تارا فایل

تحقیق آشنایی با پلهای کابلی




فهرست مطالب
 مقدمه: 1
 سازه کابلی: 1
 انواع سازه کابلی: 2
 پلهای کابلی و نحوه عملکرد آن: 3
 تاریخچه پلهای کابلی: 4
 طبقه بندی پلهای کابلی: 4
 انواع پلهای کابلی: 5
 مزایای سازه های کابلی: 10
 معایب سازه های کابلی: 10
 نمونه پلهای کابلی در جهان: 11
 نمونه پلهای کابلی در ایران: 14
 پل کابلی میلانو بلندترین پل دنیا: 16
 منابع: 18

* مقدمه:
بشر همواره به دنبال راهی برای حمل و نقل کالا از محلی به محل دیگر بوده است هرچند که در حمل و نقل های اولیه با استفاده از چهارپایان برای عبور از دره ها و رودخانه ها احتیاج به تمهیدات خاصی نبوده و عبور از این موانع هر چند به دشواری اما به هر طریق صورت می گرفت .لیکن لزوم سرعت بیشتر در ارتباطات و همچنین سنگین تر شدن محمولات و استفاده از و سایل حمل و نقل پیشرفته تر سرانجام روزی بشر را به این فکر انداخت که برای عبور از رودخانه ها و دره ها معبری ایجاد نماید که امروزه به آن پل می گوییم. لازمه ی هر راه سریع، عبور آسان و مطمئن آن از عوارض طبیعی مثل رودخانه ها و دره ها می باشد که این کار توسط پل انجام می شود.

* سازه کابلی:
سازه کابلی را می توان به عنوان سازه ای تعریف کرد که در آن از کابل یا سیستم کابل ها به عنوان عنصر سازه ای برای تحمل بار اولیه استفاده می شود. منظور از کابل هر عنصر سازه ای است که قطر آن نسبت به طولش بسیار کوچک است.
اگر مقطع یک کابل را در نظر بگیریم، تنش در تمامی سطح این مقطع یکسان است. به این نوع تنش اصطلاحا تنش خالص گفته می شود. یکی از دلایل بازدهی بالای این سازه ها تنش خالص کششی است. یکی از معایب سازه های کابلی مشکل لرزش و ارتعاش بر اثر باد و زلزله است. این مشکل به علت سبکی سازه ها در برابر تنش های جانبی مانند باد روی می دهد.
سازه های کابلی به دو دسته کلی پلهای کابلی و سقفهای کابلی تقسیم می شوند.
* انواع سازه کابلی:
1. پلهای کابلی معلق Suspension Cable Bridges
2. پلهای متکی بر کابلCable Stayed Bridges
پلهای کابلی معلق (Suspension Cable Bridges)
دسته اول پلهای کابلی پلهای معلق هستند. در پلهای معلق کابل اصلی به صورت افت یا به صورت انحنا اجرا می شود. مشکل اصلی پلهای معلق پیچش در برابر باد است. برای مقابله با پیچش از عرشه های خرپایی یا از عرشه های با مقطع آیرودینامیک استفاده می کنند. استفاده از این عرشه ها باعث مقاومت در برابر جریان باد می گردد.

پلهای متکی بر کابل(Cable Stayed Bridges)
دسته دوم پلهای کابلی، پلهای متکی بر کابل هستند. در این پلها، کابلها به صورت مستقیم و خطی به عرشه متصل می گردند. این پلها بر اساس آرایش به دو نوع چنگی و بادبزنی تقسیم می گردند. در پلهای کابلی چنگی، کابلها به صورت موازی هم نصب شده و در پلهای کابلی بادبزنی در یک نقطه به هم متصل شده اند و تنش در آن نقطه اتفاق می افتد.

* پلهای کابلی و نحوه عملکرد آن:
یک پل کابلی نوعی، یک تیر حمال(عرشه پل) پیوسته با یک یا چند برج بنا شده بالای پایه های پل در وسط دهانه است. از این برج ها، کابل ها به صورت اریب به سمت پایین (معمولا هر دو طرف) کشیده شده و تیر حمال(عرشه پل) را نگه می دارد. کابل های فولادی بی نهایت قوی و در عین حال بسیار انعطاف پذیر هستند. کابل ها بسیار مقرون به صرفه می باشند چون سبب ساخت سازه ای سبکتر و باریکتر شده که در عین حال قادر به پل زدن بین مصافت های بیشتری است.اگرچه تنها تعداد کمی از آن ها برای نگه داشتن کل پل قوی هستند، انعطاف پذیریشان آن ها را در مقابل نیرو هایی که به ندرت در نظر گرفته می شوند مانند باد؛ ضعیف می نماید. برای پل های کابلی با دهانه های طولانی به خاطر تضمین ثبات و پایداری کابل ها و پل در مقابل باد، می بایست مطالعات دقیقی انجام شود. وزن سبکتر پل یک وضع نامساعد در بادهای سهمگین و یک مزیت در مقابل زلزله محسوب می شود. نشست غیر هم سطح فوندانسیون ها که به مرور زمان یا طی یک زلزله روی می دهد، می تواند پل کابلی را دچار آسیب کند. پس باید در طراحی فوندانسیون ها دقت به عمل آورد. ظاهر مدرن و در عین حال ساده پل کابلی آن را به یک شاخص واضح و جذاب تبدیل کرده است. خصوصیات منحصر به فرد کابل ها و به طور کلی سازه، طراحی پل را بسیار پیچیده مینماید. برای دهانه های طولانی تر، جایی که باد و نوسانات باید مورد توجه قرار گیرند؛ محاسبات بی نهایت پیچیده اند و عملا بدون کمک کامپیوتر و آنالیز کامپیوتری غیر ممکن می باشند. علاوه بر این ساخت پل کیده ای مشکل می باشد. اتصالات، برج ها، تیر های حمال و مسیر کابل ها سازه های پیچیده ای هستند که مستلزم ساخت دقیق می باشند.

* تاریخچه پلهای کابلی:
با اینکه به نظر می رسد پل های کابلی به آینده چشم دوخته اند، ایده آن ها مسیر طولانی را پیموده است. اولین طرح شناخته شده از یک پل کابلی در کتابی به نام "ماشین های نووا" – منتشر شده در سال ۱۵۹۵ – آورده شده ولی این ایده تا قرن حاضر که مهندسان شروع به استفاده از پل های کابلی نمودند؛ مورد استقبال واقع نشده بود. در جنگ جهانی دوم که فولاد کمیاب بود، این طرح برای بازسازی پل های بمباران شد که هنوز فوندانسیون هایشان پابرجاست، کامل بود. با اینکه از احداث پل های کابلی در آمریکا دیری نمی گذرد، واکنش ها در این مورد بسیار مثبت بوده است.

* طبقه بندی پلهای کابلی:
طبقه بندی واضحی برای پلهای کابلی وجود ندارد. به هر حال آن ها می توانند توسط تعداد دهانه ها، برج ها و کابل ها و همچنین نوع تیر های حمال از یکدیگر تمیز داده شوند.
تنوع بسیاری در تعداد و نوع برج ها و همچنین تعداد و چینش کابل ها وجود دارد. برج های نوعی به صورت تکی، دوتایی، دروازه ای و یا حتی برج های A شکل استفاده شده اند. علاوه بر این چینش کابل ها به طور عمده ای متفاوت می باشند. بعضی اقسام دارای چینش تکی، چنگی(موازی)، پنکه ای(شعاعی) و ستاره ای هستند. در بعضی موارد تنها کابل های یک طرف برج به عرشه وصل می شوند و طرف دیگر روی یک فندانسیون یا وزنه برابری لنگر می اندازند.

* انواع پلهای کابلی:
پل های با کابل کشیده
پل های با کابل کشیده به علت سختی ، زیبایی، اقتصاد طرح و بالاخره سهولت نسبی اجرا از سال 1950 میلادی رواج زیادی در محدوده ی دهانه های متوسط و بلند پیدا کرده اند.اصل اساسی در بررسی رفتار پل های با کابل کشیده این است که دهانه ی پل توسط کابل های متعددی که به یک پایه ی بلند نصب شده اند در نقاط متعددی گرفته می شود. محدوده ی اقتصادی برای استفاده از پل های ترکه ای،دهانه های 180 تا 480 متر می باشد.
انواع مختلف پایه های پل های با کابل کشیده عبارتند از :
الف ) قاب پرتال
ب) قاب پرتال بدون عضو فوقانی ( گیردار به پایه)
پ) قاب پرتال بدون عضو فوقانی ( گیردار به رو سازه )

ت) ستون تنگ گیردار به رو سازه
ث) مثلثی
ج) پایه یک طرفه گیردار
چ) لوزی(الماسی)

مکانیزم پلهای با کابل کشیده
هرپل باکابل کشیده ازیک شاه تیرپوسته بهمراه یک یا چند برج که دروسط و یا دوانتهای دهانه قرارداردتشکیل شده است.
ازاین برج کابل هایی به صورت قطری معمولا به دو طرف کشیده می شوند وشاه تیرها را پشتیانی می کنند.
کابلهای فولادی بشدت قوی وانعطاف پذیرند.کابلها ازاین نظرکه اجازه میدهند یک سازه بلندتروساده تربتواند فاصله های بزرگ رابپوشاند،مقرون بصرفه هستند. اگرچه فقط کابل های کمی وجود دارند که به اندازه کافی قوی هستند تا پل های یکپارچه را پشتیبانی کنند. اما انعطاف پذیریشان توانایی آنها را برای مقابله با نیروهای دینامیکی مانند باد که پل وارد می شود کاهش می دهد بنابراین باید مطالعات دقیق تری برای دهانه های بزرگتر پل های با کابل کشیده انجام شود تا پایداری کابل ها و پل
ها را در برابر نیروهای دینامیکی( باد، زلزله و …) تضمین کند.
سبکتربودن پل ها اگرچه در برابربادهای قوی میتواند یک ایراد محسوب شود اما دربرابر زلزله یک مزیت بشمار می آید.
درعین حال ظاهر ساده پل های کابل کشیده آنها راجذب میکند واز آن یک المان متفاوت می سازد.
ویژگی های منحصربفرد کابل و سازه ی آن بعنوان یک کل،طراحی پل های با کابل کشیده رایک امرپیچیده می سازد.
برای دهانه های بزرگ درجایی که بادهاودما ظاهرمیشوند محاسبات خیلی پیچیده میشودو واقعااین محاسبات بدون کمک کامپیوترهاوآنالیزهای کامپیوتری غیرممکن است.

پل های معلق با کابل سهمی
این پلها در دهانه های خیلی بزرگ به کار می روند، ترکیب آنها عبارت است از دو عدد پایه بلند که در دو طرف دهانه قرار می گیرند و دو دسته کابل که باعبور از بالای پایه ها،در دهانه آویزان است و دوانتهای کابل ها در تکیه گاه های ثابتی که معمولا بلوک های بتنی حجیمی هستند مهار می گردند وعرشه ی پل به وسیله ی تعدادی آویز قائم از کابل های نامبرده آویخته می شود یا مستقیما بار وارده را تحمل می نماید.
دراین نوع پلها بار وارده به وسیله ی کابل های قطورنگه داشته میشوند.اجزای متشکله پل های معلق باکابل سهمی عبارتنداز:
کابل،آویز،کف پل،ستون ها که به منزله ی پایه های پل ساخته می شوند.

مکانیزم پلهای معلق با کابل سهمی
علاوه برهمه انواع پلها که امروزه استفاده می شوند، پلهای معلق دارای این توانایی هستند که درساخت دهانه های بسیار بلند مورد استفاده قرارگیرند. درنگاه اول ممکن است پلهای معلق وپلهای با کابل کشیده شبیه بهم به نظر برسند،اما آنهاکاملا متفاوتند. بهرحال پلهای معلق از یک شاه تیرپیوسته بایک برجهای بیشترکه دروسط دهانه قراردارند،تشکیل شده اند.
خودشاه تیرمعمولا یک خرپا یا تیرحمال قوسی شکل است،که دردهانه های کوتاهترشاه تیرهای صفحه ای غیرمعمول هستند.
دردو انتهای پل مهارهای بزرگ یاوزنه تعادل برای نگه داشتن انتهای کابلها قرارداده شده اند.
کابل های ازیک مهارتاراس برج امتداد پیدا میکنند و به مهار سمت مخالف بسته می شوند. کابل ها از روی یک سازه ویژه که به حائل یا تکیه گاه معروف است عبور(تصویرشماره 6). این تکیه گاه به کابلها اجازه می دهدتا هنگامیکه بارها ازیک طرف به طرف5 دیگر نوسان می کنند وبه بیرون کشیده می شوند،بلغزند ومانع این حرکت شوند.همچنین این تکیه گاه ها به نرمی وآرامی بارها ا از کابلها به برج انتقال می دهند. ازکابل های اصلی کابلهای کوچکتری که به کابلها یاطناب های آویزان کننده معروف هستند،به سمت پایین آویزان شده اند تاشاه تیر پیوسته به آنها بسته شود وبصورت معلق بایستد.بعضی از پلهای معلق ازمهاریا وزنه های تعادل استفاده نمی کنند،امادرعوض کابل های اصلی رابه انتهای شاه تیرمتصل میکنند این خودمهاری برای تعادل میانی به وزن انتهای دهانه ها تکیه میکند وکابل رامحکم نگه می دارد.
اکثریت وزن پل و بارهای زنده مانند وسایل نقلیه روی آن از کابل ها آویزان شده اند،درعین حال کابل ها فقط بوسیله برج ها نگه داشته شده اند واین باعث می شود تامقدارزیاد و باور نکردنی از وزن بوجود آید که برج ها باید بتوانندآن را پشتیبانی کنند.
پلهای معلق بادهانه های بلنداگرچه درزیرترافیک بارهای عادی محکم و پایدارهستند،اما دربرابر نیروهای آئرودینامیکی بادهاآسیب پذیرند.
به همین منظوراقدامات ویژه جهت پایداری ومقاومت پلها انجام داده میشود تا دربرابر بادهای سنگین ارتعاش یانوسان بیش ازاندازه نکنند.

* مزایای سازه های کابلی:
سازه کابلی دارای مزایایی است که آن را در برابر سایر نوع سازه ها جذاب و مورد توجه قرار می دهد. در زیر به برخی از مزایای سازه کابلی اشاره می کنم:
* مقاومت بالا: سازه کابلی به دلیل استفاده از کابل های فولادی قوی و مقاوم، می تواند بارهای سنگین را تحمل کند و در برابر زلزله و باد شدید مقاومت مطلوبی داشته باشد.
* زیبایی و استفاده از فضای آزاد: سازه کابلی به دلیل اینکه نیاز به تعداد بسیار کم پایه دارد، فضای آزاد بیشتری را برای کاربران فراهم می کند و به همین دلیل می تواند یکی از جذاب ترین نوع سازه ها در طراحی مراکز خرید، استادیوم ها و سایر سازه های بلند باشد.
* هزینه ساخت کمتر: سازه کابلی در مقایسه با نوع دیگری از سازه ها مانند پل های ترکیبی، هزینه ساخت کمتری دارد.
* زمان ساخت کوتاه تر: سازه کابلی به دلیل کاهش تعداد پایه ها و زمان ساخت کوتاه تر، می تواند جایگزین مناسبی برای نوع دیگری از سازه ها باشد.
* کشسانی بودن: سازه کابلی به دلیل استفاده از کابل های فولادی و سیستم سره ها، در برابر بارهای افقی و عمودی مقاومتی کشسانی دارد که در مقابل زلزله و باد شدید می تواند مزیتی باشد.
به طور کلی، سازه کابلی به علت مزایای فوق، در طراحی و ساخت بسیاری از سازه های بلند به کار گرفته می شود.
* معایب سازه های کابلی:
سازه کابلی دارای برخی معایب نیز می باشد که در بعضی شرایط ممکن است مشکل ساز باشد. به عنوان مثال:
* هزینه نگهداری بالا: سازه کابلی به دلیل استفاده از کابل های فولادی و سیستم سره ها، نیاز به نگهداری و نظافت دارد که هزینه ی بالایی را به دنبال دارد.
* آسیب پذیری در برابر زنگ زدگی: کابل های فولادی سازه کابلی در برابر زنگ زدگی آسیب پذیر هستند و باید به صورت دوره ای تعویض شوند.
* نیاز به تخصص و مهارت در ساخت: ساخت سازه کابلی به دلیل پیچیدگی و نیاز به تخصص و مهارت بیشتر، می تواند هزینه ساخت بیشتری را به دنبال داشته باشد.
* محدودیت در شکل و اندازه: سازه کابلی به دلیل نیاز به کابل های فولادی، محدودیت هایی در شکل و اندازه دارد و در برخی شرایط ممکن است نتواند جایگزین مناسبی برای سایر نوع سازه ها باشد.
به طور کلی، برای انتخاب نوع سازه مناسب باید مزایا و معایب آن را با یکدیگر مقایسه کرد و با توجه به نیازهای خاص پروژه، تصمیم گیری کرد.
* نمونه پلهای کابلی در جهان:
چین، پل بزرگراهی Jiujiang Fuyin
ساخت این پل کابلی در سال 2009 در کشور چین آغاز شد و تا 2013 تکمیل آن طول کشید! ارتفاع این پل عظیم که بر روی رودخانه Yangtze قرار دارد 242.3 متر بوده و طول آن نیز حدودا 818 متر است!

چین، پل بزرگراهی Zhongxian Huyu
این پل نیز که توسط کابل های عظیم سرپا نگه داشته شده است، بر روی رودخانه Yangtze احداث شده است! کل طول این سازه عظیم 2174 متر است. این پل در سال 2010 ساخته شده و ارتفاع سازه آن 247.5 متر است.

دانمارک، پل کمربند شرقی
این پل که به طور رسمی نام Østbroen را بر روی خود می بیند، نوعی پل معلق به شمار می آید که از فولاد و بتن ساخته شده است. طول این پل زیبا 6790 متر بوده و ارتفاع آن 254 متر است.

کره جنوبی، پل Yi Sun Sin
این پل معلق عظیم در سواحل کره جنوبی واقع شده است. ششمین پل مرتفع لیست ما ارتفاعی برابر 270 متر داشته و طول آن نیز 2260 متر است. این سازه غول پیکر در تاریخ 12 مه سال 2012 افتتاح شده است.

روسیه، پل Russky
این پل کابلی که طول 3100 متری دارد، در جولای سال 2012 بازگشایی شده است. برای ساخت این سازه حدود 1.1 میلیارد دلار هزینه شده است. هزینه ای که منتقدین اقتصاد روسیه را سخت بر آشفته است. ارتفاع این پل 320.9 متر است.

فرانسه، پل Millau Viaduct
. این پل و سازه عجیب و غریب با 2460 متر طول و ارتفاع 343 متری پایه هایش، مرتفع ترین پل دنیاست. این پل توسط طراح معروف فرانسوی آقای Michel virlogueux طراحی شده است و از سال 2001 ساخت آن آغاز گردیده است. نهایتا این پروژه عظیم در دسامبر سال 2004 به بهره برداری می رسد.
هزینه تمام شده این غول عظیم حدودا 394 میلیون یورو بوده است!

* نمونه پلهای کابلی در ایران:
پل غدیر اهواز
پل غدیر اهواز هشتمین پل درون شهری اهواز است. سازه این پل که از نوع کابلی ترکه ای است و طول آن ۱۰۱۴ متر و عرض آن ۲۲ متر است. این پل منطقه امانیه و خیابان تخت سلیمان در غرب رود کارون را به خیابان زند در شرق این رودخانه متصل می کند. پروژه احداث این پل در بهمن ماه ۱۳۸۴ آغاز و در اسفند ۱۳۹۰ به پایان رسید. هزینه ساخت این پل ۴۰ میلیارد تومان اعلام شده است.گفته می شود این پل بزرگ ترین پل کابلی خاورمیانه است.

پل کابلی ولیعصر
پل کابلی ولی عصر، یک پل کابلی در میدان ولیعصر در شهر شیراز است. این پل به صورت روگذر و با دو خروجی طراحی شده و با ۲ هزار و ۶۰ متر طول بزرگ ترین و طویل ترین پل کابلی و نخستین پل کابلی تک پایلون کشور است و در سال ۱۳۹۶ افتتاح شد. این پل از جنوب به بلوار زینبیه و از شمال به بلوار سلمان فارسی(پیرنیا) و همچنین از شرق به بلوار مدرس و از غرب به بلوار کریم خان زند و خیابان تختی (شهناز سابق) ختم می شود.
ساختار این پل به صورت کابل های پیش تنیده است و طول آن با احتساب باندهای رفت و برگشت بیش از ۲ هزار و ۶۰ متر است که بر روی ۵۲ پایه سوار شده و ارتفاع پایلون اصلی آن ۶۳ متر است. علت اصلی ساخت این پروژه به صورت کابلی، فاصله زیاد میان ستون های پل به دلیل وجود ایستگاه مترو در زیر عرض پل است که توسط ۴۸ غلاف که ۲۵۰۰ کابل از درون آن عبور کرده نگهداری می شود.

پل لالی
پل کابلی لالی در استان خوزستان و بر روی رود کارون است. این پل در جنوب شهر لالی در خوزستان قرار دارد و با دهانه مرکزی ۲۵۶ متر بزرگ ترین پل کابلی ایران است.پل کابلی لالی برای اتصال دو شهر لالی و مسجد سلیمان و همچنین برقراری ارتباط بین میدان های نفت و گاز در دو سوی دریاچه سد گتوند ساخته شده است.
پل لالی که از جمله پروژه های جانبی طرح سد و نیروگاه گتوند علیا به شمار می آید برای عبور سواره رو و همچنین دو متر عرض در هر طرف برای عبور لوله های نفت و گاز ساخته شده است.ساخت این پل با هدف جایگزین کردن پل قدیمی لالی انجام شد که با آبگیری دریاچه سد گتوند به زیر آب رفت. پل فلزی قدیمی در سال ۱۳۲۹ خورشیدی بر روی رودخانه کارون بنا شد و ارتباط دو شهر لالی و مسجد سلیمان را برقرار می ساخت. این پل در ۳ کیلومتری پل کابلی لالی قرار داشت.این پل از نوع کابلی و دارای عرشه فلزی با پایه ها و پایلوت های بتنی و کابل های ترکه ای با روش نصب تلفیقی "پیشرانی ـ طره ای" است.

* پل کابلی میلانو بلندترین پل دنیا:
پل میلائو بلندترین پل دنیا است که توسط طراح بریتانیایی (نورمن فاستر) طراحی و طی ۳۹ ماه ساخته شد و در دسامبر سال ۲۰۰۴ میلادی افتتاح گردید. پل فولادی ـ بتنی میلائو که در ساخت آن ۳۶۰۰۰ تن فولاد و ۲۰۶۰۰۰ مترمکعب بتن بکار رفته، دارای ۲.۵ کیلومتر طول و در ارتفاع ۳۴۳ متری بر بالای دره تارن در جنوب فرانسه احداث شده است.
این پل روی ۷ پایه قرار گرفته و به طور میانگین روزانه ۲۸۰۰۰ وسیله نقلیه را در شرایط مختلف آب و هوایی سال از خود عبور می دهد و دارای دو مسیر دو طرفه است. پل مذکور که اولین پروژه ی بزرگ عمرانی کشور فرانسه در قرن ۲۱ به شمار می رود، اتصال دهنده ی شمال اروپا به جنوب فرانسه و اسپانیا می باشد.
پل ۲.۵ کیلومتری میلائو دارای ۸ دهانه ی کابلی است که طول هر دهانه برابر ۳۴۲ متر است، به استثنای دو دهانه ی انتهایی که برابر ۲۰۴ متر می باشند. عرشه ی پل ۳۲ متر عرض دارد که در هر طرف دو خط ماشین رو را در خود جای می دهد. علاوه بر آن یک خط عبور اضطراری هم بر روی پل تعبیه شده است.
ارتفاع پل به حدی است که طراح آن نورمن فاستر می گوید: رانندگی روی پل مانند آن است که انسان در اتومبیل پرنده نشسته باشد. هزینه ساخت پل حدود ۴۰۰ میلیون یورو بوده که توسط شرکت سازنده ی پل تامین گشته است. البته دولت فرانسه نیز توافق کرده که درآمد عوارضی آن تا سال ۲۰۸۰ یعنی ۷۵ سال آینده به شرکت سازنده برسد. سازنده ی پل ادعا کرده که مدت عمر پل، حداقل ۱۲۰ سال خواهد بود. این پل در مقام مقایسه از برج ایفل بلندتر است .
از ابتکارهای مهم این پروژه نحوه ی ساخت پایه های آن بود، پایه هایی که از دو قسمت تشکیل شده اند. قسمت پایین پایه ها با بتن ساخته شده اند و قسمت بالایی آن ها فولادی است.
اگرچه منتقدان ساخت پل اظهار می کردند که پل میلائو تاثیرات منفی اقتصادی در مطقه ایجاد خواهد کرد، ولی در عمل عکس آن اتفاق افتاد. منطقه ی جنوب فرانسه سود بسیاری از ساخت این پل به دست آورد، هتل های جدیدی ساخته شد، مراکز تفریحی و اقامتی بسیاری ایجاد شدند و به مدد این پل، تجارت در منطقه رونق یافت. علاوه بر آن جذب توریست برای منطقه مزایای بسیاری را به همراه داشت.
پل میلائو به نحو استثنایی بر مناظر طبیعی جنوب فرانسه مسلط است. این پل از جهات مختلفی رکورددار بود، چرا که از نظر ارتفاع پایه ها بلندترین پل دنیاست و از نظر طول کل پل، طولانی ترین پل کابلی جهان است. یکی از پایه های بلند پل که حدود ۳۴۳ متر از سطح زمین ارتفاع دارد، کمی بلندتر از برج ایفل و تنها ۳۸ متر کوتاه تر از ساختمان امپایراستیت (Empire State) است.
تعداد بازدیدکنندگان از پل آن چنان زیاد بوده که در تابستان سال ۲۰۰۸، مسیر پل به دلیل ترافیک سنگین ناشی از حضور بازدیدکنندگان مسدود شد و مسافران مجبور به بازگشت شدند. جالب توجه آن است که چگونه پلی با چنین ساختار تکنولوژیک پیشرفته ای می تواند به عنوان یک فضای معماری سبب خلق خاطره برای انسان ها شود و علاوه بر تامین دسترسی بین نقاط مختلف یک کشور، نقش و عملکردی بسیار فراتر از آن در جامعه ایفا کند.

* منابع:
1. بررسی سیستم سازه ای پل های کابلی، https://www.fazasazeh.com/
2. تاریخچه پل کابلی، https://vista.ir/w/a/16/aipvb
3. 10 پل معلق و کابلی مرتفع در دنیا، https://www.asriran.com/fa/news/415780/10
4. آشنایی با پل های کابلی، civil808.com
5. سازه های کابلی چه نوع سازه هایی هستند؟، https://tivants.com/cable-structure-architecture/
6. سازه های کابلی : معرفی، انواع + نمونه های شاخص در جهان، https://wiki.kargosha.com/
7. پل کابلی – مزایا و معایب، https://omransara.ir/
8. فهرست بلندترین پل ها در ایران، ویکی پدیا
9. میلائو، طولانی ترین و بلندترین پل کابلی جهان، https://lastsecond.ir/blog/2477-longest-cable-bridge

2

2

2


تعداد صفحات : 18 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود