تارا فایل

تحقیق در مورد حرکت سیمانتیک


1. 1) سینماتیک
سینماتیک ماشینها عبارت از مطالعه و تجزیه و تحلیلی راجع به حرکت نسبی اجزاء ماشینها می باشد. در این تجزیه و تحلیل تغییر مکان، سرعت و شتاب مورد نظر قرار خواهد گرفت.
2. 1) دینامیک
دینامیک ماشین با نیروهای وارد بر اجزاء یک ماشین و حرکات ناشی از این نیروها سر و کار دارد.
3. 1) ماشین
یک ماشین وسیله ای است برای تغییر فرم و انتقال انرژی. این ماشین اغلب اوقات از ترکیب تعدادی قطعات ثابت و متحرک مشخص می گردد که به منظور تنظیم قدرت منشاء و کاری که می بایست انجام شود بین آنها قرار می گیرد.
4. 1) دیاگرام سینماتیکی
در مطالعه حرکات اجزاء یک ماشین معمولاً دیاگرامی از اجزاء به گونه ای رسم می گردد که در رسم آنها از اندازه هایی استفاده می گردد که در حرکت اجزاء موثر می باشند. دیاگرام نشان داده شده در شکل 1.1 اجزاء اصلی موتور دیزل نشان داده می شود.
1.5) مکانیزم
یک زنجیره سینماتیکی عبارت از یک مجموعه میله های صلب می باشد که ضمن اتصال یا تماس به یکدیگر می توانند نسبت به یکدیگر دارای حرکت نسبی باشند. اگر یکی از میله ها ثابت بوده و حرکت یکی از میله های دیگر به وضعیت جدید موجب حرکت سایر میله ها در وضعیتهای مشخص و قابل پیش بینی گردد مجموعه را زنجیره سینماتیکی مقید می نامند، اگر یکی از میله ها ثابت درنظر گرفته شده و حرکت یکی از میله های دیگر به وضعیت جدید موجب حرکت سایر میله ها در وضعیتهای مشخص و قابل پیش بینی نگردد آنگاه مجموعه را زنجیره سینماتیکی غیرمقید می نامند. یک زنجیره سینماتیکی مقید را موقعی یک مکانیزم می نامند که اگر مثلاً مطابق شکل 1.1 میله 1 ثابت بوده باشد پیستون و میله رابط (شاتون) به ازای هر موقعیت مشخص لنگ دارای موقعیتی مشخص و معین بوده باشند. بنابراین مجموعه یک زنجیره سینماتیکی مقید و یا یک مکانیزم می باشد.
6. 1) حرکت در صفحه
موقعی یک جسم دارای حرکت در صفحه خواهد بود که تمام نقاط آن در صفحاتی موازی با یک صفحه مبنا حرکت نماید. این صفحه مبنا، را صفحه حرکت می نامند. حرکت در صفحه می تواند یکی از سه نوع انتقالی، دورانی و ترکیب انتقالی و دورانی باشد.
7. 1) انتقال
اگر جسمی طوری حرکت کند که تمام خطوط مستقیم واقع برروی آن همواره وضعیت هایی موازی همدیگر داشته باشند جسم دارای انتقال خواهد بود. حرکت انتقالی مستقیم الخط حرکتی است که در آن تمام نقاط واقع برروی جسم در امتداد خطی مستقیم حرکت می نمایند.
8. 1) دوران
در دوران فاصله تمام نقاط واقع برروی جسم نسبت به خط عمود بر صفحه حرکت ثابت باقی خواهد ماند.
9. 1) انتقال و دوران
اغلب قطعات ماشینها حرکتی مرکب از دوران و انتقال می باشند.
10. 1) حرکت مارپیچی
یک نقطه که در فاصله ثابت از محوری دوران نموده و همزمان در امتداد این محور حرکت نماید دارای حرکت مارپیچی می باشد. یک جسم موقعی دارای حرکت مارپیچی می باشد که هر نقطه آن یک مارپیچ را طی نماید.
11. 1) حرکت کروی
یک نقطه موقعی دارای حرکت کروی می باشد که ضمن حرکت در فضای سه بعدی فاصله اش نسبت به نقطه یا ثابت تغییر ننموده و ثابت باقی بماند. یک جسم موقعی دارای حرکت کروی است که هر نقطه آن دارای حرکت کروی باشد.
بخش دوم: مکانیزمهای میله ای Linkage
1. 2) مکانیزمهای چهار میله ای
یکی از متداولترین و مفیدترین مکانیزمها مکانیزم چهار میله ای است. در شکل 1. 2 یک مکانیزم چهار میله ای نشان داده شده
2. 2) مکانیزم چهار میله ای با لنگهای موازی
لنگهای 2 و 4 در شکل 2.2 دارای طولهای مساوی بوده و طول میله رابط 3 برابر خط المرکزین 4O2O می باشد.
3. 2) مکانیزم چهار میله ای با لنگهای مساوی و غیر موازی
لنگهای 2 و 4 از شکل 3. 2 درای طولهای مساوی بوده و طول میله رابط 3 برابر طول خط المرکزین 4O2O می باشد.
4. 2) مکانیزم لنگ – آونگ Crank and rocker
لنگ شماره 2 از مکانیزم نشان داده شده در شکل 4. 2 حول محور2O دوران کامل نموده و از طریق میله رابط شماره 3 موجب نوسان لنگ شماره 4 حول نقطه 4O می گردد.
5. 2) مکانیزم با لنگهای دورانی دوبل یا لنگ لنگ drang Link
شکل 5. 2 یک مکانیزم چهار میله ای را نشان می دهد که کوتاهترین عضو آن میله ثابت است. چنین مکانیزمی با لنگهای دورانی موسوم می باشد.
6. 2) مکانیزم لنگ – لغزنده Slider-Crank meckanism
مکانیزم لنگ – لغزنده دارای موارد استعمال متعدد می باشد. یک نمونه متداول از کاربرد این مکانیزم در موتورهای دیزل و بنزین یافت شده که در آنها فشار گاز به پیستون یعنی عضو شماره 4 وارد می گردد.
7. 2) مکانیزم رفت و آمدی Scotchy yoke
مکانیزم رفت و آمدی نشان داده در شکل 7. 2 برگردانی از یک مکانیزم لنگ – لغزنده می باشد. این مکانیزم رفت و آمدی معادل مکانیزم لنگ و لغزنده ای است که طول میله رابط آن بینهایت می باشد. بدین ترتیب لغزنده آن دارای حرکات نوسانی ساده خواهد بود. از این مکانیزم در ماشینهای آزمایش به منظور نشان دادن ارتعاشی که دارای حرکات نوسانی ساده می باشد استفاده می گردد.
8. 2) انواع مکانیزمهای برگشت سریع Quick return Mechanism
این مکانیزم ضمن ثابت بودن سرعت زاویه ای لنگ قادر است ابزار برش ماشین را که دارای حرکت رفت و آمدی است خیلی آرام به جلو برده ولی سریع به عقب برگرداند. بعضی از انواع متداول آن پایین شرح داده خواهد شد.
1. 8. 2) مکانیزم صفحه تراش Crank Shaper
2. 8. 2) مکانیزم ویت ورث With worth
این مکانیزم که در شکل 9. 2 نشان داده شده است.
3. 8. 2) مکانیزم با لنگهای دورانی دوبل drong Link
میله های 1، 2، 3 و 4 از این مکانیزم که در شکل 10. 2 نشان داده شده است. یک مکانیزم با لنگهای دورانی دوبل را نشان می دهند.
4. 8. 2) مکانیزم لنگ – آونگ انحرافی Ofset Slider Crank
مکانیزم لنگ را می توان مطابق شکل 11. 2 به گونه ای طراحی نمود که ابتدا حرکت لغزنده از محور لنگ مرور محور لنگ دارای انحراف y بوده باشد که بدین ترتیب امتداد مسیر حرکت لغزنده از محور لنگ مرور نخواهد کرد.
9. 2) مکانیزمهای خط مستقیم Srtaight-Line Mechanisms
مکانیزمهای خط مستقیم مکانیزمهایی می باشند که یک نقطه واقع بر آنها بدون آنکه به وسیله قیدی هدایت شوند در امتداد خطی مستقیم و یا تقریباً مستقیم حرکت می کند.
برخی از انواع متداول مکانیزم های خط مستقیم:
10. 2) مکانیزمهای موازی Parallel Mechanism
این دسته از مکانیزمها حرکتهای موازی را پدید می آورند. دستگاه کپیه (pantograph) نشان داده شده در شکل 17. 2 برای بزرگ کردن و یا کوچک کردن حرکتها مورد استفاده قرار می گیرد.
کاربرد دیگر مکانیزمهای موازی که همه ما کم و بیش با آن آشنا می باشیم دستگاههای نقشه کشی است که یک نمونه آن در شکل 18. 2 نشان داده شده است.
11. 2) مکانیزمهای تاگل Toggle Mechanisms
از این مکانیزم در مواردی استفاده می گردد که می بایست نیرویی نسبتاً زیاد در فاصله ای کوتاه انتقال یابد. در شکل 19. 2 میله های شماره 4 و 5 دارای طولهای مساوی می باشند.
12. 2) کوپلینگ الدهم Oldham Coupling
کوپلینگ الدهم مکانیزمی است برای ارتباط دو شفت با محورهای موازی که در یک امتداد نبوده باشند.
14. 2) مکانیزمهای نوبه ای Intermittent – motion mechanisms
یک مکانیزم نوبه ای مکانیزمی است که حرکت مداوم را به حرکت نوبه ای تبدیل می کند. این مکانیزم ها اغلب در ماشینهای ابزار برای حرکت یک شفت که سرعت شروع و اختتام آن صفر می باشد مورد استفاده قرار می گیرند.
15. 2) مکانیزم ژنوا Geneva wheel
16. 2) جغجغه ها Ratchets
از جغحغه ها برای تبدیل حرکت دورانی و انتقالی به حرکت دورانی و یا انتقالی نوبه ای استفاده می گردد. در شکل 23. 2 عضو شماره 2، به چرخ جغجغه و عضو شماره 3 به زبانه موسوم می باشند.
17. 2) پرگار بیضی کش Elliptic trommel
پرگار وسیله ای برای رسم بیضی ها بازوی شماره 3 به لغزنده های 2 و 4 که در شکاف قطعه شماره 1 حرکت می کنند پرچ شده و نقطه P برروی یک منحنی حرکت می کند.
بخش سوم: بادامک ها
1. 3) تعویض بادامک
بادامک عضوی از ماشین بوده که با شکل نامنظم خود به عنوان یک محرک، حرکت را به عضو دیگری با نام پیرو انتقال می دهد. پرو ممکن است در روی بادامک غلتشی بوده و یا لغزشی. بادامک به دلیل آنکه در عین سادگی قادر به تامین هر نوع حرکت پیرو می باشند، از مکانیزمهای بسیار مهم محسوب می گردند. از این رو جزو اجزایی قرار دارند که اغلب در ماشینها مخصوصاً ماشینهای اتوماتیک مثل ماشینهای چاپ، ماشینهای ابزار، ماشینهای احتراق داخلی و حسابگرهای مکانیکی مورد استفاده قرار می گیرند.
(الف) بادامک دیسکی یا صفحه ای با پیرو غلطک دار انتقالی. (ب) بادامک انتقالی یا گوه ای با پیرو غلطک دار انتقالی. (پ) بادامک استوانه ای با پیرو غلطک دار انتقالی. (ت) بادامک مخروطی با پیرو انتقالی. (ث) بادامک تخت با پیرو نوسانی. (ج) بادامک کروی با پیرو نوسانی.
(الف) پیرو سطح تخت نوسانی. (ب) پرو غلطک دار نوسانی 0دایروی). (پ) پیرو نقطه ای نوسانی (دایروی). (ت) پرو سطح تخت نوسانی. (ث) پیرو غلطک دار نوسانی. (ج) پرو سطح کروی نوسانی. (چ) پیرو انتقالی برگشتا مثبت با قطر ثابت بادامک. (ح) پرو انتقالی جفت غلطکی با جفت بادامک.

پیش گفتار
در این فصل، طریقه افزودن حرکت، را به مدلی که قبلاً در یک نرم افزار 3D ایجاد شده است، تشریح می شود.
شما می توانید مجموعه ها را به صورتی در 3D ایجاد کنید که به همان زیبایی در Working Model 3D نیز به نمایش درآیند. هنگامی که مجموعه هایی "با قابلیت حرکت" را ایجاد می کنید، می توانید آنها را به راحتی به محیط کار آورده و به سرعت شبیه سازی نمایید.
در این فصل، حرکت را به مجموعه ای که بدون هیچ حرکتی به هم وصل شده است. اگرچه شما باید چندین قید را که از مدل 3D آورده شده اند، حذف کنید؛ ولی با این کار Working Model 3D شبیه سازی مجموعه را آسانتر انجام خواهد داد.
برای اتمام این بخش لازم است که شما برنامه های Solid Works 98 (ویرایش سال 83/1998 یا بالاتر) و Working Model for Solid Works را قبلاً روی کامپیوتر خود نصب کرده باشید.
1.1) آوردن یک مدل 3D
1) برنامه Solid Works را به راه بیاندازید.
2) فایل Piston.sldasm را که در دایرکتورزی زیر قرار دارد انتخاب کنید.
Program FilesWorking Model 3DTutorialsExerciseSolid Works
به یاد داشته باشید که منوی Motion از نوار منوی Solid Works ظاهر می شود.
Motion
Simulate Motion
Working Model Help
About Working Model…
3) از منوی Motion، Simulate Motion را انتخاب نمایید.
اگر این نخستین باری است که یک فایل را از Solid Works می آورید Working Model 3D به شما اجبار می کند که مدل آموزشی را در این بخش ملاحظه کنید. هنگامی که شما مدل آموزشی را منفصل و از هم جدا می کنید و دوباره Simulate Motion را انتخاب می کنید، برنامه Working Model 3D for Solid Works اجزاء مجموعه و قیدهای آن را در اجسام و مفصل های Working Model نشان داده و در همان دایرکتوری یک مدل جدید و به هم متصل شده را تحت عنوان Piston.wm3 ایجاد می کند. در حین اینکه Working Model 3D هندسه مدل را منتقل می کند، مراحل در کادر محاوره ای Preparing Simulation نشان داده می شود.
هنگامی که تمام مراحل به پایان رسید برنامه Working Model 3D CAD Associativity نشان داده می شود. در آن تمام موضوعاتی از Working Model 3D که با موضوعات مدل Solid Works مشترک هستند، لیست شده است.
4) برای بستن کادر محاوره ای CAD Associativity روی دکمه OK کلیک کنید. Working Model 3D به شما اجبار می کند که Constrating Navigator را اجرا کنید.
5) برای اجرای Constraint Navigator روی دکمه Yes کلیک کنید.
مدل متصل شده در پنجره Working Model 3D نشان داده می شود. همچنین Constraint Navigator در پنجره ترسیم ظاهر می شود.
استفاده از Constraint Navigator
Constraint Navigator به شما امکان یافتن رابطه موجود میان اجسام، زیرمجموعه ها و قیدها را می دهد. به این سبب است که بتوانید شبیه سازی را تایید و یا اصلاح کنید. تمرین این قسمت به شما نشان می دهد که چگونه با استفاده از Constraint Navigator مدل وارد شده را چک کنید.
هنگامی که مدل CAD توسط Working Model 3D فرستاده می شوند، خودش بین قسمتهای مجموعه مفصل هایی قرار می دهد که نوع مفصل ها بستگی به قیدها و هندسه مدل CAD دارد.
اگر مفاصلی که توسط Working Model 3D ایجاد شده اند، درجه آزادی مقتضی را نداشته باشند، در هنگام اجرای شبیه سازی قسمت ها نمی توانند به طور دلخواه حرکت کنند، برای حل این مشکل، باید مفاصل را اصلاح کرد، آنها را طوری میزان کنید که حرکت مطلوب انجام شود.
در این مرحله، شما مفصل ها را بر اساس درجه آزادی مطلوبشان، میزان خواهید نمود.
1) روی دکمه Next Constraint کلیک کنید.
مفصل چرخان یا همان "Concentric 1" توسط مکعبی احاطه شده است.
2) از Constraint Navigator روی دکمه Move کلیک نموده، در اطراف میل لنگ نیز یک بار کلیک کنید. سپس موس را حرکت دهید.
این آزمایش، تست آزادی حرکت قید است. نتیجه آنکه قید صحیح است.
3) روی دکمه Next Constraint کلیک کنید
مفصل چرخان یا همان "Concentric 2" توسط مکعبی احاطه می شود.
4) برای آزمایش قید با استفاده از ابزار Move ابتدا میل لنگ و سپس پین میل لنگ را حرکت دهید.
این مدل احتیاج به یک اتصال صلب در بین "CRANK PIN-1" و "CRANK-1" دارد. این بدین معناست که یک مفصل چرخان را با یک مفصل صلب جایگزین کنیم.
5) از Connection List دو بار روی "Conectric 2" کلیک نمایید.
پنجره Properties ظاهر می شود.
6) از پنجره Properties و صفحه Constraint روی گزینه Rigid Joint کلیک کنید.
7) از پنجره Properties و زبانه Rigid، تنظیم Optimized را قبول کنید.
این عمل باعث تلفیق خواص جرمی دو جسم متصل شده و حرکت دو جسم را به مانند حرکت یک جسم واحد تبدیل می کند. مفصل صلب Optimized باید همیشه استفاده شود؛ مگر اینکه الزامی در محاسبه نیروی قید باشد. چون این استفاده باعث بود سرعت محاسبه شبیه سازی می شود.
8) پنجره Properties را ببندید.
9) روی دکمه Next Constraint کلیک کنید.
مفصل سلب در سوراخ، یعنی همان "Distance 3" به وسیله مکعبی احاطه می شود.
10) از منوی View گزینه Look At را انتخاب نموده، سپس از منوی فرعی View گزینه Top View را انتخاب کنید.
این عمل باعث دستیابی به یک نمای بهتر از قید می شود.
11) برای آزمایش قید، از ابزار Move استفاده کنید.
این مدل احتیاج به حذف قید و دو Coord دارد.
12) کلید Ctrl را نگه داشته، از Connections List روی دو Coord ی که به "Distance 3" متصل هستند، یعنی "Coord on CRANK-1" و "CONNECTING ROD-1" کلیک نمایید.
مفصل صلب در سوراخ یعنی همان "Distance 3" به وسیله مکعبی احاطه می شود.
13) کلید Delete را بفشارید.
14) از منوی View گزینه Look At را انتخاب نموده، سپس از منوی فرعی View گزینه Prevoious View را انتخاب نمایید.
15) روی دکمه Next Constraint کلیک کنید.
مفصل صلب در سوراخ، یعنی همان "Concentric 3" به وسیله مکعبی احاطه می شود.
16) برای آزمایش قید، از ابزار Move استفاده نمایید.
این مدل احتیباج دارد که این قید را به یک مفصل چرخان تغییر دهد.
17) از Connections List دو بار روی "Concentric 3" کلیک نمایید.
پنجره Properties ظاهر می شود، اگر صفحه Constraint هنوز نشان داده نشده است، روی زبانه Constraint کلیک کنید.
18) از پنجره Properties و از صفحه Coinstraints گزینه Revolute Joint را انتخاب نمایید.
این عمل باعث تغییر قید می شود.
19) پنجره Properties را ببندید.
20) روی دکمه Next Constraint کلیک کنید.
یک مفصل موازی، یعنی همان "Parallel 1" با یک مکعب احاطه می شود.
21) ابتدا از منوی View گزینه Look At را انتخاب کرده، سپس از منوی فرعی View گزینه Right View را انتخاب کنید.
22) برای آزمایش قید، از ابزار Move استفاده نمایید.
این مدل احتیاجی دارد که قید و دو Coord را حذف کند.
23) در حالی که کلید Ctrl را نگه داشته اید، از Connection List دو Coord متصل به "Parallel 1" یعنی "Coord [51] on Crank-1" و "Coord [63] on CONNECTING ROD-1" را انتخاب نمایید.
در این هنگام، مفصل صلب یا همان "Parallel 1" به مانند دو Coord باید انتخاب شده باشد.
24) کلید Delete را بفشارید.
25) از منوی View گزینه Preview را انتخاب نمایید.
26) روی دکمه Next Constraint کلیک کنید
مفصل چرخان، یا همان "Concentric 4" توسط یک مکعب احاطه می شود.
27) برای آزمایش قید، از ابزار Move استفاده نمایید.
28) روی قید چرخان یا همان "Concentric 4" دو بار کلیک کنید.
پنجره Properties ظاهر می شود.
29) از پنجره Properties و از صفحه Constraint روی گزینه Rigid Joint کلیک کنید.
30) زیر زبانه Rigid از پنجره Properties، تنظیم Optimized را بپذیرید.
31) پنجره Prpperties را ببندید.
32) روی دکمه Next Constraint کلیک کنید.
یک مفصل موازی یا همان "Parallel 2" توسط یک مکعب احاطه یم شود.
33) برای آزمایش قید از ابزار Move کلیک نمایید.
این مدل احتیاج به حذف این قید و دو Coord متصل به آن دارد.
34) در حالی که کلید Ctrl را نگه داشته اید، از Connections List دو Coord متصل به "Parallel 2" یعنی "Coord [35] on Crank-1" و "Coord [37] on Crank-2" را انتخاب نمایید.
در این هنگام، مفصل صلب یا همان "Parallel 2" به مانند دو Coord باید انتخاب شده باشند.
35) کلید Delete را بفشارید.
36) روی دکمه Next Constraint کلیک نمایید.
مفصل چرخان یا همان "Concentric 5" توسط یک مکعب احاطه شده است.
37) برای آزمایش قید، از ابزار Move استفاده نمایید.
این قید صحیح است.
38) روی دکمه Next Constraint کلیک کنید.
مفصل چرخان یا همان "Concentric 6" توسط یک مکعب احاطه شده است.
39) برای آزمایش قید، از ابزار Move استفاده کنید.
این مدل احتیاج به تغییر این قید به یک مفصل صلب بهینه شده دارد.
40) روی قید چرخان "Concentric 6" دو بار کلیک کنید.
پنجره Properties ظاهر می شود.
41) از پنجره Properties و از صفحه Constraint گزینه Rigid Joint کلیک کنید.
42) تحت زبانه Rigid از پنجره properties، تنظیم Optimized را بپذیرید.
43) پنجره Properties را ببندید.
43) سپس گام به گام حرکات تمام اجسام را با کلیک نمودن روی دکمه های Next و Previous Body در Constraint Navigator می توانید تایید کنید.
45) در پایان، Constraint Navigator را ببندید.

مرحله 1.2) اتصال مجموعه ها
براساس قیدها و هندسه مدل 3D، ممکن است که Working Model 3D در حین ایجاد مدل های اتصال داده شده، بعضی از قسمت ها را به صفحه زمینه تکیه دهد. اولین گام در شبیه سازی حرکت مجموعه مکانیزم اطمینان از وجود مهار کامل است.
اگر هیچ کدام از اجزاء مجموعه به هم متکی نیستند، مکانیزم در فضا شناور بوده و جاذبه باعث می شود که در حین اجرای شبیه سازی، مکانیزم سقوط کند.
اگر تعداد خیلی از اجزاء مجموعه به هم متکی هستند، مکانیزم قادر به حرکت نبوده و در حین اجرای شبیه سازی، حرکت مطلوب را نخواهد داشت.
هنگامی که Working Model 3D مجموعه مکانیزم را از Solid Works می آورد، بدنه مجموعه را به طور مطلوبی به هم اتصال می دهد. هیچ تغییری لازم نمی باشد و شما آماده هستید که شبیه سازی اولیه را در Working Model 3D اجرا کنید. برای این کار:
1) از Type Player Control روی دکمه Run کلیک نمایید و اجازه دهید که شبیه سازی تا حدود 100 فریم اجرا شود.
در این لحظه، Working Model 3D شروع به شبیه سازی حرکت مدل می کند. ابتدا مجموعه مکانیزم متعادل شده، سپس سر مکانیزم تحت نیروی جاذبه سقوط می کند تا زمانی که مکانیزم ساکن و در حال تعادل، شما هیچ حرکتی را نخواهید دید.
هندسه مجموعه باعث می شود که سر مکانیزم مانند یک پاندول حول پین میل لنگ تاب بخورد و همان طوری که در شکل 1.8 نشان داده شده است، این در حالی است که توسط یک قید در جایش نگه داشته شده است.
تا زمانی که اولین مرتبه اجرای شبیه سازی است، Working Model 3D دینامیک مساله را محاسبه نموده و اطلاعات راذخیره می کند.
2) ابتدا روی دکمه Stop کلیک کنید. سپس روی دکمه Reset و بعد از آن مجدداً روی دکمه Run کلیک نمایید. با این کار شبیه سازی تکرار می شود.
مطابق با سرعت کامپیوتر شما، سرعت انیمیشن ممکن است سریعتر از دفعه قبل باشد؛ چرا که حافظه شبیه سازی قبلاً یک بار محاسبه شده است.
مرحله 1.3) افزودن موتور
در حال حاضر، مجموعه مکانیزم فقط تحت اثر نیروی جاذبه حرکت می کند. در این مرحله، شما مفصلی را که بین تکیه گاه و قسمت چپ میل لنگ قرار دارد، با یک موتور جایگزین خواهید نمود تا نیرویی را که باعث چرخش مکانیزم می شود، شبیه سازی کنید. بدین منظور:
1) از Object List گزینه "ANCHOR-1" را انتخاب کنید.
Connections List نمایانگر موضوعاتی است که به این جسم متصل شده اند.
2) روی "Concentric 1" که همان مفصل چرخانی است که رابط "ANCHOR-1" به "CRANK-1" می باشد، دو بار کلیک نمایید.
پنجره Peroperties که بیانگر خواص "Concentric 1" است، ظاهر می شود.
3) اگر لازم می بینید، از پنجره Properties روی زبان Constraint کلیک کنید. سپس همان طوری که در شکل 1.9 نشان داده شده است، از انواع مفصل هایی که در دسترس است. روی Revolute Motor کلیک نمایید.
4) از لیست Motor Types گزینه Angular Velocity را انتخاب کنید.
5) همان طوری که در شکل 1.10 نشان داده شده است، به عنوان سرعت زاویه ای Revolute Motor عدد 500 را وارد کنید.
اکنون می توانید پنجره Properties را ببندید.
6) از Tape Player Control روی دکمه Run کلیک کنید.
همان طوری که در شکل 1.11 نشان داده شده است. مجموعه مکانیزم حول پین میل لنگ می چرخد. این مجموعه دیگر مانند پاندول تاب نیم خورد؛ چرا که نیروی موتور باعث چرخش آن می شود.
7) روی دکمه Stop کلیک کنید.
مرحله 1.4) تنظیم مفصل ها
در این مرحله، شما قید جدیدی را برای محدود کردن حرکت سر اضافه خواهید نمود تا سر فقط بتواند حرکت عمودی داشته باشد.
1) با کلیک نمودن روی دکمه Reset، مراحل شبیه سازی را مجدداً آغاز نمایید.
مجموعه به موقعیت اولیه اش بازمی گردد.
2) از نوار ابزار View روی ابزار Rotate Around کلیک کنید و یا اینکه کلید T را بفشارید تا بتوانید سر را ببندید.
نمای مدل شما مطابق شکل 1.12 می شود.
3) از نوار ابزار Sketch، روی ابزار Coord کلیک نمایید. سپس یک Coord را در روی سطح سر پیستون، جایی نزدیک به مرکز، قرار دهید.
خطوط آبی رنگ حول سر پیستون و میل لنگ ظاهر می شود. این خطوط راهنمای قرارگیری Coord است.
در هنگام قرار دادن Coord، Coord به طور خودکار به مرکز سر پیستون پرش خواهد کرد. محور z از Coord باید به سوی بالا باشد. در این لحظه خطوط مرزی قرمز رنگی سطح بالایی سر را احاطه خواهد نمود.
4) از انتخاب Coord جدید، مطمئن شوید. سپس از نوار ابزار Edit روی دکمه Joint/Create Constraint کلیک کنید.
پنجره Create Constraint ظاهر می شود.
5) از لیست انواع قیدهایی که می توانید انتخاب کنید، Rigid Joint را در فرم Slot انتخاب کرده؛ سپس روی دکمه Create کلیک کنید.
یک مفصل صلب روی سوراخ، در بالای سر ظاهر می شود. این قید سر را به صفحه زمینه متصل کرده، به سر اجازه می دهد که فقط در جهت عمودی (محور Z) حرکت کند.
6) از منوی View گزینه Go Home را انتخاب کنید.
اکنون نمای اصلی مجموعه (که باعث به وجود آمدن نمای بهتری از حرکت می شود) ذخیره شده است.
7) از Tape Player Control روی دکمه Run کلیک نمایید.
در حین چرخش میل لنگ حول پین میل لنگ سر به میله رابط به بالا و پایین حرکت می کند.
8) روی دکمه Stop کلیک نمایید.
اکنون مدل حرکت مجموعه کامل شده است.
1.5) استفاده از شرکت پذیری
برای شبیه سازی دقیق مجموعه، اعمال زیادی را برای تطبیق مدل 3D انجام داده اید. اگر مدل 3D تغییر کند، چه اتفاقی می افتد؟
هنگامی که یک مدل 3D را دوباره به Working Model 3D انتقال می دهید، هر تغییری در آن به صورت خودکار با شبیه سازی حرکت مدل شما، تلفیق می شود. تمام تغییراتی که تا کنون در مدل سازی انجام داده اید، بدون تغییر باقی می مانند.
تغییر طول میله و بردن مجدد مدل 3D
در این قسمت، شما مدل خود را مجدداً به محیط Working Model 3D خواهید برد. هنگامی که به Working Model 3D باز می گردید. هر تغییری که در آن اعمال شده است، به صورت خودکار با شبیه سازی حرکت مدل شما، ترکیب خواهد شد.
1) از نرم افزار مربوط خود، مدل را دوباره بازکنید.
2) طول قسمت میله رابط را تغییر دهید.
اگر مایلید، با رجوع به User's Manual یا Online Help از بخش نرم افزار مربوط چگونگی تغییر طول میله رابط را مرور کنید.
3) از منوی Motion گزینه Simulate Motion را انتخاب کنید
برنامه Working Model for Solid Works مجدداً مجموعه را با اجزاء و قیدهایش صادر می کند. هنگامی که مراحل کار به اتمام رسید، همان طوری که برنامه Working Model 3D مجدداً مدل اتصال یافته را باز می کند.
تغییرات اعمالی شما در 3D در Working Model 3D نیز اعمال می شوند. بدین صورت که طول میله رابط تغییر پیدا کرده است.
4) از Tape Player Control روی دکمه Run کلیک نمایید.
شبیه سازی حرکت مجموعه مکانیزم بدون هیچ مشکلی اجرا می شود.
5) روی دکمه Stop کلیک کنید.

مرحله 1.6 استفاده از زیرمجموعه ها
برای سامان بخشی به طرحتان می توانید از زیرمجموعه های Working Model 3D استفاده کنید. برای این منظور:
1) از منوی Insert گزینه Sub-assembly را انتخاب کنید.
کادر محاوره ای Create Sub-assembly ظاهر می شود.
2) از کادر Sub-assembly و در قسمت متن، عبارت Crank Parts را وارد نمایید.
زیرمجموعه Crank Parts به Object List افزوده می شود.
3) از Object List، با حرکت موس، Anchor و هر دو میل لنگ و پین میل لنگ را به زیرمجموعه بیاندازید.

25


تعداد صفحات : 25 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود