سرطان مغز در بین جوانان
سرطان مغز سومین سرطان مرگبار در بین جوانان 20 تا 39 ساله به شمار می رود. با توجه به ساختار حساس و پیچیده مغز، به ویژه در مواردی که تومور در نواحی بحرانی برای حافظه یا اعصاب حرکتی ایجاد شده باشد خارج کردن کامل تومور امکان پذیر نیست؛ بنابراین بعد از جراحی، بیمار تنها مدت کوتاهی زنده می ماند. اما تیمی از محققان آزمایشگاه پیشرانش جت (JPL) ناسا، موسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech) و USC-Keck School of Medicine به سرپرستی یک پژوهشگر ایرانی در حال بررسی روش جدیدی هستند که ممکن است مدت زنده ماندن بیماران مبتلا به سرطان مغز را پس از جراحی افزایش دهد.
به گزارش گروه علمی ایسنا اساس روش ابداعی دکتر کاتب بر استفاده از دوربینهای مادون قرمز است که پیش از این توسط پژوهشگران ناسا برای نقشه برداری و تحلیل عوارض سطحی مریخ و سایر سیارات و شناسایی ستارگان دوردست در سایر منظومه های خورشیدی به کار رفته است.
این فناوری همچنین برای شناسایی و نجات مصدومان توسط آتش نشانان و ردیابی اهداف نظامی در تاریکی مورد استفاده قرار گرفته است. با این حال زمینه پزشکی استفاده از این فناوری محدود به شناسایی سلولهای سرطانی پوست بوده است.
ایده اولیه کاربرد این تکنیک در جراحی تومورهای سرطان مغز، سال گذشته توسط دکتر بابک کاتب ارائه شده و در حال حاضر با همکاری محققان USC-Keck School of Medicine، موسسه فناوری کالیفرنیا و آزمایشگاه JPL ناسا در پاسادنای کالیفرنیا در حال اجراست.
دکتر کاتب در گفت وگوی اینترنتی با خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره روش ابداعی خود در جراحی تومورهای مغزی می گوید: یکی از مشکلاتی که در درمان تومورهای مغزی وجود دارد، شناسایی کناره های تومورهاست. با وجود پیشرفتهای چشمگیر پزشکی مدرن، تشخیص و جداسازی دقیق کناره های تومورهای مغزی بسیار دشوار است، به طوری که جراحان اغلب پس از جدا کردن بخش عمده تومور، مقداری از سلولهای سرطانی کناره آن را باقی می گذارند یا مقداری از بافت سالم و حیاتی مغز را همراه سلولهای سرطانی جدا می کنند که این امر باعث شده که معمولا بیماران پس از جراحی مدت زیادی زنده نمانند.
پژوهشگر ایرانی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی بیان می دارد: روش غیر تهاجمی ابداعی ممکن است به ما در شناسایی بهتر کناره های تومور کمک کرده و بدین ترتیب ممکن است بتوان با خارج کردن بخش عمده تومور عمر بیماران را افزایش داد.
وی درباره روش ابداعی خود به ایسنا اظهار می دارد که: اساس این روش مبتنی بر این تز است که سلولهای سرطانی با وجود ظاهر و رنگ مشابه با سلولهای سالم به دلیل رشد بیشتر و حمله به سلولهای همسایه از سازوکارهای بیوشیمیایی متفاوتی برای تولید انرژی استفاده کرده و در نتیجه گرمای بیشتری نسبت به سلولهای سالم گسیل می کنند. در این روش با تمرکز دوربینهای مادون قرمز به محل تومور، سلولهای سرطانی به دلیل دمای بیشتر به صورت "نقاط داغ" مشخص می شوند بدین ترتیب پیش از انجام جراحی نقشه های دقیقی از تورمورهای مغز تهیه می شود که می تواند امکان تشخیص دقیقی تومور را به جراحان مغز بدهد.
کاتب با اشاره به این که تکنیک نقشه برداری مادون قرمز از تورمورهای مغزی در حال حاضر در مرکز و بیمارستان جامع سرطان USC/NORRIS در مرحله تست بالینی است، تصریح کرد: با بهره گیری از این تکنیک ممکن است علاوه بر افزایش طول عمر بیماران پس از جراحی کیفیت زندگی آنها نیز بهبود یابد.
پژوهشگر ایرانی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی خاطرنشان کرد: روند تحقیقات ما نشان می دهد تکنیک طیف نمایی مادون قرمز که کاربردهای پزشکی آن صرفا به شناسایی ریشه های سرطان های پوست محدود بوده است می تواند به نحو موفقیت آمیزی در شناسایی انواع تومورهای مغزی – چه تورمورهای مقدماتی که اساسا در سلولهای مغز ایجاد شده اند و چه سرطانهایی که از سایر بافتهای بدن از جمله پوست، ریه و پستان به مغز گسترش یافته اند – مورد استفاده قرار گیرد.
بیماران طی آزمایشهای بالینی دقیقا تحت همان درمانهای تجویز شده برای سایر بیماران مبتلا به سرطان مغز قرار می گیرند و عمل جراحی آنها نیز مشابه سایر بیماران انجام می شود و پژوهشگران نتایج حاصل از نقشه برداری حرارتی تومور آنها را با اطلاعات سایر تکنیکهای تصویر برداری همانند سی تی اسکن، فراوادرمانی و تصویر برداری رزونانس (MRI) مقایسه خواهند کرد. آنها همچنین از تصاویر سه بعدی ایجاد شده با نرم افزار از وسیله رادیو جراحی "استریوتاکتیک"، "سیبرنایف" USC/Narris و دستگاه چاقوی گامای بیمارستان دانشگاه USC که می تواند اندازه تومور را قبل و بعد از عمل محاسبه کند، استفاده می کنند.
وی تصریح کرد: آزمایشهای بالینی در حال انجام به محققان کمک خواهد کرد میزان و مفهوم دقیق تفاوتهای حرارتی ثبت شده را عملا درک کرده و مشخص کنند که چه میزان تفاوت حرارت به مفهوم سرطانی بودن سلول است و چه میزان بر اثر خونریزی یا سایر عوامل ایجاد شده اند.
با توجه به وجود حدود 120 نمونه مختلف از تومورهای مغزی تحقیقات ما بر Glioblastoma multiforme که شایعترین، بدخیم ترین و غیر قابل درمان ترین تومورهای مغزی در بزرگسالان است متمرکز شده است.
سرپرست طرح نگاشت مغزی درباره چالش های این تحقیقات به خبرنگار ایسنا گفت: مهمترین چالش در این زمینه ادغام نور مرئی با مادون قرمز از طریق یک لنز منفرد است که با همکاری محققان JPL به دستاوردهای خوبی در این زمینه رسیده ایم. مشکل دیگر بزرگی دوربین ها بود که با بهره گیری از تخصص محققان MEMS/NEMS در JPL ناسا در زمینه میناتورسازی توانستیم اندازه دوربین ها را تا حد قابل قبولی کاهش دهیم.
کاتب در پایان از فناوری دیگری خبر داد که در ترکیب با دوربین مادون قرمز می تواند عرصه جراحی تومورهای مغزی را متحول کند.
مطالعات نشان می دهد نوزادانی که با سر بزرگ به دنیا می آیند، با افزایش خطر ابتلا به سرطان مغز در کودکی روبرو هستند.
محققان یک موسسه بهداشت عمومی نروژ برای آزمایش این فرضیه بیش از یک میلیون کودک را بررسی کردند.
محققان دریافتند هر چه اندازه ی دور سر، در بدو تولد بزرگ تر باشد، خطر ابتلا به سرطان مغز بیشتر است. ارتباط میان محیط سر با خطر ابتلا به سرطان مغز بسیار پیچیده است.
به ازای هر سانتی متر افزایش محیط سر در بدو تولد، خطر نسبی تشکیل تومور مغزی 27 درصد افزایش می یابد.
با این حال این خطر اندک است. از بین بیش از یک میلیون کودک مورد بررسی، فقط 453 کودک به سرطان مغز مبتلا شدند.
احتمال می رود سلول های سرطانی، به ویژه سلول هایی که در خون رسانی به تومور نقش مهمی دارند، با همان فاکتورهای رشد بافت های سالم تحریک می شوند. بنابراین اگر بافت های سالم سریع تر از معمول رشد کنند، احتمال رشد بافت های بدخیم نیز بیشتر است.
یک فرضیه دیگر می گوید کودکانی که سر بزرگ تری دارند، به خاطر داشتن تعداد سلول های بیشتر، در برابر سرطان آسیب پذیرترند. در این مطالعه بین اندازه سر و ابتلا به دیگر انواع سرطان ها ارتباطی یافت نشد.
مطالعات قبلی قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس در رحم مادر را با تشکیل تومورهای مغزی مرتبط دانسته اند.
سایر عوامل موثر در ابتلا به این بیماری شامل قرار گرفتن در معرض آفت کش ها، حلاّل ها و ویروس های حیوانی است.
ویروس باعث درمان سرطان مغز میشود
بر اساس نتایج تحقیقات دانشمندان کانادایی که در مجله پزشکی تحقیقات سرطان منتشر شده است، تزریق ویروس میکسوما باعث از بین رفتن تومورهای مغزی بدخیم انسانی در موشها و افزایش عمر این حیوانات میشود. ویروس میکسوما سلولهای بدخیم تومور مغزی را از بین میبرد.
علم و زندگى
آخرین تحولات براى کنترل سرطان مغز
گروهى از محققان ایتالیایى موفق به کشف پروتئینى براى کنترل سرطان مغز شدند.روزنامه ایتالیایى "لارپوبلیکا" نوشت: این پروتئین به نام "BMP" به سطح سلول هاى سرطانى چسبیده و باعث جلوگیرى از گسترش آن مى شود.
نخستین آزمایش ها بر روى موش هاى آزمایشگاهى انجام شد که در نتیجه بیشتر آنها زنده ماندند. هرچند هنوز نیاز به مطالعه بیشتر و آزمایش آن بر روى انسان است که تا ۲ سال دیگر انجام خواهد گرفت.فردى که مبتلا به این نوع سرطان مى شود، در نهایت ۱۵ ماه زنده مى ماند.در این نوع سرطان ها، سلولى که موجب ایجاد غده سرطانى مى شود، هنوز نامعلوم است و وقتى که هدف ناشناخته باشد، مبارزه نیز دشوار مى شود، اما مشاهده کردیم که اگر پروتئین هاى خاصى را به "گلیوبلاستوما" سلول هاى استامینال سرطانى تزریق کنیم، این سلول ها دیگر رشد نمى کنند.پزشکان مى گویند: هنوز نمى توان گفت که مى توان سرطان مغز را معالجه کرد و تا زمان آزمایش بر روى انسان، ۲ سال وقت نیاز است.
تاثیر تماشاى صحنه هاى خشن بر مغز
تحقیقات نشان داده است تماشاى صحنه ها و حتى بازى هاى کامپیوترى خشن براى ساعت ها عملکرد مغز را تغییر مى دهد.افرادى که به طور مداوم با این گونه تصاویر و بازى ها سر و کار دارند فعالیت بیشترى در بخش احساسات مغز دارند و همین امر موجب تحریک بیش از حد این منطقه مغزى و تغییر عملکرد و سختى کنترل آن در موارد عادى مى شود.
دانشمندان، بسیارى از افرادى را که مرتب با صحنه هاى هیجان انگیز و بعضاً خشن فیلم ها و بازى هاى کامپیوترى سر و کار داشته با استفاده از "ام. آر. آى" مورد بررسى قرار داده و فعالیت مغزى شان را ارزیابى کردند. نتیجه این که آن گروه از افرادى که روزانه حتى به مدت ۳۰ دقیقه به تماشاى این گونه برنامه ها و بازى ها مى نشینند قدرت تمرکز کمترى نسبت به دیگران دارند و عملکرد هاى قوى احساساتى خود را به سختى مى توانند کنترل کنند.زیرا آنها بخشى از مغز را که مسئول این عملکردهاست به طور مرتب و مکرر تحریک مى کنند و به این ترتیب به طور دائم در حالت برانگیختگى روحى قرار دارند.چنین افرادى در بسیارى موارد نیز مرتب در حالت دفاعى و هیجانى و پرخاشگرى قرار دارند.دانشمندان امیدوارند با استفاده از این موضوع بتوانند راهى براى نمایش تصاویر موثر و مفید براى کنترل فعالیت هاى هماهنگ مغزى پیدا کنند تا بتوانند به چنین افرادى کمک کنند.به والدین نیز توصیه مى شود براى جلوگیرى از این عوارض اجازه ندهند که فرزندانشان بیش از روزى ۳۰ دقیقه پاى بازى هاى خشن و هیجانى و فیلم هاى این گونه بنشینند.
کود شیمیائی و سرطان مغز
نتایج یک تحقیق منتشر شده در نشریه پزشکی "حرفه و محیط زیست" نشان می دهد که کشاورزان و کارگران مزرعه هایی که در آنجا کود شیمیائی مصرف می شود بیشتر در معرض خطر ابتلا به تومور مغزی هستند.
این تحقیق در منطقه "بوردو" در جنوب غربی فرانسه در فاصله سال های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۱ در میان بیش از ۷۰۰ کشاورز و کارگر کشاورزی انجام شده است. این عده از کشاورزان در
منطقه ای که تا ۸۰ درصد از کودهای شیمیائی استفاده می شود به دو گروه تقسیم شده بودند. گروه اول تحت کنترل تاثیرات کودهای شیمیائی قرار داشته اند و گروه دوم بدون هیچ کنترلی بصورت عادی به فعالیت های حرفه ای خود می پرداخته اند. در پایان دوره تحقیق آشکار شده است که گروهی که تحت کنترل نبوده اند، دوبرابر بیش از افرادی که تحت کنترل قرار داشته اند در معرض خطر ابتلا به سرطان مغز بوده اند. در این تحقیق همچنین تاکید شده که مصرف کودهای شیمیائی نه فقط در میان کشاورزان و در مزارع کشاورزی بلکه در باغ ها و باغچه های خانگی نیز می تواند خطرآفرین باشد.
بطور کلی می توان تومورهای مغزی را به دو گروه اولیه و ثانویه تقسیم بندی کرد.
تومورهای اولیه آنهائی هستند که از مغز و پرده های پوشاننده آن (سخت شامه یا Duramater) منشاء می گیرند و تومورهای ثانویه از سایر مناطق بدن مثل ریه، پستان، دستگاه گوارش و… به مغز انتشار یافته اند و اصطلاحاً متاستاز نامیده می شوند.
از نظر شیوع تقریباً هر دو مورد مشابهند و می توان گفت هر کدام نیمی از موارد را تشکیل می دهند . اما در برخی آمارها شیوع متاستاز ، بیشتر از گروه تومورهای اولیه است.
از نظر میزان بدخیمی می توان متاستازها را تماماً بدخیم در نظر گرفت، در حالی که تقریباً نیمی از تومورهای اولیه خوش خیم هستند.
گسترش و متاستاز تومورهای اولیه مغز به سایر نقاط بسیار کم دیده می شود اما این درصد در مورد انتشار به نخاع بیشتر است.
برخی مطالعات مبین افزایش شیوع تومورهای اولیه هستند که شاید بتوان این مسئله را با پیشرفت تکنولوژی و نقش مهم و ویژه آن در تشخیص این ضایعات مرتبط دانست.
علت پیدایش تومورهای اولیه مغز – مثل سایر تومورها – هنوز در هاله ای از ابهام است اما عوامل خطر زائی مثل رادیاسیون و داروهای سرکوب کننده ایمنی را در زمینه سازی پیدایش آنها دخیل می دانند.
اثر تلفن همراه در تومور مغزی
اخیراً مطالعات زیادی در مورد اثرات احتمالی تلفن های موبایل انجام گرفته است و اغلب آنها بنفع نقش قوی این گوشی ها در ایجاد تومورهای مغزی هستند اما هنوز نمی توان اظهارنظر قطعی در این زمینه ارائه کرد.
اثرات سرطان زائی گوشی های موبایل در اطفال – بخاطر نازک تر بودن استخوان جمجمه حتی از بالغین هم بیشتر است بهمین خاطر کاهش استفاده از این دستگاه ها مگر در موارد ضروری عاقلانه بنظر می رسد.
علائم تومورهای مغزی:
تومورهای مغزی بسته به نواحی درگیر می توانند علائم بسیار متنوع و بعضاً گول زننده ای را پدید آورند. بعضی از این علائم بحدی موذی و مرموز هستند که گاه حتی متخصصین را هم به اشتباه می اندازند بحدی که گاه ماهها حتی سالها زمان لازم است تا توموری تشخیص داده شود.
این علائم می توانند بصورت حاد و ناگهانی – یا بسیار تدریجی و موذیانه پدید آیند. محل درگیر، سرعت رشد تومور، میزان دقت فرد بیمار، سطح فرهنگی – اجتماعی او و بسیاری از موارد دیگر می توانند در سرعت تشخیص ارزش داشته باشند.
بعضی از علائم این تومورها عبارتند از:
1- سردرد :
بیش از پنجاه درصد بیماران مبتلا به تومور این علامت را نشان می دهند. شدت سردرد متغیر و از زمانی به زمان دیگر متفاوت خواهد بود. در بسیاری از موارد این سردردها با مسکن های معمولی بهبود می یابند.
در اغلب موارد سردردها صبح هنگام شدید بوده، می توانند با استفراغ همراه شوند، معمولاً پس از استفراغ سردرد کاهش می یابد.
مطالب فوق به این معنا نیست که هر سردردی تومورال است. بر عکس می توان گفت تقریباً حدود دو درصد سردردها در اثر تومور پدید می آیند.
طبق برخی آمارها، حدود دو درصد سردردها با منشاء تومور هستند که گرچه با توجه به شیوع سردرد، این درصد می تواند قابل توجه باشد اما نشان دهنده این است که اغلب سردردها خوش خیم هستند.
افزایش تدریجی شدت و مدت سردرد و نیز بیشتر شدن تعداد حملات خصوصاً در سردردهای صبحگاهی، یا وقوع سردرد در هنگام خواب خصوصاً در صورت همراهی با سایر علائم مثل تشنج و… بمعنی لزوم قطعی انجام بررسی های تشخیصی می باشد.
2- تشنجات:
انواع مختلفی از تشنج را می توان با تومورهای مغزی مشاهده کرد.
تشنجاتی که اخیراً بوجود آمده اند و منشاء مشخصی ندارند . خصوصاً اگر در سنین بالاتر از چهل سالگی باشند یا با سایر علائم مثل سردرد همراه باشند بسیار مهم بوده و قطعاً نیازمند انجام بررسی های تشخیصی بیشتری هستند.
3- تغییرات خلق و خو
انواع مختلفی از تغییرات خلق و خو ، منگی، اختلال حافظه ، و تغییرات شخصیتی در اثر تومورهای مغزی پدید می آیند.
بخاطر دارم بیماری را که راننده آمبولانس یک مرکز روانپزشکی بود. او مردی حدوداً سی و پنج ساله بود از دو سال قبل بتدریج دچار حالات عصبی، پرخاشگری، افسردگی و… شده و زندگی را به کام خود و خانواده اش تلخ کرده بود. در طول این مدت بارها به مراکز درمانی ارجاع و با توجه به شغلش تحت درمان های طبی و روان درمانی قرار گرفته بود.
برای بیمار یک سی تی اسکن ساده مغز انجام شد، با کمال تعجب تومور بسیار وسیعی در ناحیه پیشانی او دیده می شد خوشبختانه این تومور خویش خیم بود و پس از عمل تا حد بسیار زیادی بهبود یافت بحدی که در حال حاضر بدون نیاز به هیچ داروی خاصی به زندگی عادی خود ادامه می دهد.
4- اختلالات حرکتی:
بسته به محل درگیر، انواع مختلفی از اختلالات حرکتی را می توان در این بیماران مشاهده کرد، در یک طرف طیف فرد کاملاً سالم و بدون هر گونه شکل حرکتی است، و در سمت مقابل فلج نیم یا کل بدن را می توان دید. گاه تنها مشکل بیمار ضعف نسبی دست یا پا است.
انجام بررسی های دقیق تشخیص امکان شناسائی تومورها در این افراد را افزایش داده است در حالی که قبلاً بسیاری از این ها با تشخیص سکته مغزی تحت درمان قرار می گرفتند.
5- اختلالات حسی:
انواع مختلفی از درگیری حسی شامل حس های سطحی یا حس های پیچیده و پیشرفته حتی درک موقعیت فضائی ، حس تعادل و… در این بیماران محتمل است.
6- علائم متفرقه
بررسی های تشخیصی
معاینه دقیق نورولوژیکی ارزش زیادی در تعیین محل این ضایعات دارد و در بسیاری از موارد می تواند تشخیصی باشد گرچه بسیاری از تومورها را نمی توان با معاینات معمولی تشخیص داد اما همچنان این کار درصدر روش های تشخیصی قرار دارد.
رادیوگرافی ساده مگر در موارد خیلی محدود نقش چندانی در تشخیص تومورهای مغزی ایجاد نمی کند. اما گاه با نشان دادن خوردگی یا ضخیم شدگی استخوان مجاور تومور، یا مشاهده نواحی کلسیفیکاسیون غیر طبیعی ، و بعضا جابجائی کلسیفیکاسیون های طبیعی مغز می توان به وجود ضایعات احتمالی مشکوک شد.
سی تی اسکن معمولا اولین روش تشخیص تومورهای مغزی است . اختراع این دستگاه شگفت انگیز توسط هانسفیلد انقلاب عظیمی در شناسایی ضایعات مغز منجمله تومورها پدیدآورد و دقت تشحیص را بسیار افزایش داد. در صورت لزوم استفاده از مواد حاجب مخصوص می تواند دقت تشخیص سی تی اسکن را باز هم افزایش دهد و حتی در بسیاری از موارد قبل از عمل جراحی میتوان پاتولوژی تومور را نیز تعیین کرد.
نکته مهم اینست که تمام تومورها را نمیتوان باسی تی اسکن های معمولی بدون یاحتی با تزریق مشاهده کرد.
در اینموارد MRI به یاری ما آمده و با دقت بسیار بالائی می تواند ضایعات مغزی را به تصویر بکشد. نماها ی مختلف MRI در صورت لزوم استفاده از مواد حاجب مخصوص (گادولونیوم) علاوه بر دقت تشخیص ، توانائی تعیین پاتولوژی تومور را نیز افزایش داده است.
تلفن همراه و خطر تومور مغزی!
طبق گزارش های منتشر شده از سوی دانشمندان فنلاندی در سایت خبری بین المللی سرطان، استفاده مداوم از تلفن همراه حتی تلفن های همراه جدید، احتمال ابتلا به تومورهای مغزی را در کاربران به طرز قابل توجهی افزایش می دهد.
استفاده مداوم از تلفن های همراه خطر ابتلا به تومورهای مغزی را افزایش می دهد. تحقیقات بدست آمده از سوی عده بسیاری از محققان دانشگاه های فنلاند نشان می دهد احتمال مبتلا شدن به تومورهای مغزی در همان سمت از مغز که تلفن همراه بیشتر استفاده می شود، بین 40 تا 270 درصد افزایش یافته است. گفتنی است، این نوع تومورها به گلیوما معروف هستند.
محققان با مقایسه 1 هزار و 521 کاربر تلفن همراه مبتلا به تومور مغزی گلیوما با 3 هزار و 301 کاربر سالم دریافتند احتمال ابتلای کاربران تلفن همراه جدید که در طول عمر خود به مدت 2000 ساعت از تلفن همراه استفاده کرده اند، 270 درصد افزایش یافته است. گفتنی است احتمال ابتلای کاربران زیر 20 سال به این نوع تومور مغزی در مقایسه با سایر رده های سنی بسیار بالاتر بوده است.
تا پیش از این مسئولین باور داشتند استفاده از تلفن های همراه قدیمی عامل ابتلا به تومورهای مغزی هستند منتها با پدیدار شدن گوشی های همراه نوین هنوز این بیماری در بین کاربران شیوع دارد.
بر اساس گزارش های منتشر شده در وب سایت ها، استفاده دائمی و طولانی مدت از تلفن همراه به مدت10 سال به احتمال زیاد موجب ابتلا به تومورهای مغزی می شود. البته عده ای از محققان در این خصوص اعلام کردند: استفاده از تلفن همراه برای مدت بیش از ده سال خطر ابتلا به تومور را افزایش می دهد و به طور حتم همه کاربران مبتلا نخواهند شد.
کارشناسان به همه مردم جهان به خصوص کودکان و نوجوانان هشدار می دهد، برای مدت زمان کمتری از تلفن همراه استفاده کنند تا از خطر ابتلا به تومورهای مغزی در امان باشند.
14