بنام ایزد منان
طرح توجیهی فنی،اقتصادی،مالی
تولید:
" فیلترهای روغن وهوا "
چکیده مطالعات
* فنی
* اقتصادی
* مالی
چکیده طرح
مشخصات کلی طرح
عنوان
فیلترهای هوا و روغن
ظرفیت طرح
1500.000 و 320.000
مواد اولیه
ورق استیل ،کاغذ ، پلی اورتان ،فنر ، رنگ و …
محل تامین ماده اولیه
داخلی
محل اجرای طرح
شیروان
بررسی بازار
میزان مصرف سالانه داخلی
84 میلیون عدد
میزان واردات
0
میزان صادرات
0
پیش بینی میزان صادرات
0
تولیدات داخل
فیلتر هوا :34 میلیون عدد – روغن : 11.5 م.
مباحث اقتصادی طرح
اشتغال (نفر)
18
تعداد روز کاری در سال
300
مساحت زمین (متر مربع)
3000
قیمت فروش محصول
13500 و 9500ریال
فروش سالیانه
23290000هزار ریال
سرمایه ثابت
5450025هزار ریال
سرمایه در گردش
1539329هزار ریال
نقطه سر به سر
45%
دوره برگشت سرمایه
1/2
بازده سرمایه
46%
تسهیلات بانکی سرمایه ثابت
4017.000 هزار ریال
تسهیلات بانکی سرمایه در گردش
646518 هزار ریال
فصل اول
* مقدمه
* تعریف،ویژگیها ومشخصات فنی محصول
* بررسی بازار و قیمت فروش
مقدمه
احداث و راه اندازی هر واحد صنعتی نیازمند شناخت مبانی تئوریک و دیدگاه های عملی متناسب با شرایط اقتصادی موجود جامعه بمنظور نیل به اهداف تولید می باشد . بررسی امکان احداث واحد (امکان سنجی ) ایجاب می کند که پارامترهای مختلف و چند جانبه اقتصادی – صنعتی در یک طرح جامع توجیهی- تحقیقاتی مورد نظر قرار گیرد ، که از آن جمله عبارتنداز :
1- تعیین میزان سرمایه گذاری طرح ، بررسی منابع سرمایه گذاری ، امکان اخذ تسهیلات و راه های جذب سرمایه .
2- نحوه تامین مواد اولیه ، تحقیقات در زمینه ماهیت مواد ، بررسی آلترناتیوهای مختلف و مزیت های اقتصادی در انتخاب مواد .
3- شناخت فرآیندهای مختلف تولید ، بررسی سیستم ها و تکنولوژی های موجود ، انتخاب تجهیزات وماشین آلات برتر .
4- مطالعات در زمینه محل اجرای طرح از جهت مختصات جغرافیای اقتصادی ، نحوه استقرار تاسیسات و ماشین آلات در زمینه کاربرد و استفاده بهینه از آنها .
5- شناخت صحیح از مشخصات و ماهیت محصول و انطباق آن با استانداردهای ملی و بین المللی بمنظور ارتقاء کیفی محصول با نگاه به جایگاه و قابلیت صادراتی آن.
این بررسی ها مجموعا در راستای نیل به هدف توسعه تولید ، افزایش کیفی محصولات و تحکیم و استمرار فعالیت تولیدی و بهبود ساختار فنی واحد احداث شده صورت می گیرد .
بمنظور برآورد اجرائی طرح تولید انواع فیلترهای روغن و هوا عوامل و فاکتورهای چندی می بایست مورد توجه قرار گیرد:
1- تعیین میزان و ابعاد مناسب زمین محل اجرای طرح با توجه به راه های ارتباطی و دسترسی آسان .
2- تعیین فضای مورد نیاز خط تولید ، محل استقرار تاسیسات ،انبارها فضای اداری و خدماتی.
3- نحوه چیدمان ماشین آلات تولیدی و دستیابی به آنها و جلوگیری از ایجاد فضاهای غیر مفید .
4- ارتباط منطقی اجزای واحدهای مختلف واحد متناسب با فرایند تولید .
5- حداکثر صرفه جویی لازم در هزینه های ساختمانی و گرایش به استفاده بهینه از فضاهای موجود .
تعریف، ویژه گیها و….
تعریف فیلتر
همانگونه که از نام فیلتر مشخص است،این محصول جهت مجزا کردن مورد استفاده قرار میگیرد. فیلتر هوا برای جدا کردن گرد و غبار و فیلتر روغن برای جدا کردن ناخالصی ها از روغن. موضوع جدا سازی ناخالصی ها و گرد و غبار از هوا و روغن برای عملکرد مناسب و راحت موتور اتومبیل بسیار مهم و با اهمیت می باشد و بدون بهره برداری از آنها موتور خودرو به سرعت از کار افتاده و مستهلک می گردد.
ساختار فیلترها عمدتا ساده بوده و با استفاده از غشاء نیمه تراوا یا کاغذ برای مجزا کردن هوا و روغن بصورت یک طرفه استفاده میشود . شکل ظاهری فیلتر با توجه به محیط و موتور مورد استفاده استاندارد شده استفاده میگردد. طراحی خاص، شماره ها و اندازه های مختلف طیف کاربرد هر فیلتر را مشخص می سازد.
انواع فیلتر
پارچه های نخی ، در گذشته تنها نوع پارچه فیلتر بودند ولی با ابداع پارچه های تهیه شده از الیاف فلزی و یا الیاف مصنوعی ، در حال حاضر از این نوع پارچه کمتر استفاده می شود ، زیرا منافذ آن به سرعت مسدود می گردد . همچنین سرعت فیلتراسیون آنها کم بوده ، دوام آنها نیز کم است :
الف- فیلتر های آزاد
در این نوع فیلتر ، همانطور که بیان شد ،اختلاف فشار در دو طرف فیلتر صرفا ناشی از وزن پالپ موجود بر روی سطح آن است .
در این حالت ، نقش اصلی فیلتر ، نگهداری مواد بر روی سطح آن است . بدین ترتیب ، ستون های قابل استفاده در هیدرومتالوژی را می توان نوعی یلتر دانست . چنانچه ضخامت لایه تشکیل شده بر روی سطح فیلتر از حدی تجاوز کند ،با اشغال تدریجی فضای موجود بین ذرات درشت توسط ذرات کوچکتر ، عبور مایع از این لایه متوقف می شود .
چنانچه فیلتر برای صاف کردن مایعات استفاده شود ، می توان از لایه نسبتا نازکی ازماسه به عنوان فیلتر استفاده کرد . بدین ترتیب ذرات دانه ریز در فضای موجود بین ذرات ماسه باقی می مانند .فیلتراسیون را تا زمانی می توان ادامه داد که سرعت جریان مایع از حد مشخصی کمتر نشده باشد(فضای خالی موجود بین ذرات ماسه از حدی کمتر نشده باشد)
کنترل آن با نمونه برداری از بالاترین سطح ماسه و آزمایش آن امکان پذیر است .
ب- فیلترهای فشاری pressure filter
با توجه با غیر قابل تراکم بودن مواد جامد ، فیلتراسیون تحت فشار ، مزایایی نسبت به فیلتراسیون تحت خلاء دارد . در فیلتراسیون تحت خلاء ، افت فشار محدود بوده ، کسری از فشار محیط است ، حال آنکه در فیلتراسیون تحت فشار ، امکان استفاده از فشارهائی
تا چندین برابر فشار محیط وجود دارد و همانطور که دیده شد ، میزان فیلتراسیون یا به عبارتی دیگر ظرفیت فیلتر متناسب با جذر افت فشار است .
مع الوصف ، تخلیه مواد جامد از روی فیلتر های فشاری با کار پیوسته بسیار دشوار است و لذا ،هر چند چنین فیلترهایی ساخته شده اند ، ولی بیشترین کاربرد فیلترهای فشاری در واحدهای غیر پیوسته است .
رایج ترین فیلترهای فشاری "فیلتر پرس ها " (filter presses ) هستند . این فیلترها در انواع "با صفحه و قاب فشرده " و"با اطاقهای فشرده " ساخته شده اند .
ب- 1- فیلترهای فشاری با صفحه وقاب فشرده(plate and frame press )
فیلترهای فشاری با صفحه و قاب فشرده در بیشتر از 100 نوع مختلف طراحی و ساخته شده اند که هر یک برای کاربرد خاصی مناسب هستند . این فیلتر ساختمان ساده ای دارد و از صفحه ها و قاب های متوالی تشکیل شده است .
سطح صفحه ها از پارچه فیلتر پوشیده شده است . با قرار دادن صفحه ها و قابها به طور متوالی در کنار یکدیگر توسط یک پیچ دستی یا پرس الکتریکی و یا هیدرولیکی ، در فاصله بین آنها محفظه هائی ایجاد می شود که با پمپ کردن پالپ ورودی تحت فشار به این محفظه ها ، بخش عمده آب از پارچه فیلتر خارج شده ، ذرات جامد بر روی پارچه فیلتر متوقف می شوند که همراه با آب باقیمانده تشکیل کیک فیلتر را می دهند .
با افزایش ضخامت کیک و کاهش تخلخل پارچه فیلتر ، عبور آب به تدریج دشوار تر
می شود . لذا بسته به نوع ماده و دانه بندی آن و همچنین رطوبت مورد نظر در کیک به دست آمده را می توان در صورت لزوم با جریان آب صاف به محفظه های بین صفحه ها و قابها شستشو داد .آنگاه با باز کردن پیچ دستی (یا پرس الکتریکی یا هیدرولیکی ) ، صفحه ها و قابها از یکدیگر فاصله پیدا می کنند و کیک از روی پارچه های فیلتر جدا شده ، مجددا صفحه ها و قابها بر روی یکدیگر قرار می گیرند و عملیات تکرار می شود .
توسط این نوع فیلتر ، در هر زمان که لازم باشد می توان با کم یا زیاد کردن تعداد صفحه -ها و قابها ، به سهولت سطح فیلتراسیون را تغییر داد .
تفاوت عمده انواع مختلف این فیلتر ، در محل و نحوه ورود پالپ ورودی ، خروج آب صاف شده ، امکان برقرار کردن جریان آب برای شستشوی کیک ، امکان بر قرار کردن جریان هوا برای کاهش بیشتر رطوبت و غیره است.
مهمترین مزیت آنها سادگی و قیمت کم آنهاست . در ظرفیت های کم یا در مواردی که میزان ذرات جامد موجود در آب کم باشد ، فیلتر پرس با تخلیه دستی مناسب ترین روش است .
عمده ترین اشکال آنها ، غیر پیوسته بودن کار آنهاست .همچنین باز و بسته کردن متوالی آنها باعث فرسودگی سریع پارچه فیلتر می شود سرانجام با توجه به اینکه اتصال صفحه -ها و قابها به یکدیگر کامل نیست ، بخش قابل توجه ای از فشار اعمال شده تلف می شود .
ب-2- فیلتر های فشاری با اطاقهای فشرده (Chamber plate press )
این نوع فیلتر نیز مشابه فیلترها با صفحه و قاب فشرده است ، لیکن در این نوع فیلتر ، تنها صفحه های توخالی وجود دارند که در کنار یکدیگر قرار می گیرند . بدین ترتیب ، درفاصله بین صفحه های متوالی ، اطاقهای فیلتراسیون مجزائی تشکیل می شود .
تمام اتاق ها از طریق سوراخ مرکزی نسبتا بزرگی در داخل صفحه ها ، به یکدیگر متصل شده اند . پارچه فیلتر که در میان آن نیز سوراخی تعبیه شده است ، صفحه ها را می -پوشاند . پالپ ورودی از طریق لوله ای که محل آن در انواع این فیلتر متفاوت است ، وارد می شود . آب صاف حاصل از فیلتراسیون که از پارچه فیلتر عبور کرده است ، از طریق سوراخهای کوچکتری که در صفحه ها وجود دارند ، خارج می شود .
کیک حاصل شده در داخل اطاقها نیز پس از جدا کردن صفحه ها از یکدیگر ، تخلیه می- شود . این فیلترها نیز در انواع مختلفی طراحی و ساخته شده اند که هر یک برای کاربرد خاصی مناسب هستند .
ب-3- فیلترهای فشاری با مخزن استوانه ای (Tank filters )
این نوع فیلتر نیز از صفحه هایی که پارچه فیلتر سطح آنها را می پوشاند ، تشکیل شده است این صفحه ها بر روی محوری آویخته شده اند . یک استوانه متحرک می تواند این صفحه ها را در خود جای دهد .
بدین ترتیب ، با پمپ کردن پالپ ورودی به داخل استوانه ، آب موجود در آن از پارچه فیلتر عبور کرده ، از طریق لوله ای که قسمت داخلی صفحه ها را به یکدیگر متصل می کند ، خارج می شود .
ذرات جامد نیز به صورت کیک بر روی پارچه های فیلتر باقی می مانند . برای کیک های تشکیل شده ، استوانه ای از روی صفحه ها کنار می رود و با ضربه یا دمیدن هوای فشرده به داخل صفحه ها ، کیک ها از صفحه ها جدا شده ، خارج می شوند .
ب-4- فیلتر با نوارهای فشرده (Compact Belt press )
یکی از اشکالات اکثر فیلتر های فشاری ، غیر پیوسته بودن کار آنهاست . از انواع جدید فیلتر های فشاری ، فیلتر با نوارهای فشرده است که به طور پیوسته کار می کند.
این فیلتر از دو نوار بی انتها تشکیل شده است . بار اولیه بر روی یکی از نوارها ریخته می -شود و در طول مسیر با نسب غلطکهایی مناسب ، فاصله دو نوار کاهش می یابد ، به نحوی که در بخشی از مسیر ،دو نوار از روی تعدادی غلطک مشترک عبور می کنند و بدین ترتیب مواد موجود در بین دو نوار به تدریج و به سادگی فشرده شده و در انتهای مسیر به صورت کیکی نوار شکل از نوارها جدا می شوند .
این نوع فیلتر برای فیلتراسیون مواد دانه ریز مثل کائولن بازدهی خوبی دارد . همچنین برای تصفیه فاضلابهای شهری و پس آبهای صنعتی قابل استفاده است . توسط این فیلتر می توان در مورد مواد معدنی ، کیکی با حدود 20 % رطوبت تهیه کرد .در مورد لجنهایی با غلظت حدود 2% نیز امکان دستیابی به کیکی با حدود 35 % جامد وجود دارد .
مصرف انرژی این فیلتر نیز بسیار کمتر از سایر فیلترهای فشاری است ، زیرا نیازی به پمپ برای ایجاد فشار بر روی فیلتر نیست و مواد به سادگی در بین نوارها فشرده می شوند
ج- فیلتر های خلاء Vacuum Filters
فیلترهای خلاء شامل فضای مناسب هستند که با اتصال به یک سیستم خلاء ، در درون آنها کاهش فشاری ایجاد می شود و با پوشش این فضا توسط پارچه ، امکان فیلتراسیون مواد حاصل می شود . این فیلتر ها که در انواع غیر پیوسته و پیوسته ساخته شده اند ، با مکانیزم های گوناگونی کار می کنند .
ج-1- فیلترهای خلاء صفحه Leaffilters
این فیلتر که به طور غیر پیوسته کار می کند ،از تعدادی صفحه تو خالی تشکیل شده که بر روی آنها پارچه فیلتر قرار گرفته است و همگی آنها از محوری آویزان شده اند که خود بر روی یک جرثقیل سقفی جای دارد و قابل جابجا شدن است . یک لوله قابل انعطاف نیز با فضای داخلی کلیه صفحه ها ارتباط دارد .
صفحه ها ، ابتدا در داخل ظرفی محتوی پالپ ورودی غوطه ور می شوند و همزمان با آن لوله قابل انعطاف به منبع خلاء وصل می شود به تدریج با عبور آب از پارچه فیلتر ، ذرات جامد بر روی آن باقی می مانند و تشکیل کیک فیلتر را می دهند . سپس صفحه ها از این ظرف خارج می شوند و در صورت لزوم به ظرفی محتوی آب منتقل شده ، شسته می -شوند . سرانجام به ظرف جمع آوری کیک منتقل می شوند و در این زمان ارتباط لوله با منبع خلاء قطع شده ، در عوض هوا به داخل آن دمیده می شود .بدین ترتیب کیکهای تشکیل شده به راحتی از صفحه ها جدا می شوند .
هر چند این فیلترها ساده هستند ،ولی احتیاج به فضای بیشتری دارند .اشکالی که به وفور در آنها مشاهده می شود ،رها شدن بخشی از کیک تشکیل شده بر روی صفحه ها ، حین عملیات جابجایی از یک ظرف به ظرف دیگر است .این نوع فیلتر در حال حاضر تنها برای صاف کردن مایعاتی محتوی مقدار کمی ذرات جامد به کار می رود .
از فیلترهای صفحه ای ، انواع افقی آن نیز وجود دارند که به شکل سینی هستند . طرز کار آنها مشابه فیلتراسیون توسط قیف بوخنر در آزمایشگاه است.
این فیلترها شامل صفحه هایی مستطیل شکل هستند که قسمت تحتانی آنها از پارچه فیلتر تشکیل شده است . این صفحه ها توسط پالپ پر می شوند و از بخش تحتانی تحت خلاء قرار می گیرند تا آب موجود در آن خارج شود .
سپس این صفحه ها 180 درجه دوران می کند وهمزمان با آن از سیستم خلاء جدا شده ، به سیستمی از هوا با فشار کمی بیشتر از فشار محیط متصل می شوند . بدین ترتیب کیک از آنها جدا شده ، تخلیه می شود .
ج-2- فیلترهای استوانه ای گردان Drum Filters
فیلتر های استوانه ای گردان در کارخانه های کانه آرایی دارای بیشترین کاربرد هستند . این نوع فیلتر به طور پیوسته کار می کند ودر صورت لزوم امکان شستشوی کیک بر روی فیلتر نیز وجود دارد.
این نوع فیلتر از استوانه مشبکی که حول محور افقی خود دوران می کند ، تشکیل گردیده است . سطح استوانه توسط پارچه فیلتر پوشیده شده است .قسمتی از استوانه در داخل ظرفی قرار گرفته است که محتوی پالپ ورودی می باشد . برای جلوگیری از ته نشین شدن ذرات جامد ، همزنهایی در داخل ظرف پیش بینی گردیده است .
سطح جانبی استوانه به بخشهای مجزایی تقسیم شده واز هر یک از آنها تعدادی لوله به داخل استوانه منشعب گردیده است . لوله های هر بخش به دریچه منتهی می شوند و مجموعه این دریچه ها در یک انتهای استوانه به صورت حلقه ای در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و از طریق یک شیر گردان به یک سیستم خلاء فشار مرتبط شده اند .
این استوانه در داخل ظرف محتوی پالپ ورودی با سرعت آرامی دوران می کند ، به نحوی که در هر لحظه تعدادی از بخشها در داخل پالپ قرار می گیرند . سرعت دوران رایج استوانه در حدود 0.1 تا 0.2 دور در دقیقه می باشد .
ولی در مورد موادی که بخش جامد آنها ناچیز است ، می توان سرعت دوران استوانه را تا حدود 3 دور در دقیقه افزایش داد . با دوران استوانه ، هر یک از بخشها ، مراحل مختلفی را طی می کنند . از زمانی که هر بخش وارد پالپ می شود ، لوله های مربوط به آن بخش توسط شیر گردان به سیستم خلاء وصل شده و با عبور آب از پارچه فیلتر ، کیک فیلتر بر روی آن تشکیل می شود .
پس از خروج آن از پالپ آن بخش کماکان با سیستم خلاء در ارتباط است و بدین ترتیب رطوبت آن هر چه بیشتر کاهش می یابد در انتهای مسیر ، ارتباط آن بخش با سیستم خلاء قطع گردیده و در عوض هوا به داخل آن دمیده می شود .بدین ترتیب کیک تشکیل شده به راحتی سطح فیلتر را رها می کند و از آن جدا می شود .
بسته به مشخصات پالپ ورودی و کیفیت کیک مورد نظر ، عمق فرو رفتن استوانه به داخل پالپ ، سرعت دوران استوانه و زمان ارتباط هر بخش با سیستم خلاء یا فشار توسط شیر گردان تنظیم می گردد . در صورت نیاز به شستشوی کیک می توان بخشی از مرحله آبکشی پس از خروج کیک از پالپ را به این امر اختصاص داد .بدین منظور بخشی از استوانه از زیر تعدادی دوش آب عبور داده می شود .
در بعضی از انواع فیلترهای استوانه ای ، برای تخلیه کیک از انحناء زیاد پارچه در انتهای مسیر استفاده شده است .بدین منظور طول پارچه بیشتر از محیط استوانه پیش بینی می شود تا از روی تعدادی غلطک با قطر کم عبور داده شود . در نتیجه کیک در زمان عبور از روی غلطکها ، از پارچه فیلتر جدا می شود . در این نوع فیلتر برای جلوگیری از انسداد منافذ پارچه فیلتر آن را پس از این مرحله می توان توسط آب تحت فشار شستشو داد .
چنانچه پالپ ورودی متشکل از ذرات دانه درشت باشد ، به طوری که نتوان آنها را به سهولت به حالت تعلیق نگاه داشت ، می توان با اصلاحاتی بر روی محل ورود و تخلیه مواد در فیلترهای استوانه ای گردان ، از این نوع فیلتر استفاده کرد. بدین منظور محل ورود پالپ در بالاترین قسمت استوانه انتخاب گردیده و محل تخلیه نیز در فاصله بین 90 و180 درجه نسبت به محل ورود پالپ پیش بینی می شود .
بسته بندی:
بسته بندی این محصولات بدلیل عدم حساسیت در امر حمل و نقل ،ساده و ابتدایی ودر پلاستیک و کارتن معمولی میبا شد .
بررسی بازار و قیمت فروش:
وضعیت تولید خودرو عمده نقشی است که میتواند تعیین کننده نیاز کشور به فیلترهای هوا و روغن محسوب شود . برای مشخص شدن وضعیت نرخ رشد بازار مصرف این کالا کافی است با توجه به نرخ رشد بازار تولید ماشین های سبک و سنگین در کشور مختصری دقت نمود.
عمده مصرف کننده گان فیلتر، ماشینهای نیمه سنگین و سنگین کشور هستند. تولید خودروهای تجاری و سنگین در ایران در 11 ماه سال 1384 به 142 هزار و 230 دستگاه رسید. البته با این حال تولید این خودروها در ایران به نسبت سال گذشته که 105 هزار دستگاه بود ، افزایش یافته است. در این مدت تولید اتوبوس به 1919 دستگاه رسید. از این محصول در سال گذشته در همین مدت بیش از 3 هزار و 940 دستگاه تولید شده بود. این در حالی است که در سال گذشته،
(1385 ) دولت برای خرید 6 هزار و 940 دستگاه اتوبوس مطابق استاندارد های ملی کمک بلا عوض کرده است.
در سال گذشته 32 هزاردستگاه کامیون تولید شده است. بر اساس آخرین آمار وزارت صنایع و معادن ، شرکت ارس خودرو دیزل در 9 ماهه سال گذشته 298 دستگاه کامیون کشنده و 200 دستگاه کامیون کمپرسی و 214 کامیون M11 و 58 کامیونت M6 تولید کرده است.
در همین مدت شرکت سایپا دیزل با تولید 11 هزار و 469 دستگاه کامیون برای نخستین بار از رقیب خود (ایران خود رو دیزل) عقب افتاد.
این شرکت به ترتیب در هشت ماه نخست سال گذشته، 1515کامیون بادسان ، 1942 کامیون ولو FH 124*2 ، 4965 کامیون ولو FH126*4 ،743 کامیون ولو NH12 ، 938 کامیون میدلام،539 کامیون ولو FM9 4*2 و 827 کامیون ولو FM9 6*2 تولید کرده است. شرکت ایران خودرو دیزل نیز در در همین مدت 12 هزار و 259 دستگاه کامیون تولید کرده است .
همچنین شرکت زامیاد به ترتیب 516 کامیون ایویکوکشنده، 932 کامیون ایویکو و 76 کامیون کارگو تولید کرده است. گروه بهمن و تراکتور سازی نیز به ترتیب 1586 و 300 دستگاه کامیون ایسوزو و کامیونت آذرخش تولید کرده اند. شرکت کاریزان خودرو که به تازگی به جمع تولید کننده گان کامیون پیوسته است نیز 540 کامیون K106 و 50 کامیون K108 تولید کرده است و این در حالی است که در 11 ماه سال گذشته تولید وانت به 110 هزار و 411 دستگاه رسیده است.
در همین مدت 56 هزار و 331 وانت پیکان و 41 هزار و 486 وانت نیسان زامیاد و همچنین 980 مینی بوس نیز تولی شده است.
با افزودن سالانه 10- 15 درصد به میزان تولید کارخانجات مذکور و احتساب آنها در آمارها میتوان به نتیجه مطلوبتری دست یافت.
آمار و ارقام تولیدات ماشینهای سبک را نیز که به مجموعه فعالیت های فوق بیافزائیم ،میتوان پیش بینی نسبتا دقیق از وضعیت مصرف این کالا بدست آورد. شایان ذکر است بر اساس میزان شدت فعالیت و محیطی که خودرو مورد بهره برداری قرار میگیرد در ماشین های سنگین ،17 فیلتر روغن و 9 فیلتر هوا در سال برای هر خودرو مورد احتیاج است.
این در حالی است که در ماشین های سبک و سواری 6 فیلتر روغن و 5 فیلتر هوا در سال برای خودرو تعویض شده و مجددا جایگزین می گردد.
فصل دوم
مطالعات فنی
* تشریح فرایند تولید منتخب
* دستگاها وتجهیزات خط تولید
* نیروی انسانی مورد نیاز
* براورد میزان مصرف مواد اولیه
* تجهیزات وتاسیسات عمومی و
مصرف انرژی سالیانه
* تشریح تولید فرآیند منتخب
فرآیند تولید فیلترهای هوا و روغن از تکنولوژی پیچیده وحساسی برخوردار نیست. اما کیفیت و حساسیت محصول به گونه ای است که می بایست بر دستگاهها و ماشین آلات تولیدی نظارت و دقت خاصی را مبذول داشت. فرآیند تولید محصول به شرح زیر است:
1- واحد پرسکاری:
در واحد پرسکاری که می بایست در سالنی مجزا کار انجام گیرد،کلیه قطعات فلزی مربوط
به انواع فیلتر تهیه و سپس به واحد بعدی منتقل می گردد در این سالن که از ماشین آلات نیمه اتوماتیک و دستی استفاده می گردد بطور کامل کلیه قطعات مورد نیاز پس از تولید واحد بازرسی و کنترل کیفیت به سالن مونتاژ منتقل می گردد.
2- واحد رنگ آمیزی:
در واحد رنگ کاری قطعات از جمله پوسته فیلترها پس از شستشو و فسفاته شدن آماده رنگ آمیزی گردیده و سپس توسط دستگاه اتوماتیک رنگ آمیزی و به کوره پخت اتوماتیک منتقل میگردد که پس از پخت در کوره سختی و دوام رنگ بالا میرود و در کیفیت رنگ تاثیر بسیار بالائی ایجاد می کند. در واحد رنگ آمیزی کلیه سیستمهای مورد استفاده اتوماتیک می باشند.
3- واحد پخت المنت داخلی فیلتر روغن :
در این واحد پس از تهیه مواد اولیه مواد لازم جهت تولید المنت با استفاده از کوره پخت چسب نیمه اتوماتیک و توسط این کوره و با استفاده از چسب پخت المنت داخلی فیلتر تهیه می گردد .
4- واحد قلاویز کاری :
در این واحد که از دستگاه های نیمه اتوماتیک واتوماتیک استفاده می شود پس از دنده دنده نمودن قطعه لازم و کنترل کیفیت آن و انجام تست های لازم به واحد منتاژ منتقل می گردد .
5- واحد آزمایشگاهی :
در این واحد که زیر نظر مهندسین مجرب میبایست اداره گردد ، کلیه قطعات قبل از شروع به تولید انبوه مورد آزمایش و بررسی کیفیت قرار می گیرد و پس از اعلام مسئول مربوط نسبت به اطمینان از کیفیت آنها اقدام به تولید انبوه می گردد .
6- واحد مونتاژ :
در این واحد کلیه قطعات که در واحدهای مربوط تهیه گردیده است مجددا بازبینی و پس از کنترل کیفیت و مطمئن شدن از سلامت و درستی قطعه به خط مونتاژ منتقل و با استفاده از دستگاه های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک قطعات فیلتر بر روی هم مونتاژ و در نهایت تولید می گردد لازم به ذکر است کلیه فیلترهای تولید شده تماما و بدون استثنا تست حباب دهی می گردد.
7- واحد چاپ و بسته بندی :
پس از تولید و مونتاژ فیلتر و تست حباب دهی و اطمینان از سالم بودن فیلترهای تولیدی به قسمت چاپ و بسته بندی منتقل و در آنجا پس از چاپ آرم کارخانه بر روی هر یک از فیلترها و بسته بندی و سپس وکیوم گردیده و پس از کنترل نهائی به انجام محصولات منتقل می گردد
8- انبار کالای ساخته شده :
در این انبار کالای ساخته شده نگهداری می گردد و بر اساس کد بندی که انجام گرفته است کلیه کالای ساخته شده بر اساس کدهای مربوطه که در آن زمان ساخت و تولید آن مشخص گردیده است نگهداری می گردد و چنانچه هر زمان نیاز گردد به محصولی مراجعه شود بر اساس این روش دسترسی به آن میسر می باشد کلیه مراحل توسط سیستم رایانه ای ثبت و قابل کنترل می باشد .
9- انبار مواد اولیه :
در انبار مواد اولیه ابتدا مواد اولیه قبل از ورود به انبار اصلی در انبار قرنطینه دپو و نگهداری می گردد و پس از بازرسی های لازم و انجام تست های مربوطه جهت صحت و اطمینان از کیفیت مواد اولیه ارسالی چنانچه اطمینان لازم حاصل گردید پس از آن به انبار مواد اولیه منتقل و انجام کد بندی لازم و انتقال به سیستم رایانه ای در جای مخصوص به خود نگهداری می گردد .
10- واحد فروش :
مدیریت و کارکنان فروش وظیفه هماهنگی و ارائه محصول را به عهده دارند . این مجموعه تلاش دارند تا با استفاده از ابزارهای خاص بازاریابی محصول در سطح کشور اقدام به ارائه محصول نموده از فرآیند فروش و وصول ارزش کالا اطمینان یابند
– دستگا هها وتجهیزات خط تولید
متناسب با فرآیند تولید و روش انتخاب شده ماشین آلات ، دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز خط تولید انتخاب و استقرار می یابند.
ردیف
نام ما شین آلات
تعداد
منبع تامین
1
* خط تولید فیلتر روغن
– دستگاه چین کن را بولسکی
– دستگاه Relief valve welder
– دستگاه Seaming cap welder
– دستگاه بخیه کن اتوماتیک
– پرینتر اتوماتیک چاپ سیلک
– دستگاه نوار کن اتوماتیک
– دستگاه سوراخ کن ورق
– دستگاه تست
– خط رنگ اتوماتیک
1
داخلی
2
* خط تولید فیلتر هوا
– دستگاه فرم دهی پلی اورتان
– دستگاه پانچ با یک دست قالب
– دستگاه برش و پانچ ورق
– کاموایر کمربندی
– چین کن روتاری
– کوره پخت فیلتر تونلی
1
داخلی
3
* دستگاههای عمومی
– دستگاه پرس هیدرولیکی ساده
– دستگاه پرس هیدرولیکی سنگین (فورج)
– سورتر
1
1
1
داخلی
– برآورد نیروی انسانی مورد نیاز
ردیف
تخصص
تحصیلات
تعداد
1
مدیر طرح
لیسا نس
1
2
کارشناس تولید
لیسانس
1
3
اداری،پشتیبانی
دیپلم – تکنسین
2
4
حسابدار
"
1
5
اپراتور دستگاه
دیپلم
3
6
نگهبان،آبدارچی
"
2
7
راننده
"
2
8
کارگر ساده
تا دیپلم
6
جمع
18
– محاسبه زیر بنا ومساحت مورد نیاز
اختصاص فضای مناسب و کافی جهت امور تولیدی و تجهیزات کارخانه وسهولت تردد و جابجایی کارکنان ومواد حائز اهمیت میباشد.لذا مساحت مربوط به هر یک از قسمتهای واحد تولیدی شامل سالن تولید،انبارها،تاسیسات،آزمایشگاه،ساختمانهای اداری وغیر تولیدی وزمین ومحوطه در این قسمت زیر برآورد می گردد.
– محاسبه سالن تولید:
برای محاسبه سالن تولید ، ابتدا فضای استاندارد دستگاهها با مراجعه به کاتالوگها استخراج، سپس با توجه به خصوصیات کاری هر تجهیز ،فضای مورد نیاز جهت مواد اولیه و محصول خروجی آن محاسبه شده و به مساحت اولیه اضا فه می گردد.
– محاسبه انبار ها
با در نظر گرفتن ،مصرف سالیانه مواد اولیه،تولید سالیانه ، زاویه قرار هر یک و وزن آنها مساحت هر انبار برای ذخیره یک ماه تعیین می گردد.
نام بنا
مقدار
واحد
سالن تولید
450
متر مربع
انبار مواد اولیه
200
"
انبار محصول
200
"
ساختمان اداری
100
"
ساختمان نگهبانی
50
"
سایر
0
"
جمع
1000
"
– برآورد مواد اولیه
ردیف
نام مواد اولیه
مصرف سالیانه
واحد
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
ورق استیل C.R&Oil BG
توری فلزی جاذب
کاغذ
پلی اورتان
فنر
رنگ
کارتن بسته بندی فیلتر هوا
جعبه بسته بندی فیلتر روغن
چاپ خورده
کارتن بسته بندی فیلتر روغن
کیسه پلاستیک بسته بندی
380
1500000
5.3
14
1500000
30
5500
1500000
54000
1900000
تن
عدد
تن
تن
عدد
کیلو
عدد
عدد
عدد
عدد
– تجهیزات و تاسیسات عمومی وانرژی مصرفی سالیانه
عنوان
شرح
برق رسانی
شبکه داخلی، سه فاز 50kw
آب رسانی
" " و حق انشعاب
سوخت رسانی
" " ، " " و مخازن ذخیره
وسایل گرمایش وسرمایش وایمنی
بخاری،کولر، کپسول اکسیژن ،کمکهای اولیه
ارتباطی
تلفن ثابت 3 خط،همراه 2 خط
اطفاء حریق
کپسول و شیلنگ آتش نشانی
– انرژی مصرفی سالیانه
شرح
واحد
مصرف روزانه
مصرف سالانه
آب مصرفی
M3
5
1500
برق مصرفی
kwh
17
5000
سوخت
مصرفی
گازوئیل
lit
0
.
گاز
M3
34
10000
بنزین
lit
30
9000
فصل سوم
بررسی اقتصادی و
بازار محصول
وضعیت مصرف محصول:
وضعیت تولید خودرو عمده نقشی است که میتواند تعیین کننده نیاز کشور به فیلترهای هوا و روغن محسوب شود . برای مشخص شدن وضعیت نرخ رشد بازار مصرف این کالا کافی است با توجه به نرخ رشد بازار تولید ماشین های سبک و سنگین در کشور مختصری دقت نمود.
عمده مصرف کننده گان فیلتر، ماشینهای نیمه سنگین و سنگین کشور هستند. تولید خودروهای تجاری و سنگین در ایران در 11 ماه سال 1384 به 142 هزار و 230 دستگاه رسید. البته با این حال تولید این خودروها در ایران به نسبت سال گذشته که 105 هزار دستگاه بود ، افزایش یافته است. در این مدت تولید اتوبوس به 1919 دستگاه رسید.
از این محصول در سال گذشته در همین مدت بیش از 3 هزار و 940 دستگاه تولید شده بود. این در حالی است که در سال گذشته، (1385 ) دولت برای خرید 6 هزار و 940 دستگاه اتوبوس مطابق استاندارد های ملی کمک بلا عوض کرده است.
در سال گذشته 32 هزاردستگاه کامیون تولید شده است. بر اساس آخرین آمار وزارت صنایع و معادن ، شرکت ارس خودرو دیزل در 9 ماهه سال گذشته 298 دستگاه کامیون کشنده و 200 دستگاه کامیون کمپرسی و 214 کامیون M11 و 58 کامیونت M6 تولید کرده است.
در همین مدت شرکت سایپا دیزل با تولید 11 هزار و 469 دستگاه کامیون برای نخستین بار از رقیب خود (ایران خود رو دیزل) عقب افتاد. این شرکت به ترتیب در هشت ماه نخست سال گذشته، 1515کامیون بادسان ، 1942 کامیون ولو FH 124*2 ، 4965 کامیون ولو FH126*4 ،743 کامیون ولو NH12 ، 938 کامیون میدلام،539 کامیون ولو FM9 4*2 و 827 کامیون ولو FM9 6*2 تولید کرده است.
شرکت ایران خودرو دیزل نیز در در همین مدت 12 هزار و 259 دستگاه کامیون تولید کرده است . همچنین شرکت زامیاد به ترتیب 516 کامیون ایویکوکشنده، 932 کامیون ایویکو و 76 کامیون کارگو تولید کرده است. گروه بهمن و تراکتور سازی نیز به ترتیب 1586 و 300 دستگاه کامیون ایسوزو و کامیونت آذرخش تولید کرده اند.
شرکت کاریزان خودرو که به تازگی به جمع تولید کننده گان کامیون پیوسته است نیز 540 کامیون K106 و 50 کامیون K108 تولید کرده است و این در حالی است که در 11 ماه سال گذشته تولید وانت به 110 هزار و 411 دستگاه رسیده است. در همین مدت 56 هزار و 331 وانت پیکان و 41 هزار و 486 وانت نیسان زامیاد و همچنین 980 مینی بوس نیز تولی شده است.
با افزودن سالانه 10- 15 درصد به میزان تولید کارخانجات مذکور و احتساب آنها در آمارها میتوان به نتیجه مطلوبتری دست یافت.
آمار و ارقام تولیدات ماشینهای سبک را نیز که به مجموعه فعالیت های فوق بیافزائیم ،میتوان پیش بینی نسبتا دقیق از وضعیت مصرف این کالا بدست آورد.
شایان ذکر است بر اساس میزان شدت فعالیت و محیطی که خودرو مورد بهره برداری قرار میگیرد در ماشین های سنگین ،17 فیلتر روغن و 9 فیلتر هوا در سال برای هر خودرو مورد احتیاج است. این در حالی است که در ماشین های سبک و سواری 6 فیلتر روغن و 5 فیلتر هوا در سال برای خودرو تعویض شده و مجددا جایگزین می گردد.
وضعیت تولید محصول:
تولید کنندگان متعدد این محصول در سطح کشور ، وضعیت تولید متفاوت و متنوع را گزارش می کنند .آمار وارقام نشان می دهند ، ظرفیت تولیدی این محصول در سطح کشور در حال حاضر می بایست برای 137 واحد تولیدی 55750000 عدد فیلتر هوا و روغن باشد . اما با مراجعه به مجموعه های تولید کننده متوجه می شویم صرفا در حدود 75% از واحد های فعال بوده و واحد های فعال نیز صرفا معادل 60% ظرفیت اعلام کرده خود قادر به تولید و ارائه محصول به بازار هستند .
بنابراین می توان اظهار داشت ظرفیت تولیدی کشور در ارتباط با تولید این محصول ، همچنین تکنولوژی های مورد استفاده برای تولید محصولات دقیق و حساس ، می توان محدوده خودروهای فعال در سطح کشور را پوشش دهد . اما نرخ رشد متوسط بازار مصرف این محصول در حدود 50% باشد نیاز به این محصول در سالهای آتی بالغ بر 27875000 عدد فیلتر روغن و هوا خواهد بود . انتخاب ظرفیت این واحد تولیدی حدود 10% از ظرفیت بازار پیشبینی شده فوق را پوشش خواهد داد .
تعداد جوازهای تا سیس صادره و ظرفیت تولید :
1- استان :
فیلتر هوا : 3 واحد ( 1 واحد به ظرفیت : 300 تن + 2 واحد به ظرفیت : 1060000 عدد)
فیلتر روغن :3 واحد( 1 " " : 150 تن + 2 " " : 2820000" )
2- کشور :
فیلتر هوا : 352 واحد( 112 واحد به ظر فیت : 2361102 تن + 240 واحد به ظرفیت :
160019450 عدد )
فیلتر روغن : 177 واحد ( 47 واحد به ظرفیت: 227557 تن + 130 واحد به ظرفیت:
1694174075 عدد ).
تعداد واحدهای فعال و ظرفیت تولید :
1- استان :
در استان خراسان شمالی هیچ واحد فعال تولید فیلتر وجود ندارد.
2- کشور:
فیلتر هوا : 174 واحد : ( 24 واحد به ظرفیت : 3492 تن + 150 واحد به ظرفیت :
52789432 عدد )
فیلتر روغن : 89 واحد ( 10 واحد به ظرفیت : 3157 تن + 79 واحد به ظرفیت : 39115610 عدد )
بررسی مالی
1- محل اجرای طرح
2- مشخصات متقاضی
نام ونام خانوادگی
نام پدر
ش. ش
تحصیلات
تجربه
3- نوع و هزینه محصولات تولیدی
ردیف
نام محصول
میزان تولید سالیانه
قیمت واحد(ریال)
قیمت فروش
(هزارریال)
1
فیلتر هوا
320000
9500
3040000
2
فیلتر روغن
1500000
13500
20250000
جمع
23290000
1- زمین
مساحت m2
قیمت واحد (ریال)
قیمت کل (م.ر)
3000
80.0000
240
2- محوطه سازی
ردیف
شرح کار
مقدار کار
قیمت واحد (ریال)
کل هزینه (هزار ریال)
1
تسطیح و خاک برداری
3000 متر مربع
10,000
30000
2
حصارکشی (دیوار با ارتفاع 2/5 متر)
250 متر
350,000
87500
3
جدول گذاری
250 متر
150000
37500
4
خیابان کشی و آسفالت
250 متر مربع
300000
75000
5
پارکینگ
0
0
0
6
فضای سبز
200مترمربع
200,000
4000
7
روشنایی
200
200,000
40,000
8
سایر
0
0
0
جمع
274000
3- ساختمان سازی وا بنیه
ردیف
شرح
مقدار
واحد
قیمت واحد(ریال)
کل هزینه (هز.ر)
1
سالن تولید
450
مترمربع
1300000
585000
2
انبار مواد اولیه
200
متر مربع
1200000
240000
3
انبار محصول
200
متر مربع
1200000
240000
4
ساختمان اداری
100
مترمربع
1200000
120000
5
ساختمان نگهبانی و سرایداری
50
متر مربع
1200000
60000
6
سایر
0
مترمربع
0
0
جمع
1245000
7-تجهیزات و ماشین آلات خط تولید
ردیف
نام ما شین آلات
تعداد
قیمت(هزار ریال)
1
* خط تولید فیلتر روغن
– دستگاه چین کن را بولسکی
– دستگاه Relief valve welder
– دستگاه Seaming cap welder
– دستگاه بخیه کن اتوماتیک
– پرینتر اتوماتیک چاپ سیلک
– دستگاه نوار کن اتوماتیک
– دستگاه سوراخ کن ورق
– دستگاه تست
– خط رنگ اتوماتیک
1
1200.000
2
* خط تولید فیلتر هوا
– دستگاه فرم دهی پلی اورتان
– دستگاه پانچ با یک دست قالب
– دستگاه برش و پانچ ورق
– کاموایر کمربندی
– چین کن روتاری
– کوره پخت فیلتر تونلی
1
1000.000
3
* دستگاههای عمومی
– دستگاه پرس هیدرولیکی ساده
– دستگاه پرس هیدرولیکی سنگین (فورج)
– سورتر
1
1
1
120.000
140.000
20.000
هزینه نصب و راه اندازی 3% قیمت تجهیزات
100.000
جمع
2580.000
8- وسایل دفتری و آزمایشگاهی
ردیف
شرح
تعداد
قیمت واحد(ریال)
قیمت کل(هزار ریال)
1
کامپیوتر و متعلقات
2
6000000
12000
2
میز اداری و متعلقات
3
800000
2400
3
کمد وبوفه
2
700000
1400
4
ملزومات اداری
–
500
5
سایر موارد
500
جمع
17000
9- تاسیسات عمومی و تجهیزات
عنوان
شرح و توضیحات
قیمت (هزار ریال)
برق رسانی
شبکه داخلی و حق انشعاب 50kw
100.000
آب رسانی
شبکه داخلی و حق انشعاب آب
35,000
سوخت رسانی
حق انشعاب ، شبکه داخلی و مخازن ذخیره سوخت
25,000
وسایل گرمایش و سرمایش و ایمنی
بخاری-کولر-کپسول اکسیژن-کمکهای اولیه
15,000
ارتباطی
تلفن ثابت 2 خط و همراه2 خط
9,000
اطفا حریق
کپسول و شیلنگ آتش نشانی
3,000
سایر
5000
جمع کل
192000
10- وسایل حمل نقل خارج کارخانه
ردیف
شرح وسایل
وضعیت دارای
مشخصات فنی
تعداد
قیمت واحد (هزارریال)
قیمت کل (هزار ریال)
1
وانت بار
مورد نیاز
وانت
1
60000
60.000
2
لیفتراک
مورد نیاز
0
2
160000
320.000
جمع کل
380.000
11- مواد اولیه
ردیف
نام مواد اولیه
مصرف سالیانه
واحد
ارزش واحد
(متغیر)
قیمت کل(هزار ریال)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
ورق استیل C.R&Oil B
توری فلزی جاذب
کاغذ
پلی اورتان
فنر
رنگ
کارتن بسته بندی فیلتر هوا
جعبه بسته بندی فیلتر روغن چاپ خورده
کارتن بسته بندی فیلتر روغن
کیسه پلاستیک بسته بندی
200
1500000
5.3
14
1500000
30
11000
1500.000
54000
1900.000
تن
عدد
تن
تن
عدد
کیلو
عدد
عدد
عدد
عدد
60.000 (هز.ر)
150ریال
82500 (هز. ر)
20.000 "
300ریال
50 (هز . ر)
750 ریال
2500 "
1250 ریال
50 ریال
12.000.000
225.000
437.250
280.000
450000
1.500
8.250
3.750.000
67.500
95.000
جمع
17314500
12- برآورد هزینه استهلاک
شرح
ارزش دارایی (هزار ریال)
درصد
هزینه استهلاک سا لیانه (هزار ریال)
محوطه سازی
274000
5%
13700
ساختمان
1245000
5%
62250
ماشین آلات و تجهیزات
2580.000
10%
258000
تاسیسات
192000
10%
19200
وسایل حمل و نقل
240.000
10%
24000
وسایل دفتری وآزمایشگاهی
17000
10%
1700
پیش بینی نشده(1% بالا)
45480
10%
4548
جمع کل
383398
13- برآورد هزینه آب و برق مصرفی
شرح
واحد
مصرف روزانه
مصرف سالانه
هزینه واحد(ریال)
هزینه کل(هزار ریال)
آب مصرفی
مترمکعب
5
1500
300
450
برق مصرفی
کیلووات
17
25200
300
7560
سوخت مصرفی
گازوئیل
لیتر
0
0
160
0
گاز
مترمکعب
34
10.000
180
340
بنزین
لیتر
30
9000
1,000
9000
جمع
17350
14-برآورد حقوق و دستمزد نیروی انسانی
ردیف
نیروی انسانی مورد نیاز
تخصص و میزان تحصیلات
تعداد
متوسط حقوق ماهیانه (ریال)
جمع حقوق سالیانه(هزار ریال)
1
مدیر طرح
لیسانس
1
3,500,000
42,000
3
کارشناس تولید
لیسانس
1
3,000,000
36,000
4
کارمند اداری ، پشتیبانی ،حسابدار
دیپلم تا لیسانس
2
2,000,000
48000
5
کارگر ماهر
دیپلم
2
2,000,000
48000
6
کارگر ساده
زیر دیپلم
5
1,800,000
108000
7
راننده
زیر دیپلم
2
2,000,000
48000
8
نگهبان و سرایدار و آبدارچی
زیر دیپلم
2
1,800,000
43200
جمع
15
0
مزایا و حق بیمه کارفرما در سال به میزان 23% کل حقوق سالیانه پرسنل
85836
جمع کل
459036
15- برآورد هزینه تعمیرات و نگهداری
شرح
درصد
مبلغ (هزار ریال)
زمین
2%
4800
محوطه سازی
2%
5480
ساختمان
2%
24900
ماشین آلات و تجهیزات
5%
129000
وسایل دفتری و آزمایشگاهی
2%
340
تاسیسات
5%
9600
وسایل حمل و نقل
10%
38000
پیش بینی نشده(5%اقلام بالا)
9900
جمع کل
222026
16- برآورد سرمایه ثابت
الف: هزینه های سرمایه ای:
شرح
مبلغ (هزار ریال)
زمین
240.000
محوطه سازی
274000
ساختمان
1245000
ماشین آلات و تجهیزات
2580.000
وسایل دفتری و آزمایشگاهی
17000
تاسیسات
192000
وسایل حمل و نقل
380.000
پیش بینی نشده(5%اقلام بالا)
239400
جمع کل
5167400
ب- هزینه های قبل از بهره برداری
شرح
مبلغ (هزار ریال)
هزینه های تهیه طرح، مشاوره، اخذ مجوز، حق ثبت قراراداد بانکی (1% هزینه سرمایه ای)
51674
هزینه آموزس پرسنل (1% کل حقوق سالانه)
20950
هزینه های راه اندازی و تولید آزمایشی
210.000
جمع
282624
سرمایه ثابت = 5450025 هزار ریال
(مجموع هزینه های سرمایه ای و هزینه قبل از بهره برداری)
17- برآورد سرمایه در گردش
عنوان
شرح
مبلغ (هزار ریال)
مواد اولیه و بسته بندی
مدت 1 ماه مواد اولیه
1442875
حقوق و دستمزد
2 ماه حقوق و مزایا
76506
تنخواه گردان
1 ماه هزینه انرژی و تعمیرات و نگهداری
19948
جمع
1539329
18- نحوه سرمایه گذاری
شرح
سهم متقاضی
تسهیلات بانکی
جمع(هزار ریال)
مبلغ
درصد
مبلغ
درصد
سرمایه ثابت
1253506
23%
4196519
77%
5450025
سرمایه در گردش
892811
58%
646518
42%
1539329
جمع کل سرمایه گذاری
2146317
31%
4843037
69%
6989354
19- هزینه های تولید سالیانه
شرح
مبلغ(هزار ریال)
هزینه مواد اولیه و بسته بندی
17314500
هزینه حقوق و دستمزد
459036
هزینه انرژی (آب ، برق، سوخت)
17350
هزینه نگهداری و تعمیرات
222026
هزینه پیش بینی نشده تولید (5 درصد اقلام بالا)
603728
هزینه اداری فروش(1% اقلام بالا)
126783
هزینه تسهیلات مالی (2% مقدار وام سرمایه ثابت)
839030
هزینه بیمه کارخانه (دو هزارم سرمایه ثابت)
10900
هزینه استهلاک
383398
هزینه استهلاک قبل از بهره برداری (20% هزینه های قبل از بهره برداری)
56525
جمع کل
20033276
20- قیمت تمام شده محصول
قیمت تمام شده محصول = ظرفیت تولید سالیانه / جمع هزینه های تولید سالیا نه =
11355 ریال برای محصول اصلی (فیلتر روغن) و7950 ریال برای فیلتر هوا (هزینه ها تفکیک گردید).
21- میانگین قیمت فروش : در جدول شماره 3 به تفکیک آمده است .
22- محاسبه نقطه سر به سر
شرح هزینه
هزینه متغیر
هزینه ثابت
هزینه کل(هزلر ریال)
مقدار
درصد
مقدار
درصد
مواد اولیه و بسته بندی
17314500
100%
0
0%
17314500
حقوق و دستمزد
114759
25%
344277
75%
459036
هزینه انرژی
13880
80%
3470
20%
17350
تعمیرات
166520
75%
55507
25%
222026
پیش بینی نشده
482982
80%
120746
20%
603728
اداری و فروش
0
0%
126783
100%
126783
هزینه تسهیلات مالی
0
0%
839330
100%
839330
بیمه کارخانه
0
0%
10900
100%
10900
هزینه استهلاک
0
0%
817823
100%
383398
استهلاک قبل از بهره برداری
0
0%
56525
100%
56525
جمع هزینه های تولیدی
18092641
2375361
20468002
درصد در نقطه سر به سر = 45 %
هزینه های تولید و مقدار تولید بر اساس 100% ظرفیت محاسبه گر دیده است. در صورتیکه پیش بینی می شود در سال اول معادل 25% ظرفیت،سال دوم معادل 40% ظرفیت،سال سوم معادل 70% ظرفیت وسال چهارم به بعد به ظرفیت اسمی برسد.
23- سرمایه: (هزار ریال)
ثابت: 5450025
در گردش: 1539329
24- سود وزیان ویژه
سود و زیان ویژه = 3256724
ارزش ا فزوده ناخالص 5736124
ارزش ا فزوده خالص 5070102
نسبت افزوده ناخالص به فروش 25
نسبت ا فزوده خالص به فروش 22
نسبت ا فزوده خالص به سرمایه گذاری کل 72%
26- سرمایه ثابت سرانه:
302779
27- کل سرمایه گذاری سرانه:
388297
28- نرخ بازدهی سرمایه:
46%
29- دوره برگشت سرمایه: 2.1
– برآورد هزینه های سرمایه گذاری طرح
ردیف
شرح هزینه های سرمایه گذاری
انجام شده
هزینه های باقی مانده
جمع کل(هزار ریال)
شرکت(هزار ریال)
بانک(هزار ریال)
شرکت(هزار ریال)
بانک(هزار ریال)
1
زمین
0
0
240.000
0
240.000
2
محوطه سازی
0
0
274.000
0
274.000
3
ساختمان
0
0
0
1245.000
1245.000
4
ماشین آلات و تجهیزات
0
0
0
2580.000
2580.000
5
تاسیسات
0
0
0
192.000
192.000
6
ابزار و تجهیزات دفتری و آزمایشگاهی
0
0
17000
0
17000
9
وسائط نقلیه
0
0
380.000
0
380.000
11
هزینه های قبل از بهره برداری
0
0
282.624
0
282.624
12
هزینه های پیش بینی نشده
0
0
239.400
0
239.400
جمع هزینه های ثابت
0
0
1433025
4017.000
5450.025
سرمایه در گردش
0
0
892811
646518
1539329
جمع کل هزینه های سرمایه گذاری
0
0
2325836
4663518
6989354
42