نام آموزشگاه :
نام مدیر:
تعداد کادر آموزشی مدرسه ابتدایی: 6 نفر
پایه کلاس:
نام دبیر مربوطه : آقای
تعداد دانش آموزان کلاس : 15 نفر
کل دانش آموزان مدرسه شهید : جمعاً 104 نفر
آدرس مدرسه:
تلفن:
مقررات اداری مدرسه و محیط ظاهری آن
1- اسناد مالی به موقع تنظیم و در دسترس باشد .
2- از تنبیه بدنی جدا خوداری شود و در صورت مشاهده برابر مقررات برخورد خواهد شد.
3-مدیران مدارس و مجتمع ها ماهانه حداقل یکبار از کلاس های درس بازدید نموده و گزارش عملکرد را در دفتر بازدید معلمان ثبت می نمایند.
4-دفاتر کلاسی همکاران از لحاظ ثبت فعالیتها یاددهی – یا دگیری و نمره گذاری و ثبت نتایج آزمایش ،منظم و مرتب است.
5- غیبت همکاران در اسرع وقت به کارشناس آموزش ابتدایی گزارش می گردد.
6- به مکاتبات اداری در وقت معین پاسخ داده شده و از مکاتبه با سایر ادارات بطور مستقیم جداً خوداری شود.
7- دریافت هر نوع وجه تحت عنوان کمک های درسی بدونه اجبار و در مقابل قبوض هدیه به مدرسه انجام گیرد و در غیر این صورت مدیر مدرسه جوابگو خواهد بود.
8-تمامی مدیران مدارس و مجتمع های آموزشی ملزم به داشتن برنامه سالانه می باشند و پس از تهیه و تنظیم برنامه آن را در جلسات شورای مدرسه مطرح و به تصویب برسانند.
9-مدیران مجتمع ها باید ماهیانه جلسه ای با معاون آموزگاران و آموزگاران شاغل در مدارس تحت پوشش خود داشته باشند و صورت جلسات را پس از امضاٍ توسط حاضرین در جلسه در مرکز مجتمع بایگانی نمایند.
10-هر گونه اهمال و سستی همکاران و سهل انگاری و بی توجهی در انجام امورات آموزشی و پرورشی براساس شرح وظایف محوله از هیچ شخص یا اشخاص مورد قبول نخواهد بود.
11- در صورتی که همکاران بعلت بیمار بودن یا مشکلات خانوادگی و یا به هر دلیل دیگر در مدرسه حضور نداشته باشند مدارس مجتمع و شهری توسط مدیران و معاونین آنها کلاس را اداره میکنند و از فرستادن دانش آموز به خانه جداً خوداری می کنند .
12- دارای دفتر ثبت بازدید مسئولین (برای مثال ،یکی از برگ های این دفتر شامل ریاست آموزش و پرورش منطقه بهمراه مسئول حراست و کارشناس مسئول مقطع بوده که بصورت بازدید مکتوب بوده است . )دارای دفتر امتحانات حال و سالهای گذشته با ثبت کامل سیاهه نمرات دانش آموزان و سنوات تحصیلی دانش آموزان در هر پایان. و به تعداد دانش آموزان و به صورت مجزا موجود است . و دارای دفاتر ثبت فعالیتهای انجمن اولیاٍ و مربیان که با جلسات متعدد مبنی بر برگذاری شورای اولیاٍ و مربیان موجود است.
13- دارای کتابخانه نسبتاً مناسب که حدوداً 100 جلد کتاب را داراست که از این تعداد 14 جلد قرآن مجید و تعدادی لغت نامه و بقیه شامل کتابهای داستان و کتابهای علمی بوده است .
14 – دارای میدان فوتبال و جمعاً مساحت مدرسه 2000 متر مربع می باشد .دارای6 کلاس درس و دفتر مدرسه و دارای یک پکیچ کامل دستگاه رایانه با تجهیزات و یک دستگاه تلویزیون را شامل می شود.
15- از نظر نور و روشنای کلاس ها مناسب بوده و همچنین دارای پرده برای پنچره ها و همچنین ساختمان مدرسه از نظر ایمنی ضد زلزله بوده است ودارای کپسول آتش نشانی است و وسیله گرمایی آن برای زمستان کوره نفتی است .و درب ورودی مدرسه از لحاظ کیفیت مناسب بوده ولی سردر آن نامناسب بوده است. فاصله مدرسه با روستا در حدود 300 متر بوده است .
16- و همچنین از نظر تجهیزات ورزشی کامل بوده و فاقد مربی ورزشی و همچنین فاقد مربی مشاوره میباشد . و همچنین دفتر انجمن اولیاٍ و مربیان را نیز دارد.
17 – ورود و خروج دانش آموزان هم از طرف معلمان و هم از طرف مدیران ثبت و روز های غیبت آنان چه موجه و چه غیر موجه در دفتر مدیر ثبت می شود و نسبت به آنان برخورد خواهد شود. و این آموزشگاه فاقد سرایه دار یا مستخدم بوده است و توسط خود دانش آموزان بصورت نوبتی تمیز می شود .
19- و حیاط مدرسه درختکاری شده و در اوایل فصل بهار منظره بسیار زیبا و به یاد ماندنی را می توان مشاهده کرد.
از نظر امکانات ورزشی و سرویس بهداشتی
1- از نظر امکانات ورزشی نیز دارای وسایل آزمایشگاهی و کمک آموزشی بوده که مشترک بین ابتدایی و راهنمایی است که برای درسهای مثل جغرافیا ،حرفه و فن ،ریاضی ، علوم و ….. استفاده می شود . و همچنین دارای سرویس بهداشتی مناسب و مشترک بین ابتدایی و راهنمایی و دارای مایع دستشویی برای پاکیزه کردن و همچنین دارای سرویس شیر آب خوردن در حیاط مدرسه به تعداد 5 عدد .
از نظر نیروی انسانی
نیز دارای 7 نفر است که هر پایه را یه معلم اداره می کند .
وظایف معلمان
1- کوشش و اهتمام در به وجود آوردن محیطی کاملاً آموزنده و پرورش دهنده درکلاس منطبق با موازین و معیارهای اسلامی به طوری که زمینه ی شکوفاشدن استعداد های فطری وخدا دادی دانش آموزان ازهرجهت فراهم باشد .
2- نظارت کامل بررفتار وکرداردانش آموزان وارشادآنان باتوجه به اصول وشیوه های تربیتی اسلامی.
3- کوشش درایجادروحیه ی نظم وترتیب ودقت وهم کاری وتعاون دردانش آموزان وعلاقه مند نمودن آنان به تحقیق وتفحص .
4- اجرای برنامه های آموزشی-پرورشی مصوب(تدریس به موقع کلیه ی موادبرنامه طبق جدول ساعات کارهفتگی(تقویم اجرائی) وزمان بندی سالانه واهتمام دربهبودکیفیت آموزشی ازطریق به کارگرفتن شیوه وروش جدیدتدریس بااستفاده ازوسایل کمک آموزشی وتهیه ی طرح درس ) .
5- گروه بندی دانش آموزان به منظورپیشرفت تحصیلی آنان تادانش آموزانی که به عللی پیشرفت تحصیلی مناسب نداشته اند بتوانند از دانش آموزان دارای پیشرفت تحصیلی بهره مندبشوند .
6- برقراری حفظ نظم درکلاس .
7- آماده کردن وسایل لازم برای تدریس وتشریح درکلاس درس متناسب باموضوعات درسی .
8- مطالعه ی مداوم درزمینه ی آخرین روش های تدریس وکتب تربیتی وعلمی به منظوربالابردن سطح آگاهی هاومهارت های شغلی .
9- مشخص نمودن تمرینات وبرنامه ها(تکالیف)یی که لازم است دانش آموزان جهت تفهیم بهتر دروس درمنزل انجام دهند .
10- رسیدگی مستمربه تکالیف وفعالیت های انجام شده جهت بهبودکارآنان .
11- حضوربه موقع درکلاس واهتمام دربالابردن کیفیت کارتدریس بااستفاده ازروش های جدیدبا توجه به تفاوت های فردی دانش آموزان .
12- بررسی ریز مواد وکتب درسی وارائه ی پیشنهادهای مناسب درجهت رفع نقایص احتمالی .
13- توجه به وضع بهداشتی دانش آموزان وهم کاری با مسئولین دراین زمینه .
14- شرکت درکلاس های کارآموزی و بازآموزی که ازطرف مسئولین آموزش ضمن خدمت و اداره ی آموزش وپرورش منطقه ابلاغ می گردد .
15- فراهم کردن موجبات ارزشیابی به موقع ازپیشرفت تحصیلی دانش آموزان وتجزیه وتحلیل نتایج آنان . وشناسایی علل پیشرفت یاعدم پیشرفت تحصیلی وسعی درتقویت نقاط قوت واتخاذ تدابیرلازم جهت رفع نقاط ضعف یادگیری دانش آموزان .
16- انجام ارزشیابی های تشخیصی،تدریجی وپایانی برابرآیین نامه هاودستورالعمل های مربوط .
17- دقت برامتحانات شفاهی وعملی دانش آموزان .
18- تصحیح دقیق اوراق امتحانی دانش آموزان درهرنوبت (داخلی) انتقال وثبت نمرات امتحانی درلیست معلم وتسلیم ریزنمرات به دفترمدرسه ظرف مدت مقرر و برابردستورالعمل های مربوط .
19- تبادل نظربا معلمان ومشاوران راهنماوشرکت درشوراهای آموزشی-پرورشی مدرسه وگردهمائی ها و ارائه ی پیشنهادهای لازم
20- شرکت فعالانه درگروه های آموزشی مربوط وتبادل نظرباسایرهمکاران دراجرای بهتر برنامه های درسی وارائه ی پیشنهادهای لازم .
21- هم کاری وتبادل نظربا اولیاءدانش آموزان درمواردلازم به منظورآگاهی ازوضع رفتارو تحصیلات دانش آموزان و راهنمائی خانواده هابرای چاره جوئی دشواری هاومسائل تحصیلی دانش آموزان بااطلاع مدیرمدرسه .
22- رسیدگی مرتب به کیفیت پیشرفت تحصیلی دانش آموزان وثبت نمرات آنان براساس مفادآیین نامه امتحانات .
23- انجام آزمایش ها وکارهای عملی لازم باتوجه به محتوای کتب درسی مربوط .
24- ثبت خلاصه ای ازآزمایش های انجام شده ونتایج آن توسط دانش آموزان یامعلم دردفترمربوط .
25- دقت ومراقبت دروضع پوشش دانش آموزان وتذکرلازم به آنان دراین زمینه .
26- شرکت فعال درجلسات شورای معلمان واظهارنظر و ارائه ی پیشنهادهای لازم .
27- توجه لازم موردی به دانش آموزانی که دریادگیری نارسائی هایی دارند و یا دیرآموز هستند .
28- سعی درشناسائی ناهنجاری های رفتاری ونارسائی های اخلاقی ومشکلات خانوادگی دانش آموزان وهم کاری با مدیر و دیگر مسئولین و اولیا درجهت اصلاح مشکل آنان .
29- هم کاری ومساعدت لازم بامسئولین وحضوربه موقع درمدرسه درجریان برگزاری امتحانات داخلی ویا نهائی که به عنوان ناظر،مراقب یامسئول حوزه معرفی می گردند .
30- رسیدگی مرتب به حضوروغیاب دانش آموزان وارائه ی گزارش های لازم به اولیاء مدرسه -هم کاری درتشکیل وتنظیم پرونده های تحصیلی دانش آموزان .
وظایف مدیر
1ـ تشکیل جلسات عمومی اولیاء دانش آموزان و کلاسهای آموزش خانواده برای آنان .مدیر:
2ـ اقدام به ایجاد محیطی کاملاً مساعد برای رشد فضایل اخلاقی براساس ایمان به خدا و تقوی و پیشگیری از نفوذ آفات فکری و اخلاقی و شکوفا شدن استعدادها .
3ـ نظارت دقیق بر نحوه رفتار و کردار و پوشش اسلامی دانش اموزان در داخل و خارج از مدرسه براساس موازین و دستورالعملهای مربوط .
4ـ نظارت براجرای مراسم صبحگاهی و برگزاری نماز جماعت .
5ـ سعی در شناخت دانش آموزان کم بضاعت و ایجاد زمینه کمک با حفظ شئون و شخصیت آنان .
6ـ نظارت برحسن اجرای امتحانات کتبی ، شفاهی و عملی و نحوه تصحیح اوراق امتحانی دانش آموزان از سوی معلمان.
7-پاسخگوئی به سئوالات اولیای دانش آموزان و دیگر مراجعان مربوط .
8ـ نظارت بر تنظیم و استفاده صحیحی و کامل از دفتر کلاسی روزانه دانش آموزان از سوی معلمان و مراقبت در نگهداری آن .
9ـ انجام وظایف کارکنان اداری مدرسه در غیاب انان با همکاری دیگر کارکنانا و اتخاذ تدابیر لازم در این زمینه .
10ـ ثبت نام بموقع دانش آموزان براساس آئین نامه ها و دستورالعمل های ابلاغ شده .
11ـ دایر نگهداشتن مدرسه در ایام تعطیلات فصلی طبق مقررات و دستورالعمل های صادره از وزارت آموزش و پرورش 12ـ نظارت مستقیم و دقیق بر تهیه و تنظیم دفتر امتحانات ، دفتر آمار ، لیست مشخصات دانش آموزان و نتایج امتحانات و کارنامه تحصیلی و ارسال بموقع گزارشهای لازم به اداره آموزش و پرورش و تایید مندرجات دفاتر و بستن بموقع آنها و مراقبت و دستورالعمل های مربوط .
13ـ مراقبت در حفظ ساختمان و اموال و نظارت بر حسن اجرای امور مالی مدرسه و تنظیم دفاتر مربوط و اسناد لازم بر مبنای مقررات مالی ، کوشش در آماده بودن سوابق برای بررسی مقامات مربوط .
14ـ نظارت بر رفتار و رابط دانش اموزان و کارکنان مدرسه و اتخاذ روشها و تدابیری که همکاری و هماهنگی صمیمانه بین آنان را فراهم اورد .
15ـ کسب اطلاع مستمر و دقیق از پیشرفت یا عقب ماندگی تحصیلی دانش آموزان و همکاری و تبادل نظر با اولیاء و راهنمائی انان جهت نیل به پیشرفت کار مدرسه و رفع دشواریها .
16ـ ابلاغ کتبی نتایج امتحان دانش آموزان و اعلام نظریات معلمین به اولیاء دانش آموزان بمنظور بررسی علل رشد یا افت تحصیلی .
محاسن طرح درس
* تنظیم وبرنامه ریزی وقت تدریس وجلوگیری از هدر رفتن آن
* تهیه وسایل کمک آموزشی مربوط به موضوع تدریس
* هدفمند کردن جریان تدریس
گزارش عملیاتی از روند تدریس
آقای معلم ابتدایی مدرسه شهید ،دارای تحصیلات با مدرک لیسانس( آموزش ابتدایی) بنده ایشان را به عنوان دبیر با اخلاق و نمونه که خود ایشان نیز به بنده درس داده بوداند و مدت 22 سالی می شود که در این شهر به مردم خدمت می کنند و به نظر من دبیری نمونه می باشند و نهایت همکاری را با اینجانب داشتند و از ایشان تشکرو تقدیر می کنم.
گزارش های تهیه شده از مدرسه ابتدایی شهید قربانی
گزارش شماره: یک
دبیر: آقای
تاریخ:19/08/92
ساعت: 9 صبح
درس:
اجرای بندھای عملی فرآیند یاد دھی – یادگیری
– مهارت شروع آقای در بدو ورود به کلاس خوب بود و با دانش آموزان سلام واحوال پرسی کرده و حال آنها را جویا می شد و دانش آموزان نیز بلعکس، بعد از احوال پرسی معلم به دانش آموزان کلاس نگاه کرده و از وضعیت حاضرین کلاس مطلع می شد.
– همچنین وضعیت ظاهری معلم آراسته و مناسب با شئون اسلامی بوده و مانند یک معلم با شخصیت رفتار می کرد وبا حالت ملایمی و نرمی رفتار می کرد ، و بعد نیز به سراغ درس رفته و از دانش آموزان سوال می کرد که چه درسی دارند و با پرسیدن سوال های از درس های قبلی علوم تجربی آنها را امتحان می کردتا روشن شود که آیا آنها مطالعه کرده اند یا نه،و در صورت حاضر بودن آنها را تشویق می کرد.
– وضعیت کلاس از لحاظ چینش نیمکت ها نسبتاً مناسب بود چونکه بعضی از نیمکت ها وضعیت مناسبی نداشتند و جهت نیمکت ها به طرف جلو رو به طرف تخته سیاه بوداند ودر کل باید بگویم مناسب بود .
– و همچنین در کلاس از وسایل کمک آموزشی نیز استفاده می شود .و معلم کلاس را برای دانش آموزان محیطی شاداب و فرح بخش تبدیل کرده بود. و کلاس درس معلم بصورت گروهی و پرسش و پاسخ و اداره می شد . و دانش آموزان در صورت مشکل با مشارکت همدیگر و گروهی مشکلات را حل می کرداند.
– از لحاظ توجه به تفاوت های فردی نیز خوب بود،به این صورت که بین دانش آموزان فرقی از لحاظ ،ثروتمند ،فقیر، تنبل،زرنگ ،زیبا ،زشت و…. نمی گذاشت و در واقع به دانش آموزان فرصت می داد تا بتوانند خود را باور کرده و به توانایی های خود پی ببرند و آنها را تقویت کنند .
– به دانش آموزان فرصت تفکر- تولید دانش – پرورش استعدادها را می داد به این صورت که ابتدا خود دانش آموزان مطلب را می خواندند بعد روی مطلب فکر می کردند نظر خود را بیان می نمودند و به نوشتن روی کاغذ شروع می کردند بعد از اتمام از گروهها یک نفر به توضیح مطلب می پرداخت دفعات بعدی نفرات تغییر می کرد.
– در کلاس درس به زمان کلاس نیز توجه می شد به این صورت که وقت کلاس را به طور منظم برنامه ریزی می کرداند تا بتوانند کلاس را کنترل و به تمامی موضوع های که قرار است توضیح داده شود تسلط داشته باشند.
– درضمن رفتار معلم با دانش آموزانی که دشوار (دانش آموزان که توجهی به درس ندارند) هستند به این صورت است که معلم در اولین روزهای که می خواهد تغییری در او ایجاد کند ابتدا با صبر و حوصله او را راهنمای و او را با واقعیت های که ممکن است در آینده برای او پیش بیاید آشنا می کند و برای او داستانهای آموزنده ی در این مورد بیان می کند و او را به نحوی آگاه می سازد .
گزارش شماره: دو
دبیر: آقای
تاریخ:20/08/92
ساعت: 10صبح
درس:
اجرای بندھای عملی فرآیند یاد دھی – یادگیری
– مهارت شروع آقای در بدو ورود به کلاس خوب بود و با دانش آموزان سلام واحوال پرسی کرده و حال آنها را جویا می شد و دانش آموزان نیز بلعکس، بعد از احوال پرسی معلم به دانش آموزان کلاس نگاه کرده و از وضعیت حاضرین کلاس مطلع می شد.
– همچنین وضعیت ظاهری معلم آراسته و مناسب با شئون اسلامی بوده و مانند یک معلم با شخصیت رفتار می کرد وبا حالت ملایمی و نرمی رفتار می کرد ، و بعد نیز به سراغ درس رفته و از دانش آموزان سوال می کرد که چه درسی دارند و با پرسیدن سوال های از درس های قبلی آنها را امتحان می کردتا روشن شود که آیا آنها مطالعه کرده اند یا نه،و در صورت حاضر بودن آنها را تشویق می کرد.
– وضعیت کلاس از لحاظ چینش نیمکت ها نسبتاً مناسب بود چونکه بعضی از نیمکت ها وضعیت مناسبی نداشتند و جهت نیمکت ها به طرف جلو رو به طرف تخته سیاه بوداند ودر کل باید بگویم مناسب بود.و همچنین در کلاس از وسایل کمک آموزشی نیز استفاده می شود .و معلم کلاس را برای دانش آموزان محیطی شاداب و فرح بخش تبدیل کرده بود.
– مواد آموزشی بکار گرفته شده کتاب,خط کش, پرگار, یک برگ کاغذ ومداد بود که معلم گفت که کتاب را نگاه کنید شکل نیمساز زاویه را ببینید توضیح را بخوانید عمل کنید یک زاویه برروی کاغذ پررنگ کشیدند سپس اضلاع زاویه را روی هم تا کردند بعد روی قسمت تا شده خطی کشیدند نیمساز بدست آمد روش دوم هم با استفاده پرگار بزرگ روی تخته آموزش داد چند تا از دانش آموزان نیز کار معلم را تکرار کردند.
– درابتدای شروع ارزیابی از درس قبلی مثل زاویه چیست وانواع سوالاتی مطرح نمود بعد در حین انجام کار از تمامی گروهها ارزیابی داشت در آخر تمام نوشته ها را بررسی مینمود ودر هر مرحله اشکلات را رفع می نمود.
– از لحاظ توجه به تفاوت های فردی نیز خوب بود،به این صورت که بین دانش آموزان فرقی از لحاظ ،ثروتمند ،فقیر، تنبل،زرنگ ،زیبا ،زشت و…. نمی گذاشت و در واقع به دانش آموزان فرصت می داد تا بتوانند خود را باور کرده و به توانایی های خود پی ببرند و آنها را تقویت کنند .
– در کلاس درس به زمان کلاس نیز توجه می شد به این صورت که وقت کلاس را به طور منظم برنامه ریزی می کرداند تا بتوانند کلاس را کنترل و به تمامی موضوع های که قرار است توضیح داده شود تسلط داشته باشند.
گزارش شماره: سه
دبیر: آقای
تاریخ:23/08/92
ساعت: 11 صبح
درس:
اجرای بندھای عملی فرآیند یاد دھی – یادگیری
– مهارت شروع آقای در بدو ورود به کلاس خوب بود ومثل جلسه های پیش با دانش آموزان رفتار می کرد و دانش آموزان نیز بلعکس، بعد از احوال پرسی معلم به دانش آموزان کلاس نگاه کرده و از وضعیت حاضرین کلاس مطلع می شد.
– همچنین وضعیت ظاهری معلم آراسته و مناسب با شئون اسلامی بوده و مانند یک معلم با شخصیت رفتار می کرد وبا حالت ملایمی و نرمی رفتار می کرد ، و بعد نیز به سراغ درس رفته و از دانش آموزان سوال می کرد که چه درسی دارند و با پرسیدن سوال های از درس های قبلی آنها را امتحان می کردتا روشن شود که آیا آنها مطالعه کرده اند یا نه،و در صورت حاضر بودن آنها را تشویق می کرد.
– وضعیت کلاس از لحاظ چینش نیمکت ها نسبتاً مناسب بود چونکه بعضی از نیمکت ها وضعیت مناسبی نداشتند و جهت نیمکت ها به طرف جلو رو به طرف تخته سیاه بوداند ودر کل باید بگویم مناسب بود.
– و همچنین در کلاس از وسایل کمک آموزشی نیز استفاده می شود .و معلم کلاس را برای دانش آموزان محیطی شاداب و فرح بخش تبدیل کرده بود.
– مواد آموزشی و کمک آموزشی ،با استفاده از یک ضبط صوت و نوار که برای دانش آموزان آن را قرائت می کرد تا نحوه تلفظ صحیح کلمات را یاد بگیرند ،و بعد دانش آموزان آیه را تکرار می کرداندو بعداً بصورت نوبتی می خوانند.
– از لحاظ توجه به تفاوت های فردی نیز خوب بود،به این صورت که بین دانش آموزان فرقی از لحاظ ،ثروتمند ،فقیر، تنبل،زرنگ ،زیبا ،زشت و….. نمی گذاشت و در واقع به دانش آموزان فرصت می داد تا بتوانند خود را باور کرده و به توانایی های خود پی ببرند و آنها را تقویت کنند .
– در کلاس درس به زمان کلاس نیز توجه می شد به این صورت که وقت کلاس را به طور منظم برنامه ریزی می کرداند تا بتوانند کلاس را کنترل و به تمامی موضوع های که قرار است توضیح داده شود تسلط داشته باشند.
گزارش شماره: چهار
دبیر: آقای
تاریخ:26/08/92
ساعت: 30/8 صبح
درس:
– زنگ سوم بود مهارت شروع آقای در بدو ورود به کلاس خوب بود جو حاکم در کلاس موضوعی بود که ذهن دانش آموزان قبل از معلم درگیر آن بود به دلیل اینکه هر یک از دانش آموزان با یک ورق نوشته شده آماده برای موضوعی بوداند که معلم گفته بود در مورد آن تحقیق کنید و دانش آموزان هریک از همدیگر سوال می کرداند که چه نوشته ای.با آمدن معلم و پرسیدن معلم که که موضوع انشاءامروز چیست و بچه ها گفتند" علم بهتر است یا ثروت"
– همچنین وضعیت ظاهری معلم آراسته و مناسب با شئون اسلامی بوده و مانند یک معلم با شخصیت رفتار می کرد وبا حالت ملایمی و نرمی رفتار می کرد .
– وضعیت کلاس از لحاظ چینش نیمکت ها نسبتاً مناسب بود چونکه بعضی از نیمکت ها وضعیت مناسبی نداشتند و جهت نیمکت ها به طرف جلو رو به طرف تخته سیاه بوداند ودر کل باید بگویم مناسب بود.
– و همچنین در کلاس از وسایل کمک آموزشی نیز استفاده می شود .و معلم کلاس را برای دانش آموزان محیطی شاداب و فرح بخش تبدیل کرده بود.
– نحوه گروهبندی دانش آموزان بسیار خوب بود گروه بندی بصورت دو نفری کنار هم با دادن یک برگ کاغذ آغاز می شد و در عین حال دو نفر کنارهم یک گروه مستقل در داخل یک گروه چهار نفره را تشکیل می دادند وهر یک از دانش آموزان آزادی کاملی داشتند که در صورت داشتن مشکل با دیگر گروهها تبادل نظر کنند.
– کلاس درس معلم بصورت گروهی و پرسش و پاسخ اداره می شد . و دانش آموزان در صورت مشکل با مشارکت همدیگر و گروهی مشکلات را حل می کرداند.
– مواد آموزشی بکار گرفته شده کتاب، یک برگ، کاغذ ومداد، تخته سیاه؛ بود که معلم گفت که هر گروه جمله ای بنویسندسپس معلم بعد از چند دقیقه گفت که از هر گروه یک نفر جملات را برای کلاس بخواند و در تخته سیاه بنویسد و چند تا از دانش آموزان توضیحاتی را در مورد آن ارائه دادند .
– از لحاظ توجه به تفاوت های فردی خوب بود دلایل آن را میتوان چنین بیان کرد که هر یک از دانش آموزان در حین نوشتن انشاء جملاتی را بیان می کرداند که و دانش آموزان ضعیف نیز با بیان جملاتی ابراز وجود می کرداند و از نوع جملات و افکار دیگران استفاده می کرداند.
– در کلاس درس به زمان کلاس نیز توجه می شد به این صورت که وقت کلاس را به طور منظم برنامه ریزی می کرداند تا بتوانند کلاس را کنترل و به تمامی موضوع های که قرار است توضیح داده شود تسلط داشته باشند.
– از لحاظ توجه به تکالیفها خوب بود چرا که نگهداری تکلیف کلاسی در پوشه کار در کلاس بود توجه بیشتر معلم به کلاس بود که همه در کلاس یاد بگیرند و چند تا تکلیف هم به دانش آموزان می داد .دانش آموزان نیز همان چیز های را که معلم توضیح داده بود عملاً پیاده می کرداند چون تکالیف قبلی شان در پوشه کار آنها بود .
طرح درس
کتاب جغرافیا چهارم دبستان
موضوع :آب و هوا ایران
طرح درس
به نام خدا
نام درس : موضوع درس : درس 8 کلاس : تعداد دانش آموزان : 15 نفر نام معلم : تاریخ اجرا : نام مدرسه : شهید زما ن : 50 دقیقه
1- هدف کلی
دانش آموزان با نواحی آب و هوایی ایران آشنا می شوند.
2- اهداف جزئِی
-1 دانش آموزان با آب و هوای شمال کشور آشنا شوند.
-2 دانش آموزان با آب و هوای جنوب کشور آشنا شوند .
-3 دانش آموزان با نقشه ی آب و هوای کشور آشنا شوند.
-4 دانش آموزان با انواع آب و هوای کشور آشنا شوند.
-5 دانش آموزان با ویژگی های انواع آب و هوای کشور آشنا شوند.
3- اهداف رفتاری
دانش آموزا در پایان درس :
1 – انواع آب و هوا را نام ببرند.
2 – ویژگی های انواع آب و هوا را نام ببرند.
3 – آب و هوا ها را با هم مقایسه کنند .
4 – کوچ نشینی را تعریف کنند و شغل اصلی عشایر را نام ببرند.
4- روش تدریس
پرسش و پاسخ، بحث گروهی، سخنرانی، کار گروهی و…
5- وسایل کمک آموزشی
ماژیک، تخته، کتاب، نقشه،کره جغرافیایی و…
6- فعالیت های قبل از تدریس) 3 دقیقه (
سلام واحوال پرسی حضور و غیاب توجه به حالات روحی و روانی دانش آموزان آماده کردن جو کلاس برای شروع درس
7- تعیین رفتار ورودی
– 1 دانش آموزان باید با نقشه آشنا باشند.
2 – دانش آموزان باید با جهت های اصلی و فرعی آشنا باشند.
3 – دانش آموزان باید با مفهوم آب و هوا آشنا باشند.
8- ارزشیابی تشخیصی ) 4 دقیقه (
-1 نقشه چیست ؟
-2 اب و هوا چیست ؟
-3 جهت های اصلی و فرعی را نام ببرند. ؟
-4 چند شهر در جهات مختلف شهر نام ببرند. ؟
-5 در مورد نقشه ایران هر چه می دانند بگویند. ؟
-6 سوالاتی از درس قبل می پرسیم. ؟
9- ایجاد انگیزه و آماده سازی) 3 دقیقه(
پرسیدن سوالاتی در مورد آب و هوا در آن روز و صحبت در مورد آب و هوای شهر های دیگر و مسافرت های دانش آموزان به مناطق دیگر کشور و نوع آب و هوای آن جا
10- ارائه ی درس) 33 دقیقه(
-1 تصاویر را نشان می دهیم ومی خواهیم مقدار متوسط بارش در این سه شهر را با هم مقایسه کنند ؟
-2 بعد از مشورت در گروه از آن ها جواب می خواهیم . ؟
-3 جواب ها را بررسی می کنیم؟
-4 دوباره با توجه به تصاویر از آن ها می خواهیم مقدار متوسط دما در این سه شهر را با هم مقایسه کنند ؟
-5 بعد از مشورت در گروه از آن ها جواب می خواهیم جواب ها را بررسی کنند ؟
-6 نقشه را نشان می دهیم و انواع آب و هوا را روی نقشه نشان می دهیم . ؟
-7 با استفاده ازتصاویر عکسی از ناحیه ی خزری نشان می دهیم و از آن ها می خواهیم که در مورد وبژگی های احتمالی آن نظر دهند .؟
-8 جواب ها را بررسی می کنیم وتصاویر بعد که درمورد ویژگی های این ناحیه است را نشان می دهیم و در مورد دو آب و هوای دیگر نیز همین کار را میکنیم .
-9 ارزشیابی تکوینی را با استفاده از تصاویر که هر کدام یک منطقه ی آب و هوایی رانشان می دهند انجام میدهیم و در ادامه می خواهیم سوالاتی را که درتصاویر بعد است را در گروه جواب دهند و بعد آن ها را می پرسیم وبرای هر گروه نمره می گذاریم.
10 – ارزشیابی پایانی) 5دقیقه (
-1 انواع آب و هوا را نام ببرید.
-2 ویژگی های انواع آب و هوا را نام ببرید.
-3 آب و هوا ها را با هم مقایسه کنید .
-4 کوچ نشینی را تعریف کنید و شغل اصلی عشایر را نام ببرید.
11 – جمع بندی کلی : 3 (دقیقه)
درس را با کمک دانش آموزان به صورت خلاصه جمع بندی می کنیم مثلا می پرسیم نتیجه درس را بگویید .
12 – تعیین تکلیف
کشیدن نقشه ی آب و هوایی ایران در دفتر و پرسیدن درس در جلسه ی آینده و هر گروه در مورد دریا هاو دریاچه های ایران تحقیق کنند و به کلاس ارئه دهند .
2