تارا فایل

شبکه کاریابی کارآفرین


Business Plan
برنامه کسب و کار

مشخصات کلی طرح Cover Page
عنوان طرح: شبکه کاریابی کارآفرین
نام طراح / مسئول اصلی تیم طراحان: شرکت اطلاع رسانی کارآفرین
مدت تخمینی انجام طرح: 12 ماه
وضعیت کسب و کار: نو و بدیع (بدون مشابه داخلی یا خارجی)
میزان سرمایه مورد نیاز برای انجام طرح: 600 میلیون ریال

شرکت اطلاع رسانی کارآفرین

برنامه کسب کار یک صفحه ای (One Page Business Plan):
ایجاد یک شبکه گسترده در سطح آژانس ها و سازمانهای کاریابی و اینترنت جهت ثبت فرصتهای شغلی، نیروهای آماده به کار، معرفی فرصت های شغلی به جستجوگران کار و معرفی نیروهای موردنظر به کارفرمایان چشم انداز این شبکه می باشد رسالت این شبکه پوشش گسترده فرصتهای شغلی و نیروهای آماده کار و حذف نارسایی های اطلاع رسانی گسترده به کارجویان و کارفرمایان و ایجاد بازار پویا و مناسب وکسب درآمد بیشتر جهت فعالان کاریابی در سطح جامعه می باشد.
کاربردهای این طرح به قرار ذیل می باشد:
1) امکان استفاده فرصتهای شغلی و نیروهای آماده به کار آژانس های کاریابی از خدمات همدیگر.
2) امکان معرفی نیروی آماده به کار ثبت شده در آژانس کاریابی A توسط آژانس کاریابی B همچنین فرصتهای شغلی همدیگر.
3) امکان جستجوی فرصتهای شغلی و نیروهای آماده به کار توسط پایگاه اینترنت و معرفی جستجوگر به آژانس کاریابی مربوطه یا آژانس های طرف قرارداد .
4) استفاده بهینه و حداکثر استفاده از اطلاعات موجود فرصتها و نیروهای ثبت شده در تمام آژانس های کاریابی
هدف)ایجاد یک پایگاه داده که توسط clientها و پایگاههای اینترنتی استفاده می گردد.

آژانس کاریابی A نرم افزار کاربردی
ثبت و جستجو

پایگاه داده محتوی
فرصتهای شغلی و نیروهای آماده به کار می باشد
در پایان سال باید به چه نقاطی از اجرای پروژه رسید؟
الف) ایجاد یک بانک اطلاعاتی با plat form، SQL یا oracle بر روی یک سرور win.
ب) ایجاد یک نرم افزار با plat form، windows، با استفاده از یکی از زبانهای برنامه نویسی مانند Delphi یا VB
ج) ایجاد حداقل یک پایگاه اینترنتی جهت جستجو یا وارد کردن اطلاعات در پایگاه اطلاع رسانی
هـ) ایجاد یک بستر شبکه ای ورودی اینترنت جهت تبادل اطلاعات فیمابین اجزای شبکه
د) ایجاد یک نرم افزار مدیریتی بصورت HTML جهت ایجاد دسترسی آژانس های کاریابی و مدیریت بر پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خود شبکه و امکان اضافه نمودن سایر پایگاههای اینترنتی جهت ارایه خدمت و امکان affiliation بر روی آنها.
اهداف قابل رسیدگی که قابل اندازه گیری هستند؟
این پروژه در پایان 12 ماه نرم افزار موردنظر، پایگاه اینترنتی، نرم افزار مدیریتی و پایگاه داده بطور کامل پیاده سازی شبکه گشته و در 2 ماه پایانی بازاریابی شبکه انجام می پذیرد در دوره بازاریابی هدف رسیدن به عضویت حداقل 50 آژانس کاریابی یا تعریف حداقل 5000 فرصت شغلی و مشخصات کارجو در حال ارایه خدمت بوده و پایگاه اینترنتی آن دارای 1000 عضو رایگان و 100 عضو رسمی باشد.
راهبرد اصلی طرح توسعه شبکه و افزایش تعداد اعضای اصلی (آژانس های کاریابی) می باشد در این میدان با عرضه نرم افزار آژانس کاریابی بصورت رایگان بطوریکه بصورت offline نیز ارایه خدمت می نماید اولین قدمهای بازاریابی را برداشته تا علاقه کاربران را جهت استفاده از شبکه افزایش دهد.
برنامه های اصلی طرح جهت پیاده سازی و توسعه شبکه:
1) شناخت کامل خدمت، تحلیل و پیاده سازی
2) ارایه نرم افزار آژانس های کاریابی (ارایه بصورت pilot)
3) پیاده سازی پایگاه اینترنتی و مدیریت سایر پایگاهها
4) معرفی پایگاه اینترنتی در سطح جامعه اطلاعاتی و معرفی به سایر پایگاهها جهت affiliate
ارایه خدمات فوق توسط مجری با هزینه مجری و شرکا و با کمک استفاده از تسهیلات و در طرحی موفق در e-services ارایه خواهد شد.

2 – فهرست مطالب (Table Of Contents)

ردیف
موضوع

3
خلاصه مدیریتی
6
4
تشریح کسب و کار (Business Description)
11
4-1
توصیف خدمت شامل: ایده، نوآوری، توان ها و فرصت های ایجاد کسب و کار، قابلیت تجاری شدن
11
4-2
اندازه کسب و کار
13
4-3
تجهیزات اداری و کارکنان مورد نیاز
13
5
تحلیل بازار (Market Analysis)
14
5-1
تحلیل صنعت (آینده این کسب و کار، رقبای این کسب و کار)
14
5-2
مطالعه و تحقیق بازار (بخش بندی بازار، توان بازار، نوع مشتری)
14
5-3
برنامه ریزی بازار (راهبرد های قیمت گذاری، راهبردهای توزیع و تبلیغات، آینده محصول)
15
6
ارزیابی خطرپذیری (Risk Evaluation)
17
6-1
نقاط ضعف کسب و کار
17
6-2
ارزیابی خطرپذیری در ارتباط با فنّاوری و شرایط جدید
17
7
ساختار / برنامه سازمانی (Organizational Plan / Chart)
19
7-1
شکل مالکیت (نوع طرح، نحوه و میزان سرمایه گذاری شرکاء)
19
7-2
معرفی شرکا، تیم کاری و حوزه اختیارات
19
8
برنامه اجرایی (Implementation Plan)
20
8-1
فرآیند تولید محصول / ارائه خدمات
20
8-2
محل اجراء
8-3 تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز
20
8-4
تامین کنندگان مواد اولیه
20
9
برنامه ریزی مالی (Financial Plan)
21
9-1
پیش بینی حساب سود و زیان
21
9-2
پیش بینی ترازنامه
21
9-3
پیش بینی جریان نقدینگی
21
9-4
تحلیل نقطه سر به سر
21
9-5
منابع تامین و کاربرد سرمایه
21

3 – خلاصه مدیریتی (Executive Summery)
ایجاد یک شبکه گسترده در سطح آژانس ها و سازمانهای کاریابی و اینترنت جهت ثبت فرصتهای شغلی، نیروهای آماده به کار، معرفی فرصت های شغلی به جستجوگران کار و معرفی نیروهای موردنظر به کارفرمایان چشم انداز این شبکه می باشد رسالت این شبکه پوشش گسترده فرصتهای شغلی و نیروهای آماده کار و حذف نارسایی های اطلاع رسانی گسترده به کارجویان و کارفرمایان و ایجاد بازار پویا و مناسب وکسب درآمد بیشتر جهت فعالان کاریابی در سطح جامع می باشد.
کاربردهای این طرح به قرار ذیل می باشد:
امکان استفاده اطلاعات آژانسهاس کاریابی از همدیگر، امکان جستجو آژانسهای کاریابی در وبگاه اینترنتی،
هدف)ایجاد یک پایگاه داده که توسط clientها و پایگاههای اینترنتی استفاده می گردد.

آژانس کاریابی A نرم افزار کاربردی
ثبت و جستجو

پایگاه داده محتوی
فرصتهای شغلی و نیروهای آماده به کار می باشد
در پایان سال باید به این نقاط از اجرای پروژه رسیده باشیم.
ایجاد یک بانک اطلاعاتی، نرم افزار ویژه آژانسهای کاریابی، یک پایگاه اینترنتی، نرم افزار مدیریتی، امکان ارایه خدمت به سایر وبگاهها بصورتaffiliation.
اهداف قابل رسیدگی که قابل اندازه گیری هستند؟
این پروژه در پایان 12 ماه، نرم افزار موردنظر، پایگاه اینترنتی، نرم افزار مدیریتی و پایگاه داده بطور کامل پیاده سازی شبکه گشته و در 2 ماه پایانی بازاریابی شبکه انجام می پذیرد و در دوره بازاریابی هدف رسیدن به عضویت حداقل 50 آژانس کاریابی یا تعریف حداقل 5000 فرصت شغلی و مشخصات کارجو در حال ارایه خدمت بوده و پایگاه اینترنتی آن دارای 1000 عضو رایگان و 100 عضو رسمی باشد.
در این ایده سعی گردیده است با پوشش دادن فنّاوری اطلاعات فیمابین آژانس های کاریابی فرصت ها و امکانات همدیگر را سهیم نموده تا حداکثر بهره وری را از امکانات همدیگر داشته باشند. این نوآوری از تمام توان و فرصتهای دفاتر کاریابی استفاده کرده تا باعث افزایش کسب و کار آنها شود در گذشته پایگاههای اینترنتی زیاد جهت جستجوی شغل بوجود آمده اند اما بدلیل اینکه تولید درآمد را برای صاحبان آن نداشته از رونق زیادی برخوردار نیستند و معمولاً در بین کاربران رشد نداشته است همچنین کارجویان و کارفرمایانی که دسترسی به اینترنت نداشته اند نیز از این فهرست خارج می باشند. نرم افزار دارای دو نوع خدمت می باشد.
1) نسخه طلایی که هر دو خدمت online و offline را ارایه می نماید و بفروش می رسد
2) نسخه نقره ای که فقط خدمت online را ارایه می نماید و رایگان عرضه می شود.
روند جابجایی اطلاعات در شبکه:
کارجو و کارفرما جهت دسترسی به کار موردنظر به آژانس کاریابی A مراجعه می نماید و اطلاعات موردنظر در نرم افزار آژانس ثبت می گردد در صورت موجود بودن انتظار درخواست کننده معرفی های لازم صورت می گیرد در غیر اینصورت نرم افزار درخواست موردنظر را در شبکه جستجو می نماید در صورت موجود بودن خواسته در شبکه طبق قرارداد فیمابین آژانس های کاریابی باهمدیگر درخواست موردنظر معرفی می گردد سپس آژانس های طرف در شبکه با تناسب و ضریب قبلی (جهت حق الزحمه همدیگر) بستانکار و بدهکار می گردند. در غیراینصورت اطلاعات در شبکه ثبت می گردد تا در صورت جستجوی اولین درخواست با شرایط موردنظر توسط خود آژانس یا آژانس کاریابی همکار طبق روند گذشته اقدام می گردد نوع کسب و کار این خدمت بصورت B2B می باشد اما جهت حذف زمان و انرژی کارجویان و کارفرمایان امکان جستجو در پایگاه اطلاعات بصورت اینترنتی نیز فراهم گردیده است و پس از یافتن خواسته موردنظر معرفی لازم به آژانس های طرف قرارداد شبکه انجام می پذیرد البته نوعی از تجارت B2C نیز در پایگاه اطلاع رسانی نیز گنجانده شده است بدین صورت که کارفرمایان و کارجویانی که مستقیماً پایگاه اینترنتی خواسته خود را ثبت نموده اند در صورت درخواست کارفرما یا کارجو از طریق پایگاه اینترنتی هزینه ای را بطور مستقیم جهت دریافت اطلاعات از طریق اینترنت پرداخت می نمایند. و در صورتیکه آژانس کاریابی کارجو یا فرصت شغلی موردنظر را توسط پایگاه اینترنتی دریافت نمایند هزینه ای را به پایگاه اینترنتی (شبکه) پرداخت می نماید نحوه کسب درآمد شبکه بجز موردی که در بالا ثبت شد به ازاء هر تراکنش انجام شده توسط شبکه حق العملکاری خود را از آژانس های طرف قرارداد خواهند گرفت.

اندازه کسب و کار
در سال حدود 700 هزار نفر در سامانه تراکنش خواهند داشت.
اما ارایه خدمت به این شیوه در کشور اجرا نگردیده است این شیوه فعلاً در کشور دارای رقیب نمی باشد اما ارایه خدمت بصورت اینترنتی قبلاً وجود داشته و چنین پایگاه اینترنتی در حال ارایه خدمت می باشد اما همانطور که در گذشته ذکر شد بدلیل عدم وجود بستر e-payment در کشور پایگاه های اینترنتی جز استفاده از تبلیغات محلی درآمد ندارند لذا نبود توجیه اقتصادی مانع رشد یک خدمت می گردد لذا رقبای قبلی بدلیل اینکه توجه اقتصادی از ارایه خدمتشان وجود ندارد از قدرت پایینی برخوردار می باشند البته استفاده از یک پایگاه داده متمرکز در سامانه دولتی وجود دارد اما استفاده از این خدمت فقط مخصوص خود سازمان می باشد و فعلاً فراگیر نشده است اما قدرت معرفی سریع کارجو و کارفرما را نداشته و معمولاً کاربرگ هایی از تکمیل و ورود در پایگاه داده پس از گذشت یکسال به طرفین معرفی می گردند که این کندی در معرفی کارفرما و کارجو به همدیگر مانع از استفاده فراگیر خواهد شد.
این بازار به دو بخش عمده تقسیم می گردد.
1) استفاده آژانسهای کاریابی از شبکه
2) کاربرانی که از طریق پایگاههای اینترنتی از شبکه استفاده می نمایند.
این خدمت توانایی پوشش تمام کارجویان و کارفرمایان سطح کشور را دارد همچنین شرکتهایی که نمایندگی کاریابی بین المللی را دارند جهت جذب نیروهای فعال ایرانی یا معرفی کارجویان خارجی را دارند.
چگونگی کسب درآمد جهت مجری؟
1) از محل فروش نرم افزار
2) از محل حق العملکاری ارایه خدمت
آژانسهای کاریابی در ازای معرفی کارجو، کارفرما از طرفین مبلغی را بعنوان حق العملکاری دریافت می نماید اما در صورتی که کارجو یا کارفرما را از طریق شبکه شناخته شود باید مبلغی را بعنوان حق العملکاری به شبکه پرداخت نماید.
مبالغ حق العملکاری
الف) در حقیقت آژانسها به ازاء هر جستجویی که منجر به تراکنش گردد مبلغ 5000 ریال به شبکه بدهکار خواهد شد (per transaction)
ب) در صورتی که آژانس در پایگاه جستجو نماید منجر به نتیجه گردد و این اطلاعات بدست آمده از طریق پایگاههای اینترنتی در Data base ثبت شده باشد آژانس مبلغ 20000 ریال به شبکه بدهکار خواهد شد شایان ذکر است اگر اطلاعات ثبت شده از طریق سایر پایگاههای اینترنتی یا وبگاه هایی که خدمت affiliation را ارائه می نمایند ثبت شده باشد %25 مبلغ 20000 ریال متعلق به آنها خواهد شد.
ج) کارفرما یا کارجویی پس از ثبت نام در پایگاه می تواند با پرداخت مبلغ 20000 ریال به ازاء هر رکورد از اطلاعات در پایگاه اطلاعات جستجو نموده و پس از ارسال پیامهایی فیمابین طرفین و انتخاب آنها با کسر مبلغ از محل اعتبار نشانی و تلفن یکدیگر را در اختیار همدیگر قرار دهد.
ارزیابی خطرپذیری (Risk Evaluation)
اجرای این پروژه دارای خطرپذیری های ذیل می باشد.
الف) دخالت مستقیم دولت
ب) عدم گواهینامه های امنیت و تائید هویت
ج) کمبود نقدینگی
شکل مالکیت (نوع طرح، نحوه و میزان سرمایه گذاری شرکاء)
اجرا خصوصی که مبلغ 200 میلیون ریال از محل سر مایه گذاری شخصی و شرکا جدید و مبلغ 400 میلیون ریال از محل اعتبارات دولتی تامین می گردد.
فرآیند تولید محصول / ارائه خدمات
پس از تشکیل تیم کاری و مدیریتی، تیم فنی با شناخت کامل خدمت و با استفاده از مشاوره با کارشناس های مربوطه ساختار اصلی کار را تحلیل اولیه می نمایند و اولین قدم مستندسازی کامل شبکه براساس فنّاوری RUP خواهد بود پس از شناخت کامل شبکه و تحلیل آن پیاده سازی نرم افزار توسط برنامه نویسان شروع خواهد شد و پس از 10 ماه نسخه اولیه نرم افزار، پایگاه اینترنتی، پایگاه مدیرتی و بانک اطلاعاتی آماده ارایه می باشد که بازاریابی آن در 2 ماه بطول خواهد انجامید و اولین مشتریان از شبکه بهره خواهند برد
پیش بینی حساب سود و زیان
پیش بینی می گردد 700 هزار تراکنش در سال توسط شبکه انجام پذیرد که در صورتی که %60 آن از طریق آژانسها و %20 توسط اینترنت و %20 معرفی از طریق اینترنت انجام پذیرد تخمین حجم کل مبلغ درآمد اولیه بازار 7 میلیارد ریال خواهد شد و سهم طرح از کل بازار %50 خواهد بود.
4 – تشریح کسب و کار (Business Description)
4-1- توصیف محصول / خدمت شامل: ایده، نوآوری، توان ها و فرصت های ایجاد کسب و کار، قابلیت تجاری شدن
در این ایده سعی گردیده است با پوشش دادن فنّاوری اطلاعات فیمابین آژانس های کاریابی فرصت ها و امکانات همدیگر را سهیم (share) نموده تا حداکثر بهره وری را از امکانات همدیگر داشته باشند. برای اجرای این سامانه باید حقوق تمام آنها را رعایت نموده و باعث رشد کسب و کار آژانس های کاریابی شود دراین میان مشتریان این دفاتر بدلیل سرعت عمل در دریافت خدمت خشنودتر از گذشته خواهند بود. این نوآوری از تمام توان و فرصتهای دفاتر کاریابی استفاده کرده تا باعث افزایش کسب و کار آنها شود در گذشته پایگاههای اینترنتی زیاد جهت جستجوی شغل بوجود آمده اند اما بدلیل اینکه تولید درآمد را برای صاحبان آن نداشته از رونق زیادی برخوردار نیستند و معمولاً در بین کاربران رشد نداشته است همچنین کارجویان و کارفرمایانی که دسترسی به اینترنت نداشته اند نیز از این فهرست خارج می باشند اما با فراگیری این ایده تقریباً تمام کارجویان و کارفرمایان در این گستره اطلاعات وجود خواهند داشت و بدلیل اینکه استفاده از این پایگاه داده تولید درآمد می نماید قابلیت تجاری شدن را خواهد داشت. در این میان نرم افزار استفاده از شبکه امکان ارایه خدمت بصورت offline را نیز دارد و بسیاری از دفاتر کاریابی که فاقد نرم افزار می باشند می توانند از این نرم افزار رایگان استفاده نمایند. شایان ذکر است نرم افزار دارای دو نوع خدمت می باشد. Offline و online که بفروش می رسد.
3) نسخه طلایی که هر دو خدمت online و offline را ارایه می نماید و بفروش می رسد
4) نسخه نقره ای که فقط خدمت online را ارایه می نماید و رایگان عرضه می شود.
این دو نسخه هیچ تفاوتی ندارد بجز اینکه نسخه طلایی دارای یک Local data bases می باشد که در صورت عدم اتصال به data bases اصلی امکان ارایه خدمت را از محل Local Host دارد اما در Local Host فقط مشتریانی که به آنها مراجعه نموده اند وجود دارد و در صورت برقراری ارتباط اطلاعات پایگاه داده محل با پایگاه داده اصلی sync خواهد شد.
روند جابجایی اطلاعات در شبکه:
کارجو و کارفرما جهت دسترسی به کار موردنظر به آژانس کاریابی A مراجعه می نماید و اطلاعات موردنظر در نرم افزار آژانس ثبت می گردد در صورت موجود بودن انتظار درخواست کننده معرفی های لازم صورت میگیرد در غیراینصورت نرم افزار درخواست موردنظر را در شبکه جستجو می نماید در صورت موجود بودن خواسته در شبکه طبق قرارداد فیمابین آژانس های کاریابی باهمدیگر درخواست موردنظر معرفی می گردد سپس آژانس های طرف در شبکه با تناسب و ضریب قبلی (جهت حق الزحمه همدیگر) بستانکار و بدهکار می گردند. در غیراینصورت اطلاعات در شبکه ثبت می گردد تا در صورت جستجوی اولین درخواست با شرایط موردنظر توسط خود آژانس یا آژانس کاریابی همکار طبق روند گذشته اقدام می گردد نوع کسب و کار این خدمت بصورت B2B می باشد اما جهت حذف زمان و انرژی کارجویان و کارفرمایان امکان جستجو در پایگاه اطلاعات بصورت اینترنتی نیز فراهم گردیده است و پس از یافتن خواسته موردنظر معرفی لازم به آژانس های طرف قرارداد شبکه انجام می پذیرد البته نوعی از تجارت B2C نیز در پایگاه اطلاع رسانی نیز گنجانده شده است بدین صورت که کارفرمایان و کارجویانی که مستقیماً پایگاه اینترنتی خواسته خود را ثبت نموده اند در صورت درخواست کارفرما یا کارجو از طریق پایگاه اینترنتی هزینه ای را بطور مستقیم جهت دریافت اطلاعات از طریق اینترنت پرداخت می نمایند. و در صورتیکه آژانس کاریابی کارجو یا فرصت شغلی موردنظر را توسط پایگاه اینترنتی دریافت نمایند هزینه ای را به پایگاه اینترنتی (شبکه) پرداخت می نماید نحوه کسب درآمد شبکه بجز موردی که در بالا ثبت شد به ازاء هر تراکنش انجام شده توسط شبکه حق العملکاری خود را از آژانس های طرف قرارداد خواهند گرفت.
چگونگی کسب درآمد جهت مجری؟
3) از محل فروش نرم افزار
4) از محل حق العملکاری ارایه خدمت
آژانسهای کاریابی در ازای معرفی کارجو، کارفرما از طرفین مبلغی را بعنوان حق العملکاری دریافت می نماید اما در صورتی که کارجو یا کارفرما را از طریق شبکه شناخته شود بایستی مبلغی را بعنوان حق العملکاری به شبکه پرداخت نماید شایان ذکر است در صورتی که اطلاعات دریافت شده از میان اطلاعات ثبت شده در آژانس دیگری باشد حجم بیشتری از مبلغ دریافت شده از کارفرما یا کارجو را به آژانس اول بدهکار خواهد شد میزان پروتکل آن فیمابین آژانسها تعریف خواهد شد و شبکه به عنوان مرکزی که نقش بالانس مبالغ مالی را دارد از آژانس ها می خواهد پس از کسر بستانکاری از بدهکاری خود مبلغ را به حساب شبکه واریز نماید در حقیقت به دلیل توزیع این شبکه در سراسر کشور وجلوگیری از ارتباط تک تک آژانسها با همدیگر شبکه واسطه شده تا از افزایش حجم کاری آنها کاسته شود در صورتی که آژانس در پایگاه داده جستجویی نماید و آن منجر به نتیجه نگردد، شبکه بدهکار نخواهد شد.

مبالغ حق العملکاری
الف) در حقیقت آژانسها به ازاء هر جستجویی که منجر به تراکنش گردد مبلغ 5000 ریال به شبکه بدهکار خواهد شد (per transaction)
ب) در صورتی که آژانس در پایگاه جستجو نماید منجر به نتیجه گردد و این اطلاعات بدست آمده از طریق پایگاههای اینترنتی در Data base ثبت شده باشد آژانس مبلغ 20000 ریال به شبکه بدهکار خواهد شد شایان ذکر است اگر اطلاعات ثبت شده از طریق سایر پایگاههای اینترنتی یا وبگاه هایی که خدمت affiliation را ارائه می نمایند ثبت شده باشد %25 مبلغ 20000 ریال متعلق به آنها خواهد شد.
ج) کارفرما یا کارجویی پس از ثبت نام در پایگاه می تواند با پرداخت مبلغ 20000 ریال به ازاء هر رکورد از اطلاعات در پایگاه اطلاعات جستجو نموده و پس از ارسال پیامهایی فیمابین طرفین (در صورتی که نشانی های همدیگر را ندارند و ارسال و دریافت اطلاعات از طریق شبکه انجام می پذیرد) و انتخاب آنها با کسر مبلغ از محل اعتبار نشانی و تلفن یکدیگر را در اختیار همدیگر قرار دهد.
4-2- اندازه کسب و کار
وجود آمار تعاریف مختلف از بیکار باعث گردیده آمار مختلفی اعلام گردد برای مثال رئیس سازمان ملی جوانان اعلام داشت ما در کشور 6 میلیون بیکار داریم درصورتی که مرکز آمار ایران آنها را 2 میلیون و 600 هزار نفر برآورد کرده و وزیر کار و امور اجتماعی آنها را بیش از 3 میلیون نفر دانست اما در برنامه سوم توسعه متوسطه سه سال اول عرضه نیرو وکار سالانه 600 هزار نفر بوده است در صورتی که تقاضای نیروی کار 538 هزار فرصت شغلی هرچند در سال 81، 690 هزار فرصت شغلی ایجاد شد اما هنوز نرخ بیکار در کشور 2/10 درصد می باشد این آمار فقط فرصت های شغلی ایجاد شده می باشد نه تغییر در نیروها اگر حداقل تعداد نیروی مدنظر گرفته شده را فرصت های شغلی بدانیم در سال حدود 700 هزار نفر در سامانه تراکنش خواهند داشت.
4-3- تجهیزات اداری و کارکنان مورد نیاز
جهت اجرایی این شبکه احتیاج به:
الف) 1 نفر تحلیلگر سامانه
ب) 5 نفر برنامه نویس
پ) مدیر اداری و مالی
ت) منشی و امور خدماتی
می باشد.
همچنین احتیاج به 5 عدد رایانه، اعداد چاپگر و دسترسی به اینترنت Host به امکان پایگاه داده SQL را دارد. البته مشتریان که همان آژانس های کاریابی می باشند نیاز به تغییر در تجهیزات اداری و کارکنانی خود نمی باشد و در حقیقت نیاز به سرمایه گذاری مجدد ندارند.

5 – تحلیل بازار (Market Analysis)
5-1- تحلیل صنعت (آینده این کسب و کار، رقبای این کسب و کار)
رشد سریع فناوری اطلاعات باعث گردید تاثیر زیادی بر زندگی مردم و کسب و کار آنها داشته باشد همچنین وجود جامعه ای با میانگین سنی جوان باعث گردید حجم کارجویان وکارفرمایان افزایش یابد این نیاز با توجه به %12 بیکاری در سطح جامعه و تلاش همیشگی برای رسیدن به شغلی بهتر از گذشته باعث می گردد رشد مراجعه به دفاتر کاریابی افزایش یابد در این فرآیند توسعه بهره وری و استفاده بهینه از اطلاعات باعث می گردد توجه به این خدمت در آینده نزدیک افزایش بسیار بالایی داشته باشد.
اما ارایه خدمت به این شیوه در کشور اجرا نگردیده است این شیوه فعلاً در کشور دارای رقیب نمی باشد اما ارایه خدمت بصورت اینترنتی قبلاً وجود داشته و چنین پایگاه اینترنتی در حال ارایه خدمت می باشد اما همانطور که در گذشته ذکر شد بدلیل عدم وجود بستر e-payment در کشور پایگاه های اینترنتی جز استفاده از تبلیغات محلی از درآمد ندارند لذا نبود توجیه اقتصادی مانع رشد یک خدمت می گردد لذا رقبای قبلی بدلیل اینکه توجه اقتصادی از ارایه خدمتشان وجود ندارد از قدرت پایینی برخوردار می باشند البته استفاده از یک پایگاه داده متمرکز در سامانه دولتی وجود دارد اما استفاده از این خدمت فقط مخصوص خود سازمان می باشد و فعلاً فراگیر نشده است اما قدرت معرفی سریع کارجو و کارفرما را نداشته و معمولاً فرمهایی از تکمیل و ورود در پایگاه داده پس از گذشت یکسال به طرفین معرفی می گردند که این کندی در معرفی کارفرما و کارجو به همدیگر مانع از استفاده فراگیر خواهد شد.
5-2- مطالعه و تحقیق بازار (بخش بندی بازار، توان بازار، نوع مشتری)
این بازار به دو بخش عمده تقسیم می گردد.
3) استفاده آژانسهای کاریابی از شبکه
4) کاربرانی که از طریق پایگاههای اینترنتی از شبکه استفاده می نمایند.
این خدمت توانایی پوشش تمام کارجویان و کارفرمایان سطح کشور را دارد همچنین شرکتهایی که نمایندگی کاریابی بین المللی را دارند جهت جذب نیروهای فعال ایرانی یا معرفی کارجویان خارجی را دارند و می تواند در خارج از کشور از این شبکه استفاده نمایند. این نرم افزار قابلیت آنرا دارد که در مراحل توسعه یافتگی ارایه خدمت را به سایر کشورها نیز صادر نماید و یا اینکه خود شبکه را به شرکتهای خارجی بفروش برساند امکان استفاده این شبکه بر کارفرمایانی که در کشورهای همسایه در حال انجام پروژه های پیمانکاری هستند و استفاده از نیروهای ایرانی را مدنظر دارند بسیار مفید می باشد. همانطور که اشاره شد نوع مشتریان تمام گروههای حقوقی و حقیقی را شامل خواهد شد چه آژانسهای کاریابی بعنوان شخصیتهای حقوقی و چه کارفرمایانی که بطور مستقل از شبکه استفاده می نمایند همچنین یا کارفرمایانی که بصورت حقیقی از شبکه و پایگاههای آن بهره خواهند جست.
5-3- برنامه ریزی بازار (راهبرد های قیمت گذاری، راهبردهای توزیع و تبلیغات، آینده محصول)
یکی از دلایل اصلی عدم موفقیت وبگاههای اینترنتی کاریابی عدم بهره وری مالی بوده هرچند که دلیل اصلی آن آمده نبودن بستر فنی کشور می باشد اما نگاه به راهبرد قیمت گذاری باعث می گردد تعداد رقبای جدید را افزایش یا کاهش داد ارایه خدمت به صورت حق العملکاری به ازای هر تراکنش باعث می گردد توجیه پیاده سازی در راه اندازی شبکه مشابه و جدید را از دست اندرکاران این خدمت از بین ببرد لذا راهبرد اصلی در دریافت حق العملکاری بصورت فروش یا اجاره تنظیم نگردیده است و بهترین نحوه دریافت دریافت به ازای هر تراکنش می باشد قیمت انتخاب شده به اندازه تقریبا %5/0 مبلغ دریافت شده از کارجو می باشد.
در شروع ارایه خدمت اولین قدم عضویت آژانسهای کاریابی بعنوان اولین قدمهای استفاده از خدمت بصورت B2B میباشد تا رسمیت اولیه شبکه بوقوع بپیوندد پس از آن راه اندازی خدمت توسط وبگاه خود شبکه می باشد در این حالت کارجویان و کارفرمایان نیازهای خود را اعلام می نمایند و آژانسهای کاریابی که قبلا نظام یافته اند از این محتوی دیجیتالی استفاده خواهند نمود در مرحله بعدی امکان استفاده از اطلاعات بصورت دو طرفه در اینترنت فعال خواهد گردید در نهایت امکان ارایه خدمت بصورت affiliation برای سایر وبگاه های اینترنتی انجام خواهد پذیرفت .
در رسیدن به این هدف پوشش دادن اکثر دفاتر خدمات کاریابی را طلب می نماید و خلاء نبود این خدمت کاملاً حس می گردد همچنان که تغییر فرآیند در تمام طبیعت مشکل می باشد راه اندازی این خدمت در صنعتی شروع می شودکه در گذشته از صنعت IT محروم بوده و رنج می برد لذا برای ارایه این خدمت نیاز به فرهنگ سازی نیز می باشد.
همیشه در فروش یک محصول ابتدا باید احساس نیاز را در مشتری بوجود آورد در حقیقت افزایش بهره وری و افزایش سود و کاهش هزینه ها را باید بطور محسوس نشان داد تا علاقه استفاده از خدمت فراگیر شود از طرفی ورود تعدادی از همکاران که از طریق شبکه تعداد مشتریان راضی تری دارند باعث می گردد سایر استفاده کنندگان نیز به این مجموعه بپیوندند.آژانسهای کاریابی سطح کشور جهت افزایش مشتریان خود و کاهش هزینه های به شبکه خواهند پیوست همچنین جهت فروش غیر متمرکز و مدیریت بهینه بر فروش خدمت های خود همچنین توزیع بهتر خدمات از شبکه کمک خواهند گرفت خدمات 24 ساعته و پشتیبانی هماهنگ آن ارایه خدمت با کیفیت را منجر می گردد مشکلات و ضعفهای بستر فنی کشور با قدرت نرم افزار پوشش داده می شود لذا محیط بر کیفیت محصول تاثیری نخواهد داشت این امیدوارم پس از پوشش در سطح کشور جهت تبادل اطلاعات و خدمات با سایر آژانسهای کاریابی بین المللی نیز اقداماتی صورت پذیرد تا افزایش مشتریان را تا حد بین المللی امکانپذیر نماید.
در شروع کار خدمت با اجرای مراحل ذیل شروع می گردد:
A) ارایه خدمت بصورت pilot و رایگان بمدت 2 ماه
B) راه اندازی چند آژانس بطور نمونه
C) تبلیغات وسیع از طریق روزنامه و اینترنت، ارسال بروشور و نامه شرکت در نمایشگاهها و سمینارها و همایش های مرتبط. سهولت دسترسی به نرم افزار برای Down load رایگان آن و عضویت در سامانه
– جهت آژانسهای کاریابی نصب و آموزش رایگان انجام می پذیرد و جلسات معرفی محصول بین همکاران استفاده کننده انجام خواهد پذیرد و این خدمات بمدت 2 ماه انجام خواهد شد. شرکت در نمایشگاهها، سمینارها و همایش های مرتبط برگزاری جلسات معرفی در جمع آژانسهای کاریابی، جامعه ها، اتحادیه ها و انجمن های صنفی آنها معرفی سامانه به آژانسها از طریق رسانه ها مانند اینترنت و روزنامه و سهولت در عضویت در شبکه باعث افزایش استفاده کنندگان می گردد.
رشد فزاینده فنّاوری باعث گردیده نحوه ارایه خدمات ثابت نمونده و رشد یک شرکت در ارایه خدمت متناسب با فنّاوری روز می باشد اما این خدمت مقطعی نمی باشد و در صورت فراگیری سریع امکان انحصاری بودن می باشد ولی قطعی نمی باشد همچنان که همگان در مورد خدمت Microsoft passport اینچنین فکر می کردند اما ارایه خدمت بهینه تر توسط شرکت Sun این بازار را تغییر داد لذا شرکت باید تمام تلاش خود را در up to date بودن خدمت اعمال نماید.

6 – ارزیابی خطرپذیری (Risk Evaluation)
6-1- نقاط ضعف کسب و کار
این ایده توجه به وضعیت جامعه، بستر فنی کشور و ساختار فرهنگی آن گردیده است و جهت جلوگیری از مقاومت دست اندرکاران این صنعت با توجه به کسب و کار توجه تقسیم به افزایش سود فعالیت آنها گردیده است و گویا پیاده سازی آن بروز مشکلات بستر مخابراتی و دیتا کشور را پوشش می دهد و در صورت قطعی ارتباط باعث غیرفعال شدن خدمات آژانس یا web site نخواهد شد برای حفظ حریم اطلاعات هر آژانس یا شخصیت از سامانه امنیتی کاملی بهره خواهیم برد بدین صورت که نوع امنیت web متناسب با آن، وجود نرم افزار آژانس ها و سامانه coding برای جلوگیری از Monitoring اطلاعات در مسیر گذر، امکان امضای دیجیتالی جهت جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی باعث می گردد کاربران و مشتریان با قرار دادن اطلاعات خود بر بستر شبکه آسودگی خاطر داشته باشند.
6-2- ارزیابی خطرپذیری در ارتباط با فنّاوری و شرایط جدید
اجرای این پروژه دارای خطرپذیری های ذیل می باشد.
الف) دخالت مستقیم دولت:
این خطرپذیری از رتبه اول در اهمیت برخوردار می باشد و آن دخالت مستقیم دولت در ارایه این خدمت می باشد بزرگترین نگرانی ایجاد یک شبکه مشابه از طریق دولت یا بواسطه دولت است که با رانت دولتی در ارایه خدمت این شبکه ایجاد مشکل خواهد نمود راهکارهای مقابله با این خطرپذیری و کمتر کردن تاثیر آن راه اندازی سریعتر خدمت و پوشش بیشتر آژانسها در سطح کشور همچنین مذاکره با مدیران سازمانهای دولتی کاریابی و توجیه جهت معرفی نمودن این خدمت به آژانسهای کاریابی.
ب) عدم گواهینامه های امنیت و تائید هویت:
این خطرپذیری از رتبه دوم اهمیت برخوردار می باشد و آن نبود سازمان یا شرکتی معتبر جهت تایید هویت صاحبان طرح و همچنین گواهی امنیت شبکه می باشد بطوریکه آژانس های کاریابی دارای نیروهای تخصصی شبکه و امنیت نیستند و انتظار دارند مقام دولتی با شرکتی خصوصی و معتبر خاطر آنها را از امنیت شبکه آسوده نماید و اینچنین ساختاری فعلاً در کشور وجود ندارد و شرکتهای خارجی بدلیل تحریم اقتصادی ایران این خدمت را برای افراد و شرکتهای ایرانی ارایه نمی نمایند و این باعث کندی رشد و توسعه شبکه خواهد بود اما راهکارهای مقابله با این خطرپذیری و کمتر کردن تاثیر آن استفاده از امضای دیجیتال، ایجاد استاندارد در پیاده سازی نرم افزار و دریافت گواهی استاندارد نرم افزار از نمایندگی ایرانی Tikit همچنین برگزاری همایش ها و سمینارها با حضور مدیران دولتی، معرفی در رسانه های جمعی جهت معرفی و ایجاد اطمینان در استفاده از خدمت.
ج) کمبود نقدینگی
این خطرپذیری از رتبه سوم اهمیت برخوردار می باشد و آن روبرو شدن با کمبود نقدینگی در زمان اجرایی پروژه می باشد و در توسعه و رشد شبکه این اختلال می نماید اما راهکارهای مقابله با این خطرپذیری و کمتر کردن تاثیر آن استفاده از تسهیلات دولتی وجذب شریک می باشد.

7 – ساختار / برنامه سازمانی (Organizational Plan / Chart)
7-1- شکل مالکیت (نوع طرح، نحوه و میزان سرمایه گذاری شرکاء)
اجرای شخصی که مبلغ 200 میلیون ریال از محل سرمایه شخصی و شرکا جدید و مبلغ 400 میلیون ریال از محل اعتبارات دولتی تامین می گردد.
7-2- معرفی شرکا، تیم کاری و حوزه اختیارات
اجرای این ایده منحصر به اینجانب می باشد مگر اینکه ایده آن به فروش برسد اما در صورتی که اجرای آن توسط خود اینجانب انجام پذیرد از شرکایی استفاده می گردد که زمینه فعالیت آنها در این حوزه بوده تا توسعه آنرا سریعتر نمایند تیم کاری از متخصصین شبکه، برنامه نویس، تحلیل گر سامانه و مشاور در امور کاریابی استفاده خواهد شد و حوزه اختیارات هر یک متناسب با وظیفه محوله خواهد بود در صورت استفاده از شرکایی با زمینه کاری کاریابی، تحلیل، پیاده سازی توسعه و پشتیبانی از خدمت و شبکه بعهده اینجانب و قسمت های بازاریابی و توسعه بازار به عهده شرکا خواهد بود.

8 – برنامه اجرایی (Implementation Plan)
8-1- فرآیند تولید محصول / ارائه خدمات
پس از تشکیل تیم کاری و مدیریتی، تیم فنی با شناخت کامل خدمت و با استفاده از مشاوره با کارشناس های مربوطه ساختار اصلی کار را تحلیل اولیه می نمایند و اولین قدم مستندسازی کامل شبکه براساس فنّاوری RUP خواهد بود پس از شناخت کامل شبکه و تحلیل آن پیاده سازی نرم افزار توسط برنامه نویسان شروع خواهد شد و پس از 10 ماه نسخه اولیه نرم افزار، پایگاه اینترنتی، پایگاه مدیرتی و بانک اطلاعاتی آماده ارایه می باشد که بازاریابی آن در 2 ماه بطول خواهد انجامید و اولین مشتریان از شبکه بهره خواهند برد
8-2- محل اجراء
اجرا در محل دفتر شخصی اینجانب خواهد بود و پایگاه داده در محل DC (Data Center) یکی از شرکت های ارایه کننده اینترنت خواهد بود.
8-3- تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز
تجهیزات مورد لزوم: رایانه، سامانه های شبکه و امکانات فنی مخابرات خواهد بود.
8-4- تامین کنندگان مواد اولیه
در این ایده احتیاج به مواد اولیه نخواهد بود شاید بتوان گفت پس از تولید محصول داده های دیجیتالی که آژانس ها در شبکه وارد خواهند گردد مواد اولیه این خدمت باشد.

9 – برنامه ریزی مالی (Financial Plan)
9-1- پیش بینی حساب سود و زیان
همانطور که در قسمت 4-2 اعلام شد پیش بینی می گردد 700 هزار تراکنش در سال توسط شبکه انجام پذیرد که در صورتی که %60 آن از طریق آژانسها و %20 توسط اینترنت و %20 معرفی از طریق اینترنت انجام پذیرد تخمین حجم کل مبلغ درآمد اولیه بازار بر قرار زیر می باشد
000،000،7000= 5000 × (%60 × 700000) + 20000 × (%20 × 700000) + 15000 × (%20 × 700000)
خواهد بود.
9-2- پیش بینی ترازنامه
مبلغ کل تخمین درآمد سال7 میلیارد ریال از کل سهم بازار می باشد که پیش بینی می گردد سهم طرح %50 کل بازار در سال اول باشد با توجه به هزینه 600 میلیون ریالی اجرای پروژه و درآمد میزان سود در سال اول که حداکثر %1 ظرفیت کل خواهد بود 700 میلیون ریال خواهد بود.
9-3- پیش بینی جریان نقدینگی
پیش بینی می گردد نقدینگی مورد نیاز سال اول اجرا از محل شخصی و شرکا تامین گردد و سال پس از تولید میزان هزینه خدمت بسیار ناچیز می باشد.
9-4- تحلیل نقطه سر به سر
با توجه به اینکه پیاده ساری این شبکه 600 میلیون ریال هزینه دارد و با توجه به اینکه هزینه حق العملکاری از طریق آژانسهای کاریابی 5000 ریال می باشد برای رسیدن به نقطه سر به سر حداقل 120000 عمل معرفی کار یا فرصت شغلی در سطح کشور می باشد همچنین کل هزینه های نگهداری و اداری پس از راه اندازی شبکه ماهانه 20 میلیون ریال می باشد که برای رسیدن به نقطه سر به سر در ماه 4000 عمل رزرو از طریق آژانسهای کاریابی می باشد.
9-5- منابع تامین و کاربرد سرمایه
جهت تامین سرمایه اویه نیاز به سرمایه گذاری 600 میلیون ریالی می باشد که %20 آن از محل سرمایه شخصی و سرمایه گذاری شرکاء و %70 آن از طریق تسهیلات انجام خواهد پذیرفت

1


تعداد صفحات : 21 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود