تارا فایل

تحقیق در مورد راه کارهای مقابله با آنفلونزای طیور




موضوع:
راه کارهای مقابله با آنفلوانزای طیور

راه کارهای مقابله با آنفلوانزای طیور
مقدمه:
آنفلونزای طیور (طاعون طیور یا فلور پرنده) بیماری بالقوه بسیار مخربی بوده که غالباً در جوجه ها، بوقلمونها، اردکها و غازها تظاهر می کند، گرچه تعداد بسیار زیادی از گونه های دیگر پرندگان ممکن است آلوده و بصورت یک ناقل تبدیل گردند. در 84-1983 شیوع بیماری در پنسیلوانیای آمریکا باعث مرگ و کشتار بیش از 20 میلیون پرنده گردید. شیوع بیماری در ایتالیا در ماه می سال 2000 باعث مرگ بیش از 14 میلیون پرنده شد. شیوع اخیر بیماری در آسیا تاکنون 12 کشور را در منطقه از اواخر سال 2003 تا کنون آلوده نموده است که آمار تلفات و زیانها در حال محاسبه می باشد.
بیماری
بیماری آنفلوانزای طیور در اثر یک ویروس آنفلوانزا می تواند ایجاد گردد. ویروس این گروه از لحاظ شدت بسیار گسترده اند. برخی سویه ها (بخصوص سروتیپهای H7 , H5 ) بسیار بیماریزا و مسری بوده که قادر به ایجاد مرگ و میر به میزان بیش از 90 درصد در برخی گله ها می گردند. عفونت توسط سویه H5N1 موردی است که اخیراً در آسیا به انسان سرایت نموده و تعداد بسیاری را آلوده نموده است. با عفونت ویروسی بسیار حاد علائم کلنیکی ممکن است بصورت مرگ و میر بالا ناگهانی، احتمالاً با شروع تب و یا دپرس شدن شدید ظاهر یابد. علائم التهاب مخاط چشم، حرکت سریع چشمها، التهاب سینوسها و سر سیانوزه متورم ممکن است در پرندگان مبتلا مشاهده گردد. شکل خفیفتر بیماری ممکن است بصورت علائم تنفسی غیر اختصاصی تظاهر کند. در گله های مادر و تخمگذار علائم بصورت کاهش شدید و ناگهانی تولید یا افزایش تعداد تخم مرغهای پوست نازک و نرم (لمبه) بروز نماید.
انتشار بیماری
پرندگان مهاجر بخصوص پرندگان آبزی، عمده ترین منابع ویروسهای آنفلونزا محسوب گردید که موجب شروع شیوع گسترده بیماری در آسیا گردیده اند. پرندگان مهاجر با توجه به رفتار مهاجرتی آنها از طریق مدفوع، قادر به انتقال و انتشار ویروسها بطور گسترده از منطقه کشور یا قاره ای به منطقه دیگر می باشند و شیوع بیماری غالبا در نزدیکی مسیرهای مهاجرتی آنها اتفاق می افتد. پرندگانی که مسیرهای طولانی پرواز می کنند، خسته و تحت استرس بوده و دفع ویروس در این هنگام به دلیل جستجو برای منابع غذایی در مکانهای طیور تجاری افزایش یافته و در این مواقع احتمال آلودگی پرندگان تجاری فزونی می یابد.
انتشار آلودگی به پرندگان منطقه اغلب از طریق آلودگی به وسیله مدفوع پرندگان آلوده رخ می دهد. تماس مستقیم با مدفوع توسط پرندگان یا انتقال بصورت غیر مستقیم از طریق پرسنل و تجهیزات به فارمهای طیور از مهمترین راههای انتقال عامل بیماری محسوب می گردد. انسان مسلما مهمترین راه انتقال بیماری در داخل مناطق تولید طیور می باشد. پرسنل از طریق لباس، چکمه، وسایل و دستها، ویروس را از یک سالن به سالن دیگر منتقل می نمایند. حشرات و جوندگان ممکن است بعنوان ناقلین مهم منطقه ای عمل نمایند. حرکت در داخل منطقه پرورش طیور می تواند بسرعت از طریق ذیل صورت پذیرد:
1- تجهیزات حمل مواد غذایی
2- انتقال پرندگان بیمار و مرده
3- سرنگهای واکسیناسیون
4- وسایل جمع آوری مرغ
5- مهندسین
6- دامپزشکان
7- رفت و آمد کارگری
کنترل
الف- تشخیص سریع و مراقتب دقیق که این تشخیص توسط جداسازی و شناسایی ویروس از لاشه ها و پرندگان در آزمایشگاه به تایید می رسد.
ب- نظارت دقیق بر قرنطینه ها و اعمال محدودیت در ورود پرندگان ضروری است.
ج- واکسیناسیون علیه سروتیپهای H7 , H5 در مناطقی که این سویه ها موجود می باشند.
د- بالاترین استاندارهای امنیت زیستی (بیوسکوریفی) در فارم و منطقه بمنظور جلوگیری از انتشار در جمعیت طیور منطقه رعایت شود.
اصول امنیت زیستی مناسب
مناطق اطراف سالنها می بایست توسط مواد و سطوحی که قابل شستشو و ضد عفونی بوده، کاملاً محصور گردیده تا احتمال انتقال آلودگی از وسایل نقلیه چکمه و غیره به سالن جلوگیری گردد. استفاده از ضد عفونی کننده های قوی و ضد ویروس و ضد باکتری نظیر ویرو-گارد شرکت Fam Carelntemational در این موارد بسیار موثر و کمک کننده می باشد.
امکان جلوگیری از تردد افراد غیر مجاز تا حد امکان جلوگیری نمود و در خصوص بازدید کنندگان نیز بایست دستور العمل دقیق در خصوص تعویض لباس و کفش اعمال گردد. از تردد بی مورد کارکنان تا حد امکان جحلوگیری گردد. بطور مرتب و بر اساس برنامه تدوین شده حوضچه های ضد عفونی مناسب توسط ضد عفونی کننده مناسب از قبیل فارم- گارد، اولترا- گارد و یا ویرو – گارد پر کردند. تا حد امکان از ورود وسایل نقلیه به داخل فارم جلوگیری گردد و در صورت ورود حتما می بایست از داخل حوضچه های ضد عفونی عبور نمایند. جهت بازدید کنندگان لباس و چکمه تهیه گردد و بازدید کنندگان بایستی حتما دوش گرفته و کلیه لباسها را تعویض نمایند. چنانچه وسایلی می بایست وارد فام گردند، باید ضد عفونی شوند. در فامها، آب آشامیدنی از اهمیت بسزایی برخوردار است که کل سیستم توسط ضد عفونی کننده مناسب نظیر ویرو-گارد ضد عفونی و درب مخازن گذاشته شود.
گارد ضد عفونی و توسط سیستم انتقال به داخل سالنها هدایت گردد. طی یک برنامه منظم نظارتی با استفاده از طراحی، ساختار، اصلاحات مناسب و ترکیبات موثر و تایید شده از ورود جوندگان، پرندگان وحشی و کرمها داخل سالنها جلوگیری نمایید. در مورد اجرای برنامه های بیوسمکیوریتی چک لیستهای خاصی تنظیم و بطور منظم برنامه های لازم را اجرا نمایید. ویرو-گارد در غلظت 1:320 و اولترا-گارد در غلظت 1:250 قادر به از بین بردن ویروس انفوانزا طیور می باشند.
آب آشامیدنی توسط ویرو- منطقه متوقف نماید تلفات زیاد، محدودیت در جابجایی طیور، کشتار اجباری و ضررهای وطولانی مدت در بازرگانی بین المللی می تواند در زمان کوتاه صنعت طیور یک کشور را تخریب نماید. برنامه های کنترلی مناسب و مراقبتهای دقیق و اجرای برنامه های بیوسکیوریتی می تواند در پیشگیری از ورود سویه های بیماریزا به داخل فارم جلوگیری نماید. می بایست در ابتدای مواجه با ویروس با اعمال برنامه های موثر از تکثیر و انتشار ویروس جلوگیری نمود.
راه کارهای لازم در مواقع اضطراری
بر اساس گزارشات جهانی بیماری آنفلونزای طیور در جهان در حال گسترش است و در رسانه ها بیشتر جنبه خطر و ابتلا و عفونت انسان مورد توجه قرار می گیرد و از واژه هایی نظیر هنگامی که ویروس گسترش یافته و بیماری بصورت همه گیر در جهان تبدیل می گردد استفاده می شود. در این مرحله مسلما واژه اگر مناسبتر از واژه هنگامیکه خواهد بود. همه گیری بیماری هنگامی که مورد استفاده قرار می گیرد که میزان ابتلای بیماری در چندین قاره بیش از حد انتظار باشد.
احتیاج است که بر اساس واقعیتها و نه فرضیات موضوع را بررسی کرد. بیماری آنفلونزای طیور زمانی مورد توجه واقع شده که پرورش متمرکز و متراکم طیور توسط پرورش دهندگان مورد توجه قرار گرفت. ویروس ویژه مورد نظر ویروس A آنفلونزای طیور سویه H5N1 بوده که در سال 1997 در هنگ کنگ گزارش گردید و به طور قابل ملاحظه ای در کشورهای آسیایی و سپس اروپایی گسترش یافت. این واقعیت به تنهایی می تواند هشداری برای پرورش دهندگان طیور به منطقه خاور میانه باشد.
ثابت گردیده است که ویروس از طریق تماس مستقیم بین انسان و پرندگان آلوده قابل انتقال بوده و قادر به ایجاد مرگ و میر در انسان باشد. در حال حاضر انتقال انسان به انسان، بیماری نیز ثابت گریده است. بر اساس اطلاعات در سالهای 1918،1957 و 1968 چنین مواردی اتفاق افتاده است. دو مورد دیگر پاندمیک (جهان گستر) بیماری زمانی اتفاق افتاد که دو سویه ویروس های آنفلونزای طیور و انسان همزمان انسان را آلوده و ژنهای آنها در بدن انسان با یکدیگر ممزوج گردیده و ویروسهای جدیدی شکل گرفتند. تحقیقات اخیر نشان داده است که منشاء شیوع بیماری آنفلونزا در سال 1918 پرندگان آلوده بوده اند.

نتیجه گیری
بیماری آنفلونزای طیور بیماری بسیار خطرناکی بوده که قادر خواهد بود منطقه را کاملاً و تولید پرورش طیور را در آن یکی از مهمترین منابع سوریه H5N1 ویروس آنفلونزای طیور، پرندگان وحشی بخصوص اردکهای وحشی بوده که نسبت به ویروس بسیار مقاومند. این گونه پرندگان مقاومترین گونه ها به این ویروس می باشند. پرندگان اهلی از قبیل مرغ و بوقلمون نسبت به فرم حا همه گیری کشنده ویروس بسیار حساسند. تماس مستقیم و یا غیر مستقیم پرندگان اهلی با پرندگان آبزی مهاجر، عمده ترین علت شیوع و اپیدمیک شدن بیماری آنفلونزای طیور می باشد. پرندگان زنده موجود در بازار از دیگر دلایل عمده شیوع بیماری محسوب می گردند. در مناطقی که مشکل شیوع بیماری گزارش می گردد، مهمتری اتفاق کاهش تقاضا برای محصولات گوشت و تخم مرغ، علی رغم اطمینان دولتی خواهد بود که مسلما پیامدهای جبران ناپذیری را برای صنعت پرورش طیور در آن منطقه به دنبال خواهد داشت.
کلمه استرس در صنعت طیور عموما برای توصیف اثرات مجموعه ای از حالات یا وضعیتهای غیر اختصاصی دارای تعریف مهم، استفاده می گردد. استرس اغلب به عنوان یک تشخیص جایگزین پذیرفته می شود، به خصوص زمانیکه تشخیص روشن و واضحی وجود نداشته باشد و یا هیچ نوع درمانی یا کار تشخیصی شناخته شده ای
در برطرف کردن مشکل، موثر واقع نشده باشد. صرف نظر از میزان درک ما از استرس، این امر پذیرفته شده است که استرس فیزیولوژیکی عاملی اساسی در صنعت مرغداری است و فاکتورهای اقتصادی مهمی همچون میزان رشد، پاسخ ایمنی، ضریب تبدیل، باروری، قابلیت هچ و سرزندگی جوجه ها را تحت تاثیر سوء قرار می دهد.
اصولاً استرس پاسخ فیزیولوژیکی جوجه ها است به تحریک یا احتیاجات خارجی که نیاز به تطبیق جهت بقاء فوری و یا سازگاری جهت بقاء طولانی مدت دارند این پاسخ فیزیولوژیکی به آزاد سازی انرژی و مصرف آن نیازمند است. بنابراین در تمام استرس های فیزیولوژیکی، مواد غذایی و ذخایر بدن بجای مصرف در جهت بهبود پارامترهای اقتصادی مهم صرف فعالیتهای فیزیولوژیکی ضروری برای بقاء فوری می گردد.
هورمون استرس:
بخش مهمی از فعالیتهای متابولیکی که در شرایط استرس آغاز می گردد توسط هورمون کورتیکوسترون(به عبارت دیگر هورمون استرس که در غده فوق کلیه تولید می شود) صورت می پذیرد. این هورمون اولین گلوکوکو تیکوئید در جوجه است که در هنگام استرس از راه گلوکونئوژنن انرژی مورد نیاز بقاء فوری را فراهم می آورد. اگر هورمون کورتیکوسترون به طور کامل مصرف شود و یا اگر سنتز آن نا کافی باشد، تولید انرژی بواسطه عمل گلوکونئوژنز متوقف می گردد. این وقایع اثر بدی روی پارامترهای اقتصادی رشد گذاشته و حتی سبب مرگ و میر در جوجه ها شود.
به هنگام استرس شدید جهت بقاء نیازی فوری به انطباق سریع وجود دارد، ولی در شرایط استرس تحت حاد و یا مزمن تغییراتی جزئی تر و در طول مدت زمان، طولانی مورد نیاز می باشد. شدت استرس به تجربه قبلی جوجه از همان نوع استرس بستگی دارد. استرس سبب استفاده از ذخایر پروتئینی و چربی بدن به منظور تولید انرژی می گردد. از اینرو هر عملی در جهت کاهش استرس یا کاهش آزاد سازی کورتیکوسترون سبب می گردد مواد مغذی برای مواردی مانند رشد، پاسخهای ایمنی و دیگر جنبه های مفید اقتصادی به مصرف برسند. با شروع استرس اغلب مصرف خورا کاهش می یابد. بنابراین استرس بطور مستقیم و فوری روی پارامترهای اقتصادی اثر منفی خواهد گذاشت. آزاد سازی هورمون کورتیکوسترون سبب افزایش نیازی به ویتامین C می گردد زیرا این ویتامین برای تولید کنترل شده هورمونهای آدرنال که جهت تامین یک منبع انرژی مداوم مورد نیاز می باشند، بکار می رود. بمنظور محدود نمودن خسارات اقتصادی ناشی از ضریب تبدیل نامناسب، کاهش میزان رشد، کاهش تولید تخم مرغ، تاثیرات سوء بر باروری و میزان هچ باید شرایط ترشح کنترل شده هورمون کورتیکوسترون فراهم گردد. که ویتامین C نقش حیاتی روی سنتز هورمون کرتیکوسترون دارد.

استرس محیطی:
افزایش و کاهش بیش از اندازه دمای محیط، هر دو استرس محیطی محسوب می شوند و در عمل اثرات مضر مشابهی بر صفات اقتصادی صنعت طیور بر جای می گذارند. تحت شرایط استرس هوای گرم، مصرف خوراک کاهش می یابد تا با کاستن از حرارت متابولیک، سبب کاهش دمای بدن گردد. اما از طرف دیگر کاهش مصرف خوراک سبب می شود مواد مغذی مورد نیاز برای رشد و تولید مثل به اندازه کافی تامین نشود. شیوع ترین استرس محیطی تجربه شده افزایش ناگهانی دمای محیط است که سبب مرگ و میر در گله های گوشتی می گردد. حساس ترین گله های معمولاً بیش از 4 هفته سن دارند. در زمان استرس حرارتی حاد افزودن مکمل ویتامین C به جیوه جوجه ها سبب تولید پایدار کوتیکوسترون و در نتیجه تامین انرژی مورد نیاز برای دفع گرما خواهد شد.
کاهش تولید تخم مرغ:
کاهش تولید تخم مرغ طی شرایط استرس گرمایی مستقیماً ناشی از عوامل زیر است:
1- ناکافی بودن مواد غذایی مورد نیاز برای تخم مرغ: در استرس گرمایی مصرف خوراک، بمنظور به حداقل رساندن حرارت متابولیک، کاهش می یابد.
2- اتمام و یا تامین نا کافی ویتامین C جیره: این مساله سبب کیفیت پایین پوسته سخت تخم مرغ و شکستن پوسته قبل از جمع آوری تخم مرغها می گردد. ویتامین C برای تبدیل ویتامین D3 به متابولیک خود کلسیتریون مورد نیاز است کلسیتریول تنظیم فرایند کلسیفیکاسیون 5 را بعهده دارد. تامین مداوم ویتامین C تولید متعادل هورمون استرس را به همراه داشته، هومئوستازی کلسیم و کلسیفیکاسیون مناسب را سبب می گرد.
قابلیت هچ و کیفیت آلبومین:
در طی استرس محیطی مانند افزایش دما، سنتز پروتئین کاهش می یابد. این عمل احتملاً به منظور تامین انرژی لازم جهت کاستن اثرات استرس صورت می گیرد. آلبومین تخم مرغ از آب و پروتئین تشکیل شده است و آلبومین بعنوان بخشی از فرایند تولید مثل، نسبت به مساله بقاء جوجه ها اهمیت کمتری دراد. ویتامین C در مقابله با استرس حرارتی سبب سنتز مداوم پروتئین آلبومین می شود و تحت شرایط نامناسب در تولید تخم مرغهای شرایط نامناسب در تولید تخم مرغهای مصرفی به حفظ کیفیت آلبومین کمک می کند.
استرس ایمونولوژیک:
عوامل عفونی به دو طریق پاسخ اختصاصی و پاسخ غیر اختصاصی سبب ایجاد استرس فیزیولوژیک یا استرس ناشی از واکنش میزبان نسبت به آنتی ژن می گردند. پاسخ غیر اختصاصی موجب تحریک غدد آدرنال برای تولید هورمون استرس یعنی کورتیکو سترون می شود تا این هورمون ذخایر انرژی را آزاد نماید. سنتز کورتیکوسترون خود نیاز به ویتامین C دارد که تحت استرس حاد ایمونولوژیک ممکن است کاهش یابد. بدنبال عفونتهای ویروسی یا باکتریایی، سلولهای ایمنی اختصاصی بنام ماکروفاژها اولین خط دفاعی در مقابل عفونت هستند. غلظت ویتامین C در این سلولها 40 برابر میزان آن در پلاسما می باشد. غلظت بالای ویتامین C در ماکروفاژها با فعال سازی مکانیسم های انتقالی غشاء سلولی (بمنظور در بر گرفتن و کشتن ارگانیسم های مهاجم) در ارتباط است و همچنین این سلولها از نابود کردن خود حفظ می نماید.
نقش مهم دیگر سیستم ایمنی در فراهم نمودن محافظت طولانی مدت، در برابر عفونتهای ویروسی و باکتریایی است پاسخ ایمنی روی تولید آنتی بادی های خاص تکیه می کند که این آنتی بادی ها مقادیر زیادتری از ذخایر پروتئینی چربی و کربوهیدراتی بدن را مصرف می کنند. سیستم ایمنی نیاز متابولیکی زیادی را طلب می کند. بنابراین هنگام استرس ایمونولوژیک معمولا رشد، ضریب تبدیل خورا دیگر پارمترهای تولدی در صنعت طیور آسیب می بینند.
واکسیناسیون و استرس ایمونولوژیک:
واکسیناسیون با واکسنهای زنده و کشته شده، روشی معمول در برنامه های پیش گیری از بیماریها می باشد. عمل واکسیناسیون استرس ایمونولوژیک را تحریک می کند. اگر چه واکسیناسیون بطور بالقوه به جوجه ها آسیب می رساند، از نظر نتیجه نهایی مناسب و اقتصادی است. مدت چنین استرسسی به کفایت سیستم ایمنی وابسته است. در شرایط عملی استرس ایمونولوژیک ناشی از واکسیناسیون در دو هفته اول زندگی جوجه های گوشتی شدید است. میزان ویتامین C پلاسما در هر دو جنس جوجه های گوشتی هنگام هفته اول پرورش سریعا کاهش می یابد. میزان کاهش ویتامین C جوجه های نر نسبت به پولتها سریعتر است و همچنین میان نژادها و سویه های مختلف متفاوت می باشد. کاهش سریع ویتامین C پلاسما احتمالاً به دلیل مصرف آن توسط بافتهایی مانند مانند عضلات است که در این هنگام به طرز سریعی در حال رشد و نمو می باشند. این دوره زمانی با استرس ایمونولوژیک بالقوه حاصل از واکسیناسیون منطبق می شود. شدت استرس به کفایت سیستم ایمنی جوجه ها بستگی دارد که خود تابعی از عواملی چون، آنتی بادیهای مادری، توسعه سیستم ایمنی و استرس محیطی است. مصرف مکمل ویتامین C طی دو هفته اول پرورش جوجه های گوشتی سبب تامین تمام نیازهای و همچنین تنظیم تولید کورتیکوسترون جهت ایجاد پاسخ ایمنی کافی و کنترل شده در زمان استرس ایمونولوژیک می گردد.
بیو سنتز ویتامین C:
در جوجه ها ویتامین C در کلیه های طبیعی سنتز می گردد. تحت شرایط استرس نه چندان شدید، که در پرورش تجاری طیور رخ می دهد، بیوسنتز ویتامین C ظاهراً برای جلوگیری از ایجاد علایم شناخته شده کمبود ویتامین ث مانند اسکوروی کافی است. در محیط پر استرس بیوسنتز ویتامین C برای تامین نیازهای فیزولوژیکی و مبارزه با استرس کفایت نمی کند و این کمبود بر پارامترهای اقتصادی مهم تاثیر می گذارد.
از آنجائیکه ویتامین C در کلیه ها سنتز می شود. هر نوع بیماری عفونی و غیر عفونی کلیه ها بیو سنتز ویتامین C را تحت تاثیر قرار می دهد. بعلاوه در این شرایط حداقل ویتامین تولید شده نیز در جهت مقابله با استرس مصرف می شود.
در این کار به طور کلی مکانیزم هایی جهت کنترل سیستم کنترل متمرکز را مودر بررسی قرار می دهیم مخصوصاً (RED) ترافیک زیاد تولید و ضروری در راه سریع سمت جلو را مورد بررسی قرار می دهیم.
توضیح (RED) (اکتشاف اولین تصادفی)
ما اول پیشنهادات کنونی برای اجرا و معرفی راه های هوایی و حالت انبوه سازی تولید که غیر ضروری اند را بررسی می کنیم.
ما RED را بعنوان سیستم کنتر نظر سنجی تلقی می کنیم (یا بعنوان الگو قرار می دهیم) قوانین بنیادی را کشف می کنیم که بر IP/TCP پویایی ترافیک حکم فرماست بر پایه این واقعیت ما به تعدادی از توسعه ها برای معماری و اجراهای موجودهای مربوط به کنترل تردد ماشین ها در مسیرها مانند (RED) می رسیم.

1

14


تعداد صفحات : 15 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود