مقدمه
کارورزی چیست؟
معمولاً دوره ای یک ماهه است که دانشجویان سال آخر دوره های کاردانی و کارشناسی در یک مرکز صنعتی یا محیط فنی یا اجرایی مرتبط با رشته ی خود می گذرانند زمان آن 272 می باشد و در طول این دوره با فعالیت های آن نهاد یا مرکز کاری آشنا شده و جزئیات فنی و اجرایی آن حرفه را در حد توانایی خود فرا می گیرند.
اهداف کارآموزی
1-آشنایی دانشجو با شغل یا مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی خود.2- فراگیری یک حرفه توسط دانشجو و امکان ورود دانشجو به بازار کار از طریق آشنایی با آن شغل.3-کسب تجربه و جمع آوری اطلاعات بر پایه مدیریت دانش از یک حرفه خاص به منظور افزایش تجربیات آن دانشجو و سایر دانشجویان.4-معرفی نیروهای کار آینده به نهادهای اجرایی و دریافت پیشنهادهای لازم جهت اصلاح روشهای آموزشی در دانشگاه ها از طریق نهادهای صنعتی مسئول پذیرش کارآموز5-ایجاد علاقه در دانشجویان نسبت به رشته تحصیلی خودشان
اهمیت کارآموزی
کارورزی ابزاری برای تبدیل تئوری به عمل و همچنین تلاش برای ایجاد پیوندهای بین محیط عملی و مراکز آموزشی است برای انجام کنکاش شغلی کارورزی از بقیه گزینه ها مناسب تر است .کارورزی یک تجربه دست اول و عملی است که به فرد اجازه می دهد بهترین نتیجه گیری ها را درباره ارتباط احتمالی خود و یک زمینه شغلی انجام دهد. در ضمن کارورزی ممکن است به کارورز مهارتهایی را بیاموزد که دارای این مهارتها نباشند.محل کارورزی محلی اس تکه با توجه به تعریف قانون کار و مبحث حمایت های شغلی از تمام شرایط لازم برخوردار باشد. محلی که مدیریت آن از دانش فنی و به روز برخوردار باشد و به مهارتهای لازم مسلط باشد در این مکان امکانات آموزشی و عملی از حد نصاب آموزشی بالاتر است تا مانعی برای یادگیری ایجاد نشود.
گزارش کارآموزی
محل انجام کارآموزی :
مدرسه مولوی (شهرستان )
استاد راهنما:
کارآموز:
سال :93 بهار
کاش مرا سرزنش نمی کردی
که من به علت عدم توانایی مستحق ملامت نیستم
احترام و تشویق به موقع موجب رشد
شخصیت و استعداد کودک میشود
معلم باید 3 نشان داشته باشد
1- نشان از خدا یعنی ستارالعیوب بودن
2- یک نشان از پیامبر یعنی خوش خلقی
3- یک نشان از امام یعنی صبر و حوصله و بردباری
فصل اول
گزارش 1
امروز 31/1/93 ساعت 12:50 من برای گذراندن دوره کارورزی 2 در مدرسه مولوی واقع در بلوار مدرس مدرس 5 حضور دارم . مدرسه ای که در حال حاضر در آن حضور دارم مشخصات فیزیکی آن در کارورزی 1 انجام شده است که بعد از گذشت 1 سال تغییراتی در محیط مدرسه دیده میشود . ساختمان جدیدی درحال احداث می باشد چون ساختمان فعلی کوچک و فاقد امکانات می باشد . من در دفتر معلمان یا همان اتاق استراحت معلمان هستم. این اتاق که 4×3 می باشد دارای 1 در ورودی و 2 پنجره نورگیر می باشد وسایل موجود در اتاق 12 صندلی برای استراحت معلمان 3 کمد برای جمع آوری پرونده ها و مدارک دانش آموزان و چند سیستم برای به روز کردن اطلاعات می باشد.
امروز روز ولادت حضرت فاطمه (س) مصادف با روز زن می باشد .معلمان خانم با گفتن تبریک به یکدیگر و خوردن شیرینی و پخش آن بین دانش آموزان مدرسه این روز را گرامی می دارند.امروز همه ی معلمان در مدرسه حضور دارند و همه ی کلاس برگزار شده است برنامه ی کلاسی همه ی کلاسها بر روی دیوار در دفتر معلمان نصب شده است .قرار است جلسه ی گفتمان معلمان پیرامون موضوعات تغییر برنامه درسی توجه به بیشتر به دانش آموزان توجه به کیفیت مطالب درسی .راهنمایی برای اثر بخشی بیشتر کتاب های درسی و… در روزهای 4 شنبه و 5 شنبه تشکیل شود که امید است همه ی معلمان در این روز حضور داشته باشند و با ارائه نظرات خود در پیشبرد هر چه بهتر این اهداف سهیم باشند.
گزارش 2
امروز 1/2/93 ساعت 12:45 من منتظر شروع شدن کلاس دوم خانم جلالیان هستم معلم وارد کلاس شد من هم پشت سر معلم به کلاس او رفتم واز ایشان اجازه گرفتم تا امروز رابرای گذراندن کارورزی در کلاسش حضور داشته باشم که با موافقت او من درجمع دانش آموزان این کلاس قرار گرفتم .این کلاس دارای دو پنجره روبه حیاط و یک در ورودی و حدود 8 صندلی 77 نفر دانش آموز می باشد. بر روی دیوارهای این کلاس آیات قرانی همراه با معنی نصب شده است کمد دیواری کلاس هم چیده شده از کاردستی های دانش آموزان میز معلم و صندلی رو به روی دانش آموزان قرار گرفته. این کلاس مجهز به سیستم می باشد.
معلم مشغول تدریس در قران می باشد به این شیوه که تک تک دانش آموزان به ترتیب آیه ای را می خوانند و بقیه هم تکرار می کنند در صورت اشتباه معلم خطاهایشان را به آنها گوشزد می کند و نواقص را بر طرف می کند این زنگ همچنان ادامه یافت تا زنگ تفریح منتظر شروع شدن کلاس بعدی هستم
این زنگ بچه ها درس علوم دارند خوراکی هایی که بر روی میز کلاس چیده شده اختصاص دارد . به یکی از درس علوم که موضوعش برای جشن آماده شویم هست دانش آموزان شور و شوق خاصی برای این جشن دارند که هر چه زودتر برگزار شود. مقدمات جشن توسط خود دانش آموزان آماده شده است. معلم وارد کلاس شد و بعد از سلام شاگردان کلاس را به 4 گروه تقسیم کرده .گروه اول برای پذیرایی گروه دوم برای جمع کردن وسایل گروه سوم برای جمع کردن آشغال های کلاس و گروه چهارم برای جمع کردن بادکنک ها شرشره های کلاس که متعلق به مدرسه بود کیک توسط تک تک دانش آموزان به تکه های کوچک تری تقسیم شد و معلم از همه ی آن ها عکس یادگاری گرفت.
پذیرایی انجام شد گروه دوم ظروف را جمع کرده برای شستن به حیاط می بردند همچنین گروه های دیگر به وظایف خود عمل می کردند . معلم در مورد همکاری و کمک به یکدیگر چه در مدرسه و چه در خانه توضیحاتی ارائه داد. ما باید در هر کاری با یکدیگر همکاری و مشارکت داشته باشیم.
فصل دوم
گزارش 3
امروز 4/2/93 ساعت 10:00 من در کلاس فارسی سوم ابتدایی حضور دارم .کلاس 18 دانش آموز دارد. کتاب فارسی سوم از 7 فصل تشکیل شده است. که به شرح زیر است. 1-نهادها – بهداشت 3- اخلاق فردی و اجتماعی 4- راه زندگی 5- هنر و ادب 6- ایران من 7- طبیعت که در هر بخش هدف ها در پنج حوزه تفکر، باور، علم ، عمل و اخلاق طبقه بندی شده است.
فارسی درسی مهارتی است که این مهارت ها از طریق گوش دادن، سخن گفتن ، خواندن و نوشتن معلوم میشود.
معلم وارد کلاس شد او صندلی ها را به صورت U چیده است تا به تمام دانش آموزان تسلط داشته باشد. از نظر او این کار تعامل میان دانش آموزان را تقویت می کند.
زیرا در درس فارسی اصل بر مهارت آموزی و فعال بودن دانش آموزان است. امروز دانش آموزان روخوانی و حفظ شعر دارند در ابتدا معلم شعر را می خواند تا دانش آموزان فقط گوش دهند و بعد از آنها می خواهد به طور مستقل و یا گروهی در کلاس بخوانند. و برای جلسات بعد آن را حفظ کنند. شعر بخش عظیمی از فرهنگ و تمدن گذشته ی ایران را تشکیل می دهد به همین خاطر در پایان هر فصل از کتاب فارسی سوم یک شعر مناسب قرار گرفته که دانش آموزان باید آن را حفظ کنند.
بعد از تمام شدن شعر نوبت به روخوانی میرسد که به گفته معلم کلاس روخوانی باعث تقویت مطالعه و کتاب خوانی بیشتر می شود . دانش آموزان به ترتیب شروع به روخوانی درس شدند و معلم اشکالات آنها را گوشزد می کند .معلم آنها را برای روان خوانی بهتر به کتاب خوانی و قصه خوانی های مختلف تشویق میکند.
گزارش 4
امروز6/2/93 ساعت 14:30 من در کلاس تربیت بدنی حضور دارم در ابتدا توضیحاتی در مورد درس تربیت بدنی می دهیم. محتوی درس تربیت بدنی پایه سوم برای تدریس در 5 جلسه برنامه ریزی شده است. از نظر نوع آموزش 2 جلسه مهارتی و 3 جلسه دانش است. از نظر موضوعی در پایه سوم حرکات پایه و قابلیت های آمادگی جسمانی به صورت عملی آموزش دارد و تمرین میشوند برای آموزش و انتقال دانش مربوط به آمادگی جسمانی بهداشت تغذیه ورزشی موارد ایمنی در ورزش و وضعیت های صحیح بدنی در 3 جلسه که آموزگار می تواند با آماده سازی مقدمات و راهکارهای مناسب اجرا کند یکی از محورهای یادگیری برنامه پایه سوم به آموزش مهارتهای یادگیری اشاره دارد که این مهارتها فقط مهارت ورزشی نیستند بلکه بهداشتی ایمنی آمادگی جسمانی و حرکتی بازی نیز هستند .
از آن جا یی که مدرسه مولوی فاقد سالن ورزشی و امکانات ورزشی می باشد دانش آموزان باید در حیاط مدرسه ورزش کنند که آن هم به دلیل خاکی بودن و ناهمواری ها و سنگ ریزه ها ورزش کردن را برای آنها محدود کرده و باعث بی اهمیت بودن درس تربیت بدنی شده است.
فصل سوم
راهکارهایی برای اثربخشی بیشتر در یادگیری دانش آموزان:
1-برقراری ارتباط صحیح با دانش آموزان و تاثیر آن در یادگیری
عبارت است از فرایند انتقال و تبادل افکار و اندیشه احساسات و عقاید دو فرد یا بیشتر به منظور تحت تاثیر قراردادن کنترل و هدایت یک دیگر
2-تقویت مهارت گوش دادن در یادگیری
3-ایجاد تمرکز در یادگیری
4-ایجاد عادت مطالعه در یادگیری دانش آموزان
رابطه معلم و شاگرد و تاثیر آن در بهداشت روانی کودکان
1-شخصیت معلم به عنوان الگوی همانند سازی
2-عدم پذیرش تحقیر و سرزنش دانش آموزان توسط معلم
3-تنبیه شدید و مکرر بر دل و توجیه اشتباه دانش آموز
4-انتظارات نامتناسب با استعدادها و توانایی های واقعی کودک
مشارکت اولیاء در فرایند تعلیم و تربیت
1-آشنایی با انجمن اولیا و مربیان
ضرورت مشارکت اولیاء در امور مدرسه
چگونگی ارتباط موثر با مدارس
علل خشونت و پرخاشگری کودکان
1-الگوپذیری کودکان از والدین
2-کودکان ناکام پرخاشگر می شوند
3-اضطراب و پرخاشگری
4-پرخاشگری نشانه ای از تضادهای درونی
5-پرخاشگری و افسردگی
6-پرخاشگری بیماری ها و مصرف دارو
7-خشونت و مدرسه
نتیجه گیری
به طور کلی خشنونت و پرخاشگری بیشتر عامل بیرونی دارد و فقط در موارد خاص علل درونی دارد و الدین در درجه اول بایستی محرک های محیی را که باعث تحریک خشم و ایجاد خشونت در فرزندان میشود شناسایی و سپس برای رفع آن به کمک روانشناسان و متخصصان اقدام نمایند.
فصل چهارم
انتقادات و پیشنهادات
مشکلات دانش آموزان مدارس ابتدایی(شهرستان )
1-دانش آموزانی که نمی دانند چرا کاری که از آنها خواسته شده باید انجام دهند. در این نمونه، دانش آموز به شرح وظایف خود در کلاس آشنا نیست و ارتباط کار برد مطالب یادگرفته شده را در زندگی آینده اش نمی داند.
2-شیطنت برخی از دانش آموزان در محیط کلاس:
گروهی از دانش آموزان در اولین فرصت بیکاری در کلاس درس از سوی سادگی کلاس از سمت و سوی اصلی خود خارج و معلم را برای جمع جور نمودن کلاس به زحمت می اندازند.
3-دانش آموزانی که درس را خیلی آسان یاد می گیرند.
چنین دانش آموزانی وضعیت تحصیلی بهتری دارند وباعث شلوغی کلاس درس می شوند.
بهترین راهکار باید از آنها به عنوان سرگروه و دستیار معلم استفاده کرد.
4-گروهی از دانش آموزان مایلند توجه دبیر و دانش آموزان را به خود جلب کنند. این دانش آموزان از چاپ لوسی استفاده کرده که معلم باید مواظب باشد در برخورد با این دانش آموزان از رفتار دور از شان معلمی یا گفتن حرف بی ریشه و اساس خودداری کند.
5-نبود امکانات علمی، آزمایشگاهی و ورزشی
6-توصیفی کردن امتحانات و بلاتکلیفی دانش آموزان و اولیاء
7-وابسته و متکی بودن فرزندان به والدین درامورد درسی و تکالیف منزل
8-کم رویی و گوشه گیری برخی از دانش آموزان و شرکت نکردن در بحث های کلاسی و انجام ندادن دقیق تکالیف
9-عدم برنامه ریزی دانش آموزان و و الدین از لحاظ انجام تکالیف و گذاشتن تکالیف برای وقتهای پایانی شب و اشتباه انجام دادن آنها.
10-عدم انگیزش درونی برای تحصیل و درس خواندن دربرخی از دانش آموزان سرمایه دار مدرسه
11-افت تحصیلی و انجام ندادن تکلیف به دلیل دعواهای خانوادگی و پایین آمدن نمرات درسی بعضی از دانش آموزان
12-برخی از دانش آموزان به دلیل داشتن پدر ومادر کم سودا یابی سودا در یادگیری و درک مفاهیم از دیگران ضعیف تر هستند که معلم باید برای آنها وقت بیشتری بگذارد.
13-عدم آگاهی اولیا یا تغییرات کتب درسی جدید که باعث سردرگمی اولیاء در نوع کمک درسی به فرزندان می شود که بهترین روش ایجاد جلسات مختلف با اولیاء در زمینه آگاه نمودن اولیاء با تغییرات کتب درسی جدید می باشد.
14-مشکلات خواندن در دوره ابتدایی اقدمات ذیل برای تقویت سواد خواندن مفید است.
خواندن کتاب ، خواندن شعر و سرود، خواندن تابلوها ،تماشای برنامه تلویزیونی، یا زیر نویس فارسی
15-کم بود امکانات آموزشی از جمله : هوشمندسازی چون یادگیری با سیستم رایانه بهتر صورت می گیرد.
16-کم بود فضا و داشتن دانش آموزان زیاد دریک مدرسه قدیمی
17-آزار و اذیت دانش آموزان پایین تر توسط دانش آموزان کلاسهای باتر خصوصا دانش آموزان ششم ابتدایی
5 هزار تومان
فهرست مطالب
مقدمه 1
کارورزی چیست؟ 1
اهداف کارآموزی 1
اهمیت کارآموزی 1
فصل اول 5
فصل دوم 8
فصل سوم 11
راهکارهایی برای اثربخشی بیشتر در یادگیری دانش آموزان: 11
نتیجه گیری 13
فصل چهارم 14
انتقادات و پیشنهادات 14
مشکلات دانش آموزان مدارس ابتدایی 15