فهرست
فصل اول
– مختصری ازنتایج و هدف کلی از تحقیق
فصل دوم
– کلیات
فصل سوم
– مرغداری و تجهیزات مورد نیاز
فصل چهارم
– بررسیهای مالی
فصل اول : مختصری ازنتایج و هدف کلی از تحقیق
از نظر جغرافیایی در 25 کیلومتری شهرستان گناوه بخش حیات داود روستای قلعه حیدر واقع شده است
وسعت شرکت :
4200متر-دارای سه سالن تولید 100 * 12 = 1200متر -انبارمواداولیه600متر ساختمان اداری و سرویسها 250متر -ساختمان نگهبانی 170متروسایر180مترمی باشد .
مجوز کار :
مجوزکار از اداره کل تعاون و جهاد سازندگی کسی شده است .
تعداد پرسنل :
ده نفر که هشت نفر کارگر که کارهایی از قبل پرورش و نگهداری از مرغها و نظافت سالن انجام می دهند ، یک نفردامپزشک ویک نفرمهندس دامپروری که به عنوان کارگران که دانه هاراطبق فرمول داده شده توسط دامپزشک تهیه می کند .
غذای مرغها :
عبارتند از ذرت و سویا و انواع ویتامینهای موردنیاز برای تغذیه جوجه ها .
بخشهای شرکت :
1. سالن پرورش ( تولید )
2. انبار مواد ( دانه )
3. بخش اداری و کارگری
نکات ساختمان سازی :
1. کف سالن : باید کف سالن پرورش از آجر یا سیمان باشد و از کف زمین چند سانتی متر بلندتر باشد تا ضمن خشک کردن رطوبت نفوذ نکند و دراثر بارندگی و جریان آب به لانه ها خسارتی وارد نشود .
2. تهویه : به تغییرهواوجایگزین شدن هوای کثیف با هوای تازه اطاق می شود .
3. نوردادن : طریقه نوردادن به جوجه ها در لانه های بدون پنجره و تاریک و لانه های با پنجره متفاوت است .
قسمتهای مختلف هر سالن :
* لانه : بایستی لانه ها وسیع و جادار و قابل جابجا کردن باشد و بتوان آن را به آسانی تمیز کرد .
* نشیمنگاه : درمواقعی مورد استفاده قرار می گیرد که در ابعاد 5 * 7 سانتی متر ساخته می شود .
وسایل مورد نیاز پرورش مرغ :
1- دانه خوری : انواع مختلفی دارند که عبارتند از :
1-1- دانه خوریهای اتوماتیک : که از نظر صرفه جویی در کار و وقت و نیروی کارگر بسیار مقرون به صرفه است .
1-2- دانه خوریهای آویزان : که تقریباً نیمه خودکار بوده و به نیروی کار کمتری نیازاست .
2- آب خوریها : جنس آنها از نوعی که قابل شستشو و ضدعفونی باشد . انواع مختلف عبارتند از :
2-1- آب خوری استوانه ای
2-2- آب خوری مخروطی
2-3- آب خوری ناودانی یا اتوماتیک
مصرف آب برای مرغها براساس تعداد و سن جوجه ها محاسبه می شود .
انواع جوجه کشی :
1- جوجه کشی طبیعی
2- جوجه کشی مصنوعی
درشرکتهای مرغداری از جوجه کشی مصنوعی استفاده می کنند و درجه حرارت این دستگاه ها اندازه درجه حرارت بدن مرغ کرچه است و تمام شرایط وامکانات را برای تخم مرغها برای پرورش جوجه سالم فراهم می سازد .
بیماری مرغها :
* نیوکاسل
* گامبورو
* برونشیت
* آبله و غیره
هدف :
هدف تامین نیازمندیهای انسانی مانند مواد غذایی پروتئینی ، کود و غیره … سلامتی و شادابی مردم یک جامعه بستگی به تغذیه مناسب آنها دارد . تقریباً تمام طیوری که از لحاظ تولید گوشت و تخم اهمیت تجاری دارند ، از میان پرندگان پر سفیدند . از نمونه های بارز این نژادها می توان به مرغ گلهورن سفید ، مرغهای سفید آمریکایی ، کورینش سفید و برهما اشاره کرد .
صنعت پرورش طیور به سطح بالایی از بازده تولید رسیده و این موفقیت نه تنها زائیده تحقیقاتی است که با دانش پایه آنها عجین شده و در مدیریت طیور اعمال شده است و همچنین هدف اصلی و مهمتر از همه از جا و اشتغال افراد به کار و مقرون به صرفه بودن از نظر اقتصادی
محصول تولیدی در این شرکت مرغ و تخم مرغ می باشد .
ترسیم خط تولید پرورش مرغ و مرغداری
دارایی ثابت :
ردیف
شرح
متراژ
بهای هرمتر
مبلغ
1
ساختمان
4200
22857
-/000ر000ر960
جمع کل
4200
22857
-/000ر000ر960
وسایل نقلیه :
وانت مزدا ساخت ایران به قیمت -/000ر000ر90 خریداری شده است .
فصل دوم : کلیات
مقدمه :
درایران به علت کمبود چراگاههای طبیعی دام ، ضرورت پرورش مرغ به جهت عدم بستگی به چراگاه روزبه روزبیشترمخصوص می شوداین نوع پرورش رامی توان درآشیانه های دربسته ازروی اصول علمی صحیح به نحومطلوب میسرساخت .
در ایران بخشهای دولیتی و درصدر آن وزارت کشاورزی در مراحل اولیه پیشگاه نوین آن صنعت بودند و متعاقب آن افراد و درراس آنان سرمایه داران اقدام به ابجاد مرغداریهای نوین با ظرفیتهای مختلف نمودند . در این بین بودند اشخاصی که صرفاً ازروی علاقه واستعدادوخیراندیشی بااندوخته هایی ناچیزوازجهت انتخاب شغلی بااهداف انسانی وخیربه این کارروی آوردند .
بررسی بازار فروش مرغ و تخم مرغ :
باتوجه به این که در این منطقه دو شرکت پرورش مرغ هست و در تمام فصول سال از این نوع مواد غذایی و پروتئین دار استفاده می شود مورد مصرف افراد و در همه طبقات و اقشار قرار می گیرد و با پرورش و نگهداری صحیح مطمئناً فروش و مصرف از گوشت و تخم مرغ بیشتر می شود .
بررسی قیمت و میزان تولید مرغ :
ردیف
نام محصول
میزان تولید سالانه
واحد
قیمت تمام شده (هرواحد)
قیمت فروش (هرواحد)
1
مرغ گوشتی
208
تن
11500
14000
فصل سوم : مرغداری و تجهیزات موردنیاز
آشیانه و عملیات آماده سازی برای پرورش :
یکی از مهمترین اصولی که برای پرورش مرغ باید مد نظر داشت ساختمان سازی آشیانه است دروحله نخست مرغداریها نباید در نزدیکی شهرها و در مجاورت خانه های مسکونی ساخته شود . زیرا این وضع از نظر بهداشتی صحیح نبودنو بوی نامطبوع لانه ها باعث مزاحمت ساکنین آن نواحی می شود و همچنین نباید مرغداریها در نزدیکی جاده های اصلی و ماشین رو ایجاد شود زیراسروصدای اتومبیلها باعث وحشت وترس مرغان شده و تولید پائین می آید .
کف آشیانه و بستر :
کف اکثر آشیانه های رایج در ایران ، آجری ، سیمانی ( بتونی ) و آسفالت بوده و از کف زمین مجاور چند سانتی بلندتر است تا ضمن خشک ماندن ، رطوبت نفوذ نکرده و همچنین در اثر بارندگی جریان آب به لانه باعث خسارت نشود در مرغداریهای کشورهای پیشرفته پرورش دهنده طیور از کفهای توری بیشتر استفاده می شود . بدین گونه که فضولات مرغ از بین توریها گذشته و به کف اصلی زمین می ریزد و هیچگونه تماسی بین مرغها و فضولاتشان بوجود نمی آید و از لحاظ بهداشتی و کنترل بیماری مطمئن تر است .
برای ایجاد بستر از مواد مختلفی استفاده می شود از جمله کاه گندم ، برگ خشک درختان ، پوشال خاک اره ، پوست تخمه گل آفتاب گردان که در ایران رایج ترین و بهترین نوع آن را پوشال یا ( رنده شده چوب ) می توان نام برد .
فضای مورد نیاز :
برای انواع پرورش مرغ فضای مناسب یکی از اصولی ترین است . فضای کم باعث ایجاد بیماریهای مختلف و جلوگیری از رشد مطلوب و دراختیاردادن فضای زیاد به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست . از طرفی در این میان نمی توان از فضای کمتر ، برای گله بیشتری استفاده کرد و متقابلاً د رفصل تابستان و نقاط گرمسیر تا حد امکان می باید فضای بیشتری در اختیار آنان قرارداد ، البته طرق مختلف دیگری برای ایجاد یک فضای مناسب در آشیانه های گوشی اعمال می گردد مانند فروش مقداری از تولید قبل از رسیدن به سن معمول به عنوان جوجه کبابی که لازم است این با محاسبات دقیق اقتصادی همراه باشد زیرا در مورد نیمچه های گوشتی آنچه که مشهود است . از سنین 45 یا 50 روزگی رشد سریع نیمچه ها آغاز گشته و همزمان رسیدگی بیشتر به وضع تغذیه امری است لازم و حداکثر تا سن 65 روزگی با اولین روزهای فروش ادامه داشته و بعد از آن تولید با کندی پیش رفته و ادمه پرورش مطلوب نیست و چه بسا به علت مصرف دانه زیادتر گله بعد از سنین فروش و در مقابل بازدهی ناچیز ضرر تحمیل نماید . بنابراین برای 8 قطعه نیمچه گوشتی یک مترمربع مساحت درنظر گرفت و به طور متوسط برای پنچ قطعه مرغ مادر (تخمگذار) به یک مترمربع فضا ، جا احتیاج دارند .
تهویه :
تهویه به تغییر هوا و جایگزین شدن هوای کثیف با هوای تازه اطاق می شود . سالنهای مرغداری بایستی به خوبی تهویه شوند و باید توجه نمود که از تاثیرات مستقیم و سرما جلوگیری آید .
سیستم تهویه کامل دارای سه بخش عمده است :
1- یک بادبزن و بادبزنهایی برای جریان دادن هوای تازه به داخل سالن .
2- راههای دخول کافی برای وارد کردن مقدار کافی هوا به سمت داخل .
3- راههای خروجی کافی به منظور خارج کردن هوای مانده و هوای مرطوب .
ازآنجائی که ظرفیت سالن مرغداری اهمیت زیادی در تهویه داخل سالن دارد بایستی به ظرفیت سالنهای مرغداری توجه کافی مبذول داشت .
از سنین یک روزگی تا سن هشت هفتگی تعداد 8-10 مرغ در یک مترمربع و از بین 8 تا 12 هفتگی تعداد 5-8 مرغ را در یک مترمربع نگهداری می نمایند و از بین 12 هفتگی تا زمان تخمگذاری تعدا 5/3-5 مترمربع فضا درنظر گرفته و هرگاه لانه با وسایل کافی از نظر عایق کاری و تهویه مکانیکی و الکتریکی مجهز باشد و از فضای گردش استفاده می شود .
بادبزن های تهویه ای که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرند دو نوعند :
بادبزن مکنده : که هوای داخل سالن را به خارج می مکند .
بادبزن دمنده : که هوای خارج را بافشاربه داخل سالن وارد نموده و هوای سالن رابه طور آزاد خارج م کند .
سیستم مکنده (تخلیه کننده ) : این نوع بادبزن ها را معمولاً در قسمت بالای دیوار نزدیک سقف قرارمی دهندوبایداین نوع بادبزنهارادردیواری نصب نمود که پشت بادهای موسمی وزمستانی باشددرغیراینصورت اگربادبزنهای تخلیه کننده روبه بادهای فوق باشد درهنگام وزیدن باد کاربادبزن هامختل خواهد شد .
بادبزنهای دمنده : در سالنهایی که سقف شیروانی دارند این نوع بادبزنها را درمرکز شیروانی تعبیه می کنند و برای آنکه هوا به اطراف پخش شده و به یک نقطه هجوم نیاورد هوا از مجرایی که در سقف شیروانی تعبیه شده وارد و توسط بادبزن به داخل سالن فرستاده می شود .
نوردادن :
نور در بلوغ جنسی جوجه مرغها موثر است اگر دوره رشد و نمو مصادف با کوتاه شدن مدت روز باشد بلوغ جوجه مرغها به تاخیر خواهد افتاد برعکس چنانچه تولد جوجه ها در فصلی باشد که همزمان با طویل شدن روز باشد سبب پیش رسی فوق العاده و زود به بلوغ رسیدن جوجه مرغها خواهد شد لذا برای کنترل بلوغ جنسی و جلوگیری از پیش رسی بیش از اندازه باید نسبت به کنترل نور و کاهش تدریجی آن در مدت رشد ونمو مراقبت به عمل آورد برای این نظر مسئله نور دادن مصنوعی مورد توجه قرار می گیرد .
وسایل اساسی برای پرورش :
* لانه ها :
لانه بایستی وسیع و جادار و قابل جابجا کردن بوده و بتوان به آسانی آنها را تمیز کرد . تامین سرمای کافی ، تهویه کافی ، تاریکی درحد مطلوب در آنها صورت می گیرد و بایستی به طور راحت بتوان آنها را کارگذاشت لانه ها معمولاً در حدود 35 سانتی متر مساحت و 15 سانتی متر عمق و 37 سانتی متر ارتفاع آنهاست .
* نشیمنگاه :
در مواقعی که نشیمنگاه مورد استفاده است که در ابعاد 7 * 5 سانتی متر ساخته می شود و یا قطعات الوار به طور 10 * 5 سانتی متر درهرطرف جای می دهندودراین حالت لبه های آنها را مدور می سازند .
* دانه خوریها :
درنخستین روزهای ورود جوجه یک روزه به آشیانه از دانه خوریهای سینی شکل استفاده می شود گذاردن دانه خوریهای سینی شکل بدین جهت بوده که جوجه های به علت کوچکی اندام قادر نیستند از دانه خوریهای معمولی و استاندارد استفاده کنند شکل این نوع سینی ها طوری است که جوجه ها به راحتی وارد آن شده و تغذیه می کنند . دانه خوریها انواع مختلفی دارند که عبارتند از :
1-
2- دانه خوریهای اتوماتیک :
از این دانه خوریها چند سالی است بعضی از مرغداران و مجتمعان بزرگ استفاده می کنند از نظر صرفه جویی در کار و وقت و نیروی کارگری بسیار مقرون به صرفه است . این سبک دانه خوریها که ناودانی شکل بوده به منبع دانه متصل است بوسیله نقاله های داخل کانالها که در چهار طرف طولی و عرضی لانه کشیده شده ، غذا را در اختیار گله قرار می دهد .
3- دانه خوریهای آویزان (بشکه ای) :
دانه خوریهای آویزان تقریباً نیمه خودکار بوده و مرغداران بیشتر از این نوع دانه خوریها استفاده می کنند و به نیروی کار کمتری احتیاج دارد و حداکثر روزانه یک مرتبه آنها را از دانه پر می کنند . همچنین جای کمتری را در لانه گرفته و همانگونه که از اسمش پیداست بوسیله طناب آنها را به قلابهای سقف با فواصل معین آویزان می کنند . ریخت و پاش دانه ای آن نسبت به سایر دانه خوریها کمتر بوده و تقریباً برای هر 50 قطعه مرغ یک دانه خوری لازمست .
آب مورد نیاز مرغداری :
آب مورد نیاز برای مرغداری ها برحسب تعداد و سن جوجه ها محاسبه می شود . این محاسبه از نظر خورانیدن واکسن وتجویز داروها در سنین مختلف اهمیت زیادی دارد و یکی از مسائلی که مرغداران بایستی آگاهی کامل از آن داشته باشند مصرف آب در مرغداری است که کاربرد زیادی در پرورش طیور دارد و مصرف آب برحسب شرایط محیط فرق می کند طیور نباید بیش از 3 متر در هر نقطه وجود آبخوری راه بروند آب ممکن است به صورت فواره یا آبخوری اتوماتیک باشد و تعداد مورد نیاز آبخوری بستگی به سن دارد که بر حسب نظریه کارخانه سازنده آن مورد استفاده قرار می گیرد .
در مرغداری ها آب به صورت زیر مصرف می شود :
سن جوجه : یک روزه 1 هفته 2 هفته 3 هفته …. 8 هفته
آب برای 1000 مرغ : 27 لیتر 47 لیتر 80 لیتر 105 لیتر … 218 لیتر
انواع آب خوریها :
آب خوری مخروطی :
این نوع آب خوری از دو قسمت بشقاب و قسمت ذخیره آب که مخروطی شکل و فلزی بوده تشکیل می شود . از این آب خوریها در اولین روزهای سن جوجه تا حدود 10 روزگی استفاده می شود و جوجه ها به آسانی می توانند از آنها آب بنوشند و به طور معین در لانه ها چیده شده طوری که اختیار در تمامی جوجه ها قرار گیرد . برای هر 1000 قطعه جوجه 10 – 15 عدد آب خوری مخروطی لازم است .
آب خوری استوانه :
این آب خوری نیز از دو قسمت فلزی تشکیل شده ، قسمت اصلی آن که بشقاب و منبع آب استوانه ای شکل به هم متصل بوده و قسمت دیگر کلاهک مخروطی شکل بوده که جهت سرپوش به روی آبخوری گذارده می شود به اندازه های مختلف موجود و گنجایش آنها بین 3 – 5 لیتر می باشد . برای هر 1000 قطعه مرغ بین 10 – 15 عدد از این نوع آبخوریها در فاصله های معین گذارده می شود . برای رفع هر گونه گندزدایی و مسمومیت حداقل روزانه یک مرتبه با مایعات ضدعفونی کننده شستشو داده می شود .
آب خوری ناودانی ( اتوماتیک ) :
آب خوریهای ناودانی که جنسشان از آهن نبشی بوده به طوری است که آب همیشه در آنها جریان دارد یعنی از یک طرف شیر اصلی آب که به تانک مرغداری وصل است به آرامی آب وارد آبخوریها کرده و از طرف دیگر آبخوری ، آب اضافی خارج می شود ، به این صورت می توان اطمینان داشت که همیشه مرغها از آب تمیز استفاده می کنند . نوع دیگر آب خوریهای اتوماتیک که از جنس پلاستیک بوده و بوسیله لوله های پلاستیکی به جریان لوله کشی که در سقف آشیانه به طور موازی چند ردیف نصب شده به تعداد مطلوب و با فواصل معین وصل می گردد .
جوجه کشی ها :
دونوع جوجه کشی درکل وجوددارد : 1-جوجه کشی طبیعی 2-جوجه کشی مصنوعی
جوجه کشی طبیعی :
در جوجه کشی طبیعی به تخم مرغ مناسب ( نطفه دار ، سالم و تازه ) و مرغ کرچ احتیاج می باشد . در هر بار جوجه کشی با مرع حداکثر 15 تخم مرغ لازمست . برای تبدیل تخم مرغها به جوجه ، نیاز به حرارت و رطوبت می باشد که بوسیله مرغ تامین می شود . دوره تبدیل تخم مرغ به جوجه 21 روز است . درموقع جوجه کشی حرارت بدن مرغ بالا می رود . مرغ با خوابیدن روی تخمها ، حرارت و رطوبت مورد نیاز را تامین می کند . ضمن اینکه در شبانه روز چندین بار تخم مرغها را جابه جا می کند که این باعث می شود جنین داخل تخم مرغ به پوسته نچسبد . مرغ وقتی برای خوردن آب و غذا (برحسب غریزه) از روی تخم مرغها بلند می شود اکسیژن از طریق روزنه های موجود در پوسته تخم مرغ به جنین می رسد و جنین بدین طریق تنفس می کند .
جوجه کشی مصنوعی :
برای جوجه کشی مصنوعی به تخم مرغ مناسب و ماشین جوجه کشی نیاز است . ماشین جوجه کشی نقش مرغ کرچ را ایفا می کند و چهار عامل لازم برای رشد جنین یعنی حرارت ، رطوبت ، اکسیژن و چرخش تخم مرغها را تامین می کند هرماشین جوجه کشی که بتواند این چهار عامل را مناسب تر تامین کند ، بازدهی بیشتر خواهد داشت .
ظرفیت ماشین های جوجه کشی بسیار متنوع است ، ماشینهای کوچک با ظرفیت 35 عدد تخم مرغ و ماشینهای بزرگ جوجه کشی تا صد هزار تخم مرغ ساخته می شوند .
تغذیه :
جوجه بعد از بیرون آمدن از تخم به مدت 24 ساعت هیچگونه آب و غذایی نباید استفاده کند پس از ورود به سالن ( لانه ) برای مدت 12 ساعت آب و شکر داده می شود شکر به این منظور است که انرژی در جوجه تولید نماید چون تعدادی از زرده استفاده نموده و دچار عفونت زرده نگردد بعد از دادن 12 ساعت آب و شکر برای مدت 8 الی 12 ساعت ذرت به صورت پودر شده استفاده نموده که پس از مدت 24 ساعت بعد اولین فرمول دانه کامل مخصوص جوجه با فرمول اول داده می شود که بعد از سه روز جهت استخوان بندی ویتامین B داده می شود و بعد قطره 1 B و بعد مدت 14 ساعت واکسن گامبرو به صورت آشامیدنی داده می شود و پس از رشد جوجه های جوان به مرغ تبدیل می شوند که آنها را دو باره گروه بندی کرده یعنی مرغهای تخم گذار از مرغهای گوشتی تفکیک کرده .
نیوکاسل :
بیماری نیوکاسل یکی از خطرناکترین بیماریهایی است که در پرورش مرغ با آن روبرو هستند . پیشگیری از بیماری بر دو اصل عمده استقرار است :
1- رعایت نکات بهداشتی
2- واکسیناسیون
چون بیماری نیوکاسل ویروسی است درمان خاصی ندارد .
گامبورو :
این بیماری ویروسی است و پیشگیری از آن با خارج کردن بستر آلوده ، نظافت جایگاه و ضدعفونی به کمک آب آهک و مواد ضدعفونی کننده مناسب و استفاده از واکسن صورت می گیرد .
برونشیت :
این بیماری یکی از واگیردارترین بیماری طیور است برای درمان بیشتر از آنتی بیوتیک استفاده می شود تا از عفونتهای بعدی جلوگیری شود بهترین راه پیشگیری مدیریت صحیح نگهداری یک سن جوجه ها در مرغداری ، جلوگیری از رفت و آمد بازدید کنندگان و واکسیناسیون است .
اسهال سفید جوجه ها :
اسهال سفید معمولاً در جوجه ها بروز می کند و مرغان بالغ به عنوان ناقل این بیماری هستند . این بیماری در مرغان بالغ به نام حصبه مرغان مشهور است در این بیماری ، جوجه های آلوده درمان نمی شوند ، چون اگر اقدام به درمان شود و بهبودی صورت گیرد ، معمولاً رشد ناکافی و ناقص خواهد بود چون واکسن موثری برعلیه این بیماری وجود ندارد تنها راه پیشگیری رعایت اصول بهداشتی است .
آبله مرغان :
این بیماری نیز یکی دیگر از بیماریهای ویروسی طیور است . بهترین راه برای کنترل و پیشگیری بیماری واکسیناسیون است .
نقشه یا نمایی از شرکت
:
بسمه تعالی
تقاضانامه
تقاضای تاسیس
معاونت عمران و صنایع روستایی استان
خواهشمند است مطابق طرح پیشنهادی ( پرسشنامه ) پیوست با صدور جواز تاسیس برای احداث یک واحد تولیدی موافقت فرمائید . ضمناً جزوه مقررات و گردش کار صدور مجوزهای صنعتی معاونت عمران وصنایع روستایی وزارت جهادو سازندگی رامطالعه نموده ، متعهد و ملزم به رعایت کلیه مفادآن می باشم .
نام و نام خانوادگی : حسن وفائی
تاریخ : 22/3/1381
امضاء :
پرسشنامه تاسیس واحد تولیدی صنایع روستایی " جهاد سازندگی "
1. عنوان طرح
2. محل اجرای طرح
طراحی و راه اندازی شرکت مرغداری
استان بوشهر – شهرستان گناوه – بخش حیات داود – روستای قلعه حیدر
مشخصات حقوق متقاضیان
نام شرکت
نوع شرکت
شماره ثبت
محل ثبت
تاریخ ثبت
مرغداری
تعاونی (خصوصی)
42
گناوه
1368
تعداد پرسنل :
نوع تخصص
تعداد نفر
زیر دیپلم
8
دکتر
1
مهندس
1
جمهوری اسلامی ایران
وزارت صنایع پرسشنامه جواز تاسیس
اداره کل صنایع استان بوشهر
مشخصات درخواست کننده :
حسن وفائی به شماره شناسنامه 842 صادره از گچساران متولد 1363
آدرس : گچساران – خ کیامرثی- کوچه سیزدهم
موضوع فعالیت : کد محصول ( I . C. G . S )
طراحی و راه اندازی شرکت مرغداری
محل اجرای طرح :
استان بوشهر – شهرستان گناوه بخش حیات داود روستای قلعه حیدر
تاریخ تکمیل 22/3/81
– برآورد انرژی مورد نیاز :
الف : توان برقی مصرفی 800 6 کیلو وات
ب : میزان آب مصرفی 1100 مترمکعب در سال
ج : میزان سوخت مصرفی 1. گازوئیل 000 76 لیتر در سال
2. بنزین 000 6 لیتر در سال
– برآورد سرمایه ثابت :
1. مساحت 4200 متر به ارزش 000ر000ر960 ریال
2. ساختمان با زیر بنای تولیدی 3 × 1200 متر
اداری 250 متر
جمهوری اسلامی ایران
وزارت صنایع پرسشنامه جواز تاسیس
اداره کل صنایع استان بوشهر
– شرح مختصری از روش تولید :
ابتدا پس از کنترل تخم مرغها از لحاظ سالم بودن در درون دستگاههای جوجه کشی قرارداده و این دستگاه تمام وظایف مرغ کرچ را انجام می دهد تا مدت خاصی و بعد جوجه از تخم بیرون آمده و پس از چند مدت مراقبت و پرورش آنها را در درون سالن پرورش قرار می دهند و بعد از مراقبت از لحاظ بهداشتی و غیره آماده مصرف می شوند که باز این مرغها را به دو دسته مرغهای تخمگذار ( مادر ) و مرغهای گوشتی که به بازار عرضه می شوند تقسیم می شوند .
– برای کالای تولیدی استاندارد ملی وجود
دارد
ندارد
– کالای تولیدی مشمول استاندارد اجباری
می باشد
نمی باشد
– ماخذ یا منبع دریافت تکنولوژی
داخلی
خارجی
– هدف از تولید
صادرات می باشد .
مصرف داخلی می باشد .
– تکنولوژی انحصاری است
بله
خیر
– هدف از تولید
صادرات می باشد .
مصرف داخلی می باشد .
وزارت صنایع وزارت کشاورزی
جواز تاسیس
(ویژه کشت و صنعت )
به موجب این جواز به خانم مرضیه یوسفی اجازه داده می شود تادرزمینه احداث واحدکشت وصنعت در استان بوشهر شهرستان گناوه با مشخصات ذیل اقدام نماید :
الف ) تولیدات کشاورزی
نام محصول سطح زیرکشت (هکتار) برآورد تولیدسالنه (تن)
ب ) تولیدات صنعتی
نام محصول کد محصول (I.C.G.S) ظرفیت (واحد)
مرغ
ج ) سایر مشخصات
کل سرمایه ثابت -/000ر000ر140 (میلیون ریال)
مساحت سطح
زیربنا 4200 (مترمربع)
تعداد
کارکنان
10 (نفر)
آب مصرفی سالانه 1100(مترمکعب)
برق مصرفی
68000 (کیلووات)
سوخت مصرفی سالانه
گازوئیل 76000
بنزین 6000
فصل چهارم : بررسیهای مالی
دارائی های ثابت :
1- زمین
مساحت (مترمربع)
قیمت کل (هزارریال)
16500
-/000ر000ر500ر1
2- ساختمان سازی :
شرح
نوع ساختمان
مساحت (مترمربع)
قیمت واحد (ریال)
کل هزینه (هزارریال)
سالن تولید
ایرانیت
3 × 1200
000ر000ر350
000ر000ر500ر10
انبارمواد
ایرانیت
600
000ر000ر170
000ر000ر170
ساختمان اداری و سرویسها
بلوکی – سفیدکاری
250
000ر000ر40
000ر000ر40
ساختمان نگهبانی
آهنی – بلوکی
130
000ر000ر7
000ر000ر7
اتاق موتوربرق
ایرانیت
220
000ر000ر3
000ر000ر3
جمع کل زیربناء
4200
جمع کل هزینه
000ر000ر270ر1
3- وسایل نقلیه :
ردیف
شرح وسایل
کشورسازنده
تعداد
مبلغ
1
وانت مزدا
ایران
ا
-/000ر000ر90
4- ماشین آلات :
ردیف
نام ماشین آلات وتجهیزات
مشخصات فنی
کشور
سازنده
تعداد
قیمت واحد ریال
قیمت کل
برق مصرفی
ظرفیت
1
دانه خوری زنجیره ای
KW30
1 تن
ایران وآلمان
3
000ر000ر280
000ر000ر840
2
آبخوری اتوماتیک
–
–
ایران
400
000ر30
000ر000ر12
3
آبخوری ودانه خوری یک روزه
–
–
ایران
800
000ر12
000ر600ر9
4
هیتر و بخاری
5/1
–
ایران
3
000ر000ر20
000ر000ر60
5
سیستم خنک کننده
2
–
ایران
12
000ر000ر4
000ر000ر48
6
تهویه
–
–
ایران
3
000ر600ر1
000ر800ر4
7
تلمبه آبی
5/1
–
ایتالیا
6
000ر600
000ر600ر3
جمع
000ر000ر978
5- تاسیسات :
تاسیسات موردنیاز در شرکت پیش بینی و ارائه می گردد .
عنوان
شرح
هزینه ( هزارریال)
برق رسانی
شبکه برق
000ر000ر150
آب رسانی
منبع زیر زمینی
000ر000ر30
سوخت رسانی
تانکر و منبع
000ر000ر20
وسایل سرمایش و گرمایش
هیتر ، بخاری ، فن
000ر000ر140
وسایل حافظتی و ایمنی
تابلوهای برقی و اتوماتیک
000ر000ر50
جمع کل
000ر000ر900ر3
6- کل دارائیهای ثابت :
ردیف
شرح
مبلغ
1
زمین
000ر000ر15
2
محوطه سازی
000ر000ر32
3
ساختمان سازی
000ر000ر960
4
ماشین آلات و تجهیزات
000ر000ر978
5
تاسیسات
000ر000ر200
6
وسایل حمل ونقل
000ر000ر90
7
وسایل دفتر
000ر000ر10
8
پیش بینی نشده
000ر000ر20
9
جمع کل
000ر000ر305ر2
7- برآورد حقوق و دستمزد و نیروی انسانی :
ردیف
نیروی انسانی
تخصص و تحصیلات
تعداد
متوسط حقوق ماهانه
حقوق سالانه
1
کارگر
زیردیپلم
8
000ر600
000ر600ر57
2
دامپزشک
دکتر
1
000ر000ر1
000ر000ر12
3
امپرور
مهندس
1
000ر800ر1
000ر600ر21
جمع کل
000ر400ر3
000ر200ر91
حقوق 8 نفر کارگر در ماه 000ر800ر4 = 000ر600 × 8
حقوق 8 نفر کارگر در سال 000ر600ر57 = 12 × 000ر800ر4
8- آب و برق و سوخت مصرفی :
شرح
مصرف روزانه
(لیتر)
مصرف سالانه
هزینه واحد
هزینه کل
آب مصرفی
5500
140
000ر400ر15
برق مصرفی
000 68
260
000ر680ر17
سوخت
گازوئیل
640
000 76
150
000ر400ر11
بنزین
20
000 6
500
000ر000ر3
جمع کل
000ر480ر47
9- برآورد هزینه تعمیرات و نگهداری :
شرح
هزینه تعمیرات سالانه
محوطه سازی
000ر000ر5
ساختمان
000ر000ر13
ماشین آلات و تجهیزات
000ر000ر5
تاسیسات
000ر000ر2
وسایل حمل و نقل
000ر500ر1
جمع کل
000ر500ر26
10- هزینه های قبل از بهره برداری
شرح
مبلغ
هزینه های تهیه و طرح ، مشاوره ، اخذ مجوز (4% هزینه های سرمایه)
000ر200ر92
هزینه راه اندازی ( 15 روز هزینه آب و برق ، سوخت و حقوق )
605ر972ر4
هزینه آموزش نیروی انسانی ( 2% کل حقوق سالانه )
000ر824ر1
جمع کل
605ر996ر98
11- برآورد هزینه استهلاک :
ردیف
شرح
ارزش دارایی
درصد
هزینه استهلاک سالانه
1
محوطه سازی
000ر000ر15
5
000ر750
2
ساختمان
000ر000ر960
5
000ر000ر48
3
ماشین آلات
000ر000ر400
10
000ر000ر40
4
تاسیسات
000ر000ر200
10
000ر000ر20
5
وسایل حمل و نقل
000ر000ر90
10
000ر000ر9
6
وسایل دفتری
000ر000ر15
20
000ر000ر3
7
پیش بینی شده
000ر000ر20
10
000ر000ر2
جمع
000ر750ر122
12- مواد اولیه و بسته بندی :
ردیف
نام مواد
مصرف سالانه
واحد
هزینه واحد
هزینه کل
1
جوجه دان
210
تن
4177
679ر980ر876
13- میزان تولید در سال :
ردیف
نام محصول
میزان تولید سالانه ( تن )
1
مرغ گوشتی
208 تن
14- هزینه های تولید سالانه
شرح
مبلغ
هزینه مواد
679ر980ر876
هزینه حقوق
000ر200ر91
هزینه انرژی
000ر480ر47
هزینه تعمیرات و نگهداری
000ر500ر26
هزینه استهلاک
000ر750ر122
هزینه استهلاک قبل از بهره برداری (20% هزینه قبل بهره برداری)
321ر799ر19
جمع کل
000ر710ر184ر1
15- محاسبه میزان فروش سالانه
ردیف
شرح
میزان تولید سالانه (تن)
میزان تولید (کیلو)
قیمت فروش واحد
قیمت فروش کل
1
مرغ
208
000 208
000ر14
000ر000ر912ر2
16- سود و زیان ویژه : ( سود )
( هزینه های تولید ) – ( فروش کل ) = سود و زیان ویژه
000ر290ر77727ر1 = X 000ر710ر184ر1 – 000ر000ر912ر2 = X
17- ارزش افزوده ناخالص و خالص و نسبتهای آن :
ارزش افزوده ناخالص = [ ( تعمیرات و نگهداری) + (انرژی) + (مواداولیه) ] – فروش کل
321ر039ر961ر1 = [ (000ر500ر26) + (000ر480ر47) + (679ر980ر876) ] – 000ر000ر912ر2
ارزش افزوده خالص = [ ( استهلاک قبل از بهره برداری) + (استهلاک) ] – ارزش افزوده ناخالص
000ر490ر818ر1 = [ (321ر799ر19) + ( 000ر750ر122 ) ] – 321ر039ر961ر1
67/0 =
321ر039ر961ر1
=
ارزش افزوده ناخالص
=
نسبت افزوده ناخالص به فروش
000ر000ر912ر2
فروش کل
62/0 =
000ر490ر818ر1
=
ارزش افزوده خالص
=
نسبت افزوده خالص به فروش
000ر000ر912ر2
فروش کل
18- کل سرمایه گذاری سرانه :
000ر500ر230 =
000ر000ر305ر2
=
کل سرمایه گذاری
=
کل سرمایه گذاری سرانه
10
تعداد پرسنل
19- نرخ بازدهی سرمایه :
هزینه تسهیلات مالی + سود وزیان ویژه
=
نرخ بازدهی سرمایه
کل سرمایه گذاری
75/0 =
0 + 000ر290ر727ر1
000ر000ر305ر2
20- دوره برگشت سرمایه :
=
کل سرمایه گذاری
=
دوره برگشت سرمایه
(استهلاک قبل ازبهره برداری) +(استهلاک) +(هزینه تسهیلات مالی) + (سود)
ساله 1=
000ر000ر305ر2
321ر799ر19 + 000ر750ر122 + 0 + 000ر290ر727ر1
دوره برگشت سرمایه یک ساله است