تارا فایل

طبقه بندی انواع تکنولوژی


بسمه تعالی
انواع تکنولوژی ها را طبقه بندی نموده وبرای هر مورد پروسه کاروتعاریف ومثال بیان نمایید؟

تعریف:
تکنولوژی را می توان تمام دانش، محصولات ،فرایند ،ابزارها ،روش ها و سیستم هایی تعریف کرد که در جهت خلق وساخت کالاها و ارائه خدمات بکار گرفته می شوند .تکنولوژی در دیدگاه تجاری ،کاتالیستی است که تولید ثروت می کند .فناوری ها طیف وسیعی دارند و از ساده ترین تا پیچیده ترین آنها در زندگی روزمره و یا فعالیت های خاص استفاده می شوند.فناوری را می توان با رویکرد های متفاوتی طبقه بندی کرد که هر نوع طبقه بندی کارکردهای مربوط به خود را دارد.برخی از آنها عبارتند از :طبقه بندی با رویکرد دوره عمر، طبقه بندی با رویکرد سطح ،طبقه بندی براساس مبدافناوری و…ذیلا به یک طبقه بندی از انواع تکنولوژی ها می پردازیم.

1-NEW TECHNOLOGYتکنولوژی جدید
هرنوع ازتکنولوژی جدیدا تولیدیااجرا شده ای است ،که اثری بارز و مشخص برروش تولید کالاها یا ارائه خدمات ،توسط یک شرکت دارد .یک نرم افزار کامپیوتری جدید برای ترسم نقشه های مهندسی که می تواند جایگزین طراحی دستی شود،نمونه ای از تکنولوژی جدید است .نمونه ای دیگر یک وب سایت اینترنتی است که برای بازاریابی محصولات طراحی شده است .لزومی ندارد که تکنولوژی جدید برای دنیا جدید باشد بلکه همینقدر که برای شرکت جدیدباشد کافی است. هنگامی که یک تکنولوژی اولین بار در یک موقعیت جدید استفاده شود در دسته تکنولوژی های جدید طبقه بندی می گردد.

2-EMERGING TECHNOLOGYتکنولوژی نوظهور
هر نوع تکنولوژی است که هنوز به طور کامل تجاری و به بازار عرضه نشده است .اما ظرف حدود 5سال آینده اینچنین خواهد شد.نمونه هایی از تکنولوژی نوظهور عبارتند از مهندسی ژنتیک نانوتکنولوژی ابررسانایی . این تکنولوژی ها می توانند موجب بروز تغییراتی بزرگ در نهادهای اجتماعی و درخود اجتماع شوند. تکنولوژی های نوظهور صنایع جدید خلق می کنند و ممکن است موجب کهنه شدن تکنولوژی های موجود شوند.

3-HIGH TECHNOLOGYتکنولوژی پیشرفته
به تکنولوژی های مدرن یا پیچیده اطلاق می شود و به اصطلاح های تک نامیده می شود. طیف گسترده ای از صنایعی که مشخصات خاص دارند از این تکنولوژی استاده می کنند .می توان گفت شرکت هایی که دارای خصوصیات زیر باشند از تکنولوژی پیشرفته برخوردارند.
– از کارکنان با تحصیلات بالا استفاده می کنند وتعداد زیادی از کارکنان آن را دانشمندان و مهندسان تشکیل می دهند .
– تکنولوژی اش با سرعت بیشتری از دیگر صنایع در حال تغییر است .

– با نوآوری تکنولوژیک رقابت می کند.
– بودجه تحقیق و توسعه آن بالاست یعنی نسبت مخارج R&D آن به فروش 1به 10یا 2برابر میانگین صنعت است .
– می تواند از تکنولوژی برای رشد سریع استفاده کند و با ظهور تکنولوژی رقیب بقایش تهدید می شود .

4-LOW TECHNOLOGYتکنولوژی بسیط
به آن دسته از تکنولوژیهایی گفته می شود که در بخشهای بزرگی از جامعه انسانی گسترده شده اند بسیاری از صنایعی که ویژگیهای زیر را دارند از این تکنولوژی استفاده می کنند.
– از کارکنانی با سطح آموزش یامهارت نسبتا پایین استفاده می کنند.
– از عملیات دستی یا نیمه خودکار استفاده می کنند.
– مخارج تحقیقی آنهاپایین است (زیر میانگین صنعت).

– پایه تکنولوژی مورد استفاده باثبات بوده وچندان تغییر نمیکند .
– محصولات تولید شده عمدتااز نوعی هستند که نیازهای اساسی انسان را تا مین می کنند، مانند خوراک پوشاک مسکن .

5-MEDIUM TECHNOLOGYتکنولوژی متوسط
شامل مجموعه گسترده ای از تکنولوژی هایی است که بین تکنولوژی پیشرفته وبسیط قرارمی گیرد وبه تکنولوژیهایی اطلاق می شود که در مقایسه بادیگر تکنولوژی ها بیشتر وراحت تر تحت تاثیر انتقال تکنولوژی قرار می گیرند ،مانند صنعت خودکار ودیگر کالاهای مصرفی.

6-APPROPRIATE TECHNOLOGYتکنولوژی مناسب
از این واژه برای نشان دادن یک تناسب وهماهنگی خوب ،بین تکنوولوژی مور د استفاده ومنابع لازم برای بهره برداردی بهینه از آن استفاده می شود این تکنولوژی می تواند از هر سطحی باشد بسیط متوسط یاپیشرفته مثلا وقتی زیر ساخت لازم یا کارکنان ماهر وجود ندارند، استفاده از تکنولوژی پیشرفته غیر منطقی است واین مشکلی است که بسیاری از کشورهای در حال توسعه برای وارد کردن تکنولوژی ، از کشورهای صنعتی با آن مواجه هستند. بکار گیر ی سطح مناسبی از تکنولوژی منجر به کارایی بیشتر فرایند تولید می گردد.

7-CODIFIED TECHNOLOGYتکنولوژی کد گذاری شده در مقابلTACIT TECCHNOLOGYتکنولوژی خاموش
تکنولوژی رامی توان حفظ و به نحو موثری میان کاربران منتقل کرد ،در صورتی که به شکلی کد گذاری شده و رمزدار بیان شود .مثلا یک نقشه مهندسی ،یک فرم کد گذاری شده برای بیان شکل بعد و قدرت تحمل یک محصول است و همینطور یک برنامه کامپیوتری نیز ضمن حفظ دانش الگوریتم آن می تواند قابل انتقال باشد. تکنولوژی خاموش ،دانشی است نامدون و نانوشته این تکنولوژی به روشی یکسان برای مردم بیان نمی شود ،بر پایه تجارب استوار بوده فلذا در ذهن سازندگان آن باقی می ماند. از طریق نمایش یا مشاهده، تماس نزدیک ،و تعامل میان منبع و میزبان و برنامه ها و طرح های

شاگردی و کارآموزی ،انتقال می یابد .
تکنولوژی کدگذاری شده این امکان را به مردم می دهد که بدانند چه طور آن تکنولوژی کار می کند ،اما همیشه به آنها نمی گوید که چرا آن تکنولوژی به آن شیوه عمل می کند .مغزافزار می تواند بخشی از دانش پنهان حفظ شده در اذهان طراحان و شکل گرفته براساس تجربیات آنها در ضمن فرایند طراحیشان باشد .انتقال تکنولوژی کدگذاری شده ساده تر ،و انتقال تکنولوژی خاموش دشوارتر زمان بر و کم دقت تر است .ضمن آنکه تسلط و احاطه کامل بر تکنولوژی ،نیازمند درک هر دو نوع دانش آشکار کدگذاری شده و دانش پنهان مستقر است.

جمع بندی
تکنولوژی ها یا فناوری ها طیف گسترده ووسیعی دارند.جهت شناخت بهتر، آنها را به روشهای مختلفی طبقه بندی می کنند که در اینجا به به یک مورد از انها اشاره کردیم .این طبقه بندی ضمن معرفی وشناساندن بهتر انواع تکنولوژی ،یک بینش عمیق تری ازدرک این مفهوم ارایه می کند.لازم به ذکر است که امروزه علیر غم پیشرفت تکنولوژیک، درکناراستفاده از تکنولوژیهای به روز ،بشر در پاره ای ازموارد، همچنان نیازمندبرخی تکنولوژیهای قدیمی نیز می باشد.

مراجع
1-هانس تامهان،مدیریت تکنولوژی ،رضاپور مرتضی وکمالی سید هادی، اول ،تهران ،موسسه خدماتی فرهنگی رسا، 1387
2-طارق خلیل، مدیریت تکنولوژی ،اعرابی سیدمحمد و ایزدی داود ،ششم ،تهران ،دفتر پژوهشهای فرهنگی ،1391
3-طبقه بندی تکنولوژی HTTP://WWW.HAFTPEIKAR.BLOGFA.COM


تعداد صفحات : 14 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود