان رقابت نیاز به حمایت های مالی است . از طرف دیگر برای واحدهایی که دارای قدمت چندین ساله می باشند و در بازارهای جهانی تا حدودی نفوذ پیدا کرده اند، باید دولت از آنها حمایت کرده و برای تسهیل و آرامش خاطر آنها مشوق ها و قوانین ارائه دهد که فضا را برای سایر تولید کنندگان نیز آماده کند تا محصولات آنها به راحتی در بازارهای جهانی به فروش برسد . در ادامه دو نوع حمایت که می تواند دولت در این زمینه انجام دهد مورد بررسی قرار گرفته است:
حمایت تعرفه گمرکی محصولات و ماشین آلاتو مقایسه با تعرفه های جهانی
در اغلب واحدهای تولیدی بخشی از ماشین آلات از خارج از کشور تامین می شود . این ماشین آلات پس از تستهای اولیه و عدم مشکلات فنی از طریق گمرک وارد کشور خواهند شد . حقوق گمرکی که در حال حاضر برای این گونه ماشین آلات وجود دارد حدود ۱۰ درصد قیمت ماشین آلات خارجی می باشد .از طرف دیگر واحدهای تولیدی که محصولات آنها به خارج از کشور صادر می شود، مستلزم پرداخت حقوق گمرکی می باشند . خوشبختانه در سالهای اخیر برای ترغیب تولیدکنندگان داخلی به امر صادرات مشوق هایی برای آنها تصویب شده است که باعث شده است حجم صادرات افزایش یابد.
حمایت های مالی واحدهای موجود و طرح ها بانکها و شرکت های سرمایه گذار
یکی از مهمترین حمایت های مالی برای طرح های صنعتی اعطای تسهیلات بلند مدت برای ساخت و تسهیلات کوتاه مدت برای خرید مواد و ملزوم ات مصرفی سالانه طرح می باشد. در ادامه شرایط این تسهیلات برای طرح های صنعتی آمده است.
– در بخش سرمایه گذاری ثابت جهت دریافت تسهیلات بلند مدت بانکی اقلام ذیل با ضریب عنوان شده تا سقف ۷۰ درصد سرمایه گذاری ثابت در محاسبه لحاظ می شود.
۱- ساختمان و محوطه سازی طرح، م اشین آلات و تجهیزات داخلی، تاسیسات و تجهیزات کارگاهی با ضریب ۶۰ درصد محاسبه می گردد.
۲- ماشین آلات خارجی در صورت اجرای طرح در مناطق محروم با ضریب ۹۰ درصد و در غیر این صورت با ضریب ۷۵ درصد محاسبه می گردد.
۳- در صورتیکه حجم سرمایه گذاری ماشین آلات خارجی در سرما یه گذاری ثابت کمتر از ۷۰ درصد ۱ جهت دریافت تسهیلات ریالی با ضریب ۷۰ درصد محاسبه – باشد، اقلام اشاره شده در بند ۱ می گردد.
4- این امکان وجود دارد، طرح هایی که به مرحله بهره برداری می رسند سرمایه در گردش مورد نیاز آنها به میزان ۷۰ درصد از شبکه بانکی تامین گردد.
5- نرخ سود تسهیلات ریالی در وام های بلند مدت و کوتاه مدت در بخش صنعت ۱۲ درصد و نرخ سود ۱% مبلغ تسهیلات اعطایی و نرخ / و هزینه های جانبی، مالی آن در حدود ۲۵ Libor + تسهیلات ارزی % ۲سود تسهیلات ارزی برای مناطق محروم ۳ درصد ثابت می باشد.
6- مدت زمان دوران مشارکت، تنف س و بازپرداخت در تسهیلات ریالی و ارزی را با توجه به ماهیت طرح ازنقطه نظر سودآوری و بازگشت سرمایه حداکثر ۸ سال در نظر گرفته می شود.
7- حداکثر مدت زمان تامین مالی از محل حساب ذخیره ارزی برای مناطق کم توسعه یافته و محروم ۱۰ سال در نظر گرفته می شود.
علاوه بر تسهیلات مالی معافیت های مالیاتی نیز برای برخی مناطق وجود دارد که به شرح زیر می باشد:
با اجرای طرح در شهر ک های صنعتی، چهار سال اول بهره برداری ۸۰ درصد معافیت مالیاتی شامل طرح خواهد شد. با اجرای طرح در مناطق محروم ۱۰ سال اول بهره برداری شرکت از مالیات معاف خواهد بود.
فصل سوم
امور مالی طرح
سرمایه گذاری ثابت طرح :
خرید دفتر کار :
در نظرات آپارتمانی به مساحت 60 متر مربع به عنوان دفتر شرکت خریداری شود که در این دفتر قسنت های بازاریابی طراحی تور و سایت دانستنی نیست و امور مالی و بایگانی و آرشیو مستقر شود که هزینه خرید هر متر مربع به مبلغ 15000000 ریال پیش بینی می شود. بنابراین قسمت خرید آن به شرح ذیل خواهخد بود.
جهت تغییرات داخل و بیرون نما از قرار هر متر مربع 300000 ریال پیش بینی می شود که هزینه نمایند بنابراین هزینه آن عبارت خواهد بود .
هزینه زمین :
باتوجه به مکان یابی طرح و محل اجرای آن که در مناطق محروم انتخاب شده است، قیمت زمین در این منطقه ۲۵۰,۰۰۰ ریال به ازای هر متر مربع برآورد می شود، لذا با توجه به متراژ مورد نیاز زمین که در حدود ٤٠٠٠ مترمربع پیش بینی می گردد، هزینه خرید زمین برابر ۲۰۰۰ میلیون ریال برآورد می گردد.
هزینه محوطه سازی :
هزینه ساختمان سازی :
هزینه ماشین آلات و تجهیزات :
هزینه تاسیسات و تجهیزات عمومی :
هزینه انشعاب ها :
وسایل اداری و خدماتی
وسایل نقلیه
هزینه های قبل از بهره برداری
هزینه سرمایه گذاری ثابت :
فصل چهارم
جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات
نتایج حاصله از اجرای طرح :
تولید آبپاش متحرک برای چمن در کشور با توجه به نیاز به استفاده بهینه از آب و اهمیت استفاده از محصول داخلی به عوض کالای وارداتی قابل توجه است. در صورت تولید کالای باکیفیت و طرحهای مقبول در بازار میتوان به صادرات این محصول به کشورهای مختلف امیدوار بود.
با توجه به اینکه کشور ما جزو کشورهای کم آب در جهان است و اهمیت حفظ آب به عنوان میراثی برای نسل آینده، نیاز است که این ماده حیات بخش با نهایت دقت و صرفه جویی مصرف گردد و از به هدر رفتن آن جلوگیری به عمل آید.
با توجه به اهمیت فضای سبز برای سلامت انسانها و لزوم افزایش فضای سبز در محیط های شهری نیاز به آبپاش متحرک برای چمن ، برای آب دادن به فضاهای شهری و صرفه جویی در مقدار آب بیش از پیش احساس میشود.
۲ میلیون عدد / با توجه به جمیع بررسی های به عمل آمده، کمبود کشور در سالهای آتی بالغ بر ۷ آبپاش متحرک برای چمن می باشد که مشاور احداث چند واحد در استانهای شما لی کشور ، چهارمحال و بختیاری و کردستا ن را با ظرفیت ۸۱۰۰۰ عدد در سال با سرمایه گذاری ۱۳۵۹۲ میلیون ریال پیشنهاد م ینماید.
46