تارا فایل

پروپوزال بررسی تاثیر پلی اتیلن گلیکول PEG بر شاخص های جوانه زنی بذور گندم دیم واریته هما


فرم شماره 1

دانشگاه آزاد اسلامی

درخواست تصویب موضوع پایان نامه
کارشناسی ارشد و دکتری حرفه ای

عنوان پایان نامه : بررسی تاثیر پلی اتیلن گلیکول (PEG) بر شاخص های جوانه زنی بذور گندم دیم واریته هما تحت شرایط تنش خشکی

رشته: مهندسی کشاورزی اکولوژیک

مقطع: کارشناسی ارشد

بسمه تعالی
این قسمت توسط حوزه معاونت
پژوهشی دانشگاه پر می شود.
شماره:
تاریخ:
پیوست:

فرم طرح پایان نامه
کارشناسی ارشد دکتری حرفه ای
درخواست تصویب موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری حرفه ای
توجه: این فرم با مساعدت و هدایت استاد راهنما تکمیل شود.

عنوان پایان نامه به فارسی:
بررسی تاثیر پلی اتیلن گلیکول (PEG) بر شاخص های جوانه زنی بذور گندم دیم واریته هما تحت شرایط تنش خشکی
عنوان پایان نامه به انگلیسی:
Effect of polyethylene glycol (PEG) on seed germination index of dry land wheat
Homa varieties under drought stress

اطلاعات مربوط به دانشجو
نام : نام خانوادگی: شماره دانشجویی:
رشته تحصیلی: مهندسی کشاورزی اکولوژیک گرایش:آگرواکولوژی
مقطع: کارشناسی ارشد
دوره: تاریخ و سال ورود:
نشانی پستی در تهران: تلفن:
نشانی پستی در شهرستان: تلفن:

1- اطلاعات مربوط به استاد راهنما:
نام: نام خانوادگی: تخصص اصلی:
تخصص جنبی: آخرین مدرک تحصیلی دانشگاهی : دکتری
حوزوی
رتبه دانشگاهی: سمت:
سنوات تدریس کارشناسی ارشد : نحوه همکاری: تمام وقت نیمه وقت مدعو
دکترا

نشانی: تلفن:

تعداد پایان نامه های کارشناسی ارشد راهنمایی شده:
دانشگاه آزاد اسلامی: سایر دانشگاه ها:
نام پایان نامه های کارشناسی ارشد راهنمایی شده در یک سال گذشته:
دانشگاه آزاد اسلامی:

سایر دانشگاه ها:

تعداد پایان نامه های کارشناسی ارشد در دست راهنمایی:
دانشگاه آزاد اسلامی: سایر دانشگاه ها:
نام پایان نامه های کارشناسی ارشد در دست راهنمایی:
دانشگاه آزاد اسلامی:

سایر دانشگاه ها:

تعداد پایان نامه های دکتری راهنمایی شده:
دانشگاه آزاد اسلامی: سایر دانشگاه ها:
نام پایان نامه های دکتری راهنمایی شده در یک سال گذشته:
دانشگاه آزاد اسلامی:

سایر دانشگاه ها:

2- اطلاعات مربوط به استادان مشاور
نام: نام خانوادگی: تخصص اصلی:
رتبه دانشگاهی یا درجه تحصیلی: شغل:
محل خدمت:
تعداد پایان نامه های راهنمایی شده کارشناسی ارشد :
دکتری
تعداد پایان نامه های در دست راهنمایی کارشناسی ارشد :
دکتری

نام: نام خانوادگی: تخصص اصلی:
رتبه دانشگاهی یا درجه تحصیلی: شغل: هیت علمی
محل خدمت:
تعداد پایان نامه های راهنمایی شده کارشناسی ارشد :
دکتری
تعداد پایان نامه های در دست راهنمایی کارشناسی ارشد :
دکتری

نام: نام خانوادگی: تخصص اصلی:
رتبه دانشگاهی یا درجه تحصیلی: شغل:
محل خدمت:
تعداد پایان نامه های راهنمایی شده کارشناسی ارشد :
دکتری
تعداد پایان نامه های در دست راهنمایی کارشناسی ارشد :
دکتری

3- اطلاعات مربوط به پایان نامه:
الف : عنوان پایان نامه:
بررسی تاثیر پلی اتیلن گلیکول (PEG) بر شاخص های جوانه زنی بذور گندم دیم واریته هما تحت شرایط تنش خشکی
انگلیسی:
Effect of polyethylene glycol (PEG) on seed germination index of dry land wheat Homa varieties under drought stress

ب: نوع کار تحقیقاتی: بنیادی نظری کاربردی عملی
پ: تعداد واحد پایان نامه:6 واحد
ت: پرسش اصلی تحقیق (مساله تحقیق): مطالعه اثرات پلی اتیلن گلیکول بر جوانه زنی بذور گندم دیم تحت شرایط تنش خشکی

4- بیان مسئله(تشریح ابعاد، حدود مساله، معرفی دقیق مساله، بیان جنبه های مجهول و مبهم و متغییرهای مربوط به پرسش های تحقیق، منظور تحقیق)

گندم با نام علمی Triticum aestivum. L یکی از مهمترین گیاهان زراعی خانواده غلات می باشد. سطح زیر کشت گندم آبی و دیم در کشورمان در سال 1392 به ترتیب برابر با 322346 و 1387806 هکتار می باشد( آمارنامه، 1392). از آنجائیکه جمعیت جهان روز به روز افزایش می یابد لذا ارائه راهکاری مناسب برای افزایش تولیدات کشاورزی که نیاز غذایی جامعه را تامین نماید امری اجتناب ناپذیر است. یکی از عوامل دستیابی به عملکرد بالا در واحد سطح، درصد و سرعت جوانه زنی بذرها و استقرار گیاهچه های حاصل از بذور کشت شده است. به طور طبیعی هر چه درصد بذور جوانه زده در مزرعه بیشتر باشد استفاده از منابع رشد نظیر نور، آب و عناصر غذایی بهتر خواهد بود (Foti et al., 2002).
اما متاسفانه در بسیاری از مناطق دنیا به ویژه در کشاورزی های معیشتی مناطق دیم، استقرار ضعیف گیاهان زراعی مشکل عمده ای محسوب می شود (Heydecker et al., 1973). تنش خشکی، شوری، دماهای پایین و بالا در هنگام جوانه زنی، سله بستن خاک، کشت بی موقع، آماده نبودن کافی بستر بذر و … از جمله عواملی هستند که استقرار گیاهچه ها را در مزرعه محدود می کنند (Singh and Agrawal, 1977 (.در این میان گندم به عنوان یکی از مهمترین محصولات زراعی دنیا نیز تحت تاثیر عوامل نامساعد محیط قرار گرفته و به ویژه در مناطق دیم شاهد استقرار لکه ای این غله استراتژیک هستیم که غالباً به علت ضعف جوانه زنی بذور و خروج سریع و یکنواخت گیاهچه ها از سطح خاک می باشد(McDonald, 2000).
جوانه زنی بذر اهمیت فوق العاده ای در تعیین تراکم نهایی بوته در واحد سطح دارد بطوری که تراکم کافی بوته در واحد سطح زمانی بدست می آید که بذرهای کاشته شده بطور کامل و با سرعت کافی جوانه بزنند (رحیمی و همکاران، 2006). نوسانات جوانه زنی که تحت تاثیر عوامل محیطی قرار می گیرد از نظر اکولوژیکی و از دیدگاه مدیریت زراعی از اهمیت خاصی برخوردار است. اثرات متقابل بین عوامل محیطی و مکانیزم های درونی یک بذر، جوانه زنی بذر را تحت شرایط خاص تعیین می کند (Bradford, 1992). از آنجائیکه ایجاد و حفظ یک پتانسیل آب خالص در محیط خاک، کاری تقریباً مشکل است. دراین راستا برقراری شرایط تنش خشکی با استفاده از مواد اسمزی مختلف برای ایجاد پتانسیل های اسمزی، یکی ازمهم ترین روشهای مطالعه تاثیر تنش خشکی برجوانه زنی تلقی می شود. دربین این مواد، پلی اتیلن گلیکول بدلیل ایجاد شرایطی شبیه محیط طبیعی، کاربرد زیادی دارد و بطور وسیعی در شرایط آزمایشگاهی به کار می رود (Ibrahim et al., 2001). این ماده به دلیل داشتن وزن مولکولی بالا نمی تواند از دیواره سلولی عبور کند و به همین دلیل از آن برای تنظیم پتانسیل آب در آزمایش های جوانه زنی استفاده می شود.
پلی اتیلن گلیکول جهت ایجاد تنش خشکی با وزن مولکولی بزرگ (6000- PEG) درمقایسه با مولکول های کوچک تر آن مثل (4000- PEG) مناسب تر است زیرا درصد جوانه زنی بذردر محلول پلی اتیلن گلیکول 6000 و درخاکی با همان پتانسیل آب تقریباً برابر است (Emmerich et al., 1990). در سال های گذشته تلاش های زیادی برای بهبود شرایط جوانه زنی، قدرت رویش بذر و گیاهچه برای کاشت در محیط های ویژه انجام شده است و این بررسی نیز به منظور بررسی تاثیر پلی اتیلن گلیکول بر شاخص های جوانه زنی بذور گندم دیم رقم هما تحت شرایط تنش خشکی انجام خواهد شد.

1- تحقیق بنیادی پژوهشی است که به کشف ماهیت اشیاء، پدیده ها و روابط بین متغییر ها، اصول، قوانین و ساخت یا آزمایش تئوری ها و نظریه ها می پردازد و به توسعه مرزهای دانش رشته علمی کمک می نماید.
2- تحقیق نظری: نوعی پژوهش بنیادی است و از روش های استدلال و تحلیل عقلانی استفاده می کند و بر پایه مطالعات کتابخانه ای انجام می شود.
3- تحقیق کاربردی: پژوهشی است که با استفاده از نتایج تحقیقات بنیادی به منظور بهبود و به کمال رساندن رفتارها، روش ها، ابزارها، وسایل، تولیدات، ساختارها و الگوهای مورد استفاده جوامع انسانی انجام می شود.
4- تحقیق علمی: پژوهشی است که با استفاده از نتایج تحقیقات بنیادی و با هدف رفع مسائل و مشکلات جوامع انسانی انجام می شود.

5- سوابق مربوط (بیان مختصر سابقه تحقیقات انجام شده درباره موضوع و نتایج به دست آمده در داخل و خارج از کشور نظرهای علمی موجود درباره موضوع تحقیق)
موریلو – آمادور و همکاران ( Murillo-Amador et al., 2002 ) بیان داشتند که تحت تنش خشکی یون ها و محلول های آلی در سلول ها تجمع می یابد که اثر مضر PEG روی جوانه زنی به علت اثر اسمزی است که تجمع این یون ها و محلول ها در سلول ایجاد می کنند. قانی و همکاران (Ghani et al., 2009) گزارش کردند که سطوح مختلف خشکی ناشی از پلی اتیلن گلیکول بر درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی و طول ریشه چه تاثیر معنی داری دارد. به طوری که با کاهش پتانسیل آب، درصد و سرعت جوانه زنی به طور معنی داری کاهش یافت، هریس و همکاران (Harris et al., 2001 ) گزارش کردند که پلی اتیلن گلیکول و کلرید سدیم 5/1 نرمال باعث کاهش معنی دار سرعت جوانه زنی شدند، که این موضوع حکایت از آن دارد که افزایش خشکی و شوری دارای اثر بازدارندگی بر جوانه زنی بذر است. به نظر می رسد این اثر ناشی از افزایش فشار اسمزی و کاهش جذب آب توسط بذر باشد.
میشل و کافمن (Michel and Kaufmann,1973) پتانسیل اسمزی محلول پلی اتیلن گلیکول را روی بذرهای مختلف بررسی کردند و توانستند افزایشی در درصد، سرعت و یکنواختی جوانه زنی را در بذرهای پرایم شده نسبت به بذر پرایم نشده پیدا کنند و اظهار داشتند پرایمینگ بذر در محلول اسمزی باعث افزایش مقدار آب جذب شده توسط بذر می شود و در نهایت سرعت جوانه زنی بذر و رشد ریشه چه و ساقه چه را افزایش می دهد.
کاهش پتانسیل اسمزی آب بر جوانه زنی گندم، جو و سورگوم مورد بررسی قرار گرفته و عامل های جوانه زنی نظیر ظهور ریشه چه و طویل شدن آن و تعیین ظهور انشعابات جانبی ریشه چه ، حساسیت عامل ظهور ریشه چه نسبت به سایر عامل ها بیشتر و افزایش پتانسیل اسمزی تا288 میلی مولار کلرید سدیم موجب کاهش جوانه زنی و ماده خشک در این گیاهان شده است (Richards, 1992) .
بعلبکی و همکاران (Baalbaki et al., 1990 ) در ارقام مختلف گندم گزارش نمودند که با افزایش سطوح خشکی درصد جوانه زنی بطور معنی داری کاهش می یابد هر چند که در بین ارقام تفاوت هایی وجود.
پریسکو و همکاران (Prisco et al., 1992) گزارش کردند که با افزایش تنش خشکی سرعت جوانه زنی کاهش می یابد. سرمدنیا و عزیزی ( 1374 ) معتقدند سرعت جوانه زنی یکی از شاخصهای ارزیابی تحمل به خشکی است به طوری که ارقام دارای سرعت جوانه زنی بیشتر، تحت شرایط تنش خشکی از شانس بیشتری برای سبز شدن برخوردارند.
سلطانی و همکاران (Soltani et al., 2001) گزارش کردند که در یکنواختی جوانه زنی هر چه عدد بدست امده کمتر باشد نشانگر یکنواختی بیشتر است و این صفت به ویژه در دوره های تنش خشکی به علت همزمانی در سبز کردن مزرعه، می تواند در مدیریت مزرعه و در نهایت عملکرد نهایی حایز اهمیت باشد.
باید در نظر داشته باشیم که یک رقم با بیشترین عملکرد تحت شرایط مطلوب آبیاری، الزاماً بالاترین عملکرد را در شرایط تنش خشکی ندارد و یک رقم با عملکرد خوب در شرایط خشکی ممکن است در شرایط رژیم مطلوب رطوبتی نسبت به سایر ارقام، درجات پایین تری از عملکرد را نشان دهد. از این رو تحقیق در شرایط تنش خشکی دارای اهمیت زیادی می باشد (ایران نژاد و همکاران، 1383).
گیاهان بر اساس این که در چه مرحله ای از نمو خود در معرض خشکی و کم آبی قرار گرفته باشند به طور کاملاً متفاوتی به کمبود رطوبت واکنش نشان می دهند. جوانه زنی زود، سریع، یکنواخت و کامل بذرها، باعث سطح سبز مطلوب و رشد اولیه و سریع گیاهان زراعی می شود و رشد اولیه مطلوب، باعث دریافت بهتر تشعشع خورشید و افزایش عملکرد می گردد (کوچکی و همکاران (1370 ).
کافی (1384) بیان کرده است که با کاهش پتانسیل آب، درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه، وزن خشک ریشه چه و وزن خشک ساقه چه کاهش یافت.
جمشیدی(1385) ، رحیمیان (1370) و آخوندی (1389) گزارش کردند که با افزایش تنش خشکی کلیه صفات مرفولوژیکی از جمله طول ریشه چه کاهش می یابد. سایر محققین مانند صالحی (1389) گزارش نمودند که با افزایش سطوح تنش میزان طول ریشه چه کاهش می یابد.

6- فرضیه ها (هر فرضیه به صورت یک جمله خبری نوشته شود.)

1- استفاده از پلی اتیلن گلیکول باعث افزایش درصد جوانه زنی می شود..
2- استفاده از پلی اتیلن گلیکول به عنوان پرایمینگ بذری می تواند شاخص های جوانه زنی را بهبود بخشد.
3- استفاده از پلی اتیلن گلیکول باعث افزایش سرعت جوانه زنی و در نتیجه اسقرار بهتر گندم دیم تحت شرایط تنش خشکی می شود.

7-اهداف تحقیق (شامل اهداف علمی، کاربردی و ضرورت های خاص انجام تحقیق)

1- تعین تاثیر پلی اتیلن گلیکول بر درصد جوانه زنی بذر گندم.
2- بررسی اثرات پلی اتیلن گلیکول بر شاخص های جوانه زنی.
3- تعیین مناسب ترین سطح پلی اتیلن گلیکول جهت افزایش درصد و سرعت جوانه زنی .
4- بررسی شاخص های جوانه زنی در غلظت های مختلف پلی اتیلن گلیکول.
5- مطالعه و برآورد تاثیر پلی اتیلن گلیکول بر یکنواخت سبز شدن.

9- در صورت داشتن هدف کاربردی بیان نام بهره وران (اعم از موسسات آموزشی و اجرایی و غیره):

سازمان ها و مراکز تحقیقات کشاورزی، دانشگاهیان، مراکز آموزش کشاورزی و کشاورزان.

10 – جنبه نوآوری و جدید بودن تحقیق در چیست؟ (این قسمت توسط استاد راهنما تکمیل شود.)

در رابطه با اثرات پلی اتیلن گلیکول بر جوانه زنی گندم رقم هما مطالعاتی تخصصی صورت نگرفته است ولی این بررسی به دلیل اینکه بر روی رقم خاص گندم دیم مطالعه شده خود دلیل بر جدید بودن این بررسی است.

امضاء

11- روش کار
الف : نوع روش تحقیق:
به منظوربررسی تاثیر پلی اتیلن گلیکول (PEG ) بر شاخص های جوانه زنی بذور گندم تحت تنش خشکی آزمایشی به صورت فاکتوریل درقالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی شامل دو فاکتور به طوریکه فاکتورA ( PEG )در چهار سطح (a1 =0 , a2 =0.01% , a3 =0.2% , a4 =0.03%) وفاکتور B در پنج سطح (b1 =0 , b2 = 4 , b3 = 6 , b4= 8 , b5 = 12 ) میکرومولار به اجرا در خواهد آمد. بدین منظور از بذرهای گندم دیم رقم هما استفاده خواهدشد. ابتدا برای هر پتری دیش 50 بذر سالم جدا و ضد عفونی خواهد شد. به طوریکه بذرها را به مدت 5 دقیقه در محلول هیپوکلریت سدیم 5 درصد غوطه ور و سپس با آب فراوان شستشو می نماییم. بذرها ی مورد مطالعه به مدت 24 ساعت در دمای 20 درجه سانتی گراد و در چهار سطح PEG قرار خواهند گرفت. سپس بذرها را کاملا با آب مقطر شسته و به پتری دیش استریل شده ای که در کف آن ها یک عدد صافی واتمن شماره یک قرار دارد انتقال داده می شوند. به هر پتری دیش 10 میلی لیتر آب مقطر با محلول پلی اتیلن گلایکول در 5 سطح پیروتکسین بسته به نوع تیمار افزوده خواهد شد و تمامی پتری دیش ها به ژرمیناتوری با شرایط دمای 5/0+- 25 , شدت نور 1500 لوکس و مدت روشایی 16 ساعت و تاریکی 8 ساعت انتقال داده می شوند. به هنگام شمارش، بذرهایی جوانه زده تلقی می شوند که طول ریشه چه آنها mm2 یا بیشتر باشد. شمارش تا هنگامی که افزایش در بذور جوانه زده مشاهده نشود و به مدت 3 روز متوالی تعداد بذرهای جوانه زده در هر پتری دیش ثابت مانده, ادامه خواهد داشت. بر اساس داده های بدست آمده از این شمارش ها, سرعت جوانه زنی, در صد نهایی جوانه زنی ( در صد بذور جوانه زده از کل بذور ) و یکنواختی جوانه زنی به صورت مدت زمان بر حسب ساعت از 10 تا 90 در صد جوانه زنی نهایی محاسبه می شود. سرعت جوانه زنی بصورت عکس زمان تا 50 درصد جوانه زنی بدست آمده و یکنواختی جوانه زنی به صورت مدت زمان بر حسب ساعت محاسبه خواهد شد. برای بدست آوردن طول ریشه چه و ساقه چه از خط کش میلی متری استفاده می شود و با قرار دادن نمونه ها به مدت 48 ساعت در آون 75 درجه سانتی گراد و با استفاده از ترازوی دقیق توزین وزن خشک ساقه چه و ریشه چه محاسبه خواهد شد. برای انجام تجزیه داده ها از نرم افزار های SPSS و مقایسه میانگین داده ها از آزمون چند دامنه دانکن و رسم نمودار ها از نرم افزار Excel استفاده خواهد شد.

ب. روش گردآوری اطلاعات (میدانی، کتابخانه ای و غیره)

روش و ابزار گردآوری داده ها میدانی و بر اساس مشاهده مستقیم از تمام مراحل رشد محصول در مزرعه و اندازه گیری های رایج به شیوه تصادفی بوده و در ادامه مطالعات کتابخانه ای جهت بررسی منابع انجام خواهد گرفت.

پ. ابزار گردآوری اطلاعات (پرسشنامه، مصاحبه، مشاهده، آزمون فیش، جدول، نمونه برداری، تجهیزات آزمایشگاهی و بانک های اطلاعاتی و شبکه های کامپیوتری و ماهواره ای و غیره )

یاداشت برداری و تطبیق نتایج با منابع در دسترس و تجزیه و تحلیل داده های خام

ت. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات:

تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شده و جهت رسم نمودارها از نرم افزار Excel و جهت مقایسه میانگین از روش آزمون چند دامنه ای دانکن استفاده می شود.

12- جدول زمان بندی مراحل انجام دادن تحقیق از زمان تصویب تا دفاع نهایی

تاریخ تصویب
از تاریخ
تا تاریخ
مطالعات کتابخانه ای

جمع آوری اطلاعات

تجزیه و تحلیل داده ها

نتیجه گیری و نگارش پایا ن نامه

تاریخ دفاع نهایی

طول مدت اجرای تحقیق یک فصل زراعی

13- فهرست منابع و ماخذ (فارسی و غیر فارسی) مورد استفاده در پایان نامه به شرح زیر:
کتاب: نام خانوادگی، نام، سال نشر، عنوان کتاب، مترجم، محل انتشار، شماره جلد، صفحه
مقاله: نام خانوادگی، نام، عنوان مقاله، عنوان نشریه، سال، دوره، شماره، صفحه
1- آخوندی، م. 1389 . بررسی اثر تنش حاصل از PEG بر ژنوتیپ های یونجه در محیط آبکشت، یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران – دانشگاه شهید بهشتی.
2- آمارنامه وزارت جهاد کشاورزی. 1392.
3- ایران نژاد، خ و ن شهبازیان. 1383 . مقاومت گیاهان زراعی به تنش های محیطی، انتشارات کارنو.
4- کافی، م و همکاران. 1384 . اثرات فیزیولوژیک تنش خشکی ناشی از پلی اتیلن گلایکول بر جوانه زنی ژنوتی پهای عدس. پژوهشهای زراعی ایران
5- جمشیدی، م. 1385 . بررسی ژنوتی پهای گلرنگ به تنش محیطی، نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران. دانشگاه شهید بهشتی.
6- رحیمیان مشهدی، ح. 1378 . اثر پتانسیلهای مختلف حاصل از پلی اتیلن گلیکول و کلرید سدیم با درجه حرارت بر جوانه زنی توده های کندم دیم. علوم وصنایع کشاورزی. دانشگاه فردوسی مشهد.
7- سرمدنیا، ع و م. عزیزی. 1374 . مطا لعه اثرات مدت انبارداری برشاخص های کیفی بذور سویا. مجله علوم و صنایع کشاورزی79 صفحه .
8- صالحی فر، م. 1389 . مقایسه اثر تنش خشکی بر جوان هزنی و رشد گیاهچه در 8 ژنتیک لوبیا. یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران – دانشگاه شهید بهشتی.
9- کوچکی، ع. و همکاران. 1370 . مبانی فیزیولوژیکی رشد و نمو گیاهان زراعی. انتشارات آستان قدس رضوی. 404 صفحه.

10- Baalbaki, R.Z, R.A ,Zurayk, S.N.Bleik. and A.Talhuk. 1990. Germination and seedling development of drought susceptible wheat under moisture stress. Seed Sci and. Techno. 17: 291- 302.
11- Bradford.,K.J., P.Dahal. and B.R.Ni. 1992. Quantitive models scribing germination responses to temperature. Water Potential and Growth Regulators. Fourth International. Workshop On Seed. Basic and Applied Aspects.
12- Emmerich,W.E. and S.P.Hardgree. 1990.Poly ethylene glycol solution contact affection seed germination. Agron. J. 82:1103-1107.

13- Foti, S. ,S. L. Cosentino, C .Patane, & G. M. D Agosta. 2002. Effects of osmoconditioning upon seed germination of sorghum (Sorghum bicolor(L.) Moench) under low temperatures. Seed Sci. & Technol.30:521-533.
14- Ghani, A., Azizi M. and Tehranifar, A., 2009. Response of Achillea species to drought stress induce by polyethylene glycol in germination stage. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, 25(2): 261-271.

15- Heydecker, W., J. Higgins, & R. L. Gulliver. 1973. Accelerated germination by osmotic seed treatment. Nature .246:42 46.
16- Harris, D., Pathan, A.K., Gothkar, P., Joshi, A., Chivasa, W. and Nyamudeze, P., 2001. On-farm seed priming: using participatory methods to revive and refine a key technology. Agricultural Systems, 69: 151-164.
17- Ibrahim, M., N. Zeid. and A. El-Semary. 2001. Response of two differentially drought. Tolerant varieties of maize to drought stress. Pakistan J Biologic Sci. 4: 779-784
18- McDonald, M. B. 2000. Seed priming. (eds.M.Black and J.D.Bewley). Sheffield AcademicPress.pp:287-325.
19- Michel, B.E. and Kaufmann, M.R., 1973. The osmotic potential of polyethylene glycol 6000. Plant Physiology, 51(5): 914-916.
20- Murillo-Amador, B., Lopez-Aguilar, R., Kaya, C., Larrinaga-Mayoral, J. and Flores-hernandez, A.
21- Prisco, J.T., C.R.Baptista. and E.J.L.Pinheiro. 1992. Hydration,Dehydration Seed. Pretreatment and its effects on seed germination under water stress.
22- Rahimi,A., M.R. Jahansoz., H.R. Rahimian Mashhadi., K. Postini and F. Sharifzade. 2006. Effect of iso-osmotic salt and water stress on germination and seedling growth of two Plantago species. Pakistan J Biologic Sci. 9: 2812-2817
23- Richards, R.A., 1992. Increasing salinitytolerance of grain crops: Is it worthwhile?. Plant and Soil, 146(1-2): 89-92.
24- Singh, D. K. N., & K. N. Agrawal. 1977. Effect of varieties, soil covers, forms of nitrogen and seed soaking on the uptake of major nutrients(NPK) in late sown wheat. Indian J. Agron. 22:96-98.
25- Soltani,A. S,Galeshi, E.Zenali. and N.Latif. 2001. Germination seed resevve utilization and growth of chickpea as affected by salinity and seed size .Seed Sci and Technol.30:51-60

توجه :
این قسمت مربوط به پایان نامه هایی است که مورد تصویب و تایید سازمان بیرون از دانشگاه قرار گرفته و آنها پرداخت هزینه های مربوط را تقبل می کند .

14- هزینه های تحقیق پایان نامه

الف- منابع تامین بودجه پایان نامه و میزان هر یک ( ریالی، ارزی، تجهیزاتی و غیره)
ردیف
نام موسسه
بودجه ریالی
بودجه ارزی
تجهیزات و تهسیلات

جمع

ب. هزینه های پایان نامه

ب1- هزینه های پرسنلی( برای مواردی که در حوزه تخصص و مهارت و رشته دانشجو قرار ندارد)
نوع مسئولیت
تعداد افراد
کل ساعات کار برای طرح
حق الزحمه در ساعت
جمع

جمع هزینه های تخمینی به ریال

ب2- هزینه های مواد و وسایل (وسایل که صرفا از محل اعتبار طرح تحقیق باید خریداری شود)
نام ماده یا وسیله
مقدار مورد نیاز
مصرفی، غیر مصرفی
ساخت داخل یا خارج
شرکت سازنده
قیمت واحد
قیمت کل

ریالی
ارزی
ریالی
ارزی

جمع هزینه های مواد و وسایل به ریال

ب3- هزینه های متفرقه
ردیف
شرح هزینه
ریالی
ارزی
معادل ریالی بودجه ارزی
کل هزینه به ریال
1
هزینه تایپ

2
هزینه تکثیر

3
هزینه صحافی

4
هزینه عکس و اسلاید

5
هزینه طراحی، خطاطی

6
نقاشی، کارتوگرافی

7
هزینه خدمات کامپیوتری

8
هزینه های دیگر

جمع

جمع کل هزینه ها
ردیف
نوع هزینه
ریالی
ارزی
هزینه کل به ریال
1
پرسنلی

2
مواد و وسایل

3
مسافرت

4
متفرقه

جمع کل

15- تاییدات
الف
نام و نام خانوادگی استاد راهنما

تاریخ
امضا
نام و نام خانوادگی استاد مشاور

تاریخ
امضا
نام و نام خانوادگی استاد مشاور

تاریخ
امضا

پ- نظریه کمیته تخصصی گروه در باره

1- ارتباط داشتن موضوع تحقیق با رشته تحصیلی دانشجو
ارتباط دارد ارتباط فرعی دارد ارتباط ندارد
2- جدید بودن موضوع
بلی در ایران بلی خیر
3- اهداف بنیادی و کاربردی
قابل دسترسی است قابل دسترسی نیست مطلوب نیست
4- تعریف مساله
رساست رسانیست
5- فرضیات
درست تدوین شده است درست تدوین نشده و ناقص است
6- روش تحقیق دانشجو
مناسب است مناسب نیست
7- محتوا و چاچوب طرح
از انسجام برخوردار است از انسجام برخوردار نیست

پ – تاییدیه نهایی
ردیف
نام و نام خانوادگی
سمت و تخصص
نوع رای
امضا
1

2

3

4

5

موضوع تحقیق پایان نامه خانم/ آقای :
دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دکترای حرفه ای رشته:
تحت عنوان:
در جلسه مورخ کمیته تخصصی گروه مطرح شد و به اتفاق آرا یا با تعداد رای از رای مورد تصویب اعضا قرار گرفت قرار نگرفت

مدیر گروه تاریخ امضا

ت. نظریه شورای پژوهشی دانشگاه:
موضوع و طرح تحقیق پایان نامه خانم/ آقای دانشجوی مقطع
رشته که به تصویب کمیته تخصصی مربوط رسیده بود، در جلسه مورخ شورای پژوهشی دانشگاه مطرح شد و پس از بحث و تبادل نظر مورد تصویب اکثریت اعضا( تعداد نفر) قرار گرفت/ نگرفت.

ردیف
نام ونام خانوادگی
نوع رای ( موافق یا مخاف)
امضا
توضیحات
1

2

3

4

5

6

7

8

نام و نام خانوادگی معاون پژوهشی واحد
تاریخ
امضا

شماره ثبت در امور پژوهشی واحد
تایخ ثبت

" صورتجلسه "

شورای گروه تخصصی ————- در تاریخ ———- در محل ————–
با حضور امضاء مربوطه تشکیل و موضوع پایان نامه آقای / خانم ———————-
با عنوان ————————————————————
بررسی و به تصویب رسید .

نام ونام خانوادگی اعضاء شورا : امضاء سمت تخصصی

1-

2-

3-

4-

5-

6-

نام ونام خانوادگی مدیر گروه : امضاء

نام ونام خانوادگی ریاست دانشکده : امضاء

فرم شماره الف-1

اینجانبان اساتید راهنما و مشاور پایان نامه / رساله خانم / آقای ……………………………….. دانشجوی مقطع ………………… رشته ……………………….. گرایش ………………….. متعهد میشویم در کلیه تولیدات علمی مستخرج از این پایان نامه / رساله (اعم از مقاله، طرح پژوهشی، کتاب، اختراع و ….) که به منظور استفاده از تسهیلات تشویقی، سفرهای علمی، فرصت مطالعاتی و امتیاز ارتقاء علمی (اعضاء هیات علمی واحد و ….) ارائه میگردد، نسبت به درج آدرس دقیق دانشگاه و واحد و رعایت ترتیب و توالی آن به عنوان تنها آدرس خود بصورت زیر اقدام نمائیم. بدیهی است چنانچه تحت هر شرایطی و در هر زمان، دانشگاه خلاف موارد ذکر شده را مشاهده نماید نسبت به تصمیم اتخاذ شده هیچگونه ادعایی نداشته و حق هر گونه اعتراضی را از خود سلب و ساقط مینمائیم.
آدرس دانشگاه و واحد به فارسی: دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مهاباد، گروه …………………………، مهاباد، ایران.
آدرس دانشگاه و واحد به انگلیسی:
Mahabad Branch, Islamic Azad University, Mahabad, Iran. و ( نام گروه تخصصی به انگلیسی) Department of

نام و نام خانوادگی استاد راهنما: نام و نام خانوادگی استاد مشاور:
تاریخ و امضاء: تاریخ و امضاء:

نام و نام خانوادگی استاد راهنما: نام و نام خانوادگی استاد مشاور:
تاریخ و امضاء: تاریخ و امضاء:
تبصره:
تکمیل این فرم برای اساتید تمام وقت واحد مهاباد الزامی است و اساتید نیمه وقت یا مدعو در صورتیکه نام ایشان به عنوان نویسنده اول و عهده دار مکاتبات در تولیدات علمی مستخرج از رساله بنام واحد مهاباد قید نشود ملزم به امضاء این فرم نمی باشند.

اینجانب …………………… دانشجوی ورودی …………………… مقطع ………………… رشته ……………….. گرایش ……………….. متعهد میشوم در کلیه تولیدات علمی مستخرج از پایان نامه / رسالهام با عنوان ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………"
به منظور تسویه حساب و یا استفاده از تسهیلات تشویقی و سفرهای علمی و ….. نسبت به درج آدرس دقیق دانشگاه و واحد و رعایت ترتیب و توالی آن بصورت ذیل به عنوان تنها آدرس خود اقدام نمایم. بدیهی است چانچه تحت هر شرایطی و در هر زمان، دانشگاه خلاف موارد ذکر شده را مشاهده نماید نسبت به تصمیم اتخاذ شده هیچگونه ادعایی نداشته و حق هر گونه اعتراضی را از خود سلب و ساقط می نمایم.
Mahabd Branch, Islamic Azad University, Mahabad, Iran.و نام گروه تخصصی Department of

نام و نام خانوادگی دانشجو:

تاریخ و امضاء:

فرم شماره الف-2

فرم تعهد اساتید در قبال نتایج حاصل از پایان نامه کارشناسی ارشد

اینجانبان اساتید راهنما و مشاور پایان نامه / رساله، خانم/آقای …………………………………، دانشجوی مقطع……………………… رشته……………………………………گرایش……………………………………..باعنوان"…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….." متعهد می شویم بدون در نظر گرفتن حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد نسبت به انتشار نتایج حاصل از تحقیق مذکور (در قالب کتاب، مقاله، طرح تحقیقاتی، اختراع، اکتشاف و …) اقدام ننمائیم.

نام و نام خانوادگی استاد راهنما: نام و نام خانوادگی استاد راهنما:
تاریخ و امضاء تاریخ و امضاء

نام و نام خانوادگی استاد مشاور: نام و نام خانوادگی استاد مشاور:
تاریخ و امضاء تاریخ و امضاء

این قسمت توسط کارشناس امور پایان نامهها در حوزه پژوهش هنگام اخذ پروپوزال بررسی و تکمیل شود.

1- عنوان پایان نامه صحیح نوشته شده است.
2- نام دانشجو و کلیه مشخصات آن(مانند تلفن، شماره دانشجویی و…) صحیح است.
3- اطلاعات و کلیه مشخصات مربوط به اساتید راهنما و مشاور صحیح می باشد.
4- اطلاعات پایان نامه مانند پرسش اصلی تحقیق، بیان مسئله، فرضیه، سوابق تحقیق، اهداف، جنبه نوآوری بودن، روش کار و مراجع تحقیق کامل آورده شده است.
5- صورتجلسه گروه بهمراه امضاهای مربوطه کامل است.
6- فرم های شماره الف-1 و الف-2 بطور صحیح تکمیل و امضا شده اند.
7- حکم کارگزینی اساتید راهنما و مشاور(فقط مدعو) بهمرا شماره حساب به پیوست می باشد.

حوزه معاونت پژوهش و فناوری
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد
امضاء، تاریخ و مهر امور پایان نامه ها

4


تعداد صفحات : 21 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود