وزارت تعاون
معاونت طـرح و برنامه
طرح توجیه فنی ، مالی و اقتصادی
تولیــد نـان فانتـــــزی
با ظرفیت 750 تن در سال
تیـرماه 1382
خلاصه طرح
موضوع طرح : تولید نان فانتزی
ظرفیت : 750 تن در سال
محل اجرای طرح : قابل اجرا در سراسر کشور
سرمایه گذاری کـل: 35/1442 میلیون ریال
سهم آورده متقاضی: 35/152 میلیون ریال
سهم تسهیلات: 1290 میلیون ریال
دوره بازگشـت سرمایه: 17 ماه
اشتغالزایی: 17 نـفر
مقدمــه :
بی شک غلات بیشترین سهم را در سبد غذایی جوامع بشری دارا هستند. در این میان گندم به لحاظ دارا بودن خواص ویژه خود که قابلیت تبدیل شدن به نان را دارد از اهمیت بسزایی برخوردار است . به گونه ای که برخی از ارقام وحشی آن از حدود پانزده هزار سال قبل از میلاد مسیح در مصر و بین النهرین می روییده است و دانه های این گیاه مومیایی های فراعنه مصر از اهرام این کشور به دست آمده است.
در ایران ، نمونه های گندم در کاوش های باستان شناسی انجام شده در دامغان ، غارهای نزدیک به دریاچه مازندران و همدان به دست آمده است و باستان شناسان عقیده دارند که گندم از حدود 5 تا 6 هزار سال قبل از میلاد مسیح در این مناطق کشت می شده است.
برای پخت نان ، از زمانهای بسیار دور روشهای متنوع و جالبی وجود داشته است . به احتمال زیاد قدیمی ترین روش پخت نان که بیشتر در میان چادر نشینان متداول بوده، روشی است که برای پختن یک نوع نان ابتدایی به نام کوماج مورد استفاده قرار می گرفته است. پس از آن ، پختن نان های مسطح نظیر لواش بر روی سنگ یا تاوه داغ رایج گردید. کم کم تنورهایی که هنوز هم در بسیاری از نقاط دنیا و بخصوص ایران متداول هستند برای تهیه نانهای پهن نظیر تافتون و لواش اختراع گردید . جنس این تنورها از خاک رس است. بعدها تنور نان سنگک و بربری مورد استفاده قرار گرفتند که با تغییر مختصری در کشورهای غربی هم برای پخت نان از آنها استفاده می شود. عیب این تنورها در این است که قطعاتی که اول وارد می شوند آخر خارج می شوند و بعلاوه چون دمای نقاط مختلف تنور یکسان نیست ، نانهای حاصل دارای پخت یکنواخت نیستند. برای رفع این نقیصه ،روشهای نوین عمل آوری خمیر و پخت نان ابداع گردیده که از آن جمله نان های حجیم و فانتزی می باشند که علاوه بر پایین بودن ضایعات نان ، از دوام و ماندگاری بیشتری برخوردار بوده و ویتامین ها و پروتئین های موجود در نان به دلیل روش پخت در فرهای گردان یا سینی دار حفظ می گردد.
با توجه به اینکه ، امروزه نیز قوت اصلی ایرانیان ، نان می باشد و مصرف آن با توجه به رشد جمعیت افزایش روزافزونی دارد ، توجیه اقتصادی اجرای این طرح مناسب بوده ضمن اینکه با اجرای این طرح ، می توان بستر مناسبی را برای اشتغال نیروهای ماهر و نیمه ماهر فراهم آورد که با توجه به ماهیت صنایع غذایی بانوان می توانند سهم بسزایی در آن داشته باشند.
توجیه اقتصادی طرح :
الف – سرمایه گذاری ثابت :
الف – 1 ) زمیـن :
متـراژ ( متر مربع )
هزینه واحد ( هزارریال )
هزینه کل ( میلیون ریال )
2000
50
100
الف – 2 ) محوطه سازی :
ردیف
شــرح
مقدار
هزینه واحد ( هزارریال)
هزینه کل (میلیون ریال )
1
2
3
4
خاکبرداری
دیوارکشی
خیابان کشی
پارکینگ و فضای سبز
2000مترمربع
220مترمربع
100مترمربع
200مترمربع
20
70
25
30
40
4/15
5/2
6
جـــمـــع
9/63
الف – 3 ) ساختمانها:
ردیف
شــرح
زیربنا(m2)
هزینه واحد ( هزارریال)
هزینه کل (میلیون ریال )
1
2
3
4
5
انبارمحصول و مواد اولیه
آزمایشگاه
سالن تولید
اداری و سرویس
نگهبانی
150
30
500
80
20
550
550
550
550
450
5/82
5/16
275
32
9
جــــــمـــع
415
الف – 4 ) ماشین آلات:
ارقام به میلیون ریال
هزینه کل
هزینه واحد
تعداد
شــرح
ردیف
150
10
45
25
18
5/7
150
10
15
25
6
5/7
1
1
3
1
3
1
ماشین پخت نان (فر )
میکسر (مخلوط کن )
خمیرگیر
تونل گرمخانه
چانه گیر وقالب گیر
دستگاه برش نان
1
2
3
4
5
6
5/255
جـــمـــع
الف – 5 ) تاسیسات:
هزینه کل(میلیون ریال)
هزینه واحد(هزارریال)
تعداد
شــرح
ردیف
80
40
9
9
30
32
–
–
8000
8000
30000
–
–
–
یک سیستم
یکسری
یکسری
–
انشعاب برق،ترانس واحداث شبکه
انشعاب آب ولوله کشی مربوطه
سیستم سرمایش و گرمایش
سیستم اطفای حریق وکمکهای اولیه
وسایل آزمایشگاهی
انشعاب گازولوله کشی مربوطه
1
2
3
4
5
6
200
جـــمـــع
الف – 6 ) وسایل نقلیه :
ارقام به میلیون ریال
هزینه کل
هزینه واحد
تعداد
شــرح
ردیف
78
78
1
وانت نیـــسان
1
78
جــــــمـــع
الف – 7 ) تاسیسات اداری:
ارقام به میلیون ریال
هزینه کل
شـــرح
ردیف
5
9
3
3
5
تلفـن وفاکس
میز،کمد و صندلی اداری
وسایل آشپزخانه
وسایل رفاهی کارکنان
رایانه ولوازم جانبی
1
2
3
4
5
25
جــــــمـــــع
الف – 8 ) هزینه های قبل از بهره برداری :
ارقام به میلیون ریال
هزینه کل
شـــرح
ردیف
33
5
هزینه تهیه طرح، مشاوره، اخذ مجوزها و ثبت شرکت وتسهیلات،
عقد قرارداد وخرید سفته و…
آمــوزش
1
2
38
جــــــمـــــع
جمع کل سرمایه گذاری ثابت
هزینه ( میلیون ریال )
شـــرح
100
9/478
5/255
200
78
25
38
زمـین
محوطه سازی و ساختمان ها
ماشین آلات
وسایل نقلیه
تاسیسات
تاسیسات اداری
هزینه های قبل از بهره برداری
4/1275
جــــمــــع
7/63
پیش بینی نشــده ( معادل 5 % اقلام فوق )
1/1339
جمـــــع کل
ب- هزینه های جاری :
ب – 1 ) مواد اولیه و نهاده های تولید :
هزینه کل(میلیون ریال)
هزینه واحد (هزارریال)
مصرف سالانه
شـرح
ردیف
759
63
66
1
3
4
5/16
5/19
1100
7000
3000
650
600
1600
5500
6500
690تن
9 تن
22 تن
5/1 تن
5 تن
5/2 تن
30 تن
3 تن
آرد سفید
روغن
شکـر
خمیر مایه
نمـک
شــیر
تخم مرغ
پلاستیک جهت بسته بندی
1
2
3
4
5
6
7
8
932
جــــمــــع
ب – 2 ) حقوق و دستمزد :
ارقام به میلیون ریال
حقوق کل
حقوق ماهانه
تعداد – نفر
شــرح
ردیف
8/16
4/15
8/37
2/25
119
2/1
1/1
9/0
9/0
85/0
1
1
3
2
10
مدیر طرح
مدیر تولید
اداری و خدماتی
کارگر ماهر
کارگر ساده
1
2
3
4
5
3/42
23% سهم حـق بـیمه کارفرما
5/256
–
17
جـــمــــع کل
ب – 3 )هزینه نگهداری و تعمیرات :
ارقام به میلیون ریال
هزینه کل
نرخ
ارزش دارایی
شـــرح
ردیف
6/9
8
2/10
8/7
5/2
2%
4%
4%
10%
10%
9/478
200
5/255
78
25
ساختمان و محوطه سازی
تاسیسات
ماشین آلات
وسایل نقلیه
تاسیسات اداری
1
2
3
4
5
1/38
جــــــمـــــــع
ب- 4 ) هزینه استهلاک :
ارقام به میلیون ریال
هزینه کل
نرخ
ارزش دارایی
شـــرح
ردیف
89/47
24
55/25
8/7
5/2
10%
12%
10%
10%
10%
9/478
200
5/255
78
25
ساختمان و محوطه سازی
تاسیسات
ماشین آلات
وسایل نقلیه
تاسیسات اداری
1
2
3
4
5
74/107
جــــــمـــــــع
ب- 5 ) سوخت و انرژی :
هزینه کل(میلیون ریال)
هزینه واحد (ریال)
مصرف سالانه
واحد
شـــرح
40
925/2
075/6
5/1
250
650
1150
–
160000
4500
5300
12500
کیلووات ساعت
لیتر
متر مکعب
متر مکعب
برق
بنزیـن
آب
گاز
5/50
جــــــمـــــــع
جمـع هزینه های جاری طرح
هزینه ( میلیون ریال )
شـــرح
932
5/256
1/38
74/107
5/50
مواد اولیه و نهاده های تولید
حقوق و دستمزد
نگهداری و تعمیرات
استهلاک
سوخت و انرژی
84/1384
جــــمــــع
24/69
پیش بینی نشــده ( معادل 5 % اقلام فوق )
08/1454
جمـــــع کل
سرمایه در گردش ( دوره یک ماهه )
هزینه ( میلیون ریال )
شـــرح
67/77
37/21
21/4
مواد اولیه
حقوق و دستمزد
سوخت و انرژی
25/103
جمـــــع کل
جمع کل سرمایه گذاری طرح
هزینه ( میلیون ریال )
شـــرح
1/1339
25/103
سرمایه ثابت
سرمایه در گردش
35/1442
جمـــــع کل
ج – فروش:
ارزش کل(میلیون ریال)
مقدار تولید
ارزش واحد(هزارریال)
شــــرح
2250
750 تن
3000
انواع نان فانتزی و حجیم
2250
جـــمــع کــل
برآورد هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی
هزینه ( میلیون ریال )
شــرح
ردیف
5/9
45
استهلاک هزینه های قبل از بهره برداری ( 4 ساله )
هزینه فروش و اداری ( معادل 2% فروش سالانه)
1
2
5/54
جــــمـــع
پیش بینی مالی طرح
میلیون ریال
شــرح
2250
درآمد ( فروش )
08/1454
کسر می شود : قیمت تمام شده
92/795
سود ناویژه
45
کسر می شود : هزینه های اداری و فروش
92/750
سود عملیاتی
5/9
کسر می شود : استهلاک هزینه های قبل از بهره برداری
42/741
سود ویژه قبل از کسر مالیات
محاسبه دوره برگشت سرمایه:
دوره بازگشت سرمایه = 43/1 سال ( تقریبا هــفده ماه )
محاسبه نقطه سر به سر ( در 100% تولید )
( ارقام به میلیون ریال )
هزینه کــل
هزینه ثابت
هزینه متغیر
شــرح
درصد
مبلغ
درصد
مبلغ
932
–
0
100
932
مواداولیه
5/256
65
72/166
35
78/89
حقوق و دستمزد
5/50
20
1/10
80
4/40
سوخت و انرژی
1/38
20
6/7
80
5/30
تعمیر و نگهداری
74/107
100
74/107
–
0
استـهلاک
45
–
0
100
45
توزیع و فروش
5/9
100
5/9
–
0
استهلاک قبل ازبهره برداری
24/69
15
39/10
85
85/58
پیش بینی نشده
58/1508
–
05/312
–
53/1196
جمـــع
بر اساس محاسبات مبتنی بر اطلاعات جدول فوق نقطه سر به سر تولید معادل62/29% می باشد.
محاسبه کارمزد وام
1290 میلیون ریال
شش ماه
16%
2/103 میلیون ریال
1 – عقد مشارکت مدنی:
مبلغ قرارداد:
مدت قرارداد
کارمزد
کارمزد عقد مشارکت مدنی:
2/1393 میلیون ریال
30 ماه
16%
64/278 میلیون ریال
84/381 میلیون ریال
74/152 میلیون ریال
516 میلیون ریال
2 – عقد فروش اقساطی:
مبلغ قرارداد
مدت قرارداد
کارمزد تسهیلات
کارمزد عقد فروش اقساطی
کل کارمزد تسهیلات
کارمزد سالانه
اصل تسهیلات سالانه
جدول بازپرداخت اصل و کارمزد تسهیلات :
ارقام به میلیون ریال
سال 3
سال 2
سال 1
شرح
516
516
258
اصل بازپرداخت تسهیلات
74/152
74/152
37/76
کارمزد تسهیلات
74/668
74/668
37/334
جمــع