دانشگاه آزاد اسلامی
شرکت دخانیات قشم
گزارش کارآموزی: گزارش فاکتورهای خرید و فروش
موضوع: نرم افزار حسابداری ALVER
استاد راهنما:
دانشجو:
تیرماه
فهرست
عنوان صفحه
راهنمای نصب نرم افزار حسابداری
راهنمای استفاده از نرم افزار حسابداری و انبار
منوهای اصلی نرم افزار "آل ورAlver "
تعریف
تعریف حسابها
تعریف حساب کل
تعریف حساب معین
تعریف حساب جزء
تعریف حساب بانک
تعریف حساب هزینه
تعریف کالا
تعریف موجودی اول دوره کالا
گزارش کاردکس حسابداری کالا
تعریف واحد کالا
تعریف انبار
تعریف بانک
تعریف آدرس
اسناد
فاکتورهای خرید
فاکتورهای امانی خرید (خرید امانی)
فاکتور مرجوعی خرید
نحوه پرداخت فاکتور خرید
فاکتورهای فروش
فاکتورهای فروش امانی (فروش امانی)
فاکتور مرجوعی فروش (مرجوع فروش)
نحوه دریافت فاکتور فروش
اسناد
اسناد – دریافت
اسناد – دریافت – درآمد متفرقه
اسناد – پرداخت
واریز به حساب
چک
چک – کلر
چک – برگشت
وصول چک
برداشت از صندوق چک
برداشت از بانک
بدهکار
بستانکار
گزارش
گزارش آخرین کارکرد صندوق
گزارش مانده حساب مشتریان
گزارش صورتحساب مشتری
گزارش خرید و فروش یک کالا به یک مشتری
گزارش مانده حساب
گزارش سابقه حساب
گزارش چکهای صندوق
گزارش جزئیات کارکرد حساب
گزارش اسناد پرداختی
کارکرد روزانه صندوق نقد و چک
گزارش تراز
گزارش موجودی کالا
گزارش خرید و فروش کالا
گزارش سود و زیان کالا
گزارش موجودی و بهای میانگین کالا
گزارش فاکتورهای خرید
گزارش فاکتورهای فروش
گزارش سود فاکتورهای فروش
ساخت گزارش
ابزار
ماشین حساب
ساخت اطلاعات پشتیبان
بازگشت پشتیبان اطلاعات
تعریف و تنظیم کاربران
مجوزهای کاربران
انتخاب دوره مالی
تنظیم
ساخت دوره جدید مالی
انتقال به دوره مالی جدید
معرفی
راهنمای استفاده از نرم افزار حسابداری و انبار آل ور Alver
تصویر شماره 1
با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی آیکون آل ور، منوئی ظاهر می شود که کلمه رمز را سوال می کند (تصویر شماره 1) پس از وارد کردن رمز، منو اصلی نرم افزار ظاهر می شود.
منوهای اصلی نرم افزار "آل ور" به چهار قسمت تقسیم می شود:
1) تعریف
2) اسناد
3) گزارش
4) ابزار
در صورت فشردن کلید Alt منوهای بالا فعال شده که با کلیدهای سمت چپ یا راست به سمت چپ یا راست حرکت می کند. همچنین با قرار دادن ماوس بر روی اشکال منو، منوهای فوق تغییر رنگ می دهد و با فشردن کلیک فعال می شود.
1- تعریف: (تصویر شماره 3) کلیه تعاریف اولیه در این قسمت وارد سیستم می شود.
1-1- تعریف حسابها: کلیه حسابها در سه سطح (کل، معین و جزء) تعریف شده است.
1-1-1- حساب کل: تصویر شماره 4 کلیه حسابهای کل در سیستم تعریف شده است.
2-1-1- حساب معین: تعدادی از این حسابها در سیستم قبلا تعبیه شده است. در صورت نیاز می توان به تعداد لازم، حساب معین تعریف کرد. مثلا در حساب اشخاص حساب کل و مشتریهای تهران به عنوان حساب معین می باشد. به دو طریق می توان حساب معین تعریف کرد:
1- بر روی حساب کل مثلا اشخاص، کلید Ctrl+Insert را فشرد و سپس حساب معین مورد نیاز را تعریف کرد.
2- بر روی حساب معین کلید Insert را فشرد و حساب معین مودر نظر را افزود.
3-1-1- حساب جزء: (تصویر شماره 5)
مجموعه این حسابها توسط کاربر اضافه می شود و کلیه افراد طرف حساب (مشتریان) در این قسمت افزوده خواهد شد. به دو طریق می توان حساب جزء را تعریف کرد.
1- می توان بر روی حساب معین مثلا مشتریهای تهران کلید Ctrl+Insert را فشرد و سپس حساب جزء را تعریف ، و یا اینکه بر روی یکی از حسابهای جزء کلید Insert را فشرد تا حساب جزء مورد نظر اضافه شود. در صورتی که بخواهیم مشخصات بیشتری از مشتری (فرد طرف حساب) را وارد سیستم نمائیم با فشردن Clik بر روی شمایل (Icon) اشخاص، پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که موارد زیر جهت تکمیل اطلاعات فرد طرف حساب (مشتری) سئوال می شود. (تصویر شماره 6)
الف- نام کامل مشتری: در این قسمت می توان نام کامل مشتری به شکلی که باید در هنگام اخذ گزارش در آن درج شده باشد ثبت نمود.
ب- حداکثر اعتبار : حداکثر اعتباری که می توان برای مشتری مورد نظر قائل شد در این قسمت وارد می شود.
ج- کد اقتصادی: در صورت نیاز کد اقتصادی افراد طرف حساب (مشتریان) در این قسمت وارد می شود.
د- شماره و محل حساب: در این قسمت شماره حساب بانکی و محل آن مربوط به افراد طرف حساب (مشتریان) وارد می شود.
ه – در صورت نیاز به نشانی افراد طرف حساب (مشتریان) ، مواردی مانند کشور، شهر، آدرس، کد پستی، صندوق پستی، تلفن و فکس در این قسمت وارد می شود.
و- آدرس الکترونیکی (Email): در این قسمت آدرس الکترونیکی (Email) افراد طرف حساب (مشتریان) را می توان وارد نمود تا در صورت نیاز صورتحساب ایشان را از طریق پست الکترونیکی ارسال شود. سپس با فشردن F2 کار ادامه می یابد.
4-1-1- ایجاد حساب بانک (تصویر شماره 1-5): این حساب توسط کاربر اضافه و کلیه بانکهایی که موسسه در آنها حساب دارد ایجاد می شود.
به این شکل که بر روی حساب معین موجودی بانک در حساب کل داراییهای جاری بعد از فشردن کلید Ctrl+Insert پنجره ایی در اختیار قرار می گیرد که می توان حساب بانک مورد نظر را تایپ نمود تا با فشردن کلید F2 ثبت شود.
5-1-1- ایجاد حساب هزینه (تصویر شماره 2-5): این حساب توسط کاربر اضافه و می توان به تعداد مورد نیاز تعریف نمود.
به این شکل که بعد از فشردن کلید Ctrl+Insert بر روی حساب معین هزینه های عمومی در حساب کل هزینه ها، پنجره ای دراختیار قرار می گیرد که می توان حساب هزینه مورد نظر را تایپ نمود و با فشردن کلید F2 حساب مورد نظر ثبت می شود.
1-2- تعریف کالا و اعلام موجودی (تصویر شماره 7): اگر روی گزینه تعریف کالا و موجودی اول دوره کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) را فشار دهیم، پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که می توان با فشردن کلید Insert مشخصات کالای جدید را وارد کرد.
الف – بعد از فشردن کلید Insert کد کالا سئوال می شود در این قسمت هم می توان مشخصه ایی از کالای مورد نظر تایپ شود.
ب- نام کالا در قسمت شرح کالا باید وارد شود که می توان به هر زبان (فارسی، انگلیسی یا …) اقدام به این کار شود.
ج- مشخصه کالا:
این قسمت برای کالاهایی می باشد که مشخصه ایی به غیر از نام کالا دارند مانند قطعات اتومبیل که دارای یک کتابچه کد می باشد و هر کالا دارای یک کد خاص است.
د- واحد کالا:
در این قسمت واحد کالا سئوال می شود که می توانجهت هر کالا سه واحد کالا به ترتیب الویت استفاده درج نمود.
هـ- گروه کالا:
گروه کالا مجموعه ایی است که کالای مورد نظر در آن قرار می گیرد.
برای مثال در یک فروشگاه موبایل، گوشی سام سونگ در گروه گوشی موبایل و جلد آن در گروه لوازم جانبی قرار می گیرد که باید در این قسمت تعریف شود. در این قسمت می توان برای هر کالا تا سه گروه تعریف نمرود. برای مثال گوشی دست دوم نوکیا در گروه گوشی – نوکیا – دست دوم قرار می گیرد.
و- میزان بحرانی: در این قسمت میزان حداقل مقدار موجودی کالا وارد می شود.
ز- کشور سازنده : در این قسمت می توان کشور سازنده کالا را معرفی کرد.
ح- شهر : در این قسمت شهر محل ساخت کالا تعریف می شود.
ط- بهای فروش : امکان دارد در یک فروشگاه برای هر کالا سه نوع قیمت وجود داشته باشد 1- خریده فروشی 2- همکار 3- عمده که انواع قیمت فروش در این قسمت وارد می شود.
1-1-2- موجودی اول دوره (تصویر شماره 8):در صورتی که بخواهیم موجودی اول دوره کالا را وارد نمائیم در پنجره ای تعریف کالا با کلید جهت یاب (() بر روی کالای مورد نظر رفته سپس با کلید (Tab)، مکان نما به پنجره ی پائین منتقل می شود و با فشردن کلید Insert انبار (محل قرار گرفتن کالای مورد نظر)، تعداد موجودی کالا و بهای واحد و سپس بهای کل وارد می شود.
2-2- کاردکس حسابداری کالا (تصویر شماره 9): در این قسمت کلیه اطلاعات مربوط به کالا،
مانند: جمع سود میانگین، موجودی، نوع عملیات (خرید یا فروش) مرجوعی، بهای واحد، بهای کل، سود میانگین، بهای میانگین،در اختیار قرار می گیرد. به این ترتیب که اگر بر روی گزینه کاردکس حسابداری کالا کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) را فشار دهیم پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که بعد از انتخاب نام کالای مورد نظر کلیه اطلاعات بالا در اختیار قرار می گیرد.
3-2- تعریف واحد کالا (تصویر شماره 10):
اگر روی ا ین گزینه کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter)را فشار دهیم پنجره ای در اختیار قرار می گیرد. که با فشردن کلید Insert می توان واحد کالای مورد نظر را وارد نمود.
4-2- تعریف انبار (تصویر شماره 11): اگر روی گزینه تعریف انبار کلید Enter را فشار دهیم پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که می توان با فشردن کلید Insert به تعداد نیاز: انبار برای سیستم حسابداری تعریف کرد.
5-1- بانک (تصویر شماره 12):
این قسمت جهت تعریف یک لیست از بانکها بکار می رود، جهت تعریف بانک گزینه تعریف مشخصات حسابهای بانک بوسیله کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) انتخاب می گردد. پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که با فشردن کلید Insert مشخصات بانک مورد نظر تعریف می شود.
6-1- تعریف آدرس: برای تعریف شهرها و کشورهای مورد نیاز در نرم افزار می باشد.
2- اسناد: تصویر شماره 13 کلیه عملیات روزانه حسابداری اعم از خرید و فروش و داد و ستد مالی در این قسمت انجام می شود.
الف- فاکتور خرید (تصویر شماره 14): اگر روی گزینه فاکتور خرید کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) و یا اینکه کلید Ctrl +P را فشار دهیم پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که با فشردن کلید Insert
پنجره ای برای وارد کردن فاکتور خرید به شرح زیر در اختیار قرار می گیرد:
1- تاریخ فاکتور (تصویر شماره 15): در این قسمت تاریخ فاکتور مورد نظر ثبت می شود.
2- شماره فاکتور دستی: در صورتی که در موسسه ایی از فاکتور دستی استفاده می شود می توان شماره فاکتور دستی را در این قسمت وارد نمود.
3- نام فروشنده:با فشردن کلید Tab در پنجره ای بعد از تاریخ نام فروشنده، اعم از شخص یا شرکت طرف حساب، سئوال می شود که با تایپ نام کامل یا قسمتی از ان می توان طرف حساب مورد نظر را یافت. در صورتی که نام مشتری مورد نظر قبلا واردنشده باشد می توان با فشردن کلید Insert نام و مشخصات مشتری جدید را وارد کرد.
4- عنوان: برای وارد کردن نام مشتریانی که فقط یکبار با انها سروکار داریم استفاده می شود.
برای ثال شخصی کالایی را به ما می فروشد و ما با آن شخص فقط یکبار معامله کرده ایم و احتیاجی به ذخیره نام وی نداریم و فقط روی فاکتور باید اسم ایشان اورده شود. (مشتریهای متفرقه): از این منو جهت ورود نام وی استفاده می شود.
5- فاکتور امانی (تصویر شماره 16): اگر فاکتور امانی باشد در مقابل گزینه فاکتور امانی با کلید ( اراکی (پایین رو) علام گذاشته می شود. که در این صورت کالا به انبار افزوده می شود ولی شخص فروشنده از ما بستانکار مالی نمی شود. در صورتی که این فاکتور قبلا امانی بوده و حال خواسته باشیم به قطعی تبدیل نماییم بعد از عوض کردن منو از امانی به قطعی تاریخ این عمل نیز سئوال می شود که مشتری از این تاریخ بدهکار یا بستانکار می شود. و یا اینکه گزینه امانی به قطعی را انتخاب نموده و سپس در قسمت بعد تاریخ مشخص می شود که در این صورت تا تاریخ قید شده کالا به صورت امانی و از آن تاریخ به صورت قطعی عمل خواهد شد.
6- فاکتور مرجوعی (تصویر شماره 17): اگر کالای فروخته شده مرجوع شود ابتدا یک فاکتور خرید بنام شخصی که کالای خریداری شده را می خواهد به ما مرجوع کند باز می کنیم، بعد از گذاشتن علامت در قسمت مرجوعی و فشردن کلید Tab کلیه فاکتورهای فروخته شده به شخص مورد نظر ظاهر خواهد شد بعد از فشردن کلید اینتر (Enter) بر روی فاکتور مورد نظر اقلام فروخته شده در ان فاکتور بدون رقم مقدار یا تعداد فقط با نام کالا و بهای واحد ظاهر می شود با انتخاب کالای مورد نظر و فشردن کلید اینتر (Enter) بر روی نامن کالا تعداد کالای مرجوع شده وارد و سپس با فشردن کلید F2 و حذف بقیه اقلام موجود در این فاکتور به کمک کلید Delete و فشردن مجدد کلید F2 فاکتور مرجوعی مورد نظر ثبت می شود.
7- شماره فاکتور مرجوعی (تصویر شماره 18) : در صورتی که بند 5 فاکتور مرجوعی علامت خورده باشد شماره فاتو مرجوعی مورد نظر ثبت می شود.
توجه: در صورتی که نیاز به ثبت هیچکدام از اطلاعات بند 3 تا بند 7 نداشته باشیم با فشردن کلید Ctrl+( کار ادامه می یابد.
8- ردیف خرید کالا: نام کالای مورد نظر را انتخاب کرده و وارد می نماییم در صورتی ه نام کالا قبلا ثبت نشده باشد با فشردن کلید Insert می توان نام کالای جدید را وارد کرد. سپس انباری که جنس خریداری شده وارد آن می شود، و بعد مقدار یا تعداد کالای خریداری شده وارد و سپس بهای واحد ثبت گردیده که خود سیستم بهای کل را در اختیار قرار می دهد و یا برعکس اگر نیاز به افزودن قلم کالای دیگری در فاکتور باشد با در فشردن کلید Pg Dn قلم کالای دیگر افزوده می شود. در صورتی که نیاز به افزودن قلم کالای دیگر نباشد با فشردن کلید F2 و بعد Tab وارد قسمت نحوه پرداخت می شویم.
9- نحوه پرداخت (تصویر شماره 19) : در این قسمت نحوه پرداخت وجه فاکتور مورد نظر سوال می شود که عبارتند از:
الف- پرداخت نقد (تصویر شمارها 20): درصورتی که تمام یا بخشی از مبلغفاکتور نقدا پرداخت شده باشد با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی گزینه پرداخت نقد مبلغ مورد نظر ثبت می شود.
ب- تخفیف: اگر تخفیف از فروشنده گرفته شده باشد با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) مبلغ مورد نظر را وارد می کنیم.
ج- پرداخت چک از بانک (تصویر شماره 21): در صورتی که پرداخت به وسیله چک انجام شده باشد با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی این گزینه مشخصات چک پرداختی وارد می شود.
د- پرداخت چک از صندوق (تصویر شماره 22) اگر پرداخت وجه خرید مورد نظر به وسیله چکهای موجود در صندوق انجام شده باشد. با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی این گزینه پنجره ای ظاهر می شود که لیست کلیه چکهای موجود در صندوق را نمایش می دهد در صورت تعدد چکهای موجود در صندوق به چهار طریق می توان چک مورد نظر را جستجو کرد:
1- شماره چک (تصویر شماره 23): باوارد کردن شماره چک مورد نظر در قسمت مربوطه چک در سریعترین زمان یافت شده و با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) می توان چک مورد نظر را بابت این خرید پرداخت نومود.
2- تاریخ چک: با وارد کردن تاریخ چک موردن ظر در این قسمت کلیه چکهایی که در تاریخ مورد نظر مشترک هستند یکجا آورده می شود و با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) می توان چک مورد نظر را بابت این خرید پرداخت نمود.
3- از شخص گرفته شده : در این قسمت با تایپ نام شخصی که از آن چک دریافت شده است کلیه چکهایی که از این شخص مورد نظر دریافت شده است یکجا آورده می شود و با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) می توان چک مورد نظر را بابت این خرید پرداخت نمود.
4- از شخص گرفته شده: در این قسمت با تایپ نام شخصی که از آن چک دریافت شده است کلیه چکهایی که از این شخص مور نظر دریافت شده است یکجا آورده می شود و با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) می توان چک مورد نظر را بابت این خرید پرداخت نمود.
ب- فاکتور فروش (تصویر شماره 24): اگر روی گزینه فاکتور فروش کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) و یا اینکه کلید Ctrl+P را فشار دهیم پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که با فشردن کلید Insert پنجره ای جهت وارد کردن فاکتور فروش در اختیار قرار می گیرد.
به شرح زیر:
1- تاریخ فاکتور (تصویر شماره 25): در این قسمت تاریخ فاکتور مورد نظر ثبت می شود.
2- شماره فاکتور دستی: در صورتی که در موسسه ایی از فاکتور دستی استفاده می شود می توان شماره فاکتور دستی را در این قسمت وارد نمود.
3- نام خریدار: با فشردن کلید Tab در پنجره ی بعد از تاریخ نام فروشنده اعم شخص یا شرکت طرف حساب سئوال می شود. در صورتی که نام مشتری موردن ظر قبلا وارد نشده باشد می توان با فشردن کلید Insert نام و مشخصات مشتری را وارد کرد.
4- عنوان: جهت وارد کردن نام مشتریانی که فقط یکبار با آنها سروکار اریم برای مثال شخصی کالایی را از ما خریداری می نماید و ما با آنها شخص فقط یکبار معامله کرده ایم و احتیاجی به ذخیره نام وی نداریم و فقط روی فاکتور باید اسم ایشان آورده شود. (مشتریهای متفرقه).
5- فاکتور امانی (تصویر شماره 26): اگر بخواهیم کالای خریداری شده را مرجوع نماییم ابتدا یک فاکتور فروش بنام شخصی که کالای فروخته شده را می خواهد به ما مرجوع کند باز می کنیم، بعد از گذاشتن علامت در قسمت مرجوعی و فشردن کلید Tab کلیه فاکتورهای خریداری شده از شخص مورد نظر ظاهر می شود بعد از فشردن کلید اینتر (Enter) بر روی فاکتور نظر اقلام خریداری شده در آن فاکتور بدون رقم مقدار یا تعداد فقط با نام کالا و بهای واحدت ظاهر می گردد با انتخاب کالای مورد نظر و فشردن کلید اینتر (Enter) بر روی نام کالا تعداد کالای مرجوع شده وارد شده و سپس با فشردن کلید F2 فاکتور مرجوعی مورد نظر ثبت می شود.
6- شماره فاکتور مرجوعی: در صورتی که بند 5 فاکتور مرجوعی علامتخ ورده باشد شماره فاکتور مرجوعی مورد نظر ثبت می شود.
7- توجه: در صورتی که نیاز به ثبت هیچ کدام از اطلاعات بند 3 تا بند 7 را نداشته باشیم با فشردن کلید Ctrl( کار ادامه می یابد.
8- ردیف فروش کالا: نام کالای مورد نظر را انتخاب کرده و وارد می نماییم در صورتی که نام کالا قبلا ثبت نشده باشد با فشردن کلید Insert می توان نام کالای جدید را وارد کرد. سپس مقدار یا تع داد کالای خریداری شده وارد می شود و سپس بهای واحد ثبت شده که خود سیستم، بهای کل را در اختیار قرار می دهد و یا برعکس اگر نیاز به افزودن قلم کالای دیگری در فاکتور باشد با فشردن کلید PgDn قلم کالای دیگر افزوده می شود. در صورتی که نیاز به افزودن قلم کالای دیگر نباشد با فشردن کلید F2 و بعد Tab وارد قسمت نحوه دریافت می شویم.
9- نحوه دریافت (تصویر شماره 28): در این قسمت نحوه دریافت وجه فاکتور مورد نظر سوال می شود که عبارتند از:
الف- دریافت نقد (تصویر شماره 29): درصورتی که تمام یا بخشی از مبلغ فاکتور نقدا پرداخت شده باشد با فشردن کلید (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی گزینه پرداخت نقد مبلغ مورد نظر ثبت می شود.
ب- تخفیف (تصویر شماره 30): در صورتی که تخفیف جهت خریدار در نظر گرفته شده باشد با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) مبلغ مورد نظر را وارد می کنیم.
ج- دریافت چک صندوق (تصویر شماره 31): در صورتی که مبلغ فاکتور مورد نظر به وسیله چک دریافت شود با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی این گزینه پنجره ای ظاهر یم شود که مشخصات چک دریافتی سوال می شود.
ج- اسناد دریافت و پرداخت (تصویر شماره 32): جهت ثبت کلیه دریافتها و پرداختیها چه به صورت نقد و چه به صورت چک از این گزینه استفاده می شود. با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) پنجره ی اسناد گشوده می شود. سپس با فشردن کلید Insert پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که نوع داد ستد مالی مشخص می شود برای مثال:
1- دریافت
2- پرداخت
3- واریز به حساب
4- چک
5- برداشت از بانک
6- بدهکار
7- بستانکار – تصویر شماره 33
1- دریافت:
1-1- دریافت نقد از مشتری (تصویر شماره 34): اگر وجهی به صورت نقد از یک مشتری دریافت شود با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی گزینه دریافت نقد از مشتری در زیر مجموعه دریافت، نام مشتری مورد نظر سوال می شود با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) سپس مبلغ دریافت شده وارد می شود که در این صورت، حساب شخص بستانکار و صندوق بدهکار می شود به عبارتی مبلغ مورد نظریه صندوق اضافه می شود.
1-2- دریافت چک از مشتری (تصویر شماره 35): اگر وجهی به صورت چک از یک مشتری دریافت شود با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی گزینه دریافت چک از مشتری در زیر مجموعه دریافت، نام مشتری مورد نظر سوال می شود،پس از فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) مبلغ دریافت شده وارد شده و بعد شماره چک و تاریخ چک وارد می شود که در این صورت حساب شخص بستانکار و حساب اسناد دریافتنی (صندوق چک) بدهکار خواهد شد به عبارتی مبلغ چک مورد نظر به صندوق چک اضافه می شود.
1-3- دریافت حواله (تصویر شماره 36): اگروجه دریافتی به صورت حواله بانکی باشد بر روی گزینه دریافت حواله با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) نام مشتری حواله کننده سوال می شود سپس نام بانیک که حواله به آن صورت گرفته سوال می شود سپس مبلغ حواله و بعد شماره حواله و تاریخ نیز سوال شده بعد از تکمیل موارد فوق حساب بانک بدهکار و حساب مشتری مورد نظر بستانکار می شود. در صورت نیاز به توضیحات بیشتر می توان در قسمت توضیحات مطالب را تایپ نمود.
3- درآمد متفرقه – نقد (تصویر شماره 37): اگر وجه دریافتی درآمد سود یک خدمت یا کار انجام شده بغیر از سود خرید و فروش باشد از این آیتم استفاده می گردد به این ترتیب که با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) و ثبت رقم مورد نظر حساب درآمد متفرقه بستانکار و صندوق بدهکار شود.
2- پرداخت: (تصویر شماره 38): کلیه پرداختها در این قسمت وارد می شود.
1-2- پرداخت نقد به مشتری: در صورتی که وجهی به صورت نقد پرداخت گردیده باشد با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) نام مشتری که به وی پرداخت شده است سوال می شود و با انتخاب مشتری مورد نظر مبلغ پرداخت شده سوال می گردد سپس با فشردن کلید F2 صندوق بستانکار و مشتری مورد نظر بدهکار می گردد.
2-2- پرداخت چک از بانک: تصویر شماره 39- زمانی که چک کشیده می شود (جهت مشتری) از این گزینه استفاده می شود. با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی این گزینه نام بانک سوال می شود سپس نام مشتری که چک در وجه وی کشیده شده است سوال می شود سپس مبلغ چک سوال شده و بعد از ثبت شماره چک تاریخ چک سوال و در صورت نیاز به توضیحات اضافی در قسمت ملاحظات ثبت می گردد.
3-2- پرداخت چک از صندوق (تصویر شماره 40): در صورتی که بخواهیم چکهای موجود در صندوق را به شخص بدهیم با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) ابتدا شخصی را که چکباید به وی داده شود سوال شده و سپس چک مورد نظر انتخاب می شود.
4-2- پرداخت هزینه نقد (تصویر شماره 41): در صورتی که مبلغی در موسسه یا فروشگاه هزینه شده باشد از این گزینه استفاده می گردد برای مثال اگر مبلغی به عنوان هزینه حمل و نقل نقدا پرداخت شده باشد با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) روی گزینه پرداخت هزینه نقد مبلغ مورد نظر وارد و سپس با فشردن کلید ثبت F2 حساب هزینه حمل و نقل بدهکار و صندوق نقد بستانکار می شود.
5-2- پرداخت هزینه چک: در صورتی که برای پرداخت مبلغ هزینه از بانک چک کشیده شود، از این گزینه استفاده می شود برای مثال اگر مبلغی بعنوان هزینه آب و برق بوسیله چک پرداخت شده باشد با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) روی گزینه پرداخت هزینه چک مبلغ مورد نظر وارد و سپس شماره چک ثبت و بعد تاریخ وارد می شود، سپس با فشردن کلید ثبت F2 حساب هزینه آب و برق بدهکار و حساب اسناد پرداختنی بستانکار می شود.
2- واریز به حساب (تصویر شماره 42): در صورتی که مبلغی به صورت نقد به حساب واریز شود از این گزینه استفاده می شود به این صورت که بر روی گزینه واریز به حساب کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) را فشار دهیم پنجره ای ظاهر می شود که نام بانک سئوال می شود بعد از انتخاب نام بانک مبلغ واریز شده و شماره فیش و سپس تاریخ فیش واریزی سئوال شده و بعد کلید ثبت F2 را فشار می دهیم هک حساب بانک بدهکار و حساب صندوق بستانکار شود.
3- چک: 1- کلر 2- برگشت 3- وصول 4- برداشت از صندوق چک
1-3- کلر (تصویر شماره 44): از این گزینه برای کلر (اسناد در جریان وصول) نمودن یک یا چند فقره چک از صندوق چک به حساب بانک استفاده شده تا پس از وصول به موجودی بانک اضافه شود. به این ترتیب که بعد از فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) روی گزینه کلر پنجره ای ظاهر یم شود که نام حساب بانک سئوال شده و پس از انتخاب حساب انک مورد نظر به وسیله کلید اینتر (Enter) فهرست چکهای موجود در صندوق در اختیار قرار می گیرد. پس از بافتن چک یا چکهای مورد نظر با فشردن کلید اینتر (Enter)بر روی چک مورد نظر، چک یا چکهای در جریان وصول یا کلر اضافه می شود.
2-3- برگشت: تصویر شماره 45- کلیه چکهایی که به هر نحو برگشت می خورد در این قسمت اورده می شود. الف- برگشت پرداختنی ب- برگشت دریافتنی
الف- برگشت پرداختنی (تصویر شماره 46): اگر از چکهای پرداختی موسسه (فروشگاه) به یکی از اشخاص (طرفهای حساب) برگشت بخورد از این پنجره استفاده می شود.به این صورت که ابتدای روی گزینه برگشت پرداختی در زیر مجموعه برگشت، کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) را می فشاریم، پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که پس از یافتن چک مورد نظر و فشردن کلید اینتر (Enter) شخص یا حساب مورد نظر بستانکار می شود.
ب- برگشت دریافتنی (تصویر شماره 47): اگر چکهای دریافتی از مشتری (افراد طرف حساب) برگشت بخورد با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی گزینه برگشت دریافتی در زیر مجموعه برگشت، پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که کلیه چکهایی که از مشتری دریافت شده آورده می شود. سپس چک مورد نظر انتخاب و شخص مورد نظر بدهکار می شود.
3-3- وصول: تصویر شماره 48
الف- وصول پرداختنی (تصویر شماره 49): زمانی که از بانک چک کشیده می شود مبلغ چک مورد نظر از موجودی بانک کم نمی شود. زمانی که از وصول چک کشیده شده از طرف موسسه (فروشگاه) اطمینان حاصل شد از این پنجره استفاده می شود به این صورت که بعد از فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی وصول پرداختی در زیر مجموعه وصول چک، پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که کلیه چکهای کشیده شده ظاهر می شود بعد از انتخاب چک یا چکهای مورد نظر با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) مبالغ چکهای مورد نظر از موجودی بانک کم می شود.
ب- وصول دریافتنی (کلر) (تصویر شماره 50): زمانی که از وصول شدن چک یا چکهای که به حساب کلر گذاشته شده اطمینان حاصل شده از این پنجره جهت افزودن مبلغ چک یاچکهای مورد نظر به موجودی بانک استفاده می شود به این صورت که بعد از فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی گزینه وصول دریافتنی (کلر) پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که کلیه چکهای کلر ظاهر و بعد ازانتخاب چک یا چکهای مورد نظر و فشردن کلید اینتر (Enter) بر روی چک مورد نظر، مبلغ چک مزبور به موجودی بانک اضافه می شود.
4-3- برداشت از صندوق چک (تصویر شماره 51) : اگر چکهای موجود در صندوق چک، وصول و نقدا به صندوق نقد واریز شود از این گزینه استفاده خواهد شد. به این صورت که بعد از فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی گزینه برداشت از صندوق چک، پنجره ای ظاهر شده که حاوی چکهای موجود در صندوق می باشد، بعد از انتخاب چک و فشردن کلید اینتر (Enter) بر روی چک مورد نظر و فشردن کلید F2 صندوق نقد بدهکار و اسناد دریافتی بستانکار خواهد شد.
4- برداشت از بانک (تصویر شماره 52): در صورتی که بخواهیم مبلغی را از حساب بانک خود برداشت نمائیم و در صندوق نقد قرار دهیم، از این گزینه استفاده می شود به این صورت که بر روی گزینه برداشت از بانک، کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) را می فشاریم سپس مبلغ و شماره و تاریخ چک را وارد می نمائیم و بعد کلید F2 را فشار می دهیم که حساب بانک بستانکار و حساب صندوق نقد بدهکار می شود.
5- بدهکار: در صورتیکه بخواهیم اسناد را به صورت ثبط دوطرفه ثبت نمائیم، یعنی در مقابل بدهکار نمودن یک حساب، حساب دیگری را بستانکار کنیم از این گزینه و گزینه بعد بستانکار استفاده می نمائیم.
6- بستانکار: در صورتیکه بخواهیم اسناد را به صورت ثبت دو طرفه ثبت نمائیم، یعنی در مقابل بستانکار نمودن یک حساب، حساب دیگری را بدهکار کنیم از این گزینه استفاده می نمائیم.
3- گزارش (تصویر شماره 53): کلیه گزارش های مورد نیاز در سیستم حسابداری از این قسمت گرفته می شود.
1-3- آخرین کارکرد صندوق نقد (تصویر شماره 54): موجودی صندوق ها به علاوه کارکرد دو روز قبل صندوق نقد از طریق این آیتم در اختیار قرار می گیرد که می توان با فشردن کلید Shift+F1 در هر یک از پنجره های سیستم یا کلید Enter بر روی گزینه موجودی صندوق ها به این گزارش دست یافت.
2-3- مانده حساب (تصور شماره 55): مانده حسابهای مشتریان از طریق این گزارش به دست می آید با فشردن کلید اینتر (Enter) بر روی گزینه مانده حساب پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که با فشردن کلید اینتر (Enter) می توان حساب یا گروه حسابها را انتخاب کرد، سپس با فشردن کلید F7 جدولی در اختیار قرار می گیرد که اطلاعاتی مانند نام مشتری، نوع آخرین کارکرد، مبلغ بدهکار و مبلغ بستانکار و مانده آخر هر مشتری در اختیار قرار می گیرد.
مانده حساب مشتریان نیز از طریق این گزارش به دست می آید با فشردن کلید اینتر (Enter) بر روی گزینه مانده حساب مشتریان پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که با فشردن کلید اینتر (Enter) می توان مشتری یا گروه مشتریان را انتخاب نمود سپس با فشردن کلید F7 جدولی در اختیار قرار می گیرد که اطلاعاتی مانند نام مشتری نوع آخرین کارکرد، مبلغ بدهکار و مبلغ بستانکار و مانده آخر هر مشتری در اختیار قرار می گیرد.
3-3- صورتحساب مشتری (تصویر شماره 56): اگر نیاز به سابقه مشتری به صورت خلاصه باشد از این منو استفاده می شود. به این ترتیب که با فشردن کلید اینتر (Enter) مشتری مورد نیاز انتخاب می گردد سپس با فشردن کلید F7 گزارش سابقه مشتری به صورت خلاصه ارایه می شود.
4-3- خرید و فروش کالا برای یک مشتری (تصویر شماره 57): در صورتی که نیاز به اطلاعاتی در مورد خرید یا فروش یک کالا از یک مشتری خاص باشد (رابطه کالا با مشتری خاص) از این منو استفاده خواهد شد. به این شکل که با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی گزینه خرید و فروش کالا برای یک مشتری ابتدا نام کالا سپس نام مشتریک سئوال شده و می توان گزینه هایی مثل اول دوره، خرید کالا یا فروش کالا را انتخاب نمود. گزارشی در اختیار قرار می گیرد (تصویر شماره 58) حاوی اطلاعاتی مانند خرید، فروش، تاریخ سند، شرح، تعداد،بهای واحد یا بهای کل.
5-3- مانده حساب (تصویر شماره 59): مانده حسابها از طریق این گزارش به دست می آید با فشردن کلید اینتر (Enter) بر روی گزینه مانده حساب، پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که با فشردن کلید اینتر (Enter) می توان حسابها یا گروه حسابها را انتخاب نمود، سپس با فشردن کلید F7 جدولی در اختیار قرار می گیرد که اطلاعاتی مانند نام حساب، نوع آخرین کارکرد، مبلغ بدهکار و مبلغ بستانکار و مانده آخر هر حساب در اختیار قرار می گیرد.
مانده حساب مشتریان نیزاز طریق این گزارش بدست می اید، با فشردن کلید اینتر (Enter) بر روی گزینه مانده حساب مشتریان پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که با فشردن کلید اینتر (Enter) می توان مشتری یا گروه مشتریان را انتخاب نمود سپس با فشردن کلید F7، جدولی در اختیار قرار می گیرد که اطلاعاتی مانند نام مشریت نوع آخرین کارکرد، مبلغ بدهکار و بستانکار و مانده ی آخر هر مشتری در اختیار قرار می گیرد.
تذکر:
الف- <بد> معرف بدهکار و <بس> معرف بستانکار می باشد.
ب- اگر نیاز به چاپ گزارشی باشد بعد از مشاهده گزارش مورد نظر بر روی مانیتور لازم است روی شمایل (Icon) پرینتر در بالای صفحه کلید (CLICK) زده شود.
6-3- سابقه حساب (تصویر شماره 60) : سابقه (ریز) حساب از طریق این گزارش به دست می آید با فشردن کلید اینتر (Enter) پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که می توان با فشردن مجدد کلید اینتر (Enter) حساب مورد نظر را انتخاب کرد و سپس با فشردن کلید F7، ریز حساب ظاهر می شود.
7-3- چکهای صندوق (تصویر شماره 61): در صورتی که نیاز به اطلاعات درباره چکهای موجود در صندوق، چکهای وصول شده، چکهای در جریان وصول (کلر) و چکهای برگشتی باشد از این منو استفاده می شود. به این ترتیب که بعد از فشردن کلیک (CLICK) با اینتر (Enter) بر روی گزینه چکهای صندوق، پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که می توان یکی از چهار حالت گفته شده در بالا را انتخاب نمود، ضمن تعیین محدوده زمانی و تاریخ (چک یا سند) و نام بانک
کلیه اطلاعات مربوط به چک با فشردن کلید F7، دریافت می شود. ( تصویر شماره 62)
8-3- گزارش جزئیات کارکرد حساب (تصویر شماره 63): با فشردن کلیک (CLICK) با اینتر (Enter) بر روی گزینه گزارش جزئیات کارکرد حساب پنجره ای در اختیار قرار می یگرد که با انتخاب حساب یا حساب مشتری مورد نظر می توان به اقلام ریزتری از حساب یا حساب مشتریان دست یافت و با انتخاب گزنیه های موجود فقط موارد علام گذاری شده گزارش می شود.
برای مثال: بعد از انتخاب مشتری در فرم بعدی گزینه دریافت چک انتخاب می شود (برای انتخاب هر یک ازموارد کافیست روی گزینه مورد نظر CLICK) بعد ازتایپ تاریخ مورد نظر با فشردن کلید F7، گزارش ارائه می شود که فقط حاوی چکهای دریافتی از ان مشتری می باشد.
در رابطه با بانکها نیز این قضیه صادق است – تصور شماره 64 – می توان گزارهشای واریز به حساب، چکهای کلر گذاشته شده، چکهای کشیده شده یا برداشت از بانکها را به تنهائی به دست اورد.
9-3- اسناد پرداختنی (تصویر شماره 65): در این گزارش می توان به اطلاعات کاملی از چکهای پرداخت شده (چکهای کشیده شده از بانک) رسید. به این ترتیب که بعد از فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) روی گزینه اسناد پرداختنی پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که می توان گزارشهایی در رابطه با چکهای وصول (پاس) نشده، چکهای وصول (پاس) شده و چکهای برگشتی، هرکدام را در تاریخ مشخص دریافت کرد.
10-3- گزارش کارکرد روزانه صندوق نقد (تصویر شماره 66): در صورتی که نیاز به اطلاعات کارکرد یک روز خاص از صندوق نقد باشد با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter)تاریخ موردن ظر سئوال می شود بعد از وارد کردن تاریخ مورد نظر با فشردن کلید F7، گزارش کارکرد یک روز صندوق در اختیار قرار می گیرد.
11-3- گزارش ترازنامه (تصویر شماره 67): در صورتی که نیاز به اطلاعات ترازنامه وجود داشته باشد بعد از فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی گزینه گزارش، ترازنامه و همچنین گزارش عملکرد سود و زیان در اختیار قرار می گیرد.
12-3- موجودی کالا (تصویر شماره 68): در صورتی که نیاز به گزارش موجودی کالا باشد باید بر روی گزینه موجودی کالا کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) فشرده شود سپس می توان گروه کالا یا کالای مورد نظر را انتخاب نمود و بعد از فشردن کلید F7، گزارش را به دست آورد.
13-3- خرید و فروش کالا (تصویر شماره 69): در صورتی که سابقه خرید و فروش یک کالا مد نظر باشد از این منو استفاده می شود. به این صورت که بعد از فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی گزینه خرید و فروش کالا ابتدا گروه کالای مورد نظر سپس نام کالا سئوال می شود بعد از انتخاب و فشردن کلید F7، گزارش مورد نظر بدست می آید.
14-3- سود و زیان (تصویر شماره70) : در صورت نیاز به گزارش سود و زیان کالا می توان بر روی گزینه سود و زیان کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) را فشرد تا گزارش مورد نظر دریافت می شود.
15-3- گزارش موجوید و بهای میانگین کالا (تصویر شماره 71) در صورت نیاز به گزارش گزارش موجودی و بهای میانگین کالا با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی گزینه مورد نظر پنجره ای ظاهر می شود که ابتدا نام کالا یا کالاها انتخاب شده، همچنین می توان ترتیب کالاها بر مبنای کد کالا یا الفبا و نیز گروه های کالا نیز مشخص شود.و سپس با فشردن کلید F7، گزارش مورد نظر ظاهر خواهد شد.
16-3- فاکتورهای خرید (تصاویر شماره 72): در صورتی که نیاز به گزارش از فاکتورهای خرید باشد از این آیتم استفاده می شود به این ترتیب که بعد از فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی گزینه فاکتورهای خرید پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که می توان به سه طریق فاکتورهای خرید مورد نیاز را پیدا کرد.
الف- بر اساس شماره که در قسمت مربوط شماره فاکتورهای مورد نیاز تایپ و بعد از فشردن کلید F7 فاکتورهای خواسته شده ارائه می شود.
ب- بر اساس تاریخ در صورتی که فاکتورهای خرید یک دوره خاص مورد نظر باشد بعد از واردن کردن تاریخ مورد نظر با فشردن کلید F7 کلیه فاکتورهای مورد نظر بدست می آید.
ج- بر اساس نام مشتری یعنی کلیه فاکتورهای خرید مربوط به یک مشتری آورده می شود. (تصویر شماره 73)
17-3- فاکتورهای فروش (تصویر شماره 74): در صورتی که نیاز به گزارش از فاکتورهای فروش باشد از این آیتم استفاده می شود به این ترتیب که بعد از فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی گزینه فاکتورهای فروش پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که می توان به سه طریق فاکتورهای فروش مورد نیاز را پیدا کرد.
الف- بر اساس شماره که در قسمت مربوط شماره فاکتورهای مورد نیاز تایپ و بعد از فشردن کلید F7 فاکتورهای خواسته شده ارائه می شود.
ب- بر اساس تاریخ در صورتی که فاکتورهای فروش یک دوره خاص مورد نظر باشد بعد از وارد کردن تاریخ مورد نظر با فشردن کلید F7 کلیه فاکتورهای مورد نظر بدست می اید.
ج- براساس نام مشتری یعنی کلیه فاکتورهای فروش مربوط به یک مشتری اورده می شود. (تصویر شماره 75)
18-3- سود فاکتورهای فروش (تصویر شماره 76): در صورتی که نیاز داشته باشیم سود فاکتور یا تعداد از فاکتورها و همچنین سود حاصل از یک مشتری را بدست آوریم با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی گزینه سود فاکتورهای فروش پنجره ای ظاهر شد (تصویر شماره 77) که می توان شماره فاکتورهای مورد نظر را وارد کرد
سپس نام مشتری مورد نظر در صورت لزوم وارد و در صورت نیاز به نمودار، پنجره ای نمودار علامت گذاری می شود. سپس با فشردن کلید F7، گزارش ظاهر خواهد شد (تصویر شماره 78)
19-3- ساخت گزارش (تصویر شماره 79)
20-3- نمودارها (تصویر شماره 80)
4- ابزار: (تصویر شماره 90)
1-4- ماشین حساب (تصویر شماره 91): در صورت فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی گزینه ماشین حساب ماشین حساب به تعداد دلخواه در اختیار کاربر قرار می گیرد.
2-4- ساخت اطلاعات پشتیبان (تصویر شماره 92): در صورت نیاز به گرفتن نسخه پشتیبان یا کپی از اطلاعات از این منو استفاده می گردد به این ترتیب که بعد از فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی گزینه ساخت اطلاعات پشتیبان و مشخص کردن مسیر کپی این کار صورت می گیرد.
3-4- برگشت اطلاعات پشتیبان (تصویر شماره 93) در صورتی که نیاز به برگرداندن اطلاعات پشتیبان باشد از این گزینه استفاده می گردد. به این صورت که بعد از فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) محل فایل کپی برداری شده مشخص می گردد و سپس بعد از فشردن کلید f2، کلیه اطلاعات برگردانده می شود.
4-4- تعریف و تنظیم کاربران (تصویر شماره 94): در صورتی که نیاز به اضافه کردن کاربر یا مجوز کاربران باشد از این منو استفا ده می گردد. به این صورت که بعد از فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی گزینه تعریف وتنظیم کاربران پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی شمایل جدید پنجره ی دیگری در اختیار قرا رمی گیرد که باید اطلاعات کاربر جدید (1- کد عضویت 2- نام و نام خا نوادگی 3- آدرس الکترونیکی Email 5- تاریخ شروع فعالیت کاربر 6- تاریخ پایان کار کاربر جدید 7- کلمه رمز) سپس بعد از فشردن کلید f2 به پنجره ی قبل بازگشته و مواردی را که کاربر جدید لازم است به آن دسترسی داشته باشد جهت وی تعیین می گردد. (تصویر شماره 95) به این صورت که بعد از فشردن کلیک (CLICK) بر روی شمایل مجوزها موارد مورد نیاز با با کلید Spase تیک می نمائیم و با فشردن کلیک (CLICK) بر روی شمایل ادامه موارد لازم اضافه می گردد.
5-4- انتخاب دوره مالی (تصویر شماره 96) در صورتی که نیاز به مراجعه به دوره های مالی دیگر باشد از این منو استفاده می گردد به این ترتیب که بعد از فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی گزینه انتخاب دوره مالی پنجره ای در اختیار قرار می گیرد که لیست دوره های مختلف در آن قید شده است بعد از انتخاب دوره مالی مورد نیاز و فشردن کلید اینتر (Enter) مجددا رمز ورود به برنامه سئوال می گردد بعد از تایپ رمز وارد دوره مورد نیاز می گردد.
توضیح: در صورتی که کاربران نرم افزار بخواهد امور مالی(حسابداری) بیش از یک موسسه یا (شرکت) را انجام دهد از این منو جهت تغییر مسیر اطلاعات می تواند استفاده نماید.
6-4- بازگشت به دوره مالی قبلی: در صورتی که نیاز به اطلاعات دوره هیا قبلی یا سالهای قبلی باشد از این منو استفاده می گردد.
7-4- تنظیم تعاریف دوره مالی (تصور شماره 97) در صورتی که نیاز به تنظیم تعاریف جهت این دوره باشد از این منو استفاده می گرد تنظیم تعاریفی چون 1- نام دوره 2- تاریخ شروع دوره 3- تاریخ پایان دوره 4- نام ایجاد کننده دوره 5- نام موسسه 6- دارنده حاب 7- شماره تلفن دارنده حساب 8- شماره فکس 9- آدرس 10- تعداد ارقام اعشار 11- میزان مجاز انحراف از بهای قبلی 12- عناوین ابتدای گزارش ها 13- عناوین انتهای گزارشها 14- طراحی آرم و امضا
8-4- ایجاددوره جدید (تصویر شماره 98) در صورتی که نیاز به ایجاد دوره جدید باشد از این منو استفاده می گردد به این صورت که بعد از فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) مشخصات دوره جدید مانند نام موسسه، دارنده حساب، نام دوره، تاریخ شروع دوره، نام پرونده (با حروف لاتین) نام ایجاد کننده ثبت می گردد.
9-4- انتقال به دوره مالی جدید (تصویر شماره 99) در صورت نیاز به بستن حسابها و انتقال مانده حسابها به دوره مالی جدید از این منو استفاده می گردد به این ترتیب که با فشردن کلیک (CLICK) یا اینتر (Enter) بر روی گزینه انتقال به دوره مالی جدیدپنجره ای ظاهر می گردد که با فشردن اینتر (Enter) بر روی گزینه نام دوره اطلاعاتی در مورد دوره جدید سئوال می گردد مانند (نام موسسه، دارنده حساب، نام دوره، تاریخ شروع دوره، نام پرونده به لاتین و نام ایجاد کننده) سپس بعد از فشردن کلید F2 اطلاعات به دوره مالی جدید منتقل می گردد و با فشردن کلید F2 می توان دوره مالی جدید افتتاح شده را انتخاب نمود.
10-4- معرفی (تصویر شماره 100) جهت معرفی برنامه می باشد و حاوی اطلاعاتی مانند شماره نسخه نرم افزار، شماره سریال قفل نرم افزار، و آدرس محل قرار گرفتن اطلاعات می باشد.
57