تارا فایل

تحقیق درباره ویتامین


مقدمه
رتینول یا ویتامین A یکی از ویتامینهای محلول در چربی می باشد. ویتامین A از ترکیباتی به نام رتینوئیدها ساخته می شود که فرمهای فعال ویتامین A هستند و در طبیعت به چند صورت موجود می باشند. در طبیعت موادی به نام پیش سازهای ویتامین A وجود دارد که بتا کاروتن از آن جمله است. بتا کاروتن ترکیبی است که در بدن شکسته شده و به ویتامین A تبدیل می شود.
چون ویتامین A محلول در چربی است جذب آن در روده ها به هضم چربیها بستگی دارد. از این رو کسانی که در هضم چربیها مشکل دارند مثل مشکلات صفراوی ، باید میزان بیشتری ویتامین A دریافت کنند. به دلیل اینکه ، این ویتامین محلول در چربی است و قابلیت ذخیره شدن در کبد و بافتهای چربی را داراست و می تواند در زمان کمبود مصرف مورد استفاده قرار گیرد.

ساختمان شیمیایی
از نظر شیمیایی ویتامین A یک الکل نوع اول پلی اتیلنیک است. زنجیر کربنی آن دارای 4 اتصال دوگانه است که به یک حلقه شش ضلعی به نام بتا یونون منتهی شده است. این حلقه دارای یک اتصال دوگانه بین کربنهای آلفا و بتا بسبت به زنجیر کربنی می باشد. ویتامین A از مشتقات کربورهای ترپنی است و این کربورها خود از پلیمریزه شدن هیدروکربور سیر نشده به نام ایزو پرن حاصل می شوند. این ویتامین دارای تعداد زیادی ایزومرهای هندسی سیس و ترانس می باشد ولی همگی ایزومرهای فوق در طبیعت وجود ندارند و حتی از طریق مصنوعی نیز تولید نشده اند.

کاروتنها یا پرو ویتامینهای A
کاروتنها از گروه رنگدانه های کاروتنوئیدی مشتق می شوند. کاروتنوئیدها به رنگ قرمز و نارنجی می باشند و از نظر شیمیایی عبارتند از: هیدروکربورهایی با فرمول خام C40H56 که فرمول گسترده آنها از یک زنجیر کربنی که دریک یا دو انتها به یک حلقه 6 ضلعی منتهی شده است. چگونگی واکنشهایی که باعث تبدیل کاروتن به ویتامین A می شود شناخته نشده است.
فتوسنتز پدیده ای است که در گیاهان سبز و جلبکهای سبز- آبی رخ می دهد. رنگ سبز این گیاهان به نوع واکنشهای فتوسنتزی آنها وابسته است. رنگدانه های مسئول این رنگها در این موجودات عامل اصلی جذب انرژی نوری خورشیدند. از مهمترین رنگدانه ها در فتوسنتز ، سبزینه موجود در گیاهان سبز است. در گیاهان انواع مختلف کلروفیل وجود دارد که بر حسب ساختارشان به نام کلروفیلهای c , b , a و غیره نامگذاری شده اند.
کاروتنوئیدها با رنگهای قرمز ، زرد و بنفش و فیکوبیلینها با رنگهای آبی و قرمز دو دسته مهم دیگر از رنگدانه های فتوسنتزی هستند. دو نوع کاروتنوئید در کلروپلاستها وجود دارد. کاروتنها پیش ساز ویتامین A در جانوران اند و گزانتوفیل. هر دو ساختار هیدروکربنی با پیوندهای مضاعف دارند. در فتوسنتز اکثرا انرژی خورشیدی جذب شده و بوسیله کاروتنوئیدها (در طول موج 470 تا 520 نانومتر) به کلروفیل انتقال داده می شود. همین رنگدانه ها اساس ساختار فتوسیستمهای II , I را تشکیل می دهند.

کلروفیلها
کلروفیلها رنگیزه های سبز و فعال فتوسنتزی موجود در کلروپلاست اند که به انواع متنوع c , b , a , e , d شناخته شده اند. تمام گیاهان فتوسنتز کننده دارای کلروفیل a هستند ولی وجود کلروفیل کمکی مثل d , c ,b بستگی به نوع گیاه دارد. در بعضی جلبکها کلروفیل b وجود ندارد و به عوض آن کلروفیل c یا d دیده می شود. کلروفیل a به رنگ آبی مایل به سبز و محلول خالص کلروفیل b به رنگ سبز متمایل به زرد است. طیف جذبی کلروفیل a با b تفاوت دارد و بر حسب نوع پروتئینی که با آنها ترکیب شده فرق می کند.

ساختار شیمیایی کلروفیل
ساختمان کلروفیل با بخش آهن دار هموگلوبین خون جانوران شباهت دارد. ساختار شیمیایی کلروفیل به این ترتیب است که در مرکز مولکول کلروفیل یک اتم منیزیم قرار دارد که به چهار شبکه کربنی موسوم به چهار حلقه پیرولی متصل است و قسمت حلقوی (پورفیرین) سر مولکول آن را تشکیل می دهد. در محل کربن شماره 7 این هسته پورفیرینی یک زنجیره بلند کربنی بنام زنجیر فیتولی اتصال دارد که قسمت دوم مولکول را می سازد. هسته چهار پیرولی یا سر مولکول کلروفیل قطب آب دوست و زنجیر فیتولی یا دم کلروفیل قطب آب گریز (یا چربی دوست) آن را تشکیل می دهد و به همین جهت کلروفیل و مولکولهای نظیر آن را ترکیبات دوپسند می نامند.
کاروتنوئیدها
کاروتنوئیدها ترکیباتی لیپیدی هستند که به مقدار زیاد در جانوران و گیاهان به رنگ نارنجی تا ارغوانی یافت می شوند.

کاروتن
نخستین ترکیبات کاروتنوئیدی که توسط واکنرود (در سال 1831) شناخته شد و از ریشه هویچ استخراج گردید، بتا β کاروتن است. β کاروتن وقتی به دو نیمه مساوی تقسیم شود دو مولکول ویتامین A می سازد که ویتامین A پس از اکسایش به رتینال یا رنگیزه گیرنده نور در چشم انسان تبدیل می گردد. الکترونهای رتینال موجود در یاخته های گیرنده شبکیه چشم با جذب فوتونهای نور برانگیخته شده تغییراتی را در غشای یاخته ها بوجود می آورد و منجر به تحریک گیرنده های عصبی می شود. رتینال فوتونهایی را که انرژی متوسطی دارند و طول موج آنها بین 400 تا 700 نانومتر یعنی همان طیف نور مرئی است جذب می کنند.

گزانتوفیلها
کاروتنوئیدها از کربن و هیدروژن تشکیل شده اند. کاروتنوئیدها علاوه بر کربن و هیدروژن ، اکسیژن نیز دارند (فرم اکسید شده کاروتنوئیها) گزانتوفیل خوانده می شوند که خیلی بیش از کاروتنها و به میزان 2 برابر آنها در گیاهان یافت می شوند.

ساختار شیمیایی کاروتنوئیدها
هر مولکول کاروتنوئید یک زنجیره بلند هیدروکربنی اشباع نشده شامل دو نیمه یا دو قسمت است که توسط یک پیوند مضاعف بهم متصلند. هر نیمه مولکول از چهار واحد ایزوپرین تشکیل شده است. β (بتا) کاروتن دو حلقه آنیونی β یکسان در دوانتهای زنجیره هیدروکربنی دارد. در حالی که α کاروتن یک حلقه آنیونی α و یک حلقه آنیونی β (بتا) دارد.

اهمیت کاروتنوئیدها
علاوه بر نقش فیزیولوژی کاروتنوئیدها در ارتباط با ویتامین A وتاثیر آن در قوه بینایی جانوران ، امروزه اهمیت آنها در گیاهان روشن شده است. این رنگیزه ها در خارج از ماده زنده دارای فلوئورسانس نیستند ولی باعث ایجاد این پدیده در کلروفیل a می شوند. از این رو طول موجهایی از نور را که کلروفیل a قادر به جذب آنها نیست جذب نموده و به آن منتقل می سازند. از طرف دیگر بعضی از پژوهشگران معتقدند که کاروتنوئیدها طول موجهایی از نور را که باعث اکسایش نوری کلروفیل می شوند جذب می کنند و بدین ترتیب کلروفیل را محافظت می نمایند.

فیکواریترینها و فیکوسیانینها
فیکواریترینها و فیکوسیانینها از دیگر رنگیزه های کمکی هستند که به دسته ای از پروتئینهای مرکب به نام بیلی پروتئینها تعلق دارند.گروه پروستتیک این بیلی پروتئینها ، فیکوبیلین خوانده می شود که قویا به قسمت پروتئینی متصل است. این بخش در حلالهای آلی ، نظیر کلروفرم حل می شود. از این رو مطالعه آن بطور مجزا و خالص دشوار است. فیکواریترینها به رنگ سرخ در جلبکهای سرخ و فیکوسیانینها به رنگ آبی در جلبکهای آبی همراه با رنگیزه های کلروفیل و کاروتنوئید به انتقال انرژی به کلروفیل α کمک می کنند.

ساختار شیمیایی
این رنگیزه ها نیز مثل کلروفیل ها از چهار حلقه پیرولی تشکیل شده اند. اما چهار حلقه پیرول بطور زنجیره ای بهم متصل اند. از این گذشته فیتول و منیزیم ندارند. این رنگیزه ها در یاخته ها به پروتئین متصل اند. هر دو نوع فیکوبیلین فوق در جذب نور و فتوسنتز موثرند. فیکواریترین بویژه نور سبز را در جهت انجام فتوسنتز جذب می کند و بهمین علت نیز جلبکهای سرخ می توانند در ژرفای آبها زندگی کنند. زیرا نور سبز کمتر جذب مولکولهای آب می شوند و در نتیجه بیشتر نفوذ می کند.
عملکرد ویتامین A
ویتامین A یکی از ویتامینهای بسیار مهم است و در بسیاری از فعالیتهای حیاتی بدن نقش دارد. از آن جمله: ویتامین A در رشد و نمو موثر است. ویتامین A در کیفیت بینایی موثر است. ویتامین A نقش اساسی در حفظ بافتهای مخاطی بدن (مثل لایه های مخاطی اندامهای گوارشی) دارد. ویتامین A در دستگاه ایمنی بدن و در تولید مثل موثر است. ویتامین A در بدن بوسیله مواد حمل کننده پروتئینی منتقل و به مکانهای مورد نیاز ارسال می شود . در صورتی که فردی کمبود شدید پروتئین داشته باشد مثل کودکان مبتلا به سوء تغذیه شدید ، عوارض کمبود ویتامین A در وی ظاهر می گردد.
اعمال ویتامین A
ضد شب کوری و ضعف قوه بینایی است و در معالجه بسیاری از اختلالات چشمی موثر است.
مقاومت بدن را در مقابل عفونت مجاری تنفسی زیاد می نماید.
مدت بیماری را کوتاه می سازد.
لایه خارجی بافتها و اندامهای بدن را سالم نگاه می دارد.
برای رشد استخوانهای محکم ، پوست ، مو ، دندانها و لثه های سالم ضروری است.
در موارد استعمال خارجی به بهبود آکنه ، زرد زخم ، کورک و دمل کمک می کند.
در معالجه نفخ و اتساع بعضی از اعضای بدن و ازدیاد فعالیت غده تیروئید موثر است.
منابع ویتامین A
این ویتامین به فرم اصلی اش فقط در مواد غذایی حیوانی موجود است. ویتامین A به مقدار زیاد در جگر وجود دارد. درتخم مرغ میزان محدودی از آن یافت می شوند و شیر و لبنیات منابع خوب ویتامین A هستند . پیش سازهای ویتامین A یعنی کاروتنوئیدها که در بدن به ویتامین A تبدیل می شوند، که در سبزیجات با رنگ سبز تیره مثل سبزی خوردن و اسفناج، در سبزیجات نارنجی رنگ مثل هویج و کدو حلوایی و میوه های به رنگ نارنجی مثل پرتقال و گرمک وجود دارد.

عوارض کمبود ویتامین A
از آنجا که یکی از نقشهای اساسی ویتامین A در بینایی می باشد کمبود آن منجر به عارضه ای به نام شب کوری می شود. ویتامین A در رشد نیز موثر است و کمبود آن منجر به اختلال در رشد استخوانها می شود. همچنین با کمبود آن ، ایمنی در برابر عفونت کاهش می یابد و کم خونی عارض می شود. به دلیل تاثیر آن در تولید مثل ، کمبود ویتامین A منجر به عدم رشد مناسب جنین و سقط خود به خود می شود.
به دلیل تاثیر آن بر حفظ بافت مخاطی در صورت کمبود آن بافتهای مخاطی بدن که دستگاه گوارشی ، تنفسی ، ادراری و تولید مثل را از ورود میکروبها محافظت می کنند، تغییر شکل داده و بدن در معرض عفونت قرار می گیرد. در اثر کمبود ویتامین ، لایه مخاطی چشم حالت شفاف خود را از دست داده و در صورت ادامه کمبود دریافت ، خصوصا در کودکان مبتلا به سوء تغذیه شدید ، کوری عارض می شود. که خوشبختانه در کشور ما کمبود تا این حد مشاهده نمی شود.
نقش ویتامین A در شبکیه چشم
ویتامین A را رتینول نیز می نامند و این به علت نقش مهمی است که این ویتامین در شبکیه چشم و خصوصا در عمل بینایی در غروب آفتاب و در تاریکی به عهده دارد. در شبکیه چشم ویتامین A به شکل آلدئیدی یعنی رتین و یا رتینال وجود دارد. رتینال به کمک یک واکنش آنزیمی احیا گردیده و به رتینول تبدیل می شود و به عکس رتینول در اثر اکسیداسیون قابل تبدیل به رتینال است. 1

ویتامین A در حفظ بینایی خوب، سلامت پوست و غشاهای مخاطی مهم و مفید است. همچنین تحقیقات نشان می دهد که این ویتامین برای عملکرد سیستم ایمنی بدن ضروری است. ویتامین A همچنین برای رشد، تشکیل استخوان، تولید مثل و بهبود زخمها موثر و مفید است. کبد می تواند نیاز یکساله بدن به این ویتامین را به صورت ذخیره در خود نگه دارد. اگر فرد بیمار شود یا دچار عفونتی شود، این ذخیره سریعاً قابل استفاده است.
موارد استفاده
 آکنه و پسوریازیس: داروهای شامل ویتامین A در از بین بردن آکنه و پسوریازیس موفق بوده اند. اخیراً داروی جدید دیگری از ویتامین A ساخته شده است که باعث کمتر شدن چروک و آثار زخم پوست شده و آنها را کوچک و ناچیز می کند همچنین از تشکیل چروک جدید نیز جلوگیری می کند.
 سیستم ایمنی: تحقیقات نشان می دهد که ویتامین A به عنوان یادآور سیستم ایمنی عمل کرده، بدن را در مقابل بیماریها و عفونتها، مخصوصاً عفونتهای ویروسی حمایت می کند.
 بهبود زخم: وقتی که بافت و پوست جدید در حال تشکیل است، بدن در کنار سایر مواد مغذی نیاز به ویتامین A نیز دارد.
 سرخک: مرگ و میر ناشی از این بیماری را در بین شیرخواران کاهش می دهد.
 همچنین در درمان شب کوری و هیپرکراتوزیز استفاده می شود.
منابع غذایی
شما می توانید مکمل ویتامین A طبیعی را که به صورت رتینول یا رتینیل پالمیتات است خریداری کنید. همه اشکال ویتامین A به راحتی قابل جذب هستند. قرصها و کپسولهای موجود ۱۰۰۰۰، ۲۵۰۰۰ و ۵۰۰۰۰ واحد هستند. پزشک در انتخاب میزان ویتامین A مصرفی به شما کمک می کند. بیشتر مولتی ویتامینها حاوی میزان مجاز توصیه شده برای ویتامین A هستند. اگر شما از مولتی ویتامین استفاده می کنید، احتمالاً بیشتر از میزان توسط مورد نیاز، ویتامین A دریافت کرده اید. بدون مشورت با پزشک هرگز بیشتر از ۲۵۰۰۰ واحد روزانه (۱۰۰۰۰ واحد برای بچه ها) مصرف نکنید.
در بیشتر موارد استفاده از بتاکاروتن که پیش ساز ویتامین A است، جایگزین مطمئنی برای ویتامین A میباشد. بر خلاف ویتامین A، بتاکاروتن محلول در آب است و در بدن ساخته نمی شود، بنابراین مصرف مقدار زیاد آن بدون خطر است. بتاکاروتن جایگزین خوبی برای ویتامین A در بچه ها و بزرگسالانی که دچار بیماری کبدی و کلیوی هستند و زنان حامله است.
نحوه مصرف
ویتامین A محلول در چربی است و برای جذب نیاز به رژیم غذایی حاوی چربی دارد. مکملهای ویتامین A باید همراه با غذا و یا با فاصله کوتاهی بعد از غذا مصرف شود.
موارد احتیاط
خانمهای حامله نباید از مکملهای ویتامین A استفاده کنند زیرا باعث نقایص مادرزادی در جنین میشود. همه ویتامین هایی که در این دوره استفاده می شوند حاوی مقداری ویتامین A هستند و مصرف هر مقدار بیشتری برای جنین خطرناک است.
مصرف زیاد ویتامین A برای بدن سمی و حتی کشنده است. معمولاً میزان ویتامین A دریافتی از رژیم غذایی آنقدر زیاد نیست که باعث مسمویت شود، اما مصرف مکملهای ویتامین A بدون نظر پزشک توصیه نمی شود.
ویتامین A در انواع مختلفی از فرمولهای ویتامینی یافت می شود. برای مثال مکملهایی که با نامهای “فرمول سیستم ایمنی”، “فرمول سرماخوردگی”، “فرمول چشمی”، “فرمول پوستی” یا “فرمول آکنه” موجود هستند همگی حاوی ویتامین A هستند. اگر شما از انواع مختلف فرمولی ویتامین A استفاده کنید خود را در معرض خطر مسمومیت با این ویتامین قرار داده اید.
بعضی از نشانه های مسمومیت با ویتامین A شامل سردرد، خستگی، درد مفاصل و عضلات، خشک شدن و ترک لبها و پوست، چشمهای خشک و تحریک پذیر، تهوع یا اسهال و ریزش مو است.
مصرف الکل، احتمال مسمومیت با ویتامین A را افزایش می دهد. مصرف بیش از ۲۵۰۰۰ واحد از ویتامین A روزانه در بزرگسال و ۱۰۰۰۰ واحد روزانه در بچه ها، چه از غذا و چه از مکملهای این ویتامین می تواند باعث مسمومیت شود. در صورتی که از آکوتان، رتین – آیا هر داروی مشتق شده از ویتامین A برای درمان آکنه، پسوریازیس یا دیگر مشکلات پوستی استفاده می کنید، مکمل های ویتامین A را مصرف نکنید.
تداخلهای احتمالی
 مصرف زیاد ویتامین E باعث می شود که بدن از ویتامین A بیشتری استفاده کند.
 برای استفاده از ویتامین A بدن نیازمند به “روی” است.
 کمبود روی می تواند علایمی مشابه با کمبود ویتامین A در بدن ایجاد کند، زیرا بدون حضور روی بدن قادر به استفاده از ویتامین A نیست.
 بدن شما برای استفاده از ویتامین A نیازی به مقدار کافی پروتئین دارد. یک فرد بزرگسال باید روزانه حدود ۷ اُز پروتئین و بچه ها حداقل ۴ اُز مصرف کنند.
 بعضی از داروها نظیر استروژن و قرصهای خوراکی ضدحاملگی سطح رتینول را در خون افزایش می دهند. اگر شما به طور مرتب از دارویی استفاده می کنید، قبل از مصرف مکمل ویتامین A با پزشک مشورت کنید.1
ویتامین A در سنین رشد در استخوان سازى شرکت می کند و به همین علت کودکان در حال رشد، خانم هاى باردار یا شیرده نیاز بیشترى به ویتامین A دارند.
ویتامین ها ترکیبات آلی هستند که به مقدار خیلی جزئی برای متابولیسم مواد غذایی و اعمال حیاتی بدن و رشد و نمو و تندرستی ضرورت دارند. تغذیه ناقص و رژیم غذایی نامناسب سبب کمبود یا فقدان یک یا چند ویتامین می شود و به بیماری های مختلف مانند بری بری و پلاگر می انجامد. ویتامین ها سبب تسهیل سوخت و ساز بدن، اسید های آمینه، چربی ها و کربوهیدرات ها می شوند و رشد و نمو و ترمیم
” ویتامین A ترکیبى است که در ساختمان پوست، موها ، چشم، دندان و لثه حضور دارد. حضور این ویتامین سبب عملکرد صحیح و حفظ سلامت این اعضا مى شود… ”
سلول های بدن را میسر می سازند.
برخی از ویتامین ها سبب جذب مواد غذایی در روده می شوند و بعضی نیز به عنوان کاتالیزور عمل می کنند. عمل آنها بر روی بافت های اپی تلیال و همچنین استخوان بوده و در مجموع هر کدام از آنها از بروز یک عارضه جلوگیری می کند.
ویتامین ها را به دو دسته مهم ویتامین های محلول در آب و ویتامین های محلول در چربی تقسیم کرده اند. ویتامین E، ویتامین K، ویتامین D، ویتامین A را محلول در چربی و ویتامین C و ویتامین های گروه B را محلول در آب دانسته اند.
علاوه بر مواد معدنی، ویتامین ها نیز مورد نیاز بدن هستند، زیرا بدون حضور آنها در غذا سلامتی و تعادل اعضای بدن ناپایدار می شود و در اعمال حیاتی اختلالاتی ایجاد می گردد و عوارضی بروز می کند که گاه منجر به مرگ می شود. ویتامین ها سوخت و ساز بدن را تنظیم می کنند و تنها کمبود یک ویتامین می تواند تمام بدن انسان را به مخاطره اندازد.
ویتامین ها به انواع مختلفى تقسیم مى شوند و هر کدام از آنها وظایف مخصوص به خود را بر عهده دارد. از میان آنها مى توان به ویتامین A اشاره کرد. این ویتامین ترکیب جادویى است که در کرم هاى گران قیمت زیبایى پوست و ترکیبات جلوگیرى کننده از پیرى و افتادگى
” ویتامین A موجود در منابع حیوانى مانند شیر و زرده تخم مرغ به سرعت جذب بدن مى شود… ”
پوست به کار مى رود. این طور که گفته می شود، بدن انسان توانایى ساخت ویتامین ها را ندارد. به همین علت این ترکیبات شیمیایى که نقش بزرگى در ساختمان وعملکرد درونى بدن بر عهده دارند باید به میزان کافى و مداوم از طریق خوراک روزانه تامین شوند ، زیرا بسیارى از فعالیت هاى حیاتى بدن تنها با حضور ویتامین ها میسر است.
به علت محلول بودن در چربی، این ویتامین می تواند در داخل بدن ذخیره شود. به همین خاطر مصرف بیش از اندازه آن می تواند موجب مسمومیت شود. این مسمومیت خود را به شکل درد مفاصل، هیپرکلسیمی، ریزش مو، دل بهم خوردگی، اسهال، استفراغ، بی اشتهایی، تاری دید، قاعدگی نامرتب، پوسته پوسته شدن پوست، خستگی و سردرد نشان خواهد داد و این در حالی است که کمبود این ماده مغذی می تواند منجر به عقیمی مردان، شب کوری و … شود.
ویتامین A ترکیبى است که در ساختمان پوست، موها
” منابع گیاهى مانند اسفناج در واقع حاوى پیش ساز ویتامین A هستند که پس از ورود به بدن ابتدا به کبد مى رود و پس از اندکى تغییر، تبدیل به ترکیب ویتامین A می شود … ”
، چشم، دندان و لثه حضور دارد. حضور این ویتامین سبب عملکرد صحیح و حفظ سلامت این اعضا مى شود. این ویتامین در سنین رشد در استخوان سازى شرکت می کند و به همین علت کودکان در حال رشد، خانم هاى باردار یا شیرده نیاز بیشترى به ویتامین A دارند.
ویتامین A موجود در منابع حیوانى مانند شیر و زرده تخم مرغ به سرعت جذب بدن مى شود. اما منابع گیاهى مانند اسفناج در واقع حاوى پیش ساز ویتامین A هستند که پس از ورود به بدن ابتدا به کبد مى رود و پس از اندکى تغییر، تبدیل به ترکیب ویتامین A می شود که بدن توانایى جذب آن را دارد.
کلاژن ترکیبى است که حضور آن سبب استحکام پوست می شود. ساخت کلاژن با بالا رفتن سن به طور طبیعى کاهش میابد و این مسئله سبب افتادگى و ایجاد چین و چروک در سطح پوست مى شود. به همین علت ویتامین A ترکیب جادویى است که در کرم هاى گران قیمت زیبایى پوست و ترکیبات جلوگیرى کننده از پیرى و افتادگى پوست به کار مى رود.
ویتامین A همچنین نقش مهمى در سیستم بینایى بر عهده دارد. عملکرد صحیح بینایى در محیط هاى کم نور و تاریک نیازمند حضور ترکیب این ویتامین است. کمبود ویتامین A منجر به ضعف بینایى در تاریکى یا مشکل شب کورى می شود. خشکى چشم، خشکى پوست و ریزش شدید موها نیز از پیامدهاى کمبود ویتامین A است. مصرف برخى داروها مانند آنتى بیوتیک ها جذب بسیارى از ویتامین ها از جمله ویتامین A را کاهش مى دهد.1

1 . daneshnameh.roshd.ir
1 . www.razmpa.com
1 . www.hamvatansalam.com
—————

————————————————————

—————

————————————————————

14

 


تعداد صفحات : 14 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود