تارا فایل

گزارش کارآموزی ساخت سینک ظرفشویی


فهرست
عنوان
صفحه
جمع آوری اطلاعات

– فصل 1

شرح و توضیح مسئله

تعیین احتیاجات

بررسی گروه مخاطب

نیاز استفاده گر

نیاز تولیدکننده

– فصل 2

آنالیز گروه اجتماعی

– شناخت استفاده گر محصول

-فصل 3

بررسی تاریخچه کار

-فصل 4

بررسی محیط قرارگیری

-معرفی محیط مصرف

-تاثیرات محیط بر تولید

-تاثیرات تولید بر محیط

-فصل 5

نمونه های موجود در بازار

-معایب ری نس نمونه ها

-فصل 6

آنالیز کارکرد عملی

-فصل 7

آنالیز فاکتورهای انسانی

-آنتروپومتری

-ایمنی – بهداشت

-استانداردها

فصل 8

آنالیز فنی

-معرفی فنی محصول

-نقشه ها

-مواد مصرفی

-مراحل تولید و ساخت

-بسته بندی

فصل 9

-طراحی

فصل
مقدمه

پیشرفت تکنولوژی در طی قرن گذشته به انسان قرن 21 توانایی و قدرت فراوانی ارزانی داشته است که طی اعصار گذشته هیچ طبقه ای از اجتماع حتی تصور این توا نایی ها و قدرت و آسودگی را هم نمی کرد. اگر کمی در مراحل بشریت در این قرون جدید دقت کنیم خواهیم دید که انسان ها همواره این آسودگی و رفاه را مدیون بزرگانی بودند که آسودگی و آرامش خود را برای تکامل علمی، فرهنگی، سیاسی اجتماعی خود مصرف کرده اند.
در واقع اینان با خریدن سختی ها و مشقات بساری آسودگی و زندگی سالمتر را برای همنوعان خود به ارمغان آوردند از میان اندیشمندان و نخبگان جامعه سهم محققان، مخترعان و طراحان صنعت بسیار والا و پراهمیت بوده است نقش تحقیقات در ایجاد و تکامل صنعت امروز از هر عامل دیگری بیشتر خودنمایی می کند.
در حال حاضر این موضوع با پیوند خوردن قدرت اقتصادی جوامع بشری مورد توجه قرار گرفته است و رهبران سیاسی که قدرت نفوذ خود را تسلط هرچه بیشتر در اقتصاد دنیا می دیدند خیلی زود به اهمیت قدرت اقتصادی در نفوذ در جوامع پی بردند و برای غلبه در صنایع نفتی لزوم کاربرد تفکرات علمی در صنعت را احساس کردند.
لذا با بها دادن به طراحان و محققان و مخترعان و بالابردن مقاوم و درجه اجتماعی آنان زمینه پیشرفت و تقویت هرچه بیشتر صنعت را ایجاد کردند به طوری که در طی مدت نسبتاً کوتاهی که ابتدای آن انقلاب صنعتی در فرانسه و امتداد آن تا به امروز می باشد بشر به چنان تکنولوژی و پیشرفتی دست یافته که به اعتقاد بسیاری این موج هجوم روزافزون بی تفاوت باشد و از تاثیرات و نفوذ پیدا و پنهانی در زندگی خود در امان باشند.

شرح و توضیح مسئله:
-محصول مورد بررسی پروژه سینک ظرفشویی می بادش.
سینک کلمه یا لاتین به معنی فرورفتن و غرق کردن است و در اصطلاح به معنی ظرفشویی است:
سینک وسیله ای جهت جمع آوری و شستن ظروف در آن که ابعاد، اندازه و مواد مختلف دارند.

-انواع ظرفشویی با توجه به فرم و عملکرد:
با پیشرفت تکنولوژی و بالا رفتن سطح کیفیت مواد و روش های ساخت اخیراً محصولاتی به بازار عرضه شده است که از لحاظ کیفیت و تنوع در سطح بالایی قرار دارند که این مسئله یعنی تنوع در رنگ، جنس، عملکرد و فرم می تواند پاسخگوی نیازهای متفاوت باشد.
امروزه کارخانه هایی چون پلی استیل – اخوان به علت بکاربردن تنوع در محصولات و استفاده از طرح های وارداتی به بازار رقابتی بین محصولات وارد شده جایگاه خوبی بین خریداران با توجه به هزینه مناسب و تمام شدن در مقایسه با محصولات وارداتی باز کرده است.

-تعیین آزردگی و مشکل فعلی محصول:
یکی از مهمترین مسائلی که در مورد سینک های ظرفشویی بدان توجهی شده است، آن است که، زباله های حاصل از مواد اولیه پخت غذا معمولاً در داخل سینک ریخته مس شود (ضایعات سبزیجات، پوست میوه ها و …). این عمل نه تنها باعث آلودگی محیط شده بلکه به مرور باعث تغییر رنگ سینک می شود.
با توجه به توضیحات به این نتیجه می رسیم مشکل فعلی محصول:
-نداشتن قسمتی که بتوان زباله های حاصل از مواد اولیه پخت غذا را در آن ریخت.

1-4-جایگاه نیاز فعلی در تقسیم بندی نیازهای انسان یا تعیین نوع در تقسیم بندی رایج:
نیاز به سینک ظرفشویی در تقسیم بندی نیازهای انسان در زمره نیازهای روحی (زیبایی) و مرتبط با حواس پنج گانه بخصوص لامسه، بینایی است.
در رابطه با عملکرد بهینه1 و ارگونومی2 و بهداشت و ایمنی و کارکردن3 و راحتی (
کارکرد)4 که حسئ قابلیت اطمینان در کاربرد که همان خانم خانه دار است می باشد.
چارت نیاز به سینک
-روحی – دانش و ادراک حسی و حواس
پنج گانه بخصوص بینایی و لامسه

جسمی – عملکرد ساده داشته باشد
-ارگونومی – قسمت هایی که با بدن در تماس است
بهداشت – تمیز کردن ساده
جاذب مواد آلوده نباشد
-ایمنی

1-5 میزان اهمیت به جایگاه قرارگیری
1-5-1-جایگاه مختلف قرارگیری سینک ها:
سینک ها با توجه به موقعیت قرارگیری طرح های متفاوتی دارند. مثلاً سینک هایی که در گوشه و کنج کابینت قرار می گیرند با سینک هایی که روی این آشپزخانه قرار می گیرند طرحی متفاوت دارند.
-کنج کابینت آشپزخانه
-روی کابینت های وسط آشپزخانه
-روی کابینت های اپن آشپزخانه
-روی کابینت های دور آشپزخانه
جایگاه تعریف شده جهت سینک مورد پروژه در روی کابینت های دور آشپزخانه می باشد.

آنالیز گروه مخاطب:
افراد مرتبط با محصول:
-افرادی ارتباط مستقیم با محصول دارند:
-استفاده گر:
خانواده ایرانی شامل زن، مرد و دو فرزند
-استفاده گر درجه اول: زن خانواده
البته لازم به ذکر است که مردها نیز در این فعالیت جزء استفاده گر درجه اول هستند اما ما در این پروژه استفاده گر در درجه اول رات تنها زن فرض می کنیم.
-استفاده گر درجه دوم: مرد خانواده – فرزندان

استفاده گر درجه سوم:
افراید که حضور مداوم در آن خانه را ندارند. مانند بستگان – دوستان آشنایان و فامیل های افراد خانواده که بعنوان میهمان به آن خانه می آیند و از آشپزخانه و تجهیزات آن استفاده می کنند.

-افرادی که ارتباط غیرمستقیم با محصول دارند:
-تولیدکنندگنه:-فروشندگان
-نصب کنندگان
-تعمیرکاران
-تولیدکنندگان
-فروشندگان
-نصب کنندگان
-تعمیرکاران

نیازهای افراد مرتبط با محصول:
استفاده کننده:
پس از مصاحبه و بررسی های صورت گرفته نیاز استفاده گر (مصرف کننده اصلی) به ترتیب زیر است:
-زیبایی فرمی
-جنس مناسب
-عملکرد متفاوت و مفید
-گنجایش کافی لگن های موجود در روی سینی سینک
-اندازه و ابعاد مناسب
-طرح مناسب بر اساس موقعیت قرارگیری
-کاربردهای متفاوت و ارزش های افزوده مانند:
-جایگاهی جهت Shooting زباله
-مخزن مایع ظرفشویی
-گنجایش بیشتر آب چکان
-جایگاهی جهت قراردادن ابر – اسکاچ – سیم ظرفشویی

نیاز تولید کننده:
-جنس محصول حد امکان در داخل کشور باشد
-مونتاژ محصول ساده باشد و پیچیده نباشد
-سرعت مونتاژ بالایی داشته باشد
-قالب گیری ساده داشته باشد
-گران تمام نشود
-فرو طوری باشد که به فروش به آن کمک کند
-بسته بندی ساده داشته باشد و هزینه بر نباشد

بررسی رابطه اجتماعی

شناخت استفاده گر محصول:
-گروه سنی استفاده گر:
گروه سنی تعریف شده برای استفاده گر محصول، خانواده جوان ایرانی که حداقل سن استفاده گر آن 11 سال می باشد.
+امروزه در خانواده کودکان زیر 11 سال در شستشوی ظروف و فعالیت های خانه کمتر کمک می کند +

-جنسیت استفاده گر:
مونث و مذکر بودن در طراحی این محصول تاثیری ندارد.

-توانایی فیزیکی استفاده گر (خصوصیات جسمی – حرکتی)
در این بخش به بررسی افرادی می پردازیم که دارای سلامت کامل جسمی می باشند. منظور آنکه فرد توانایی دیدن – شنیدن – حرکت کردن، اعمال نیرو و بطور کلی استفاده از حواس پنج گانه را داشته باشد.

-توانایی فکری استفاده گر: (خصوصیات عقلی – ذهنی)
توانایی فکری سالم یعنی افرادی که استعداد یادگیری – استدلال نتیجه گیری از وقایع و قدرت تصمیم گیری و تحلیل موقعیت ها را دارا هستند. و استفاده گر با استفاده از قدرت تشخیص و اطلاعاتی که فروشندگان در اختیار می گذارند و نیز اطلاعات درون کالا پی به عملکرد آن می برند.

-طبقه اجتماعی استفاده گر:
در هر جامعه ای سه گروه اجتماعی وجود دارند:
-طبقه بالا
-طبقه متوسط
-طبقه پایین

1-طبقه اجتماعی بالا: طبق نظریه های فرلو این گروه از آنجا که د ر مرحله پنجم قرار دارند و اکثر نیازهای آنها برآورده شده است، و به جهت سطح درآمد بالایی که دارند قادر به خرید بهترین ها هستند که شامل محصولات وارداتی به داخل کشور می باشند.

2-طبقه متوسط که خود به 2 دسته تقسیم می شوند:
1-متوسط رو به بالا
2-تحصیلات رو به پایین
طبقه متوسط به بالا با درآمد و تحصیلات سطح بالا، سطح پایین بیکاری، ارزش قائل شدن برای پس انداز و آینده نگری مشخص می شوند. اعضای طبقه متوسط به بالا در مشاغل تخصصی یا مدیریت اشتغال دارند. از نظر سیاسی فعال هستند و سطح مشارکت آنها در فعالیت های اجتماعی بسیار بالاست. این گروه بیشتر از محصولات ساخت داخل کشور استفاده می کنند.

طبقه متوسط به پایین: بیشتر از کارکنان معمولی دولات و موسسات خصوصی، فروشندگان، معلمان، مدیران متوسط ترکیب می شوند. ارزش های اعضای متوسط به پایینم معمولاً همان ارزش هایی است که طبقه بالا دارند. اعضای این طبقه برای پس انداز و آینده نگری ارزش قائلند. درآمد متوسطی دارند و می کوشند تا در سطحی بالاتر از متوسط تحصیل کنند.

طبقه اجتماعی تعریف شده برای پروژه طبقه متوسط رو به بالا یم باشند.
خصوصیات اجتماعی استفاده گر:
این افراد بدلیل اینکه دارای درآمد ثابت هستند و همچنین برای زندگی خود برنامه ریزی می کنند در نتیجه افرادی هستند که با تفکر خاص به خرید محصولات می پردازند و وسواس بخرج می دهند و سعی می کنند با تکنولوژی روز نیز در ارتباط باشند و محصولاتی را می خرند که جایگاه داشته باشند و از عملکرد مناسبی نسبت به محصولات دیگر برخوردار باشد. و با توجه به آینده نگری آنها سعی و تلاش بر این است که میزان هزینه ای که برای محصول می گذارند به همان نسبت محصول در نظرشان دارای ارزش و اعتبار است و هرچه محصول زیباتر و دارای عملکردی متفاوت تر و جدیدتر باشد به همان اندازه در تمیزنگهداشتن محصول و. درست استفاده کرده کمتری به محصول وارد آید.
این مسئله یعنی عملکرد مطلوب و ظاهر جذاب می تواند در طی زمان باعث بوجود آمدن نوعی رابطه عاطفی بین استفاده گر و محصول باشد.

-جایگاه، ارزش و اعتبار محصول از دیدگاه استفاده گر
از آنجا که استفاده گر اصلی خانم ها هستند و با توجه به قرارگیری در گروه اجتماعی متوسط به بالا و دقت و توجه حین خرید، محصول برای آنان ارزش و اعتبار بالایی دارد.

-فرهنگ استفاده گر:
با توجه به تعریف فرهنگ که عبارت است از: مجموعه ای از آموخته ها و دانش اکتسابی که مردم از آن برای بیان تجربیات و رفتارهای اجتماعی خود استفاده می کنند. و با توجه به سطح طبقاتی این افراد، که افرادی کاملاً اجتماعی هستند، بنابراین یکی از نیازهای ضروری آنها، بهداشت، پاکیزگی، مرتب بودن محیط اطراف خود تعریف شده و از آنجا که این محصول (سینک) در محیط آشپزخانه یعنی محیطی که برای افراد خانواده بخصوص زن خانواده اهمیت دارد، قرار دارد. و در پاکیزگی و نظافت، مرتب بودن محیط آشپزخانه نقش مهمی را ایفا می کند. در ارتباط مستقیم با این مقوله قرار دارد و بنابراین طبقه اجتماعی و رفتارها و آموخته های آنها از گذشته و از محیط به استفاده محصول می پردازد.
در این طبقه افرادی قرار گرفته اند که اهل مطالعه هستند و همچنین سطح تحصیلات آنها مناسب است. آنها سعی دارند که با تکنولوژی روز پیش روند و سطح درآمد آنها این امکان را فراهم می کند که اگر محصولی جدید به بازار عرضه شد آن را خریداری کنند و جایگیزینی محصول قبلی نمایند.

-علایق، آرزوها، آرمانهای استفاده گر در رابطه با محصول
-هزینه محصول مناسب، و با توجه به عملکرد و ظاهر آن باشد
-تنوع فرم
-تنوع جنس و رنگ
-ارزش های افزوده
-عملکرد بسیار ساده

نقش مد و سلیقه در ارتباط با استفاده گر:
رفت و آمد و معاشرت زیاد و در ارتباط بودن با منابع اطلاعاتی و جنوبی به همراه درآمد مناسب این اجازه را می دهد که مصرف کننده (گروه متوسط رو به بالا) طبق سلیقه شخصی اقدام به خریداری و مصرف این محصول نماید. از طرف دیگر تنوع زیاد این محصول (سینک) باعث به وجود آمدن بازار بر اساس سلیقه مشتری شده است.

عوامل محدودیت را در ارتباط با آرمان های استفاده گر:
-روش های تولید که باعث محدودیت در ساخت و طراحی می شود.
-هزینه های تولید بالا است و قابلیت تغییر و تعویض را مشکل می سازد.
-ساخت محصول به صورت تکی و انفرادی مقادیر با تولید انبوه است و در صورت امکان هزینه بسیار بالاست و مقرون بصرفه نمی باشد.
-عمل استفاده و عوامل فیزیکی و شیمیایی موجود در آن باعث محدودیت در انتخاب مواد و رفم ها می شود.

ناهنجاری های رفتاری
1-در حین استفاده از محصول
در مورد مواد پاک کننده که با اثرگذاری قوی که باعث از بین رفتن لایه آبکاری شده روی سینی و بدنه سینک می شود.
-استفاده از ابزارهای سفت جهت پاکیزگی محصول
-درست تمیز نکردن سینک باعث ایجاد جرم و رسوب در درزها می شود.
-زباله که با جمع شدن در محل خروجی آب مانع خروج راحتتر آب می شوند.

نتیجه گیری:
با توجه به بررسی های انجام شده در این رابطه، مصاحبه ها، نظرسنجی ها متوجه می شویم در ارتباط، مصاحبه های نظرسنجی ها متوجه می شویم در ارتباط با سینک های ظرفشویی پس از هزینه نقش مد (به روز بودن) اهمیت بالایی دارد. تنوع و گسترگی فرمی مدل های موجود در بازار به این مسئله دامن می زند. با توجه به خصوصیات طبقه اجتماعی (متوسط به بالا) مانند سطح درآمد، فرهنگ، نحوه استفاده و ارزش و اعتبار محصول در حدی قرار می گیرند که قادر به خرید نمونه هایی هستند که با سطح درآمد و سلیقه آنها مناسب باشد. محدوده وسیع قیمت این محصول

در چنین بازار وسیعی محصولی می تواند موفق باشد که دارای یک سری ویژگی ها باشد مانند استفاده از تکنولوژی های مدرن (مواد و روش های ساخت) عملکرد بدون پیچیدگی، استفاده از جنس ها و رنگ های جذاب و مهمتر از همه فرم و شکل ظاهر متفاوت محصول است و به تمامی اینها هزینه مناسب را هم افزود.

بررسی تاریخچه کالا

+سیر تحول محصول:
سینک (Sink) کلمه ای لاتین که ترجمه آن، فرورفتن، غرق کردن و در اصطلاح به معنی ظرفشویی است.
در آنالیز تاریخی سینک بایستی به سیر تحول ظرف شستن پرداخت. از همان دوران که بشر مرحله خام خواری و گیاه خواری را پشت سر گذاشت و به پختن روی آورد، نیاز به ظرف را حس کرد. او دید نیاز دارد ظرفی باشد تا غذا در آب آب بخورد و یا طبخ کند و آن دوران بود که در پاسخ به نیازش، سفالگری (8000 سال پیش) و ذوب فلزات آهن و مس (5000 سال پیش)را کشف کرد، سپس نیاز به شستن ظروف را حس کرد.
در آن زمان آنها در کنار رودخانه ها زندگی می کردند سپس ظروف خود را در کنار رودخانه ها و با آب می شستند.
با کم شدن رودخانه ها و گذر زمان، قنات ها و چاه ها بوجود آمد.
سپس از قنات ها جوی هایی خارج شد. در آن زمان ظروف را در کنار جوی ها می شستند و در طبقات بالاتر جوی ها از داخل خانه می گذشت.
پس از آن آب انبارها بوجود آمد، آب موجود در آنها از جوی ها تامین می شد. در آن زمان حوض هایی در هر خانه موجود بود. آب، آب انبار توسط تلمبه وارد حوض می شد. حوض ها فاقد راه آب خروجی و لوله فاضلاب بودند.
در نتیجه پس از شستن ظروف آب حاصل از شستن ظروف در حوض باقی می ماند!!!
این آب را با سطل خارج می کردند و در پای درختان می ریختند. با مرور زمان حوض ها دارای راه آب، در پوشش شدند و آب حوض ها از طریق لوله ها به چاه ریخته می شد.
جنس حوض ها از سیمان بود.
سپس خانه ها لوله کشی شدند و در حیاط هر خانه شیر آبی بود و ظرف ها در حوض هایی که زیر شیرهای قرار داشت شسته می شد. سپس پیشرفت های فراوان هر خانه دارای آشپزخانه ای جدا شد، لگن های ظرفشویی لعابی بوجود آمد این لگن های ظرفشویی رویه چهارپایه های آهنی قرار می گرفتند و توسط لوله ها یا وارد فاضلاب می شد و یا از پشت خانه ها به بیرون ریخته می شد.
این لگن های ظرفشویی به سه صورت، مربع، مستطیل، دایره موجود بود. سپس این لگن ها نام سینک گرفت و جنس همه آن ها از اتستیل بود (ضد زنگ، ارزان) طرح های مختلف آن عرضه شد: دولنگه، اضافه شدن قسمتی جهت قرارگیری ظروف شسته، درپوش لاستیکی جهت آنکه بتوان آب را در داخل لگن ها جمع کرد.
امروزه جنس غالب سینک های ظرفشویی Stail less Steel است و در طرح ها، جنس های بسیار متنوع به بازار عرضه می شوند.

مصاحبه با خانمی: 74 ساله محل تولد: تهران
مصاحبه با خانمی: 54 ساله محل تولد: تهران
مصاحبه با آقایی: 63 ساله محل تولد: شهریار

نتیجه گیری آنالیز تاریخی:
از بحث آنالیز تاریخی نتیجه می گیریم که به تغییرات تحولات در سینک ظرفشویی از نظر ظاهری و فنی تواماً صورت گرفته پیشرفت هرکدام منجر به افزایش کیفیت دیگری شده است.

بررسی محیط قرارگیری

شناخت و تاثیرات مختلف و متقابل محیط و محصول
-معرفی محیط استفاده
محیط استفاده محصول (سینک ظرفشویی) آشپزخانه می باشد. همانطور که در تعریف مسئله توضیح داده شد سینک ها در آشپزخانه در قسمت های مختلف قرار می گیرد.
-در روی کابینت های دور تا دور آشپزخانه (شکل 2)
-در روی کابینت های وسط آشپزخانه (شکل 3)
-در روی کابینت ها قسمت اپن آشپزخانه (شکل 4)

تاثیرات محیط استفاده بر محصول:
1-اثر رطوبت هوا
-اثر دما
-اثر آب
-اثر مواد شیمیایی (پاک کننده ها – شوینده ها)

اثر رطوبت هوا:
تعریف رطوبت هوا: منظور مقدار آبی است که به شکل بخار در هوا وجود دارد. این میزان آب برروی محصول تاثیری ندارد و این به دلیل جنس های بکاررفته در محصول می باشد. در تعریف جنس های سینک های ظرفشویی ضدزندگ بودن در مرحله اول می باشد.

اثر دما:
دما برروی این محصول اثری ندارد.

3-اثر مواد شیمیایی
پاک کننده ها دو دسته هستند
1-پامک کننده مورد استفاده انسان
2-پاک کننده برای نظافت و پاکیزگی محصول و محیط
-اثر پاک کننده مورد استفاده انسان:
تاثیری در جهت خوردگی و اثرات مخرب برروی محصول نمی گذارد فقط اگر مرتب به نظافت و پاکیزگی آن رسیدگی نشود جرم های باقی مانده برروی درزها – گوشه ها – شیارها باعث تیرگی و کدر شدن سطح آن خواهد شد که درص ورت رسیدگی و نظافت به موقع محیط از بین خواهد رفت.
-اثر پاک کننده برای نظافت و پاکیزگی محیط:
این پاک کننده ها حاوی مواد قلیایی باشند تاثیری برروی محصول نمی گذارند در صورتی که حاوی اسید باشند با استفاده مکرر، روی محصول باقی می ماند و باعث تیرگی و کدر شدن سطح بدنه خواهد شد.

4-اثر آب
آب نیز مانند رطوبت هوا تاثری بروی محصول ندارد. بدلیل اینکه مواد بکاررفته در مقابل آب مقاوم بوده و زنگ نیم زند و هنگامی که قطرات آب روی بدنه سینک بماند در اثر گرما بخار می شود. املاح موجود در آب به صورت رسوباتی برروی بدنه باقی می ماند و باعث کدر شدن محصول خواهد شد. و این نیز در صورت پاکیزه کردن بموقع برطرف خواهد شد.

اثرات محصول بر محیط استفاده:
-از آنجا که سینک در ارتباط مستقیم با آب است، ممکن است آب مصرفی به اطراف سینک منتقل شود و باعث تبله کردن کابینت های اطراف سینک شود
-در صورت تماس زیاد با آب چسبهای واسط بین سینک و فرنخت روی کابینت ها ممکن است در اصطاح وا رود.
-فرم و رنگ محصول تاثیر زیباشناختی روی محیط دارد.
-در مورد جنس سینک و دوستدار محیط بودن باید تحت در سینک ها دو جنس غالب است. ا.استیل Stain less

2-گرانیت (سنگ)
استیل قابل بازیافت است و می توان آن ذوب کرده و در موارد دیگر مجدداً استفاده کرد.
گرانیت (سنگ) غیرقابل بازیافت است.
-فرم سینک موقعیت قرارگیری آن را در آشپزخانه تغییر می دهد.

نتیجه گیری بخش آنالیز محیطی:
در بررسی های صورت گرفته برروی محصول و محیط در این بخش به این نتیجه می رسیم که در طراحی سینک یکی از مهمترین مسائل انتخاب جنس سینک می باشد. سینک را از جنسی بسازیم:
-در برابر مواد شوینده
-در برابر اسدیهای قوی
1-در برابر اجسام داغ مقاوم باشد و همینطور در طراحی سینک به نوع خطوط بکاررفته در خطوط محیطی دقت فراوان شود. استفاده از خط منحنی، Corve شده.

محصولات
موجود در بازار

نام محصول: سینک ظرفشویی – مدل: Plas12050/2,1
کشور تولید کننده: ایران
سال تولید: 1379
طراح و شرکت تولید کننده: شرکت پلی استیل
فروشنده اصلی: شرکتع پلی استیل
جنس اصلی محصول: Stain less steel
رنگ محصول: کرمی
بافت محصول: صیقلی
تعداد قطعه: 5 قطعه.

محاسن محصول نمونه اول:
-دارای 2 لگن می باشد
-قسمتی جهت قراردادن ظروف شسته شده (آب چکان) -شیب در قسمت آبچکان جهت، خروج سیم آب جمع شده
-وجود برآمدگی های زیاد جهت گیرش و جلوگیری از سر خوردن ظروف در قسمت آبچکان

معایب محوصل نمونه اول:
-عدم وجود قسمتی جهت قرارگیری قوطی و یا مایع ظرفشویی
-عدم وجود قسمتی جهت قرارگیری ابر و یا اسکاچ
-عدم وجود تقسیم بندی جهت قرارگیری ظروف مختلف در آب چکان
-بدلیل نوع سیفون، احتمال خروج آب در زمانی که بخواهیم لگن ها را از آب پرکنیم وجود دارد.
-عدم وجود قسمتی که بتوان زباله های بوجود آمده از مواد اولیه پخت غذا را در آن ریخت (Shooting)

نام محصول: سینک ظرفشویی D100-105A
کشور تولیدکننده: ایران
سال تولید: 1383
طراح و شرکت تولید کننده: شرکت اخوان
فروشنده اصلی: شرکت اخوان
جنس اصلی محصول: Stain less Steel
رنگ محصول: کرمی
بافت محصول: صیقلی
تعداد قطعه: 5 قطعه

محاسن محصول نمونه دوم:
-فرم زیبا و متفاوت
-سیفون اتوماتیک
-برجستگی های جهدار جهت خروج آب، آبچکان به لگن ها
-وجود برجستگی ها، جهت گیرش ظروف و جلوگیری از سرخوردن آنها در قسمت آبچکان
-اندازه کوچک و مناسب سینک (فشای کمتری اشغال می کند)
-داشتن آبچکان در دو قسمت

معایب محصول نمونه دوم
دارای 1 لگن می باشد
-قسمت آبچکان با آن که 2 قسمت است اما کوچک و غیرقابل استفاده می باشد.
-عدم وجود قسمتی جهت قرارگیری قوطی مایع ظرفشویی
-عدم وجود قسمتی جهت قرارگیری ابر، اسکاچ و سیم ظرفشویی
-عدم وجود تقسیم بندی جهت قرارگیری ظروف مختلف در قسمت آبچکان
-عدم وجود قسمتی که بتوان زباله حاصل از مواد اولیه طبخ غذا را بدانجا ریخت

آنالیز کارکرد عملی

در این بخش به بررسی نوع فعالیت و عمل خاصی که محصول انجام می دهد می پردازیم.
همانطور که در توضیحات بیان شد، سینک ظرفشویی:
-وسیله ای جهت جمع آوری و شستن ظروف در آن
سینک ظرفشویی، خود، دارای مکانیزم و عملکرد خودکاری نیست، بلکه محیطی را فراهم می کند تا عمل ما (شستن ظروف) در آن صورت گیرد. سینک ها همیشه در کنار شیرها هستند (ظرفشویی – دستشویی).
تنها بخش از سینک که دارای مکانیزم و عملکرد خاص است، بخش سیفون سینک است. که بخشی از آن که شامل لوله ها می باشد در زیر سبنک و قسمتی از آن که شامل راه آب و درپوش از در روی سینک قرار دارد.
سیفون ها در سینک های مختلف، متفاوت هستند. ما ابتدا به نوع سیفون های بکاررفته در سینک های بررسی شده می پردازیم سپس نوع عملکرد و استفاده از آن را شرح می دهیم.

-سیستم سیفون (خروجی آب) سینک شماره 1
-جهت جمع شدن آب در لگن ها برای دریچه آن، در پوششی لاستیکی تصفیه نشده است.
این سیستم بسیار ساده است، اما!!!
امکان خروج آب از لگن (زمانی که می خواهیم آب خارج شود) وجود دارد

معایب سیفون شماره 1
-فرم بسیار ساده
-امکان خروج آب هنگامی که درپوش در دریچه قرار دارد.
-خروج مواد زائد از داخل لگن ها به لوله ها بدلیل فرم دریچه سیفون و گرفتن سریع لوله ها
-بدلیل جنس درپوش (Lastic) امکان سوراخ شدن آن بسیار زیاد است

محاسن سیفون شماره 1
-عملکرد ساده
-از نظر تولیدی، مراحل تولید بسیار ساده و ارزان دارد
-قسمت کمی از لگن سینگ را به خود اختصاص می دهد

-سیستم سیفون (خروجی آب) سینک شماره 2
-با توجه به موقعیت قرارگیری دریچه ها سیفون های متفاوتی موجود است
-این سیستم، امروزه غالب بر تمامی سیستم های سیفون سینک ها می باشد. می توان گفت امروزه در تمامی سینک از این سیفون استفاده می کنند.

تصویر روبرو سیستم یک سیفون اتوماتیک را نشان می دهد.
بخش بالای تصو.یر سمت راست، در روی سینی سینک قرار می گیرد دروکار، که بالا و پایین کشیدن آن دریچه سینک به طور خودکار باز و بسته می شود.
این سیستم معمولاً در سینک های تعریف می شود که دارای 2 لگن و بیشتر هستند و کنترل تمامی دریچه ها با هم امکان پذیر باشد.

معایب سیفون شماره 2:
-با فشار زیاد هنگام بستن دریچه درپوش در دریچه گیر می کند، و مصرف مدام و خارج و وارد کردن مدام درپوش در دریچه به اصطلاح هرز شده و باعث خروج مقداری آب هنگامی که دریچه بسته است به لوله ها می شود.
-جمع شدن جرم در قسمت های شیار، برجستگی ها
-قسمت زیادی از لگن سینک را به خود اختصاص می دهد
محاسن سیفون شماره 2
-فرم متفاوت و زیبا
-عدم خروج آب از سینک هنگامی که دریچه بسته است حتی 1 قطره!
-جلوگیری کامل از خروج مواد زائد به درون لوله ها

روند استفاده از سینک

در مرحله اول، در لگن سمت راست ظروف به مواد پاک کننده آغشته و پاک می شود.

در مرحله دوم، در لگن وسط، آب کشی می شود

در مرحله سوم، ظروف آب کشی شده در آب چکان قرار می گیرد.

روند استفاده
سیفون شماره 1

روند استفاده از سیفون
سینک شماره 2

مرحله 1:
با فشار دادن انگشت روی قسمت برجسته، درپوش پایین می رود. راه خروجی آب بسته می شود و می توان لگن ها را برای مصارف مختلف پر از آب کرد.

مرحله 2: بیرون کشیدن درپوش هنگامی که بخواهیم آب لگن ها خارج شود.

مرحله 3: هنگامی که بخواهیم آب سریعتر خارج شود،
! اما امکان خروج زائیات به لوله و احتمال گرفتن لوله ها دبالاست

آنالیز فاکتورهای انسانی

پارامترها و استانداردهاید ارگونومی:
در دنیای صنعتی و پر از مقررات امروزی جهت ساخت محصولات مرتبط با انسان استانداردهای ارگونومی و آنتروپومتری جزء مهمترین فاکتورهای موثر در یک طراحی محسوب می گردند. در این میان طراحی سینک ظرفشویی نیز از این ویژگی ها پیروی کرده و بایستی با درنظر گرفتن کلیه اصول و اندازه های ارگونومی و آنتروپومتری طراحی گردد.
جهت مطالعه پارامترهای ارگونومی ابتدا به بررسی محل استفاده آن یعنی آشپزخانه پرداخته شود.

بررسی استانداردهای یک آشپزخانه:
-جهت طراحی یک آشپزخانه بهترین حالت این است که آشپزخانه به سمت شمال غرب یا شمال شرق منزل باشد. و در منازل و سوییت های کوچک بهتر است به ورودی و درب جلویی و یا درب بیرونی و محل بازی کودکان مشرف باشد.
-آشپزخانه به طور افقی به درب جلویی و اتاق یا محل غذاخوری و محل ذخیره مواد غذایی و لباسشویی و ظرفشویی و انبار زباله و محل خشک کردن لباس و فضای بازی کودکان نوپا مربوط می شود.
-آشپزخانه به طور قایم به حمام و توالت و سایر محل هایی که نیاز به آب دارند و هم چنین به محل تخلیه فاضلاب مربوط می شود.
-فعالیت های اساسی که در آشپزخانه صورت می گیرد عبارتند از: تهیه غذا و پخت و سرو کردن غذا و تمیز کردن بعدی آن.
-فعالیت های فرعی می تواند شامل شستن لباس (ماشین لباسشویی) و بازی کودکان و مطالعه و سرگرمی و پذیرایی و تفریح عمومی بادش.

-ترتیب یا تسلسل کار:
ترتیب فعالیت ها در یک آشپزخانه به ترتیب به لوازم آشپزخانه مانند سطح کار و اجاق گاز و سینک ظرفشویی بستگی دارد. مطالعه مقالات موجود در این زمینه دو اصل اولیه طراحی را آشکار می سازد این دو اصل عبارتند از:
-توالی استفاده
-تکرار استفاده

-توالی انجام کار (توالی استفاده)
به طور کلی توالی انجام کار برای افراد راست دست (از دست راست به سمت دست راست) و برای افراد چپ دست (از سمت دست راست به طرف دست چپ می باشد) بر اساس آمار 89 درصد افراد راست دست بوده و تنها 11 درصد چپ دست می باشد. و همچنین با درنظر گرفتن این اصل مهم ارگونومی که جهت یک طراحی یا سیستم طراحی بایستی طوری انجام شود که همه یا حداقل مصرف کنندگان را شامل گردد (از نظر پارامترهای آنتروپومتری) به همین دلیل در این پروژه توالی انجام کار بر اساس اکثریت افراد جامعه یعنی افراد راست دست درنظر گرفته خواهد شد هم چنین که این ترتیب در نمودار زیر مورد بررسی قرار گرفته است.
شستن سرویس پختن اختلاط خوردن
بررسی توالی انجام کار جهت افراد راست دست
بنابراین توالی انجام کار جهت مصرف کنندگان چپ دست را می توان به قرار زیر درنظر گرفت.

تهیه اختلاط پختن سرویس شستن خوردن
بررسی توالی انجام کار جهت افراد چپ دست
هریک از مراحل فوق شامل چند زیرگروه هستند این زیرگروه ها در زیر مورد بررسی قرار گرفته اند:
-مرحله تهیه شامل: خارج کردن ماده اولیه از ظرف و شستن و پوست کندن. خیساندن می باشد.
-مرحله اختلاط شامل: وزن کردن، پیمانه کردن، مخلوط کردن
-مرحله پختن شامل: جوشاندن، سرخ کردن، کباب کردن
-مرحله سرویس شامل: گرم نگه داشتن غذا، در ظرف کشیدن غذا
-مرحله شستن: جمع آوری ظروف، شستن، خشک کردن، بدورانداختن زباله

سطح کاتر
سطح کار (work top) در طرح یک آشپزخانه اهمیتی اساسی دارد و نباید توسط لوازم مرتفع و گنجه های بلند و گذرگاهها و درها و یا راهروها اشغال گردد البته ضرورتی ندارد که همه در یک خط مستقیم و در یک راستا قرار گیرند به عبارت دیگر ترکیب چیدن L مانند یا U شکل تجهیزات و لوازم فوق نیز می تواند به همان اندازه مناسب باشد. سطح کار در یک آشپزخانه در نمودار زیر بررسی می شود:

سینک
آماده سازی
شستشو
مخلوط کردن
سرو غذا
پختن
اجاق گاز
نمودار سطح کار در آشپزخانه

تکرار انجام کار:
یخچال یا سایر وسایل ذخیره سازی مواد غذایی مانند فریزر و انبارهای مواد غذایی مانند گنجه9 خوراکی ها و ظرفشویی و اجاق گاز که مکرر مورد استفاده قرار می گیرند اصول توالی و تکرار انجام کار را ایجاد می کنند به بیان دیگر این سه جزء اصلی سازنده "مثلث کار" در آشپزخانه هستند.

-مثلث کار
فاصله ای که در آشپزخانه توسط شخص در میان سینک ظرفشویی و اجاق و یخچال یا گنجه طی می شود در طراحی آشپزخانه اهمیت اساسی دارد. خطوطی که این سه جزء را بهم وصل می کند مثلثی موسوم به مثلث کار را تشکیل می دهد. این مثلث در نمودار زیر مشخص شده است.
بنا به دلایل ایمنی این خطوط و اضلاع مثلث نباید قطع شود بویژه خط میان ظرفشویی و اجاق گاز بیش از هر وسیله دیگری در آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرند. حاصل جمع طول اضلاع مثلث می بایست در یک محدوده خاص باشد در مورد منازل معمولی با تعداد افراد معمولی مجموع طول اضلاع مثلث کار باید بین 5500 تا 6000 میلیمتر باشد. هم چنین فاصله بین ظرفشویی و اجاق نباید بیشتر از 1800 میلیمتر باشد.

-ارتفاع سطوح کار:
برای تعیین بهینه سطوح کار در آشپزخانه می بایست به دو نکته توجه کرد:
-گوناگونی آنتروپومتریک افراد استفاده کننده
-گوناگونی کارها و فعالیت هایی که در آشپزخانه انجام می گیرد.
اگر یک ظرفشویی با عمق 175 میلیمتر در آشپزخانه نصب شده باشد (که اغلب چنین است) در حین شستشوی ظرف ارتفاع دست فرد تقریباً 100 میلیمتر از کف ظرفشویی خواهد بود.
در آزمایشاتی که در سال 1970 میلادی از طریق کارآزمایی تطبیقی صورت گرفت ارتفاع بهینه سطح کار مورد مطالعه قرار گرفت. در این آزمایش شرکت کنندگان که همگی زن بودند فعالیت های مختلفی را در سه دسته مختلف انجام دادند و ارتفاع های زیر را به عنوان ارتفاع بهینه سطح کار خود برگزیدند.
-دسته اول: کارهایی که در بالای سطح میز انجام می گیرند (مانند پوست گرفتن سیب زمینی و میوه و … و مخلوط نمودن مواد در کاسه و بریدن نان) 119 میلیمتر "زیر ارتفاع آرنج".
-دسته دوم: کارهایی که در سطح میز کار انجام می گیرد (مانند خلال کردن) 88 میلیمتر زیر "ارتفاع آرنج".
-دسته سوم: کارهایی که نیازمند اعمال نیرو به سمت پایین هستند. مانند پهن کردن خمیر 122 میلیمتر زیر "ارتفاع آرنج".
از آمیختن نتایج مذکور با اطلاعات انتروپومتریک استاندارد (با درنظرگرفتن 25 میلیمتر برای کفش) جدول زیر بدست می آید:

مردان
زنان

صدک پنجم
صدک پنجاهم
صدک نودوپنجم
صدک پنجم
صدک پنجاهم
صدک نودوپنجم
سطح میز کار
930
1015
1105
855
930
1005
ظرفشویی
1005
1090
1180
930
1005
1080
واضح است که هماهنگی ابعاد میان لوازم آشپزخانه از اهمیت زیادی برخوردار است و خریداران باید مطمئن باشند که مثلاً یک سینک ظرفشویی میتواند برروی کابینشان به خوبی جای گیرد فراهم نمودن سطح کار قابل تنظیم با هدف فوق ناسازگار نیست اما مطمئناً کار دشوار و هزینه زایی می باشد زمانی که استاندارد Bs 3705 جهت تعیین ارتفاع بهینه سطح کار وضع شد چنین می گفت:
در آینه ممکن است ارتفاع سطوح کار معادل 50 میلیمتر افزایش پیدا کند اما در حال حاضر ارتفاع بهینه ظرفشویی بین 900 تا 1050 میلیمتر و ارتفاع بهینه سطح کار بین 850 تا 1050 میلیمتر تعیین می شود.

-نتیجه گیری:
براساس مطالعات مهمی که در این بخش به انجام رسید نتایج زیر در مورد استانداردهای ابعاد و اندازه های مورد نیاز در طراحی سینک ظرفشویی همراه با سطح کار بدست آمد:
نوع پارامتر آنتروپومتریک
اندازه استاندارد
اندازه منتخب جهت استفاده
ارتفاع ظرفشویی
889 تا 914 میلیمتر
900 میلیمتر
ارتفاع سطح کار
889 تا 914 میلیمتر
900 میلیمتر
طول لگن ظرفشویی
350 تا 450 میلیمتر
دایره ای به قطر 400 میلیمتر
عرض لگن ظرفشویی
300 تا 400 میلیمتر
دایره ای به قطر 400 میلیمتر
عمق لگن ظرفشویی
175 تا 170 میلیمتر
180 سانتیمتر

-امنیت
-بهداشت
-ایمنی

وضعیت: مربوط به سینک شماره 1
-از بین رفتن رویه سینک بدلیل استفاده از مواد شوینده نامناسب
-از بین رفتن رویه سینک بدلیل استفاده از مواد اسیدی قوی
-ایجاد خط و خش بر اثر برخورد اجسام نوک تیز
-سوراخ شدن درپوش لاستیکی بر اثر ضربه و برخورد با اجسام نوک تیز
-تغییر شکل سینی ستیک در صورت استفاده از مایعات بسیار داغ مانند روغن داغ بسیار داغ غذا

بهداشت: مربوط به سینک شماره 1
-شیارهای موجود برروی سینک باعث جمع شدن جرم و گرد و غبار و تغییر رنگ خواهد شد.
-جمع شدن جرم در قسمت شیارها و برجستگی های درپوش و دریچه سینک که در صورت پاکیزه کردن بموقع به حالت عادی برمی گردد.

ایمنی: مربوط به سینک شماره 1
-جنس غالب سینک ها استیل و گرانیت می باشد. اینها هر دو رسانای سرما هستند، هنگام قراردادن جسمی داغ روی سینک و یا بازماندن شیر آب داغ، سینک داغ شده و بدست آسیب می رساند.
-قسمت های لبه سینک به در روی تخت رویه کابینت قرار دارند ممکن است باعث بریدن دست شود.
-در صورت پاره شدن قسمتی از درپوش لاستیکی، باعث بریدن انگشتان دست خواهد شد.

امنیت: مربوط به سینک شماره 2
-ایجاد خط و خش بر اثر برخورد اجسام نوک تیز با سینک
-مواد شوینده نامناسب باعث تغییر رنگ سینک خواهد شد
-استفاده از مواد اسیدی قوی بنه جنس سینک آسیب می رساند.
-با بالا و پایین کشیدن مکرر درپوش، به اصطلاح دریچه و درپوش هرز می شوند.

بهداشت: مربوط به سینک شماره 2
-شیارها موجود روی سینک و برجستگی های روی آب چکان سینک، محل تجمع جرم ها خواهد بود و به مرور زمان سبب تغییر رنگ سینک خواهد شد.
-شیارها و برجستگی های درپوش و دریچه سیفون سینک نیز محل تجمع جرم ها خواهد بود اما با پاکیزه کردن بموقع با شوینده ها استاندارد به حالت عادی برمی گردد.

ایمنی: مربوط به سینک شماره 2
-بدلیل جنس خاص سینک ها، و رسانای سرما بودن آنها با قراردادن جسم داغ و یا بازماندن طولانی شیر آب داغ سینک داغ شده و بدست آسیب می رساند.
-قسمت های لبه سینک که در رویه تخت رویه کابینت ها قرار می گیرد ممکن است باعث بریدگی انگشتان دست شوند. گاهی درپوش در دریچه سفت می شود و برای خروج آب نیروی زیاد باعث آسیب رساندن به انگشتان می شود.

استانداردها

مکاتبه با شرکت های خارجی سازنده سینک:
در میان شرکت های سازنده سینک کارخانجات بلانکو (BLANCO) به عنوان مطرح ترین کارخانه در سطح اروپا از اعتبار خاصی برخوردار است. تولیدات این کارخانه به تمامی نقاط دنیا صادر می گردد. به همین دلیل مکاتباتی نیز با این کارخانه انجام گردید تا از وضعیت روز دنیا در زمینه تولید سینک اطلاعاتی بدست آورد.
اطلاعات بدست آمده از این دو منبع داخلی و خارجی حاوی استانداردهایی جهت تقسیم بندی انواع سینک بود که به قرار زیر می باشند:

طبقه بندی انواع سینک بر اساس استاندارد:
1-سینکهای معمولی:
-این نوع سینک ها از طرح ساده یا برخوردارند.
-عمق لگن سینک های معمولی 14 سانتیمتر می باشد.
-جهت تولید این سینک ها از ورق استیل با ضخامت بین 35/0 و 50/0 میلیمتر استفاده می گردد. البته لازم به ذکر است که جهت تولید این سینک ها استفاده از ورقهای 45/0 و 50/0 پیشنهاد می گردد. زیرا ورقهای با ضخامت کمتر کیفیت خوبی ندارند.
-این سینک ها به صورت یکپارچه ساخته می شوند.
-تولید این نوع از سینکها در 4 مرحله انجام می گیرد.

2-سینک های فانتزی:
-مدل لگن و خطوط سینی سینکها از حالت معمولی و ساده خارج شده و به صورت های غیر هندسی و غیرمتعارفی طراحی می گردند.
-عمق لگن این سینک ها نیز 14 سانتیمتر می باشد
-جهت تولید این سینک ها از ورق استیل با ضخامت بین 60/0 تا 70/0 میلیمتر استفاده می گردد.
-این سینک ها نیز به صورت یکپارچه ساخته می شوند.
-بدلیل ضخامت بیشتر ورق مصرفی و همچنین ویژگی فرمی این دسته از سینک ها در 6 مرحله تولید می شود.

3-سینک های لوکس:
-این نوع سینک ها از طراحی های شیک و زیبایی برخوردارند که بعضاً از طراحی های فانتزی نیز برای آنها استفاده می گردد.
-عمق لگن این سینک ها 18 سانتیمتر می باشد.
-جهت تولید این سینک ها از ورق استیل با ضخامت 80/0 تا 1 میلیمتر استفاده دمی گردند. این سینک ها به صورت 2 پارچه ساخته می شوند. این 2 تکه شامل سینی و لگن که پس از تولید توسط جوش CNC به هم متصل می شوند.
-این سینک ها مجهز به تجهیزات اضافی مخصوص سیفون و ملحقات آن هستند.

آنالیز زیباشناسی

محصول شماره 1
بررسی استاتیکی عناصر گشتالت:

فرم
رنگ
بافت
جنس
سینی (صفحه اصلی)
مستطیل
کرمی
صیقلی
استیل
لگن ها
بیضی – مربع
کرمی
صیقلی
استیل
قسمت آب چکان
-ماکرو
مربع
کرمی
صیقلی

-میکره
خط اریب
کرمی
صیقلی
قسمت راه آب
دایره
کرمی

استیل

بررسی استاتیکی ساختمان گشتالت:

متقارن
ایستا
ریتم
ساده
پیچیده
سینی (صفحه اصلی)
(
(
(
(
(
قسمت آبچکان
(
(
(
(
(
لگن ها
(
(
(
(
(
قسمت سیفون
(
(
(
(
(

1-با بررسی های صورت گرفته برروی عناصر ماکرو و میکرو محصول شماره 1 باید به نکاتی اشاره کرد.
-شکل کلی شکلی است ایستا – هماهنگ که باعث می شود در مصرف کننده اطمینان و اعتماد به محصول را ایجاد کند.
– خطوط موجود برروی محصول خطوطی جهت دار هستند بخصوص خطوط موجود در قسمت آب چکان که اب را به سوی دریچه خروجی هدایت می کنند.
-شکل دریچه خروجی آب (راه آب) دایره می باشد که با توجه به جهت حرکت اب که به صورت چرخشی در درون لگن ها می باشد طراحی شده است. و همچنین دیه های کوچک موجود در روی درپوش علاوه بوجود آوردن ریتم. به خروج آب کمک می کند.
-سطوح موجود در کناره ها نیز به حرکت آب به سوی لگن ها و دریچه خروجی آب کمک می کند.
-برجستگی های ایجاد شده که بکمک سطوح جهت دار مانع از سرخوردن ظروف می شوند.

محصول شماره 2
بررسی استاتیکی عناصر گشتالت:

فرم
رنگ
بافت
جنس
سینی (صفحه اصلی)
چهارگوشه منحنی
کرمی
صیقلی
استیل
لگن ها
مربع – بیضی
کرمی
صیقلی
استیل
قسمت آب چکان
سه گوشه – منحنی
مربع
صیقلی
استیل
قسمت راه آب
دایره
کرمی
صیقلی
استیل

بررسی استاتیکی عناصر گشتالت:

متقارن
ایستا
ریتم
ساده
پیچیده
سینی
(
(
(
(
(
لگن ها
(
(
(
(
(
قسمت راه آب
(
(
(
(
(
آب چکان
(
(
(
(
(

با بررسی های صورت گرفته بر روی عناصر ماکرو و میکرو در محصول شماره 2 باید به نکاتی اشاره کرد:
-شکل کلی محصول شکلی است با استفاده از خطوط منحنی و پویا که شکل متفاوت نسبت به سینک های قبلی ایجاد کرده و در دید بیننده جذاب و متفاوت می باشد شکل متقارن و ایستا که در حین پویایی، ایستایی خود را حفظ کرده است.
-خطوط موجود همگی خطوط منحنی و جهت دار هستند به طور مثال خطوط روی آب چکان سینک طوری است که آب جمع شده را به سوی دریچه خروجی هدایت می کند.
-شکل درپوش سیفون دایره است که بر اساس جهت حرکت دایره وار آب در لگن ها طراحی شده برای خروج سریعتر آب جمع شده و همچنین شیارهای موجود در روی دریچه علاوه بر بوجود آوردن ریتم به خروج بهتر آب و همچنین به ممانعت در برابر خروج ضایعات کمک می کند.
-برجستگی های ایجاد شده به کمک سطوح جهت دار در قسمت اب چکان مانع از سرخوردن ظروف در روی سینک می شوند.

رنگ:
رنگ روح فرم است. کالبد طراحی محصول و استفاده از آن توسط انسان همیشه و همه جا صورت گرفته است و همچنان می گیرد. اگر از رنگ بطور صحیح استفاده شود می تواند آرامش خاطر در امور زندگی در دنیای ماشینی به افراد القا نماید.
طراحان کسانی هستند که با استفاده کاربردی رنگ در مکان های مختلف سر و کار دارند. بنابراین با استفاده از این اصول به راحتی می توان تصمیم گرفت در محیطی مانند آشپزخانه از رنگ هایی که احساس پاکی و نظافت را می دهد استفاده کرد رنگ هایی مانند سفید – آبی – بی رنگ – شفاف – کرم.
ارائه کلید راهنما برای انتخاب رنگ در محصولات صنعتی می تواند مسیر ما را هموارتر کند.
-رنگ باید در ارتباط با فرم و عملکرد محصول انتخاب شود.
-رنگ باید در ارتباط با ساخت و تائید روحیه خارجی محصول انتخاب شود.
-رنگ باید با مواد مصرفی و بکاررفته در محصول شخصیت داشته باشد.
-رنگ باید با محل نهایی مصرف یا استفاده محصول در ارتباط باشد.
-رنگ باید با محصول – کاربرد – بازار مرتبط باشد و نباید تنها به خاطر اینکه فلان محصول با فلان رنگ عرضه شده است به راحتی گزینش شود.
-این واقعیت که تغییر رنگ محصولات از طراحی مجدد آنان ارزانتر تمام یم شود را باید درنظر گرفت
-استفاده مناسب رنگ به درک آن کمک می کند. رنگ عنصر میانی لایه سطح کلید نهایی تولید، عملکرد و بیننده است و تولیدات را به هر میزان که جنبه مصرفی عمومی داشته باشد نمی توان به هررنگی بدون درنظر گرفتن منطقی صحیح در بازار عرضه کرد.

رنگ و عملکردهای خاص آن:
کاربرد رنگ تنها منحصر به خصوصیات زیباشناسانه نیست. بلکه در طراحی معماری داخلی ارزش های عملکردی فراوانی دارد. به عنوان مثال لازم است در آشپزخانه و حمام و دستشویی و خطاهایی که رعایت نظافت و بهداشت مهم است از رنگ های روشن استفاده شود تا لکه و آلودگی ها براحتی دیده شود.5

بررسی مفاهیم رنگ:
رنگ ها را می توان معنا کرد. هر یک از رنگ ها از معنای خاص روحی و جسمی برخوردار می باشند که اصطلاحاً ساختار رنگ نامیده می شوند.
این معنی یک اهمیت عمومی داشته و سراسر جهان، برای پیر و جوان، مرد و زن، تحصیل کرده و فاقد تحصیلات متمدن و غیر متمدن یکسان است.

آبی متمایل به تیره = آرامش و عدم فعالیت است. تائید آرام بخش دارد و اصولاً در شاخه پاراسمپاتیک سیستم عصبی خودکار عمل می کند.

خاکستری = رنگ خاکستری نه اضطراب، نه آرامش ایجاد می کند فاقد حیطه و قلمرو بوده و فقط یک مرجع است.

آبی (سرمه ای) آرامش کامل، تجدید قوا در هنگام بیماری و خستگی نیاز به این رنگ بیشتر است.

سبز (سبز آبی) = نشانه پایداری، مقاومت و تغییر ناپذیری است

قرمز (نارنجی) = نشانه میل، اشتیاق، هیجان تحرک و حالت عاطفی در این رنگ بیش از همه رنگ هاست.

زرد=نشانه روشنی، شادمانی، روحیه شاد و خوشبختی است. تسکین خاطر و نشانه التهاب است.

بنفش = مظهر همانند و همانندسازی است. و نوعی اتحاد عارفانه و درجه بالایی صمیمت همراه با حساسیت است.

قهوه ای = احساس ناراحتی و نیاز به اهمیت یا توجه یا رفتار عجولانه

سفید: خاموشی و سکوت زنده را می رساند. و احساسی از پاکی و خلوط را در انسان برمی انگیزد. شاد، زنده و لطیف است.6
از میان تمام رنگها، طی تحقیقات – مصاحبه های گسترده رنگ های:
سفید – طوسی (کرمی) – آبی
برای محیط آشپزخانه ارجهیت دارد.

رنگ برگزیده:
(کرمی)
1-مناسبترین رنگ برای سینک ظرفشویی
2-در مصاحبه های صورت گرفته از خانم ها رنگ کرمی بیشترین درصد را داشت.

فرم
فرم به مفهوم دقیق چیزی جز خط جداکننده سطح و رنگ نیست و این معنای ظاهری آن است. ولی در معانی درونی تفاوت نیز دارد و به عبارت صحیح تر، فرم تجلی ظاهری این معنای درونی است.7
فرم آلی ترین و تائید بخش ترین ابزار طراحی صنعتی است ابزاری که برای خلق آن متغیرهای بسیاری دخیل است.
می توان فرم را بدین ترتیب تعریف کرد:
صورت و شکلی است که به یک چیز داده می شود که تاثیری را در بیننده و یا مصرف کننده ایجاد کند.8

اهداف فرم در ارتباط با سینک ظرفشویی:
هدف فرم یا محدود کردن سطح است تا از آن، شیء مادی بسازد و یا انتزاعی است و صرفاً موضوعی غیرمادی است. در ارتباط با وظایف طراحان صنعتی فرم های انتزاعی چندان کاربردی ندارد. در مباحث فرم که به کمپوزیسیون برمی خوریم کاربردی ندارد. در مباحث فرم به کمپوزیسیون برمی خوریم که کمپوزیسیون هنری ناب است و دارای دو عنصر است:

-کمپوزیسیون کل تصویر:
آفرینش فرمهای متنوعی که با قرارگرفتن در کنار یکدیگر به شیوه های مختلف ترکیب کل تصویر را بوجود می آورند.

-کمپوزیسیون تک تک تصویر:
در رابطه با مسئله دوم کمپوزیسیون، یعنی آفرینش تک تک عناصر که کل را بوجود می آورند، باید به خاطر داشت که فرم در محیطی یکسان همواره گیرایی درونی یکسانی خواهد داشت. تنها حیطه پیوسته تغییر می کند.
در مورد سینک ظرفشویی کمپوزیسیون نوع اول (کمپوزیسیون کل تصویر) در رابطه کامل با کمپوزیسیون نوع دوم است. یعنی در طرح باید اجزای طوری کنار هم طراحی شوند که در کل فرم سینک ما شاهد کمپوزیسیون کاملی و صحیحی باشیم.9

نتیجه گیری
با توجه به آنانید استاتیک و زیباشناسی محصول بدین نتیجه می رسیم که:
مهمترین نکته در طراحی محصول خطوط آن می باشد مثلاً در قسمتهای مانند آبچکان و اطراف سینی لازم است از خطوط منحنی، خطوط منحنی جهتدار استفاده شود تا آب های جمع شده در قسمت های مختلف را حرکت دهد و آنها را به سوی راه آب های خروجی هدایت کند. سطوح نیز باید شیبدار و جهت دار باشد تا آب در قسمتهای مختلف جمع نشود.
بهتر است فرم کلی محصول نیز حدالامکان داریا خطوط منحنی باشد. زیرا با تحقیقات صورت گرفته به این نتیجه رسیدم که سینک هایی که دارای فرم هایی منحنی و قسمت لگن ها و آب چکان و خطوط منحنی در فرم کلی هستند. فروش بهتری نسبت به بقیه دارند.

مناسبترین رنگ برای سینک ها کرمی می باشد.
-هماهنگ با رنگ شیرهای ظرفشویی
-دیر جرم می گیرد و کثیف می شود
-از نظر روانی رنگ خنثی می باشد

آنالیز فنی

نام محصول
Pelas
کشور سازنده
ایران
سال تولید
1383

ابعاد
طول 1200

عرض 500

ارتفاع 140
وزن

رنگ
سفید
طلایی

مشکی
طوسی

نقره ای – کرمی
رنگ های اصلی
جنس
مواد ترکیبی
سیفون:
Stainless Steel
Plastic + kastic
روش فلزکاری:
برش کاری – شش
جوش کاری – خم کاری

مواد خالص
Stainless Steel

عناصر ظاهری
عناصر ضد ماکرم:

عناصر ضد میکرو:
وضعیت استقرار
نصب روی صفحه و یا تخت کابینت آشپزخانه – توکار
ویژگی های فنی
مقاوم در برابر خوردگی

مقاوم در برابر ضربه

مقاوم در برابر زنگ خوردگی

تجهیزات اضافی
این محصول تجهیزات اضافی و خاصی ندارد

نام محصول
D100-105A
کشور سازنده
ایران
سال تولید
1383

ابعاد
طول 965

عرض 510

ارتفاع 180
وزن

رنگ
سفید
طلایی

مشکی
طوسی

نقره ای – کرمی
رنگ های اصلی
جنس
مواد ترکیبی

روش فلزکاری:
برش کاری – شش
جوش کاری – خم کاری

مواد خالص
Stainless Steel

عناصر ظاهری
عناصر ضد ماکرم:

عناصر ضد میکرو:
وضعیت استقرار
نصب روی صفحه و یا تخت کابینت آشپزخانه – توکار
ویژگی های فنی
مقاوم در برابر خوردگی

مقاوم در برابر ضربه

مقاوم در برابر زنگ خوردگی

تجهیزات اضافی
سیستم اتوماتیک سیفون

نقشه ها

الف: مواد مصرفی در سینک ها

بررسی انواع فولاد از نظر ترکیبات و ویژگی ها (جهت انتخاب مناسب برای سینک)
فولادها از نظر عناصر تشکیل دهنده به دو نوع فولاد آلیاژی و فولاد غیرآلیاژی تقسیم می شوند.

-فولاد غیرآلیاژی:
این فولادها بین 06/0 تا 5/1 درصد کربن دارند. بجز کربن عناصر دیگری نیز با آنها همراه است که در هر حال مقدار آنها نباید از حد معینی باشد (این مقدار عبارتست از سیلیسیم 5/0 در صد و گوگرد و منگنز 8/0 درصد و آلومینیوم و یا تیتانیوم 1/0 درصد و مس 25/0 درصد). در فولادهای غیر آلیاژی نقش تعیین کننده ای دارد به همین دلیل این فولادها به فولادهای کربنی نیز معروفند.

-فولادهای الیاژی:
چنانچه فولاد را جهت افزایش و تامین خواص مورد نظر با فلزاتی مانند کرم و نیکل و ولفرام و کبالت و مولیبدن و منگنز و وانادیم و … الیاژ نماییم فولاد الیاژی بدست می اید.
در این حالت چنانچه مجموع درصد وزنی موجود در فولاد کمتر از 5 درصد بلاشد آن را "فولاد کم آلیاژ" و چنانچه بیشتر از 5 درصد آنرا "فولاد پرآلیاژ" می نامند.
فولادها از نظر کاربرد و نوع مصرف به دو گروه کلی "فولادهای ساختمانی" و "فولادهای ابزارسازی" تقسیم می شوند. (‍با توجه به اینکه فولادهای مصرفی در صنایع سینک سازی از دسته فولادهای ساختمانی می باشد از توضیح در باره فولادهای ابزارسازی خودداری کرده و تنها مختصراً به توضیح انواع فولادهای ساختمانی پرداخته خواهد شد.

انواع فولادهای ساختمانی:
1-فولادهای ساختمانی معمولی:
این فولادها جزء فولادهای غیرالیاژی محسوب می شوند و بدلیل اینکه در انتخاب آنها استحکام کششی نقش تعیین کننده دارد آنها را بر حسب استحکام کششی طبقه بندی می کنند. استحکام کششی این فولادها متناسب با درصد کربن موجود در آنها افزایش می یابد و برعکس و انبساط آنها کشش می یابد. به عبارت دیگر با افزایش کربن شکنندگی فولاد بیشتر می شود. هم چنین ازدیاد کربن قابلیت تغییر فرم در حالت سرد و گرم قابلیت جوشکاری و براده برداری فولاد را کاهش می دهد. این نوع فولادها بین 12/0 تا 6/0 درصد کربن داشته و آنها را در 3 گروه با درجه مرغوبیت 1 و 2 و 3 تولید می نمایند.

2-فولادهای دانه ریز مخصوص جوشگکاری:
این فولادها همانطور که از نامشان آشکار است قابلیت جوشکاری خوبی دارند.

3-فولادهای سختکاری شونده سطحی (کربوریزه):
از این فولادها جهت ساخت قطعاتی استفاده می شود که بایستی دارای سطح خارجی سخت و قسمت داخلی نرم باشند. همچنین سطح آنها در مقابل سایش مقاوم بوده و قسمت داخلی آنها قابلیت تحمل خود را در مقابل ضربه حفظ کند و شکننده نباشد. برای این منظور ابتدا کربن سطح خارجی آنها را با روش های مختلف افزایش می دهند و سپس سختکاری می کنند. ربای اینکه قسمت داخلی این فولادها پس از سختکاری نرم باقی بماند بایستی مقدار کربن آنها از 2/0 درصد کمتر باشد.

4-فولادهای بهسازی شونده:
این فولادها بین 2/0 تا 6/0 درصد کربن دارند. استحکام کششی و مقاومت این فولادها را می توان به وسیله بهسازی (سخت کردن و برگشت دادن تا درجه حرارت 500 الی 700 درجه سانتیگراد افزایش داد. این فولادها برای ساخت قطعاتی کاربرد دارند که در معرض ضربه و برخورد قرار دارند.

5-فولادهای نیتروژنه (ازته شدنی)
این فولادها قابلیت جذب نیتروژن را دارند و به همین دلیل می توان سطح آنها را پس از بهسازی به وسیله جذب سطحی نیتروژن سخت کرد. این فولادها جزء فولادهای آلیاژی هستند و ممکن است حاوی فلزاتی مانند کروم و مولیبدن و انادیم و نیکل و آلومینیوم باشند. وجود این فلزات قابلیت جذب نیتروژن را در فولاد افزایش می دهد.
این فولادها در ساخت قطعاتی کاربرد دارند که نباید هنگام عملیات حرارتی پیچیدگی پیدا کنند.

6-فولادهای اتومات:
این فولاد که به آنها فولادهای خوش تراش نیز می گویند جزء فولادهای ساختمانی نیز هستند. به هنگام برداره برداری از این فولادها براده های کوتاهی جدا می شود. و سطح خوبی بدست می آید. این ویژگی بیش از همه مرهون وجود گوگرد است که مقدار آن در اینگونه فولادها بین 18/0 تا 4/0 درصد است. وجود گوگرد زیاد در این فولادها استحکام آنها را در مقابل ضربه کاهش می دهد. از دیگر معایب فولادهای اتومات عدم قابلیت جوش کاری و تغییر فرم سرد آنها است. این فولادها بجز گوگرد دارای 07/0 تا 65/0 درصد کربن و 6/0 تا 5/1 درصد منگنز و 05/0 تا 4/0 سیلیسیم هستند و در صورتی که شکنندگی بیشتر براده و سطح مرغوبتر مورد نظر باشد 15/0 تا 3/0 درصد سرب نیز به آن می افزایند.

7-فولادهای فنر:
فولادهای فنر علاوه بر استحکام کششی زیاد باید خاصیت الاستیسیته خوبی نیز داشته باشند و در برابر سایش و ارتعاش مقاوم باشند. وجود سیلیسیم در فولاد فنر خاصیت الاستیسیته و وجود کروم استحکام و مقاومت در مقابل خوردگی را افزایش می دهد. فولادهای کربنی با 5/0 تا 1 درصد کربن و 3/0 تا 4/0 درصد منگنز و حداکثر 04/0 درصد گوگرد و فسفر در ساخت فنر کاربرد زیادی دارند. از فولادهای کروم و وانادیم در ساخت فنرهای بزرگ اتومبیل و لوکوموتیو استفاده می شود. فولادهای سیلیسیم دار نیز در ساخت فنرهایی کاربرد دارند که استحکام و مقاومت ضربه ای از آنها انتظار می رود. فولادهای منگنزدار مخصوص ساخت فنر خودروها می باشد. فولادهای سیلیسیم منگنزدار در ساخت فنر موتورهای جت و سایر مواردی که مقاومت در مقابل گرمای زیاد مورد نیاز است بکار می رود .

8-فولاد نسوز:
استحکام این فولادی تا دمای 600 درجه سانتیگراد تضمین شده است و تا دمای 800 درجه نیز نمی سوزد. این ویژگی بدلیل وجود کروم یم باشد که هرچه دمای کار بیشتر باشد بایستی مقدار کروم بیشتری با آنها آلیاژ شود. تا از سوختن فولاد جلوگیری شود. از این نوع فولاد در ساخت ورق لوله تاسیسات دیگهای بخار و پره توربینهای گازی و بخاری و سوپاپ دود موتورهای احتراقی و … استفاده می شود.

9-فولاد ضد زنگ:
در این فولاد کروم یا ترکیب کروم نیکل نقشی تعیین کننده دارد و مقدار کروم موجود در آنها نباید از 13 درصد کمتر باشد. این فولادها در مقابل خوردگی و رطوبت هوا و اغلب اسیدها و بازها مقاوم هستند و برای تهیه ظروف و لوله های صنایع غذایی و شیمیایی و شیرینی پزی کاربرد دارند. در فولادهای ضدزنگی که برای تهیه ظروف و لوله های حاوی مواد غذایی از آنها استفاده می شود. به مقدار 2/0 تا 4/0 درصد مس نیز با آن آلیاژ می کنند تا از تاثیر بوی بد فولاد روی مواد غذایی جلوگیری شود. این فولادها را می توان از طریق براده برداری تغییر فرم داد و به خوبی جوشکاری کرد. فولادهای ضد زنگ را می توان بوسیله پولیش کردن صیقل داد و کاملاً پرداخت نمود.

10-فولاد ضد مغناطیس:
این فولادها دارای منگنز زیادی هستند. فولادهای ضد مغناطیس را می توان در حالت سرد به خوبی فرم داد و چنانچه تغییر فرم زیاد در آنها مورد نیاز باشد باید عملیات تاباندن روی آنها انجام شود.
فولادهای ضد مغناطیس قابلیت براده برداری خوبی ندارند.

نتیجه گیری
بر اساس اطلاعات فوق می توان نوع ورق مناسب جهت ساخت سینک را انتخاب نمود.
-ورق فولاد مورد استفاده در ساخت سینک می بایست ضد زنگ باشد.
-ورق فولادی مورد استفاده در ساخت سینک می بایست از نوع ریزدانه و مخصوص جوشکاری باشد.
-ورق فولادی مورد استفاده در ساخت سینک می تواند از نوع ضدمغناطیس نیز باشد.
بر اساس جدول استاندارد فولاد و اطلاعات بدست آمده فوق بهترین فولاد مناسب جهت ساخت سینک دو نوع فولاد کربن دار به نام استیل (4301)A 304 و استیل A 316 می باشد. البته نوع A316 بیشتر جهت صنایع غذایی کاربرد داشته و از نوع A304 گرانقیمت تر است. اما به هنگام تماس با مواد غذایی تاثیر بدی بر روی آنان ایجاد نمی نماید و تولید بوی بد نمی کند. به همین خاطر نوع A316 بهتر بوده و کاربرد وسیع تری دارد. البته اثر سینک ها از فولاد ش304 استفاده می شود.

-روش ساخت و تولید
-مونتاژ
-بسته بندی

-سینک ها به دو صورت ساخته می شوند:
-سینک هایی که به صورت یکپارچه و یک تکه هستند
-سینک هایی که دو تکه هستند و لگن هرکدام جداگانه ساخته شده سپس به هم جوش داده می شوند.
معمولاً سینکهای ارزان قیمت به صورت یک تکه ساخته می شوند این سینک ها دارای عمر مفید کمتری می باشند زیرا ورق تحت کشش قرار می گیرد.
در روش اول از ورق های فوق کشش استفاده می شود و برای سینک های یک تکه از ورق های خشک استفاده می شود.
جهت ساخت سینک بهترین روش استفاده از سیستم سنبه و ماتریس می باشد. انواع دستگاه های پرس که جهت ساخت سینک استفاده می شود:
-پرس هیدرولیک
-پرس مکانیکی
پرس هیدرولیک فقط اعمال کششی انجام می دهد زیرا اعمال نیرو با سرعت کم صورت می گیرد بنابراین از شکسته شدن ورق جلوگیری می شود بنا بر این در ساخت سینک هایی که به صورت یک تکه ساخته می شوند استفاده می شود ولی این نوع پرس ها توانایی برش را ندارند و فقط اعمال برش در حد 2 سانتیمتر را می تواند انجام دهد.
و پرس مکانیکی به علت سرعت بیشتر می تواند عملیات برش را انجام دهد ولی کشش نمی تواند ایجاد کند.

مراحل تولید سینی سینک در سینک های دوتکه:
-بازکردن کویل ورق
-برش ورق به اندازه سینک توسط دستگاه پرس
-کشش سینی سینک و پیاده نمودن خطوط برروی سینی سینک به روش سنبه و ماتریس
-آرایش دور سینی سینک و حذف زواید با پرس ضربه ای
-زدن خم طولی لبه های سینک توسط پرس
-زدن لبه اول خم عرضی سینک با پرس
-زدن لبه دوم خم عرضی سینک با پرس
-درآوردن محل اتصال لگم به سینی با پرس
-زدن سوراخ سرریز آب سینک با پرس
-زدن سوراخ عبور شیر آب سینک با پرس

سپس پس از ساخت کلاف چوبی به دور سینک نصب شده
-سپس برروی کف لگن از پشت ورقی پلاستیکی به نام بیاله جهت جلوگیری از ایجاد صدا هنگام برخورد آب با کفه لگن نصب می شود.
-بسته بندی آن صورت می یگرد.

بسته بندی

-بسته بندی سینک به صورت زیر می باشد:
سینک ها با توجه به مواد مصرفی به انواع مختلف بسته بندی می شوند.
در اینجا به بسته بندی سینک ها با جنس استیل ضد زنگ می پردازیم. ابتدا پوشش پلاستیکی برروی سینک می کشند با حرارت هوای داخل پلاستیک را خارج کرده و در اصطلاح وکیوم می کنند. سپس آن ها را وارد جعبه کارتونی که برای سینک های مختلف متفاوت است، می کند.
در مرحله آخر در جعبه را توسط منگنه های صنعتی، منگنه می کنند. سپس محصول وارد مرحله حمل و نقل می شود.

منابع و مآخذ

منابع و مآخذ
-خلاصه تاریخ هنر مرزبان – پرویز مرزبان
-مجله Trend – شماره 7
-ارگونومی و عوامل انسانی نویفرت – نویفرت
-کاربرد رنگ در طراحی صنعتی – مهندس کارکیا
-مجله ایران آذین – شماره 12
-معنویت در هند – کاندینسکی
-زیبایی، بحثی در مبانی هند – رضا کاویانی
-کتابخانه دانشکده هنر و معماری

بخش طراحی

1 -Function
2 -Health and Safty
3 -Ergonomic
4 -Performance
5 -کاربرد رنگ در طراحی صنعتی – مهندس کاریکا – نشر دانشگاه تهران
6 -ایران آذین – سال یکم – بهمن 1377
7 -زیبایی، بحثی در مبانی هنر – رضا کاویانی – نشریه دانشگاه هنر
8 -معنویت در هند – کاندینسکی – مترجم – اعظم نصرالله خانی

9 -کاربرد رنگ در طراحی صنعتی – مهندس کارکیا – نشریه دانشگاه تهران
—————

————————————————————

—————

————————————————————

5


تعداد صفحات : 110 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود