مرکز آموزش عالی عملی – کاربردی
جهاد دانشگاهی
پایان نامه جهت اخذ درجه کاردانی کامپیوتر
عنوان پروژه:
طراحی سایت آموزشگاه کامپیوتر
استاد راهنما:
مولف:
فهرست مطالب:
نصب فایلهای نمونه بر روی کامپیوتر 1
مروری بر Asp. NET 1
NET framework 2
SQL srver 2000 2
زبانها و ابزارهای زبان 4
Nopepad . NET 4
Visual studio. NET 5
معماری ASP. NET 6
چه چیزی در ASP.NET وجود دارد 6
NoPE pad. NET 8
ایجاد یک دایر کتوری مجازی 9
فصل دوم / استفاده از ابزارهای برنامه نوسی ASP. NET 10
مهم 10
Visual studio. NET 11
ایجاد یک صفحه جدید (Web From) ASP.NET 13
افزودن کنترل ها 15
برنامه های کاربردی وب ASP.NET 16
فرم های وب ASP. NET 17
پنجره ها 18
نکته 21
نوارهای ابزار 23
نکته 23
Menus (منوها ) 25
نکته 27
OPTINS (گزینه ها) 28
ایجاد یک برنامه کاربردی وب Visual Basic . NEP ASP. NEP 28
ایجاد یک برنامه کاربردی وب با NET SDK 29
ایجاد یک ریشه برناکه کاربردی 29
ایجاد زیر دایرکتوری ها 32
ایجاد صفات aspx 33
مجوزهای دسترسی 33
نکته 35
انتخاب یک زبان برای صفحه (زبان صفحه) 36
نکته 36
فعال سازی وضعیت Session 38
فعال سازی وضعیت Session در Visual studio . NET 39
توصیه هایی برای وضعیت Session 40
ذخیره وضعیت Session در SQL Server 41
منابع: 44
نصب فایلهای نمونه بر روی کامپیوتر
مراحل زیر برای نصب فایلهای نمونه بر روی دیسک سخت کامپیوتر دنبال نمایید تا اینکه بتوانیم برنامه و پروژه خود را اجرا کنیم:
1- اطمینان حاصل نماییم که Interner information نصب واجرا شده است. می توانید این موضوع را به وسیله باز کردن اپلت Renvice در داخل control panel و جستجوی سرویس های Iss Admin و world wide و web publishing بررسی نمایید که هر دوی این خدمات دارای یک وضعیت اجرا می باشند.
2- اگر Interner information نصب نشده است آن را با استفاده از بخش components Add / Remve window اپلت Add/ Remve program داخل control panel نصب نمایید اگر یک یا هر دو خدماتی که در مرحله اول بحث شد شورع به کار نکرده اند می توانید با استفاده از کلیک راست بر روی سرویس و انتخاب گزینه start آنها را راه اندازی نمایید
مروری بر Asp. NEP
Asp.NEP تنها یک محصور ارتفاع یافته نیست. Asp. NEP پیشرفته ترین بستر توسعه وب ایجاد شده تا این زمان را فراهم می نماید. فراتر از اینها Asp. NEP جهت ایجاد یک زیر بنای کاملا جدید و به مراتب انعطاف پذیرتر برای توسعه وب به صورت بنیانی بازسازی شده است دلیل این تحول عمیق به وجود آمده در Asp. NEP این است که بر پایه بتر NEP شرکت یا مایکروسافت و یا به عبارت دقیق تر بر چهار چوب NEP استوار گشته است.
NEP framework
NEP. Framework فن آوری است که در توسعه Asp. NEP ضروری می نماید و ارائه کننده سرویسهای مقدماتی سیستم هایی است که Asp. NEP را مورد پشتیبانی قرار می دهند نظیر ایجاد فرد های ویندوز و فناوری جدید rich client derelopment که در NEp ارائه شده است.
Frame work در نسخه های جدید ترسیم عامل های سرویس دهنده ویندوز نظیر NEP. Server نیز به کار خواهد رفت در حالی که visual studio بر روی بستر های ویندوز vp,2000, NP, 98 مورد پشتیابانی قرار می گیرد کل چهار چوب frame work بر روی همه بستر در دسترس قرار نمی گیرد مهم تر از همه اینکه در حالی که می توان از بستر های دیگر به عنوان سرویس گیرنده Asp. NEP استفاده کرد برنامه های کاربردی Asp. NEP تنها روی windows 2000 و نسخه های پس از آن اجرا خواهد شد.
NEP frame work شامل دو قسمت اصلی است
Common languge runtime
– NEP framework class Library
SQL srver 2000
SQL srver 2000، سیستم مدیریت پایگاه داده (DBMS) کلاس تجاری شرکت مایکروسافت است بر پایه موفقیتی که DQL server به دست آورد SQL server 2000 نیرومند با انعطاف پذیری بالا و با قابلیتهای UML است و برای توسعه دهندگان برنامه های کاربردی بازگشت برنامه ای در کوتاه ترین زمان ممکن را به همراه دارد.
در میان امکاناتی که SQL server 2000 ارائه می دهد به موارد زیرین می توان اشاره کرد
– اجرای چندینی SQL server 2000 به صورت همزمان روی تنها یک ماشین
– همکاری همزمان SQL server7.0 شامل مدیریت SQL server 2000 , SQL server 7.0 از یک SQL server Enterprise
– ورودی – خروجی به صورت xML
– موتور oLAP متجمع شده
– انعطاف پذیری جهانی و طبق سنجش به عمل آمده به وسیله شرکت کنترل کیفیت PPC-C آدرس: //ww. Tpc. Ory http: را برای کسب اطلاعات بیشتر و آخرین نتایج کنترل کیفیت ببیند.
SQL server 2000 در کار با برنامه های کاربردی ASP کلاسیک ASP.NEP برای برنامه نویسان گزینه رایج غالب است علاوه بر امکانات موجود برنامه نویسان از MSDE نیز بهره می جویند SQL server نسخه کامپیوترهای رومیزی که امکان نسخه برداری را بر خلاف SQL server – compatible date baseengin بدون حذف هزینه های گواهی نسخه کامل SQL server می دهد.
هنگامی که برنامه کاربردی شما به مرحله نهایی رسید پایگاه داده MSDE می تواند بدون هیچ گونه تغییر SQL server 2000 منتقل شود.
زبانها و ابزارهای زبان
یکی از فرآیند بتر NEP این است که بر خلاف ASP کلاسیک که برنامه نویسان را طبق محدودیتهای پیشین از به کار گیری زبانهای اسکیریتی محدود می کرد ASP. NEP به شما امکان کار با هر زبان سازگار با NEP را می دهد به این معنی که کد نوشته شده در ASP. NEP که برای کارایی بهتر کاپایل می شود می تواند نهایت استفاده از امکانات زبانهای پیشرفته به عمل آورد برای بتر NEP زبانها دو ابزارهایی که به وسیله شان از آنها استفاده می کنید، احتمالا یکی از مهم ترین موضوعات برای بحث هستند.
ابتدا نگاهی به برخی از زبانها و ابزارهایی که برای ایجاد برنامه های کاربردی NEP و در دسترس خواهند بود بیندازیم
Nopepad . NEP
شاید باور آن دشوار باشد اما برنامه نویسان متعددی خصوصا برنامه نویسان ASP هنوز کد برنامه نویسی خود را در Note pad Microsoft انجام می دهند. با اینکه از هنوز Note pad در همه جا برخوردایم اما Note pad به حدی نیست که بتوان آن را در یک محیط برنامه نویسی نیرومند نامید می توانید کلاسها و صفحات ASP. NEP خودتان و غیره را در برنامه Note pad ایجاد نمایید و سپس آنها را به مواد استفاده از کامپایلرها خط فرمان کامپایل کنید و یا در صورت استفاده از Asp. NEP runtime NEP Asp اجازه بدهید تا صفحه را به صورت پویا و در زمانی که برای اولین مرتبه فراخوانی می شود کامپایل نماید.
Visual studio. NEP
برای افزایش سرعت و راحتی کار برنامه نویسان، اکثر برنامه نویسان خواهان کادر visual studio. NEP خواهند بود. Visual studio. NEP برای اولین مرتبه پس از عرضه بتر توسعه ldevel studio. NEP خواهند بود visual studio. NEP برای اولین مرتبه پس از عرضه بتر توسعه ldevelopment patfrm مایکروسافت تنها یک Integrated development Envirom محیط توسعه مجتمع را برای تمام زبانهای NEP در مایکروسافت ارائه کرده است به این معنی که برنامه نویسان c++, visual basic و تنها از یک IDE به صورت اشتراکی استفاده خواهند کرد که این شامل قابلیت هایی نظیر اعمال اشکال زدایی و خطایابی در میان زبانهای یک محیط می شوند.
Visual studio. NEP امکانات اساسی که شامل موارد زیر هستند را فراهم می نماید:
– یک مدل برنامه نویسی متحد الشکل و منفرد برای تمام زبانهای NEP و برای برنامه های کاربردی وب ویندوز
– توسعه Drpg & Drop برای مرورد و با استفاده از server Enpbrer
– راهنمای پویا
– یک مدل تعمیم یافته و سفارشی نیرومند برای IDE
– پشتیبانی کامل از uML
– سرویس های وب با جامع سازی برنامه های کاربردی به مراتب آسانترین بترها
معماری ASP. NEP
با اینکه P ASP. NE امکانات موجود در ASP کلاسیک به طرز گسترده ای استفاده شده است اما تغییرات عمده ای نیز در معماری P ASP. NE به وجود آمده است که این شامل بهینه سازی و امکانات جدید می شود.
چه چیزی در ASP.NEP وجود دارد
مطالب جدیدی در ASP. NEP وجود دارنند و فراگیری کامل آنها مدت زیادی را می طلبد اما وقتی آنرا فرا گرفتید بهره وری شما چندین برابر زمانی خواهدن بودن که از ASP کلاسیک استفاده می کردید.
-فرم های وب: این مدل جدید برنامه نویسی ASP. NEP است فرم های وب تمرینهای ASP را با برنامه نویسی قدرتمند و کار آمد visual Basic در هم می آمیزند. می توانید کنترل ها را به دورن یک صحنه بکشید و پس برای ایجاد حالت محاوره ای آبجکتهای تجارتی را فرا خوانی نمایید وغیره
– کنترل های سرویس دهنده: از اجزا اصلی فرم های برنامه نوسی وب کنترل های سرویس دهنده هستند ASPNEP تقریبا به عناصر HPML نگاشت می شوند و قابلیت برنامه نوسی server- side نیرومندی را ارائه می دهند کنترل های سرویس دهنده روی سرویس دهنده اجرا شده و می توانند HPML را که مخصوص مرورگرهای سطح بالا نظیر Internet Enplorer 5.0 و پس از آن و هر مرورگری که با HPML 3.2 سازگار باشد ایجاد شده اند را به خروجی بدهند.
– سرویس های وب این بخش کلیدی ASP. NEP به برنامه نویسان اجازه می دهد تا سرویس های برنامه نویسی را در دسترس برنامه نویسان دیگر روی اینترنت سرویس های وب بر مبنای استاندارد Access protect simple objed , so AP قرار دهند. از این رو فعل و انفعال نسبتا راحت تری را بین بترهای متمایز مسیر خواهد ساخت.
Caching و حافظه پنهان ASP. NEP شامی موتور حافظه پنهان قدرتمند جدیدی است که به برنامه نویسان اجازه بهبود کارایی برنامه های کاربردی را به وسله کاهش بار گذاری های پردازش روی سرویس دهنده های پایگاه داده و سرویس دهنده وب را می دهد.
حافظه پنهان (ASP. NEP : (chaching شامل موتور حافظه پنهان قدرتمند جدیدی است که به برنامه نویسان اجازه بهبود کارایی برنامه های کاربردی را به وسیله کاهش بار گذاری های پردازش روی سرویس دهنده های پایگاه داده وب را می دهد.
بهینه سازی پیکر بندی: ASP. NEP از روش جدیدی برای ذخیره اطلاعات پیکر بندی برنامه های کاربردی وب بهره می گیرد. به جای ذخیره IIS، این اطلاعات در پایگاه داده ای که دسترسی به آن دشوار است در فایلهای پیکر بندی قابل خواندن توسط ماشین و انسان و بر مبنای UML ذخیره می شوند.
بهینه سازی مدیریت وضعیت: اگر خواسته اید برنامه کاربردی ASP ای بسازید که روی یک auel ? اجرا شود خوب می دانید که مدیریت وضعیت محدودر در ASP کلاسیک وجود داشت. ASP. NEP بر این محدودیتها فائق آمده است به این طریق که برای وضعیت جلسات توزیعی بررسی سرویس دهنده های وب باید با به کارگیری اطلاعات وضعیت در یک پایگاه داده SQL و با ارائه مدیریت وضعیت بدون استفادهن از کوکی ها پشتیبانی به عمل آورده است. امنیت: امنیت فاکتور بسیار مهی در برنامه های کاربردی وب امروزی است.
مدل امنیتی ASP. NEP به شکلی اساسی بهبود یافته وشامل متدهای تایید اعتبار ارتقا یافته جدید، امنیت دسترسی به کدها و مجوزها بر اساس نقشی که ایفا می کند می شود.
تابیت اطمینان بهینه سازی شده: ASP.- NEP شامل امکاناتی با هدف ارتقاء قابلیت اطمینان برنامه های کاربردی وب می شود نظیر راه اندازی مجدد برنامه های کاربردی در صوتر ایجاد هر گونه تغییر و آغاز مجدد پردازش ها به طور خودکار جهت ختم حالتهای بن بست او نفوذ بدون مجوز به حافظه
NoPE pad. NET
حقیقتا به این عنوان یعنی NOP Epad- net شناخته نمی شود اما از آنجا که عده ای باتاثیر از یکدیگر این ابزار حاضر در همه جا را VoP Epad visual نامیدند خوان آن با نام NopE pad . net راهی برای خودمان است که گاهی یاد آوری به خودمان است که گاهی ساده انگاشتن چیزها خوب است یکی دیگر از فوائد NoP Epad قیمت آن است یعنی مجانی است حتی لازم نیست آنم را دریافت کنید برای آغاز کار با NoPE pad , ASP,NEP تنها چیزی که واقعا مورد نیاز است SDK . NEP frame work می باشد.
وقتی که SDK را نصب کردید ایجاد یک صفحه ASP.NEP می تواند به آسانی ایجاد یک سند HPML با استفاده از Nop E pad و ذخیره کردن آن با پسوند asp باشید این تمام کاری است که باید انجام گیرد
ایجاد یک دایر کتوری مجازی
ایجاد یک دایر کتوری مجازی در IIS یک کار نسبتا ساده ای است
1- مسیر Internet service marager , Admisr istrativ tool, programs, start را انتخاب نمایید تا Monagement console Microsoft برای IIS راه اندازی شود.
2- گره computer تان را با کلیک کردن بر روی علامت بعلاوه مجاور نام کامپیوتر گسترش دهید.
3- بر روی گره Defua H web site کلیک کنید و در داخل New گزینه virtual Directory را انتخاب نمایید.
4- در اولین صفحه ویزاد virtual directory creation بر روی دکمه Nent کلیک نمایید.
5- در صفحه دوم یک نام مستعار برای دایرکتور مجازی جدید وارد نمایید این نام برای دسترسی به محتوای درون دایرکتوری مجازی از یک مرور گر وب مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
6- مسیر دستیابی به دایرکتوری را در سیستم فایلی که می خواهید محتوای دایر کتوری مجازی را رد آن نگه دارید وارد نمایید این می تواند یک نوشته از قبل موجود و یا یک پوشه جدید باشد اگر از پوشه ای که از قبل موجود است و یا از پوشته جدیدی که قبلا برای محتویات ایجاد گردیده اید استفاده می کنید از دکمه Browes برای یافتن پوشه مورد نظرتان استفاده نمایید.
فصل دوم / استفاده از ابزارهای برنامه نوسی ASP. NET
7- در صفحه Access Permisions، می توانید تنظیماتی را که تعیین کننده توانایی دسترسی به محتویات درون دایرکتوری مجازی جدید شما توسط کاربران هستند را تغییر دهید. تنظیمات پیش فرض در این حالت مناسب می باشند. از این رو دکمه Next را کلیک کنید.
مهم
در هنگام تغییر مجوزهای دستیابی دایر کتوری مجازی، احتیاط به خرج دهید. ارائه مجوزهای Execute , write و یا Browse روی دایرکتوری مجازی شما می تواند به افراد فرصت طلب امکان تغیری محتویات شمار یا اجرای کدهای آسیب رساننده بر روی سرویس دهنده را بدهد. این تنظیمات را تنها زمانی تغییر دهید که دلیل کار خود را می دانید.
8- کار تمام است! دایرکتوری مجازی شما کامل شد. دکمه Finish را کلیک کنید.
حال که دایرکتوری مجازی ASPNETTest خود را ایجاد نموده اید، به پیش بروید و سند HTML را که پیشتر لیست شده بود، ذخیره نمایید.
1- برنامه Notepad را باز کنید. مسیر Start< Programs> Accessories < Notepad را انتخاب نمایید
2- کد HTML نشان داده شده در لیست قبل را در آن تایپ کنید.
3- سند را در پوشه سیستم فایلی که برای نگهداری محتویات دایر کتوری مجازی آزمایشی ایجاد کرده اید، ذخیره نمایید فایل ASPNET Hello. Aspx بنامید.
حالی که سند را ذخیره کرده اید، باید بتوانید نمای آن را ببینید، یک مرورگر وب را باز کنید و URL زیر را در آن وارد نمایید:
http: //localhost / ASPNETTest/ ASPNETHello. Aspx
با فرض اینکه سرویس دهنده وب شما به درستی نصب گردیده و شما دایرکتوری مجازی خود را ایجاد کردید.
Visual studio. NET
قطعا امکان ایجاد برنامه های کاربردی وب ASP. NET در Notepad یا ویرایشگر متنی دیگر وجود دارد، اما اگر به صورت جدی در حال برنامه نوسی کامپوننت یا ASP. NET هستید، احتمالا خواستار کار در محیط Visual studio. NET خواهید بود. از مزایای Visual studio. NET هستید، احتمالا خواستار کار در محیط Visual Studio . NET خواهید بود از مزایای Visual Source Safe نسبت به ویرایگشر های متنی ساده عبارتند از:
1. مدیریت نیرومند فایل های پروژه و پروژه های متعدد
2. اجتماع با محیط کنترلی سورس کد Visual source Safe شرکت مایکرو سافت
3. ابزارهای بصری برای کار با سرویس های وب، کنترل های سرور فرم های وب، و ابزار پایگاه داده ای
4. سرویس های بسته بندی و گسترش برنامه های کاربردی وب
5. پشتیبانی از چندین زبان در یک IDE منفرد، شامل وراثت واشکال زدایی میان زبانهای متفاوت
این فقط یک لیست خلاصه شده است.
ایجاد یک برنامه کاربردی وب ASP. NET
از اولین کارهایی که در شروع کار با ASP. NET در Visual Studio. NET نیازمند انجامش خواهید بود، ایجاد یک پروژه جدید است و یا در اصلاح Visual Studio . NET یک برنامه کاربردی وب در اینجا مراحل لازم برای ایجاد یک برنامه کاربردی وب جدید را می بینیم.
1-Visual Studio. NET را باز کنید.
2-به سه روش می تواند کادر محاوره New Project را باز کرد.
– در صفحه آغازین Visual Studio . NET روی لینک Create a New Project کلیک کنید (به صورت پیش فرض در هنگام باز کردن Visual Studio. NET برای اولین مرتبه به نمایش در می آید.
– بر روی دکمه New و سپس Project را انتخاب نمایید.
4- در کادر محاوزه New Project (شکل زیر را ببینید) زبان پروژه دلخواه را انتخاب کنید (در این حالت (Visual Basic)، الگوی (Template) مناسب را انتخاب کنید (برنامه کاربردی وب) و نام پروژه دلخواه (ASPNET APPL) وموقعیت قرار گرفتن آن را وارد نمایید.
(برای پروژه های محلی، پیش فرض http://<machine name به خوبی کار می کند و یا در عوض می توانید از نام مستعار localhost استفاده کنید) بر روی دکمه ok کلیک کنید Visual Studio . NET یک برنامه کارردی وب جدید را همراه با دایر کتوری های مجازی و فیزیکی برای پروژه ایجاد خواهد کرد.
کار تمام است! شما اکنون برنامه کاربردی وب ASP. NET خود را ایجاد کرده اید. پس از این، به چگونگی افزودن صفحات جدید خواهیم پرداخت.
ایجاد یک صفحه جدید (Web From) ASP.NET
در برنامه کاربردی وب جدید، شما متوجه خواهید شد که Visual Studio. NET قبلا صفحه ای را برای شما به پروژه اضافه کرده است، که نام آن Web Forml. Aspx است، و آن را درون ویرایشگر باز کرده است گر چه، از آنجایی که به ندرت اتفاق می افتد که فقط یک صفحه در سایت ها کافی باشد، بیایید نگاهی بر چگونگی افزودن یک صفحه جدید به برنامه کاربردی وب بیندازیم.
1- همانند ایجاد یک پروژه جدید، روشهای متعددی برای افزودن یک صفحه ASP.NET (فرم وب نیز خوانده می شود) به برنامه کاربردی دارد. این نکته که از کدام یکی استفاده کنید، بستگی به روش کار شما دارد.
روشها به این شرح می باشند:
در پنجره Solution Explorer (شکل زیر را ببینید) روی نام برنامه کاربردی راست کلیک کنید و گزینه Add و سپس Add web From را انتخاب نمایید. همچنین می توانید گزینه Add New Item را انتخاب نموده و سپس، web From را از میان الگوهای موجود در کادر محاوره Add New Item انتخاب نمایید.
بر روی نوار ابزار Visual Studio. NET(Toolbar) بر روی دکمه Add New Item کلیک نمایید. همچنین می توانید فلش رو به پایین (مثلثی شکل) مجاور این دکمه را کلیک کنید و گزینه Add Web From را از منوی pop – up انتخاب نمایید.
از منوی progect، گزینه Add Web Form (یا Add New Irem) را انتخاب کنید.
هر کدام از این روش ها، منجر به باز شدن کادر محاوره Add New Item می شود.
2- در کادر محاوره Add New Item الگوی Web Form را انتخاب کنید، ونامی را به صفحه جدید اختصاص دهید. از آنجایی که قصد استفاده از این صفحه به عنوان صفحه آغازین پروژه را دارید، آن را index. Aspx بنامید. پیش از به پایان رساندن کار، ممکن است بخواهید نگاهی به انواع دیگر الگوها، هم برای پروژه های وب و پروژه های محلی، که در دسترس هستید، بیندازید.
پس از اینکه نگاه کردید، دکمه Open را کلیک کنید. Visual Studio . NET صفحه را ایجاد می نماید، آن را به پروژه اضافه کرده و آن را در Web Forms Designer باز می کند.
افزودن کنترل ها
حال که یک صفحه آغازین را برای برنامه کاربردی جدیدتان ایجاد کرده اید، با آن چه کاری باید انجام دهید؟ بسیار خوب، بیایید با آن همان کاری را انجام دهیم که با صفحه ای که در Note pad ایجاد کردید، انجام داده بودیم فقط در این مرتبه، به جای استفاده از متن ساده HTML از کنترل Label (یکی از کنترل های سرویس دهنده ASP. NET) استفاه کنید تا متن Hello World برای سرویس گیرنده به نمایش در آید. در اینجا مراحل افزودن کنترل Label به فرم وب را می بینیم.
1- در فرم وبی که در مد طراحی (design mode) باز است، ماوس خود را روی برگه Toolbox قرار دهید (به صورت پیش فرض در سمت چپ پنجره ویرایشگر کد قرار دارد)
2- وقتی که جعبه ابزار (Tool box) ظاهر می شود، از فعال بودن پالت فرم های وب اطمینان کسب کنید. (نوار عنوان (Title bar) پالت فعال، بلافاصله بالاتر از کنترل های نمایش داده شده در جعبه ابزار دیده می شود) اگر فعال نیست، می توانید روی نوار عنوان آن کلیک کنید تا فعال شود
3- با فعال شدن پالت فرم وب بر روی مدخل کنترل بر چسب (Label Control enrty) دوبار کلیک کنید همین که بر چسب را اضافه نمودید، باید به صورت پیش فرض انتخاب شود.
برنامه های کاربردی وب ASP.NET
برنامه های کاربردی ASP. NET در ساده ترین حالتها بسیار شبیه به برنامه های کاربردی ASP کلاسیک هستند یک برنامه کاربردی ASP. NET ساده از چهار جزء ساده زیر تشکیل شده است.
یک دایرکتوری مجازی (Virtual Directory) در IIS که به صورت یک ریشه برنامه کاربردی تنظیم می شود تا فایل هایی که برنامه کاربردی را تشکیل می دهند را در خود نگه دارد و دستیابی به فایل ها را کنترل کند
یک یا چند فایل با پسوند aspx
یک فایل Global. Aspx (مشابه فایل Global. Asp در ASP کلاسیک که سرو کارش با Session و Clen – Up logic , Application Start – Up است (اخیتاری)
فایل Web. Config که برای ذخیره تنظیمات پیکر بندی مورد استفاده قررا می گیرد (در ASP. NET جدید و اخیتاری است)
برای کاربران Visual Studio . NET خبر خوبی است اگر بشنوید، که تمام فایل هایی که پیشتر نام برده شدند، هنگام ایجاد یک برنامه کاربردی وب جدید، برای شما ایجاد می گردند.
فرم های وب ASP. NET
فرم های وب، بخش هایی از هر برنامه کاربردی وب ASP. NET هستند. به بیان ساده تر، صفحات ASP, NEP ی هستند که از کنترل های سرور ASP. NET استفاده می کنند. در مدل برنامه نویسی فرم های وب، امکان ایجاد (نسبتا ) برنامه های کاربردی بر پایه وب، تقریبا به همان صورتی است که برنامه نویسان Visual Basic امروزی برنامه های کاربردی مبتنی بر ویندوز را که دارای واسط کاربر گرافیکی (GU) هستند، ایجاد می کنند.
فرم های وب در Visual Studio . NET به شما امکان ایجاد برنامه های کاربردی محاوره ای قدرتمند را به آسانی و به وسیله کشیدن و رها کردن کنترل ها بر روی یک صفحه و نوشتن حداقل کد لازم برای به دست گرفتن محاوزه کاربر، رویداد ها و غیره را می دهند. به علاوه، محیط Visual Studio . NET به شما امکان می دهد تا با استفاده از Web Forms Destgner یا به صورت متنی و با استفاده از ویرایشگر سورس کد نیرومند Visual studio . NET به صورت بصری بر روی فایل های خود کار کنید.
کدی که در فرم های وب می نویسید، به یکی از دو روش زیر می توانند نوشته شوند: به صورت درون برنامه ای، داخل فایل aspx (که شاخص یک صحنه ASP کلاسیک است) یا با استفاده از یک ماژول Code- behind در حالی که هنوز امکان نوشتن برنامه های کاربردی به وسیله کد در فایل واقعی aspx و استفاده از کدهای کامپایل شده و قابلیتهای جدید NET وجود دارد توصیه می شود که با استفاده از ماژول های Code – behind عادت کنید
پنجره ها
در حال کار با Visual Studio. NET، با پنجره های گوناگونی در IDE مواجه خواهید شد که برای اهداف متعددی به کار می روند برخی جدید هستند، مانند پنجره راهنمای پویا که در بخش قبلی توضیح دادیم، در حالی که برخی برای کاربران نسخه های پیشین Visual Studio آشنا خواهند بود. در این در این بخش نظری بر رایجترین پنجره های مورد استفاده خواهیم داشت.
Designer / Soruce Editor شکل زیر، پنجره ویرایشگر منبع / طراح را در حالت ویرایش HTML نشان می دهد. اینجا است که شما اکثر وقت خود را در میحط Visual Studio، در آن خواهید گذاراند. در این پنجره تقریبا تمام ویرایشگرهای طراح و سورس کد که در Visual Studio استفاده می گردند، گرد آوری شده اند، که شامل فرم های وب XML Schema و طراحان HTML و همچنین ویرایشگرهای سورسن کد یکسانی می شوند که Cascading Style Sheets (CSS), SQL, HTML, XML و تمام زبانهای NET را ارائه می دهند. ویرایشگر امکانات قدرتمندی را برای هر زبان ارائه می دهد. از امکانات جدید می توان از ویرایشگرهای CSS, HTML نام برد، که کاملا جالب توجه هستند و دارای حسگر هوشمند برای تکمیل عبارات، هم برای HTML و هم برای CSS هستند و کنترل بهتری بر چگونگی (و انجام شدن یا نشدن) تغییرات ایجاد شده توسط ویرایشگر بر روی قالب HTML و اسناد CSS دارد. برای تغییر تنظیمات قالب بندی، گزینه Option را از منوی Tools انتخاب کنید، پوشه Text Editor را انتخاب کنید، HTML (یاCSS) را انتخاب کنید و گزینه Fromat را انتخاب نمایید.
Solution Explorer: پنجره Solution Explorer برای کسانی که با Visual Inter Dev 6 کار کرده اند آشنا است. از ابزارهای اولیه ی است که برای مدیریت فایل های پروژه و منابع، شامل افزودن، حذف کردن، باز کردن، نامگذاری مجدد و انتقال فایل ها وهمچنین قرار دادن یک عنصر یا پروژه Start – up انتقال بین نمادهای کد و طراحی برای یک فایل، و دیدن اطلاعات وضعیت (برای مثال، وضعیت کنترل سورس کد) روی فایل های شما به کار می رود. شکل زیر Solution Expolrer را نشان می دهد و بسیاری از عناصر را معرفی می کند.
Class view: پنجره Class view که در شکل زیر نشان داده شده. حاوی لیستی از تمامی کلاسها و متدها، خصوصیت ها و رابطه های کاربر پیاده سازی شده در آن فایل ها می باشد (که در ماژول های vb یا cs وجود دارند)
Server Explorer: Server Explorer که در شکل زیر نشان داده شده از امکانات جدید Visual studio NET است که به شما امکان می دهد هم منابع ماشین محلی و هم منابع سرویس دهنده های راه دور را ببینید، که شامل ارتباط های داده ای پیکر بندی شده در آن فایل ها می باشد( که رد ماژول های vb یا cs وجود دارند)
Server Explorer: Server Explorer که در شکل زیر نشان داده شده، از امکانات جدید NET Visual Studio است که به شما امکان می دهد هم منابع ماشین محلی وهم منابع سرویس دهنده های راه دور را ببیند، که شامل ارتباط های داده ای پیکربندی شده، event log صفهای پیام و شمارنده های کارآیی (عملکرد) هستند. Server Explorer همچنین به شما اجازه می دهد منابع را به درون صفحات فرم های وب یا از اجزاء NET کشیده و رها کنید، تا برخی از موثرترین (کارآمدترین) برنامه سازی های طرف سرویس دهده تا این زمان را فراهم کنید.
Properties: پنجره Properties، فورا توسط اشخاصی که با هر نوع ابزار برنامه نویسی Visual Studio کار کرده اند قابل تشخیص است و دسترسی به Property را که در حال نمایش Properties برای یک کنترل سرویس دهنده Label در ASP. NET است را نشان می دهد. در نظر داشته باشید که پنجره Properties به شما امکان بستن یا گسترش پنجره Properties را برای بهتر دیدن گروههایی که مشتاق هستید را می دهد همچنین می توانید گروهها را با کلیک کردن دکمه الفبایی که درست زیر منوی کشویی انتخاب اشیاء قرا گرفته ببینید.
جعبه ابزار Visual Studio. NET: جعبه ابزار Visual Studio . NET، عنصر دیگری است که بسیار شبیه به محیط Visual Inter Dev طراحی شده است و دسترسی به انواع گوناگون کنترل ها، کامپوننت ها و عناصر HTML را فراهم می کند. می توانید آیتم های جعبه ابزار (لزوما، تگ های HTML یا عناصر متنی به کار رفته برای پیاده سازی کنترل ها یا کامپوننت ها) را به فرم های وب یا کامپوننت ها یا به وسیله دوبار کلیک کردن بر روی نام آیتم در جعبه ابزار (که در آن حالت، آیتم در محل فعلی مکان نما وارد می شود) یا به وسیله کشیدن و رها کردن (به شما امکان قرار دادن آیتم ها در جای مورد علاقه تان را می دهد) اضافه کنید. در نظر داشته باشید که برخی آیتم ها هنگام که در یک فرم وب به کار می روند، دارای یک نمایش ظاهری نیستند (در فرم وب به صورت مرئی ظاهر نمی شوند) این آیتم ها معمولا در ناحیه پنجره مانند جداگانه ای در زیر پنجره Designer نمایش داده می شوند. شکل زیر جعبه ابزار را نشان می دهد که در حال نمایش کنترل های فرم های وب است.
نکته
می توانید آیتم ها یا دسته بندیها (برگه هم نامیده می شوند) را به جعبه ابزار اضافه کنید. برای افزودن یک برگه، به سادگی روی جعبه ابزار کلیک راست کنید، گزینه Add Tab را انتخاب کنید و برگه را نام گذاری نمایید. برای اضافه کردن آیتم های خودتان، اطمینان حاصل کنید که برگه دلخواه شما انتخاب شده است، آیتم مورد دلخواه را در Designer انتخاب کنید (یا Text دلخواه را در وایرایشگر Code انتخای کنید)، و آن را درون جعبه ابزار بکشید. اگر خواستید می توانید با کلیک راست روی آیتم جدید و انتخاب Rename نام توضیحی برای آن انتخای کنید.
Document Outline : پنجره Document Outline طرح اسناد فرم های وب را در نمای طراحی نمایش می دهد. همچنین دستیابی به طرح نمای اسکریپت را که نمایش دهنده آبجکت های سرویس گیرنده و رویدادهایی است که می توانند به صورت اسکریپت در آیند را فراهم می کند و می تواند برای وارد کردن اداره کننده های رویداد Jacascript برای این رویدادها مورد استفاده قرار گیرد.
Task List: ابزاری است که بی اهمیت تلقی شده و اغلب تحت Visual Inter Sev مورد استفاده قرار می گیرد پنجره Task List به برنامه نویسان امکان می دهد تا وظایف را تا هنگام تکمیل، در وضعیت فعلی ایجاد، مرتب و ردیابی کنند. Task List همچنین شامل وظایفی است که به طور خود کار به وسیله Visual Studio برای کمک به برنامه نویسان دریافتن وتصحیح خطاهای ساختاری تولید نشده اند. وظایف می توانند بر حسب نیازهای برنامه نویسان گروه بندی و اولویت بندی شوند. گروهها شامل وظایف توضیحی (که بانشانه های توضیحی نظیر UPGRADE_TODO, TODO و غیره نشان داده شده اند) می باشند، وظایف کاربران، خطاهای ساختاری، میانبرها (با راست کلیک کردن بر روی یک خط از کد در ویرایشگر و انتخاب میانبر Add Task List ایجاد شده اند و وظایف Intelli Sense (حسگرهای هوشمند) که وقتی حسگر هوشمند، خطایی را در کد شما می بینید، نمایش داده می شود. شکل زیر یک Tasklist را با یک User task , Shortcut task و یک Command task نشان می دهد.
Output: پنجره Output، معرف حضور برنامه نویسانی که با ابزارهای Visual j ++, Visual C++ شرکت مایکروسافت کار کرده اند، خواهد بود یکی از اهداف اولیه پنجره Output نمایش پیامهای مربوط به ساخت پروژه است (ساهت یا Build، فرآیند کامپایل کردن تمام فایل های کدی است که یک پروژه را تشکیل می دهند)
از آنجایی که برنامه های کاربردی وب ASP. NET نیازمند ساخت، پیش از ظهور تغییرات به عمل آمده در کد هستند، از این پنجره ها خیلی خواهید دید. شکل زیر خروجی یک ساخت از یک پروژه نمونه را نشان می دهد در این حالت ساخت موفقیت آمیز بود، بدون هر گونه خطا یا هشدار اگر خطاها یا هشدارهایی در بین ساخت پیش آمده باشند، حتما در این پنجره به نمایش در خواهند آمد.
نوارهای ابزار
برای انجام کارها در Visual Studio. NET، احتمالا ترکیبی از نوارهای ابزار IDE و منوها را استفاده خواهید کرد در این بخش بر متداولترین نوارهای ابزاری که مورد استفاده قرار گرفته اند و در بخش بعدی بر رایجترین منوهای استفاده شده نگاهی داریم. شما می توانید لیست کاملی از نوارهای ابزار در دسترس را با کلیک راست کردن روی هر نوار ابزار ببینید (یا ناحیه خالی نوار ابزار) همانند ماهیت سفارشی Visual Studio . NET IDE تمامی نوارهای ابزار می توانند به وسیله اضافه کردن، حذف کردن یا چیدن دوباره دکمه ها، انتقال نوارهای ابزار و نمایش دادن و پنهان کردن نوارهای ابزار به صورت سفارشی در آیند.
نکته
با انعطاف پذیری که نوارهای ابزار در Visual Studio. NET دارند، در پایان کار به سادگی می توانید نوارهای ابزار را به شکل اولیه شان، همان گونه که پس از نصب Visual Basic بود در آوردید برای برخی این ممکن است خبر خوبی باشد، اما اگر بخواهید نوارهای ابزار را به پیکربندی اصلی شان باز گردانید، بر روی دکمه Toolbal Options، که در قسمت آخر راست هر نوار ابزار وجود دارد کلیک کنید، دکمه های Remove یا Add را کلیک کنید، بر روی item برای نام نوار ابزار کلیک کنید و در آخر Reset Toolbar را کلیک کنید.
Standar: نوار ابزار Stsandard، که در شکل زیر نشان داده شده است حاوی دکمه هایی برای فرامین فایل ها و پروژه های متداول است، که شامل باز کردن فایل ها و پروژه ها، ایجاد فایل ها و پروژه های جدید و دستیابی به پنجره های گوناگون در IDE است.
Formatting (قالب بندی): نوار ابزار Formatting، که در شکل زیر نشان داده شده است، حاوی دکمه های مربوط به قالب بندی متن است، که شامل قلم، اندازه قلم، گزینه های تراز کردن متن، و رنگ های پس زمینه و پیش زمینه است. این نوار ابزار فقط زمانی فعال می شود که متن درون نما طراحی را وارد می کنید یا ویرایش می کنید.
Text Editor (ویرایشگر متن): نوار ابزار Text Editor، که در شکل زیر نشان داده شده است، حاوی دکمه هایی است که مرتبط با عملیات ویرایشگر متن هستند، شامل دستیابی به امکانات حسگر هوشمند (Intelli Sense)، نشانه گذاری و توضیح دادن کدها و محل یاب ها (Bookmarks) است (می توانید از اینها برای پیمایش سریع، در بخشهای خاص از کد خود استفاده کنید).
Debug(اشکال زدایی): نوار ابزار Debug، که در شکل زیر نشان داده شده است، حاوی دکمه هایی است که مرتبط با فرامین اشکال زدایی، از فرامین Break, Start , Start گرفته تا دکمه هایی برای دسترسی به پنجره های اشکال زدایی گوناگون می باشد.
Menus (منوها )
منوهای متعددی در Visual Studion. NET، بسته به کاری که در زمان خاص انجام می دهید، و جود دارند. ما تمامی این منوها را مورد بررسی قرار نخواهیم داد، فقط منوهایی که شما بی شاز همه با آنها مواجه می شوید را در زیر ذکر کرده ایم:
File menu (منوی فایل): منموی File برای ایجاد، باز کردن و ذخیره کردن فایل ها و پروژه ها به کار می ورد و همچنین برای چاپ فایل ها و خروج از برنامه نیز به کار می رود.
Edit menu (منوی ویرایش): منوی Edit برای کار با آبجکت ها و متون، نظیر Paste , Copy, Cut و همچنین فرمانهای متنی نظیر Replace, Find و فرمانهای قالب بندی نظیر Make Uppercase یا Make Lowercase به کار می رود.
View menu (منوی نما): منوی View برای دسترسی به پنجره ها یا نمادهایی که قبلا پنهان (hidden) هستند، به کار می رود. از این منو برای سوئیچ از سورس کد به نمای طراحی یا برای باز کردن پنجره هایی نظیر Task List و همچنین انتخاب نوارهای ابزاری که می خواهیم به نمایش در آیند، استفاده می شود.
Project menu (منوی پروژه): برای افزودن آیتم هایی به یک پروژه مورد استفاده قرار می گیرد برای افزودن مراجعی به اسمبلی ها با سرویس های وب XML و همچنین تنظیم صفحه آغازین و آغاز پروژه مورد استفاده در اشکال زدایی مورد استفاده قرار می گیرد.
Build menu (منوی ساخت): منوی Build برای ساخت و ساخت مجدد پروژه یا پروژه هاو همچنین فرامین و به کارگیری پروژه ها به کار می رود.
Debug menu (منوی اشکار زدایی): منوی Debug برای آغاز، توقیف، توقف موقتی (Pause) break اشکال زدایی و برای به کارگیری breakpoint ها ودستیابی به پنجره های اشکال زدایی به کار می رود.
Table menu (منوی جدول): منوی Table برای کار با جداول HTML به کار می رود. از این منو برای وارد کردن یا حذف جداول، سطرها، ستون ها و سلول ها و همچنین برای ادغام یا جدا سازی سلولها استفاده می شود.
Tool menu (منوی ابزار): منوی ابزار حاوی فرامین مرتبط با سفارش کردن IDE و ابزارهای خارجی نظیر Spy++, OLE/COM Object Viewer است. می توانید از این منو برای دسترسی به کادر محاوره customize، که بیشتر ذکر شد، استفاده کنیدوهمچنین کادر محاوره Options که در بخش بعدی مورد بحث قرار خواهد گرفت.
Quary Menu(منوی پرس و جو): منوی Query برای ایجاد و اجرای پرس و جوهای پایگاه داده که از ابزارهای پایگاه داده Visual Studio استفاده می کنند، به کار می رود.
Window menu: منوی Window برای پیمایش و مدیریت اسناد پنجره ای که در حال استفاده، توسط برنامه کاربردی هستند به کار می رود.
Help menu(منوی راهنما): منوی Help برای دسترسی به مستندات Visual Studio . NET و همچنین دسترسی به Product Support به کار گرفته می شود. این منو همچنین شامل لینکی به صفحه آغاز Visual Studio .NET که به صورت پیش فرض هنگام باز شدن Visual Studio ظاهر می شود، می باشد. از این رو اگر آن را به طور اتفاقی ببندید، از این منو برای برگشت به آن، می توانید استفاده نمایید.
نکته
علاوه بر این منوها، می توانید منوهای سفارشی خودتان را نیز ایجاد کنید برای ایجاد یک منوی سفارشی، در هر اجرایی بر روی منو، کلیک راست کنید و گزینه Custome را انتخاب کنید، در کادر محاوره Customize، برگه Command را کلیک کنید. در زیر Categories گزینه New Menu را انتخاب کنید. در زیر Command بر روی آیتم New Menu کلیک کنید و آن را به موقعیت دلخواه در نوار منو بکشید. سپس بر روی عنوان منوی جدید راست کلیک کنید واز سپس بر روی عنوان منوی جدید راست کلیک کنید واز Name entry (مدخل نام) برای نام گذاری منوی جدید خود، استفاده کنید. حال می توانید از گروههای منو، دیگر آیتم هایی را به منوی جدید خود بکشید برای ایجاد یک زیر منوی، کپی از آیتم منوی جدید را به داخل موقعیت دلخواه بر روی منوی خود بکشید.
OPTINS (گزینه ها)
یکی از حساسترین قسمت های بهینه سازی شده در Visual Studio . NET در ناحیه سفارشی ساختن آن است. بیشتر این سفارشی سازی که در Visual Studio . NET در دسترس است، از کادر محاوره Options کنترل می شود و در شکل زیر نشان داده شده است همان طور که پیشتر نیز ذکر کردیم، می توانید با انتخاب گزینه Options از داخل منوی Tools به این کادر محاوره دست پیدا کنید. نه تنها تعداد Option ها به طور چشمگیری افزایش یافته است، بلکه همچنین درجات کنترل روی Option های فایل افزایش یافته است.
ایجاد یک برنامه کاربردی وب Visual Basic . NEP ASP. NEP
برای ایجاد یک برنامه کاربردی در Visual Basic . NET مراحل زیر را دنبال کنید:
1-Visual Basic . NET را با انتخاب Programs از منوی شروع، انتخاب Microsoft Visual Basic . NET 7.0 و کلیک روی Microsoft Visual Studio. NET7.0 آغاز کنید.
2-از منوی file گزینه New را انتخاب کنید و سپس Project را برگزینید.
3- در کادر محاوره New Project یک زبان و یک نوع پروژه را انتخاب کنید (در این مورد Web Application) نام موقعیت پروژه جدید را وارد کنید و بر روی دکمه ok کلیک کنید.
Visual Studio. NET تمام فایل های ضروری و دایر کتوری مجازیI IS را برای پروژه ایجاد می نماید.
به همان سادگی که این فرایند به نظر می رسد، فعالیتهای زیادی در پس پرده اتفاق می افتد. بخش بعدی چگونگی ایجاد یک برنامه کاربردی وب را بدون راهنمایی Visual Studio . NET به شما نشان خواهد داد.
ایجاد یک برنامه کاربردی وب با NET SDK
با وجود اینکه NET Framework SDk هر چیزی را که برای اجرای یک برنامه کاربردی ASP. NET لازم است فراهم می کند. ایجاد یک برنامه کاربردی وب با SDK کمی پیچیده تر از Visual Studio . NET است کماکان، ایجاد یک برنامه کاربردی وب نسبتا راحت است فرآیند آن شامل مراحل زیر می باشد:
ایجاد یک ریشه برنامه کاربردی
ایجاد زیر دایرکتوری ها
ایجاد صفحات aspx
ایجاد یک فایل Global. Asax
ایجاد یک فایل Web. Config
ایجاد یک ریشه برناکه کاربردی
ریشه برنامه کاربردی نوعی خاص از دایرکتوری مجازی در IIS است که در محدوده های کاربردی وب، چه از لحاظ فایل هایی که در برنامه کاربردی قرار دارند و چه از لحاظ هر گونه سرویس COM که ممکن است در برنامه کاربردی شما مورد استفاده قرار گیرد انجام وظیفه می کند ریشه برنامه کاربردی همچنین فایل های Global. Asax Web. Config را شامل می شود ؟ اگر برنامه کاربردی شما از این فایل های اختیاری استفاده می کند به علاوه، تمامی فایل های و پوشه ها تحت ریشه برنامه کاربردی، قسمتی از برنامه کاربردی در نظر گرفته می شوند.
برای ایجاد یک ریشه برنامه کاربرای مراحل زیر را دنبال کنید:
IIS management tool را با انتخاب Progrms از منوی Start باز کنید. Administrative tools را انتخاب کنید و سپس Internet Services Manager را انتخاب کنید.
2-گره نمایشگر دستگاه خود را برای نمایش سایت های وب و سرویس های اینترنتی دیگر گسترش دهید.
3-بر روی سایت وبی که می خواهید در آن ریشه برنامه کاربردی را ایجاد کنید راست کلیک نمایید، گزینه New را انتخاب کنید و دایرکتوری مجازی را انتخاب کنید.
4- در اولین صفحه ویزارد Virtual Directory Creation، بر روی دکمه Next کلیک کنید.
5- روی دومین صفحه ویزارد که در شکل بعدی نشان داده شده، Alias (نام مستعماری) را برای ریشه برناکه کاربردی وارد کنید. Alias نامی است که برای دسترسی به برنامه کاربردی از آن استفاده می کنید(اگر یک ریشه برنامه کاربردی روی سایت وب پیش فرض و با Alias ی به نام My WebApp ایجاد کنید، می توانیدURL باMy WebApp http://localhodt/ به آن برنامه کاربردی دسترسی پیدا کنید. وقتی که Alias را وارد کردید، بر روی دکمه Next کلیک کنید.
6-در سومین صفحه ویزارد مسیر پوشه سیستم فایلی که حاوی فایل های برنامه کاربری خواهد بود را وارد کنید یا به آن Browse نمایید. اگر این پوشه هنوز وجود نداشت، همین الان آن را ایجاد نمایید. پوشه های محتویات، برای دایرکتوری های مجازی یا ریشه های برنامه های کاربردی، در زیر سایت پیش فرض اغلب اوقات در پوشه Inet Pubwwwroot ردیابی تمام محتویات وب شما را ساده تر می کند. هنگامی که مسیر را به پوشه محتوای خود وارد کردید، بر روی دکمه Nex کلیک کنید.
7- در چهارمین صفحه ویزارد اعمالی را که می خواهید در این دایرکتوری مجازی مجوزشان را صادر کنید، انتخاب نمایید. برای اکثر برنامه های کاربردی پیش فرض اسکپریپت های Run, Read (همانند ASP) کافی هستند/ هنگامی که انتخاب مجوزها راتمام کردید، بر روی دکمه Next کیک کنید.
8- بر روی دکمه Finish کلیک کنید تا از ویزارد خارج شوید.
وقتی که کارتان با ویزارد تمام شد. باید اطمینان حاصل کنید که ریشه برنامه کاربردی شما به درستی ایجاد شده است. ریشه برنامه کاربردی باید به وسیله آیکون نمایش داده شده در سمت چپ مشخص شده باشد.
اگر خلاف آن صورت پذیرفته باشد، دایرکتوری مجازیی که یک ریشه برنامه کاربردی نیست به جای آن و با آیکونی که در سمت چپ نمایش داده شده است، مشخص خواهد شد.
اگر به طور اتفاقی یک دایرکتوری مجازی را به جای ریشه برنامه کاربردی ایجاد کرده باشید، می توانید با طی مراحلی ساده، دایرکتوری مجازی را تبدیل به یک ریشه برنامه کاربردی نمایید.
1- بر روی نام دایرکتوری مجازی در پنجره کوچک Tree بخش Internet Services Manager راست کلیک کنید و سپس گزینه Properties را انتخاب کنید.
2- در برگ Vritual Directory بر روی دکمه Create کلیک کنید.
3- شما می توانید برنامه کاربردی را با استفاده از گزینه های در دسترس و به وسیله دکمه Configuration به دلخواه پیکر بندی نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره IIS configuration options مستندات IIS را با وارد کردن/iis Help / iis/misc/ default. Asp http://localhost در مرورگر .وب خود ببینید.
4- می توانید یک دایرکتوری مجازی را از یک ریشه برنامه کاربردی و به وسیله کلیک کردن دکمه Remove ایجاد کنید (که پس از ایجاد ریشه برنامه کاربردی، جایگزین دکمه Create می شود)
ایجاد زیر دایرکتوری ها
اگر چیزی که به آن احتیاج دارید یک زیر پوشه ونه یک دایر کتوری مجازی است، می توانید پوشه ای جدید را در سیستم فایل وتحت پوشه دایر کتوری مجازی موجود ایجاد کنید و سپس محتویات را به آن اضافه کنید. پوشه و محتویات آن تحت ریشه برنامه کاربردی (یا دایرکتوری مجازی) شما و در هنگام نوسازی پنجره Internet Services Manager به نمایش در خواهند آمد.
ایجاد صفات aspx
هنگامی که ریشه برنامه کاربردی خود را ایجاد نمودید وتنظیمات برنامه کاربردی IIS را به دلخواه پیکربندی نمودید، احتمالا تمایل دارید که به ایجاد برخی محتویات بپردازید اگر NET Framework SDK را نصب کرده اید و ریشه برنامه کاربردی خود را به درستی ایجاد کرده اید، هر صفحه ای که با پسوند aspx ایجاد کند، به وسیله ASP .NET runtime euntime engine اجرا خواهد شد.
مجوزهای دسترسی
پیش از آنکه مجوزهای Write , Execute یا Btowse را انتخاب کنید، باید اطمینان حاصل کنید که بافت امنیتی هر کدام را می فهمید. این تنظیمات در صورتی که به طور مناسبی استفاده نشده باشند، می توانند برنامه های کاربردی شما را در برابر حملات مهاجمان (hacker) ها آسیب پذیر سازند. لیست زیر هدف هر دسترسی موجود و موقعیت مناسب استفاده از آن را توضیح می دهد.
Read: با این مجموعه مجوزها، سرویس گیرنده می تواند فایل ها را بخواند. این مجوز به صورت پیش فرض انتخاب می شود.
Run Scripts: امکان اجرای فایل هایی نظیر فایل های ASP را فراهم می نماید، اما به فایله های اجرایی (exe, dll) امکان اجرا را نمی دهد.
Execute: امکان اجرای انواع فایل های اجرایی نظیر برنامه های کاربردی dll, exe و همچنین برنامه های کاربردی CGL را می دهد.
Write با این مجموعه مجوزها، سرویس گیرنده ها می توانند درون یک دایرکتوری بنویسند از این مجوز تنها در مواقع ضروری استفاده نمایید.
Browse: سرویس گیرنده هایی که URL ی را وارد می کنند که یک نام فایل یا یک سند پیش فرض را مشخص نمی کند (نظیر index. Htm یا default. Asp) لیستی از فایل های درون دایرکتوری راکه در حال مرور آن می باشند را دریافت خواهند کرد چون این اطلاعات می تواند به کاربران بدخواه، امکان به خطر انداختن برنامه های کاربردی شما را دهد، مجوز Browse باید به وضعیتهایی که Browse کردن عمل از پیش در نظر گرفته شده می باشد، محدود شود.
برخی از این مجوزهها باید به ندرت به کار روند، و اگر به کار گرفته می شوند بر روی سیستم های تولیدی متمرکز شوند. مهمتر اینکه، باید از ترکیبات خاص مجوز خود داری نمایید، نظیر اسکریپت های Write و Run یا Write و Execute این ترکیبها می توانند به کاربران بدخواه این امکان را بدهند که اسکریپت ها یا محتویات اجرایی دیگر را که برای سرویس دهنده یا داده شما مخاطره آمیز بانشد را upload و اجرا نمایند اگر نیازمدن صدور مجوزهای Write هستید، همیشه یک پوشه جداگانه که اجازه اجرای اسکریپت ها یا مجوزهای اجرا را نمی دهد را در نظر بگیرید.
همان طور که در فصل دوم ذکر شد، تمام چیزی که برای شکل دادن به یک صفحه ASP. NET نیاز دارید، یک فایل HTML: معتبر با پسوند aspx البته، چنین صفحه ای مورد استفاده خاصی ندارد، پس احتمالا اقدامات دیگری را نیز باید انجام دهید. اولین قدم انتخاب یک زبان برنامه نویسی برای صفحه است.
نکته
حتما تعجب کرده اید که چه فرقی بین یک دایرکتوری و یک دایرکتوری مجازی در IIS وجود دارد. یک دایرکتوری به هر گونه دایرکتوری یا پوشه سیستم فایلی گفته می شود که در داخل دایر کتوری خانگی یا دایرکتوری مجازی شما قرار گرفته باشد. یک دایرکتوری مجازی به شما امکان می دهد تا یک دایرکتوری یا پوشه سیستم فایل را به خارج از دایرکتوری یا پوشه سیستم فایل را به خارج از دایرکتوری اصلی خود نگاشت کنید، به گونه ای که به نظر سرویس گیرنده ها این گونه بیاید که در داخل دایرکتوری اصلی قرار دارند.
برای مثال، دایرکتوری خانگی برای سایت وب پیش فرض C:InetPubwwwroot است محتویات درون این پوشه می توان به صورت محلی از طریق URL به نام http: //localhost مورد دسترسی قرار گیرد. برای اینکه محتویات درون C:MyWeb App را از طریف URL به نام http ://localhost / MyWebApp مورد دسترسی قرار گیرد. برای اینکه محتویات درون دایرکتوری مجازی (یا یک ریشه برنامه کاربردی، اگر می خواستید که My webApp یک محدوده برنامه کاربردی تعریف کند) در سایت وب و پیش فرض خواهید بود که نام مستعاری به نام MywebApp یک محدوده برنامه کاربردی تعریف کند) در سایت وب پیش فرض خواهید بود که نام مستعاری به نام My Web App را به پوشه C: /My Web App نگاشت می کند.
انتخاب یک زبان برای صفحه (زبان صفحه)
بر خلاف برنامه نوسی در Visual Studio. NET، ایجاد صفحات ASP.NET خودتان از آغاز بدون توجه به اینکه آیا صفحات دیگر در برنامه کاربردی وب شما از زبان دیگری استفاده می کنند، به شما آزادی نوشتن صفحات را به هر زبان NET می دهد به احتمال قوی، استفاده از چندین زبان در یک برنامه کاربردی نگهداری کد شما را دشوارتر میکند، اما در انجام آن آزاد هستید. وقتی که زبان صفحه خود را انتخاب کردید، می توانید انتخاب خود را، با اضافه کردن خط زیر به بالای فایل HTML به ASP . NET بشناسانید:
<%@page Language = " languagechoice"%>
نکته
پیش از اینکه دست به کار ایجاد صفحات و محتویات دیگر شوید، لحظه ای فکر کنید و ببینید طبق چه طرحی باید آن محتویات را سازماندهی کنید. برای مثال، استفاده از یک پوشه /imagesرا برای نگهداری جداگانه تصاویر برنامه کاربردی وب از بقیه محتویات خود در نظر بگیرید.
چیز دیگری که باید در صورت استفادهاز کامپوننت های سفارشی خودتان در نظر داشته باشید این است که، ASP . NET به صورت پیش فرض هر گونه اسمبلی ,NET موجود در یک پوشه به نام bin را تحت ریشه برنامه کاربردی شما بار گذاری خواهد کرد. پس اگر می خواهید صفات ASP.NET شما بتوانند کامپوننت های ,NET سفارشی شما را پیدا کنند، لازم است تا یک پوشه /bin ایجاد نمایید واز قرار گرفتن اسمبلی هایتان در داخل آن اطمینان حاصل نمایند.
در اینجا، languagechoice زبانی است که می خواهید صفحه را با آن بسازید. اگر می خواهید در Visual Basic . NET برنامه نوسی کنید، تعریف @page مانند زیر خواهد بود:
<%@ page Language ="VB"%>
در این ، تعریف به صورت
<%@ page Languge=""%>
خواهد بود.
پس صفحه ای با دستور @Page مانند کد زیر خواهد بود:
<%@ Page Language= ""%>
<html>
<head>
<title > First ASP. NET Page !< /title>
</head>
<body>
<p> Hello World!</p>
</body>
متدهای و خصوصیات آبجکت Session
متد یا خصوصیت
کاربرد
خصوصیت keys
مجموعه ای از تمام کلیدهایی که به وسیله آنها می توان به مقادیر مجموعته Session دستیابی پیدا کرد را بر می گرداند
خصوصیت Count
تعداد آبجکت های ذخیره شده در مجموعه Session را باز می گرداند.
خصوصیت Session ID
رشته ای حاوی Session ID را برای هر جلسه موجود باز می گرداند.
خصوصیت Timeout
یک مقدرا Int 32 که نمایشگر تنظیمات Session Timeout فعلی است را باز می گرداند
متد Abandon
جلسه فعلی کاربر را از میان می برد
متد Clear
تمام آیتم ها را از مجموعه Session حذف می کند
متد Remove At
آیتم خاصی را از مجموعه Session بر اساس شاخص آن در مجموعه، حذف می کند
متد ToString
رشته ای را که نمایشگر آیتمی در مجموعه Session است را باز می گرداند. هنگامی که یک مقدار رشته ای مورد نیاز است ونه مرجع آبجکت، به کار می رود
فعال سازی وضعیت Session
بر خلاف آبجکت Application که همیشه در اختیار برنامه های کاربردی وب قرار می گیرد، وضعیت Session باید پیش از آن که به کار گرفته شود، فعال شده باشد. خبر خوش اینکه پیکربندی پیش فرض در سطح سرویس دهده (Machine . Config)وضعیت Sessionرا به طور خودکار فعال می کند، از این رو نیازی به برداشتن فرم های اضافی جهت فعال ساختن آن ندارید. به هر حال باید بدانید که تنظیمات فایل پیکر بندی Machine . config همانند فایل پیکربندی Web. Vonfig برنامه کاربردی شما تعیین کننده این است که وضعیت Session فعال شده است یا خیر .
اگر می خواهید ایجاد یک جلسه را تا موقعی که ضرورت داشته باشد به تاخیر بیندازید، می توانید صفت Enable Session start را به دستور Page @ تمام صفحات، بدون نیاز به وضعیت Session اضافه نمایید.
<%@ Page Enable Session state= :False "%>
هر تلاشی برای دستیابی به آبجکت Session از صفحه ای که در آن Enable Session state روی False تنظیم شده است، در قالب یک پیغام خطا ظاهر خواهد شد. توجه داشته باشید که وقتی جلسه ای برای یک بکاربرد ایجاد شد، نتیجه تنظیم صفت Enable Session start بر روی Read Only، آن را به صورت فقط خواندنی تنظیم نمایید. به هر تلاشی برای به روز سازی مقادیر ذخیره شده در مجموعه Session صفحه، پاسخ داده نخواهد شد.
فعال سازی وضعیت Session در Visual studio . NET
Visual Studio. NET با عرضه صفت enable Session State به عنوان خصوصیت آبجکت Document، فعال ساختن (یا فعال ساختن تاخیر) وضعیت Session برنامه کاربردی شما راحتی آسانتر می کند. این به شما امکان می دهد، مقدار آن را با استفاده از پنجره Visual Studio . NET Properties مشاهده کرده و تغییر دهید.
برای تغییر تنظیمات آن، ورودی enable Session State را در پنجره Properties انتخاب کرده و بر روی منوی کشویی حاوی کلیک کنید و مقدار دلخواه را انتخاب کنید.
توصیه هایی برای وضعیت Session
راحتی استفاده از وضعیت Session باعث تسهیل در سوء استفاده و یا استفاده مفرط از آن می گردد. جدول زیر مثالهایی را زامواقع می آورد که ممکن است بخواهید یا نخواهید اطلاعات را در وضعیت Session ذخیره نمایید وهمچنین عمل جایگزین برای ذخیره چنین اطلاعاتی را ارائه می دهد.
توصیه های وضعیت Session
اطلاعات وضعیت
عملکرد (اشکالات)
جایگزین
تنظیمات مخصوص کاربر
بسته به تناوب دستیابی این مقادیر، وضعیت Session نمی تواند موثرترین روش ذخیره این تنظیمات باشد.
برای مقادیری که به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند، تنظیمات مخصوص کاربر را در یک پایگاه داده ذخیره نمایید
Data Set های حاوی داده هایی که به طور متناوب خوانده می شوند
حفظ داده هایی که به طور متناوب در سطح Session مورد استفاده قرار می گیرند، می توان موثر باشد، اما کنترل خود کار کمی در هنگامی بازسازی داده وجود دارد ارجحیت هزینه برای هر جلسه کاربر بر هزینه بازیابی dataset از پایگاه داده از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
از ASP. NET cache engine برای حفظ داده ای که به طور متناوب خوانده می شود و ارزش متناوب خوانده می شود و ارزش زیادی دارد استفاده کنید ASP. NET کنترل کاملی بر چگونگی نوسازی و پاکسازی داده از cache اعمال می کند.
مراجع به نمونه های object
ذخیره مراجع آبجکت با مدل wrong threading (نظیر کامپوننت های COM قدیمی که در Visual Basic ایجاد شده اند) می تواند تاثیر جدی بر مقیاس پذیری یک برنامه کاربردی بگذارد. ارجحیت دادن به هزینه ذخیره یک مرجع بر یک آبجکت برای هر جلسه کاربر اهمیت دارد
اگر ضرورت ذخیره یک مرجع برای یک نمونه آبجکت وجود دارد، اطمینان حاصل کنید کلاسی که از آن ایجاد می گردد. از نظر thread ایمن باشد.
Microsoft Managemetn را با کلیک کردن بر روی مسیر Services , Admininstrative Tools , Programs srart آغاز کنید.
5- سرویس وضعیت ASP. NET بر روی سرویس دهنده مورد نظرتان را از Services MMC snap – in آغاز کنید.
ASP. NET به طور خودکار، به سرویس دهنده وضعیت مشخص شده جهت ذخیره وضعیت Session برنامه کاربردی شما متصل می شود. اگر سرویس وضعیت روی سرویس دهنده مشخص شده در حال اجرا نیست، یک پیغام خطلا دریافت خواهید کرد.
این موضوع را به خاطر بسپارید که گر چه ذخیره وضعیت Seesion در یک پردازش سرویس دهنده اختصاص داده شده، می تواند مقیاس پذیری سراسری برنامه کاربردی شما را بهبود بخشد، پیچیدگی هایی اساسی در عملکرد انتقال وضعیت Session به خارج از پردازش وجود دارند، بازیابی اطلاعات وضعیت از یک پردازش متفاوت ( و مخصوصا یک ماشین متفاوت) هزینه به مراتب بالاتری نسبت به بازیابی آن در همان پردازش دارد شما باید تاثیر این نوع ذخیره سازی وضعیت Session را پیش از ساخت یک برنامه کاربردی بر روی نوع و مقدار داده جلسه ای که قصد ذخیره اش را دارید امتحان کنید.
ذخیره وضعیت Session در SQL Server
دومین راه حل مسائل مقیاس پذیری وماندگاری وضعیت Session، ذخیره خارج از پردازش آن در یک پایگاه داده SQL Server است. یکی از فواید این روش این است که SQL Server در یک Web farms را آسان می کند. همچنین، اطلاعات وضعیت Session در یک پایگاه داده SQL Server ذخیره می شوند، از این رو اطلاعات وضعیت می توانند در حین راه اندازیهای مجدد یا اختلالات به وجود آمده در هر پردازش برنامه کاربردی، هر سرویس دهنده وب یا حتی خود SQL Server، جان سالم به در ببرند.
برای ذخیره وضعیت Session در SQL Server مراحل زیر را دنبال کنید.
پایگاه داده وضعیت Session SQL Server را با اجرای فایل دسته ای Install Sql State. Sql (که در دایرکتوری نصب NET Framework در مسیر %windir % Microsft . NETFramework %version % به طور پیش فرض قرار دارد) در برابر SQL Server ی که قصد استفاده اش را دارید، بر پا نمایید . (برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اجرای عبارات دسته ای، با مدیر پایگاه داده خود یا با Books Online SQL Server مشورت کنید).
3- فایل پیکر بندی Web. Config برنامه کاربردی خود را باز کنید و بخش پیکربندی session State را بیابید.
4- صفت mode را از (In Proc) به (SQL Server) تغییر دهید.
5- صفت sql Connection String راتغییر دهید تا آدرس IP، SQL Server مورد نظر و نام کاربردی وکلمه عبور مورد استفاده در دستیابی به SQL Server را انعکاس دهد.
6- بخش پیکربندی کامل از یک SQL Server در ماشین محلی استفاده می کند، همانند کد زیر خواهد بود (توجه کنید که صفات timeout , cookieless, stste Connection String)
<session State
Mode="SQL Server
Sql Connection String="data source=127.0.0.1 user id= sa password= "/>
منابع:
ASP.NET تالیف استفان والتر مترجم مهندس بابک احترامی
آموزش گام به گام ASP.NET
تالیف اندرو داتی
مترجم مانی قاسم نیا همدانی