تارا فایل

تحقیق در مورد فواید و مضرات انواع روغن و کره




عنوان تحقیق:
فواید و مضرات انواع روغن و کره
فواید و مضرات انواع روغن و کره

روغن نارگیل
فواید روغن نارگیل بر سلامتی، مراقبت از پوست و مو، تسکین استرس، بیماری های قلبی، کلسترول، کاهش وزن، مشکلات کلیه، هضم، متابولیسم، فشارخون بالا، سیستم ایمنی، بهداشت دندان، دیابت، قدرت و استحکام استخوانها، HIV و سرطان را در بر می گیرد.
روغن نارگیل معمولاً روغن محبوب ورزشکاران و به ویژه بدنسازان و افرادی است که رژیم می گیرند. دلیل این مسئله آن است که روغن نارگیل کالری کمتری نسبت به سایر روغن ها دارد و محتوی چربی آن به راحتی تبدیل به انرژی می شود و موجب انباشته شدن چربی در قلب و عروق نمی شود. روغن نارگیل همچنین به بالا بردن سطح انرژی و استقامت بدنی بدنسازان نیز کمک می کند و درنتیجه عملکرد تمرینی آنها را ارتقاء می بخشد.
فواید :
مراقبت از مو :روغن نارگیل یکی از بهترین موادمغدی موجود برای تغذیه موها است. این ماده به رشد سالم موها کمک کرده و به آنها شفافیت و زیبایی می بخشد. ماساژ مداوم سر با روغن نارگیل، شوره وشپش سر را از بین می بردف حتی اگر پوست سر شما خشک باشد. روغن نارگیل به میزان زیاد در هندوستان برای مراقبت از مو مورد استفاده قرار می گیرداین ماده، یک حالت دهنده فوق العاده برای موهاست و به رشد دوباره موهای تخریب شده نیز کمک میکند. همچنین پروئین های لازم برای تغذیه موهای آسیب دیده را نیز فراهم میکند. به همین دلیل بعنوان روغن مخصوص مراقبت از مو در بسیاری از محصولات حالت دهنده مو و کرم های ضد شوره مورد استفاده قرار می گیرد.
تسکین استرس: روغن نارگیل آرامبخش است، از اینرو به از بین بردن استرس کمک می کند. استفاده از روغن نارگیل روی سر به از بین بردن خستگی فکری کمک می کند.
مراقب از پوست: روغن نارگیل، ماده ای فوق العاده برای ماساژ پوست است. این ماده بعنوان یک مرطوب کننده بسیار موثر برای همه انواع پوست ها از جمله پوست های خشک عمل می کند. فواید روغن نارگیل برای پوست تقریباً مشابه با روغن معدنی است. علاوه بر این، برخلاف روغن معدنی، هیچگونه عارضه جانبی برای پوست نخواهد داشت. درنتیجه روغن نارگیل راه حلی بسیار عالی برای جلوگیری از خشکی و پوسته پوسته شدن پوست می باشد. این روغن همچنین ایجاد چین و چروک پوستی را که با بالا رفتن سن به طور طبیعی ایجاد می شود را به تاخیر می اندازد.
پیری زودرس: روغن نارگیل به جلوگیری از پیری زودرس کمک می کند و به خاطر محتوی آنتی اکسیدنی خود، از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند.
بیماری های قلبی: باور نادرستی در میان عموم شایع شده است که روغن نارگیل برای قلب خوب نیست. این به آن دلیل است که این ماده حاوی میزان بالایی چربی اشباع است. اما، جالب است بدانید که روغن نارگیل برای قلب بسیار مفید است. این روغن حاوی %50 اسید لوریک است که در جلوگیری از بسیاری مشکلات و بیماری های قلبی مثل سوزش قلب، کلسترول بالا و فشارخون بالا، بسیار موثر است. چربی های اشباع موجود در روغن نارگیل هم درمقایسه با سایر روغن های گیاهی مضر نیست. این چربی باعث بالا رفتن LDL و HDL نمی شود.
کاهش وزن: روغن نارگیل برای کاهش وزن بسیار مفید است. این ماده حاوی اسیدهای چرب متوسط و کوتاه است که به از بین بردن اضافه وزن کمک می کند. هضم این روغن نیز به خاطر کمکی که به عملکرد سالم تیروئید و سیستم آنزیم های بدن می کند، بسیار راحت است. از این گذشته، با از بین بردن فشار وارد بر لوزالمعده، متابولیسم بدن را نیز بالا می برد، درنتیجه انرژی بیشتری می سوزاند و به افراد چاق کمک می کند وزنشان را پایین بیاورند.
درمان التهاب لوزالمعده: همچنین برای درمان بیماری التهاب لوزالمعده نیز مفید است.
گوارش: روغن نارگیل اگر در آشپزی مورد استفاده قرار گیرد، سیستم گوارش بدن را ارتقاء بخشیده و درنتیجه از بروز بسیاری از مشکلات مربوط به معده و هضم غذا جلوگیری می کند. چربی های اشباع موجود در ین روغن خواص ضد میکروبی دارند و به مقابله با باکتری ها، قارچ ها، و انگل های مختلف که موجب سوءهاضمه می شوند، کمک می کند. روغن نارگیل همچنین به جذب سایر موادمغذی مثل ویتامین ها، موادمعدنی و آمینواسیدها نیز کمک میکند.
سیستم ایمنی: این روغن برای سیستم ایمنی بدن نیز مفید است. این روغن با لیپیدها، اسید لوریک، اسید کاپریک و اسید کاپریلیک موجود در خود که خواص ضدقارچ، ضد ویروسی و ضدباکتریایی دارند، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. بدن انسان اسید لوریک را به مونولورین تبدیل می کند که گفته می شود به مقابله با ویروس ها و باکتریهای ایجاد کننده بیماری هایی مثل تبخال، آنفولانزا، ویروس سیتومگال و حتی HIV کمک میکند..
اثر التیام بخشی: این روغن وقتی روی عفونت ها مالیده شود، لایه ای شیمیایی ایجاد می کند که بخش آسیبدیده بدن را از گرد، هوا، قارچ ها، باکتری ها و ویروس های خارجی حافظت می کند. خواص التیام بخشی این روغن در ترمیم بافت های آسیب دیده نیز موثر است.
عفونت ها: روغن نارگیل به خاطر خواص ضد قارچی، ضد ویروسی، و ضد باکتریایی خود درمقابل بسیاری از عفونت ها نیز موثر است. طبق تحقیقات انجام گرفته، روغن نارگیل ویروس هایی که موجب آنفولانزا، سرخک، هپاتیت، تبخال، سارس و از این قبیل می شود را از بین می برد. همچنین باکتری که موجب ایجاد زخم معده، عفونت های گلو، عفونت های مجرای ادرار، ذات الریه، و سوزاک می شود را نیز از بین می برد. روغن نارگیل بر قارچ ها و مخمرهایی که کاندیدیاز، عفونت قارچی، مرض قارچی انگشتان، برفک، و از این قبیل را ایجاد می کند نیز موثر است.
کبد: وجود تری گلیسیرید و اسیدهای چرب با زنجیره های متوسط به جلوگیری از بیماری های کبد کمک میکند چون اینها موادی هستند که وقتی به کبد می رسند به سادگی به انرژی تبدیل می شوند و درنتیجه حجم کار کبد را کم می کنند و از انباشته شدن چربی نیز جلوگیری می کنند.
کلیه ها: روغن نارگیل از ابتلا به بیماری های کلیوی و مثان نیز جلوگیری می کند. همچنین به برطرف کردن سنگ کلیه نیز کمک می کند.
دیابت: روغن نارگیل به کنترل قند خون کمک می کند و درنتیجه ترشح انسولین را تنظیم میکند. همچنین به استفاده سودمند از گلوکز خون نیز کمک می کند که به این طریق در پیشگیری و درمان دیابت موثر است.
استخوانها: همانطور که قبلاً ذکر شد، روغن نارگیل توانایی بدن را برای جذب موادمعدنی مهم بالا می برد. این مواد شامل کلسیم و منیزیم می شود که برای رشد استخوانها ضروری هستند. درنتیجه روغن نارگیل برای خانم هایی که در سنین میانسالی درمعرض پوکی استخوان قرار دارند می تواند مفید باشد.
بهداشت دندانها: کلسیم عنصری مهم در دندان هاست. از آنجا که روغن نارگیل جذب کلسیم را در بدن بالا می برد، می تواند به استحکام دندانها نیز کمک کند. روغن نارگیل همچنین از پوسیدگی دندانها نیز جلوگیری میکند.
روغن زیتون
به جای ایبوپروفن روغن زیتون میل کنید
روغن زیتون در دنیا از پرفروش ترین روغن های مصرفی در تهیه غذا طی پنج سال گذشته بوده است. چرا که مردم از اثرات خارق العاده این روغن آگاهی داشته و سعی می کنند با استفاده از آن سلامت خود را تضمین کنند.
پیشینه روغن زیتون
روغن زیتون فرآورده ای است که ابتدا مردمان تمدن مینون (تمدنی یونانی در عصر برنز در نواحی مدیترانه ای) آن را تولید می کردند. چرا که این روغن برای آنها منشاء ثروت محسوب می شد. این مردمان گوشت له شده میوه زیتون را داخل مخزن ثابتی می ریختند و پس از مدتی روغن زیتون در قسمت بالا جمع می شد و آنها آب و بقیه مواد را از قسمت انتهایی مخزن خارج می کردند.
همچنین روغن زیتون که عصاره میوه زیتون است، یکى از محبوب ترین و شناخته شده ترین روغن هاى گیاهى است که نه تنها طعم خوبى دارد، بلکه سرشار از خاصیت است. چهار هزار سال پیش هم مصریان باستان خواص جادویى روغن زیتون را مى شناختند.
این روغن نه تنها در وعده هاى غذایى بلکه در پزشکى باستان هم جایگاه خاصى داشته است. از قرن دوازدهم میلادى به بعد دنیاى پزشکى غرب نیز به اهمیت روغن زیتون پى برد و این روغن جادویى هر روز محبوب تر و معروف تر شد.
ترکیبات شیمیایی زیتون
زیتون رسیده در حدود 30 درصد روغن دارد. این روغن مخلوطی از اولیئک اسید Oleic acid، لینولئیک اسید Linolenic acid و پالمیتیک اسید Palmitic acid است. روغن زیتون مایعی است زلال به رنگ زرد روشن مایل به سبز یا زرد طلایی است که برای استخراج آن میوه ها را له کرده و در داخل کیسه ای می ریزند و سپس کیسه را تحت فشار قرار داده تا روغن آن خارج شود. البته از باقی مانده تفاله زیتون که روغن آن گرفته شده تحت اثر آب جوش، حرارت و فشار روغن زیتون معمولی را استخراج می کنند که ارزش روغن فشار اول را ندارد.
روغن های زیتون خالص را تنها با استخراج به طریق فیزیکی تهیه می کنند. روغن زیتون کاملا خالص، دارای ارزش غذایی بالایی بوده و برای سلامتی مفید است. این نوع روغن زیتون، مزه گل می دهد.
بیش از سه چهارم چربى موجود در روغن زیتون را اسیدهاى چرب اشباع نشده تشکیل مى دهند. اسیدهاى چرب اشباع نشده چربى هاى مفیدى هستند که در روغن هاى گیاهى مانند روغن آفتابگردان نیز یافت مى شوند.
به همین علت متخصصین تغذیه مصرف روغن هاى گیاهى را توصیه مى کنند.

مصرف روزانه دو قاشق غذا خوری(۲۳ گرم) روغن زیتون، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد که این امر به دلیل وجود چربی های اشباع نشده در این روغن است. بنابراین برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، بهتر است که به جای چربی های اشباع شده از روغن زیتون استفاده شود تا میزان مصرف کالری روزانه از حد لازم بیشتر نباشد.
همچنین روغن زیتون منبع غنی سدیم، ویتامین Aو E و آهن است. رژیم غذایی کشورهای حوزه دریای مدیترانه که روغن زیتون یکی از مواد اصلی آن است، از مدت ها قبل برای سلامتی انسان از جمله کاهش خطر سکته مغزی، بیماری های قلبی، سرطان سینه، سرطان ریه و برخی از انواع فراموشی، مفید تشخیص داده شده است.
تازه های جدید روغن جادویی
نتایج تحقیق پژوهشگران آمریکایی نشان می دهد که روغن زیتون خالص دارای یک ماده شیمیایی طبیعی است که مانند یک داروی مسکن عمل می کند.
پژوهشگران ماده اى در روغن زیتون کشف کرده اند که ترکیب آن از نظر شیمیایى مانند ترکیب قرص هاى مسکن ایبوپروفن است. این ماده که آن را "اوله آ کانتال" Oleacanthal نام گذارى کرده اند، تنها در روغن زیتون تازه یافت مى شود و اثرى مشابه اثر قرص هاى ضد درد ایبوپروفن دارد. اوله آ کانتال کاهنده درد است.
آنزیم مخصوصى در بدن سبب آغاز درد مى شود. "اوله آ کانتال" مانند کلیدى است که این آنزیم مخصوص را قفل مى کند و از آغاز پروسه درد جلوگیرى مى کند.
با مصرف روزانه حدود 50گرم روغن زیتون، بدن نزدیک به 9میلى گرم "اوله آ کانتال" دریافت مى کند. این مقدار یک دهم میزان ایبوپروفنی است که براى کاهش درد در یک بزرگسال تجویز مى شود.
ارزش دارویی زیتون
روغن زیتون در رژیم های غذایی لاغری و دیابتی به افراد تجویز می شود.
مطالعات نشان داده اند افرادی که در رژیم غذایی خود از روغن زیتون طبیعی به جای سایر روغن ها استفاده می کنند، کمتر به دیابت مبتلا می شوند.
مصرف روغن زیتون به خصوص در سنین رشد سبب بهبود حافظه و بالا رفتن قدرت یادگیرى در کودکان مى شود. به خانم هاى باردار نیز توصیه مى شود براى تامین چربى مورد نیاز بدنشان روغن هاى گیاهى به خصوص روغن زیتون مصرف کنند.
همچنین چربی روغن زیتون تنها چربى است که موجب کاهش LDL یا "کلسترول بد" در خون مى شود و ریسک ابتلا به سکته قلبى را پایین مى آورد اما "کلسترول مفید" یا همان HDL را افزایش مى دهد. روغن زیتون همچنین حاوی ویتامین E است ویتامینی که برای حفظ سلامت و زیبایی پوست و مو ضروری است.
مصرف مداوم روغن زیتون پوست را شاداب نگاه می دارد و کمک می کند سلول های پوست فرم انعطاف پذیری خود را حفظ کنند.
در عین حال برای رفع پیوره لثه، روغن زیتون را بر روی لثه بمالید این در حالی است که جویدن برگ زیتون برای از بین بردن زخم های دهان مفید است.
روغن زیتون برای رفع سرفه های خشک، درمان ناتوانی جنسی، جلوگیری از سفید شدن مو و تسکین دردهای روماتیسمی نیز مفید است.
از سوی دیگرروغن زیتون ماده ای ملیّن است و مصرف خارجی آن پوست بدن و تاولهای سودا (اکزما) و داءالصدف را نرم می کند. این روغن برای ماساژ دادن نیز مناسب است و از ترکیبات مهم بسیاری از مرهم ها و ضمادها محسوب می شود.
روغن زیتون دارای آنتی اکسیدان های قوی مثل پلی فنول ها و فلاوونوئیدها نیز هست که این آنتی اکسیدان ها باعث کاهش پر اکسیداسیون چربی ها در بدن و به دنبال آن کاهش استرس اکسید اکسیداتیو می شوند.
زیتون نقرس و رماتیسم را هم درمان می کند، برگ زیتون با اثر مقوی درمان کننده فشار خون و زخم های عفونی است.
کمپرس پوست در موارد آفتاب زدگی، سرمازدگی، گزش مار، عقرب و حشرات با روغن زیتون سبب تسکین درد و سوزش و التیام می شود.
همچنین ماساژ پوست با روغن زیتون، تعریق زیاد را کاهش داده، مژه و ابرو را تقویت می کند.
چند قطره روغن زیتون سریعا خارش و سوزش چشم و پلک را تسکین داده و آبریزش چشم را برطرف ساخته و قوه بینایی را تقویت می کند.
مصرف روغن زیتون خطر سرطان سینه را نیز کاهش می دهد. این در حالی است که عصاره زیتون برای چین و چروک پوست هم بسیار مفید است و باعث لطافت و نرمی و شادابی پوست صورت می شود.
روغن زیتون کرم کش نیز هست. همچنین اگر بدن بچه هایی را که مبتلا به نرمی استخوان و کم خونی هستند با روغن زیتون ماساژ دهید اثر مفیدی دارد.
دم کرده برگ درخت زیتون تب بر است و دم کرده و جوشانده پوست درخت زیتون نیز درمان کننده مالاریا است.
روایاتی در باب زیتون
پیامبر صلی ا… علیه وآله در سه روایت فرمود: "روغن زیتون را بخورید و آن را به بدن خود بمالید که آن شجره مبارکه است"، "زیتون را بخورید و به بدن بمالید که هفتاد مرض از جمله جذام را شفا می بخشد." "شما روغن را از شجره مبارکه زیتون می گیرید. خود را با آن معالجه کنید که شفا بخش بواسیر است.

تقلبات در روغن زیتون
روغن زیتون به دلیل قیمت و ارزش بالای تغذیه ای، گاه به صورت تقلبی با روغن های معمولی و کم ارزش مخلوط و به بازار عرضه می شود. به همین منظور در طول سال های متمادی تحقیقات قابل توجهی در هر یک از زمینه های ممکن در مورد روغن زیتون انجام شده است. با این حال تشخیص روغن اضافه شده به روغن زیتون معمولاً به آسانی انجام نمی شود، چرا که گاهی روغن اضافی را طوری انتخاب می کنند که هیچ تغییری در شاخص ها به وجود نیاید.
افزودن روغن های ارزان تر مانند روغن ذرت، روغن های هیدروژنه و جامد، همچنین روغن زیتون تصفیه شده ( که مصرف خوراکی ندارد) و روغن تفاله زیتون به روغنروغن زیتون بکر، اغلب به عنوان تقلب در روغن زیتون محسوب می شوند.
طرز استفاده از روغن زیتون
بسیاری از خانم ها تصور می کنند که از این روغن فقط می توان به همراه سالاد استفاده کرد در حالی که این روغن را حتی می توان در تهیه غذا و سرخ کردن ها نیز به کار برد.
جالب است بدانید که این روغن نقطه دود بالایی دارد و آن به این معناست که این روغن در حرارت بسیار بالا نمی سوزد و از خود ترکیبات سرطان زا تولید نمی کند، یعنی هیچ گاه در سرخ کردن های خانگی خطری به وجود نخواهد آمد، از این رو است که توصیه می شود برای سرخ کردن های طولانی و در حرارت های بالا (در سرخ کن ها) بهتر است از این روغن استفاده شود. خوشبختانه روغن زیتون را می توان4 تا5 مرتبه برای سرخ کردن استفاده کرد.
اگر در خانواده شما فرد بیماری هم وجود ندارد به شما توصیه می شود که این روغن را وارد رژیم غذایی روزانه تان کرده و در تهیه هر نوع غذایی حتی برای روغن روغن روی برنج نیز از این روغن استفاده کنید. باید توجه داشته باشید که در هنگام سرخ کردن، روغن باید کاملا داغ شود. میزان استفاده از روغن زیتون در هر پخت و پز نصف سایر روغن هاست و جذب غذا نشده و غذا را ترد و خوشمزه می کند.
روغن زیتون که همه جا به حافظ سلامتی معروف است، پرفروشترین روغن در آمریکا و سایر نقاط جهان شناخته شده است. آنچه باعث محبوبیت این روغن شده است، طعم و بوی خاص و ترکیبات مفید آن برای سلامتی می باشد.
فواید:
حاوی میزان زیادی روغن غیراشباع مونو می باشد.
حاوی مواد شیمیایی گیاهی است که باعث کاهش کلسترول و خطرا ابتلا به سرطان می شود.
حاوی میزان زیادی آنتی اکسیدان است.
دوام و مدت نگاهداری آن نسبت به روغن های دیگر بیشتر است و حتی می توان آن را فریز کرد.
گرچه فواید روغن زیتون بسیار بیشتر از مضرات آن است، اما این محصول هم ضررهایی دارد.
مضرات:
با گرم شدن، کمی از طعم و بوی این روغن از دست می رود. گرم شدن در دمای بالا می تواند باعث بی ثباتی و ناپایداری روغنشود، که باعث ایجاد بیماری های قلبی در مصرف کنندگان شود.
طریقه ی استفاده از این روغن:
گرچه می توان از این روغن برای آشپزی استفاده کرد، اما اگر به صورت نپخته استفاده شود، سالم تر است مثلاً با سالاد یا در سُس های مختلف.اگر می خواهیم از این روغن برای غذا پختن استفاده کنیم، بهتر است از حرارت کم تا متوسط استفاده کنیم.

غذاهای مناسب برای این روغن:
روغن زیتون طعم و بویی قوی دارد که باعث میشود بتوانیم آن را در سُس های مختلف چه گرم و چه سرد ترکیب کنیم. همچنین هنگام استفاده آن در غذا پختن، می تواند طعم خوبی کنار غذاهای مدیترانه ای (مثل غذاهای ایتالیایی و یونانی) باشد.

روغن سویا
همانطور که از نامش پیداست، این روغن روغنی گیاهی است که از سویا به دست می آید. به خاطر فوایدی که برای سلامتی دارد، این روغن هم اخیراً جزء روغن های محبوب محسوب می شود.
فواید:
حاوی میزان زیادی اسید چرب امگا3 می باشد. منبع خوبی برای ویتامین E محسوب می شود.
حاوی میزان زیادی اسید چرب غیر اشباع پلی می باشد.
این روغن هم مثل سایر انواع روغن های گیاهی، درکنار فوایدش، مضراتی نیز برای سلامتی دارد.
مضرات:
در دمای بالا قدرت پایداری ندارد. تحقیقات و آزمایشات نشان می دهد که وقتی این روغن را در دمای بالا گرما دهیم، سم ایجاد می شود.
طریقه ی استفاده از این روغن:
از این روغن در مایونز و مارگارین استفاده میشود، به همین خاطر ممکن است بدون اینکه اطلاع داشته باشید از این روغن به کرات استفاده کرده باشید.
این روغن برای سرخ کردن گوشت و سبزیجات انتخاب بسیار مناسبی است (البته فراموش نشود، در دمای بسیار کم). استفاده ی آن همراه با سالاد خوب نیست.
غذاهای مناسب برای این روغن:
غذاهای آسیایی، هندی و سایر غذاهای ادویه دار

روغن کانولا
روغن کانولا محصولی است که از هیبریداسیون کردن تخم شلغم روغنی به دست می آید، اخییراً یکی از محبوب ترین روغن ها برای متخصصین تغذیه و پزشکانی که ادعا میکنند خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد شده است.
فواید:
حاوی میزان کمی روغن اشباع می باشد. حاوی میزان زیادی روغن غیر اشباع مونو می باشد. حاوی میزان زیادی اسید چرب امگا 3 می باشد. در مقایسه با روغنهای دیگر، بهترین ترکیب اسید چرب را دارا می باشد.
همه ی ما طبق تجربیاتمان می دانیم، چیزی که یکسری فایده برای سلامتیمان داشته باشد، از طرف دیگر مضراتی نیز برایمان دارد. روغن کانولا هم همینطور است. باوجود فواید زیاد آن، باعث مشکلات سلامتی زیادی هم می شود.
مضرات:
قابلیت فاسد شدن آن نسبت به سایر روغن ها بیشتر است.
وقتی در دمای بالا به آن گرما داده شود، دود ناشی از آن باعث ابتلا به سرطان ریه می شود.
تحقیقات و آزمایشات نشان می دهد که وقتی این روغن را در دمای بالا گرما دهیم، سم ایجاد می شود. طریقه ی استفاده از این روغن:
از روغن کانولا می توان برای سرخ کردن غذا استفاده کرد. اما باید میزان کم تا متوسط به آن گرما دهیم.
غذاهای مناسب برای این روغن:
روغن کانولا مزه و بویی ملایم دارد، به همین دلیل برای غذاهای پر ادویه روغن مناسبی محسوب می شود چون مزه ی این روغن به هیچ وجه با مزه ی غذا مخلوط نمی شود.

کره
فواید:
مزه ی خوبی دارد. منبعی برای ویتامین A و ویتامین های حلال چربی مثل E، K و D می باشد.
حاوی سلنیوم می باشد که یک آنتی اکسیدان است. همچنین حاوی ایودین می باشد که برای غده ی تیروئید مفید است. با مواد طبیعی ساخته می شود.
باوجود این فواید، کره مضراتی نیز دارد. با توجه به چربی و کلسترول بالای آن، همیشه توصیه می شود که به میزان بسیار کم استفاده شود.
مضرات:
حاوی میزن زیادی روغن اشباع و کلسترول است. کالری بسیار بالایی دارد.

طریقه ی استفاده از این روغن:
از کره می توان در غذا پختن استفاده کرد. همچنین از آن در سُس ها مختلف نیز بهره گرفت.
غذاهای مناسب برای این روغن:
سُس های خامه ای، ماریناد گوشت، غذاهای پخته و نان

مارگارین
مارگارین به عنوان جایگزینی برای کره ی پرچربی و پرکلسترول به جهان معرفی شد. هنگامی که این ماده ساخته می شد، در آن از چربی ترنس استفاده شد که این روزها متخحصصین تغذیه آن را یکی از عوامل بالا بردن کلسترول بد و پایین آوردن کلسترول خوب می شناسند.
گرچه بسیاری از تولیدکننده های مارگاری امروزه دیگر از چربی ترنس استفاده نمیکنند، اما هنوز هم مارگارین های ساخته شده با چربی ترنس در بازار موجود است.
فواید:
مزه ی خوبی دارد. نسبت به اکثر روغن ها و کره، چربی کمتری دارد. استفاده ی آن آسان است.
منبع ویتامین E محسوب می شود.
مضرات:
گرچه نسبت به کره چربی کمتری دارد، اما اکثر مارگارین ها با روغن های هیدروژن دار شده درست می شوند که باعث بالا بردن کلسترول می شود

طریقه ی استفاده از این روغن:
از مارگارین می توان به عنوان جایگزینی برای کره در بسیاری از غذاها استفاده کرد. برای سرخ کردن گوشت و سبزیجات نیز می توان از آن استفاده کرد
غذاهای مناسب برای این روغن:
مارگارین طعم بسیار خوشایندی دارد که باعث می شود بتوان آن را با غذاهای مختلف ترکیب کرد. مارگارین با غذاهای نپخته مثل نان بسیار خوب است و همچنین اضافه کردن آن به گوشت سرخ شده یا سبزیجات و یا سُس های مختلف خوب است.

اسپری روغن گیاهی مخصوص آشپزی
این روغن، برای آشپزی بسیار آسان است، چون می توان بسیار ساده روغن را در کف ماهیتابه یا روی غذا اسپری کرد.
فواید:
استفاده ی آسان، میزانی که از بطری بیرون می آید بسیار کم است به همین دلیل چربی زیادی به غذا نخواهد داد.
مضرات:
اکثر این اسپری ها حاوی روغن هایی بسیار پرچربی می باشد. به همین دلیل اگر میزان زیادی از آن را اسپری کنید کالری بسیار بالایی مصرف خواهید کرد.

طریقه ی استفاده از این روغن:
به جای ریختن روغن از درون بطری روی ماهیتابه به میزان زیاد، می توانید هر اندازه که مایل بودید از این روغن روی غذا یا ماهیتابه اسپری کنید.
غذاهای مناسب برای این روغن:
بهتر است از این نوع روغن به عنوان پایه استفاده کنید تا مطمئن شوید که غذا به ماهیتابه یا قابلمه نچسبد. برای پختن سبزیجات یا گوشت بهتر است از کره با روغتن های دیگر استفاده کنید.
غذاهایتان را با بهترین روغن بپزید.
حال با خود فکر می کنید که کدام نوع روغن را باید استفاده کنید. بهتر است انواع مختلف را خودتان آزمایش کنید. ما معمولاً ترکیبی از همه ی روغن ها را برای داشتن یک رژیم متعادل توصیه می کنیم. استفاده از هر چیز در حد تعادل خوب است. روغن، کره یا مارگارین همه چربی و کالری بسیار بالایی دارند. پس بهتر است با توجه به نوع غذایتان، روغن مصرفیتان را انتخاب کنید. و به یاد داشته باشید: همان اندازه که نیاز دارید، نه کمتر و نه بیشتر.

منابع و مآخذ:
: www.webbaz.sub.ir 1
: WWW.TEBYAN.COM 2

19


تعداد صفحات : 19 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود