تارا فایل

تحقیق خواب همراه با حرکات سریع چشم REM


چکیده؛
خواب همراه با حرکات سریع چشم (Rapid eye movement sleep: REM/REMS) یکی از مراحل خواب در پستانداران است که در آن بدن در حالت خواب عمیق به سر می بَرَد ولی واکنش مغز در حالت بیداری است1.
حرکت سریع چشم (REM) نوعی فاز خواب شبیه به بیداری است و معمولا فرد در این فاز خواب می بیند. چرخه خواب REM بـه طور طبیعی تقریباً در هر 90 دقیقه اتفاق می افتد و معمولاً در این فاز از خواب است که افراد رویا می بینند. چرخه خواب توسط ریتم شبانه روزی بدن هدایت می شود و با تغییر در رژیم غذایی، شرایط سلامتی، برنامه کاری و استفاده از مواد، به راحتی مختل می شود. وقتی این اختلالات مزمن شوند ، در افراد اختلالات خواب REM ایجاد می شود.
خواب REM آژیر مغز را خاموش می کند!
چیز ناخوشایندی ناراحتتان کرده؟ همه ما تجربه اش کرده ایم. خوشبختانه، این نیز بگذرد. یک روز تازه، یک شروع تازه؛ اگر خواب REM آسوده ای داشته باشید! پژوهشگران موسسه علوم اعصاب هلند کشف کردند که چرا آنچه را که امروز برایش پریشان هستید، فردا بهتر می توانید تحمل کنید و چرا این توانایی می تواند دچار مشکل شود.

کلید واژه: 1- نوروبیولوژی 2- مراحل خواب 3- اختلالات خواب و بیداری

مقدمه؛
خواب عبارت است از عدم توانایی ارادی در کنترل محیط فیزیکی و کاهش یا فقدان سطح هوشیاری، تعلیق نسبی ادراکات حسی و غیرفعال شدن تقریباً تمام عضلات ارادی در زمان استراحت طوری که فعالیت بدن و ذهن تغییر کرده و توهم های بینایی جایگزین تصاویر واضح واقعی شوند. در بین پستانداران، پرندگان، ماهیان و دیگر جانوران مراحل خواب و بیداری وجود دارد. خواب برای سلامت و بازسازی سیستم اعصاب، سیستم ایمنی و سیستم عضلانی_اسکلتی انسان ها و جانوران اهمیت دارد. خواب حالتی است که در مقابل بیداری (هماهنگی توانایی ارادی و آگاهی نسبت به این توانایی) قرار می گیرد.
انسان محتمل است که از اختلالات خواب متنوعی شامل بدخوابی مثل بی خوابی، پرخوابی، حمله خواب و آپنه خواب؛ خواب پریشی مثل راه رفتن در خواب، اختلال رفتاری حرکت سریع چشم در خواب و دندان قروچه رنج ببرد. استفاده از نور مصنوعی در الگوی خواب انسان تغییر اساسی ایجاد کرد.

اختراع دستگاه نوار مغزی به دانشمندان اجازه داد تا به مطالعه خواب انسان، به روش هایی که پیش از آن ممکن نبود، بپردازند. در خلال دهه ۱۹۵۰ فردی به نام اوژن آسرینسکی که تازه از دانشگاه فارغ التحصیل شده بود، از این وسیله برای کشف آنچه امروز خواب REM خوانده می شود استفاده کرد. مطالعات بیشتر بر روی خواب انسان نشان داده است که خواب، از یک سری مراحل گذر می کند که الگوهای امواج مغزی در هر مرحله با یکدیگر متفاوت هستند.
خواب دارای دو نوع اصلی است:
* خواب REM (حرکت سریع چشم = Rapid Eye movement) که خواب فعال یا خواب متناقض (paradoxical) نیز خوانده می شود.
* خواب NREM (حرکات غیرسریع چشم Non-Rapid Eye = Movement) که خواب آرام نیز خوانده می شود.
شروع

در خلال نخستین مراحل خواب، ما هنوز نسبتاً بیدار و هوشیار هستیم. مغز، امواجی تولید می کند به نام امواج بتا که دارای فرکانس بالا و دامنه پایین هستند. به مرور که مغز شروع به آرامش یافتن می کند، امواج کند تری به نام امواج آلفا متصاعد می شوند که دارای دامنه بالا و فرکانس پایین هستند. در طول این مدّت و هنگامی که هنوز کاملاً به خواب نرفته ایم ممکن است احساس عجیب و کاملاً واضحی را تجربه کنیم که توهمات پیش خواب نامیده می شود. مثال های متداول و شایع این پدیده عبارتند از احساس افتادن (پرت شدن) یا شنیدن این که کسی نام شما را صدا می کند. رویداد بسیار شایع دیگری که در این دوره زمانی وجود دارد، پرش میوکلونیک است. اگر تاکنون، بدون هیچ دلیل مشخص و خاصی، ناگهان بدنتان تکان خورده یا پریده است این پدیده ظاهراً عجیب را تجربه کرده اید. در عالم واقع، این پرش های میوکلونیک بسیار شایعند.
اولین قسمت خواب non-REM است. خواب دیدن در خواب non-REM بسیار کم است و اگر هم خواب ببینیم آن را فراموش می کنیم. در این قسمت خواب ماهیچه ها بی حس نیستند. خواب non-REM شامل چهار مرحله می شود:
مرحلهٔ اول
شروع چرخه خواب و نسبتاً مرحله سبک و خفیفی از خواب است. مرحله ۱ را می توان به صورت دوره گذار بین بیداری و خواب در نظر گرفت. در مرحله ۱، مغز امواج تتا تولید می کند که امواجی با دامنه بلند و فرکانس پایین هستند. این مرحله از خواب، تنها مدّت زمانی کوتاه در حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه طول می کشد و اگر در این مرحله کسی را از خواب بیدار کنید، احتمالاً به شما خواهد گفت که خواب نبوده است!
مرحلهٔ دوم
دومین مرحله خواب تقریباً ۲۰ دقیقه طول می کشد. مغز شروع به تولید امواج منظم و سریعی می کند که به نام دوک های خواب معروفند. در این مرحله گاهی امواج بتا هم ظاهر می شود. دمای بدن شروع به کاهش و ضربان قلب شروع به کند شدن می کند. این مرحله، یک مرحلهٔ ناهشیار است که خواب رونده به راحتی بیدار می شود.
مرحله سوم (مراحل سوم و چهارم)
این مراحل، عمیق ترین مراحل خواب NREM هستند. پس از این مراحل، قسمت دوم خواب یعنی خواب REM آغاز می شود. امواج مغزیِ عمیق و کند به نام امواج تتا و دلتا در خلال مراحل سوم و چهارم خواب، مشاهده می شوند. این مراحل دوره گذار بین خواب سبک و خواب بسیار عمیق هستند. در انتهای این مرحله انقباض اغلب عضلات از بین می رود و هوشیاری به نازل ترین سطح خود می رسد. البته امروزه مرحله سوم و چهارم خواب را یک مرحله (مرحله سوم) می نامند.
خواب REM در بزرگسالان حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از کل خواب را تشکیل می دهد (حدود ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه در خوابِ شب). مقدار خواب REM در سنین مختلف متفاوت است. یک نوزاد بیشتر از ۸۰ درصد کل خوابش را در خواب REM است. رویا در مرحلهٔ REM رخ می دهد.
ضربان قلب و تنفس در خواب REM نامنظم است؛ مانند زمان بیداری. بزرگ شدن آلت جنسی مرد (NPT) در خواب REM رخ می دهد. پژوهش گران به فعالیت در ناحیه هایی از مغز که مربوط به کنترل بینایی، شنوایی، بویایی، لمسی و تعادل حرکات بدن می باشد پی برده اند. نکته قابل ذکر این است که فرایند خواب، این مراحل را به ترتیب پشت سر نمی گذارد. خواب از مرحله ۱ شروع می شود و سپس به مراحل ۲، ۳ و ۴ می رود. پس از مرحله ۴ و قبل از وارد شدن به مرحله ۵ یا همان خواب REM، مرحله ۳ و به دنبال آن مرحله ۲ خواب تکرار می شوند. پس از خاتمه خواب REM، بدن معمولاً به مرحله ۲ خواب بازمی گردد. در طول شب، خواب انسان تقریباً ۴ یا ۵ بار بین این مراحل می چرخد. ما به طور میانگین ۹۰ دقیقه پس از به خواب رفتن وارد مرحله ۵ یا خواب REM می شویم. نخستین چرخه خواب REM ممکن است تنها زمان کوتاهی به طول بینجامد امّا هر چرخه از چرخه قبل طولانی تر می شود به نحوی که خواب REM می تواند تا نزدیک به یک ساعت پایدار بماند.
خواب REM با کاهش سروتونین (Serotonin) در مغز همراه است؛ بنابراین خواب REM در افراد افسرده زودتر می رسد. سروتونین ماده ای است که در افراد افسرده کاهش یافته است. هم چنین اگر در بیداری، در میان امواج بتا، امواج تتا ثبت شود، یکی از نشانه های ابتلای فرد به افسردگی است.
تغییرات پیش از خواب
بعضی افراد به راحتی و به سرعت به خواب می روند و در برخی دیگر این امر تدریجی تر است. گروهی از افراد، حالت های حسی مختلفی تجربه می کنند یا دچار پرش اندام ها می شوند. پیش خواب شامل حالت هایی چون توهمات بینایی و شنوایی زودگذر یا تغییراتی در تصویر بدنی است که با احساس معلق بودن در فضا همراه است.
تغییرات در طول خواب
یکی از تغییرات در طول خواب، بی حرکتی عمومی و شل شدن برخی ماهیچه هاست. در زمان خواب، انسان ها و حیوانات می توانند رویا ببینند. این رویاها، بر اثر حرکات سریع چشم است. دست ها و پاها در زمان خواب حرکت می کنند. در خواب، انسان ها معمولاً بین ۲۵ تا ۴۰ بار موقعیت خود را در طول شب تغییر می دهند. حرکات بدن در طول خواب ارتباطی با عمق خواب ندارد. در هنگام خواب، جریان خون در ماهیچه ها کاهش می یابد، و بر جریان خون پوست افزوده می شود، پوست برافروخته می شود و غدد عرقی، پیوسته فعالیت می کنند. بدن، در طول خواب، حرارت را به سرعت از دست می دهد. تعداد ضربان های قلب و اندازه فشارخون کاهش می یابد و تنفس، آهسته و عمیق تر می شود. شل شدن فک پایین و ماهیچه های حلق، سبب خرخر کردن می شود. در هنگام خواب، ترشحات غدد بزاقی کاهش می یابد.
خوش خواب ها
پژوهشگران شرکت کنندگانشان را هنگام غروب تحت اسکن MRI قرار دادند و در حالی که باعث شدند آن ها احساس ناراحتی کنند، بوی خاصی را به آن ها عرضه کردند. اسکن های مغزی نحوه فعالسازی آمیگدال را نشان دادند. شرکت گنندگان سپس کل شب را در آزمایشگاهِ خواب گذراندند، در حالی که فعالیت مغزشان در حال خواب با EEG اندازه گیری می شد، و همان بوی خاص گاهاً دوباره عرضه می شد. صبح روز بعد، پژوهشگران سعی کردند تا داوطلبانشان را، دقیقا به همان شیوه شب قبل دوباره ناراحت کنند. اما اکنون آن ها به خوبی در این کار موفق نشدند. مدارهای مغز در طول شب انطباق یافته بودند؛ آژیر مغز دیگر به صدا درنیامد. آمیگدال بسیار کمتر پاسخ داد، مخصوصا در آن هایی که خواب REM آسوده زیادی داشتند و درعین حال در معرض آن بوی خاص بودند.
بدخواب ها
میان شرکت کنندگان افرادی نیز خواب REM آشفته داشتند. اوضاع برای آن ها به طرز شگفت آوری متفاوت بود. مدارهای مغز در طول شب به خوبی انطباق نیافته بودند: آژیر مغز صبح روز بعد به سروصدا کردن ادامه داد و درحالی که ارائه شبانه ی بو به افراد دارای خواب REM آسوده کمک کرد تا انطباق یابند، همان ارائه فقط اوضاع را برای افراد دارای خواب REM آشفته بدتر کرد.
ارتباطات نورونی ضعیف و قوی می شوند.
در حین خواب، "ردهای حافظه" از تجارب روز گذشته خودبه خود مثل یک فیلم مجدداً پخش می شوند. درمیان تمام بقایای روز، یک رد حافظه خاص می تواند با عرضه کردن همان بویی که در حین تجربه بیداری عرضه شده بود فعال شود. در همین حین، ردهای حافظه در طی خواب تطبیق می یابند: برخی ارتباطات بین سلول های مغزی قوی و بقیه ضعیف می شوند. خواب REM آشفته این تطابق های شبانه را مختل می کند، که برای بازیابی و انطباق با پریشانی ضروری هستند.
مقایسه خواب REM و با دیگر خواب ها:
طی خوابِ REM، حرکات بسیار سریع چشم با دوره های ۱۰ تا ۲۰ ثانیه ای به وجود می آید، ضربان قلب تندتر می شود، و میزان سوخت و ساز مغز به حد زمان بیداری می رسد. افزون بر این، در خلال خواب REM آدم تقریباً به طور کامل فلج می شود و تنها قلب، دیافراگم، ماهیچه های چشم، و ماهیچه های صاف (مثل ماهیچه های روده ها و رگهای خونی) فعال می مانند. در مقابل در طول خواب غیر REM حرکات چشم به کلی متوقف می شود، تنفس و ضربان قلب به میزان چشمگیری کاهش می یابد، ماهیچه ها آرمیده می شوند، و میزان سوخت و ساز مغز در مقایسه با دوره ی بیداری بین ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش می یابد. کوتاه سخن اینکه مشخصه ی اصلی خواب غیر REM وجود مغزی نافعال در بدنی بسیار آرمیده است، و ویژگی عمده ی خواب REM وجود مغزی کاملاً بیدار در بدنی کم و بیش فلج است.
این نوع خواب ها همانقدر که با بیداری تفاوت دارند از یکدیگر نیز متفاوتند. حتی بعضی پژوهشگران، مرحله ی REM را به هیچ وجه خواب به حساب نمی آورند، بلکه آن را در کنار بیداری و خواب غیر از آن را، حالت سوم هستی می دانند. اکثر رویاها در این مرحله از خواب روی می دهند.
خوابِ REM دارای دو مرحلهٔ "تونیک" و "فازیک" است. این مرحله از خواب در سال ۱۹۵۲ توسط دو دانشمند به نام آزرینسکی (Aserinsky) و کلایتمن (Kleitman) کشف شد.
اختلال رفتاری خواب REM یا RBD چیست؟
اختلالات خواب می تواند عواقب جدی داشته باشند. کمبود خواب REM می تواند باعث سردرگمی و اضطراب افراد شود و در زمینه هماهنگی جسمی، آن ها را دچار مشکل کند. در موارد شدید، کمبود زمان سپری شده در مرحله REM خواب حتی می تواند روان پریشی ایجاد کند. خواب غیر REM به نظر استراحت کافی را برای شخص در بر دارد، اما تاثیرات ترمیمی لازمی را که خواب REM بر روی ذهن انجام می دهد، ندارد.
بسیاری از اختلالات خواب بر خواب REM تاثیر می گذارد، از جمله پاراسومنیا یا شرایطی که افراد در هنگام خواب، رفتار غیرطبیعی دارند. تعریف خواب REM نشان می دهد که افراد در طول خواب REM فلج می شوند و حرکتی ندارند. در پاراسومنیا ، افراد در طول خواب بسیار بیشتر از حد معمول حرکت می کنند. این اختلالات زمانی اتفاق می افتد که افراد فلج نسبی بازوها و پاهای خود را که معمولاً در هنگـام خـواب REM اتفـاق می افتـد، از دست می دهند.
یکی از شناخته شده ترین اختلالات خواب، پاراسومنیا است که افراد هنگام خواب راه می روند، اما این اختلالات خواب از راه های دیگر بر حرکت تاثیر می گذارد. در اختلال رفتار خواب REM ، افراد خوابی که می بینند را"عملی می کنند" که می توانند صدمه ای برای خود و دیگران ایجاد کنند. آنها ممکن است با جملات کامل صحبت کنند که گویی بیدار هستند، غیرقابل توصیف فریاد می زنند، لگد می زنند، شخص را در کنار خود می گیرند یا از تخت می پرند. این رفتارها بر کیفیت خواب تاثیر می گذارد و می تواند باعث شود افراد روز بعد علائم کمبود خواب REM را نشان دهند.
علائم اختلال رفتار خواب REM
فرد مبتلا به اختلال رفتار خواب REM ممکن است با گرفتن شخصی که در کنار او خوابیده، فریاد زدن نام خود یا حتی صحبت کردن با آنها، شریک زندگی خود را از خواب بیدار کنند. ممکن است مدتی طول بکشد تا فردی که در کنار فردی با RBD می خوابد متوجه شود که همسر او در حال صحبت کردن، بیدار نیست. محتوای عجیب یا غیر واقعی گفتار در نهایت ممکن است نشانگر این باشد که فرد مبتلا به RBD در خواب صحبت می کند.
تشخیص علائم اختلال در رفتار خواب REM هنگامی که کسی تختخواب را با یک شریک خواب به اشتراک نمی گذارد کمی دشوار است، اما این امکان وجود دارد. علائم مربوط به اینکه شخصی هنگام خواب REM دچار اختلال، حرکت کرده است عبارتند از:
* یافتن مواردی که از میز مجاور یا سایر سطوح ، منتقل شده است.
* دیدن بالش یا سایر وسایل رختخواب در کف یا به دور از تخت
* کشف کبودی های غیر قابل توضیح، خراش ها یا سایر علائم بدنی در بدن آنها
خطرات ناشی از اختلال عملکرد خواب REM به خودی خود شدید نیست، اما افرادی که فکر می کنند ممکن است این بیماری را داشته باشند باید با پزشک خود صحبت کرده و از تست خواب استفاده کنند. علائم RBD می تواند علائم اساسی دیگری را نشان دهد. موسسه سلامت مغز، با داشتن ابزار و امکانات لازم و متخصصین علوم اعصاب، آماده ارائه خدمات در انجام تست خواب می باشند.
کمبود خواب REM با خطرات شدیدتری همراه است. که شامل موارد زیر است:
* اضطراب
* خستگی
* تحریک پذیری
* مشکلات حافظه
* تمرکز مشکل
* مشکلات مربوط به هماهنگی حرکتی
* عملکرد مختل شده در کارهای شناختی و حرکتی
حتی یک شب خواب از دست رفته نیز می تواند شخص را در معرض خطر تصادف رانندگی یا قرار گرفتن درگیری های جدی در محل کار یا خانه قرار دهد. اثرات کمبود خواب مزمن REM شدیدتر است و احتمالاً باعث اضطراب و افسردگی شدید و حتی اقدام به خودکشی می شود.
علل اختلال رفتار خواب REM
در حالی که علل اختلال رفتار خواب REM می تواند متغیر باشد و ممکن است شامل الکل ، مصرف آرامبخش و خواب آور و عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی باشد ، اختلال رفتار خواب REM ناشی از دارو، کوتاه مدت است، به محض اینکه افراد مصرف داروها را متوقف کنند.
اکثر مبتلایان به RBD مزمن ، بزرگسالان بالای 50 سال هستند که در مراحل اولیه یک بیماری عصبی هستند. برای مبتلایان به اختلال رفتار خواب REM ، پارکینسون یک نگرانی مهم است که باید توسط یک پزشک متخصص تشخیص داده شود یا از بین برود. تحقیقات پزشکی نشان می دهند که اختلال رفتار REM ناشی از سینوکلینوپاتی است ، شرایطی که پروتئین در سلولهای عصبی تجمع می یابد. این وضعیت با بیماری پارکینسون، آتروفی چند سیستمی و دمانس با اجسام لوی مرتبط است.
تشخیص اختلال رفتار خواب REM
مصاحبه های بالینی اولین قدم در تشخیص اختلال رفتار خواب REM است. یک پزشک یا متخصص بهداشت روان از یک فرد سوالاتی را برای این هدف تعیین می کنند که آیا معیارهای تشخیص ذکر شده در دفترچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) وجود دارد. براساس معیارهای DSM-5 ، فرد باید موارد زیر را تجربه کند تا آن فرد به عنوان فرد مبتلا به اختلال سریع عملکرد خواب RBD شناخته شود:
* تجربه اپیزودهای مکرر برانگیختگی در مرحله REM خواب که شامل حرکات پیچیده است
* بیدار شدن در این اپیزودها در حالت کاملاً هوشیار و بدون احساس سردرگمی طبیعی که پس از بیدار شدن از خواب برای هر شخص پیش می آید.
* مشاهده شده توسط متخصصین بالینی یا از طریق ضبط خواب REM بدون آتونی (فلج عضلانی اسکلتی) یا تشخیص همراهی بیماری پارکینسون یا آتروفی سیستم های متعدد
* به دلیل این مشکلات، از پریشانی قابل توجه یا اختلال عملکردی رنج می برند
پزشکان همچنین باید قبل از تشخیص شخصی که دارای اختلال عملکرد خواب REM باشد ، سایر دلایل احتمالی این عوارض مانند وضعیت پزشکی یا اثرات یک ماده را بررسی و از بین ببرند.
هنگامی که اختلال رفتار خواب بالقوه REM در مصاحبه بالینی تایید شود ، یک پزشک مراقبت های اولیه یا متخصص بهداشت روان به طور معمول برای یک پلی مونوگرام ، نوعی مطالعه خواب شبانه ، به یک متخصص خواب مراجعه می کنند. مطالعات خواب به پزشکان این امکان را می دهد که فرد به طور قطعی این اختلال را تایید کند.
چه کسی در معرض خطر اختلال رفتار خواب REM قرار دارد؟
عوامل خطر برای RBD و شرایط مرتبط عبارتند از:
* محروم بودن از خواب
* سن بیشتراز 50 سال و مرد بودن
* مصرف داروهای ضد افسردگی
* استفاده از الکل یا داروهای دیگر ، به ویژه داروهای آرام بخش
* ابتلا به پارکینسون یا زوال عقل با اجسام لوئی
* ابتلا به اختلالات خواب در اثر موارد دیگر ، به ویژه مواد مخدر
* داشتن سابقه خانوادگی یا سایر شرایط مرتبط
برای پزشکان مهم است که افراد مبتلا به RBD را برای عوامل خطر کوتاه مدت مانند استفاده از مواد و همچنین غربالگری آنها در شرایط عصبی مزمن ارزیابی کنند.
آمار اختلال رفتار خواب حرکات سریع چشم
این اختلال نسبتاً اختلال نادری است و معمولاً به خوبی به درمان پاسخ می دهد. بهبود آگاهی عمومی در مورد این شرایط ، به بیشتر افراد در تشخیص و معالجه کمک می کند. حقایق در مورد اختلال رفتار خواب REM شامل موارد زیر است:
* بیش از 60 درصد از مبتلایان به RBD، سن آن ها بیشتر از 50 سال است.
* از 60 تا 89 درصد افرادی که مبتلا به RBD هستند مذکر می باشند.
* اختلال عملکرد خواب سریع حرکت چشم در 1 تا 5.5 درصد از جمعیت عمومی و 2 درصد از افراد مسن بیشتر اتفاق می افتد.
* از 35 تا 92 درصد افرادی که مبتلا به RBD تشخیص داده شده اند، در دوره های بعدی زندگی دچار مشکلات و بیماری های عصبی شده اند.
افراد مبتلا به علائم RBD ممکن است عوارض دارویی یا ماده ای را تجربه کنند ، اما افراد مبتلا به علائم طولانی مدت باید برای شرایط مرتبط ارزیابی شوند.
درمان اختلال خواب رفتار حرکات سریع چشم
از آنجا که علائم RBD فقط در زمان خوابیدن افراد بروز می کند، مداخلات رفتاری برای RBD محدود به اقداماتی مانند حرکت اشیاء به دور از تختخواب ، قرار دادن پد در کف در کنار تختخواب یا قرار دادن ریل های ایمنی بزرگسالان روی تخت است.
برخی از تغییرات شیوه زندگی مانند اجتناب از کافئین یا الکل می توانند باعث بهبود خواب و همچنین درمان اختلال خوابعمومی REM شوند . با این حال ، این تغییرات نمی تواند عوامل اساسی اختلال رفتار خواب REM را برطرف کند. بعضی از پزشکان وظایف بهداشت عمومی خواب مانند نگه داشتن یک برنامه منظم خواب را به عنوان درمان اختلال خواب RBD توصیه می کنند نه به این دلیل که می تواند این اختلال را درمان کند ، بلکه می تواند تعداد دفعات و شدت اپیزودهای رفتار خواب REM را کاهش دهد.عنصر اصلی درمان اختلال رفتار خواب REM همیشه دارو است.
داروها برای درمان اختلال رفتار REM خواب
کلونازپام (کلونوپین) موثرترین دارو برای اختلال رفتار خواب REM است. اما برای افرادی که اختلال در مصرف مواد دارند یا افرادی که در معرض خطر اثرات متقابل مواد مخدر قرار دارند ، توصیه نمی شود.
ملاتونین تقریباً به اندازه کلونازپام برای RBD موثر است و خطرات و عوارض جانبی کمتری دارد. این دارو همچنین به عنوان یک داروی عمومی خواب REM برای افرادی که شرایط متنوعی دارند که شامل خواب REM از جمله جت لگ ، کار شیفتی و بی خوابی است ، کار می کند.
افرادی که RBD دارند مجبورند با متخصصان معالج همکاری کنند تا مطمئن شوند داروهایی که برای سایر شرایط مصرف می کنند در خواب آنها اختلال ایجاد نمی کند یا باعث می شود علائم RBD آنها بدتر شود. داروهایی که خواب REM را سرکوب می کنند شامل موارد زیر است:
* داروهای تحریک کننده
* ضد افسردگی های سه حلقه ای (TCA)
* مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOI) ضد افسردگی
* داروهای ضد افسردگی مهار کننده بازگشت مجدد سروتونین (SSRI)
دلیل اینکه داروهای ضدافسردگی روی خواب REM تاثیر می گذارند کاملاً درک نشده است ، اگرچه به احتمال زیاد به دلیل تاثیر آنها بر روی سطح سروتونین و هورمونهای خواب طبیعی است. همه کلاس های محرک باعث ایجاد آدرنالین و دوپامین می شوند که در خواب اختلال ایجاد می کنند.
اگرچه دلایل متفاوت است، همه این داروها نتیجه یکسانی دارند: افراد زمان کمتری را در خواب REM می گذرانند و بنابراین احساس آرامش کمتری دارند.
با گذشت زمان ، این می تواند باعث بدتر شدن علائم افسردگی شود. به دلیل این عوارض جانبی ، ممکن است افراد مبتلا به RBD و اختلال افسردگی همراه با پزشکان برای پیدا کردن گزینه های ضد افسردگی رایج یا استفاده از راهکارهای درمانی دیگر با پزشکان همکاری کنند.
RBD در کنار سو مصرف مواد
در حالی که RBD بیشتر در بزرگسالان در مراحل اولیه پارکینسون یا سایر بیماریهای عصبی ایجاد می شود، می تواند در زمینه های مختلف نیز حضور داشته باشد. افراد مبتلا به سوء مصرف الکل یا وابستگی به آرام بخش، گاهی اوقات علائم اختلال عملکرد خواب REM را نشان می دهند.
افراد دیگر ممکن است هنگام استفاده از موادی که خواب REM را سرکوب می کند، مانند کافئین ، الکل ، ماری جوانا و مواد افیونی، RBD یا علائم آن را تجربه کنند. این داروها می توانند خطرات ناشی از کمبود خواب REM را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.

نتیجه گیری:
در قرن گذشته شاهد یک انفجار عظیم در مطالعات مربوط به مکانیسم های کنترل بیداری و خواب در مغز بودیم. سیستمهای انتقال دهندۀ عصبی تعامل چندگانهای با سیستمهای بیداری مغز در پاسخ به چالشهای فیزیولوژیکی مثل افزایش درCO2 خون، کاهش دمای محیط و حضور محرک داشتند. افزایش تحریک با افزایش ریتم EEG جهت هماهنگ سازی مجموعه های عصبی درگیر در توجه، حافظه کاری و آگاهی مشاهده شده است. همچنین مطالعات در مورد خواب NREM ، امواج آهسته با دامنه بالا را نشان می دهد که با مهار سلول های عصبی ARAS در هیپوتالاموس و قشر پیشانی مغز همراه بوده و از این طریق در کنترل متابولیسم و شکل پذیری حافظه سیناپسی موثر است. خواب REM نیز توسط افزایش تحریک سلول های گلوتامات و کولینرژیک در بخش عقبی پل مغزی ناشی می شود و در نتیجه از دست دادن توان عضلانی همراه با فعال شدن تونیک و فازیک قشر رخ می دهد. فعالسازی فازیک قشر بینایی و مناطق لیمبیک44 در طول خواب REM ،همراه با غیر فعال کردن قشر جلو مغزی، مسئول تصاویر عجیب و غریب از رویاها است و ممکن است برای تنظیم هیجانی و تثبیت حافظه در بزرگسالان نقش داشته باشد. محرومیت از خواب منجر به مهار مکانیسم های تحریکی در نواحی زیر قشر و قشر می شود که منجر به اختلال در عملکرد شناختی می گردد که به نوبه خود می تواند در حوادث خانه و محل کار موثر باشد. اختلال در مکانیسم تحریک و ریتم فرکانس بالا در اختلالات خواب و شرایطی مانند کما، اسکیزوفرنی، بیماری آلزایمر و صرع مشاهده شده است. همگام با نقش خواب در متابولیسم انرژی، محرومیت از خواب عامل عمدۀ سندرم متابولیک است که به عنوان یک مسئله بهداشت عمومی مطرح است. علاوه بر این، اختلال در نظم خواب یکی از ویژگیهای افسردگی، PTSD و انواع اختلالات خواب مربوط به کنترل عضلات است؛ بنابراین مطالعات مکانیسم کنترل خواب و بیداری می تواند منطقی باشد تا زمینه را برای درمان بسیاری از مشکلات برطرف کند.

منابع:
1- مقاله ای درباره سلامت مغز
2- منبع: Neuroscience News مترجم: کیوان زیدعلی، عضو شاخه دانشجویی نقشه برداری مغز
3- ویکی پدیا
4- اتکینسون، ریتا ال. … و دیگران ۱۳۹۴ ( زمینه روانشناسی هیلگارد. انتشارات رشد. صص. ۲۲۱).
↑ "SLEEP SYLLABUS". بایگانی شده از اصلی در ۱۵ اوت ۲۰۱۷. دریافت شده در ۲۰۱۷-۰۵-۲۸

1 . ویکی پدیا
—————

————————————————————

—————

————————————————————

4


تعداد صفحات : 17 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود