تارا فایل

گزارش کاراموزی طرح تهیه ماکارونی



بسمه تعالی

بخش اول: کلیات طرح تهیه ماکارونی

ـ مقدمه
مصرف انواع ماکارونی در جهان به دلایل مختلف افزایش یافته و همچنان مصرف آن در حال توسعه می باشد، در راستای تامین نیاز جامعه و یا حتی در جهت تشویق به مصرف آن، کشورهای صنعتی سرمایه هایی در این راه به کار انداخته و با تبلیغات به خوردن ماکارونی عادت کرده اند. اتخاذ سیاست خود اتکایی در جهت میل به استقلال اقتصادی کشور ایجاب می کند که تولید ماکارونی با استفاده از ماد اولیه داخلی و مطابق طبع و ذائقه مورد نظر مردم کشورمان مورد حمایت قرار گیرد که امکانات جالبی برای تهیه انواع ماکارونی سالم فراهم می نماید. گسترش بهره برداری از ماکارونی برای تولید آن ضمن اینکه گام مهمی در جهت توسعه کشاورزی از نظر مواد اولیه و حمایت از زارعین کشور می باشد فرآورده حاصله نسبت به ماکارونی های موجود در استان از ارزش غذایی بالاتری برخوردار می باشد. در حال حاضر واحدهای ماکارونی در نقاط مختلف کشور به ظرفیت اسمی حدود 10 هزار تن در سال در حال بهره برداری است.
امید است با بهره برداری از این کارخانه گامی در جهت افزایش تولید و قطع وابستگی برداشته و نیز خدمتی به کشور، مردم و منطقه محسوب می گردد.

ـ نتایج آمارگیری صنایع رشته و ماکارونی:

گزارش زیر نتایج آمارگیری از کارخانجات رشته ماکارونی سازی ایران می باشد. از 78 کارخانه تهیه رشته و ماکارونی که تماماً خصوصی می باشند تقریباً از صد در صد کارخانجات کشور آمارگیری به عمل آمده است.
نتایج آمار گیری به عمل آمده شامل موارد زیر می باشد:
تعداد واحدها، وضع مملکت، تعداد پرسنل، میزان مواد اولیه مصرفی عمده و غیر عمده ، مواد شیمیایی و میزان وابستگی آنها، میزان فرآورده های تولیدی و نیز اشکالات تهیه مواد بسته بندی و اشکالات تولیدی( شامل اشکالات فنی کمبود قطعات یدکی) با بررسی که در مورد اشکالات اساسی کارخانجات به عمل آمده و می توان نتیجه گرفت که در زمینه مواد اولیه بیته بندی و تولیدی اشکال اساسی وجود دارد.
ظرفیت اسمی کارگاههای ماکارونی طبق مواد موجود در گرمخانه ها که محاسبه شده حدود 960000 تن در سال به ازاء هشت ساعت کار روزانه بدست آمده است.
وابستگی ماشین آلات در خط تولید ماکارونی نداریم و دستگاههای تولیدی واحد ماکارونی در کارخانجات تولیدی میکرون (نور افشان) ، بهنام ، فرهمند و… ساخته میشود و توسط متخصصان کارخانجات سازنده در محل نصب می گردد.
1ـ تعداد واحدها وضع مالکیت بصورت در صد کارخانجات بر مبنای تعداد در کل و همچنین تعداد کارکنان مطابق جدول زیر مشخص می گردد.

تعداد کل کارخانه
درصد دولتی و ملی شده
درصد خصوصی
درصد مختلط
تعداد کل کارکنان

داخلی
فصلی
78
ــ
100%
ــ
11270
2008

ـ فرآورده های تولیدات کارخانجات رشته و ماکارونی:

ردیف
نام ماده
نام واحد
میزان تولید در سال
میزان تولید در سال
ملاحظات
1
2
انواع ماکارونی
رشته
تن
تن
75228
11353
960000
20606

ظرفیت اسمی آمارگیری شده 960000 تن در سال بر اساس مقدار مواد موجود در گرمخانه طبق آمار موجود می باشد.

ـ میزان مواد اولیه مصرفی کارخانجات ماکارونی:

آرد مصرفی در صنایع رشته ماکارونی در بازار داخلی تامین می شود.

ردیف
نام ماده
نام واحد
میزان تولید در سال
میزان تولید در سال

داخلی
خارجی
داخلی
خارجی
1
2
آرد دو صفر و 3 صفر
آرد ستاره
تن
تن
75581
11000
ــ
ــ
880606
100000
ــ
ــ
جمع
86581

980606

ـ میزان سایر مواد اولیه کارخانجات ماکارونی:

ردیف
نام ماده
نام واحد
میزان تولید در سال
میزان تولید در سال

داخلی
خارجی
داخلی
خارجی
1
2
3
رنگ خوراکی
گندم سخت ونرم
زرده تخم مرغ
تن
تن
تن
ــ
15000
32%
ــ
ــ
ــ
ــ
22640
7/23%
ــ
ــ
ــ
جمع
32/15000
ــ
23/22640

مواد بسته بندی مورد استفاده در این صنعت کارتن و سلوفان می باشد، در زمینه کارتن اشکالی وجود ندارد و از داخل تامین می گردد ولی سلوفان از خارج تهیه می گردد که توسط مراکز تهیه و توزیع مواد شیمیایی سلوفان طبق سهمیه بندی وزارت صنایع جهت واحد های ماکارونی تهیه می گردد.

ـ تعریف چند نوع مختلف ماکارونی:

ماکارونی به چند صورت تولید می شود که مختصراً به شرح زیر می باشد:
الف) ماکارونی بلند لوله ای نازک ، به شعاع 5/0 تا 8/0 میلیمتر که به اسم ورمیشل معروف است اعم از آنکه به شکل طبیعی مستقیم یا پیچیده شده یا یکنواخت بریده شده یا اشکالهای دیگر به آن داده باشد.
ب) ماکارونی کوتاه به اشکال صدفی ، حلزونی ، مارپیچ ، ریسمانی تابیده و غیره که به صورت صاف یا خط دار یا لنگره ای و غیره پر یا میان خالی معروف به راویولی و کوکیت می باشد.
ج) ماکارونی بلند تخت لب کنگره ای به پهنای 11 تا 60 میلیمتر.
د) ماکارونی مطلق، لوله ای است بلند و میان خالی اعم از آنکه جدار خارجی آن صاف یا خط دار باشد. شعاع ماکارونی صاف می تواند از 4 تا 9 میلیمتر و یا 19 میلیمتر باشد و شعاع ماکارونی خط دار می تواند 8 یا 14 یا 18 میلیمتر باشد.
هـ) ماکارونی های دیگر به اشکال برنجی ، ستاره ای ، مثلث سوراخ دار حبهای و عدسی انگشتری الفبا حلقه ای ، اعداد و غیره که بیشتر برای مصرف سوپ مناسب هستند.
تولید ماکارونی آنچنان تابع ضوابط و مقررات خاص می باشد که شاید نتوان در بررسی اولیه متوجه شد ، چرا که آنچه در ایران در حال حاضر به عنوان ماکارونی در بازارها عرضه می شود می توان به جرات گفت که 80% محصولات تولیدی غیر استاندارد بوده و یا فقط ترکیب از آرد و رنگ می باشد.
در حالیکه ماکارونی به عنوان یک غذای ساده در بازارهای جهانی مطرح است و مصرف کننده توقع دارد که در عین اینکه محصول را به طور آماده مصرف می نماید ، همزمان با این سرعت عمل بتواند پاره ای از ویتامینها و پروتئین های مجاز را نیز به بدن برساند ، و در ایران این مطلب کمتر مورد توجه قرار دارد و یا اصلاً مورد توجه نیست و بر همین اساس است که ماکارونی های وارداتی که اغلب توسط مسافرین و یا بعضی از تجار و با قیمتی حدود 5 برابر محصول داخلی وارد بازار می گردد. اما با تاسف ملاحظه می گردد که خریدار توجه بیشتری به خرید کالای وارداتی دارد چرا که محصول وارداتی با فرمولی متفاوت و با طعمی مطلوب و مطابق سلیقه هر مصرف کننده تولید گردیده ، از نظر موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران که با توجه به استاندارد آمریکا تهیه گردیده است.

"بخش دوم"

ـ هدف و نکات مهم طرح:

احداث یک واحد ماکارونی به ظرفیت هفتصد و پنجاه تن در سال در شهرستان کرج مورد تقاضا است. مواد اولیه مورد مصرف از آرد سمولینا و گندم دروم است که تولید داخلی خواهد بود.
بازار مصرف این محصول در شهرستان کرج و شهرها و استانهای مجاور آن پیش بینی می گردد و در صورت بهره برداری از این واحد مصرف در شهرستان کرج دارای سرانه 2 کیلوگرم در سال برای هر نفر می باشد و اطلاعات موجود وجود بازار مناسب و کافی را نشان می دهد. احداث این واحد علاوه بر تامین ماکارونی با کیفیت مناسب و ارزش غذایی بالاتر موجب ایجاد اشتغال 10 نفر می شود که علاوه بر آن تعدادی از قبیل توزیعین فروشندگان و سایر نیز از قبل آن به صورت غیر مستقیم بهره مند می شوند.
در طرح ارائه شده هزینه ثابت احداث این واحد حدود1.069.345.670ریال و هزینه جاری آن حدود 241.834.470 ریال پیش بینی گردیده است.
قیمت تمام شده ماکارونی 1550 ریال برآورد گردیده است.
روش تولید محصول بر اساس استانداردهای موجود ایران پیش بینی گردیده و انتخاب ماشین آلات و تجهیزات با توجه به حداکثر استفاده از امکانات ساخت داخل با مخلوط نمودن تکنولوژی ساده و رعایت صرفه و صلاح منطقه در کشور انجام گردیده است.

ـ نوع محصول:

نوع محصول کارخانه عبارت است از انواع ماکارونی که در بسته های 450 و 900 گرمی در داخل سلوفان ، نایلون یا کاغذهای نخ دار بسته بندی شده و به بازار عرضه می شود.

ـ میزان مواد اولیه مورد نیاز کارخانه:

مواد اولیه مورد نیاز کارخانه آرد سمولینا (گندم دوروم) می باشد.

1ـ مواد اولیه آرد سمولینا 758 تن
2ـ سلوفان یا نایلون 750000 بسته

ـ روش کار و نحوه فرآیند:

ابتدا آرد توسط الک ویبره شده سپس توسط دیتگاه هم زن به وسیله ترکیب با آب خمیر ماکارونی تهیه می شود. در مرحله بعد توسط دستگاه اکسترودر فرم و شکل می گیرد.
ماکارونی شکل داده شده روی نی های مخصوص قرار گرفته و سپس درگرمخانه خشک شده بعد برش داده می شود و سپس در بسته های 450 و 900 گرمی به وسیله سلوفان و نایلون بسته بندی شده و به بازار عرضه می گردد.
‎آرد ماکارونی بایستی از آرد سمولینا تهیه شود که مشخصات آن شامل رطوبت 8 الی 12، پروتئین حداقل 5/9 الی 5/18، چربی1/1 الی 4/2 ، فیبر 5/0% الی 2% و خاکستر 5/0% الی 2% می باشد. محصول باید عاری از سوراخ ، شکاف ، لک و کپک زدگی باشد و در موقع استعمال زبری نداشته باشد و رنگ عوض ننماید و در موقع نباید خمیر وله شود یا به

هم بچسبد و یا بوی خمیر و ترشی یا تلخی و طعمهای زننده داشتئه باشد. PH ماکارونی نباید کمتر از 6 و بیشتر از 7 باشد. بسته بندی باید در پاکتهای سلوفان و یا پاکتهای نخ دار باشد ، کالا بر طبق استاندارد ملی بایستی ساخته شود و شماره استاندارد ملی ماکارونی در ایران جهت تولید ماکارونی 213 می باشد.

ـ کنترل کیفیت:

امروزه در صنایع غذایی بخش کنترل کیفی به عنوان یک بخش حیاتی تلقی می شود.

بخش کنترل با برقراری یک سیستم دقیق سعی در ارائه محصولی با کیفیت پیش بینی شده، مناسب و یکنواخت که با ویژگیها و استانداردهای مربوطه تطابق داشته باشد مینماید. مفهوم کنونی کنترل کیفیت در صنایع غذایی بر خلاف گذشته که صرفاً به چند آزمایش و آنالیز شیمیایی و میکروبی بر روی محصول تمام شده اطلاق می شده است نبوده ، بلکه مسئولیت کنترل تمامی مراحل تولید را در بر می گیرد و در حقیقت یک سیستم کنترل کیفی کار با کنترل مواد اولیه ، کنترل ضمن فرآیند ، کنترل محصول تمام شده و انبار و کنترل محصول تا زمانی که مصرف کننده آنرا به مصرف می رساند را دقیقاً به عهده بگیرد و ضمناً در آزمایشگاه واحد تولیدی مشخصات ظاهری محصول میزان PH و درصد رطوبت محصول تست می گردد که این عمل بعد از خشک کن یا فرم دهی انجام میگیرد.
برای بررسی آرد مصرفی می توان از آزمایشگاه مواد غذایی اداره بهداری شهرستان استفاده نمود. همچنین آب مصرفی از نظر درصد سرب ، آرسبیک ، سلینم و … بایستی آزمایش شود که قبل از ترکیب با آرد بایستی این عمل انجام گیرد ، البته در صورتی که از آب لوله کشی بهداشتی استفاده شود این عمل ضرورت ندارد.

ـ ماشین آلات مورد نیاز کارخانه (تولید) :

با توجه به روش نحوه فرآیند مذکور در بند 5 ماشین آلات مورد نیاز خط تولید 750 تن ماکارونی در سال برابر 7/2 تن در روز و معادل 2700 کیلو در یک شیفت به شرح زیر است:

1ـ پرس دو اکسترودر به ظرفیت حدود 450 کیلو در ساعت
2ـ الک و آرد کن بزرگ (ویبره)
3ـ الک و آرد کن کوچک مدل 66
4ـ قیچی اتوماتیک 120 تنی با باد کامل 5ـ قالب شور
6ـ اره ماکارونی
7ـ میز برش
8ـ دستگاه فرم زن (گوش ماهی)
یک دستگاه
یک دستگاه
یک دستگاه
یک دستگاه
یک دستگاه
یک دستگاه
یک دستگاه
یک دستگاه

ـ چگونگی استقرار ماشین آلات و فضای مورد نیاز در سالن تولید:

بر اساس ابعاد و اندازه ماشین آلات و چگونگی گردش کار جهت تولید ماکارونی مورد نظر حداقل سطح زیر بنای مورد نیاز جهت سالن تولید10×50 متر معادل 500 متر مربع به ارتفاع 6 متر در پای دیوار می باشد. از نظر گردش کار ابتدا مواد اولیه شامل آرد سمولینا (گندم دوروم) از انبار مواد اولیه به وسیله دستگاه الک و آرد کن ویبره شده و به دستگاه پرس سه اکسترودر فرم و شکل می گیرد.
بر اساس شماره های مندرج در نقشه و استقرار ماشین آلات به شرح زیر است:
1ـ الک آرد کن ویبره 2ـ دستگاه دو اکسترودر
3ـ پمپ و اکیوم 4ـ دستگاه فرم زن گوش ماهی
5ـ قیچی 6ـ قالبشور
7ـ اره ماکارونی 8 ـ میز برش

ـ زمین و ساختمانهای کارخانه:

الف ـ زمین

کارخانه در شهرستان X در زمینی به وسعت 5000 متر مربع که از طریق شرکت شهرکهای صنعتی یا اداره کل کشاورزی در اختیار قرار خواهد گرفت ، احداث خواهد شد.
طول و عرض تقریبی زمین 50 × 100 متر پیش بینی می گردد و عملیات مورد نظر جهت آماده سازی زمین به شرح زیر خواهد بود:
ـ خاکبرداری و تسطیح با عمق 15 سانتی متر
ـ دیوار کشی بر اساس ابعاد زمین برای حدود 300 متر طول دیوار به ارتفاع 2 متر مربع کلاً حدود 600 متر دیوار.
ـ خیابان کشی ، پارکینگ و فضای سبز

ب ـ ساختمانهای کارخانه:
ساختمانهای اصلی کارخانه به ابعاد 21 × 44 متر معادل 924 متر مربع است که شامل سالن تولید به طول 30 متر و به عرض 7/16 متر و انبارها و قسمت اداری و مالی به طول 30 و به عرض 1/14 متر است. ارتفاع کلی این ساختمان در پای دیوار 6 متر و به صورت اسکلت فلزی یا سوله با دهانه های 15 متری و 12 متری و با فواصل 6 متر از یکدیگر خواهد بود.
قسمت های سرایداری و سرویس ها دارای 3 متر ارتفاع می باشند.

قسمت اداری و مالی کارخانه در 72 متر مربع مساحت می باشد.
قسمت توالت و حمام دستشویی شامل 3 دستگاه توالت ، دو دستگاه حمام و سه دستگاه دستشویی است.
بر اساس پلان ساختمانهای کلی کارخانه وضعیت ابعاد ساختمانهای کارخانه به شرح زیر است:

ـ تامین برق:

نیروی برق مورد نیاز کارخانه در حدو 104 کیلو وات در ساعت می باشد که به طریق زیر توزیع می شود:
1ـ ماشین آلات اصلی کارخانه 68 کیلو وات 34 اسب 100 آمپر
2ـ بخاریهای کارگاهی 1 کیلو وات 1 اسب 2 آمپر
3ـ مصارف عمومی و روشنائی تاسیسات 35 کیلو وات 18 اسب 67 آمپر

جمع 104 کیلو وات 53 اسب 169 آمپر

کیلو وات مصرف روزانه 832 = 8 × 104
کیلو وات مصرف سالیانه 228800 = 275 × 832
ارزش برق مصرفی در سال به ریال 57.200.000 = 25 × 228800

ـ سوخت:

با توجه به نیاز استفاده از وسائل گرمایش در داخل سالنها و ساختمانهای رفاهی کارخانه نیاز به دو دستگاه بخاری کارگاهی می باشد که مصرف سوخت بخاریها در هر ساعت حدود 10 لیتر گازوئیل می باشد که خواهیم داشت:
مصرف سوخت در روز 80 = 8 × 10
کل سوخت مصرفی بخاریها در سال به لیتر 220000 = 275 × 80
ارزش کل سوخت مصرفی در سال به ریال 1.100.000 = 5 × 22000

و با توجه به خشک کردن ماکارونی که احتیاج به گرمخانه دارد دستگاه شوفاژ و اپراتورها که در داخل سالن خشک کن می باشد، مصرف سوخت خشک کنها عبارتست از:
مصرف سوخت خشک کن در سال 30800 = 275 × 112

سوخت به هدر رفته 31000 = 200 + 30800
ارزش مصرف سوخت خشک کن در سال 1.550.000 = 50 × 31000
کل سوخت مصرفی در سال به لیتر 53000 = 22000 + 31000
ارزش کل سوخت مصرفی در سال 2.650.000 = 50 × 53000

هزینه بنزین : اگر خودرو در روز 24 لیتر مصرف کند:
مصرف بنزین در سال 6600 = 275 × 24
هزینه مصرف بنزین در سال به ریال 5.280.000 = 800 × 6600

ـ آب :

واحد مورد بحث به انگیزه مصرف آب در تولید ماکارونی به مقدار 5 متر مکعب روزانه احتیاج داریم ، بنابراین خواهیم داشت:

مصرف آب در سال به متر مکعب 1375 = 275 × 5
ارزش مصرف آب در سال به ریال 687.500 = 500 × 1375
تفکیک آن به شرح زیر:

مصرف آب در روز جهت کارگران 1 = 100 × 10
مصرف آب در سال جهت کارگران 275 = 275 × 1
ارزش مصرف آب در سال برای کارگران 500 ،137 = 500 × 275

جهت فضای سبز و شستشوی ماشین آلات و غیره حدود 5/0 متر مکعب در روز احتیاج به آب می باشد. مصرف آب در سال جهت فضای سبز و شستشوی ماشین آلات و غیره:
متر مکعب 5/137 = 275 × 5/0
ارزش مصرف آب در سال به ریال 68.750 = 500 × 5/137
جهت مصرف تولید احتیاج به 5/3 متر مکعب آب در روز احتیاج داریم:

متر مکعب 5/962 = 275 × 5/3
ارزش مصرف آب جهت تولید در سال 481.250= 500 × 5/962
مصرف آب در سال جهت کارخانه به متر مکعب
1375= 5/962+ 5/137+ 275
هزینه مصرف آب در سال جهت کارخانه به ریال
687.500 = 481.250 + 68.750 + 137.500
هزینه کل هزینه انرژی در سال به ریال
65.817.500 = 57.200.000 + 5.280.000 + 2.650.000 + 687.500

ـ فاضلاب:

فاضلاب کارخانه از دو قسمت به شرح زیر تشکیل شده است:
1ـ فاضلاب ناشی از شستشوی ماشین آلات و نظافت سالنها.
2ـ فاضلاب حاصله از سرویس های بهــداشتی.
الف ـ فاضلاب حاصل از شستشوی ماشین آلات و نظافت سالنها برای آبیاری و فضای سبز محوطه نیز می توان استفاده کرد.
ب ـ فاضلاب حاصله از سرویس های بهداشتی ، این فاضلاب به سپتیک تانک متصل شده و پس از ته نشین شدن لجن آن را هر چند ماه یک بار تخلیه و به خارج منتقل می گردد.

ـ تهویه و اطفاء حریق:

الف ـ تهویه:
علاوه بر طراحی پنجره ها و سالن به صورت مقابل و عمل هواکش ها که موجب تهویه و جریان هوا در سالن می شود ، در تابستانها از تعدادی کولر آبی مناسب و در زمستان از بخاری استفاده خواهد شد.

ب ـ اعلام و اطفاء حریق:
در بخش های مختلف کارخانه سیستم اطفاء حریق (آژیر) نصب خواهد شد و برای اطفاء حریق از کپسولهای آتش نشانی به صورت متحرک و ثابت شامل

انواع گاز انیدرید کربنیک و پودرهای خشک و غیره به تعداد 4 دستگاه استفاده خواهد شد.

ـ لوازم و تجهیزات اداری:

لوازم و تجهیزات اداری شامل دو عدد میز کار اداری ، دو عدد صندلی، سه عدد فایل ، کابینت دو عدد، ماشین حساب ، رایانه و نوشت ابزار و کاغذ و انواع فرم جهت حسابداری و انبار و غیره خواهد بود.

ـ لوازم حمل و نقل و جابجایی:

به منظور ایجاد سهولت در رفت و آمد روزمره و فروش ماکارونی ، یک دستگاه وانت مورد احتیاج است که برای کارخانه در نظر گرفته شده است.

ـ وضعیت پرسنلی و کارگری کارخانه:

برنامه ریزی و اداره کارخانه توسط هیئت مدیره شرکتی که پس از موافقت اصولی به ثبت خواهد رسید ، انجام شده و در ارتباط با انجام امور کارخانه پرسنل زیر فعالیت خواهند داشت:
1ـ سرپرست کارخانه یک نفر
2ـ مهندس مسئول فنی یک نفر
3ـ تکنسین تولید یک نفر
4ـ کارگر 6 نفر
5ـ پرسنل تاسیسات برق و مکانیک 2 نفر
6ـ پرسنل اداری و خدماتی 2 نفر

جمع 13 نفر

"بخش سوم"

الف ـ هزینه های زمین و ساختمانهای کارخانه:

1ـ هزینه زمین:

به عنوان هزینه تامین زمین 5000 متر مربع زمین شامل هزینه خرید زمین ، هزینه واگذاری و انتقال و غیره از قرار متر مربعی 25000 ریال به مبلغ 125.000.000ریال در نظر گرفته می شود.

2ـ هزینه های خاکبرداری ، دیوارکشی و محوطه سازی :

جهت خاکبرداری و تسطیح با عمق 15 سانتیمتر خیابان کشی و پارکینگ فضای سبز و دیوار کشی موارد هزینه ان به شرح زیر می باشد:
بر اساس 300 متر طول دیوار با ارتفاع 2 متر مربع احتیاج به 600 متر دیوار کشی می باشد که هزینه آن به شرح زیر است:
هزینه دیوار کشی به ریال 24.000.000= 40.000 × 600
جهت فضای سبز 4.000.000 ریال
کلاً اعتباری معادل 28.000.000 ریال جهت هزینه محوطه سازی در نظر گرفته می شود.

3ـ هزینه های ساختمان کارخانه:

هزینه های احداث ساختمانهای کارخانه شامل سالن تولید ، انبارها ، اداری و مالی و سرویس ها ، محاسبه هزینه اسکلت فلزی ، دیوار چینی ، فونداسیون ، بتون کف ، کاشی کاری و غیره به طور کامل برای 924 متر مربع ساختمان های کارخانه کلاً به مبلغ 238.800.000 ریال و به شرح زیر پیش بینی می گردد:

ردیف
شرح
متراژ
قیمت هر مترمربع
هزینه کل (به ریال)
1
سالن تولید
500 متر مربع
350.000
175.000.000
2
انبارهای تولید
280 متر مربع
350.000
98.000.000
3
ساختمان اداری
72 متر مربع
400.000
28.800.000
4
ساختمان تعمیرگاه
72 متر مربع
350.000
25.200.000
5
دیوار کشی
600 متر مربع
40.000
24.000.000
6
فضای سبز و تسطیح
ــ
ــ
4.000.000
جمع هزینه های ساختمان و محوطه سازی
355.000.000

بنابراین کل هزینه ساختمانی شامل محوطه سازی و دیوار کشی و هزینه ساختمانها جمعاً به مبلغ 355.000.000ریال محاسبه شده است.

ـ هزینه ماشین آلات و تجهیزات:

چنانچه قبلاً در بخش دوم این طرح ذکر گردیده ماشین آلات مورد نیاز طرح به شرح زیر می باشد:

ردیف
شرح
تعداد
هزینه (به ریال)
1
پرس دو اکسترودر در حدود 300 کیلو در ساعت بدون غالب
1 دستگاه
120.000.000
2
الک آرد کن (ویبره)
1 دستگاه
27.500.000
3
پمپ واکیوم آبی مدل 66
1 دستگاه
10.500.000
4
قیفی اتوماتیک 120 سانتی با باد کامل
1 دستگاه
20.000.000
5
قلب شور
1 دستگاه
23.000.0000
6
اره ماکارونی بُر
1 دستگاه
6.500.000
7
میز برش
1 دستگاه
1.500.000
8
دستگاه فرم زن (گوش ماهی)
1 دستگاه
4.500.000
جمع
8 دستگاه
213.500.000

ـ هزینه تاسیسات و تجهیزات عمومی:
ردیف
شرح
تعداد
هزینه (به ریال)
1
کپسول آتش نشانی پودر گاز 6 و 12 کیلویی
6 دستگاه
3.000.000
2
منبع گازوئیل 7000 لیتری
یک عدد
9.000.000
3
موتور ژنراتور 20 آمپر 60 کیلو وات
یک دستگاه
60.000.000
4
تابلو برق و حق انشعاب سیم کشی و غیره 68 آمپر 104 کیلو وات

75.000.000
5
لیفتراک 5/2 تنی
یک دستگاه
25.000.000
6
وسایل لابراتوار

30.000.000
7
وانت 5/1 تنی
یک دستگاه
9.000.000
8
ترازوی مرغی 50 کیلو گرم
5 عدد
5.000.000
9
هواکش
5 عدد
5.000.000
10
قالب
10 عدد
10.000.000
جمع
228.000.000

ـ هزینه قبل از بهره برداری:

ـ هزینه های تاسیس شرکت و دریافت مجوزهای مختلف 5.000.000 ریال.
ـ هزینه خدمات پیمانکاری و مهندسی و مطالعات و مشاوره 5% کل ساختمان سازی و محوطه سازی به شرح زیر می باشد:
ارزش هزینه خدمات پیمانکاری و مهندسی 17.750.000 = 5% *355.000.000
ـ هزینه های دریافت وام بانکی بر اساس مقدار دریافت وام 1000/27 محاسبه می گردد که مبلغ آن:

ارزش هزینه های دریافت بانکی
22.663.170 ریال
سایر هزینه های قبل از بهره برداری
10.000.000 ریال
جمع هزینه های قبل از بهره برداری
55.413.170 ریال

ـ محاسبه هزینه احداث طرح ( سرمایه ثابت ):

ـ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید
213.500.000 ریال
ـ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات عمومی
228.000.000 ریال
ـ هزینه نصب و راه اندازی ماشین آلات و تاسیسات 10%
44.150.000 ریال
ـ زمین
125.000.000 ریال
ـ ساختمان و محوطه سازی
355.000.000 ریال
ـ هزینه های پیش بینی نشده
48.282.500 ریال
ـ هزینه های قبل از بهره برداری
55.413.170 ریال
جمع کل سرمایه ثابت
1.069.345.670 ریال

" بخش چهارم "

هزینه های تولیدی طرح (سرمایه در گردش)

ـ هزینه های خرید مواد اولیه:

آرد سمولینا ( آرد گندم دروم ) کیلـو
758.000 = 1000 * 758
مصرف در سال جهت مواد اولیه
674.620.000 = 8900 * 758.000
هزینه مواد بسته بندی سلوفان یا پلاستیک
45.000.000 = 60 * 750.000
هزینه کل نیاز مواد اولیه سالیانه
719.620.000 = 45.000.000 + 674.620.000
جهت مصرف سه ماه تولید
179.905.000 = 25% * 719.620.000

ـ هزینه پرسنلی و کارگری:

لیست شاغل و مقدار حقوق ماهانه و سالانه:
در طرح مذکور کلاً 13 نفر پرسنل که چارت سازمانی زیر را جهت واحد ماکارونی تشکیل می گردد رسم شده است:

ردیف
عنوان
تعداد
حقوق ماهیانه
پرداخت سالیانه
الف
مدیریت
یک نفر
2.000.000 ریال
28.000.000 ریال
ب
مهندس فنی
یک نفر
1.500.000 ریال
21.000.000 ریال
ج
تکنسین
یک نفر
700.000 ریال
9.900.000 ریال
د
کارگر
شش نفر
500.000 ریال
42.000.000 ریال
هـ
پرسنل تعمیرگاه و تاسیسات
دو نفر
600.000 ریال
16.800.000 ریال
و
پرسنل اداری و خدمات
دو نفر
700.000 ریال
19.600.000 ریال
جمع
13 نفر

137.300.000 ریال

بیمه و مالیات بر مبنای 20% محاسبه می شود:
27.440.000 = 20% * 137.300.000
ـ هزینه های تامین بـرق:

ـ هزینه انشعاب برق از قرار کیلو واتی 300.000 ریال
ـ هزینه پست ترانسفور موتور با هزینه انتقال و تابلو از قرار کیلو واتی 2.500.000 ریال
ـ هزینه های سیم کشی و نصب خازن و غیره
ـ هزینه خرید یک دستگاه موتور ژنراتور اضطراری 60 کیلو وات
31.200.000 ریال

28.080.000 ریال
15.720.000 ریال
60.000.000 ریال
جمع هزینه های تامین برق و خرید موتور ژنراتور اضطراری
135.000.000 ریال

ـ هزینه تامین آب:

هزینه های مربوط به تامین آب شامل هزینه انشعاب لوله کشی شهری کلاً به مبلغ 1.800.000 ریال برآورد می گردد.

ضمناً هزینه احداث یک مخزن ذخیره آب 10 هزار لیتری به صورت زمین مورد احتیاج کارخانه است.

ـ هزینه های اعلام و اطفاء حریق:

ـ کپسول 50 کیلویی چرخ دار با پودر گاز ، قابل شارژ برای سالن و انبار دو دستگاه به مبلغ 1.000.000 ریال.
ـ کپسول 6 کیلویی قابل شارژ درجه دار ، مواد پودر و گاز برای قسمتهای اداری و دیگ بخار چهار دستگاه کلاً به مبلغ 200.000 ریال.
ـ جمع کل هزینه های اعلام و اطفاء حریق 3.000.000 ریال پیش بینی می شود.

ـ هزینه های آزمایشگاه کنترل کیفی:

هزینه خرید تجهیزات ، دستگاهها ، وسایل و ابزار مورد نیاز جهت آزمایشگاه بر اساس معرفی وزارت بهداری به قیمت دولتی از شرکت زکریای رازی و سجاد طب قابل تامین است. کل اعتبار لازم جهت خریداری وسایل طبق لیست ارائه شده قبلی 30.000.000 ریال می گردد.

ـ هزینه های تامین وسایل حمل و نقل و جابجایی:

ـ وانت 5/1 تنی
ـ لیفتراک سهند 5/2 تنی
یک دستگاه
یک دستگاه
9.000.000 ریال
25.000.000 ریال
جمع هزینه تامین وسایل حمل و نقل و جابجایی
34.000.000 ریال

ـ هزینه بیمه کارخانه:

هزینه بیمه کارخانه = 02/0 * هزینه ساختمان و محوطه سازی + هزینه تجهیزات و تاسیسات + هزینه ماشین آلات

1.593.000 = 02/0 * 355.000.000 + 228.000.000 + 213.500.000
398.250 = 25% * 1.593.000

ـ محاسبه هزینه در گردش کارخانه:

ـ هزینه تامین کلیه مواد اولیه اصلی ، کمکی و بسته بندی
ـ هزینه حقوق ، بیمه و پاداش کارکنان
ـ هزینه بیمه کارخانه
ـ هزینه انواع انرژی
ـ سایر هزینه های جاری
179.905.000 ریال
41.160.000 ریال
398.250 ریال
15.629.370 ریال
4.741.850 ریال
جمع محاسبه هزینه در گردش
241.834.470 ریال

" بخش پنجم "

میزان سرمایه گذاری محاسبات اقتصادی

ـ کل سرمایه گذاری طرح:

کل سرمایه گذاری طرح حاصل جمع سرمایه ثابت و سرمایه در گردش محاسبه شده و در بخش های قبل آمده و به شرح زیر است:

1ـ سرمایه ثابت
2ـ سرمایه در گردش
1.069.345.670 ریال
241.834.470 ریال
جمع کل سرمایه گذاری
1.311.180.140 ریال

ـ نحوه سرمایه گذاری و تامین منابع مالی:

سرمایه گذاری بر مبنای 30% سهم متقاضیان (نقدی) و 70% سرمایه استفاده از تسهیلات بانکی بر مبنای عقود اسلامی (وام) و به شرح زیر است:

الف ـ سهم متقاضی 30% نقدی
ب ـ سهم بانکی 70% وام
393.354.050 ریال
917.826.090 ریال
جمع سرمایه گذاری طرح
1.311.180.140 ریال

ـ کارمزد:

کارمزد وام یا سود قابل انتظار جهت استفاده از تسهیلات بانکی بر طبق عقود اسلامی بر مبنای 12% کلاً مبلغ 110.139.130 ریال می گردد.

ـ هزینه استهلاک و هزینه تعمیر و نگهداری:

الف ـ هزینه استهلاک:
محاسبات هزینه های استهلاک طرح به شرح زیر محاسبه می گردد:
ساختمانها 5% قیمت ساختمانها در استهلاک محاسبه می گردد.
کل ارزش ساختمانها برابر است با 355.000.000 ریال که این مبلغ 5% آن محاسبه می شود جهت استهلاک ساختمانها داریم:
17.750.000 = 5% * 355.000.000
کل ارزش ماشین آلات 10% در استهلاک محاسبه می شود.
کل ارزش ماشین آلات برابر است با 213.500.000 ریال که این مبلغ 10% آن محاسبه می شود جهت استهلاک ماشین آلات پس بنابراین داریم:
ارزش ریالی استهلاک ماشین آلات 21.350.000 = 10% * 213.500.000
در تجهیزات و تاسیسات عمومی 10% قیمت تجهیزات و تاسیسات طرح محاسبه می شود:
22.800.000 = 10% * 228.000.000
و سایر اقلام سرمایه ثابت نیز برابر است با 5.638.930 ریال.
جمع کل هزینه استهلاک برابر است با 67.538.930 ریال.

ب ـ محاسبه هزینه تعمیر و نگهداری طرح:
ساختمانها 2% قیمت ساختمانها و هزینه تعمیر و نگهداری محاسبه می شود.

کل ارزش ساختمانها برابر است با 355.000.000 ریال که این مبلغ 2% آن محاسبه می گردد جهت هزینه تعمیر و نگهداری پس بنابراین داریم:
7.100.000 = 2% * 355.000.000

ماشین آلات 4% قیمت ماشین آلات محاسبه می شود:
8.540.000 = 4% * 213.500.000

تجهیزات و تاسیسات عمومی 7% تاسیسات عمومی محاسبه می شود:
15.960.000 = 7% * 228.000.000

جمع کل هزینه تعمیر و نگهداری31.600.000 = 15.960.000 + 8.540.000 + 7.100.000

ـ محاسبه کل هزینه تولید:
هزینه های تولید سالانه کارخانه شامل هزینه های ثابت و هزینه های متغیر تولید است:
الف ـ هزینه های ثابت تولید:

ـ دستمزد حقوق و مزایای کارکنان 65%
ـ هزینه تامین آب و برق و سوخت 10%
ـ استهلاک 100%
ـ کارمزد وام 100%
ـ لوازم حفاظتی کارخانه
ـ بیمه کارکنان
89.180.000 ریال
6.251.750 ریال
67.538.930 ریال
110.139.130 ریال
3.000.000 ریال
27.440.000 ریال
جمع
303.549.810 ریال
ب ـ هزینه های متغیر تولید:

ـ مواد اولیه مصرفی در تولید کالا با حمل
ـ هزینه تعمیر و نگهداری
ـ هزینه لوازم کار کارکنان
ـ هزینه انواع انرژی تولید 90%
ـ دستمزد حقوق و کارکنان 35%
ـ مخارج بسته بندی
ـ سایر هزینه ها
674.620.000 ریال
31.600.000 ریال
2.000.000 ریال
56.265.750 ریال
48.020.000 ریال
45.000.000 ریال
8.575.050 ریال
جمع هزینه های متغیر تولید
866.080.800 ریال

جمع کل هزینه های تولید = جمع هزینه های ثابت تولید + جمع هزینه های متغیر تولید

1.169.630.610 = 303.549.810 + 866.080.800

ـ قیمت تمام شده محصول:

قیمت تمام شده واحد محصول =
جمع کل هزینه های تولید

مقدار تولید در سال

ریال 1550 =
1.169.630.610
=
1.169.630.610
= قیمت تمام شده واحد محصول

750000

1000 * 750

ـ درصد ارزش افزوده طرح و محاسبه ارزش افزوده طرح:

ـ حقوق کارکنان
ـ بیمه کارکنان
ـ استهلاک ماشین آلات
ـ استهلاک ساختمان
ـ کارمزد وام
ـ سود سرمایه نقدی
ـ سایر هزینه ها
137.200.000 ریال
27.440.000 ریال
21.350.000 ریال
17.750.000 ریال
110.139.130 ریال
78.670.810 ریال
7.850.990 ریال
جمع
400.400.930 ریال

100 * ارزش افزوده طرح
= درصد ارزش افزوده
20% سود سرمایه نقدی + جمع کل هزینه تولید

درصد ارزش افزوده 33% =
40.040.093.000

15.734.160 + 1.169.630.610

ـ بررسی نقطه سر به سر:

نقطه سر به سر =
فروش کل
* هزینه ثابت تولید

فروش کل – هزینه های متغیر تولید

3.642.597.720 =
1.275.000.000
* 303.549.810

1.275.000.000 – 1.169.630.610

28% =
3.642.597.720
=
نقطه سر به سر
= درصد نقطه سر به سر

1.275.000.000

فروش کل

"بخش ششم "

روش فر آوردن (تولید):

خمیر باید در دستگاه خمیر گیری خودکار و یا آبی که به طور خودکار و تنظیم وارد دستگاه خمیرگیری می شود تهیه گردد و با فشار مناسبی از میان دستگاه عبور کند و به اشکال مختلف از قالبهای صافی داری خارج گردد و سپس با در نظر گرفتن رطوبت و حرارت لازم در محفظه ای مجهز به حرارت مرکزی و دریچه های تهویه خودکار اصول خشک گردد. هوای متصاعد از ماکارونی آلوده به مواد مخمر از محفظه های به طریق خودکار به فضای خارج غیر سر پوشیده برده شود تا به داخل کارخانه راه نیابد.
مازاد خمیر که موقع بریدن ماکارونی در زیر ماشینهای کار در ظرفهای مخصوصی می ریزد اگر دوباره بخواهند به دستگاه خمیرگیری برگردانند باید فقط از راه لوله های بسته و با فشار هوای کمپرسور برگرداننده شوند. فرآوردن (تولید) باید طبق اصول بهداشت و در کارخانه ای انجام گیرد که هر ساله گواهی بهداشتی از وزارت بهداری گرفته باشد.

شرایط ماکارونی فرآورده شده:

ماکارونی ساخته شده باید عاری از سوراخ ، شکاف ، لک و کپک زدگی باشد و در موقع استعمال زبری نداشته باشد و رنگ پس ندهد و در موقع پختن نباید له شود یا بوی خمیر و ترشی و یا تلخی و طعمهای زننده داشته باشد و PH ماکارونی نباید کمتر از 6 و بیش از 7 باشد.

بسته بندی و نشانه گذاری:

بسته بندی:

در کارخانه باید محوطه بسته بندی از محوطه ساخت جدا باشد به طوری که هوای محل ساخت به هوای محل بسته بندی حتی الامکان سرایت نکند.
بسته بندی باید در جعبه های مقوایی یا پاکتهای کاغذی نخ دار یا کیسه و یا پاکتهای پلاستیک صورت گیرد. به طوری که وزن ظرف و مظروف جمعاً از 225 یا 450 یا 900 گرم کمتر نباشد.
در مورد بسته بندی در پلاستیک باید روی بسته یا پاکت دو سوراخ ریز فراهم شده باشد. ابعاد بسته بندی به اختیار کارخانه سازنده است و کارخانه سازنده می تواند واحدهای 225 گرمی را به طور متصاعدی مضاعف کند.

نشانه گذاری:

ویژگیهای زیر باید در مورد جعبه های مقوایی در سطح خارجی جعبه و در مورد بسته های دیگر در سطح خارجی یا در درون آنها روی ورقه جداگانه اجباراً به زبان فارسی و در صورت تمایل به یک زبان دیگر نیز درج و گنجانده شده باشد.

الف ـ نام و آدرس و شماره تلفن کارخانه اعم از آنکه کارخانه اختصاصی یا متعلق به یک شرکت باشد.
ب ـ وزن خالص یا وزن با ظرف
ج ـ نام مواد افزودنی مذکور و نام مواد تقویت کننده مذکور.
در صورتی ذکر نام سمولینا و آرد گندم دروم بر روی بسته ها مجاز است که از آردهای نامبرده شده لااقل هفتاد درصد به کار برده باشد.
عبارت ساخت کشور
هـ ـ شماره گواهی بهداشتی

ماکارونیهای غیر قابل مصرف:

در موارد زیر ماکارونی غیر قابل مصرف شناخته می شود:
الف ـ در صورتی که آرد سمولینا یا آرد گندم دروم نباشد و یا مثلاً الک نشده باشد.
ب ـ در صورتی که آرد با دست خمیر شده باشد.
ج ـ در صورتیکه در محصول غیر از آرد گندم خالص آردهای دیگر مثل آرد سیب زمینی یا ذرت یا سایر غلات به استثنای آرد سویا یافت شود.
د ـ در صورتی که آب مصرف شده مطابق شرایط مذکور نباشد.
هـ ـ در صورتی که ماده رنگی استعمال شده از مواد مجاز برای ماکارونی نباشد.
و ـ در صورتی که موقع برگرداندن ریزه های خمیر به دستگاه خمیرگیری بر خلاف آنچه در بند 5 گفته شد از لوله های بسته و فشار هوای کمپرسور استفاده نشده است.

ز ـ در صورتی که ماکارونی فرآورده دارای مواد خارجی مثل حشرات ، مو ، الیاف علفی و امثال آن باشد و یا کپک زده باشد.
ح ـ وقتی که کارخانه فاقد گواهی بهداشتی سالیانه باشد.
ط ـ در صورتی که محصول در هوای آزاد یا در جایی خشک شده باشد که هوا و رطوبت و حرارت لازم برای خشک کردن ماکارونی در آنجا قابل کنترل نباشد.
ی ـ در صورتی که بسته بندیهای فاقد اسم و آدرس تولید کننده باشد.
ک ـ در صورتیکه PH محصول از 6 کمتر و از 7 بیشتر باشد.

"بخش هفتم "

پاره ای از مقررات مربوط به صدور موافقت اصولی:

توجه متقاضیان احداث واحد صنعتی را قبل از تکمیل پرسشنامه به مواردی از مقررات وزارت صنایع مربوط به موافقت اصولی جلب می نماید.
1ـ صدور موافقت اصولی موکول به مقایسه و انطباق پرسشنامه های تکمیل شده در یافتن با معیارهایی مانند مناسب ترین قیمت تمام شده ، صرفه جویی ارزی بیشتر ، استفاده حداکثر از منابع داخلی ، ایجاد ارزش افزوده بالاتر ، انتخاب تکنولوژی مناسب ، انطباق ویژگیهای کالا با استاندارد ملی و یا استاندارد قابل قبول ، نقش طرح در بخشهای اقتصادی ، پیش بینی روشهای جلوگیری از آلودگیهای صنعتی ، ارائه خدمات پس از فروش و دیگر معیارهای مشابه می باشد.

2ـ به طرحهای پذیرفته شده حداکثر 2 ماه پس از دریافت طرح موافقت اصولی داده می شود.

3ـ در مورد طرحهای بزرگ و ویژه این مهلت با نظر معاون طرح و برنامه قابل تمدید است.
4ـ از آنجا که در موافقت اصولی از ذکر عناوین کلی مانند بسته بندی مواد غذایی ، تولید انواع فرآورده های بهداشتی و ….. خودداری خواهد شد. بنابراین متقاضیان باید نام ، ویژگیهای و فرمول انواع فرآورده های مورد درخواست را به صورت تفکیکی در پرسشنامه قید کنند.

5ـ چنانچه متقاضی موافقت اصولی شخص یا اشخاص حقیقی باشد کارهایی که نسبت به تشکیل شرکت اقدام ننموده اند موافقت اصولی صادره به نام شخص و یا اشخاص حقیقی صادر می شود و اگر متقاضی شخص حقیقی و یا اشخاص حقوقی باشد صدور موافقت اصولی موکول به دریافت اساسنامه با مهر اداره ثبت شرکت ها می باشد.

6ـ متقاضی نمی تواند در یک زمان بیش از دو موافقت اصولی در دست اجرا داشته باشد. در مورد صدور موافقت اصولی دوم نیز در شرایط مساوی حق تقدم با کسانی است که فاقد موافقت اصولی می باشند.
7ـ در صورتی که در یک زمینه خاص متقاضی واجد شرایط وجود نداشته باشد ، صدور موافقت اصولی دوم بلامانع است.

8 ـ مدت اعتبار موافقت اصولی از تاریخ صدور یک سال می باشد و حداکثر سه بار و هر بار به مدت 6 ماه توجه به پیشرفت اقدامات اجرایی طرح توسط مرجع صادر کننده موافقت اصولی قابل تمدید می باشد.

9ـ در مناطقی که شرکت شهرکهای صنعتی قادر به ارائه خدمات مورد لزوم از قبیل واگذاری زمین و تامین آب و برق بوده و یا ظرف شش ماه بعد از عقد

قرارداد بتواند خدمات مورد نیاز را بر اساس قرارداد ارائه نماید ، متقاضی ملزم به احداث واحد صنعتی در شهرک خواهد بود ، در غیر اینصورت و چنانچه متقاضی مالک زمین مجاز بوده و یا از منابع غیر دولتی زمین مناسب را خریداری نماید ، می تواند در این زمین با رعایت مقررات مربوطه اقدام به احداث واحد کند.
یادآوری یک ـ چنانچه برای پاسخ به پاره ای از سئوالات فضای کافی در محل مربوطه نباشد ، از پشت همان صفحه و یا با اضافه کردن صفحات دیگر پاسخ داده می شود.
یادآوری دو ـ در پایین کلیه برگهای پرسشنامه تکمیل شده و همچنین صفحات اضافی ضمیمه باید نام و نام خانوادگی متقاضی یا متقاضیان قید و امضاء شود.

مشخصات متقاضیان:

1ـ مشخصات اشخاص حقیقی:
ردیف
نام و نام خانوادگی
تحصیلات
تجربه
1
2
3
4

ـ آدرس کامل پستی و شماره تلفن:

2ـ مشخصات اشخاص حقوقی:

نام و نوع شرکت:

موضوع فعالیت:

شماره ، تاریخ و محل ثبت شرکت:

میزان سرمایه ثبت شده:

تعداد شرکاء:
آدرس شرکت و شماره تلفن:

( فتوکپی شرکت نامه ، اساسنامه و آگهی روزنامه رسمی ضمیمه شود )

اطلاعات کلی مربوط به کالا یا کالاهای تولیدی:

1ـ نام و نوع کالا یا کالاهای تولیدی مورد درخواست: انواع ماکارونی

2ـ شماره تعرفه گمرکی و میزان سود بازرگانی و حقوق گمرکی کالا یا کالاها:
( شماره تعرفه 03/19 ) ( حقوق گمرکی 30% ) ( سود بازرگانی 70% )
3ـ ویژگیهای مورد لزوم: بایستی از آرد سمولینا تهیه شود ، مشخصات مقابل رطوبت 8 الی12 ، پروتئین حداقل 5/9 الی 5/18 ، چربی 1/1 الی 4/2 ، فیبر 05/0% الی 2% ، خاکستر 05/0% الی 2% محصول باید عاری از سوراخ ، شکاف مالک و کپک زدگی باشد و در موقع استعمال زبری نداشته باشد و رنگ عوض ننماید و در موقع نباید خمیر رله شود یا به هم بچسبد و یا بوی خمیر و ترشی و طعم های زننده داشته باشد. PH ماکارونی نباید کمتر از 6 و بیش از 7 باشد. بسته بندی باید در پاکتهای سلوفان و یا پاکتهای کاغذی نخ دار باشد.
4ـ در صورتی که محصول تولیدی کالای واسطه ای و یا ماده اولیه صنایع دیگر می باشد نقش و کاربرد آن را در دیگر صنایع تعیین کنید؟
محصول به مصرف غذایی می رسد یا انواع غذاها از آن تهیه می شود؟

5ـ کالا بر طبق کدام استاندارد ملی یا بین المللی تولید خواهد شد؟
استاندارد کلی که به تفسیر در شرح طرح توجیهی آمده است.
6ـ اگر برای این کالا استاندارد ملی ایران وجود دارد شماره آن را ذکر کنید.
بلـی شماره 213
7ـ آیا این کالا در حال حاضر در داخل کشور ساخته می شود؟ بلـی

اطلاعات مربوط به بازار محصول:

1ـ تعداد واحدهای مشابه موجود در داخل و ظرفیت آنها ذکر شود (با ذکر ماخذ).
کل واحدهای مشابه در کشور طبق آمار از کتاب عمده صنایع غذایی وزارت صنایع 78 واحد می باشد که ظرفیت کل واحدهای ماکارونی در حال کار در استان A شهرستان B وجود دارد به شرح زیر:

ردیف
نام واحد
ظرفیت
نشانی
1
2

شرکت ……….
شرکت ……….

1200 تن
1000 تن

……………………………….
……………………………….

2ـ چنانچه کالا وارداتی است میزان واردات در آخرین 5 سالی که منتشر شده به تفکیک گردد (با ذکر منابع).
خیر ، به آن صورت وارداتی نیست ولی نوع ماکارونی از نوع اسپاگتی در سالهای 76 الی 80 وارد کشور می شد که آمار آن به شرح زیر می باشد:( اعداد به صورت فرضی می باشد)

ردیف
سال
وزن به کیلوگرم
1
2
3
4
5
13
13
13
13
13
65000
56000
89000
105620
120000
3ـ اگر کالا صادراتی است ، مقدار صادرات در 5 سالی که آمار منتشر شده به تفکیک ذکر شود ( با ذکر منابع) . خیـر ـ در سالهای گذشته صادر نداشتیم.

4ـ روند مصرف محصول طی 5 سال گذشته و پیش بینی مصرف در 5 سال آینده. متوسط سرانه مصرف ماکارونی حدود 4 کیلوگرم در سال بوده ، لذا بر همین اساس میزان مصرف استان به شرح زیر برآورد می شود ، با توجه به نرخ رشد جمعیت:
گذشته:
آینـده:
سال
میزان مصرف (تن)
سال
میزان مصرف (تن)
81
80
79

25950
28400
27150

81
82
83
84
85
29700
31070
32500
34000
35560

5ـ تولید کنندگان عمده جهانی این کالا چه کشورهایی هستند؟ (در صورت دسترسی به منابع)

1ـ ترکیه
4ـ ژاپن
7ـ فرانسه
2ـ آلمان
5ـ انگلستان
8 ـ هلند
3ـ آمریکا
6ـ بلژیک
9ـ ایتالیا

اطلاعات مربوط به دانش فنـی

اگر تولید کالای مورد نظر متکی به دانش فنی و کمکهای فنی خارجی است ، اطلاعات زیر ارائه گردد. (پیشنهاد مقدماتی قرارداد فنی ضمیمه گردد).
1ـ نوع قراردادی که در نظر دارید منعقد نمایید؟
هیچگونه دانش فنـی خارجی وجود ندارد و کلیه ماشین آلات و دستگاهها در ایران ساخته و نصب می گردد.

2ـ مدت قرارداد به تفکیک مدت اجرای طرح و مدت اعتبار قرارداد:

3ـ مبلغ قرارداد به تفکیک نوع هزینه و نحوه پرداخت آن:

4ـ برنامه مقدماتی آموزش فنی کارکنان در داخل و خارج از کشور را مشخص کنید.

5ـ چنانچه قرارداد محدود به نصب و راه اندازی ماشین آلات توسط کمپانی خارجی است، تعداد کارشناس و مدت اقامت آنان را در ایران مشخص کنید.

تذکر: انعقاد هر گونه قرارداد همکاری فنی ، حق الامتیاز و خرید خدمت افراد و شرکتهای خارجی باید به اطلاع و تصویب وزارت صنایع باشد.

اطلاعات مربوط به تولید کالا:
1ـ برنامه تولید سالانه:

ردیف
نام محصول یا محصولات
واحد
ظرفیت نهایی (مورد درخواست)
برنامه تولید سالانه

اول
دوم
سوم
چهارم
پنجم
1

انواع ماکارونی
تن

750

480

560

640

750

750

ـ تعداد روز کار در سال 275 روزه (در صورتیکه کار فصلی است توضیح دهید):

ـ تعداد شیفت در روز یک نوبت

ـ ساعت کار در هر هشت ساعت

2ـ فرآیند انتخابی تولید کالا را شرح دهید.

ابتدا آرد توسط الک ویبره شده سپس توسط دستگاه به هم زن به وسیله ترکیب آب خمیر ماکارونی تهیه می شود. در مرحله بعد توسط دستگاه اکسترودر در فرم و شکل می گیرد. ماکارونی شکل داده شده روی نی های مخصوصی قرار گرفته و سپس در گرمخانه خشک شده بعد برش داده می شود و سپس در بسته های یک کیلویی و دو کیلویی به وسیله سلوفان و نایلون بسته بندی شده و به بازار عرضه می گردد. آرد ماکارونی بایستی از آرد سمولینا تهیه شود. مشخصات مقابل رطوبت 8 الی 12 ، پروتئین حداقل 5/9 الی 5/18 ، چربی 1/1 الی 4/2 ، فیبر 05/0% الی 2% ، خاکستر 05/0% الی 2% محصول باید عاری از سوراخ ، شکاف مالک و کپک زدگی باشد و در موقع استعمال زبری نداشته باشد و رنگ عوض ننماید و در موقع نباید خمیر رله شود یا به هم بچسبد و یا بوی

خمیر و ترشی و طعم های زننده داشته باشد. PH ماکارونی نباید کمتر از 6 و بیش از 7 باشد. بسته بندی باید در پاکتهای کاغذی نخ دار باشد.
کالا بر طبق استاندارد ملی بایستی ساخته شود و شماره استاندارد ملی ماکارونی در ایران جهت تولید ماکارونی 213 می باشد.

3ـ اگر کالای مورد نظر از طریق فرآیندهای مختلف قابل تولید است ، دلیل انتخاب روش مذکور را شرح دهید.

فرآیند در تولید در تمام واحدها یکسان می باشد. فقط تفاوت در ترکیب مواد اولیه می باشد که حتی الامکان بایستی بر طبق فرمول استاندارد باشد.

4ـ اگر از سیستم کنترل کیفیت استفاده می کنید ، روش کنترل و ایستگاههای کنترل در خط تولید را مشخص کنید.

در آزمایشگاه واحد تولیدی مشخصات ظاهر محصول PH و درصد رطوبت محصول تست می گردد که این عمل بعد از خشک کن یا بعد از فرم دهی انجام می گیرد. برای بررسی آرد مصرفی می توان از آزمایشگاه مواد غذایی اداره بهداری استان استفاده نمود.
همچنین آب مصرفی از نظر درصد سرب ، آرستیک ، سلینم و ….. بایستی آزمایش شود که قبل از ترکیب با آرد بایستی این عمل انجام گیرد. البته در صورتی که از آب لوله کشی بهداشتی استفاده شود این عمل ضرورت ندارد.

5ـ چنانچه تولید کالا توام با هر یک از آلودگیهای محیطی ( هوا، صدا و آب) می باشد. روش پیش بینی شده جلوگیری از آلودگیهای مذکور را شرح دهید.

واحد تولید ماکارونی فاقد هر گونه آلودگی بوده و فقط در خشک کن ها هوای متصاعد استفاده شود که به وسیله فن که در سیستم هوای گرم پیش بینی که به خارج از سالن هدایت می گردد.

قیمت کل هزار ریال

قیمت واحد ریال

واحد

مقدار مصرف سالانه

منبع تامین

نقش و کاربرد

نام و مشخصات مواد و قطعات

ردیف

جمع هزار ریال

معادل دلاری هزینه های داخلی

هزینه های داخلی به ریال

قیمت هزار ریال

واحد

مقدار مصرف سالانه

منبع تامین

نقش و کاربرد

نام و مشخصات مواد با قطعات

ردیف

8 ـ لیست مشاغل و مقدار حقوق ماهانه و سالانه:

شرح
تعداد
متوسط حقوق ماهانه
اضافه پرداختی بابت شیفت
کل پرداخت سالانه (14 ماه)

مرد
زن

مدیریت
1
ــ
2.000.000

28.000.000
پرسنل تولیدی
مهندس
1
ــ
1.500.000

21.000.000

تکنسین
1
ــ
700.000

9.800.000

کارگر
6
ــ
500.000

42.000.000
پرسنل تعمیرگاه و تاسیسات
1
2
ــ
600.000

25.200.000
پرسنل اداری و خدمات
2
ــ
700.000

19.600.000
پرسنل دفتر مرکزی
ــ
ــ
ـــ

ــــــ
جمع
14
ــ

145.600.000
بیمه و مالیات

29.120.000
جمع کل
174.720.000

9ـ نوع و مقدار انرژی و هزینه آن:

نوع
واحد
مقدار مصرف سالانه
هزینه
آب
برق
بخار
هوای فشرده
نفت
گازوئیل
گاز
بنزین
سایر

متر مکعب
کیلو وات ساعت
تن
متر مکعب
لیتر
لیتر
متر مکعب
لیتر
1375
228800

53000
ـــ
6600
ـــ
687.500 ریال
57.200.000 ریال

2.650.000
ـــ
5.280.000
ـــ

65.817.500

89


تعداد صفحات : 65 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود