تارا فایل

بلندگوها چگونه کار می کنند


 بلندگوها چگونه کار می کنند
مقدمه:
در هر سیستم صوتی، کیفیت نهایی سیستم به بلندگوهای به کار رفته در آن سیستم بستگی دارد، اگر یک سیستم بسیار حرفه ای صوتی با آمپلیفایر بسیار پر قدرت، صدایی را که با کیفیت بسیار خوب ضبط شده است، از بلندگویی ضعیف پخش کند، صدا بسیار نا مطلوب خواهد بود.
بلندگوها سیگنالهای الکترونیکی را از دستگاههایی همانند سی دی های صوتی و DVD ها دریافت کرده و تبدیل به صداهای قابل شنیدن برای ما می کنند.
مقدمه ای بر صوت:
در درون گوش آدمی پرده بسیار نازکی به نام پرده صماخ وجود دارد، هنگامی که این پرده مرتعش می شود، مغز انسان این لرزشها را بصورت صوت تفسیر خواهد کرد. یکی از عمده ترین عواملی که باعث تحریک و مرتعش شدن این پرده می شود، تغیرات فشار هوایی است که با آن برخورد می کند.
در عمل هنگامی که جسمی در فضا حرکت می کند، هوای اطراف خود را منبسط کرده و این انبساط باعث فشرده شدن هوا گردیده و این تغیر فشار در هوا منتشر شده و به گوش رسیده و باعث مرتعش شدن پرده صماخ می گردد.
تفاوت اصوات:
صداهای اطراف ما را می توان بر اساس دو فاکتور زیر تقسیم بندی کرد:
1-فرکانس صوت: هرچه فرکانس جسمی که مرتعش می شود بیشتر باشد، (سریعتر حرکت کند و مرتعش شود)، مولکولهای هوا با سرعت بیشتری تغیر مکان می دهند، لذا صدایی که به گوش می رسد صدای زیر تری خواهد بود. اگر تعداد نوسانات در واحد ثانیه کم باشد، صدا بصورت بم به گوش خواهد رسید.
2-دامنه صوت: صدایی که از دامنه بیشتری برخوردار باشد، هوا را بیشتر فشرده خواهد کرد و به علت اینکه قادر است پرده گوش را بیشتر به حرکت در آورد، بلندتر شنیده خواهد شد.
میکروفون ها عملی مشابه گوش ما انجام می دهند. آنها نیز دارای صفحه نازکی همانند گوش می باشند که در اثر برخورد مولکولهای متحرک هوا به آنها، تغیراتی در میزان ولتاژ عبوری از میکروفون را باعث می شوند و بدین ترتیب سیگنالهای الکتریکی تولید شده را می توان ثبت کرد.
در هنگام پخش نیز، بلندگو، عکس این عمل را انجام داده و سیگنالهای الکتریکی را به لرزه های فیزیکی و در نتیجه، امواج صوتی تبدیل می کند.
دسیبل:
دسیبل که بطور مخفف آن را با dB نشان می دهند، واحد اندازه گیری شدت صوت است. اصواتی که ما قادر به شنیدن آن هستیم، بسیار متفاوتند.
ما می توانیم صدای کشیدن انگشتان بر پوست دست و صدای یک جت جنگنده را بشنویم. صدای یک جت جنگنده 1000.000.000.000 بار بیشتر از صدای انگشتان است، با این حال گوش انسان قادر است خود را با این شرایط وفق دهد.
واحد دسیبل بصورت لگاریتمی افزایش می یابد. بدین صورت که کمترین صوت قابل شنیدن، صفر دسیبل (0 dB) بوده و صدایی ده برابر قویتر از آن 10 dB بوده و صدایی 100 برابر آن 20 dB خواهد بود.
در زیر می توان اصوات معمول و شدت آن را مشاهده کرد.
نزدیک به سکوت مطلق 0 dB
نجوا کردن 15 dB
صحبت کردن عادی 60 dB
صدای یک موتور سیکلت 90 dB
بوق اتوموبیل 110 dB
موتور جت 120 dB
انفجار 140 dB
اصوات بیشتر از 85 دسیبل باعث کاهش شنوایی می شوند. البته میزان نزدیکی و دوری از منبع صوت و مدت زمان قرار گرفتن در معرض آن، خود عامل مهمی در میزان صدمه خواهد بود.
قرار گرفتن مداوم به مدت 8 ساعت در معرض اصوات با قدرت 90 دسیبل باعث آسیب دیدن گوش شده و اصوات بالای 140 دسیبل، حتی اگر بطور لحظه ای با گوش برخورد کنند باعث پارگی پرده گوش و در شدید خواهند شد.
ساختار درونی بلندگوها:
همانطور که گفته شد، بلندگو عمل عکس یک میکروفون را انجام می دهد و سیگنالهای الکتریکی را به صوت تبدیل می کند.
دیافراگم بلندگو غالباً از کاغذ ساخته می شود تا بتواند به راحتی تحرک کند.
مرکز دیافراگم به مرکز بلندگو که سیم پیچ قرار دارد متصل شده است و از اطراف نیز از طریق ثابت کننده به بدنه بلندگو متصل شده است.
هنگامی که جریان الکتریکی از طریق سیمهای سیم پیچ بلندگو عبور می کند، باعث بوجود آمدن میدان مغناطیسی می گردد که در اثر مجاورت با آهنربای بلندگو، باعث بالارفتن یا پایین آمدن هسته مرکزی و درپوش محافظ شده و در نتیجه کاغذ دیافراگم را به داخل کشیده یا به خارج فشار خواهد داد. در اثر حرکت سریع این هسته و تغیرات پیوسته جریان الکتریسیته در داخل سیم پیچ، کاغذ دیافراگم بصورت پیوسته نوسان خواهد کرد که خود باعث تولید صوت خواهد شد.
از الکترومغناطیس می دانیم که اگر از سیمهای پیچیده شده به دور یک هسته آهنی، جریان عبور کند، باعث بوجود آمدن میدان مغناطیسی می شود.
اگر این میدان هم قطب با قطب آهنربای ثابتی باشد که در بلندگو وجود دارد، باعث دفع شدن هسته آهنی از آهنربا می گردد و در صورت غیر هم قطب بودن آن، باعث جذب آهنربا می گردد.
انواع بلندگوها:
بلندگوها را بر اساس کاربردهای آنها می توان به سه دسته تقسیم کرد:
1-"Woofer"ها که در فرکانسهای پایین کاربرد دارد.
2-"Tweeters"ها که در فرکانسهای بالا کاربرد دارند.
3-"Midrange"ها که فرکانسهای میانی ناحیه شنوایی صوت را پخش می کنند.
یک "Woofer" بلندگوی بزرگی است که برای تولید اصوات با فرکانس پایین تولید شده است. همانطور که توضیح داده شد، برای تولید اصوات با فرکانس پایین، کاغذ دیافراگم، تحرک کمی خواهد داشت. به همین دلیل اندازه این بلنگوها بزرگ انتخاب شده است.
"Tweeter" در ابعاد کوچک طراحی شده است تا کاغذ دیافراگم آن بتواند به سرعت مرتعش شود. بنابراین از این بلنگوها برای پخش اصوات با فرکانس بالا (اصوات زیر) استفاده می شود.
یک "Midrange" با ابعادی متوسط، توانایی تولید فرکانسهای میانی حوزه اصوات قابل شنیدن برای انسان را دارد. اندازه متوسط آن و طراحی آن بگونه ای است که به جز اصوات بسیار زیر و اصوات بسیار بم توانایی پخش بقیه اصوات را دارا می باشد. بنابر این در کاربردهای خانگی و آماتوری بطور گسترده ای از آنها استفاه می شود.
Crossover:
گاهی برای تولید صدا با کیفیت بهتر، از ترکیب یک "Woofer" و یک "Tweeter" به طور همزمان استفاده می شود.
در این حالت لازم است که فرکانسهای صوت به دو قسمت تقسیم شوند و فرکانسهای بالا از "Woofer" و فرکانسهای پایین از "Tweeter" عبور کند. بلندگوهای با کیفیت هر دو قسمت را در درون یک مجموعه قرار داده اند. به عمل تقسیم فرکانسهای صوتی جهت پخش از بلندگوی مناسب آن فرکانس را "Crossover" گویند.
"Crossover" ها به دو دسته تقسیم می شوند:
1-غیر فعال: این دسته از مقسمهای فرکانس از خازن و سلف تشکیل شده است و به علت فعال شدن بوسیله سیگنالی که از آن عبور می کند، برای تغذیه به منبع خارجی نیاز ندارند. ساده ترین نوع این دسته را می توان با کمک سلف و خازن تولید کرد.
هر خازن بر اساس مشخصات درونی خود، فرکانسهای پایین تر از حد مشخصی را عبور نخواهد داد و بصورت یک مدار باز عمل خواهد کرد. ولی هرگاه در مسیر فرکانسی بیشتر از آن قرار گیرد بصورت یک اتصال کوتاه عمل کرده و سیگنال را عبور خواهد داد. بدین وسیله می توان فرکانسهای بالا را از فرکانسهای پایین جدا کرد.
سلفها عملی معکوس خازنها انجام می دهند و در فرکانسهای پایین عمل رسانایی و انتقال فرکانس را انجام داده و در فرکانسهای بالا سیگنال را به سختی عبور می دهند، پس می توان برای فیلتر کردن فرکانسهای بالا از آنها استفاده کرد.
2-فعال: این دسته از Crossoverها، از مدارهای الکترونیکی تشکیل شده است و سیگنال صوتی را قبل از ورود به آمپلیفایر به آن فرستاده و از هرکدام از خروجی های آن به طور مجزا به آمپلیفایر مخصوص خود فرستاده می شوند. از مزایای این دسته نسبت به دسته غیر فعال، می توان به توانایی تنظیم فرکانسهای خروجی و کیفیت بسیار بالا اشاره کرد، ولی قیمت بسیار بالای آن، یکی از معایب آن به شمار می رود.
جعبه های عایق صوتی:
در سیستمهای حرفه ای صوتی، برای تولید صدا با کیفیت بهتر، از یک جعبه که دارای عایق بندی خاص صوتی بوده و در خود هر سه بلنگوی "Tweeter" و "Woofer" و "Midrange" را دارد استفاده می شود. بدین طریق، هم یک سیستم صوتی یکپارچه خواهیم داشت و هم از مزایای کیفیت بهتر آن استفاده خواهیم کرد.
ساده ترین عملی که یک جعبه بلندگو انجام می دهد، ثابت نگهداشتن بلنگوها و سهولت حمل و نقل است.
جعبه های بلندگو را معمولا از چوب سخت یا اجسام بسیار سخت که توانایی جذب لرزشهای بلندگو را داشته باشد، می سازند. علاوه بر مزایای ذکر شده، جعبه های بلندگو، بر نحوه تولید صدا، تاثیر زیادی دارند. همانطور که قبلا گفته شد، در هنگام تولید صدا، صفحه دیافراگم بلندگو شروع به بالا و پایین رفتن کرده و با تغیرات فشار هوایی که ایجاد می کند، صدا تولید می شود، در هنگام بالا و پایین رفتن صفحه دیافراگم، نه تنها تغییرات فشار در جلوی دیافراگم ایجاد می شود، بلکه در پشت آن نیز هوا فشرده شده و در پشت آن نیز صدا تولید می شود.
هر جعبه بلندگو برای مهار این بازتاب صوتی، روش مخصوص به خود دارد.
جعبه عایق بندی شده:
این نوع جعبه که متداول ترین نوع جعبه های بلندگو می باشد، از جعبه ای تشکیل شده که کاملا عایق بندی شده و هوا به داخل آن راه ندارد. بدین طریق هنگام تولید امواج صوتی، در حالت فشار به بیرون بلنگو، هوا به سمت اطاق فشار داده می شود و هنگامی که صفحه بلندگو به داخل کشیده می شود، فشار هوا به داخل جعبه وارد می شود.
پس در هر دو حالت، بلندگو نسبت به حالت سکون، فشار ایجاد کرده است که تمایل به رفع آن دارد.
این نوع جعبه ها از بازده خوب برخوردار نیستند، زیرا آمپلیفایر می بایست سیگنال صوتی را آنقدر تقویت کند تا بتواند بر فشار هوای داخل و خارج جعبه غلبه کند.
با این حال این فشار همانند یک فنر به صفحه عمل کرده و باعث تولید اصوات با دقت خوب می گردد.
جعبه بازتاب اصوات بم (Bass Reflect):
در این جعبه ها حفره کوچکی در جلو جعبه قرارداده می شود که در هنگام حرکت رو به عقب دیافراگم، هوای داخل جعبه را به خارج هدایت کرده و در هنگام حرکت رو به جلوی دیافراگم، هوا را به داخل جعبه هدایت می کند. بدین طریق اصوات بلندتری تولید می گردد.
از مزایای این جعبه، می توان به بهره مناسب و از معایب آن به عدم وجود حالت فنری (که در جعبه قبل وجود داشت) جهت باز گرداندن صفحه دیافراگم به حالت اولیه خود، و در نتیجه دقت کم صوتی اشاره کرد.
جعبه با بلندگوی غیر فعال:
جهت به حداقل رساندن معایب دو دسته فوق الذکر و به حداکثر رساندن مزایای آن دو دسته می توان از جعبه زیر کمک گرفت. این جعبه که دارای یک بلندگو در جلو و یک بلندگوی غیر فعال در عقب می باشد، ساخته شده است. بلندگوی غیر فعال همانند یک بلنگوی معمولی بوده با این تفاوت که سیم پیچ و آهنربای آن حذف شده است.
بدین طریق هنگامی که بلندگوی اصلی شروع به نوسان می کند، فشار هوایی که در داخل جعبه ایجاد می کند، باعث تحریک صفحه بلنگوی غیر فعال شده و در نتیجه باعث تولید صوت می گردد.
این نوع جعبه ها از نوع عایق بهره بهتری داشته و از نوع بازتابی دقت بیشتری دارد.
انواع دیگر بلندگو:
به جز بلندگوهای ذکر شده در فوق، بلندگوهای دیگری نیز وجود دارد که از روشهای دیگری جهت تولید اصوات استفاده می کنند.
یکی از این انواع، بلندگوی الکترواستاتیک است. این بلندگو از خاصیت الکترومغناطیسی برای تولید صوت استفاده نمی کند. بلندگوهای الکترو استاتیک، با مرتعش شدن یک صفحه نازک رسانا، باعث تولید صوت می گردند. این صفحه در بین دو صفحه رسانای ثابت که به ترتیب دارای جریان مثبت و منفی هستند و در اطراف آن قرار دارد احاطه شده است. این دو صفحه مثبت و منفی، در بین خود تولید میدان الکترومغناطیسی می کنند. صفحه رسانای میانی نیز به سیگنال الکتریکی متصل می گردد. هنگامی که این سیگنال مثبت باشد، به صفحه دیافراگم به سمت صفحه ثابت با بار منفی کشیده شده و در صورتی که سیگنال منفی باشد، به سمت صفحه با بار مثبت جذب خواهد شد. بدین طریق، با حرکت سریع صفحه متحرک رسانای میانی، صوت تولید می شود.
به علت نازکی صفحه های این نوع بلندگو، به سرعت به تغیرات صوت پاسخ داده و اصوات فوق العاده دقیق و با کیفیتی تولید می کند. با این حال به علت تحرک کم صفحات، این نوع بلندگو جهت تولید اصوات بم و فرکانسهای پایین مناسب نمی باشد.
آشنائی با شبکه های بی سیم
مقدمه
نیاز روز افزون به پویایی کارها ، استفاده از تجهیزاتی مانند تلفن همراه ، پیجرها و …
بواسطه وجود شبکه های بی سیم امکان پذیر شده است.
اگر کاربر یا شرکت یا برنامه کاربردی خواهان آن باشد که داده و اطلاعات مورد نیاز خود را به صورت متحرک در هر لحظه در اختیار داشته باشند شبکه های بی سیم جواب مناسبی برای آنها ست.
این مقاله دربخش های مختلفی ارائه میشود، در بخش حاضر فقط به بیان کلیاتی در رابطه با شبکه های بی سیم و کابلی پرداخته شده، در بخش های بعدی به جزئیات بیشتری در رابطه با شبکه های بی سیم خواهیم پرداخت.
تشریح مقدماتی شبکه های بی سیم و کابلی
شبکه های محلی (LAN ) برای خانه و محیط کار می توانند به دو صورت کابلی (Wired ) یا بی سیم (Wireless ) طراحی گردند . درابتدا این شبکه ها به روش کابلی با استفاده از تکنولوژی Ethernet طراحی می شدند اما اکنون با روند رو به افزایش استفاده از شبکه های بی سیم با تکنولوژی Wi-Fi مواجه هستیم .
در شبکه های کابلی (که در حال حاضر بیشتر با توپولوژی ستاره ای بکار می روند ) بایستی از محل هر ایستگاه کاری تا دستگاه توزیع کننده (هاب یا سوئیچ ) به صورت مستقل کابل کشی صورت پذیرد(طول کابل ازنوع CAT5 نبایستی 100 متر بیشتر باشد در غیر اینصورت از فیبر نوری استفاده میگردد) که تجهیزات بکار رفته از دونوع غیر فعال (Passive ) مانند کابل ، پریز، داکت ، پچ پنل و………. . و فعال (Active )مانند هاب ،سوئیچ ،روتر ، کارت شبکه و……….. هستند .
موسسه مهندسی IEEE استانداردهای 802.3u را برای Fast Ethernet و 802.3ab و802.3z را برای Gigabit Ethernet ( مربوط به کابلهای الکتریکی و نوری ) در نظر گرفته است.
شبکه های بی سیم نیز شامل دستگاه مرکزی (Access Point ) می باشد که هر ایستگاه کاری می تواند حداکثر تا فاصله 30 متر ی آن (بدون مانع ) قرار گیرد.
شبکه های بی سیم (Wlan ) یکی از سه استاندارد ارتباطی Wi-Fi زیر را بکار می برند:
802.11b که اولین استانداردی است که به صورت گسترده بکار رفته است .
802.11a سریعتر اما گرانتر از 802.11b می باشد.
802.11g جدیدترین استاندارد که شامل هر دو استاندارد قبلی بوده و از همه گرانتر میباشد.
هر دونوع شبکه های کابلی و بی سیم ادعای برتری بر دیگری را دارند اما انتخاب صحیح با در نظر گرفتن قابلیتهای آنها میسر می باشد.
عوامل مقایسه
در مقایسه شبکه های بی سیم و کابلی می تواند قابلیتهای زیر مورد بررسی قرار گیرد:
نصب و راه اندازی
هزینه
قابلیت اطمینان
کارائی
امنیت
نصب و راه اندازی
در شبکه های کابلی بدلیل آنکه به هر یک از ایستگاههای کاری بایستی از محل سویئچ مربوطه کابل کشیده شود با مسائلی همچون سوارخکاری ، داکت کشی ، نصب پریز و……… مواجه هستیم در ضمن اگر محل فیزیکی ایستگاه مورد نظر تغییر یابد بایستی که کابل کشی مجدد و …….صورت پذیرد
شبکه های بی سیم از امواج استفاده نموده و قابلیت تحرک بالائی را دارا هستند بنابراین تغییرات در محل فیزیکی ایستگاههای کاری به راحتی امکان پذیر می باشد برای راه اندازی آن کافیست که از روشهای زیر بهره برد:
Ad hoc که ارتباط مستقیم یا همتا به همتا (peer to peer ) تجهیزات را با یکدیگر میسر می سازد.
Infrastructure که باعث ارتباط تمامی تجهیزات با دستگاه مرکزی می شود.
بنابراین میتوان دریافت که نصب و را ه اندازی شبکه های کابلی یا تغییرات در آن بسیار مشکلتر نسبت به مورد مشابه یعنی شبکه های بی سیم است .
هزینه
تجهیزاتی همچون هاب ، سوئیچ یا کابل شبکه نسبت به مورد های مشابه در شبکه های بی سیم ارزانتر می باشد اما درنظر گرفتن هزینه های نصب و تغییرات احتمالی محیطی نیز قابل توجه است .
قابل به ذکر است که با رشد روز افزون شبکه های بی سیم ، قیمت آن نیز در حال کاهش است .
قابلیت اطمینان
تجهیزات کابلی بسیار قابل اعتماد میباشند که دلیل سرمایه گذاری سازندگان از حدود بیست سال گذشته نیز همین می باشد فقط بایستی در موقع نصب و یا جابجائی ، اتصالات با دقت کنترل شوند.
تجهیزات بی سیم همچون Broadband Router ها مشکلاتی مانند قطع شدن های پیاپی، تداخل امواج الکترومغناظیس، تداخل با شبکه های بی سیم مجاور و … را داشته اند که روند رو به تکامل آن نسبت به گذشته(مانند 802.11g ) باعث بهبود در قابلیت اطمینان نیز داشته است .
کارائی
شبکه های کابلی دارای بالاترین کارائی هستند در ابتدا پهنای باند 10 Mbps سپس به پهنای باندهای بالاتر( 100 Mbps و 1000Mbps ) افزایش یافتند حتی در حال حاضر سوئیچهائی با پهنای باند 1Gbps نیز ارائه شده است .
شبکه های بی سیم با استاندارد 802.11b حداکثر پهنای باند 11Mbps و با 802.11a و 802.11g پهنای باند 54 Mbps را پشتیبانی می کنند حتی در تکنولوژیهای جدید این روند با قیمتی نسبتا بالاتر به 108Mbps نیز افزایش داده شده است علاوه بر این کارائی Wi-Fi نسبت به فاصله حساس می باشد یعنی حداکثر کارائی با افزایش فاصله نسبت به َAccess Point پایین خواهد آمد. این پهنای باند برای به اشتراک گذاشتن اینترنت یا فایلها کافی بوده اما برای برنامه هائی که نیاز به رد و بدل اطلاعات زیاد بین سرور و ایستگاهای کاری (Client to Server ) دارند کافی نیست .
امنیت
بدلیل اینکه در شبکه های کابلی که به اینترنت هم متصل هستند، وجود دیواره آتش از الزامات است و تجهیزاتی مانند هاب یا سوئیچ به تنهایی قادر به انجام وظایف دیواره آتش نمیباشند، بایستی در چنین شبکه هایی دیواره آتش مجزایی نصب شود.
تجهیزات شبکه های بی سیم مانند Broadband Routerها دیواره آتش بصورت نرم افزاری وجود داشته و تنها بایستی تنظیمات لازم صورت پذیرد. از سوی دیگر به دلیل اینکه در شبکه های بی سیم از هوا بعنوان رسانه انتقال استفاده میشود، بدون پیاده سازی تکنیک های خاصی مانند رمزنگاری، امنیت اطلاعات بطور کامل تامین نمی گردد استفاده از رمزنگاری WEP (Wired Equivalent Privacy ) باعث بالا رفتن امنیت در این تجهیزات گردیده است .
انتخاب صحیح کدام است؟
با توجه به بررسی و آنالیز مطالبی که مطالعه کردید بایستی تصمیم گرفت که در محیطی که اشتراک اطلاعات وجود دارد و نیاز به ارتباط احساس می شو د کدام یک از شبکه های بی سیم و کابلی مناسبتر به نظر می رسند .
جدول زیر خلاصه ای از معیارهای در نظر گرفته شده در این مقاله می باشد . بعنوان مثال اگر هزینه برای شما مهم بوده و نیاز به استفاده از حداکثر کارائی را دارید ولی پویائی برای شما مهم نمی باشد بهتر است از شبکه کابلی استفاده کنید.
بنابراین اگر هنوز در صدد تصمیم بین ایجاد یک شبکه کامپیوتری هستید جدول زیر انتخاب را برای شما ساده تر خواهد نمود.
انواع شبکه های بی سیم
WLANS(Wireless Local Area Networks )
این نوع شبکه برای کاربران محلی از جمله محیطهای(Campus) دانشگاهی یا آزمایشگاهها که نیاز به استفاده از اینترنت دارند مفید می باشد. در این حالت اگر تعداد کاربران محدود باشند می توان بدون استفاده از Access Point این ارتباط را برقرار نمود .در غیر اینصورت استفاده از Access Point ضروری است.می توان با استفاده از آنتن های مناسب مسافت ارتباطی کاربران را به شرط عدم وجود مانع تاحدی طولانی تر نمود.
WPANS(Wireless Personal Area Networks )
دو تکنولوژی مورد استفاده برای این شبکه ها عبارت از :IR (Infra Red ) و Bluetooth (IEEE 802.15 ) می باشد که مجوز ارتباط در محیطی حدود 90 متر را می دهد البته در IR نیاز به ارتباط مستقیم بوده و محدودیت مسافت وجود دارد .
WMANS(Wireless Metropolitan Area Networks )
توسط این تکنولوژی ارتباط بین چندین شبکه یا ساختمان در یک شهر برقرار می شود برای Backup آن می توان از خطوط اجاره ای ،فیبر نوری یا کابلهای مسی استفاده نمود .
WWANS(Wireless Wide Area Networks )
برای شبکه هائی با فواصل زیاد همچون بین شهرها یا کشورها بکار می رود این ارتباط از طریق آنتن ها ی بی سیم یا ماهواره صورت می پذیرد .
امنیت در شبکه های بی سیم
سه روش امنیتی در شبکه های بی سیم عبارتند از :
– WEP(Wired Equivalent Privacy )
در این روش از شنود کاربرهایی که در شبکه مجوز ندارند جلوگیری به عمل می آید که مناسب برای شبکه های کوچک بوده زیرا نیاز به تنظیمات دستی( KEY ) مربوطه در هر Client می باشد.
اساس رمز نگاری WEP بر مبنای الگوریتم RC4 بوسیله RSA می باشد.
– SSID (Service Set Identifier )
شبکه های WLAN دارای چندین شبکه محلی می باشند که هر کدام آنها دارای یک شناسه (Identifier ) یکتا می باشند این شناسه ها در چندین Access Point قرار داده می شوند . هر کاربر برای دسترسی به شبکه مورد نظر بایستی تنظیمات شناسه SSID مربوطه را انجام دهد .
– MAC (Media Access Control )
لیستی از MAC آدرس های مورد استفاده در یک شبکه به AP (Access Point ) مربوطه وارد شده بنابراین تنها کامپیوترهای دارای این MAC آدرسها اجازه دسترسی دارند به عبارتی وقتی یک کامپیوتر درخواستی را ارسال می کند MAC آدرس آن با لیست MAC آدرس مربوطه در AP مقایسه شده و اجازه دسترسی یا عدم دسترسی آن مورد بررسی قرار می گیرد .این روش امنیتی مناسب برای شبکه های کوچک بوده زیرا در شبکه های بزرگ امکان ورود این آدرسها به AP بسیار مشکل می باشد.
انواع استاندارد 802.11
اولین بار در سال 1990 بوسیله انستیتیو IEEE معرفی گردید که اکنون تکنولوژیهای متفاوتی از این استاندارد برای شبکه های بی سیم ارائه گردیده است .
802.11
برای روشهای انتقال FHSS(frequency hopping spared spectrum ) یا DSSS (direct sequence spread spectrum ) با سرعت 1 Mbpsتا 2Mbps در کانال 2.4 GHz قابل استفاده می باشد.
802.11a
برای روشهای انتقال OFDM (orthogonal frequency division multiplexing) با سرعت 54Mbps در کانال 5GHz قابل استفاده است.
802.11b
این استاندارد با نام WI-Fi یا High Rate 802.11 قابل استفاده در روش DSSS بوده و در شبکه های محلی بی سیم نیز کاربرد فراوانی دارد همچنین دارای نرخ انتقال 11Mbps می باشد.
802.11g
این استاندارد برای دستیابی به نرخ انتقال بالای 20Mbps در شبکه های محلی بی سیم و در کانال 2.4GHz کاربرد دارد.
Bluetooth
نوع ساده ای از ارتباط شبکه های بی سیم است که حداکثر ارتباط 8 دستگاه را با تکنولوژی Bluetooth پشتیبانی می کند دستگاههایی از قبیل PDA ، نوت بوک ، تلفن های همراه و کامپیوترهای شخصی از جمله این موارد هستند می دهد اگرچه این تکنولوژی ممکن است در صفحه کلیدها ،موس ها و Headset و Hands-free تلفن های همراه نیز دیده شود این تکنولوژی در سال 1994 توسط شرکت اریکسون ایجاد شد در سال 1998 تعداد کوچکی از کمپانیهای مشهور مانند اریکسون ،نوکیا ، اینتل و توشیبا استفاده شد . بلوتوس در فواصل کوتاهی بین 9 تا 90 متر کار می کنند این فاصله پشتیبانی به امنیت این تکنولوژی می افزاید .چرا که اگر کسی بخواهد ارتباط شما را شنود کند گر چه به ابزار خاصی نیاز ندارد اما بایستی در فاصله نزدیکی از شما قرار بگیرد مهمتری ویژگی بلوتوس این است که بر خلاف Infrared موانعی مانند دیوار تاثیری بر روی سیگنال آن ندارند از تکنولوژی رادیوئی استفاده کرده که خیلی گران نبوده و مصرف برق خیلی کمی دارد .

3- موج های رادیو
پایه تئوریک تکثیر موجهای الکترومغناطیس ابتدا در سال 1873م توسط جیمز کلرک مکس ول شرح داده شد در مقاله اش به جامعه اشرافی ''تئوری حرکتی زمینه ی الکترومغناطیس'' که موضوع کار او در بین سالهای 1861م و 1865م بود.
هیزیچ رادولف هرتز بین سالهای 1886م و 1888م بود که تئوری مکس ول را نقض کرد و نشان داد که اشعه ی رادیو تمام جزئیات موجها را دارا می باشد (امروزه هرتزین نامیده می شود)، و کشف کرد که معادله ی الکترومغناطیس می تواند با معادله متفاوتی دوباره فرمول نویسی شود فرمول موج
تاریخ و اختراع
هویت مخترع رادیو، در آن زمان به نام تلگراف بی سیم شناخته شده بود، ادامه دارد. ادعاها می شد که ناتان استابل فیلد رادیو اختراع کرد قبل از تسلا یا مارکونی. اما به نظر می رسید که وسایل توسط القاء کار می کند.
در سال 1893م در خیابان لوئیس، میسوری، نیکولا تسلا. اولین نمایش عمومی از ارتباط رادیو را انجام داد. نشان دادن آموزشگاه فرانکلین در فیلادلفیا و شرکت ملی برق الکتریکی، او موضوعات مدیران ارتباطی رادیو را تشریح کرد و نشان داد. تجهیزاتی که او استفاده می کرد شامل عناصری بود که در سیستمهای رادیو استفاده می شد قبل از توسعه ی تیوب خلاء. او ضرورتاً از دریافت کننده های مغناطیسی استفاده کرد hHp://www.tesla society. Com/ teobrec.pdf برخلاف منسجمان توسط مارکونی و دیگر آزمایشگرها استفاده شد. و در سال 1894 فیزیکدان انگلیسی سرالیورلوژ احتمال استفاده از علائم را نشان داد و در استفاده از موج رادیو از یک وسیله تخصصی به نام ''اتصال گر'' استفاده کرد، یک تیوپ پر از آهن که توسط تسیستوکل کالزچی-انستی اختراع شد در ایتالیا 1884. ادوارد برانلی از فرانسه و فیزیکدان از روسیه که بعداً استفاده ی از اتصال گر را توسعه دادند. پوپوف یک وسیله ی و سیستم ارتباطی تمرینی را تولید کرد که آن را براساس اتصال گر تولید کرد، همیشه توسط هم کشوریانش برای اختراع رادیو مورد توجه قرار می گرفت. فیزیکدان هندی یاگدیش چاندرا بوز. در یک مکان عمومی استفاده ی از موجهای رادیو را نشان داد در نوامبر 1894 در کلکته، ولی او از این کارش لذت کافی را نبرد.
در سال 1896م گاگلیلمو مارکونی برای اولین تولید رادیو به این صورت در دنیا، جایزه گرفت در انگلستان امتیاز 12039، ''توسعه در ارسال و پخش کردن سیگنالها و ضربه های الکتریکی و در ابزارها''. در سال 1897 در آمریکا بعد از تولیدات در تاریخ رادیو اختراع کننده و صاحب امتیاز را نیکولا تسلا خواندند.
اداره امتیاز آمریکا این نظریه را در سال (1904) عوض کرد، مارکونی را به عنوان صاحب امتیاز رادیو دانست، که توسط حامی مالی مارکونی در آمریکا انجام گرفت، که شامل توماس ادیسون و اندرو کارنجی.در سال(1909) مارکونی، با کارل فردیناند براون، که جایزه ی نوبل فیزیک برای توسعه دادن تلگراف بی سیمی دریافت کرد. در هر حال امتیاز تسلا (شماره ی ''645576'') در سال (1943) توسط دادگاه عالی آمریکا به ثبت رسید. عقاید بر روی حقیقت ما ند که قبل از شروع امتیاز مارکونی کارهایی قبل از آن در مورد اختراع رادیو صورت گرفته بود. بعضی عقاید بر این بود که به طور نسبتاً او این کار را برای دلایل مالی انجام داد، به دلتمردان آمریکا اجازه دادند که از خسارت دادن به کمپانی مارکونی در جنگ جهانی اول دوری کنند.
مارکونی اول کارخانه ی ''بی سیم'' را در خیابان حال تاسیس نمود. شلمز فورد، انگلستان در سال 1898م، که حدود50 نفر را استخدام کرد. در حدود1900، وارون کلیف تور را تاسیس کرد که سرویسها را امکانات می داد و تبلیغ می کرد. در سال1903 میلادی، ساختمان تور نزدیک به تمام شدن بود. تئوریهای زیادی بود که چگونه تسلا به اهداف سیستمهای بی سیم دست یافت (با گزارش، 200ک و). تسلا ادعا کرد که واردن کلیف، یک بخشی از سیستم جهانی اتصال، اجازه دادند که فرستنده ی چند کانالی اطلاعات را امنیت بدهند.
اختراع بزرگ بعدی تیوب خلاء، که توسط یک گروه از مهندسان وستینگ هاوس اختراع شد. در کریسمس 1906، رینالد فسندن اولین صدای رادیو را در تاریخ پخش کردن برنت راک ماساچوست. کشتیها در دریا یک صدایی از رادیو شنیدند که فسندن در حال خواندن شعر''ای شب مقدس'' و پیامی را از کتاب مقدس خواند. اولین برنامه ی رادیویی در 31 آگوست در سال 1920م توسط ایستگاه 8 م ک در دیترویت، میچیگان پخش شد. اولین صدای منظم بی سیم جهانی در سال 1922م از گاگلیلمو مارکون مرکز تحقیقات در رقیل نزدیک شلمز فورد، انگلستان، که اولین مکان کارخانه ''بی سیم'' جهانی بود.
رادیوهای اولیه قدرت پخش را توسط میکروفن کربنی زیاد کردند. در حالی که بعضی رادیوها از بعضی انواع تقویت در صدامت و یا باتری استفاده می کردند. در اواسط 1920م دریافت کننده های معمولی مثلکریستال ست وجود داشت. در سال1920. تیوب خلاء را تقویت کردند که باعث تحول عظیمی در دریافت کننده رادیو و پخش کننده رادیو به وجود آمد.
توسعه در قرن20
نیروی هوایی از رادیو تبلیغاتی برای هدایت هواپیما استفاده می کرد. این موضوع همچنان تا سال1960م ادامه داشت وقتی که سیستم در نهایت جهانی شد.
در اوایل سال1930م، گروه تنها و تغییر فرکانس که توسط کارفرماهایی آماتور رادیو اختراع شد. رادیو عکسهای قابل دیدن را مثل تلویزیون پخش می کرد در اوایل سال1920، پخش های استاندارد و متداول در آمریکای شمالی و اروپا در سال1940 شروع به کار کرد.
در سال1960 سانی اولین رادیوی ترانزسیتوری را معرفی کرد، به اندازه ای کوچک بود که در یک جیب جا می گرفت و با یک باتری به راحتی قابل حمل بود. در بیست سال بعدی، ترانزسیتورها جایگزین تیوب ها شدند به غیر از استفاده قدرت های بالا، یا فرکانس بالا.
در سال 1963 تلویزیون رنگی به وجود آمد و اولین رادیو ماهواره ارتباطی، تل استاره شروع به کار کرد. در اواخر سال1960 تلفن راه دور آمریکا سیستم خود را دیجیتال کرد، از رادیوی دیجیتال برای بسیاری از این ارتباطات استفاده کرد.
در سال1970 لوران سیستم ارتباطی اولیه رادیو شمار آمد. به زودی آمریکا آزمایشاتی با ماهواره ارتباطی انجام داد، که به اختراع و راه اندازی گروه منتهی شد در سال1987.
در اوایل سال1990 رادیو آماتور آزمایشگران شروع به استفاده از کامپیوترهای شخصی با کارت صوتی برای پیشرفت سیگنالهای رادیو کردند. در سال1994، ارتش آمریکا راه اندازی شد و در این پروژه موفق شدند و رادیوی نرم افزار ساختند که می توانست یک رادیوی متفاوتی در پرواز با تغییر نرم افزار باشد.
نمایش دیجیتالی در صدا در سال1990 راه اندازی شد.
استفاده هایی از رادیو
استفاده های اولیه آن بیشتر در نیروی دریایی بود، برای فرستادن پیام های که مورس بین کشتی و خشکی به کار می رفت. امروزه، رادیو شکل های متعددی دارد، شامل سیستم بی سیم، ارتباط همراه در انواع گوناگون، به خوبی رادیوصدا. بیشتر در موردتاریخ رادیو مطالعه کنید.
قبل از اختراع تلویزیون، رادیو فقط شامل اخبار و موسیقی نبود، بلکه قصه ها، طنزها، شوهای مختلف، و فرم بسیاری از نمایش را دارا بود. رادیو در بین نمایش های دراماتیک بی نظیر بود زیرا فقط از صدا استفاده می شد. برای اطلاعات بیشتر، برنامه رادیو را مطالعه کنید.
استفاده های متعددی از رادیو وجود دارد:
*صوتی
موج رادیو که صحبت ها و موزیک را در یک فرکانس متوسط می فرستد( ). رادیوی از دامنه متغیر استفاده می کند. در حالی صداهای بلند در میکروفن سبب نوسان بیشتری در قدرت نمایش می شود در حالی که فرکانس نمایش بدون تغییر باقی می ماند. نمایش ها توسط آمار مورد تاثیر قرار می گیرند زیرا روشنایی و منابع دیگر رادیو موجهای رادیویی خود را به یکی از نمایش دهنده ها اضافه می کند.
موج رادیو که صحبت و موزیک می فرستد، با توانایی بیشتر نسبت به در تغییر فرکانس، صداهای بلند در میکروفن باعث می شود تا فرکانس نمایشگر نوسان بیشتری داشته باشد، و قدرت نمایشگر بی تغییر باقی می ماند. نمایش داده می شود در فرکانس بسیار بالا( ). به فضای فرکانس رادیویی بیشتری نسبت به نیاز دارد و در فرکانس بالا فرکانسهای بیشتری قابل دسترس می باشند، بنابراین جایگاه های زیادی وجود دارد که هر کدام حاوی اطلاعاتی می باشند. موضوع دیگر این است که موجهای کوتاه رادیو خیلی بهتر عمل می کنند، که در یک خط مستقیم سیر می کنند که بازتابی نسبت به زمین ندارند توسط (یونسیفر) که در یک تیررس دریافت کوتاهتری نتیجه می شود. دریافت کننده های به صورت افکت متمرکز قرار می گیرند، که سبب می شوند که رادیو فقط سیگنالهای قوی را وقتی سیگنالهای زیادی روی یک فرکانس قرار می گیرد، دریافت کنند.
سرویسهای سیگنالهای دوگانه هستند که "روی شانه" را نشان می دادند که در مدت طولانی با یک برنامه مهم طول کشید. سرویس دهنده های مخصوص نیاز به بکارگیری و بهره برداری از این سرویسها دارند. کانال های مشابه ممکن است به صورت برنامه های متصل باقی بمانند، مثل خواندن سرویسها برای نابینایان، موزیک پشت صحنه یا سیگنالهای صدای استدیو. در بعضی مناطق شهری بسیار شلوغ، برنامه های این کانال ممکن است به صورت برنامه رادیویی زبان خارجی متناوب باشد برای گروه ها و اغشار مختلف.
رادیوی صدای هوانوردی از رادیو استفاده می کند. از استفاده می کنند بنابراین ایستگاه های مختلف روی یک کانال را می توان دریافت کرد. (استفاده از باعث می شود تا ایستگاه های قویتر مانع از دریافت ایستگاه های ضعیفتر شوند با توجه به افکت متمرکز. بشقاب پرنده اغلب بسیار بالا است که رادیوی آن می تواند صدها مایل را به خوبی ببیند، با اینکه آنها از استفاده می کنند.
رادیوی نیروی دریایی یا دریانوردها می توانند از موج کوتاه و فرکانس بالا استفاده کنند( ) اسپکتروم رادیو برای هر تیررس رادیو یارادیو برای تیررس های خیلی کمتر استفاده می شود.
دولتمردان، پلیس، سرویسهای صدای آتش یا تجاری از نوار در یک فرکانس مخصوص استفاده می کنند. کیفیت عالی برای استفاده از تیررس کمتر از فرکانس های رادیو قربانی شده است، معمولاً پنج کیلوهرتز(پنج هزار دور در هر ثانیه) برای فشار بالا، بیشتر از75 که توسط موج تا25 که تلویزیون از آن استفاده می کند. نظامی و غیر نظامی(فرکانس بالا) برای سرویس صدا از موج کوتاه رادیو برای ارتباط کشتی ها استفاده می کنند. بیشترین از کانال تنها صدای( ) استفاده می کنند. صداهای مثل اردک ها در رادیو صدا می آورد. سیگنال نشان می دهد قدرت را هر جایی را که فرکانس های صدا به فرکانس اصلی رادیو اضافه می شود. این نمایشگر را سه برابر قویتر می سازد زیرا این نیازی به نمایش کانال بی استفاده ندارد.
رادیوی بین شهری خشکی یک سیستم تلفن همراه دیجیتالی برای نظام می باشد، پلیس و آمبولانس ها. سرویس های تجاری مثل و رادیو ماهواره سیریوس رادیو ماهواره دیجیتالی را ساماندهی می دهد.
*تلفنی
تلفن همراه به رادیوی همراه محلی نمایش می دهد، که به برنامه تلفنی سرویس عمومی متصل می شود. وقتی تلفن منطقه رادیوی همراه را ترک می کند، کامپیوتر مرکزی تلفن را به حالت جدیدی درآورد. تلفن های همراه عموماً از استفاده می کنند، ولی امروزه اکثراً از کدهای دیجیتال مختلف استفاده می کنند.
تلفن های ماهواره ای به دو دسته تقسیم می شوند: اینمار تست و ایریدیوم تست. هر دو نوع کل جهان را پوشش می دهند. اینمارتست از ماهواره های هماهنگ زمینی استفاده می کند، با هدف آنتن هایی یا قدرت دریافت بالا در وسایل نقلیه. ایریدیوم تلفن های همراه را فراهم می کند، غیر از ماهواره هایی که روی مدار قرار دارند.
*ویدئو
تلویزیون مثل تصویرمی فرستد و مثل صدا می فرستد، بر روی یک سیگنال رادیویی.
تلویزیون دیجیتال سر بیت را کدگذاری می کند که برابر هشت قدرت سیگنال می باشد. بیت ها پیغام ها و دستورات را می فرستند برای کمتر کردن صداهای ناهنجار رادیویی. یکتصحیح کننده اشتباه رید-سولومون می گذارد تا دریافت کننده اشتباهات را در اطلاعات پیدا و رفع کند. با وجود اینکه بیشتر اطلاعات باید فرستاده شوند ولی استانداردش استفاده از برای ویدئو می باشد، و پنج کیفیت سی دی( 6601) کانال های دیجیتالی(مرکز، چپ، راست، چپ عقب، راست عقب) می باشد.
هدایت کشتی
تمام ماهواره های هدایت کشتی با این سیستم از ماهواره با زمان دقیق استفاده می کنند. ماهواره موقعیت خود را نشان می دهد، و حتی زمان و ساعت نمایش را اعلام می کند. دریافت کننده به چهار ماهواره گوش می دهد و می تواند موقعیت های آنان را اعلام کند که بر روی یک خط که مماس باید صدف کروی شکل که دور هر ماهواره است باشد، و باید از ساعت پرواز سیگنالهای رادیو از ماهواره مطمئن باشد. یک کامپیوتر در دریافت کننده ریاضیات انجام می دهد.
لوران سیستم ساعت پرواز سیگنالهای رادیو را اعلام می کند، ولی از ایستگاه رادیوی روی زمین.
سیستم (برای سفینه به کار می رود)، دو نمایشگر دارد. نمایشگر مستقیم جستجو می کند یا سیگنالهای این را می چرخاند مثل یک خانه روشن بر روی یک اندازه ثابت. وقتی که نمایشگر مستقیم رو به شمال باشد، نمایشگر چند وجهی پالس می کند سفینه می تواند از این دو بخواند و موقعیتش را بگوید و بر روی بخشی از این دو پرتو معلوم کند.
پیدایشگر مستقیم رادیو قدیمی ترین فرم رادیوی هدایت کشتی می باشد. قبل از سال1960 هدایت کننده ها از دورهای آنتن متحرک برای معلوم کردن محل نزدیک شهر استفاده می کردند. در بعضی موارد آنها از هدایتگرهای دریایی استفاده می کردند، که یک اندازه از فرکانس های فقط بالای رادیوی با کارفرماهای آماتور رادیو نشان می داد.
رادار
رادار چیزها را در فاصله های دور و معلوم کردن موقعیت تمواج رادیویی آنها پیدا می کند. تاخیر باعث می شود که اکو فاصله را اندازه یری کند. هدایت پرتو هدایت بازتاب را قطعی می کند. قطبی شدن و فرکانس برگشت می تواند انواع سطح را معلوم کند.
رادارهای هدایت یک منطقه وسیع را دو یا چهار بار در دقیقه جستجو می کند. آنها از امواج کوتاهی که از زمین و سنگ بازتاب می کند استفاده می کنند و این هدایتگرها در کشتی های تجاری یا خصوصی و سفینه های خصوصی با فاصله زیاد معمول می باشد.
هدف اصلی و عمومی این است که رادارها عموماً از فرکانس های رادار هدایت گر استفاده می کنند، ولی پالس را تنظیم و قطبی می کنند بنابراین دریافت کننده از نوع سطح بازتاب کننده مطلع می شود. بهترین مورد استفاده که رادارها باران طوفانهای سنگین را تشخیص می دهد، به خوبی زمین و وسایل نقلیه، بعضی ها می توانند اطلاعات صوتی را روی هم بیاندازند و اطلاعات را از موقعیت بدهند.
رادارهای ردیاب یک منطقه وسیع را با موجهای رادیویی کوتاه جستجو می کند. آنها معمولاً 2 یا4 بار در دقیقه این جستجو را ادامه می دهند. بعضی اوقات رادارهای جستجوگر ازافکت دوپلر برای جداکردن وسایل نقلیه از شلوغی و سروصدا استفاده می کنند.
رادارهای هدفدار از یک مدیریت استفاده می کنند به عنوان جستجوی رادار ولی مناطق بسیار کوچکتر را جستجو می کنند، معمولاً چندین بار در ثانیه یا بیشتر این کار را انجام می دهند.
رادارهای هواشناسی همانند رادارهای جستجوگر کار می کنند، ولی از امواج رادیو با قطبیت کروی و یک موج دراز برای بازتاب از آب استفاده می کنند. بعضی رادارهای هواشناسی ازافکت دوپلر برای اندازه گیری سرعت باد استفاده می کنند.
سرویسهای ضروری
آژیر نجات دهنده نمایشگر موقعیت ضروری ، نمایشگر محل ضرورت یاآژیر محل شخصی یک نمایشگر رادیوی کوچک هستند که ماهواره ها می توانند استفاده کنند تا محل شخصی یا ماشینی که به کمک احتیاج دارد را تعیین کنند. هدف آنها کمک کردن به مردم در روز اول می باشد، وقتی که جستجو خیلی طول بکشد. انواع مختلفی وجود دارد، با نمایشگر و نمایش زیاد و مختلف-

اطلاعات رادیوی دیجیتال
قدیمی ترین فرم رادیوی دیجیتال مدل تلگرافی بود، که توسط پیشینیان مثل مارکونی استفاده می شود. با فشار یک دگمه، اپراتور می توانست پیغام را بفرستد کد مورس. مبدل چرخشی یک صدایی را دریافت کننده تولید می کرد، جایی که سوراخ سوزنی یک صدای هیس را به وجود می آورد، فرم قابل مقایسه. سوراخ سوزنی نمایشگر امروزه غیر قانونی به شمار می رود، زیرا نمایشگر آنها چند صد مگا هرتز مصرف دارند. این بسیار اصراف هم در فرکانس رادیو و هم در قدرت و نیروی رادیو به شمار می رود.
پیشرفت بعدی یا گام بعدی امواج متداول تلگرافی بودند، وقتی که فرکانس رادیو، توسط تیوب خلاء نوسانگر الکترونیکی روشن و خاموش می شد با یک کلمه. یک دریافت کننده با یک نوسانگر محلی باید با فرکانس رادیو هیتروداین می شدند. کمتر از 100 مصرف داشت. هنوز استفاده می شد، امروزه مقدماً با کارفرماهای رادیویی آماتور استفاده می شود.
تلتایپ رادیو معمولاً روی موج کوتاه عمل می کند( ) و نظامیان به آن علاقه زیادی دارند زیرا آنها اطلاعات نوشته شده را بدون یک اپراتور استاد انجام می دهند. آنها یک بیت را در یک یا دو صدا می فرستند. گروه های پنج یا هفت بیتی شخصیتی می شوند که توسط تلتایپ چاپ می شوند. از سال های 1975 تا1925، از تلتایپ برای فرستادن پیغام های خصوصی یا تجاری به کشورهای توسعه نیافته استفاده می شد. که اینها همچنان توسط نظام یا گروه هواشناسی استفاده می شد.
سفینه هوایی از1200 باود سرویس بر برای فرستادن 1هایشان استفاده می کنند، جایگاه و موقعیت و اطلاعاتی را توسط ارتباط در هوا دریافت می کنند.
بشقاب های مایکرو ویو در ماهواره ها، مبادله های تلفن و ایستگاه های تلویزیون از تنظیم دامنه دو وجهی ( ) استفاده می کنند. اطلاعاتی را توسط تعویض مرحله و دامنه سیگنال های رادیو می فرستد.
مهندسان مثل هستند زیرا بیت های زیادی را در سیگنال رادیو قرار می دهند. معمولاً بیت ها به صورت "ساختمان(منظم) " فرستاده می شوند که تکرار شوند. یک بیت مخصوص برای تعیین محل شروع یک ساختمان به کار می رود.
802/11 ، برنامه استاندارد رادیو، که توسط تونر دیجیتال جایگاه شده اند. آن شروع به ارتباط کردند. گره ها از میان فرکانس ها می گذشتند، آنها از یک ترتیب ساختگی ژنراتور برای انتخاب فرکانس بعدی استفاده کردند.
دندان آبی
گرمایش
اجاق مایکرو ویو امواج رادیو را بیشتر می کند تا غذا را گرم کند. (یادداشت: درک نکردن آن متداول است که امواج رادیو فرکانس مولکولهای آب را تشدید می کنند. فرکانس مایکرو ویو در حدود10 برابر پایین تر از فرکانس شدید می باشد.
نیروی مکانیکی
پرتوهای تراکتور: امواج رادیو نیروی مغناطیسی و الکتروستاتیک های کوچک را شدت می بخشند. اینها برای نشان دادن نگهداری ایستگاه در مرکز ثقل محیط کافی است.
نیروی رانش سفینه فضایی: فشار متعدد از تشدید امواج رادیو به عنوان روش نیروی رانش توصیه شده است که برای کاوشگر میان ستاره ای کهدسته ستاره نامیده می شود، به کار رود. از وقتی که امواج طولانی شدند، کاوشگر می تواند خیلی سبک باشد، و بنابراین شتاب بیشتری را کسب می کند اگر به عنوان فضاپیما بود.
دیگر
رادیوی آماتور یک سرویس رادیوی عمومی و ضروری می باشد که توسط کسی که نیازمندیهایش را خودش ساخت و خریداری کرد. این در مقدار زیاد عمل می کند. رادیوهای آماتور از تمام فرم های که دهنده استفاده می کند، که شامل فرم آزمایشی و جدا می باشد. فرم های زیاد رادیو توسط آماتورهای رادیو پیش قدم شدند و بعداً هم از نظر تجاری بسیار مهم تلقی شدند، که شامل ، باند جدای، رادیویی جیبی دیجیتال و تکرارکننده ماهواره بود.
نمایش پرتوان: تعداد زیادی از برنامه ها ونقشه ها توصیه کردند که نمایش پرتوان از مایکرو ویو استفاده می کند، که تکنیک آن نشان داده شد. این برنامه ها شامل، برای مثال، قدرت خورشیدی.
کنترل از راه دور برای رادیو: استفاده از امواج رادیو برای نمایش اطلاعات کنترل در یک شی ء دور که در فرم های اولیهپرانه هدایت شده بود، کنترل های اولیه تلویزیون و مدلهای آن، ماشین کنترل کننده رادیو و هواپیماها بود.
تا ثیر تشعشعات رادیویی بر بافت های بیولوژیک
سازمان تنظیم مقررات وارتباطا ت رادیویی
در اوسط سال 1980 نخستین نسل از سامانه های رادیو تلفنی آنالوگ با استفاده از بسامدهایی کمتر از 1GHz تولید شد که به سبب نبود استاندارد جهانی در این زمینه ، سامانه های گوناگونی ظاهر میشد ند .
سامانه های آنالوگ ، طیف وسیعی از بسامد را اشغال می کرد ، به همین سبب سامانه های دیجیتال که مراحل تکمیلی خود را می گذراند، جانشین آن ها شدند، که بر اساس استانداردهای اروپایی ، GSM نام گذاری شد.
سامانه ی DSC1800 نیز در محدوده 1.8GHz آغاز به کار کرد.
عامل مهم سامانه ارتباطات سیار ، کنترل توان بسامد رادیویی آنها بود، و لازم بود این اطمینان ایجاد شود ، که ارتباطات سیار با نسبت سیگنال به نویز (S/N) قابل قبولی ارسال و به کار می روند ، نه با توان رادیویی زیاد و غیر ضروری که باعث تداخل کانال های همجوار و در نتیجه کاهش ظرفیت شبکه خواهد بود . به همین منظور محاسبه تشعشعات ومیدان های انتشار رادیویی ضرورت پیدا کرد.

تاریخچه بررسی تشعشعات رادیویی
در سال 1974، ا نجمن بین المللی حفاظت از تشعشعات (IRPA) که عمد تا" به تشعشعات یونیزه هسته ای می پردازد، گروه کاری تشعشعات غیر یونیزه ""NIR ( یعنی تشعشعات غیر هسته ای نظیر تشعشعات تجهیزات رادیولوژی ، امواج نوری ، امواج مایکرویو و
فرستنده های رادیویی وغیره ) را تاسیس کرد . این گروه کاری وظیفه داشت کلیه مسائل و موضوعات مربوط به ایمنی محیط زیست برای آحاد جامعه را در مقابل انواع مختلف تشعشعات غیر یونیزه را مورد تحقیق وآزمایش قرار دهد ، و نتایج آن را به انجمن بین المللی حفاظت از تشعشعات گزارش نماید.
در کنگره IRPA که در سال 1977 در پاریس برگزار گردید ، این گروه کاری تغییر نام یافت ، و به نام کمیته بین المللی تشعشعات غیر یونیزه(INIRC) تبد یل شد. این انجمن در همکاری با بخش بهداشت محیطی سازمان بهداشت جهانی (WHO) به کمک این گروه توانست ، اسنادی مبنی برحدها و معیار های سلامت جامعه در مقابل تشعشعات را به سازمان بهداشت
جهانی ارائه نماید ، که دربرنامه بهداشت محیطی سازمان ملل(UNEP) مورد قبول واقع شد.
در هشتمین کنگره بین المللی حفاظت از تشعشعات نیز که در مونترال کانادا در سال 1992 برگزار شد ، کمیسیون تخصصی جدید ومستقلی تحت نام "کمیسیون بین المللی حفاظت از تشعشعات غیر یونیزه" (ICNIRP) تاسیس شد که برای IRPA موفقیتی محسوب میشد ، زیرا عمده ترین وظیفه این کمیسیون تخصصی بین المللی ، بررسی اصولی و علمی مخاطرات ناشی از تشعشعات غیر یونیزه و شکل های مختلف آن و تاثیراتش بر روی محیط زیست بود.
این کمیسیون با داشتن 14 عضو اصلی دارای 4 کمیته تخصصی به شرح ذیل است:
– کمیته تخصصی امراض واگیردار(Epidemiology)
– کمیته تخصصی زیست شناسی(Biology)
– کمیته ی تخصصی سنجش تشعشعات(Dosimetery)
– کمیته تخصصی تشعشعات نوری(Optical Radiation)
راهبردهای کمیسیون ICNIRP :
راهبردهای این کمیسیون تخصصی ، انتشار اطلاعات و راهنمایی هایی برای کاهش خطرات ناشی
از تشعشعات غیر یونیزه از 0 تا 300GHz بر بهداشت محیط زیست برای همگان است ، که به طور عمده در زمینه انواع مختلف تشعشعات نوری شامل موارد ذیل است :
اشعه فرا بنفش،اشعه مرئی و فروسرخ،اشعه های لیزر،میدان های مغناطیسی و الکتریکی ساکن،بسامدهای رادیویی شامل امواج میکروویو و امواج ماوراء صوت
میدان انتشار تلفن های همراه
گوشی های تلفن همراه که در واقع فرستنده و گیرنده رادیویی کوچکی است، به طورمعمول در هنگام ارتباط در مقابل سر و در نزدیکی گوش و چشم انسان قرار می گیرد، انتشار سیگنال رادیویی توسط این گوشی ها باتوجه به ساختار دریافت و ارسال سیگنال از طریق یک آنتن تک قطبی یا دوقطبی رخ می دهد که درون محفظه دستگاه
تلفن همراه تعبیه شده است ،. در لحظه ارتباط ، قسمت سرو گوش انسان به طورکامل در حوزه میدان مغناطیسی و طول موج منتشره از سیگنال ها و در چند سانتیمتری از آن قرار خواهد گرفت .در دستگاه های ثابت (BTS) ، آنتن از یک رشته دوقطبی عمودی تشکیل شده که با پهنای پرتو باریکی و عموما"زاویه ای بین 7 تا 10 درجه قرار دارند. این رشته آنتن ها اغلب در گوشه ی منعکس کننده ها جهت انتشار با پهنای پرتو بین 60 تا 120 درجه تهیه و نصب می شوند و غالبا" بر روی ساختمان های بلند یا برج های آزاد با حد اقل 15 متر ارتفاع مستقر می شوند.
بنا بر این امواج منتشره از آنتن ایستگاه های ثابت (BTS) در مقابل تمامی طول بدن قرار می گیرندو عمدتا" فواصل این تعامل با آنتن بزرگتر از است که در آن D حداکثر طول آنتن و طول موج رادیویی است . تحت این شرایط مولفه های میدان مغناطیسی و الکتریکی با فاصله آنتن از بدن انسان و چگالی قدرت RF با مجذور فاصله متغیر است، این ناحیه میدان انتشار نامیده میشود.
در گوشی های تلفن همراه ، فاصله بدن تا میدان ، خیلی کمتر از است ، و در این شرایط میدان های RF دارای مولفه های خیلی قوی تری در تعامل با بافت های بیولوژیکی است. واضح است که در این حالت پرتو متمرکز شده در اطراف آنتن ، میزان جذب ناشی از میدان ایزوتروپیک را بیشتر سبب می شود.
سنجش تشعشعات رادیویی تابیده بر بافتهای بیولوژیک(Dosimetry)
برای بسامدهای بین 800 تا 2GHz واندازه گیری تعامل این محدوده بسامد با بافت های بیولوژیکی، دستگاه هایی تولید شده است که میزان این تعامل را با نسبت SAR (نسبت جذ ب ویژه) بر حسب وات بر کیلوگرم(W/Kg) مورد سنجش قرار می دهند.
برای تطبیق میزان اندازه گیری شده ، با حد های اصلی تشعشعات ، که بر اساس فرمول SAR بیان شده است ، میتوان از طریق تجویز نوک آنتن با میزان انرژی جذب شده SAR آنرا محاسبه و بد ست آورد. میزان قدرت جذب شده (SAR) از آنتن گوشی تلفن همراه ، بسیار غیر همگن است و این مقدار در تعا مل با آدمی ، بستگی به قدرت بسامد تشعشعی گوشی ، طراحی آنتن و وضع قرار گرفتن آن در مقابل سر و نیز مد عملکرد گوشی Duty cycle) ) دارد. محل تغذیه آنتن دراین رابطه نیزمهم توصیف شده است.
نتایج یک نمونه از میزان SAR اندازه گیری شده که بر اساس آزمایش ها و پژوهش ها و مطابق با استاندارد IEEE/1992 انجام شده ، درجدول ذیل آمده است:
Duty cycle میزان SAR بر اساس IEEE توان گوشی همراه بر حسب وات 100% 8W/Kg 7
آثار بیولوژیکی
نشریات علمی آثار بیولوژیکی تشعشعات ناشی از میدان های امواج رادیویی(به ویژه امواج مایکرو ویو) را بارها مورد بررسی و تحقیق قرار داده اند ، هر چند که بیشتر این مطالب بطور اخص در رابطه با استفاده از گوشی های تلفن همراه نبوده است ، لیکن اطلاعات آن ها در زمینه احتمال خطر در ایمنی انسان در تعامل با تشعشعات رادیویی است.که عمدتا" ناشی از تجویز این میدان ها بااجسام بدون حفاظ ، و یا اختلاف در پاسخ هایی که با سامانه های گوناگون بیولوژیک بدست آمده ، بوده است.
بیشترین نتایج بدست آمده از آثار بیولوژیکی ناشی از قرار گرفتن مدل های حیوانی در معرض میدان های امواج رادیویی شامل پاسخ هایی نظیر بالا رفتن بیش از یک درجه سانتیگراد حرارت در نسج یا بدن بوده، و کم ترین نتایج در رابطه با موضوع سرطان زایی است ، که ذیلا" بآن پرداخته می شود .
مطالعات مربوط به سرطان زایی تشعشعات رادیویی
استدلال های علمی نشان می دهد که میدان های RF غیر یونیزه بوده و توان ایجاد حرکت در اطراف خود را نداشته و بنابراین با آغازگرآماس سرطانی شباهتی ندارند.
به عنوان مثال در تعدادی از مطا لعات آزمایشگاهی، گزارش شده است که تشعشعات رادیویی فاقد آسیب رساندن به بافت DNA که در معرض میدان های RF قرارگرفته اند است .
و همچنین گزارشاتی از بی تاثیری میدان های RF پیرامون تغییرات ناگهانی بسامد در ایجاد قارچ های تک سلولی (قندی) در بدن و یاخته های سرطانی خون(بیماری سرطان خون که باعث ازدیاد مفرط گلبول های سفید خون می شوند) روی موش هاواثر ناشی از عدم انطباق فاصله کانونی بسامد روی کروموزمها ، هیچ گونه آثاری بر روی گویچه بی رنگ خون انسان ((Lymphocytes مشاهده و گزارش نشده است.
در دو نمونه ازمطالعات بر روی جونده گان، نظریه ای وجود دارد که حاکی از تاثیر مستقیم میدان هایRF بر روی بافت های DNA بوده است ، هنگامی که این آزمایش ها بر روی موش ها در میدان تشعشعات با بسامد 2.45GHz و با چگالی توان محیطی 10W/m2 توسط لای و سینگ انجام گرفت ، مقدار SAR در این حالت برابر با 1.18W/Kg بود، و نشانی ازتغییرات ژنتیکی در مغز حیوان و آزمای یاخته ها وجود داشته است، لای و سینگ در سال(1995) گزارش کرده بودند، موقعی که موش های صحرایی در معرض امواج پالسی شکل( با د یرش 2میکرو ثانیه و 500 پالس در ثانیه ) و امواج CW با بسامد 2.45GHz و SAR های 0.6 & 1.2W/Kg قرار میگیرند ، تعداد ی شکاف های تک رشته در DNA مغز حیوان ظاهر می شود، هر چند که در هردو مقاله هیچ گونه اشاره ای به منابع ، ناپایداری آزمایش و خطاهای ناشی از آزمایش هاو نیزنتایج عددی و رقمی ارائه نکرده بودند.
این آزمایش ها می بایست قبل از آن که نتایج آن ها در مسائل مربوط به ایمنی بیولوژیکی بکار برده شود ، تکرارمی شد ند، به ویژه آن که مراکزعلمی اظهار نظر کرده بودند که میدان های RFسم زا (genotoxic)نیستند.
به علاوه در مطالعات روی حیوان ها بیش تر این بررسی ها حاکی از فقدان اثرگذاری تشعشعات رادیویی در جسم (مثل بدن) و جرم یاخته حیوانات بوده است. بخشی از این آزمایش ها یی که توضیح داده شد در راستای استفاده از میدان های RF در بسامدها و مدوله سازی های مختلف ناشی از کاربرد تلفن های همراه است ، که بر اساس استدلال ها و اظهار نظرها این میدان ها فاقد حرکت بوده و شباهتی به آغازگر سرطان و دلیلی برای تحریک یا مولد بافت های سرطانی و یا تومورها را به طور ذاتی ندارند.
آزمایش های دیگری مبنی براین که تشعشعات رادیویی ممکن است بر روی پیشرفت تومورها از طریق افزایش در سرعت یاخته ها یا از طریق تاثیر معالجات به طریقی که تغییراتی در باروری ناشی از مجراهای سیگنال دهی ،ویا هدایت در جهت ازدیاد و تلفیق DNA ، تاثیر بگذارد ، بیان شده است.
از آن جاکه شارهای یونی از طریق غشاء سلول ، باعث ترکیب سیگنال دهی های قوی میشود ، در بعضی از گزارش ها اظهار نظر شده است که تشعشعات رادیویی ممکن است مستعد اثر گذاری بر روی شارهای یونی از طریق اثر گذاشتن بر ایجادتپش های متناوب بر روی یون های مثبت پتاسیم و سدیم درون سلول های قرمز خون حیوانی که در معرض تشعشعات رادیویی و امواج مایکرویو قرار گرفته است ، باشد.آزمایش هایی هم در شرایط تقسیم و تکثیر سلول ، تحت میدان های RF روی گویچه بی رنگ خون انسان توسط اتحادیه ویژه DNA انجام و گزارش شده است ، که در هردو آزمایش تقسیم و تکثیر سلول در هنگام تابیدن تشعشعات رادیویی ، با میزان SAR به مقدار 25W/Kg نشان داده است که هیچ گونه تغییر یا فشرده گی حتی در SAR های بالاتر در آنها حاصل نشده است.
همچنین مطالعات ونظریه هایی پیرامون تاثیر گذاری تشعشعات رادیویی امواج CW و پالس بر پیشرفت تومورهای پوستی در حیوانات ارائه شده است. در مقابل این گزارش ها، مطالعاتی مبنی بر تزریق یاخته های حیواناتی که در معرض تشعشعات بسامد رادیویی سیگنال های CW و پالس قرارگرفته اند، گزارش شده است، که بیان گر فقدان آثار بر روی پیشرفت تومورها بوده است. به ویژه این که این مطالعه ، بی تاثیری پیشرفت تومور های سیاه رنگ قشر ضخیم پوست در موش های صحرایی را که در معرض مداوم میدان های تشعشعی RF و امواج CW و پالس قرار گرفته اند ، نشان داده است که غیر موجه و غیر قابل قبول بوده اند.
سیستم اطلاعات جغرافیایی وکاربرد آن در صنعت مخابرات
مقدمه:
در سیستم های سنتی نقشه کشی و CAD که به منظور مدیریت اطلاعات مکانی در سازمان های مختلف از جمله مخابرات مورد استفاده قرار می گیرد، تولید نقشه نقش محوری داشته و در آن ها کسب داده برای ارایه و نمایش به صورت نقشه با حداقل داده های توصیفی مطرح است. از این رو از شیوه های ساده و ابتدایی ذخیره داده استفاده می شود. هم چنین امکان تجزیه و تحلیل توام داده های مکانی و اطلاعات توصیفی در این سیستم ها محدود بوده و ایجاد ارتباط پایگاه های داده موجود در بخش های مختلف سازمان نظیر پایگاه داده مشترکین، پایگاه داده انبار، پایگاه داده آبونه، پایگاه داده طراحی، مهندسی و… امکان پذیر نیست. در حالی که در سیستم های جدید مدیریت داده، امکانات بسیار زیادی در رابطه با پردازش هندسی و گرافیکی داده های مرتبط با زمین و هم چنین سازماندهی، مدیریت و به کارگیری اطلاعات موضوعی عوارض و اشیا ذخیره شده در پایگاه داده به صورت مجزا یا مرتبط با هم فراهم شده است.
در بخش اول از این نوشتار، سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) به عنوان یکی از فناوری های نوین در زمینه مدیریت جامع اطلاعات مکانی به اجمال معرفی گردید که به صورت سیستمی سازمان یافته و متشکل از سخت افزار و نرم افزار، اطلاعات جغرافیایی را جمع آوری، ذخیره، بازیابی، پردازش و مدل سازی می نماید. این سیستم ها وظایف خود را در چهار گروه کلی شامل کسب، نگهداری، تجزیه و تحلیل و ارایه، سازماندهی می کنند و هر یک از این وظایف از نظر عملکردی در زیرسیستم های مربوطه شامل: سیستم فرعی ورودی داده ها، سیستم فرعی ذخیره و بازیابی داده ها، سیستم فرعی پردازش و تجزیه و تحلیل داده ها و سیستم فرعی خروجی اطلاعات جلوه گر می گردد.
در این قسمت، برخی از کاربردهای سیستم اطلاعات جغرافیایی در صنعت مخابرات مورد بررسی قرار گرفته است. آن چه که تحت عنوان کلی کاربرد GIS در مخابرات مطرح می شود، در واقع مدیریت اطلاعات مکانی و توصیفی موجود در مخابرات است به طوری که بتوان این اطلاعات را به صورت توام یا جداگانه مورد تحلیل و برنامه ریزی قرارداد و یا بر اساس اطلاعات و امکانات موجود و توانایی های فنی سازمان به شکلی یکپارچه به طراحی آینده مخابرات پرداخت. تجسم عینی این کاربرد در بخش های مختلف از جمله ورود داده، نمایش و ویرایش داده، تجزیه و تحلیل، مدل سازی و خروجی داده و مدیریت آن در شبکه های محلی و جهانی مشاهده می گردد.
2- برخی از کاربردهای سیستم اطلاعات جغرافیایی در مخابرات:
2-1- پذیرش و ورود داده ها:
GIS امکان ورود داده ها از منابع و با فرمت های مختلف را فراهم می سازد و در آن می توان داده های ورودی مورد نظر را به مدل ها و ساختارهای پایگاه داده خاص خود نرم افزار تبدیل نمود. در مخابرات انواع داده های مکانی (از قبیل پلان مراکز، پلان تجهیزات درون بخش های مختلف هر مرکز، شبکه های کابلی، فیبر نوری، مسی و … ، بلوک های شهری، محدوده مراکز و کافوها و…) و توصیفی (از قبیل مشخصات تجهیزات مخابراتی، مشخصات آنتن های موبایل و دکل های مایکروویو، مشخصات مشترکین شبکه مخابرات وکلیه اطلاعات توصیفی موجود) به صورت مجزا مورد استفاده قرار می گیرند که مدیریت آن ها در یک سیستم یکپارچه امکان بررسی توام این داده ها را فراهم می سازد. لذا بکارگیری GIS با امکان اخذ ورودی از منابع مختلف مانند نقشه های رقومی، تصاویر رقومی ماهواره ای و عکس های هوایی، اندازه گیری های زمینی و داده های موجود در پایگاه های اطلاعاتی بسیار مفید واقع می گردد.
2-2- نمایش اطلاعات:
سیستم اطلاعات جغرافیایی، قابلیت نمایش اطلاعات مکانی و توصیفی را دارا می باشد. نمایش اطلاعات برداری و رقومی، نمایش اطلاعات دو بعدی (2D) و سه بعدی (3D) ، نمایش اطلاعات به صورت های مختلف متنی، گرافیکی، جدولی، نموداری، نقشه ها با مقایسه ای مختلف و… نمونه هایی از قابلیت های متنوع این سیستم ها در رابطه با نمایش اطلاعات است که برای بخش های مختلف با وظایف خاص قابل استفاده است.
2-3-بازیابی اطلاعات توصیفی منتسب به عوارض مکانی:
اطلاعات توصیفی موجود در واحدهای مختلف شرکت مخابرات، به صورت پایگاه های داده متنوع و در فرمت های گوناگون نگهداری می شوند. GIS اطلاعات توصیفی پراکنده را به اطلاعات مکانی منتسب نموده و اصطلاحاً "مکان مرجع" می نماید و ضمن منسجم نمودن این اطلاعات، استراتژی واحدی را در خصوص نگهداری اطلاعات توصیفی پیاده سازی می نماید. در این سیستم ها اطلاعات توصیفی منتسب به هر مکان، در واقع توصیف کننده خصوصیات و مشخصات آن مکان است.
علاوه بر ذخیره سازی اطلاعات توصیفی، امکان بازیابی اطلاعات تحت یک استراتژی بهینه نیز وجود دارد و در نتیجه کاربر می تواند اطلاعات توصیفی پایه ذخیره شده در سیستم GIS را مطابق با نیاز خود بازخوانی نموده و به انواع مختلف نمایش دهد. این قابلیت، نیازهای متنوعی را در بخش های مختلف شرکت مخابرات مرتفع می سازد. به عنوان نمونه با ذخیره و آماده سازی اقلام توصیفی مرتبط با هر خط انتقال تلفن از هر نوعی و انتساب این اطلاعات به خط مربوطه در محیط GIS ، می توان با انتخاب هر خط، اطلاعات مربوط به شناسنامه آن را به صورت آنی مشاهده نمود و حتی در صورت تغییر هر یک از اقلام اطلاعاتی، برای به هنگام رسانی آن اقدام کرد.
2-4-ویرایش داده ها:
در GIS امکان اعمال ویرایش های مختلف از قبیل: حذف یک عارضه خاص، تصحیح هندسی یک عارضه، تغییر کلاس یا لایه عارضه، Split کردن، Join کردن، کپی کردن، انتقال عارضه، دوران و…. در مورد داده های مکانی وجود دارد.
در این سیستم ها علاوه بر ابزارهای ویرایش داده های مکانی در حد سیستم های نقشه کشی و CAD ابزارهای خاصی نیز وجود دارند. به طوری که امروزه بسیاری از GIS ها اهدافی از جمله ترکیب باندهای تصویر، بارزسازی تصاویر رقومی، ثبت و دوباره سازی Resampling ، فیلتر کردن، طبقه بندی Classification و … را مرتفع می سازند و در صورتی که خودشان امکان خاصی را نداشته باشند، با توانایی موجود در زمینه Link آن ها با نرم افزارهای پردازش تصویر امکان برطرف ساختن این نیازها وجود دارد. از سوی دیگر امکان ویرایش اطلاعات توصیفی منتسب به عوارض مکانی نیز وجود دارد که می توان به مواردی از قبیل ترکیب دو یا چند جدول اطلاعات توصیفی با یکدیگر و تولید جدول اطلاعاتی جدید، به هنگام نمودن اطلاعات داخل یک فیلد، تعریف فیلدهای اطلاعاتی مختلف و … اشاره نمود.

2-5- مدیریت اطلاعات:
برای ذخیره سازی و سازماندهی داده های جغرافیایی از پایگاه داده استفاده می گردد. سیستم مدیریت پایگاه داده امکان ورود، ذخیره سازی و بازیابی داده ها را فراهم می سازد. امروزه امکان مدیریت پایگاه داده در قالب مدل های پیشرفته از قبیل مدل رابطه ای Relational، مدل شیء گرا Object- Oriented و… در GIS وجود دارد. در نتیجه پایگاه های داده بزرگ در شرکت مخابرات و اطلاعات مختلف در قالب ساختارها و مدل های مناسب به شکل لایه ها یا کلاس های اطلاعاتی ذخیره و مدیریت شده و در تجزیه و تحلیل های مورد نیاز استفاده می گردد.
2-6-پرسش و پاسخ:
پس از راه اندازی یک سیستم اطلاعات جغرافیایی بهینه و ذخیره اطلاعات مورد نیاز در آن، کاربران قادر خواهند بود که پاسخ پرسش های متنوع خود را که دارای ماهیت های مختلف به شرح زیر باشد، دریافت کنند:
– پرسشهای مکانی: مانند موقعیت وقوع یک پدیده خاص از قبیل موقعیت ملک های در فاصله ای معین از یک عارضه طبیعی مثل رودخانه، جاده و یا یک مسیر، یافتن بهترین مسیر دسترسی به یک عارضه مخابراتی ذخیره شده در سیستم.
– پرسش های موضوعی: اطلاعات موضوعی مربوط به اقلام اطلاعاتی از قبیل نام قطعات، مدل قطعه، طول عمر و …. را می توان از سیستم درخواست کرده و گزارش های مدون و متنوع را به سرعت تهیه نمود.
امکان هرگونه دسته بندی و طبقه بندی عوارض بر اساس هر یک از اطلاعات توصیفی مربوطه و ارایه نتایج بر روی نقشه نیز عموما در سیستم قابل انجام است.
– پرسش های تابعی: با نوشتن توابع مختلف و استفاده از عملگرهای منطقی (AND، OR، XOR و …) و عملگرهای ریاضی (+، -، *، % و …) می توان انواع پرسش های تابعی را به سیستم معرفی نموده و در تجزیه و تحلیل های مورد نظر از آن ها استفاده نمود. به عنوان مثال با نوشتن یک تابع می توان با استفاده از لایه های اطلاعاتی مربوط به توپوگرافی منطقه، راه های ارتباطی، خطوط مخابراتی، عوارض مصنوعی و …. بهترین مسیر را برای ایجاد یک خط انتقال جدید مانند فیبر نوری طراحی کرد.
– پرسش های زمانی: با استفاده از اطلاعات ذخیره شده در یک سیستم اطلاعات جغرافیایی، امکان طرح پرسش های زمانی متنوعی میسر می گردد. به عنوان مثال می توان بخش هایی از شبکه را که تا چند ماه آینده نیازمند تعمیر اساسی هستند و یا تعداد پست ها، دکل ها و… که در یک محدوده زمانی معین به بهره برداری رسیده و یا در دست ساخت هستند به همراه نوع آنها مشخص کرد.
– پرسش های شرطی: در آنالیزهای مختلف و به منظور نیل به اهداف خاص می توان از پرسش های شرطی استفاده کرد. به عنوان مثال برای اجرای یک مسیر فیبر نوری یا هر نوع تجهیزات مخابراتی که بایستی در یک ارتفاع و شیب خاص واقع باشند می توان بهترین مکان که دارای آن شرایط بوده و در ضمن سایر شرایط لازم را نیز داشته باشد، مشخص کرد. به عبارت دیگر می توان بهترین مکان را که از لحاظ معیارهای فنی و شرایط جغرافیایی دارای شرایط مناسب باشد، برای طراحی و توسعه مخابرات در نظر گرفت.
– پرسش های روند تغییرات: در بررسی تغییرات یک پدیده در زمان های مختلف مانند میزان افزایش جمعیت و تناسب آن با امکانات مخابراتی دایر شده و در یک محدوده خاص در گذر زمان و طراحی آینده قابل استفاده است.
– پرسش های آماری: نسبت سطح به تجهیزات موجود یا مورد نیاز، نسبت میزان ترافیک مخابراتی در بخشهای مختلف شبکه در گذر زمان، نسبت پراکنش آنتن های راه دور به ترافیک و… نمونه هایی از پرسش های آماری است که نتایج آن ها به منظور برنامه ریزی های کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
2-7-ابزارهای کارتوگرافیکی قوی:
یکی از نیازهای مطرح در سازمان های مختلف ارایه و نمایش طلاعات به صورت زیبا، کاربرپسند و قابل درک توسط کاربر است. به طوری که کاربر با مشاهده اولیه بر روی نقشه بتواند اطلاعات اساسی موردنیاز را با استفاده از نمایش کارتوگرافیک عوارض کسب کند که همین حساسیت در زمینه استفاده از GIS مطرح بوده و به نحو مناسب پوشش داده شده است. همچنین با استفاده از امکانات برنامه نویسی در GIS می توان یک سری متد نمایشی که با توجه به متغییرها مختلف متد نمایش عوارض را تعریف می کنن
ارایه خدمات همزمان صوت و داده روی شبکه های بی سیم
در سال های اخیر، دو فناوری بالنده به نام های شبکه ی رایانه ای بی سیم (WLAN) وارتباطات صوتی اینترنتی (VoIP) ظهور کرده اند. منظور از فناوری WLAN ، ایجاد شبکه های رایانه ای بی سیم است و فناوری VoIP نیز عبارت است از ارسال داده های دیجیتالی تماس های تلفنی ، به صورت بسته های داده با استاندارد IP ، ازطریق شبکه اینترنت. با گسترش دو فناوری فوق، فکر ترکیب آن دو مطرح شده که با نام ترکیبی ارتباطات صوتی برشبکه ی رایانه ای بی سیم (VOWLAN) شناخته می شود. هدف از ترکیب دو فناوری، بوجود آوردن امکان برقراری مکالمات تلفنی به صورت VoIP ، بر روی شبکه های بی سیم WLAN است.
معروف ترین استانداردWLAN ، استاندارد IEEE 802.11 است که بیشتر با نام دیگر آن یعنی، استاندارد ,وای- فای ، شناخته می شود. به وسیله این استاندارد، رایانه ها، گوشی های تلفن و سایر وسایل می توانند به صورت بی سیم، به راحتی و بدون اشکال در ارتباط باشند.
از طرف دیگر، VoIP در سال های گذشته به عنوان یک فناوری موفق و مقرون به صرفه برای برقراری تماس های تلفنی، در مقایسه با شبکه های مبتنی بر مدار، مطرح شده است. با فناوری VoIPمی توان داده و صوت رابه طور همزمان در شبکه های رایانه ای ، منتقل کرد .
ترکیب دو فناوری وای – فای (WLAN) و VoIP با نام های مختلفی خوانده می شود که مهم ترین آن ها عبارتند از فناوریVOWLAN یا فناوری تلفن وای – فای. اهمیت فناوریVOWLAN در افزایش کارایی حاصل از به کارگیری آن در ادارات ، موسسات و کارخانجات است. به کارگیری فناوریVOWLAN ، با فراهم آوردن امکان جابجایی کارکنان در محیط کار ( به خصوص در کارخانجات)، باعث افزایش تولید و به تبع آن سود حاصله می شود. مطالعات و تجارب عملی نشان می دهد که این مقدار از افزایش سود ، هزینه لازم برای ایجاد سامانه مبتنی بر فناوریVOWLAN را جبران می کند.
فناوری DECT اصلی ترین رقیب فناوریVOWLAN در بازار است و برای ارایه خدمات تماس بی سیم به کار می رود ولی بر اساس استاندارد اینترنت IP نیست. به همین دلیل فناوری DECT مشکلات و کاستی های ناشی از به کار بردن استاندارد اینترنت IP را ندارد ولی از سوی دیگر برای قرار گرفتن در شبکه های نسل آینده که به طورکامل مبتنی بر IP هستند، مشکل دارد.
هدف از این نوشتار، معرفی دو فناوریVOWLAN و فناوری DECT است. پس از معرفی اجمالی، بازار موجود برای فناوریVOWLAN ، مزایای آن و چالش های موجود بر سر راه توسعه این فناوری، بررسی می شود. آن گاه فناوری DECT معرفی می شود و سپس، فناوریVOWLAN با فناوری DECT مقایسه می گردد. در نهایت هم نتیجه گیری انجام می شود.
معرفی فناوریVOWLAN
دو فناوری WLAN وVoIPازفناوری های مهم موجود در بازار هستند. منظور از فناوری WLAN شبکه های رایانه ای بی سیم است و فناوری VoIP نیز عبارت است از ارسال داده های دیجیتالی تماس تلفنی ، به صورت بسته های داده با استاندارد IP ، بر شبکه اینترنت. با گسترش دو فناوری فوق، فکر ترکیب آن دو فناوری مطرح شده است. هدف از ترکیب دو فناوری، برقرار کردن تماس های تلفنی به صورت VoIP ، بر روی شبکه های WLAN است. در این شبکه ها، افراد با استفاده از گوشی های مخصوص ، به صورت بی سیم به شبکه رایانه ای متصل می شوند و تماس ها به صورت VoIP از طریق شبکه رایانه ای بی سیم بر قرار می گردد.
فناوری WLAN ، یکی از فناوری های مهم در زمینه ایجاد امکان جابجایی (Mobility) در شبکه های رایانه ای است. استاندارد فناوری WLAN ، با وای – فای و یا IEEE 802.11 شناخته می شود. در سال 2002، تعداد آنتن های وای – فای و همچنین وسایلی که می توانند با آنتن های فوق در ارتباط باشند ( و در حقیقت به شبکه متصل شوند) ، نسبت به سال قبل حدود 80% رشد داشته است. همچنین در سال 2003، تعداد 10 میلیون از آنتن های وای – فای در کل دنیا به فروش رفته است.
فناوری VoIP نیز با کاهش سطح تعرفه های مکالمات تلفنی، هم توسط شرکت های مخابراتی و هم توسط کاربران به خوبی شناخته شده است. استفاده از این فناوری باعث کاهش هزینه های مکالمات، به خصوص مکالمات راه دور شده است. در ادارات و موسسات بزرگ، صرفه جویی حاصل ازکاهش هزینه ها، سرمایه گذاری برای توسعه سامانه های تلفن داخلی مبتنی بر فناوری VoIP را در اکثر مواقع توجیه می کند.
ترکیب دو فناوری WLAN و VoIP ، رکن اصلی فناوریVOWLAN است. هدف از این فناوری جدید، به دست آوردن همزمان مزایای دو فناوری WLAN و VoIP با هدف کاهش هزینه ها و افزایش کارایی در موسسات و کارجانجات بزرگ است.
بازار فناوری VOWLAN
مانند سایر فناوری ها، در مورد فناوری VOWLAN نیز بازار مهم ترین عامل تعیین کننده است. تحقیقات و تجارب عملی نشان می دهد که موسسات و کارخانجات می توانند با به کارگیری فناوری VOWLAN با کاهش هزینه مکالمات (به خصوص مکالمات راه دور) و افزایش کارایی، هزینه های خود را کاهش داده و سود را افزایش دهند.
با ایجاد شبکه بی سیم مبتنی بر فناوری VOWLAN ، سود شرکت ها و موسسات به دو دلیل افزایش می یابد. اولا، به دلیل آن که کارمندان در حال حرکت در محوطه، بوسیله گوشی های VOWLAN همواره در دسترس هستند، کارایی و بهره وری در محیط کاری افزایش می یابد که به نوبه خود موجب افزایش سود خواهد بود. ثانیا، با برقراری مکالمات تلفنی بوسیله استاندارد IP، هزینه مکالمات کاهش می یابد و در نتیجه به افزایش سود، کمک خواهد کرد.
با توجه به مطالب فوق، مهم ترین موسسات و کارخانجاتی که می توانند از منافع فناوری VOWLAN بهره مند شوند، آنهایی هستند که کارمندان و یا کارگران آنها معمولا در محل کار جابجا می شوند و ساعاتی که پشت میز خود سپری نمی کنند ، در مقایسه با کل ساعت کار، نسبت بزرگی را تشکیل می دهد. به عنوان مثال می توان به پرستاران بیمارستان ها، معلمان در محیط مدرسه، فروشندگان مغازه های بزرگ، مهندسان اجرا و نظارت در پرو‍‍ژه های ساختمانی، و کارگران در کارخانجات بزرگ اشاره کرد. هرگاه ارتباط مدیران با این گونه کارکنان همواره برقرار باشد( از طریق محصولات فناوری VOWLAN)، می توان انتظار داشت که کارایی و بهره وری به طور قابل ملاحظه ایی افزایش یابد.
گذشته از موسساتی که کارکنان آنها معمولا در محل کار جابجا می شوند، دو بخش دیگر از بازار، به عنوان بخش هایی وجود دارند که در آینده می تواند مورد توجه تولید کنندگان محصولات فناوری VOWLAN قرار گیرد. اولین بازار مربوط به محل های عمومی پر رفت و آمد مانند فرودگاه ها، هتل ها، رستوران ها، محل های نمایشگاه ها و یا همایش ها، ایستگاه های راه آهن و مکان های مشابه آن است. دومین بازار نیز مربوط به منازل و شرکت های کوچک است. با کاهش قیمت محصولات فناوری VOWLAN، این دو بخش بازار به تدریج مورد توجه قرار خواهند گرفت.
شکل (1) تعداد گوشی های تلفن مبتنی بر فناوری VOWLAN را در طی سال های 2004 تا 2005 میلادی نشان می دهد. این تعداد که در سال 2004 برابر 113 هزار بوده، پیش بینی می شود که در پایان سال 2005 به دو میلیون عدد افزایش یابد. این میزان رشد سریع نشان گر میزان تقاضا برای بازار و استقبال از فناوری VOWLAN است.
معرفی فناوری DECT
استاندارد(Digital Enhanced Cordless Telecommunications ) DECT برای استفاده در فناوری مخابرات بی سیم طراحی شده است. این استاندارد در اروپا تدوین شده و استفاده از آن، به طور مداوم، در بازار مخابرات در حال گسترش است. استاندارد DECT می تواند با بسیاری از استاندارد های دیگر شبکه مانند GSM ، ISDN و PSTN ارتباط برقرار نماید. استاندارد DECT در سال 1992 تدوین شده و اولین محصول مطابق با این استاندارد توسط شرکت اولیوتی ارائه شده است.
خصوصیات مهم این فناوری به شرح ذیل است:
پایین بودن هزینه های ایجاد شبکه DECT نسبت به فناوری های مشابه
امکان جابجایی آسان برای کاربران
بالا بودن کیفیت مکالمات ( قابل مقایسه با شبکه های تلفن سیمی )
سطح بالای امنیت در این شبکه
تراکم کاربران می تواند بسیار بالا باشد
راه اندازی این شبکه ها سریع و آسان است
کاربرد های مهمی که استاندارد DECT در آن استفاده می شود بسیار گسترده است. دو زمینه ایی که استاندارد DECT در آن ها پیشرفت خوبی داشته است عبارتند از:
شبکه های تلفن محلی بی سیم : در این کاربرد با نصب تعدادی از ایستگاه هایBTS ا، شبکه تلفن محلی ایجاد می گردد که افراد در آن می توانند مانند شبکه های تلفن ثابت، ولی از طریق گوشی های بی سیم DECT ، تماس های معمولی خود را برقرار نمایند. در این شبکه BTS استاندارد DECT ، به وسیله ارتباطات سیمی، به شبکه PSTN معمولی متصل می شود.
کاربرددر سامانه تلفن داخلی PBX : ادارات و شرکت ها می توانند بوسیله استاندارد DECT ، شبکه های تلفن داخلی PBX را به طور بی سیم ایجاد نمایند. گوشی های بی سیم این امکان را ایجاد می کنند تا افراد در داخل محیط کاری همواره در دسترس باشند. این امکان، مخصوصا در مورد اداراتی که کارمندان دارای جابجایی بیشتر هستند، مانند کارخانجات و بیمارستان ها، دارای اهمیت بیشتر است. هزینه کمتر ایجاد تلفن داخلی PBX و همچنین افزایش کارایی ادارات و شرکت ها در اثر آن، می تواند توجیه کننده به کارگیری استاندارد DECT باشد.
چالش های رودرروی فناوری VOWLAN
برای ایجاد و به کارگیری شبکه های مبتنی بر VOWLAN، چالش های زیر بایستی مورد توجه قرار گیرند: .
تاخیر و کیفیت پایین صوت
پوشش ناقص و مساله قطع و وصل شدن تماس ها
تاخیر ایجاد شده در اثر فراگردی(رومینگ)
مساله امنیت شبکه
مساله ارسال مجدد بسته های حذف شده
ظرفیت پایین شبکه و تعداد کم تماس های همزمان
کیفیت خدمات داده و صوت
مساله مصرف توان
هر کدام از موارد فوق در زیر به طور مختصر توضیح داده می شود: .[

تاخیر و کیفیت پایین صوت
در استاندارد TCP/IP حداکثر تاخیر مجاز برای بسته های داده 120 ثانیه است. در حالی که، استاندارد ITU G.114 ( که برای کیفیت صوت تدوین شده)، حداکثر تاخیر قابل قبول در کاربرد های صوت را برابر 150 میلی ثانیه تعیین کرده است. از این رو، تاخیر ی که در انتقال بسته های داده در استاندارد TCP/IP ایجاد می شود، احتمال دارد که منجر به ایجاد اختلال در برقراری تماس های صوتی از طریق شبکه های اینترنت گردد.
از سوی دیگر، بسته های داده مربوط به یک لحظه از مکالمه ممکن است پس از عبور از شبکه مبتنی بر استاندارد TCP/IP، با تاخیر های غیر یکسان به سمت گیرنده برسند. این امر باعث می شود که تبدیل مجدد بسته های داده به صوت، در طرف گیرنده، با مشکل مواجه شود. برای جلوگیری از تاخیر های نابرابر، از میانگیر های میانی استفاده می شود که خود این میانگیر ها، باعث افزایش تاخیر کلی در مسیر بسته های داده خواهد شد.
با توجه به این که میزان تاخیر در شبکه مبتنی بر استاندارد TCP/IP، با پهنای باند نسبت معکوس دارد، برای حل مشکل تاخیر، بایستی پهنای باند شبکه به میزان کافی بالا باشد تا حداکثر تاخیر بسته های داده از 150 میلی ثانیه بیشتر نگردد. بنابراین، شبکه های مبتنی بر VOWLAN باید دارای پهنای باند بالا باشند تا بتوان از آنها برای برقراری مکالمات، استفاده کرد.
پوشش ناقص و مساله قطع و وصل شدن تماس ها
نواحی تحت پوشش هر آنتن VOWLAN به شکل دایره است. از این رو، برای تحت پوشش قرار دادن مناطق وسیع تر باید از چندین آنتن استفاده نمود. در برخی موارد، به دلیل طراحی نامناسب و تعیین غلط مکان آنتن ها، مناطقی از اداره و یا شرکت تحت پوشش قرار نمی گیرد. در این نواحی که تحت پوشش هیچ آنتنی قرار ندارد، امکان برقراری تماس با شبکه وجود ندارد. همچنین، ممکن است فردی که در حال قدم زدن است، مانند آنچه در شبکه تلفن همراه رخ می دهد، هنگام رد شدن از یکی از نواحی فوق، صدا را به صورت قطع و وصل شونده دریافت کند.
تاخیر ایجاد شده در اثرفراگردی ( رومینگ)
همان گونه که در بخش قبل اشاره شد، برای تحت پوشش قرار دادن ناحیه ای وسیع، باید از چندین آنتن استفاده کرد. هنگام حرکت در محوطه فرد ممکن است به دفعات از ناحیه تحت پوشش یک آنتن به ناحیه تحت پوشش آنتنی دیگر عبور کند. هنگام عوض شدن آنتنی که فرد را تحت پوشش قرار می دهد، بایستی یک رشته عملیات و تبادل داده بین آنتن ها صورت گیرد تا امکان برقراری ارتباط از طریق آنتن جدید، به وجود آید. انجام این عملیات و تبادل داده، مستلزم صرف زمان و در نتیجه ایجاد تاخیر در ارسال بسته های داده است. به این تاخیر، در اصطلاح، تاخیر ایجاد شده در اثر دست به دست شدن ( Handover) گفته می شود.
مساله امنیت شبکه
پروتکل امنیتی استاندارد IEEE 802.11 دارای مشکلاتی بوده است. در نسخه جدید استاندارد، پروتکل جدید وای – فایProtected Access(WPA) با عنوان پروتکل امنیتی به کار رفته است. این پروتکل جدید، روش های جدید امنیت شبکه را مورد استفاده قرار داده است. انجام محاسبات لازم پروتکل جدید WPA ، بدلیل زیاد بودن حجم عملیات ، ممکن است 500 تا 1500 میلی ثانیه طول بکشد. این مدت زمان، مستقیما به تاخیر بسته ها اضافه می شود. اضافه شدن تاخیر نیز، باعث کاهش کیفیت مکالمات خواهد شد.

مساله ارسال مجدد برای بسته های حذف شده
در استاندارد TCP/IP، بسته های داده ایی که بنا به هر دلیلی، به گیرنده نرسیده اند، تشخیص داده شده و توسط فرستنده، دوباره ارسال می شود. ارسال مجدد بسته های مفقود شده، در کاربرد هایی که هدف برقراری مکالمات است، با عث افزایش تاخیر بسته ها می شود. بنابراین، ارسال مجدد بسته ها، باعث کاهش کیفیت مکالمات خواهد شد.
ظرفیت پایین شبکه و تعداد کم تما س های همزمان
مطابق مطالب فوق، تاخیر مهم ترین مشکل برقراری تما س های تلفنی بر روی شبکه های مبتنی بر استاندارد TCP/IP است. با توجه به این که میزان تاخیر، با پهنای باند نسبت معکوس دارد، برای حل مشکل تاخیر، بایستی پهنای باند شبکه به میزان کافی بالا باشد تا حداکثر تاخیر بسته های داده از حد مجاز بیشتر نگردد. بنابراین، شبکه های مبتنی بر VOWLAN باید دارای پهنای باند بالا باشند تا بتوان از آن ها برای برقراری تماس، استفاده کرد. بنابراین، با در دسترس بودن یک میزان پهنای باند ثابت، تعداد تماس هایی که می تواند به صورت همزمان در شبکه برقرار باشند، محدود است. با توجه به مشخصات ذکر شده در استاندارد IEEE 802.11 ، تعداد تماس همزمان به 5 الی 7 مکالمه محدود می شود.
کیفیت خدمات داده و صوت
با توجه به اینکه تاخیر بسته ها می تواند در کاربرد های VOWLANکیفیت مکالمات را به شدت کاهش دهد، از این رو تمهیداتی برای دادن اولویت بالاتر به بسته های صوت باید ایجاد گردد. در این نوع شبکه ها، با بیشتر شدن تعداد مکالمات، پهنای باندی که در شبکه می توان به عبور بسته های داده اختصاص داد، کاهش می یابد.
مساله مصرف توان
مساله مصرف توان در کاربرد های جدید بسیار مهم است. وسایل الکترونیکی مبتنی بر VOWLAN برای تبادل داده در شرایط گوناگون، به مصرف توان متفاوتی نیاز دارند. در استاندارد VOWLAN ، با کاهش فاصله فرستنده از آنتن، امکان ارسال داده با نرخ بالاتری فراهم می شود. از این رو، با کاهش فاصله وسایل الکترونیکی از آنتن ها، نرخ ارسال داده بالاتر خواهد بود که منجر به کاهش زمان مکالمه می کردد. از سوی دیگر، به دلیل کاهش زمان ارسال داده، مصرف توان کاهش خواهد یافت.
مقایسه فناوری DECT و VOWLAN
در حال حاضر برآورد می شود که در دنیا حدود 80% از تعداد کارکنان، در محیط کار، دارای جابجایی هستند. از این رو اهمیت استفاده از سامانه های تلفن داخلی بی سیم ( چه DECT و چه VOWLAN ) مشخص می شود. در مورد مقایسه این دو فناوری موارد زیر به صورت خلاصه مطرح می باشند:
علیرغم تبلیغات فراوان در مورد مزایای فناوری VOWLAN، قبل از آن که این فناوری فراگیر شود بایستی بسیاری از مشکلات فنی ذکر شده در بخش فوق، مرتفع گردد. سامانه های DECT مبتنی بر شبکه های PSTN است ولی سامانه های VOWLAN بر استاندارد اینترنت IP است. از این رو سامانه های VOWLAN برای قرار گرفتن در آرایش شبکه نسل بعدی ، دارای قابلیت بیشتری است.
به دلیل آنکه فناوری DECT قبل از فناوری VOWLAN وارد بازار شده، سهم بازار بیشتری را به خود اختصاص داده است که این سهم به مرور زمان بین دو فناوری تقسیم خواهد شد. در حال حاضر، بدلیل زیاد بودن تعداد شرکت ها و تولید کنندگان تجهیزات DECT ، هزینه ایجاد و راه اندازی سامانه های DECT نسبت به سامانه های VOWLAN پایین تر است.

فهرست مطالب
مقدمه: 1
تفاوت اصوات: 1
دسیبل: 2
ساختار درونی بلندگوها: 3
انواع بلندگوها: 3
جعبه عایق بندی شده: 5
انواع دیگر بلندگو: 6
آشنائی با شبکه های بی سیم 7
تشریح مقدماتی شبکه های بی سیم و کابلی 7
انواع شبکه های بی سیم 11
امنیت در شبکه های بی سیم 11
استفاده هایی از رادیو 16
سرویسهای ضروری 20
اطلاعات رادیوی دیجیتال 21
تاریخچه بررسی تشعشعات رادیویی 23
میدان انتشار تلفن های همراه 25
آثار بیولوژیکی 26
سیستم اطلاعات جغرافیایی وکاربرد آن در صنعت مخابرات 28
ارایه خدمات همزمان صوت و داده روی شبکه های بی سیم 34
معرفی فناوریVOWLAN 35
بازار فناوری VOWLAN 36
معرفی فناوری DECT 37
تاخیر و کیفیت پایین صوت 39
پوشش ناقص و مساله قطع و وصل شدن تماس ها 40
تاخیر ایجاد شده در اثرفراگردی ( رومینگ) 40
مساله امنیت شبکه 41
مساله ارسال مجدد برای بسته های حذف شده 41
ظرفیت پایین شبکه و تعداد کم تما س های همزمان 41
کیفیت خدمات داده و صوت 42
مساله مصرف توان 42
مقایسه فناوری DECT و VOWLAN 42

43


تعداد صفحات : 44 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود