تارا فایل

گزارش کارآموزی روشهای اجرای ساختمان سازه بتنی و فولادی




مقدمه
باید بگویم مهمترین قسمت تحصیل کارآموزی و کارورزی است . زیرا شما عیناً و عملاً وارد حرفه خود شده اید و می توانید به خوبی از آن تجربه کسب کنید کارآموزی مقدمه ای برای کار است و اگر کسی خوب نتواند موضوع کارآموزی را درک کند مطمئناً در آینده نیز نمی تواند کار خوبی داشته باشد و این تجربه کاری باعث سازندگی و ایجاد کسب و کار بهتر می شود .

آشنایی با محل کارورزی
علت اینکه من در درجه اول این مکان را انتخاب نمودم برای این بود که از آشنایان خودم در آن شرکت بودند و می توانستم بیشتر کمک بگیرم و ایشان نیز خیلی مرا یاری نمودند . سرکار خانم مهندس مرضیه جعفری و علت دوم این بود که این شرکت روزهای پنج شنبه و جمعه تعطیل بود و چون خودم روزها ی سه شنبه و چهارشنبه کلاس داشتم و نمی توانستم به محل کارورزی بروم قبول کرده بودند که من آن روزها نروم .
شرکت ساختمانی کاوه بنای آریا شماره ثبت 176008 که زیر نظر خانم مهندس مرضیه جعفری کار خود را انجام می دهد این شرکت در سال 1380 شروع به کار کرد و در سال 1381 به ثبت رسید اعضای این شرکت را یک مهندس ناظر ، 2 مهندس عمران ، یک مهندس طراح و یک مهندس عمران دیگر تشکیل می داد . و گاهی یک مهندس نقشه کش نیز به آنها کمک می کرد و این شرکت دارای سه منشی است . کار این شرکت کارهای تاسیساتی ، برق ، بازسازی و ساخت و ساز و طراحی است . این شرکت تا به حال حدود 500000000 میلیون کارهای دولتی انجام داده است . که مهم ترین آنهابرج گاز تهران در خیابان شیخ فضل ا… نوری و برج بزرگ تهران در آ . ث . ب است . این شرکت از سازمان مدیریت و برنامه ریزی رتبه های زیادی کسب کرده و تا به حال حدود 200 واحد مسکونی اعم از ساخت و ساز و بازسازی انجام داده کارهای زیبا سازی بسیاری برای مجتمعهای دولتی بانک مسکن و ملی انجام داده است . این شرکت با زیر بنای 120 متر در خیابان الوند – نبش خیابان بیست و سوم واقع شده است .

روشهای اجرای ساختمان ( سازه فولادی و بتنی )
روشهای اجرای ساختمان
گود برداری و اجرای نقشه:
برای مهیا کردن پارکینگ باید سطح زمین را پائین تر از سطح خیابان برد که طی چند روز لودر در آن خاکبرداری نموده و بوسیله کامیون خاک آن به بیرون حمل شد که سطح آن حدود 2 متر پائین تر از سطح خیابان قرار گرفته است که همین خاکبرداری باعث شده که مسائل ایمنی در رابطه با دیوارهای همسایگان رعایت کنیم .
که با اجرای شمع کوبی و مهار کردن دیوارهای مجاور شروع شده واین شمع کوبی تا رفع خطر ادامه می یابد .
شمع کوبی :
در مورد شمع کوبی این نکات لازم به ذکر است :
1) شمع کوبی عاملی است که در آن بار ساختمان به زمین بکر منتقل میشود و وزن و فشار ساختمان را زمین مهار میکند .
2) معمولاً در سازه های فلزی زیر هر ستون چاهی حفر می کنند و این کار را تا رسیدن به زمین بکر و محکم ادامه می دهند تا سطح تماس آن با زمین بیشتر باشد .
همچنین در موقع پر کردن این چاهها باید دقت شود هیبچ حفره ای خالی نماند . بعد از تراز نمودن سطح یا کف پارکینگ که خاکبرداری شده است عملیات بتن مگر در آن اجرا می گردد که قسمتی از کار هم سطح کردن می باشد و بعد از آن عملیات نقشه اجرا می گردد یعنی نقشه مورد نظر در آن اجرا می گردد که پس از پیاده کردن عملیات نقشه بر روی زمین اقدام به بافتن از ماتورها می شود .
بطور خلاصه می توان گفت که لایه های پی های تکی یا نقطه ای شامل عوامل زیر می باشد :
1) زمین
2) بتن مگر
3) میلگرد های کف پی
4) بتن اصلی
5) صفحه زیر ستون با میله گردهای ریشه

بتن مگر
در این ساختمان به دو دلیل از بتن مگر استفاده می شود :
1) برای جلوگیری از تماس مستقیم بتن اصلی پی با خاک
2) برای رگلاژ کف پی و ایجاد سطح صافی برای ادامه پی سازی که ضخامت این بتن حدود 10 سانتی متر می باشد .
سپس بعد از بتن مگر اقدام به تنظیم نمودن و بافتن آرماتورهای محاسبه شده طبق دفترچه که از نوع اجدار می باشد که به صورت حصیری بافته می شود یعنی یک ردیف با فاصله 10 سانتی متر در کف بافته می شود با عرض محاسبه شده طبق دفتر چه و تعدادی لازم خرپا جهت رعایت کردن فاصله مورد نظر بین دو شبکه آرماتور می باشد که تقریباً به ارتفاع 80 سانتی متر در نظر گرفته شده است .
شایان ذکر است که استفاده از میلگردهای فولادی به جت جلوگیری از ترکیدن بتن در محل انجام می گیرد.
لذا ارتفاع بتن که به نسبت چهل در شصت بوده یعنی ( چهل درصد ماسه و شصت در صدشن بادامی) مخلوط شده است به حدود 90 سانتی متر میرسد که در هنگام تکمیل شدن شبکه های آرماتور بندی طبق دفتر چه محاسباتی صورت می گیرد .
دقت می کنیم که قسمت های برخورد میلگردهای چپ و راست به مفتول بسته شوند و سر کلیه آماتورها به صورت چمگک خم شده و یا به صورت گونیا برگردانیده شوند . سپس بعد از بافتن کلیه آماتورها و تنظیم کردن آنها توسط استاد کارها نوبت به بتن ریز میرسد که یکی از مهمترین و شاید ساسی ترین باشد در یک سازه .قبل از بتن ریزی باید عملیات صفحه گذاری صورت گیرد که پس از تراز کردن و قالب بندی کردن کنار آرماتورها و همچنین استفاده از لاستیک های مخصوص برای جلوگیری از ناهماهنگی بتن و یا بطور خلاصه هم سطح کردن کنار بتن صورت می گیرد و بعد از آماده شدن شرایط فوق بتن به نسبت استاندارد به وسیله دستگاههای همزن به نسبت همگن مخلوط شده و طبق عکس های پیوست به داخل شنارژها ریخته می شوند .
در موقع بتن ریزی باید دقت شود بتن پی و یا ستون کاملاً تو پر و متراکم بوده و در آن سوراخهای خالی وجود نداشته باشد که برای این کار غالباً از وسیله ای بنام ویبراتور استفاده می شود .
ویبراتور وسیله برقی کوچکی است که در بتن تولید لرزش نموده و بتن را به تمامی قسمت های قالب هدایت می کند . و مانع بوجود آمدن سوراخهای خالی می شود در داخل بتن .
باید توجه نمود که بتن را بیش از حد ویبره نزنیم زیرا باعث می شود دانه های درشت بتن به پایین روند و دانه های ریز بتن به بالا آمده که این خود ناهماهنگی در بتن ایجاد می کند و باعث ضعیف شدن و غیر یکنواختی بتن می شود . پیش از بتن ریزی باید محل پی را قالب بندی نماییم که می تواند با چوب یا فلز قالب بندی انجام گیرد .

خصوصیات بتن
باید دقت نمود که بتن ایجاد شده و بوجود آمده دارای خصوصیات زیر باشد :
1) مصالح سنگی آن شامل شن و ماسه و باید توجه داشت که دانه های شن و ماسه بدون خاک و یا مواد آلی باشد .
2) برای تعیین نسبت شن و ماسه همانطور که از برگ محاسبات فنی بدست می آید نسبت 40% ماسه و 60% شن می باشد .
3) سیمان ما دارای مرغوبیت خوبی باشد .
4) آب مورد استفاده باید پاک و زلال بوده و فاقد املاح و فاقد عناصر ترکیب شونده باشد .

عملیات آب دادن به بتن :
پس از انجام عملیات بتن ریزی تا چند روز عملیات آبدهی به بتن که قبلاً بوسیله ویبره از حالت کرم خوردگی و هوای اضافی داخل بتن جلوگیری کرده صورتمی گیرد و پس از گذشت چند روز دوباره صفحات نصب شده را درآورده و آنها را ترازمی کنند که نیرو در تمام قسمت های آن به نسبت مساوی وارد شود .
که برای این کار به شیوه زیر عمل می کنیم :
چهار عدد میل گرد با نمره بالا که سر آن خم شده باشد و سر دیگر آنرا پیچ و مهره کرده اند و حدیده زده اند در بتن قرار می دهند و در صفحه زیر نیز چهار عدد سوراخ دقیقاً مقابل این چهار میلگرد ایجاد می نمایند و میلگردها را از داخل سوراخ عبور داده و با مهره محکم می کنند که می توان پسی از خشک شدن بتن با بازکردن مهره ها صفحه را خارج نمده و زیر آنرا مقدار کمی بتن ریخته و دوباره صفحه را ببندیم . همچنین باید توجه داشت که هیچ وقت قبل از خشک شدن نباید مهره ها را باز نماییم زیرا ممکن است بتون پی ما به کلی از بین برود که این عمل بهتر است بعد از یک هفته صورت گیرد زیرا مطمئن تر می باشد . پس از انجام عملیات شنارژ و بتن ریزی نوبت به عملیات ستون گذاری و جوشکاری می رسد .
عوامل تشکیل دهنده ساختمان فلزی :
لازم به یاد آوری می باشد که سازه فلزی ما از چهار قسمت مهم تشکیل شده است :
1) ستونها
2) تیرهای اصلی
3) تیرچه ها
4) پروفیلهای اتصال مثل نبشی و تسمه
ستونها یکی از مهمترین اجزا سازه های فلزی می باشد که تحت نیروی عمده فشارذی هستند که بار سقف ها بوسیله تیرهای اصلی به ستونها منتقل شده و بوسیله ستون ها به زمین منتقل می شود و نهایتاً باعث می شوند که فشار کمتری بر ساختمان ایجاد شود .
عملیات جوشکاری :
جوشکاری بوسیله دستگاه ریکتیفایر صورت گرفته که دارای انعطاف ویژه ای می باشد و جوش ترانس جوشی است که در مقایل زلزله یا سایر حرکت های احتمالی ستونها یا حمالها احتمال ترکیدگی جوشها وجود دارد.
یعنی در واقع جوش ترانس معروف به جوش خشک می باشد ولی جوش با دستگاه دستگاه ریکتیفایر دارای انعطاف خاصی می باشد و در مقابل زلزله و سایر موارد احتمالی از ترکیدگی نقطه جوش جلوگیری می شود .
که در ساختمانها توصیه به استفاده از این دستگاه می شود .
برای استفاده از جوش ستونها تیر آهن را روی آهن زیری که قبلاً بستر بندی شده قرار داده که معروف به آهن زیر سری می باشد برای جلوگیری از پیچیدگی تیر آهن ها یا غیر عمود بودن تیر آهن ها و تیر آهن های ستونها را با فاصله معین که در نقشه محاسباتی تعیین شده است کنار هم قرار داده و بوسیله تسمه هایی که از قبل بریده شده و آماده شده با خال جوش آنها را به یکدیگر متصل می نمایند و آنگاه برای جلوگیری نخست ابتدا و انتها و کمر ستئنها را با تیر آهن های زیر سری جوش داده و بعد کلیه ستونها را با خال جوش به یکدیگر متصل می کنیم و آنگاه جوشکاری را تکمیل می نماییم . ستونها از دو عدد تیر آهن به یکدیگر متصل می شوند که عامل اتصال آنها بوسیله تسمه می باشند که تسمه اتصال در این سازه از نوع تسمه اتصال موازی می باشد .
طول تسمه معمولاً به اندازه پشت تا پشت ستون می باشد . ( قدری کمتر ) و فاصله هر کدام از تسمه های اتصال موازی در این ساختمان حدوداً 35 سانتی متر است .
همانطور که قبلاً توضیح داده شد در سازه مذکور تا ارتفاع 5/13 متر تقویت می شود .
جوشکاری ورق های تقویتی باید بطور کافی و معین باشد تا جوشکاری ما ضعیف جلوه نشود . علت بکار رفتن لچکی یا ورق پشت بند اگر فشارهای وارده در پای ستون زیاد باشد و احتمال خم شدن تا نبشی ها در محل اتصال ستون با صفحه زیر ستون موجود باشد . دو یا سه قطعه به صورت لچکی بین دو بال نبشی قرار داده و به صورت خوبی جوش دادهمی شود تا از خم شدن نبشی جلوگیری به عمل آید . و ضخامت لچکی ها بین 10 تا 12 میلی متر می باشد .

جوش و جوشکاری
ممتداول ترین وسیله اتصال دهنده قطعات فلزی به یکدیگر درایران جوشکاری می باشد که معمولاً از دستگاههای جوش برقی استفاده می شود در این دستگاهاممکن است مستقیماً با برق شهر وصل شوندو با خود بوسیله موتوری برق تولید نمایند و جوشکاری را انجام دهند که به این نوع دستگاه ذخیره دستگاه جوش سیار گفته می شود .
نوع جوشکاری باید با برق متوالی صورت گیرد .
به طور خلاصه قطر جوش نباید از 6 میلی متر کمتر باشد و باید دقت شود جوشکاری در کلیه قسمت ها یکنواخت بوده و یا به اصطلاح زنجیری باشد . و تا جایی که امکان دارد باید از جوش سر بالایی و یا سرازیری ( سر پایینی ) استفاده نشود . زیرا این نوع جوشکاری نیاز به کارگران ماهر دارد که دسترسی به چنین کارگرانی مشکل است .

تیرهای لانه زنبوری
همانطور که می دانیم همان اینرسی هر نقطه مادی نسبت به هر محور مساوی است با جرم آن ضربدر مجذور فاصله آن تا آن محور .
به همین دلیل در مورد طرح نیم رخ تیر آهن برای آنکه همان اینرسی هر قدر ممکن است بیشتر باشد و. قسمت اعظم وزن تیر آهن را در بال ها که در دو طرف جان آن واقع شده است قرار داده اند تا هر قدر ممکن است از محور خنثی دورتر بوده و ممات اینرسی آن بالاتر رود .
چنانچه در محوری فرض شود نیروی برشی وجود ندارد فاصله بالها از یکدیگر زیادتر شده و مقطع دارای ممات اینرسی بزرگتر ین می شود . چنانچه تیر آهن را بصورت لانه زرنیوری در بیاوریم جان تیر آهن را ضعیف کرده اینم و به همین منظور برای جلوگیری از این ضعیف بودن آنها را با صفحاتی با ضخامت حداقل 10 میلی متر و پهنای مساوی با جان تیر لانه زنبوری می پوشانیم وجوش می دهیم .

استفاده از جرثقیل جهت علم نمودن تیرها
نهایتاً پس از انجام کلیه مراحل فوق و با توجه به اینکه ساختمان چهار طبقه می باشد کلیه ستونها و حمال ها بوسیله جرثقیل علم و بلند می شود و کلیه ستون ها بوسیله استادکار بصورت عمودی و بوسیله شاقول عمود می شود و به صفحه مورد نظر جوش داده می شوند که البته لازم است برای عمودی و گونیا بودن ستون هم از دوربین تئودولیت استفاده می شود تا گونیا نبودن یا خمیدگی ستونها برطرف شود .
پس از علم کردن ستونها و ثابت کردن آنها عملیات تیرهای حمال که قبلاً بوسیله دستگاه مخصوص آنها را بعه صورن لانه زنبوری درآورده شده و جوشکاری شده اجرا می گردد . و در نشیمنگاه حمال بر روی ستون جوش خرده اجرا می شود .
بعد از عملیات تیرهای فرعی ایجاد می شود .
بابندها هم یک درمیان جهت جلوگیری از زلزله و تحمل بار افقی ساختمان ذیل اجرا می گردند که به بوسیله ضربدر یا شلواری و … اجرا می گردد .

بابندهای خارج از محور و برخی ایرادات در طراحی این بادبندها
مقدمه
نوع جدیدی از بادبندها که به تازگی استفاده از آن رو به افزایش می باشد سیستم بادبندی خارج از محور (EBF ) می باشد . اما متاسفانه اکثر طراحان آشنای اندکی ب نحوه طراحی این سیستم بادبندی دارند و اکثراً به این سیستم به چشم یک بادبند پره ای و در جهت تطبیق با نقشه معماری به طور مثال در محل در و پنجره نگاه می شود به همین جهت به نظر می رسد لازم باشد در این زمینه بحث بیشتری انجام دهیم .

معرفی
در طرح و محاسبه شکل های مشبک و خرپاها تاکید بر این نکته است که تلاش های بوجود آمده همه به صو.رت نیروهای محوری باشد و امتداد محور اعضای جمع شده در یک گروه تا حد امکان در یک تقطه تلاقی نماید. تا از بوجود آمدن لنگرهای خمشی جلوگیری شود .
تحقیقات سالهای اخیر در طراحی سازه های مقاروم در برابر زلزله نشان داده که در مهار بندی خارج از مرکز در سازه های فولادی میتوان مزایایی در تامین شکل پذیری سازه و اطمینان بر رفتار آن در زلزله بدست آورد.
چنانچه در شکل 1 دیده میشود مهار بندی خارج از محور به این ترتیب به عمل می آید که طراح به میل خود مقداری خروج از مرکز (e ) را در مهار بندی های نوع 7 و 8 ( و یا انواع دیگر ) تعبیه می کند . به طوریکه لنگر خشمگین و نیروهای برشی در طول کوتاهی از تیر یعنی( e ) که بنام تیرچه ارتباطی ( link beam ) نامیده می شود به وجود آید . تیرچه ارتباطی ممکن است در اثر لنگر خمشی به جاری شدن برسد در این ورت ارتباط را خمشی( moment link ) می گویند و یا اینکه اگر طول ( e ) خیلی کوتاه باشد جاری شدن در برش اتفاق افتد که در این صورت ارتباط را برشی ( shear link ) می نامند . و به این ترتیب می توان با کنترلشکل پذیری تیرچه ارتباطی شکل پذیری قابل اطمینانی برای کل سازه در زلزله بدست آورد .
مطابق آیین نامه 2800 ضریب شکل پذیری برای این سیستم سازه ای R=7 می باشد . که در مقایسه با سیستم هم محور ( R=6 ) حدود 15 % شکل پذیر تر می باشد که همین مساله باعث کاهش برش پایه زلزله به همین میزان می باشد .

ترکیب این سیستم با سیستم های سازه ای دیگر :
الف ) ترکیب در پلان
در بسیاری از موارد دیده شده که طراحان در یک طبقه در یک یا چند دهانه از سیستم خارج از محور و در یک یا چند دهانه دیگر به موازات بابندهای نوع اول از بادبندهای هم محور استفاده نموده اند .
در اینجا باید به این نکاته توجه داشتکه اطز آنجایی که نوع رفتار این سیستم با سیستم هم محور متفاوت می باشد اساساً استفاده از این سیستم در ترکیب با سیستم هم محور در یک جهت و یم پلان کاملاً مردود می باشد و باعث ایجاد رفتارهای غیر متعارف در سازه در هنگام زلزله می شود به همین جهت به طراحان توصیه می شود که اگر تمایل به استفاده از این نوع سیستم باربندی دازرند در پلان تمامی دهانه های باد بندی را به صورت خارج از محور طراحی نمایند . البته این مساله مانع استفاده از ترکیب این سیستم با سیستم آب خمشی به صورت سیستم دوگانه و ضریب رفتار R=7/5 و یا استفاده از سیستم مقاوم متفاوت در جهت متعامد با جهتی از سیستم برون محور استفاده شده است نمی باشد.

ب ) ترکیب در ارتفاع :
در این زمینه نیز در موارد بسیاری دیده شده است که طراحان در یک دهانه با دبندی خاص در برخی طبقات ( عموماً بنا به ملاحظات معماری ) از سیستم خارج از محور استفاده کرده و باقی طبقات را به صورت بادبند هم محور طراحی نمو دهاند در اینجا نیز باید به این نکته توجه داشت که آیین نامه دو ترکیب این سیستم با سیستم های دیگر را در ارتفاع به طور کامل ممنوع کرده است مگر در موارد زیر :
1- برای بادبندهای برون محور بالاتر از 5 طبقه می توان بادبند طبقه آخر را به صورت هم محور و بدون تیرچه ارتباطی طراحی نمود .
2- طبقه اول یک بابند برون محور بیش از 5 طبقه می تواند هم محور باشد به شرط آنکه بتوان نشان داد که ظرفیت آلاستیک آن 50 درصد بزرگتر از ظرفیت تسلیم طبقه بالاتر از طبقه اول باشد .
پس همانطور که دیده می شود بهتر است دزر صورت تمایل طراحان به استفاده از این سیستم بادبندی تمامی طبقات ( مگر در موارد استثناء شده در بالا ) به صورت خارج از محور طراحی گردد.

طراحی تیر در دهانه بادبندی
در سیستم های بادبندی هم محور طراحی تیرها در دهانه بادبندی همانند دیگر تیرهای معمولی و تحت بارهای ثقلی انجام می پذیرد . و در ترکیب بار زلزله نیروهای قابل توجهی در این تیرها ایجاد ایجاد نمی شود . اما در سیستم برون محور علاوه بر رش و لنگرهای بارهای ثقلی در ترکیب بار زلزله و در اثر نیروهای محوری ایجاد شده در بادبندها یک سری لنگر و برش اضافی در این تیرها ایجاد می شود و باعث بحرانی شدن ترکیب بار زلزله برای طراحی این تیرها می شود .
معمولاً محل بحرانی در این تیرها محل اتصال بادبند به تیر میباشد و در این محل عموماً احتیاج به ورق تقویتی بال بالا و پایین می باشد .

طراحی تیرچه ارتباطی
یکی از مهم ترین و حساس ترین مسائل در سیستم برون محور طراحی تیرچه ارتباطی می باشد . مساله ای که امثر طراحان به راحتی از کنار آن می گذرند برخی از مسائلی که به طراحی تیرچه ارتباطی باید به آن توجه نمود به شرح زیر می باشد :
1- مطابق آیین نامه ( تیرچه ارتباطی باید تمامسی شرایط مقطع فشرده را داشته باشد . ) به این ترتیب در صورت عدم استفاده از مقاطع نورد شده و استفاده از مقاطع ساخته شده ( تیر ورق ) باید محدودیت های مقطع فشرده در آن رعایت شود و مخصوصاً اتصال بال و جان تیر ورق ( حداقل در قسمت تیرچه ارتباطی ) باید با جوش پیوسته انجام گیرد .
2- باید توجه داشت که جوش اتصال بال به جان باید در برابر تنشهای برشی موجود کفایت لازم را داشته باشد .( این مساله در تیرچه های ارتباطی کوتاه که معمولاً به صورت برشی عمل نموده و دارای برش های زیادی هستند بسیار حساس تر می باشد )
3- مطابق آیین نامه ( جان قطعه رابط باید از یک ورق تک بدون هر گونه ورق مضاعف کننده تشکیل یابد و هیچ گونه بازجویی نباید در جان قطعه رابط تعبیه شود . ) به این ترتیب همانطور که مشخص است استفاده از مقاطع دوبل ( به علت وجود بیش از حد یک جان ) و مقاطع زنبوری ( به علت وجود سوراخ در جان ) برای قطعه رابط از نظر آیین نامه یک امر کاملاً مردود می باشد. امری که متاسفانه بسیار معمول می باشد . گاهی دیده شده است که برخی طراحان برای قطعه رابط از مقطع زنبوری استفاده نموده و تمامی سوراخها را در قسمت تیرچه ارتباطی به وسیله ورق تقویتی این جان را می پوشانند . که این مساله نیز به این دلیل که ورق تقویتی جان به نوعی یک ورق مضاعف کننده می باشد از نظر آیین نامه مردود می باشد پیشنهاد می شود که در صورت عدم جئوابگویی مقاطع نورد شده تک برای این تیرها طراحان از مقطع I شکل و به صورت تیر ورق و با جوش پیوسته جان و بال در قسمت قطعه رابط استفاده می نماید . و به هیچ وجه از مقاطع دوبل و زنبوری استفاده ننماید .
4- مطابق آیین نامه ( در انتهای قطعه رابط که عضو قطری به آن متصل است باید سخت کننده جان در تمام ارتفاع در دو طرف قرار داده شود . ) یکی از شایع ترین ایرادات در طراحی قطعه رابط خمین مساله می باشد که طراحان باید به این مساله توجه بیشتری نمایند این مساله به غیر از سخت کننده های میانی قطعه رابط می باشد . که لزوم قرار گیری و یا عدم قرار گیری آنها باید توسط طراحان مورد بررسی قرار گیرد .

طراحی عضو قطری بادبند
طراحی عضوقطری در این سیستم مشابه سیستم هم محور می باشد با این تفاوت که طبق آیین نامه ( هر بادبند باید دارای مقاومت فشاری 5/1 برابر نیروی محوری نظیر مقاومت خمشی قطعه رابط باشد . ) با توجه با اینکه در حالت طراحی معمولی مقاومت فشاری بادبند و مقاومت خمشی قطعه رابط به هم دیگر نزدیک می باشند رعایت این بند باعث بالا رفتن سطح رفتن سطح مقطع بادبند تا حدود 50 درصد نسبت به طراحی حالت معمولی در این سیستم می شود ضمن آنکه باید توجه داشت که در این سیستم بدلیل آنکه معمولاً زاویه بادبندها با افق نسبت به سیستم هم محور بیشتر می باشد نسبت به سیستم هم محور نیروی محوری بیشتری در بادبندهاایجاد می شود .

نتیجه گیری
استفاده صحیح از این سیستم بادبندی باعث شکل پذیری بیشتر سازه و کاهش برش پاه زلزله می شود اما در طراحی بادبند ها باید دقت کافی در جهت رعات کلیه نکات آیین نامه ای چه از طرف طراحان و چه ار طرف دستگاههای نظارتی انجام پذیرد وطراحی صحیح این بادبندها منجر به بادبندها و تیرهایی سنگین تر از حالت بادبند هم محور می شود به همین جهت پیشنهاد می شود که راحتی الامکان از این سیستم به عنوان اولین گزینه استفاده ننمایند .

انواع ساختمان
– ساختمانهای بتنی
– ساختمانهای فلزی
– ساختمانهای بنایی
– ساختمانهای چوبی
– ساختمانهای خشتی و گلی

اصولا ساختمان را از لحاظ مصالح مصرفی و نوع کاربرد آن می توان به دو دسته تقسیم نمود :
1- ساختمانهای بتنی :
ساختمانی است که برای اسکلت اصلی آن از بتن آرمه ( سیمان ، شن ، ماسه ، فولاد به صورت میلگرد ساده و یا عاج دار) استفاده شده باشد . در ساختمانهای بتنی سقفها بوسیله تاوه ( دال ) های بتنی پوشیده می شود و یا از سقفهای تیرچه و بلوک و یا سایر سقفهای پیش ساخته استفاده می شود و برای دیوارهای جداکننده
( پارتیشن ها) ممکن است از انواع آجر مانند سفال تیغه ای ، آجر ماشینی سوراخ دار ، آجر معمولی پوره ای و یا تیغه گچی و یا چوب استفاده شده و ممکن است از دیوار بتن آرمه استفاده شده است . در هر حال از این نوع ساختمانها شاه تیرها و ستون ها از بتن آرمه ( بتن مسلح ) ساخته می شود .

2- ساختمان فلزی
در این نوع ساختمانها برای ساختن ستونها و پل ها از پروفیل های فولادی استفاده می شود. در ایران معمولاً ستونها از تیرآهن های I ، دوبل و یا بال پهن های تکی ( آهن های I ) استفاده می نماید و همچنان برای اتصالات از نبشی و تسمه و برای زیر ستونها از صفحه فولادی استفاده می شود و معمولاً دو قطعه را به وسیله جوش به همدیگر متصل می نمایند . سقف این نوع ساختمان هاممکن است تیر آهن و طاق ضربی باشد و یا از انواع سقفهای دیگر از قبیل تیرچه بلوک و … استفاده گردد.
برای پارتیشن ها می توان مانند ساختمانهای بتنی از انواع آجر و یا قطعات گچی و یا چوب و یا سفال های تیغه ای استفاده نمود در هر حال جداکننده می باید از مصالح سبک انتخاب شوند و بعضی از ممالک بر خلاف مملک ما برای اتصال قطعات از جوش استفاده نکرده بلکه بیشتر از پیچ و مهره استفاده می نماید و برای نبشی و ناودانی استفاده نمود .

فهرست مطالب
مقدمه 1
آشنایی با محل کارورزی 2
روشهای اجرای ساختمان ( سازه فولادی و بتنی ) 3
روشهای اجرای ساختمان 3
گود برداری و اجرای نقشه: 3
شمع کوبی : 3
بتن مگر 4
عملیات آب دادن به بتن : 8
عملیات جوشکاری : 10
جوش و جوشکاری 12
تیرهای لانه زنبوری 13
استفاده از جرثقیل جهت علم نمودن تیرها 14
بابندهای خارج از محور و برخی ایرادات در طراحی این بادبندها 15
ترکیب این سیستم با سیستم های سازه ای دیگر : 17
طراحی تیر در دهانه بادبندی 19
طراحی تیرچه ارتباطی 20
طراحی عضو قطری بادبند 23
نتیجه گیری 23
انواع ساختمان 24

28


تعداد صفحات : 29 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود