برج العرب همانند برج ایفل ، مجسمه آزادی ، مجسمه ابو الهول و پل لندن ، با گونه ای تندیس پردازی مدرن در میان بناهای شگرف عجایب مدرن جهان خود نمایی میکند. امروزه این برج در سراسر جهان شناخته شده است و هیچ یک از ویژگی های آن را نمی توان نادیده گرفت. اولین ویژگی قابل توجه شباهت این عمارت به کشتی بادبانی است.
هدف از ساخت این هتل بر روی جزیره ای مصنوعی در فاصله 280 متری ساحل خلیج فارس و ایجاد راه ارتباطی از این جزیره به کناره دریا ، فراهم ساختن مکانی دنج برای میهمانان است.
برج العرب بخشی از مرکز تفریحی ساحلی جمیر است که توسط معمار اسکاتلندی به نام جاناتان اسپیرز طراحی شد. او این مجتمع را به سفارش مالک آن – شیخ محمد – ساخت.
در این مجتمع رستوران ها ، باغها ، استخر ها و بناهایی وجود دارد که یکی از آنها در تمام سطوح منحنی شکل است و به همین دلیل آن را موج نام نهاده اند. بی گمان برج العرب به نماد چهره شهر دبی تبدیل شده است: شهری با آمیزه ای از آسمانخراشهای خارق العاده که تصویری از دریا ( بادبان ها و موج ها ) و نمونه ای از مرکز تجارت جهانی نیویورک (برج های دوقلو امارات ) را در ذهن تداعی می کند.
ساخت این هتل منحصر به فرد در سال 1994 آغاز شد و بی درنگ به معیاری برای تکنولوژی های مدرن شناخته شده تبدیل گشت . پایه های این آسمانخراش ، در عمق 40 متری بستر دریا کار گذاشته شد و ساخت بادبان آن ، مستلزم ساخت اسکلتی فولادی متشکل از سه پایه بزرگ بود که بر روی محور های عمودی پلانی مثلث شکل قرار داشتند.
از این پایه ها دو پایه همانند قوس منحنی شکل اند تا پایه مستقیم سوم در بالای برج تلاقی یابند. این سه پایه بوسیله خرپاهایی افقی به هم متصل می شوند که آنها را شاهتیرهای مشبک موربی تقویت می کند.
پشت این سازه از دیواره ی دوجداره ای با پوشش تفلون ساخته شده است که از این آسمانخراش در برابر گرما و نور شدید بیابان محافظت می کند.
این دیواره به دلیل شکل نوک تیزش ، با سازه و نوک برج فاصله دارد. قبل از رسیدن به بالای برج ، نماهای بیرونی ، شکلی فوق مدرن به این بنا داده اند ، آسمانخراشی که نماد پیشرفت و تجدد این کشور است.
بی تردید، در بنای بسیاری از آسمانخراشهایی که در آینده ساخته می شوند، از ساختاری مشابه این هتل استفاده خواهد شد.
در بالای برج فضایی خالی وجود دارد که در آن ، سه پایه با یکدیگر و با یک آنتن تلاقی می یابند. همچنین فضای مدوری برای فرود هلی کوپتر در فاصله کمی از این سازه ،
و نیز رستوران معلقی در ارتفاع 200 متری سطح دریا در آن وجود داردکه بوسیله آسانسوری با دید پانورامیک ( چشم اندازی وسیع) سریعی در نمای بیرونی این آسمانخراش ، قابل دسترسی است . این رستوران، چشم انداز شگرفی را بر فراز خلیج فارس و شهر دبی نمایان می سازد.
این هتل به دلیل فرم منحصر به فرد و سازه سفید رنگ و خیره کننده اش در روز ، از دور قابل رویت است.
نمای این ساختمان به دلیل نور پردازی فوق العاده اش در شب تغییر می یابد. کاربرد گستره انواع رنگها و تعداد زیاد نورافکن ها ، جلوهای تماشایی به این نما بخشیده است. تصاویر زنده ای که گویی ملهم از داستان های هزار و یک شب است تا واقعیت .
فضای داخلی نیز به واسطه ترکیب تکنولوژی های پبشرفته با ذوق سنتی و بومی در تزیینات و اسباب و اثاثیه ی آن ، اشرافی ، پر نقش و نگار و مجلل است.تلفیق مکرر عناصر بومی و غیر بومی و قدیم و جدید ، نماد متمایز دبی مدرن است.
این هتل اتاق ندارد ، بلکه دارای سوییت های دوطبقه ای مجهز به رایانه های قابل حمل ، ارتباط اینترنتی و تلویزیون می باشد. هر یک از این سوییت های مجلل دارای طبقه ای گردان ، آسانسور و سینمای شخصی است.
در بخش مرکزی آسمانخراش ، فضای بزرگی ( منبع نور) با ارتفاع 54 طبقه وجود دارد که سوییت ها در مقابل آن واقع شده اند. این مکان نیز بسیار مزین و مجلل است، حتی بیش از حد معمول ! هدف از ساخت این فضا ، ساخت مجموعه مکان های منحصر به فردی است که از راه پله های بسیار بزرگ ، ردیفی از ستون های عظیم الجثه ای که از بالا و پایین مخروطی شکل اند …
و راهروهای تاق قوسی متقاطعی ساخته شده اند که نقش و نگارهای خاص فرهنگ اسلامی را در ذهن تداعی می کند.
این عکس ها رو ببینید ولی سعی کنید که دلتون نخواد !!! چون :
هزینه اقامت در یک اتاق یک نفره در این هتل شبی یک ونیم میلیون تومان است!
و هزینه اقامت در سوییت های سلطنتی شبی ۲۵ میلیون تومان است !
ورودیه به لابی یا رستوران این هتل ( فقط برای تماشا ! )
۵۰ هزار تومان است !
برج دبی : ساخت آن در سال 2005 آغاز شده و انتظار می رود تا سال 2008 تکمیل گردد.با اتفاع بیش از 800 متر بلند ترین ساختمان دنیا خواهد بود .بعد از اتمام پروژه 40% بلند تر از مرتفع ترین ساختمان کنونی دنیا Taipei 101 خواهد بود.
این تصویرمرکز شهر دبی در سال 2009- 2008 است.50 طبقه ( حدود 190 متر) از برج دبی
ساخته شده است.
البرج : ساختمان مرکزی اسکله دبی خواهد بود و پس از اتمام با برج دبی برای گرفتن لقب مرتفع ترین برج دنیا رقابت خواهد کرد.ارتفاع دقیق این ساختمان اعلام نشده ،شایعه شده که البرج پس از اتمام ساخت برج دبی و چند طبقه بلند تر از آن ساخته خواهد شد.
برج العالم یا برج دنیا :پس از اتمام ساخت در سال 2009 در ردیف بلندترین برج های دنیا قرار خواهد گرفت.در ارتفاع 480 متری فقط 28 متر کوتاهتر از ساختمان تایپه ۱۰۱ خواهد بود