تارا فایل

تحقیق مشارکت اولیاء و مربیان در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب



نمونه کاربرگ پذیرش طرح های اجرایی

نام آموزشگاه: دبستان شهید محمد جواد رضازاده
دوره تحصیلی: 92 – 91
شهرستان : قوچان
بخش و موضوع جشنواره : مشارکت اولیاء و مربیان در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
شماره ثبت پذیرش اثر:

عنوان طرح :
مشارکت اولیاء و مربیان در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
1-تعریف و تبیین موضوع یا مساله :
با توجه به اینکه در سال تحصیلی گذشته دانش آموزان استقبال بسیار خوبی از استفاده از هد به عنوان پوشش زیر مقنعه داشتند انتظار می رفت در این سال نیز با توجه به روحیه بالای معنوی که دانش آموزان در مقطع ابتدایی دارند آمادگی پذیرفتن چادر را به عنوان پوشش برتر داشته باشند و این امر زمینه تقویت روحیه معنوی و مذهبی را در آنها افزایش دهد .
2-اهمیت و ضرورت اجرای طرح :
با توجه به تهاجم فرهنگی غرب و گسترش استفاده از اینترنت و ماهواره و…درخانواده ها و تبلیغات سوء رسانه های غربی علیه دین اسلام وفرهنگ حجاب و تاثیر زیاد آن برروی برخی خانواده ها و الگو پذیری کودکان از خانواده ضرورت ایجاب می کرد که استفاده از چادر به عنوان حجاب برتر در بین دانش آموزان ابتدایی ترویج گردد و در کنار آن آگاهی های لازم در زمینه مقابله با تهاجم فرهنگ غرب به دانش آموزان داده شود .تا شاید این فرهنگ ( استفاده از چادر )ازدانش آموزان ابتدایی به سایر دانش آموزان منتقل گردد.
3- اهداف طرح (اهداف کلی و جزئی) :
اهداف کلی :
– الگو قرار دادن حجاب حضرت زهرا (س) برای دانش آموزان .
– الگو پذیری دانش آموزان مقاطع دیگر از آنان .
– تقویت روحیه مذهبی و معنوی در دانش آموزان .
– اشاعه فرهنگ اسلامی در جامعه .
– مقابله با تهاجم فرهنگی غرب .
اهداف جزئی :
– ایجاد احساس ایمنی بیشتر در دانش آموزان .
– درونی شدن استفاده از چادربه عنوان پوشش کامل در شخصیت دانش آموزان .
– تاثیر مثبت در حجاب سایر اعضای خانواده.
4- مراحل و نحوه اجرای طرح :
ایده اولیه استفاده از چادر در دبستان شهید رضازاده از ابتدای سال در محل مسجد الزهرا (س) با اولیای دانش آموزان مطرح گردید سپس در روز جشن عید غدیر و قربان با حضور مسئولان اداره آموزش و پرورش شهرستان در محل مدرسه جشن چادر برگزار گردید و رسما کلیه دانش آموزان مدرسه چادررا به عنوان حجاب برتر انتخاب نمودند .
1- نتایج و کاربردهای عملی طرح :
– عدم تاثیر فرهنگ بیگانه بر دانش آموزان
– الگو پذیری برخی از اولیا از فرزندان و برخی از دانش آموزان مدارس همجوار از دانش آموزان این مدرسه
– استفاده از چادر در کلیه اماکن غیر آموزشی و آموزشی .
– نهادینه شدن استفاده از چادر در دانش آموزان .

نام ونام خانوادگی رئیس انجمن اولیا و مربیان
نام ونام خانوادگی مدیر آموزشگاه
نام و نام معاون پرورشی

باسمه تعالی
مشارکت اولیاء و مربیان در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
( برگزاری جشن چادر)

بیانات رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای پیرامون حجاب 1

مقدمه 2
بیان مساله 3
اهداف کلی وجزیی طرح 5
مراحل اجرای طرح 6
تعریف حجاب،تقواوحیا 7
حداقل پوشش زنان درقرآن 8
مگربشربهترازخالق بشرمی فهمد؟ 11
آیاحجاب برتریعنی چادر؟ 13
آیالزوم پوشش بانوان درقرآن مطرح شده؟ 14
راهکارهای قرآن برای جلوگیری ازبدحجابی وبی حجابی 17
نظرمراجع تقلیددرباره چادرمشکی 23
روایتی درموردحجاب 27
چندروایت درباره اهمیت حجاب درنظرفاطمه زهرا(س) 28
شعرحجاب 30

بیانات رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای پیرامون حجاب

باید توجه کنید که بحث ما در زمینه پوشش زن ، متاثر از هجوم تبلیغاتی غرب نباشد ، زیرا اگر بحث ها متاثر از تبلیغات غربی شد خراب می شود . مثلا اگر ما فکر کنیم حالا که همه میگویند حجاب داشته باشید اگر چادر نباشد اشکالی ندارد این فکر غلط است .البته من نمی گویم حجاب در چادر منحصر است ، بلکه می گویم چادر ، هم بهترین نوع حجاب و هم نشانه ملی ما است و هیچ منافاتی هم با تحرک زن ندارد اگر واقعا کار اجتماعی و سیاسی و فکری به معنای تحرک باشد لباس رسمی زن می تواند چادر باشد که بهترین نوع حجاب است ، البته می توان محجبه بود و چادر هم نداشت منتها همین جا باید مرز آن را تعیین کرد . بعضی ها به خاطر اینکه حجوم تبلیغاتی غرب دامن آنها را نگیرد از چادر فرار می کنند و به حجاب واقعی بدون چادر هم رو نمی آورند ، چون آن را هم غرب مورد هجوم قرار می دهد . تصور نکنید اگر ما فرضا چادر را کنار گذاشتیم آنها دست از سر ما بر می دارند خیر ، آنها به این چیزها قانع نیستند ، بلکه می خواهند در اینجا فرهنگ منحوس خودشان را مثل زمان شاه که زن اصلا حجاب نداشت ، پیاده کنند .
غربی ها با چه چیز زن مسلمان بیشتر دشمنند ؟ با حجاب او ، آنها با حجاب دشمنند . با این چادر شما ، با حجاب صحیح و متقن شما از همه چیز بیشتر دشمنند.

1

از آنجا که دست تدبیر آفرینش عفت و حیا را در باطن زن به طور فطری قرار داده است و ایفای مسئولیت های زنانه متوقف برحفظ این امر فطری است و خداوند حجاب و پوشش کامل بدن بانوان را واجب نمود تا از این طریق شخصیت و گوهر عفت وحیای فطری ودرونی آنها آسیب نبیند و به وسیله حفاظ بیرونی حجاب ، عفت و حیای آنان
حفظ گردد وبرای اینکه رعایت حجاب برای دانش آموزان عزیز به صورت یک عادت شایسته در آید،وبا توجه به اینکه شخصیت دانش آموزان مقطع ابتدایی همچون لوح سفیدی است که هر آنچه برآن نوشته شود همانگونه شکل می گیرد استفاده از چادر توسط دانش آموزان مقطع ابتدایی می تواند بسیار مثمر ثمر باشد .

2

با در نظر گرفتن این مساله که دانش آموزان این مدرسه در سال قبل هد را به عنوان یک مکمل حجاب در زیر مقنعه های خود به سر می کردند و آمادگی پذیرش چادر را به عنوان حجاب برتر داشتند پوشش چادربرای دانش آموزان دبستان دخترانه شهید رضازاده به عنوان یک حجاب کامل و برتر در نظر گرفته شد و موضوع در جلسه ای که اولیاء دانش آموزان حضور داشتند در محل مسجد الزهرا (س) شهرستان قوچان مطرح گردید و مقرر گردید که کلیه دانش آموزان این مدرسه با پوشش چادر درمدرسه حضور یابند و برای اینکه این مساله در ذهن دانش آموزان اجبار تلقی نشود تصمیم گرفته شد همزمان با مراسم جشن اعیاد قربان و غدیر جشن چادر نیز در مدرسه برگزار گردد . و با توجه به اینکه مدرسه در منطقه محروم شهر واقع شده است در جلسه اولیاو مربیان تصمیم گرفته شداز چادرهای مستعمل قابل استفاده به اندازه دانش آموز تهیه شود و همچنین برخی از مادران آمادگی خود را برای اندازه کردن چادرهای مستعمل به صورت رایگان اعلام کردند. ودر نهایت انتظار میرفت که دانش آموزان و خانواده آنها از چادر استقبال خوبی داشته باشند .

3
اهمیت استفاده از پوشش چادر در دانش آموزان مقطع ابتدایی به این دلیل است که روح کودکان همچون لوح سفیدی است که هر آنچه بر آن نقش بندد همان را می پذیرند و در شخصیت آنها درونی می شود وبا مساله چادر سر کردن بهتر کنار می آیند.

4

– الگو قرار دادن حجاب حضرت زهرا (س) برای دانش آموزان .
– درونی شدن استفاده از چادربه عنوان پوشش کامل در شخصیت دانش آموزان .
– الگو پذیری دانش آموزان مقاطع دیگر از آنان .
– تقویت روحیه مذهبی و معنوی در دانش آموزان .
– تاثیر مثبت در حجاب سایر اعضای خانواده.
– اشاعه فرهنگ اسلامی در جامعه .
– ایجاد احساس ایمنی بیشتر در دانش آموزان .
– مقابله با تهاجم فرهنگی غرب .

5

این ایده اولین بار همزمان با انتخاب دبستان شهید محمد جواد رضازاده به عنوان مدرسه قرآن از بین کلیه تبادل نظر با اولیا ی دانش آموزان تصمیم گرفته شد برای اینکه بار مالی و هزینه مضاعف برای اولیاء دانش آموزان نداشته باشد چادر های مستعمل را در اندازه دانش آموزان تهیه کنند در همان جلسه برخی از اولیا کوتاه کردن چادر های مستعمل را در اندازه دانش آموزان تقبل کردند و بعد از صحبت با دانش آموزان وآماده کردن آنها از نظر روحی و دادن شناخت کامل به آنها در مورد حجاب و همچنین رعایت حجاب کامل توسط معلمان مدرسه که خود نیز تاثیرزیادی از نظر الگوپذیری برای دانش آموزان دارد و تشویق های مکرر دانش آموزان با حجاب در نهایت جشن چادرهمزمان با برگزاری جشن اعیاد غدیر و قربان و مبارزه با استکبار جهانی که طوماری در این زمینه توسط دانش آموزان تهیه شده بود و مناسبتهای بسیار مبارکی بودند با حضور مسئولان امور تربیتی و انجمن اولیا و مربیان ، امور بانوان و حراست اداره برگزار گردید در این مراسم از پایه اول ابتدایی تا ششم یک دانش آموز به صورت نمادین توسط مسئولین چادر های خود را بر سر کردند و در انتها کلیه ی دانش آموزان چادر های خود را بر سر کردند وپیمان بستند که چادر را برای همیشه و همه جا به عنوان حجاب برتر و کاملتر برای خود حفظ نمایند .و سپس عکس یادگاری گرفتند و از آن تاریخ به بعد کلیه ی دانش آموزان با چادر در مدرسه و اماکن عمومی حاضر می شوند.

6

حجاب از نظر لغت مترادف واژه عربی ستر است که به معنای پوشیدن ، پوشش، حائل ، پرده ، حاجب و مانع است . استعمال کلمه حجاب در مورد پوشش زن یک اصطلاح نسبتا جدید است . در قدیم و مخصوصا در اصطلاح فقها کلمه ستر به معنای پوشش به کار رفته است . (1)
تقوا و خود نگهداری اگر در قلمرو شهوات و خواسته های نفسانی باشد (عفت) نامیده می شود و عفت یعنی به وجود آمدن حالت نفسانی که به وسیله آن خواهش ها و تمایلات به کنترل شخص در آید به گونه ای که انسان به سوی حرام گرایش پیدا نکند و اجازه ندهد تا هیجان های مربوط به تمایلات در هر زمان و مکانی که می خواهند تخلیه شوند ، بلکه انسان با کنترل خود آنها را در مسیر صحیح به جریان اندازد.(2)
حیا و شرم عبارت است از مهار کردن نفس از فعل و کار قبیح و زشت به خاطرحضور و نظارت ناظری که مورد احترام شخص حیا کننده است .(3)

2- استاد مطهری ، مساله حجاب ، ص 79.
3- حمزه عبدی ،<سامان تربیت > ، مجله حدیث زندگی (ویژه عفاف) ، شماره 6 ، مرداد و شهریور 81، ص 6
4- عباس پسندیده ، پژوهشی در فرهنگ حیا ، ص 31

7

قرآن زیباترین و ادب آمیزترین کتابى ست که بر بشر ظهور کرده است .در این کتاب زیبا با لطافت و الفاظى زیبا بسوى زنان خطاب نازل شده است.خطابهایى که بسوى زنان نازل شده خاصیتهاى زیبایى را داراست که عبارتند از:
– انسانیت زن را آشکار ساخته است و به این موجود بصورت یک جنس مورد طمع مردان ننگریسته و بر همین اساس خطاب بگونه ای آمده تا به مردان آموخته شود که سخن با زن بایستی بسیار دقیق و محترم باشد و اهانت آمیز و نیش دار نباشد.علت اینکه در صفت پوشش زنان سخن از موارد شهوت انگیزی ( نام اندام زن ) نیامده ، اینست که الله تعالی خالق این موجود زیباست و اینست که خود به خلقش احترام دارد و اینست که نخواسته به زن بگوید که من تو را با اینگونه آفرینش ، کمتر و پایینتر از مردان قرار دادم تا تو همیشه رنج بکشی و از خودت شرمت آید و نتوانی از خوددفاع کنی!؟الله تعالی به این خلق خودش نشان داده که من تو را می شناسم زیرا خلقت کردم و اینست که می دانم تو سخن مرا می فهمی پس لازم نیست حرفهایی را برایت بگویم تا دیگران که تو را نمی شناسند قدر تو را اشتباه بفهمند،واینستکه الله تعالی به خلق خود اینگونه خطاب آورده است :
یا ایها النبی قل لازواجک وبناتک ونساء المومنین یدنین علیهن من جلابیبهن ذلک ادنى ان یعرفن فلا یوذین وکان الله غفورارحیما.
اى پیامبر، به همسران خود و دختران خود و همسران مومنان بگو که لباس هاى خود را بلند کنند تا تمام بدنشان را در بر بگیرد و بپوشاند زیرا این کمترین حدی است که بوسیله اش (بعنوان زنان پرهیزگار) شناخته خواهند شد و مورد اهانت قرار نخواهند گرفت. خداست عفو کننده، مهربان ترین .
الله تعالى به زن امورى را مورد اشاره قرار داده که زن بخوبى آنرا مى شناسد این امور خیلى روشن است مانند:
8

– به زنانى که خودشان روسرى بسر مى کرده اند نشان مى دهد که آن روسرى تان را بایستى بصورتی قرار دهیدکه جیوب (سینه و گردن ) را بپوشاند و این نتیجه ی فعلی آیه است که زنان از قبل خمار (روسری ) بسر بودند و فقط نحوه ی روسری شان مورد قبول الله سبحانه و تعالى نبود.
علت اینکه می گوییم زنان از قبل روسری بسر بوده اند اینست که خداوند برایشان گفته " خمرهن " روسری هایتان و اگر آنان از قبل چیزی بسر نداشتند حتما خداوند برایشان ابتدا نوعی پوشش توصیف می کرد و بعد می گفت آنرا روی سر قرار دهید بعد آنرا بکشید روی جیوبتان که همان پوشاندن گردن و سینه است زیرا جیب به قسمتی از لباس می گویند که از آن قسمت گردن آشکار می شود یا جایى که مخفى ماندنش مهم است.
– مسئله ی دیگر نحوه ی پوشش و راه رفتن زن بگونه ای که زینت را آشکار سازد و اینست که خداوند از زدن پاى زن بزمین سخن آورده زیرا در آن زمان نیز زن بخوبی می دانسته که صدای پای زن تنها آهنگ و طریقه ی راه رفتن او را مشخص نمی کند بلکه بالاتر از آنست و زینت او را آشکار می سازد و این زینت در کل ، بیان جوانی و شادابی و نیاز او به جلب جنس مخالف اوست.
براین اساس کفشهای پاشنه بلند عیناً همان صفت زدن پاها در وقت پوشش خلخال و آشکار سازی زینت را دارند زیرا با پوشش کفش پاشنه بلند ، تمایل جسم زن در راه رفتن بصورتی می شود که زینت او را نمایان می سازد و صدا و نحوه ی راه رفتنش مورد توجه قرار می گیرد..
و اینست که حداقل پوشش زن در قرآن پوششی ست که گردن و سینه ها را بپوشاند و این ممکن نمی شود مگر اینکه روسری به جلو آورده شود زیرا اگر روسری در عقب سر باشد باز تمایل به آشکار سازی جیوب ( فتحه ی لباس که گردن و سینه را می گیرد ) باقی می ماند و زینت زن آشکار می شود و شکی نیست که موی سر به عنوان زینت زن بلکه تاج سر زن شناخته می شود که بوسیله ی آن خود را تجمل می دهد و زنان به خوبى مى دانند و به آرایش موهاى خود افتخار مى کنند.

9
و باز حداقل پوشش زن اینست که زینت هایش ( اندام ) را نمایان نسازد و باز حداقل پوشش اینست که روپوش لباس ( جلباب ) تا پایین بصورت ساترو پوشش بر تمام جسم قرارگرفته شود و جلباب عموما به لباس فوق لباس عادی اطلاق می شود زیرا در قاموس مشخص قرآن که لغت عرب است به لباس زیرتن که با بدن لمس
مستقیم دارد " لباس و ثوب " گفته می شود و اینست که زن و شوهر را لباس هم می خواند .
پس جلباب بمانند عبا یا چادر است یا همانکه ایرانی ها بدان مانتو می گویند ولی بایستی تمامی جسم را از گردن تا نوک انگشت پا در بر گرفته باشد و نوع آن بگونه ای باشد که شکل جسم را به نمایش ننهد.و حداقل پوشش در خانه اینست که باعث نشود کودکی جسم زنان را خوب بشناسد و اینست که اطفال بایستی در محیطی اخلاقی و غیر تحریک آمیز پرورش یابند.
– حال بگذارید ببینیم حداکثر پوشش چیست؟
قرآن محیط حداکثر را بسیار باز کرده است تا زن مومن بتواند در لباس خود همیشه بسوی بهترین برود و مطمئن باشد که خدایش بیشتر را از او قبول داشته و بلکه بیشترین پوشش پسندیده است و اینست که با توجه به آیاتی که زن را به اخفای زینت دعوت کرده ، متوجه می شویم هر قدر زن خود را بیشتر بپوشاند خودش را به رضای خالق نزدیکتر خواهد کرد البته با نیت و تقوای درون و اینست که احدی جز الله تعالی اجازه ندارد برای زن حداکثر یا حدود در پوشش تعیین نماید و هرگونه تحدید در پوشش فقط با اجازه ی قرآن ممکن است و با مراجعه به قرآن مشخص می شود که تحدید حداکثر به عهده ی زن مومن رها شده است و آن اینکه او با تشخیص زینت خود ، به نهان ساختن زینت بکوشد و زنی که سرتاسر بدنش را مخفی می سازد بخوبی می تواند با افتخار اعلام دارد که من همانگ با فرمان خدایم هستم و خود را برای بیگانه آشکار نساختم و خدایم مرا امر فرموده تا چنان باشم که مورد شناخت و اذیت واقع نشوم.و اینست که حتی با تفاسیر متعدد و مقایسه با احادیث و اخبار، قضیه عوض نخواهد شد
جز در این امر که ما نمی توانیم زن را به پوشش حداکثر اکراه و اجبار سازیم و این امر به اختیار زن واگذار شده است و این حقیقت اسلام است که زن مومنه خود شریک امری ست که شناسایی آن توسط الله تعالی و خود زن صورت یافته است.
10

حال که خالق زن حد پوشش را به این صورت زیبا برای زن ترسیم کرده و او را به اخفای زینت و بهترین راه عدم ایذاء دعوت کرده است ،پس کسی حق اذیت به زن را ندارد و کسی حق ندارد به زن بگوید : صورتت را آشکار کن و دستت را هم آشکار کن و بیش از این حق پوشش نداری !؟زیرا بسیاری اوقات زن آرامش خود را در اخفای صورت می بیند بمانند عروسی که به وقت خروج از آرایشگاه صورتش را می پوشاند تا کسی به او نگاه نکند و به او طمع نکند.. البته هدف تذکر به این حقیقت است که :
ما برای پوشش بهتر، بایستی مسابقه بسوى خیرات و نیکی ها را راه اندازى کنیم نه اینکه سدی باشیم در راه خیر و نیکی و با تکمیل شدن این اصل که آیات عمومى پوشش، ابتدا از زنان رسول الله و دخترانش آغاز شده و سپس به زنان بقیه ى جامعه ، به این اصل می رسیم که :پوشش و ستر زنان رسول الله به عنوان بهترین پوشش و نمونه ى بهترین است و این است که ایشان امر شدند که از پشت حجاب با مردان بصورتی که حتی صدایشان نیز پایین و نرم نباشد، سخن گویند.و همه مى دانند سخن از پشت حجاب به معنای ساکن و حبس شدن در خانه نیست.
با خواندن کتاب الله تعالی متوجه می شویم که الله تعالی رسولش را اسوه و الگوی ما خوانده است و اینست که اخلاق و رفتار زنان ایشان و دخترانشان نیز نتیجه ی تعلیم صحیح شریعت اسلام است که بایستی مورد توجه ی مسلمین واقع گردد تا امت اسلام به عزت خود باز گردد و همه می دانیم در دورانی که مسلمین خود یک امپراتوری جهانی شناخته شده بودند سخن از کشف و باز کردن صورت زن نبوده است ولی اجباری هم نبوده زیرا برای مثال

11
کنیزان و خدمتکاران زن صورت خود را باز نگه می داشتند .و هرگز پوشش زن نوعی تحقیر شان زن نبوده است زیرا مشهور است براى مثال زبیده زن هارون الرشید مشهور به تفقه در امور و نقاش بوده است حال اینکه او یک زن محجبه بوده است0(1)

1- منبع : معناى توحید ، نویسنده سامان سوهانیان

12

آیا در قرآن آیه ای وجود دارد که بر چادر به عنوان حجاب برتر دلالت کند؟
در پاسخ باید گفت : در آیه 31 از سوره نور، خداوند به زنان مسلمان دستور می دهد که پوششهای خودرا برروی گریبان هایشان بیاندازند.
" خمر" که در این آیه آمده است به معنای " لباسی است که زن با آن، سر و سینه خودش را بپوشاند"
که ظاهرا چیزی شبیه مقنعه یا بزرگتر از آن است..
در آیه 33 سوره احزاب خداوند نیز می فرماید: (اى پیامبر، به زنان و دختران خود و زنان مومنان بگو که چادر خود را بر خود فرو پوشند. این مناسب‏تر است، تا شناخته نشوند و مورد آزار واقع نگردند. و خدا آمرزنده و مهربان است.)
اگر کسى بتواند به شکل صحیح از چادر استفاده کند، مسلماً چادر حجاب برتر است زیرا حکمت‏هاى حجاب در چادر بیشتر یافت مى‏شود، گرچه پوشیدن چادر واجب نیست. حجاب منحصر در چادر و حتى مانتو نیست، بلکه هر لباسى که غیر از وجه و کفین (دست‏ها تا مچ) را بپوشاند و موجب تحریک و جلب توجه نامحرم نگردد کافى است ولى باید توجه داشت که همان طور که بقیه واجبات داراى مراتب مختلفى مى‏باشند حجاب نیز داراى مراتب خوب، متوسط و خوب‏تر است و چادر حجاب برتر بانوان محسوب مى‏گردد.(1)

1- منبع : سایت تبیان
13

بله،اتفاقا بحث لزوم پوشش بانوان ازمواردی است که باصراحت وروشنی درقرآن آمده است.
دردوموردمساله پوشش درقرآن مطرح شده : یکی درسوره ی نور,آیات 30و31ودیگری درسوره ی احزاب آیه ی 59.
البته براهمیت عفت وپاکدامنی وحفظ حرمت اجتماع ,به طرق مختلف ومکرردرقرآن تاکیداست اماکیفیت پوشش بانوان دردومورد به روشنی بیان شده است. مضمون آیات 30و31سوره نور طورخلاصه عبارتند از:
الف- تذکربه مردان درباب پرهیزازنگاه حرام ورعایت پاکدامنی
ب- تذکربه زنان درباب پرهیزازنگاه حرام ورعایت پاکدامنی
ج-نهی زنان ازآشکارنمودن زینتها
د-پوشاندن گردن وسینه باروسری یامقنعه
ه-ذکرموارداستثناازحکم پوشش
و-پرهیزازخودنمایی وجلب توجه نامحرمان
ازاین نکات آنچه بیشترمربوط به بحث ماست نکات سوم وچهارم است برای همین به بررسی بیشتراین دونکته می پردازیم .
نهی زنان از آشکارنمودن زینت
دربخشی ازآیه می خوانیم : ولایبدین زینتهن الاما ظهرمنها
یعنی نبایدزنان زینتهای خودرا آشکارنمایند جزآن مقدارکه طبیعتا ظاهراست واژه زینت درلغت به معنی چیزی است که موجب آراستگی است.
14
پس درحقیقت زینت عبارت ا ست ازنیکویی درهرچیزی ,خواه عرضی باشدیاذاتی .
بنابراین زینت در زن هر چیزی ا ست که در شمار زیبایی ها و آراستگی ها و نیکویی ها آید.
بنابراین می توانیم زینت ها را چنین تقسیم بندی کنیم:
زینت 1- طبیعی: مانند موی سر 2- مصنوعی: رنگ, مانند آنچه با لوازم آرایشی بر روی صورت انجام می شود.
لباس, مانند برخی روسری ها که رنگ و نقش جالب توجه و تحریک کننده دارد.
زیور, مانند ا لنگو و گردنبند
اکنون که مفهوم زینت روشن شد باز هم آیه شریفه را مرور می کنیم . آنان نباید "زینت خود را آشکار سازند"
با توجه به مصادیق زینت و مثالهایی که زده شد بروشنی از آیه شریفه استفاده می شود که خداوند اجازه نداده است زینت زن یعنی موی سر او آرایش صورت لباس مهیج و زیورآلات او برای نامحرمان آشکار باشد اما در ادامه ی آیه می فرماید "الا ما ظهر منها" جز آن مقدار که طبیعتا ظاهر است.
که این استثناء با توجه به نکاتی که در روایات ما و نیز تفاسیر بعضی از عالمان دینی آمده است شامل گردی صورت "مقداری که در وضو شسته می شود" و دست ها از مچ تا سر انگشتان می شود. این از زینت های طبیعی اما از زینت های مصنوعی هم چیزهایی نظیر حلقه ازدواج که هدف از داشتن آن اعلام تاهل و ازدواج است و به قصد جلب توجه نامحرمان نیست از قاعده ی پوشیدگی مستثنی شده پس غیر از این قسمت ها بقیه بدن و زینت ها را باید از نامحرمان پوشاند .
اما نکته بعدی یعنی:
پوشاندن گردن و سینه به وسیله روسری یا مقنعه
در ادامه آیه می خوانیم "ولیضربن بخمرهن علی جیوبهن"

15
واژه ی خمر جمع خمار در اصل به معنی پوشش است ولی معمولا به چیزی گفته می شود که زنان با آن سر خود را می پوشانند روسری یا مقنعه .
جیوب جمع جیب است به معنی یقه ی پیراهن است که از آن به گریبان تعبیر می شود و گاه به قسمت بالای سینه به تناسب مجاورت با آن نیز اطلاق می شود.
زنان قبل از نزول آیه دامنه روسری خود را به شانه ها یا پشت سر می افکندند به طوری که گردن و کمی از سینه آنها نمایان می شد و خداوند با فرستادن این آیه دستور داد:
زنان روسری خود را تا گردن و هم آن قسمت از سینه که بیرون است پوشیده باشد.(1)

منبع : حجاب نیوز
16

1- ارائه یک چهار چوب صحیح برای پوشش زن
2- معرفی افراد محرم و نامحرم در قران کریم :در سوره نور ، آیه 31 ، که شامل محارم رضاعی نسبی و سببی می باشد.
3- آشکار نکردن زینتها
که در این باره می توان گفت که اسلام دستور به زینت نکردن نداده است بلکه از زینت که باعث جلوه گری و خودنمائی زن در برابر مردان نامحرم می شود نهی نموده است.
4- تبیین حد و مرز زینت در برابر افراد
که به سه قسم تقسیم می شود:
الف: زینت برای غیر محارم که آشکار نکردن زینتهای پنهان است و نگاه به زینتهای آشکار در صورتی خالی از اشکال است که خالی از هر گونه قصد لذت و ریبه باشد این حد زینت در آیه مبارکه الاماظهر منها استثنا شده است و دو قسمت زیر از دستور لایبدین زینتهن استثنا شده است.
ب: زینت برای شوهر، که زینت علی الاطلاق می باشد و شامل تمام بدن می باشد.
ج- زینت برای سایر محارم
از ابی جعفر علیه السلام وارد شده :
"واما زینته المحرم فموضع القلاده فما فوقها و الدملج مادونه و الخلخال و ما اسفل منه و اما زینه الزوج فالجسدکله "قسمت سوم ، مربوط به زینت برای سایر محارم است که شامل محل گردنبند و بالای آن،
17
بازوبند و زیرآن و خلخال و آنچه پائین آن است می شود. بنابراین باید به این مهم توجه داشته باشیم که از پوشیدن لباس حلقه آستین، دامنهای کوتاه با پاهای برهنه و یقه های باز بیش از حد متعارف حتی در برابر محارمی به جز شوهر مانند پدر ، برادر ، عمو و دایی …. خودداری کنیم و جواز نگاه کردن به زینتهای باطنی زنان آن هم در محدوده ای که در روایات نقل شده برای محارم غیر شوهر به شرطی است که فسادی در بین نباشد.
5- نهی از تبرج مذموم
در قران کریم در این باره امده است " و لاتبرجن تبرج الجاهلیه الاولی" منظور از تبرج زنان در جاهلیت اولی، جلوه گری زنان در قبل از اسلام بوده است که در تمامی این دوران به دلیل عدم رعایت دستورات پیامبران زنان دچار چنین معضلی شده که سبب به وجود آمدن پیامدهای بد بسیاری برای جامعه نیز شده است. در تفسیر قمی روایتی از امام صادق علیه السلام از پدرش در ذیل آیه … و لاتبرجن تبرج الجاهلیه الاولی … آمده است و این است که "به زودی جاهلیت دیگری میآید" و در تفسیر التبیان آمده است که منظور از جاهلیت اخری زمانی است که مردم همان گونه عمل کنند که قبل از اسلام عمل می شده است.
امروز شاهد این تبرج ها و جلوه گری های مذموم هم در مردان و هم در زنان هستیم. در روایات از چنین مردانی با چنین خصوصیاتی یاد شده است: یتزینون بزینه المراه لزوجها و یتبرجون تبرج النساء و از چنین زنانی این چنین یاد شده است نسوه کاشفات عاریات متبرجات. من الدین داخلات فی الفتن مائلات الی الشهوات مسرعات الی للذات مستحلات للمحرمات جهنم فی جهنم خالدات.
6- راهکار عدم حضور غیر ضروری زن در جامعه
با توجه به آیه شریفه:
و قرن فی بیوتکن و لاتبرجن تبرح الجاهلیه الاولی…در خانه هایتان بنشینید و آرام گیرید و بی حاجت و ضرورت از منزل بیرون نروید و مانند دوره جاهلیت پیشین آرایش و خودآرائی مکنید.زنان مومنه به پیروی از این آیه مبارکه باید از هرگونه حضور غیر ضروری در جامعه خودداری کند تا الگو و نمونه برای سایر زنان مسلمان باشند.

18
7- راهکار ترویج فرهنگ غیرت در مردان
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله و سلم) می فرماید : چگونه مردی است در حالی که تزئین می کند همسرش و خارج می شود از خانه اش به حالتی که تزئین کرده و عطر زده و شوهرش بر این امر راضی باشد پس می سازد برای همسرش آن زن هر قدم خانه اش در آتش.
8- راهکار حفظ نگاه
"قل للمومنین یعضوا من ابصارهم… و قل للمومنات یغضضن من ابصارهن "حفظ نگاه توسط زنان و مردان مومن یک مبارزه منفی با زنان جلوه گر می باشد و چون چنین زنانی را مورد بی توجهی قرار دهند یک اثر تربیتی دارد آنها متوجه خواهند شد که تنها با این وضع مورد توجه بیمار دلانی قرار خواهند گرفت که خود فاقد ارزش انسانی هستند.
9- تبیین فلسفه حجاب برای جامعه
حجاب مایه ارزش احترام زن می باشد و مایه حفظ عفت و عصمت زن است. حجاب مایه تحکیم پیوند زوجین می شود حجاب سلامت جامعه را در بردارد حجاب حق الهی است و مسلمان تسلیم امر الهی می باشد حجاب پرچم پاکدامنی و عفاف برای زن است. حجاب سبب امنیت زن در جامعه می شود .حجاب عاملی برای موفقیتهای معنوی است.
10- آگاهی افراد از مضرات بدحجابی
بدحجابی باعث عدم امنیت زن در جامعه می شود، بدحجابی عاملی برای بلوغ زودرس جوانان است، بدحجابی باعث بی ارزش شدن زن در جامعه می شود. بدحجابی باعث بالا رفتن آمار طلاق، فلج کردن نیروی کار در جامعه، تبدیل شدن زن به موجودی مصرفی استعمار کشیده شدن کشور و … می شود، و علاوه بر آن عذابهای اخروی را نیز به دنبال دارد.

19
11- صبر و استقامت در ترک عادت
افرادی که سعی بر این دارند که بهبود در وضعیت پوشش خود به وجود آورند مسلما با مشکلاتی چون فشار از ناحیه اطرافیان، تمسخر عده ای نادان و … قرار خواهند گرفت اما زنی که الگوی خود را فاطمه زهرا سلام ا… علیها و زینب کبری سلام ا… علیها قرار دهد سختی این کار در برابر سختیها که این بزرگان کشیده اند بسیار ناچیز است.
12- تربیت تدریجی بر تحجب در خانواده
امام رضا علیه السلام در مجلس فرمودند: هنگامی که دختر شش ساله شد مرد نامحرم نباید او را در آغوش بگیرد
بنابراین در مساله آموزش حجاب و پوشش به فرزندان نیز پدر و مادر باید مرحله به مرحله او را به فلسفه و خوبیهای حجاب آشنا کرده و در خور درک فرزند به راهنمائی او بپردازند و فرزند تحت تربیت تدریجی و عملی پدر و مادر قرار گیرد.
باید به این نکته توجه داشته باشیم که غالبا پیروزیهای نهایی و کامل در دراز مدت به دست می آید.
13- مراقبت در معاشرتها و همنشینی ها
حضرت علی علیه السلام می فرماید : با اشخاص شرور معاشرت و رفاقت نکن زیرا طبیعت توناخودآگاه از او متاثر می شود. بنابراین زنان مومنه باید مراقب باشند دوستان صمیمی و همدل خود را از زنان عفیف و با حیاء انتخاب کنند و از دوستی با افراد بی بند و بار خودداری کنند هر چند باید تلاش بر منشاء اثر بودن روی این افراد باشند.
14- ترویج فرهنگ قناعت و ساده پوشی در زنان
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله سلم می فرمایند:
"استعینوا علی النساء بالعری ان احداهن اذا کثرت ثیابها و احسنت زینتها اعجبها الخروج "

20
زنان را لباس ساده بپوشانید هنگامی که زیاد شود لباسها و نیکو شود زینت هایش وسوسه می شود او بر خروج از خانه اسراف و زیاده روی و مد پرستی در تهیه لباس علاوه برابر انگیختن حس خودنمائی عاملی برای فقر خود ساخته این زنان می شود که آسیب های فراوان دیگری را به همراه دارد.
15- ایجاد مشاغل خانگی برای زنان جویای کار
زنان مومنه باید سعی کنند وقت خود را با کارهای نیک پر کنند از جمله تربیت فرزندان، بالا بردن علم و آگاهی ، و همچنین کارهای هنری مفید برای زنان .
16- کمکهای اقتصادی در رفع مشکل بدحجابی
بعضی از بدحجابی علل و ریشه آن در عواملی چون فقر فرهنگی فقر اقتصادی، فراهم نمودن عوامل ازدواج … می باشد که وظیفه سرمایه داران و خیرین است که با کمک دولت در رفع این مشکلات بکوشند.
17- اجرای حدود و تعزیرات
اجرای قوانین اسلامی پس از آگاهی کامل افراد جامعه و تبلیغات کافی و تبیین مسئله حجاب در جامعه اسلامی برای افراد می تواند مثمرثمرباشد
18- تعاون فرهنگی
در مراودات دو سویه سایر کشورهای اسلامی زمانی که آنان شاهد این امر باشند که زنان مسلمان با حفظ حجاب موفقیتهای بیشتری را در عرصه فعالیتهای اجتماعی، علمی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی دارند و بسیاری از معضلات اجتماعی که در غرب در اثر برهنگی زد ایجاد شده است در یک کشور اسلامی جایی برای گسترش ندارد و در واقع کشورهای اسلامی عملا به تبلیغ ایده آلهای فرهنگی خود پرداخته اند.
19- احیای امر به معروف و نهی از منکر
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرموده اند: اگر شخصی در نهان معصیتی را مرتکب شود فقط به شخص او ضرر وارد می شود و اگر در ملاء عام گناهی را انجام دهد و دیگران او را نهی از منکر نکنند همه مردم زیان می بینند.
21
البته باید توجه داشت در پیش گیری و درمان بدحجابی و بی حجابی باید امر به معروف با شیوه های منکر و بدون توجیه منطقی و خارج از حدود شرعی مشخص شده نباشد تذکرات باید صحیح باشد و مرحله به مرحله اجرا شود.
20- ترویج فرهنگ نماز در بین زنان
زنان در حال نماز خواندن مکلف به داشتن حجاب کامل هستند؛ از طرفی بهترین نوع ارتباط معنوی بنده با خدای خویش در حالت نماز می باشد. با توجه به وجوب پوشش در نماز که بهترین حالت ارتباط زن با خداوند متعال است به ارزش جایگاه حجاب پی می بریم از طرفی زنان مومنه برای انجام فرضیه الهی نماز در روز چندین بار داشتن پوشش کامل را عملا تمرین و تکرار می کنند علاوه بر آن با توجه به آیه مبارکه "وقرن فی بیوتکن و لاتبرجن …. اقمن الصلوه …" خداوند در این آیه شریفه به زنان امر می کند که شرح و جلوه گری نکنید و اگر می خواهید نیروی بازدارنده ای در برابر این تبرج به دست آورید نماز را به پا دارید نماز شما را از فحشاء منکر باز می دارد. نماز خواندن نیرومندترین وسیله برای حفظ حجاب است.(1)

1- منبع : www.askquran.ir

22

حجاب گوهر زن است" این جمله ای است که برای امروز و دیروز نیست.از قرن ها پیش حتی قبل از اسلام، حجاب و عفاف در فرهنگ ایرانی حضور پررنگ داشته است و نجابت و پوشیدگی زنان ایرانی زبانزد همگان بوده است ، بعد از ورود اسلام به ایران، این امر در ایران اسلامی تجلی بیشتری یافت و در لایه های زندگی مردم ردپای آن به وضوح بیشتر و بیشتر دیده شد..
اما با پیشرفت فن آوری های ارتباطی، حجاب دستمایه خوبی برای جنگ فرهنگی غرب با ایران محسوب شد
غرب و صهیونیسم حجاب را که در فرهنگ اصیل ایرانی – اسلامی اهمیت ویژه دارد هدف آماج حملات خود قرار دادند و با انواع و اقسام شیوه های ضد فرهنگی سعی در رواج بی حجابی بخصوص در نسل جوان کشور دارند.
برای همین زنان جامعه اسلامی ایران امروز باید به گونه ای رفتار کنند که الگوی زنان سایر کشورهای جهان قرار گیرند و باید در راه انتقال مفهوم حجاب به دختران جوان نهایت تلاش خود را به کار بندند تا این ترفند غرب را نیز خنثی سازند و پشت سر بگذارند.
اما هر سال تابستان و فصل گرما که می آید، حضور بدحجابان در جامعه بیشتر نمود پیدا می کند.انگار گرمای هوا بهانه ای می شد برای پوشش نامناسب برخی دختران و پسران جوان.پوششی که شایسته فرزندان ایران اسلامی نیست .
در این میان نظر مراجع نیز بسیار جالب توجه است و می تواند راهگشای جوانان باشد .

23
آیا حجاب از ضروریات دین است؟ حکم کسانی که به آن بی اعتنایی می کنند، چیست؟
آیت الله خامنه ای: اصل حجاب، ضروری دین محسوبمی شود و بی اعتنایی به اصل حجاب و عدم رعایت آن معصیت و گناه است .
آیت الله صافی گلپایگانی: اصل وجوب حجاب فی الجمله از ضروریات اسلام است و منکر آن مرتد است ولی بی اعتنایی به آن با عدم انکار وجوب آن، فسق است .
آیت الله تبریزی: اصل حجاب برای زنان از ضروریات دین است و حکم کسانی که به آن بی اعتنایی نمایند حکم بی اعتنایی به سایر تکالیف دینی است .
آیت الله سیستانی: اصل حجاب از مسلّمات شریعت است و در قرآن آمده است ولی کسانی که توجه به وضوح آن ندارند، انکار آن ها مستلزم انکار نبوت نیست و بی اعتنایی، عملی گناه است .
آیت الله مکارم شیرازی: آری حجاب از ضروریات دین است ولی انکار آن برای کسانی که از ضروری بودن آن آگاهی ندارند، موجب ارتداد نمی شود .
آیت الله بهجت (ره): بی اعتنایی به حجاب گناه است و داشتن حجاب واجب است .
امروز حرکت خزنده ای بر علیه چادر که یک حجاب ملی و سنتی است آغاز شده است، خواهشمندیم نظر مبارک را در این مورد مرقوم فرمایید.
آیت الله فاضل لنکرانی (ره): سزاوار است خانم ها از چادر استفاده کنند چون چادر در کشور اسلامی ایران از مظاهر و شعائر اسلام می باشد و با حفظ این شعار سعی کنند بانوان محترم حرکت مورد سئوال را خنثی کنند .

24
آیت الله صافی گلپایگانی: چادر بهترین پوشش برای خانم ها است، چون تمامی بدن را می پوشاند. خانمهای مسلمان باید آداب و سنن اسلامی را در لباس پوشیدن مراعات کنند و از تجدد گرایی مضر پرهیز کنند .
آیت الله بهجت (ره): چادر حجاب پسندیده است .
آیت الله سیستانی: چادر حجاب بهتر است و سزاوار نیست زنهای مومن بدون چادر خارج شوند .
آیت الله مکارم شیرازی: حجاب یکی از قوانین مسلّم اسلام است و اساس آن، پوشاندن بدن و مو ها غیر از صورت و دست ها تا مچ است ولی بی شک، چادر حجاب بر تر است .
آیت الله تبریزی: پوشیدن بدن بر زن واجب و بهترین نوع پوشش واجب، همان چادر مشکی است که زنهای مومنه خود را با آن می پوشانند .
عده ای همراه با تبلیغات فرهنگی دشمن در روزنامه ها و سخنرانی هایشان می گویند چادر مشکی برای بانوان مکروه است و باید پوشش جدید مانند مانتو و کت و دامن با رنگهای متنوع جایگزین چادر مشکی شود؛ آیا چنین حرف و اقدامی صحیح است یا خیر؟
آیت الله خامنه ای: این صحبت صحیح نیست و بهترین حجاب پوشش چادر است و چادر سیاه هم بی اشکال است و کراهت ندارد .
آیت الله تبریزی: زن باید بدن خود را در غیر وجه و کفین، از نامحرم بپوشاند و نیز باید زینت خود را بپوشاند و لباسی که زینت حساب می شود باید آن را هم بپوشاند و با چادر بهتر می تواند بدن و زینت را بپوشاند و چادر سیاه مثل عبای سیاه کراهت ندارد .

25
آیت الله بهجت (ره): این اقدام باطل است .
آیت الله صافی گلپایگانی: نظر مذکور صحیح نیست و مفاسد بسیار دارد. متاسفانه در این زمان عده ای اصرار بر آشکار شدن مفاتن زن و خروج او از ستر و عفاف که حفاظ شخصیت و ارزش و متانت اوست، دارند؛ مع الاسف می خواهند این امر را اسلامی جلوه دهند، در حالی که اسلامی نیست .
آیت الله فاضل لنکرانی (ره): چادر مشکی بهترین نوع حجاب است و پوشیدن لباسهایی که جلب توجه کند، حرام است
آیت الله مکارم شیرازی: با توجه به اینکه در حال حاضر رنگ مشکی برای حفظ پوشش زنان بهتر است، کراهت آن ثابت نیست .

26

ای پیامبر به مردان و زنان با ایمان بگو ….
روزی در هوای گرم مدینه ،زنی جوان و زیبا در حالی که طبق معمول روسری خود را به پشت گردن انداخته و دور گردن و بنا گوشش پیدا بود، از کوچه عبور می کرد.مردی از اصحاب رسول خدا(ص) از طرف مقابل می آمد. آن منظره زیبا سخت نظر او را جلب کرد و چنان غرق تماشای آن زیبا شد که از خودش و اطرافیانش غافل گشت و جلو خودش را نگاه نمی کرد.آن زن وارد کوچه ای شد و جوان با چشم خود او را دنبال می کرد. همانطور که می رفت، ناگهان استخوان یا شیشه ای که از دیوار بیرون آمده بود به صورتش اصابت کرد و صورتش را مجروح ساخت ، وقتی به خود آمد که خون از سر و صورتش جاری شده بود. با همین حال به حضور رسول اکرم رفت و ماجرا را به عرض او رساند. اینجا بود که آیه مبارکه نازل شد:
((ای پیامبر! به مو منان بگو که دیده هاشان را فرو گیرند و عورتهاشان را نگاه دارند زیرا که آن برای ایشان پاکیزه تر است .به درستی که خدا – به آنچه می کنند – آگاه است . و به زنان باایمان نیز بگو که دیده هاشان را فرو گیرند و عورتهاشان را نگاه دارند و زیور و زینت خود را – مگر آنچه از آن آشکار آمد- ظاهر نسازند و باید که روسریها و مقنعه هاشان را بر گریبانهاشان فرو گذارند و پیرایه های خود را ظاهر نسازندمگر برای شوهرانشان ، یا پدرانشان ، یا پدران شوهرانشان، یا پسران خواهرانشان ، یا زنانشان ، یا مملوکان ، یا دیوانگان و افراد ابله ، یا کودکان غیر ممیّز)).(1)

1- برگرفته از کتاب : داستانهای استاد شهید مرتضی مطهری،اثر:علیرضامرتضوی

27

حضرت موسی بن جعفر علیه السلام از پدران گرامیش از حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام نقل فرمود که:
روزی شخص نابینایی اجازه ورود خواست. فاطمه علیهاسلام برخاست و چادر به سر کرد. رسول خدا فرمود: چرا از او رو می گیری، او که تو را نمی بیند؟ فاطمه (س) عرض کرد: او مرا نمی بیند، اما من که او را می بینم. و او اگر چه مرا نمی بیند ولی بوی مرا که حس می کند. رسول خدا (ص) فرمود: شهادت می دهم که تو پاره تن منی.
روزی رسول خدا از اصحاب خود پرسید:" نزدیکترین حالات زن به پروردگارش کدام است؟" اصحاب نتوانستند جواب بدهند. این سوال به گوش فاطمه علیهاسلام رسید. فاطمه فرمود:" نزدیکترین حالات زن به پروردگارش وقتی است که در خانه اش بنشیند (و خود را در کوچه و بازار، جلو چشم نا محرمان قرار ندهد.)
وقتی رسول خدا این سخن را شنید، فرمود: فاطمه پاره تن من است.
امیرالمومنین علیه السلام می فرماید: روزی رسول خدا از ما پرسید: بهترین کار برای زنان چیست؟
فاطمه علیهاسلام پاسخ داد:" بهترین کار برای زنان این است که مردان را نبینند و مردان نیز آنها را نبینند
رسول خدا فرمود: فاطمه پاره تن من است .
رسول خدا بعد از ازدواج فاطمه علیها سلام کارها را بین او و علی علیه السلام تقسیم کرد و فرمود کارهای منزل با فاطمه و کارهای خارج از منزل با علی، فاطمه علیها سلام می فرماید:" هیچ کس نمی داند من چقدر خوشحال شدم که رسول خدا مرا از ظاهر شدن در پیش چشم مردان معاف کرد.
28

روزی فاطمه زهرا سلام الله علیها به اسماء فرمود: چه بد است این تخته هایی که بدن مرده را برای تشییع جنازه روی آن می گذارند! زیرا وقتی زنی را روی آن قرار می دهند و پارچه ای بر بدنش می کشند،حجم بدن او معلوم است.
اسماء گفت: من که در حبشه بودم، می دیدم مردم آنجا تابوتی از چوب درست می کردند و مرده را داخل آن می گذاشتند .
سپس اسماء با چوب خرما تابوتی لبه دار درست کرد و به فاطمه علیهاسلام نشان داد. حضرت فاطمه بسیار خوشحال شد و فرمود:" این خیلی خوب است. وقتی مرده را داخل آن قرار دهند و پارچه ای روی آن بکشند، دیگر معلوم نمی شود مرده مرد است یا زن." و فرمود: پس از مرگم، مرا در همین تابوت بگذارید. (1)

(1) منابع:
بحارالانوار، ج 43، صفحات 91 و 93 و 54 و 81 و 189.
بحار/92/43 اول صفحه 29
بحار/189/43 –
بحار1/81/43-
بحار/54/43

چادرم باشد مرا معیار ایمان و شرف
همچو مروارید زیبایم درون یک صدف
دید نامحرم نیفتد لاجرم بر سوی من
افتخارم باشد این،زهرا بود الگوی من
مدعی گوید که چادر یک نشان فانی است
من ولی گویم که با چادر تنم اسلامی است
مدعی گوید که با چادر کلاست باطل است
من ولی گویم که ایمانم ز چادر کامل است
مدعی خواهد مرا بی دین کند با لفظ دوست
چادر من همچو تیر زهرآگین،بر چشم اوست

30

– حسین مهدی زاده ،پرسمان حجاب ،انتشارات صهبای یقین، 1387
– استاد مطهری ، مساله حجاب ، ص 79.
– حمزه عبدی ،سامان تربیت ، مجله حدیث زندگی (ویژه عفاف) ، شماره 6 ، مرداد و شهریور 81، ص 6
– عباس پسندیده ، پژوهشی در فرهنگ حیا ، ص 31
– معناى توحید ، نویسنده سامان سوهانیان ، www.p-hejab.blogfa.com
– www.askquran.ir مقاله حجاب
– حجاب نیوز ، مقاله حجاب
– داستانهای استاد شهید مرتضی مطهری ،علیرضا مرتضوی .
– سایت تبیان ، مقاله حجاب


تعداد صفحات : 38 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود