کلیات:
مقدمه:
((قل هل یستوی الذین یعلمون و الذین لا یعلمون )) ((زمر آیه 9))
(ای پیامبر به آنان بگو آیا آنان می دانند با آنان که نمی دانند مساوی اند؟)
زندگی اجتماعی ایجاب می کند که انسان نسبت به محیط زندگی خود و دیگران شناخت و کعرفت پیدا کند همانطور که ابز پیدایش حیات انسان به دنبال این معرفت بوده است چگونگی بهتر زیستن و عشق به بقا منشاء پیدایش نیازی به نام شناخت در انسان می شود .
در روند ماشینی شدن تولید کفش و به بازار آمدن پلیهر ها با خواص مختلف صنعت کفش نیز تحت تاثیر این دگر گونی ها در خط تولید قرار گرفته است.
این پروژه کار آفرینی که تحت عنوان کار خانه تزریق تخت کفش تهیه و تنظیم می شود در آن طرز تهیه تحت کفش و انواع آنها و وسایل مورد نیاز بررسی می شود در پایان در خود فرض می دانم که از استاد ارجمند جناب آقای باشتنی و تمام کسانی که در تهیه و تنظیم این مجموعه به هر شکل ممکن اینجانب را یاری نمودند از صمیم قلب تشکر نمایم.
موفق و پیروز باشید
تعریف محصول و ویژگی های آن:
محصولات مورد نظر در کار خانه شامل انواع تخت کفش ها ی پلاستیکی ساده ورزشی به شرح زیر می باشد.
1- تخت کفش ساده یک رنگ و دو رنگ
874800 جفت در سال
2- تخت کفش های ورزشی یک رنگ و دو رنگ
388800 جفت در سال
جمع 1263600
چگونگی به کار گیری به عنوان کالای نهایی و یا واسطه ای:
تمام تخت کفشهای تولیدی به عنوان کالای واسطه ای مورد اتفاده کارخانه یا کار گاههای تولید کفش قرار می گیرند .
محصولات و کالاهای رقیب و جانشین:
سایر انواع تخت کفش دست دوز چرمی که به دلیل گران بودن استفاده کمی دارند و تخت کفش های نسبتی ساخته شده از الیاف طبیعی و مصنوعی از کالاخهای رقیب این محصول به شمار می روند .
بررسی های فنی :
کیفیت محصول : در روش انتخاب شده تخت کفش ، ساخت دستگاه و همچنین قالب مورد استفاده هر دو به یک اندازه در کیفیت و مقدارتولید موثرند . دستگاههای مورد استفاده برای تزریق تخت کفش بیشتر جنبه تقلید و حتی در بعضی موارد کپی سازی دستگاههای خارجی هستند که متاسفانه در اغلب موارد وسایل کنترل دقیق حذف و یا از کیفیت پایین تری بر خوردارند .
با این وجود جهت تزریق تخت کفش پی – دی – سی یک رنگ و دو رنگ استفاده می شود.
مواد اولیه :
تزریق تخت کفش از واده منداب گرانول ماده اولیه صورت می گیرد و مهمترین عامل در کیفیت تخت کفش از ترکیب گرانول است. گرانول در کار خانه دیگری تولید می شود و و به صورت بسته ندی در پاکت کاغذی به کارخانه های ازریق تخت کفش فروخته می شود . در زیر ترکیب گرانول خوب که باید در کار خانه گرانول سازی رعایت شده باشد آورده شده است باید توجه داشت ممکن است بنا به موارد مختلف تغییراتی در این ترکیب داده شود اما این تغییرات نباید باعث کاهش مقاومت سایشی تخت کفش گردند.
1- پودر pve نوع سایشی 50%
2-روغن Dop 40%
3- تثبیت کننده 3%
4- پرکننده (کربنات کلسیم) 4%
5- روان کننده 2%
6- رنگ پیگهنت 1%
در بعضی موارد برای پایین آوردن قیمت تمام شده گرانول کار خانه سازنده ممکن است از مقدار پودر پی- وی ـ سی ـ کم کند و مقدار کربنات کلسیم را که قیمت آن بیش از ده برابر پودر پی-وی ـ سی ـ کمتر است استفاده کند که همه این وارد از کیفیت گرانول می کاهد . یاد آوری می شود آسیاب کردن ضایعات خط تولید که دارای نسبت ترکیب شناخته شده مواد در خط است تا حد اکثر 10% می تواند قابل قبول باشد . که این مواد فقط برای ترمو پلاستیک قابل اجرا است که مواد ذکر شده جزء آنها می باشند.
بررسی روشهای مختلف تولید محصول و انتخاب بهترین روش:
به طور کلی روشهایی برای تولید تخت کفش به کار می روند:
1ـروش اول تزریق تخت کفش در قالب طراحی شده به صورت جدا گانه و یا در اتصال پارویه است ، در این روش مقدار تزریق به اندازه تخت کفش ایت و به غیر از قطعات کوچک و دنباله قالب تخت کفش است و به غیر از قطعات کوچک و دنباله قالب (محل تزریق) ضایعات دیگری نداریم.
در صورت استفاده از مواد اولیه و پروسس صحیح ، کفش تولیدی از فرم خارج نمی شود و همچنین در طراحی قالب سعی می شود مواد بهداشت و سلامت رعایت شود .
هردو کل محل ، تزریق تخت کفش در اتصال بار ویه و با تزریق کفش در اتصال بارویه و یا تزریق تخت کفش به این روش تعلق دارد ، شبکه دوم یعنی تولید کفش تنها موضوع این طرح است . عوامل زیر باعث می شوند که روش تولید تخت کفش تنها در مقایسه با روش تزریق تخت کفش در مجادرت در اتصال رویه از استقبال خوبی بر خوردار باشد.
الف: امکان انجام کار خاص و تخصصی را به وجود می آورد.
ب: تاسیس واحدهای کوچک و سرمایه گذاری محدود از مزایای این روش است.
ج: طراح و مدل کفش نظیر طرح و مدل لباس حاصل هنر و ذوق و کوشش افراد و موسسات تولیدی است ، تولید کننده مایل است تا زمانی که خودش به تعداد بر نامه ریزی شده و زمان معین شروع به عرضه کالا با بازار نکرده است هیچ تولید کننده دیگری از طرح او بهره برداری و یا تقلید نکرده در این روش امکان حفاظت از طرح از سایر روشها بیشتر است.
مهمترین مساله که رقابت بین تولید کنندگان را در این زمینه ایجاد می کند که رقابت در زمینه طرح است چنانچه محصول معینی برای دومین بار با روسپس از چند ماه به بازار عرضه شود از امکان فروش بسیار پایینی برخوردار خواهد بود . دلیل این موضوع تقلید سایر تولید کنندگان و عرضه همان کالا با مواد اولیه ای با همان کیفیت و قیمت پایینتر به بازار است و تشخیص کیفیت تخت کفش برای افراد غیر متخصص بسیار مشکل است .
تشریح فرایندانتخاب شده
در این فرایند می توان از دو نوع مواد اولیه استفاده کرد
1ـ استفاده از مواد کار کرده :
در این فرایند باید ابتدا مواد را آسیاب کرده سپس بعد از اضافه کردن رنگ دلخواه با مواد دیگر آنها را با استفاده از دستگاه میکسر مخلوط کرده تا برای تغذیه دستگاه آماده شوند قابل ذکر است که محصولات تولید شده در این روش از کیفیت پایین تری نسبت به فرایند دیگر برخوردارند .
2ـ استفاده از مواد نو :
فرایند این روش کوتاهتر از روش قبل است بدین ترتیب که مواد پس از حمل به کارخانه آماده تغذیه دستگاه هستند .
بسته بندی :
چون تخت کفش یک کالای واسطه ای است و برای حمل به کارخانه دیگر بسته بندی می شود نیاز به بسته بندی تزئینی ندارد .
تخت کفش را پس از بیرون آوردن از قالب درون کیسه های نایلونی قرار داده و سپس در کارتونهای 50 جفتی و 100 جفتی بسته بندی می کنند .
3ـ برآورد فنی و مالی
ـ تعیین ظرفیت ، برنامه تولید و انتخاب ماشین آلات تولید :
با توجه به توضیحات قبل دو دستگاه ترزیق پلاستیک با ظرفیت اسمی 260 جفت بر ساعت به منظور تولید تخت کفش در نظر گرفته شده است . یکی از این دستگاهها که برای تولید تخت کفش های ورزشی در نظر گرفته شده دارای یک سیلندر ترزیق اضافی برای رنگ دوم تخت کفش می باشد . چون تخت کفش های ورزشی نرم تر از نوع دیگر است از ماده ‹‹ PVC ›› تنها برای تغذیه دستگاه استفاده می کنند .
با توجه به توضیحات داده شده ظرفیت علمی دستگاههای ترزیق پلاستیک ها بر اساس راندمان 80% کار ماشین ، سه شیفت کار و 8/22 ساعت کار مفید در شبانه روز ( با توجه با از کارافتادگی دستگاهها و تعمیرات ) و 270 روز کار در سال برابر 600/263/1 جفت محاسبه می گردد.
تجهیزات مورد نیاز جهت بسته بندی :
بسته بندی محصولات طی دو مرحله صورت می پذیرد . در مرحله اول کارگر تخت کفشهای تولید شده را درون پاکت های پلاستیکی قرار خواهد داد . در مرحله بعد کیسه های مذکور بر روی میز مخصوص بسته بندی گذارده شده سپس آنها را درون کارتن مخصوص قرار داده سپس کارتن ها را برچسب سریشم چسب زده و برای حمل به انبار آماده می کند . جهت مرحله دوم دستگاه میز به ابعاد 2/1 × 3 متر در نظر گرفته شده که همراه با صنرلی های مورد نیاز 200000 ریال برآورد می گردد .
همچنین مواد لازم جهت بسته بندی مانند پاکت پلاستیکی و کارتن و چسب سرشیم حدود 2200000 در در ماه محاسبه می گردد .
نیروی انسانی مورد نیاز :
نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه طبق جدول ارائه شده 33 نفر در سه شیفت می باشد اما چنانچه بخواهیم از یک شبفت کاری استفاده شود در ردیفهای 4، 9،12،13، یک نفره خواهند شد و ردیف 8 سه نفره خواهد شد که در این صورت تعداد کارکنان 17 نفر خواهند شد .
برآورد کل هزینه نیروی انسانی برابر است با جمع BLEF
4086000 ( یک ماه پاداش ) = B
9806400 ( 20 % سهم بیمه کارفرما ) = L
8041248 ( 4/16 ماهانه ـ حقوق سالانه ) = E
49032000 ( جمع کل حقوق های ماهیانه در سال ) = F
709656480 = B+L+E+F
ردیف
عنوان شغل
تعداد
حقوق ماهیانه
جمع
تحصیلات
1
مدیر عامل
1
3000000
300000
کارشناسی مدیریت
2
مدیر مالی و اداری
1
300000
300000
کارشناسی حسابداری
3
تکنسین خدمات فنی
1
160000
160000
کاردانی مکانیک
4
سرشیفت
3
160000
480000
کاردانی مکانیک
5
کارگزین و حسابدار دستمزد
1
140000
140000
کاردانی حسابداری
6
مامور خرید و راننده
1
160000
160000
دیپلم ریاضی
دو ماه حقوق و دستمزد به عنوان بخشی از سرمایه در گردش محسوب خواهد شد
تجهیزات و تاسیسات عمومی :
هزینه کل هر قسمت در جدول آورده شده است :
برق رسانی :
خطوط انتقال برق نزدیک کارخانه قرار دارند از این جهت نیاز به انتقال برق نیست برای حصول 223 آمپر برق مورد نیاز کارخانه از یک تراش و امتیاز برق که مبلغ آن حدود 3500000 تومان محاسبه می شود استفاده می شود
آب رسانی :
آب مورد نیاز کارخانه مصرف صنعتی ندارد و تنها برای شرب و استفاده در سرویس ها و آشپزخانه استفاده می شود از این رو یک انشعاب 2/1 اینچی کفایت خواهد کرد .
سوخت رسانی :
برای گرم کردن سالن تولید و همچنین استفاده در آشپزخانه نیاز به یک امتیاز گاز و لوله کشی آن است همچنین برای انبار کردن نفت و گازوئیل به دو منبع 300 لیتری نیاز است .
گرمایش :
گرمایش ساختمان اداری به وسیله شوفاژذ انجام می شود در سالنهای تولید نیز از گرما سازی های گازی استفاده خواهد شد
سرمایش :
به دلیل آب و هوای خشک کارخانه و صرفه جویی در هزینه کولر آبی برای سرمایش در ساختمان اداری و سالن تولید خواهد شد
تجهیزات تعمیر گاه و تعویض قالب :
به دلیل خرابی های احتمالی دستگاهها و تجهیزات خط و تولید نیاز به وسایل و تجهیزات عمومی تعمیر گاهی مانند انواع وسایلی مانند دارد و سنگ و … برای حمل اجزای سنگین دستگاه نیاز به یک جرثقیل متحرک نیز داریم
فاضلاب :
چون خط لوله فاضلاب در نزدیک کارخانه وجود ندارد از دو حلقه چاه برای دفع فاضلاب استفاده خواهد شد .
سایر :
وسایلی مانند کپسول های اطفاء حریق ، لوازم ایمنی کارگر ، جعله کمکهاب اولیه و … را شامل می شود .
جدول برآورد هزینه های تاسیسات و تجهیزات عمومی :
عنوان
شرح
هزینه کل (هزار ریال)
برق رسانی
شامل امتیاز برق و سیم کشی ، سیم کشی ، تابلوها و وسایل روشنایی
45000
آب رسانی
شامل امتیاز آب ، لوله کشی و تاسیسات آن
2500
سوخت رسانی
شامل دو منبع 100 ایتری و لوله کشی گاز
160000
گرمایش
شامل نصب و تجهیزات شوفاژ و غیره
50000
سرمایش
شامل نصب و تجهیزات برودتی
12000
تجهیزات تعمیرگاه و تعویض قالب
شامل ابزار آلات عمومی و ابزار تعویض قالب
7500
فاضلاب
شامل لوله کشی و امتیاز فاضلاب
4000
سایر
شامل وسایل اطفاء حریق و …
1500
همانطور که گفته شد در این طرح از یک دستگاه یک رنگ 6 جفتی و یک دستگاه دو رنگ 4 جفتی استفاده خواهد شد که هزینه هر قالب یک رنگ 200000 تومان و هزینه هر قالب دو رنگ 300000 تومان خواهد شد که برای دستگاه یک رنگ 12 عدد و برای دستگاه دو رنگ 8 عدد نیاز داریم که جمع کل هزینه آن ها برابر با 4800000 تومان خواهد شد .
مقدار مصرف قالب به تعداد طرحها و سفارشات جدید در هر زمان بستگی دارد در بیشتر موارد قالبهای یک طرح قبل از این که مستهلک شود به واسطه تغییر مد از خط تولید خارج می شوند به عمین علت هزینه قالب رقم دقیقی نیست و با تقریب با مشورت افراد صاحب نظر ذکر شده است .
ماشین آلات و تجهیزات خط تولید :
5% مبلغ فوق هزینه نصب و راه اندازی تجهیزات محاسبه می گردد که برآورد آن 8420000 ریال می شود
وسائل نقلیه :
برای خرید مواد اولیه و یا حمل و نقل محصول و یا کارهای دیگر از یک
دستگاه وانت پیکان استفاده می شود که قیمت آن 500000000 ریال خواهد شد . وسائل اداری و آشپزخانه :
جدول برآورد هزینه های اداری و آشپزخانه :
عنوان
تعداد
قیمت واحد
قیمت کل
یخچال
2
120000
2400000
گاز سه شعله رومیزی
3
20000
60000
میز ناهار خوری
3
50000
150000
صندلی
30
5000
150000
تلفن
5
20000
80000
فاکس
1
80000
80000
میز اداری
4
55000
220000
کامپیوتر
2
500000
1000000
پیش بینی نشده
200000
200000
جمع
2180000
توان مورد نیازروشنایی
در سالنها و مکان های بسته نظیر انبار و ساختمان اداری به ازای هر 50 متر مربع یک کیلو وات انرژی برق در نظر گرفته شده و در محوطه به ازای هر 100 متر مربع .
مرکز مصرف
مساحت
توان لازم ( کیلو وات )
سالن تولید
240
8/4
انبار
180
6/3
نگهبانی اداری و خدمات
72
5/1
روشنایی شوفاژ خانه
9
2/0
محوطه
939
4/9
جمع
5/19
جدول مقدار و مبلغ انرژی الکتریکی مصرفی :
قسمتهای مصرف کننده
Kw/H
زمان
مبلغ( ریال )
هزینه سالیانه ( هزار ریال)
دستگاههای تولید
65
24
600
252720
سالنهای تولید و انبار
9
24
600
3499200
خدمات و ساختمان اداری
2
8
600
25920
روشنایی محوطه
9
12
600
17490
جمع
85
646050
برآورد هزینه آب ، برق و سوخت مصرفی :
شرح
واحد
مصرف روزانه
مصرف سالانه
هزینه واحد(ریال)
هزینه کل(ریال)
آب مصرفی
متر مکعب
42/7
4/2363
200
470
گازوئیل
کیلو وات
85
22950
600
13770
گاز
لیتر
5
1350
160
216
نفت
متر مکعب
3
810
700
567
جمع
لیتر
3
810
200
162
ساختمان سازی :
سالن تولید بسته به ابعاد دستگاههای خط تولید مساحت سالن تولید 240 متر در نظر گرفته شده که برآورد هزینه آن 96000 هزار ریال برآورد می شود .
انبار:
با توجه به بسته بندی مواد اولیه که بر روی پالت بسته بندی شده است برای هر تن یک متر مربع فضای انبار در نظر گرفته شده است .
و یل توجه به بسته بندی تخت کفش 500 کیلو در هر متر مریع بر روی یک بالت قرار می گیرد در نظر گرفته می شود . جمع مواد اولیه و محصول ساخته شده در انبار یکصد تن در نظر می گیریم که به طور متوسط 750 کیلو گرم در هر متر مربع انبار منظور می کنیم . که برآورد هزینه آن 36000 هزار ریال برآورد شده است .
تاسیسات گرمایی ( شوفاژ )
مساحت ساختمان تاسیسات گرمایی با توجه به ابعاد یکیج و دستگاه های دیگر که در آنجا قرار می گیرند 9 متر مربع در نظر گرفته شده که برآورد هزینه آن حدود 1800 هزار ریال در نظر گرفته شده است .
محوطه سازی :
شرح مقدارکار
خاکبرداری و شطیح 61035 متر مربع
حصار کشی 30 متر مربع
آسفالت و پیاده سازی 20% مقدار زمین 8/187 متر مربع
ایجاد فضای سبز و غیره 15% مقدلر زمین 85/140 متر مربع
جمع کل
محل احداث کارخانه در مشهد و در جاده سیمان در نظر گرفته شده است به چند دلیل :
1ـ قیمت زمین کارخانه در آنجا ارزانتر است
2ـ نزدیکی محل به خانه های کارگران
3ـ وجود وسائل حمل و نقل عمومی
نوع ساختمان
مساحت
هزینه واحد ( ریال )
هزینه کل( هزار ریال )
تولید
240
400000
96000
انبار
180
200000
36000
تاسیسات گرمایی(شوفاژ)
9
200000
1800
نگهبانی، اداری و خدمات
72
450000
32400
محوطه سازی
939
100000
93900
دیوار کشی
304
50000
15200
جمع کل
1440
275300
چنانچه در پلان ضمیمه دیده می شود برای طرح توسعه نیز فضا در نظر گرفته شده است .
برآورد هزینه تعمیرات و نگهداری :
شرح
ارزش دارائی ( هزار ریال )
درصد
هزینه تعمیرات سالیانه ( هزار ریال )
محوطه سازی
93900
2
18780
ساختمان
166200
2
33240
ماشین آلات و تجهیزات
16840
5
8420
وسایل حمل و نقل
50000
10
5000
جمع کل
11044
برآورد هزینه استهلاک :
شرح
ارزش دارائی ( هزار ریال )
درصد
هزینه استهلاک
‹‹ هزار ریال››
محوطه سازی
93900
5
4695
ساختمان
166200
5
8310
ماشین آلات و تجهیزات
16840
10
684/1
وسایل حمل و نقل
50000
10
5000
وسایل دفتری
15300
20
3060
پیش بینی نشده
9/274/2
10
227
جمع کل
976/22
4ـبررسی مالی و اقتصادی
ـ سرمایه ثابت
ـ هزینه قبل از بهره برداری :
هزینه های قبل از بهره برداری شامل موارد زیر است که به اختصار به توضیح هر یک می پردازیم :
1ـ هزینه های تهیه طرح مشاوره اخذ مجوز حق ثبت قرار دادهای بانکی :
برآورد این هزینه ها معادل 4% هزینه های سرمایه ای است که برابر است با 22049 هزار ریال
2ـ هزینه های آموزش پرسنل :
قبل از شروع کار پرسنل باید آموزش های لازم را برای کار یا دستگاههای خط تولید و نحوه بسته بندی محصولات را فرا گیرند که هزینه آن معادل 2% کل حقوق سالانه برآورد شده است که برابر است با 141930 ریال
3ـ هزینه های تولید آزمایشی :
برای رفع کمبودها و نواقص احتمالی 15 روز اولیه بهره برداری کارخانه تولید آزمایشی می پردازد که برآورد هزینه آن معادل است با :
20430000 ریال 15 روز هزینه دستمزد
8436110 ریال 15 روز هزینه آب و برق ، سوخت
64100000 ریال 15 روز هزینه مواد اولیه
92966110 ریال جمع
هزینه های قبل از یهره برداری :
شرح
مبلغ ( هزار ریال )
هزینه تهیه طرح مشاوره
22049
حق ثبت قرار دادهای بانکی
هزینه آموزش پرسنل
141930
هزینه راه اندازی و تولید آزمایشی (
15رو هزینه آب ، برق ، سوخت ، مواد اولیه )
حقوق و دستمزد
92966110
جمع کل
93130089
هزینه های سرمایه ای :
شرح
مبلغ( هزار ریال )
زمین
10440
محوطه سازی
93900
ساختمان سازی
166300
ماشین آلات و تجهیزات
16840
تاسیسات
148500
وسایل حمل و نقل
50000
وسایل دفتری
15300
پیش بینی نشده
50118
جمع
112298
هزینه های قبل از بهره برداری + هزینه های سرمایه ای = برآورد سرمایه ثابت
ریال 644364110= 9296610+ 551298000
برآورد سرمایه در گردش :
مواد اولیه :
هزینه مواد اولیه که در سرمایه در گردش منظور شده است با توجه به دو نکته عمده زیر بوده است :
1ـ مصرف مواد اولیه ماهیانه 42 تن می باشد که موجودی در انبار و خط تولید معادل دو ماه یعنی 84 تن در نظر گرفته می شود .
2ـ با توجه به این که مواد اولیه نو از تهران خریداری می شود و معمولاً دوره ثبت سفارش و حمل تا ورود به کارخانه گاهی بیش از یک ماه است بنابراین مقدار 84 تن یعنی معادل یک ثبت سفارش نیز بعنوان موجودی در حال ورود به کارخانه در نظر گرفته می شود تا احتمال توقف کارخانه بعلت نبود مواد اولیه کاهش می یابد
عنوان
شرح
مبلغ ( هزار ریال )
مواد اولیه و بسته بندی
2 ماه مواد اولیه و بسته بندی
256400
حقوق و دستمزد
2 ماه هزینه های حقوق و دستمزد
81720
تلخط گردان
15 روز هزینه های آب و برق سوخت و تعمیرات
8436
جمع
346556
هزینه های تولید سالیانه :
شرح
مبلغ ( هزار ریال )
هزینه مواد اولیه و بسته بندی
3050400
هزینه حقوق و دستمزد
709656
هزینه لنرژی ( آب و برق و سوخت )
15185
هزینه تعمیرات و نگهداری
110
44
هزینه پیش بینی نشده تولید ( 5% اقلام بالا )
189314
هزینه اداری و فروش ( یک درصد مقدار وام سرمایه ثابت )
5512
هزینه بیمه کارخانه ( دو در هزار سرمایه ثابت )
11025
هزینه استهلاک
22976
هزینه استهلاک قبل از بهره برداری ( 20 % قبل از بهره برداری )
185932
هزینه های خرید قالب
48000
جمع
4349044
خلاصه طرح
ظرفیت سالیانه
1264000
جفت
تعداد پرسنل
33
نفر
مساحت زمین
1440
متر مربع
سطح زیر بنا
501
متر مربع
توان برق
220
کیلو وات
تعداد روزهای کار
270
روز
شیفت در روز
3
شیفت
سرمایه در گردش
364556000
ریال
سرمایه ثابت
644264110
ریال
محاسبه نقطه نظر سر به سر ( در 100 % راندمان )
منظور از نقطه سربه سر نقطه ای است هزینه ها و سود با هم برابر می شوند که در جدول زیر به شرح هر یک از هزینه ها در نقطه سربه سر پرداخته ایم :
سود .و زیان ویژه ( سود ) :
جمع هزینه های تولید ـ فروش کل = سود و زیان ویژه
ریال 3334956000 = 4249044000 ـ 7584000000
ارزش افزوده ناخالص :
تعمیرات و نگهداری + انرژی + مواد اولیه بسته بندی – فروش کل = ارزش افزوده ناخالص
4507371000=
11044000 + 15185000 + 3050400000 ـ 7584000000
ارزش افزوده ناخالص :
استهلاک قبل از بهره برداری + 229776000 + 457371000= 4716279000
59 /0 = 7584000000ریال / 4507371000 = فروش کل / ارزش افزوده ناخااص = نسبت افزوده ناخالص به فروش
62 /0 = 758400000 ریال / 4716279000 ریال = فروش کل / ارزش افزوده خالص = نسبت خالص به فروش
64/4 = 1008820110 ریال / 4716279000 ریال = سرمایه گذاری / ارزش افزود خالص = نسبت افزوده خالص به سرمایه گذاری کل
نرخ بازدهی سرمایه
در این طرح از تسهیلات مالی استفاده نمی شود پس آن را در محاسبات لحاظ نمی کنیم
3/3 = 1008820110 ریال / 3334956000 =کل سرمایه گذاری / سود و زیان ویژه = نرخ بازدهی سرمایه
دوره برگشت سرمایه :
85/1 = 22976000 + 185932000 + 3334956000 / 1008820110
فهرست مطالب
کلیات: 1
مقدمه: 1
تعریف محصول و ویژگی های آن: 1
چگونگی به کار گیری به عنوان کالای نهایی و یا واسطه ای: 2
محصولات و کالاهای رقیب و جانشین: 2
بررسی های فنی : 2
مواد اولیه : 3
بررسی روشهای مختلف تولید محصول و انتخاب بهترین روش: 4
تشریح فرایندانتخاب شده 5
2ـ استفاده از مواد نو : 6
بسته بندی : 6
3ـ برآورد فنی و مالی 6
تجهیزات مورد نیاز جهت بسته بندی : 7
نیروی انسانی مورد نیاز : 7
تجهیزات و تاسیسات عمومی : 9
برق رسانی : 9
آب رسانی : 9
سوخت رسانی : 9
گرمایش : 10
تجهیزات تعمیر گاه و تعویض قالب : 10
فاضلاب : 10
سایر : 10
جدول برآورد هزینه های تاسیسات و تجهیزات عمومی : 11
ماشین آلات و تجهیزات خط تولید : 12
وسائل نقلیه : 12
جدول برآورد هزینه های اداری و آشپزخانه : 13
توان مورد نیازروشنایی 13
جدول مقدار و مبلغ انرژی الکتریکی مصرفی : 14
برآورد هزینه آب ، برق و سوخت مصرفی : 14
ساختمان سازی : 15
تاسیسات گرمایی ( شوفاژ ) 16
محوطه سازی : 16
محل احداث کارخانه در مشهد و در جاده سیمان در نظر گرفته شده است به چند دلیل : 16
برآورد هزینه تعمیرات و نگهداری : 17
برآورد هزینه استهلاک : 18
4ـبررسی مالی و اقتصادی 19
2ـ هزینه های آموزش پرسنل : 19
3ـ هزینه های تولید آزمایشی : 19
هزینه های قبل از یهره برداری : 20
هزینه های سرمایه ای : 20
ریال 644364110= 9296610+ 551298000 21
برآورد سرمایه در گردش : 21
هزینه های تولید سالیانه : 22
خلاصه طرح 23
ریال 3334956000 = 4249044000 ـ 7584000000 24
ارزش افزوده ناخالص : 24
ارزش افزوده ناخالص : 25
26