Library & Symbol در فلش
کار با Library
وقتی پروژه های Flash پیچیده تر می شوند ضروری است که بتوانیم L ibrary کارهایتان را مدریت کنید در واقع زمانی که با Library کار می کنید کار ساده تر می شود در این تمرین این مسئله به شما نشان داده خواهد شد.
با فشار دادن دکمه Ctrl+L میتوانیم Library Panel را نمایان کنیم اگر یکی از Samples های Flash را از داخل منوی Help برگزینیم در داخل Library آن مجموعه های زیادی را خواهید دید .
در قسمت سمت راست (گوشه بالا) Library دو علامت نمایان است که با کلیک بر روی علامت بالایی Library Panel به اندازه بزرگتری باز می شود که این کار به شما اجازه می دهد ستونهای بیشتری رادر داخل کتابخانه رویت کنید.
حال میخواهیم یک Folder جدید با نام Buttons بسازیم برای این کار آیکون New Folder را که در نوار پائینی کتابخانه قرار دارد کلیک میکنیم و نام دلخواه را به آن می دهیم .
اکنون قادریم با عملD rag هرمجموعه را به داخل این Folder ببریم .
اگر بخواهیم Symbol داخل یک Folder را حذف کنیم می بایست ابتدا آن Symbol را Select کنیم وبعد دکمه Delete که در نوار پائینی Library Panel قرار دلرد رامی فشاریم .
با این تفاسیر درمی یابیم برای پروژه های پیچیده فلش که درآن تعداد زیادی نماد وجود دارد بهتر است که بتوانیم Library خود را با ایجاد Folder وگروه بندی وحذف Symbol های اضافی مدریت کنیم.
ایجاد Symbol های گرافیکی
Symbol شیء خاصی است که آنرا یکبار در Flash ایجاد میکنید وسپس در طی فیلم خود بدون آنکه اثر حجیمی بر روی حجم فایل بگذارد از آن استفاده میکنید .
توجه داشته باشید اگر چندین دایره در صفحه کاری رسم کنیم هرکدام از این دایره ها در واقع خود یک شکل اند و زمانی که فایل Flash در اینترنت Load میشود در واقع باید تک تک این دایره ها را Load کند که این کار زمان و حجم زیاد است .
با کمی تامل به نقش پر اهمیت S ymbol ها پی خواهیم برد زمانی که ما یک شکل را تبدیل به یک Symbol میکنیم ما میتوانیم تعداد متعددی از S ymbol ها را بر روی یک صفحه ایجاد کنیم که این مسلما حجم و زمان کمتری را در زمان Load فایل Flash میگیرد.
Symbol ها می توانند از ساده ترین تا پیچیده ترین جزء را در برگیرند باید توجه داشته باشید هر نماد ایجاد میکنید به طور اتوماتیک قسمتی از L ibrary شما می شود .
شما میتوانید 3 نوع Symbol در Flash ایجاد کنید:
Symbol Graphics :
این نوع Symbol ها ازگرافیک های ثابت یا غیر متحرک ساخته می شوند که می توانند به دفعات در فیلم شما استفاده شوند( البته این به آن معنا نیست که Symbol های گرافیکی قابل حرکت نباشند ) .
به عنوا ن مثال می توان مزرعه ای از گل را به وسیله قرار دادن تعداد زیادی از Symbol گل بر روی صحنه ایجاد کنید.
Symbol Buttons :
این نوع Symbol نسبت به حرکت نشانگر واکنش نشان میدهد . یعنی مخاطب شما میتواند از آنها برای ارتباط برقرارنمودن با فیلمتان استفاده نماید.
Symbol Movie Clip :
قوی ترین وکارآمد ترین وI nteractive ترین عنصر Flash میباشد . Move Clip ها بطور اولیه فیلم های کوچک مستقلی هستند که شامل تمامی عناصر فیلم اصلی تان از قبیل: صدا ، انیمیشن و دکمه ها می باشند.
ایجاد و ویرایش Symbol های گرافیکی :
حال میخواهیم با بیان مثال گونه نحوه ایجاد یک S ymbol Graphic را دنبال کنیم .
1. ابتدا بر روی محیط کاری خود یک دایره رسم کنید وسپس آن را S elect نمائید .
2. گزینه Insert / Convert To Symbol را انتخاب کنید.
3. حال شما پنجره Symbol Properties را دربرابرخود خواهید دید در قسمت اول باید نام S ymbol خود را وارد کنید . O ption بعدی مربوط به رفتار Symbol است که ما در اینجا گزینه Graphic را انتخاب می کنیم ودر نهایت کلید O K را می فشاریم .
4. مشاهده میکنیم یک علامت + دروسط شکل ما قرارگرفته است . با بازکردن L ibrary Panel ،Symbol ایجاد شده توسط ما پدیدار می شود .
حال قصد داریم به ویرایش Symbol ایجاد شده خود بپردازیم برای این کاربر روی S ymbol خود را در داخل Library دو بار کلیک می کنیم تا Symbol ما بصورت هاشور خورده در داخل محیط کاری ما در آیدحال میتوانیم ویرایش خود را بر روی این S ymbol پیاده کنیم .
راه دیگر ی که برای ویرایش S ymbol ها ارائه شده است آن است که نام Symbol مربوطه را بر روی Library Panel انتخاب کنیم واز منوی Pop up گزینه Edit رانتخاب نمائیم .
این یک حقیقت است که هر تغییری روی S ymbol بر روی تمامی نمونه ها در داخل Stage اثر می گذارد واین نشان دهنده ارتباط تنگاتنگ بین S ymbol ها و نمونه ها در داخل Stage است .
ویرایش Instance ها :
حال می خواهیم نمونه هایی از یک S ymbol را بطورجداگانه ویرایشن کنیم در قسمتهای قبل دیدیم که چگونه یک Symbol را ایجاد وبه دنبال آن Edit کردیم .
به عنوان مثال فرض کنید که از یک S ymbol با رنگ آبی وStroke مشکی دو نمونه بر روی Stage داریم حال می خواهیم هر نمونه را بطور مستقل وجدا از S ymbol آن ویرایش کنیم بر ی رسیدن به این هدف یکی از نمونه ها را انتخاب کنیم وسعی میکنیم رنگ آنرا عوض کنیم .
برای اعمال تغییرات E ffect های متعددی در دسترس داریم که هر کدام از آنها می تتوانند جلوه ای تازه وزیبا به کار ما دهند . با انتخاب E f fect Panel میتوانیم لیستی از E ffect های موجود را ببینیم .
Brightness : بااستفاده از این Effect می توان روشنایی یک نمونه را کم وزیاد نمود.
Tint : بااین Effect میتوان رنگ یک نمونه را تغییر داد ولی باید توجه داشت که این رنگ هم برای Filll و هم برای S troke به حساب می آید .
Alpha : مقدار وضوح یک نمونه را تغییر می دهد .
Advanced : با این Effect می توان هم Tint و هم Alpha را تغییر داد .