تارا فایل

پرسشنامه استاندارد یادگیری سازمانی چیوا و همکاران


پرسشنامه یادگیری سازمانی

شماره
نظر شما راجع به گویه های زیر چه می باشد
خیل زیاد
زیاد
متوسط
کم
خیلی کم
1
در سازمان من وقتی کارکان ایده های جدید ارائه می کنند تشویق و حمایت می شوند

2
سازمان من واکنشی مناسبی به طرح های ابتکاری نشان می دهد بطوریکه کارکنان احساس می کند به خاطر خلق ایده های نو تشویق می شده‍ اند

3
کارکنان به خاطر ریسک پزیری در این سازمان تشویق می شوند

4
اغلب افراد این سازمان از ورود به قلمروهای نا شناخته ابائی ندارند

5
بخشی از کار کارکنان سازمان جمع آوری احیای و گزارش کردن اطلاعات راجع به آن چیزی است که خارج از این سازمان اتفاق می افتد

6
این سازمان از قواعد و مقرارت نظام مندی برای دریافت گرد آوری به اشتراک گذاردن اطلاعات از خارج از سازمان برخوردار است

7
کارکنان برای تعامل با محیط رقبا مشتریان موسسات تکنولوژی دانشگاهها و تامین کنندکان تشویق می شوند

8
کارکنان برای برقراری ارتباط تشویق می شوند

9
ارتباطات باز و گشوده ای در گروه کاری من وجود دارد

10
مدیران ارتباطات را تسریع می کنند

11
در این سازمان کار تیمی متقابل یک رسم است

12
سیاستها و خط مشی های این سازمان بطور قابل توجهی تحت تاثیر دیدگان کارکنان است

13
در این سازمان مدیران اغلب کارکنان را در تصمیم های مهم درگیر می کند.

14
کارکنان احساس می کنند در تصمیم های اصلی سازمان درگیر شده اند

یادگیری سازمانی
جهت بررسی متغیر یادگیری سازمانی از پرسشنامه یادگیری سازمانی چیوا و همکاران (2007)، استفاده شد. که این مقیاس از نوع لیکرتی و دارای 14 گویه می باشد. پاسخ ها بر روی یک طیف پنج گزینه ای از خیلی کم (1) تا خیلی زیاد (5) نشان داده شده است نحوه نمره گذاری گویه ها این مقیاس بصورت: خلیی زیاد=5، زیاد=4، متوسط=3، کم=2، خیلی کم=1 می باشد. در این پرسشنامه یادگیری سازمانی دارای پنج مولفه زیر می باشد:
* تجربه اندوزی: تشویق و حمایت شدن از کارکنانی که ایده های جدیدی را ارائه می کنند و واکنش نشان دادن به طرح های ابتکاری در سازمان بطوری که کارکنان احساس می کنند به خاطر خلق ایده های نو تشویق شده اند می توانند نمایگر تجربه اندوزی به عنوان یکی از مولفه یادگیری سازمانی باشد.
* ریسک پذیری: تشویق شدن کارکنان به خاطر ریسک پذیری و ابائی نداشتن افراد سازمان به قلمرویی ناشناخته می توانند نشان دهنده ریسک پذیری به عنوان یکی از مولفه یادگیری سازمانی باشد.
* تعامل با محیط خارجی: جمع آوری احیای و گزارش کردن اطلاعات که خارج از سازمان اتفاق افتاده بخشی از کار کارکنان می باشد، برخوداری از قوانین و مقررارت نظام مندی سازمان برای دریافت گردآوری و به اشتراک گذاشتن اطلاعات از خارج و تشویق کارکنان برای تعامل با محیط رقبا مشتریان موسسات تکنولوژی دانشگاه ها و تامین کنندگان می تواند نشان دهنده یکی از مولفه یادگیری سازمانی باشد.
* گفت و گو: تشویق کردن کارکنان برا ی برقراری ارتباط، وجود داشتن ارتباطات باز و گشوده ای کارکنان در کار گروهی، تسهیل کردن ارتباطات توسط مدیران و رسم شدن کار تیمی متقابل در سازمان می توانند نمانگر گفت و گو به عنوان یکی از مولفه یادگیری سازمانی باشد.
* تصمیم گیری مشارکتی: درگیر کردن کارکنان را در تصمیم های مهم توسط مدیران، تحت تاثیر قرار گرفتن سیاست ها و خط مشی ها بر اساس دیدگاه کارکنان و احساس کردن کارکنان که در تصمیم های اصلی سازمان درگیر هستند می توانند نشان دهنده تصمیم گیری مشارکتی به عنوان یکی از مولفه یادگیری سازمانی باشد.
سوالات اختصاص یافته جهت سنجش هر بعد از ابعاد یادگیری سازمانی در جدول زیر آمده است
سوالات مربوط به ابعاد یادگیری سازمانی
ابعاد
تجربه اندوزی
ریسک پذیری
تعامل با محیط خارجی
گفتگو
تصمیم گیری مشارکتی
سوالات
2-1
4-3
7-5
11-8
14-12

پایایی مقیاس یادگیری سازمانی
پایایی خرده مقیاس یادگیری سازمانی به روش الفا کرونباخ به ترتیب: تجربه اندوزی (87/0)، ریسک پذیری (67/0)، تعامل با محیط خارجی (73/0)، گفت و گو (82/0)، تصمیم گیری مشارکتی (86/0) و برای مقیاس یادگیری سازمانی (93/0) بدست آمده است و روایی هم گرایی بین عامل های مقیاس قابلیت یادگیری سازمانی نیز که بر حسب ضرائب همبستگی از 41/0 تا 75/0 تایید گردید (نادی، یارمحمدی، 1390). در پژوهش حاضر پایایی خرده مقیاس یادگیری سازمانی به روش الفای کرانباخ به ترتیب: تجربه اندوزی (89/0)، ریسک پذیری (75/0)، تعامل با محیط خارجی (84/0)، گفت و گو (74/0)، تصمیم گیری مشارکتی (85/0) و برای مقیاس یادگیری سازمانی (92/0) بدست آمد.

**************************************
فتحی جناقرد، ملیحه (1393). ارتباط مدیریت دانش و یادگیری سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی در مدارس متوسطه، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه محقق اردبیلی.
*************************************


تعداد صفحات : 3 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود