بسمه تعالی
تاریخ :
فرم تعهد کاربین
نام : نام خانوادگی : شماره دانشجویی :
مقطع تحصیلی : کارشناسی نیمسال تحصیلی :
رشته تحصیلی : مهندسی فناوری اطلاعات
مرکز آموزشی :
نام استاد درس کاربینی :
اینجانب با آگاهی از اینکه بازدید از محیط واقعی کار ، به منزله بخش عملی درس کاربینی می باشد ، متعهد می گردم کلیه مقررات آموزشی و همچنین ضوابط اعلام شده از سوی محیط واقعی کار را به طور کامل رعایت نموده و چنانچه حین بازدید ضرر و زیانی از ناحیه اینجانب وارد گردد ، برابر مقررات مربوط مسئولیت جبران آن را شخصا بر عهده می گیرم.
امضا
بسمه تعالی
فرم ارزشیابی درس کاربینی
مشخصات کاربین
نام :
نام خانوادگی :
شماره دانشجویی :
مقطع تحصیلی : کارشناسی
رشته تحصیلی : مهندسی فناوری اطلاعات
مرکز آموزشی :
مدرس :
ردیف
عامل ارزیابی
نمره ارزیابی
امتیاز
1
رعایت نظم و مقررات آموزشی
(3-0)
2
رعایت ضوابط و مقررات محیط کار
(2-0)
3
رعایت شئونات دانشجویی
(2-0)
4
ارایه گزارش بازدید(کتبی و الکترونیکی)
(10-0)
5
ارایه نظرات و پیشنهادات
(3-0)
جمع
(20-0)
*این فرم توسط مدرس کاربینی تکمیل می شود.
بسمه تعالی
فرم گزارش کاربینی
کاربیـن محترم ، این گزارش حاصل مشاهدات شما از محیط واقعی کار می باشد که شامل مشاغل متعدد می باشد و شما می بایست آن را با راهنمایی مدرس خود صرفا در زمینه ی شغلی مرتبط با رشته ی تحصیلی خود تکمیل نمایید.
الف)مشخصات کاربین
نام : نام خانوادگی : شماره دانشجویی :
نیم سال تحصیلی : مقطع تحصیلی : کاردانی کارشناسی
رشته تحصیلی : مهندسی فناوری اطلاعات نام مرکز آموزشی :
وضعیت اشتغال : بیکار شاغل مرتبط با رشته تحصیلی شاغل غیر مرتبط با رشته تحصیلی
مدرس :
شماره تماس :
نشانی :
ب)مشخصات محیط واقعی کار مورد بازدید
نام و نشانی محیط واقعی کار مورد بازدید
نوع محیط واقعی کار مورد بازدید
دولتی عمومی خصوصی
تعداد تقریبی کارکنان
8 نفر
زمینه فعالیت
خدماتی-ارائه بخشی از خدمات ادارات و سازمان های دولتی ، تحت نظارت همان مرکز ، در تمامی نقاط شهری و روستایی دریافت قبوض مصرفی-تشکیل پرونده های دریافت کنتور گاز-کلیه خدمات سیم کارت های همراه اول-بخشی از خدمات تلفن ثابت-بخشی از خدمات امور مشترکین اداره برق و سازمان آب-کلیه خدمات مربوط به دفترچه های بیمه سلامت(خدمات درمانی)-خدماتی که فقط در یک بازه زمانی خاص ارایه می شوند مثل ثبت اظهارنامه های مالیاتی ، سهام عدالت ، انواع ثبت نام های اینترنتی و …
بخش تحقیق و توسعه(R&D)
دارد ندارد
سازمان های ذیربط و مرتبط با حوزه شغلی
بانک انصار یا پست بانک-شرکت ملی گاز-شرکت توزیع برق-سازمان آب-شرکت همراه اول-شرکت مخابرات-سازمان بیمه سلامت(خدمات درمانی)-فرمانداری
پ)در موارد زیر با توجه به مشاهدات خود از محیط واقعی کار به طور اجمالی توضیح دهید.
توصیف فرآیند انجام کار
1- تشریح جریان فرآیند کار :
به علت تنوع در ارایه خدمات در این مرکز ، هر کدام از خدمات را بطور اجمالی توضیح می دهیم.
بخش دریافت قبوض : مراجعه ارباب رجوع-دریافت قبوض-محاسبه مبلغ فیش ها-دریافت مبلغ کل فیش ها به صورت نقد یا کسر از کارت بانکی-تحویل رسید فیش ممهور و پرفراژ شده به ارباب رجوع-در آخر هر روز محاسبه و واریز مبالغ به حساب شرکت های طرف قرارداد- در آخر هر ماه تهیه لیست قبوض پرداختی از سیستم و ارسال به بانک انصار جهت دریافت کارمزد.
بخش تشکیل پرونده گاز : مراجعه ارباب رجوع-راهنمایی و دادن لیست مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده-دریافت مدارک لازم-دریافت کارمزد از ارباب رجوع-در آخر هر روز تهیه لیست پرونده ها و ارسال به اداره گاز شهرستان.
بخش همراه اول و تلفن ثابت : مراجعه ارباب رجوع-تشخیص نوع خدمت(خرید و فعال سازی سیم کارت یا خط تلفن-صدور سیم کارت مفقودی-وصل مجدد سیم کارت های قطع شده یا خط تلفن-صدور فیش-بررسی وضعیت سیم کارت های مشکل دار-تغییر نام و…)-انجام خدمت مورد نظر ارباب رجوع-در آخر هر ماه تهیه لیست خدمات ارایه شده از سیستم و ارسال به مخابرات جهت دریافت کارمزد.
بخش امور مشترکین آب و برق : مراجعه ارباب رجوع-تشخیص نوع خدمت(صدور قبض-اصلاح قبض-تغییر نام و…)-انجام خدمت مورد نظر ارباب رجوع- در آخر هر ماه تهیه لیست خدمات ارایه شده از سیستم و ارسال به اداره مربوطه جهت دریافت کارمزد.
بخش دفترچه های بیمه سلامت : مراجعه ارباب رجوع-تشخیص نوع خدمت(تعویض-تمدید-المثنی-ابطال و یا صدر اولیه دفترچه)-انجام خدمت مورد نظر ارباب رجوع-دریافت هزینه دفترچه از ارباب رجوع-در آخر هر روز تهیه لیست دفترچه های صادر شده از سیستم و واریز هزینه های دریافت شده به حساب بیمه سلامت- در آخر هر ماه تهیه لیست دفترچه های صادر شده از سیستم و ارسال به اداره بیمه سلامت استان جهت دریافت کارمزد.
2- ماشین آلات و دستگاه ها و ابزارها :
9 عدد کامپیوتر-5 عدد پرینتر لیزری-1 عدد پرینتر سوزنی-2 عدد اسکنر-3 عدد دستگاه POS(کارتخوان)-2عدد تلفن-1 عدد دستگاه کپی- میز پیشخوان برای باجه ها و 9 عدد میز کامپیوتر و صندلی-1 عدد دستگاه کش لس-1 عدد دستگاه ATM(عابر بانک)-1 عدد مودم-1 عدد هاب-1 عدد سوییچ-1 عدد روتر- سیستم امنیتی(دزدگیر و دوربین و …)- ابزارهای اولیه برای تعمیرات جزیی و سرویس سیستم ها.
3- محصولات تولید شده (کالا یا خدمات) و نحوه ارایه خدمات پس از تولید و تحویل :
محصولات تولیدی در این مرکز ، فقط خدمات می باشند. این مرکز پس از تولید و تحویل هر خدمت ، مسئولیت آن را بر عهده خود می داند. به عنوان مثال در بخش صدور دفترچه ، پس از تولید و تحویل دفترچه به ارباب رجوع ، از زمان تحویل تا مراجعه بعدی ، هرگونه مشکلی که برای دفترچه پیش بیاید ، این مرکز به آن رسیدگی خواهد کرد. در صورت مفقودی یا مخدوش شدن دفترچه و یا اتمام برگه یا تاریخ دفترچه ، دفترچه جدید برای ارباب رجوع چاپ خواهد شد.
یا در بخش همراه اول ، پس از صدور سیم کارت و تحویل به ارباب رجوع ، در صورتی که هرگونه مشکلی که برای سیم کارت پیش بیاید ، این مرکز به آن رسیدگی خواهد کرد. در صورت مفقودی ، سوختن ، دزدیده شدن و… سیم کارت ، با دریافت مدارک لازم از ارباب رجوع ، برای ایشان سیم کارت جدید صادر می شود.
4- نحوه کنترل کیفیت انجام فعالیت ها :
در این مرکز ، بخش بخصوصی با نام کنترل کیفیت وجود ندارد ، اما هر فرد به خودی خود موظف است که روی کار خود کنترل کیفیت انجام بدهد. فقط در بخش صدور دفترچه های بیمه سلامت ، معاون اداره بیمه سلامت شهرستان ، هر ماه یک بار با مراجعه به دفتر پیشخوان و بررسی بایگانی های ماه گذشته ، عملیات کنترل کیفی را انجام می دهد. به این صورت که باید از هر مدل پرونده چند نمونه را به صورت تصادفی از بایگانی بیرون کشیده و کیفیت انجام آن را مورد بررسی قرار دهد. مثلا 5 نمونه پرونده صدور اولیه ، 5 نمونه از دفترچه های تعویضی ، 5 نمونه از المثنی ها و … . پس از ثبت امتیاز کیفیت در فرم مخصوص سازمان ، آن را به اداره بیمه سلامت استان ارسال می کند که این امتیاز در رتبه بندی دفتر پیشخوان و نحوه پرداخت کارمزد به دفتر تاثیر دارد. همین طور برای همراه اول.
توصیف توانمندی ها و مهارت های مورد انتظار برای احراز شغل مورد نظر
1- ویژگی های مهارتی :
هر فرد در این مرکز باید مهارت مرتبط با مسئولیت خود را داشته باشد. ارتباط مطلوب با ارباب رجوع و روابط عمومی نسبتا خوب ، مهارت کار با کامپیوتر ، مهارت یادگیری سریع برنامه های کامپیوتری جدید ، مهارت یادگیری سریع برخی خدمت های جدید ، مهارت وفق دادن سریع خود با شرایط جدید کاری(به علت روند سریع تغییر برنامه ها و شرایط کاری) ، مهارت وفق دادن سریع خود با شرایط کاری سنگین مقطعی(روزهای پرداخت حقوق و یارانه ، فراخوان تمدید یک سری از دفترچه های بیمه در روزهای خاص ، فراخـوان صدور سیم کارت های هدیه و رایگان به عموم ، ثبت اظهارنامه های مالیاتی در مدت محدود ، ثبت نام های اینترنتی در مدت محدود و…).
2- دانش و استعدادهای مورد نیاز :
یکی از مهم ترین دانش ها و استعدادهای مورد نیاز در این مرکز ، دانش استفاده از کامپیوتر و برنامه های آن است. تقریبا تمامی کارهای دفتر با کامپیوتر انجام می شود. پس هر فرد حتما باید دانش استفاده درست از کامپیوتر را داشته باشد تا هر عملیات به نحو مطلوب انجام شده و خدمت تولید شده هر چه سریع تر به ارباب رجوع ارائه شود. نداشتن دانش کافی در کار با کامپیوتر می تواند باعث آسیب زدن به کامپیوتر و ایجاد وقفه در کار ارباب رجوع و زیان های دیگر بشود. دیگر دانش های مورد نیاز در دفتر پیشخوان شامل : دانش استفاده از دستگاه های جانبی کامپیوتر ، مقداری دانش فنی کامپیوتر ، تا از هزینه های اضافی برای سرویس کامپیوترها جلوگیری شود(عیب یابی،تعویض قطعات کامپیوتر و نصب ویندوز و برنامه ها و …)
3- ویژگی های جسمانی :
ویژگی جسمانی فقط باید در سطحی باشد که در امر کار با کامپیوتر خللی وارد نشود و ارتباط لازم با ارباب رجوع برقرار شود و خدمت مورد نظر به نحو مطلوب ارایه شود. جنسیت در این کار به هیچ عنوان تاثیری در کار ندارد.
توصیف شرایط انجام وظایف مربوط به شغل مورد نظر
1- سختی و پیچیدگی کار :
از آنجایی که هر کاری سختی و پیچیدگی های خاص خودش را دارد این کار نیز چنین است. در بخش دریافت قبوض حتما باید فرد امینی به کار گرفته شود تا از هرگونه فساد مالی جلوگیری شود که اگر این امر اتفاق بیافتد هزینه های بسیار سنگینی برای دفتر پیشخوان خواهد داشت از جمله جلوگیری از فعالیت دفتر ، عدم اطمینان مردم به دفتر ، از دست دادن مشتریان ، بدهکار شدن به مردم و … . این فرد باید دقت کافی در انجام این کار را داشته باشد چون در صورت اشتباه کردن می تواند هزینه های زیادی را به دفتر تحمیل کند ، به عنوان مثال هنگام استفاده از دستگاه POS کافی است یکی از صفرهای یک قبض چاه کشاورزی که معمولا مبالغ بالایی دارند را ثبت نکند و یا اینکه در شمارش پول های نقد اشتباه کند ، اینجا است که دفتر متحمل هزینه می شود و باید هزینه آن جایگزین شود.
در بعضی ایام خاص از سال ، فراخوان های خاصی از سوی دولت اعلام می شود که اکثر اقشار جامعه جهت دریافت خدمتی خاص به دفاتر پیشخوان مراجعه میکنند ، ازدهام مردم ، ایجاد تنش ، فشار کاری در این چند روز می تواند فشار زیادی به کارکنان وارد کند و حتی باعث بالا رفتن آمار خطاهای کاربری بشود. به عنوان مثال در سال 93 هنگام صدور دفترچه های بیمه سلامت که برای اولین بار صادر می شدند ، بعضی از کارکنان حتی تا ساعت 2 بامداد مشغول چاپ و صحافی دفترچه بودند.
مشکلات اقتصادی کشور نیز بی تاثیر در این کار نبوده و این امر باعث می شود ، افرادی که در این مرکز مشغول به کار می شوند ، هیچوقت رضایت کامل از دستمزد خود ندارند و این امر بی شک و تردید روی عملکرد و انگیزه آنها برای کار تاثیر گذار بوده و باعث می شود که گاهی اوقات تنش هایی بین کارکنان و کارفرما پیش بیاید و یا حتی کار به شکایت به اداره کار نیز کشیده شود.
2- نکات مربوط به قوانین و مقررات انجام کار :
طبق قانون کار این دفتر موظف است تمامی قوانین مربوط به قانون کار را رعایت کند اما با توجه به وضعیت اقتصادی نا مطلوب بخش مالی قانون کار به خوبی اجرا نمی شود. همه کارکنان دفتر موظف هستند تمامی روزهای کاری راس ساعت 7:30 در محل کار حاضر باشند و ساعت 14:30 پایان ساعت کاری می باشد. تمامی روزهای تعطیل رسمی ، دفتر نیز تعطیل می باشد. قرارداد کار عبارت است از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حق السعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیر موقت برای کارفرما انجام می دهد. برای هر فرد که در این مرکز مشغول به کار می شود یک قرارداد کار نوشته می شود. هر فرد جدید یا جایگزین شده نیروهای قبلی باید مدتی به صورت آزمایشی کار کنند و در صورت تایید کار انجام شده، می توانند به صورت دائم در مرکز مشغول شوند.
3- نکات مربوط به ایمنی و بهداشت :
فرهنگ ایمنی و حفاظتی در محیط کار ارتباط مستقیم با سلامت و بهداشت نیروی کار، رشد و توسعه اقتصادی جوامع دارد و مدیریت منابع انسانی نیازمند صیانت از نیروی کار و ایمن سازی محیط کار است. جهت گرفتن بهترین بهره از کار لازم است که نکات ایمنی و بهداشت در این کار نیز رعایت شود. البته این کار خطرات زیادی از لحاظ جسمی ندارد. صندلی های مناسب ، ارتفاع مناسب میزهای کامپیوتر ، صفحه کلید و موس و موس پدهای طبی و استاندارد و جعبه کمک های اولیه لوازمی هستند که جزو ملزومات ضروری دفتر هستند. به این علت که تقریبا تمام مدتی که کارکنان در محل حضور دارند در حال کار با کامپیوتر هستند و باید مضرات استفاده از کامپیوتر را به حداقل رساند. نصب پوسترهای آموزشی نرمش های مخصوص برای پشت میز نشینان نیز بسیار تاثیرگذار است. کپسول آتش نشانی یکی از مهم ترین لوازمی است که حتما دفتر پیشخوان باید به آن مجهز باشد.
4- نکات مربوط به فرهنگی و اجتماعی (جاذبه و انگیزه های شغلی) :
بحث بهره وری و ارتقای انگیزش در کارکنان و رضایت شغلی آنها، از جمله مباحث مدیریتی امروز است که از اهمیت خاصی برخوردار است. عوامل متفاوتی بر انگیزه کارکنان موثر است : حقوق و دستمزد، امنیت شغلی، شرایط محیط کار، نحوه ارتباط با دیگران، سرپرستی و نظارت و خط مشی حاکم بر محیط کار، ماهیت کار، شناخت و قدردانی از افراد، پیشرفت و توسعه شغلی و موفقیت شغلی. متاسفانه یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر انگیزه کارکنان حقوق و دستمزد است که این امر به دلیل وضعیت بد اقتصادی و کارمزدهای پایین به درستی اجرا نمی شود و تاثیر بسیاری در انگیزه کارکنان دارد. اما شرایط دیگری مثل شرایط محیط کار که این دفتر تقریبا نسبت به دیگر دفاتر پیشخوان از اعتبار بیشتری در نزد مردم برخوردار است ، همین امر به کارکنان انگیزه خوبی میدهد. محیط خاص و دوستانه این مرکز نیز یکی دیگر از عوامل انگیزشی کارکنان است. ماهیت کار چون کاری خدماتی است و هرچند کم ولی قدردانی مراجعین و دیگران هم عامل تاثیر گذاری در ایجاد انگیزه در کارکنان است. موفقیت شغلی نیز بر روحیه و انگیزه کارکنان این مرکز تاثیر دارد ، اینکه این مرکز جزو دفاتر پیشخوان درجه A استان می باشد نیز در کارکنان ایجاد رضایت و انگیزه میکند.
5- وضعیت درآمدی و مباحث اقتصادی :
متاسفانه همانطور که چندین بار اشاره شد بحث اقتصادی در هر نقطه از کشور ما از یک جا شروع می شود و به یک جا هم ختم می شود. خصوصی سازی خدمات اداری و واگذار کردن آنها به دفاتر پیشخوان دولت از دید مردم و کارمندان رسمی ادارات امری بسیار خوشایند است. از طرفی کارکنان ادارات ، با حجم بسیار کمتری از ارباب رجوع ها مواجه می شوند و البته بخشی از کارهای ایشان نیز کم می شود و البته همان حقوق و مزایای قدیم را دریافت می کنند. مردم نیز به جای اینکه برای چند کار اداری خود چند روز را در نظر بگیرند تنها در چند دقیقه می توانند چندین کار اداری خود را انجام دهند. به عنوان مثال اگر فردی چند قبض برای پرداخت داشته باشد و یکی از قبض ها را نیز ندارد و باید ابتدا آن را صادر کند ، فیش بیمه خود را هم باید پرداخت کند و دفترچه های بیمه خود را هم باید تعویض کند ، تمامی این کارها ، با مراجعه به این دفتر پیشخوان ، فقط نیم ساعت یا حتی کمتر از وقتش را میگیرد. اما از طرف دیگر دفتر پیشخوان هنگام دریافت کارمزد از ادارات و سازمان های طرف قرارداد خود ، با مشکلات زیادی مواجه است. از جمله کارمزدهای بسیار پایین ادارات. این کارمزدها آنقدر پاین هستند که دفتر برای پرداخت دستمزد به کارکنان مجبور است چندین خدمت مختلف را تنها به یک کارمند واگذار کند تا با کارمزد مثلا دو یا سه اداره بتواند دستمزد و بیمه یک کارمندش را پرداخت کند ، آن هم بسیار کمتر از حداقل دستمزد اداره کار(برای بعضی کارکنان ، حتی از نصف حداقل دستمزد اداره کار نیز کمتر). مشکل دیگری در زمینه پرداخت کارمزدها ، دیر پرداخت کردن آنهاست. در بخش بیمه نیز درصدی از کارمزد با عنوان "حسن انجام کار" در نزد بیمه می ماند و در آخر سال واریز می شود ، این امر در حالی انجام می شود که این دفتر تابحال سابقه هیچگونه تخلف و یا مشکل دیگری نداشته است.
ت)تحقیق ، توصیف و مقایسه ویژگی های شغل مورد نظر در داخل و خارج از کشور :
این شغل با توجه به نحوه گسترش فناوری در ایران ، سطح سواد و به روز بودن مردم ما ، سطح اطمینان عمومی به فناوری های روز جهان در ایران ، در مقایسه با دیگر کشورهای پیشرفته ، بعید به نظر می رسد که در آن کشورها موفقیت خاصی را به دست بیاورد. بسیاری از خدماتی در این شغل ارائه می شود همگی به ناتوانی مردم در استفاده از فناوری های روز وابسته می باشد. به عنوان مثال امروزه در ایران می توان بدون اینکه حتی یک بار در دفاتر پیشخوان قدم بگذاریم قبض های خود را از طریق اینترنت پرداخت کنیم اما با توجه به اینکه مردم هنوز نمی توانند به سیستم های روز اطمینان کنند هنوز به همان سیستم کلاسیک قدیمی و همان سر صف ماندن ها اطمینان بیشتری دارند. حال سوال اینجاست که آیا در دیگر کشورهای توسعه یافته و پیشرفته نیز مردم قبوض مصرفی خود را به این روش پرداخت می کنند؟ اصلا برای آنها قبض کاغذی صادر می شود؟ مثلا در کشور آلمان برای خواندن کنتورها فقط سالی یک بار به آنها مراجعه می کنند و ماهانه هزینه میانگینی از حساب مشترک برداشت می شود در صورتی که مصرف مشترک بیشتر از پول برداشتی باشد سال بعد ما به تفاوت آن برداشت می شود و برعکس. تا اینجا یکی از باجه های دفتر پیشخوان در کشورهای پیشرفته تقریبا غیر فعال شد. سیم کارت های یک بار مصرف و حتی سیم کارت های رایگان در بسیاری از کشورهای خارجی که فقط هزینه شارژ آن را پرداخت می کنند و حتی نیازی به ثبت مشخصات فرد ندارند ، می توانند رقیب بسیار بزرگی برای سیم کارت های گران ایرانی باشند ، و البته این را نیز باید در نظر داشته باشیم که سیم کارت های یک بار مصرف برای مشترک اهمیت زیادی ندارند و در صورت مفقودی یا خرابی ، بدون مراجعه به دفاتر پیشخوان می توانند از یک فروشگاه یکی دیگر تهیه کنند. تا اینجا یکی دیگر از باجه های دفتر پیشخوان در کشورهای پیشرفته تقریبا غیر فعال شد. سوال دیگر اینجاست که آیا کشورهای پیشرفته دفترچه بیمه دارند؟ اصلا دفترچه دارند یا منظور از بیمه آنها فقط اطلاعات ذخیره شده آنها در سیستم های بیمه و بیمارستانی است که مثلا با کارت شناسایی شخص ، از سیستم فراخوانی می شود. پس شاید اصلا دفترچه ای در کار نباشد که نیازی به تعویض داشته باشد. این هم یکی دیگر از باجه های دفتر پیشخوان که غیر فعال شد. آیا در کشورهای خارجی مردم برای یک ثبت نام اینترنتی و یا حتی برای ثبت یک شماره حساب در یک سایت دولتی ، به دفتر پیشخوان مراجعه می کنند؟ و …
پس از بحث های بالا نتیجه می گیریم این شغل به همین شکل ، بعید به نظر می رسد که در کشورهای پیشرفته به موفقیت برسد مگر اینکه با سرعتی جهشی و حرکتی انقلابی خود را با فناوری های روز جهان وفق دهد. جایگزینی خدمت هایی مطابق با سیستم های کشورهای پیشرفته می تواند راهکاری خوب برای پیشرفت این شغل باشد. باجه عقد قراردادهای متنوع بیمه ای ، باجه صدور تمامی انواع کارت های اعتباری در دفتر ، فروش سیم کارت های یک بار مصرف ، باجه پست طرف قرارداد با پست اصلی کشور و… . کارهای زیادی می توان در کشورهای خارجی پیدا کرد که مجری اصلی آنها دولت است و می توان آن خدمت را در دفاتر پیشخوان متمرکز کرد که این امر مستلزم اطلاعات زیادی از آن کشورها می باشد. در کل این شغل فقط در صورتی می تواند در کشورهای خارجی موفق باشد که تمامی خدمت هایش به روز شوند.
ث)ارایه نظرات و پیشنهادات کاربین در خصوص موقعیت فعلی و آینده شغل مورد نظر :
این شغل هنوز نتوانسته آن طور که باید جای خود را در میان دیگر مشاغل بدست بیاورد. منظور این است که این شغل هنوز تکلیفش را با خودش و دیگر سازمان ها مشخص نکرده و همچنین دیگر سازمان ها نیز تکلیف خود را نمی دانند که با دفاتر پیشخوان دولت مثل کارگاه خدماتی برخورد کنند یا مثل ادارات دولتی ، یا مثل مشاغل آزاد. دفاتر پیشخوان هنوز در هیچ دسته بندی شغلی خاصی قرار نگرفته اند. به عنوان مثال شهرداری یک نوع عوارض از بانک ها دریافت می کند که برخی اوقات این عوارض را از دفاتر پیشخوان نیز مطالبه می کنند. اداره مالیات نیز همان مالیاتی که از مشاغل آزاد دریافت می کند نیز از دفاتر پیشخوان مطالبه می کند و …
در کل در صورتی که دفتر پیشخوان جایگاه خود را در میان دیگر مشاغل به دست بیاورد و مسیر خود را مشخص کند ، تمرکز بیشتر خدمت های ادارات و سازمان های دولتی در دفاتر پیشخوان ، پرداخت بیشتر کارمزد و به موقع پرداخت کردن آن و … می توانند دفاتر پیشخوان را به جایی برسانند که به مراکز اشتغال زایی واقعی و رفاه واقعی مردم تبدیل شوند. از جمله کارها و اهداف آتی این دفاتر عبارت اند از:
* تجمیع خدمات عمومی و دولتی و تمرکز زدایی از ادارات و افزایش بازدهی در سرعت و کیفیت خدمات کشوری.
* فرآیند و فرآورده های دفاتر پیشخوان خدمات دولت در جهت عدالت ورزی، کاهش فساد اقتصادی واداری، سهل المسیر شدن دالان های بروکراتیک(حکومت اداره ای) و استفاده عمومی و انعطاف پذیری سازمانی و رضایت بخشی بدنه اجتماع در ساحت دولت الکترونیک بر هیچ عقل سلیمی پوشیده نیست.
با سپاس فراوان از توجه شما
11