تارا فایل

پروپوزال تاثیرخصوصیات شرکت وصنعت برروی شرکت های کوچک


نمونه پروپوزال ارشد حسابداری
الف – عنوان پایان نامه :
1-فارسی :
تاثیرخصوصیات شرکت وصنعت برروی شرکت های کوچک

2-انگلیسی:

The impact of the characteristics of the company and industry on small companies

ب- نوع کار تحقیقاتی : بنیادی نظری کاربردی عملی

ج- تعداد واحد پایان نامه : 6واحد

د- سئوال اصلی تحقیق : (مساله تحقیق)
سوالات اصلی:
1.آیا بین خصوصیات شرکت و ساختارسرمایه رابطه معناداری وجوددارد؟

2.آیا بین خصوصیات شرکت و سودآوری رابطه معناداری وجود دارد؟

سوالات فرعی:
-آیا بین اندازه شرکت وساختار سرمایه رابطه معناداری وجود دارد؟
-آیا بین نسبت پوشش بهره وساختارسرمایه رابطه معناداری وجوددارد؟
-آیا بین اندازه شرکت و سودآوری رابطه معناداری وجود دارد؟
-آیابین مالکیت نهادی و سودآوری رابطه معناداری وجود دارد؟
هـ – بیان مساله ( شامل تشریح ابعاد , حدود مساله , معرفی دقیق آن , بیان جنبه های مجهول و مبهم , متغیرهای مربوطه سئوالات تحقیق , منظور تحقیق ):
آنچه که تصمیم گیری مربوط به ساختار سرمایه شرکت های کوچک و متوسط را تحت تاثیر قرار می دهد به صورت کشف نشده باقی مانده است. شرکت ها به دلیل اجرای پروژه های سرمایه گذاری سودآور در دسترس، تسویه بدهی های موعد رسیده، افزایش سرمایه در گردش و پرداخت سود به سهامداران به منابع مالی متعددی دسترسی دارند. این منابع، وجوه نقد حاصل از فعالیت های عملیاتی و فروش دارایی ها (بعنوان منابع داخلی تامین مالی)، استقراض وام بانکی، انتشار اوراق مشارکت و انتشار سهام جدید(بعنوان منابع مالی برون سازمانی) را شامل می شود)(رحیمیان، 1380). توانایی شرکت ها در تعیین منابع مالی مناسب از عوامل اصلی بقا و رشد و پیشرفت یک شرکت به شمار می رود، مدیریت باید در زمان روش تامین مالی به هدف بیشینه سازی ثروت سهامداران توجه کند و با توجه به هزینه منابع مختلف تامین مالی و آثار این منابع بر بازده و ریسک شرکت به گزینش منابعی روی آورد که باعث به حداقل رساندن هزینه تامین مالی شوند.(کردستانی، 1387).
بررسی مطالعات نشان می دهد که در شرکت های کوچک فعال در صنایعی با هزینه ثابت کم ارتباط معنادارتری بین سودآوری و اهرم بدهی عملیاتی نسبت به شرکت های بزرگ با شرایط مشابه وجود دارد و در شرکت های بزرگ فعال در صنایعی با هزینه ثابت زیاد ارتباط معنادارتری بین سودآوری و اهرم بدهی عملیاتی نسبت به شرکت های کوچک با شرایط مشابه وجود دارد، و برای اهداف تجزیه و تحلیل سودآوری و ارزیابی شرکت ها دو نوع اهرم مناسب و مربوط هستند یکی ناشی از فعالیت های تامین مالی و دیگری ناشی از فعالیت های عملیاتی است.
اندازه شرکت بیانگر حجم و گستردگی فعالیت شرکت است، غالبا شاخص هایی را مبین اندازه می دانند که عملکرد شرکت را نشان دهد نه ظرفیت فیزیکی آنرا( طرفی، 1385). اندازه شرکت به طرق مختلفی از جمله میزان فروش شرکت، ارزش روز یا دفتری دارایی های شرکت، ارزش بازار یا دفتری سهام عادی. اندازه بر ساختار مالی و سودآوری شرکت موثر است. پژوهشگرانی مثل برک (1997) به این نتیجه رسیده اند که هر چه اندازه شرکت بزرگتر باشد فعالیت آن بیشتر است که این امر به سودآوری کمک می کند. همچنین شرکت های بزرگتر از اعتبار بیشتری در بازارهای جهانی سرمایه برخوردارند(طرفی، 1385).
سودآوری صنایع مختلف معمولا یکسان نیست و نسبت های سودآوری از صنعتی به صنعت دیگر، تغییرات عمده ای می تواند داشته باشد. سودآوری متغیری است که در رابطه مستقیم با ریسک می باشد و حتی گاهی در ادبیات مالی بین آنها یک رابطه خطی ترسیم و بیان شده است.
ساختار سرمایه شرکت ها به طور کلی متاثر از میزان سرمایه مورد نیاز و ترکیب منابع تامین مالی است. وام و سهام دو جزء اصلی تشکیل دهنده ساختار سرمایه محسوب می شوند. با توجه به منابع تامین مالی، شرکت ها از بازده و ریسک متفاوتی در عرصه بازارهای تامین سرمایه برخوردار هستند. بنابراین تصمیم های مربوط به ساختار سرمایه نقش موثری در کارایی و اعتبار شرکت ها نزد موسسات تامین سرمایه خواهد داشت. ساختار سرمایه به عنوان مهم ترین پارامتر موثر بر ارزش گذاری و جهت گیری بنگاه های اقتصادی در بازارهای سرمایه مطرح شده است(رابتز، 2003).

عوامل و متغیرهای مختلف از طریق تاثیرگذاری در انتخاب ساختار بهینه سرمایه، می توانند سودآور و کارایی بنگاه اقتصادی را تحت تاثیر قرار دهند. لذا بررسی میزان اثرپذیری ساختار منابع مالی شرکت ها از پارامترهای مختلف از جمله ویژگی های شرکت و همچنین، اهمیت شرکت ها از لحاظ وسعت عملکرد، سودآوری، امکانات رشد، اندازه و نوع فعالیت، که تعیین کننده نیاز مالی متنوع آنان خواهند بود جایگاه عملکرد شرکت ها در بازارهای تامین اعتبار را مشخص و مدیران مالی را نسبت به فرصت ها و تهدیدات داخلی و خارجی موجود در مسیر این فعالیتها آگاه می کند(ایریوتز، 2007).

پژوهش حاضر از طریق تجزیه و تحلیل داده های مربوط به شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران به مطالعه تاثیر خصوصیات شرکت و صنعت بر روی شرکت ها می پردازد. و به بررسی این مطلب می پردازد که:

-آیا بین خصوصیات شرکت(اندازه شرکت، نسبت پوشش بهره) و ساختار سرمایه رابطه معناداری وجود دارد؟

-آیا بین خصوصیات شرکت(اندازه شرکت و ساختار مالکیت) و سودآوری رابطه معناداری وجود دارد؟

و – سوابق مربوطه : ( بیان مختصر سابقه تحقیقات انجام شده پیرامون موضوع و نتایج تحصیل شده در داخل و خارج و نظریات علمی موجود در رابطه با مسئله ):
پور حیدری(1391) به بررسی تاثیر ویژگی های شرکت، نوع صنعت و مالکیت نهادی بر اختلاف مالیات ابرازی و قعطی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخت. یافته های بررسی 64 شرکت حاکی از آن است که از بین ویژگی های شرکت، اندازه، فرصت های رشد وسودآوری شرکت با اختلاف مالیات ابرازی و قطعی شرکت های مورد بررسی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. با این وجود، بین میزان اهرم مالی و عمر شرکت با اختلاف مالیات ابرازی و قطعی رابطع معناداری مشاهده نشد.
رام(1391) به بررسی عوامل موثر بر ساختار مالی شرکت های کوچک و متوسط پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخت. محقق اینگونه نتیجه گیری نمود که نتایج پژوهش حاکی از وجود رابطه معکوس میان متغیرهای نقدینگی و فرصت های رشد با ساختار مالی شرکت های کوچک و متوسط بوده و سایر متغیرهای تحقیق شامل ریسک سیستماتیک، قیمت سهام، نوسانات سود فاقد رابطه معنادار با ساختار مالی شرکت های مذکور بوده اند.
مدهوشی(1389) به بررسی تاثیر ویژگی های صنعت بر بقای شرکت های تازه وارد؛ مطالعه موردی: صنایع تبدیلی استان مازندران پرداخت. نتایج نشان داد که رابطه معنادار میان نرخ رشد صنعت، متوسط اندازه و نرخ ورود با بقای شرکت تایید شد. همچنین در این تحقیق مقایسه ای بین توابع بقای شرکت ها براساس میانگین نرخ ورود به صنعت صورت گرفت.
مدهوشی و تاری(1386) تاثیر سرمایه اولیه را بر بقای شرکت های تولیدی کوچک و متوسط در ایران بررسی کرده و دریافتند که بین سرمایه اولیه و بقای شرکت های تولیدی کوچک و متوسط رابطه مثبتی وجود دارد. همچنین نتیجه گیری شد که بین توابع بقای شرکت های تولیدی کوچک و متوسط تفاوت معنی داری وجود دارد.
فیضی پور(1383) در تحقیقی نقش مهارت در بقای شرکت های تولیدی کوچک و متوسط را در ایران بررسی کرده و بین مهارت کارکنان با بقای شرکت ها رابطه معناداری به دست نیاورده است.
کاتو(2008) بقای شرکت و تحول ساختار بازار را در صنعت موتورسیکلت ژاپن بررسی کرده است. این تحقیق نشان داد که شرکت هایی که روی R&D سرمایه گذاری می کنند و از ابداعات بیشتری برخوردارند، با شانس بقای بیشتری مواجه هستند.
رحیمیان(1390) به بررسی عوامل تعیین کننده ساختار سرمایه شرکت های با اندازه کوچک و متوسط پرداخت. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های با استفاده از رگرسیون چندگانه حاکی از این است که بین دو متغیر نسبت بدهی های بلندمدت بهره دار و نسبت بدهی های کوتاه مدت و ویژگی های سن، اندازه، ساختار دارایی ها، قابلیت سودآوری، رشد و ریسک ارتباط خطی معنادار وجود دارد.
مروجی(1387) به بررسی رابطه بین اندازه شرکت و سودآوری پرداخت و به این نتیجه رسید که بین اندازه شرکت و سودآوری رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد. یعنی هر چه اندازه شرکت افزایش یابد سودآوری نیز افزایش می یابد.
فریچ و همکاران(2006) با بررسی تاثیر صنعت، منطقه و زمان بر بقای شرکت جدید شواهدی به دست آورند که میزان بقا در صنایعی بیشتر است که حداقل اندازه کارا کوچک باشد. در نتیجه شدت سرمایه بالا در یک صنعت موجب توقف راه اندازی و بقای شرکت جدید به سبب مقدار نسبتاً زیاد منابع مورد نیاز برای دستیابی به حداقل اندازه کارا می شود.
اودرش و همکاران(1997) به مقایسه تاثیر ویژگی های شرکت و ویژگی های صنعت بر احتمال بقای شرکت جدید پرداخته اند. یافته های تحقیق با توجه به متغیرهای سطح صنعت نشان داد که اندازه ابتدایی بزرگ تر رابطه مثبتی با بقا دارد. این در حالی است که شدت سرمایه تاثیر منفی بر بقا در سطح صنعت و تاثیر مثبت بر بقای سطح شرکت دارد. از آن جا که شدت سرمایه معیاری اقتصادی است.
اپلر و همکاران(2001) به بررسی رابطه میان اندازه شرکت و ساختار سرمایه پرداختند. نتایج بررسی آنها نشان می دهد که شرکت های بزرگتر ریسک کمتری نسبت به شرکت های کوچکتر دارند. همچنین هزینه های بدهی شرکت های بزرگی نسبت به شرکت های کوچکتر کمتر است. در نتیجه این عامل موجب بالا بودن اهرم آنها می شود.
فالکندر و پترسون(2002) در پژوهشی با موضوع بررسی رابطه اندازه و ساختار سرمایه به این نتیجه رسیدند که نسبت اهرمی شرکت های بزرگتر کمتر است.
حسین و حممامی( 2009) با بررسی 25 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار دوحه در بخشهای بانکی ، بیمه، صنعت و خدمات در سال 2007، به این نتیجه رسیدند که بین ویژگیهای خاص شرکت و افشای داوطلبانه شرکتهای نمونه ارتباط معناداری وجود دارد .(متغیر سن ، پیچیدگی و دارایی در تشریح سطح افشای داوطلبانه بااهمیت است و متغیر سودآوری در تشریح سطح افشای داوطلبانه بی اهمیت است).
جیون لی(2006) اثر اندازه شرکت، نوع صنعت، هزینه ثابت و اهرم بدهی عملیاتی را بر سودآوری مورد بررسی قرار دادند. و به این نتیجه رسیدند که در صنایعی با هزینه ثابت زیاد شرکت های بزرگ سودآور ترند و در صنایعی با هزینه ثابت کم شرکت های کوچک سودآورترند. در شرکت های بزرگ فعال در صنایعی با هزینه های ثابت زیاد رابطه معنادارتری بین سودآوری و اهرم بدیهی عملیاتی نسبت به شرکت های کوچک با شرایط مشابه وجود دارد.

ز – اهداف تحقیق ( شامل اهداف علمی , کاربردی و ضرورتهای خاص انجام تحقیق )
سودآوری یکی از مفاهیمی است که همواره مورد توجه صاحبنظران مالی بوده است. ضرورت گزارشگری مالی از نیازها و خواست های اطلاعاتی استفاده کنندگان صورتهای مالی که به نوعی در شرکت منافعی را دنبال می کنند سرچشمه می گیرد. بررسی وضعیت سودآوری شرکت و ارتباط آن با متغیرهای دیگر برای سرمایه گذاران در تصمیم گیری خرید سهام یک شرکت و برای شرکت ها به منظور تعیین موقعیت نسبی فعالیتشان از اهیمت خاص برخوردار است. پژوهش پیرامون عوامل موثر بر سودآوری از اهیمت والایی برخوردار است، اهمیت بررسی عوامل موثر بر سودآوری از آن رو است که سود به عنوان راهنمای پرداخت سود تقسیمی، ابزار سنجش کارایی و اثربخشی مدیریت و وسیله پیش بینی و ارزیابی تصمیم گیری ها، همواره مورد استفاده سرمایه گذاران مدیران و تحلیل گران بوده است. بنابراین با توجه به مطالب فوق می توان به ضرورت پژوهش پی برد. ارتباط یا عدم ارتباط بین متغیرهای اندازه شرکت و نوع صنعت با سودآوری برای شرکت ها نیز از این لحاظ حائز اهمیت می باشد که با پی بردن به آن می توانند به سمت بزرگتر شدن و توسعه و گسترش دامنه فعالیت خود در صنایع مورد نظر سودق پیدا کنند و یا بالعکس نسبت به کاهش دامنه فعالیت خود اقدام نمایند.

ح – در صورت داشتن هدف کاربردی بیان نام بهره وران ( اعم از موسسات آموزشی و پژوهشی و دستگاههای اجرائی و غیره )

اهداف کاربردی:

– کمک به استفاده کنندگان اطلاعات مالی و تحلیل گران بازار سرمایه شده
– کمک به سازمان حسابرسی و مراجع قانون گذاری برای تدوین استانداردهای مناسب محیط ایران

– بالابردن دانش عمومی مورد نیاز اطلاعات حسابداری

– ایجاد زمینه ای برای پژوهشهای آتی در سایر مراکز

ردیف
نام سازمان
نوع استفاده
1
سازمان حسابرسی و مراجع قانون گذار
در تدوین استاندارهای حسابداری و حسابرسی و تدوین قوانین می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
2
تهیه کنندگان اطلاعات حسابدرای
تهیه و افشای مناسب صورتهای مالی در جهت شفافیت بیشتر
3
استفاده کنندگان اطلاعات
ارزیابی دقیق ارزش و عملکرد شرکت

ط – جنبه جدید بودن و نوآوری طرح :
در این تحقیق سعی گردید تا ضمن شناسائی مبانی نوآوری ، خلاقیت و کارآفرینی عوامل تاثیر گذار بر آنها و توانمندی نوآوری وکارآفرینی را در شرکت کوچک مورد ارزیابی قرار داده و با تحلیل شکاف بین سطح مطلوب و وضع موجود فرصتهایی برای رشد شتابان وسازمان دهی شده نوآوری جهت ارائه ایده ها به بازار را دراین شرکت فراهم سازد تا بتوان با مدیریت در پیاده سازی اقتصاد در برون رفت از رکود در شرکتها استفاده نمود به نظر محققین نوآوری و خلاقیت بستر لازم برای و پویایی شرکت های صنتعی جهت کسب دانش فنی و تکنولوژی تولید پایدار میباشد .نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان میدهدکه در چند سال اخیر روند بهبود توان نوآوری در شرکتهای کوچک رو به کاهش نهاده است و سطح نوآوری سازمانی در حد موثری نمی باشد و این لزوم تغییر ساختار سازمانی موجوداین شرکتها بویژه در بخش تحقیق و توسعه وتغییرات در فرهنگ و نگرشهای مدیران را برای حرکت به سمت ساختارهای ارگانیک ضروری ساخته است . در این ساختارها نوآوری ،خلاقیت و کارآفرینی سازمانی سازگاری مناسبتری با شرایط متحول محیطی و امکان انعطاف و آزادی عمل را برای کارکنان واحد های شرکت فراهم می آورد . که این امر بستر بسیار مناسبی برای ایجاد نوآوری ،خلاقیت و کارآفرینی سازمانی در مجموعه شرکت فراهم خواهد آورد.

5- روش کار
الف – نوع روش تحقیق :
شرح کامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهیزات و استانداردهای مورد استفاده در قالب مراحل اجرایی تحقیق به تفکیک):
تذکر: درخصوص تفکیک مراحل اجرایی تحقیق و توضیح آن، از به کار بردن عناوین کلی نظیر، "گردآوری اطلاعات اولیه"، "تهیه نمونه‏های آزمون"، "انجام آزمایش‏ها" و غیره خودداری شده و لازم است در هر مورد توضیحات کامل در رابطه با منابع و مراکز تهیه داده‏ها و ملزومات، نوع فعالیت، مواد، روش‏ها، استانداردها، تجهیزات و مشخصات هر یک ارائه گردد.

تحقیق حاضر از نظر هدف، از نوع کاربردی است. هدف تحقیقات کاربردی توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص است. در عین حال، از نظر روش گردآوری و تحلیل داده ها، این تحقیق از نوع توصیفی همبستگی است. هدف روش تحقیق همبستگی مطالعه حدود تغییرات یک یا چند متغیر با حدود تغییرات یک یا چند متغیر دیگر است. در این تحقیق از آمار توصیفی، همبستگی پیرسون و رگرسیون به منظور تجزیه تحلیل داده ها استفاده می شود. برای تعیین روش داده های تلفیقی یا ترکیبی ( داده های تابلویی) ابتدا از آزمونF لیمر مقید استفاده میگردد. فرض صفر این آزمون مبنی بر روش داده های تلفیقی است و فرض مقابل تاکید بر به کارگیری روش داده های ترکیبی دارد.

ب- فرضیه‏های تحقیق:

فرضیه اول) بین اندازه شرکت و ساختار سرمایه، رابطه معناداری وجود دارد.

فرضیه دوم)بین نسبت پوشش بهره و ساختار سرمایه رابطه معناداری وجود دارد.

فرضیه سوم) بین اندازه شرکت و سودآوری، رابطه معناداری وجود دارد.

فرضیه چهارم) بین مالکیت نهادی و سودآوری، رابطه معناداری وجود دارد.

چ- تعریف واژه‏ها و اصطلاحات فنی و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):

اندازه شرکت: اندازه شرکت بیانگر حجم و گستردگی فعالیت شرکت است، غالبا شاخص هایی را مبین اندازه می دانند که عملکرد شرکت را نشان دهد نه ظرفیت فیزیکی آنرا. اندازه شرکت به طرق مختلفی از جمله میزان فروش شرکت، ارزش روز یا دفتری دارایی های شرکت، ارزش بازار یا دفتری سهام عادی. ( طرفی، 1385).
.ساختار سرمایه: ساختار سرمایه، ادعای کلی بر دارایی های شرکت می باشد. ساختار سرمایه شامل اوراق بهادار منتشر شده عمومی، سرمایه گذاری خصوصی، بدهی بانکی، بدهی تجاری، قراردادهای اجاره و .. می باشد(بلکویی، 1999).

ساختار مالکیت: ساختار مالکیت عبارت است میزان تسلط اشخاص (حقیقی /حقوقی) بر تصمیمات عملیاتی واستراتزیک یک شرکت. چنانچه شرکتهای سرمایه گذاری و صندوقها مالکیت یک شرکت را به دست داشته باشد مالکیت نهادی است واگر مدیران مالک بیشتر سهام یک شرکت باشند مالکیت مدیریتی واگر سایر شرکتهای تجاری وصنعتی کنترل یک شرکت را در دست داشته باشند مالکیت شرکتی گویند.

د- متغیرهای مورد بررسی در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:

متغیرهای تحقیق و نحوه اندازه گیری آنها:
متغیر وابسته:

سودآوری(GM): به منظور برآورد سودآوری از نسبت سود قبل از کسر بهره و مالیات بر فروش استفاده می شود.

ساختار سرمایه(DR): برای محاسبه ساختار سرمایه از نسبت اهرمی(lev)که برابر است با نسبت بدهی به دارایی، استفاده خواهد شد.

متغیر مستقل:
اندازه شرکت(size): برای محاسبه اندازه شرکت میزان دارایی های شرکت مدنظر قرار خواهد گرفت و برابر است با لگاریتم ارزش دفتری کل دارایی ها.

ساختار مالکیت(Proportion of Institutional Ownership): در این پژوهش نسبت مالکیت نهادی(PIO) از تقسیم تعداد سهام شرکت که به وسیله شرکتهای سرمایه گذار، سازمانها و نهادهای عمومی، سازمان های دولتی و سایر شرکت ها نگهداری می شود، به کل سهام منتشر شده و در دست سهامداران محاسبه می شود.

نسبت پوشش بهره(INCOV): نسبت پوشش بهره که از حاصل تقسیم سود قبل از مالیات بر پرداخت ها بابت بهره به دست می آید.

متغیرهای کنترل: متغیرهای کنترل این تحقیق و نحوه اندازه گیری آنها در جدول ذیل اشاره شده است:

نام متغیر
نوع متغیر
شرح
Levit
متغیر کنترل
اهرم مالی: نسبت بدهی ها به دارایی ها
LnMvit
متغیر کنترل
ارزش شرکت: از طریق لگاریتم طبیعی ارزش بازار شرکت محاسبه می شود

مدل آماری فرضیه اول:

DRit =b0+b1 SIZE i,t + b2Levit-1+ b3LnMvit+eI,t

مدل آماری فرضیه دوم:
DRit =b0+ b1 INCOV i,t + b2Levit-1+ b3LnMvit+eI,t

مدل آماری فرضیه سوم:
GMit =b0+b1 SIZE i,t + b2Levit-1+ b3LnMvit+eI,t

مدل آماری فرضیه چهارم:

GMit =b0 + b1 PIO i,t + b2Levit-1+ b3LnMvit+eI,t

به منظور آزمون فرضیات از ضریب هبستگی رتبه ای استفاده خواهد شد. فرض صفر در این آزمون فرض می کند که همبستگی وجود ندارد. ضریب همبستگی رتبه ای را با rs نشان می دهند و به آن ضریب رتبه ای اسپیرمن نیز می گویند. طرز محاسبه ضریب همبستگی رتبه ای برای داده های زوجی برای i=1,2,3,…….k بدین گونه است:
نخست به همه x ها بر حسب مقادیرشان رتبه داده و همین کار نیز برای yها انجام می شود سپس تفاضل میان رتبه های هر زوج که با di نشان داده می شود، محاسبه می گردد. در مرحله ی بعد، توان دوم d ها محاسبه می شود و در نهایت با استفاده از فرمول، ضریب همبستگی رتبه ای برآورد می شود:

ب -ابزارهای گردآوری اطلاعات (پرسشنامه , کارت مصاحبه , کارت مشاهده , کارت آزمون , فیش , جدول و غیره):

با توجه به ماهیت این تحقیق از دو روش میدانی و کتابخانه ای استفاده می شود.
روش کتابخانه ای: استفاده از منابع کتابخانه ای که شامل کتاب، مجلات، پایان نامه ها، مقالات و اینترنت می باشد.این روش برای انجام مطالعات مقدماتی، تدوین فصل ادبیات تحقیق و چهار چوب نظری پژوهش به کار می رود.
روش میدانی: برای جمع آوری داده های مربوط به فرضیات تحقیق به گروه شرکت های پذیرفته شده در بورس مراجعه خواهیم نمود و پس از استخراج اطلاعات مورد نیاز از طریق نرم افزار راه آورد نوین و بانک های اطلاعاتی سازمان بورس و تجمیع داده ها در ستون های Excel به محاسبه متغیر های تحقیق می پردازیم و با استفاده از نرم افزار های Spss فرضیات پژوهش را مورد آزمون قرار می دهیم.

جامعه آماری، روش نمونه‏گیری و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):

در این تحقیق یک نمونه از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی یک دوره 5 ساله شامل صورت های مالی 1387 تا 1392 مورد بررسی قرار می گیرد.
کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، جامعه آماری تحقیق حاضر را شکل می دهند. در این پژوهش از نمونه گیری آماری استفاده نمی شود. شرکت های مورد بررسی به روش حذف سیستماتیک و بر اساس معیار های زیر انتخاب می شوند:

1-جز شرکت های هلدینگ و سرمایه گذاری نباشند.

2-بانک ها به سبب ماهیت خاص فعالیتشان حذف می شوند.

3-طی دوره مورد بررسی تغییر سال مالی وتوقف عملیات نداشته باشند.

4-اطلاعات مورد نیاز آنها برای انجام تحقیق در دسترس باشد.

پس از در نظر گرفتن محدودیت های فوق برای شرکت ها، به منظور آزمون فرضیات، شرکت ها در درون هر صنعت، براساس کل دارایی هایشان مرتب خواهند شد، یک سوم بالایی شرکت های بزرگ، یک سوم میانی شرکت های متوسط و یک سوم پایینی در گروه شرکت های کوچک قرار خواهند گرفت.

د – روش های تجزیه و تحلیل اطلاعات :
به منظور تشکیل پایگاه داده مورد نیاز برای آزمون فرضیه های تحقیق، ابتدا داده ها را وارد نرم افزار اکسل کرده و سپس با استفاده از نرم افزار Spss فرضیه های تحقیق آزمون می شوند.

– آقایی، محمد علی و همکاران(1388)،"بررسی تاثیر مدیریت سود، اندازه شرکت و نسبت های سودآوری بر ساختار سرمایه"، فصلنامه مطالعات حسابداری، شماره 25.
– آقایی، محمد علی؛ احمدیان، وحید؛ جهاز آتشی، اکبر،(1393)،"عوامل موثر بر ساختار سرمایه در شرکت های کوچک و متوسط ایرانی"، پژوهش های حسابداری مالی و حسابرسی، سال ششم، شماره 22.
– احمدپور، احمد؛ سلیمی، امین،(1386)،"تاثیر صنعت و اندازه بر ساختار سرمایه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران"، مجله علوم اجتماعی و انسانی دانشگاه شیراز. دوره بیست و ششم، شماره اول.
– برزگر، قدرت اله،(1389)،"استانداردهای حسابداری و گزارشگری مالی متفاوت برای شرکت های کوچک و متوسط"، فصلنامه انجن حسابداری ایران، سال ششم، شماره 20.
– باقرزاده، سعید(1382)،"تبیین الگوی ساختار سرمایه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران"، تحقیقات حسابداری، شماره 16.
– ستایش، محمد حسین و کاشانی پور، فرهاد،(1389)،"بررسی عوامل موثر بر ساختار سرمایه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران"، پیشرفت های حسابداری دانشگاه شیراز، دوره سوم، شماره اول.
– سجادی، سید حسین و علیرضا جعفری(1386)،"بررسی ساختار سرمایه شرکت های کوچک و کارآفرین"، ماهنامه حسابدار، سال 22، شماره 91.
– سید امیری، نادر، تهرانی، رضا؛ ترجمان، وینا(1388)،"بررسی الگویی برای ساختار سرمایه در کسب و کارهای خانوادگی"، مطالعهی موردی صنعت نساجی و نفت، مجله توسعه کارآفرینی، سال اول، شماره 3.
– فرهودی، پروین، (1388)،"بررسی عوامل ساختار سرمایه در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران"، پایان نامه کارشناسی ارشد حسابداری، دانشکده اقتصاد و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز.
– کیمیاگری، علی محمد؛ عینعلی، سودابه(1387)،"ارائه الگوی جامع ساختار سرمایه مطالعه موردی شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران"، تحقیقات مالی، شماره 25.
– قالیباف اصل، حسن(1384)،"مدیریت مالی"، مفاهیم و کاربردها، چاپ دوم، تهران: انتشارات پوران پژوهش.
– ملانظری، مهناز؛ نوری فرد، یداله؛ قشقایی عبدی، شقایق(1391)،"اثرات متفاوت اندازه شرکت و نوع صنعت بر سودآوری"،پژوهش های حسابداری مالی و حسابرسی، سال چهارم، شماره شانزدهم
– مهرانی، ساسان، رسائیان، امیر(1386)،"بررسی رابطه نسبت های سودآوری و ساختار سرمایه در بورس اوراق بهادار تهران"، مطالعات حسابداری، شماره 18.


– Huang, G&F.MSong,(2009),"The Determinants of Capital Structure: Evidence from China",China Economic Review, 17,pp.14-36.
– Drobetz, W. and P.Pascal, (2007), "Capital Structure and Stock Returns: The European Evidence",Working Paper, http://papers.ssrn.com.,id=957302.
– Welch, I., (2006), "Capital Structure and Stock Returns", Journal of Political Economy, No.112, PP. 106-131
– Bastos, D. D., Nakamura, W. T., & Basso, L. F. C. (2009). Determinants of capital structure of publicly-traded companies in Latin America: the role of institutional and macroeconomic factors, Journal of international finance and economics, 9(3), 24-39.
– Barton, S. L., & Gordon, P. J. (1988). Corporate strategy and capital structure, Strategic management journal, 9 (6), 623-632. http://dx.doi.org/10.1002/smj.4250090608
– Bauer, P. (2004a). Determinants of capital structure: Empirical evidence from Czech Republic. Czech Journal of economics and finance, 54(1-2), 2-21.
– Bauer, P. (2004b). Capital structure of listed companies in Visegrad countries, Prague economic papers, 2004(2), 159-175.
– Bhamra, H. S., Fisher, A. J., & Kuehn, L. A. (2011). Monetary policy and corporate default, Journal of monetary economics, 58 (5), 480-494. http://dx.doi.org/10.1016/j.jmoneco.2011.05.010
– Bhaird mac an, C. & Lucey, B. (2010). Determinants of capital structure in Irish SMEs, Small business economics, 35(3), 357-375.
– Deesomsak, R., Paudyal, K. & Pescetto, G. (2014). "The determinants of capital structure: Evidence from the Asia Pacific region". Journal of Multinational Financial Management. 14(4/5):378-405.
– 10- Eriotis, N., Vasiliou, D. & VentouraNeokosmidi, Z. (2007). "How firm characteristics affect capital structure: An empirical study". Managerial Finance, 33(5):321-331.
– Korajczyk, R. & Levy, A. (2013). "Capital structure choice: Macroeconomic conditions and financial constraints". Journal of Financial Economics. 68(1):75- 109.
– Sogorb-Mira, F. (2010). "How SME uniqueness affects capital structure: Eviden from a1994-1998 Spanish data panel". Small Business Economics. 25(5): 447-457
– Natalia Mokhovaa, Marek Zinecker (2013). Macroeconomic factors and corporate capital structure, Procedia – Social and Behavioral Sciences 110 ( 2014 ) 530 – 540
– • Chen J. and S. Roger, The Determinants of Capital Structure: Evidence from Chinese Listed Companies, Economic Change and Restructuring, Vol. 45, No. 5, 2005, pp.11- 35
– • Dimitris M. and P. Maria, Capital Structure, Equity Ownership and Firm Performance, Journal of Banking & Finance, Vol. 17, No. 34, 2010, pp. 621-632
• Fanelli J. M. and S. Keifman, Finance and Changing Patterns in Developing Countries, Journal of Finance and Accounting, Vol. 15, No. 4, 2002, pp. 143-171
– • Kohher M. and S. Rahul, Strategic Assets, Capital Structure, and Firm Performance, Journal of Financial And Strategic Decisions, Vol. 50, No. 3, 2007, pp. 23-36
– Acquaah, M & Chi, T. (2007). A Longitudinal analysis of the impact of
– firm resources and industry characteristics on firm-specific profitability.
– Journal Management Governance 11, 179- 213.
– Caloghirou, Y., Protogerou, A., Spanos, Y. (2004). Industry-Versus
– Firmspecific Effects on Performance: Contrasting SMEs Large-sized
– Firms,European Management Journal, Vol. 22, No. 2, pp. 231-243.
– Cinca, C., Molinero, C., Larraz, G. (2005) Country and size effects in
– financial ratios: AEuropean Perspective. Global Finance Journal 16. PP
– 26-47.
– Chang, S. and Singh, H. (2000). Corporate and industry unit effects on
– business unit competitive position. Strategic Management Journal 21,
– 739-752.
– Chen, J., Strange, R. (2005). Determinants of Capital Structure:
– Evidence from Chinese Listed Companies. Economic Change and
– Restructring 38. PP 11-35
– Claver, E., Molina, J., & Tari, J. (2002). Firm and Industry Effects on
– Firm Profitability: A Spanish Empirical Analysis, European
– Management Journal Vol. 20, No. 3, pp. 321-328
– Eriksen, B., & Knudsen, T. (2003). Industry and firm level interaction
– Implications for profitability. Journal of Business Research 56 191-
– 199.
– Lin, S., & Rowe, W. (2005). Determinants of the profitability of China
– regional SOEs. China Economic Review, 1-22.
– Majumdar, S. (1997). The Impact of Size and Age on Firm-Level
– Performance: Some Evidence from India. Review of Industrial
– Organization 12: 231-241.
– Wei Fu, T., Chu Ke, M., & Sheng Huang, Y. (2002). Capital Growth,
– Financing Sourceb and Profitability of Small Businesses: Evidence from
– Taiwan Small Enterprises, Small Business Economics 18, 257-267.

Page 1


تعداد صفحات : 21 | فرمت فایل : ورد وقابل ویرایش می باشد

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود