تارا فایل

آیین کار شتشو و ضدعفونی تجهیزات و دستگاههای تهیه بستنی


آیین کار شتشو و ضدعفونی تجهیزات و دستگاههای تهیه بستنی
فهرست مطالب

هدف و دامنه کاربرد
تعاریف و اصطلاحات
کلیات
بستنی‏های نوع نرم و بستنی یخی یا بستنی‏های نیمه جامد
کارخانجات بستنی‏سازی

بسمه تعالی
پیشگفتار
آئین کار عملیات شستشو و ضدعفونی مربوط به تجهیزات تهیه بستنی که بوسیله کمیسیون فنی مربوطه تهیه و تدوین شده و در یکصدوسی‏ونهمین کمیته ملی آئین کار کشاورزی و غذائی موره 1373/7/2 مورد تائید قرار گرفته , اینک باستناد بند 1 ماده 3 قانون اصلاحی قوانین و مقررات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب بهمن‏ماه 1371 بعنوان استاندارد رسمی ایران منتشر میگردد .
برای حفظ همگامی و هماهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع و علوم , ائین کارهای ایران در مواقع لزوم مورد تجدیدنظر قرار خواهند گرفت و هرگونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این آئینه کارها برسد در هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه واقع خواهد شد .
بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ایران باید همواره از آخرین چاپ و تجدیدنظر آنها استفاده نمود .
در تهیه و تدوین این استاندارد سعی شده است که ضمن توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه حتی‏المقدوربین این آئین کار و آئین کار کشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود .
لذا با بررسی امکانات و مهارتهای موجود و اجرای آزمایشهای لازم این آئین کار با استفاده از منابع زیر تهیه گردیده است :
1 ـ شیمی مواد طبیعی جلد اول تالیف دکتر یحیی عبده ـ دکتر حبیب‏اله دانش پژوه .
1- 1- cleaning and disinfecting of plant and equipment used in the dairy industry BS 5303 – 1984
2- 2- the cleaning and disinfecting of dairy equipment SABS 0136 1978
3- 3- cleaning and sanitizing dairy factory equipment AS 1162 – 1991
4- 4- encyclopedia of chemistry

آئین کار شستشو و ضدعفونی مربوط به تجهیزات تهیه بستنی
1 ـ هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این آئین کار آشنائی با نحوه شستشو و ضدعفونی دستگاههای تهیه بستنی میباشد و در تمام واحدهای مربوطه قابل اجرا میباشد .
2 ـ تعاریف و اصطلاحات
به آئین کار شماره 3427 مراجعه شود .
3 ـ کلیات
موفقیت در امر شستشو و ضدعفونی در صنعت بستنی‏سازی بستگی به تکرار مرتب , استفاده از پاک کننده مناسب و تجهیزات شستشوی مناسب و مدت زمان کافی جهت شستشو و ضدعفونی دارد . این کار نیاز به سرپرستی مسئول داشته و یک نفر مسئول باید در تمام مدت در هر تاسیسات جهت نظارت بر اجرای شستشو و ضدعفونی در حد بالای استاندارد وجود داشته باشد .
صنعت بستنی‏سازی طی سالهای اخیر گسترش زیادی پیدا کرده است و توجه بیشتری باید بدستگاههای تهیه بستنی بطریقه صنعتی و بستنی نرم تا دستگاههای سنتی بستنی‏سازی معطوف گردد .
4 ـ بستنی‏های نوع نرم و بستنی یخی یا بستنی‏های نیمه جامد1
منجمد کننده‏های فوری که بستنی نرم را در محل فروش تهیه میکنند در واقع واحدهای کارخانه‏ای هستند که تمام عملیات تهیه بستنی بجز مخلوط بستنی در همان محل انجام میشود . و از آنجا که این دستگاهها قابل حرکت میباشند , در صورتیکه مسئولیت نگهداری و شستشوی آن بعهده یک نفر باشد مطمئن‏تر است اخیرا در ساخت اینگونه دستگاههای منجمد کننده تغییراتی صورت گرفته است که این دستگاهها شیر را بجای آنکه بطور کامل منجمد نمایند آنرا بصورت نیمه‏جامد در میآورند .
منجمد کننده‏های بستنی نرم مطابق روش زیر شستشو میشوند :
الف ) ـ بستنی باقیمانده را از دستگاه خارج مینمایند .
ب ) ـ دستگاه را با آب گرم آبکشی مینمایند (50 ـ 40) درجه سلسیوس
ج ) قطعات دستگاه را جدا کرده و هر قطعه جدا شده را بصورت دستی در یک ظرف مناسب با استفاده از یک محلول پاک کننده یا ضدعفونی / پاک کننده شستشو میدهند .
د ) شاسی‏ها و قطعات جدا شده را بطور کامل با استفاده از برسهای مناسب و پارچه تواما و محلول پاک کننده مناسب و یا پاک کننده / ضدعفونی کننده بصورت دستی شستشو میدهند . سپس قطعات را با آب تمیز آبکشی مینمایند .
ه ) قطعات جدا شده دستگاه منجمد کننده را که بصورت جداگانه شسته شده‏اند در یک ظرف که حاوی محلول پاک کننده یا پاک کننده / ضدعفونی کننده میباشد فرو میبرند تا آماده برای قرار گرفتن در محل خود باشند . سپس قطعات جدا شده را خارج کرده و با آب تمیز آبکشی مینمایند و در روی یک سطح تمیز قرار داده و یا در محلول ضدعفونی قرار میدهند .
و ) قطعات را دوباره سوار مینمایند و بایستی دقت و توجه مخصوص بعمل آید که از آلودگی مجدد در حین بستن قطعات جلوگیری بعمل آید .
اگر دستگاه با محلول مشترک شستشو / ضدعفونی کننده شستشو شود نیازی به ضدعفونی بعدی نمیباشد در غیر اینصورت قیف HOPPER را با یک محلول ضدعفونی کننده پر مینمایند ( طبق بند مربوطه در آئین کار شماره 3429) و دستگاه را برای چند دقیقه بکار میاندازند تا تمام سطوح خیس شود و میگذارند برای یک مدت مناسب این کار ادامه داشته باشد سپس محلول را تخلیه و با آب سرد تمیز آبکشی مینمایند .
مرحله ضدعفونی باید بلافاصله قبل از استفاده دستگاه انجام شود .
5 ـ کارخانجات بستنی‏سازی
5 ـ 1 ـ کلیات
هر چند که اصول تهیه بستنی بدون درنظر گرفتن اندازه بهری یکسان میباشد ولی بهتر است که جهت شستشوی تجهیزات در مورد کارخانجات با ظرفیت کم و یا متوسط و کارخانجات با ظرفیت بالا موارد لازم درنظر گرفته شود .
5 ـ 2 ـ کارخانه‏های با ظرفیت کم و یا متوسط
5 ـ 2 ـ 1 ـ کلیات ـ در عملیات کلی , در پایان هر مرحله جهت آبکشی مقدماتی بطریق پمپ کردن آب را به تمام قسمتهای دستگاه بجریان میاندازند .
5 ـ 2 ـ 2 ـ وسایل مخلوط کننده و پاستوریزه کننده‏های دو جداره .
شستشو براساس روش زیر انجام میشود .
الف ) دستگاه را با آب 50 ـ 40 درجه سلسیوس آبکشی مینمایند .
ب ) با استفاده از یک محلول پاک کننده مخصوص مصارف دستی که دمای آن 50 ـ 40 درجه سلسیوس باشد بطور کامل تمام سطوح را سائیده و شستشو میدهند و باید توجه بیشتری به قسمت زیر درپوش‏ها و شیرها و واشرها بشود .
ج ) سپس کاملا آبکشی مینمایند
ضدعفونی بوسیله یکی از روشهای زیر انجام میشود .
الف ـ از محلول مشترک شستشو / ضدعفونی بجای محلول شوینده در طول عملیات شستشوی ذکر شده در بند الف و ب استفاده میشود .
ب ـ پس از عمل شستشو با یک محلول پاک کننده , عمل ضدعفونی بطور جداگانه با چرخش آب گرم برای حداقل 20 دقیقه در دستگاه انجام میشود بطوریکه دمای آب برگشتی حداقل به 80 درجه سلسیوس برسد و یا میتوان محلول ضدعفونی را با به چرخش انداختن در داخل دستگاه و یا با سائیدن و یا اسپری کردن مورد استفاده قرار داد ( طبق بند مربوط در آئین کار شماره 3429) سپس محلول را تخلیه نموده و با آب سرد تمیز آبکشی مینمایند .
5 ـ 2 ـ 3 ـ همگن کننده‏ها (Homo genigers)
همگن کننده‏ها را میتوان در محل شستشو داد و یا پس از جدا کردن قطعات با دست شستشو و تمیز نمود . باید توجه نمود که در صنعت بستنی سازی برای خارج ساختن بقایای شیر سخت شده از اسید استفاده مینمایند که باتوجه به نوع فلز باید از اسید مناسب استفاده شود ( طبق جدول 2 در آئین کار شماره 3426)
برای سیستم شستشو در محل از روش توصیه شده مربوط به بند همگن کننده‏ها در آئین کار شماره 3425 استفاده میشود و برای شستشوی دستی روش زیر مورد استفاده قرار میگیرد :
الف ) در صورت امکان بوسیله پمپ آب را در دستگاه بجریان میاندازند
ب ) قطعات دستگاه را جدا کرده و کاملا با دست شستشو میدهند . از روش توصیه شده در مورد بستنی قیفی در بند 4 در مورد اصول شستشو استفاده مینمایند . دستگاه همگن کننده هم‏اکنون آماده ضدعفونی میباشد عملیات ضدعفونی و یا شستشو و ضدعفونی طبق روش توصیه شده در بند 5 انجام میشود و یا قطعات دستگاه را جدا کرده و تا آنجا که لازم است قسمتها را بصورت مجزا شستشو و یا ضدعفونی مینمایند ( طبق بند مربوط به همگن کننده‏ها در آئین کار شماره .3425)
5 ـ 2 ـ 4 ـ خنک کننده‏ها
5 ـ 2 ـ 4 ـ 1 ـ خنک کننده‏های سطحی (surface cooler)
شستشو بر اساس روش زیر انجام می شود .
الف)با استفاده از آب مورد مصرف در وسایل مخلوط کننده اب کشی می نمایند.
ب) در پوشها و لوله های متصل به دستگاه را خارج کرده و کاملا با اب شستشو می دهند باید توجه بیشتری به سطوح خنک کننده ها بشود .برای این کار از محلول پاک کننده و یا پاک کننده / ضد عفونی کننده مناسب جهت مصارف دستی در دمای 50 ـ 40 درجه سلسیوس استفاده میشود .
ج ) بعد آبکشی مینمایند .
د ) سپس قطعات را دوباره سوار کرده و اگر نیاز به ضدعفونی باشد , دستگاه آماده ضدعفونی است .
میتوان عملیات شستشو و ضدعفونی از مرحله الف تا د را با استفاده از محلول مشترک شستشو / ضدعفونی کننده طبق بند مربوطه در آئین کار شماره 3429) انجام داد .
در صورتیکه ضدعفونی بصورت مجزا نیاز باشد . این کار با استفاده از محلول ضدعفونی کننده پس از عملیات شستشو طبق بند مربوطه در آئین کار شماره 3429 انجام میشود .
5 ـ 2 ـ 4 ـ 2 ـ خنک کننده‏های صفحه‏ای Plate coolers: شستشو و ضدعفونی طبق روش توصیه شده در بخش مربوطه در آئین کار شماره 3425 انجام میشود .
5 ـ 2 ـ 5 ـ خطوط لوله : شستشو براساس روش زیر انجام میشود .
الف)- آبکشی طبق روش توصیه شده در بند 5 ـ 2 ـ 4 انجام میشود .
ب) -قطعات را پیاده مینمایند .
ج)- از روشهای مندرج در بند مربوط به خطوط لوله در آئین کار شماره 3425 تبعیت مینمایند . سپس اگر نیاز به ضدعفونی مجزا باشد از کی محلول ضدعفونی کننده ( طبق بند مربوطه در آئین کار شماره 3429) استفاده مینمایند . بطور تناوبی میتوان عملیات شستشو و ضدعفونی را در یک مرحله با استفاده از روش مناسب در بند مربوط به خطوط لوله در آئین کار شماره 3425 انجام داد .
5 ـ 2 ـ 6 ـ منجمد کننده‏ها : Freezers
5 ـ 2 ـ 6 ـ 1 ـ کلیات : منجمد کننده‏ها را بسته به اینکه افقی و یا عمودی باشند به دو دسته تقسیم مینمایند که نوع عمودی ممکن است متحرک و یا با بشکه‏های ثابت باشد .
5 ـ 2 ـ 6 ـ 2 ـ منجمد کننده‏های دوجداره افقی ـ شستشو براساس روش زیر انجام میشود .
الف)- تا آنجا که ممکن است بستنی باقیمانده را از دستگاه خارج مینمایند .
ب) -مخزن را با آب سرد آبکشی مینمایند و تا آنجا که ممکن است بقایای بستنی را خارج میکنند .
ممکن است در بعضی از دستگاهها نیاز به استفاده مقدماتی از محلول پاک کننده قبل از پیاده کردن دستگاه باشد تا ذرات و بقایای بزرگ و سخت بستنی نیز خارج شوند .
ج)- بعد قطعات دستگاه منجمد کننده را خارج کرده و براساس روش زیر شستشو میدهند :
1 ـ قطعات را با استفاده از برس و محلول پاک کننده رقیق و یا پاک کننده / ضدعفونی کننده در دمای 50 ـ 40 درجه سلسیوس شستشو میدهند .
2 ـ اجزاء و قطعات را با آب تمیز آبکشی مینمایند .
د ) تا زمانیکه قطعات هنوز در محل خود قرار نگرفته‏اند پس از شستشو آنها را در محلول ضدعفونی کننده غوطه‏ور مینمایند .
ه )'- سپس دستگاه را که قطعات آن پیاده شده است , قسمت متحرک آنرا با محلول پاک کننده و یا پاک‏کننده / ضدعفونی کننده مناسب جهت مصارف دستی در دمای 50 ـ 40 درجه سلسیوس شستشو میدهند که معمولا مخزن را با لوله پاک‏کن تمیز شستشو داده و سایر قسمت‏ها را توسط برس شستشو میدهند .
و) -دستگاه را که قطعات آن پیاده شده است با آب سرد تمیز آبکشی مینمایند .
ز)- قطعات را دوباره در جای خود قرار میدهند و با آب تمیز آبکشی مینمایند دستگاه را در صورتی که بخواهند ضدعفونی نمایند , هم اکنون آماده ضدعفونی میباشد .
در صورتیکه محلول مشترک شستشو / ضدعفونی کننده بکار رفته است , به ضدعفونی بعدی نیازی نمیباشد و در صورتیکه فقط از محلول پاک‏کننده استفاده شده است , ضدعفونی دستگاه پس از عملیات شستشو با یک محلول ضدعفونی کننده طبق بند مربوطه در آئین کار شماره 3429 انجام میشود .
5 ـ 2 ـ 6 ـ 3 ـ منجمد کننده‏های دوجداره عمودی Batch Freezers
الف ) منجمدکننده با مخازن متحرک ( منجمدکننده‏های آب نمک ) Brine freezers شستشو براساس روش زیر انجام میشود :
1 ـ تا آنجا که ممکن است بستنی باقیمانده را از دستگاه خارج مینمایند .
2 ـ مخزن را از دستگاه منجمد کننده خارج میکنند و میگذارند تا آب نمک اضافی به داخل مخزن بریزید .
3 ـ دستگاه را با آب گرم 50 ـ 40 درجه سلسیوس و یا با آب سرد آبکشی مینمایند .
4 ـ قابهای U مانند (U Frame) و تیغه‏های پاک‏کننده را باز میکنند .
5 ـ قسمتهای خارج شده را آبکشی مینمایند .
6 ـ قطعات جدا شده را در تانک شستشو قرار میدهند و بصورت دستی با محلول مناسب قلیائی رقیق و یا محلول پاک‏کننده / ضدعفونی کننده در دمای 50 ـ 40 درجه سلسیوس شستشو میدهند .
7 ـ قسمت داخلی مخزن را با محلول پاک کننده و یا پاک کننده / ضدعفونی کننده در دمای 50 ـ 40 درجه سلسیوس شستشو میدهند .
8 ـ محلول پاک کننده را از مخزن تخلیه کرده و بعد دستگاه را با آب تمیز آبکشی مینمایند .
9 ـ قابهای U شکل و قطعات مخصوص تراش را از مخزن پاک کننده خارج کرده و سپس با آب تمیز آبکشی مینمایند .
10 ـ قطعات را دوباره در محل خود قرار میدهند .
11 ـ قسمت خارجی دستگاه منجمد کننده را با محلول پاک کننده و یا پاک کننده / ضدعفونی کننده شستشو میدهند .
12 ـ مخزن را که قطعات آن پیاده شده است با محلول شیمیایی مناسب ضدعفونی کننده , ضدعفونی مینمایند و بعد محلول ضدعفونی کننده را تخلیه کرده و با آب سرد تمیز آبکشی مینمایند .
13 ـ اکنون مخزن را در آب‏نمک قرار میدهند . درجه حرارت پائین مخزن از رشد باکتریائی جلوگیری میکند و نیازی به ضدعفونی بعدی نمیباشد .
ب) منجمد کننده‏های با مخازن ثابت Freezers With Fixed Barrels منجمد کننده‏های با مخزن ثابت دارای دریچه در قسمت انتهائی میباشند که میتوان بقایای بستنی و یا محلول شوینده را از این دریچه‏ها خارج نمود .
شستشو براساس روش زیر انجام میشود .
1 ـ بستنی اضافی را خارج مینمایند .
2 ـ بعد با آب سرد آبکشی مینمایند تا رسوبات باقیمانده خارج شود .
3 ـ همزن‏ها و تیغه‏ها و ضمائم آنرا از دستگاه خارج کرده و در مخزن جداگانه بصورت دستی با محلول پاک کننده و یا پاک‏کننده / ضدعفونی کننده در دمای 50 ـ 40 درجه سلسیوس شستشو میدهد .
4 ـ مخزن را بطور دستی طبق همان روش با محلول پاک کننده و یا پاک کننده / ضدعفونی کننده در دمای 50 ـ 40 درجه سلسیوس شستشو میدهند .
5 ـ محلول شوینده را از طریق دریچه خروجی خارج مینمایند .
6 ـ با آب تمیز آبکشی مینمایند و سپس میگذارند تا آب تخلیه شود .
7 ـ همزنها و تیغه‏ها و ضمائم آنرا با آب تمیز آبکشی مینمایند .
دستگاه هم اکنون آماده ضدعفونی میباشد و حتما اینکار باید بلافاصله قبل از استفاده دستگاه انجام شود . در صورتیکه در مراحل بالا از محلول مشترک شستشو / ضدعفونی کننده استفاده شده است نیازی به ضدعفونی مجدد نمیباشد اگر تنها ماده پاک‏کننده استفاده شده است , ضدعفونی دستگاه باید پس از عملیات شستشو با استفاده از یک محلول ضدعفونی کننده ایجاد شود ( طبق بند مربوطه در آئین کار شماره .3429)
5 ـ 2 ـ 6 ـ 4 ـ منجمد کننده‏های مداوم : Continuous Freezers
قبل از شروع کار باید مطمئن شوند که :
الف)- موتور خاموش است .
ب) -دریچه آمونیاک مایع بسته است .
ج)- دریچه تخلیه دستگاه منجمد کننده باز میباشد .
اصول شستشو همانست که در سایر دستگاهها گفته شد ولی تغییرات مختصری وجود دارد .
1 ـ قطعات را بترتیب زیر جدا مینمایند :
ـ لوله‏های مخلوط را جدا مینمایند و یک شیلنگ از قسمت ورودی به داخل دستگاه میفرستند ( با عبور دادن از هر دو پمپ ) و بستنی باقیمانده را از دستگاه و خطوط لوله کاملا شستشو میدهند .
یادآوری ـ این روش فقط انجام میشود که دستگاه در سیستم شستشو در محل آبکشی نمیشود .
2 ـ شستشو بدین ترتیب انجام میشود .
ـ مخزن منجمد کننده و تمام قطعات پیاده شده را با آب سرد تمیز آبکشی مینمایند .
ـ تمام قسمت‏ها منجمله مخزن را با یک محلول پاک کننده و یا شستشو / ضدعفونی کننده سائیده و شستشو میدهند .
ـ تمام قسمتها و مخزن را بطور کامل با آب تمیز آبکشی مینمایند .
ـ مخزن و بدنه پمپ را با یک محلول ضدعفونی کننده مناسب یا بصورت اسپری و یا پاشیدن ضدعفونی مینمایند که بطور کامل خیس شود . سپس همزنها و تیغه‏ها را نیز بوسیله مخزن ضدعفونی کننده از طریق پمپ دستی و یا بطریقه اسپری و یا افشان و یا فرو بردن در محلول , ضدعفونی مینمایند .
ـ قطعات را تا زمانیکه مجددا سوار کنند در یک سینی تمیز قرار میدهند .
ـ خطوط لوله و شیرها را در یک محلول ضدعفونی کننده مناسب ضدعفونی کرده و دوباره سوار مینمایند .
5 ـ 3 ـ کارخانجات تولید بستنی با ظرفیت بالا
5 ـ 3 ـ 1 ـ تانکهای ذخیره جهت مواد خام اولیه که بصورت مایع میباشند .
شستشو و ضدعفونی تانکها با استفاده از روش مناسب توصیه شده در فصل تانکهای ذخیره در آئین کار شماره 3425 انجام میشود و به نکات زیر باید توجه گردد:
الف )- شیرهای تبخیر شده یا شیرهای بازساخته : فاصله شستشو باید حتی‏الامکان زود به زود باشد و در هیچ شرایطی عمل دوبار شستشو نباید کمتر از یک بار در 24 ساعت باشد .
ب ) -شربت شکر یا گلوکز :
1 ـ اگر مخزن همیشه پر است , عمل شستشو باید هر 14 روز یک بار انجام شود در غیر اینصورت هر وقت که خالی باشد عمل شستشو انجام میشود .
2 ـ خشک کردن ـ شیر خروجی مخزن را باز کرده و درپوش را برمیدارند و بوسیله پمپ هوا که به هوای خشک و استریل متصل است تانک را خشک مینمایند هوای گرم باید مدت 2 ساعت جریان داشته باشد که این مدت به حجم مخزن نیز بستگی دارد .
ج )- چربیها :
1 ـ فاصله شستشو : در این مورد نمیتوان توصیه صریحی کرد زیرا این مدت بستگی به شرایط محیطی دارد ولی برای اینکه از مخلوط شدن چربی اکسید شده با چربی تازه جلوگیری شود این فاصله باید کم بوده و شستشو در فواصل کم انجام شود .
2 ـ خشک کردن ـ در پایان مرحله شستشو تانک باید کاملا خشک شود .
د )- شکلات :
1 ـ فاصله شستشو ـ در این مورد نیز نمیتوان توصیه صریحی نمود زیرا این مدت هم بستگی به شرایط محیطی دارد .
2 ـ روش شستشو ـ شکلات خیلی بسختی خارج میشود و عملیات شستشوی معمولی در روش شستشو در محل نمیتواند این مواد را خارج نماید و روش شستشوی دستی عمومیت دارد . و ترجیح داده میشود .
3 ـ خشک کردن ـ در پایان کار تانک باید کاملا خشک شود و کوتاهی در این کار ایجاد اشکالاتی را خواهد کرد زیرا وجود رطوبت باعث بروز مسائل میکروبیولوژیکی شده و همچنین وجود رطوبت ممکن است ویسکوزیته شکلات را زیاد کند . پس از شستشو شیر خروجی را باز میگذارند و درپوش بالائی را برمیدارند سپس هوای گرم را توسط یک شیلنگ تمیز که به جریان هوای گرم مربوط است وارد میکنند و این جریان هوای گرم برای مدت 2 ساعت ادامه دارد . بعد لوله ( شیلنگ ) را خارج کرده و شیر خروجی را می‏بندند و درپوش را میگذارند .
5 ـ 3 ـ 2 ـ بهم‏زن‏ها Blending Vessels
شستشو و ضدعفونی طبق روش توصیه شده در بند 5 ـ 2 ـ 2 هر 24 ساعت یک‏بار انجام میشود .
5 ـ 3 ـ 3 ـ مبدلهای حرارتی صفحه‏ای جهت پاستوریزاسیون :
شستشو و ضدعفونی طبق روش مناسبی که در فصل مربوطه در آئین کار شماره 3425 آمده است انجام میشود .
5 ـ 3 ـ 4 ـ همگن کننده‏ها
شستشو و ضدعفونی طبق روش توصیه شده و بخش مربوطه در آئین کار شماره 3425 انجام میشود .
5 ـ 3 ـ 5 ـ تانکهای ذخیره‏سازی محصولات پس از پاستوریزاسیون ( مخازن عمل‏آوری )
شستشو و ضدعفونی طبق روش مربوطه در آئین کار شماره 3425 هر 24 ساعت یکبار انجام میشود .
5 ـ 3 ـ 6 ـ پمپ‏ها و خطوط لوله :
شستشو و ضدعفونی طبق روش توصیه شده در بخش مربوطه در آئین کار شماره 3425 انجام میشود .
5 ـ 3 ـ 7 ـ منجمد کننده‏های مداوم
شستشو و ضدعفونی طبق روش توصیه شده در بند 5 ـ 2 ـ 6 انجام میشود .
5 ـ 3 ـ 8 ـ دستگاههای مخصوص و ضمائم مربوطه
انواع گوناگونی از این دستگاهها بکار برده میشود که بهتر است توصیه‏های کارخانه سازنده مورد استفاده قرار گیرد . ولی بطور کلی برای شستشو و ضدعفونی منجمد کننده‏های بستنی نرم از روش توصیه شده در بند 4 استفاده میشود .

1-Soft serve ice cream


تعداد صفحات : 14 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود