تارا فایل

اهداف و وظایف شهرداری


اهداف و وظایف شهرداری
شرح وظایف فعلی شهرداریها(مصوب سال 1390) بیش از تکالیف جاری شهرداریها بوده و اغلب این وظایف (مانند تامین آب و رو شنایی شهر، نصب و نظارت برگه قیمت اجناس،…) با مشارکت یا توسط دیگر سازمانهای دولتی انجام می شود. لکن بخشی از نیازهای جدید و اساسی مدیریت کلان شهرها ( مانند کاهش ترافیک و تسهیل تردد شهرها، حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی هوا، خودکارسازی امور شهروندان و ترویج فرهنگ و رفاه شهری) از وظایف مصوب شهرداریها نبوده و هماهنگی و مشارکت دیگر واحدهای ذیربط با شهرداری کلان شهر مصوب و الزامی نمی باشد که ساماندهی و هدایت مطلوب کلان شهر را نامقدور و بعید نموده و بازنگری قوانین فعلی مدیریت کلان شهرها را ضروری می نماید.
اهم وظایف مصوب فعلی شهرداریها در ذیل آمده است :
1-ایجاد توسعه، تنظیف، نگهداری و اصلاح معابر و مجاری آب و فاضلاب
2- پیشنهاد اصلاحات شهری، صدور پروانه ایجاد و اصلاح کلیه ساختمانهای شهر
3- مراقبت و تشریک مساعی در امور بهداشت اهالی(برای جلوگیری از امراض همگانی و دفع حیوانات مضر)
4- تاسیس موسسات فرهنگی، بهداشتی و تعاونی و مساعدت مالی به انجمن های تربیت بدنی و خانه و مدرسه.
5- تهیه مقررات صنفی و پیشنهاد آن به شورای شهر و مراقبت در امور اصناف، صدور پروانه کسب اصناف،تعطیلی اماکن بی پروانه و جلوگیری از ایجاد،تاسیس و ادامه کار مشاغل و اماکن غیر بهداشتی یا مزاحم.
6- اتخاذ تدابیر لازم برای حفظ شهر از خطر سیل و حریق، احداث ابنیه عمومی مورد نیاز شهر (مانند کشتارگاهها،میدانها، باغ کودکان، ورزشگاه ، غسالخانه و گورستان و تهیه وسایل حمل اموات)
7- اتخاذ تدابیر لازم برای ساخت خانه های ارزان برای اشخاص بی بضاعت و تشریک مساعی با مراکز مسئول حفظ ابنیه عمومی، آثار باستانی، مساجد و غیره
8- تهیه و تعیین میادین عمومی فروش ارزاق و اتخاذ تدابیر برای فراوانی، مرغوبیت و حسن اداره فروش گوشت و نان شهر و تردد و توقف وسایل نقلیه.

9- پیشنهاد برقراری یا لغو عوارض شهر، تغییر نوع و میزان عوارض، برآورد و تنظیم بودجه و متمم اصلاحیه و تفریغ آن و پیشنهاد و اجرای برنامه های عمرانی (با تصویب شورا)
10- انجام دیگر امور مصوب شورای شهر.
اهداف و وظایف
تغییر و تحولات موجود در جامعه شهری و ضرورت مشارکت شهروندان و نیر ایجاد تسهیلات لازم در ارائه خدمات زیر:
ساختی به شهروندان شهرداری تهران را بر آن داشت تا با تاسیس مرکز نظارت همگانی (1888) بر اساس آرمانی چون شهرداری مورد قبول و رضایت جامعه شهروندان تهرانی و نیز با تکیه بر رسالتی چون اعتلای کارآمدی مقبولیت عملکرد برای شهرداری تهران و خدمات آن گام اول را در جهت مشارکت و نظارت مردم بر برنامه های شهرداری دارد.
مرکز نظارت همگانی شهرداری تهران(1888) از ابتدای سال 1385بر اساس اهداف و وظایف مشخص راه اندازی گردید تا برقراری ارتباط بین شهروندان و مدیریت شهری را سهولت بخشیده و در راستای نهادینه ساختن مشارکت معنی دار مردم اقدام نماید.
این مرکز در نظر دارد با عنایت به اهداف مشروحه ذیل رضایتمندی از مدیریت شهری را در آینده ای نه چندان دور برای آحاد شهروندان تهران به ارمغان آورد:
هدف:
ایجاد فرصت برابر برای شهروندان در دسترسی به مدیران شهری و تحقق رویکرد عدالت محوری.
وظایف:
مطالعه، پژوهش و برنامه ریزی در جهت شناسایی معضلات موجود و ایجاد راه کارهای مناسب برای رفع آنها.
ایجاد فرصت برابر برای شهروندان در دسترسی آسان تر به مدیران شهری در تحقق رویکرد عدالت محوری.
استقرار نظام نظارت دقیق و مستقیم شهروندان بر مدیران و فعالیت های شهرداری تهران.
ایجاد بستر مناسب و آسان برای شهروندان به منظور انعکاس سریع نارسایی های مشهود در خدمات عمومی و یا خدمات شخصی آنان در حوزه مدیریت شهری.
بررسی درخواست ها و نظرات مردم که از طرق مختلف (تلفن- گزارشات رسانه ای – مراجعات حضوری- سرویس- پیام کوتاه و…) به سامانه منعکس می شود.
بررسی گزارش های مبنی بر تخلف کارکنان و مدیران شهرداری که به مرکز نظارت همگانی واصل می شود و یا از طریق بررسی و پیگیری های ویژه مشخص می گردد و ارجاع آن به سازمان بازرسی شهرداری جهت اقدامات بعدی.
تهیه گزارش های روزانه – هفتگی- ماهانه و موارد خاص جهت استحضار شهردار محترم.
اطلاع رسانی به موقع به مخاطبان و شهروندان در ارتباط با مسائل عمومی خدمات شهری و یا موارد خاصی که به مرکز منعکس شده است.
تشخیص تهدیدها و فرصت های مرتبط با حوزه مسئولیت و وظایف مدیران شهرداری.
ایجاد زمینه مناسب برای مشارکت معنی دار مردم در حوزه مدیریت شهری.
پاسخگویی به توقعات و انتظارات مردم در کمترین زمان ممکن با بیشترین بازدهی.
ارزیابی مدیران و مسئولان ذیربط در رابطه بانحوه ارائه خدمات به شهروندان و پاسخگویی مناسب و به موقع و انعکاس نتیجه به مراجع ذیربط.
سایر وظایف حسب مورد که از جانب مقام ما فوق ابلاغ می شود.
چارت شهرداری
حراست
بازرسی
کمیته طرح و برنامه
اداره اجرائیات و کنترل و انتظامات
اداره روابط عمومی
اداره حقوقی املاک و قراردادها
خدمات کامپیوتر
حسابرسی
منطقه ۱
منطقه۲
منطقه ۳
معاونت اداری و مالی
مدیریت امور مالی
مدیریت درآمد
مدیریت امور اداری
معاونت عمران و شهرسازی
مدیریت امور عمرانی
مدیریت امور معماری و شهرسازی
سازمان عمران
معاونت خدمات شهری
مدیر خدمات شهری
سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی
سازمان پارکها و فضای سبز
سازمان خدمات موتوری
سازمان میادین میوه و تره بار
سازمان تاکسیرانی
سازمان اتوبوسرانی
سازمان باغ رضوان
سازمان بازیافت و تبدیل مواد
چکیده ای از فعالیتهای سازمان امارواطلاعات وخدمات کامپیوتری شهرداری
سازمان آمار، اطلاعات و خدمات کامپیوتری، پس از تاسیس و را اندازی در سال 70، کار ارائه خدمات ارگانهای شهرداری اصفهان به صورت مکانیزه و Online را به عهده گرفت. هم اکنون خدمات مذکور در قالب 14 قرارداد با عنوان پشتیبانی و نگهداری سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری Main ، در شهرداری مرکزی، مناطق و نواحی شهرداری به طور روزمره در حال اجرا می باشد.
پروژه طرح جامع به منظور گسترش خدمات و ارائه سرویس های غیر متمرکز وجهت جوابگویی به نیازهای روز شهرداری در دست اقدام قرار گرفته، هم اکنون با قراردادهای منعقده بخش عمدهای از آنها در حال اجرا می باشند که پس از خاتمه با برخورداری از تواناییها MIS جایگزین سیستم های کامپیوتری Main خواهد گردید.
پروژه اطلاعات جغرافیایی شهری از سال 75 در دستور کار شهرداری قرار گرفت، و به منظور ایجاد پایگاه لازم جهت تولید نقشه های دیجیتالی شهر اصفهان قراردادهایی با شرکت های معتبر منعقد شد. هم اکنون نقشه های رقومی شهر اصفهان در دو سیستم UTM و Local در دسترس می باشد و امور عمران شهری و سایر ارگانهای نیازمند از این نقشه ها بهره برداری می نمایند.
کار تکمیل نقشه ها با اطلاعات توصیفی و لایه های اطلاعاتی تاسیسات عمده شهری در دست اجرا است. در زمینه تکامل پایگاه اطلاعات GIS علاوه بر قراردادهای تکمیل شده، قراردادهای جدیدی منعقد گردیده که شرکت های ذیصلاح و پرسنل مجرب سازمان در این زمینه ها فعالند.
سازمان رسالت پشتیبانی تجهیزات سخت افزاری ارگانهای شهرداری را نیز بر عهده دارد که در این زمینه قراردادهایی با شهرداری مرکزی، مناطق و نواحی منعقد شده و علاوه بر رفع اشکالات روزانه دستگاه هها، کار سرویس های دوره ای، ارتقاء دستگاهها و تعویض قطعات معیوب و کار ویروس زدایی بر عهده این سازمان می باشد.
علاوه بر این، سازمان با تولید سیستمهای نرم افزاری، حوزه خدماتی خود را به سایر شهرهای استان اصفهان و شهرداری های استانهای دیگر نیز گسترش داده و هم اکنون با بیش از 50 شهرداری قرارداد پشتیبانی خدمات نرم افزاری دارد که به ارائه خدمات لازم می پردازد.
اخیرا کار شبکه عظیم کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان با حدود 100 دستگاه رایانه و با استفاده از نیروهای متخصص راه اندازی گردیده که در نوع خود در ایران بی نظیر می باشد. فاز بعدی اینکار، ایجاد ارتباط با شبکه های کامپیوتری سایر کتابخانه های اصفهان می باشد، تا علاقمندانی که به محل یک کتابخانه مراجعه می نمایند امکان دسترسی به کتب و منابع اطلاعاتی سایر کتابخانه ها را نیز داشته باشند.
پروژه پرتال و شبکه اینترانت اصفهان که هم اکنون به بهره برداری رسیده، شامل اطلاعات کلی و جزیی شهر اصفهان است، که می تواند مورد استفاده شهروندان و مراجعین به این سایت در سایر نقاط قرار گیرد. آدرس این سایت www.isfahan.ir می باشد.
وب سایتهای مناطق یازده گانه شهرداری اصفهان که در 22بهمن سال 1382 رسما افتتاح و به بهره برداری رسیده و از این تاریخ توسط مدیران مربوطه بروزرسانی میگردد.
هدف از پیاده سازی این سایتها اطلاع رسانی شفاف به شهروندان در زمینه های مختلف ازجمله شناسنامه هر منطقه ،خدمات وسرویسها،اخبار شهر و شهرداری،پروژه ها و فعالیتهای عمرانی ،مراکز ،آمار و گزارشات و… همچنین استفاده از نظرات،پیشنهادات و تجربیات شهروندان میباشد. دسترسی به این سایتها از طریق سایت مبنای شهر اصفهان با آدرس www.isfahan.ir امکان پذیر میباشد.
اقدامات و بررسی هایی در حال انجام است تا امکان ارائه خدمات شهرداری به شهروندان از طرف شبکه های اینترانت فراهم گردد. با این کار علاوه بر سهولت ارائه خدمات، از اتلاف وقت شهروندان در مراجعه حضوری به ارگانهای شهرداری جلوگیری شده و بدینوسیله به کاهش ترافیک شهری، صرفه جویی در مصرف سوخت وسائط نقلیه، کمک به سالم سازی محیط زیست و تقلیل هوای ناسالم نیز کمک شایان خواهد شد.
با توجه به این که رایانه به سرعت در تمام ارکان و امور زندگی شهری و حتی خانواده ها نفوذ می یابد، ضرورت آگاهی و اطلاع شهروندان از علوم رایانه ای سازمان را ترغیب به توسعه امکانات آموزشی لازم نموده، و هم اکنون مرکز آموزش با بیش از 50 مدرس، به آموزش بیش از 40 دوره کامپیوتری در سطوح مختلف از مبتدی تا متخصص مشغول می باشد . بدین ترتیب امکانات و سرمایه گذاری قابل ملاحظه به کار گرفته تا شهروندان و علاقه مندان، از دانش جدیدی که در آینده بدون آن نمی توان امور زندگی روزمره را به سهولت انجام داد بهره گرفته و از کاربردها و کاربری های آن آگاهی و اطلاع کافی یابند.

پایان

1


تعداد صفحات : 6 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود